Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ικανοποίηση για Ανδριόπουλο στους φιλάθλους της Εράνης [ Ηχητική Δήλωση ]

Αίσθηση έκανε η χθεσινή μας αποκλειστική είδηση ότι ο νέος προπονητής της ομάδας που θα την αναλάβει εξ ολοκλήρου την νέα χρονιά είναι ο Θοδωρής Ανδριόπουλος.
Το όνομα του νέου προπονητή δημιούργησε ευχάριστη διάθεση στους φίλους της Εράνης αφού ο Θοδωρής είναι ένα πρόσωπο γνωστό στον κόσμο και γνωρίζουν την εμπειρία του στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό η νέα διοίκηση της ομάδας το ξέρει καλά και οι συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δυο πλευρές και η συμφωνία που επήλθε στο οικονομικό κομμάτι της ήταν αρκετά για να δώσουν οι δυο πλευρές τα χέρια για την συνεργασία.

Όπως γράψαμε στην χθεσινή μας αποκλειστική δημοσίευση (Κλίκ) η ........

νέα διοίκηση της Εράνης όπου εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές έδειξε ότι δεν θα αφήσει την ομάδα στην τύχη της και θα παλέψουν για ότι καλύτερο μπορούν να πετύχουν την νέα αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.
Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής όπου θα της εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και μετά ότι καλύτερο μπορεί να επιτευχθεί για την ομάδα.
Φυσικά εδώ απαιτείται και η βοήθεια του κόσμου. Γι αυτό και από την ομάδα έχουν εκδοθεί κάρτες διαρκείας οι οποίες κοστίζουν 50 ευρώ.

Στο μεταγραφικό πεδίο

Στα μεταγραφικά της ομάδας, παρελθόν για την ομάδα αποτελεί ο Βαγγέλης Κουτσουρές αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News η διοίκηση της ομάδας του πρότεινε διπλό ρόλο (παίκτη - προπονητή) πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από τον παίκτη.
Ως προς του υπόλοιπους, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ένας γύρος επαφών και συζητήσεων με παίκτες που λήγει φέτος η συνεργασία τους και θα διερευνήσουν το κατά πόσο θέλουν ή όχι να συνεχίσουν την συνεργασία τους με την ομάδα.

Ο Νέος προπονητής της Εράνης κ. Θοδωρής Ανδριόπουλος μίλησε σε συνεργάτη αποκλειστικά για το Φιλιατρά News σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του ως προπονητής της ομάδας και τους στόχους που θέτουν διοίκηση και προπονητής.



Πώς να πάρετε επιδότηση έως 3700 ευρώ για να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό



Σας παρουσιάζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης προκειμένου να στείλετε τα παιδιά σας στον παιδικό σταθμό με αισθητά μειωμένο κόστος. Η επιδότηση, χορηγείται στις μητέρες με σειρά κριτηρίων μεταξύ των οποίων και το εισοδηματικό. Το ύψος της, όπως θα διαπιστώσετε στο αφιέρωμα που ακολουθεί, μπορεί να φτάσει στα 3700 ευρώ. Αφορά σε μητέρες οι οποίες είτε είναι άνεργες είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Δείτε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις

Στο πρόγραμμα επιδότησης, μπορούν να ενταχθούν οι μητέρες που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: .........

α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή

γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή

δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το οικογενειακό εισόδημα, να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2010 τα οποία εμφανίστηκαν στη φορολογική δήλωση του 2011.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται oι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ (α' και β' βαθμού)

Το ποσό της επιδότησης

Τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης για το σχολικό έτος 2012 – 2013, που θα καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ανά θέση που θα καλυφθεί και ανά κατηγορία για το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών (κατηγορία θέσης), πλην των υπηρεσιών μετακίνησης που πλέον θα επιβαρύνει την κάθε ωφελούμενη, σύμφωνα και με τα ανωτέρω αναφερόμενα, διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Α. Βρεφικοί - Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί:

Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση

Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση

Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 2.900€ με σίτιση / 2.600€ χωρίς σίτιση

Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας:

1. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση

2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 2.900€ με σίτιση / 2.600€ χωρίς σίτιση

3. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 7.000€.

Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.):

Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα: 2.000€ ανεξαρτήτου βάρδιας.

Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕ Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α.)

Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και κινητική αναπηρία: 7.000,00 €.

Που και πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται σε έντυπη μορφή, από τις 13/07/2012, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., από τα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στις παρακάτω Διευθύνσεις

1. Γραφεία Αθηνών (Μυλλέρου 73-77, 10436, Αθήνα / στάση ΜΕΤΡΟ «Μεταξουργείο» ), στα τηλέφωνα 2131320600.

2. Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας (Πολυτεχνείου 39, 7ος όροφος - 54626, Θεσσαλονίκη), στα τηλέφωνα 2310-544714 και 2310- 544731.

3. Γραφείο Θεσσαλίας (Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος - 41222, Λάρισα), στα τηλέφωνα 2410-579220.

Επίσης η αίτηση μπορείτε να την παραλάβετε και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα (http://www.eetaa.gr/) της Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Οι προθεσμίες: Προσοχή

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 13/07/2012 έως τις 23/07/2012.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται ημέρα Δευτέρα 23/07/2012 και ώρα 13:30 μ.μ.

Εκπρόθεσμες Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες, δεν θα αξιολογούνται και θα επιστρέφονται.

Προσοχή:

1) Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει η αίτηση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.. Αιτήσεις ή/και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 23/07/2012, δεν λαμβάνονται υπόψη.

2) Θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η πρώτη υποβληθείσα και πρωτοκολλημένη αίτηση.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

FINACIAL PRESS

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ « ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΣ » ΤΗΣ Δ.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ




Φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών - Ανάστατοι χιλιάδες μαθητές από τις πλαστογραφίες των δελτίων τους

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελία δύο 18χρονων μαθητών
- Οι περισσότεροι μαθητές έβαζαν κωδικούς είτε το κινητό τους είτε την ημερομηνία γέννησης
- Προς το παρόν υπάρχουν 4 κρούσματα μαθητών με κλειδωμένους κωδικούς - Φόβοι για πολλαπλασιασμό των περιστατικών
- Δύο πατεράδες μαθητών κατηγορούνται ήδη για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή

Μετά το σάλο που προέκυψε στις ..........

πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Φυσικής έρχεται άλλη μία αδυναμία του υπουργείου Παιδείας, να προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να παράσχει οποιαδήποτε μορφή ασφάλειας στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μέσω internet, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τα οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Η αρχή του κακού έγινε όταν το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην παράσχει στους μαθητές που ήθελαν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω διαδικτύου ένα προσωπικό κωδικό "pin". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να βάλουν έναν δικό τους κωδικό με τους περισσότερους να βάζουν είτε την ημερομηνία γεννήσεώς τους είτε ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες μαθητές μεταξύ τους να γνωρίζουν εξαρχής τους κωδικούς των άλλων συμμαθητών τους και στο πλαίσιο των πειραγμάτων, ο ένας να καταθέτει μηχανογραφικό για λογαριασμό του άλλου. Έτσι όταν ένας μαθητής προσπάθησε να καταθέσει μηχανογραφικό δελτίο μέσω διαδικτύου, το υπουργείο Παιδείας του κλείδωνε τον λογαριασμό, γιατί υπήρχε άλλη κατάθεση με τα ίδια στοιχεία.

Για το θέμα έχουν υπάρξει ήδη μέχρι στιγμής 4 καταγγελίες για πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εις βάρος δύο ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt οι δύο άνθρωποι αυτοί ουδεμία ευθύνη φέρουν για το περιστατικό, απλά τα παιδιά τους φέρονται να έκαναν πλάκα σε συμμαθητές τους και να κατάθεσαν αντί για αυτούς μηχανογραφικά, αλλά το έκαναν από τον υπολογιστή του μπαμπά τους. Και έτσι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε το στίγμα αυτών των δύο υπολογιστών που οι ιδιοκτήτες είναι οι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους ημεδαπούς, τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα. Ειδικότερα, οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Newsit

Τέλος οι χειρόγραφες συνταγές από τους γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να μην υπογράφουν από την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου καμία χειρόγραφη συνταγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: ............

"Έπειτα από την από 05.07.2012 ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αναφορικά με την αναστολή οιασδήποτε χειρόγραφης συνταγογράφησης από όλους τους ιατρούς, η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς τα μέλη του είναι να μην προβαίνουν από την Δευτέρα 09.07.2012 σε χειρόγραφες συνταγογραφήσεις ακόμα και στην περίπτωση που το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάσει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ο ιατρικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του. Ο ΙΣΑ κατέβαλλε αλλεπάλληλες προσπάθειες προκειμένου να ανακληθεί άμεσα η υπ΄ αριθμ. πρωτ. Υ3Γ/ΓΠ 5547/30.05.2012 υπουργική απόφαση που ορίζει επιβολή προστίμου ύψους 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς, με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιουλίου 2012, χωρίς δυστυχώς έως σήμερα να λάβει κάποια ανταπόκριση.

Καλούμε όλα τα μέλη μας όπως συμμορφωθούν με την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ του ΙΣΑ.

Ζητούμε την κατανόηση των ασθενών".

difernews

Επίθεση σε πρωτοκλασάτους από Βενιζέλο

Νέα σφοδρή επίθεση προς τους κορυφαίους εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην δευτερολογία του, κλείνοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:.......

"Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με εσάς έδειξε σήμερα ότι το μέλλον του ανήκει.

Η εναρκτήρια Συνδιάσκεψη συνέπεσε χρονικά με την πρώτη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ του 1977.

Μετά από 35 χρόνια θα αναλάβουμε τις ίδιες πρωτοβουλίες

Εσείς οι ίδιοι εγγυάστε την αυτοοργάνωση. Το δεύτερο μήνυμα μας λέει πως η ανασύσταση είναι υπαρξιακή ανάγκη της παράταξης.

Όλοι περιμένουν ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

Οι αλλαγές θα γίνουν από τους πολίτες.

Νέα απλά οργανωτικά σχήματα θα προκύψουν από την αυτοοργάνωση.

Η ανασύσταση γίνεται αντιληπτή ως επιστροφή προς την κοινωνία.

Σήμερα είπατε όχι σε όσους παρασιτούν πολιτικά εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Σε όσους αναπαράγουν γκρίνια, μιζέρια, που συνηθίζουν να τονίζουν τον προσωπικό τους ρόλο χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έχουν αλλάξει τα πάντα.

Όποιοι νιώθουν ότι ανήκουν στην παράταξη, αυτοργανώνονται.

Ρεύμα είναι η Αριστερή Πρωτοβουλία, δεν είναι οι μικρές και ευκαιριακές παρέες!

Αρχίζουμε από τώρα να φτιάχνουμε το αυθεντικό μητρώο του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ξανασυναντηθήκαμε και αυτό είναι «σπαθί».

Βγαίνω πολύ πιο αισιόδοξος από τα όσα είπαμε σήμερα. Διαμορφώσαμε τον πιο καλό οιωνό για το μέλλον της παράταξης.

Αύριο το πρωί με την τρόικα θα παρουσιάσω την εθνική στρατηγική. Θα μιλήσω του εξ’ ονόματος του Ελληνικού Έθνους..."

Apospasma.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Εξ ονόματος τίνος θα μιλήσεις Βαγγέλη;;;; Εχεις αντιληφθεί άνθρωπε ότι στις εκλογές πήρες μόνο 13%;
Εξ ονόματος ποιών θα μιλήσεις; Ουτε εξ ονόματος σου δεν μπορείς να μιλήσεις. Οχι του Ελληνικού λαού.

Προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία κατά των Πολυτέκνων

ΜΟΝΟ εμπάθεια μπορεί να περιέχει μίσος κατά των πολύτεκνων οικογενειών και των υπολοίπων ευπαθών ομάδων της Ελληνικής κοινωνίας, τέτοιου είδους άρθρα. Η αναφορά μας σε άρθρο που είδε την δημοσιότητα στην εφ. Βραδυνή 06/Ιουλ/2012. ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι ανακάλυψαν όσα επί εδώ και ενα χρόνο οι πολύτεκνοι κραυγάζουν για νομοθετήματα εκτρώματα.

Όχι μόνο τα ανακάλυψαν σήμερα, αλλά επαίρονται κιόλας για το... "Μέγα σκάνδαλο" που "ξεσκέπασαν". Είναι "απορίας άξιον" όμως το γιατί; Όχι το γιατί το "ανακάλυψαν" τώρα, αλλά γιατί επέλεξαν την συγκεκριμένη στιγμή, όπως επίσης και το ήφος του δημοσιεύματος, (λες και οι πολύτεκνοι επέβαλαν και νομοθετήθηκε αυτό το έκτρωμα) που διαβάλλει ό,τι πιό υγειές έχει μιά κοινωνία - ειδικά η Ελληνική κοινωνία - την πολύτεκνη οικογένεια.

Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία για ανάλογες περιπτώσεις. Για ...........

περιπτώσεις που "θάφτηκαν" με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Με την επί δεκαετίες κατασπατάληση του εθνικού πλούτου. Τον πλούτο όμως, που προέρχεται από τα παιδιά για το μέλλον αυτού του τόπου, προσπαθούν να τον διαβάλουν με τον χειρότερο τρόπο. Παρουσιάζονται στο δημοσίευμα - εμβόλημα - περιστατικά, που πιθανόν να είναι αξιόποινα, ώστε να "στηριχθεί λογικά" η επιχειρηματολογία του άρθρου, ενώ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το άρθρο αποφεύγει να αναφερθεί στην νομική και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ προστασία των πολυτέκνων. Λέμε συνειδητά, γιατί δεν νοείται δημοσιογράφος σε έγκριτη και σοβαρή εφημερίδα δεν γνωρίζει. Κι άν δεν γνώριζε θα μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει.

Βεβαίως δόθηκε τεκμηριωμένη απάντηση από την Α.Σ.Π.Ε. (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας) αλλά η αγανάκτηση δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Η οργή για τη σπίλωση των πολύτεκνων οικογενειών έχει υπερβεί τα όρια. Το 'χουμε ξαναπεί: εκτός από το νόμιμο, υπάρχει και το ήθικο, και τα ηθικά όρια κάποιοι τα έχουν ξεπεράσει αρκετά.

Το πρώτο «έξυπνο» ελληνικό Smartphone [ VIDEO ]


Τρανό παράδειγμα το πρώτο έξυπνο κινητό τηλέφωνο, ελληνικής προέλευσης...

Δείτε το βίντεο:




Αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και μείωση στον ΦΠΑ εστίασης, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

«Η αύξηση του αφορολόγητου στις 8.000 είναι στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας και θα επαναληφθεί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα αναφερθεί και στη μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης.

Στις 7 το απόγευμα αρχίζει στην ..........

Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η διαδικασία θα αρχίσει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

ΚΕΡΔΟΣ

Χωρίς σήματα τα τέλη κυκλοφορίας [ VIDEO ]

Σχέδιο για κατάργηση των σημάτων των τελών κυκλοφορίες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών καθώς το κόστος τους φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ.

Το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα των τελών κυκλοφορίας που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό πλέον για τη χώρα.

Σύμφωνα με σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.......

καταργείται πλέον το σύστημα της ειδοποίησης και τις παραλαβής των σημάτων, αφού εκτός από το μεγάλο κόστος, έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο και θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Πως «έκλεβαν» σήματα οι ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Κάποιος που έχει δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα κατέβαλε τα τέλη για το όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και για το άλλο δεν έπαιρνε. Μετά από 20 μέρες πήγαινε στην εφορία με την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ και υποστήριζε πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο. Ετσι έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρώ και το τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!



Πρώτο Θέμα

Καλαμάτα Καλοκαίρι 2012




ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΕΓΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

Πριν 2 χρόνια ανακοινώθηκε η πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να τροποποιηθεί το νομικό καθεστώς που διέπει τους συνεταιρισμούς , εφόσον έχουν πλέον απαξιωθεί από διαφόρους λόγους με πιο σημαντικό αυτόν της κομματικοποίησης, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στον ιδρυτικό τους σκοπό.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν χωρούν αμφισβήτησης :......

Κάτω από το 10% των ελληνικών αγροτικών προϊόντων διακινούνται μέσω των συνεταιρισμών, ενώ σε άλλες χώρες της Ε.Ε. φτάνουν και το 90%.

Αναλύθηκε τότε η αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, της εξυγίανσης των συνεταιρισμών και ανακοινώθηκαν σοβαρές τροποποιήσεις στον νόμο 2945./2001, όπως –τη συμμετοχή στα Δ.Σ.. αποκλειστικά επαγγελματιών αγροτών που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων – κίνητρα για την συμμετοχή του αγροτικού κόσμου – άρθρα εξυγίανσης , με στόχο εάν ήταν δυνατόν, όλος ο νομός ένας συνεταιρισμός , καθολική συμμετοχή από την βάση.

Aυτό που ως τώρα έγινε είναι ότι το υπουργείο νικήθηκε κατά κράτος στην κυριολεξία, ενώ υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν αναδρομικά 3ετίας 1.200.000 € από τον ΕΛΓΑ αγροτών στη ΓΕΣΑΣΕ.

(Ποιος ξέρει τι είναι η ΓΕΣΑΣΕ;).

Όσο για εμάς τους αγρότες που πιστεύουμε και έχουμε συνειδητοποιήσει το ρόλο που μπορούν και πρέπει να έχουν οι συνεταιρισμοί και πόσο πίσω έχουν μείνει, πληρώνουμε σήμερα τη νύφη.

Η αντίδραση από το σύστημα ΠΑΣΕΓΕΣ ήταν άμεση και συνεχώς αυξανόμενη. Ξεκίνησε με δηλώσεις στον τύπο ότι θα ρίξουν τον νόμο στην πράξη και συνεχίστηκε με χαρακτηριστικά παραδείγματα την παραίτηση του προέδρου της Οργάνωσης από μέλος του κόμματος του, την προσφυγή περί αντισυνταγματικότητας του νoμου.

Το μοναδικό ζήτημα κατά την γνώμη μας ήταν ότι ταράχτηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα και πως αμφισβητήθηκε το κατεστημένο τους.

Το τελευταίο που έκαναν ήταν η τακτική τους να εκμεταλλευτούν το κενό που υπήρξε με τις εθνικές εκλογές αλλά και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση που άργησε να δώσει παράταση και στην εκπνοή της προθεσμίας που έδινε ο νόμος αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά από αυτά όλοι εμείς, κοινωνία, αγρότες, κομματικοί μηχανισμοί, γίναμε πιόνια τους.

Άξιο τέκνο και γραμματέας αυτού του συστήματος ο απελθών πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Όχι ότι σκέφτηκε ο ίδιος όλα αυτά, αλλά γιατί έχει εμπιστοσύνη πως ξέρουν τι κάνουν για να μην αλλάξει τίποτα.

Χωρίς λοιπόν τους απολογισμούς που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Χωρίς ενημερώσεις στους αγρότες –γιατί για αυτούς πρόκειται. Χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς να πούμε τι θέλουμε και τι οραματιζόμαστε, χωρίς να λέμε πως θα το πετύχουμε.

Άνοιξαν οι εγγραφές για συγχωνεύσεις συνεταιρισμών – σφραγίδων που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν να λειτουργήσουν από το 1960 – χωρίς διαδικασίες αυξημένης πλειοψηφίας και χωρίς να πληρώσουν την μερίδα τους, όπως ορίζει ο νόμος- αλλά καλυπτόμενοι από την περιουσία τους όπως μας δήλωσαν παραπάνω από 3 σύμβουλοι.

Άνοιξαν τις εγγραφές για φυσικά πρόσωπα από 07-06-2012 (τότε έγινε η αναγγελία από τις εφημερίδες) ως την 11-06-2012, 5 ημέρες δηλαδή, ενώ μεσολαβούσε και Σαββατοκύριακο και ο σκοπός ήταν όχι να γραφτούμε οι πολλοί αλλά να κοπούμε κιόλας.

Θύμα αυτής της λογικής είναι και ο συντάκτης του παρόντος κειμένου.

«Υπέστην « και την «τιμή» ενώ είχα εγγραφεί κανονικά να καλεστεί εκπρόθεσμα έκτακτο ΔΣ μετά την λήξη των εγγραφών, όπου αποφασίστηκαν νέοι όροι εγγραφής, με αποτέλεσμα 8 φυσικά πρόσωπα να μην θεωρούνται μέλη, παρά το ότι είχαν αγοράσει την συνεταιριστική μερίδα τους.

Η συνεταιριστική μερίδα όπως είχε ανακοινώσει ο τότε σύμβουλος κ. Καμαρινός λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία, είχε καθοριστεί να καταβάλλεται σε δόσεις (100€το χρόνο – για 3 χρόνια) και χωρίς να τον διαψεύσει η διοίκηση. Όταν όμως ο κόσμος πήγαινε να γραφτεί τους ζητούσαν 300€ εφ’ άπαξ, με αποτέλεσμα όσοι ήθελαν να γραφτούν να φεύγουν άπρακτοι.

Σκοπός ήταν ένα μικρό και διαχειρίσιμο εκλογικό σώμα, που θα τους επανεκλέξει και όπως ισχυρίστηκε ο νομικός σύμβουλος του ΔΣ κωλύονται νομικά και στις αρχαιρεσίες για την μόνιμη διοίκηση, να έχουν ψήφο μόνο τα ιδρυτικά μέλη ακόμα και αν οι εγγραφές άρχιζαν αύριο.

Κάτι που δεν συμμερίζεται ο επόπτης του ΥΠΑΑΤ, όπως και ο δικός μας δικηγόρος.

Εύκολα καταλαβαίνει ο αναγνώστης τα νομικά κενά που παρουσιάζονται και πως εύκολα μπορεί να προσβληθούν.

Το να βάλει κανείς όμως τον νέο συνεταιρισμό σε δικαστικές περιπέτειες, ίσως και να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα, εμείς πάντως δεν θα το κάνουμε.

Το να γράψουμε 100 άτομα και να πάρουμε την Συνέλευση, μια συνέλευση που τώρα αποτελείται από 100 ανομοιογενή μέλη και με διαφορετικά μεταξύ τους συμφέροντα, παλεύεται.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν ο ασθενής θα ζήσει

Αν δηλαδή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Αν υπάρχει μια ελπίδα, είναι η μαζική εγγραφή μελών. Οι συνεταιρισμοί δεν είναι κρατικοί και η περιουσία τους δεν είναι του δημοσίου αλλά των αγροτών εμάς και των πατεράδων μας.

Καλούμε λοιπόν την προσωρινή διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνειδητοποιήσει πως εδώ γράφεται ιστορία.

Να ανοίξει τις εγγραφές μελών με 100 € τον χρόνο για τρία χρόνια και πάλι πολύ είναι. Θα μπορούσε να βρεθεί και άλλος τρόπος να δώσουν στον αγροτικό κόσμο το αναφαίρετο δικαίωμα του στις εκλογές και στο συνεταιρίζεσθαι. Δεσμεύονται από 3500 ελαιοπαραγωγούς που έχουν φάκελο με την ομάδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Δεσμεύονται για 1500 παραγωγούς που είναι στην ομάδα της σταφίδας. Οι 2 αυτές ομάδες εάν δεν είναι μέλη θα έχουν απώλεια εισοδήματος.

Δεσμεύονται με τους 50000 ελαιοπαραγωγούς που πλήρωσαν 30 € για διατήρηση αρχείου .

Σε διαφορετική περίπτωση η διακίνηση προϊόντων με ζητούμενο την παρέμβαση στην αγορά και η προμήθεια εφοδίων θα γίνεται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο ταξίδι μας στην Ισπανία είδαμε να γίνεται η προμήθεια εφοδίων από την κορυφαία συνεταιριστική τους οργάνωση και στην συνέχεια να διανέμονται στους κατά τόπους συνεταιρισμούς, τους εξασφάλισε 40% μείωση κόστους. Εδώ έχουμε άλλη τιμή στο συνεταιριστικό κατάστημα Γαργαλιάνων άλλη στα Φιλιατρά άλλη στην Κυπαρισσία και αυτό γιατί ο γεωπόνος του κάθε μαγαζιού παραγγέλλει μόνο για το δικό του.

Μήπως, λέω, στην ιστορία με τους συνεταιρισμούς βλέπουμε ομοιότητες με την κατάσταση στην χώρα μας. Μήπως λέω έρθει ένα μνημόνιο για τον αγροτικό συνεταιρισμό Μεσσηνίας που θα λέγεται σχέδιό εξυγίανσης με μέτρα όπως το κλείσιμό των καταστημάτων και συρρίκνωσης της δραστηριότητας της οργάνωσης. Μήπως λέω τελικά δεν πιάσουμε τους στόχους του σχεδίου και οδηγηθούμε όπως ορίζει ο νόμος μετά από 3 χρόνια σε εκκαθάριση, που σημαίνει πτώχευση. Μήπως, έτσι και όλοι μαζί οδηγούμε την χώρα μας στην χρεοκοπία ; Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Εκ μέρους του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.