Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μεσσηνίας

Απόφαση για την τοποθέτηση ή μετάθεση των παρακάτω εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις μετά από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκτός και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 14 και 15 του Ν.2685/99 έλαβε η περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Τα ονόματα των καθηγητών που τοποθετούνται στα σχολεία της Μεσσηνίας είναι:

Διαβάστε ολόκληρη της απόφαση που ακολουθεί.





Ο ΟΑΕΔ αναζητεί εκπαιδευτικούς

Στην πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2012- 2013, προχωρεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της μονάδας επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες), στα πλαίσια του προγράμματος της Πρότυπης Βιοτεχνικής Μονάδας Λακκιάς Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικότητες είναι οι εξής: .........

- ΠΕ Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εμπειρία ή εξειδίκευση σε ΑμεΑ ( ΑΕΙ - ΤΕΙ )
- ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ (πτυχιούχοι ΑΕΙ δάσκαλοι - ειδικοί παιδαγωγοί νηπιαγωγοί)
- ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ (πτυχιούχοι ΑΕΙ)
- ΠΕ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (πτυχιούχοι ΑΕΙ)
- ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ (πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ)
- ΠΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ (πτυχιούχοι ΑΕΙ(ΦΠΨ) με εξειδίκευση στην ψυχολογία)
- ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΙ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ)
- ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ (πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ)
- ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ ή ΠΕ με μεταπτυχιακό στους Η/Υ)
- ΠΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΩΝ (πτυχιούχοι ΑΕΙ)

ΤΕ - Πτυχιούχοι ΤΕΛ , ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου με εμπειρία σε ΑΜΕΑ
- ΤΕ ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ (απόφοιτοι ΤΕΛ - ΕΠΛ - ΤΕΕ Β΄ κύκλου)
- ΤΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΤΕΣ (απόφοιτοι ΤΕΛ - ΕΠΛ - ΤΕΕ Β΄ κύκλου)
- ΤΕ ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ (απόφοιτοι ΤΕΛ - ΕΠΛ - ΤΕΕ Β΄ κύκλου)
- ΤΕ ΚΟΠΤΙΚΗΣ - ΡΑΠΤΙΚΗΣ (απόφοιτοι ΤΕΛ - ΕΠΛ - ΤΕΕ Β΄ κύκλου)
- TE MOYΣΙΚΟΙ ( με αναγνωρισμένο τίτλο κρατικού ωδείου )

ΔΕ - Πτυχιούχοι ΙΕΚ με πιστοποίηση, Πτυχιούχοι ΤΕΕ Α΄ Κύκλου, εμπειροτεχνίτες απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης του Ν. 1566/85 με εμπειρία σε ΑΜΕΑ
- ΔΕ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ - ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΟΙ (εμπειροτεχνίτες)
- ΔΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΤΕΣ (εμπειροτεχνίτες)
- ΔΕ ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ (εμπειροτεχνίτες)
- ΔΕ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ (εμπειροτεχνίτες)
- ΔΕ ΨΥΧΑΓΩΓΟΙ (με διδακτική εμπειρία σε ΑΜΕΑ )

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν από 29-6-2012 έως 06-07-2012 από 8.00 έως 14.00 αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στην Γραμματεία της Σχολής. Η αποστολή των αιτήσεων δύναται να γίνει και ταχυδρομικώς ( συστημένο ή με κούριερ).
Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την υπ. αριθμ 6622/383/2010 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ 707 τεύχος Β/25-05-2010) καθώς και τα πρόσθετα δικαιολογητικά που ζητούνται από την Προκήρυξη, δίνονται στην ΠΒΜ ΟΑΕΔ Λακκιάς (πληρ:Δ/νση: 570 06 Λακκιά Βασιλικών, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2396023201 - 22720) και στην ιστοσελίδα www.oaed.gr.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ επισημαίνει, ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του εκπαιδευτικού πλαισίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλες τις ειδικότητες η εμπειρία ή εξειδίκευση σε ΑμεΑ. (νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάνω από 8.800 μετανάστες ζητούν επαναπατρισμό

Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης.

Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι ..........

μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους, ενώ ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.
Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του Γραφείου Ελλάδος, του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ).

naftemporiki.gr

«Ήττα» για τη Γερμανία η απόφαση που πήρε η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών

Ως ήττα για τη Γερμανία και ειδικότερα για την καγκελάριο Α. Μέρκελ ερμηνεύεται η απόφαση στην οποία κατέληξαν χθες, Πέμπτη, οι ηγέτες της Ε.Ε. κατά την πρώτη μέρα της κρισιμότατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα, οι 27 ηγέτες ενέκριναν την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης χωρίς να προστίθενται επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα αξιοποιεί τη δυνατότητα αυτή.
Η διαδικασία θα γίνεται μέσω μίας ..........

ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες της ευρωζώνης στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΚΤ και στην οποία θα έχουν πρόσβαση και χώρες που δεν υπόκεινται σε προγράμματα.

Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι μηχανισμοί στήριξης για την σταθεροποίηση των αγορών, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, είπε ότι «στέλνουμε ένα μήνυμα στις αγορές και ελπίζουμε αυτό να τις πείσει».
Από την πλευρά της Γερμανίας, η οποία έκανε σημαντικά βήματα πίσω από πάγιες θέσεις της, η κα Μέρκελ δήλωσε... ικανοποιημένη. «Πήραμε μια καλή απόφαση σήμερα, ιδιαίτερα αναφορικά με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και επίσης για μελλοντικά μέτρα για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μακροπρόθεσμα μέτρα. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε αύριο σ' ένα καλό συμπέρασμα», δήλωσε η κα Μέρκελ.

Η Γερμανία, εκτός από το ότι υποστήριξε το πακέτο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισ. ευρώ, δέχθηκε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, καθώς και την αγορά ομολόγων χωρών που πιέζονται από τις αγορές από τους μηχανισμούς στήριξης.

Μόντι προς Ρομπάι: «Που πάς;»!

Νωρίτερα, Ιταλία και Ισπανία απέσυραν τη στήριξή τους από το πακέτο ανάπτυξης ύψους 120 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει ο κ. Ρομπάι, ζητώντας να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τις χώρες που δέχονται πιέσεις από τις αγορές. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Ρομπάι δήλωσε ότι αναβάλλονται για τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για την οικονομική ενοποίηση της ευρωζωνης.

Το παρασκήνιο που αποκαλύφθηκε μετά τη Σύνοδο, δείχνει ότι για πρώτη φορά τάραξε τα νερά ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, στις 8 το βράδυ ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι ετοιμάστηκε να σηκωθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ανακοινώσει τη συμφωνία των 27 ηγετών για το πακέτο της ανάπτυξης. Τότε ο Μάριο Μόντι τον ρώτησε σε έντονο ύφος: «Που πας;» και ακολούθως επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών επιτοκίων με τα οποία αναγκάζεται να δανείζεται η χώρα του. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του στο πακέτο ανάπτυξης εάν δεν ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα. Αμέσως, ο Ισπανός πρωθυπουργός συντάχθηκε με τον Ιταλό ομόλογό τους, λέγοντας ότι ούτε αυτός μπορεί να εγκρίνει το πακέτο για την ανάπτυξη.

Οι 27 θορυβήθηκαν! Η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ αναρωτήθηκε «εάν τώρα όλοι μέσα στην αίθουσα είναι όμηροι!». Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι παρέμεινε στη θέση του και μόλις στις 11.30 το βράδυ, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ ότι «επί της αρχής υπάρχει συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης, ωστόσο δύο χώρες δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν την τελική έγκρισή τους»...

Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, όταν οι ηγέτες των 10 χωρών της ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αφήνοντας στους «17» να αποφασίσουν. Ακολούθησε σκληρή μάχη από πλευράς Μόντι και Ραχόι για να καμφθούν οι αντιστάσεις της Μέρκελ και να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Τελικά, η Σύνοδος Κορυφής των «17» ολοκληρώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα, με την ανακοίνωση εκ μέρους του προέδρου της Ε. Ε κ. Ρομπάι, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.

Τι σημαίνει η ληφθείσα απόφαση για τις χώρες

Αναλυτές εκτιμούν ότι η στάση αυτή της Ιταλίας και της Ισπανίας, ανάγκασε τη Γερμανία να υποχωρήσει. Η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες είχαν συνδέσει τη συναίνεσή τους για την υιοθέτηση του πακέτου ύψους 120 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις αγορές, ήραν τις επιφυλάξεις τους, αφού πέτυχαν τη λήψη σημαντικών άμεσων μέτρων, όπως η ανακεφαλαιοποίηση απευθείας μέσω των μηχανισμών στήριξης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, δήλωσε πολύ «ικανοποιημένος» από τη συμφωνία, λέγοντας ότι αυτή είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Ο κ. Μόντι πρόσθεσε ότι οι χώρες που ζητούν στήριξη για τα ομόλογά τους από το ταμείο διάσωσης θα πρέπει να υπογράφουν ένα μνημόνιο συνεννόησης στο οποίο θα αναφέρονται οι υφιστάμενες πολιτικές δεσμεύσεις τους και θα συμφωνείται ένα χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν θα αντιμετωπίζουν την επεμβατική επιτήρηση μιας τρόικας διεθνών δανειστών, στην οποία υποβλήθηκαν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Σημειώνεται, ότι ο μηχανισμός που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ’ ευθείας από τα ταμεία στήριξης, αναμένεται να έχει δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Αντιδράσεις ελληνικών κομμάτων

Η Ρένα Δούρου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:
«Η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει «σκληρή διαπραγμάτευση», με ξεκάθαρη τακτική και σαφείς στόχους. Η άσκηση συντονισμένης πίεσης από τους ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, ανάγκασαν τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της, αποδεχόμενη τον πυρήνα των προτάσεων των δύο χωρών του νότου σχετικά με απευθείας στήριξη τραπεζών από τον Μηχανισμό σταθερότητας. Ισπανία και Ιταλία ανέτρεψαν την ατζέντα της Συνόδου, υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρωζώνης να αποδεχθούν μεγάλο τμήμα των αιτημάτων τους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προχωρήσουν σε έγκριση του Συμφώνου Ανάπτυξης, που είχε συμφωνηθεί λίγο νωρίτερα…

Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού «διαπραγματεύεσθαι». Στον αντίποδα, η επιστολή Σαμαρά προς τους ευρωπαίους εταίρους, με την οποία ο έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει απερίφραστα ότι «αποδέχεται», ότι «δεσμεύεται» και ότι θα… «επιταχύνει» την εφαρμογή του «Προγράμματος» (με «Π» κεφαλαίο όπως και οι… «Ιδιωτικοποιήσεις») ενώ μόλις στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται στην ανάγκη… «τροποποίησης» λόγω της ανεργίας και της ύφεσης, σε συνδυασμό όμως και πάλι με την «επίτευξη των στόχων» του προγράμματος λιτότητας… Αποδεικνύεται έτσι εμπράκτως ότι δεν ήταν απλή παράλειψη η μη αναφορά στην επαναδιαπραγμάτευση το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου από τον κ. Σαμαρά».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες περιλαμβάνονται στοιχεία πολύ κρίσιμα και χρήσιμα για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας.
Πρόκειται για στοιχεία γύρω από τα οποία παλέψαμε διαπραγματευτικά όλους τους προηγούμενους μήνες, μέχρι να φτάσουμε στο συμβιβασμό της νέας δανειακής σύμβασης. Και τώρα, πάνω στα νέα αυτά στοιχεία - χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF και το ESM, χωρίς να φορτώνεται το δημόσιο χρέος του αντίστοιχου κράτους μέλους - μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης.
Θα υποβάλω ολοκληρωμένη πρόταση στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, που έχω προτείνει να συγκροτηθεί και που ελπίζω ότι θα αρχίσει να λειτουργεί εντατικά τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πρέπει γύρω από τα θέματα αυτά να συμφωνήσουμε όχι μόνο τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την Κυβέρνηση, αλλά όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Είναι τώρα μία ευκαιρία, είναι τώρα ένα κρίσιμο momentum στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη μέσα στη συγκυρία αυτή».

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ για τη Σύνοδο Κορυφής:

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες προχώρησαν, δυστυχώς, μόνο σε ορισμένα μικρά δειλά και αποσπασματικά βήματα σε σχέση με την πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Το ζήτημα ιδίως της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν μπορεί να χρησιμοποιείται επιλεκτικά για ορισμένες μόνο χώρες. Η αλληλεγγύη οφείλει να είναι καθολική για να είναι πραγματική.
Η χώρα μας χρειάζεται να επανέλθει στη φθινοπωρινή Σύνοδο Κορυφής και να διεκδικήσει δυναμικά αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση».

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αν είχε υλοποιηθεί η πρότασή μας για κοινό μέτωπο του Νότου, σήμερα δεν θα είχαν επωφεληθεί μόνο η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα η οποία έφυγε από τις Βρυξέλλες παντελώς άπραγη».

eklogika.gr

50 εικονικά τιμολόγια αξίας 1 εκατ. ευρώ για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ στην Τριφυλία

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ για τη διακίνηση εικονικών τιμολογίων με στόχο την παράνομη επιστροφή φόρου σε αγρότες στην Τριφυλία. Ενας ακόμα έμπορος αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Ηλεία, φέρεται να είχε διακινήσει μέσα στο 2010 γύρω στα 50 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ, σε 4 τουλάχιστον αγρότες στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών.

Ορισμένοι μάλιστα από τους αγρότες φέρονται να ..........

έχουν κάνει χρήση τιμολογίων που είχαν διακινηθεί από τους εμπλεκόμενους στις δύο άλλες υποθέσεις, που απασχόλησαν τις αρχές στα τέλη Μαΐου.
Τότε είχαν συλληφθεί μια 47χρονη έμπορος στην Κυπαρισσία και ο πρώην εργοδότης της, ιδιοκτήτης εμπορίας λαδιού και 2 Αθηναίοι έμποροι. Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται πως είχαν διακινηθεί πλαστά τιμολόγια άνω του 1,8 εκ. ευρώ από το 2002 και ύστερα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ξεπερνά τα 9 εκ. ευρώ το ύψος των τιμολογίων που είχαν διακινηθεί τουλάχιστον από το 2002 και μετά.

Το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου έφτασε στον έμπορο στην Ηλεία στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας έδωσε παραγγελία να γίνει προκαταρκτική έρευνα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου Νίκο Κολετζάκη, που προΐσταται των ερευνών, ορισμένοι αγρότες έχουν κάνει χρήση των τιμολογίων αυτών στις Εφορίες της Κυπαρισσίας, της Ζαχάρως και του Πύργου.

Αναφερόμενος γενικότερα στις απάτες για την επιστροφή φόρου στην περιοχή σημείωσε πως πρόκειται για ένα κύκλωμα που πολλές φορές διασταυρώνεται.
Για την τελευταία υπόθεση με τον έμπορο από την Ηλεία το Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου συντάσσει μηνυτήρια αναφορά.

mesinea

Εκδήλωση για το Σακχαρώδη διαβήτη το Σάββατο στην Καλαμάτα

Το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 και ώρα 7μμ, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Ελιτ στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το κοινό, με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης – Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα».

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία ...........

Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠΑΚΑΝ), σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

pelopsNews

Με ψήφους ρεκόρ ο Ευ.Μεϊμαράκης εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής!

Mε 229 ψήφους υπέρ – αριθμό ρεκόρ από την μεταπολίτευση και μετά – ο κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής.

Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ο κ.Μεϊμαράκης ψηφίστηκε και από τα άλλα κόμματα. Επί της ουσίας, προτάθηκε από τη Ν.Δ. και στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ., ενώ έλαβε ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι το αποτελεσμα ήταν: ........

Επι 290 ψηφισάντων

Μεϊμαράκης 223
Λευκά 66
Ακυρα 1

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

ΑΠΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ:

Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ
Ελ. Γερασιμου, ΚΚΕ
Θοδ. Παραστατίδης, ΠΑΣΟΚ

Ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για εκείνον να εκλέγεται με τέτοια πλειοψηφία.
“Είμαι στέλεχος μιας μεγάλη δημοκρατικής παράταξης και είμαι περήφανος για όσα έχει προσφέρει στη χώρα.
Και τώρα προτίθεμαι να ασκήσω τα καθήκοντα του Προέδρου όλης της Βουλής με υπευθυνότητα, υπηρετώντας πολίτη που με έφερε εδώ. Είπε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων κομμάτων και απευθυνόμενος στην Χρυσή Αυγή ζήτησε να μην υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές.

Εντύπωση έκανε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όταν πήγε να ψηφίσει και μετά από αστεϊσμούς που έκαναν δυο συνάδελφοί του, έδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ.Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία στιγμή και μετά από συνάντηση του B.Μειμαράκη με τον Πάνο Καμμένο αποφεύχθηκε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να προτείνουν τον Βύρωνα Πολύδωρα. Ετσι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν μοναδικός προτεινόμενος. Τον πρότεινε η Ν.Δ.

mesinea

ΔΗΜΑΡ, so far…

Άρθρο του Επικουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση η Δημοκρατική Αριστερά έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους:

Ο πρώτος ήταν να συνεργαστεί με τις δυνάμεις που στήριξαν τα Μνημόνια Ι και ΙΙ υιοθετώντας μια μεταρρυθμιστική, αντι-λαϊκιστική και ρητά φιλο-ευρωπαϊκή (με ότι όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν σήμερα) προσέγγιση του προβλήματος διακυβέρνησης της χώρας.
Επιμέρους επιδιώξεις αυτής της επιλογής ενδεχομένως είναι να ........

συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ ενεργά και από θέση κυβερνητικής επιρροής στην πιθανολογούμενη διαδικασία ανασύνταξης του λεγόμενου χώρου της κεντροαριστεράς με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού και οικολογικού πολιτικού σχήματος σε συνεργασία με ότι θα έχει απομείνει από το «όλον» ΠΑΣΟΚ και ολίγη από οικολογικές συνιστώσες. Είναι πρόδηλο ότι σε αυτό το εγχείρημα θα είχε να αντιμετωπίσει ισχυρότατες αντιδράσεις από εκείνους που θα θεωρούσαν ότι η στάση του κόμματος εκπορεύεται από υστεροβουλία και προσωπικές επιδιώξεις και πάντως αντιφάσκει με την προγενέστερη στάση του.

Η άλλη επιλογή για την ΔΗΜΑΡ θα ήταν να παραμείνει στο ασφαλές λιμάνι της αντιπολίτευσης και να επιλέξει μια στάση «αντιοξειδωτική», που δε θα την έφθειρε με την ανάληψη πολιτικού κόστους ιδίως στην περίπτωση που η «Κυβέρνηση των Τριών Κομμάτων» δεν καταφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στις (επανα)διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τους όρους δανειακής ενίσχυσης της χώρας μας και δεν μπορέσει να προωθήσει τις θεσμικές και πολιτειακές μεταρρυθμίσεις τις οποίες ευαγγελίστηκε. Αυτή η επιλογή είναι προφανώς χαμηλού ρίσκου, όμως θα συνέδραμε στην ανάδειξη ενός αμείλικτου ερωτήματος: Σε τι διαφέρουν τελικά οι στρατηγικές της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Η εσωκομματική πλάστιγγα τελικά έγειρε -όχι πάντως χωρίς αντιδράσεις- προς την πρώτη επιλογή και τελικά θα την κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Στο πεδίο, όμως, της τρέχουσας πολιτικής δράσης μένει να αποδειχτεί αν η επιλογή της συγκυβέρνησης με τους πάλαι ποτέ εταίρους του δικομματισμού επιφυλάξει ένα καλύτερο μέλλον για τον πολιτικό χώρο που εκφράζει η ΔΗΜΑΡ ή οδηγήσει σε διχοτόμηση του ανάμεσα στο σχήμα που θα διαδεχτεί το παλαιό ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τη ΔΗΜΑΡ, so far…

Μήνυμα αναγνώστριας: O,τι μας σερβίρουν, το τρώμε...

Λοιπόν, ο τυπάκος αυτός, ο... πώς τον λένε, ο Ιβάν Σαββίδης που ούτε τον ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να αγοράσει, ''κατόρθωσε'', όμως, να ψήσει κάτι Καμένους και ...καμένους ότι η Ρωσία το '09 είχε μετρήσει 25 δις για τα δώσει στην Ελλάδα, αλλά η Δύση δεν το επέτρεψε και ο κακός ΓΑΠ, συμβιβάστηκε!

Διερωτήθηκε, μάλιστα, τότε, ο εν λόγω ........

ρωσοπόντιος, ''γιατί άραγε ήρθε ο ΓΑΠ και συνάντησε τον Πούτιν αφού είχε σκοπό να αρνηθεί το δώρο που του έδινε ο Ρώσος πρόεδρος'';
Η απάντηση ήρθε-όπως και ένα κάρο άλλες θα 'ρθουν όπου να 'ναι-δύο χρόνια μετά.
Η Κύπρος με πολύ καλύτερη δημοσιονομική εικόνα και απειροελάχιστο έλλειμμα και χρέος από την Ελλάδα ζήτησε 5 δις και... να μην πω τι πήρε...
Η Ελλάδα, όμως, όπως υιοθέτησαν ένα σωρό διάνοιες.. σαν τον μουστάκια, θα 'παιρνε 25 ζεστά...
Εε, όχι, ρε παιδιά! και η κουταμάρα έχει πάτο!

Δ.Σ. Τριφυλίας Πώς ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τα Πολιτιστικά

Τις δύο προηγούμενες μέρες στο «Θ» αναδείχθηκε τι έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, κατά τη συζήτηση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, αλλά και πώς προέκυψαν τα 13 «ναι» και οι 14 αρνητικές ψήφοι, επί 27 παρόντων, με συνέπεια την καταψήφιση του θέματος.

Για να μην υπάρχει στον οιονδήποτε η ...........

παραμικρή αμφιβολία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σήμερα παρουσιάζουμε πώς και τι ψήφισε κάθε ένας από τους παρόντες και συμμετέχοντες στην ψηφοφορία δημοτικούς συμβούλους.

«Ναι» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιάννης Καλκαβούρας, Γιώργος Σαμπαζιώτης, Σπύρος Χρονόπουλος, Γιάννης Φιλντίσης, Βιβή Παντελάκη, Παναγιώτης Σουρέτης, Γιάννης Ρούσης, Τάσος Πούλος, Παναγιώτης Τσίγγανος, Στάθης Ανδρινόπουλος, Γιάννης Κατσούλας, Γιάννης Βασιλόπουλος και Γιάννης Αδρακτάς (13, από τη συμπολίτευση).
«Όχι - Κατά» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Σαράντος Κουκούμης, Γιάννης Κατσαργύρης, Σωτήρης Μπακούρος, Σταύρος Αντωνόπουλος, Σωτήρης Τσίγγανος, Βασίλης Αθανασόπουλος, Γιάννης Δριμής, Κώστας Αγγελόπουλος, Γιώργος Σερέτης (10, από την αντιπολίτευση) και Μαρία Πανουσοπούλου (μία, από τη συμπολίτευση).

«Λευκό» ψήφισε ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος (από τη συμπολίτευση), ενώ οι Χαράλαμπος Παγάνης και Θεόδωρος Δεληγιάννης δεν ψήφισαν ούτε «ναι», ούτε «όχι», ούτε «λευκό» και σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, στο άρθρο 7, παράγραφος 9 που ρητά αναφέρεται: «Η λευκή ψήφος ή η άρνηση ψήφου από μέλος του συμβουλίου μετρούν ως αρνητικές ψήφοι, ενώ το μέλος λογίζεται παρόν». Έπρεπε και πρέπει, λοιπόν, να μετρηθούν οι ψήφοι και αυτών των δύο συμβούλων (Παγάνη και Δεληγιάννη) ως αρνητικές! Δηλαδή, 10+1+1+2=14 αρνητικές ψήφοι! Άρα, το θέμα ως είχε και εισήχθη στην ψηφοφορία για ανάθεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.) της διεξαγωγής των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2012» και επιχορήγηση αυτής, για το σκοπό αυτό, μέχρι του ποσού των 40.000 ευρώ, καταψηφίστηκε και απορρίφθηκε!

Μην το «κουράζουμε» άλλο, πια!
Σημειώνω, δε, ότι η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, μέχρι και αργά χθες το μεσημέρι, ΔΕΝ είχε αναρτηθεί στη «Δι@ύγεια». Σύμφωνα, δε, με το Νόμο 3861/2010 - «Πρόγραμμα Δι@ύγεια»: «Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο http://et.diavgeia.gov.gr/.
Με την ολοκλήρωση της ανάρτησης η κάθε απόφαση αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί»!

Θάρρος

Εγκύκλιος του ΟΓΑ φέρνει αλλαγές στην καταβολή των εισφορών από εργοδότες για εποχικούς αγρεργάτες

Αναλυτικές οδηγίες για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου 2011, για τους υπηκόους τρίτων χωρών που εργάσθηκαν ως μετακλητοί για ορισμένο χρονικό διάστημα, παρέχει με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι εργοδότες που απασχολούν μετακλητούς – εποχικούς αγρεργάτες τρίτων χωρών για διάστημα έξι μηνών οφείλουν να καταβάλλουν τις εισφορές δύο μηνών και όχι του συνόλου του χρόνου μετάκλησης, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τόσο η προκαταβολή όσο και η καταβολή των .........

διμήνων θα γίνεται μέσω της ΑΤΕ με το νέο έντυπο ΚΜΠ 649, το οποίο περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις οδηγίες της β’ όψης του εντύπου που αφορούν στη σωστή συμπλήρωσή του σε περίπτωση της ανά δίμηνο πληρωμής των εισφορών του υπόλοιπου χρόνου μετάκλησης των εποχικών μετακλητών.
Στο έντυπο επίσης, παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιείται ώστε να μη συγχέεται με τις περιπτώσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιείται το έντυπο ΑΤΕ με ΚΜΠ 608.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο με όλες τις λεπτομέρειες

Agrotypos

Καταβολή συντάξεων Ιουλίου μαζί με επίδομα αδείας για συνταξιούχους ΟΓΑ στις 2/7

Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Ιουλίου αλλά και το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Αναλυτικά η Διοίκηση του ΟΓΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει: Η σύνταξη μηνός Ιουλίου 2012 και το Επίδομα αδείας θα καταβληθεί σε 799.908 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των ...........

συντάξεων μηνός Ιουλίου 2012 και το Επίδομα αδείας ανέρχεται σε 522,5 εκατομμύρια ευρώ.

Agrotypos

ΟΓΑ: Οδηγίες για τις εισφορές των μετακλητών αλλοδαπών εργαζομένων

Οδηγίες για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου 2011, για τους υπηκόους τρίτων χωρών που εργάσθηκαν ως μετακλητοί για ορισμένο χρονικό διάστημα, παρέχει με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Με τον προηγούμενο νόμο, (Ν.3232/2004) οι εργοδότες έπρεπε να προκαταβάλουν εισφορές ενός τριμήνου για όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που μετακαλούσαν, ενώ οι υπόλοιπες εισφορές έπρεπε να εξοφληθούν μετά την εγγραφή των μετακλητών στα Μητρώα ασφαλισμένων του Κλάδου, με το ειδοποιητήριο που τους αποστέλλονταν από τον ΟΓΑ.

Μετά την εφαρμογή των διατάξεων, του νόμου ..........

4018/2011, «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας», για τις περιπτώσεις των υπηκόων τρίτων χωρών που καλούνται να εργαστούν σαν εποχικοί, δηλαδή για διάστημα έως 6 μηνών, ο εργοδότης οφείλει να προκαταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές 2 μηνών, ενώ οι εισφορές για τον υπόλοιπο χρόνο μετάκλησης καταβάλλονται ανά δίμηνο.

Για τους αλιεργάτες που μετακαλούνται για 10 μήνες, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ο εργοδότης οφείλει να προκαταβάλει, τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν σε 6 μήνες απασχόλησης. Το ποσό των εισφορών για τον υπόλοιπο χρόνο μετάκλησης, εξοφλείται μετά την εγγραφή του αλλοδαπού στα Μητρώα Ασφαλισμένων, με το ειδικό ειδοποιητήριο που αποστέλλεται από τον ΟΓΑ.

Για τους μετακλητούς αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν είναι αλιεργάτες ή εποχικοί, εξακολουθούν να προκαταβάλλονται εισφορές ενός τριμήνου (εντός 10ημέρου από την είσοδο του αλλοδαπού στη χώρα και πριν από την υποβολή των απαιτούμενων για την ασφάλιση δικαιολογητικών). Οι ασφαλιστικές εισφορές για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου απασχόλησης εξοφλούνται μετά την εγγραφή του αλλοδαπού στα Μητρώα Ασφαλισμένων με το ειδικό ειδοποιητήριο που αποστέλλεται από τον ΟΓΑ στον υπόχρεο εργοδότη κατά την αμέσως επόμενη της εγγραφής αποστολή ειδοποιήσεων.

Η πληρωμή των εισφορών γίνεται μόνο μέσω της Αγροτικής Τράπεζας με την προσκόμιση του ειδικού ειδοποιητηρίου. Η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών του β΄ εξαμήνου 2011 λήγει στις 29//06/2012.

Real.gr

Προωθείται μείωση-αστραπή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη δυνατότητα άμεσης μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%.

Για λόγους ταχύτητας, καθώς η τουριστική σεζόν πλησιάζει στην κορύφωσή της, εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ με υπουργική απόφαση, την οποία θα εγκρίνει η τρόικα, καθώς η κατάρτιση και η ψήφιση μιας νομοθετικής ρύθμισης θα καθυστερήσει πολύ την εφαρμογή του μέτρου.
Είναι πολύ πιθανό η τρόικα να δώσει τη ..........

συγκατάθεσή της κατά την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σήμερα στην εστίαση επιβάλλεται ΦΠΑ με συντελεστή 23%, ενώ στόχος είναι να μειωθεί στο 13%.

Οπως έγραψε προ ημερών το «Βήμα», στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό δεν θα βρει σημαντικές «αντιστάσεις» από την Τρόικα αφού μέχρι στιγμής έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή μειώθηκε ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης, τα έσοδα από ΦΠΑ έχουν σημειώσει πτώση ενώ έχει διαπιστωθεί ότι από τότε που εφαρμόστηκε έχει αυξηθεί και η φοροδιαφυγή με τη μη έκδοση αποδείξεων.

Παράλληλα, έτοιμο είναι εδώ και αρκετούς μήνες και το νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων προκειμένου να απλοποιηθούν οι φορολογικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής ενός απλού φορολογικού συστήματος, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη διαδικασία για να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία στις εφορίες και στις κεντρικές υπηρεσίες ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα επιδιώξει να περάσει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα όταν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές δύο πράγματα συμβαίνουν: μειώνονται τα έσοδα και αυξάνεται η φοροδιαφυγή.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012. Τα έσοδα παρουσιάζουν «μαύρη τρύπα» 661 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιστροφές φόρων έχουν μειωθεί κατά 49% και έφθασαν στα 1,23 δις. ευρώ από 2,23 δις. ευρώ πέρυσι. Οι εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος ήταν μειωμένες κατά 352 εκατ. ευρώ ή κατά 8,37%, ενώ τα έσοδα από τον ΦΠΑ σημείωσαν πτώση της τάξεως των 894 εκατ. ευρώ ή του 12,1%. Οι εισπράξεις από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης καυσίμων και λοιπών ενεργειακών προϊόντων υποχώρησαν κατά 43 εκατ. ευρώ ή κατά 2,94%. Την «παρτίδα» σώζουν οι εισπράξεις από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες στο πρώτο πεντάμηνο έφθασαν τα 1,633 δισ. ευρώ.

Αλλαγές στη φορολογία προτείνει η νέα κυβέρνηση

- Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.

- Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:

- ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.

- ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.

- Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.

- Διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας.

- Μείωση των έμμεσων φόρων και των συντελεστών ΦΠΑ

- Οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάσταση τους από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών.

Το Βήμα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 6η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας.

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα το απόγευμα στις 7 για το διήμερο λήξης η 6η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας.

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο του Αγρίλη Φιλιατρών την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Ιουνίου 2012.
Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από την ...........

Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τους παραγωγούς καρπουζιού Τριφυλίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης.

Όπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσει και έκθεση με περίπτερα όπου εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων, συνεταιρισμοί ή ομάδες αγροτών θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.
Οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν στους επισκέπτες δροσερό καρπούζι.
Επίσης ένας τυχερός επισκέπτης, ο οποίος θα προκύψει μετά από κλήρωση το Σάββατο το βράδυ, θα κερδίσει ένα δείπνο για δύο άτομα στο Ιταλικό εστιατόριο του Costa Navarino.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι η Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα Πλαστικά Κρήτης και η εταιρεία syngenta. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα agrenda και ο agrotypos.

Το πρόγραμμα της γιορτής όπως το έχει καταρτίσει η οργανωτική επιτροπή καρπουζιού (που για φέτος είναι η πρώτη φορά που μπροστά βγαίνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί), έχει ως εξής:



Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Πως θα τσιμπήσουν όσουν δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

«Εχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας». Μπορεί να θυμίζει τίτλο ταινίας, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δυστυχώς δεν είναι. Τι είναι: Το μήνυμα που θα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας αν δεν έχετε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη Γ.Γ. της ...........

Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τον οποίο συνομίλησε το fpress.gr, όσοι θα υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά (Ε1), αυτόματα το σύστημα "διασταυρώνει" αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Οσοι εμφανίζονται να μην τα έχουν εξοφλήσει, αυτόματα θα λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα που θα τους καλεί να επισκεφθούν την Δ.Ο.Υ. που ανήκουν προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους .

Όπως είπε στο fpress.gr ο κ. Θεοχάρης η Γ.Γ.Π.Σ. εκτός από αυτούς που υποβάλλουν την δήλωσή τους ηλεκτρονικά, θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν και όσοι απαλλάσσονται από την ηλεκτρονική υποβολή, αφού σε αυτούς θα σταλθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ειδοποιητήρια στον τόπο διαμονής τους. Πάντως αν οι οφειλές από τέλη κυκλοφορίας ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ, εμπίπτουν στις παραβάσεις που έχουν ανακοινωθεί πρόσφτα για ποινές και κατασχέσεις.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενδεχομένως να γίνουν λάθη από το σύστημα και να ειδοποιήσει ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, οπότε καλό θα είναι από τώρα να ψάξετε για τις αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα έχετε εξοφλήσει, διότι χωρίς αυτές υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πληρώσετε πρόστιμο το οποίο είναι το διπλάσιο των τελών. Επίσης είναι σημαντικό όσοι λάβετε ειδοποιητήρια ενώ έχετε μεταβιβάσει το όχημά σας να βρείτε τα σχετικά έγγραφα για να μην επωμιστείτε το οικονομικό βάρος του νέου ιδιοκτήτη.

metrogrece

Έως την Δευτέρα οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών και νηπίων για τη σχολική περίοδο 2012-2013, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. (που μεταφέρθηκαν από τον καταργηθέντα φορέα Εργατικής Εστίας) λήγει τη Δευτέρα 2/7/2012.

Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ..........

ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια).

Η φιλοξενία τους είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας αρχίζει στις 6.45 π.μ. κάθε εργάσιμης ημέρας και τελειώνει στις 4.00 μ.μ.

Δεν λειτουργούν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα και όλες τις επίσημες αργίες. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι δικαιούχοι των παροχών του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Οι γονείς – κηδεμόνες των παιδιών για να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΡΕ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ και ταυτόχρονα θέση για τις καταλήψεις δημοτών ιδιοκτήτων οικοπέδων στην περιοχή που κατασκευάζεται το Φράγμα στα Φιλιατρά έστειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης ζητώντας να τακτοποιηθεί η υπόθεση ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και παράλληλα να ολοκληρωθεί το έργο.

Στην επιστολή που κοινοποιείται και στον ............

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ . Κόλλιας τονίζει μεταξύ άλλων ότι "οι εργασίες του φράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι, στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Χριστιανούπολης της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, μέχρι τώρα εξελίσσονται ομαλά. Το συγκεκριμένο έργο δίκαια έχει χαρακτηρισθεί έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή και δικαιολογημένα έχει αγκαλιασθεί και υποστηρίζεται όχι μόνο από τις αρμόδιες τοπικές αρχές αλλά και από τους κατοίκους της περιοχής."

Μάλιστα εκφράζει την πεποίθηση ότι "Θα ήταν λοιπόν κρίμα αυτή ο ομοψυχία – αναγκαία για την ολοκλήρωση του έργου – να διαταραχθεί λόγω γραφειοκρατικών υστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων, που έχουν εγκριθεί για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, καθώς οι κάτοικοι – ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων εκτάσεων, αν και έχουν επιτρέψει τις εργασίες στις ιδιοκτησίες τους, εν τούτοις περιμένουν ακόμη την καταβολή των δικαιουμένων αποζημιώσεων, δικαιολογημένα αγανακτούν.

Έκφραση μάλιστα της αγανάκτησής τους ήταν η πρόσφατη κινητοποίησή τους με αποκλεισμό του εργοταξίου με την προβολή του αιτήματός τους για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, τουλάχιστον αυτήν που έχουν εκκαθαρισθεί, αλλά και την επιτάχυνση για την εκκαθάριση και των υπολοίπων."

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας καταλήγει στην επιστολή του ότι "Ενόψει αυτών και προκειμένου ν’ αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις παρακαλούμε να προχωρήσετε το συντομότερο δυνατόν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και την κατάθεση των αποφασισμένων αποζημιώσεων στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να γίνει η είσπραξή τους από τους δικαιούχους."

radio936

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.