Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Μεγάλη φωτιά στον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι.

Μεγάλη φωτιά καίει αυτή την ώρα στον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής όπου καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό της.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας καίει από αργά το απόγευμα, ο καπνός έχει πνίξει την πόλη και τους κατοίκους κάνοντας τους να υποφέρουν. Οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση.
Συνεργάτης του Φιλιατρά News ...........

προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο Γαραλιάνων κ. Ανδρινόπουλο Ευστάθιο για να έχουμε και την άποψη του αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Για οτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ



Επενδυτική «άπνοια» επικρατεί στη Μεσσηνία

Πλήρης επενδυτική άπνοια επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη Μεσσηνία, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του «Θ».


Και τούτο, ιδιαίτερα έπειτα και τη λήξη της ισχύος, πέρυσι, του Αναπτυξιακού Νόμου, με τον καινούργιο να αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τον Οκτώβριο, με σημαντικές τροποποιήσεις – βελτιώσεις.

Τρία γραφεία κατάρτισης επενδυτικών προτάσεων της Καλαμάτας μιλούν σήμερα στο «Θάρρος» για το επενδυτικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, πόσο φιλικό είναι, καθώς και πόσο η κρίση έχει επηρεάσει και αποθαρρύνει τους επενδυτές.

Η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην κυβέρνηση, πάντως, έχει ενθαρρύνει και πάλι επενδυτές, μικρής και μεσαίας κλίμακας, ενώ από το Σεπτέμβριο διαφαίνεται περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τονίζει ότι «στόχος μας είναι η Πελοπόννησος να καταστεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια απρόσκοπτης υποδοχής και διατήρησης των επενδύσεων».



ΕΚΤΑΚΤΟ. Χωρίς ρεύμα αυτήν την ώρα Κυπαρισσία και χωριά προς Τριπύλα

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Χωρίς ρεύμα είναι εδώ και λίγη ώρα όλη η πόλη της Κυπαρισσίας καθώς και στην κατά μήκος της διαδρομής από Κυπαρισσία προς Βρύσες Μουριατάδα κλπ κλπ.
Σε επικοινωνία μας με την ΔΕΗ Φιλιατρών μας είπαν ότι υπάρχει τεχνική βλάβη και συνεργείο έχει σπεύσει για την αποκατάσταση της.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:29

Η ηλεκτροδότηση σε Κυπαρισσία και όπου δεν είχε ρεύμα αποκαταστάθηκε. Εκτίμηση μας ότι η διακοπή οφειλόταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα του καύσωνα που σήμερα στην περιοχή μας ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.



--

Δήμος Τριφυλίας. Προβληματική διοίκηση, ελλειμματική διαχείριση, κάθε μέρα και χειρότερα

Ημουν από αυτούς που εδώ και χρόνια είχα ακλόνητη πεποίθηση πως η Τριφυλία έπρεπε να ενώσει τις δυνάμεις της για να μπορέσει να υπάρξει για την περιοχή μας αναπτυξιακή προοπτική. Πίστευα και πιστεύω, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην αναγκαιότητα του Δήμου Τριφυλίας (γιατί όχι και πιο διευρυμένου). Δεν έχω αλλάξει άποψη και θέση, παρά τα όσα διαδραματίζονται 18 μήνες στο, νέο, Δήμο Τριφυλίας που δημιουργήθηκε με τον «Καλλικράτη»!

Είναι ο Δήμος Τριφυλίας, ως έχει σήμερα, αυτός που φανταζόμουν; Αυτός που ονειρευόμουν; Ασφαλώς και όχι! Διοικητικά, τουλάχιστον.
Ταιριάζει και αρμόζει στην Τριφυλία η εικόνα που..........

έχει και παρουσιάζει ο Δήμος μας; Όχι! Αξίζει στους κατοίκους της Τριφυλίας και τους Τριφύλιους, όπου γης, αυτός ο Δήμος όπως είναι σήμερα; Και πάλι, όχι! Ο Δήμος Τριφυλίας, όμως, δεν είναι κάτι στα χαρτιά, δεν είναι μια απρόσωπη διοικητική οντότητα, δεν είναι άυλο στοιχείο! Ο Δήμος Τριφυλίας είναι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν και τον συγκροτούν και, βεβαίως, εκείνοι που τον διοικούν! Τα φαντάσματα και οι μπαμπούλες είναι για τα παραμύθια και τα μικρά παιδάκια! Μεγαλώσαμε, πια, για να τρώμε το φαγητό που μας σερβίρουν οι διαχειριστές της εξουσίας με παραμύθια και να φοβόμαστε, στεκόμενοι αμίλητοι και προσοχή, ακούγοντάς τους να μας λένε για φαντάσματα και μπαμπούλες!

Καλώς - κακώς, συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε, έχοντας διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις, ο Δήμος Τριφυλίας δημιουργήθηκε. Είναι γεγονός, είναι δεδομένο και είναι αυτός που έχουμε, αυτός που ζούμε! Για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο Δήμος και τα φαινόμενα αποσύνθεσης (ας μου επιτραπεί ο όρος για να μη χρησιμοποιήσω άλλον βαρύτερο) στη λειτουργία του, δε φταίει ούτε ο «Καλλικράτης», ούτε τα Μνημόνια, ούτε η Τρόικα, ούτε ο κακός μας ο καιρός! Σε όλη την Ελλάδα, πλέον, οι Δήμοι είναι καλλικράτειοι! Όλοι τους, πια, εμφανίζουν τη χειρίστη εικόνα του Δήμου Τριφυλίας; Όλοι τους, πια, δείχνουν διαλυμένοι; Σε κανέναν Δήμο δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα; Ασφαλώς και όχι και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα κοιτάζοντας γειτονικούς μας Δήμους! Δείτε, για παράδειγμα, το Δήμο Πύλου- Νέστορος ή το Δήμο Μεσσήνης! Έχουν την ίδια «κατάντια» με το Δήμο Τριφυλίας; Όχι! Γιατί; Τη διαφορά, βλέπετε, την κάνουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που διοικούν, σχεδιάζουν, διεκδικούν, προγραμματίζουν, υλοποιούν! Οι άνθρωποι που δρουν! Δε λέω ότι είναι ανίκανοι οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Μπορεί οι ικανότητες και οι δυνατότητές τους να είναι περιορισμένες, να φτάνουν μέχρι εκεί, να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά αυτό να είναι ελάχιστο σε αυτό που χρειάζεται και απαιτείται για το νέο Δήμο μας και την εποχή που διανύουμε! Η κοινή διαπίστωση, ακόμη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής (και του ίδιου του δημάρχου εκτιμώ), είναι μία: Στο Δήμο Τριφυλίας, δυστυχώς, φαίνεται πως υπάρχει προβληματική διοίκηση, ελλειμματική διαχείριση και κάθε μέρα η κατάσταση δείχνει πως πάει από το κακό στο χειρότερο.

Υ.Γ.: Όχι, δεν έρχεται το τέλος. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο «Θάρρος»

Εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη του 16χρονου Θανάση Βασιλόπουλου

Στη μνήμη του αδικοχαμένου 16χρονου Θανάση Βασιλόπουλου, γίνετε εθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθόπολη (Μάραθο/Γαργαλιάνων ) Μεσσηνίας, Κυριακή 15 Ιουλίου, στο Πνευματικό κέντρο Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από 10:00-13:00!!!

Πριν αναχωρήσει για την «γειτονιά των αγγέλων», ο Θανάσης, μετά από τροχαίο δυστύχημα 12 Ιουνίου, έγινε δότης των οργάνων του, και έδωσε ζωή σε επτά «7» συνανθρώπους μας!!!!!!!!!!!!!

Εμείς ας δώσουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας να τιμήσουμε τη μνήμη του και να βοηθήσουμε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη!
Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης! ..........


Σήμερα στο Θάρρος



23 Ιουλίου η παράδοση του Θουρία - Τσακώνα

«Μετάθεση» για τις 23 Ιουλίου πήρε η παράδοση στην κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας και συγκεκριμένα του τμήματος από τη Θουρία έως την Τσακώνα.

Προ ημερών είχε ανακοινωθεί ότι η παράδοση του εν λόγω τμήματος στην κυκλοφορία θα γινόταν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με πιθανή την παρουσία του υπουργού Κ. Χατζηδάκη.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος δεν είναι ολοκληρωμένος, καθώς απουσιάζουν κάποια από τα προστατευτικά μέσα (στηθαία), με αποτέλεσμα να μη ρισκάρεται και από πλευράς της αναδόχου κοινοπραξίας, αλλά και από πλευράς υπουργείου, η παράδοση στην κυκλοφορία. Ήδη, ομάδα τεχνικών υπαλλήλων του υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή Ι. Καρνέση, εξετάζει όλες τις τεχνικές παραμέτρους του συγκεκριμένου τμήματος.

Ωστόσο, οι οδηγοί που θα χρησιμοποιούν αυτό το τμήμα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την παράδοσή του στην κυκλοφορία θα τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός διοδίων…

Τατούλης: «Όχι σε σκουπιδοεργοστάσιο κοντά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας»

«Προσέχουμε την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας κυριολεκτικά σαν τα μάτια μας» τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ξεκαθαρίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει «ούτε στη σφαίρα της φαντασίας περίπτωση να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων».

Το θέμα προέκυψε λόγω της συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας δύο μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.--

Διαβάστε σήμερα στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΥΝΑΤΑ παίζει και σήμερα στο πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» το «ακανθώδες» και πολύπλοκο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, με ιδιαίτερες αναφορές στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα στο επίκεντρο.

● Στο σημερινό της φύλλο, η «Φ», η οποία κυκλοφορεί από τις αρχές του μήνα πρωί – πρωί στα περίπτερα και τους συνδρομητές και της Τριφυλίας, έχει δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη που είναι κάθετα αντίθετος με «σκουπιδομπίζνες» στην περιοχή του αεροδρομίου, σε αντίθεση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη που φαίνεται να τα… μασάει!

● ΕΚΤΟΣ από το βασικό θέμα ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέχεια της χθεσινής αποκάλυψης για τις αγροτικές επιδοτήσεις, με την παράθεση του άρθρου του σχετικού κοινοτικού κανονισμού. Το χθεσινό ρεπορτάζ και η σημερινή συνέχεια από τον Κ. Κοντοθανάση «ταπώνει» τους γνωστούς… αγροτολόγους που είναι σε… αγρανάπαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ακόμη στη σημερινή «ΦΩΝΗ»:...........


● ΜΕΤΑΘΕΣΗ για μία εβδομάδα πήρε από το υπουργείο η παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα. Για το Παραδείσια – Τσακώνα, Αύγουστο και βλέπουμε…
● ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για το Λιγνιτωρυχείο στην Πυλία που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο ΠΕ.ΣΥ., παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
● ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ συνέχεια για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και ανοιχτή επιστολή ΕΣΑμεΑ στον πρωθυπουργό και την ελληνική «τρόικα» για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.
● ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ δείχνει την αυξημένη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τον Σαμαρά. Αλλά και αύξηση της δημοφιλίας της «Χρυσής Αυγής», με το ΣΥΡΙΖΑ σε «ελεύθερη πτώση» και τη ΔΗΜΑΡ στα πάνω της!
● ΟΛΑ τα πολιτιστικά και τα δρώμενα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την Αφροδίτη Σπυροπούλου.
● Επίσης άρθρα και σχόλια, παρεμβάσεις και κοινωνικά γεγονότα για όλη τη Μεσσηνία, καθώς και αγγελίες με τοπικό ενδιαφέρον.
● Τέλος ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο άρθρο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου με τίτλο: «Επαναδιαπραγμάτευση ή τίποτα!»
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη εστάλη στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας η εγκύκλιος του προγραμματισμού των προσλήψεων συμβασιούχων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Ο.Τ.Α.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες για την άμεση ........


ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει έγκαιρα προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων με έμφαση τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, καθώς και των ΚΑΠΗ.

Με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καλυφθούν, επίσης, και οι ανάγκες των Δημοτικών Ωδείων και των αθλητικών οργανισμών.

400 προσλήψεις από την Περιφέρεια για την περιοχή της Καλαμάτας

Δίδεται στη δημοσιότητα ανακοίνωση, που αφορά στην προκήρυξη για την κάλυψη 400 θέσεων απασχόλησης ορισμένου χρόνου, σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Η διαδικασία των προσλήψεων υλοποιείται από τη «ΔΙΑΣΤΑΣΗ-Κοινωνική Επιχείρηση Αστική Εταιρεία (δικαιούχος) και την «Πελοπόννησος Α.Ε», (συμπράττων φορέας).
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες ............

πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.ngodiastasi.gr ή στο τηλέφωνο 213 0009396 (καθημερινά από τις 09.00 έως 17.00) ή στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (Ψαρών 15, Διοικητήριο, Καλαμάτα) και στην Πελοπόννησος Α.Ε (Επισκοπή Τεγέας Αρκαδίας).

Ένταξη ενός σημαντικού έργου
Δρόμος Άνω Αρφαρά – Πολιανή


Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στάλθηκε στο Δήμο, η απόφαση ένταξης για το έργο: «Αγροτική οδοποιία Άνω Αρφαρά – Πολιανή» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ορεινής αυτής περιοχής.

Πρόσληψη εργατών πυροπροστασίας
αναλαμβάνουν υπηρεσία, από τη Δευτέρα 16/7


Δίδεται στη δημοσιότητα απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία προσλαμβάνονται δώδεκα (12) εργάτες πυροπροστασίας, δίμηνης απασχόλησης, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν απόλυτης συνεννόησης με τους Προέδρους των Τοικών Κοινοτήτων.
Σημειώνεται ότι οι προσληφθέντες αναλαμβάνουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Messinea.gr

Οι Ευρωπαίοι χρηματοδοτούν ελληνίδα ερευνήτρια

Μία Ελληνίδα, η δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη, του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη, επιλέχθηκε από πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων ερευνητών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, το οποίο θα επιχορηγήσει την ερευνητική της πρόταση με θέμα «Εξιχνιάζοντας το ρόλο των δενδριτών στη μνήμη».

Η ερευνητική δραστηριότητα του ............

εργαστηρίου της κ. Ποϊράζη, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 1,4 εκατομμύρια ευρώ για πέντε έτη, επικεντρώνεται στην εξιχνίαση των τρόπων με τους οποίους οι δενδρίτες των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο συνεισφέρουν στη μάθηση, την αποθήκευση και την ανάκληση πληροφοριών, δηλαδή στη δημιουργία μνημών.

Οι επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας απευθύνονται σε νέους ερευνητές, με σκοπό να τους επιτρέψουν να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης. Από την θέσπιση αυτών των επιχορηγήσεων-βραβείων το 2007, συνολικά 20 επιστήμονες ελληνικών Ιδρυμάτων έχουν βραβευτεί, από τους οποίους οι πέντε εργάζονται στο ΙΤΕ.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς της μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση, καθώς και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με απώλεια μνήμης.

Newsbomb

Gustav Klimt

Ο Κλιμτ γεννήθηκε στο Μπάουμγκαρτεν, κοντά στην πόλη της Βιέννης, και ήταν το δεύτερο από τα επτά παιδιά του φτωχού χαράκτη Ερνστ Κλιμτ και της Άννα Φίνστερ. Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, γράφτηκε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών (Kunstgewerbeschule) της Βιέννης.

Τα επόμενα χρόνια μελέτησε πάνω σε ..........

διαφορετικές τεχνικές, όπως το ψηφιδωτό και τη νωπογραφία, με τον καθηγητή Φέρντιναντ Λάουφμπεργκερ. Το 1880, μαζί με τον αδελφό του, Ερνστ, και τον Φραντς Ματς (Frantz Matsch), ανέλαβε την πρώτη του παραγγελία που αφορούσε πίνακες για το Μέγαρο Sturany της Βιέννης καθώς και ορισμένες τοιχογραφίες για την οροφή των ιαματικών λουτρών του Κάρλσμπαντ. Σύντομα, ο Κλιμτ άρχισε να καθιερώνεται. Το 1888, ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ του απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής για το σύνολο της συνεισφοράς του στην τέχνη ενώ για το έργο του Η αίθουσα του παλιού Burgtheater (1888) απέσπασε το Αυτοκρατορικό Βραβείο. Παρά την αναγνώριση του έργου του, το 1893 δεν κατάφερε να διοριστεί καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, έπειτα από άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού να επικυρώσει το διορισμό του. Περίπου το 1894, σε συνεργασία με τον Ματς, φιλοτέχνησε τους τοίχους και την οροφή της Μεγάλης Αίθουσας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, έργο που αποτέλεσε την τελευταία δημόσια παραγγελία που ανέλαβε. Οι τρεις πίνακες που ολοκλήρωσε ο Κλιμτ, Φιλοσοφία, Ιατρική και Νομική, θεωρήθηκαν από πολλούς σκανδαλώδεις, κυρίως εξαιτίας του έντονου ερωτικού στοιχείου τους, ενώ ο ίδιος ο ζωγράφος κατηγορήθηκε ως «πορνογράφος», με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση του πανεπιστημίου. Σήμερα, τα έργα αυτά μας είναι γνωστά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους και μία αντιγραφή λεπτομέρειας της Ιατρικής (Υγεία), καθώς καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Κλιμτ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Απόσχισης της Βιέννης, η οποία σύμφωνα με τη διακήρυξη του Χέρμαν Μπαρ (Hermann Bahr) στον κατάλογο της πρώτης έκθεσης της ομάδας, αποτελούσε μία «μάχη για την πρόοδο των σύγχρονων καλλιτεχνών ενάντια στα γεράκια που αυτοαποκαλούνται καλλιτέχνες αλλά έχουν εμπορικό συμφέρον να παρακωλύουν την άνθιση της τέχνης». Στη ζωγραφική και τις εφαρμοσμένες τέχνες, η Απόσχιση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αρ Νουβό, ενάντια στις αρχές του ακαδημαϊσμού. Ο Κλιμτ συμμετείχε στις εκθέσεις της, ενώ έγραφε συχνά και στο περιοδικό που εξέδιδε, με τίτλο Ver Sancrum. Την ίδια περίπου περίοδο, ολοκλήρωσε αρκετές προσωπογραφίες γυναικών της βιεννέζικης αστικής τάξης, που υπήρξε προστάτιδα της Απόσχισης. Οι πίνακες αυτοί παρείχαν οικονομική ανεξαρτησία στον Κλιμτ, ο οποίος φρόντισε να πληρώσει ώστε να του επιστραφούν οι πίνακες που είχε φιλοτεχνήσει για το πανεπιστήμιο της Βιέννης. Για τις ανάγκες της 14ης έκθεσης της Απόσχισης, ο Κλιμτ δημιούργησε το 1902 την τοιχογραφία Ζωφόρος του Μπετόβεν, έργο που αποτελούσε φόρο τιμής στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και βασίστηκε στην 9η Συμφωνία του. Ο Ροντέν συνεχάρη τον Κλιμτ για τη ζωφόρο, την οποία χαρακτήρισε «τραγική και θεϊκή», αν και η υποδοχή του κοινού υπήρξε αρνητική, ακόμα και μέσα στους κόλπους της Απόσχισης, από την οποία τελικά αποχώρησε το 1905.

Μεταξύ 1905 και 1909, ο Κλιμτ δούλεψε πάνω στην μεγάλη τοιχογραφία της έπαυλης Stoclet. Ο Βέλγος βιομήχανος Αδόλφος Στόκλετ παρήγγειλε στους Γιόζεφ Χόφμαν και Γκουσταφ Κλιμτ την κατασκευή και διακόσμηση της νέας του έπαυλης στη Βιέννη. Ο Κλιμτ φιλοτέχνησε μια ψηφιδωτή ζωφόρο, χωρισμένη σε 3 μέρη, από μάρμαρο με ενθέματα χρυσού, σμάλτου και ημιπολύτιμων λίθων. Καθώς οι Στόκλετ ενδιαφέρονταν για την τέχνη της Ανατολής, ο Κλιμτ δημιούργησε σχετικά μοτίβα, εμπνευσμένα από την Άπω Ανατολή και τα ψηφιδωτά της Ραβένας. Κεντρικό μοτίβο αποτελεί το περίφημο Δέντρο της Ζωής. Αργότερα θα αναπτύξει το ίδιο μοτίβο και στο αριστούργημά του Το φιλί (1907-1908).

Το 1909 ταξίδεψε στο Παρίσι και ανακάλυψε το έργο των φωβιστών και του Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, ενώ τον επόμενο χρόνο συμμετείχε με επιτυχία στην 9η Μπιενάλε της Βενετίας. Τον Ιανουάριο του 1918, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο τον κατέστησε παράλυτο από τη δεξιά πλευρά του σώματός του. Πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1918 από αποπληξία αφήνοντας πολλά έργα ημιτελή. Η ταφή του έγινε τέσσερις ημέρες αργότερα, στο κοιμητήριο του Hietzing.