Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Δ' Εθνική: Η σέντρα τον Οκτώβριο.

Τον Οκτώβριο αναμένεται (εκτός απροόπτου) να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάρτιση των ομίλων θα αποδειχθεί σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.

Το πλάνο που έχουν βάλει κάτω στην ΕΠΟ με τους 6 ομίλους και τις 16 ομάδες όπως δείχνουν τα πράγματα δεν τραβάει με τίποτα. και αυτό γιατί ο καταρτισμός των ομίλων σε 6 ομίλους θα σημάνει αυτόματα αύξηση των αποστάσεων κατά συνέπεια και των εξόδων μετάβασης για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ειδικά σε μια εποχή που τα πράγματα από οικονομικής πλευράς δεν είναι καθόλου καλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ...........

στην ΕΠΟ έχουν φτάσει πολλές διαμαρτυρίες από ομάδες της επαρχίας και ιδιαίτερα από ομάδες της Κρήτης οι οποίες έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο να μεταβαίνουν σε ακόμα πιο απομακρυσμένες περιοχές για ένα παιχνίδι. Και μην ξεχνάμε ότι το κράτος δεν επιχορηγεί κανένα σύλλογο από την Δ' Εθνική παρά μόνο τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής μπορεί να γίνει από τα σωματεία ως τα μέσα Αυγούστου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα προχωρήσουν στον καταρτισμό των ομίλων.
Από την άλλη, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΕΑ, καθώς δεν αποκλείεται, όπως έγινε και πέρυσι, να υποβιβαστούν ομάδες από τη Β’ και τη Γ’ Εθνική, επειδή δεν θα εξασφαλίσουν την σχετική άδεια.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι, ότι η δομή του νέου πρωταθλήματος προβλέπεται στην προκήρυξη και είναι νομικά ιδιαίτερα δύσκολο να αλλάξει. Η Επιτροπή σκέφτεται την αύξηση των ομίλων, με την απαραίτητη μείωση των ομάδων ανά όμιλο, ωστόσο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, προκειμένου να διευκρινιστεί αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Όπως και να έχει το θέμα, οι εξελίξεις για τη νέα μορφή που θα έχει η Δ' Εθνική αναμένονται τον Αύγουστο.

Ας ελπίσουμε σε κάτι καλό.

Πάνω απ΄όλα η Ελλάδα!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ζήσαμε σαν λαός τα τελευταία δυόμισυ χρόνια κυρίως, πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυστυχώς σημάδεψαν αρνητικά τη ζωή μας.

Είδαμε φίλους, συγγενείς ίσως και μέλη της οικογενείας μας, να χάνουν τις δουλειές τους, να χάνουν την αξιοπρέπειά τους, να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγραμματισμού που είχαν κάνει βασιζόμενοι σε παλιά οικονομικά δεδομένα και να οδηγούνται στην ολοκληρωτική φτώχεια, την απόγνωση και μερικές φορές το θάνατο!

Οι τραγικές ειδήσεις για την αυτοχειρία .............

συνανθρώπων μας, κατακλύζουν καθημερινά την ειδησεογραφία.

Μόνο το μήνα Ιούνιο κατεγράφησαν 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας στην Αττική, από τις οποίες οι 50 κατέληξαν!

Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων θεωρούνται πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα.

Αναμένεται επιδείνωση ακόμη και του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. «Το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση είναι τα συναισθήματα που βιώνουν έντονα σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% τη τελευταία διετία» αναφέρει σχετική έρευνα.

Όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα απόγνωσης, δυσαρέσκειας, απογοήτευσης , ελπίδας και φόβου, οδήγησε σε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις τους Έλληνες και από το αποτέλεσμα της κάλπης, είναι ολοφάνερα τα παραπάνω συναισθήματα.

Μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβε η Κυβέρνηση για την πατρίδα και το λαό που υποφέρει, αλλά μεγάλη και η ευθύνη της αντιπολίτευσης που πρέπει να ενισχύσει την Εθνική προσπάθεια και όχι να υποδαυλίζει με κακεντρέχεια και να καραδοκεί για την αποτυχία.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και η υλοποίηση πολιτικών, ελπίζουμε να σταθεροποιήσουν την οικονομία και έτσι να σταματήσει η κατρακύλα.

Είναι γεγονός πως δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας και όλοι μας στελέχη ή μη, οφείλουμε να είμαστε αυστηροί και απαιτητικοί απέναντι στην εξουσία, διότι οι πολίτες αγωνιούν και ξέρουμε όλοι μας πως δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία πλέον.

Οι κομματικοί αλαλαγμοί που ενίσχυαν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους Έλληνες ανήκουν πια στο παρελθόν. Τα διακυβεύματα άλλαξαν. Έτσι όλο αυτό το «περιτύλιγμα των αριστερών, δεξιών , ακροαριστερών , ακροδεξιών, κεντρώων κλπ ιδεών» που ενίσχυε τις αποστάσεις μεταξύ των πολιτών, αφήνει αδιάφορους τους Έλληνες που ποθούν ηρεμία, κοινωνική δικαιοσύνη, κρατική μέριμνα, ανάπτυξη και προκοπή.

Έτσι, φαντάζει αρρωστημένος ο τρόπος που βρήκαν να αντιπαρατεθούν στην παρθενική τους εμφάνιση ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί. Φαίνεται ότι στο δικό τους μικρόκοσμο , δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχουν αντιληφθεί τις κοσμογονικές αλλαγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Φαίνεται ότι οι εμφύλιοι σπαραγμοί που έχουν αιματοκυλήσει γειτονικά μας κράτη τους αφήνουν αδιάφορους. Ολοφάνερο πως βλέπουν μπροστά τους μόνο το είδωλό τους και τη ματαιοδοξία τους.

Εμείς όμως που περιμένουμε πολλά από αυτήν την Κυβερνητική πλειοψηφία στην οποία δεν προτιθέμεθα να χαριστούμε, έχουμε απαιτήσεις και από τις μειοψηφίες.

Εκείνο που ελπίζουμε είναι να επανέλθει το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, θέλουμε πολύ δουλειά και λίγα λόγια, θέλουμε η αξιοκρατία και η αξιοσύνη να επικρατούν και θέλουμε να ξαναδούμε την πατρίδα μας να στέκεται στα πόδια της δυνατή και χωρίς εξαρτήσεις!

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ. Γραμμ. Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Μπούζα, αν θυμόμαστε καλά πριν τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για 18 προτάσεις εξόδου από την κρίση.
Χθές στην βουλή μας παρουσίασε μόνο 9. Οι υπόλοιπες 9 που πήγαν; Τις έφαγε η μαρμάγκα;
Θα ασκήσετε σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά κ. Μπούζα ή θα μείνετε το καλό παιδί της ΝΔ;

Πάμε σαν...άλλοτε και ότι...προλάβουμε!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 σήμερα, Χρόνια Πολλά σε κάθε Προκόπη που σήμερα γιορτάζει και θα πω ότι, αφού ακούσαμε ήδη τις τοποθετήσεις των Πολιτικών μας Αρχηγών και αφού βιώσουμε ακόμη μία μεταμεσονύκτια ψηφοφορία…Προκόψαμε!
Που να σταθώ;

Στις ομιλίες του «επίσημου» Πρωθυπουργού μας και Πρόεδρου της «νέας» Ν.Δ. και των δύο «ανεπισήμων» Συν-Πρωθυπουργών μας που μάλλον «ξέχασαν την ταμπακέρα» ή, εάν έτσι το προτιμάτε, την ιστορικά-ανιστόρητη αλλά προεκλογικά αναχθείσα σε πράξη ηρωισμού και γενναιότητας «…επ-ανά-διαπραγμάτευση!»…

Στους μύδρους και τους κεραυνούς που περιείχε η ..........

ομιλία του επίδοξου επόμενου Πρωθυπουργού μας και νυν Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;…
Στον εντυπωσιακό χαρακτηρισμό της παρούσας «συγκυβέρνησης» ως «4η Κυβέρνηση Σημίτη» που έκανε ο κ Καμμένος;
Στις γνωστές θέσεις που θα αναπτύξει σήμερα (περαστική να είναι η χτεσινή αδιαθεσία της) η κ Παπαρήγα…

Στη διαβεβαίωση του κ Μιχαλολιάκου ότι το Κόμμα του θα παραμείνει πιστό σε ΟΛΕΣ τις υποσχέσεις του;
Να σταθώ στις ομιλίες, δηλαδή στα ΛΟΓΙΑ ή όπως απαιτεί η ηθική της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να αναρωτηθώ, όπως πολλά εκατομμύρια Ελλήνων, «τι ακριβώς υπογραμμίζει η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από την Αίθουσα της Βουλής όταν ήρθε η σειρά να πάρει το Βήμα η Χρυσή Αυγή που εκπροσωπεί σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελλήνων;

Κυριακή 8 Ιουλίου (στο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας Κυριακὴ Ε' Ματθαίου - Θεραπεία δύο δαιμονισμένων), και όσο διαβάζω και βλέπω να μπαίνουν στη σειρά Στελέχη της Συγκυβέρνησης για το μοίρασμα θέσεων στον Κρατικό Κορβανά που από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ με πιάνουν… «τα δαιμόνια» όχι αυτά που σήμερα η Εκκλησία μας μνημονεύει ότι θεραπεύτηκαν, αλλά τα άλλα της Ελληνικής Πολιτικής σκηνής!...

Σας παρακαλώ φίλοι «καλοθελητές» μη σπεύσετε να μου πείτε «καλά κ Πιπερόπουλε, στο πτώμα της Ελληνικής Οικονομίας, σε αυτή την Πατρίδα που χαροπαλεύει στα χέρια των δανειστών της ενώ κυκλοφορούν ελεύθεροι οι πολιτικοί της Δήμιοι, τι ακριβώς έμεινε για να…μοιραστεί σε ημετέρους;»
Θα σας απαντήσω, πικρά, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της γνωστής στη Φύση διατροφικής αλυσίδας όπου, αφού το λιοντάρι πάρει το καλύτερο κομμάτι από το σώμα του θύματός του, ακολουθούν οι ύαινες, τα τσακάλια, τα κοράκια, τα σκουλήκια και ότι περισσέψει θα γίνει…λίπασμα!..

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 7-7-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.