Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά. Διακοπές νερού, δίψα και αγανάκτηση πολιτών

Τεράστια προβλήματα στην υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων καθώς επίσης και στη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών, που παρουσιάζονται εδώ και αρκετό καιρό, οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση με την οργή και την αγανάκτησή τους να χτυπά κόκκινο, όπως και η δίψα τους!


Δ.Ε. Γαργαλιάνων
«Το νερό, νεράκι» λένε, ξανά φέτος, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων αφού μετά το Πάσχα, πολύ νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, ξεκίνησαν οι διακοπές στην υδροδότηση, επί αρκετές ώρες με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο και οξύ, όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, στη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων, την Τραγάνα, τον Πύργο και τη Μαραθόπολη.
Με την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ...........

κατάσταση των συχνών και πολύωρων διακοπών, έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα αντοχής και ανοχής των κατοίκων, οι οποίοι όπως σημείωσαν στο «Θ», «μας στερούν από ανικανότητα και αδιαφορία το πολυτιμότερο αγαθό, το Θείο δώρο του νερού και βρίσκουν διάφορες προφάσεις για δικαιολογίες. Ενάμιση χρόνο τώρα, να μας πει η δημοτική Αρχή τί έχει κάνει.

Τι έχει κάνει και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλλος Άγρας». Κάτοικος των Γαργαλιάνων, μας είπε ότι «Νερό υπάρχει άφθονο. Το “Αλικοντούζι” βγάζει τόσο νερό, για να “κολυμπήσουν” όλοι οι Γαργαλιάνοι και εμείς δεν έχουμε νερό να πιούμε. Διψάμε καλοκαιριάτικα! Πού είναι το νερό; Τι κάνουν; Τι γίνεται; Έχουμε τα προβλήματά μας τα οικονομικά, δε θα έχουμε και νερό να πιούμε και να πλυθούμε; Από το Μάιο, πολύ νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, ξεκίνησαν φέτος οι διακοπές στο νερό, πότε πρωινές ώρες και πότε από το απόγευμα μέχρι το πρωί». Στην Τραγάνα το πρόβλημα με τις διακοπές νερού είναι τεραστίων διαστάσεων αφού πολλές οικίες, ιδιαίτερα στο πάνω μέρος του χωριού, έχουν ήδη μείνει χωρίς νερό για 2 και 3 συνεχόμενες μέρες! «Η Δεξαμενή που υδροδοτεί την περιοχή φτιάχτηκε επί Χούντας, που ήταν λίγα σπίτια και από τότε δεν την έχουν μεγαλώσει και δεν έχουν φτιάξει άλλη, που να χωράει περισσότερα κυβικά, αλλά έχουν κάνει επεκτάσεις του δικτύου προς όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Λίγο το νερό, πολλές οι παροχές και μένουμε χωρίς νερό. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και ο δήμος και ο Σύνδεσμος δεν κάνουν τίποτα για να το λύσουν. Εδώ είμαστε αναπτυσσόμενη περιοχή, με σπίτια καινούργια που φτιάχνονται, με ενοικιαζόμενα, με τουριστικές μονάδες, με μαγαζιά, και μένουμε χωρίς νερό. Δύο μήνες τώρα, ήδη, έχουμε αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι φουλ σεζόν. Τι θα γίνει Ιούλιο και Αύγουστο; Θα κορακιάσουμε; Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το δήμο και η Τραγάνα πληρώνει το τίμημα που δεν εκπροσωπείται στο Τοπικό Συμβούλιο, είναι η πρώτη φορά που η Τραγάνα δεν έχει Τοπικό Σύμβουλο, δεν έχει εκπροσώπηση. Δε νοείται η περιοχή μας να μην έχει νερό. Δε μας έχει προσέξει καθόλου ο δήμαρχος και δεν είναι μόνο το νερό, είναι και πολλά ακόμα προβλήματα! Η Τραγάνα είναι ο καθρέφτης του “Costa Navarino” και να πώς δείχνει!».

Πολλά είναι τα προβλήματα από τις διακοπές στην υδροδότηση και στον Πύργο, που κι εκεί, φέτος, ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Οι κάτοικοι είναι προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση και με λύπη διαπιστώνουν, πως δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα από τους αρμόδιους του δήμου για να δώσουν, επιτέλους, λύση. «Ξεκίνησαν πολύ νωρίς τα προβλήματα με τις διακοπές νερού και θα ενταθούν όσο περνάνε οι μέρες, χωρίς κάποιος υπεύθυνος να νοιάζεται και να κάνει κάτι για να λυθούν και να έχουμε νερό. Να έχουμε νερό και κατάλληλο για πόση. Δήμος και Σύνδεσμο να βρούνε τη λύση, δε μπορεί συνέχεια να ακούμε τα ίδια. Γι’ αυτό είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα, δε μπορεί κάθε καλοκαίρι και ιδίως φέτος να μην έχουμε νερό. Να πάρουν μέτρα και να μας εξασφαλίσουν το νερό μας», είπε στο «Θ» κάτοικος του Πύργου, προσθέτοντας πως ήδη μεταξύ των συγχωριανών του συζητούνται κάποιες μορφής αντίδρασης ως πίεση για λύση, εξετάζοντας ακόμη και την αναφορά για το πρόβλημα, με υπογραφές, στην Εισαγγελία!

Στη Μαραθόπολη, τον πλέον γνωστό τουριστικό προορισμό της Τριφυλίας και της Νοτιοδυτική Μεσσηνίας, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού καθ’ όλη τη διάρκειά της έμειναν χωρίς νερό καθημερινά επί αρκετές ώρες, επειδή είχε αδειάσει η δεξαμενή και το νερό που έτρεχε στον αγωγό για να τη γεμίσει ήταν ελάχιστο. Προβλήματα, στην υδροδότηση, έχουν σημειωθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες και οι κάτοικοι και επαγγελματίες ανησυχούν έντονα και ζουν με το φόβο και τον εφιάλτη μήπως παρουσιαστούν ξανά, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες που θα υπάρχει περισσότερος κόσμος και θα έχει αυξηθεί, όπως αναμένεται, η τουριστική κίνηση.

Φιλιατρά
Στα Φιλιατρά, οι διακοπές νερού, τείνουν, πια, να γίνουν σύνηθες φαινόμενο, αφού σημειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και χειμώνα, και, βεβαίως, από την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το πρόβλημα είναι πιο συχνό και έντονο. Οι κάτοικοι ανέμεναν πως με την αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης, θα λυνόταν το πρόβλημα, που οφείλεται, όπως λένε από το δήμο, κυρίως σε βλάβες που παρουσιάζονται, αλλά προς απογοήτευσή τους εξακολουθεί να υφίσταται. Όπως μας είπαν, τις προηγούμενες εβδομάδες σημειώθηκαν διακοπές στην υδροδότηση σε κάποιες περιοχές – γειτονιές και τις τελευταίες μέρες, όπως και προχθές, σημειώθηκε αισθητή μείωση – πτώση της πίεσης, ενώ ξανά χθες το πρωί και για αρκετές ώρες σημειώθηκε διακοπή στην υδροδότηση, κάτι που τους ανησύχησε και τους ανησυχεί για το τι μπορεί να γίνει τις επόμενες εβδομάδες στην κορύφωση του καλοκαιριού, που ο πληθυσμός στην πόλη διπλασιάζεται με επισκέπτες και παραθεριστές!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Στις καλένδες η εξεταστική για το μνημόνιο

Το ζήτημα της εξεταστική επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, μία από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ... φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες.

Σύμφωνα με το enikos.gr, η εξεταστική .............

επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο αποτέλεσε σημείο συζήτηση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συναποφασίστηκε να μην ανοίξει το θέμα σε μία περίοδο όπου απαιτείται κυβερνητική συνοχή για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Το θέμα της εξεταστικής αναμένεται να θέσει ο Πάνος Καμμένος και υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να τεθεί και από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΟ
Θυμάμαι τον Σαμαρά που έλεγε προεκλογικά:
θα κανουμε εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και θα αποδωθούν ευθύνες.
θα τραβήξω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους... Σιγα Σαμαρά μην σπάσεις κανένα νύχι...

Αυτοκτόνησε στο κέντρο της Αθήνας

Αντρας αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων αυτοκτόνηε περίπου στις 12.30 σήμερα πέφτωντας από ταράτσα ξενοδοχείου στην οδό Απόλλωνος 11, στην Πλάκα. Ο ίδιος δεν ήταν πελάτης του συγκεκριμένου ξενοδοχείου αλλά περαστικός που μπήκε μέσα στο κτίριο.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι ..........

μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα ή κάποιο άλλο στοιχείο που να εξηγεί τους λόγους της πράξης του αυτόχειρα. Η αστυνομία έφτασε αμέσως μετά το περιστατικό αποκλείοντας τον χώρο ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλαμβάνοντας τη σορό του.

Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΟ
Πολλές αυτοκτονίες. Αντί να αυτοκτονούν αυτοί που εξαθλίωσαν την Ελλάδα με τις πολιτικές τους, αυτοκτονούν οι πολίτες...

CERN Κοντά στο σωματίδιο του θεού οι επιστήμονες [ VIDEO ]

Κοντά σε μία τεράστια ανακάλυψη βρίσκεται η ανθρωπότητα, καθώς την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για την ύπαρξη του μποζονίου του Χίγγς, του αποκαλούμενου «σωματιδίου του Θεού», από επιστήμονες που εργάζονται στο ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία.

Επίσης, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η ανακάλυψη ενός παραπλήσιου σωματιδίου από τους ερευνητές που είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαίωνε ότι γνωρίζουμε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.
Το «σωματίδιο του Θεού» αναζητούταν επί ..........

χρόνια στον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων που διαθέτει το CERN, όπου διενεργούνται πειράματα που έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ. Το μποζόνιο του Χιγγς ήταν ένας από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» των φυσικών επί πολλά χρόνια, και έχει υπάρξει το αντικείμενο πάμπολλων ερευνών από το 1964, όταν η ύπαρξή του θεμελιώθηκε θεωρητικά από έξι διαφορετικούς φυσικούς, με πρώτο ανάμεσά τους τον βρετανό Πίτερ Χιγκς.

Το «σωματίδιο του Θεού» είναι στοιχειώδες υποατομικό σωματίδιο, το οποίο θεωρητικά είναι υπαίτιο για το ομώνυμο κβαντικό πεδίο που προσδίδει μάζα σε όλα τα στοιχειώδη σωματίδια, όπως τα κουάρκ και τα ηλεκτρόνια. Χωρίς μάζα, το σύμπαν, θα είχε μία πολύ διαφορετική μορφή από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, καθώς δεν θα υπήρχαν αστέρια, γαλαξίες, πλανήτες, ή ακόμη μόρια και άτομα. Το «σωματίδιο του Θεού» αποτελεί το κομμάτι που λείπει για την ολοκλήρωση του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής, η οποία είναι η επικρατέστερη θεωρία για την εξήγηση του πώς λειτουργεί το σύμπαν.

Δείτε εδώ την εκπομπή του Κουτιού της Πανδώρας αφιερωμένη στο CERN:



Αμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ζητάει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στα πρότερα επίπεδα ζητεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ως ένα από τα πλέον αναγκαία μέτρα για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στον τομέα παροχής τουριστικών υπηρεσιών και εστίασης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό ............

δελτίο τύπου μόλις τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού συντελεστή ΦΠΑ 23% στην εστίαση, πέρυσι το φθινόπωρο, οι επιπτώσεις ήταν εμφανείς. «Επώνυμες οργανωμένες αλυσίδες εστίασης οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 25% του κλάδου έκλεισαν τα καταστήματα τους λόγω της αυξημένης φορολογικής επιβάρυνσης, ενώ οι απώλειες θέσεων εργασίας μέχρι σήμερα εκτιμώνται σε περισσότερο από 100.000. Ο κύκλος εργασιών από την άλλη, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Α΄ τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 24% από τον αντίστοιχο δείκτη του 2011, ενώ κατά το Δ΄ τρίμηνο του 2011, όταν δηλαδή τέθηκε σε ισχύ ο νέος ΦΠΑ στην εστίαση, μειώθηκε κατά 18% από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2010» σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΕ ακόμα και κλάδοι οι οποίοι δεν συνδέονται άμεσα με την εστίαση αλλά σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό, βίωσαν σημαντικές απώλειες, όπως για παράδειγμα η μείωση κατά 40% στα έσοδα από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% ενίσχυσε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Εν κατακλείδι απαιτείται άμεσα η μείωση του ΦΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα, αποσκοπώντας στην ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων μικρομεσαίων –και όχι μόνο- επιχειρήσεων του κλάδου, εν μέσω τουριστικής περιόδου, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να μειωθούν άμεσα οι τιμές σε όλα τα είδη που καταναλώνονται σε χώρους μαζικής εστίασης.

Σ’ έναν κλάδο ο οποίος λειτουργεί σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού διεθνώς, η αύξηση των αντίστοιχων φορολογικών συντελεστών αποτελεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα, ιδιαίτερα όταν οι άμεσοι ανταγωνιστές της Ελλάδας διατηρούν πολύ χαμηλότερη φορολογία στην εστίαση. Σύμφωνα με στοιχεία στο τέλος του 2011, η φορολογία έξι ανταγωνιστριών χωρών της Ελλάδας που προσελκύουν τον τουρισμό, ήταν ως εξής:


ΧΩΡΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ Φ.Π.Α.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΓΑΛΛΙΑ

19,60%

5,50%

ΙΣΠΑΝΙΑ

18%

8%

ΚΥΠΡΟΣ

15%

8%

ΤΟΥΡΚΙΑ

18%

8%

ΙΤΑΛΙΑ

20%

10%

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

23%

13%

ΕΛΛΑΔΑ

23%

23%



Μέχρι άυριο Πέμπτη η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών.



Στις 5 Ιουλίου λήγει η διορία που έχουν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας απέστειλε ήδη εγκύκλιο στα σχολεία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι για τη σημαντική αυτή διαδικασία της οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων, τονίζοντας ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Οι διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους ........

υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού, ενώ αναφέρονται ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, «Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Μηχανογραφικών Δελτίων (exams.minedu.gov.gr) τους υποψηφίους της Σχολικής τους Μονάδας, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους, ενημερώνοντάς τους για την προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, που λήγει στις 5 Ιουλίου 2012, επισημαίνοντας ότι πέραν αυτής της προθεσμίας η οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα».

Για τεχνικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2103442044, 2103443856, και 2103442934, ή μέσω μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: examshd@minedu.gov.gr.

iefhmerida

Φιλιατρά: Παρουσίαση Βιβλίου του Βασίλη Κολοβού.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το δώρο του χιονιού" του συγγραφέα - ηθοποιού Βασίλη Κολοβού, έχει προγραμματίσει να γίνει για την Τετάρτη 1η Αυγούστου και ώρα 21:45 στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών "Ο Πυρσός".

Η Εκδήλωση έχει ήδη προστεθεί στο πρόγραμμα προβολών ταινιών.

Περιγραφή
"Εγώ, κύριε πρόεδρε, ήμουν ένας χαμένος άνθρωπος, αλκοολικός, περιθωριακός, που λέμε συχνά και εύκολα για μερικούς ανθρώπους. Μα η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Ένα βράδυ, σκνίπα στο μεθύσι, ενώ έπεφτε χιόνι και ψυχή ανθρώπινη δεν περπάταγε στο δρόμο, άκουσα ένα κλάμα. Το κλάμα ενός μωρού. Ξέρετε, κύριε πρόεδρε, τι δύναμη έχει ένα τέτοιο κλάμα; Μπορεί να γυρίσει ανάποδα τον κόσμο. Εμένα άλλαξε μέσα μου ο κόσμος, που λέει κι ο ποιητής. Μόνο που εγώ δεν μπήκα στο ψυχιατρείο, όπως εκείνος, αλλά κέρδισα τη ζωή που είχα χάσει."

Υπάρχουν όμως περιθώρια να ανακτήσει κανείς ό,τι ..........

έχει χάσει στη ζωή του; Γιατί ο Φώνης, ο ήρωας αυτού του συγκινητικού βιβλίου, δεν είχε χάσει μόνο τη δύναμη να διεκδικήσει το ρόλο του στην κοινωνία, είχε χάσει και την ελπίδα για την αγάπη και την προσμονή της ανταπόδοσής της. Κι όμως, ενώ όλα φαίνονταν να έχουν τελειώσει, μια νέα ύπαρξη ανάστησε ό,τι είχε ξεχάσει. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γιατί πίσω από αυτό το δώρο της νύχτας και του χιονιού δεν υπήρχε μόνο ένα μυστηριώδες παρελθόν, αλλά παραμόνευε και ένα περιπετειώδες μέλλον.

Ποιός είναι ο Βασίλης Κολοβός

Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε το 1946 στο ορεινό χωριό Πετρωτό της Φθιώτιδας, στην επαρχία Δομοκού. Από τα δώδεκα χρόνια του εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και στις οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967.

Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε με πάρα πολλούς θιάσους σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πήρε μέρος σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες και είκοσι τηλεοπτικά σίριαλ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών επί τριάντα χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επαφή του με το λαϊκό κίνημα άρχισε όταν έκανε τα πρώτα του μεροκάματα και συνεχίζεται ακόμη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Θυμάσαι, πατέρα;, κυκλοφόρησε το 1994. Το δεύτερο, με τίτλο Η αυλή με τα σπασμένα όνειρα, το 1998, οι Αγίες των ημερών τους το 2001, Το καλοκαίρι μάς προσπέρασε το 2003 και το Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ το 2007. Το Θυμάσαι, πατέρα; επιλέχθηκε το 1998 να είναι για τέσσερα χρόνια η βασική διδακτέα ύλη στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας, μαζί με τον Επιτάφιο του Ρίτσου, την Αυλή των θαυμάτων του Καμπανέλλη και τη Σαρκοφάγο του Ιωάννου.

Επισκέφθηκε το Σίδνεϊ τέσσερις φορές, προσκεκλημένος από την εκεί ελληνική κοινότητα. Μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο του και έδωσε τις διαλέξεις: «Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ειρήνης», «Η Επανάσταση του ’21 και ο στρατηγός Μακρυγιάννης», «Κώστας Βάρναλης, ο οδηγητής του λαού μας» και «Φώτης Αγ­γουλές, ο λαϊκός μας ποιητής».

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων έως 35 ετών

Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για διάστημα 27μηνών έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις μπορούν ήδη να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως ............

και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες αν και η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.

Η επιχορήγηση είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις - εργοδότες, δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις - μείωση προσωπικού, ακόμη και με εθελούσια έξοδο, στο προηγούμενο τρίμηνο.

ΒΗΜΑ

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 23,5 εκατ. ευρώ για εκκρεμότητες όπως της Ενιαίας Ενίσχυσης και των αγροπεριβαλλοντικών

Ολοκληρώθηκαν μετά από ελέγχους οι πληρωμές δικαιούχων ύψους 23.549.612,18 ευρώ με εντολές πληρωμής που εκδόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το διάστημα 29 και 30 Ιουνίου 2012 για μια σειρά καθεστώτα. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα ποσά πληρωμής τους, ενώ τα σχετικά ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς τους το αργότερο μέχρι σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουλίου, το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον πίνακα πληρωμών που ανακοίνωσε ο .............

ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές αυτές αφορούν εκκρεμότητες της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011, αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα όπως π.χ., Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές Ζώων, Μείωση νιτρορύπανσης.



Αγροτύπος

ΕΟΠΥΥ: Αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ

Γενναία αύξηση των εισφορών περίθαλψης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ζητεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους της τρόικας, οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έκαναν λόγο για δυσμενή οικονομική εικόνα, η οποία απαιτεί παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης έδωσε .........

έμφαση στην ελλιπή συμμετοχή του ΟΓΑ στον ΕΟΠΥΥ, εισηγούμενος αύξηση (έως διπλασιασμό) των εισφορών.

Ο κ. Βουδούρης εξήγησε ότι οι εισφορές που δίνουν οι εν ενεργεία αγρότες είναι μόλις 10 ευρώ το μήνα, όταν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ καταβάλλουν 20 ευρώ.

Οι εισφορές του ΟΓΑ προς τον ΕΟΠΥΥ είναι 245 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όταν η δαπάνη του ΟΓΑ για φάρμακα είναι 960 εκατομμύρια το χρόνο και η συνολική ετήσια δαπάνη περίθαλψης φτάνει το 1,4 δισ. ευρώ.

Κοινωνικός πόρος

Για την ενίσχυση των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ, η διοίκησή του προτείνει την επαναφορά της κρατικής χρηματοδότησης στο 0,6% του ΑΕΠ, από 0,4%.

Προτείνει, επίσης, τη θεσμοθέτηση κοινωνικού πόρου υπέρ ΕΟΠΥΥ, από κλάδους που δημιουργούν προϋποθέσεις νοσηλείας, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

iatronet

ΣΧΟΛΙΟ
Πότε θα γλυτώσει η Ελλάδα από τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ; Μπορεί να μας πει ο Βουδούρης πόσα παίρνει τον μήνα για να παριστάνει τον Διοικητή σε ένα ήδη πτωχευμένο ταμείο;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.