Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Υπό διάλυση τα νοσοκομεία του Νομού. Χωρίς υλικό, προσωπικό και ευαισθησία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, εξαιτίας των φοβερών ελλείψεων σε υλικά (δεν υπάρχει ούτε οξυζενέ!) και προσωπικό, κάτι που οφείλεται στην υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας για χάρη των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο συγκεκριμένο τομέα.

Αυτό τόνισαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, οι ...........

εκπρόσωποι του ΚΚΕ, Γιάννης Γαλανόπουλος, γιατρός και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, και Λεμονιά Μπίνη, φαρμακοϋπάλληλος, γραμματέας της Κ.Ο.Β. Υγείας. Τόνισαν, επίσης, ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας οδεύει ολοταχώς για κλείσιμο.

Η περιγραφή που έκαναν για την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και στα Κέντρα Υγείας πραγματικά σοκάρει. Χαρακτηριστικά σημείωσαν μεταξύ άλλων: «Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο πληθυσμού καταγράφονται ελλείψεις σε βασικά υλικά της ιατρικής και νοσηλευτικής πράξης από οξυζενέ μέχρι και υλικά χειρουργείου. Στην καθημερινή εφημερία απουσιάζουν βασικές ιατρικές ειδικότητες λόγω έλλειψης προσωπικού και περικοπών κονδυλίων όπως ειδικός ΩΡΛ (ένας για όλο το νοσοκομείο) ή ειδικός ορθοπεδικός τις καθημερινές μετά τις 9 το βράδυ.

Στο ακτινολογικό εργαστήριο δεν υπάρχει δυνατότητα για triplex (ειδική εξέταση για τα αγγεία) ενώ και τα εργαστήρια πολλές μέρες το μήνα λειτουργούν με ελλείψεις αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα βασικές εργαστηριακές εξετάσεις να μην είναι εφικτές. Το τμήμα των επειγόντων περιστατικών που δέχεται εκατοντάδες ασθενείς την ημέρα δουλεύει με τρεις νοσηλεύτριες κατά μέσο όρο σε κάθε βάρδια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί σε συνθήκες μαζικής προσέλευσης ασθενών. Ταυτόχρονα οι χώροι του νοσοκομείου είναι αφύλακτοι αφού το προσωπικό δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να σημειώνονται μέχρι και κλοπές από τα ιατρεία, το παρκινγκ κλπ.

Ο «πατριωτισμός» του προσωπικού εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία κάτω από δύσκολες συνθήκες και με δεκάδες ώρες υπερωριών και εφημεριών απλήρωτες. Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή χρωστά το κράτος τέσσερις μήνες εφημεριών σε γιατρούς και νοσηλευτές. Πιο δύσκολα τα πράγματα για το λαό της Τριφυλίας μιας και το νοσοκομείο Κυπαρισσίας ουσιαστικά υπολειτουργεί και οδεύει ολοταχώς προς το οριστικό κλείσιμο.

Αντίστοιχη κατάσταση και στα κέντρα υγείας. Γάζες, γάντια, επίδεσμοι πολλές φορές έρχονται μαζί με τους ασθενείς από τα σπίτια τους μιας και στα περισσότερα Κ.Υ. αποτελούν πολυτέλεια. Πολλά περιφερειακά ιατρεία είναι χωρίς γιατρό ενώ στο Κ.Υ. Πύλου δεν υπάρχει τεχνικός για το ακτινολογικό μηχάνημα και έτσι πρέπει κανείς να φτάσει στην Καλαμάτα για μια ακτινογραφία. Επίσης το εργαστήριο δεν διαθέτει μηχάνημα για βιοχημικές εξετάσεις ενώ γενική αίματος και εξετάσεις πήξης απολαμβάνουν μόνο οκτώ «τυχεροί» την ημέρα. Το ασθενοφόρο κόβεται στους ελέγχους ΚΤΕΟ κατ' επανάληψη ενώ ουκ ολίγες φορές ασθενοφόρα ξεμένουν στην άκρη του δρόμου.

RADIO 936

Ξεκινούν οι προβολές της ταινίας "Οι απόγονοι"

Ξεκινούν απόψε από την κινηματογραφική λέσχη του Πυρσού στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών οι προβολές της ταινίας "Οι απόγονοι" Του Αλεξάντερ Πέιν με τους Τζορτζ Κλούνι, Τζούντι Γκριρ, Σέιλιν Γούντλι, Μάθιου Λίλαρντ

Οι Προβολές της ταινίας θα διαρκέσουν από απόψε μέχρι την Δευτέρα 23 Ιουλίου κάθε βράδυ στις 21:45

Λεπτομέρειες για την ταινία καθώς και trailer θα βρείτε πατώντας εδω.


Τα τελευταία Νέα της Εράνης

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Το ρεπορτάζ της Κυπελλούχου Μεσσηνίας Εράνης τρέχει για το blog μας και σύμφωνα με τις τελευταίες και απόλυτα διαστυαυρωμένες πληροφορίες μας, από την Εράνη έφυγε με μεταγραφή για την ομάδα του Μιλτιάδη ο Θανάσης Γεωργιόπουλος.

Από την άλλη από την ομάδα του Μιλτιάδη έρχεται και ...........

προστίθεται στην δύναμη της Εράνης το αριστερό χαφ του Μιλτιάδη, ο Στέλιος Διαμαντόπουλος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την Εράνη θα γίνουν ή σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Ρεπορτάζ Φιλιατρά News

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ 12ΕΤΙΑ 2000-2011 ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

«Πρωταθλήτριες» στις πυρκαγιές
Μεσσηνία και Πελοπόννησος!
ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ, ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ


ΜΕ 4 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ την ημέρα κατά μέσο όρο η Πελοπόννησος αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» Περιφέρεια και η Μεσσηνία με 1,2 πυρκαγιές την ημέρα πρωταθλητής Νομός της Ελλάδας κατά την τελευταία πύρινη δωδεκαετία 2000-2011.

Πίσω από τους «μικρούς» αυτούς αριθμούς ...........

κρύβεται μια μεγάλη καταστροφή αφού κατά την «πύρινη 12ετία» έγιναν στάχτες και αποκαΐδια περισσότερα από 1.180.242 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στην Πελοπόννησο, με ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Από αυτά τα 230.255,8 στρέμματα ανήκουν στη Μεσσηνία, ενώ «πρωταθλήτρια» στις καμμένες εκτάσεις 406.420,9 στρ. αναδεικνύεται η Λακωνία.

Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία της φωτιάς περιλαμβάνονται σε εμπεριστατωμένη έρευνα του Ανδρ. Γκουρμπάτση, αντιστρατήγου. ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος. Πολλές από τις συνολικά 16.530 πυρκαγιές την τελευταία δωδεκαετία στην Πελοπόννησο, 1377 κάθε χρόνο ή 4 κάθε ημέρα, οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια, ενώ πολλές σε εμπρησμό, ενώ μεγάλο μέρος αυτών δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ.

Αγροτοδασικές Πυρκαγιές Πελοποννήσου (2000-2011)



ΠΙΝΑΚΑΣ 1: εμφαίνονται οι καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις (σε στρέμματα) στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, και αναλυτικά ανά Νομό, τα έτη (2000 - 2011).

ΠΗΓΗ: Α.Π.Σ.: Δ/ΝΣΗ πληροφορικής



ΠΙΝΑΚΑΣ 2: εμφαίνονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, και αναλυτικά ανά Νομό, τα έτη (2000-2011)

ΠΗΓΗ: Α.Π.Σ.: Δ/ΝΣΗ πληροφορικής



ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας που κάνει ο ίδιος ο αντιστράτηγος ε.α. και νομικός Ανδρ. Γκουρμπάτσης:

1).Τα δώδεκα (12) έτη της Έρευνας στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου εκδηλώθηκαν συνολικά (16.530) αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες κάηκε έκταση (1.180.242,9) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

2). Από κάθε πυρκαγιά στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου καίγεται, κατά μέσο όρο, έκταση (71,4) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

3). Ο μέσος / ανά έτος αριθμός πυρκαγιών στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου είναι (1.377,5), δηλαδή ημερησίως εκδηλώνονται, κατά μέσο όρο, τέσσερις (4) περίπου πυρκαγιές, ενώ η μέση / ανά έτος καμένη αγροτοδασική έκταση είναι (98.353,6) στρέμματα, δηλαδή ημερησίως καίγονται, κατά μέσο όρο, (270) στρέμματα.

4). Τα έτη με τις περισσότερες πυρκαγιές / ανά Νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το υπό έρευνα διάστημα των 12 ετών, είναι:
● Το 2000, για τον Νομό Αρκαδίας, όπου εκδηλώθηκαν (265) πυρκαγιές.
● Το 2001, για τον Νομό Αργολίδας, όπου εκδηλώθηκαν (338) πυρκαγιές και για τον Νομό Κορινθίας, όπου εκδηλώθηκαν (375) πυρκαγιές.
● Το 2004, για τον Νομό Μεσσηνίας, όπου εκδηλώθηκαν (541) πυρκαγιές και
● Το 2010, για τον Νομό Λακωνίας, όπου εκδηλώθηκαν (298) πυρκαγιές.

5). Τα έτη που καταστράφηκαν οι περισσότερες καμένες εκτάσεις / ανά Νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το υπό έρευνα διάστημα των 12 ετών, είναι:
● Το έτος 2000, για τον Νομό Κορινθίας , όπου κάηκε έκταση (205.908,7) στρεμμάτων, τα οποία αποτελούν τα 4/5 της συνολικά καμένης έκτασης το διάστημα αυτό.
● Το έτος 2007, για τον Νομό Αρκαδίας, όπου κάηκε έκταση (108.653,4) στρεμμάτων, ίση σχεδόν με το 1/2 της συνολικά καμένης έκτασης το διάστημα αυτό, για τον Νομό Λακωνίας, όπου κάηκε έκταση (243.046,5) στρεμμάτων, ίση με το 1/2 και πλέον της συνολικά καμένης έκτασης το διάστημα αυτό και για τον Νομό Μεσσηνίας, όπου κάηκε έκταση (201.688,9) στρεμμάτων, ίση με το 3/4 και πλέον της συνολικά καμένης έκτασης το ίδιο διάστημα και
● Το έτος 2008, για τον νομό Αργολίδας, όπου κάηκε έκταση(26.881) στρεμμάτων, ίση με το 1/2 περίπου της συνολικά καμένης έκτασης το υπό έρευνα διάστημα.

6). Από τις συνολικά (1.180.242,9) καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, οι περισσότερες αυτών - σχεδόν το 1/3 - και συγκεκριμένα (406.420,9) στρέμματα, κάηκαν το υπό έρευνα διάστημα των 12 ετών στον νομό Λακωνίας. Στον εν λόγω Νομό, ο μέσος / ανά έτος, αριθμός καμένων εκτάσεων είναι (33.868,4) στρέμματα, δηλαδή καίγονται (92,8) στρέμματα ημερησίως.

7). Μετά τον ανωτέρω Νομό, οι περισσότερες αριθμητικά καμένες εκτάσεις ήταν στον νομό Κορινθίας όπου συνολικά κάηκαν (249.822,5) στρέμματα. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός καμένων εκτάσεων είναι (20.818,5) στρέμματα, δηλαδή καίγονται (57,1) στρέμματα ημερησίως.

8). Ακολουθεί αριθμητικά σε καμένες εκτάσεις ο Νομός Μεσσηνίας όπου κάηκαν συνολικά (230.255,8) στρέμματα. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός καμένων εκτάσεων είναι (19.187,9) στρέμματα, δηλαδή καίγονται (52,6) στρέμματα ημερησίως.

9). Έπεται αριθμητικά σε καμένες εκτάσεις ο Νομός Αρκαδίας όπου κάηκαν συνολικά (224.591,4) στρέμματα. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός καμένων εκτάσεων είναι (18.716) στρέμματα, δηλαδή καίγονται (51,3) στρέμματα ημερησίως.

10).Τελευταίος σε αριθμό καμένων εκτάσεων έρχεται ο Νομός Αργολίδας όπου κάηκαν συνολικά (69.152) στρέμματα. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός καμένων εκτάσεων είναι (5.762,7) στρέμματα, δηλαδή καίγονται (15.8) στρέμματα ημερησίως.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
11) Από τις συνολικά (16.530) αγροτοδασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, οι περισσότερες αυτών - σχεδόν το 1/3 - και συγκεκριμένα (5.155) πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το υπό έρευνα διάστημα των 12 ετών στον Νομό Μεσσηνίας. Στον εν λόγω Νομό, ο μέσος / ανά έτος, αριθμός πυρκαγιών είναι (429,6) πυρκαγιές, δηλαδή ημερησίως εκδηλώνονται (1,2) πυρκαγιές.

12) Μετά τον ανωτέρω Νομό, οι περισσότερες αριθμητικά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στον Νομό Κορινθίας, όπου συνολικά εκδηλώθηκαν (3.098) πυρκαγιές. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός πυρκαγιών είναι (2582) πυρκαγιές, δηλαδή κάθε τρεις μέρες εκδηλώνονται δύο (2) πυρκαγιές και συγκεκριμένα (0,7) πυρκαγιές ημερησίως.

13). Ακολουθεί αριθμητικά σε πυρκαγιές ο Νομός Αργολίδας, όπου εκδηλώθηκαν συνολικά (3.087) πυρκαγιές. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός καμένων πυρκαγιών είναι (257,2) πυρκαγιές, δηλαδή κάθε τρεις μέρες εκδηλώνονται δύο (2) πυρκαγιές και συγκεκριμένα (0,7) πυρκαγιές ημερησίως.

14). Έπεται αριθμητικά σε πυρκαγιές ο Νομός Λακωνίας, όπου εκδηλώθηκαν συνολικά (2.704) πυρκαγιές. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός πυρκαγιών είναι (225,3) πυρκαγιές, δηλαδή κάθε πέντε μέρες εκδηλώνονται δύο (2) πυρκαγιές και συγκεκριμένα (0,6) πυρκαγιές ημερησίως.

15). Τελευταίος σε αριθμό πυρκαγιών έρχεται ο Νομός Αρκαδίας, όπου εκδηλώθηκαν συνολικά (2.486)πυρκαγιές. Στον Νομό αυτόν ο μέσος / ανά έτος αριθμός πυρκαγιών είναι (207,2) πυρκαγιές, δηλαδή εκδηλώνεται κάθε δύο μέρες μία (1) πυρκαγιά και συγκεκριμένα (0,5) πυρκαγιές ημερησίως.

ΔΡΙΜΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
16).Η δριμύτητα των πυρκαγιών στους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι κατά φθίνουσα σειρά η εξής:
● Νομός Λακωνίας: Ο μέσος αριθμός καμένης αγροτοδασικής έκτασης / ανά πυρκαγιά είναι 150.3) στρ.
● Νομός Αρκαδίας: Ο μέσος αριθμός καμένης αγροτοδασικής έκτασης / ανά πυρκαγιά είναι (90.3) στρ.
● Νομός Κορινθίας: Ο μέσος αριθμός καμένης αγροτοδασικής έκτασης / ανά πυρκαγιά είναι (80.6) στρ.
● Νομός Μεσσηνίας: Ο μέσος αριθμός καμένης αγροτοδασικής έκτασης / ανά πυρκαγιά είναι (44.7) στρ. και
● Νομός Αργολίδας: Ο μέσος αριθμός καμένης αγροτοδασικής έκτασης / ανά πυρκαγιά είναι (22.4) στρ.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
1). Η Λακωνία, είναι ο Νομός με τις περισσότερες καμένες από πυρκαγιές αγροτοδασικές εκτάσεις και την μεγαλύτερη δριμύτητα των πυρκαγιών και η Αργολίδα με τις λιγότερες.

2). Η Μεσσηνία, είναι ο Νομός που εκδηλώνονται οι περισσότερες αριθμητικά αγροτοδασικές πυρκαγιές και η Αρκαδία, με τις λιγότερες.

3). Στους τρεις (3) από τους πέντε (5) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα στους Νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας, οι περισσότερες καμένες εκτάσεις προκλήθηκαν το έτος 2007, αν και το ίδιο έτος στους Νομούς αυτούς δεν είχε σημειωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός αγροτοδασικών πυρκαγιών.

ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ στοιχεία για την «πύρινη 12ετία» στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο

Στο αποκλειστικό δημοσίευμα παρουσίασε τα στοιχεία εμπεριστατωμένης έρευνας αντιστράτηγου ε.α. του Πυροσβεστικού σώματος που βασίζεται στα επίσημα στοιχεία της Πολιτείας και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής σε μια εποχή που ο φόβος για το ενδεχόμενο νέων πυρκαγιών έχει κινητοποιήσει τους πάντες στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.

Πυροσβέστες, εθελοντές, Περιφέρεια και .............

Δήμοι με τα πυροσβεστικά όπλα «παρά πόδας» είναι έτοιμοι να επέμβουν αποτρεπτικά. Να ευχηθούμε να μην ξαναδούμε τις εφιαλτικές σκηνές του 2007, αλλά και της περασμένης 12ετίας που μας ανέδειξαν σε «πρωταθλητές της φωτιάς».

Η απήχηση του δημοσιεύματος εντυπωσιακή, ενώ πολλοί μας ζητήσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία της έρευνα του Ανδριανού Γκουρμπέτση, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των Μεσσήνιων κι των απανταχού φίλων μας. Η «Φ» εξαντλήθηκε χθες από νωρίς στην Τριφυλία γι’ αυτό και με τη συγκατάθεσή της δημοσιοποιούμε ολόκληρο το δημοσίευμα με τους πίνακες της καταστροφής και την ανάλυση της έρευνας από τον συντάκτη μας.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε εδώ ότι 1.180.242 στρ. στην Πελοπόννησο από τα οποία 230.255 στρ. στη Μεσσηνία έγιναν αποκαΐδια, μετά ο έτος 2000.

ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Ποιοι τα έχουν πάρει με την ωραία Νάντια

Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, οφείλουμε να πούμε ότι ο Μπένι έχει σε μεγάλη υπόληψη την Νάντια Γιαννακοπούλου.
Της δίνει σημαντικό ρόλο στο νέο ΠΑΣΟΚ που θέλει να φτιάξει και γενικώς την έχει σε μεγάλη υπόληψη.
Το πρόβλημα όμως είναι οι παλιοσειρές του ΠΑΣΟΚ που είναι στην απέξω.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα έχουν πάρει στο ...........

κρανίο με την ωραία Νάντια που έχει μεν το πλεονέκτημα ότι ανήκει στη γενιά του 30something, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής.
Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν εκλεγεί, κατηγορούν τον Μπένι για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

paraskinio.gr

Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μέχρι 25/7 οι δηλώσεις για κύπελλο και Α΄-Β΄-Γ΄ κατηγορία, 8/8 οι κληρώσεις

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, ενημερώνει τα σωματεία μέλη της ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο Κύπελλο και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ τοπικής Κατηγορίας θα πρέπει να κατατεθούν έως την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 στις 12: 00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Eπίσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε και ...........

αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, www.epsmes.gr
ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 στις 8 το βράδυ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Filoxenia θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Μεσσηνίας και των τοπικών πρωταθλημάτων Α΄, Β΄, και Γ΄ κατηγορίας Μεσσηνίας της νέας αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Η ΕΡΑΝΗ:
Η Εράνη Φιλιατρών είναι η περσινή κάτοχος του κυπέλλου Μεσσηνίας, με τον καλαματιανό τεχνικό Νίκο Κακαλέτρη στο πάγκο της, η οποία στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη παρουσία 100 φιλάθλων στο γήπεδο της αρκαδιάς, νίκησε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι τον Α.Ο. Κυπαρισσίας με σκορ 3-2.

Επίσης, η Εράνη είναι και πολυνίκης του θεσμού, καθώς το έχει κατακτήσει συνολικά οκτώ φορές, ενώ αναλυτικά την τελευταία 30ετία στέφθηκαν κυπελλούχοι Μεσσηνίας τα εξής σωματεία:

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1982/83 Π.Σ. Η Καλαμάτα
1983/84 Μεσσηνιακός Γ.Σ.
1984/85 Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης
1985/86 Μεσσηνιακός Γ.Σ.
1986/87 Μεσσηνιακός Γ.Σ.
1987/88 Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης
1988/89 Α.Ο. Μεσσήνης
1989/90 Α.Ο. Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
1990/91 Αναγέννηση Παραλίας
1991/92 Απόλλων Καλαμάτας
1992/93 Α.Ο. Μεσσήνης
1993/94 Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης
1994/95 Α.Π.Σ. Η Εράνη Φιλιατρών
1995/96 Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης
1996/97 Α.Ο. Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
1997/98 Α.Ο. Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
1998/99 Α.Σ. Απόλλων Καλαμάτας
1999/00 Α.Π.Σ. Αστήρ Αρφαρών Μεσσηνίας
2000/01 Α.Π.Σ. Η Εράνη Φιλιατρών
2001/02 Α.Π.Σ. Η Εράνη Φιλιατρών
2002/03 Α.Π.Σ. Η Εράνη Φιλιατρών
2003/04 Α.Π.Σ. Η Εράνη Φιλιατρών

2004/05 Α.Ο. Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
2005/06 Α.Π.Σ. Αστήρ Αρφάρων Μεσσηνίας
2006/07 Α.Ο. Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλλίας
2007/08 Α.Ο. Απόλλων Πεταλιδίου
2008/09 Α.Π.Σ. Η Εράνη Φιλιατρών
2009/10 Α.Π.Σ. Η Εράνη Φιλιατρών

2010/11 Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης
2011/12 ΑΠΣ Εράνη Φιλιατρών

Sport Στον Νότο

ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζουμε οι Κυπαρίσσιοι να μην πάθουν έμφραγμα από τις 8 φορές που αναγράφεται στον πίνακα το όνομα της Εράνης ενώ του ΑΟΚ ούτε σαν ανέκδοτο...

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. [ VIDEO ]

Το πιο απίστευτο φινάλε στην ιστορία του αθλήματος

Πόσα τρίποντα πιστεύετε οτι μπορούν να μπουν στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα ενός αγώνα μπάσκετ...
Ίσως πρόκειται για το πιο συγκλονιστικό φινάλε στην ιστορία του αθλήματος ενώ ο εκφωνητής εκτός απο έμφραγμα...
παίζει να έχει έρθει παράλληλα και σε οργασμό!
Για την ιστορία ο αγώνας ήταν ανάμεσα στην Μάλαγα και την Ρεάλ Μαδρίτης.
Ποιός νίκησε;

Δείτε το στο video...





Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Εθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθόπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή εθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθόπολη Τριφυλίας. Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με τη συνδρομή του Αθλητικού Συλλόγου Μαραθόπολης.

Από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι, δεκαπέντε κάτοικοι της περιοχής, άνδρες και γυναίκες, πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, όπου ήταν κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με υπαλλήλους και τη διευθύντρια του Αιματολογικού, Αναστασία Καλοφωλιά, και έτσι ενίσχυσαν με το αίμα τους την Τράπεζα Αίματος που έχει το Ε.Σ., προσφέροντας λίγο από το χρόνο τους για να χαρίσουν χαμόγελα ζωής σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Οι κάτοικοι της Μαραθόπολης απέδειξαν με .......

τη ευγενική τους προσφορά πως έχουν ευαισθησίες και νοιάζονται, πραγματικά και ανυπόκριτα, για το συνάνθρωπό τους, ενώ είχαν στο μυαλό τους τα δύο νέα παιδιά του χωριού που χάθηκαν πρόωρα, με τους γονείς του 16χρονου Θανάση Βασιλόπουλου να κάνουν δωρεά οργάνων του, χαρίζοντας ζωή σε επτά συνανθρώπους μας!

Έρχονται «ανακατατάξεις» στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;

Μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, για «συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις δομών υγείας», έντονες φήμες κυκλοφορούν στην Τριφυλία για ανακατατάξεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε ό,τι αφορά κλινικές, κέντρα υγείας, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

Λέτε να δούμε λίαν συντόμως τη «δεύτερη πράξη» στο έργο συρρίκνωσης και, τελικά, υποβάθμισης των δομών υγείας στην Τριφυλία, μετά τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με αυτό της Καλαμάτας;


Ούτε κιχ για τον «Καλλικράτη»!

Θα θυμάστε, φαντάζομαι, και αν όχι, σας θυμίζω εγώ, τις μεγαλόστομες εξαγγελίες στελεχών της Ν.Δ., όταν αυτή ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση με τον Αντώνη Σαμαρά πρόεδρο, για τον «Καλλικράτη». Μάλιστα, στο προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ. πιστεύει σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση και προωθεί: την επανεξέταση των χωροταξικών αστοχιών που έγιναν κατά την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής φυσιογνωμίας και προοπτικής των νέων ΟΤΑ...».

Άκουσε κανείς τίποτα για τον «Καλλικράτη» στις προγραμματικές δηλώσεις και σε άλλες δηλώσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης; Το γράφω, κυρίως, για τους φίλους από Γαργαλιάνους και δευτερευόντως για εκείνους από τα Φιλιατρά, που από το 2010 είχαν πιστέψει τις «δεσμεύσεις» της Ν.Δ. για τον «Καλλικράτη» και ανέμεναν «άλλα» και αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη (και) της Τριφυλίας, για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και προσδοκίες τους, που, όμως, διαψεύδονται – προδίδονται από την κυβέρνηση!


Πόσο πάει;

Παρασκευή σήμερα, 20 Ιουλίου, χρονιάρα μέρα, ας γελάσουμε λιγάκι.

Ο υπεύθυνος στις κατασκηνώσεις ανακοινώνει: «Οι γυναικείοι κοιτώνες είναι απαγορευμένοι για τα αγόρια και το αντίστροφο. Η ποινή για όποιον παραβιάσει μια φορά τον κανόνα είναι 20 ευρώ, για όποιον τον παραβιάσει 2 φορές 60 ευρώ και για 3 παραβιάσεις 120 ευρώ. Καμία ερώτηση;».

-«Ναι, η μηνιαία κάρτα πόσο πάει;»!

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΑΡΡΟΣ

Καύσωνας φόβου και ανασφάλειας...

Έξαρση παρουσιάζει η εγκληματικότητα στην Κυπαρισσία από τις αρχές της εβδομάδας, γεγονός που αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Μέρα – νύχτα, χωρίς διακρίσεις, και σε όλο το εύρος της πόλης, οι δράστες «χτυπούν» για να αρπάξουν ό,τι βρουν.

Τα νέα κρούσματα εγκληματικότητας, εκτός ...........

από το φόβο και την ανασφάλεια, κάνουν τους κατοίκους της περιοχής να είναι έντονα απογοητευμένοι και θυμωμένοι από την αδρανή και απαθή στάση της Πολιτείας. Με άγριες διαθέσεις θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, επειδή, όπως θεωρούν (και όχι άδικα), η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Την ίδια στιγμή, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, διαρκώς μειώνονται και οι λιγοστοί αστυνομικοί υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποτροπή τέτοιων θλιβερών συμβάντων και εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάτι τέτοιο να καταστεί, εκ των πραγμάτων, εφικτό.

Τη νύχτα της Δευτέρας, άγνωστος ή άγνωστοι «μπουκάρισαν» σε κτήμα στη Γιαννίτσαινα, όπου υπάρχουν τρεις εξοχικές κατοικίες, και αφαίρεσαν ένα πιεστικό μηχάνημα νερού υψηλής πίεσης (υδροπλυστικό), αξίας άνω των 500 ευρώ! Το κτήμα είναι περιφραγμένο και οι σιδερένιες πόρτες εισόδου σε αυτό ήταν κλειδωμένες, ενώ υπάρχουν και τρία σκυλιά! Μέσα, δε, στα σπίτια κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες με τις οικογένειές τους, ενώ έξω από αυτά ήταν παρκαρισμένα τρία αυτοκίνητα και τρεις μηχανές. Παρ’ όλα αυτά, ο δράστης ή οι δράστες δε δίστασαν και μπήκαν.

Την ίδια νύχτα, στην άλλη παραλιακή πλευρά της Κυπαρισσίας, στην περιοχή του Κάμπου, άγνωστος ή άγνωστοι αφαίρεσαν από αυλή σπιτιού, που μέσα κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες, ένα ραντιστικό μηχάνημα, ένα πριόνι και εργαλεία.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 4.00, δύο άγνωστοι μπήκαν στην αυλή σπιτιού στην Αμαθούντα και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν συρόμενη μπαλκονόπορτα. Έγιναν αντιληπτοί, όμως, από το σκύλο γειτονικού σπιτιού, που γαύγιζε ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει ο γείτονας, ο οποίος βγήκε και τους είδε. Αφού τους φώναξε, εκείνοι, προφανώς, φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Τα ξημερώματα χθες, γύρω στις 2.00, άγνωστος ή άγνωστοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν παντζούρι παραθύρου σε σπίτι στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά ο ιδιοκτήτης, που μόλις είχε ξαπλώσει, άκουσε το θόρυβο, αντιλήφθηκε πως κάποιος είναι έξω και άναψε το φως. Βγαίνοντας, είδε ένα άτομο να φεύγει τρέχοντας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

ΑΤΤΙΚΗ: Τέλος οι αναλογικές εκπομπές από τον Υμηττό

Για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Διεκόπη από τις 3 τα ξημερώματα το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό. Το λεκανοπέδιο Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας δέχονται πλέον μόνο ψηφιακό σήμα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική .............

Απόφαση 26337/675/7.6.2012, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα διακόψουν την αναλογική εκπομπή με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, στις 17 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι καταναλωτές χρειάζεται να διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού και εφόσον διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, οι καταναλωτές θα πρέπει να βεβαιωθούν πως η κεραία τους είναι στραμμένη προς τον Υμηττό, και ακολούθως θα πρέπει να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 46 (674 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 47 (682 ΜΗz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.

Σε περίπτωση που οι τηλεθεατές δεν επιθυμούν να λάβουν το ψηφιακό σήμα από τον Υμηττό σε αυτή τη φάση, έχουν τη δυνατότητα να στρέψουν την κεραία τους στο κέντρο εκπομπής Πάρνηθας, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα λήψης.

naftemporiki

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νέας πολιτικής ηγεσίας για την επαναφορά του δικτύου κοινωνικής προστασίας στους Έλληνες πολίτες, οι δυσκολίες φαντάζουν ανυπέρβλητες και κάθε ημέρα που περνάει επιβαρύνει το σαθρό οικοδόμημα της δημόσιας υγείας.

Το προσωπικό τόσο της παροχής πρωτοβάθμιας, όσο και δευτεροβάθμιας υγείας, υπερβάλλει εαυτόν αλλά αυτό δεν αρκεί.
Αναλώσιμα, φάρμακα και νοσοκομειακά υλικά είναι είδη εν ανεπαρκεία πλέον στις μονάδες υγείας.
Ακόμη και τα στοιχειώδη εκλείπουν.

Αυτό αναγκάζει τους γιατρούς που δε μπορούν να ...........

προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς τους να σκέπτονται ακόμη και την αποχώρησή τους από το ΕΣΥ, διότι εκτός των ανωτέρω δυσχερειών, αδυνατούν να ανταποκριθούν και στις ηυξημένες ανάγκες που διαμορφώνει η νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα.
Αυτήν τη χρονική συγκυρία, λόγω στρεβλής λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων έχει πλέον στραφεί στα νοσοκομειακά ιδρύματα, εξ΄αιτίας του υπέρογκου κόστους των διαγνωστικών αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, αλλά και της έλλειψης εξυπηρέτησης από τη δόμηση του νέου συστήματος.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο πλαφόν των 200 επισκέψεων που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους γιατρούς.

Όταν οι συμβεβλημένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων στην επαρχία κυρίως, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα και σχεδόν από τις πρώτες ημέρες του μήνα υπερκαλύπτεται το πλαφόν των επισκέψεων, είναι φανερό πως οι ασφαλισμένοι μένουν ακάλυπτοι. Ακόμη και για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, ταλαιπωρούνται και πολλές φορές πληρώνουν από την τσέπη τους.
Βλέποντας μετά από πολλά χρόνια ασφάλισης και παρά τη δική τους οικονομική συμβολή στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πως βιώνουν την αναποτελεσματικότητα και τη δυσκινησία του νέου συστήματος, είναι φυσικό να αγανακτούν.
Άπαντες ελπίζουν τα στρεβλά σημεία της μεταρρύθμισης να διορθωθούν, διότι το υπέρογκο κόστος των επισκέψεων, των διαγνωστικών και μικροβιολογικών εξετάσεων πολλές φορές αποθαρρύνει ακόμη και από την αναγκαία φροντίδα της υγείας και δυσχεραίνει τη ζωή των Ελλήνων.

Όλοι συμφωνούν να ελεχθούν οι σπατάλες και να εξοντωθούν τα κυκλώματα που λυμαίνονταν την υγεία στην Ελλάδα, αλλά αυτό προϋποθέτει να μην υπάρξει υστέρηση στο δικαίωμα της περίθαλψης και της υγείας των ασφαλισμένων.
Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο στην επιτυχία του οποίου προσβλέπουν όλοι οι Έλληνες.

Για Κέντρο Δια Βίου Μάθησης προτάθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών

Τα Σχολεία που προτάθηκαν σαν Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Τριφυλία

Σαν Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ορίστηκε από τον Δήμο Τριφυλίας Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών μετα από εισήγηση του Αρμόδιου Αντιδημάρχου παιδείας Γιάννη Μερκούρη.

Ο κ. Μερκούρης στην εισήγηση του είπε ότι η ..........

Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), μετά από συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ζήτησε απο τους Καλλικρατικούς Δήμους της επικράτειας να συνεργαστούν για την ίδρυση και τη λειτουργία των «Κέντρων Δια Βίου Μάθησης», υλοποιώντας έτσι την παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ειδικότερα, όσοι Δήμοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση, θα υπογράψουν Προγραμματική Συμφωνία για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και θα μπορούν να επιλέξουν Προγράμματα Εθνικής ή Τοπικής Εμβέλειας (π.χ. προγράμματα που περιλαμβάνουν δράσεις επιμόρφωσης για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, για την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, προγράμματα προώθησης της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής ή πολιτιστικής ανάπτυξης κ.α.)

Βέβαια απαιτούνται και οι κατάλληλοι χώροι διοίκησης και μάθησης, οι οποίοι θα καθοριστούν από τους ενδιαφερόμενους Δήμους. Ο Δήμος μας διαθέτει τέτοιους χώρους οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές (π.χ. προσβασιμότητα σε Α.Μ.Ε.Α., θέρμανση, χώρους υγιεινής, τήρηση κανονισμών ασφάλειας και πυρασφάλειας) και διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. δυνατότητα τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής διασύνδεσης, υπολογιστές, καρέκλες, θρανία).

Τέτοιοι χώροι στο Δήμο μας είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων, το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου και το Δημοτικό Σχολείο Καλό Νερού.

Αφού το Δημοτικό Συμβούλιο άκουσε την εισήγηση του κ. Μερκούρη αποφάσισε να Εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία των κάτωθι πέντε (5) Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο
Τριφυλίας, για την εφαρμογή Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων:

· Στην Δ.Ε. Κυπαρισσίας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας

· Στην Δ.Ε. Φιλιατρών, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών

· Στην Δ.Ε. Γαργαλιάνων, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων


· Στην Δ.Ε. Αετού, στο Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου και

· Στην Δ.Ε. Αυλώνος, στο Δημοτικό Σχολείο Καλό Νερού.

Ευχαριστήριο προς το Morias News

Του πρώην Διαχειριστή μας

Παρακαλώ όπως αναρτήσετε το ευχαριστήριο μήνυμα μου για το Morias News.

Με αφορμή την δημοσίευση άρθρου μου, που είχα στείλει στο Φιλιατρά News, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον διαχειριστή του Site Morias News για την αναδημοσίευση που έκανε στο άρθρο μου και τα καλά λόγια του στην εισαγωγή πριν από το κείμενο μου.Είναι σημαντικό ένας Δημοσιογράφος να εμπιστεύεται έναν πολίτη που εκφράζει την γνώμη του μέσω ενός άρθρου και μάλιστα το χαρακτηρίζει ως "πολύ ενδιαφέρον" , "εμπεριστατωμένο κείμενο" και ότι θα "δημιουργήσει αίσθηση".

Την αναδημοσίευση του άρθρου μου μπορείτε να την δείτε εδώ


Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 19-7-2012




«Εμείς οι Έλληνες, ο έρωτας και το sex»

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ένα ξάφνιασμα ευχάριστο, μέσα στο φετινό καλοκαιριάτικο λιοπύρι, είναι το νέο βιβλίο του γνωστού μας Σαλονικιού διδάκτορα κοινωνιολογίας-ψυχολογίας, (συνταξιούχου πλέον) καθηγητή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο ενημερωτικό, πικάντικο αλλά όχι προσβλητικό, χωρίς την κουραστική για κάποιους ακαδημαϊκή σχολαστικότητα, γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή, που θα αποδειχθεί χρήσιμο για εφήβους, νέους, αλλά και πιο ώριμους στην ηλικία αναγνώστες.

Διαβάζοντας το νέο βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου ........

στους πιο ώριμους στην ηλικία θα ξυπνήσουν αναμνήσεις άλλων εποχών, θα προστεθούν νέες οπτικές γωνιές κατανόησης στους νεότερους αναγνώστες που, όπως οι έφηβοι και οι νέοι κάθε άλλης γενιάς ανιχνεύουν, κάποιοι με έντονη περιέργεια και άλλοι με έκδηλο πάθος αλλά όλοι με ελπίδα, τον γοητευτικό κόσμο του έρωτα και του Sex…

Εάν προβλέπετε να έχετε λίγο διαθέσιμο χρόνο για διάβασμα τότε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σταματήστε σε ένα βιβλιοπωλείο (το βιβλίο αποτελείται από 224 σελίδες σε μικρό σχήμα και τιμή € 12 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΖΥΓΟΣ της Θεσσαλονίκης), και προσθέστε στην εκδρομική σας τσάντα μαζί με τα μαγιό, τα αντηλιακά, τα λάδια και τις κρέμες μαυρίσματος και το νέο βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου…
Μπορεί να φανεί και πρακτικά χρήσιμο καθώς το ελληνικό καλοκαίρι με τις μύριες προκλήσεις του είναι μπροστά μας…

Εάν, πάλι, προτιμήσετε να το αφήσετε για το Σεπτέμβρη θα βρείτε στις 224 σελίδες του απαντήσεις στους συναισθηματικούς, ερωτικούς και σεξουαλικούς προβληματισμούς όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά και των υπόλοιπων τριών εποχών, καθώς το νέο βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου αποτελεί βοήθημα με σαφή διαχρονική χρησιμότητα…

Φιλιατρά: Το μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες" απόψε ζωντανά στην πλατεία

Live στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών θα τραγουδήσει απόψε το βράδυ το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες".

Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ σας θέλουν όλους εκεί να σας διασκεδάσουν με την μουσική τους και για να περάσετε μαζί μια όμορφη βραδιά.

ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ



Προκήρυξη 400 θέσεων Μεσσηνίας (Κοινωφελής Εργασία)

Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη θέσεων που αφορά στην πρόσληψη - με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - συνολικά 400 ανέργων, για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθεί ............

ανά φορέα, ο εξής αριθμός ατόμων:
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: 254,
Δήμος Δυτικής Μάνης: 15,
Δήμος Τριφυλίας: 12,
Δήμος Μεσσήνης: 10,
Δήμος Καλαμάτας: 57,
Δήμος Πύλου - Νέστορος: 52.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΣΩ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Προκήρυξη + Αίτηση + οδηγίες συμπλήρωσης κατεβάστε τα από εδώ (κλίκ)

Ακολουθεί αναλυτικά ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Προκήρυξη των θέσεων.



Ηλεκτρονικά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία

Τέλος στις ουρές στα γκισέ των τραπεζών και της εφορίας για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας σχεδιάζει να βάλει από φέτος το υπουργείο Οικονομικών. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ήδη αρχίσει να τρέχει τον σχεδιασμό ειδικής εφαρμογής που θα αντικαταστήσει τα σήματα τελών κυκλοφορίας με αποδείξεις.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με τους ...........

σχεδιασμούς, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με αυτόν θα πηγαίνουν στην τράπεζα ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά, θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Το μπλόκο σε όσους θεωρήσουν ότι μπορούν να αποφύγουν με τη νέα μέθοδο την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα στηθεί μέσω των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Αν ο φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, όταν συμπληρώνει τον αριθμό του ΙΧ του στην ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, θα βγαίνει απευθείας ειδοποίηση με την οποία θα ενημερώνεται ότι μόλις εξασφάλισε πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους κυκλοφορίας.

Αν δεν το πληρώσει δεν θα μπορεί να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Θα χάνουν το αφορολόγητο όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση

Σχέδιο αποθάρρυνσης όσων φορολογούμενων προσανατολίζονται στην μη υποβολή φορολογικής δήλωσης επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Η βασική ποινή που εξετάζεται είναι η απώλεια του αφορολόγητου ορίου που θα οδηγεί σε αυτόματη βεβαίωση πρόσθετου φόρου 500 ευρώ γα κάθε φορολογούμενο που δεν υποβάλει τη φορολογική δήλωση. Για ένα ζευγάρι στο οποίο και οι δυο έχουν εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ ετησίως η ποινή αυτή θα μεταφράζεται σε 1.000 ευρώ καθώς θα χάνουν και οι δυο το αφορολόγητο όριο.

Αντιμέτωποι με τα στοιχεία που δείχνουν ότι...........

έως τώρα μόνο οι μισοί φορολογούμενοι έχουν υποβάλει δήλωση, οι επιτελείς της Καραγιώργη Σερβίας έχουν τρομάξει καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εκτροχιασθεί πλήρως ο σχεδιασμός και οι προβλέψεις για την είσπραξη των φόρων που βεβαιώνονται με τα εκκαθαριστικά.

Έτσι, για να πιέσει τους φορολογούμενους να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και να βεβαιωθεί ο σχετικός φόρος (ο οποίος επιδιώκεται να εξασφαλιστεί έγκριση από την τρόικα για να εξοφληθεί σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις) στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και επιλογές. Η επικρατέστερη από αυτές προβλέπει τα εξής:

- να μην δοθεί νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων εκπνέει στις 31 Ιουλίου. Για την χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων η προθεσμία εξέπνευσε στις 16 Ιουλίου.

- να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους που έχασαν την παραπάνω προθεσμία, να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά μέσα στους επόμενους δυο μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου, με την επιβάρυνση όμως ενός λογικού προστίμου (π.χ. 50 ευρώ) για την εκπρόθεσμη υποβολή.

- οι φορολογούμενοι που θα χάσουν και αυτήν την προθεσμία θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ αυστηρά μέτρα. Το βασικό μέτρο που εξετάζεται στο πλαίσιο αυτό είναι η απώλεια του αφορολόγητου ορίου. Η απώλεια αυτή οδηγεί αυτόματα στην βεβαίωση πρόσθετου φόρου ύψους 500 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το θέμα. Μάλιστα, αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες εισηγούνται στη νέα ηγεσία της Καραγιώργη Σερβίας να μην προσφύγει σε πολύ αυστηρά και εξοντωτικα μέτρα εναντίον όσων δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα καθώς θα εκνευρίσει τους φορολογούμενους. Υπάρχουν, όμως και οι αντίθετες εισηγήσεις που λένε ότι αν επικρατήσει μια λογική χαλαρότητας της εφορίας έναντι αυτών που δεν υποβάλουν τη δήλωσή τους τότε ο αριθμός των δηλώσεων που δεν θα υποβληθούν θα είναι καταστροφικά μεγάλος για τα δημόσια έσοδα.

Σημειώνεται ότι έχουν υποβληθεί συνολικά έως τώρα περίπου 2,9 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις 5,5 εκατ. που υποβάλλονται ετησίως. Κατά συνέπεια έως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν άλλα 2,6 εκατ. δηλώσεις, δηλαδή περίπου 240.000 δηλώσεις την ημέρα.

capital.gr

Φθηναίνουν οι κλήσεις προς κινητά.

Πιο φθηνά μέχρι και 45% θα γίνουν οι κλήσεις προς κινητά, σε όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (Cosmote Vodafone Wind Q Telecom).

Η χθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής..........

Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η ΕΕΤΤ, με σημερινή της απόφαση, επιβάλλει τη σταδιακή μείωση των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων σε όλα τα κινητά δίκτυα. Σε αυτό το πλαίσιο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 η τελική τιμή-στόχος διαμορφώνεται σε 1,01 ευρωλεπτά/λεπτό από 4,95 ευρωλεπτά/λεπτό που ισχύει σήμερα.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή, καθότι αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση και στις λιανικές τιμές κλήσεων προς κινητά. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν συνολικά από τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας για το 2013.

Η σταδιακή μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων θα ολοκληρωθεί βάσει του ακόλουθου χρονοδιαγράμματος:

Μείωση στα τέλη τερματισμού κλήσεων (ευρωλεπτά/λεπτό)

Έως 31/07/2012 => 4,95

Από 01/08 έως 15/10/2012 => 3,60

Από 16/10 έως 31/12/2012 => 2,30

Από 01/01/2013 => 1,01

Τυχόν αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου των 1,01 ευρωλεπτών/λεπτό θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των κοστολογικών στοιχείων, βάσει του τεχνικο-οικονομικού μοντέλου της ΕΕΤΤ, το οποίο θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2012.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την ΕΕΤΤ στους τρεις παρόχους περιλαμβάνουν τον έλεγχο τιμών και κοστολόγησης, την παροχή πρόσβασης, το λογιστικό διαχωρισμό, τη διαφάνεια και την αποτροπή πρακτικών διακριτικής μεταχείρισης. Οι υποχρεώσεις αυτές προκύπτουν μετά από την ανάλυση της συγκεκριμένης αγοράς και τον ορισμό των τριών εταιριών, COSMOTE, VODAFONE και WIND, σε παρόχους με Σημαντική Ισχύ.

Κυπαρισσία - Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες, 2 με 7 Αυγούστου

Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από το Δήμο Κυπαρισσίας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας».
Για 8η συνεχή χρονιά το Μεγάλο Καλντερίμι, από τις 2 εως τις 7 Αυγούστου, θα ζωντανέψει, θυμίζοντας το παλιό Σταυροπάζαρο που υπήρχε εκεί για εκατοντάδες χρόνια.

Το παζάρι λειτουργεί από το 2005 και είναι το ..........

μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη, κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία, και ο δήμος παρέχει όλο το set up και τα facilities που απαιτούνται για τη λειτουργία του.

Το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», παρέχει όλη την οργάνωση και την επικοινωνία και έχει καταστήσει το παζάρι ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας αφού η εμβέλειά του είναι πανελλαδική και όχι τοπική. Ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια το παζάρι έχει καθιερωθεί στο Πανελλήνιο και ο αριθμός των επισκεπτών του παζαριού για το 2011 εκτιμάται σε 10.000. Οι χιλιάδες επισκέπτες που ανεβοκατεβαίνουν όλη μέρα το καλντερίμι θα δώσουν και φέτος χρώμα μαζί με την αμέτρητη πραμάτεια των παλαιοπωλών που θα απλωθεί πάνω στο υπέροχο καλντερίμι, πραγματικό έργο τέχνης.

Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο στα 26 περίπτερα του παζαριού υπάρχουν παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.

Έξι ολόκληρες ημέρες οι επισκέπτες θα θαυμάσουν το περίτεχνο μεγάλο καλντερίμι, τα παλιά αντικείμενα και τις αντίκες και θα απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα που αναδύει το καταπληκτικό set up, τα εμπορεύματα, το ατέλειωτο πήγαινε – έλα του κόσμου και ιδιαίτερα τα βράδια που είναι μαγικά.

Παράλληλα με το παζάρι, όπως κάθε καλοκαίρι, το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» διοργανώνει 3ημερη γευσιγνωσία των Τριφυλιακών Οίνων στο διπλανό καταπράσινο Δημοτικό Κήπο.

Εκεί οι μύστες του κρασιού δίνουν το καθημερινό τους ραντεβού δοκιμάζοντας τα υπέροχα κρασιά του Τριφυλιακού αμπελώνα και συζητώντας με τους επώνυμους Τριφυλίους οινοπαραγωγούς.
Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη Φωνή

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ρεκόρ για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο στο........

μέτωπο των πυρκαγιών, αφού είναι «πρωταθλήτριες» στον αριθμό και τις καμένες εκτάσεις κατά τη 12ετία 2000-2011.

Το «καυτό αυτό ζήτημα παρουσιάζει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η «ΦΩΝΗ» μέσα από τα στοιχεία εμπεριστατωμένης έρευνας του αντιστράτηγου ε.α. της Πυροσβεστικής Ανδρ. Γκουρμπάτση.

Τα στοιχεία κατ’ έτος, κατά νομό και καμένες εκτάσεις, κατά την «πύρινη 12ετία» συγκλονίζουν και προβληματίζουν.

● ΤΟ «ΟΧΙ» Σαμαρά στην «υπόθεση» λιγνίτη της Ανατολικής Πυλίας, όπως μετέδωσε χθες το Best, σηματοδοτεί την κατάληξη μιας ιστορίας που «ταλαιπώρησε» την επικαιρότητα το τελευταίο εξάμηνο. Σοβαρό πλέον είναι το ενδεχόμενο απόσυρσης της αίτησης από τον ενδιαφερόμενο υποψήφιο επενδυτή.

● ΠΑΡΟΥΣΙΑ του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, πιθανότατα, θα δοθεί τη Δευτέρα στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αλλαγή-Τσακώνα, μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων που θα διανύουμε σ’ ένα δεκάλεπτο αντί της μισής ώρας, αλλά με κόστος διοδίων 1,40 ευρώ.

● ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο πολεοδομικό του Ασπροχώματος ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, που ανοίγουν το δρόμο για ανοικοδόμηση στη δυναμική αυτή περιοχή, ενώ πιο πίσω πάνω Βέργα και Μ. Μαντίνεια.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά, καθώς και σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις για την τοπική και πολιτική επικαιρότητα.

● ΜΑΖΙ πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα καθώς το πρόγραμμα της διαδρομής «Σωτ. Λαμπρόπουλος» για τη διάβαση της Νέδας την Κυριακή.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».