Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ειδικές συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή εξαπάτησης

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα ..........

οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία :

Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.
Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.
Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.
Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.

Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.
Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.
Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

Απάτη με τη μέθοδο πώλησης κατασχεμένων από την Τράπεζα ακινήτων ή οχημάτων σε συμφέρουσα τιμή

Οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.

Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη.
Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη.
Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.

Οι Έλληνες είμαστε κατά της Lagarde. Χιλιάδες τα like

Θεριεύει παγκοσμίως το κίνημα κατά της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ιδιαίτερα μετά τις ατυχείς δηλώσεις της κατά της Ελλάδας.

Στον κοινωνικό ιστότοπο του Facebook, ............

έχει δημιουργηθεί σελίδα ειδικά αφιερωμένη στην κ.Λαγκάρντ, που φέρει τον τίτλο "Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκάρντ" και ήδη έχει συγκεντρώσει 4.222 «οπαδούς» aυτή την στιγμή -και μάλιστα όχι μόνο Έλληνες.

Μέσω της σελίδας, οι διαχειριστές κάνουν έκκληση στα μέλη της ομάδας, να προωθήσουν τη σελίδα και στη δική τους χώρα, ενώ τα σχόλια των φίλων της σελίδας είναι από αιχμηρά ως υβριστικά, όπως αυτό που την αποκαλεί «Puta Sionista !» ή το σχόλιο στα ελληνικά «Πόσο κοστίζουν τα ρούχα και τα χρυσαφικά σου σε κάθε εμφάνιση ;»

Υπενθυμίζουμε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε δηλώσει στην εφημερίδα Guardian ότι έχει έρθει η ώρα οι Έλληνες να πληρώσουν τους φόρους τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Μην περιμένετε καμία συμπάθεια", ενώ επισήμανε ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά στη Νιγηρία, γιατί χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα.

iefhmerida

Απειλούν με έξωση το ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία έχει έρθει το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή εδώ και καιρό. Mάλιστα το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ χρωστάει ήδη οκτώ ενοίκια στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους.

Η αντιπρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να ..........

πληρώσει τώρα ένα ενοίκιο στον ιδιοκτήτη, ωστόσο ο τελευταίος δε φαίνεται να ικανοποιείται με αυτή την προσωρινή λύση και φέρεται διατεθειμένος να κάνει ακόμα και έξωση.

i efhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Κατα τ' άλλα ΑΠΕΙΛΟΥΝ να σώσουν οικονομικά την Ελλάδα. Ποιοί; Οι Αποτυχημένοι!!!!

Η Ελλαδα χτύπησε την Ευρώπη εκεί που πονάει.

Ποιους μαύρισε η χώρα μας στην Eurovision

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τη γεωπολιτική διάσταση του διαγωνισμού η οποία άλλοτε έχει υπερεκτιμηθεί και άλλοτε το αντίθετο.

Ο τρόπος που ψηφίζουν οι χώρες υποδηλώνουν βαθύτερες συμμαχίες σε επίπεδο καθαρά πολιτικό.

Παραδοσιακά η Ελλάδα ανταλλάσσει .............

δωδεκάρια με την Κύπρο, αν και είχε κάποιες «φιλίες» στο πλαίσιο του διαγωνισμού κυρίως με την Αλβανία, τη Βουλγαρία αλλά και με τη... Βρετανία.

Ο φετινός διαγωνισμός ήταν κάπως ιδιαίτερος με την Ελλάδα να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία ή το Βέλγιο γυρνώντας τους κυριολεκτικά την πλάτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της, η Wall Street Journal επικαλούμενη ανάλυση των ειδικών της Renaissance Capital έγραψε ότι «η Ελλάδα μπορεί να κατάπιε το πικρό φάρμακο της λιτότητας που της έδωσαν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη, όμως τους χτύπησε εκεί που πραγματικά πονάνε. Στις ψήφους στη Γιουροβίζιον.

Ο ένδοξος κιτς ετήσιος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού είναι γνωστός για τις πολιτικά υποκινούμενες ψήφους των συμμετεχόντων».

Έτσι θεωρεί ως πράξη πολιτικής αντίδρασης το γεγονός ότι η χώρα έδωσε ψήφους μόνο στις συμμετοχές της Ιταλίας και της Κύπρου και δεν ανταπέδωσε τις ψήφους που έλαβε από το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Ο Τσάρλς Ρόμπερτσον στέλεχος της τράπεζας, αναφέρθηκε, ωστόσο και στη στάση Ιταλίας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας που ήταν σαφώς πιο διπλωματική από της Ελλάδας καθώς έδωσαν ψήφους στη γερμανική συμμετοχή αποσκοπώντας ίσως στην εύνοια του Βερολίνου.

radar.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ψήφισε ως εξής:

Ουκρανία 1 πόντος
Μολδαβία 2 πόντους
Ιταλία 3 πόντους
Ρωσσία 4 πόντους
Αζερμπαϊτζάν 5 πόντους
Σουηδία 6 πόντους
Ρουμανία 7 πόντους
Σερβία 8 πόντους
Αλβανία 10 πόντους
Κύπρος 12 πόντους.

Θα βαθμολογηθεί τελικά το επίμαχο θέμα Γ4 της Φυσικής;

Αλλάζει σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το Γ4 θέμα του μαθήματος της Φυσικής των Πανελληνίων. Η ηγεσία του υπουργείου και η Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων, προσανατολίζονται στο να βαθμολογηθεί κανονικά το θέμα και να μην μοιραστούν στα υπόλοιπα θέματα οι επτά μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό.

Όπως αναφέρει το zougla.gr, τις επόμενες..............

ώρες το υπουργείο Παιδείας με νέα του ανακοίνωση θα άρει την απόφασή του περί ακύρωσης του θέματος της Φυσικής και θα ζητά να βαθμολογηθεί κανονικά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του zougla radio, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κατήγγειλε ότι η «Πολιτεία αντιμετώπισε ένα λάθος κάνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος το οποίο αδικεί χιλιάδες εξεταζόμενους».

Η απόφαση αυτή του υπουργείου, ίσως, να λήφθηκε και υπό το φόβο των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα μπορούσαν να κάνουν οι υποψήφιοι και να τινάξουν στον αέρα τις εξετάσεις, όπως συνέβη σε μια ανάλογη περίπτωση 15 χρόνια πριν.

Hδη, γονείς μαθητών προσέφυγαν στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου και κατέθεσαν αναφορά προκειμένου να αρθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, διότι όπως υποστηρίζουν «με την πράξη αυτή (της ΚΕΕ) ακυρώνεται η αδιάβλητη και ισότιμη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και στερούνται αδικαιολόγητα τα παιδιά μας τη δυνατότητα να φοιτήσουν στην σχολή της επιλογής τους, γεγονός καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία τους».

Ο Μπάμπης Πατσούρης επικεφαλής του Ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Μεσσηνία

Σε συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 να είναι εικεφαλής ο Μπάμπης Πστσούρης.

ΤΟ ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής αριστεράς είναι το παρακάτω:



ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ )

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)

ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ)

ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΑΛΑΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΡΟΧΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

9η και 10η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Διπλή θα είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Τα θεματα που θα συζητηθούν έχουν να κανουν στην πλειοψηφία τους με την Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών ανώ για τις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας, για το οικονομικό έτος 2012.

Αναλυτικά τα θέματα είναι:........

1. Οριστική παραλαβή μελέτης του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ, τ. ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ»
2. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση Αντικατάσταση φρεατίων ομβρίων», Δ.Ε. Φιλιατρών.
3. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση Πεζοδρομίων», Δ.Ε. Φιλιατρών.
4. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών», Δ.Ε. Φιλιατρών.
5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανόρυξη Γεώτρησης», Δ.Ε. Φιλιατρών.
6. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου», Δ.Ε. Φιλιατρών.
7. Καταγγελία σύμβασης μίσθωσης ακινήτου στη Δ.Ε. Αετού (έγκριση της αριθ. 42/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής)
8. Παραχώρηση – Αλλαγή χρήσης εγκαταλελειμμένων τουαλετών παραλίας Αι-Λαγούδη Κυπαρισσίας.

Για τις 8μ.μ.

Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικονομικού έτους 2012.

Και τώρα Έλληνα… πλήρωνε – «Φωτιά» στα τεκμήρια και αποδείξεις

«Φωτιά» στα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα αρχίσουν να έρχονται στους φορολογούμενους από τις αρχές Ιουνίου βάζουν η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, ο νέος τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνει κάθε φορολογούμενος για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο και η σημαντική αύξηση κατά 33% έως και 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις που .........

αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις που συμπληρώνουν τις ημέρες αυτές οι φορολογούμενοι κρύβουν παγίδες πρόσθετων φόρων για μεγάλο αριθμό πολιτών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, όλοι οι φορολογούμενοι αλλά κυρίως όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα ακόμη και κάτω από 5.000 ευρώ θα πρέπει να βρουν οπωσδήποτε αποδείξεις για αγορές αγαθών και παροχής υπηρεσιών, η συνολική αξία των οποίων πρέπει να είναι ίση με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ του συνολικού ατομικού εισοδήματος του προηγούμενου έτους (το οποίο πρόκειται να δηλώσουν) και του τεκμαρτού εισοδήματος που θα προσδιοριστεί γι’ αυτούς με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Αποδείξεις

Αν η συνολική αξία των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν είναι χαμηλότερη του ποσοστού αυτού, τότε θα πληρώσουν φόρο 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων έτους 2011 που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που ισοδυναμεί με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ ετησίου δηλωθέντος ή ετησίου τεκμαρτού εισοδήματος. Ειδικά όσοι απέκτησαν το 2011 πραγματικά εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την εφαρμογή των νέων αυξημένων τεκμηρίων διαβίωσης, τα τεκμαρτά εισοδήματα που θα προκύψουν γι’ αυτούς θα είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, μεγαλύτερα από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και, ως εκ τούτου, υψηλότερα του εισοδήματος που απέκτησαν και πρόκειται να δηλώσουν.

Συνεπώς, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρο, παρά το γεγονός ότι τα πραγματικά εισοδήματά τους είναι χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, εκτός εάν καταφέρουν τη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος επικαλούμενοι αποταμιεύσεις παρελθόντων ετών, έσοδα που απέκτησαν από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή άλλα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2011 τα οποία απαλλάχθηκαν από το φόρο εισοδήματος ή φορολογήθηκαν αυτοτελώς.

Επιπλέον, εάν οι αποδείξεις που έχουν μαζέψει έχουν αξία ίση με το 25% του δηλωθέντος κι όχι του (υψηλότερου) τεκμαρτού εισοδήματος, τότε θα πληρώσουν επιπλέον φόρο ίσο με το 10% της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν συγκεντρώσει και της αξίας που ισοδυναμεί το με το 25% του (υψηλότερου του δηλωθέντος) τεκμαρτού εισοδήματος. Κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Κάθε φορολογούμενος, ακόμη κι αν το συνολικό ατομικό εισόδημά του για το 2011 ήταν χαμηλότερο του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ πρέπει να έχει μαζέψει αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών ή παροχής υπηρεσιών που πραγματοποίησε το 2011 για να μη χάσει το αφορολόγητο. Συγκεκριμένα, για να κατοχυρώσει ως αφορολόγητα τα πρώτα 5.000 ευρώ του εισοδήματός του, πρέπει να έχει συγκεντρώσει φέτος αποδείξεις δαπανών έτους 2011 αξίας ίσης με το 25% του ετησίου ατομικού εισοδήματός του. Σε κάθε περίπτωση το 25% υπολογίζεται επί του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ του εισοδήματος που δηλώνει ο φορολογούμενος και του εισοδήματος που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, σκάφος αναψυχής. Π.χ. αν το δηλωθέν εισόδημα είναι 4.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα, δηλαδή αυτό που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, είναι 5.000 ευρώ, τότε χρειάζονται αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ποσού των 5.000 ευρώ (που είναι το μεγαλύτερο) κι όχι με το 25% του ποσού των 1.000 ευρώ (που είναι μικρότερο). Χρειάζονται δηλαδή αποδείξεις αξίας 1.250 ευρώ κι όχι 1.000 ευρώ.

2. Αν ο φορολογούμενος δεν έχει μαζέψει τις αποδείξεις που απαιτούνται, τότε επί της διαφοράς θα κληθεί να πληρώσει φόρο 10%. Στο παραπάνω παράδειγμα ο φορολογούμενος θα πληρώσει έξτρα φόρο 25 ευρώ (1.250-1.000=250 Χ 10%=25) γιατί δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες αποδείξεις.

3. Κάθε φορολογούμενος πρέπει να δηλώσει την αξία των αποδείξεων που συγκέντρωσε στον κωδικό 049 του πίνακα 7, στην τρίτη σελίδα του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης (του εντύπου Ε1). Ο συγκεκριμένος κωδικός επιτρέπεται να συμπληρωθεί μόνο εφόσον η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα. Πρέπει να συμπληρωθεί ακόμα και όταν το πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ, δεδομένου ότι αν η δήλωση δεν αναγράφει καθόλου ποσό αποδείξεων τότε ο φορολογούμενος θα πληρώσει φόρο 10% για το 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός του, όποιο κι αν είναι αυτό.

Προσοχή στα τεκμήρια διαβίωσης

Στον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από τα περιουσιακά στοιχεία (κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία) κατά την εκκαθάριση της δήλωσης λαμβάνεται και ένα ποσό ελάχιστης ετήσιας «αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης», το οποίο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ προκειμένου για άγαμο και σε 5.000 ευρώ για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση. Στην περίπτωση των συζύγων ο καθένας βαρύνεται με ελάχιστη ετήσια «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ύψους 2.500 ευρώ.

Συνεπώς, σε κάθε φορολογούμενο, όποιο κι αν είναι το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματός του, ακόμη δηλαδή κι αν είναι μηδενικό, η εφορία καταλογίζει ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ αν είναι άγαμος ή 2.500 ευρώ αν είναι έγγαμος. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση στο ελάχιστο αυτό ποσό τεκμηρίου διαβίωσης προστίθεται και το τεκμήριο που προκύπτει με βάση την έκταση και την τιμή ζώνης της κύριας και κάθε δευτερεύουσας κατοικίας (ιδιόκτητης, εκμισθούμενης ή δωρεάν παραχωρούμενης) που χρησιμοποιεί ο φορολογούμενος για τη διαμονή του.

Από κει και πέρα εάν ο φορολογούμενος χρησιμοποιεί και Ι.Χ. αυτοκίνητο, τότε προστίθεται στα προαναφερθέντα τεκμήρια και το τεκμήριο που προκύπτει με βάση τα κυβικά εκατοστά του αυτοκινήτου αυτού, οπότε το τεκμαρτό εισόδημα ανεβαίνει σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο. Συνεπώς, κάθε φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βαρύνεται φέτος με τουλάχιστον 3 ποσά τεκμηρίων: το ελάχιστο των 3.000 ή 2.500 ευρώ, το τεκμήριο της κατοικίας που χρησιμοποιεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.

Τα ποσά αυτά αθροιζόμενα προσδιορίζουν ένα ελάχιστο όριο τεκμαρτού εισοδήματος το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υψηλότερο του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα όσων φορολογουμένων δηλώσουν φέτος εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ να κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος βάσει τεκμηρίων.

real.gr

Μεγάλη κατάκτηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ οι αλλαγές του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας

Το αποτέλεσμα των συνεχόμενων αγώνων και την επιμονή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για την ορθή, από την πλευρά του κράτους, αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, έρχεται να επιβεβαιώσει η έκδοση του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1506, Τόμος Β’, στις 4.5.2012.
Μετά την έντονη διαμαρτυρία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κατά τη δημοσίευση του προηγούμενου Πίνακα, με ΦΕΚ 2611/Τόμος Β’, το Νοέμβριο του 2011, ο οποίος και αποσύρθηκε, η Ομοσπονδία με πείσμα και συνεχόμενες επιστολές προς τα Υπουργεία καθώς και με συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ και του Προέδρου της, κατάφερε να αποκαταστήσει τις αδικίες που αυτός περιείχε σε ότι αφορά τα ποσοστά αναπηρίας των ατόμων με Διαβήτη.
Με το νέο Πϊνακα Προσδιορισμού Ποσοστών ...........

Αναπηρίας αποδίδεται στους ινσουλινοεξαρτώμενους (Τύπου 1 διαβήτης) αλλά και στους ινσολινοθεραπευόμενους (Τύπου 2 διαβήτης) οι οποίοι ρυθμίζονται πλέον με ινσουλίνη, ποσοστό 50% με τη βεβαίωση της πάθησης, ενώ το ποσοστό 67% αποδίδεται με την ύπαρξη επιπλοκών και της εξέλιξης τους βάσει τεκμηριωμένων ιατρικών & επιστημονικών στοιχείων.
Η επιτυχία αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν αναλογιστούμε ότι η Π.Ο.Σ.Σ.Α.ΣΔΙΑ αγωνίζεται από το 1995, έτος ίδρυσή της έως και σήμερα για να προσδιοριστεί με επιστημονικά κριτήρια τα ποσοστό αναπηρίας για την πάθηση του Σ.Δ. αφού και ο παλαιός Κανονισμός του έτους 1993 χαρακτηρίζονταν για την αντιεπιστημονικότητά του.
Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.ΣΔΙΑ δεν σταματάει εδώ τον αγώνα της και ενημερώνει τα μέλη της ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζήτησε την ταχύτατη έκδοση εγκυκλίου προς τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ προκειμένου οι γιατροί να εξετάζουν βάσει του νέου Πίνακα. Επί τη ευκαιρία ενημερώνουμε όλα τα άτομα με Σ.Δ. σε περίπτωση που συναντήσουν πρακτικές οι οποίες δεν είναι σύννομες με τον νέο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας να επικοινωνούν με τους Συλλόγους τους, την Ομοσπονδία ή την Ε.Σ.Α.μεΑ για περαιτέρω χρήσιμες οδηγίες.
Ο πίνακας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, αριθμός ΦΕΚ1506/ΤΒ΄/4-5-2012 και τα ποσοστά αναπηρίας για την πάθηση του Σ.Δ στο Κεφάλαιο Μεταβολικές Παθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τηλ. 210-5201474, την Πρόεδρο κα Αθανασία Καρούνου στο 692712229 ή το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κα Σπυριδούλα Λάγιου στο 6974317059

ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΕΦΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΩΝ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας γνωστοποιεί τα εξής:
Το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών (Ν.3955/2011) είναι ήδη σε λειτουργία. Πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής παρέχονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr, στην επιλογή «ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ».
Στο Μητρώο έχουν υποχρέωση εγγραφής όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών, εφόσον: ........

• αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια.
• προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με προϊόντα κάθε μορφής, είτε παραγόμενα στην Ελληνική Επικράτεια είτε εισαγόμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία και για τους σκοπούς της παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής (εφόδια ή εισροές).
Σημειώνεται ότι η τυχόν εγγραφή των ενδιαφερόμενων στα Κλαδικά Μητρώα, που αναφέρονται στο άρθρο 7 το Νόμου 3955/20-4-2011 (ΦΕΚ Α' 89) δεν αναιρεί την υποχρέωση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών. Σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος ενδιαφερόμενος έχει εγγραφεί σε αντίστοιχο Κλαδικό Μητρώο, αυτό θα καταχωρείτε στο ειδικό πεδίο της αίτησης εγγραφής του στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.

Επισημαίνεται ότι, όσον αφορά στα καταστήματα εμπορίας φυτοπροστατευτικών, είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη υποχρέωση εγγραφής στο τηρούμενο μητρώο των καταστημάτων εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η αίτηση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση και δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών εκτός από την βεβαίωση εγγραφής του ενδιαφερόμενου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η οποία και θα εισάγεται στο σύστημα σε μορφή pdf .
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο λήγει στις 30 Ιουλίου 2012.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα κάτωθι τηλέφωνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ιωάννα Κορδούλη 210-2125594, Ευαγγελία Κατσάνου 210-2125539,
Νικόλαος Παπαδόπουλος 210-2125507, Ιωάννης Διακόνης 210-2125529.

Επιστολή Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις άδειες χρήσης νερού

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ 28-05-12

Κοινοποίηση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &ΧΩΡ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΙΟΝΙΟΥ.
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ &ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Αξιότιμοι κύριοι

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την απλοποίηση των..........

διαδικασιών της ΚΥΑ 110424 11-4-12 "διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού."
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα στο Δημαρχείο Γαργαλιάνων βρίσκεται γεωπόνος του Δήμου για να συνδράμει στις αιτήσεις των παραγωγών. Ενώ και ο Αγροτικός Σύλλογος με ανακοινώσεις του, προτρέπει τους παραγωγούς να σπεύσουν για να φτιάξουν τις αιτήσεις τους. Αντιμετωπίζουμε την άρνηση όμως των παραγωγών να συμμετέχουν, λόγω των παρακάτω αιτημάτων..

1) Παράταση μικρού χρονικού διαστήματος αφού η τελευταία τροποποίηση έγινε στις 11-04-12 ενώ η ανάρτηση στο διαδίκτυο έγινε στις 16-05-12.

2) Η απαγορευτική απόφαση από τις τότε Νομαρχίες για μεταφορά νερού άνω των 1500μ, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . Πρόταση μας είναι ότι μπορεί και πρέπει να γίνει εξοικονόμηση νερού όχι όμως διακοπή της άρδευσης. Άρα όρια για μεταφορά θα πρέπει ισχύσουν από δω και πέρα και όχι σε παγιωμένες καταστάσεις χωρίς επέκταση των στρεμμάτων που καλλιεργούνται όσο και των δικτύων, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.

3) Στα αρδευόμενα αγροτεμάχια, αντί για συμβόλαια που ζητιούνται και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν, να ζητείται το Ε9 όπως κατατέθηκε και στην αίτηση ενιαίας δήλωσης ΟΣΔΕ.

4) Η ανανέωση των αδειών χρήσης νερού κάθε 3 χρόνια πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί.

Ευελπιστούμε στην συμβολή σας ώστε να επιλυθούν και τα τελευταία ζητήματα που έχουν προκύψει ώστε να περατωθεί χωρίς προβλήματα το πρώτο σκέλος που είναι η καταγραφή, του μεγάλου έργου της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Ο πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Συνάντηση –συζήτηση του ΠΑΣΟΚ με επαγγελματίες και εργαζόμενους στους μαζικούς χώρους εργασίας.

Ανοιχτή πρόσκληση για συνάντηση – συζήτηση , την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο REX , απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας παρουσία του πρώην βουλευτή και συμπατριώτη μας Γιώργου- Ερνέστου Χαραλαμπόπουλου σ’ όσους δρουν σε μαζικούς χώρους εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και.........

τους επαγγελματίες της πόλη μας για να συζητήσουμε τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ταυτόχρονα να ακούσουμε προτάσεις – ιδέες στο πλαίσιο της παρουσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ανασυγκρότησή του, εν’ όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης

Tο βασικό αντικείμενο της σκληρής διαπραγμάτευσης που κάναμε από τον Ιούνιο του 2011 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012, όταν εγκρίθηκε το PSI και η δανειακή σύμβαση, ήταν να μην περικοπούν εισοδήματα -και ιδίως χαμηλά και μεσαία εισοδήματα- να μη θιγούν μισθοί και συντάξεις, να μη θιγεί η συλλογική αυτονομία και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε όλα αυτά που ..............

θέλαμε. Έπρεπε να κάνουμε έναν συμβιβασμό, γιατί τότε μιλούσαμε και διαπραγματευόμασταν χωρίς να υπάρχει το PSI, χωρίς να έχει μειωθεί το χρέος, χωρίς να έχουμε πάρει το νέο δάνειο.
Τώρα διαπραγματευόμαστε με ένα άλλο κεκτημένο. Τώρα έχει μειωθεί δραστικά το χρέος κι έχει αναδιαρθρωθεί η συντριπτική πλειονότητα του χρέους που βρίσκεται στα χέρια των θεσμικών μας εταίρων, και όχι στα χέρια της αγοράς. Αυτό είναι μία εξαιρετικά σημαντική αλλαγή.
Τώρα μπορούμε να επαναφέρουμε όλα τα σημεία που είχαμε θέσει στη μακρά διαπραγμάτευση μέχρι την έγκριση της δανειακής σύμβασης και μπορούμε να πετύχουμε την αναθεώρηση , μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Προτείνουμε λοιπόν έξι κεντρικά σημεία αναθεώρησης:

1. Σημείο πρώτο: η ανάγκη να μη γίνουν περικοπές στα εισοδήματα και ιδίως σε μισθούς και συντάξεις, για να μη μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση.

2. Σημείο δεύτερο: η ανάγκη να προστατευτεί η συλλογική αυτονομία και ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα η αγορά εργασίας.

3. Σημείο τρίτο: η ανάγκη να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας και να πέσουν στην αγορά, με στόχο τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης, την προώθηση επενδύσεων, την αύξηση της απασχόλησης και άρα την ανακοπή της ανεργίας, τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ που προέρχονται από τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως τα έχουμε προσδιορίσει ευρώ-ευρώ.

4. Σημείο τέταρτο: η ανάγκη να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές, που τις έχουμε καταλογραφήσει και παρουσιάσει μία-μία, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 55 δισ. ευρώ. Επενδύσεις που έχουν καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αδυναμίας του ελληνικού και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τις σχετικές συμβάσεις.

5. Σημείο πέμπτο: Η ανάγκη να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου 2011 που ελπίζω ότι θα επαναληφθούν στις 24 Μαΐου 2012 για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα, με την άμεση κινητοποίηση των υφισταμένων κοινοτικών πόρων καθώς και των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

6. Σημείο έκτο: Να στηριχθούν με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και ιδίως προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, κατάρτισης, αυτεπιστασίας των ΟΤΑ και κοινωφελούς εργασίας.

Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη και υπεύθυνη στρατηγική που απαντά στο οξύ δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, για μια Ελλάδα σταθερά μέσα στο ευρώ, ασφαλή και ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς τώρα τι να σχολιάσουμε; Αν σχολιάσουμε θα βγει ακατάλληλο και θα μας την πείτε. Και θα έχετε και δίκιο.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε στα βολεμένα κομματόσκυλα της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας είναι ότι κύριοι και η υπομονή έχει τα όρια της.
Τα υπόλοιπα πείτε τα εσείς οι αναγνώστες μας αλλά πάντα με κόσμιο τρόπο.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.



ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ



Οι λύσεις



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ



Οι λύσεις



Γιατί κοιτάνε να κυνηγήσουν την ΔΕΗ Από τα Φιλιατρά;;;

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Μια υπόθεση έφτασε στ' αφτιά μας τις τελευταίες ημέρες και έχει να κάνει με την ΔΕΗ Φιλιατρών και την ιδιοκτήτρια του κτηρίου όπου στεγάζεται.
Πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ζήτησε με έγγραφο της από την ιδιοκτήτρια του κτηρίου όπου στεγάζεται η ΔΕΗ, να γίνει μείωση του μισθίου για το κτήριο, αίτημα όμως το οποίο απορρίφθηκε από την ιδιοκτήτρια του οικήματος.

Έτσι λοιπόν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ..........

αναζητούν χώρο στα Φιλιατρά για να στεγάσει την Τεχνική διεύθυνση της επιχείρησης. Χώρο σαν τον παλιό Βωμό (εκτός πόλης) στην περιοχή του Αγιαννάκη Φιλιατρών αφού κάπου στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχει κτήριο το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας.

Έτσι λοιπόν με την άρνηση της ιδιοκτήτριας να μειώσει το ενοίκιο (το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι αρκετά "αλμυρό") η ΔΕΗ κινδυνεύει να κοπεί σε δυο κομμάτια. Το ταμείο ή θα παραμείνει εκεί που είναι ή εάν δεν θέλει η ιδιοκτήτρια κάπου αλλού (πάντα στο κέντρο).
Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι η ταλαιπωρία του πελάτη, αφού για 2 διαφορετικές περιπτώσεις θα πρέπει να πάει σε 2 διαφορετικά σημεία. Και αυτό θα είναι κατά του πελάτη πρώτα και κύρια και θα έχει ζημιά στην συνοχή της ΔΕΗ (εκτός πάντα από την ταλαιπωρία των πολιτών).
Η πόλη μας έχει την τύχη να φιλοξενεί μια πολύ μεγάλη εταιρία όπως η ΔΕΗ. Να έχει στην πόλη μας τα κεντρικά της γραφεία τουλάχιστον για όλη την Τριφυλία.
Μια τέτοια ενέργεια από πλευράς της ιδιοκτήτριας του οικήματος κρύβει τον κίνδυνο η ΔΕΗ να μεταφερθεί ολόκληρη στην Κυπαρισσία αν υπάρχει εκεί χώρος. Άλλο που δεν θέλουν οι άπληστοι και αχόρταγοι Κυπαρίσσιοι.

Γιατί να τους δώσουμε την ευκαιρία να κατασπαράξουν άλλη μια Δημόσια Υπηρεσία; Δεν τους φτάνουν όσες έχουν αρπάξει και κατασπαράξει από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους; Είναι απαραίτητο να πάρουν κι άλλη; Γιατί κοιτάμε μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας;
Θεωρούμε ότι η διάσπαση της ΔΕΝ σε δυο κομμάτια είναι τεράστιο λάθος και η ιδιοκτήτρια του οικήματος θα πρέπει να βάλει λίγο "νερό στο κρασί της " και να κάνει μείωση στο μίσθιο.
Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είναι και λίγα τα χρήματα του ενοικίου κάθε μήνα.

Σε τέτοια περίοδο κρίσης, που επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, είναι προτιμότερο να πάρει λίγα λιγότερα χρήματα ως ενοίκιο αλλά να είναι "δεδομένα" και σίγουρα τον μήνα παρά το να αποχωρήσει μια τέτοια υπηρεσία και οι χώροι του οικήματος να μείνουν ξενοίκιαστοι.
Νομίζουμε ότι με λίγη καλή θέληση μπορεί να βρεθεί μια χρυσή λύση στο θέμα και να συνεχίσει η ΔΕΗ να βρίσκεται στην πόλη μας ολόκληρη όπως είναι τώρα και όχι σε κομμάτια όπως κινδυνεύει να γίνει.
Αν δεν κάνουμε λάθος, υπάρχει ήδη και δεδικασμένο με ανάλογες περιπτώσεις μείωσης μισθίων. Δεν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει τέτοια εξέλιξη στο θέμα.
Λίγη καλή θέληση να υπάρχει και από τις δυο πλευρές και όλα θα λυθούν.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 27-5-2012




Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 28 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 - 0 - 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964


Είναι το καινούριο Φαρμακείο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Χαραλάμπους απέναντι από τον φούρνο του κ. Τασσόπουλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.