Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για την επιστροφή ΦΠΑ

Είναι γνωστό ότι οι αγρότες ειδικού καθεστώτος (δηλ αυτοί που δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία επομένως οι περισσότεροι) δικαιούνται επιστροφή από το Δημόσιο του Φ.Π.Α που έχουν καταβάλει για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών κατά την άσκηση της δραστηριότητας τους.

Με τον ν 3943/2011 προβλέφθηκε ο ............

συμψηφισμός χρεών προς το Δημόσιο με απαιτήσεις των φορολογούμενων κατά του Δημοσίου. Μέχρι εδώ το πράγμα πάει καλά. Ωστόσο με την εγκύκλιο με αρ 1022/21-1-2012 το Υπουργείο οικονομικών δίνει οδηγίες στις Δ.Ο.Υ να προβαίνουν σε συμψηφισμό βεβαιωμένων οφειλών ακόμα και αν αυτές δεν είναι ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ και επίσης ακόμα και αν αυτές ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ με δικαστική απόφαση, με κάθε απαίτηση ιδιώτη προς το Δημόσιο ( π.χ. απαίτηση από Φ.Π.Α)

Η άνω εγκύκλιος είναι εντελώς αντίθετη με κάθε έννοια δικαίου γιατί: Κάθε αγρότης προσδοκά στην συμπλήρωση του εισοδήματός του με την επιστροφή του Φ.Π.Α. η παρακράτηση του οποίου για οφειλές, οι οποίες δεν έχουν ακόμα λήξει είναι απαράδεκτη, γιατί καθένας συνετός άνθρωπος κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό του με βάση τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις του, σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο.

Όταν λοιπόν στις σημερινές αντίξοες συνθήκες το κράτος απαιτεί την προκαταβολική είσπραξη των οφειλών από τους αγρότες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας, αυτό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της ανάλγητης πολιτικής που ασκείται σε βάρος του λαού τα τελευταία χρόνια .

Η άνω εγκύκλιος θα πρέπει να καταργηθεί και ο συμψηφισμός θα πρέπει να περιορίζεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Διαφορετικά είναι αυτονόητο ότι το ίδιο το κράτος ωθεί με την πολιτική του, τους πολίτες στην μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, γιατί θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ ανόητος να καταβάλει τις δόσεις του εμπρόθεσμα, όταν γνωρίζει ότι το ίδιο το Δημόσιο παρά τη συνέπειά του θα του κρατήσει και τις μελλοντικά οφειλόμενες δόσεις. Επομένως, εφόσον συνεχίσει να ισχύει η άνω απαράδεκτη εγκύκλιος, η μόνη συνετή τακτική είναι, οι έχοντες απαίτηση από το Δημόσιο να μη καταβάλουν τις οφειλές τους σε αυτό έτσι ώστε ο συμψηφισμός να γίνει για τις ληγμένες δόσεις των χρεών του και όχι για μελλοντικές.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛ . ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ

Δεκτές από τα φαρμακεία οι παλιές συνταγές

Δεκτές θα γίνονται από τα φαρμακεία οι συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί κατά το χρονικό διάστημα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και για τις οποίες έχει παρέλθει το, εκ του νόμου, οριζόμενο πενθήμερο, με χειρόγραφη διόρθωση της ημερομηνίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής είχε ..........

απευθύνει σχετικό αίτημα προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Εκλεισε νέο προπονητή η Εράνη τον Θοδωρή Ανδριόπουλο

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Παρελθόν για την εράνη αποτελεί εδώ και μερικές μέρες ο Νίκος Κακαλέτρης.
Η Νέα διοίκηση όπου εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές στην Εράνη έδειξε ότι δεν θα αφήσει την ομάδα στην τύχη της και θα παλέψουν για ότι καλύτερο μπορούν να πετύχουν την νέα αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Η νέα διοίκηση λοιπόν κινούμενη νωρίς ήρθε σε συμφωνία με την Ηλειό τεχνικό Θοδωρή Ανδριόπουλο όπου και συμφώνησαν να αναλάβει πλήρως την Εράνη την νέα αγωνιστική περίοδο.
Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος ξέρει καλά την ομάδα.

Γνωρίζει το έμψυχο δυναμικό της καθώς την ...........

πρό προηγούμενη περίοδο είχε αναλάβει την Εράνη περίπου στο μέσον της περιόδου και κατάφερε με την εμπειρία του και με τις γνώσεις του να βοηθήσει την Εράνη να πετύχει τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την παραμονή της ομάδας στην Δ Εθνική κατηγορία.

«Μας περιμένουν δύσκολα…χρόνια!»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καλή επιτυχία στον νέο Υπουργό οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα και μαζί ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ, εκ μέρους μου, «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» καθότι μετά την ορκωμοσία του σήμερα Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«μας περιμένουν δύσκολα…χρόνια!»

Το προσωπικό μου «ευχαριστώ» στον εκλεκτό ............

συνάδελφο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών το καταθέτω δημοσίως διότι όταν εγώ έλεγα στους φίλους των πρωινών και άλλων ραδιο-τηλεοπτικών εκπομπών το καλοκαίρι του 2010 ότι μπήκαμε σε σκληρή περιπέτεια, ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και μας περιμένουν δύσκολα χρόνια αντιμετωπίστηκα ως «απαισιόδοξος» ως «Κασσάνδρα» για να μην πω «…καταστροφολόγος»…

Στη συνέχεια εγώ ορκίστηκα να μην με δείτε ποτέ ξανά στην ελληνική Ti-Bι όπως και έγινε και συνεχίζει να γίνεται…
Το τι περνάμε ως Λαός και Έθνος επί 2 χρόνια ΟΛΟΙ το ξέρουμε!..
Αλλά να μας λέει ο νέο-ορκισθείς Υπουργός Ιούλιο του 2012 ότι «μας περιμένουν δύσκολα…χρόνια» είναι «γλυκιά» και μαζί πολύ ΠΙΚΡΗ δικαίωση...
Κουράγιο, αδέλφια, για να αντέξουμε!…

Τρείς Διμηνίτες ναυαγοσώστες προσλαμβάνει ο Δήμος Τριφυλίας

Τρείς διμηνίτες με την ειδικότητα ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ προσέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας.
Η σύμβαση θα καλύψει το χρονικό διάστημα από 05/07/2012 έως 04/09/2012.
Η Δαπάνη μισθοδοσίας θα βαρύνει τους Κ.Α:15.6041.02 και Κ.Α:15.6054.02 του προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας.

Μετα το πέρας της 4/9 η λύση της ..............

σύμβασης είναι αυτοδίκαια χωρίς καμιά άλλη παράταση και απαίτηση από αυτή.

Τα ονόματα των προσλαμβανομένων ναυαγοσωστών είναι:

1. ΣΙΑΜΑΝΤΟΥΡΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ γεννημένος στις 07/04/1993
2. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ γεννημένη στις 15/09/1987
3. ΠΕΘΕΡΙΩΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ γεννημένη στις 24/05/1992

Τριφυλία Οι δημότες πληρώνουν, ο Δήμος χρωστά τα πολιτιστικά

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Τριφυλίας, που, από τη μια, προβληματίζουν έντονα τους φορολογούμενους δημότες και, από την άλλη, τους οργίζουν για τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος!

Μάλιστα, πολλοί σε συζητήσεις τους κάνουν λόγο για πλήρη ανικανότητα διαχείρισης, διοικητικής και οικονομικής, καθώς και για απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, .........

κατά τη διάρκεια της ταραχώδους και επεισοδιακής συζήτησης του θέματος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Βιβή Παντελάκη, ανέφερε πως το πολιτιστικό τέλος που εισπράττει ο Δήμος από τους δημότες και είναι ανταποδοτικό, ανέρχεται σε 170.000 ευρώ περίπου. Από αυτά, εισπράττονται 90.000 ευρώ από τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, 50.000 ευρώ από τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και 30.000 ευρώ από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών! Χρεώνεται, δε, στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος χρωστά ακόμα τις περυσινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναφέροντας ως αιτία – δικαιολογία ότι καθυστέρησαν να σταλούν οι λογαριασμοί του νερού στους δημότες και δεν εισπράχθηκαν εγκαίρως τα χρήματα από το πολιτιστικό τέλος.

Δεκαεννέα μήνες τώρα, από τη λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας, δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα οι λογαριασμοί νερού του 2011; Είναι δυνατόν; Αδιανόητο μου φαίνεται! Και εντάξει για τους λογαριασμούς του πρώτου εξαμήνου του 2012 που διανύουμε, μα ούτε καν οι περυσινοί λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί; Δε δουλεύει τίποτα, πια, στο Δήμο; Έχουν όλα διαλυθεί; Όλες οι υπηρεσίες είναι διαλυμένες;
Αξίζει να σημειωθεί πως, επειδή διαπιστώθηκε υστέρηση εσόδων, από οφειλές, με απόφαση και υπογραφή δημάρχου έχει οριστεί δημοτική σύμβουλος, η Μαρία Πανουσοπούλου, εντεταλμένη για τα έσοδα, που θα συνεπικουρεί και θα συντονίζει τις οικονομικές υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, το δήμαρχο και τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών!

Έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό ή ο ορισμός της εντεταλμένης συμβούλου έγινε έτσι για να γίνει, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις και εισηγήσεις της, αν έχουν κατατεθεί τέτοιες;
Μετά από σχετική έρευνα που κάναμε στο «Θ» και σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε και συγκεντρώσαμε, ενδεικτικά αναφέρω:
Πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού Δήμου Φιλιατρών - «Εράνια 2010», Παρασκευή 12 Αυγούστου 2010, Συναυλία – Λαϊκό πρόγραμμα από τον Κώστα Μακεδόνα και τους συνεργάτες του στο πάρκο της Βλαχέρνας. Δεν πληρώθηκε από το Δήμο Φιλιατρών (προ «Καλλικράτη») και ακόμα ο νέος Δήμος Τριφυλίας χρωστά τις οφειλές του Δήμου Φιλιατρών, ύψους 18.000 ευρώ!
Γιορτή Καρπουζιού 2011 στον Αγρίλη - Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 και ένα χρόνο μετά, ακόμα ο Δήμος Τριφυλίας χρωστά για τη συναυλία αυτή περίπου 8.000 ευρώ!
«Βλαχέρνια 2011» στα Φιλιατρά και ένα χρόνο μετά, ακόμα ο Δήμος Τριφυλίας χρωστά σε εστιατόριο στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών 2.300 ευρώ!
Θέατρο Σκιών Α. Αθανασίου, που έδωσε παραστάσεις προηγούμενες χρονιές, και ακόμα ο Δήμος Τριφυλίας τού χρωστά 3.600 ευρώ περίπου!
Κλόουν και ξυλοπόδαροι στο Καρναβάλι των Φούληδων 2011 στα Φιλιατρά. Ενάμιση χρόνο περίπου μετά, ο Δήμος τούς χρωστά γύρω στα 1.800 ευρώ! Μόνο αυτές οι οφειλές, από το πρώην Δήμο Φιλιατρών και το Δήμο Τριφυλίας, αγγίζουν τα 34.000 ευρώ (33.700 ευρώ συγκεκριμένα)!

Όπως ελέχθη στην τελευταία συνεδρίαση, το ύψος των περυσινών εκδηλώσεων ήταν περίπου 55.000 ευρώ. 34.000 είναι οι οφειλές μόνο των εκδηλώσεων που καταφέραμε να πληροφορηθούμε. Αντιλαμβάνεται κανείς, μετά από αυτά, το μπάχαλο που επικρατεί στα οικονομικά του Δήμου, τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος και τη διοίκηση των υπηρεσιών, όπως και στον έλεγχο και την εποπτεία αυτών!
Με την ευκαιρία αυτή, μήπως μπορούν επισήμως, αρμοδίως και δημοσίως να απαντήσουν από το Δήμο στα εύλογα και επίμονα ερωτήματα των δημοτών για το πολιτιστικό τέλος:

1. Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος Τριφυλίας το 2011 από την ύδρευση στις Δημοτικές Ενότητες Φιλιατρών και Γαργαλιάνων;
2. Πόσα χρήματα εισέπραξε η ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας το 2011 από την ύδρευση στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας;
3. Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος Τριφυλίας από το πολιτιστικό τέλος, αναλυτικά ανά Δημοτική Ενότητα (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας);
4. Πόσες είναι οι παροχές ύδρευσης στις οποίες χρεώνεται και το πολιτιστικό τέλος, αναλυτικά ανά Δημοτική Ενότητα (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας);
5. Η ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας έχει αποδώσει στο Δήμο Τριφυλίας το πολιτιστικό τέλος που εισπράττει για λογαριασμό του από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας;
6. Και τελικά, εισπράττεται ή δεν εισπράττεται πολιτιστικό τέλος και αν εισπράττεται, ποιοι είναι αυτοί και από ποια Δημοτική Ενότητα που πληρώνουν, ενώ οι άλλοι δεν πληρώνουν; Για να ξέρουν και οι πολίτες τι γίνεται και πώς λειτουργεί ο Δήμος Τριφυλίας!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Υπάλληλοι βουλής κατά Δημοσιογράφων.

Πολεμικό είναι το κλίμα στους διαδρόμους της Βουλής από νωρίς το πρωί, αφού υπάλληλοι στρέφονται εναντίον των δημοσιογράφων, ενώ κάποιοι από αυτούς διαπληκτίζονται και μεταξύ τους. Αφορμή για τις αντιπαραθέσεις αποτελεί η χθεσινή αποκάλυψη ότι οι υπάλληλοι της Βουλής ζήτησαν να τους καταβληθεί κανονικά το εκλογικό επίδομα, 4.000 ευρώ, για τους δύο μήνες που το Κοινοβούλιο ήταν κλειστό.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής .......

Βύρων Πολύδωρας, επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπέγραψε απόφαση με την οποία θα χορηγούνταν στους 1.200 περίπου υπαλλήλους της Βουλής εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ. Η αποκάλυψη της προκλητικής απόφασης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας του να ακυρώσει την καταβολή του επιδόματος, η οποία θα γινόταν σήμερα.

«Είστε ικανοποιημένοι τώρα;» λένε με ειρωνικό ύφος οι πιο ευγενικοί από τους υπαλλήλους της Βουλής απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους. Κάποιοι προχωράνε και ένα βήμα παραπέρα φωνάζοντας και εξαπολύοντας μύδρους κατά των δημοσιογράφων που συναντούν στους διαδρόμους της Βουλής επειδή εξαιτίας της αποκάλυψης τελικά το επίδομα δεν καταβλήθηκε. «Αυτό που έγινε χθες ήταν αλητεία» ακούστηκε να λέει κάποιος υπάλληλος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο σε έντονο ύφος.

Την ίδια ώρα, έντονοι είναι οι διαξιφισμοί και ανάμεσα στους ίδιους τους υπαλλήλους. Κάποιοι από αυτούς τονίζουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα και ότι το θέμα το κανόνισαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής με κάποιους εκπροσώπους τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι το επίδομα δεν έπρεπε να έχει ζητηθεί καθώς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα ήταν προκλητικό. «Εγώ τους είχα προειδοποιήσει ότι θα φτάναμε εδώ», ακούστηκε να λέει άλλος υπάλληλος.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΔΣ των υπαλλήλων της Βουλής για το θέμα και ενδέχεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

real.gr

«Κόβει» το Μαξίμου το «μπόνους» Πολύδωρα στους υπαλλήλους της Βουλής

Ακαριαία αντανακλαστικά επέδειξε το Μέγαρο Μαξίμου στην αποκάλυψη χορήγησης προκλητικού μετεκλογικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο της Βουλής, καθώς ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ............

αποτελεί στην ουσία το πρώτο «γαλάζιο φάλτσο», καθώς φέρει την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου του Κοινοβουλίου, Βύρωνα Πολύδωρα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Πολύδωρας υπέγραψε την απόφαση, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αποχωρήσει από το προεδρείο και όταν ήδη γνώριζε ότι το κόμμα του αποφάσισε να τον αντικαταστήσει.

Πάντως, η αποκάλυψη του προκλητικού επιδόματος και κυρίως η απόφαση της κυβέρνησης να το «παγώσει», φαίνεται πως έχει εξοργίσει τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κατηγορούν τους δημοσιογράφους για «επιχείρηση στοχοποίησής τους».

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι μια μερίδα των υπαλλήλων είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη απαίτηση και είχε επισημάνει προς το προεδρείο του Συλλόγου τους πως, «την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, εμείς δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε χιλιάρικα. Θα μας πάρουν με τις πέτρες». Εισήγηση που, όπως φάνηκε, δεν έγινε αποδεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση, κάθε υπάλληλος του Κοινοβουλίου θα λάμβανε, μαζί με το μηνιαίο μισθό, 1.000 ευρώ έξτρα. Μάλιστα, ο κ.Πολύδωρας, ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση, καθώς έδωσε μεν το επίδομα, αλλά «κουρεμένο» κατά 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγησή του και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα πρόεδροι.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται να καταγράψουν τη νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για τη συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους!

Υπό αυτά τα δεδομένα, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου. Ο Πολύδωρας τους απάντησε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τους δώσει το επίδομα, «κουρεμένο» όμως κατά 75%.

Πρώτο Θέμα

Μεσσηνία: Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια για τα κουνούπια.

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 11.00 στην αίθουσα συσκέψεων «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» του Διοικητηρίου (4ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου: «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έτος 2012, με πεδίο εφαρμογής Δήμους της ..........

Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου», υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά και με τη ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και εκπροσώπων των Δήμων.

Τοποθετήσεις καθηγητών στα σχολεία της Μεσσηνίας

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απόφαση για την τοποθέτηση ή μετάθεση των παρακάτω εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις μετά από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκτός και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 14 και 15 του Ν.2685/99 έλαβε η περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Τα ονόματα των καθηγητών που τοποθετούνται στα σχολεία της Μεσσηνίας είναι:

Διαβάστε ολόκληρη της απόφαση που ακολουθεί.





Ιθαγένεια και νόμος Ραγκούση διχάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια διχάζει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης αποφάσισαν χθες, μπροστά στο αδιέξοδο, να βρεθούν και σήμερα το μεσημέρι, ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να παραπεμφθεί σε διακομματική επιτροπή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο.

Το θέμα της ιθαγένειας επανέφερε η ............

Νέα Δημοκρατία, καθώς η κατάργηση του νόμου Ραγκούση υπήρξε προεκλογική δέσμευση και η πίεση από Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση του νόμου Ραγκούση που προβλέπει την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας μέσα από μια ειδική διαδικασία σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα όταν φτάσουν 18 ετών δεν υπήρξε στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της κυβέρνησης μετά από βέτο του Φώτη Κουβέλη.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει μεγάλες δυσκολίες στο εσωτερικό της αν υποκύψει στην –πολύ μεγάλη-πίεση της ΝΔ για αλλαγή του νόμου Ραγκούση, ενώ σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα θα προκύψουν και στο ΠΑΣΟΚ.

Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Αντώνη προχώρα στην κατάργηση του Νόμου Ραγκούση. Το ψηφίσουν δεν το ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να μην σε απασχολήσει αυτό. Θα το ψηφίσουν άλλοι. Χρυσή αυγή Ανεξάρτητοι Ελληνες... Εσύ προχώρα στην κατάργηση του νόμου.
Βάλε τέλος στο έκτρωμα του Ραγκούση και ξήλωσε τον άθλιο νόμο του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάζουν του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης και σε σ' αυτήν περιλαμβάνονται τα εξής δυο θέματα:


1) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Δ.Ε. Τριπύλης (ισόγειο κατάστημα του πρώην Κοινοτικού Γραφείου Σελλά).
2) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Δ.Ε. Αετού (Τουριστικό περίπτερο «Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ», Τ.Κ. Αετού).

Να γιατί ήθελαν επίδομα 4.000 ευρώ οι υπάλληλοι της Βουλής

Τελικά γνωρίζουμε ποιο ήταν το έργο του Βύρωνα Πολύδωρα στον ένα μήνα θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής. Ενέκρινε εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου!

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού και ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξοργισμένος ο ...........

Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη του ζήτησε να βρεθεί τρόπος προκειμένου να μην δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα και εξήγησε ότι αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες να δίνονται τέτοια χαριστικά μπόνους σε μια ομάδα εργαζομένων που έχει ήδη προκαλέσει την κοινή γνώμη με τις αμοιβές και τα επιδόματά της.

Ο κ. Πολύδωρας ερωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση καθώς έδωσε το επίδομα μειωμένο κατά 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη -το 2004- ως πρόεδρος της Βουλής είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους της Βουλής και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα Πρόεδροι.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» επίδομα προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή οι εκλογικές αναμετρήσεις ήταν διπλές, οι υπάλληλοι εδικαιούντο 4.000 ευρώ συνολικά !

Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται, μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπών λόγω εκλογών, να καταγράψουν την νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για την συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους για κάθε εκλογική αναμέτρηση!

Έγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκε τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν να εγκρίνει το επίδομα για τις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου. Ο τότε πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι μπορεί να τους δώσει μόνο το 1/4 του επιδόματος και έτσι εγκρίθηκαν τα 1.000 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν χρυσών προνομίων με το αιτιολογικό ότι εργάζονται επί πολλές ώρες αφού οι εργασίες της βουλής κρατούν συχνά ολόκληρη την ημέρα και επεκτείνονται ως αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα λειτουργούν καθημερινά πολλές επιτροπές ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου που διαρκούν τουλάχιστον 3 ώρες η καθεμία.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον παχυλό μισθό, τις έξτρα αμοιβές και τα «εθιμικω δικαίω» επιδόματα τα οποία μάλιστα επιδίδονται την ώρα που οι Έλληνες πολίτες ζουν τις τραγικές συνέπειες της κρίσης.

Ο κ. Πολύδωρας ερωτήθηκε σχετικά χθες και ανέφερε ότι η απόφαση για την περικοπή του έκτακτου επιδόματος ανήκει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος μπορεί να ακυρώσει την απόφαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής απασχολούν την κοινή γνώμη. Όταν επεβλήθησαν τα μέτρα του Α” Μνημονίου από τον Γιώργο Παπανδρέου και επιχειρήθηκε να μειωθούν οι αμοιβές, οι αποζημιώσεις και οι παχυλές συντάξεις των εργαζομένων στη Βουλή αυτοί αντέδρασαν έντονα κάνοντας έτσι γνωστά στο πανελλήνιο τα ποσά με τα οποία αμείβονται για τις εργασίες τους, μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο επιπλέον μισθοί τον χρόνο.

iefimerida

SOS από τον Συνήγορο του Πολίτη: Κύριε Στουρνάρα, κόψτε τις έκτακτες εισφορές

Σε μια θεσμικού χαρακτήρα παρέμβαση, προχωρά ο Συνήγορος του Πολίτη, με σημερινή του ανακοίνωση, σχετικά με τα έκτακτα φορολογικά μέτρα που πλήττουν δυσανάλογα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, «οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί με τον συνήθη φόρο εισοδήματος και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών», σύμφωνα με το parapolitika.gr

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, η ...........

ανεξάρτητη αρχή με επιστολή της προς τον υπ. Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η κατανομή δηλαδή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια».

Ήδη από πέρσι στο Συνήγορο του Πολίτη έχει αυξηθεί υπέρμετρα ο αριθμός αναφορών από πολίτες σχετικά με τα φορολογικά μέτρα, που για άλλη μια φορά επιβαρύνουν υπέρμετρα τα δηλωθέντα εισοδήματα χωρίς να γίνεται ανάλογη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ενώ γίνεται μεγάλη κουβέντα για τη φοροδιαφυγή, η καταπολέμησή της παραμένει ουσιαστικά σε επίπεδο σχεδίου.

Όπως σημειώνει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στο ΑΜΠΕ «η παρέμβασή μας είναι θεσμικού χαρακτήρα. Θέτουμε ζητήματα φορολογικής Δικαιοσύνης και κατανομής των βαρών. Σήμερα κοινοποιούμε επιστολή που έχουμε ήδη αποστείλει από τον περασμένο Ιανουάριο στον υπουργό Οικονομικών. Πλέον έχει περάσει αρκετός χρόνος και δύο κυβερνήσεις. Δίνουμε λοιπόν την επιστολή στη δημοσιότητα με την προσδοκία να ληφθεί υπόψη σε μελλοντικές αποφάσεις».

«Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι, αλλά με τρόπο που να μην από-νομιμοποιηθεί αυτή η υποχρέωση» σημειώνει η κ. Σπανού και διευκρινίζει ότι «εάν δεν ληφθούν υπόψη κάποιες άλλες παράμετροι, άνθρωποι που βρίσκονται στα όρια τους και εφόσον συνεχισθεί η φορολογική πίεση ενδέχεται να οδηγηθούν σε μη συμμόρφωση».

«Θα πρέπει να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου η αίσθηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, ότι δεν είναι υπέρμετρη και δεν θίγονται δικαιώματα των πολιτών» τονίζει η κ. Σπανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη, από τις μέχρι σήμερα αναφορές προκύπτει ότι ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών είναι υπερχρεωμένα (αποπληρώνουν ένα καταναλωτικό και ένα στεγαστικό δάνειο) εν μέσω συνεχόμενης μείωσης εισοδήματος.

Οι πολίτες αδυνατούν να συνεισφέρουν περαιτέρω στα φορολογικά βάρη, ορισμένοι μάλιστα αντιμετωπίζουν και πρόβλημα βιοπορισμού.

Έτσι το ύψος των έκτακτων φόρων εμφανίζεται, τις περισσότερες φορές δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των φορολογουμένων, οι οποίοι ενδέχεται να εκποιήσουν ιδιοκτησία ή να λάβουν πρόσθετα δάνεια, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σε περίπτωση μάλιστα μη συμμόρφωσης υπάρχει κίνδυνος επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας τους.

«Πολύ περισσότερο την περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει άνισα τις διάφορες κοινωνικές ομάδες» σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη «έχει σημασία η εξέταση των μέτρων αυτών υπό το πρίσμα της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αναλογικότητας». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε άλλες έννομες τάξεις της ΕΕ έχει κριθεί ότι η φορολόγηση του εισοδήματος σε ποσοστό άνω του 50% αυτού, προσδίδει στο φόρο απαγορευμένο δημευτικό χαρακτήρα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί ότι από τη διαδοχική φορολογική επιβάρυνση, τόσο σε επίπεδο άμεσης φορολογίας (φόρος εισοδήματος, έκτακτες εισφορές και τέλη, φορολογία ακινήτων) όσο και σε επίπεδο έμμεσης φορολογίας (Φ.Π.Α. και ειδικοί φόροι κατανάλωσης πετρελαιοειδών, καπνών κλπ) δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας.

marketbeast

Το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση του ελαιοκομικού τομέα

Αυστηρότερους έλεγχους, αναδιάρθρωση του τομέα και των ενισχύσεων, προώθηση της κατανάλωσης και αντιμετώπιση του ανταγωνισμού με τις τρίτες χώρες, περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση του ελαιοκομικού τομέα, που παρουσίασε ο Επίτροπος Γεωργίας, Dacian Ciolos, στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που έγινε στις 18 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ..........

παραδόθηκε πρόσφατα στα Κράτη Μέλη, για να υποβάλλουν μέσα στον Ιούλιο τις απόψεις τους, παρουσιάζει σήμερα ο «ΑγροΤύπος».

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο του πρόσφατου Συμβουλίου Υπουργών, υπήρξε ειδική συνάντηση του Επιτρόπου, με τους υπουργούς Γεωργίας των ελαιοπαραγωγών χωρών (Ισπανία, Σλοβενία, Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία), που συζητήθηκαν τα διαρθρωτικά προβλήματα που επηρεάζουν την αγορά του ελαιολάδου, και έκανε μια πρώτη παρουσίαση με τα βασικά σημεία του σχεδίου δράσης. Την επόμενη ημέρα ο Επίτροπος παρουσίασε την πρότασή του στη διαχειριστική επιτροπή για την κοινή οργάνωση των γεωργικών αγορών.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, αναφέρει ο «ΑγροΤύπος», οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν θα στοχεύουν:

· Στη βελτίωση της ποιότητας και των ελέγχων με μέτρα που προστατεύουν και προωθούν την εικόνα των ευρωπαϊκών επωνυμιών, όπως επίσης με μέτρα που προστατεύουν και ενημερώνουν τους καταναλωτές

· Στο να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του τομέα του ελαιολάδου, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και κινητοποιώντας όλους όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Στο σχέδιο, πάντα σύμφωνα με τον «ΑγροΤύπο», επισημαίνεται ότι τα προβλήματα στον ελαιοκομικό τομέα αυξάνονται επειδή οι πρώην καταναλώτριες τρίτες χώρες γίνονται πλέον παραγωγικές. Για όλη αυτή την κατάσταση η Κομισιόν αποφάσισε να βοηθήσει όλο τον ελαιοκομικό τομέα. Το σχέδιο καλύπτει από τα προβλήματα από τον παραγωγό μέχρι τις εξαγωγές.

Όσον αφορά το θέμα των ελέγχων, παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα νοθείας και ζητάει να επανεξεταστούν οι παράμετροι στο πως θα γίνονται οι έλεγχοι και οι μέθοδοι ανάλυσης.

Συγκεκριμένα προτείνει ενίσχυση των ελέγχων και μια βελτίωση της διαδικασίας δειγματοληψίας, γιατί επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό είναι περίπλοκη και απαιτεί πολλά δείγματα. Ακόμη ζητά την προστασία της ποιότητας και την αυθεντικότητας των ελαιολάδων.

Ένα ακόμη θέμα που αναδεικνύει είναι το πρόβλημα με την ετικέτα και την σήμανση. Ζητάει να ξεκαθαρίσει η σήμανση, επειδή, όπως υποστηρίζει, είναι δυσδιάκριτοι οι χαρακτήρες και οι πληροφορίες της ποιότητας.

Στη συνέχεια ζητάει την αναδιάρθρωση του τομέα. Θέτει θέμα για τις Οργανώσεις Παραγωγών και προτείνει να υπάρξει μια αύξηση του μεγέθους αυτών των οργανώσεων. Ζητά ακόμη την αξιοποίηση των κονδυλίων του Δεύτερου Πυλώνα Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα υπάρχοντα μέτρα να αξιοποιηθούν καλύτερα αλλά και να ληφθούν νέες δράσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αναδιάρθρωση του τομέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρίχνει μεγάλο βάρος στην προώθηση του ελαιολάδου, που θέλει να την κάνει πιο αποτελεσματική. Όπως αναφέρει, η ΕΕ είναι πλεονασματική σε παραγωγή και αυτή πρέπει να διοχετευτεί στην κατανάλωση. Άρα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δράσεις προώθησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκέφτεται να «ανοίξει» το πεδίο εφαρμογής πέρα από τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, που ήταν μέχρι σήμερα δικαιούχοι της προώθησης του προϊόντος. Ακόμη θέλει να εισαγάγει στις δράσεις προώθησης (που μέχρι σήμερα γίνονταν με βάση ότι το ελαιόλαδο ήταν κοινοτικό προϊόν) την ονομασία των χωρών προέλευσης του ελαιολάδου (ελληνικό, ιταλικό, ισπανικό).

Στο σχέδιο προτείνει επίσης μια καλύτερη συνεργασία των δράσεων προώθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Ακόμη θέτει προς συζήτηση το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου να «ανοίξει» και να έχει σαν μέλη του και τις καταναλώτριες χώρες.

Τέλος επισημαίνει το θέμα του ανταγωνισμού με τις τρίτες χώρες και αναφέρεται στα νέα κριτήρια ποιότητας που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην παγκόσμια αγορά. Η Κομισιόν εμμένει στους κανόνες ποιότητας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου που ισχύουν μέχρι σήμερα στο διεθνές εμπόριο. Αφήνει όμως το «παραθυράκι» ώστε να υπάρξουν νέοι παράμετροι ποιότητας, αρκεί όμως να τις κάνει αποδεκτές και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να υπάρξει μια σύσκεψη των ελαιοκομικών φορέων στο ΥπΑΑΤ, στην οποία θα υπάρξει μια πρώτη συζήτηση για αυτές τις προτάσεις και θα καθοριστεί η θέση της Ελλάδας πάνω στο σχέδιο δράσης που παρουσιάστηκε από τον Επίτροπο.

Pelops News

Πως να πληρώσετε το τσουχτερό εκκαθαριστικό σε άτοκες δόσεις

Πολλοί φορολογούμενοι θα βρουν έναν ανέλπιστο σύντροφο στην πληρωμή του φετινού τσουχτερού εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας. Είναι η πιστωτική τους κάρτα.

Εκτός από τις διευκολύνσεις που παρέχει η φορολογική νομοθεσία για την τμηματική εξόφληση, οι φορολογούμενοι έχουν μέσω ορισμένων τραπεζών τη δυνατότητα όχι μόνο να εξοφλήσουν τους φόρους τους σε περισσότερες δόσεις, αλλά και να επιβραβευθούν γι΄ αυτό με έκπτωση φόρου!

Τα παραπάνω «δώρα» δίνουν αρκετές ...........

τράπεζες στους πελάτες τους κατόχους πιστωτικών καρτών. Ειδικότερα, μέσω πιστωτικών καρτών ορισμένων τραπεζών είναι εφικτή:

η εφάπαξ εξόφληση του φόρου που έχει βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σημειώνεται ότι στην εφάπαξ εξόφληση το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει μπόνους στο φορολογούμενο με τη μορφή έκπτωσης 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου. ενώ η εφορία εξοφλείται σε μια δόση, οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο στην τράπεζά τους μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε έως και έξι μηνιαίες άτοκες δόσεις. Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή διότι οι δόσεις είναι άτοκες μόνο εφόσον εξοφλούνται κάθε μήνα με την εμφάνισή τους στο λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας. Αν δεν εξοφληθούν τοκίζονται κανονικά με τα πολύ υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών (17%-19%)

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν εξοφλήσουν εφάπαξ έχουν τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης σε έως και τρείς διμηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το μήνα εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου εισοδήματος. Αν η βεβαίωση γίνει έως και το τέλος Ιουλίου αναφέρει το capital.gr, ο φόρος εξοφλείται σε τρεις δόσεις με την πρώτη έως το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση. (Για παράδειγμα, αν η βεβαίωση γίνει τον Ιούνιο, ο φόρος εξοφλείται σε τρεις δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου).

Τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα είναι πολύ φουσκωμένα λόγω της ενσωμάτωσης σε αυτά μιας σειράς φόρων και χαρατσιών (π.χ. μείωση αφορολόγητου ορίου, βεβαίωση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, περικοπή των φοροαπαλλαγών, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλαγή της φορολογικής κλίμακας η οποία επιβαρύνει όλους τους φορολογούμενους, κ.ά.).

Τα σενάρια που εξετάζονται για το χαράτσι της ΔΕΗ

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες αναμένουν στις ουρές της ΔΕΗ είτε για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς είτε για να ζητήσουν να τους κόψουν το ρεύμα αφού δε μπορούν να πληρώσουν, η κυβέρνηση αναζητά άλλους τρόπους για να πληρώνεται ο ειδικός τέλος ακινήτων.

Το πρώτο και πιθανότερο σενάριο, προβλέπει ............

την αποστολή των ειδοποιητηρίων στους πολίτες από τη ΔΕΗ, για διαδικαστικούς λόγους, αλλά χωρίς να σχετίζεται με το ηλεκτρικό ρεύμα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ΔΕΗ το μόνο που θα κάνει θα είναι τυπώσει τα ειδοποιητήρια.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει πως τα ειδοποιητήρια θα σταλούν από το υπουργείο Οικονομικών. Η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι θα παραδώσουν τα στοιχεία των χρηστών με βάση τα οποία υπολογίστηκε το χαράτσι το 2011 και απλά θα είναι το υπουργείο που θα έχει την ευθύνη για την είσπραξη του τέλους.

MarketBeast

Ενταση στην εκπομπή του Παπαδάκη. Αποχώρησε ο Δημαράς [ VIDEO ]

«Εξερράγη» στο πλατό του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Δημαράς

Αποχώρησε από την εκπομπή του Παπαδάκη
«Εξερράγη» στο πλατό του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Δημαράς, αποχωρώντας από το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Η συζήτηση στο πλατό για το θέμα της ...........

σύνταξης των βουλευτών είχε απρόσμενη εξέλιξη, όταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών ήρθε σε μετωπική αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή και ακολούθησε μία απίστευτη λογομαχία που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Δημαρά.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν...

Δείτε το Video



News Beast

Μόνο από τα φαρμακεία οι βρεφικές τροφές

Προσωρινά, μόνο από τα φαρμακεία θα διατίθενται οι βρεφικές τροφές (για παιδιά μέχρι 6 μηνών), λόγω αυξημένων κινδύνων βλάβης της υγείας των ανήλικων αυτών, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), δεχόμενο σχετική αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό ...........

Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι φαρμακοποιοί και ζητούν να ακυρωθεί και να ανασταλεί η, από 30 Δεκεμβρίου 2011, υπουργική απόφαση κατά το σκέλος εκείνο που καταργεί σχετική διάταξη άλλης υπουργικής απόφασης του 2008, με την οποία οριζόταν ότι η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη γίνεται από τα φαρμακεία.
Με άλλα λόγια, η υπουργική απόφαση του περασμένου έτους άναψε το «πράσινο φως» για να διατίθενται τα παρασκευάσματα διατροφής για βρέφη μέχρι 6 μηνών και εκτός φαρμακείων, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, παρασκευάσματα για βρέφη νοούνται τα τρόφιμα που προορίζονται για την ειδική τροφή των βρεφών κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους και επαρκούν για τις ανάγκες διατροφής τους.

Τα επίμαχα παρασκευάσματα για βρέφη κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τις πηγές πρωτεϊνών από τις οποίες παρασκευάζονται (παρασκευάσματα για βρέφη από πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος, προϊόντα υδρόλυσης πρωτεϊνών, από απομονωμένες πρωτεΐνες σόγιας, μόνες ή σε μείγμα με πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος κ.λπ.).
Σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία, κανένα άλλο προϊόν, «εκτός από τα παρασκευάσματα αυτά, δεν είναι επιτρεπτό να διατίθεται στο εμπόριο ή να παρουσιάζεται κατ’ άλλο τρόπο ως κατάλληλο να ικανοποιήσει από μόνο του τις ανάγκες διατροφής φυσιολογικών, υγιών βρεφών κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους».

Οι βρεφικές τροφές προτείνονται και συνταγογραφούνται από παιδίατρο ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες του κάθε βρέφους και κατόπιν πλήρους βιοχημικής εικόνας του παιδιού (νεογνού).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Δ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο πάρεδρος Ι. Παπαγιάννης), με την υπ’ αριθμ. 307/2012 απόφασή τους ανέστειλαν την επίμαχη υπουργική απόφαση του 2011, που επιτρέπει τη διάθεση των βρεφικών τροφών και σε καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία.

Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι «η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη πρώτης βρεφικής ηλικίας (έως 6 μηνών) εκτός φαρμακείων μπορεί να συνδέεται με αυξημένους κινδύνους δυσεπανόρθωτης ή και ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας της εν λόγω ιδιαίτερα ευαίσθητης και ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού, ιδίως σε περιπτώσεις που η διάθεση των ως άνω παρασκευασμάτων εκτός φαρμακείων, χωρίς καθοδήγηση και εποπτεία ειδικού επιστήμονοςυγείας όπως ο φαρμακοποιός, συνδυασθεί με ακατάλληλη πρακτική σίτισης ή πλημμελή συντήρηση των εν λόγω τροφίμων, δηλαδή με καταστάσεις ικανές να προκαλέσουν αύξηση της νοσηρότητας ή και θνησιμότητας των βρεφών».

Η επίμαχη απόφαση αναστολής του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που δεν επιτρέπει τη διάθεση των βρεφικών τροφών εκτός από τα φαρμακεία, ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της βασικής (κύριας) αίτησης ακύρωσης, που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γιάννης Σγουρός δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη πίεσης να περάσουν στην διοικητική ευθύνη των Περιφερειών τα νοσοκομεία

Ο χώρος της υγείας αποτελεί το σκληρό πυρήνα των μνημονιακών συμφωνιών για τη χώρα σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιουλίου, υπογραμμίζοντας ότι θέλει αποφασιστικότητα και ισχυρή γνώση αυτών που θα τον διοικήσουν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης την ανάγκη να περάσουν στη διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας τα νοσοκομεία σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη του Νόμου του Καλλικράτη.
«Η τροποποίηση της τελευταίας στιγμής του .........

τότε Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου έγινε με συνευθύνη όλων των κομμάτων της τότε κυβέρνησης. Είναι σίγουρο ότι η σοβαρή αυτή ρύθμιση – πυλώνας του Καλλικράτη υπήρξε θύμα του κράτους των Αθηνών γιατί ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. κ. Σγουρός δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη πίεσης του Υπουργείου Υγείας».

Ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά και στον κωδικό του ΕΣΠΑ για την υγεία, η εικόνα του οποίου «ήταν τραγική όταν παραλάβαμε τη διαχείριση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και καταφέραμε να τον σώσουμε παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις».

Ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων

Την ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων που εκμεταλλεύονται και την κυματική ενέργεια με σύμπραξη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο την Τετάρτη 4 Ιουλίου.

Οι ΑΠΕ αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης, ενώ συντελούν στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγόμενη ενέργεια και αναπτύσσουν την ενεργειακή οικονομία ενδυναμώνοντας την περιφερειακή οικονομία με απτά αποτελέσματα στην αυτονομία και ευελιξία της Περιφέρειας να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες κατέληξε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Μάνη και στο ..........

ενδεχόμενο εγκατάστασης αιολικών πάρκων ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «ως Υφυπουργός Πολιτισμού με δική του πρωτοβουλία θεσπίστηκαν ειδικές διατάξεις για τη Μάνη» και επανέλαβε τη θέση του για μη υλοποίηση καμίας τέτοιας επένδυσης, αν δεν προηγηθεί το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρόκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για λήψη απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτυχθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σαφή τη δέσμευση ότι δεν θα διαταραχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 4-7-2012

50% έκπτωση στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στον Δήμο Πύλου Νέστωρος.

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του πως ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
΄΄ Δωρεάν Διανομής Τροφίμων 2012 ΄΄ στο οποίο συμμετείχαν 678 οικογένειες.
Επίσης να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο Πύλου Νέστορος κ. Δημήτριο Καφαντάρη και το Δημοτικό Συμβούλιο ,σχετικά με την απόφαση για την έκπτωση 50% στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο σύλλογος ενημερώνει πως μετά από............

συντονισμένες ενέργειες όλοι οι Καλλικρατικοί δήμοι στο νομό δίνουν έκπτωση στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης από 30% έως 50% στις τριτεκνες οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.