Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Μπορούμε να δούμε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μας;

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο διάφοροι επιτήδειοι να προσπαθούν να διασπείρουν κακόβουλες εφαρμογές και άλλο επικίνδυνο λογαριασμό εξαπατώντας τους χρήστες του Facebook.

Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι οι εφαρμογές και οι δημοσιεύσεις εκείνες που αναφέρουν ότι μπορείς να δεις ποιοι επισκέφθηκαν το προφίλ σου.

Π.χ. «65 άνθρωποι έχουν δει το προφίλ μου αυτή την .............

εβδομάδα. 65 άτομα έχουν δει το προφίλ μου σήμερα. Έλεγξε το δικό σου στο…»

Όπως εξηγεί όμως το ίδιο το Facebook δεν προσφέρει σε καμία εφαρμογή ή ομάδα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για να εντοπίζει ποιος παρακολουθεί το προφίλ σας (Χρονολόγιο), ούτε για να βλέπει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ποιος και πόσο συχνά έβλεπε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Επιπλέον εξηγεί ότι αν μια εφαρμογή ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει ο χρήστης να την αναφέρει στη σελίδα «Πληροφορίες» της εφαρμογής πατώντας «Αναφορά εφαρμογής» στο κάτω μέρος της σελίδας ή «Αναφορά» στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας της εφαρμογής.Ο Ύμνος των Ανεξάρτητων Ελλήνων [ + Στίχοι ]

Από Αναγνώστη μας στο FacebookΟι στίχοι του Ύμνου


Κάτι παιδιά με μια Σημαία
τρέξαν να πουν παντού τα νέα
Βγάλανε άσσο απ το μανίκι
πως ο Βαρδάρης φέρνει Νίκη!

Τρία παιδιά απ' την Ελευσίνα
την παρατήσαν τη ρουτίνα
Φέραν στο Σύνταγμα φιρμάνι
χαμός στη Κρήτη και στη Μάνη!

Ξύπνα!...για να στολίσουμε
το σπίτι μας το πατρικό
Ξύπνα!...να τραγουδήσουμε
για το ξαστέρωμα στον ουρανό

Τρέξε!...για να γιορτάσουμε
στους δρόμους που άνοιξαν για μας,
Τρέξε!... για να φωνάξουμε,
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"

Ξεκίνησαν απ τον Περαία
φτάσανε μες τη Καλλιθέα
Στο Φάληρο, στο Περιστέρι,
ξεσηκωμός σ όλα τα μέρη

Μες στο χορό και οι Κυκλάδες
τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες,
της Εφτανήσου τα στολίδια,
Νίκης μηνύματα όλα ίδια...

Ξύπνα!... για να στολίσουμε
το σπίτι μας το πατρικό
Ξύπνα!...να τραγουδήσουμε
για το ξαστέρωμα στον ουρανό

Τρέξε!...για να γιορτάσουμε
στους δρόμους που άνοιξαν για μας,
Τρέξε!... για να φωνάξουμε,
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"

Ξύπνα!.. .για να στολίσουμε
το σπίτι μας το πατρικό
Ξύπνα!...να τραγουδήσουμε
για το ξαστέρωμα στον ουρανό

Τρέξε!...για να γιορτάσουμε
στους δρόμους που άνοιξαν για μας,
Τρέξε!... για να φωνάξουμε,
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Αν τελικώς η χώρα μας διατηρήσει το μνημόνιο τότε το βέβαιον είναι ότι θα αναγκαστεί να υιοθετήσει έναν μάλλον πιο σύγχρονο τρόμο για την αντιμετώπιση των ασθενών. Οι επιταγές της τρόικας αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιβάλουν να υπάρχει για κάθε ασθενή μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

Μάλιστα ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Αν ποτέ λειτουργήσει ορθά και χωρίς ...........

προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τότε θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές.

Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου.

Το θέμα της δημιουργίας της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα.

«Πάγια πρόταση του Ι.Σ.Α. ήταν ανέκαθεν η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.

iatropedia

«Μάχη» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

«Σύγκρουση» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Σε έρευνα της VPRC για το Kontra Channel, ο.......

ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος στη μέτρηση εκλογικής επιρροής με 28,5%.

Ακολουθούν η ΝΔ 26%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, η ΔΗΜΑΡ με 7%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ΚΚΕ με 5% και στο όριο του 3% η Δημιουργία Ξανά-Δράση. Με 2% οι Οικολόγοι Πράσινοι, 1% ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με 0,5% ο ΛΑΟΣ.

Η ΝΔ κερδίζει στην παράσταση νίκης με 35,4%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%.

Σε δημοσκόπηση της RASS για την Metro Weekend, εμφανίζεται πρώτη η ΝΔ είναι πρώτη με 23,6%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 4,8%, η Χρυσή Αυγή 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, ο ΛΑΟΣ 0,8%, η Δημιουργία Ξανά 2,4%, ενώ το 1,7% επιλέγει άλλο κόμμα.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 60,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 35,2%.

Την εικόνα του «ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της Μetron Analysis, που παρουσίασε ο ΑΝΤ1: Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%.

Τρίτο κόμμα συνεχίζει να είναι το ΠΑΣΟΚ με 14,8%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, η ΔΗΜΑΡ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 4,9% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση 3%. Εκτός Βουλής μένουν, με βάση τη δημοσκόπηση, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%.

Άκυρο το Γ4 ερώτημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

Ακυρώνεται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το Γ4 ερώτημα των θεμάτων της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, μετά την παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που έκανε λόγο για «επιστημονικό λάθος».

«Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.
Κατόπιν τούτου το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και .........

οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος» αναφέρει το υπουργείο.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αλλά και για όσους εξετάστηκαν προφορικά (παιδιά με αναπηρία, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κ.λ.π.) στο μάθημα θα ισχύσει η ίδια ρύθμιση.

Συνταγματικό το «χαράτσι» της ΔΕΗ, αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ, έκρινε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της (1972/2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με την ίδια απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ .........

ακυρώνει τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη απόφασή της (67 σελίδες) η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ.

Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις (που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα, την κατανομή φορολογικών βαρών κ.λπ.) ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Και αυτό γιατί - σύμφωνα με την απόφαση - το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.

Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.

Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι είναι συνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω του εθνικού συμφέροντος σκοπού της άμεσης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και επειδή προβλέπεται στη νομοθεσία και σε άλλες περιπτώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νομιμοποιήση γεωτρήσεων ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
και
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αγρότες της περιοχής μας αλλά και του νομού Μεσσηνίας θα θέλαμε να ενημερώσουμε σχετικά με τις διεκδικήσεις μας και συγκεκριμένα για τις νομιμοποιήσεις των γεωτρήσεων και τις άδειες χρήσεις νερού.

Ύστερα από πιέσεις των αγροτικών συλλόγων ...........

για απλοποίηση των διαδικασιών της ΚΥΑ 150559/10-06-11 <Διαδικασίες όροι και προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού> και ύστερα από διαδοχικές τροποποιήσεις με την ΚΥΑ 160143/15-12-11 και τελευταία με την ΚΥΑ 110424 στης 11-04-12 πετύχαμε τα εξής

1)Σαν αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, πέραν της παλαιάς άδειας ή της πρώτης ηλεκτροδότησης , ο ενδιαφερόμενος δύναται να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής στην οποία δηλώνεται η έναρξη της λειτουργίας της υδροληψίας.

2) Στο τοπογραφικό γίνεται δεκτό, απόσπασμα χάρτη 1/5000 ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή ψηφιακή απεικόνιση με την ακριβή θέση της υδροληψίας.(Η παλαιά ΚΥΑ απαιτούσε καταγραφή των πηγών υδροληψίας σε απόσταση 200μ.)

3)Καταργείται η χημική ανάλυση σε περίπτωση χρήσης νερού για άρδευση.(Σε περίπτωση που δεν γίνει χημική ανάλυση από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνιστά υποβάθμιση της ΚΥΑ, αφού χάνουμε το στόχο να γνωρίζουμε την ποιότητα του αρδευόμενου νερού.)

4)Καταργείτε η παρ.8 του αρ. 2 που αναφέρει ότι οι ποσότητες νερού δεν μπορούν να ξεπερνούν την άδεια χρήσης που προϋπήρχε την 20-12-2005, ασχέτως δυναμικότητας της υδροληψίας.

5)Παρατάθηκε ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων από 31-12-11 σε 15-06-12. Στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης , το πρόστιμο από 1000ευρώ πήγε σε 200 ευρώ.

6)Το σημαντικότερο για εμάς αίτημα, της συνδρομής για την συμπλήρωση των αιτήσεων των Παραγωγών από της αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ -Ά και ΄Β βαθμού , καθιστά υπευθύνους γεωπόνους των δήμων της περιφέρειας και διευθύνσεων αγροτικής οικονομίας να συνδράμουν ώστε να διεκπεραιωθεί η διαδικασία. Ίδια δυνατότητα δίνεται και στους συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών.

Έτσι η επιλογή ιδιωτικών μελετητικών εταιριών για την υποβολή αιτήσεων που ζητούσαν έως 1200ευρώ γίνεται προαιρετική.

Απομένουν όμως πολλά ακόμα να διεκδικήσουμε.

1) Παράταση μικρού χρονικού διαστήματος αφού η τελευταία τροποποίηση έγινε στις 11-04-12 ενώ η ανάρτηση στο διαδίκτυο έγινε στις 16-05-12.

2) Η απαγορευτική απόφαση από τις τότε Νομαρχίες για μεταφορά νερού άνω των 1500μ, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . Πρόταση μας είναι ότι μπορεί και πρέπει να γίνει εξοικονόμηση νερού όχι όμως διακοπή της άρδευσης. Άρα όρια για μεταφορά θα πρέπει ισχύσουν από δω και πέρα και όχι σε παγιωμένες καταστάσεις χωρίς επέκταση των στρεμμάτων που καλλιεργούνται όσο και των δικτύων, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.

3) Στα αρδευόμενα αγροτεμάχια, αντί για συμβόλαια που ζητιούνται και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν, να ζητείται το Ε9 όπως κατατέθηκε και στην αίτηση ενιαίας δήλωσης ΟΣΔΕ.

4) Οι ποσότητες του νερού όπως αυτές προκύπτουν από την συγκεκριμένη ΚΥΑ , σε πολλές περιπτώσεις είναι εξωπραγματικές, π.χ στις ελιές είναι 600 κυβικά ανά στρέμμα ενώ οι πραγματικές τιμές υπολογίζονται στα 200 κυβικά. Οπότε ομαδικές γεωτρήσεις με ευκολία θα ξεπερνούν τα 100.000κυβικά και θα χρειάζονται περιβαλλοντική μελέτη.

5) Η ανανέωση των αδειών χρήσης νερού κάθε 3 χρόνια πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί.

Αγαπητοί συνάδελφοι, καταλαβαίνουμε πλέον όλοι την αναγκαιότητα να οργανωθούμε , τόσο σε αγροτικούς συλλόγους όσο και σε συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών.

Παράλληλα καλούμε τους υπόλοιπούς Δήμους του Νόμου μας να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας , ώστε να συνδράμουν τους παραγωγούς της περιοχής τους στην εμπρόθεσμη σύνταξη των αιτήσεων ως έχουν νομική υποχρέωση.

Την Ένωση τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών να συνδράμουν από την μεριά τους ως έχουν ηθική υποχρέωση προς τα μέλη τους.

Για την περιοχή της Τριφυλίας , ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι

Στους Γαργαλιάνους αρμόδιο γραφείο είναι στο δημαρχείο.

Στα Φιλιατρά αρμόδιο γραφείο είναι στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Φιλιατρών.

Στην Κυπαρισσία αρμόδιο γραφείο είναι στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Δευτέρα στις 28-05-12

Τα ΔΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Πριν αγοράσετε βιντεοπροβολέα

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Μια ξενάγηση στα μυστικά των βιντεοπροβολέων και οι απαιτούμενες γνώσεις για μια έξυπνη αγορά.

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στη λύση ενός projector, όταν το ζητούμενο είναι η κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι του σπιτιού. Η μόδα των LCD και Plasma TV με τεράστιες διαγωνίους δίνει σιγά-σιγά τη θέση της σε αυτήν του βιντεοπροβολέα.
Το άλλοτε απλησίαστο όνειρο έχει αρχίσει ...........

να συναγωνίζεται το κόστος των τηλεοράσεων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία home cinema.

Φωτεινότητα

Η ποσότητα ορατού φωτός που εκπέμπει ένας βιντεοπροβολέας μετριέται σε ANSI Lumens. Παλαιότερα ένα lumen ισοδυναμούσε με την ποσότητα φωτός που προβάλει ένα κερί προς μια κατεύθυνση, ωστόσο επειδή τα κεριά δεν είναι ο πλεόν επιστημονικός τρόπος μέτρησης, το American National Standards Institute (ANSI) καθιέρωσε ένα πιο. αντικειμενικό και ακριβές πρότυπο. Για να προσδιορίσετε τον αναγκαίο αριθμό lumens, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις διαστάσεις της αίθουσας προβολής και τις συνθήκες φωτεινότητας του χώρου της προβολής. Περισσότερα ANSI Lumens ισοδυναμούν με φωτεινότερη εικόνα, προκειμένου να είναι ορατή άνετα και δίχως να χρειάζεται να σβήσετε τα φώτα στο δωμάτιο.

Ανάλυση

Η ποικιλία των αναλύσεων στην αγορά των βιντεοπροβολέων είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Όσο μεγαλύτερη ανάλυση έχει ο βιντεοπροβολέας, τόσο πιο λεπτομερής είναι η απεικόνιση. Όταν ο projector αναπαράγει το φτωχής ανάλυσης τηλεοπτικό σήμα, τότε σίγουρα. χαραμίζονται οι HD αρετές του. Αντίθετα, αν συνδέσετε έναν projector υψηλής ανάλυσης με ένα PC, μια παιχνιδομηχανή νέας γενιάς ή ένα Blu-ray player, τότε θα μείνετε. εκστασιασμένοι από το οπτικό αποτέλεσμα!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τους «κωδικούς» 1080p, 720p, 1080i και θα αναρωτιέστε τι σημαίνουν. Ακόμα και αν έχετε συνειδητοποιήσει πως το νούμερο αναφέρεται στην ανάλυση, δηλαδή στην ποιότητα των λεπτομερειών που αποδίδονται λόγω του πλήθους του αριθμού των οριζόντιων γραμμών, είναι πολύ πιθανόν τα «p» και «i» συνθετικά να εξακολουθούν να αποτελούν γρίφο για εσάς. Το «p» (progressive) σημαίνει προοδευτική σάρωση, γεγονός που συνεπάγεται πως όλες οι οριζόντιες γραμμές του καρέ εμφανίζονται ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να μειώνεται το γνωστό «τρεμόπαιγμα» της εικόνας. Αντίθετα, το «i» (interlaced) σημαίνει πεπλεγμένη σάρωση και συνεπώς το καρέ δημιουργείται σε δύο φάσεις. Πρώτα εμφανίζονται οι μονές μετά οι ζυγές οριζόντιες γραμμές, γεγονός που δεν βοηθά ιδιαίτερα στην σταθερή και ξεκούραστη θέαση.

Διαστάσεις, βάρος, design

Οι διαστάσεις και το βάρος, συνήθως, αποτελούν κριτήριο επιλογής όταν ο βιντεοπροβολέας δεν εγκαθίσταται μονίμως σε ένα σταθερό σημείο, αλλά μεταφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο, από σπίτι σε εξοχικό ή ακόμα και από πόλη σε πόλη, αν κάποιος τον χρησιμοποιεί για επαγγελματικές παρουσιάσεις. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπου και αν «στρογγυλοκαθίσει» ο projector, η αισθητική του και το κομψό του design παίζουν σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα αν αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό του σαλονιού σας. Κάποια μοντέλα μάλιστα, ενσωματώνουν και DVD Player, ώστε να μειώνεται η ανάγκη καλωδίωσης και να ενισχύεται ο φορητός χαρακτήρας.

Διαστάσεις εικόνας

Πριν αγοράσετε έναν βιντεοπροβολέα καλό θα ήταν να λάβετε υπόψιν σας και τις διαστάσεις της οθόνης ή του κενού τοίχου που θα χρησιμοποιείτε συνήθως για προβολή. Όσο πιο μακριά τοποθετήσετε τον projector από το σημείο προβολής, τόσο μεγαλύτερη οθόνη μπορείτε να προβάλετε. Ορισμένοι projectors, ωστόσο, υποστηρίζουν προβολή μεγάλου μεγέθους ακόμα και από απόσταση ελάχιστων μέτρων, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για μικρούς χώρους. Συνιστάται ο βιντεοπροβολέας να διαθέτει διόρθωση της τραπεζοειδούς παραμόρφωσης, μια τεχνολογία που μπορεί να εξαλείψει τις παραμορφώσεις της εικόνας όταν είναι τοποθετημένος με κάποια απόκλιση γωνίας ως προς την οθόνη.
Λόγος αντίθεσης
Η αντίθεση (contrast) ενός βιντεοπροβολέα είναι ο λόγος μεταξύ της φωτεινότερης και της σκοτεινότερης δυνατής περιοχής της προβολής. Όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο λόγος τόσο πιο καθαρή είναι η εικόνα, ακόμα και κάτω από συνθήκες έντονου φωτισμού. Αν για παράδειγμα ο λόγος είναι κάτω από 400:1 με δυσκολία θα διακρίνετε τους πρωταγωνιστές της ταινίας!

Χρόνος ζωής λάμπας

Η αντικατάσταση της λάμπας ενός βιντεοπροβολέα κοστίζει κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Πριν αγοράσετε, λοιπόν, έναν προτζέκτορα, βεβαιωθείτε πως ο μέσος χρόνος ζωής της λάμπας (μετριέται σε ώρες), δεν είναι πολύ σύντομος. Αν είναι κάτω από 2.000 ώρες, τότε σχετικά σύντομα θα χρειαστεί να προβείτε σε νέα έξοδα για αλλαγή λάμπας, ιδιαίτερα αν κάνετε καθημερινή χρήση της συσκευής.

«Τελείωσαν» την μεσαία, ακολουθεί η εργατική τάξη!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Η «αδυναμία ή άρνηση» των ελεγχόμενων από το ΠΑΣΟΚ Συνδικάτων να αντιδράσουν στις οδυνηρές «ρυθμίσεις» που επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλλει η τρόικα στα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ μαζί με τις 250 «ανιστόρητες» Βουλευτικές υπογραφές στο «νεκροσέντονο» των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ αποτελούν ιστορικά δεδομένα.

Είναι δεδομένα και τα ανεξέλεγκτα επίπεδα αηδίας σε ........

αυτούς που πίστεψαν και στήριξαν την Ιδέα του Συνδικαλισμού και θυμηδίας στην παραπαίουσα Ελληνική Κοινή Γνώμη που αδυνατεί να συνθέσει σε μια εικόνα με…νόημα τα επιμέρους στοιχεία του ακατανόητου πλέον εργασιακού «πάζλ» και της δυσθεώρητης ανεργίας!

Η αποκαλούμενη διεθνώς «μεσαία τάξη» που αποτελεί έδαφος στήριξης για τις ανώτερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις των «εχόντων» και σημείο αναφοράς για τα μέλη των εργατικών τάξεων που, ως γνωστόν, έχουν μεν τίμια αλλά «μουτζουρωμένα» από το μόχθο της καθημερινότητας χέρια χαρακτηρίζεται στην κοινωνιολογική, οικονομική και πολιτική θεωρία και με την γνωστή έννοια του «λευκού κολάρου».
Ο μεγάλος, μακαρίτης Αμερικανός κοινωνιολόγος, C. Wright Mills έγραφε πριν μερικές δεκαετίες ότι από τη στιγμή που τα μέλη της μεσαίας κοινωνικής τάξης «του λευκού κολάρου» εντάσσονται παραγωγικά στο οικονομικό σύστημα καταλήγουν να ανταλλάσσουν χρόνο και ενέργεια με την δεκαπενθήμερη ή μηνιαία αμοιβή τους χάνοντας το αυθόρμητο χαμόγελο και την ευγένειά τους που προσφέρουν στους «πελάτες» ως μέρος του συμβολαίου εργασίας που συνυπογράφουν με τον εργοδότη τους (με τις ευλογίες της ΑΔΕΔΥ!…)

Σας υπενθυμίζω, εργαζόμενους, άνεργους και άεργους ότι όταν πριν δύο δεκαετίες μας ερχόταν από την Αμερική και την Ιαπωνία οι πρωτότυπες τότε ιδέες με νέα εργασιακά σχήματα που εξέφραζε ο ευρηματικός τίτλος «ελαστικά ωράρια εργασίας» κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί τις εξελίξεις που τώρα προκύπτουν ραγδαία και τον ευτελισμό της καθημερινότητας της μεσαίας ελληνικής τάξης. Ήδη απογυμνώθηκε και ο μύθος ότι η «Μεσαία Τάξη» στηριζόμενη στα ελαστικά ωράρια υποτίθεται ότι θα μπορούσε να απολαύσει «τον ελεύθερο χρόνο» δημιουργικά, να αναπτύξει καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις με μέλη της οικογένειας, να αποβεί περισσότερο ανταγωνιστική στην παραγωγική διαδικασία.

Οδηγούμεθα σε παρανοϊκές νοηματικές διαδρομές διαπιστώνοντας τη δραματική συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και, ξεπερνώντας τα προσχήματα που επικαλύπτουν οι ψευδαισθήσεις, βλέπουμε την ευρεσιτεχνία των «ελαστικών ωραρίων» να οδηγεί την εργατική τάξη στην ευτελή θέση του «εμείς τουλάχιστον απασχολούμαστε έστω με 4ωρα…».
Εδώ και δύο χρόνια, στην εποχή του οικονομικού-κοινωνικού-ψυχολογικού παγετώνα της απαξίωσης που μας επέβαλε η τρόικα και τα «Μνημόνια» αποκαλύπτεται ένας απίστευτα διψασμένος για κέρδη και αδηφάγα άπληστος ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ που απομυζεί την ζωτική ενέργεια των εργαζομένων δικαιώνοντας τη συμπεριφορά του με το πρόσχημα της ανάγκης αύξησης της ανταγωνιστικότητας…

Τρόικα και Συγκυβέρνηση με συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε επίπεδα αμοιβών Σοβιετικών δορυφόρων οικονομιών πριν την πτώση του «Τείχους του Βερολίνου»…
Κόψτε, μειώστε, κόψτε, μειώστε για να γίνεται ανταγωνιστικοί!
Ανταγωνιστικοί πού;
Στην επέλαση του «κίτρινου κινδύνου» που, «άκουσε και…φρίξε» φίλε Διεθνιστή Μαρξιστή, εκπορεύεται από την πατρίδα του Μάο, ανδρώνεται στα σπλάχνα της Κομμουνιστικής ΚΙΝΑΣ και απειλεί όχι μόνο το μόρφωμα του Καπιταλισμού (είδωλο του οποίου είναι απασχολώντας περίπου 300 εκατομμύρια Κινέζων ενώ το υπόλοιπο ένα δισεκατομμύριο λειτουργεί με προδιαγραφές Κομμουνιστικής οικονομίας) αλλά τις ίδιες του τις ρίζες!

Πάντως άσχετα με τα ευφυολογήματα των πράσινων και μπλε στελεχών της Συγκυβέρνησης υπό την εποπτεία του Δρ Λουκά Παπαδήμου και τα όσα μας επέβαλαν οι αρμόδιοι Υπουργοί με τις ρυθμίσεις στα εργασιακά θέματα, πέρα από τις ορδές ανέργων, τις ουρές πεινασμένων σε γραμμές συσσιτίων, και ρακοσυλλεκτών στους κάδους σκουπιδιών, ίσως ξαναδούμε παιδιά κάτω των δέκα ετών (εάν είναι…»τυχερά») να εισέρχονται στο χώρο εργασίας μία ώρα πριν την ανατολή και να εξέρχονται μία ώρα μετά τη δύση του ήλιου!...

Σήμερα η εικονική πραγματικότητα της ελληνικής «μεσαίας τάξης» που δήθεν ευημερούσε με…δανεικά, θύμα της απληστίας του διεθνούς κεφαλαίου και των εντοπίων εκπροσώπων του στην Κυβέρνηση και τα Τραπεζικά-πιστωτικά ιδρύματα, σβήνει με απίστευτα γοργούς ρυθμούς από τον χάρτη του κοινωνικού συστήματος.
Τελικά κανείς τους δεν συνειδητοποιεί ότι εφόσον ΕΚΛΕΨΑΝ απροκάλυπτα την υπόσχεση του «παραδείσου» κάποια στιγμή η ΕΚΡΗΞΗ θυμού θα είναι αναπόφευκτη;
Πράσινες Κυβερνήσεις και στελέχη που δήλωναν «Σοσιαλιστές» τώρα πια με σαφή καπιταλιστικό προσανατολισμό, σε αγαστή συνεργασία με τους μπλε, έθαψαν στο χρονοντούλαπο της μνήμης τους όσα οδήγησαν 160 χρόνια πριν Μάρξ και Ένγκελς να συνθέσουν το ανατρεπτικό τους κάλεσμα:
«….εργάτες ενωθείτε, δεν έχετε τίποτε να χάσετε παρά μόνο τις αλυσίδες σας…»
Κλείνω προσθέτοντας:
«και εσείς άνεργοι και συνταξιούχοι πριν χάσετε και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας!...»

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο Real FM 25/5/2012

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real FM,
Ένα βιολί Στραντιβάριους στην Καλαμάτα!

Ο γοητευτικός ήχος ενός από τα αριστουργηματικά έγχορδα όργανα που κατασκεύασε ο περίφημος Αντόνιο Στραντιβάρι στην Κρεμόνα της Ιταλίας στις αρχές του 18ου αιώνα (τα οποία παραμένουν αξεπέραστα ως και τις μέρες μας με αποτέλεσμα η αξία τους να αποτιμάται πλέον σε εκατομμύρια ευρώ το καθένα), θα ακουστεί την Κυριακή 27 Μαϊου στις 8.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Αφορμή η προγραμματισμένη απο τη ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο συναυλία τριών μουσικών με σημαντική διεθνή καριέρα, του δανοαμερικανού Λαρς Μπιόρνκερ, ευτυχή ιδιοκτήτη του βιολιού κατασκευής Αντόνιο Στραντιβάρι (1714) με το όνομα “Yoldi – Moldenhauer”, του ρωσοσουηδού τσελίστα Λέο Βίνλαντ (καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Κορώνης) και της πιανίστα Κατρίν Γκίσλινγκε από τη Δανία.

Οι τρεις μουσικοί που συνεργάζονται εδω και χρόνια, ............

εμφανιζόμενοι σε μεγάλα φεστιβάλ μουσικής δωματίου της Ευρώπης, θα παρουσιάσουν στη συναυλία αυτή στην Καλαμάτα (την οποία οργανώνει και στηρίζει οικονομικά ο Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ), ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με δύο πιάνο-τρίο (Μπετόβεν, έργο 11 και Μπραμς έργο 87), καθώς και έργα Σοστακόβιτς, Σοπέν και Κράισλερ.

Εισιτήρια προς 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 5 ευρώ (σπουδαστικό, μαθητικό, μειωμένο), με τα έσοδα να διατίθενται υπέρ των σκοπών του Συλλόγου Γονέων.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Ludwig van Beethoven:
Πιάνο-τρίο έργο 11, σε σι ύφεση μείζονα

Dimitrij Schostakovitch:
Adagio από τη Σουίτα Μπαλέτου αρ. 2 (1951)

Frédéric Chopin:
Νυχτερινό σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 9 αρ.1

Fantaisie Impromptu σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 66
Fritz Kreisler: Menuet
Allegretto στο στυλ του Boccherini

Johannes Brahms:
Πιάνο-τρίο έργο 87, σε ντο μείζονα

Lars Bjørnkjær, βιολί
Leo Winland, τσέλο
Katrine Gislinge, πιάνο


Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τρίτη 29/5/2012 και ώρα 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Το ένα και μοναδικό θέμα που θα ...........

απασχολήσει την συνεδρίαση είναι η λήψη απόφασης για την σύνταξη προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας για το Οικονομικό έτος 2012.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (Kλίκ)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (Κλίκ)ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ (Κλίκ)Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Ο Νίκος Φωτέας για την παραλιακή Ζώνη Καλαμάτας

Τις τελευταίες μέρες και παρά την δημόσια παρέμβαση από μέλη της παράταξης μας, συνεχίζεται ο ανελέητος διωγμός των επιχειρηματιών της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας.

Παρ όλο που οι εντατικοί έλεγχοι έχουν νομική κάλυψη, γεννά εύλογα ερωτηματικά ,τόσο η χρονική στιγμή όσο και η ένταση των ελέγχων αυτών.
Η πολυνομία και οι αλληλοαναιρούμενες αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων ελεγκτικών άρχων(Λιμεναρχείο, Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου, Λιμενικό ταμείο, Δήμος Καλαμάτας),δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα απαξίωσης της επαγγελματικής δραστηριότητας των χειμαζόμενων επαγγελματιών της συγκεκριμένης ζώνης.

Παρ όλο που έγκαιρα αναδείξαμε το συγκεκριμένο ..........

θέμα στο δημοτικό συμβούλιο(και το Μάρτιο του 2011 και φέτος το Φεβρουάριο),και ζητήσαμε, , πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν, να γίνει έγκαιρα συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων άρχων ,ώστε να βρεθεί μια λύση που να βοηθά τους επαγγελματίες ,σε αυτή τη δύσκολη συγκύρια, συνεχίζεται η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που προτίμα να εισπράττει τα προβλεπόμενα πόσα από την δήθεν ενοικίαση του χώρου, άλλα να κωφεύει στον πρωτοφανή διωγμό που υφίστανται οι επαγγελματίες ,οι όποιοι ειδικά κατά τη συγκεκριμένη σαιζόν βοηθούν και την τουριστική προβολή της πόλης μας.

Γεννούν απορίες και εύλογα ερωτηματικά οι επιλεκτικοί έλεγχοι , μόνο στη ζώνη της Καλαμάτας ,και όχι σε όλο το εύρος της δικαιοδοσίας των ελεγκτικών οργάνων.
Υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να προτείνουμε την ανάγκη εξορθολογισμού του Νομικού πλαισίου λειτουργίας της παραλιακής ζώνης σε ρεαλιστική βάση .

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Καλαμάτας ,το Επιμελητήριο και τους εμπλεκομένους ελεγκτικούς φορείς, να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο μείζον θέμα, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από τους θιγόμενους επαγγελματίες που περνούν δύσκολες μέρες λήγω της οικονομικής κρίσης.

Νίκος Φωτέας
Μηχανολόγος Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικ.Ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Πρωτοπορία.

Σεμινάριο: "Εγώ και εσύ....από τον πίνακα στην εικόνα"

Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) σε συνεργασία με το σύλλογο διαφύλαξης σχολικής πολιτιστικής κληρονομιάς "ο Μαυροπίνακας" οργανώνει σεμινάριο με θέμα:
"Εγώ και εσύ....από τον πίνακα στην εικόνα"

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την .........

Πέμπτη 31 Μαίου από τις 17.30 – 21.00 μ..μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών.
Σ' αυτό μπορούν να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε εναλλακτικές τεχνικές παρουσίασης, η εξοικείωση με σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας, έτσι ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία και μέσα για την καλύτερη δυνατή εκπόνηση, υλοποίηση και παρουσίαση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Θα λειτουργήσει βιωματικό εργαστήριο με θέμα :"Το περιβάλλον στο κατώφλι του 21ου αιώνα", το οποίο αναλυτικά περιλαμβάνει:
Τίτλος εργαστηρίου: Παρουσιάσεις (power point) και Video Υπολογιστών για αρχάριους χρήστες

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Εισαγωγή στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του power point
-Λήψη, αποθήκευση και χρήση φωτογραφιών και βίντεο
-Ενσωμάτωση φωτογραφιών και βίντεο σε απλή παρουσίαση
-Δημιουργία power point
-Δημιουργία απλών Video με εικόνα και ήχο
Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Προ-απαιτούμενες γνώσεις: απλή χρήση Η/Υ
• Υπεύθυνη εργαστηρίου:
Καραβά Λίλιαν, δασκάλα
Χρήσιμο θα ήταν οι συμμετέχοντες να φέρουν το δικό τους υπολογιστή (laptop)
Επίσης στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το οπτικοακουστικό υλικό, «Ταξιδεύουμε... με προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης », που περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ιδέες και πρακτικές προγρμμάτων Π.Ε. από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το υλικό το έχουν επιμεληθεί και το παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, Πλακονούρη Σίση, Πρόεδρος του παραρτήματος και Καραβά Λίλιαν, Γραμματέας.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το εργαστήριο μέχρι την Πέμπτη 31 Μαΐου στο τηλέφωνο: 6977441536 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com, εφόσον υπάρχουν θέσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου και στο διαδίκτυο, στο fb, στην ομάδα: ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου.

Με εκτίμηση για τη Διοικούσα Επιτροπή

Η Πρόεδρος
Πλακονούρη Σίση

Η Γραμματέας
Καραβά Λίλιαν

Μέχρι τις 31 Μαΐου η ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι τις 31 Μαΐου τρέχει η προθεσμία για την υπαγωγή σε ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μπαίνοντας στη ρύθμιση, η οποία αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη – βεβαιωμένα έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 – έως 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα, παγώνουν οι διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν σε 24 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 100 ευρώ.

Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης οικονομικής ...............

αδυναμίας οι δόσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 60.

Όσοι φορολογούμενοι αγνοήσουν τη ρύθμιση επιμένοντας να αφήνουν ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις τους, κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης τα οποία αφορούν κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

Προβλέπονται επίσης κατάσχεση ακινήτων αλλά και η λήψη εις βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

Για μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα προβλέπεται ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση εφόσον το ποσό είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα.

Αν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Για τις καταθέσεις, δεν υπάρχει όριο που να απαγορεύει δέσμευση των λογαριασμών.

24h.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αγωνίζεται σε πείσμα των καιρών. Το Τεχνικό Πρόγραμμα εκτελείται με ομόφωνη σχεδόν έγκριση του ΠΕΣΥ

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αγωνίζεται σε πείσμα των καιρών, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος και παρά το γεγονός ότι δεν είμαι σίγουρος για τη διαθεσιμότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων στο μέλλον. Είμαι ωστόσο σίγουρος ότι σχεδιάζουμε με σύνεση, πρόνοια και οικονομία.

Καλύτερη απόδειξη για αυτό αποτελεί το τεχνικό ...........

πρόγραμμα του 2011, το οποίο παρά τη μείωση των ΚΑΠ σε ποσοστό 42 % περίπου εκτελέστηκε στο σύνολό του με συνέπεια και παρά το γεγονός ότι το 2011 αποπληρώσαμε το σύνολο των χρεών που παραλάβαμε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.

Πραγματικοί και όχι πλασματικοί και πελατειακοί προϋπολογισμοί των έργων

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ήσυχη ελπίδα για τους συμπολίτες μας είναι το σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου» ως έκφραση της δημιουργικής συμφωνίας όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Φιλοσοφία του Τεχνικού Προγράμματος του 2012, όπως την έθεσε ο κ. Τατούλης, είναι οι πραγματικοί και όχι πλασματικοί και πελατειακοί προϋπολογισμοί των έργων.

Πετύχαμε στην Πελοπόννησο 130% εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και 120% συμβασιοποιήσεις

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τυχερή, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, γιατί παραλάβαμε ένα ΕΣΠΑ διαλυμένο, με μηδενικές εντάξεις, χωρίς προετοιμασία και καταφέραμε πολύ γρήγορα να δημιουργήσαμε γρήγορη ωριμότητα μεγάλων έργων σε συσχετισμό με το στρατηγικό μας σχεδιασμό και επιτύχαμε εντάξεις σε ποσοστό πάνω από 130%».

Μέσω του ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης μοχλεύσαμε πόρους και τώρα έχει επιτευχθεί ρυθμός συμβολαιοποιήσεων για το 2012 πάνω από 120%, ενώ οι εκταμιεύσεις θα είναι πάνω από τις προβλέψεις για το ίδιο έτος και πολλαπλάσιες το 2013.

Διαχειριζόμαστε τους πόρους αποτελεσματικά κόντρα στην αδυναμία του Υπουργείου

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τα 100 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τα 13 από αυτά να είναι διαθέσιμα για το 2012. Είναι επίσης το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και θα έχει ως στόχο την ενδοπεριφερειακή κοινωνική σύγκλιση. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποφασίσει ότι αυτή θα διαχειρίζεται τα θέματα που την αφορούν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ όπου τη διαχείριση δεν θα την έχει το Υπουργείο, αλλά η Περιφέρεια λόγω της αδυναμίας του Υπουργείου να διαχειριστεί αντίστοιχα προγράμματα όπως το ΕΤΕΑΝ και το Jeremy.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στο ζήτημα των επενδύσεων, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να λέμε όχι σε καμία επένδυση, με αυστηρή όμως τήρηση των κανόνων και των νόμων.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του για την ομόφωνη σχεδόν έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο από αύριο θα αρχίσει να εκτελείται.

8o ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ: ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ [ VIDEO ]

“Χωρίς όραμα, χειρότερο και φτωχότερο από πέρσι” έτσι ξεκίνησε την εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Ερωτήσεις για Περδικονέρι και Τριπύλα.

Από το Φιλικό μας Kopanakinews

Αλλαγές στο πρόγραμμα εξετάσεων

Λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012, παρατείνεται η ημερομηνία των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος:..........

"ΓΥΜΝΑΣΙΑ:

- Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ):

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ:

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και B΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ , B΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
- Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. παρατείνονται μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012.
- Οι πτυχιακές εξετάσεις της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και της Δ΄ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων Δ.Ε. να μεριμνήσουν για την εφαρμογή της παρούσας, καθώς και για την ορθολογική κατάρτιση του προγράμματος των εξετάσεων, λόγω των νέων ημερομηνιών, προκειμένου οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΕΣ - ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ

Με ευκαιρία την έναρξη της εξαγωγικής περιόδου των καρπουζιών και για την αποφυγή ποιοτικών προβλημάτων (άκαιρης συγκομιδής κ.λ.π.) που επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση του προϊόντος στις αγορές, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας Παν. Αλευρά, σύσκεψη στην Κυπαρισσία με τους αρμόδιους φορείς και μεταξύ άλλων κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: ..........

1. Συγκομιδή προϊόντος
Δεν πρέπει να γίνεται συγκομιδή του προϊόντος πριν τα καρπούζια φθάσουν στο στάδιο ωρίμανσης. Υπογραμμίζουμε ότι πολλές φορές συμβαίνει για τα πρώτα φορτία πρώιμων καρπουζιών, να υπάρχει μια τάση άκαιρης συγκομιδής και σκοπός της επισήμανσης είναι να αποφύγουμε τυχόν περιπτώσεις διακίνησης ή εξαγωγής φορτίων με ημιώριμα ή και άωρα ακόμη καρπούζια.
2. Γενικά κριτήρια ωριμότητας καρπουζιών
Σε πίεση μεταξύ των χεριών ακούγεται το χαρακτηριστικό «τρίξιμο».
Το βράκτιο φύλλο στη βάση του ποδίσκου ξεραίνεται.
Σε κτύπημα με το δάκτυλο ακούγεται ο χαρακτηριστικός βαρύς ήχος (όχι μεταλλικός).
Ο κύκλος επαφής με το έδαφος (στις έντονα πράσινες ποικιλίες) μεταβάλλεται από το πράσινο χρώμα σε λευκοκίτρινο ή κίτρινο.
Οι νευρώσεις (ανάλογα με την ποικιλία), στον ώριμο καρπό εμφανίζονται ανάγλυφες (σαν φλέβες ανθρώπινου χεριού). Στον άωρο καρπό δεν φαίνονται.
Ο ποδίσκος εμφανίζεται λεπτός, λείος (χωρίς τριχίδια). Στον άωρο καρπό ο ποδίσκος είναι μακρύς, χονδρός και φέρει τριχίδια.
3. Ελάχιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά
Τα καρπούζια πρέπει να είναι:
Ακέραια και να μην παρουσιάζουν ρωγμές.
Υγιή, αποκλείονται αυτά που έχουν προσβληθεί από σήψη ή αλλοιώσεις που τα καθιστούν ακατάλληλα για κατανάλωση.
Καθαρά, απαλλαγμένα από ξένες ύλες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Απαλλαγμένα από μη φυσιολογική εξωτερική υγρασία.
παλλαγμένα από ξένες οσμές και γεύσεις.
Απαλλαγμένα από επιβλαβείς οργανισμούς και από φθορές οι οποίες προκαλούνται απ΄ αυτούς που προσβάλλουν τη σάρκα.
Επαρκώς αναπτυγμένα και ώριμα, ώστε να αντέχουν στη μεταφορά και μεταχείριση για να φθάσουν στον τόπο προορισμού σε ικανοποιητική κατάσταση.
Χωρίς εμφανή ελαττώματα.
Ομοιογενή όσον αφορά την ποιοτική κατηγορία και την καταγωγή.
Ο δείκτης διαθλασιμέτρου που μετριέται στο μέσο της σάρκας του καρπού στην ισημερινή τομή, πρέπει ενδεικτικά να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 8ο Brix.

4. Συσκευασία - Μεταφορά
Η συσκευασία-μεταφορά των φρούτων μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Σε παλετοκιβώτια ξύλινα ή πλαστικά, σε αυτοκίνητα κοινά (Α/Κ) ή αυτοκίνητα ψυγεία (Α/Ψ), τρόπος που είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος.
Χύμα εντός του μεταφορικού μέσου.
Τα καρπούζια που μεταφέρονται χύμα σε αυτοκίνητα κοινά πρέπει να απομονώνονται από το δάπεδο και τις πλευρές των μεταφορικών μέσων, με κατάλληλα υλικά προστασίας (π.χ. ειδικό χαρτί γκοφρέ κλπ και ποτέ άχυρο). Τα υλικά αυτά πρέπει να έχουν ικανό πάχος για την αποφυγή μωλωπισμών, να είναι καινούρια, καθαρά και τέτοια ώστε να μη μεταδίδουν στα καρπούζια δυσάρεστη και μη φυσιολογική οσμή.
Η φόρτωση χύμα σε αυτοκίνητα ψυγεία επιτρέπεται μόνο με κενό δαπέδου (διαμορφωμένο δάπεδο ή τοποθέτηση παλετών δαπέδου).
Σε χαρτοκιβώτια, όπου η κατασκευή τους πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα πλευρικά τοιχώματα να είναι συνεκτικά και ανθεκτικά, για να μην τραυματίζονται οι καρποί κατά τη τοποθέτησή τους. Επιβάλλεται να υπάρχουν χωρίσματα (χονδρά χαρτόνια) όπου εκεί θα τοποθετούνται οι καρποί (ανάλογα ανά 4 ή 6). Η τοποθέτηση των καρπών στα χαρτοκιβώτια πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, γιατί πολλές φορές ο εργάτης «το αφήνει» από κάποιο ύψος με αποτέλεσμα το καρπούζι να σπάζει (πολλές φορές αυτό δεν γίνεται αντιληπτό).
Όταν η μεταφορά γίνεται με Α/Ψ η θερμοκρασία πρέπει να είναι +10ο C έως +15ο C και η μείωση από τη θερμοκρασία αγρού να γίνεται σταδιακά.
Σε κάθε περίπτωση να αποφεύγεται η υπερφόρτωση.
5. Σήμανση του φορτίου
Η σήμανση του φορτίου είναι υποχρεωτική.
Στο συσκευασμένο φορτίο η σήμανση πρέπει να γίνεται σε κάθε μέσο συσκευασίας, όπως παλετοκιβώτιο, χαρτοκιβώτιο κλπ. με επικόλληση ετικέτας.
Για τα καρπούζια που αποστέλλονται χύμα, φορτωμένα απευθείας στο μεταφορικό μέσο, οι ενδείξεις της σήμανσης πρέπει να αναγράφονται σε έγγραφο που συνοδεύει το εμπόρευμα ή σε δελτίο το οποίο τοποθετείται ευκρινώς στο εσωτερικό του μεταφορικού μέσου και θα αναπαράγεται σε τόσα έντυπα όσα τυχόν θα είναι και τα μερίδια που θα διασπάται το φορτίο κατά την παράδοσή του.
Η σήμανση πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα εξής:
Τα στοιχεία του εξαγωγέα και του συσκευαστή, με τον αριθμό εγγραφής στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ).
Τη χώρα καταγωγής και ενδεχομένως την περιοχή παραγωγής.
Το είδος του προϊόντος.
Την ποιοτική κατηγορία, στην περίπτωση που εφαρμοστούν οι προδιαγραφές της UNECE.
Προαιρετικά μπορεί να αναφέρονται:
Η ποικιλία.
Το μέγεθος των καρπών σε βάρος.
Καθαρό βάρος μονάδας συσκευασίας ή αριθμός τεμαχίων.
Αριθμός παρτίδας (LOT NUMBER)

6. Υποβολή αναγγελιών
Όποιοι διακινούν καρπούζια προς χώρες της Ε.Ε. ή εξάγουν προς Τρίτες χώρες, πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά αναγγελία, εγκαίρως (24 ώρες πριν), στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (πρώην Γεωργίας) πλήρως συμπληρωμένη (αριθ.μεταφορικού μέσου κ.λ.π.). Επίσης υπάρχει και δυνατότητα ψηφιακής αναγγελίας μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr).

Τέλος, η μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να αποκτήσει εξωστρέφεια η αγροτική μας οικονομία, κτίζεται με σταθερά βήματα, συνέπεια και κατάλληλη προβολή, αλλά πάνω απ’ όλα με την αναβάθμιση της ποιότητας του εξαιρετικού μας προϊόντος με πιστοποίηση και ταυτότητα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Φαρακλάδα. [ VIDEO ]

UPDATE 14:07

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε πριν λίγη ώρα στον Εθνικό δρόμο Φιλιατρών Κυπαρισσίας στο ύψος της Φαρακλάδας.
Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν περιπολικά της τροχαίας, δυο οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των δυο τραυματιών (των οποίων τα στοιχεία μας είναι γνωστά) οι οποίοι διεκομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ...........

κλειστό φορτηγάκι ψυγείο μάρκας MERCEDES με αριθμό Κυκλοφορίας ΚΜΚ 6017 τον ενώ κατευθυνόταν από την Κυπαρισσία προς τα Φιλιατρά σε ευθύγραμμο τμήμα του για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε ελιά.
Η σύγκρουση ήτα τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο γύρισε 180 μοίρες με το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου να κοιτάζει προς Κυπαρισσία.

UPDATE

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ατύχημα νεκρός είναι συνοδηγός του οχήματος Δρογούτης Γεράσιμος 65 ετών και σοβαρά τραυματισμένος είναι ο γιός του Δρογούτης Μ. 25 ετων που οδηγούσε το όχημα.
Τα δυο θύματα είχαν επιχείρηση με εμπόριο τροφίμων στην Καλαμάτα.

Το Φιλιατρά News εκφράζει στην οικογένεια του θύματος τα θερμά της συλληπητήρια και για τον 25χρονο τραυματία καλή ανάρρωση.Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης και σε αυτήν περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα:


1) Ορισμός δικηγόρου για την άσκηση έφεσης κατά της αριθ. 14/2012 απόφασης Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας.

2) Ορισμός δικηγόρου προς εκπροσώπηση του Δήμου Τριφυλίας στη συζήτηση της από 23-02-2012 έφεσης που έχει υποβάλει ο Δήμος Τριφυλίας κατά της αριθ.56/2011 οριστικής αποφάσεως Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας.

3) Επικύρωση αποτελεσμάτων κληρώσεων για την ανάδειξη Επιτροπών του Δήμου, οι οποίες απαρτίζονται από Δημοτικούς Υπαλλήλους.

4) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Στόμιο» της Τ.Κ. Φιλιατρών για την τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

5) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Καρτελά» της Τ.Κ. Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

6) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Σεργιάνι» της Τ.Κ. Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

7) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Γιαννίτσαινα» της Τ.Κ. Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

8) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Βλάχου» της Τ.Κ. Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

9) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Μπραζέρι» της Τ.Κ. Καλού Καλού Νερού για την τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

10) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Αϊ Λαγούδι» της Τ.Κ. Κυπαρισσίας για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής ή την τοποθέτηση ομπρελών και ανακλίντρων.

Διπλή αυτοκτονία στην πλατεία Βάθης

Αυτοκτόνησαν στην πλατεία Βάθης μία 90χρονη γυναίκα και ένας 60χρονος άντρας, πέφτοντας από το μπαλκόνι πολυκατοικίας επί των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μητέρα και γιο, 90 και 60 ετών αντίστοιχα.

Οι δυο τους διέμεναν στον πρώτο όροφο και............

σύμφωνα με μαρτυρίες ανέβηκαν στον έκτο και βούτηξαν στο κενό. Ο άντρας ήταν μουσικός στο επάγγελμα.

Enikos.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Φιλιατρά: Ανακοίνωση από το Βορρέειον

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων καλεί τους γονείς των παιδιών της Φιλαρμονικής, την Παρασκευή 25/05/2012 στις 8:00 μ.μ. στο ΒΟΡΕΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την λειτουργία της Φιλαρμονικής.Ο Πάνος Καμμένος στο Δελτίο Ειδήσεων του RealFM 23-5-2012
Αυτοψία για τα έργα στο Μάραθο πριν το καλοκαίρι..

Πραγματοποιήθηκε χθες αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά στις εργασίες που έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται στο λιμάνι του Μαράθου, από πλωτό γερανό, για την αποκατάσταση του προσήνεμου μώλου, ο οποίος έχει καταστραφεί από θαλασσοταραχή.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε ..........

σ’ ένα πάγιο αίτημα των αλιέων, που εκκρεμεί εδώ και αρκετά χρόνια, με την αποκατάσταση και εκβάθυνση του λιμανιού, ώστε τα σκάφη των αλιέων να προστατεύονται κατά την είσοδο και έξοδο από το λιμάνι.

Τέλος, ανέφερε ότι ο πλωτός γερανός θα συνεχίσει να εκτελεί εργασίες σε περιοχές του Νομού όπου έχουν παρουσιαστεί ανάλογα προβλήματα, όπως στον Άγιο Ανδρέα και στο Πεταλίδι.

Σε 394 ελληνικές ακτές θα κυματίζει το καλοκαίρι η Γαλάζια Σημαία

Σε 394 ανέρχεται ο αριθμός των ακτών στην Ελλαδα που θα έχουν μπλέ σημαία το φετικό καλοκαίρι.
Φέτος σύμφωνα με Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ο συνολικός αριθμός των ακτών έχει ανέβει κατα 7 σε σχέση με πέρσι γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, φέτος, η .........

Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου οι νομοί που θα έχουν φέτος τι περισσότερες μπλέ σημαίες είναι και πάλι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 ακτές, αντίστοιχα. Η Χαλκιδική από 25 που είχε πέρσι ανέβηκε κατα 10 περισσότερες σημαίες φτάνοντας τον αριθμό σε 35.

Σε Δήμους της Χώρας πρώτη παραμένει η Κέρκυρα με 35 βραβευμένες ακτές, δεύτερη η Ρόδος με 32 και τρίτος ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 22 ακτές.

Η σημαία δεν θα κυματίζει το φετινό καλοκαίρι σε μία παραλία του δήμου Βόλου, σε μία του δήμου Ιεράπετρας και σε πέντε ακτές του δήμου Λέσβου.

Σε ότι αφορά τον Νομό Μεσσηνίας οι παραλίες με μπλέ σημαία θα είναι 5:
Στον Δήμο Καλαμάτας: Μικρή Μαντίνεια , Ανατολική Καλαμάτα / Ανάσταση ,
Στον Δήμο Μεσσήνης: Μπούκα.
Στον Δήμο Τριφυλίας: Άι Λαγούδης και το Καλό Νερό

Στην γειτονική μας Ηλεία:

Στον Δήμο Πύργου: Σκαφιδιά
Στον Δήμο Ήλιδας: Κουρούτα
Στον Δήμο Πηνειού Αρκούδι και Βαρθολομιό
Στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2, Λουτρά Κυλλήνης 1 , Λουτρά Κυλλήνης 2

Δες το Video πρίν ψηφίσεις στις 17 Ιουνίου.

3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ 24 ΔΕΥΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥΑπό το Kopanaki News


ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (Κλίκ)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ (Κλίκ)ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (Κλίκ)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ (Κλίκ)ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (Κλίκ)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ (Κλίκ)ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (Κλίκ)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ (Κλίκ)Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!

Ενδεχομένως πολλοί δεν γνώριζαν ότι το δικαίωμα κάθε αγρότη να καλλιεργήσει εξαρτάται εδώ και αρκετά χρόνια απο το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της επαρχιακής εφημερίδας αρκεί για συμπεράσματα.

Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν.
Η Δνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους .........

δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η Δντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείς χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής:

«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη. Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

alfavita.gr

EΓΓΡΑΦΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤH MOYΦΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ PLAN B!!!

Φρέσκο μόλις το ψαρέψαμε...

Απο στενούς συνεργάτες του Πάνου Καμμένου μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει στα χέρια του έγγραφο - ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι η ιστορία με το πλάνο β και τις αξιώσεις του για να συμμετέχει στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι στημένη απο την προεδρία της δημοκρατίας....

Μάλιστα αυτό που διαρρέουν οι στενοί ...........

συνεργάτες του Καμμένου είναι ότι ο Καμμένος γνωρίζει και ποιός είναι ο άνθρωπος που του την έστησε για να τον στοχοποιήσει και ότι περιμένει να περάσουν λίγες ημέρες για να το βγάλει μόλις φουντώσει ο προεκλογικός πυρετός...

Μakeleio

Στη μάχη της Eurovision σήμερα η Ελλάδα [ VIDEO ]

Τα βλέμματα όλων των θαυμαστών του θεσμού της Eurovision είναι σήμερα στραμμένα επάνω στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision και στην δικιά μας Ελευθερία Ελευθερίου.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον Δεύτερο Ημιτελικό, καθώς και τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στις 24 και 26 Μαΐου και ώρα 22.00.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα ...........

μεταδοθούν επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Μετά από κλήρωση, η σειρά εμφάνισης των συμμετεχόντων στον Α’ Ημιτελικό της 22ας Μαΐου, έχει ως εξής:

1. Μαυροβούνιο

2. Ισλανδία

3. Ελλάδα

4. Λετονία

5. Αλβανία

6. Ρουμανία

7. Ελβετία

8. Βέλγιο

9. Φινλανδία

10. Ισραήλ

11. Άγιος Μαρίνος

12. Κύπρος

13. Δανία

14. Ρωσία

15. Ουγγαρία

16. Αυστρία

17. Μολδαβία

18. Ιρλανδία

Οι συμμετέχοντες στον Β’ Ημιτελικό της 24ης Μαΐου θα εμφανιστούν ως εξής:

1. Σερβία

2. ΠΓΔΜ

3. Ολλανδία

4. Μάλτα

5. Λευκορωσία

6. Πορτογαλία

7. Ουκρανία

8. Βουλγαρία

9. Σλοβενία

10. Κροατία

11. Σουηδία

12. Γεωργία

13. Τουρκία

14. Εσθονία

15. Σλοβακία

16. Νορβηγία

17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη

18. Λιθουανία

Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 26ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας οι «big five», δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα. Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν στον Τελικό, θα προκύψει μετά από κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού. Οι έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό, θα εμφανιστούν στις παρακάτω θέσεις:

1. Ηνωμένο Βασίλειο

9. Γαλλία

10. Ιταλία

13. Αζερμπαϊτζάν

19. Ισπανία

20. Γερμανία

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Πρώτο Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α’ Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Β’ Ημιτελικό.Για ελλείψεις στην αγορά φαρμάκων προειδοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.), ο οποίος μέσω του προέδρου του Κ. Λουράντου, επισημαίνει ότι 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός ............

Φαρμάκων, ενώ ο ίδιος ο κ. Λουράντος είπε σήμερα ότι το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων αυξάνονται καθημερινά και οι ευθύνες για αυτό ανήκουν σε πολλούς, όπως κατά καιρούς έχει επισημάνει στον Ε.Ο.Φ ο Φ.Σ.Α.

Ο κ. Λουράντος δεν έμεινε όμως μόνο στο ζήτημα αυτό, καθώς τόνισε ότι το πρόβλημα των ελλείψεων μαζί με τις οφειλές των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίες ξεπερνούν τα 74 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους φαρμακοποιούς της Αττικής για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οδηγούν ουσιαστικά τους φαρμακοποιούς στην φυλακή.

Μάλιστα, ο ίδιος έδειξε στους δημοσιογράφους μια στολή κρατουμένου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή θα είναι η στολή των φαρμακοποιών, οι οποίοι λόγω των χρεών τους θα αναγκαστούν να μπουν στην φυλακή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Με το κατώτατο ημερομίσθιο η αυτασφάλιση

Τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου που αντιστοιχούν τουλάχιστον στην 7η ασφαλιστική κατηγορία και στο 25πλάσιο του νέου μειωμένου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (δηλ. 26,18 ευρώ την ημέρα και 654,50 ευρώ το μήνα) θα πρέπει να καταβάλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι αυτασφαλιζόμενοι.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ το ............

παραπάνω μειωμένο -κατά 22%- όριο αποδοχών θα ισχύσει και για αιτήματα ασφαλισμένων που έχουν ζητήσει τη συνέχιση της προαιρετικής ασφάλισής τους από 14/2/2012 και μετά (ημερομηνία ισχύος των νέων μειωμένων κατώτατων ορίων) και είχαν χαμηλότερες αποδοχές την ημέρα διακοπής της εργασίας τους.

Hmerisia

Σήμερα καταβάλεται το ΕΚΑΣ

Σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου, θα καταβάλλει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2012, σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ. παραμένουν στα επίπεδα του έτους 2011.

Αναλυτικά ...........

- Για συνολικά ποσά εισοδήματος έως 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα.
- Από 7.715,66 έως 8.018,26 ευρώ το επίδομα διαμορφώνεται στα 172,50 ευρώ
- Από 8.018,27 μέχρι και 8.219, 93 ευρώ στα 115,00 ευρώ και
- Από 8.219,94 μέχρι και 8.472,09 στα 57,50 ευρώ

Επίσης, χορηγείται επίδομα 30 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:

- Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ
- Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ
- Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ

Zougla.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Μήνυμα Νάντιας για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Εύχομαι «καλό κουράγιο» και «καλή επιτυχία» στα παιδιά της Γ’ Λυκείου που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και ελπίζω ότι η προσπάθειά τους θα στεφθεί από επιτυχία. Αυτές οι εξετάσεις είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τα νέα παιδιά και απαιτεί καθαρό μυαλό, νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρόκληση των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μία από τις πολλές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο υπόλοιπο της ζωής τους. Η ευόδωση των στόχων και των ονείρων του κάθε ανθρώπου και η εκπλήρωση των φιλοδοξιών του είναι μια διαρκής διαδικασία αναζήτησης που κρίνεται σε βάθος χρόνου και δεν είναι αποτέλεσμα μιας και μόνο, σημαντικής κατά τα άλλα, στιγμής της ζωής του.

Από την άλλη, η Πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει τη ..........

σχέση του Λυκείου με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να απελευθερώσει τα παιδιά από ένα σύστημα που εστιάζει στις εξετάσεις και επιφέρει δυσθεώρητο άγχος, αγωνία και κόστος, σε υποψηφίους, γονείς και εκπαιδευτικούς και να προσδώσει ξανά στο Λύκειο την παιδαγωγική διάσταση που οφείλει να έχει.

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στον Πύργο της Ηλείας κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις τιμής για τη Μάχη της Κρήτης.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο συμμετέχει και ...........

ο Σύλλογος των Ανθεστηρίων Μεσσηνίας όπου φέτος οι διοργανωτές, ο μοναδικός στην Ελλάδα έφεδρος ταξίαρχος του στρατού κ Στέλιος Κιαγιαδάκης αριστερά στη φωτογραφία και ο επίτιμος πρόεδρος των Κρητών Ηλείας κ Αντώνης Χατζηδάκης τίμησαν σε ειδική εκδήλωση τον πρόεδρο κ Νίκο Τριάντο.

Αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικης Συμμαχίας ανακοίνωσε πριν λίγο στο Πολιτικό Συμβόυλιο του κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η αναστολή γίνεται για νομικούς λόγους που ..........

σχετίζονται με το μπόνους των 50 εδρών το οποίο κινδυνεύει να χάσει η Νέα Δημοκρατία αν συνεργαστεί με την κυρία Μπακογιάννη ενώ το κόμμα της είναι σε λειτουργία.

Δηλώσεις Πάνου Καμμένου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό 21-5-2012
Έρχεται μεγάλος σεισμός; Εγγραφο ΣΟΚ στην ΕΜΑΚ

Έγγραφο σοκ στην ΕΜΑΚ για πιθανολογούμενο μεγάλο σεισμό;

Μετά τον ισχυρό σεισμό 5.9 ρίχτερ τα ξημερώματα στην Ιταλία, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πληροφορία για εσωτερικό έγγραφο στην ΕΜΑΚ το οποίο προειδοποιούσε για επικείμενο καταστροφικό σεισμό στην Ελλάδα από τις 20 Μαΐου έως τα τέλη Αυγούστου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος τύπου ...........

κος Τσόγκας, είχε να κάνει μάλλον με άσκηση και όχι με πραγματικό γεγονός.

Φυσικά, αυτές τις ώρες είναι επικίνδυνο να μιλάμε για κάτι το οποίο δεν είναι εξακριβωμένο 100%, αλλά η πληροφορία που είχαμε προέρχεται από τους «κόλπους» της ΕΜΑΚ και έδειχνε ιδιαίτερα θορυβημένος μιας και τέτοιο έγγραφο δεν είχε ξανασταλεί στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα με τόση ένταση.

Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί το έγγραφο, που είμαστε σίγουροι ότι εστάλη στα κέντρα αλλά και στα μέλη των αποστολών και οι προβλέψεις να πέσουν έξω.

Newsbomb

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Γενική Συνέλευση και εκλογές εχει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ τηΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 27-5-2012 στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Στουρνάρη 73-75 και Αχαρνλων γωνία (Ισόγειο).

Το απερχόμενο Δ.Σ. καλεί όλους τους .......

Συλλόγους της Τριφυλίας που δραστηροποιούνται στην Αττική -και αυτούς που δεν έχουν ακόμη γραφτεί -να συμμετάσχουν στη Γ.Σ. για να δυναμώσουν την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας, να της δώσουμε δύναμη, για να μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε τους στόχους μας που δεν είναι άλλοι, από ένα καλύτερο μέλλον της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ μας.

Περιμένουμε όλους τους Συλλόγους.