Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο καιρός της Κυριακής 22 Ιουλίου




Φορο-μπόνους για αγορές με κάρτα

Αμερικανικό μοντέλο φορολόγησης ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Φορομπόνους με εκπτώσεις στον ΦΠΑ και συμμετοχή σε κληρώσεις με δώρα θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και εξαναγκάζουν με αυτό τον τρόπο εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες να κόβουν απόδειξη.

Το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας ..........

ότι το ισχύον σύστημα συλλογής αποδείξεων έχει αποτύχει στη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ετοιμάζεται για δραστικές αλλαγές με απώτερο στόχο την εφαρμογή του αμερικανικού μοντέλου φορολόγησης, όπου ο φόρος εισοδήματος επιβάλλεται μόνο στο μέρος του εισοδήματος που δεν καταναλώνεται ή δεν επενδύεται.

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σε αυτό το σενάριο και με δεδομένο ότι όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών, επομένως καταγράφονται, το Δημόσιο εισπράττει αμέσως τον ΦΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο φορολογούμενος θα έχει λόγο να παίρνει απόδειξη για κάθε του συναλλαγή, ενώ δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να κάθεται και να μετράει ευρώ προς ευρώ πόσες αποδείξεις μάζεψε.
Θα γίνεται αυτόματα, δεδομένου ότι όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο ή πλαστικό χρήμα.

Morias News

Καλαμάτα Πήγε χασίς στον κρατούμενο σύζυγό της!

Για να επισκεφτεί τον κρατούμενο σύζυγό της πήγε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Καλαμάτας μια νεαρή γυναίκα, αλλά έμεινε… περισσότερο από όσο υπολόγιζε! Οι αστυνομικοί την έβαλαν στο διπλανό κελί, όταν διαπίστωσαν ότι του είχε φέρει ναρκωτικά!

Η 24χρονη τσιγγάνα δεν φρόντισε καν να.........

κρύψει την μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που σκόπευε να δώσει στον άντρα της, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγες ώρες νωρίτερα και κατηγορείται για κλοπή! Έβαλε απλώς τα ναρκωτικά στην τσέπη ενός παντελονιού που του πήγε και ζήτησε να τον επισκεφθεί!

Όμως, ο σκοπός των κρατητηρίων την σταμάτησε στον προθάλαμο και έκανε έλεγχο στο παντελόνι, ως όφειλε. Έτσι, βρήκε στην τσέπη του το χασίς βάρους 0,9 γραμμαρίου και συνέλαβε τη νεαρή τσιγγάνα που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
Εκείνος άσκησε στην ίδια και τον σύζυγό της δίωξη για εισαγωγή ναρκωτικών σε χώρο κράτησης και διέταξε να κρατηθούν σε… διαφορετικά κελιά, ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή!

Morias News

Μεσσηνία: Στην εντατική βρέφος που καταπλακώθηκε από τηλεόραση!

– Οι κωφάλαλοι γονείς του, το πήγαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα υπνηλίας
– Οι γιατροί έκριναν ότι το αγγελούδι, πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας…

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη (19-07-2012), στο σπίτι της οικογένειας στην Καλαμάτα. Ένα βρέφος, μόλις 20 μηνών, καταπλακώθηκε από την τηλεόραση του σαλονιού και οι γονείς του, το μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο της πόλης.
Εκεί οι γιατροί, μόλις ενημερώθηκαν για το ............

ατύχημα, έκαναν στο μωρό μαγνητική τομογραφία και διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό στο νοσοκομείο τους. Έτσι, με τη συναίνεση των γονέων αποφάσισαν να γίνει άμεσα διακομιδή του παιδιού στην Αθήνα με την συνοδεία αναισθησιολόγου και γιατρού, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Αγλαΐα Κυριακού”.

Εκεί θα υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση από τους ειδικούς, με την ελπίδα ότι η κατάσταση της υγείας του θα βελτιωθεί. Δίπλα στο βρέφος παραμένουν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, που αγωνιούν για την πορεία της υγείας του παιδιού τους…

Μorias News

Έρχεται στις 8 Αυγούστου το Beach Party της Εράνης στο Στόμιο Φιλιατρών.

Μόνο στο Φιλιατρά News

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Event του καλοκαιριού στο Στόμιο Φιλιατρών.

Ενα ξέφρενο Beach party σαν αυτά που μόνο η Εράνη ξέρει να δημιουργεί. Αν και το γεγονός δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα από την ομάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου στο Στόμιο Φιλιατρών.
Ένα party που θα τα έχει όλα. Μα όλα. Δυνατή μουσική, ποτά, δροσερά coctails, καυτές παρουσίες, αλλά και πολλές νυχτερινές βουτιές στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά του Στομίου.
Το Beach party της Εράνης είναι το ..............

μεγαλύτερο Event του καλοκαιριού και φέτος διοργανώνεται από την Εράνη με συνδιοργανωτές την καντίνα του Στομίου και την επιχείρηση "Ηχος και Θέαμα" του Θανάση Λάγαρη.

Τρίτη 8 Αυγούστου το βράδυ στο Στόμιο Φιλιατρών. Bee There....

Φιλιατρά: Μαγευτική η συναυλία με τους Παραβάτες στην πλατεία [ VIDEO ]

Μια μαγευτική συναυλία πραγματοποίησαν χθες βράδυ τα μέλη του Φιλιατρινού συγκροτήματος "Παραβάτες" στην πλατεία των Φιλιατρών.
Και πως να μην ήταν μαγευτική αφού και ο κόσμος που πήγε να τους ακούσει και να τους στηρίξει, γέμισε την πλατεία και τα καταστήματα κάνοντας την υπόθεση εύρεση ελεύθερου τραπεζιού από πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη.
Ο Γιάννης Καφκάς με την παρέα του ...........

κράτησαν επι 3 ώρες καθηλωμένους τους παρευρισκόμενους οδηγώντας τους σε ένα πολύ όμορφο μουσικό ταξίδι. Και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν απ όλους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συναυλία που έδωσαν οι "Παραβάτες" δεν καλύφθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ (αν και αναφερόταν στο πρόγραμμα του Δήμου) αλλά από προσφορές και χορηγίες επαγγελματιών της πόλης.

Τα ηχητικά είχε αναλάβει η επιχείρηση "Ηχος και Θέαμα" του Θανάση Λάγαρη.

Θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Φιλιατρινό Συγκρότημα για την μαγευτική νύχτα που απλόχερα μας πρόσφεραν.
Εσείς που δεν καταφέρατε να βρεθείτε χθες στην πλατεία, οι παραβάτες έχουν ορίσει μια νέα συναυλία για τις 12 Αυγούστου ξανά στην πλατεία Φιλιατρών.

Πάρτε μια μικρή γεύση από την χθεσινή βραδιά


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος

ΘΑΡΡΟΣ

Σπείρα διαπράττει κλοπές σε σπίτια της Μάνης

Ανασφάλεια επικρατεί στη Δυτική Μάνη, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της............

περιοχής, με τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων συνεχώς να αυξάνονται και οι ίδιοι να αισθάνονται απροστάτευτοι.

Όπως καταγγέλλει ο κάτοικος και επιχειρηματίας στην Καρδαμύλη, Σωτήρης Τάγαρης, σε διάστημα περίπου 20 ημερών έχουν σημειωθεί 12 κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων. Εκφράζει δε το φόβο πως πρόκειται για σπείρα δραστών που δραστηριοποιείται στην περιοχή και η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των θυμάτων της, πριν «χτυπήσουν».

Ο κ. Τάγαρης μας εξήγησε πως είναι εποχικός κάτοικος της Καρδαμύλης, ενώ απασχολείται στην περιοχή τους θερινούς μήνες με δύο τουριστικές επιχειρήσεις. Κάθε χρόνο, όπως σημείωσε, συμβαίνουν περιστατικά κλοπών και εισβολή δραστών σε σπίτια και καταστήματα, όμως φέτος τα συμβάντα έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 12 περιστατικά κλοπών σε σπίτια.