ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Μεγάλη φωτιά στον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι.

Μεγάλη φωτιά καίει αυτή την ώρα στον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής όπου καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό της.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας καίει από αργά το απόγευμα, ο καπνός έχει πνίξει την πόλη και τους κατοίκους κάνοντας τους να υποφέρουν. Οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση.
Συνεργάτης του Φιλιατρά News ...........

προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο Γαραλιάνων κ. Ανδρινόπουλο Ευστάθιο για να έχουμε και την άποψη του αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Για οτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣΕπενδυτική «άπνοια» επικρατεί στη Μεσσηνία

Πλήρης επενδυτική άπνοια επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη Μεσσηνία, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του «Θ».


Και τούτο, ιδιαίτερα έπειτα και τη λήξη της ισχύος, πέρυσι, του Αναπτυξιακού Νόμου, με τον καινούργιο να αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τον Οκτώβριο, με σημαντικές τροποποιήσεις – βελτιώσεις.

Τρία γραφεία κατάρτισης επενδυτικών προτάσεων της Καλαμάτας μιλούν σήμερα στο «Θάρρος» για το επενδυτικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, πόσο φιλικό είναι, καθώς και πόσο η κρίση έχει επηρεάσει και αποθαρρύνει τους επενδυτές.

Η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην κυβέρνηση, πάντως, έχει ενθαρρύνει και πάλι επενδυτές, μικρής και μεσαίας κλίμακας, ενώ από το Σεπτέμβριο διαφαίνεται περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τονίζει ότι «στόχος μας είναι η Πελοπόννησος να καταστεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια απρόσκοπτης υποδοχής και διατήρησης των επενδύσεων».ΕΚΤΑΚΤΟ. Χωρίς ρεύμα αυτήν την ώρα Κυπαρισσία και χωριά προς Τριπύλα

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Χωρίς ρεύμα είναι εδώ και λίγη ώρα όλη η πόλη της Κυπαρισσίας καθώς και στην κατά μήκος της διαδρομής από Κυπαρισσία προς Βρύσες Μουριατάδα κλπ κλπ.
Σε επικοινωνία μας με την ΔΕΗ Φιλιατρών μας είπαν ότι υπάρχει τεχνική βλάβη και συνεργείο έχει σπεύσει για την αποκατάσταση της.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:29

Η ηλεκτροδότηση σε Κυπαρισσία και όπου δεν είχε ρεύμα αποκαταστάθηκε. Εκτίμηση μας ότι η διακοπή οφειλόταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα του καύσωνα που σήμερα στην περιοχή μας ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.--

Δήμος Τριφυλίας. Προβληματική διοίκηση, ελλειμματική διαχείριση, κάθε μέρα και χειρότερα

Ημουν από αυτούς που εδώ και χρόνια είχα ακλόνητη πεποίθηση πως η Τριφυλία έπρεπε να ενώσει τις δυνάμεις της για να μπορέσει να υπάρξει για την περιοχή μας αναπτυξιακή προοπτική. Πίστευα και πιστεύω, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην αναγκαιότητα του Δήμου Τριφυλίας (γιατί όχι και πιο διευρυμένου). Δεν έχω αλλάξει άποψη και θέση, παρά τα όσα διαδραματίζονται 18 μήνες στο, νέο, Δήμο Τριφυλίας που δημιουργήθηκε με τον «Καλλικράτη»!

Είναι ο Δήμος Τριφυλίας, ως έχει σήμερα, αυτός που φανταζόμουν; Αυτός που ονειρευόμουν; Ασφαλώς και όχι! Διοικητικά, τουλάχιστον.
Ταιριάζει και αρμόζει στην Τριφυλία η εικόνα που..........

έχει και παρουσιάζει ο Δήμος μας; Όχι! Αξίζει στους κατοίκους της Τριφυλίας και τους Τριφύλιους, όπου γης, αυτός ο Δήμος όπως είναι σήμερα; Και πάλι, όχι! Ο Δήμος Τριφυλίας, όμως, δεν είναι κάτι στα χαρτιά, δεν είναι μια απρόσωπη διοικητική οντότητα, δεν είναι άυλο στοιχείο! Ο Δήμος Τριφυλίας είναι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν και τον συγκροτούν και, βεβαίως, εκείνοι που τον διοικούν! Τα φαντάσματα και οι μπαμπούλες είναι για τα παραμύθια και τα μικρά παιδάκια! Μεγαλώσαμε, πια, για να τρώμε το φαγητό που μας σερβίρουν οι διαχειριστές της εξουσίας με παραμύθια και να φοβόμαστε, στεκόμενοι αμίλητοι και προσοχή, ακούγοντάς τους να μας λένε για φαντάσματα και μπαμπούλες!

Καλώς - κακώς, συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε, έχοντας διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις, ο Δήμος Τριφυλίας δημιουργήθηκε. Είναι γεγονός, είναι δεδομένο και είναι αυτός που έχουμε, αυτός που ζούμε! Για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο Δήμος και τα φαινόμενα αποσύνθεσης (ας μου επιτραπεί ο όρος για να μη χρησιμοποιήσω άλλον βαρύτερο) στη λειτουργία του, δε φταίει ούτε ο «Καλλικράτης», ούτε τα Μνημόνια, ούτε η Τρόικα, ούτε ο κακός μας ο καιρός! Σε όλη την Ελλάδα, πλέον, οι Δήμοι είναι καλλικράτειοι! Όλοι τους, πια, εμφανίζουν τη χειρίστη εικόνα του Δήμου Τριφυλίας; Όλοι τους, πια, δείχνουν διαλυμένοι; Σε κανέναν Δήμο δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα; Ασφαλώς και όχι και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα κοιτάζοντας γειτονικούς μας Δήμους! Δείτε, για παράδειγμα, το Δήμο Πύλου- Νέστορος ή το Δήμο Μεσσήνης! Έχουν την ίδια «κατάντια» με το Δήμο Τριφυλίας; Όχι! Γιατί; Τη διαφορά, βλέπετε, την κάνουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που διοικούν, σχεδιάζουν, διεκδικούν, προγραμματίζουν, υλοποιούν! Οι άνθρωποι που δρουν! Δε λέω ότι είναι ανίκανοι οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Μπορεί οι ικανότητες και οι δυνατότητές τους να είναι περιορισμένες, να φτάνουν μέχρι εκεί, να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά αυτό να είναι ελάχιστο σε αυτό που χρειάζεται και απαιτείται για το νέο Δήμο μας και την εποχή που διανύουμε! Η κοινή διαπίστωση, ακόμη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής (και του ίδιου του δημάρχου εκτιμώ), είναι μία: Στο Δήμο Τριφυλίας, δυστυχώς, φαίνεται πως υπάρχει προβληματική διοίκηση, ελλειμματική διαχείριση και κάθε μέρα η κατάσταση δείχνει πως πάει από το κακό στο χειρότερο.

Υ.Γ.: Όχι, δεν έρχεται το τέλος. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο «Θάρρος»

Εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη του 16χρονου Θανάση Βασιλόπουλου

Στη μνήμη του αδικοχαμένου 16χρονου Θανάση Βασιλόπουλου, γίνετε εθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθόπολη (Μάραθο/Γαργαλιάνων ) Μεσσηνίας, Κυριακή 15 Ιουλίου, στο Πνευματικό κέντρο Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από 10:00-13:00!!!

Πριν αναχωρήσει για την «γειτονιά των αγγέλων», ο Θανάσης, μετά από τροχαίο δυστύχημα 12 Ιουνίου, έγινε δότης των οργάνων του, και έδωσε ζωή σε επτά «7» συνανθρώπους μας!!!!!!!!!!!!!

Εμείς ας δώσουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας να τιμήσουμε τη μνήμη του και να βοηθήσουμε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη!
Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης! ..........


Σήμερα στο Θάρρος23 Ιουλίου η παράδοση του Θουρία - Τσακώνα

«Μετάθεση» για τις 23 Ιουλίου πήρε η παράδοση στην κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας και συγκεκριμένα του τμήματος από τη Θουρία έως την Τσακώνα.

Προ ημερών είχε ανακοινωθεί ότι η παράδοση του εν λόγω τμήματος στην κυκλοφορία θα γινόταν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με πιθανή την παρουσία του υπουργού Κ. Χατζηδάκη.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος δεν είναι ολοκληρωμένος, καθώς απουσιάζουν κάποια από τα προστατευτικά μέσα (στηθαία), με αποτέλεσμα να μη ρισκάρεται και από πλευράς της αναδόχου κοινοπραξίας, αλλά και από πλευράς υπουργείου, η παράδοση στην κυκλοφορία. Ήδη, ομάδα τεχνικών υπαλλήλων του υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή Ι. Καρνέση, εξετάζει όλες τις τεχνικές παραμέτρους του συγκεκριμένου τμήματος.

Ωστόσο, οι οδηγοί που θα χρησιμοποιούν αυτό το τμήμα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την παράδοσή του στην κυκλοφορία θα τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός διοδίων…

Τατούλης: «Όχι σε σκουπιδοεργοστάσιο κοντά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας»

«Προσέχουμε την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας κυριολεκτικά σαν τα μάτια μας» τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ξεκαθαρίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει «ούτε στη σφαίρα της φαντασίας περίπτωση να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων».

Το θέμα προέκυψε λόγω της συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας δύο μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.--

Διαβάστε σήμερα στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΥΝΑΤΑ παίζει και σήμερα στο πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» το «ακανθώδες» και πολύπλοκο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, με ιδιαίτερες αναφορές στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα στο επίκεντρο.

● Στο σημερινό της φύλλο, η «Φ», η οποία κυκλοφορεί από τις αρχές του μήνα πρωί – πρωί στα περίπτερα και τους συνδρομητές και της Τριφυλίας, έχει δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη που είναι κάθετα αντίθετος με «σκουπιδομπίζνες» στην περιοχή του αεροδρομίου, σε αντίθεση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη που φαίνεται να τα… μασάει!

● ΕΚΤΟΣ από το βασικό θέμα ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέχεια της χθεσινής αποκάλυψης για τις αγροτικές επιδοτήσεις, με την παράθεση του άρθρου του σχετικού κοινοτικού κανονισμού. Το χθεσινό ρεπορτάζ και η σημερινή συνέχεια από τον Κ. Κοντοθανάση «ταπώνει» τους γνωστούς… αγροτολόγους που είναι σε… αγρανάπαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ακόμη στη σημερινή «ΦΩΝΗ»:...........


● ΜΕΤΑΘΕΣΗ για μία εβδομάδα πήρε από το υπουργείο η παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα. Για το Παραδείσια – Τσακώνα, Αύγουστο και βλέπουμε…
● ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για το Λιγνιτωρυχείο στην Πυλία που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο ΠΕ.ΣΥ., παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
● ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ συνέχεια για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και ανοιχτή επιστολή ΕΣΑμεΑ στον πρωθυπουργό και την ελληνική «τρόικα» για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.
● ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ δείχνει την αυξημένη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τον Σαμαρά. Αλλά και αύξηση της δημοφιλίας της «Χρυσής Αυγής», με το ΣΥΡΙΖΑ σε «ελεύθερη πτώση» και τη ΔΗΜΑΡ στα πάνω της!
● ΟΛΑ τα πολιτιστικά και τα δρώμενα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την Αφροδίτη Σπυροπούλου.
● Επίσης άρθρα και σχόλια, παρεμβάσεις και κοινωνικά γεγονότα για όλη τη Μεσσηνία, καθώς και αγγελίες με τοπικό ενδιαφέρον.
● Τέλος ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο άρθρο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου με τίτλο: «Επαναδιαπραγμάτευση ή τίποτα!»
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη εστάλη στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας η εγκύκλιος του προγραμματισμού των προσλήψεων συμβασιούχων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Ο.Τ.Α.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες για την άμεση ........


ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει έγκαιρα προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων με έμφαση τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, καθώς και των ΚΑΠΗ.

Με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καλυφθούν, επίσης, και οι ανάγκες των Δημοτικών Ωδείων και των αθλητικών οργανισμών.

400 προσλήψεις από την Περιφέρεια για την περιοχή της Καλαμάτας

Δίδεται στη δημοσιότητα ανακοίνωση, που αφορά στην προκήρυξη για την κάλυψη 400 θέσεων απασχόλησης ορισμένου χρόνου, σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Η διαδικασία των προσλήψεων υλοποιείται από τη «ΔΙΑΣΤΑΣΗ-Κοινωνική Επιχείρηση Αστική Εταιρεία (δικαιούχος) και την «Πελοπόννησος Α.Ε», (συμπράττων φορέας).
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες ............

πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.ngodiastasi.gr ή στο τηλέφωνο 213 0009396 (καθημερινά από τις 09.00 έως 17.00) ή στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (Ψαρών 15, Διοικητήριο, Καλαμάτα) και στην Πελοπόννησος Α.Ε (Επισκοπή Τεγέας Αρκαδίας).

Ένταξη ενός σημαντικού έργου
Δρόμος Άνω Αρφαρά – Πολιανή


Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στάλθηκε στο Δήμο, η απόφαση ένταξης για το έργο: «Αγροτική οδοποιία Άνω Αρφαρά – Πολιανή» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ορεινής αυτής περιοχής.

Πρόσληψη εργατών πυροπροστασίας
αναλαμβάνουν υπηρεσία, από τη Δευτέρα 16/7


Δίδεται στη δημοσιότητα απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία προσλαμβάνονται δώδεκα (12) εργάτες πυροπροστασίας, δίμηνης απασχόλησης, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν απόλυτης συνεννόησης με τους Προέδρους των Τοικών Κοινοτήτων.
Σημειώνεται ότι οι προσληφθέντες αναλαμβάνουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Messinea.gr

Οι Ευρωπαίοι χρηματοδοτούν ελληνίδα ερευνήτρια

Μία Ελληνίδα, η δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη, του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη, επιλέχθηκε από πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων ερευνητών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, το οποίο θα επιχορηγήσει την ερευνητική της πρόταση με θέμα «Εξιχνιάζοντας το ρόλο των δενδριτών στη μνήμη».

Η ερευνητική δραστηριότητα του ............

εργαστηρίου της κ. Ποϊράζη, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 1,4 εκατομμύρια ευρώ για πέντε έτη, επικεντρώνεται στην εξιχνίαση των τρόπων με τους οποίους οι δενδρίτες των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο συνεισφέρουν στη μάθηση, την αποθήκευση και την ανάκληση πληροφοριών, δηλαδή στη δημιουργία μνημών.

Οι επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας απευθύνονται σε νέους ερευνητές, με σκοπό να τους επιτρέψουν να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης. Από την θέσπιση αυτών των επιχορηγήσεων-βραβείων το 2007, συνολικά 20 επιστήμονες ελληνικών Ιδρυμάτων έχουν βραβευτεί, από τους οποίους οι πέντε εργάζονται στο ΙΤΕ.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς της μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση, καθώς και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με απώλεια μνήμης.

Newsbomb

Gustav Klimt

Ο Κλιμτ γεννήθηκε στο Μπάουμγκαρτεν, κοντά στην πόλη της Βιέννης, και ήταν το δεύτερο από τα επτά παιδιά του φτωχού χαράκτη Ερνστ Κλιμτ και της Άννα Φίνστερ. Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, γράφτηκε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών (Kunstgewerbeschule) της Βιέννης.

Τα επόμενα χρόνια μελέτησε πάνω σε ..........

διαφορετικές τεχνικές, όπως το ψηφιδωτό και τη νωπογραφία, με τον καθηγητή Φέρντιναντ Λάουφμπεργκερ. Το 1880, μαζί με τον αδελφό του, Ερνστ, και τον Φραντς Ματς (Frantz Matsch), ανέλαβε την πρώτη του παραγγελία που αφορούσε πίνακες για το Μέγαρο Sturany της Βιέννης καθώς και ορισμένες τοιχογραφίες για την οροφή των ιαματικών λουτρών του Κάρλσμπαντ. Σύντομα, ο Κλιμτ άρχισε να καθιερώνεται. Το 1888, ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ του απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής για το σύνολο της συνεισφοράς του στην τέχνη ενώ για το έργο του Η αίθουσα του παλιού Burgtheater (1888) απέσπασε το Αυτοκρατορικό Βραβείο. Παρά την αναγνώριση του έργου του, το 1893 δεν κατάφερε να διοριστεί καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, έπειτα από άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού να επικυρώσει το διορισμό του. Περίπου το 1894, σε συνεργασία με τον Ματς, φιλοτέχνησε τους τοίχους και την οροφή της Μεγάλης Αίθουσας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, έργο που αποτέλεσε την τελευταία δημόσια παραγγελία που ανέλαβε. Οι τρεις πίνακες που ολοκλήρωσε ο Κλιμτ, Φιλοσοφία, Ιατρική και Νομική, θεωρήθηκαν από πολλούς σκανδαλώδεις, κυρίως εξαιτίας του έντονου ερωτικού στοιχείου τους, ενώ ο ίδιος ο ζωγράφος κατηγορήθηκε ως «πορνογράφος», με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση του πανεπιστημίου. Σήμερα, τα έργα αυτά μας είναι γνωστά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους και μία αντιγραφή λεπτομέρειας της Ιατρικής (Υγεία), καθώς καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Κλιμτ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Απόσχισης της Βιέννης, η οποία σύμφωνα με τη διακήρυξη του Χέρμαν Μπαρ (Hermann Bahr) στον κατάλογο της πρώτης έκθεσης της ομάδας, αποτελούσε μία «μάχη για την πρόοδο των σύγχρονων καλλιτεχνών ενάντια στα γεράκια που αυτοαποκαλούνται καλλιτέχνες αλλά έχουν εμπορικό συμφέρον να παρακωλύουν την άνθιση της τέχνης». Στη ζωγραφική και τις εφαρμοσμένες τέχνες, η Απόσχιση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αρ Νουβό, ενάντια στις αρχές του ακαδημαϊσμού. Ο Κλιμτ συμμετείχε στις εκθέσεις της, ενώ έγραφε συχνά και στο περιοδικό που εξέδιδε, με τίτλο Ver Sancrum. Την ίδια περίπου περίοδο, ολοκλήρωσε αρκετές προσωπογραφίες γυναικών της βιεννέζικης αστικής τάξης, που υπήρξε προστάτιδα της Απόσχισης. Οι πίνακες αυτοί παρείχαν οικονομική ανεξαρτησία στον Κλιμτ, ο οποίος φρόντισε να πληρώσει ώστε να του επιστραφούν οι πίνακες που είχε φιλοτεχνήσει για το πανεπιστήμιο της Βιέννης. Για τις ανάγκες της 14ης έκθεσης της Απόσχισης, ο Κλιμτ δημιούργησε το 1902 την τοιχογραφία Ζωφόρος του Μπετόβεν, έργο που αποτελούσε φόρο τιμής στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και βασίστηκε στην 9η Συμφωνία του. Ο Ροντέν συνεχάρη τον Κλιμτ για τη ζωφόρο, την οποία χαρακτήρισε «τραγική και θεϊκή», αν και η υποδοχή του κοινού υπήρξε αρνητική, ακόμα και μέσα στους κόλπους της Απόσχισης, από την οποία τελικά αποχώρησε το 1905.

Μεταξύ 1905 και 1909, ο Κλιμτ δούλεψε πάνω στην μεγάλη τοιχογραφία της έπαυλης Stoclet. Ο Βέλγος βιομήχανος Αδόλφος Στόκλετ παρήγγειλε στους Γιόζεφ Χόφμαν και Γκουσταφ Κλιμτ την κατασκευή και διακόσμηση της νέας του έπαυλης στη Βιέννη. Ο Κλιμτ φιλοτέχνησε μια ψηφιδωτή ζωφόρο, χωρισμένη σε 3 μέρη, από μάρμαρο με ενθέματα χρυσού, σμάλτου και ημιπολύτιμων λίθων. Καθώς οι Στόκλετ ενδιαφέρονταν για την τέχνη της Ανατολής, ο Κλιμτ δημιούργησε σχετικά μοτίβα, εμπνευσμένα από την Άπω Ανατολή και τα ψηφιδωτά της Ραβένας. Κεντρικό μοτίβο αποτελεί το περίφημο Δέντρο της Ζωής. Αργότερα θα αναπτύξει το ίδιο μοτίβο και στο αριστούργημά του Το φιλί (1907-1908).

Το 1909 ταξίδεψε στο Παρίσι και ανακάλυψε το έργο των φωβιστών και του Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, ενώ τον επόμενο χρόνο συμμετείχε με επιτυχία στην 9η Μπιενάλε της Βενετίας. Τον Ιανουάριο του 1918, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο τον κατέστησε παράλυτο από τη δεξιά πλευρά του σώματός του. Πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1918 από αποπληξία αφήνοντας πολλά έργα ημιτελή. Η ταφή του έγινε τέσσερις ημέρες αργότερα, στο κοιμητήριο του Hietzing.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Εκανε «μπαμ» το αποκλειστικό της «ΦΩΝΗΣ» για τις επιδοτήσεις!

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «ΦΩΝΗΣ» για το μεταβατικό Ευρωπαϊκό κανονισμό που θα ισχύσει το 2013 και αφορά το τεράστιο για τον αγροτικό κόσμο ζήτημα των επιδοτήσεων.

Το πανελλήνιας αποκλειστικότητας ρεπορτάζ του Κώστα Κοντοθανάση, με έγκυρη πληροφόρηση από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, αφορά το σύνολο των αγροτών που λαμβάνει επιδοτήσεις και για τους οποίους προβλέπεται:......


«Κούρεμα» 10% για όσους λαμβάνουν επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 300.000, ενώ για τους μεγαλοαγρότες που λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσό, το «κούρεμα» θα είναι 14%.
● Καταβολή χωρίς περικοπές των επιδοτήσεων στους «μικρούς».

Διαβάστε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΦΩΝΗΣ» που προβάλλεται και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:

ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013, «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
Στην Ελλάδα ανέγγιχτοι όσοι παίρνουν μέχρι 5.000, «κούρεμα» 10% ανάμεσα 5.000 και 300.000 ευρώ

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥΣ κανόνες σχετικά με τις επιδοτήσεις το 2013 που συνίστανται σε περικοπές για όσους παίρνουν μεγάλη επιδότηση, θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν στα ελληνικά), σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος. Το Συμβούλιο των Επιτρόπων υιοθέτησε, στις 10 Ιουλίου, ένα σύνολο τροποποιήσεων του Κανονισμού 73/2009, με το οποίο τίθενται μεταβατικοί κανόνες για τις απευθείας επιδοτήσεις προς τους αγρότες, κατά την περίοδο που ξεκινά μετά το τέλος του 2012 και τελειώνει με την εφαρμογή της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Η απόφαση, που επισήμως λαμβάνεται από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN στα ελληνικά), θέτει μεταξύ άλλων σε εφαρμογή έναν μηχανισμό προσαρμογής για την πληρωμή των απευθείας επιδοτήσεων, που μοιάζει με τη δυναμική διαφοροποίηση (modulation), με τους κανόνες δηλαδή που τώρα ισχύουν για τη μεταφορά κονδυλίων από τις απευθείας προς τους αγρότες επιδοτήσεις στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

ΑΠΑΛΑ…

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα αποτελέσει εγγύηση για μια «ομαλή μετάβαση» από το τωρινό σύστημα απευθείας πληρωμών σε ένα νέο, που έχει προβλεφθεί από την Κομισιόν στις προτάσεις αναμόρφωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής οι οποίες κατετέθησαν τον Οκτώβριο του 2011.

…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ!

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν σχετικά με τη μεταβατική περίοδο του 2013, οι απευθείας επιδοτήσεις για τους αγρότες από τα παλιά 15 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι οποίες είναι μεταξύ 5.000 και 300.000 ευρώ θα μειωθούν κατά 10%. Ποσά επιδοτήσεων άνω των 300.000 ευρώ θα «κουρευτούν» κατά 14%. Οι αγρότες από τα 10 νέα κράτη μέλη, τα οποία μπήκαν στην ΕΕ το 2004, θα υποστούν μείωση 4% μόνο για ποσά άνω των 300.000 ευρώ, ενώ οι απευθείας ενισχύσεις για όσους παίρνουν λιγότερα δεν θα μειωθούν. Οι επιδοτήσεις για όσους λαμβάνουν κάτω από 5.000 ευρώ θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις κι αυτό θα ισχύσει και στα 27 κράτη-μέλη. Ο μεταβατικός μηχανισμός δεν θα εφαρμοστεί στις μεθοριακές περιοχές, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες εισήλθαν στην ΕΕ το 2007.
Η απόφαση του Συμβουλίου των Επιτρόπων ήρθε νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και ακολουθεί έγκριση που δόθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 5 Ιουλίου στο Στρασβούργο. Πρόκειται για έναν εκ των δύο μεταβατικών Κανονισμών που θα υιοθετηθούν αυτό το χρόνο ενώπιον της αναθεώρησης της ΚΑΠ, η οποία σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2014. Ο άλλος μεταβατικός Κανονισμός, που αναμένεται να συμφωνηθεί το Σεπτέμβριο, αφορά τη στήριξη προς τους αμπελουργούς.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ

Οπωσδήποτε, οι αποφάσεις αυτές βρίσκονται στη γενική συλλογιστική περί μειώσεων για τους παλιούς και κίνησης προς το μέσον όρο σε κοινοτικό επίπεδο (χονδρικά, παίρνουν πολλά οι παλιοί και λίγα οι νέοι), που έχει παρουσιάσει αποκλειστικά η «Φ» από πέρυσι τον Απρίλιο. Είναι δε φανερό ότι τους «μικρούς» σε κανένα κράτος δεν τους πειράζει ο μεταβατικός Κανονισμός, ενώ προστατεύει και εκείνους από τα τέως Ανατολικά κράτη, που έχουν χαμηλό μέσον όρο επιδοτήσεων ανά στρέμμα. Ακόμη όμως δεν έχει καθορισθεί πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα, που θα εφαρμοσθεί από την 1/1/2014. Το μεγάλο παζάρι είναι μπροστά μας…

Κώστας Κοντοθανάσης - Φωνή της Μεσσηνίας

Στην φυλακή επειδή «ανέβαζε» πειρατικές ταινίες στο Διαδίκτυο

Ένας νεαρός άνδρας 18 ετών κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 5 χρόνια κάθειρξη επειδή ανέβασε στο Διαδίκτυο πειρατικές ταινίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Μπρατισλάβας.

«Κατηγορείται για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων επειδή ανέβασε στο Διαδίκτυο τουλάχιστον 150 πειρατικές ταινίες σε διάφορα φόρουμ», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία εκτίμησε σε 96.750 ευρώ τη ...........

ζημιά που έχει προκαλέσει από το 2008 ο νεαρός Σλοβάκος, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το κατέβασμα ταινιών και μουσικής για προσωπική χρήση είναι νόμιμο στη Σλοβακία, αλλά το να τα ανεβάζει κανείς ταινίες στο Διαδίκτυο είτε δωρεάν είτε για εμπορικούς σκοπούς είναι παράνομο.

Δώδεκα άνθρωποι καταδικάστηκαν πέρυσι στη Σλοβακία για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Angelina Jolie στο Costa Navarino

Έντονη ήταν η φημολογία τις τελευταίες ημέρες ότι η Angelina Jolie και ο Brad Pitt μαζί με τα παιδιά τους βρίσκονται στη Μεσσηνία, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί, αφού κανείς δεν τους είχε δει.

Χρειάστηκε να μιλήσει γνωστότατος επιχειρηματίας σε παρέα, για να αποκαλυφθεί -off the record φυσικά - ότι η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός χαλαρώνει σε μια βίλα εξακοσίων εξήντα τ.μ., τη μεγαλύτερη που διαθέτει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Για επίσημη επιβεβαίωση ούτε λόγος, αφού, ως .........

είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει συμβόλαιο εχεμύθειας το οποίο δεσμεύει το ξενοδοχείο, σε περίπτωση που αποκαλυφθεί κάτι για τη διαμονή VIP πελατών, όπως είναι οι «Μπραντζελίνα»!

Το ζευγάρι κατέφθασε με απόλυτη μυστικότητα στο resort και, σύμφωνα με τα ελάχιστα που έχουν διαρρεύσει, έχει απομονωθεί στη μεγάλη βίλα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε επαφή με τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Jolie επισκέπτεται τη χώρα μας, αφού την πρώτη φορά είχε έρθει για τα γυρίσματα της Lara Croft στη Σαντορίνη, κάτι που συμβαίνει και με τον Brad Pitt.

Ο ηθοποιός είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα για διακοπές, μόνο που τότε ήταν μαζί με την Jennifer Aniston…

Πρόσκληση για παρουσίαση Βιβλίου

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ και θα αποτελέσει μεγάλη μου τιμή αν παρευρεθείτε στην παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής μου συλλογής με τίτλο "Αφύλακτες διαβάσεις...."που θα πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο) στις 18 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00μ.μ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την..........

αιγίδα της ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος

Τηλ. 697 70 20 327

Θεόδωρος Σταυριανόπουλος: Λέτε οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία πάλι να αλλάξουν δρόμο;

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


“Μπορεί το σχολείο να γίνει ελκυστικό και ενδιαφέρον; Μπορεί η μάθηση να αποκτήσει γεύση και η διδασκαλία ουσία; Μπορεί ο δάσκαλος να γίνει συνοδοιπόρος του μαθητή στο ταξίδι της γνώσης;”

Μας έχουν συνηθίσει επί σειρά ετών οι εκάστοτε κυβερνώντες μετά την αλλαγή κυβέρνησης να αλλάζουν και τα δεδομένα στην εκπαίδευση. Γενικώς έχουν χορτάσει τα αυτιά μας να ακούν περί εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας.
Όμως είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η υποβάθμιση της ..........

δημόσιας εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς (χρηματοδότηση, οργάνωση, στελέχωση, περιεχόμενο, λειτουργία, υποδομές) έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία έχει υποχρέωση να την παρέχει δωρεάν σ’ όλους όσους το θελήσουν. Η παιδεία στη χώρα μας πάντα αποτελεί προτεραιότητα προεκλογικά.

Μετά η προτεραιότητα ξεχνιέται. Η παιδεία πάντα μεταρρυθμίζεται και πάντα αρρύθμιστη παραμένει κάνοντας πειραματισμούς στα εκπαιδευτικά συστήματα. Η παιδεία είναι δωρεάν αλλά ο κάθε γονιός διαθέτει σημαντικό μέρος από το εισόδημά του για «παραπαιδεία». Άρα πέφτει στο κενό η εκάστοτε συνθηματολογία που ακούει στο «δωρεάν παιδεία». Θεωρώ ότι στο εκπαιδευτικό σύστημα κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σ’ αυτό που διδάσκεται στα σχολεία και σ’ αυτό που ζητείται να εξετασθεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις. Έτσι ο υποψήφιος για να φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο προετοιμασίας χρειάζεται συμπληρωματική γνώση.

Έτσι το σύστημα αφήνει ανοιχτή την πόρτα στην παραπαιδεία και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις κατάργησής της.
Το εκπαιδευτικό μοντέλο είναι βασισμένο στην αποστήθιση κι όχι στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Το λύκειο εξαντλεί τη λειτουργία του στην προετοιμασία του μαθητή για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Το σχολείο πρέπει να παρακολουθεί από κοντά τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά παράλληλα να στηρίζεται στα ιδεώδη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του αλληλοσεβασμού, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Eκείνο που έχει αξία είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να αναδεικνύει τις δεξιότητες του μαθητή, ένα σχολείο που να μην εξαντλεί οικονομικά την οικογένεια να δημιουργηθεί ένα σχολικό περιβάλλον να μην εξαντλεί τον μαθητή και να είναι ευχάριστο γι’ αυτόν.

Τα δίκτυα των Η/Υ και η τηλεόραση, δρουν ανταγωνιστικά προς το παραδοσιακό σχολείο. Οι μαθητές συνηθίζουν σε ένα περιβάλλον ταχείας εναλλαγής παραστάσεων και πλούτου ερεθισμάτων που αναπόφευκτα κάνουν ανιαρό τον σχολικό μαθησιακό χώρο. Επίσης η κυριαρχία της εικόνας ελαττώνει τη χρήση του γραπτού λόγου. Παγκοσμίως έχει παρατηρηθεί η ελάττωση του γραπτού κειμένου.

Στη συνέχεια θα αναφερθώ στα περί των γνώσεων και του ρόλου του εκπαιδευτικού στις όποιες αλλαγές, ξεκινώντας από το πώς μπορεί, λοιπόν, να κάνει μάθημα ο εκπαιδευτικός αν δεν γνωρίζει στοιχειώδεις αρχές και γνώσεις παιδαγωγικής, διδακτικής, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, ιστορίας της εκπαίδευσης, διαμόρφωσης εκπαιδευτικής πολιτικής, πολυπολιτισμικότητας, διαπολιτισμικότητας και νέων τεχνολογιών. Ένας εκπαιδευτικός του λυκείου – για παράδειγμα – δεν γνωρίζει ποια περίπου είναι η συνολική «μορφωτική αποσκευή» του παιδιού στην μέχρι τότε εκπαιδευτική του πορεία.

Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να διαβάζει όλα τα βιβλία (δημοτικού και γυμνασίου) ένας εκπαιδευτικός του λυκείου, προκειμένου να κάνει σωστά την εργασία του; Δεν θα τολμούσα να το ισχυριστώ. Αλλά θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε ξεφυλλίσει τουλάχιστον αυτά τα βιβλία ή να έχουμε ρίξει μια ματιά ή να τα έχουμε «διαβάσει διαγώνια». Για να έχουμε μια γενική εικόνα.
Η επιμόρφωση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καθώς και η δημιουργία σχολής διοικητικών στελεχών εκπαίδευσης κρίνονται εξόχως απαραίτητα.

Η ηγεσία του Υπουργείου παιδείας πρέπει να αντιληφθεί ότι «για να αλλάξεις την εκπαίδευση, πρέπει να αλλάξεις τον εκπαιδευτικό», αυτή η χιλιοειπωμένη διατύπωση απεικονίζει, σε σημαντικό βαθμό, την ιεράρχηση των στόχων μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στη χώρα μας, επιχειρείται κάθε φορά να αλλάξει η εκπαίδευση αλλάζοντας συνήθως το σύστημα πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή το πολύ – πολύ αλλάζοντας βιβλία και αναλυτικά προγράμματα. Δεν χρειάζεται πολλή σοφία για να καταδειχθεί ο καταλυτικός ρόλος του εκπαιδευτικού Άλλωστε όλα τα στοιχεία της εκπαίδευσης (βιβλία, αναλυτικά προγράμματα, διδακτική μεθοδολογία, εργαστήρια, νομοθεσία κλπ) δοκιμάζονται και κρίνονται στα χέρια, στον τρόπο εργασίας του εκπαιδευτικού.

ΥΓ1.
Η μεγαλύτερη επιτυχία για έναν δάσκαλο είναι να μπορεί να πει «τα παιδιά τώρα εργάζονται σαν να μην υπήρχα» Μ. Μοντεσσόρι

Πρόσκληση Θεατρικής Παράστασης "Υπάρχει και Φιλότιμο" στο Μουζάκι Τριφυλίας

Σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» του Αλέκου Σακελάριου που θα δοθεί από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου, στο Μουζάκι, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 16 Ιουλίου 2012 στις 9.30 μ.μ. σε συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

--

Προσκληση Χορωδίας Γαργαλιάνων

Σας προσκαλούμε στις συναυλίες του Συλλόγου Φίλων της μικτής τετράφωνης Χορωδίας Γαργαλιάνων «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ» που θα γίνουν το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Γαργαλιάνων και την Τετάρτη 18 Ιουλίου την ίδια ώρα στον Πύργο Τριφυλίας.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Ρίτσου, του Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη και Ν. Καββαδία.
Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια σε ...........

μουσική των Γ. Κατσαρού, Ηλ. Παπακώστα, Μάνου Χατζηδάκη, Γ. Χατζηνάσιου, Γ. Σπανού, Στ. Κουγιουντζή.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
«Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ»

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ε ρε γλέντια στους Γαργαλιάνους...... με υψηλές παρουσίες...

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας συζητήθηκε προχθές (11-7-2012) το μεσημέρι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο φερόμενος ως δράστης της απρόκλητης / τραμπούκικης επίθεσης κατά του διαχειριστή του «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» κ. Φωτίου Παναγιωτακοπούλου, που έγινε στους Γαργαλιάνους στις 19-6-2012.
Με την αίτηση του ο ο φερόμενος ως δράστης ...........

ζήτησε από το δικαστήριο την «άμεση απόσυρση των δημοσιευμάτων» από την ιστοσελίδα «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» που περιγράφουν το συμβάν της επίθεσης.
Ο διαχειριστής σεβόμενος την δικαιοσύνη και το τεκμήριο της αθωότητας που υπάρχει στο πρόσωπο του φερόμενου ως δράστη, κατέβασε τις φωτογραφίες από την επίθεση, διέγραψε ακόμα και τα αρχικά του ονόματος του φερόμενου ως δράστη και επίσης διέγραψε το επάγγελμα του, πριν ακόμα παραλάβει την προσωρινή διαταγή της Προέδρου του δικαστηρίου.

Ο συνήγορος του φερόμενου ως δράστη ζήτησε από το δικαστήριο την ολοσχερή απόσυρση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο συμβάν.
Ο συνήγορος του «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» κ. Αντώνης Κατσάς, τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε «φίμωση της ελεύθερης έκφρασης που κατοχυρώνεται από το σύνταγμα», και δεν μπορεί να γίνει.
Δεν προξένησε έκπληξη η παρουσία στο δικαστήριο του τελευταίου δημάρχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων κ. Σταύρου Καλοφωλιά, ο οποίος κατέθεσε σαν μάρτυρας υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη.

Στις 9-7-2012 ανεβλήθη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γαργαλιάνων η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Σταύρο Καλοφωλιά, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατηγορείται για «παροχή νερού, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση, ακατάλληλου ή επικίνδυνου για την Δημόσια Υγεία, κατ’ εξακολούθηση».
Μεταξύ άλλων ο κ. Καλοφωλιάς τόνισε ότι είναι στενός και οικογενειακός φίλος με τον φερόμενο ως δράστη. Επίσης μετά από ερώτηση του κ. Κατσά είπε ότι ο λόγος που ο φερόμενος ως δράστης προέβη στην πράξη του ήταν διότι ο κ. Παναγιωτακόπουλος τον αποκάλεσε «απατεώνα» στην πλατεία των Γαργαλιάνων. Στην ερώτηση αν άκουσε ο ίδιος τον προσβλητικό χαρακτηρισμό απάντησε: «όχι δεν τον άκουσα εγώ, εμένα μου το είπε ο ξυλουργός μου ο κ. Σ…».

Στην ερώτηση αν ο ξυλουργός του πρώην δημάρχου άκουσε τον προσβλητικό χαρακτηρισμό, ο κ. Καλοφωλιάς απάντησε: «όχι δεν το άκουσε ο ίδιος ο ξυλουργός. Το άκουσε κάποιος άλλος που το είπε στον ξυλουργό και ο ξυλουργός το είπε σε μένα»…

Η απόφαση του δικαστηρίου για την ολική απόσυρση των δημοσιευμάτων ή όχι θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Γαργαλιάνοι news - Πύργος Τριφυλίας.

ΠΟΠ Καλαμάτα και στην Πατάτα. Προχωράνε οι διαδικασίες

Προχωρούν οι διαδικασίες κατάρτισης και υποβολής του φακέλου για ΠΟΠ πατάτα Καλαμάτας, που θα καλύπτει όλη την περιοχή από τον Κορδία και τον Μπουρνιά μέχρι τη Μεσσήνη και το Τζάνε.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με τη συμμετοχή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλου, του ταμία Γιώργου Δούβα, παραγωγών του Μπουρνιά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι έχει .............

ολοκληρωθεί ο φάκελος από το μελετητή, έχουν γίνει οι χημικές αναλύσεις των οργανοληπτικών στοιχείων (άμυλο, σάκχαρα κλπ.) και θα προχωρήσει η διαδικασία της κατάθεσης φακέλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες μας βοήθησαν στη σύνταξη του φακέλου με συγκεκριμένα στοιχεία και θα παρακολουθούμε την πορεία εξέλιξης του φακέλου σ’ όλη τη διαδικασία αναγνώρισης».

Παρατήρησε ότι «είναι ένα πρώτο βήμα, για να δώσουμε ταυτότητα σ’ ένα προϊόν που έχει αναγνωρισμένη ποιότητα σ’ όλη την Ευρώπη και για την πρωιμότητα και για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και των ποικιλιών που καλλιεργούνται».

Ο κ. Αλευράς πληροφόρησε ότι «στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης ενός δυναμικού συνεταιριστικού φορέα ή Ομάδας Παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή. Σε συνδυασμό με το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων που θα ολοκληρωθεί στην Περιφέρεια, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να μειώσουμε την ψαλίδα των τιμών παραγωγού - καταναλωτή».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχ. Αντωνόπουλος, αφού παρατήρησε ότι η φετινή πατάτα δέχθηκε πολλές πιέσεις και ήταν από τις χειρότερες χρονιές , σημείωσε: «Το ΠΟΠ είναι ένα βασικό εργαλείο για να μπορέσουμε να διαθέσουμε την πατάτα με μεγαλύτερη ευκολία και σε καλύτερες τιμές. Η πατάτα είναι στρατηγικό κι εξαγώγιμο προϊόν και αποτελεί σημαντική διέξοδο για πολλούς αγρότες της περιοχής».

Έκπτωση 15% σε ανέργους και συνταξιούχους απο την Cosmote

Ακόμη πιο φθηνή επικοινωνία προσφέρει για 3η συνεχόμενη χρονιά η COSMOTE σε ανέργους και συνταξιούχους, παρέχοντάς τους στη δύσκολη αυτή περίοδο έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο όλων των προγραμμάτων συμβολαίου για ιδιώτες, για έναν ολόκληρο χρόνο.
Η προσφορά ισχύει για νέους και .............

υφιστάμενους ιδιώτες συνδρομητές Συμβολαίου και Καρτοσυμβολαίου COSMOTE, που είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

«Η COSMOTE διαχρονικά προσαρμόζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε σημαντικές προσφορές και μειώσεις τιμολογίων. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που συνεχίζεται για τρίτη διαδοχική χρονιά, η COSMOTE κάνει ένα βήμα παραπάνω παρέχοντας ακόμη φθηνότερη επικοινωνία στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τη δυσχερή οικονομική συγκυρία», δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Δ/ντής Marketing Οικιακών Πελατών Σταθερής & Κινητής τηλεφωνίας.

Προκειμένου να επωφεληθούν από την προσφορά, οι καταναλωτές μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή βεβαίωση χρόνου ανεργίας, βεβαίωση συνταξιοδοτικού φορέα ή έντυπο συνταξιοδότησης) έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 σε ένα από τα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές μπορούν εναλλακτικά να καλούν την Εξυπηρέτηση Πελατών της COSMOTE στο 13838.

Κυπαρισσία: Εξαιτίας των κλοπών στο σκοτάδι οι είσοδοι της πόλης

Στο σκοτάδι έχουν βυθίσει την εθνική οδό και στις δύο εισόδους της Κυπαρισσίας, βόρεια και νότια, κλέφτες καλωδίων, καθώς ξήλωσαν όλα τα καλώδια από τις κολόνες φωτισμού της εθνικής οδού.

Η θρασύτητα τους μάλιστα δεν έχει όρια, καθώς ενώ είχαν ξηλώσει ένα μεγάλο τμήμα στη νότια είσοδο και είχαν γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία από το δήμο και είχε ξεκινήσει έρευνα αυτοί ξαναχτύπησαν αποτελειώνοντας όλο το δίκτυο.

Οπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο ..........

αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης μετά από σχετικό ερώτημα που έγινε για το σκοτάδι που υπάρχει στην εθνική οδό, σημείωσε ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε μήνυση κατά αγνώστων, καθώς κάποιοι είχαν επέμβει στα φρεάτια και είχαν πάρει καλώδια τόσο από το δίκτυο βόρεια της Κυπαρισσίας, όσο και στη νότια είσοδο αλλά και τον κόμβο της Φαρακλάδας και του Καρτέλα. Μετά από δύο μέρες, είπε, πήγαν με την Αστυνομία και επιτόπου έλεγξαν την κατάσταση. Εκεί επειδή σε 3 φρεάτια δεν είχαν μπορέσει να βγάλουν τα καλώδια, πήραν κάποια αποτυπώματα, ενώ βρέθηκε και μια καδένα (κόσμημα) η οποία έχει σταλεί για έλεγχο DNA.

Συμπλήρωσε δε πως έχουν αφαιρέσει καλώδια μήκους 5 χιλιομέτρων, με την ζημιά που έχει προκληθεί να υπολογίζεται σε πάνω από 40.000 ευρώ αφού μόνο τόσο είναι η αξία των καλωδίων -χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των εργασιών για την τοποθέτηση τους.
Παράλληλα τόνισε ότι έχει ενημερωθεί και η Ασφάλεια Καλαμάτας για το θέμα προκειμένου να αναζητηθούν και οι κλεπταποδόχοι.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δίκτυο φωτισμού σε βόρεια και νότια είσοδο της Κυπαρισσίας είναι πρόσφατο έργο στην περιοχή και σίγουρα είχε κάνει τον δρόμο πιο ασφαλή.

Πάντως οι κλέφτες καλωδίων δεν περιορίστηκαν μόνο στο δίκτυο φωτισμού της εθνικής οδού, αφού έκλεψαν όλα τα καλώδια και από ένα αντλιοστάσιο στο Κοπανάκι όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με αποτέλεσμα εκεί να δημιουργηθεί και πρόβλημα υδροδότησης των κατοίκων, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα μετά από αυτές τις κλοπές είναι σοβαρά όπως και η ζημιά που έχει γίνει στο δήμο.

Μαραθούπολη: Εθελοντική αιμοδοσία

Eθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας, Κυριακή 15 Ιουλίου, στο Πνευματικό κέντρο Αγ. Σωτήρος, από 10:00-13:00 !!!!!

Δίνοντας αίμα είναι γνωστό ότι συνεισφέρουμε στη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει, σημαντική πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας και συνάμα μεγαλειώδη εκπλήρωση κοινωνικού καθήκοντος.
Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την.........

ευγενέστερη και πολυτιμότερη ανθρώπινη προσφορά, την προσφορά ζωής!!!!!!!!

Θερινές εκπτώσεις 2012 Από Δευτέρα η πρεμιέρα τους

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της σε όλη τη χώρα για να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:.........

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (για παράδειγμα «50% έκπτωση»).
Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν 10ήμερα προσφορών.

Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται πως όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και καλεί τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευθούν για να καλύψουν τις οικιακές και οικογενειακές τους ανάγκες.

Οι καταναλωτές τις επόμενες εβδομάδες θα μπορούν να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα, αναφέρει η ΕΣΕΕ και τους συνιστά να ελέγχουν την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιούν έρευνα για τις αγορές τους και να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο.

Η Ένωση Καταναλωτών συνιστά, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:

-Αγορές με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

-Σύγκριση τιμών και ποιότητας.

- Έλεγχο των τιμών πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές.

-Αγορές χωρίς βιασύνη.

-Αποφυγή χρήσης πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

-Προσοχή στα καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

-Ενημέρωση για το εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

-Απόδειξη για όλες τις αγορές.

-Πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζει είδη με δόσεις (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, έναρξη δόσεων, τιμή μετρητοίς, κλπ.).

-Όταν διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, οι καταναλωτές να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520).

Τελικός Euro. Αυτοί είναι οι 18 διεθνείς που προκρίθηκαν

Η Εθνική ομάδα Νέων νίκησε 2-1 στην παράταση την Αγγλία και προκρίθηκε στον τελικό του Euro κάτω των 19 ετών και στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μπορεί να ...........

διεκδικούν το τρόπαιο, όμως από τους 18 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή, μόλις οι μισοί είχαν ενεργό ρόλο στις ομάδες του, ενώ οι υπόλοιποι είτα είχαν ελάχιστες συμμετοχές, είτε αγωνίζονται στην ομάδα νέων του συλλόγου τους.

Ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αποβλήθηκε στον ημιτελικό με την Αγγλία, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνιζόμενος σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ με την Εθνική ομάδα των Ανδρών. Ο αντικαταστάτης του στον αγώνα με τους Αγγλους Σωκράτης Διούδης ήταν ο τέταρτος τερματοφύλακας του Αρη τη περυσινή σεζόν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη Super League.

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, που άνοιξε το σκορ στον ημιτελικό, χρησιμοποιήθηκε προς το τέλος της σεζόν από τον Νίκο Κωστένογλου και είχε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Αντιθέτως, ο «χρυσός» σκόρερ Μπάμπης Λυκογιάννης, όπως και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό Κώστας Ρουγκάλας και Δημήτρης Διαμαντάκος αποτελούσαν μέλη της ομάδας νέων των «ερυθρόλευκων».

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γιώργος Κατίδης αγωνίστηκε 12 φορές στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Αρη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Θεσσαλονικείς Γιάννης Γιάννιωτας ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περυσινής Super League και πέτυχε τρία γκολ σε 19 συμμετοχές. Ο αμυντικός Τάσος Κουρμπέλης είχε 15 συμμετοχές με τον Αστέρα Τρίπολη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Αρκάδες Τάσος Μπακασέτας, που αγωνίζεται ως επιθετικός, είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σημείωσε και ένα γκολ.

Ο Χάρης Μαυρίας είναι ο παίκτης της Εθνικής που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα του, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα σε 21 αγώνες, ενώ πέτυχε το παρθενικό γκολ του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Εργοτέλη. Ο συμπαίκτης του στους «πράσινους» Σπύρος Φουρλάνος είχε τρεις συμμετοχές όλες ως αλλαγή, ενώ οι αμυντικοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Μαρινάκης αγωνίστηκαν στην ομάδα νέων του «τριφυλλιού».

Ο Κώστας Σταφυλλίδης είχε 11 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα ο αριστερός μπακ έκανε το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι του Europa League με αντίπαλο την Τότεναμ, όπου αποβλήθηκε άδικα με κόκκινη κάρτα. Ο μέσος Παναγιώτης Μπάλας πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Δώνη και έπαιξε σε 14 αγώνες πρωταθλήματος με την φανέλα του Ατρόμητου. Ο μέσος Βασίλης Μπούζας είχε δύο συμμετοχές με τον Πανιώνιο, όπως και ο Αντρέας Μπουχαλάκης με την φανέλα του Εργοτέλη.

iefhmerida

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα μέχρι και τη Δευτέρα, ανάσα δροσιάς από την Τρίτη

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με πτώση του υδράργυρου κατά 6-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανεμών 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο η .............

μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΒΑΣΕΙΣ 2012. Κάτω από τη βάση διαμορφώνεται ο βαθμός εισαγωγής για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα, μετά το πέρας των προκαταρκτικών εξετάσεων των υποψηφίων για Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές.

Ο Ελέυθερος Τύπος αναφέρει ότι οι βάσεις θα διαμορφωθούν σε ΑΕΙ κάτω από το 10, ενώ κάτω από το 5 θα διαμορφωθεί η βαθμολογία για τα ΤΕΙ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:..........


Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των φιλολόγων και των δικηγόρων οι αριστούχοι, που αυξήθηκαν φέτος-κατά 700- θα καθορίσουν τις βάσεις των περιζήτητων σχολών όπως Νομική, Φιλολογία και Ψυχολογία με έδρα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, η μείωση των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης που διεκδικούν αποκλειστικά σχολές του 1ου πεδίου αναμένεται να χαλαρώσει τις βάσεις στις χαμηλότερες σχολές της κατηγορίας, αυτές που κινούνται γύρω στα 14.000 μόρια.

Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, στις Φυσικομαθηματικές και στα Πολυτεχνεία, η πτώση στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αγγίξει τα 250 με 300 μόρια, ενώ μεγαλύτερη θα είναι στις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας. Καμία από τις περιζήτητες σχολές των δύο πεδίων δεν προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια. Πτώση που θα αγγίξει τα 500 μόρια αναμένεται στις βάσεις των Αρχιτεκτόνων εξαιτίας των χαμηλότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των δύο σχεδίων.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των γιατρών οι βάσεις δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με πέρυσι. Το πιθανότερο είναι να διατηρηθούν πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα με την Ιατρική Αθήνας να συγκρατείται κατά μόλις 100 μόρια πάνω από τα 19.000 έναντι 19.153 που είχε συγκεντρώσει ο τελευταίος περσινός εισακτέος της.

Παρόμοια αναμένεται η κατάσταση και στο 5ο πεδίο, στα Οικονομικά, όπου ενδέχεται να ανέβει η βάση κατά 50 μόρια.

Αιτήσεις Αναπληρωτών 2012 - 2013. Ολόκληρη η Εγκύκλιος

Το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών καθώς και πινάκων διορισμών (ενιαίος πίνακας αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία, πίνακας 24/μηνου και πίνακας 30/μηνου) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013,

κ α λ ε ί

τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι:..........

α) έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30.6.2010

β) έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο ή/και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου,

γ) επιθυμούν να εγγραφούν στο συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια, βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης και του βαθμού του πτυχίου τους,

να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 16-07-2012 έως και 27-07-2012

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:

1. Έλληνες πολίτες*

2. Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο (Ν.Δ.3832/1958)

3. Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν.2431/1996)

* Σημειώνεται ότι για τους υπηκόους χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα (1) έτος από την απόκτησή της, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων με την παρούσα εγκύκλιο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Οι υποψήφιοι για μόνιμο διορισμό από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία αποκτηθείσα έως την 01-07-2010 (ήτοι τους πίνακες του 40%, του 24μηνου και του 30μηνου), υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση με την παρούσα εγκύκλιο

Εάν το επιθυμούν, οι ανωτέρω υποψήφιοι μπορούν να μην επιλέξουν περιοχές προτίμησης αναπληρωτών δηλώνοντας στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης "Δεν επιθυμώ να δηλώσω περιοχές προτίμησης για πρόσληψη ως αναπληρωτής εκπ/κός - Υποβάλλω την παρούσα αίτηση αποκλειστικά και μόνο για ένταξη στους πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2011-2012"

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος

Αναπληρωτές 2012-2013Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Τριφυλίας έως 22/7/2012

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την Κυριακή 22/7/2012.
Οι εκδηλώσεις που αναφέρονται είναι εκείνες που συνδιοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση και όσες άλλες μας έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής από συλλόγους και ιδιώτες.

Δείτε το

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΩΣ 12-7-12Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΔεν υπάρχει ελονοσία και ο ιός του Δυτ. Νείλου στη Μεσσηνία

«Εμείς στις παγίδες μας δεν έχουμε εντοπίσει το κουνούπι Anopheles που μεταδίδει την ελονοσία, γιατί είναι άλλο η ελονοσία και άλλο ο ιός του Δυτικού Νείλου».

Αυτό σημείωσε χθες στο «Θ» ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με αυτή, η Μεσσηνία εντάσσεται στις περιοχές που εμφανίζουν επικινδυνότητα, αλλά στο χαμηλότερο επίπεδο, δηλαδή στο νούμερο 3 με υψηλότερο το 1.

Αναφερόμενος, δε, στο Ασπρόχωμα και τα Φιλιατρά που εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν κάποια προβλήματα, πρόσθεσε ότι και αυτά αντιμετωπίστηκαν με επιπλέον ψεκασμούς, ενώ το θέμα παρακολουθείται συνεχώς και η κατάσταση ελέγχεται πλήρως.

Το ίδιο ειπώθηκε χθες σε σχετική ενημέρωση στο Δημαρχείο Καλαμάτας: η Μεσσηνία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τα κουνούπια και δεν έχει κρούσματα ελονοσίας, ούτε και της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου.

--

Την Παρασκευή στην Φωνή της Μεσσηνίας

ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ «φωτιά» το σημερινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» που κυκλοφορεί κάθε πρωί, την ίδια ώρα με την Καλαμάτα και τις άλλες περιοχές και στην Τριφυλία, σε περίπτερα και συνδρομητές .
Ξεχωρίζουν τα αναφερόμενα και στο πρωτοσέλιδο θέματα, ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα παρεμβατικά σχόλια και άρθρα.

● ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ θέμα της «Φ» αναφέρεται στο «καυτό» ζήτημα των σκουπιδιών που επανέρχεται με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, ενώ η παραίτηση του δημάρχου Ερμιονίδας ανοίγει τον ασκό με τα συμβαίνοντα στην Πελοπόννησο, να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα καλοκαιριάτικα.
Παράλληλα στο ρεπορτάζ του Κώστα Κοντοθανάση αναφέρονται και οι Μεσσηνιακές πτυχές του θέματος που αναμένεται να κυριαρχήσει στην τοπική επικαιρότητα το επόμενο διάστημα.

● ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ αδιέξοδο των Δήμων και η «υπομονή» που συνέστησε ο υπουργός στους δημάρχους φέρνουν πολλούς δήμους στο «κόκκινο», αφού δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά!

● ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ επιδοτήσεις και τι θα ισχύσει το .........

2013 με τον μεταβατικό ευρωπαϊκό κανονισμό. Δεν θίγονται οι «μικροί», ενώ αρχίζει το «κούρεμα» για τους μεγαλομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

● ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ, μεταφορά μαθητών στα σχολεία, το «πράσινο» της Τρόικας για παιδικούς σταθμούς και «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και πολιτιστικά με κυρίαρχο το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι μερικά από τα πιο σημαντικά ρεπορτάζ του σημερινού φύλλου.

● ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ επίσης παρουσιάζουν: Αρθρα και σχόλια με επίκεντρο το «Γολογοθά» του πολίτη στις συναλλαγές του με το δημόσιο, τη στάση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη και «σπέσιαλ» σάτιρα την αποχώρηση Νικολόπουλου από την κυβέρνηση..

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!
Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Claydee - Mamacita Buena [ + Στίχοι ]Οι στίχοι του τραγουδιού


You said you needed love
You wanna feel it everyday
But now you're treating me wrong
You know I gave my heart away

But baby I still feel the fire
You and me can pull the wires
ma ma ma ma
You said you needed love
I say that you just wanna play

But I, I'm always thinkin' of you
I, Baby I'm givin' you my life
If you believe in me I'll try
And give it to you right

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

You said you needed time
I'm always doin' as you say
And when it comes to our love
You say you have to stay away
ma ma ma ma

But baby I still feel the fire
You and me can pull the wires
ma ma ma ma
You said you needed love
I say that you just wanna play

But I, I'm always thinkin' of you
I, Baby I'm givin' you my life
If you believe in me I'll try
And give it to you right

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

a ha a ha a ha

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Mamacita mamacita buena
Que dios te ampare, Que dios te ampare

a ha a ha a ha

Que dios te ampare, Que dios te ampare

Τα «Αδιακρίτως» του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Φόλες ξανά στην πλατεία των Φιλιατρών…

Το θέμα (Κλίκ εδώ) αποκάλυψε χθες το μεσημέρι το μπλογκ “Filiatranews”: «Επανεμφανίστηκαν στην πλατεία των Φιλιατρών φόλες που πέταξαν ανθρωποειδή, με "θύμα" αυτή τη φορά ένα αθώο σκυλί που είχε την ατυχία να την φάει και που σπαρταρούσε επί ώρα μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. Το απάνθρωπο σκηνικό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, γύρω στις 4:30 - 5:30 το πρωί, οπότε και το σκυλί κατέληξε στην πλατεία λίγο παραπάνω από το γνωστό κατάστημα με παγωτά της πόλης μας».

Τόση αναισθησία πια; Ευτυχώς, ωστόσο, που .........

ακόμη υπάρχουν ευσυνείδητοι και ευαίσθητοι κάτοικοι στα Φιλιατρά και περιμάζεψαν το κουφάρι του άτυχου ζώου…

Η.Γ.

Δυσφήμηση…

Αναγνώστης ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου για να μου καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση με το σκουπιδαριό στη γειτονιά του, στους Γαργαλιάνους, μου τόνισε: «Αν η κατάσταση δε βελτιωθεί, θα πάρω μπάλα κανάλια και Μέσα και θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν. Και ας αφήσουν το παραμύθι της δυσφήμησης, επειδή είναι καλοκαίρι. Δυσφήμηση δεν είναι να λες για την κατάσταση και την κατάντια με τα σκουπίδια που μας βρωμίζουν, δυσφήμηση είναι αυτό που κάνει ο Δήμος, που δε δουλεύει και δεν τα μαζεύει».

Έχει άδικο ο άνθρωπος;

Η.Γ.

Λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Τριφυλίας!

Για καθαριότητα, φωτισμό, νερό, λεφτά, μας λένε οι του Δήμου Τριφυλίας, δεν υπάρχουν! Παρ’ όλο, βέβαια, που οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν αδρά τα ανταποδοτικά τέλη που χρεώνει – χαρατσώνει ο Δήμος (μετά και την καταχρηστική απόφαση για τις αυξήσεις)! Λεφτά, όμως, για τα μηνιάτικα του δημάρχου και των αντιδημάρχων (και των ειδικών συνεργατών, βεβαίως) υπάρχουν και, μάλιστα, πολλές χιλιάδες ευρώπουλα (κάθε μήνα)! Έτσι δεν είναι; Ή, μήπως, υπάρχει κάποιος μήνας από τους 18 της λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας που δεν έχουν πληρωθεί ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι και «χάρισαν» τα λεφτά για καύσιμα στα απορριμματοφόρα, για πετρέλαιο στα σχολεία και τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς;

Η.Γ.

Για τα εικονικά τιμολόγια. Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκε ο 41χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες αργά το μεσημέρι ο 41χρονος έμπορος από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη για χρέη εκατομμυρίων προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά, κυρίως, για την εμπλοκή του στη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων στην περιοχή της Τριφυλίας.

Ο 41χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και ...........

έγινε η μεταγωγή του στην Καλαμάτα, προκειμένου να απολογηθεί, πιθανότατα αύριο, για τα εικονικά τιμολόγια και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Εταιρεία οπωροκηπευτικών

Από τα τέλη Μαΐου που αποκαλύφθηκε η μεγάλη υπόθεση με τη βιομηχανία εικονικών τιμολογίων και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες και μη και τη σύλληψη δύο Αθηναίων, οι διωκτικές και ανακριτικές Αρχές πίστευαν ότι εμπλέκονται πολύ περισσότερα άτομα, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, για την υπόθεση αυτή, άσκησε ποινική δίωξη σε 23 αγρότες. Μάλιστα, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και υπάλληλοι των καταστημάτων ΕΑΣ.
Ο 41χρονος έμπορος από τη Θεσσαλονίκη θεωρείται ένα από τα πιο «ζωηρά» και «ενεργά» μέλη του κυκλώματος, αν και κάποιοι του αποδίδουν το ρόλου του «εγκεφάλου». Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα από την ανακρίτρια Καλαμάτας και συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή τη μη καταβολή χρεών ύψους 3.384.517, 16 ευρώ.

Ο ίδιος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος εταιρείας οπωροκηπευτικών και απασχολεί τη δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ για τα πλαστά τιμολόγια στην Τριφυλία.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου και η δικαστική έρευνα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί εμπλεκόμενοι αγρότες σπεύδουν στις Εφορίες και το ΣΔΟΕ για να επιστρέψουν τα ποσά από το ΦΠΑ που έχουν παράνομα εισπράξει.

Πολλά εκατομμύρια

Η υπόθεση απασχόλησε επί μήνες το ΣΔΟΕ και στα τέλη του Μαΐου στήθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν δύο άτομα που με αυτοκίνητο κατευθύνονταν στην Κυπαρισσία. Τότε, συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ένας 48χρονος από την Αθήνα, οι οποίοι είχαν πλαστές ταυτότητες και κυκλοφορούσαν με τα ψεύτικά επώνυμα Καραγιώργου και Χατζηπαναγιώτου.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δέκα μπλοκ πλαστών τιμολογίων με ημερομηνία θεώρησης από τον Οκτώβριο του 2011. Από αυτά, τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί και τα τιμολόγια που είχαν κοπεί ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρεία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία, ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε και δε βρήκε το ΣΔΟΕ, όταν την αναζήτησε στη διεύθυνση που δηλωνόταν.
Οι δύο απατεώνες συνελήφθησαν και όπως έχει αποκαλύψει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, στο κόλπο συμμετείχαν και δεκάδες αγρότες, οι οποίοι εισέπρατταν την επιστροφή ΦΠΑ, για λογαριασμό των απατεώνων και έχοντας κι αυτοί το δικό τους μερίδιο κέρδους.

Οι χονδρέμποροι – απατεώνες, αφού έρχονταν σε συνεννόηση/συμφωνία με αγρότες, παρουσίαζαν εικονικές αγορές μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων, από κηπευτικά έως ελαιόλαδο και οι αγρότες στη συνέχεια εισέπρατταν παράνομη επιστροφή ΦΠΑ. Μάλιστα, χρησιμοποιούνταν διάφορα κόλπα για να «καμουφλάρονται» οι εικονικές συναλλαγές. Ένα εκ των οποίων ήταν οι αγρότες να παρουσιάζουν «μαϊμού - αγρομισθώσεις», προκειμένου να δικαιολογούν την καλλιέργεια μεγάλων εκτάσεων και, κατά τη συνέπεια, τη δήθεν παραγωγή προϊόντων.

Ο έλεγχος των τελευταίων ετών είχε αποδείξει απάτη που ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ.

Θάρρος

Kοινωφελή Εργασία Έρευνα εισαγγελέα για τις επιλογές

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο επιλογής των ωφελουμένων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στη Μεσσηνία διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και τις επιστολές που δημοσιεύθηκαν.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του προέδρου του ...........

Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, Ιωάννη Μπάκα, στην οποία επικαλείται «έντονες διαμαρτυρίες και σωρεία καταγγελιών» που δέχθηκε από υποψηφίους για πρόσληψη στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς». Στην καταγγελία του Συνδέσμου γίνεται λόγος για περίεργες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για την αξιολόγηση των ενδιαφερομένων.

Εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, με εντολή να καταθέσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί αντίγραφα των ενστάσεων που έχουν καταθέσει ενδιαφερόμενοι, αλλά και των αποφάσεων.
Ταυτόχρονα, ζητά να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και ειδικοί ελεγκτές των αρμόδιων υπουργείων να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάκας στην καταγγελία που έχει κάνει επισημαίνει ότι, παρ’ ότι είχε οριστεί εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην ομάδα εργασίας παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου, ποτέ δεν κλήθηκε από τα στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», μολονότι η συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών προέβλεπε πως «τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων αποτυπώνονται σε κατάλογο επιτυχόντων και επιλαχόντων ανά υποέργο και θέση εργασίας και επικυρώνονται από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου, ώστε ο ανάδοχος να προβεί στη διαδικασία των προσλήψεων».
Μάλιστα, ο κ. Μπάκας ανέφερε ότι «η μη τήρηση όλων αυτών συνιστά σοβαρό λόγο καταγγελίας της συμφωνίας και αποχώρηση από το πρόγραμμα».

Στη Δικαιοσύνη

Απάντηση σε αυτές τις καταγγελίες έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», Γ. Καραμπάτος, ο οποίος - μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Οι έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες υποψηφίων τις οποίες ισχυρίζεστε ότι δέχεστε για “περίεργες μεθοδεύσεις” κατά τη διαδικασία επιλογής, δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν ανυπόστατες και συκοφαντικές για το φορέα μας, όσο αυτές παραμένουν ασαφείς, ανώνυμες και δε βασίζονται σε τεκμηριωμένες απαντήσεις του ΑΣΕΠ σε γραπτές ενστάσεις απορριφθέντων.

Το γεγονός ότι είστε ο μόνος από τους εκπροσώπους των 11 συμπραττόντων φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με παρόμοια αντίδραση και, επίσης, ότι οι παραπάνω δημόσιες δηλώσεις σας και απειλές για αποχώρηση από το πρόγραμμα καταγράφονται αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, μαρτυρούν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων από το φορέα μας δεν έγινε με τη λογική του πελατειακού κράτους, η οποία μας βρίσκει καθέτως αντίθετους».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Πρώην μαϊντανός των επιστολών προς άπαντας και για κάθε θέμα τώρα τα έκανε θάλασσα με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Τι σου είναι τελικά ο καραμπάτος... Άποψη για όλα έχει το παιδί. Κόντεψε να καραφλιάσει προχθές τον καημένο τον Θέμη Κανελλόπουλο στο Best.
Παραδέξου το Καραμπάτο. Σε ότι και αν κάνεις το αποτέλεσμα σου είναι πάντα μηδέν. Τι το παλεύεις αδερφάκι μου;
Βρε καραμπάτο δεν τα παρατάς όλα και να πας για ψάρεμα; Είναι σοβαρή η πρόταση που σου θέτουμε. Έτσι κι αλλιώς θάλασσα τα κάνεις... στο στοιχείο σου θα είσαι.

Επέστρεψε η ελονοσία, σε επικινδυνότητα η Μεσσηνία

Μεταδίδεται από θηλυκά κουνούπια, άλλος ο ιός του Νείλου

Ελέγχους σε κατοίκους του Μαραθώνα πραγματοποιεί προληπτικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή, και παραμένει σε επιφυλακή για επανεμφάνιση της νόσου σε άλλες περιοχές «υψηλού κινδύνου». Φορείς της παρασιτικής ασθένειας είναι τα κουνούπια, στα οποία αποδίδoνται και τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να ..........

μην αφήνουν στάσιμα νερά, όπου πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια, και να χρησιμοποιούν σήτες και εντομοαπωθητικά.

Η ελονοσία εκριζώθηκε από την Ελλάδα το 1974. Από τότε και μέχρι το 2011 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 30-50 κρούσματα ετησίως, τα οποία όμως αφορούσαν άτομα που είχαν ταξιδέψει σε χώρες που ενδημεί η νόσος.
Η κατάσταση άλλαξε πέρυσι με την καταγραφή 40 κρουσμάτων που αποδόθηκαν σε εγχώρια μετάδοση: Δύο στην Ανατολική Αττική, δύο στην Εύβοια, από ένα σε Βοιωτία και Λάρισα και 34 στο δήμο Ευρώτα του Νομού Λακωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στα τέλη Ιουνίου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι:

Επίπεδο επικινδυνότητας 3 (μέγιστος σχετικός κίνδυνος): Δήμος Ευρώτα Νομού Λακωνίας
Επίπεδο επικινδυνότητας 2: Δήμος Ορχομενού και Δήμος Θήβας Βοιωτίας, Δήμος Χαλκιδέων Εύβοιας, Δήμος Μαραθώνα και Δήμος Σαρωνικού Ανατολικής Αττικής, Δήμος Αγιάς Λάρισας.
Επίπεδο επικινδυνότητας 1: Νομοί Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Έβρου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτραπεί μόνιμη επανεγκατάσταση της ασθένειας στην Ελλάδα, διαβεβαιώνει πάντως ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή, ώστε να δικαιολογείται λήψη μέτρων από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Συμπτώματα

Τα κύρια και πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ελονοσίας είναι: υψηλός πυρετός με ρίγη, εφίδρωση, κεφαλαλγία, μυαλγία και γενική αδιαθεσία. Ο πυρετός εμφανίζεται κάθε δεύτερη (τριταίος) ή κάθε τρίτη μέρα (τεταρταίος).
Άλλα συμπτώματα που μπορούν, επίσης, να εμφανιστούν είναι ναυτία, διάρροια και έμετος. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί αναιμία και ίκτερος (κίτρινη χροιά των ματιών, του δέρματος και των βλεννογόνων) εξαιτίας της καταστροφής των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος.
Αν δε δοθεί η κατάλληλη θεραπεία, σε σοβαρές μορφές της νόσου μπορεί να παρουσιαστούν νευρολογικά συμπτώματα, νεφρική ή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Έλεγχοι σε περιοχές κρουσμάτων

Σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων και εξετάζει όλους τους μετανάστες που προέρχονται από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία -η παράνομη μετανάστευση πιστεύεται ότι ήταν βασικός παράγοντας για την επανεμφάνιση της νόσου στην Ελλάδα.
Το πρώτο περιστατικό για φέτος αφορούσε έναν 78χρονο Έλληνα, κάτοικο Μενιδίου, ο οποίος πιστεύεται ότι κόλλησε την ασθένεια από δάγκωμα κουνουπιού στο εξοχικό του στον Μαραθώνα. Ακολούθησαν εξετάσεις για συμπτώματα σε 163 άτομα στον Μαραθώνα, από τα οποία τα 140 ήταν Έλληνες, καθώς και προσυμπτωματικός έλεγχος σε όλους τους μετανάστες από ενδημικές χώρες που κατοικούν στην περιοχή.

Η ελονοσία προκαλείται από μικροσκοπικά παράσιτα του γένους Plasmodium τα οποία μεταδίδονται στον άνθρωπο αποκλειστικά από θηλυκά κουνούπια του γένους Anopheles. Αυτό σημαίνει ότι δε μεταδίδεται από το ασιατικό κουνούπι-τίγρη Aedes albopictus, το οποίο φαίνεται ότι έχει πια εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Το Α.albobictus μεταδίδει πάντως τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλίτιδα, καθώς και τον ιό του πυρετού τσικουνγκούνια, ο οποίος έχει προκαλέσει επιδημίες στην Ιταλία και την Τουρκία.

ΒΗΜΑ ON LINE

Θάρρος

Φιλιατρά: Το μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες" live στις 20 Ιουλίου

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Live στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών θα τραγουδίσει το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες".

Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ σας θέλουν όλους εκεί να σας διασκεδάσουν με την μουσική τους και για να περάσετε όμορφα μερικές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝΜουσικές βραδιές στην Κορώνη

Η Κίνηση Πολιτών του τ. δήμου Κορώνης Μεσσηνίας, διοργανώνει και φέτος – όπως κάνει τα τελευταία χρόνια – το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης.
Ήδη, στο ισόγειο του Μανιατάκειου Ιδρύματος υπάρχει έκθεση ζωγραφικής. Παρουσιάζουν έργα τους (από 30 Ιουνίου) οι Αργυρώ Βασιλάκου, Μαρία Καρασαββίδου, Αφροδίτη Χρονοπούλου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 11 το βράδυ.

Επίσης την Κυριακή 15 Ιουλίου θα δοθεί στον ..........

προαύλιο χώρο της Ελεήστριας, συναυλία κλασικού τραγουδιού με έργα Mussorgsky, de Falla, Ravel, Granados, Wolf και Χατζιδάκι. Σημειώνεται πως τα τραγούδια του Mussorgsky θα αποδοθούν στα ρώσικα, όπως ακριβώς είναι γραμμένα. Θα τραγουδήσει η υψίφωνος Ελένη-Λυδία Σταμέλλου, ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύει η Πόπη Μαλαπάνη. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9μμ.

Στο μεταξύ καθορίστηκαν οι ημερομηνίες, διεθνούς φεστιβάλ κλασικής μουσικής 2012, του 6ου κατά σειρά που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο της Ελεήστριας. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί για 22 Ιουλίου, 8,10 και 12 Αυγούστου, με ώρα έναρξης 10μμ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση θα έχει ο Λεό Βίλναντ.

Η Μεσσηνία μονοπωλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει στην Τρίπολη το περιφερειακό συμβούλιο. Για πρώτη φορά ολόκληρη η συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στην Μεσσηνία.

Ολα τα θέματα αφορούν έργα που είναι κρίσιμα για την περιφερειακή ενότητα και αποτελούν δεσμεύσεις του Πέτρου Τατούλη απέναντι στους Μεσσήνιους.
Ο περιφερειάρχης έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει την Καλαμάτα ως “ατμομηχανή της ανάπτυξης για την Πελοπόννησο” και με αυτή την οπτική γωνία το περιφερειακό συμβούλιο θα εγκρίνει έργα εκατομμυρίων ευρώ που θα συμπληρώνουν τα ήδη εξελισσόμενα.

Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή η περιφέρεια ..........

κάνει μία επαναστατική παρέμβαση στον χώρο της υγείας στην Μεσσηνία. Στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας είναι σε πλήρη εξέλιξη έργα αναβάθμισης των υποδομών τους. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση που γίνεται για πρώτη φορά στο οδικό δίκτυο του νομού.

Την Δευτέρα το μεσημέρι στις 4μ.μ το Φιλιατρά News θα σας δώσει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το blog την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:

1. Επικύρωση πρακτικών της 33ης & 34ης /2011 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την υλοποίηση της πράξης: Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: Βελτίωση οδού και υποστηρικτικές μελέτες δρόμων ΕΟ 22 η και 24η , Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη – Αρχαιολογικός χώρος (Αρχαίο Στάδιο).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

4. Έγκριση της μελέτης «Συμπλήρωση – επικαιροποίηση μελέτης ‘Νέα οδογέφυρα Νεοχωρίου, προστασία κοίτης, οδών πρόσβασης και υποστηρικτικές μελέτες’».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

5. Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Αποκατάσταση Ανδρομονάστηρου Ν. Μεσσηνίας αναδόχου της ομάδας συμπραττόντων γραφείων μελετών: ΑΓΕΜ ‘Σωτήρης Βογιατζής και συνεργάτες.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για το έργο με τίτλο: Δρόμος Αυλώνα – Πτέρη – Πανόραμα – Καρυές – Ελαία (Β’ φάση).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

7. Ματαίωση διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου μελετητικού σχήματος της μελέτης με τίτλο: «Ανέγερση 6ο υ Δημοτικού – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για
το έργο με τίτλο: «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου στο Νομό
Λακωνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για
το έργο: Μονάδα συνεχούς εξέλασης χαλκού της εταιρείας FULGOR Α.Ε. στο Σουσάκι
Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους» ιδιοκτησίας Σώτηρας Δημήτριος και ΣΙΑ ΕΕ στη θέση βάλτος, εκτός σχεδίου ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους», ιδιοκτησίας Χάϊδος Ιωάννης, εντός ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Συγκρότηση της επιτροπής της παρ.2 του άρθρου 7 του Ν.2323/1995 της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Γκρίνια στη Μεσσηνία για Καλαντζάκου

Διεύρυνση ναι , αλλά και οι συμπεριφορές που πλήγωσαν; Όλα στην άκρη;

Αυτά είναι τα ερωτηματικά των Μεσσηνίων που βλέπουν ότι ….δεν αλλάζει τίποτα τελικά!

Μία …. παρεούλα όλοι ,που τη μία βρίσκεται ο ένας στα πράγματα και την άλλη ο άλλος . Πάντοτε όμως ο ένας στηρίζει σθεναρά τον άλλον στην τελική!

Άφαντη η Καλαντζάκου από το 2009 στη Μεσσηνία, ..........

αδιάφορη για τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου επιβραβεύεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του moriasnews με υψηλόβαθμη θέση στη Γραμματεία Νέας Γενιάς!

Μετά την ήττα της στις εκλογές του 2009 , είχε καταφερθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς στους Μεσσήνιους πολίτες που δεν την εξέλεξαν.Αδιάφορο είναι για τους πολίτες η επίθεσή της εναντίον του Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές , αλλά απλά καταδεικνύει ότι όποιος …βρίσει και επιτεθεί με …τσαμπουκά …ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ!!! Αντιθέτως όσοι στηρίζουν χωρίς παρεκκλίσεις και πισωγυρίσματα θεωρούνται το λιγότερο …ηλίθιοι!!

Οπότε γίνεται αντιληπτό πως οι …κατακεφαλιές θ΄αρχίσουν λίαν συντόμως !!

Το τι ακούγεται στη Μεσσηνία μετά από αυτήν τη …βόμβα,δε λέγεται!

Μένει να δούμε να αναλαμβάνει θέση και η έτερη κόρη πολιτικού που απέτυχε στις εκλογές η κ.Γιαννακοπούλου , για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας , που θέλει τη συνήθη πολιτική νομενκλατούρα να συνεχίζει ακάθεκτη.

Θεσούλες για τους …γόνους των πολιτικών μας, χρήματα για τους συγγενείς, αξιώματα για τους προσκυνούντες!!!

Η σήψη του πολιτικού συστήματος γίνεται πια ολοφάνερη και καταδεικνύει πως τις εξελίξεις σ΄αυτόν τον τόπο τις έχουν άλλοι στα χέρια τους και όχι οι Έλληνες.

Το ….σούσουρο , μιλάει για βούληση ξένου παράγοντα, που επιβάλλει τις απόψεις του ανεμπόδιστα!

Ελλάς το μεγαλείο σου !!!

Σκώρος……

Morias News

Νέο κτιρίο Γυμνασίου - Λυκείου θα αποκτήσουν οι Γαργαλιάνοι.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας η απόφαση για παραχώρηση κατά χρήση, του σχολικού χώρου που έχει προβλεφθεί για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Γαργαλιάνων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου.

Το οικόπεδο που πρόκειται να αναγερθεί το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο Γαργαλιάνων βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το Αθλητικό Κέντρο Γαργαλιάνων.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ..........

εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια όπως υπογράψει το σχετικό Παραχωρητήριο Χρήσης με Δικαίωμα Ανέγερσης.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Δήμου Τριφυλίας.Νέο Διθέσιο νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν οι Γαργαλιάνοι

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας η απόφαση για παραχώρηση οικοπέδου που βρίσκεται εντός Σχεδίου πόλης στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) συνολικού εμβαδού 2.092,37 τ.μ., προκειμένου να ανεγερθεί το 2ο διθέσιο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων.

Το οικόπεδο είχε ζητήσει με το υπ αριθμόν ..........

ΕΓ 32-Τ2/6728 /21-05-2012 έγγραφο του ο ΟΣΚ από τον Δήμο Τριφυλίας ζητώντας να ληφθεί απόφαση Παραχώρησης, κατά χρήση, του σχολικού
χώρου που έχει προβλεφθεί για την ανέγερση του 2ου διθέσιου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Δήμου Τριφυλίας.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΗ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΤο blog του χωριού μας σας εύχεται
καλή συνέχεια και να πάτε μέχρι το άπειρο
πάντα με επιτυχίες.

Από το http://kanaloupou.blogspot.grΚλείσαμε 4 χρόνια ζωής. Και συνεχίζουμε μαζί.

Οχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, αλλά τέσσερα ολόκληρα χρόνια κλείσαμε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012.

Ήταν Σάββατο 12 Ιουλίου 2008 και ώρα 20:09 όταν το Φιλιατρά News έβγαλε στον αέρα το πρώτο του post.

Βήμα δειλό, βήμα που δεν ήξερε κανένας την συνέχεια του κατά πόσο θα είχε απήχηση ή όχι ή αν θα συνέχιζε την ζωή του μερικές μέρες μετά.

Όπως φαίνεται και από τις τότε δημοσιεύσεις μέσα σε 20 μέρες το Φιλιατρά News έσπασε ρεκόρ σε hits φτάνοντας και ξεπερνώντας τα 2.000 χτυπήματα (προβολές σελίδας και όχι μοναδικές επισκέψεις).
Ήταν η μέρα που μαρτυρούσε ότι η προσπάθεια αυτή όχι μόνο..........

δεν θα σταματούσε αλλά έβλεπε μπροστά της μια τεράστια ευθεία που μας περίμενε υπομονετικά να την διαβούμε.
Συμπληρώνοντας 6 μήνες ζωής βρεθήκαμε στην κορυφή της επισκεψιμότητας στην Μεσσηνία τουλάχιστον μιας και ο νομός μας μας ενδιέφερε κυρίως. Και αυτός εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει και σήμερα.

Μαζί περάσαμε πολλά, απέναντι σας ήμασταν πάντοτε ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ δεν σας κρυφτήκαμε ΠΟΤΕ πίσω από το δάκτυλο μας και γνωρίζατε τα πάντα ξεκάθαρα.
Ακόμα και σε Εκλογές φροντίζαμε να γνωρίζετε τι θέση παίρνουμε και δείξατε οτι αυτό το εκτιμήσατε. Γιατί η επισκεψιμότητα μας δεν έπεσε ποτέ. Διαρκώς ανέβαινε και ανέβαινε και ανέβαινε και εξακολουθεί να ανεβαίνει. Με αργά βήματα αλλά πρωτίστως σταθερά. Γεγονός αξιοζήλευτο για άλλα blogs.

Στα δυο χρόνια χάσαμε από την παρέα μας αλλά μας στήριξε με όλες τους τις δυνάμεις τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτό το blog. Τον πρώην διαχειριστή μας. Που σήμερα χάρις σ' αυτόν υπάρχουμε και συνεχίζουμε αυτό που ξεκίνησε.
Δυο χρόνια μετά από την αποχώρηση του κράτησε τον λόγο του σαν να είχαμε υπογράψει συμβόλαιο μαζί του και μας στηρίζει σε αρκετά πράγματα και κυρίως με Video συνεντεύξεις Κάλυψη εκδηλώσεων.
Εξακολουθεί αν και είναι εκτός της παρέας μας να είναι η ψυχή αυτού του Blog. Κάτι που και εσείς οι ίδιοι το διαπιστώνετε συχνά.

Σήμερα λοιπόν κλείσαμε τέσσερα χρόνια ζωής εκ των οποίων τα τριάμισι συνεχόμενα στην κορυφή της αναγνωσιμότητας στην Μεσσηνία. Οχι με βάση την Αλεξία την δήθεν AGB του internet τρομάρα της και συμφορά της, αλλά με στοιχεία τα οποία έχουμε δημοσιεύσει κατα καιρούς από το Google Analytics και που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητήσει.
Αυτή την στιγμή έχουμε από 6.500 - 6.800 μοναδικές επισκέψεις το κάθε 24ωρο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.
Ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του απλού πολίτη, του κατατρεγμένου πολίτη, του πολίτη που δεν έχει ΕΛΕΥΘΕΡΟ βήμα να εκφραστεί, να παραπονεθεί για το ότι του κάνουν την ζωή δύσκολη.
Για εμάς ο πολίτης ήταν είναι και θα είναι πάνω από όλα και όλους.
Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στο πλευρό του πολίτη και απέναντι στην εξουσία και στην οποιαδήποτε μορφή της. Όποιος και αν είναι αυτός.
Το μεγάλο μας όνειρο, είναι να σβήσουμε το "S" του θανάτου στον Λαγκούβαρδο όπου έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος. Το όνειρο μας σε λίγες μέρες με βάση τις δηλώσεις των αρμοδίων θα ξεκινήσει να γίνεται πραγματικότητα.
Κερδίσαμε επάξια την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.
Μπορεί να διαφωνήσαμε μπορεί να τσακωθήκαμε, να ανταλλάξαμε κουβέντες αλλά το θετικό ήταν ότι δεν κρατήθηκε καμία κακία ούτε από την δική μας πλευρά ούτε από την δική σας. Και αυτό φαίνεται.

Η όλη εμπιστοσύνη σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο δυνατά.
Το Φιλιατρά News το έχετε κάνει κομμάτι από την ζωή σας. Το βλέπουμε στα στατιστικά μας και σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε πάντα με ξεκάθαρες θέσεις απέναντι σας και φυσικά την πιο έγκυρη ενημέρωση που έχετε γνωρίσει. Γιατί αυτό ξέρετε , αυτό εμπιστεύεστε.

Επιτρέψτε μας να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον κ. Γιώργο Πιπερόπουλο ο οποίο χθες μόλις μας αποκάλυψε μετά από ερώτηση αναγνώστριας ότι ο ίδιος στέλνει τα κείμενα του προς δημοσίευση σε 35 από τα περίπου 700 ελληνικά blogs (ως τα σημαντικότερα που έχουν και κάποιο επίπεδο ανάμεσά τους και το δικό μας το filiatra news) από τα περίπου 8.000 blogs που έχει η ελληνική μπλογκόσφαιρα.
Είναι άραγε τυχαίο που βρισκόμαστε - κατα τον κ. Πιπερόπουλο - στα 35 σημαντικότερα blog τα οποία στέλνει απευθείας κείμενα του;
Εδω είναι το άρθρο του (κλίκ) που ο ίδιος ο κ. Πιπερόπουλος αναφέρει σε σχόλιο:

giorgos piperopoulos είπε...

Παιδιά
έπρεπε να προσθέσω ότι τα άρθρα μου τα στέλνω σε 35 από τα περίπου 700 ελληνικά blogs (ως τα σημαντικότερα που έχουν και κάποιο επίπεδο ανάμεσά τους και το δικό σας filiatra news) αλλά η ελληνική μπλογκόσφαιρα ξεπερνά τα 8000 blogs!!! Aπό αυτά με διασυνδέσεις τα άρθρα μου εμφανίζονται σε μεγάλο αριθμό blogs...
Καλό βράδυ
γιώργος πιπερόπουλος


Και πείτε μας. Είναι τυχαίο που ένας τέτοιος καθηγητής πανεπιστημίου μας στέλνει τα άρθρα του γι δημοσίευση;

Πάμε λοιπόν για τον 5ο χρόνο ζωής. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας συνταξιδιώτες.

Η Διαχειριστική ομάδα
X-treme
McH
Karfi-petalo