Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Claydee - Mamacita Buena [ + Στίχοι ]



Οι στίχοι του τραγουδιού


You said you needed love
You wanna feel it everyday
But now you're treating me wrong
You know I gave my heart away

But baby I still feel the fire
You and me can pull the wires
ma ma ma ma
You said you needed love
I say that you just wanna play

But I, I'm always thinkin' of you
I, Baby I'm givin' you my life
If you believe in me I'll try
And give it to you right

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

You said you needed time
I'm always doin' as you say
And when it comes to our love
You say you have to stay away
ma ma ma ma

But baby I still feel the fire
You and me can pull the wires
ma ma ma ma
You said you needed love
I say that you just wanna play

But I, I'm always thinkin' of you
I, Baby I'm givin' you my life
If you believe in me I'll try
And give it to you right

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

a ha a ha a ha

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

a ha a ha a ha

Que dios te ampare, Que dios te ampare

Τα «Αδιακρίτως» του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Φόλες ξανά στην πλατεία των Φιλιατρών…

Το θέμα (Κλίκ εδώ) αποκάλυψε χθες το μεσημέρι το μπλογκ “Filiatranews”: «Επανεμφανίστηκαν στην πλατεία των Φιλιατρών φόλες που πέταξαν ανθρωποειδή, με "θύμα" αυτή τη φορά ένα αθώο σκυλί που είχε την ατυχία να την φάει και που σπαρταρούσε επί ώρα μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. Το απάνθρωπο σκηνικό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, γύρω στις 4:30 - 5:30 το πρωί, οπότε και το σκυλί κατέληξε στην πλατεία λίγο παραπάνω από το γνωστό κατάστημα με παγωτά της πόλης μας».

Τόση αναισθησία πια; Ευτυχώς, ωστόσο, που .........

ακόμη υπάρχουν ευσυνείδητοι και ευαίσθητοι κάτοικοι στα Φιλιατρά και περιμάζεψαν το κουφάρι του άτυχου ζώου…

Η.Γ.

Δυσφήμηση…

Αναγνώστης ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου για να μου καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση με το σκουπιδαριό στη γειτονιά του, στους Γαργαλιάνους, μου τόνισε: «Αν η κατάσταση δε βελτιωθεί, θα πάρω μπάλα κανάλια και Μέσα και θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν. Και ας αφήσουν το παραμύθι της δυσφήμησης, επειδή είναι καλοκαίρι. Δυσφήμηση δεν είναι να λες για την κατάσταση και την κατάντια με τα σκουπίδια που μας βρωμίζουν, δυσφήμηση είναι αυτό που κάνει ο Δήμος, που δε δουλεύει και δεν τα μαζεύει».

Έχει άδικο ο άνθρωπος;

Η.Γ.

Λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Τριφυλίας!

Για καθαριότητα, φωτισμό, νερό, λεφτά, μας λένε οι του Δήμου Τριφυλίας, δεν υπάρχουν! Παρ’ όλο, βέβαια, που οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν αδρά τα ανταποδοτικά τέλη που χρεώνει – χαρατσώνει ο Δήμος (μετά και την καταχρηστική απόφαση για τις αυξήσεις)! Λεφτά, όμως, για τα μηνιάτικα του δημάρχου και των αντιδημάρχων (και των ειδικών συνεργατών, βεβαίως) υπάρχουν και, μάλιστα, πολλές χιλιάδες ευρώπουλα (κάθε μήνα)! Έτσι δεν είναι; Ή, μήπως, υπάρχει κάποιος μήνας από τους 18 της λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας που δεν έχουν πληρωθεί ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι και «χάρισαν» τα λεφτά για καύσιμα στα απορριμματοφόρα, για πετρέλαιο στα σχολεία και τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς;

Η.Γ.

Για τα εικονικά τιμολόγια. Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκε ο 41χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες αργά το μεσημέρι ο 41χρονος έμπορος από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη για χρέη εκατομμυρίων προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά, κυρίως, για την εμπλοκή του στη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων στην περιοχή της Τριφυλίας.

Ο 41χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και ...........

έγινε η μεταγωγή του στην Καλαμάτα, προκειμένου να απολογηθεί, πιθανότατα αύριο, για τα εικονικά τιμολόγια και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Εταιρεία οπωροκηπευτικών

Από τα τέλη Μαΐου που αποκαλύφθηκε η μεγάλη υπόθεση με τη βιομηχανία εικονικών τιμολογίων και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες και μη και τη σύλληψη δύο Αθηναίων, οι διωκτικές και ανακριτικές Αρχές πίστευαν ότι εμπλέκονται πολύ περισσότερα άτομα, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, για την υπόθεση αυτή, άσκησε ποινική δίωξη σε 23 αγρότες. Μάλιστα, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και υπάλληλοι των καταστημάτων ΕΑΣ.
Ο 41χρονος έμπορος από τη Θεσσαλονίκη θεωρείται ένα από τα πιο «ζωηρά» και «ενεργά» μέλη του κυκλώματος, αν και κάποιοι του αποδίδουν το ρόλου του «εγκεφάλου». Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα από την ανακρίτρια Καλαμάτας και συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή τη μη καταβολή χρεών ύψους 3.384.517, 16 ευρώ.

Ο ίδιος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος εταιρείας οπωροκηπευτικών και απασχολεί τη δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ για τα πλαστά τιμολόγια στην Τριφυλία.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου και η δικαστική έρευνα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί εμπλεκόμενοι αγρότες σπεύδουν στις Εφορίες και το ΣΔΟΕ για να επιστρέψουν τα ποσά από το ΦΠΑ που έχουν παράνομα εισπράξει.

Πολλά εκατομμύρια

Η υπόθεση απασχόλησε επί μήνες το ΣΔΟΕ και στα τέλη του Μαΐου στήθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν δύο άτομα που με αυτοκίνητο κατευθύνονταν στην Κυπαρισσία. Τότε, συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ένας 48χρονος από την Αθήνα, οι οποίοι είχαν πλαστές ταυτότητες και κυκλοφορούσαν με τα ψεύτικά επώνυμα Καραγιώργου και Χατζηπαναγιώτου.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δέκα μπλοκ πλαστών τιμολογίων με ημερομηνία θεώρησης από τον Οκτώβριο του 2011. Από αυτά, τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί και τα τιμολόγια που είχαν κοπεί ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρεία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία, ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε και δε βρήκε το ΣΔΟΕ, όταν την αναζήτησε στη διεύθυνση που δηλωνόταν.
Οι δύο απατεώνες συνελήφθησαν και όπως έχει αποκαλύψει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, στο κόλπο συμμετείχαν και δεκάδες αγρότες, οι οποίοι εισέπρατταν την επιστροφή ΦΠΑ, για λογαριασμό των απατεώνων και έχοντας κι αυτοί το δικό τους μερίδιο κέρδους.

Οι χονδρέμποροι – απατεώνες, αφού έρχονταν σε συνεννόηση/συμφωνία με αγρότες, παρουσίαζαν εικονικές αγορές μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων, από κηπευτικά έως ελαιόλαδο και οι αγρότες στη συνέχεια εισέπρατταν παράνομη επιστροφή ΦΠΑ. Μάλιστα, χρησιμοποιούνταν διάφορα κόλπα για να «καμουφλάρονται» οι εικονικές συναλλαγές. Ένα εκ των οποίων ήταν οι αγρότες να παρουσιάζουν «μαϊμού - αγρομισθώσεις», προκειμένου να δικαιολογούν την καλλιέργεια μεγάλων εκτάσεων και, κατά τη συνέπεια, τη δήθεν παραγωγή προϊόντων.

Ο έλεγχος των τελευταίων ετών είχε αποδείξει απάτη που ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ.

Θάρρος

Kοινωφελή Εργασία Έρευνα εισαγγελέα για τις επιλογές

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο επιλογής των ωφελουμένων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στη Μεσσηνία διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και τις επιστολές που δημοσιεύθηκαν.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του προέδρου του ...........

Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, Ιωάννη Μπάκα, στην οποία επικαλείται «έντονες διαμαρτυρίες και σωρεία καταγγελιών» που δέχθηκε από υποψηφίους για πρόσληψη στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς». Στην καταγγελία του Συνδέσμου γίνεται λόγος για περίεργες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για την αξιολόγηση των ενδιαφερομένων.

Εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, με εντολή να καταθέσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί αντίγραφα των ενστάσεων που έχουν καταθέσει ενδιαφερόμενοι, αλλά και των αποφάσεων.
Ταυτόχρονα, ζητά να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και ειδικοί ελεγκτές των αρμόδιων υπουργείων να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάκας στην καταγγελία που έχει κάνει επισημαίνει ότι, παρ’ ότι είχε οριστεί εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην ομάδα εργασίας παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου, ποτέ δεν κλήθηκε από τα στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», μολονότι η συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών προέβλεπε πως «τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων αποτυπώνονται σε κατάλογο επιτυχόντων και επιλαχόντων ανά υποέργο και θέση εργασίας και επικυρώνονται από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου, ώστε ο ανάδοχος να προβεί στη διαδικασία των προσλήψεων».
Μάλιστα, ο κ. Μπάκας ανέφερε ότι «η μη τήρηση όλων αυτών συνιστά σοβαρό λόγο καταγγελίας της συμφωνίας και αποχώρηση από το πρόγραμμα».

Στη Δικαιοσύνη

Απάντηση σε αυτές τις καταγγελίες έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», Γ. Καραμπάτος, ο οποίος - μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Οι έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες υποψηφίων τις οποίες ισχυρίζεστε ότι δέχεστε για “περίεργες μεθοδεύσεις” κατά τη διαδικασία επιλογής, δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν ανυπόστατες και συκοφαντικές για το φορέα μας, όσο αυτές παραμένουν ασαφείς, ανώνυμες και δε βασίζονται σε τεκμηριωμένες απαντήσεις του ΑΣΕΠ σε γραπτές ενστάσεις απορριφθέντων.

Το γεγονός ότι είστε ο μόνος από τους εκπροσώπους των 11 συμπραττόντων φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με παρόμοια αντίδραση και, επίσης, ότι οι παραπάνω δημόσιες δηλώσεις σας και απειλές για αποχώρηση από το πρόγραμμα καταγράφονται αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, μαρτυρούν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων από το φορέα μας δεν έγινε με τη λογική του πελατειακού κράτους, η οποία μας βρίσκει καθέτως αντίθετους».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Πρώην μαϊντανός των επιστολών προς άπαντας και για κάθε θέμα τώρα τα έκανε θάλασσα με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Τι σου είναι τελικά ο καραμπάτος... Άποψη για όλα έχει το παιδί. Κόντεψε να καραφλιάσει προχθές τον καημένο τον Θέμη Κανελλόπουλο στο Best.
Παραδέξου το Καραμπάτο. Σε ότι και αν κάνεις το αποτέλεσμα σου είναι πάντα μηδέν. Τι το παλεύεις αδερφάκι μου;
Βρε καραμπάτο δεν τα παρατάς όλα και να πας για ψάρεμα; Είναι σοβαρή η πρόταση που σου θέτουμε. Έτσι κι αλλιώς θάλασσα τα κάνεις... στο στοιχείο σου θα είσαι.

Επέστρεψε η ελονοσία, σε επικινδυνότητα η Μεσσηνία

Μεταδίδεται από θηλυκά κουνούπια, άλλος ο ιός του Νείλου

Ελέγχους σε κατοίκους του Μαραθώνα πραγματοποιεί προληπτικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή, και παραμένει σε επιφυλακή για επανεμφάνιση της νόσου σε άλλες περιοχές «υψηλού κινδύνου». Φορείς της παρασιτικής ασθένειας είναι τα κουνούπια, στα οποία αποδίδoνται και τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να ..........

μην αφήνουν στάσιμα νερά, όπου πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια, και να χρησιμοποιούν σήτες και εντομοαπωθητικά.

Η ελονοσία εκριζώθηκε από την Ελλάδα το 1974. Από τότε και μέχρι το 2011 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 30-50 κρούσματα ετησίως, τα οποία όμως αφορούσαν άτομα που είχαν ταξιδέψει σε χώρες που ενδημεί η νόσος.
Η κατάσταση άλλαξε πέρυσι με την καταγραφή 40 κρουσμάτων που αποδόθηκαν σε εγχώρια μετάδοση: Δύο στην Ανατολική Αττική, δύο στην Εύβοια, από ένα σε Βοιωτία και Λάρισα και 34 στο δήμο Ευρώτα του Νομού Λακωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στα τέλη Ιουνίου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι:

Επίπεδο επικινδυνότητας 3 (μέγιστος σχετικός κίνδυνος): Δήμος Ευρώτα Νομού Λακωνίας
Επίπεδο επικινδυνότητας 2: Δήμος Ορχομενού και Δήμος Θήβας Βοιωτίας, Δήμος Χαλκιδέων Εύβοιας, Δήμος Μαραθώνα και Δήμος Σαρωνικού Ανατολικής Αττικής, Δήμος Αγιάς Λάρισας.
Επίπεδο επικινδυνότητας 1: Νομοί Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Έβρου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτραπεί μόνιμη επανεγκατάσταση της ασθένειας στην Ελλάδα, διαβεβαιώνει πάντως ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή, ώστε να δικαιολογείται λήψη μέτρων από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Συμπτώματα

Τα κύρια και πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ελονοσίας είναι: υψηλός πυρετός με ρίγη, εφίδρωση, κεφαλαλγία, μυαλγία και γενική αδιαθεσία. Ο πυρετός εμφανίζεται κάθε δεύτερη (τριταίος) ή κάθε τρίτη μέρα (τεταρταίος).
Άλλα συμπτώματα που μπορούν, επίσης, να εμφανιστούν είναι ναυτία, διάρροια και έμετος. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί αναιμία και ίκτερος (κίτρινη χροιά των ματιών, του δέρματος και των βλεννογόνων) εξαιτίας της καταστροφής των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος.
Αν δε δοθεί η κατάλληλη θεραπεία, σε σοβαρές μορφές της νόσου μπορεί να παρουσιαστούν νευρολογικά συμπτώματα, νεφρική ή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Έλεγχοι σε περιοχές κρουσμάτων

Σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων και εξετάζει όλους τους μετανάστες που προέρχονται από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία -η παράνομη μετανάστευση πιστεύεται ότι ήταν βασικός παράγοντας για την επανεμφάνιση της νόσου στην Ελλάδα.
Το πρώτο περιστατικό για φέτος αφορούσε έναν 78χρονο Έλληνα, κάτοικο Μενιδίου, ο οποίος πιστεύεται ότι κόλλησε την ασθένεια από δάγκωμα κουνουπιού στο εξοχικό του στον Μαραθώνα. Ακολούθησαν εξετάσεις για συμπτώματα σε 163 άτομα στον Μαραθώνα, από τα οποία τα 140 ήταν Έλληνες, καθώς και προσυμπτωματικός έλεγχος σε όλους τους μετανάστες από ενδημικές χώρες που κατοικούν στην περιοχή.

Η ελονοσία προκαλείται από μικροσκοπικά παράσιτα του γένους Plasmodium τα οποία μεταδίδονται στον άνθρωπο αποκλειστικά από θηλυκά κουνούπια του γένους Anopheles. Αυτό σημαίνει ότι δε μεταδίδεται από το ασιατικό κουνούπι-τίγρη Aedes albopictus, το οποίο φαίνεται ότι έχει πια εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Το Α.albobictus μεταδίδει πάντως τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλίτιδα, καθώς και τον ιό του πυρετού τσικουνγκούνια, ο οποίος έχει προκαλέσει επιδημίες στην Ιταλία και την Τουρκία.

ΒΗΜΑ ON LINE

Θάρρος

Φιλιατρά: Το μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες" live στις 20 Ιουλίου

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Live στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών θα τραγουδίσει το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες".

Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ σας θέλουν όλους εκεί να σας διασκεδάσουν με την μουσική τους και για να περάσετε όμορφα μερικές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ



Μουσικές βραδιές στην Κορώνη

Η Κίνηση Πολιτών του τ. δήμου Κορώνης Μεσσηνίας, διοργανώνει και φέτος – όπως κάνει τα τελευταία χρόνια – το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης.
Ήδη, στο ισόγειο του Μανιατάκειου Ιδρύματος υπάρχει έκθεση ζωγραφικής. Παρουσιάζουν έργα τους (από 30 Ιουνίου) οι Αργυρώ Βασιλάκου, Μαρία Καρασαββίδου, Αφροδίτη Χρονοπούλου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 11 το βράδυ.

Επίσης την Κυριακή 15 Ιουλίου θα δοθεί στον ..........

προαύλιο χώρο της Ελεήστριας, συναυλία κλασικού τραγουδιού με έργα Mussorgsky, de Falla, Ravel, Granados, Wolf και Χατζιδάκι. Σημειώνεται πως τα τραγούδια του Mussorgsky θα αποδοθούν στα ρώσικα, όπως ακριβώς είναι γραμμένα. Θα τραγουδήσει η υψίφωνος Ελένη-Λυδία Σταμέλλου, ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύει η Πόπη Μαλαπάνη. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9μμ.

Στο μεταξύ καθορίστηκαν οι ημερομηνίες, διεθνούς φεστιβάλ κλασικής μουσικής 2012, του 6ου κατά σειρά που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο της Ελεήστριας. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί για 22 Ιουλίου, 8,10 και 12 Αυγούστου, με ώρα έναρξης 10μμ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση θα έχει ο Λεό Βίλναντ.

Η Μεσσηνία μονοπωλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει στην Τρίπολη το περιφερειακό συμβούλιο. Για πρώτη φορά ολόκληρη η συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στην Μεσσηνία.

Ολα τα θέματα αφορούν έργα που είναι κρίσιμα για την περιφερειακή ενότητα και αποτελούν δεσμεύσεις του Πέτρου Τατούλη απέναντι στους Μεσσήνιους.
Ο περιφερειάρχης έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει την Καλαμάτα ως “ατμομηχανή της ανάπτυξης για την Πελοπόννησο” και με αυτή την οπτική γωνία το περιφερειακό συμβούλιο θα εγκρίνει έργα εκατομμυρίων ευρώ που θα συμπληρώνουν τα ήδη εξελισσόμενα.

Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή η περιφέρεια ..........

κάνει μία επαναστατική παρέμβαση στον χώρο της υγείας στην Μεσσηνία. Στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας είναι σε πλήρη εξέλιξη έργα αναβάθμισης των υποδομών τους. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση που γίνεται για πρώτη φορά στο οδικό δίκτυο του νομού.

Την Δευτέρα το μεσημέρι στις 4μ.μ το Φιλιατρά News θα σας δώσει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το blog την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:

1. Επικύρωση πρακτικών της 33ης & 34ης /2011 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την υλοποίηση της πράξης: Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: Βελτίωση οδού και υποστηρικτικές μελέτες δρόμων ΕΟ 22 η και 24η , Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη – Αρχαιολογικός χώρος (Αρχαίο Στάδιο).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

4. Έγκριση της μελέτης «Συμπλήρωση – επικαιροποίηση μελέτης ‘Νέα οδογέφυρα Νεοχωρίου, προστασία κοίτης, οδών πρόσβασης και υποστηρικτικές μελέτες’».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

5. Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Αποκατάσταση Ανδρομονάστηρου Ν. Μεσσηνίας αναδόχου της ομάδας συμπραττόντων γραφείων μελετών: ΑΓΕΜ ‘Σωτήρης Βογιατζής και συνεργάτες.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για το έργο με τίτλο: Δρόμος Αυλώνα – Πτέρη – Πανόραμα – Καρυές – Ελαία (Β’ φάση).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

7. Ματαίωση διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου μελετητικού σχήματος της μελέτης με τίτλο: «Ανέγερση 6ο υ Δημοτικού – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για
το έργο με τίτλο: «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου στο Νομό
Λακωνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για
το έργο: Μονάδα συνεχούς εξέλασης χαλκού της εταιρείας FULGOR Α.Ε. στο Σουσάκι
Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους» ιδιοκτησίας Σώτηρας Δημήτριος και ΣΙΑ ΕΕ στη θέση βάλτος, εκτός σχεδίου ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους», ιδιοκτησίας Χάϊδος Ιωάννης, εντός ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Συγκρότηση της επιτροπής της παρ.2 του άρθρου 7 του Ν.2323/1995 της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Γκρίνια στη Μεσσηνία για Καλαντζάκου

Διεύρυνση ναι , αλλά και οι συμπεριφορές που πλήγωσαν; Όλα στην άκρη;

Αυτά είναι τα ερωτηματικά των Μεσσηνίων που βλέπουν ότι ….δεν αλλάζει τίποτα τελικά!

Μία …. παρεούλα όλοι ,που τη μία βρίσκεται ο ένας στα πράγματα και την άλλη ο άλλος . Πάντοτε όμως ο ένας στηρίζει σθεναρά τον άλλον στην τελική!

Άφαντη η Καλαντζάκου από το 2009 στη Μεσσηνία, ..........

αδιάφορη για τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου επιβραβεύεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του moriasnews με υψηλόβαθμη θέση στη Γραμματεία Νέας Γενιάς!

Μετά την ήττα της στις εκλογές του 2009 , είχε καταφερθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς στους Μεσσήνιους πολίτες που δεν την εξέλεξαν.Αδιάφορο είναι για τους πολίτες η επίθεσή της εναντίον του Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές , αλλά απλά καταδεικνύει ότι όποιος …βρίσει και επιτεθεί με …τσαμπουκά …ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ!!! Αντιθέτως όσοι στηρίζουν χωρίς παρεκκλίσεις και πισωγυρίσματα θεωρούνται το λιγότερο …ηλίθιοι!!

Οπότε γίνεται αντιληπτό πως οι …κατακεφαλιές θ΄αρχίσουν λίαν συντόμως !!

Το τι ακούγεται στη Μεσσηνία μετά από αυτήν τη …βόμβα,δε λέγεται!

Μένει να δούμε να αναλαμβάνει θέση και η έτερη κόρη πολιτικού που απέτυχε στις εκλογές η κ.Γιαννακοπούλου , για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας , που θέλει τη συνήθη πολιτική νομενκλατούρα να συνεχίζει ακάθεκτη.

Θεσούλες για τους …γόνους των πολιτικών μας, χρήματα για τους συγγενείς, αξιώματα για τους προσκυνούντες!!!

Η σήψη του πολιτικού συστήματος γίνεται πια ολοφάνερη και καταδεικνύει πως τις εξελίξεις σ΄αυτόν τον τόπο τις έχουν άλλοι στα χέρια τους και όχι οι Έλληνες.

Το ….σούσουρο , μιλάει για βούληση ξένου παράγοντα, που επιβάλλει τις απόψεις του ανεμπόδιστα!

Ελλάς το μεγαλείο σου !!!

Σκώρος……

Morias News

Νέο κτιρίο Γυμνασίου - Λυκείου θα αποκτήσουν οι Γαργαλιάνοι.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας η απόφαση για παραχώρηση κατά χρήση, του σχολικού χώρου που έχει προβλεφθεί για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Γαργαλιάνων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου.

Το οικόπεδο που πρόκειται να αναγερθεί το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο Γαργαλιάνων βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το Αθλητικό Κέντρο Γαργαλιάνων.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ..........

εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια όπως υπογράψει το σχετικό Παραχωρητήριο Χρήσης με Δικαίωμα Ανέγερσης.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Δήμου Τριφυλίας.



Νέο Διθέσιο νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν οι Γαργαλιάνοι

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας η απόφαση για παραχώρηση οικοπέδου που βρίσκεται εντός Σχεδίου πόλης στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) συνολικού εμβαδού 2.092,37 τ.μ., προκειμένου να ανεγερθεί το 2ο διθέσιο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων.

Το οικόπεδο είχε ζητήσει με το υπ αριθμόν ..........

ΕΓ 32-Τ2/6728 /21-05-2012 έγγραφο του ο ΟΣΚ από τον Δήμο Τριφυλίας ζητώντας να ληφθεί απόφαση Παραχώρησης, κατά χρήση, του σχολικού
χώρου που έχει προβλεφθεί για την ανέγερση του 2ου διθέσιου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Δήμου Τριφυλίας.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΗ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥ



Το blog του χωριού μας σας εύχεται
καλή συνέχεια και να πάτε μέχρι το άπειρο
πάντα με επιτυχίες.

Από το http://kanaloupou.blogspot.gr



Κλείσαμε 4 χρόνια ζωής. Και συνεχίζουμε μαζί.

Οχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, αλλά τέσσερα ολόκληρα χρόνια κλείσαμε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012.

Ήταν Σάββατο 12 Ιουλίου 2008 και ώρα 20:09 όταν το Φιλιατρά News έβγαλε στον αέρα το πρώτο του post.

Βήμα δειλό, βήμα που δεν ήξερε κανένας την συνέχεια του κατά πόσο θα είχε απήχηση ή όχι ή αν θα συνέχιζε την ζωή του μερικές μέρες μετά.

Όπως φαίνεται και από τις τότε δημοσιεύσεις μέσα σε 20 μέρες το Φιλιατρά News έσπασε ρεκόρ σε hits φτάνοντας και ξεπερνώντας τα 2.000 χτυπήματα (προβολές σελίδας και όχι μοναδικές επισκέψεις).
Ήταν η μέρα που μαρτυρούσε ότι η προσπάθεια αυτή όχι μόνο..........

δεν θα σταματούσε αλλά έβλεπε μπροστά της μια τεράστια ευθεία που μας περίμενε υπομονετικά να την διαβούμε.
Συμπληρώνοντας 6 μήνες ζωής βρεθήκαμε στην κορυφή της επισκεψιμότητας στην Μεσσηνία τουλάχιστον μιας και ο νομός μας μας ενδιέφερε κυρίως. Και αυτός εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει και σήμερα.

Μαζί περάσαμε πολλά, απέναντι σας ήμασταν πάντοτε ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ δεν σας κρυφτήκαμε ΠΟΤΕ πίσω από το δάκτυλο μας και γνωρίζατε τα πάντα ξεκάθαρα.
Ακόμα και σε Εκλογές φροντίζαμε να γνωρίζετε τι θέση παίρνουμε και δείξατε οτι αυτό το εκτιμήσατε. Γιατί η επισκεψιμότητα μας δεν έπεσε ποτέ. Διαρκώς ανέβαινε και ανέβαινε και ανέβαινε και εξακολουθεί να ανεβαίνει. Με αργά βήματα αλλά πρωτίστως σταθερά. Γεγονός αξιοζήλευτο για άλλα blogs.

Στα δυο χρόνια χάσαμε από την παρέα μας αλλά μας στήριξε με όλες τους τις δυνάμεις τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτό το blog. Τον πρώην διαχειριστή μας. Που σήμερα χάρις σ' αυτόν υπάρχουμε και συνεχίζουμε αυτό που ξεκίνησε.
Δυο χρόνια μετά από την αποχώρηση του κράτησε τον λόγο του σαν να είχαμε υπογράψει συμβόλαιο μαζί του και μας στηρίζει σε αρκετά πράγματα και κυρίως με Video συνεντεύξεις Κάλυψη εκδηλώσεων.
Εξακολουθεί αν και είναι εκτός της παρέας μας να είναι η ψυχή αυτού του Blog. Κάτι που και εσείς οι ίδιοι το διαπιστώνετε συχνά.

Σήμερα λοιπόν κλείσαμε τέσσερα χρόνια ζωής εκ των οποίων τα τριάμισι συνεχόμενα στην κορυφή της αναγνωσιμότητας στην Μεσσηνία. Οχι με βάση την Αλεξία την δήθεν AGB του internet τρομάρα της και συμφορά της, αλλά με στοιχεία τα οποία έχουμε δημοσιεύσει κατα καιρούς από το Google Analytics και που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητήσει.
Αυτή την στιγμή έχουμε από 6.500 - 6.800 μοναδικές επισκέψεις το κάθε 24ωρο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.
Ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του απλού πολίτη, του κατατρεγμένου πολίτη, του πολίτη που δεν έχει ΕΛΕΥΘΕΡΟ βήμα να εκφραστεί, να παραπονεθεί για το ότι του κάνουν την ζωή δύσκολη.
Για εμάς ο πολίτης ήταν είναι και θα είναι πάνω από όλα και όλους.
Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στο πλευρό του πολίτη και απέναντι στην εξουσία και στην οποιαδήποτε μορφή της. Όποιος και αν είναι αυτός.
Το μεγάλο μας όνειρο, είναι να σβήσουμε το "S" του θανάτου στον Λαγκούβαρδο όπου έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος. Το όνειρο μας σε λίγες μέρες με βάση τις δηλώσεις των αρμοδίων θα ξεκινήσει να γίνεται πραγματικότητα.
Κερδίσαμε επάξια την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.
Μπορεί να διαφωνήσαμε μπορεί να τσακωθήκαμε, να ανταλλάξαμε κουβέντες αλλά το θετικό ήταν ότι δεν κρατήθηκε καμία κακία ούτε από την δική μας πλευρά ούτε από την δική σας. Και αυτό φαίνεται.

Η όλη εμπιστοσύνη σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο δυνατά.
Το Φιλιατρά News το έχετε κάνει κομμάτι από την ζωή σας. Το βλέπουμε στα στατιστικά μας και σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε πάντα με ξεκάθαρες θέσεις απέναντι σας και φυσικά την πιο έγκυρη ενημέρωση που έχετε γνωρίσει. Γιατί αυτό ξέρετε , αυτό εμπιστεύεστε.

Επιτρέψτε μας να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον κ. Γιώργο Πιπερόπουλο ο οποίο χθες μόλις μας αποκάλυψε μετά από ερώτηση αναγνώστριας ότι ο ίδιος στέλνει τα κείμενα του προς δημοσίευση σε 35 από τα περίπου 700 ελληνικά blogs (ως τα σημαντικότερα που έχουν και κάποιο επίπεδο ανάμεσά τους και το δικό μας το filiatra news) από τα περίπου 8.000 blogs που έχει η ελληνική μπλογκόσφαιρα.
Είναι άραγε τυχαίο που βρισκόμαστε - κατα τον κ. Πιπερόπουλο - στα 35 σημαντικότερα blog τα οποία στέλνει απευθείας κείμενα του;
Εδω είναι το άρθρο του (κλίκ) που ο ίδιος ο κ. Πιπερόπουλος αναφέρει σε σχόλιο:

giorgos piperopoulos είπε...

Παιδιά
έπρεπε να προσθέσω ότι τα άρθρα μου τα στέλνω σε 35 από τα περίπου 700 ελληνικά blogs (ως τα σημαντικότερα που έχουν και κάποιο επίπεδο ανάμεσά τους και το δικό σας filiatra news) αλλά η ελληνική μπλογκόσφαιρα ξεπερνά τα 8000 blogs!!! Aπό αυτά με διασυνδέσεις τα άρθρα μου εμφανίζονται σε μεγάλο αριθμό blogs...
Καλό βράδυ
γιώργος πιπερόπουλος


Και πείτε μας. Είναι τυχαίο που ένας τέτοιος καθηγητής πανεπιστημίου μας στέλνει τα άρθρα του γι δημοσίευση;

Πάμε λοιπόν για τον 5ο χρόνο ζωής. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας συνταξιδιώτες.

Η Διαχειριστική ομάδα
X-treme
McH
Karfi-petalo

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.