Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 30 Μαίου για νέο Δ.Σ στον Παντριφυλιακό Καλού Νερού

ΣΤΗΝ Προκήρυξη εκλογών με Γενική Συνέλευση των μελών του Παντριφυλιακού ομίλου Καλονερού προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ομάδας κάνοντας παράλληλα μίνι απολογισμό των δραστηριοτήτων της χρονιάς που διανύσαμε.

Ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Μιχαλόπουλος μαζί με όλα τα μέλη συμφωνήθηκε ομόφωνα όπως οι Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Μαίου 2012 στις 8 το βράδυ και σε περίπτωση μη απαρτίας το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 την ίδια στα γραφεία του συλλόγου στο Κ.Ε.Π. Καλονερού.

Νωρίτερα αναμένεται να επικυρωθεί από ........

την Γενική Συνέλευση παρουσία του απερχόμενου Προεδρείου, ο οικονομικός απολογισμός του 2011 και ο Προυπολογισμός της ομάδας από τους αρμόδιους παράγοντες.

Η ψηφοφορία θα αναδείξει το νέο 9μελές συμβούλιο με τους αναπληρωματικούς και αναμένεται αρχές Ιουνίου το αργότερο να συγκροτηθεί σε Σώμα προκειμένου να καθορίσει τους στρατηγικούς στόχους της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Τζογάρει επικίνδυνα η Αριστερά το μέλλον της Ελλάδας

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Οι εκλογές της 17-5 είναι κομβικές για την πορεία της πατρίδας μας .Αναμετράται η ευρωπαϊκή μας προοπτική με την τυχόν πορεία μας στο θολό και ασαφές αύριο.

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας φαντάζουν ιδίως αυτήν την περίοδο ξεκάθαρα κρυστάλλινες και δεν επιδέχονται πλέον ουδεμίας αμφισβήτησης για το διακύβευμα και το στόχο που επιδιώκεται.

Παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ , χωρίς παλινωδίες και .......

επικίνδυνους πειραματισμούς και φυσικά ανάταξη της πληγείσας αξιοπρέπειάς μας και επαναδιαπραγμάτευση όχι αόριστη , αλλά επί συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων που έχουν να κάνουν, όχι με την επίτευξη των αποδεκτών από εμάς στόχων , αλλά μόνο με τα μέσα και τον τρόπο προσέγγισης των συμφωνηθέντων με την Ευρώπη.

Αυτό το διάστημα ζούμε κυριολεκτικά εμείς οι Έλληνες μία πρωτοφανή κατάσταση στα Ελληνικά χρονικά , όπου κάθε ημέρα που περνάει αποσυντίθεται η κρατική μηχανή, οι πολίτες δείχνουν πως ...κάτι κακό περιμένουν να συμβεί , τα πάντα υπολειτουργούν , οι πλουτοπαραγωγικές μας πηγές ,όπως είναι ο τουρισμός , καταρρέουν ,η ανεργία διογκώνεται , η λαθρομετάστευση έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο, οι ελλείψεις σε φάρμακα και παροχές υγείας και κοινωνικής προστασίας είναι τρομακτικές και κάποιες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας συνεχίζουν να είναι ...στον κόσμο τους.

Έγιναν οι εκλογές της 6ης Μαϊου και το αποτέλεσμα ορισμένοι το εξέλαβαν ως ...εντολή ακυβερνησίας και επαναληπτικών εκλογών, για να συγκροτήσουν το ισχυρό μέτωπο της Αριστεράς , αδιαφορώντας αν έτσι τζογάρουν το μέλλον των Ελλήνων! Κάποιοι άλλοι ως εντολή να μη ...συζητήσουν με κανέναν.

Ιδίως η Αξιωματική αντιπολίτευση, με πολυγλωσσία, θέσεις αντικρουόμενες βασιζόμενες στο ...ένστικτο κυρίως και όχι στη στρατηγική και με εμφανή την έλλειψη προγράμματος κάθε ημέρα ανακοινώνει και κάποιους νέους φόρους τους οποίους αποσύρει την επομένη.

Θολές θέσεις για τις κρατικοποιήσεις, για την ανεργία ,για τους λαθρομετανάστες που μαστίζουν τη φτωχή Ελλάδα , για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους,αλλά και επικίνδυνη αφέλεια σε ότι αφορά τις διεθνείς μας συμμαχίες και συμφωνίες.

Απέναντι σε όλο αυτό το αλαλούμ υπάρχει η κεντροδεξιά που έχει εγκαίρως αναδείξει τις υστερήσεις και τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές και είναι αυτήν τη στιγμή η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειρισθεί την τραγικότητα των στιγμών.

Αρκεί βέβαια να σταματήσει σε ορισμένες περιπτώσεις τα αυτογκόλ , να εμπιστευθεί ανθρώπους που λειτουργούν συσπειρωτικά και όχι αφαιρετικά και να διαφοροποιήσει την επικρατούσα λογική των "ημετέρων" που ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες κυριαρχεί . Οι καιροί επιβάλλουν άλλες συμπεριφορές , άνοιγμα στην κοινωνία καθαρό λόγο , διαφάνεια , εντιμότητα και δικαιοσύνη.

Οι πολίτες γνωρίζοντας το παρελθόν αλλά με το βλέμμα αποκλειστικά στο μέλλον , θα επιλέξουν τη σταθερότητα και την Ευρωπαϊκή μας προοπτική και μόνο.

ΣΧΟΛΙΟ
Κυρία Μπούζα μας μακρυά απο τα δυο σιχαμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αυτοί μας έφεραν ως Έθνος εδώ που είμαστε. Καιρός να πάνε στα τσακίδια.

Είναι σοβαρά πράγμα αυτά που κάνετε με τον Προϋπολογισμό φίλτατοι της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας;

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Με ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλια μεταφέρουμε στους αναγνώστες του «Θ» - κατοίκους της Τριφυλίας τα τεκταινόμενα στο δήμο Τριφυλίας. Ενημερώνουμε για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της δημοτικής Αρχής, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των Επιτροπών, τη δράση του δημάρχου και των στελεχών της δημοτικής διοίκησης, τις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων καθώς επίσης παρεμβαίνουμε και αναδεικνύουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η περιοχή με στόχο να συμβάλουμε από το δικό μας μετερίζι στην επίλυσή τους και να δημιουργηθούν, ει δυνατόν, προϋποθέσεις και υποδομές που απαιτούνται για αναπτυξιακή προοπτική της Τριφυλίας.

Πολλές φορές, μάλιστα, δεν έχουμε διστάσει...........

να είμαστε καυστικοί και σκληροί στη κριτική μας προς τη δημοτική Αρχή του κ. Κόλλια. Αν δε μας έδιδαν οι ίδιοι οι τοπικοί άρχοντες την αφορμή, προφανώς και δε θα είχαμε λόγο να ασκήσουμε κριτική. Όταν όμως συντρέχουν οι λόγοι, ασφαλώς και δεν κάνουμε τα στραβά μάτια! Συνεδριάζει, λοιπόν, αύριο το απόγευμα, στις 8, το δημοτικό συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα «Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2012». Η πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Σώματος έχει αριθμό πρωτοκόλλου 14239 και ημερομηνία 25-05-2012, δηλαδή η πρόσκληση εκδόθηκε την Παρασκευή.

Ψάχνοντας χθες για τον Προϋπολογισμό, για να γράψω στο «Θ» για τη συνεδρίαση, ανακάλυψα έκπληκτος πως ο Προυπολογισμός «θα» συζητηθεί και «θα» συνταχθεί, αρμοδίως, στην Οικονομική Επιτροπή σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Πρωτοκόλλου 14234 πρόσκληση του προέδρου της Οικ. Επιτροπής στις 25-05-2012. Δηλαδή, ο Προυπολογισμός που «θα» συζητηθεί αύριο στο δημοτικό συμβούλιο, την Παρασκευή που εκδόθηκε η πρόσκληση του Δ.Σ. δεν είχε συνταχθεί στην Οικ. Επιτροπή. Όχι μόνο δεν είχε συνταχθεί, αλλά την ίδια μέρα, την Παρασκευή, εκδόθηκε και η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής για τη σημερινή συνεδρίαση για τη σύνταξη του Προϋπολογισμού. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι έπρεπε, όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 159 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), να έχει ψηφιστεί προ πολλών μηνών και πριν το τέλος του 2011! Εκδόθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. για ψήφιση του Προϋπολογισμού, χωρίς να υπάρχει Προυπολογισμός, αφού σήμερα, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., «θα» συζητηθεί η σύνταξη του Προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή!

Αν αυτό δε δείχνει και δεν αποδεικνύει την ελαφρότητα και την προχειρότητα, που φτάνουν στα όρια ανευθυνότητας, με την οποία η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει αυτό το κορυφαίο για το δήμο γεγονός, όπως είναι σύνταξη και ψήφιση του Προϋπολογισμού, τότε τί; Τί άλλο περισσότερο; Μήπως και για αυτό φταίει ο κακός «Καλλικράτης», το Μνημόνιο και η Τρόικα; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 28-5-2012




Έλληνες έφτιαξαν εφαρμογή για iPhone και iPad με την ελληνική ιστορία

Δυο αδέλφια, ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, έφτιαξαν μία νέα, ενδιαφέρουσα εφαρμογή γύρω από την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Το «Greece: History & Culture», είναι διαθέσιμο για iPad και iPhone και επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί μέσα από την συσκευή του σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και τις χρονικές περιόδους.

Εκτός από την ιστορία ο χρήστης μπορεί .............

να βρει ακόμη χρήσιμες πληροφορίες για αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ελλάδας.
Τα δυο αδέλφια που δημιούργησαν την εφαρμογή έχουν καταγωγή από τον Αχινό της ανατολικής Φθιώτιδας, και ο ένας αρχαιολόγος και ο δεύτερος προγραμματιστής.

Την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:
http://itunes.apple.com/app/greece-history-culture/id523838757/

mediagate.gr

Καμαρώστε πολιτικούς που θέλουν να σώσουν και την Ελλάδα.... [ VIDEO ]

Καβγάς ανάμεσα στο Αργύρη Ντινόπουλο της ΝΔ και την "τηλε κομουνίστρια" Λιάννα Καννέλη.
Λιάννα Κανέλη: «Είσαι ξετσίπωτος, σιγά ρε μάγκα, είσαι απόγονος μαυραγορίτη....»
Ντινόπουλος: «Όταν σας λέμε για την ιστορία σας δε λες τίποτα, μην το παιζεις τηλε κομουνίστρια , μόκο τώρα Λιάνα».

Και γαμώ τα επίπεδα πολιτικού λόγου από επίδοξους σωτήρες της Ελλάδας...... ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ να μην σας ματιάσουμε.

Δείτε το Video




Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων λόγω εκλογών

Δυο εργάσιμες ημέρες πριν και δυο μετά τις εκλογές αναστέλλουν τις εργασίες τους τα δικαστήρια της χώρας ενόψει των εκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης η αναστολή των εργασιών θα διαρκέσει από τις 14 έως και 19 Ιουνίου, ενώ για το Πρωτοδικείο Αθηνών η αναστολή παρατείνεται μέχρι και 20 Ιουνίου.

Της αναστολής εξαιρείται η περίπτωση..........

έναρξης των μικτών ορκωτών δικαστηρίων και μικτών ορκωτών εφετείων εφόσον έχουν προσδιοριστεί δικάσιμοι εντός του Ιουνίου. Επίσης, της αναστολής εξαιρείται και η εκδίκαση κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το 18μηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Now24

Στις 17 Ιουνίου αυτοδυναμίες τέλος – Οι συμμαχίες έρχονται

Πλήρη ρήξη με τους ψηφοφόρους τους καταγράφουν τα παραδοσιακά κόμματα τα οποία βαδίζουν προς τις κάλπες χωρίς να γνωρίζουν ποια κυβέρνηση θα προκύψει.

Αυτονομίες τέλος και, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, τα κόμματα που σήμερα κινούνται σε κλίμα πόλωσης προετοιμάζονται αύριο να συνεργαστούν.

Το πολιτικό σκηνικό δυσκολεύεται να ..........

προσαρμοστεί στις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας μετά την οικονομική κατάρρευση του 2010.Το διακύβευμα της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιπλέκεται καθώς τα οικονομικά δεδομένα είναι δραματικά και οι προοπτικές εξόδου από την κρίση περιορισμένες.

Το στοίχημα της Ελλάδας είναι οικονομικό και πολιτικό και τα κόμματα δεν είναι προετοιμασμένα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. «Γαλάζια» και «πράσινα» επιτελεία επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα κοινό πεδίο πολιτικής συνεύρεσης και επέλεξαν ως κοινή ατζέντα την παραμονή της χώρας στο ευρώ αφού στα θέματα ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής δεν συμπίπτουν προγραμματικά. Η πόλωση των δύο στρατοπέδων και ο στόχος της αυτονομίας οδήγησε τα τελευταία 35 χρόνια σε παράλληλες πορείες που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα μέτωπο ευρωπαϊκής σταθερότητας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο προσδοκούν να παρουσιάσουν ως παράγοντα αστάθειας. Την ίδια ώρα, ελληνικός λαός οδεύει για δεύτερη φορά στις κάλπες, χωρίς κανένα από τα κόμματα να του εξηγεί την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και πώς η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση. Έτσι οι πολίτες παραμένουν ανενημέρωτοι και διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα με τα οποία ψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δηλαδή της οργής και της απέχθειας προς τον πολιτικό κόσμο.

Ακόμη και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είπε την πλήρη αλήθεια για την κατάσταση της χώρας. Ενώ όταν αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι μετά το PSI δημιουργούνται προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από την κρίση και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στην επιστολή του που διάβασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στους πολιτικούς αρχηγούς περιγράφει μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα απειλείται με άμεση κατάρρευση.

Αλλά και τα λεγόμενα «μνημονιακά» κόμματα αποφεύγουν να πουν την αλήθεια, καθώς θεωρούν ότι μια ελαφρά αντιμνημονιακή στροφή διευκολύνει την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων τους. Οι κκ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ζητούν την ψήφο χωρίς να διευκρινίζουν ποια θέματα θα επαναδιαπραγματευτούν και τι θα συμβεί σε περίπτωση άρνησης από πλευράς των δανειστών μας..

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και τάσσεται υπέρ του ευρώ, στην ουσία μιλάει για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο. Όταν ο κ. Γιάννης Μηλιός λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει φόρο 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης υποστηρίζει τις κρατικοποιήσεις και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για προσλήψεις στο Δημόσιο, είναι σαφές ότι αυτά δεν αφορούν μια αλλαγή του μνημονίου αλλά κατάργηση του οικονομικού μοντέλου της χώρας και διαμόρφωση μιας κρατικίστικης Ελλάδας που όλα αυτά μπορεί να τα χρηματοδοτήσει μόνο αν κόψει χρήμα, δηλαδή αν επιστρέψει στη δραχμή.

iefimerida

Mε black out απειλείται η χώρα καλοκαιριάτικα λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ΔΕΗ

Στο σκοτάδι κινδυνεύει να βυθιστεί η χώρα τον Ιούλιο, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ εξαιτίας δανείων που λήγουν και έχει πρόβλημα αναχρηματοδότησης αλλά και των λογαριασμών που δεν πλήρωναν οι πολίτες διότι περιελάμβανε το γνωστό χαράτσι.

Πριν τις εκλογές η εταιρία ενισχύθηκε ...........

εκτάκτως με ποσό της τάξης των 380 εκατ. ευρώ, με το κύριο μέρος να προέρχεται από την επιστροφή των δόσεων Μαρτίου και Απριλίου του Ειδικού Τέλους Ακινήτων στην εταιρία (250 εκατ. ευρώ), που δόθηκαν ως ταμειακή διευκόλυνση μέχρι το τέλος Ιουνίου. Επιπλέον 130 εκατομμύρια αφορούσαν επιστροφή φόρου. Η ταμειακή αυτή διευκόλυνση ωστόσο παύει στα τέλη Ιουλίου και η ΔΕΗ θα κληθεί να επιστρέψει στο δημόσιο τα ποσά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Μέσα στον Ιούνιο η εταιρεία θα κληθεί να αναχρηματοδοτήσει και δάνεια που λήγουν, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ. για τα οποία έχει πρόβλημα αναχρηματοδότησης. Την ίδια ώρα η ανάσα που περίμενε η ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθυστερεί. Οι ελπίδες στρέφονται στην πρόταση για δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών, που όμως πρέπει να πάρει το πράσινο φως της τρόικας.

Zoom News

Σούπερ ιός των υπολογιστών «αντικαθιστά» τον Τζέιμς Μποντ

Ένα νέο ιδιαίτερα πολύπλοκο κακόβουλο λογισμικό (που αποκαλείται Flame) ανακάλυψαν οι ερευνητές της ρωσικής φίρμας Kaspersky Labs, σε συνεργασία με υπηρεσία του ΟΗΕ, και μάλιστα αποδίδουν τη δημιουργία του σε μυστικές υπηρεσίες κάποιας χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, η Kaspersky Labs θεωρεί ότι ..........

το Flame λειτουργεί ήδη από τον Αύγουστο του 2012 και φέρεται να έχει χτυπήσει πάνω από 600 στόχους σε Ιράν, Ισραήλ, Σουδάν, Συρία, Λίβανο, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Οι μολυσμένοι υπολογιστές άνηκαν σε κυβερνητικές υπηρεσιες, ακαδημαϊκά ινστιτούτα αλλά και επιχειρήσεις.

Οι ερευνητές που ανακάλυψαν τον νέο ιό υποστηρίζουν ότι είναι μία από τις πιο πολύπλοκες απειλές στην ασφάλεια υπολογιστών που έχουν δει. Κι αυτό γιατί ο Flame δεν προξενεί ζημιά, αλλά δουλεύει σιωπηλά στο παρασκήνιο, συλλέγοντας ευαίσθητα δεδομένα. Καταγράφει την διαδικτυακή κίνηση, αποθηκεύει στιγμιότυπα της οθόνης, συλλέγει ηχητικές συνομιλίες και πολλά άλλα. Στη συνέχεια μέσω ενός περίπλοκου δικτύου στέλνει όλα αυτά τα δεδομένα πίσω στους δημιουργούς του. Λόγω αυτής της πολυσχιδούς λειτουργικότητάς του, οι ερευνητές τον παρομοιάζουν με «βιομηχανική σκούπα».

Ο ιός έχει μέγεθος 20ΜΒ και είναι 20 φορές μεγαλύτερος από τον διάσημο ιό Stuxnet. Λόγω του μεγέθους του, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν πολύ καιρό για να καταλάβουν πως λειτουργεί. Τονίζουν όμως ότι «ο Flame δεν έχει φτιαχτεί για να κλέψει λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς. Είναι πολύ διαφορετικός από τα συνηθισμένα κακόβουλα λογισμικά». Γι' αυτό το λόγο, υποστηρίζουν δεν μπορεί να είναι προϊόν χακτιβιστών (π.χ. Anonymous) ή κυβερνοεγκληματιών αλλά κυβερνητικών υπηρεσιών.

iefhmerida

Ο καιρός για σήμερα 29-5-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.