Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Εκανε «μπαμ» το αποκλειστικό της «ΦΩΝΗΣ» για τις επιδοτήσεις!

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «ΦΩΝΗΣ» για το μεταβατικό Ευρωπαϊκό κανονισμό που θα ισχύσει το 2013 και αφορά το τεράστιο για τον αγροτικό κόσμο ζήτημα των επιδοτήσεων.

Το πανελλήνιας αποκλειστικότητας ρεπορτάζ του Κώστα Κοντοθανάση, με έγκυρη πληροφόρηση από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, αφορά το σύνολο των αγροτών που λαμβάνει επιδοτήσεις και για τους οποίους προβλέπεται:......


«Κούρεμα» 10% για όσους λαμβάνουν επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 300.000, ενώ για τους μεγαλοαγρότες που λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσό, το «κούρεμα» θα είναι 14%.
● Καταβολή χωρίς περικοπές των επιδοτήσεων στους «μικρούς».

Διαβάστε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΦΩΝΗΣ» που προβάλλεται και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:

ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013, «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
Στην Ελλάδα ανέγγιχτοι όσοι παίρνουν μέχρι 5.000, «κούρεμα» 10% ανάμεσα 5.000 και 300.000 ευρώ

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥΣ κανόνες σχετικά με τις επιδοτήσεις το 2013 που συνίστανται σε περικοπές για όσους παίρνουν μεγάλη επιδότηση, θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν στα ελληνικά), σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος. Το Συμβούλιο των Επιτρόπων υιοθέτησε, στις 10 Ιουλίου, ένα σύνολο τροποποιήσεων του Κανονισμού 73/2009, με το οποίο τίθενται μεταβατικοί κανόνες για τις απευθείας επιδοτήσεις προς τους αγρότες, κατά την περίοδο που ξεκινά μετά το τέλος του 2012 και τελειώνει με την εφαρμογή της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Η απόφαση, που επισήμως λαμβάνεται από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN στα ελληνικά), θέτει μεταξύ άλλων σε εφαρμογή έναν μηχανισμό προσαρμογής για την πληρωμή των απευθείας επιδοτήσεων, που μοιάζει με τη δυναμική διαφοροποίηση (modulation), με τους κανόνες δηλαδή που τώρα ισχύουν για τη μεταφορά κονδυλίων από τις απευθείας προς τους αγρότες επιδοτήσεις στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

ΑΠΑΛΑ…

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα αποτελέσει εγγύηση για μια «ομαλή μετάβαση» από το τωρινό σύστημα απευθείας πληρωμών σε ένα νέο, που έχει προβλεφθεί από την Κομισιόν στις προτάσεις αναμόρφωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής οι οποίες κατετέθησαν τον Οκτώβριο του 2011.

…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ!

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν σχετικά με τη μεταβατική περίοδο του 2013, οι απευθείας επιδοτήσεις για τους αγρότες από τα παλιά 15 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι οποίες είναι μεταξύ 5.000 και 300.000 ευρώ θα μειωθούν κατά 10%. Ποσά επιδοτήσεων άνω των 300.000 ευρώ θα «κουρευτούν» κατά 14%. Οι αγρότες από τα 10 νέα κράτη μέλη, τα οποία μπήκαν στην ΕΕ το 2004, θα υποστούν μείωση 4% μόνο για ποσά άνω των 300.000 ευρώ, ενώ οι απευθείας ενισχύσεις για όσους παίρνουν λιγότερα δεν θα μειωθούν. Οι επιδοτήσεις για όσους λαμβάνουν κάτω από 5.000 ευρώ θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις κι αυτό θα ισχύσει και στα 27 κράτη-μέλη. Ο μεταβατικός μηχανισμός δεν θα εφαρμοστεί στις μεθοριακές περιοχές, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες εισήλθαν στην ΕΕ το 2007.
Η απόφαση του Συμβουλίου των Επιτρόπων ήρθε νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και ακολουθεί έγκριση που δόθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 5 Ιουλίου στο Στρασβούργο. Πρόκειται για έναν εκ των δύο μεταβατικών Κανονισμών που θα υιοθετηθούν αυτό το χρόνο ενώπιον της αναθεώρησης της ΚΑΠ, η οποία σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2014. Ο άλλος μεταβατικός Κανονισμός, που αναμένεται να συμφωνηθεί το Σεπτέμβριο, αφορά τη στήριξη προς τους αμπελουργούς.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ

Οπωσδήποτε, οι αποφάσεις αυτές βρίσκονται στη γενική συλλογιστική περί μειώσεων για τους παλιούς και κίνησης προς το μέσον όρο σε κοινοτικό επίπεδο (χονδρικά, παίρνουν πολλά οι παλιοί και λίγα οι νέοι), που έχει παρουσιάσει αποκλειστικά η «Φ» από πέρυσι τον Απρίλιο. Είναι δε φανερό ότι τους «μικρούς» σε κανένα κράτος δεν τους πειράζει ο μεταβατικός Κανονισμός, ενώ προστατεύει και εκείνους από τα τέως Ανατολικά κράτη, που έχουν χαμηλό μέσον όρο επιδοτήσεων ανά στρέμμα. Ακόμη όμως δεν έχει καθορισθεί πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα, που θα εφαρμοσθεί από την 1/1/2014. Το μεγάλο παζάρι είναι μπροστά μας…

Κώστας Κοντοθανάσης - Φωνή της Μεσσηνίας

Στην φυλακή επειδή «ανέβαζε» πειρατικές ταινίες στο Διαδίκτυο

Ένας νεαρός άνδρας 18 ετών κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 5 χρόνια κάθειρξη επειδή ανέβασε στο Διαδίκτυο πειρατικές ταινίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Μπρατισλάβας.

«Κατηγορείται για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων επειδή ανέβασε στο Διαδίκτυο τουλάχιστον 150 πειρατικές ταινίες σε διάφορα φόρουμ», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία εκτίμησε σε 96.750 ευρώ τη ...........

ζημιά που έχει προκαλέσει από το 2008 ο νεαρός Σλοβάκος, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το κατέβασμα ταινιών και μουσικής για προσωπική χρήση είναι νόμιμο στη Σλοβακία, αλλά το να τα ανεβάζει κανείς ταινίες στο Διαδίκτυο είτε δωρεάν είτε για εμπορικούς σκοπούς είναι παράνομο.

Δώδεκα άνθρωποι καταδικάστηκαν πέρυσι στη Σλοβακία για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Angelina Jolie στο Costa Navarino

Έντονη ήταν η φημολογία τις τελευταίες ημέρες ότι η Angelina Jolie και ο Brad Pitt μαζί με τα παιδιά τους βρίσκονται στη Μεσσηνία, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί, αφού κανείς δεν τους είχε δει.

Χρειάστηκε να μιλήσει γνωστότατος επιχειρηματίας σε παρέα, για να αποκαλυφθεί -off the record φυσικά - ότι η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός χαλαρώνει σε μια βίλα εξακοσίων εξήντα τ.μ., τη μεγαλύτερη που διαθέτει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Για επίσημη επιβεβαίωση ούτε λόγος, αφού, ως .........

είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει συμβόλαιο εχεμύθειας το οποίο δεσμεύει το ξενοδοχείο, σε περίπτωση που αποκαλυφθεί κάτι για τη διαμονή VIP πελατών, όπως είναι οι «Μπραντζελίνα»!

Το ζευγάρι κατέφθασε με απόλυτη μυστικότητα στο resort και, σύμφωνα με τα ελάχιστα που έχουν διαρρεύσει, έχει απομονωθεί στη μεγάλη βίλα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε επαφή με τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Jolie επισκέπτεται τη χώρα μας, αφού την πρώτη φορά είχε έρθει για τα γυρίσματα της Lara Croft στη Σαντορίνη, κάτι που συμβαίνει και με τον Brad Pitt.

Ο ηθοποιός είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα για διακοπές, μόνο που τότε ήταν μαζί με την Jennifer Aniston…

Πρόσκληση για παρουσίαση Βιβλίου

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ και θα αποτελέσει μεγάλη μου τιμή αν παρευρεθείτε στην παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής μου συλλογής με τίτλο "Αφύλακτες διαβάσεις...."που θα πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο) στις 18 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00μ.μ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την..........

αιγίδα της ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος

Τηλ. 697 70 20 327

Θεόδωρος Σταυριανόπουλος: Λέτε οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία πάλι να αλλάξουν δρόμο;

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


“Μπορεί το σχολείο να γίνει ελκυστικό και ενδιαφέρον; Μπορεί η μάθηση να αποκτήσει γεύση και η διδασκαλία ουσία; Μπορεί ο δάσκαλος να γίνει συνοδοιπόρος του μαθητή στο ταξίδι της γνώσης;”

Μας έχουν συνηθίσει επί σειρά ετών οι εκάστοτε κυβερνώντες μετά την αλλαγή κυβέρνησης να αλλάζουν και τα δεδομένα στην εκπαίδευση. Γενικώς έχουν χορτάσει τα αυτιά μας να ακούν περί εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας.
Όμως είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η υποβάθμιση της ..........

δημόσιας εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς (χρηματοδότηση, οργάνωση, στελέχωση, περιεχόμενο, λειτουργία, υποδομές) έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία έχει υποχρέωση να την παρέχει δωρεάν σ’ όλους όσους το θελήσουν. Η παιδεία στη χώρα μας πάντα αποτελεί προτεραιότητα προεκλογικά.

Μετά η προτεραιότητα ξεχνιέται. Η παιδεία πάντα μεταρρυθμίζεται και πάντα αρρύθμιστη παραμένει κάνοντας πειραματισμούς στα εκπαιδευτικά συστήματα. Η παιδεία είναι δωρεάν αλλά ο κάθε γονιός διαθέτει σημαντικό μέρος από το εισόδημά του για «παραπαιδεία». Άρα πέφτει στο κενό η εκάστοτε συνθηματολογία που ακούει στο «δωρεάν παιδεία». Θεωρώ ότι στο εκπαιδευτικό σύστημα κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σ’ αυτό που διδάσκεται στα σχολεία και σ’ αυτό που ζητείται να εξετασθεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις. Έτσι ο υποψήφιος για να φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο προετοιμασίας χρειάζεται συμπληρωματική γνώση.

Έτσι το σύστημα αφήνει ανοιχτή την πόρτα στην παραπαιδεία και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις κατάργησής της.
Το εκπαιδευτικό μοντέλο είναι βασισμένο στην αποστήθιση κι όχι στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Το λύκειο εξαντλεί τη λειτουργία του στην προετοιμασία του μαθητή για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Το σχολείο πρέπει να παρακολουθεί από κοντά τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά παράλληλα να στηρίζεται στα ιδεώδη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του αλληλοσεβασμού, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Eκείνο που έχει αξία είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να αναδεικνύει τις δεξιότητες του μαθητή, ένα σχολείο που να μην εξαντλεί οικονομικά την οικογένεια να δημιουργηθεί ένα σχολικό περιβάλλον να μην εξαντλεί τον μαθητή και να είναι ευχάριστο γι’ αυτόν.

Τα δίκτυα των Η/Υ και η τηλεόραση, δρουν ανταγωνιστικά προς το παραδοσιακό σχολείο. Οι μαθητές συνηθίζουν σε ένα περιβάλλον ταχείας εναλλαγής παραστάσεων και πλούτου ερεθισμάτων που αναπόφευκτα κάνουν ανιαρό τον σχολικό μαθησιακό χώρο. Επίσης η κυριαρχία της εικόνας ελαττώνει τη χρήση του γραπτού λόγου. Παγκοσμίως έχει παρατηρηθεί η ελάττωση του γραπτού κειμένου.

Στη συνέχεια θα αναφερθώ στα περί των γνώσεων και του ρόλου του εκπαιδευτικού στις όποιες αλλαγές, ξεκινώντας από το πώς μπορεί, λοιπόν, να κάνει μάθημα ο εκπαιδευτικός αν δεν γνωρίζει στοιχειώδεις αρχές και γνώσεις παιδαγωγικής, διδακτικής, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, ιστορίας της εκπαίδευσης, διαμόρφωσης εκπαιδευτικής πολιτικής, πολυπολιτισμικότητας, διαπολιτισμικότητας και νέων τεχνολογιών. Ένας εκπαιδευτικός του λυκείου – για παράδειγμα – δεν γνωρίζει ποια περίπου είναι η συνολική «μορφωτική αποσκευή» του παιδιού στην μέχρι τότε εκπαιδευτική του πορεία.

Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να διαβάζει όλα τα βιβλία (δημοτικού και γυμνασίου) ένας εκπαιδευτικός του λυκείου, προκειμένου να κάνει σωστά την εργασία του; Δεν θα τολμούσα να το ισχυριστώ. Αλλά θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε ξεφυλλίσει τουλάχιστον αυτά τα βιβλία ή να έχουμε ρίξει μια ματιά ή να τα έχουμε «διαβάσει διαγώνια». Για να έχουμε μια γενική εικόνα.
Η επιμόρφωση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καθώς και η δημιουργία σχολής διοικητικών στελεχών εκπαίδευσης κρίνονται εξόχως απαραίτητα.

Η ηγεσία του Υπουργείου παιδείας πρέπει να αντιληφθεί ότι «για να αλλάξεις την εκπαίδευση, πρέπει να αλλάξεις τον εκπαιδευτικό», αυτή η χιλιοειπωμένη διατύπωση απεικονίζει, σε σημαντικό βαθμό, την ιεράρχηση των στόχων μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στη χώρα μας, επιχειρείται κάθε φορά να αλλάξει η εκπαίδευση αλλάζοντας συνήθως το σύστημα πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή το πολύ – πολύ αλλάζοντας βιβλία και αναλυτικά προγράμματα. Δεν χρειάζεται πολλή σοφία για να καταδειχθεί ο καταλυτικός ρόλος του εκπαιδευτικού Άλλωστε όλα τα στοιχεία της εκπαίδευσης (βιβλία, αναλυτικά προγράμματα, διδακτική μεθοδολογία, εργαστήρια, νομοθεσία κλπ) δοκιμάζονται και κρίνονται στα χέρια, στον τρόπο εργασίας του εκπαιδευτικού.

ΥΓ1.
Η μεγαλύτερη επιτυχία για έναν δάσκαλο είναι να μπορεί να πει «τα παιδιά τώρα εργάζονται σαν να μην υπήρχα» Μ. Μοντεσσόρι

Πρόσκληση Θεατρικής Παράστασης "Υπάρχει και Φιλότιμο" στο Μουζάκι Τριφυλίας

Σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» του Αλέκου Σακελάριου που θα δοθεί από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου, στο Μουζάκι, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 16 Ιουλίου 2012 στις 9.30 μ.μ. σε συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

--

Προσκληση Χορωδίας Γαργαλιάνων

Σας προσκαλούμε στις συναυλίες του Συλλόγου Φίλων της μικτής τετράφωνης Χορωδίας Γαργαλιάνων «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ» που θα γίνουν το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Γαργαλιάνων και την Τετάρτη 18 Ιουλίου την ίδια ώρα στον Πύργο Τριφυλίας.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Ρίτσου, του Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη και Ν. Καββαδία.
Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια σε ...........

μουσική των Γ. Κατσαρού, Ηλ. Παπακώστα, Μάνου Χατζηδάκη, Γ. Χατζηνάσιου, Γ. Σπανού, Στ. Κουγιουντζή.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
«Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ»

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ε ρε γλέντια στους Γαργαλιάνους...... με υψηλές παρουσίες...

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας συζητήθηκε προχθές (11-7-2012) το μεσημέρι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο φερόμενος ως δράστης της απρόκλητης / τραμπούκικης επίθεσης κατά του διαχειριστή του «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» κ. Φωτίου Παναγιωτακοπούλου, που έγινε στους Γαργαλιάνους στις 19-6-2012.
Με την αίτηση του ο ο φερόμενος ως δράστης ...........

ζήτησε από το δικαστήριο την «άμεση απόσυρση των δημοσιευμάτων» από την ιστοσελίδα «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» που περιγράφουν το συμβάν της επίθεσης.
Ο διαχειριστής σεβόμενος την δικαιοσύνη και το τεκμήριο της αθωότητας που υπάρχει στο πρόσωπο του φερόμενου ως δράστη, κατέβασε τις φωτογραφίες από την επίθεση, διέγραψε ακόμα και τα αρχικά του ονόματος του φερόμενου ως δράστη και επίσης διέγραψε το επάγγελμα του, πριν ακόμα παραλάβει την προσωρινή διαταγή της Προέδρου του δικαστηρίου.

Ο συνήγορος του φερόμενου ως δράστη ζήτησε από το δικαστήριο την ολοσχερή απόσυρση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο συμβάν.
Ο συνήγορος του «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» κ. Αντώνης Κατσάς, τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε «φίμωση της ελεύθερης έκφρασης που κατοχυρώνεται από το σύνταγμα», και δεν μπορεί να γίνει.
Δεν προξένησε έκπληξη η παρουσία στο δικαστήριο του τελευταίου δημάρχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων κ. Σταύρου Καλοφωλιά, ο οποίος κατέθεσε σαν μάρτυρας υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη.

Στις 9-7-2012 ανεβλήθη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γαργαλιάνων η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Σταύρο Καλοφωλιά, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατηγορείται για «παροχή νερού, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση, ακατάλληλου ή επικίνδυνου για την Δημόσια Υγεία, κατ’ εξακολούθηση».
Μεταξύ άλλων ο κ. Καλοφωλιάς τόνισε ότι είναι στενός και οικογενειακός φίλος με τον φερόμενο ως δράστη. Επίσης μετά από ερώτηση του κ. Κατσά είπε ότι ο λόγος που ο φερόμενος ως δράστης προέβη στην πράξη του ήταν διότι ο κ. Παναγιωτακόπουλος τον αποκάλεσε «απατεώνα» στην πλατεία των Γαργαλιάνων. Στην ερώτηση αν άκουσε ο ίδιος τον προσβλητικό χαρακτηρισμό απάντησε: «όχι δεν τον άκουσα εγώ, εμένα μου το είπε ο ξυλουργός μου ο κ. Σ…».

Στην ερώτηση αν ο ξυλουργός του πρώην δημάρχου άκουσε τον προσβλητικό χαρακτηρισμό, ο κ. Καλοφωλιάς απάντησε: «όχι δεν το άκουσε ο ίδιος ο ξυλουργός. Το άκουσε κάποιος άλλος που το είπε στον ξυλουργό και ο ξυλουργός το είπε σε μένα»…

Η απόφαση του δικαστηρίου για την ολική απόσυρση των δημοσιευμάτων ή όχι θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Γαργαλιάνοι news - Πύργος Τριφυλίας.

ΠΟΠ Καλαμάτα και στην Πατάτα. Προχωράνε οι διαδικασίες

Προχωρούν οι διαδικασίες κατάρτισης και υποβολής του φακέλου για ΠΟΠ πατάτα Καλαμάτας, που θα καλύπτει όλη την περιοχή από τον Κορδία και τον Μπουρνιά μέχρι τη Μεσσήνη και το Τζάνε.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με τη συμμετοχή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλου, του ταμία Γιώργου Δούβα, παραγωγών του Μπουρνιά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι έχει .............

ολοκληρωθεί ο φάκελος από το μελετητή, έχουν γίνει οι χημικές αναλύσεις των οργανοληπτικών στοιχείων (άμυλο, σάκχαρα κλπ.) και θα προχωρήσει η διαδικασία της κατάθεσης φακέλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες μας βοήθησαν στη σύνταξη του φακέλου με συγκεκριμένα στοιχεία και θα παρακολουθούμε την πορεία εξέλιξης του φακέλου σ’ όλη τη διαδικασία αναγνώρισης».

Παρατήρησε ότι «είναι ένα πρώτο βήμα, για να δώσουμε ταυτότητα σ’ ένα προϊόν που έχει αναγνωρισμένη ποιότητα σ’ όλη την Ευρώπη και για την πρωιμότητα και για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και των ποικιλιών που καλλιεργούνται».

Ο κ. Αλευράς πληροφόρησε ότι «στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης ενός δυναμικού συνεταιριστικού φορέα ή Ομάδας Παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή. Σε συνδυασμό με το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων που θα ολοκληρωθεί στην Περιφέρεια, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να μειώσουμε την ψαλίδα των τιμών παραγωγού - καταναλωτή».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχ. Αντωνόπουλος, αφού παρατήρησε ότι η φετινή πατάτα δέχθηκε πολλές πιέσεις και ήταν από τις χειρότερες χρονιές , σημείωσε: «Το ΠΟΠ είναι ένα βασικό εργαλείο για να μπορέσουμε να διαθέσουμε την πατάτα με μεγαλύτερη ευκολία και σε καλύτερες τιμές. Η πατάτα είναι στρατηγικό κι εξαγώγιμο προϊόν και αποτελεί σημαντική διέξοδο για πολλούς αγρότες της περιοχής».

Έκπτωση 15% σε ανέργους και συνταξιούχους απο την Cosmote

Ακόμη πιο φθηνή επικοινωνία προσφέρει για 3η συνεχόμενη χρονιά η COSMOTE σε ανέργους και συνταξιούχους, παρέχοντάς τους στη δύσκολη αυτή περίοδο έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο όλων των προγραμμάτων συμβολαίου για ιδιώτες, για έναν ολόκληρο χρόνο.
Η προσφορά ισχύει για νέους και .............

υφιστάμενους ιδιώτες συνδρομητές Συμβολαίου και Καρτοσυμβολαίου COSMOTE, που είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

«Η COSMOTE διαχρονικά προσαρμόζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε σημαντικές προσφορές και μειώσεις τιμολογίων. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που συνεχίζεται για τρίτη διαδοχική χρονιά, η COSMOTE κάνει ένα βήμα παραπάνω παρέχοντας ακόμη φθηνότερη επικοινωνία στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τη δυσχερή οικονομική συγκυρία», δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Δ/ντής Marketing Οικιακών Πελατών Σταθερής & Κινητής τηλεφωνίας.

Προκειμένου να επωφεληθούν από την προσφορά, οι καταναλωτές μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή βεβαίωση χρόνου ανεργίας, βεβαίωση συνταξιοδοτικού φορέα ή έντυπο συνταξιοδότησης) έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 σε ένα από τα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές μπορούν εναλλακτικά να καλούν την Εξυπηρέτηση Πελατών της COSMOTE στο 13838.

Κυπαρισσία: Εξαιτίας των κλοπών στο σκοτάδι οι είσοδοι της πόλης

Στο σκοτάδι έχουν βυθίσει την εθνική οδό και στις δύο εισόδους της Κυπαρισσίας, βόρεια και νότια, κλέφτες καλωδίων, καθώς ξήλωσαν όλα τα καλώδια από τις κολόνες φωτισμού της εθνικής οδού.

Η θρασύτητα τους μάλιστα δεν έχει όρια, καθώς ενώ είχαν ξηλώσει ένα μεγάλο τμήμα στη νότια είσοδο και είχαν γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία από το δήμο και είχε ξεκινήσει έρευνα αυτοί ξαναχτύπησαν αποτελειώνοντας όλο το δίκτυο.

Οπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο ..........

αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης μετά από σχετικό ερώτημα που έγινε για το σκοτάδι που υπάρχει στην εθνική οδό, σημείωσε ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε μήνυση κατά αγνώστων, καθώς κάποιοι είχαν επέμβει στα φρεάτια και είχαν πάρει καλώδια τόσο από το δίκτυο βόρεια της Κυπαρισσίας, όσο και στη νότια είσοδο αλλά και τον κόμβο της Φαρακλάδας και του Καρτέλα. Μετά από δύο μέρες, είπε, πήγαν με την Αστυνομία και επιτόπου έλεγξαν την κατάσταση. Εκεί επειδή σε 3 φρεάτια δεν είχαν μπορέσει να βγάλουν τα καλώδια, πήραν κάποια αποτυπώματα, ενώ βρέθηκε και μια καδένα (κόσμημα) η οποία έχει σταλεί για έλεγχο DNA.

Συμπλήρωσε δε πως έχουν αφαιρέσει καλώδια μήκους 5 χιλιομέτρων, με την ζημιά που έχει προκληθεί να υπολογίζεται σε πάνω από 40.000 ευρώ αφού μόνο τόσο είναι η αξία των καλωδίων -χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των εργασιών για την τοποθέτηση τους.
Παράλληλα τόνισε ότι έχει ενημερωθεί και η Ασφάλεια Καλαμάτας για το θέμα προκειμένου να αναζητηθούν και οι κλεπταποδόχοι.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δίκτυο φωτισμού σε βόρεια και νότια είσοδο της Κυπαρισσίας είναι πρόσφατο έργο στην περιοχή και σίγουρα είχε κάνει τον δρόμο πιο ασφαλή.

Πάντως οι κλέφτες καλωδίων δεν περιορίστηκαν μόνο στο δίκτυο φωτισμού της εθνικής οδού, αφού έκλεψαν όλα τα καλώδια και από ένα αντλιοστάσιο στο Κοπανάκι όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με αποτέλεσμα εκεί να δημιουργηθεί και πρόβλημα υδροδότησης των κατοίκων, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα μετά από αυτές τις κλοπές είναι σοβαρά όπως και η ζημιά που έχει γίνει στο δήμο.

Μαραθούπολη: Εθελοντική αιμοδοσία

Eθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας, Κυριακή 15 Ιουλίου, στο Πνευματικό κέντρο Αγ. Σωτήρος, από 10:00-13:00 !!!!!

Δίνοντας αίμα είναι γνωστό ότι συνεισφέρουμε στη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει, σημαντική πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας και συνάμα μεγαλειώδη εκπλήρωση κοινωνικού καθήκοντος.
Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την.........

ευγενέστερη και πολυτιμότερη ανθρώπινη προσφορά, την προσφορά ζωής!!!!!!!!

Θερινές εκπτώσεις 2012 Από Δευτέρα η πρεμιέρα τους

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της σε όλη τη χώρα για να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:.........

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (για παράδειγμα «50% έκπτωση»).
Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν 10ήμερα προσφορών.

Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται πως όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και καλεί τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευθούν για να καλύψουν τις οικιακές και οικογενειακές τους ανάγκες.

Οι καταναλωτές τις επόμενες εβδομάδες θα μπορούν να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα, αναφέρει η ΕΣΕΕ και τους συνιστά να ελέγχουν την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιούν έρευνα για τις αγορές τους και να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο.

Η Ένωση Καταναλωτών συνιστά, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:

-Αγορές με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

-Σύγκριση τιμών και ποιότητας.

- Έλεγχο των τιμών πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές.

-Αγορές χωρίς βιασύνη.

-Αποφυγή χρήσης πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

-Προσοχή στα καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

-Ενημέρωση για το εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

-Απόδειξη για όλες τις αγορές.

-Πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζει είδη με δόσεις (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, έναρξη δόσεων, τιμή μετρητοίς, κλπ.).

-Όταν διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, οι καταναλωτές να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520).

Τελικός Euro. Αυτοί είναι οι 18 διεθνείς που προκρίθηκαν

Η Εθνική ομάδα Νέων νίκησε 2-1 στην παράταση την Αγγλία και προκρίθηκε στον τελικό του Euro κάτω των 19 ετών και στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μπορεί να ...........

διεκδικούν το τρόπαιο, όμως από τους 18 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή, μόλις οι μισοί είχαν ενεργό ρόλο στις ομάδες του, ενώ οι υπόλοιποι είτα είχαν ελάχιστες συμμετοχές, είτε αγωνίζονται στην ομάδα νέων του συλλόγου τους.

Ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αποβλήθηκε στον ημιτελικό με την Αγγλία, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνιζόμενος σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ με την Εθνική ομάδα των Ανδρών. Ο αντικαταστάτης του στον αγώνα με τους Αγγλους Σωκράτης Διούδης ήταν ο τέταρτος τερματοφύλακας του Αρη τη περυσινή σεζόν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη Super League.

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, που άνοιξε το σκορ στον ημιτελικό, χρησιμοποιήθηκε προς το τέλος της σεζόν από τον Νίκο Κωστένογλου και είχε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Αντιθέτως, ο «χρυσός» σκόρερ Μπάμπης Λυκογιάννης, όπως και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό Κώστας Ρουγκάλας και Δημήτρης Διαμαντάκος αποτελούσαν μέλη της ομάδας νέων των «ερυθρόλευκων».

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γιώργος Κατίδης αγωνίστηκε 12 φορές στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Αρη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Θεσσαλονικείς Γιάννης Γιάννιωτας ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περυσινής Super League και πέτυχε τρία γκολ σε 19 συμμετοχές. Ο αμυντικός Τάσος Κουρμπέλης είχε 15 συμμετοχές με τον Αστέρα Τρίπολη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Αρκάδες Τάσος Μπακασέτας, που αγωνίζεται ως επιθετικός, είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σημείωσε και ένα γκολ.

Ο Χάρης Μαυρίας είναι ο παίκτης της Εθνικής που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα του, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα σε 21 αγώνες, ενώ πέτυχε το παρθενικό γκολ του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Εργοτέλη. Ο συμπαίκτης του στους «πράσινους» Σπύρος Φουρλάνος είχε τρεις συμμετοχές όλες ως αλλαγή, ενώ οι αμυντικοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Μαρινάκης αγωνίστηκαν στην ομάδα νέων του «τριφυλλιού».

Ο Κώστας Σταφυλλίδης είχε 11 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα ο αριστερός μπακ έκανε το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι του Europa League με αντίπαλο την Τότεναμ, όπου αποβλήθηκε άδικα με κόκκινη κάρτα. Ο μέσος Παναγιώτης Μπάλας πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Δώνη και έπαιξε σε 14 αγώνες πρωταθλήματος με την φανέλα του Ατρόμητου. Ο μέσος Βασίλης Μπούζας είχε δύο συμμετοχές με τον Πανιώνιο, όπως και ο Αντρέας Μπουχαλάκης με την φανέλα του Εργοτέλη.

iefhmerida

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα μέχρι και τη Δευτέρα, ανάσα δροσιάς από την Τρίτη

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με πτώση του υδράργυρου κατά 6-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανεμών 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο η .............

μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΒΑΣΕΙΣ 2012. Κάτω από τη βάση διαμορφώνεται ο βαθμός εισαγωγής για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα, μετά το πέρας των προκαταρκτικών εξετάσεων των υποψηφίων για Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές.

Ο Ελέυθερος Τύπος αναφέρει ότι οι βάσεις θα διαμορφωθούν σε ΑΕΙ κάτω από το 10, ενώ κάτω από το 5 θα διαμορφωθεί η βαθμολογία για τα ΤΕΙ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:..........


Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των φιλολόγων και των δικηγόρων οι αριστούχοι, που αυξήθηκαν φέτος-κατά 700- θα καθορίσουν τις βάσεις των περιζήτητων σχολών όπως Νομική, Φιλολογία και Ψυχολογία με έδρα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, η μείωση των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης που διεκδικούν αποκλειστικά σχολές του 1ου πεδίου αναμένεται να χαλαρώσει τις βάσεις στις χαμηλότερες σχολές της κατηγορίας, αυτές που κινούνται γύρω στα 14.000 μόρια.

Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, στις Φυσικομαθηματικές και στα Πολυτεχνεία, η πτώση στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αγγίξει τα 250 με 300 μόρια, ενώ μεγαλύτερη θα είναι στις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας. Καμία από τις περιζήτητες σχολές των δύο πεδίων δεν προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια. Πτώση που θα αγγίξει τα 500 μόρια αναμένεται στις βάσεις των Αρχιτεκτόνων εξαιτίας των χαμηλότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των δύο σχεδίων.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των γιατρών οι βάσεις δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με πέρυσι. Το πιθανότερο είναι να διατηρηθούν πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα με την Ιατρική Αθήνας να συγκρατείται κατά μόλις 100 μόρια πάνω από τα 19.000 έναντι 19.153 που είχε συγκεντρώσει ο τελευταίος περσινός εισακτέος της.

Παρόμοια αναμένεται η κατάσταση και στο 5ο πεδίο, στα Οικονομικά, όπου ενδέχεται να ανέβει η βάση κατά 50 μόρια.

Αιτήσεις Αναπληρωτών 2012 - 2013. Ολόκληρη η Εγκύκλιος

Το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών καθώς και πινάκων διορισμών (ενιαίος πίνακας αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία, πίνακας 24/μηνου και πίνακας 30/μηνου) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013,

κ α λ ε ί

τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι:..........

α) έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30.6.2010

β) έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο ή/και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου,

γ) επιθυμούν να εγγραφούν στο συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια, βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης και του βαθμού του πτυχίου τους,

να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 16-07-2012 έως και 27-07-2012

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:

1. Έλληνες πολίτες*

2. Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο (Ν.Δ.3832/1958)

3. Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν.2431/1996)

* Σημειώνεται ότι για τους υπηκόους χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα (1) έτος από την απόκτησή της, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων με την παρούσα εγκύκλιο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Οι υποψήφιοι για μόνιμο διορισμό από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία αποκτηθείσα έως την 01-07-2010 (ήτοι τους πίνακες του 40%, του 24μηνου και του 30μηνου), υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση με την παρούσα εγκύκλιο

Εάν το επιθυμούν, οι ανωτέρω υποψήφιοι μπορούν να μην επιλέξουν περιοχές προτίμησης αναπληρωτών δηλώνοντας στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης "Δεν επιθυμώ να δηλώσω περιοχές προτίμησης για πρόσληψη ως αναπληρωτής εκπ/κός - Υποβάλλω την παρούσα αίτηση αποκλειστικά και μόνο για ένταξη στους πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2011-2012"

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος

Αναπληρωτές 2012-2013



Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Τριφυλίας έως 22/7/2012

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την Κυριακή 22/7/2012.
Οι εκδηλώσεις που αναφέρονται είναι εκείνες που συνδιοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση και όσες άλλες μας έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής από συλλόγους και ιδιώτες.

Δείτε το





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΩΣ 12-7-12



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Δεν υπάρχει ελονοσία και ο ιός του Δυτ. Νείλου στη Μεσσηνία

«Εμείς στις παγίδες μας δεν έχουμε εντοπίσει το κουνούπι Anopheles που μεταδίδει την ελονοσία, γιατί είναι άλλο η ελονοσία και άλλο ο ιός του Δυτικού Νείλου».

Αυτό σημείωσε χθες στο «Θ» ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με αυτή, η Μεσσηνία εντάσσεται στις περιοχές που εμφανίζουν επικινδυνότητα, αλλά στο χαμηλότερο επίπεδο, δηλαδή στο νούμερο 3 με υψηλότερο το 1.

Αναφερόμενος, δε, στο Ασπρόχωμα και τα Φιλιατρά που εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν κάποια προβλήματα, πρόσθεσε ότι και αυτά αντιμετωπίστηκαν με επιπλέον ψεκασμούς, ενώ το θέμα παρακολουθείται συνεχώς και η κατάσταση ελέγχεται πλήρως.

Το ίδιο ειπώθηκε χθες σε σχετική ενημέρωση στο Δημαρχείο Καλαμάτας: η Μεσσηνία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τα κουνούπια και δεν έχει κρούσματα ελονοσίας, ούτε και της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου.

--

Την Παρασκευή στην Φωνή της Μεσσηνίας

ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ «φωτιά» το σημερινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» που κυκλοφορεί κάθε πρωί, την ίδια ώρα με την Καλαμάτα και τις άλλες περιοχές και στην Τριφυλία, σε περίπτερα και συνδρομητές .
Ξεχωρίζουν τα αναφερόμενα και στο πρωτοσέλιδο θέματα, ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα παρεμβατικά σχόλια και άρθρα.

● ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ θέμα της «Φ» αναφέρεται στο «καυτό» ζήτημα των σκουπιδιών που επανέρχεται με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, ενώ η παραίτηση του δημάρχου Ερμιονίδας ανοίγει τον ασκό με τα συμβαίνοντα στην Πελοπόννησο, να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα καλοκαιριάτικα.
Παράλληλα στο ρεπορτάζ του Κώστα Κοντοθανάση αναφέρονται και οι Μεσσηνιακές πτυχές του θέματος που αναμένεται να κυριαρχήσει στην τοπική επικαιρότητα το επόμενο διάστημα.

● ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ αδιέξοδο των Δήμων και η «υπομονή» που συνέστησε ο υπουργός στους δημάρχους φέρνουν πολλούς δήμους στο «κόκκινο», αφού δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά!

● ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ επιδοτήσεις και τι θα ισχύσει το .........

2013 με τον μεταβατικό ευρωπαϊκό κανονισμό. Δεν θίγονται οι «μικροί», ενώ αρχίζει το «κούρεμα» για τους μεγαλομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

● ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ, μεταφορά μαθητών στα σχολεία, το «πράσινο» της Τρόικας για παιδικούς σταθμούς και «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και πολιτιστικά με κυρίαρχο το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι μερικά από τα πιο σημαντικά ρεπορτάζ του σημερινού φύλλου.

● ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ επίσης παρουσιάζουν: Αρθρα και σχόλια με επίκεντρο το «Γολογοθά» του πολίτη στις συναλλαγές του με το δημόσιο, τη στάση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη και «σπέσιαλ» σάτιρα την αποχώρηση Νικολόπουλου από την κυβέρνηση..

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!
Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».