Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δημοσιογράφος πέρασε σεξουαλικό παιχνίδι για… μανιτάρι! [ VIDEO ]

Όσο περήφανοι αισθάνονται οι γονείς της δημοσιογράφου τοπικού καναλιού της Κίνας, που η κόρη τους δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με σεξουαλικά παιχνίδια, άλλο τόσο ντροπιασμένοι αισθάνονται οι υπεύθυνοι του καναλιού που δουλεύει, για το «κράξιμο» που έφαγαν, εξαιτίας του λάθους της.

Εργάτες που έσκαβαν σε επαρχία της...........

δυτικής Κίνας ανακάλυψαν ένα περίεργο αντικείμενο και η δαιμόνια ρεπόρτερ αποφάσισε να καλύψει το θέμα. Όταν έφτασε στο σημείο, πήρε το μανιτάρι στα χέρια της και άρχισε να το περιγράφει – σε ζωντανή σύνδεση – ως μυστηριώδες και ιδιαίτερα σαρκώδες.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός κατακλύστηκε με μηνύματα που κορόιδευαν το έγκυρο ρεπορτάζ, καθώς το μυστηριώδες μανιτάρι δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα σεξουαλικό παιχνίδι που αναπαριστά τα γυναικεία γεννητικά όργανα και απευθύνεται σε άντρες.

Το κανάλι αναγκάστηκε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δημόσια απολογία, μετά από ντροπιαστικά μηνύματα τηλεθεατών, επισημαίνοντας ότι η δημοσιογράφος είναι νέα και απονήρευτη.



Now24

Ν. Γιαννακοπούλου «Σε 40 μέρες χάσαμε 2.636 ψηφοφόρους και μία έδρα στη Μεσσηνία»

Σε δήλωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής
η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, αναφέρει:

«Με το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής οι πολίτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση, ζητώντας παράλληλα αλλαγές στην ακολουθούμενη πολιτική και απαιτώντας την ανανέωση της πολιτικής ζωής.
Κανένα κόμμα δεν πήρε εντολή σχηματισμού ..........

αυτοδύναμης κυβέρνησης, αλλά, αντιθέτως, δόθηκε σε όλα μια καθαρή εντολή συνεργασίας. Στόχος όλων πλέον πρέπει να είναι να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση.

Έχουμε όλοι χρέος να συμβάλουμε σε αυτό, πολίτες, κοινωνία και κόμματα, γιατί προτεραιότητα όλων μας είναι να βρει η πατρίδα μας ξανά το δρόμο της.
Μέσα στο κλίμα πόλωσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ που είχε δημιουργηθεί, το ΠΑΣΟΚ διατήρησε τις δυνάμεις του, αλλά όχι στο ακέραιο, με αποτέλεσμα να χάσει 8 έδρες πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και την έδρα στη Μεσσηνία, αφού μέσα σε 40 μέρες χάσαμε 2.636 ψηφοφόρους.

Τώρα, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να κρατήσουμε την κεντροαριστερά και τη δημοκρατική παράταξη όρθια και δυνατή και στη Μεσσηνία. Σε ό,τι με αφορά, θα παλέψω γι’ αυτό με όλες μου τις δυνάμεις και θα εργαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τα τοπικά μας θέματα, παρά το ότι θα είμαι εκτός Βουλής.
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, που συμπορεύτηκαν στην ωραία, αν και δύσκολη, μάχη που δώσαμε στις δύο τελευταίες εκλογές. Είμαι ευγνώμων στους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν στην πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του Κινήματος.

Ο αγώνας συνεχίζεται με το κεφάλι ψηλά, με μεγαλύτερη δύναμη, ενότητα και αποφασιστικότητα. Το αίτημα για μια ισχυρή ευρωπαϊκή Ελλάδα, ανανέωση της πολιτικής και εκσυγχρονισμό του πολιτικού μας συστήματος, είναι πάντα επίκαιρο και σε αυτό θα ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Θάρρος

Απόψε η μεγάλη συναυλία των Evanescence! [ VIDEO ]

Η μεγάλη στιγμή έφθασε και η συναυλία των Evanescence στην Αθήνα είναι γεγονός. Το διεθνούς φήμης συγκρότημα βρίσκεται από χθες το βράδυ στη χώρα μας και ετοιμάζεται πυρετωδώς για το μοναδικό show που θα παρουσιάσει on stage.

Έχοντας καταφέρει να μαγέψουν τις καρδιές εκατομμύριων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο, με τον ανατρεπτικό rock και gothic ήχο τους, οι Evanescence επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία, που θα συναρπάσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Η Amy Lee και η ομάδα της ανυπομονούν να ........

συναντήσουν τους θαυμαστές τους και να “ροκάρουν” μαζί τους, απόψε το βράδυ, στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Εδώ και δυο μέρες στήνεται το σκηνικό της συναυλίας και ετοιμάζονται οι εκπλήξεις του συγκροτήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, οι Evanescence θα κάνουν νωρίς το απόγευμα την πρόβα τους on stage και λίγο αργότερα θα γίνει το “Meet and greet”, όπου το rock συγκρότημα θα συναντήσει τους θαυμαστές του. Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 19:30!

Η συναυλία θα ξεκινήσει με το support group Elysee και λίγο αργότερα θα βρεθούν στη σκηνή οι Evanescence ερμηνεύοντας το “Bring Me To Life” που έχει κατακτήσει τα music charts σε όλο τον κόσμο και θα ακολουθήσουν οι μεγάλες επιτυχίες “My Immortal”, “Going Under” και “Call Me When You ’re Sober”, που καθιέρωσαν τους Evanescence στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Η προπώληση των εισιτηρίων πηγαίνει πολύ καλά και ο κοσμός μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του από το πρωί μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας στα ειδικά σειμεία έξω από το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Πάρε μια γεύση από την προχθεσινή τους συναυλία στη Βουδαπέστη:



tlife

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκεύή 22/6/2012 και ώρα 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας η οικονομική επιτροπή.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμαπζιώτης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα ημερήσια διάταξης.


1) Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικονομικού έτους 2012.
2) Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού και ορισμός υπολόγου.
3) Έγκριση δαπάνης μετακίνησης υπαλλήλου του Δήμου Τριφυλίας για εκτέλεση υπηρεσίας.
4) Έγκριση δαπάνης μετακίνησης υπαλλήλου του Δήμου Τριφυλίας για συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
5) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Γιαννίτσαινα», Τ.Κ. Κυπαρισσίας, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.
6) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Βλάχου», Τ.Κ. Κυπαρισσίας, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.
7) Έγκριση πρακτικών για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Μπραζέρι», Τ.Κ. Καλού Νερού, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

Oι 5 λόγοι που θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη σε διάλυση

Με το βραβείο έχουν κατά καιρούς τιμηθεί σημαντικοί διανοητές, όπως ο Έρικ Χόμπσμπάουμ ή ο Όουεν Τσάντγουϊκ. Για φέτος, το ίδρυμα Wolfson προκήρυξε κι ένα βραβείο για όποιον... γράψει την ιστορία από πριν. Συγκεκριμένα, κάλεσε επιφανείς οικονομολόγους να προβλέψουν τους λόγους που θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη σε διάλυση, αλλά και να αναλύσουν τρόπους για την διάσωσή της.

Πριν λίγες ημέρες το BBC παρουσίασε μια περίληψη των 5 θεωριών που συναγωνίζονται για το βραβείο. Όλες τους εμφανίζουν τεράστιο ενδιαφέρον και, φυσικά, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με τον δικό της, αρνητικό τρόπο.
Το ύφος, βέβαια, των Βρετανών διανοητών είναι.........

άκρως φλεγματικό. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τη νομισματική ένωση και πως από την πρώτη κιόλας ημέρα του ευρώ έκαναν το παν για να το «χαντακώσουν». Σήμερα τρίβουν με μια σχετική ευχαρίστηση τα χέρια τους και... σκαρώνουν σενάρια για την επόμενη ημέρα. Ας τα δούμε ένα – ένα:

1. Η Ελλάδα (ή κάποια άλλη χώρα) αποχωρεί από την Ευρωζώνη
Από τον Μαρκ Πράγκνελ


Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η Ελλάδα ή κάποια άλλη από τις αδύναμες οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης (ή και περισσότερες από μία χώρες) θα εγκαταλείψει το σκληρό ευρώ, για να τυπώσει δικό της νόμισμα. Αμέσως το νόμισμα αυτό θα υποτιμηθεί έντονα και σύντομα η χώρα αυτή θα αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της.

Η προετοιμασία της Ελλάδας (ή κάποιας άλλης χώρας) για έξοδο από το ευρώ θα γίνει υπό άκρα μυστικότητα και η εκτέλεση θα γίνει άμεσα από την στιγμή που θα ληφθεί η οριστική απόφαση. Λίγο πριν την αποχώρηση από το ευρώ, οι τράπεζες θα «απεργήσουν» για λίγες ημέρες και τα ΑΤΜ δεν θα δίνουν λεφτά, ούτως ώστε να μην σπεύσουν οι πολίτες να κάνουν μαζικές αποσύρσεις. Επειδή δεν θα έχουν προλάβει να κόψουν νέο νόμισμα, όταν ξανανοίξουν, το ευρώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται μεν, αλλά μόνο για πολύ μικρές συναλλαγές.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα (ή όποια άλλη χώρα) θα έχει κάνει μια γερή υποτίμηση του νέου της νομίσματος (50% και πάνω), κάνοντάς το άκρως ανταγωνιστικό και δίνοντας μια ώθηση στις εξαγωγές της. Ωστόσο, θα πρέπει να έχει βρει τρόπο να ελέγξει τον πληθωρισμό που θα καλπάζει (γιατί η οικονομία θα υποστεί ένα γερό σοκ και οι τιμές θα πάρουν την ανιούσα, λόγω έλλειψης πρώτων υλών, εισαγωγών κ.λπ), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να καταστρώσει ένα πολύ δυνατό σχέδιο για να πείσει τις αγορές να την δανείσουν μεσοπρόθεσμα, όταν παράλληλα θα αρνείται να πληρώνει το υπόλοιπο χρέος της!

2. Ο πόνος από την αποχώρηση θα είναι έντονος, αλλά θα κρατήσει λίγο
Από τον Τζόναθαν Τέππερ


Τον τελευταίο αιώνα 69 χώρες αποχώρησαν από κάποιο νόμισμα (αποδέσμευσαν το νόμισμά τους από κάποιο άλλο ισχυρότερο, στου οποίου το άρμα το είχαν δεμένο, υποτιμώντας το στην συνέχεια έντονα), ωστόσο δεν καταστράφηκαν. Το σημερινό, βέβαια, πρόβλημα με το ευρώ είναι πιο σύνθετο. Κι αυτό γιατί το εξωτερικό χρέος χωρών όπως η Ελλάδα ή η Ισπανία είναι αναλογικά πολύ πιο μεγάλο σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες κρίσεις. Κι επίσης, επειδή οι μισθοί και οι τιμές των αγαθών στις χώρες αυτές είναι άμεσα συγκρίσιμες με αυτές των γειτόνων τους. Όταν από τη μία μέρα στην άλλη οι σήμερα παρόμοιοι μισθοί και τιμές θα γίνουν μισοί μισθοί και διπλάσιες τιμές απ' αυτές που απολαμβάνει ο γείτονας, αυτό θα πονέσει πολύ.

Ωστόσο, ο τρόπος για να διαρκέσει αυτός ο πόνος λίγο υπάρχει και η ιστορία τον έχει ήδη δείξει: Υποτίμηση νομίσματος σε συνδυασμό με ανάπτυξη. Η μόνη εναλλακτική είναι μια αργή εσωτερική υποτίμηση (αυτό, δηλαδή, που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα). Το παράδειγμα της γρήγορης ανάπτυξης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιαπωνίας το '31, των ΗΠΑ το '34 και της Γαλλίας το '36, όταν εγκατέλειψαν την σταθερά του Χρυσού, λόγω του οικονομικού κραχ του '29, και είχαν μια εντυπωσιακά γρήγορη ανάπτυξη είναι ο μπούσουλας.

3. Επιστροφή όλων στα νομίσματα που είχαν πριν το ευρώ
Από τον Νιλ Ρέκορντ


Η Γερμανία θα ετοιμάσει ένα μυστικό σχέδιο, το οποίο θα ενεργοποιήσει μόνο σε περίπτωση που κάποια χώρα ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει το ευρώ. Τότε θα κληθούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης σε μια έκτακτη σύνοδο και η Άγκελα Μέρκελ θα τούς προτείνει να ακολουθήσουν την χώρα αυτή... όλοι τους!

Η ΕΚΤ θα διαλυθεί άμεσα και οι αρμοδιότητές της θα ανατεθούν ξανά στις κεντρικές τράπεζες της κάθε χώρας. Οι συναλλαγές που δεν γίνεται να οριστούν αμέσως σε κάποιο άλλο νόμισμα, θα υπολογιστούν σε ένα ειδικό «μετά-ευρώ», κάτι σαν το ECU που υπήρχε πριν την κυκλοφορία του κοινού νομίσματος.

Όλα τα κράτη θα συμφωνήσουν να κόψουν χρήμα, τόσο όσο χρειάζονται. Την ίδια ώρα οι τράπεζες θα έχουν κλείσει για κάποιες ημέρες και τα ΑΤΜ δεν θα δίνουν χαρτονομίσματα. Όταν τα νέα νομίσματα θα κυκλοφορήσουν, αμέσως θα αρχίσουν οι υποτιμήσεις στις χώρες με πρόβλημα (η δραχμή π.χ. ή η πεσέτα θα υποστούν σοβαρή υποτίμηση σε σχέση με το προηγούμενο νόμισμα, το ευρώ) ή οι ανατιμήσεις στην Γερμανία και την Ολλανδία.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι χώρες του Νότου σύντομα να αποκτήσουν εξαγωγική δύναμη –αλλά απαιτεί μια πολύ γενναία απόφαση από πλευράς Γερμανίας. Το θέμα είναι ότι η λύση της κρίσης της ευρωζώνης θα είναι άμεση. Θα σωθεί ο Νότος και θα χρεωθεί όλο το κόστος της σωτηρίας ο Βορράς. Όπως είναι λογικό, η κα. Μέρκελ θα ζητήσει κάποια ανταλλάγματα γι' αυτήν την γενναία της κίνηση. Μένει να δούμε ποια.

4. Το ECU-2
Από τον Γιενς Νόρντβιγκ


Αν το προηγούμενο σενάριο γίνει πραγματικότητα, τότε θα χρειαστεί ένα τιτάνιο έργο επαναπροσδιορισμού των ομολόγων, των καταθέσεων, των δανείων και όλων των παραγώγων. Το πιο δύσκολο πράγμα για την διαδικασία αυτή είναι να ξεφύγει από το νομικό κλοιό. Το αγγλικό δίκαιο που διέπει πολλά από τα ομόλογα και τα δάνεια δεν θα τής επιτρέψει να ολοκληρωθεί γρήγορα και εύκολα.

Η μόνη λύση είναι η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος, του ECU-2, που θα αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ του παλιού ευρώ και των νέων νομισμάτων. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα θα «παγώσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι συναλλαγές θα γίνονται αναγκαστικά μ' αυτό το ενδιάμεσο νόμισμα, μέχρι να επαναπροσδιοριστούν όλες οι αξίες.

5. Σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο
Από την Κάθι Ντομπς


Για να αποτραπεί η έξοδος κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη, η λύση είναι να... απαλλαγεί η χώρα αυτή από την Ευρωζώνη! Πώς; Μα χωρίζοντάς την στα δύο, ώστε να σταματήσει ο «πόλεμος» μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών. Δύο κεντρικές τράπεζες, δύο νομισματικές πολιτικές και δύο διαφορετικά ευρώ, θα επιτρέψουν στις χώρες που δυσκολεύονται με το σκληρό νόμισμα να βρουν μια λύση για τα χρέη τους, ενώ αυτές που επωφελούνται από το σημερινό ευρώ δεν θα χάσουν τόσα πολλά. Οι τιμές συναλλαγής μεταξύ των δύο νομισμάτων θα οριστούν από την αρχή, αναλόγως του πώς αντιδρά η αγορά.

Κάθε πιθανή χρεωκοπία θα αντιμετωπίζεται σαν ιδιαίτερη περίπτωση και όχι σαν συνολικό πρόβλημα της Ευρωζώνης. Όποια χώρα επιβιώσει και συνέλθει γρηγορότερα, μπορεί πάντα να ζητήσει να ενταχθεί στην άλλη ζώνη, αυτήν του ισχυρού νομίσματος.

Newsbomb

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τον αγώνα Ελλάδας - Γερμανίας! Euro 2012 [ VIDEO ]

FORTZA ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΙ Γ_ _Α ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ




ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες αναμένεται να είναι η εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος ο Βαγγέλης Βενιζέλος επέμεινε στην άποψή του ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει κανείς από τους εκλεγμένους βουλευτές στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση Βενιζέλου έγινε αποδεκτή με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας

Δεν θα συμμετέχουν σε υπουργεία πρώην ...........

υπουργοί και προβεβελημένα στελέχη του κόμματος αλλά στελέχη που θεωρούνται λιγότερο εμβληματικά.

Αναμένονται αντιδράσεις ωστόσο από την πλευρά Λοβέρδου, Χρυσοχοίδη και Ευθυμίου που υποστηρίζουν και το ίδιο φαίνεται ότι έκαναν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. την αντίθετη άποψη, διαφωνώντας με αυτή του Βενιζέλου.

Apospasma.gr

Προσοχή στα καιρικά φαινόμενα εφιστούν στους αγρότες

Από τη Δ/νση Έρευνας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνονται οι αγρότες, ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός το επόμενο διάστημα, δεν θα δημιουργήσει δυσκολίες στην εκτέλεση των προγραμματισμένων υπαίθριων γεωργικών εργασιών της εποχής.

Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας .........

Φυτών , ανακοινώνεται, ότι αυτή την εποχή τα αμπέλια και μέχρι το στάδιο της καρπόδεσης είναι ευαίσθητα στις προσβολές από τον Περονόσπορο και το Ωίδιο, που συχνά είναι καταστροφικές.

Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχoy, ενημερώνονται οι αμπελοκαλλιεργητέςγια την προστασία των αμπελοειδών αυτή την περίοδο:

Ευδεμίδα: Η πτήση του εντόμου συνεχίζεται με μέτριους πληθυσμούς. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη δραστηριότητα της. Συνιστάται επαναληπτική επέμβαση την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο σκεύασμα. Ο ψεκασμός ή το σκόνισμα να κατευθύνει το φάρμακο στα σταφύλια και να τα καλύπτει.

Ψευδόκοκκος: στα επιτραπέζια σταφύλια, όπου υπάρχει ιστορικό προσβολών, να συνδυαστεί η αντιμετώπιση του με την ευδεμίδα και να διαβρέχονται καλά οι κορμοί και οι βραχίονες.

Περονόσπορος: οι διυγράνσεις των φύλλων από νυκτερινές δροσιές ή βροχοπτώσεις έχουν δώσει νέες μολύνσεις που θα εμφανιστούν τις επόμενες μέρες. Συνιστάται επιμελημένος ψεκασμός με κατάλληλο μυκητοκτόνο σκεύασμα. Το ψεκαστικό υγρό να καλύπτει καλά το φύλλωμα και τα σταφύλια.
Ωίδιο (λόβα): Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση της ασθένειας. Συνιστάται επέμβαση σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του Περονόσπορου.

Από το Περιφερειακό Κέντρο προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι η Καρπόκαψα και η Ανάρσια της Ροδακινιάς είναι δύο έντομα που η δεύτερη πτήση τους άρχισε σε όλες τις περιοχές και είναι συνεχής.

Για την προστασία των καρπών, συνιστάται καταπολέμηση και των δύο εντόμων με τα κατάλληλα σκευάσματα. Γενικά οι καρποί θα πρέπει να είναι προστατευμένοι από το στάδιο αλλαγής του χρώματος τους.

Με τους παραπάνω ψεκασμούς τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου, συνιστάται να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση και των ξυλοφάγων εντόμων που προσβάλουν τα δένδρα.
Για τον Κόσσο και τον Καπνώδη, ο ψεκασμός να κατευθύνεται στο λαιμό και τον κορμό.
Για την Σέζια, ο ψεκασμός να κατευθύνεται στον κορμό και στους βραχίονες.
Και τέλος για τη Ζεύζερα, ο ψεκασμός να κατευθύνεται στις κορυφές.

Προσοχή: Τα αγροχημικά πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας και με απόλυτη συμμόρφωση στην τελευταία ημερομηνία ψεκασμού πριν τη συγκομιδή.
Βέβαια οι παραγωγοί για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να συμβουλεύονται στους τοπικούς γεωπόνους.

Mesinea.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ- ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΝΟΔΟ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η συγκομιδή υπαίθριου καρπουζιού στην Τριφυλία παρά την σημαντική υποχώρηση των τιμών εξαιτίας των πιέσεων των αγορών και κυρίως της ανομοιογένειας στην λήψη συλλογικών αποφάσεων από τη πλευρά των παραγωγών όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές σε θέματα αγροτικού ενδιαφέροντος.

Πιο αναλυτικά οι εξαγωγές κινούνται σε ..........

άριστα επίπεδα με δεκάδες φορτία να εκτελωνίζονται για Ευρώπη και Ασία ενώ όπως τόνισε ο παραγωγός Παναγιώτης Λεβεντογιάννης “η καλλιέργεια έγινε με μεγάλες δυσκολίες αλλά καταφέραμε να έχουμε άριστη ποιότητα παρά τις καιρικές που επικράτησαν στο εξωτερικό δεν βοήθησαν να πετύχουμε φέτος ικανοποιητικές τιμές, καθώς η αγορά παρασύρθηκε από τις παγκόσμιες εξελίξεις επιβράδυνσης της κατανάλωσης” για να προσθέσει ότι “η κρίση δεν επέτρεψε να πουληθεί το καρπούζι όπως αρμόζει καθώς τα καλλιεργητικά έξοδα έχουν αυξηθεί ενώ οι παραγωγοί μας πλέον είναι άρτια εκπαιδευμένοι στις συνθήκες άριστης καλλιέργειας και παραγωγής με τη συμβολή των γεωπόνων της Διεύθυνσης Γεωργίας και όλων των εμπλεκόμενων βγάζοντας πρώιμο καρπούζι από την αρχή”.

Εκτίμησε ότι ‘οι παραγωγοί πειθάρχησαν στις απαιτήσεις της αγοράς, έκοψαν ώριμα καρπούζια προς εξαγωγή και έγιναν αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι αλλά οι παραγωγοί θα πρέπει να μην πανικοβάλλονται εξάγοντας καρπούζι την ίδια ημέρα καθώς το χρονοδιάγραμμα για μια καλή εξαγωγική περίοδο διαρκεί 20 ημέρες”. Παράλληλα εξήγησε ότι “ήδη η τιμή τους ανέβηκε τα τελευταία 24ωρα, η τιμή ήταν 11 λεπτά στο φόρτε της εξαγωγής και τώρα μιλάμε για κάτι περισσότερο το οποίο μόλις καλύπτει τα έξοδα” για να επισημάνει ότι “παρότι η τιμή ξεκίνησε καλά με 27-30 λεπτά μετά έπεσε στο ναδίρ σημαίνοντας καταστροφή για τους παραγωγούς φτάνοντας κοντά στα 15 λεπτά οπότε πρέπει οι παραγωγοί να μάθουν να πουλάνε το καρπούζι με συλλογική πειθαρχία για να πετύχουμε ενοποιημένες τιμές”. Φυσικά επέμεινε στη παρέμβαση της Πολιτείας η οποία είναι απούσα όπως το Δημοπρατήριο στα Φιλιατρά.

Για το ποιοτικό άρωμα του είδους μίλησε ο κ. Παρασκευόπουλος ως ελεγκτής λέγοντας ότι “η ποιότητα ήταν άριστη, η πορεία όμως των τιμών ήταν άσχημη δημιουργώντας πρόβλημα κυρίως στους παραγωγούς που παρότι έχουν ΄βριμα καρπούζια ξαφνικά βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο” για να υπογραμμίσει ότι “είδαμε μια οικονομική συγκυρία που δημιούργησε αδιέξοδο στους παραγωγούς και ήδη έχει συγκομισθεί το 90% της παραγωγής και απαιτείται επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων προκειμένου να πετύχουμε ώριμο καρπούζι με τιμές που να αποζημιώνουν τον παραγωγό με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων” καθώς όλα τα φορτία φεύγουν ώριμα στο εξωτερικό ελπίζοντας ότι θα γλυκάνει την τοπική οικονομία, ενώ οι στρεμματικές αποδόσεις ήταν ικανοποιητικές.

Mesinea.gr

Από δευτέρα οι βαθμολογίες των πανελληνίων 2012

Οι βαθμοί των υποψηφίων που διεκδικούν μιας θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα ανακοινωθούν από Δευτέρα και μάλιστα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η βαθμολόγηση της πλειονότητας των γραπτών, δείχνει πως Φυσική και μαθηματικά οδηγούν σε πτώση τις βάσεις εισαγωγής για Πολυτεχνεία, ιατρικές και φυσικομαθηματικές σχολές.

Αντιθέτως ανοδικά θα κινηθούν οι .........

βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστήμων.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ... ΦΩΤΙΕΣ

Τα μειωμένα κατά 30% κονδύλια για την πυροπροστασία-πυρασφαλεια (από τη ΣΑΤΑ), ύψους 18,4 εκατ. ευρώ φέρνουν στα ταμεία των δήμων και των περιβαλλοντικών συνδέσμων οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Πρόκειται για χρήματα που έπρεπε να είχαν δοθεί, με ευθύνη των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, εδώ και περίπου 50 ημέρες (από τα τέλη Απριλίου) - εδώ.

Κι αυτό, για να προχωρήσουν δήμοι και .........

σύνδεσμοι σε καθαρισμό βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ, καθαρισμό-έλεγχο χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α βαθμού, θέματα εξοπλισμού (π.χ., βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λπ.), υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κτλ. (Δείτε την σχετική Απόφαση). Διαδικασίες που -όπως λέει χαριτολογώντας στην aftodioikisi.gr δήμαρχος της επαρχίας- «τώρα που μας δίνουν τα λεφτά θα ολοκληρωθούν το...Σεπτέμβριο», δηλαδή μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Πόσο ζωτικής σημασίας, όμως, είναι αυτά τα κονδύλια; Ενδεικτικά είναι όσα λέει στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: «Πολύ. Αυτά τα χρήματα είναι για μισθοδοσία, ασφάλεια, εξοπλισμό... Εάν δε δοθούν, δεν μπορεί να γίνει φύλαξη. Χωρίς χρήματα δεν υπάρχει πυροπροστασία». Μάλιστα, όπως σημειώνει, η ακυβερνησία και η αδιαφορία των ιθυνόντων θα... κάψει ό,τι πράσινο έχει απομείνει στην Αττική. «Θα καούν τα βουνά», σημειώνει σε μια δήλωση απόγνωσης.

Εικόνες σαν την πρόσφατη περίπτωση της Κερατέας, όπου κάηκαν περίπου 20.000 στρέμματα, με το δήμαρχο Κώστα Λεβαντή να μπαίνει σε καιόμενο σπίτι για να βγάλει κάτοικο έξω, που αρνούνταν να εγκαταλείψει την περιουσία του, μάλλον δε θα επαναληφθούν (μέχρι στιγμής υπάρχουν καταγεγραμμένες ολοκληρωτικές καταστροφές σε 22 κατοικίες, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται). Ή σαν την άλλη, στην Παλαιά Φώκαια, όπου η φωτιά, αφού έκαψε 4.000 στρέμματα, σταμάτησε στη θάλασσα επειδή δεν είχε τι άλλο να κάψει, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Χαρακτηριστική και η περίπτωση της πυρκαγιάς στο Δήμο Σκύρου, όπου έκαψε το ένα τέταρτο του νησιού, με τους κατοίκους και τον έναν δασοπυροσβέστη να προσπαθούν να τη σβήσουν και το δήμαρχο Κύθνου Μανώλη Φίλιππα να δηλώνει στην aftodioikisi.gr πως «η ακυβερνησία και η φωτιά μάς έκαψαν».

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες τελευταία στιγμή σώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την πυρασφάλεια του ΠΕΣΥΔΑΠ δασική περιοχή στην Αγία Βαρβάρα, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σβήστηκε άμεσα, καθώς υπήρχε πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα και υπήρχε εκείνη την ώρα διαθέσιμο προσωπικό (εδώ).

Παράσταση διαμαρτυρίας από το Δ. Σαρωνικού

Στο μεταξύ, δικάζονται αύριο Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) οι τέσσερις συλληφθέντες για την πυρκαγιά της 16ης Ιουνίου που κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Ο Δήμος Σαρωνικού, διά του δημάρχου Π. Φιλίππου, του αντιδημάρχου Μανώλη Τσαλικίδη και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Γιώργου Λάμπρου, θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε επιφυλακή μέχρι απόψε στις 10, με 15 υδροφόρα οχήματα, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην περίπτωση αναζωπύρωσης των εστιών του Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα:

1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Π.Υ. Μεγάρων
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - 1η Ε.Μ.Α.Κ. (Ελευσίνα)
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - 6ος Π.Σ. Αθηνών (Ολυμπιακό Χωριό)
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Αφίδνες (διόδια)
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - 12ος Π.Σ. Αθηνών (Παλλήνη)
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Π.Υ. Λαυρίου
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Π.Υ. Μαρκόπουλου
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - 8ος Π.Σ. Αθηνών (Ελληνικό)
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Π.Υ. Νέας Μάκρης
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Π.Υ. Κορωπίου
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Κατσιμίδι
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Κουβαράς
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Πεδίον Άρεως
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Αττικό Άλσος
1 υδροφόρο όχημα σε επιφυλακή - Πάρκο Τρίτση

Παράλληλα, σε εφαρμογή λήψης έκτακτων μέτρων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, ενεργοποιείται η αριθμ. 87590/479/15-6-2012 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, βάσει της οποίας εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, από τις 07.00-19.00.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και μέχρι σήμερα στις 10.00 π.μ., διατηρήθηκαν τέσσερα (4) υδροφόρα οχήματα στη νοτιοανατολική Αττική για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΟ
Εδω έρχεται να δέσει το Video με την δήλωση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια σχετικά με τα πενιχρά μέσα που έχουν τόσο ο Δήμος όσο και η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.