Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Νέα Δημοσκόπηση. Πρώτος ο Σύριζα με 21,7%

Από το Καφενείο.gr





Ο Τέρενς Κουϊκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον Σεραφείμ Κοτρώτσο [ Real Fm 18/5/2012 ]




Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον Κίτρινο Τύπο 17/5/2012




Πανελλαδικές εξετάσεις – Μερικές χρήσιμες συμβουλές…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, καθώς ανακοινώνεται η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για μια θέση σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μας, που φέτος ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 21 του Μάη, παιδιά, γονείς και συγγενείς θα «ψηθούν» μεταφορικά, (και με τις ζέστη και πραγματικά) για την επιτυχή ολοκλήρωση προσπαθειών όχι μόνο της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και για 2-3 περασμένες με την φροντιστηριακή προετοιμασία.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μέσα από τα ελληνικά ..........

ΜΜΕ, και τώρα πια και από τα αγαπημένα μου Blogs προσπαθώ να βοηθήσω παιδιά και γονείς να ελέγξουν και να αποφύγουν το άγχος που θα τους τυλίξει.
Την αποτυχία κανείς μας δεν τη θέλει και για κάθε παιδί που θα τη γνωρίσει επειδή τυλίχτηκε στο άγχος η πικρία είναι ανείπωτη…

H αλήθεια είναι ότι όταν ένα παιδί αποτυχαίνει εισπράττει διπλά την αίσθηση της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ- πρώτα γιατί απέτυχε και μειώνεται το ΕΓΩ του απέναντι στους συμμαθητές και, δεύτερον, επειδή έχει την υποκειμενική αίσθηση ότι ΠΡΟΔΩΣΕ τους γονείς του, ότι δεν στάθηκε αντάξιο των κόπων, μόχθων και εξόδων στις δύσκολες αυτές οικονομικά εποχές!

Συχνά ακούω γονείς να μιλάνε για χάπια, για ηρεμιστικά και αγχολυτικά που θα βοηθήσουν το παιδί να ελέγξει το άγχος και το στρες αλλά εδώ η θέση μου είναι κατηγορηματική – ΟΧΙ σε χάπια, με εξαίρεση απειροελάχιστες περιπτώσεις όπου τα δίνει ο ειδικός ιατρός για άλλους λόγους! Εξάλλου τα κάθε λογής αγχολυτικά μπορεί να επιδράσουν κατασταλτικά σε σημείο ώστε να λείψει από το παιδί η απαιτούμενη ένταση για προσοχή και νοητική διέγερση χωρίς την οποία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στην αίθουσα εξετάσεων.

Το ερώτημα που αντιμετωπίζω από γονείς, παιδιά και…δημοσιογράφους τις τελευταίες δεκαετίες εντοπίζεται στο εάν υπάρχει «συνταγή επιτυχίας» και ποια είναι τα συστατικά της στοιχεία.
Mετά από πολύχρονη ενασχόληση με το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η προσοχή των παιδιών και των οικογενειών τους χρειάζεται να εστιασθεί σε τρία συγκεκριμένα σημεία:
* Στο σπίτι όπου συνιστώ συναισθηματική ανακωχή ανάμεσα σε γονείς, αδέλφια, θείους και θείες γιαγιάδες και παππούδες
* Στον εξεταστικό χώρο
* Στην ψυχική κατάσταση των παιδιών μετά από κάθε μέρα εξετάσεων, με άλλα λόγια στην προετοιμασία των παιδιών μας να συνεχίσουν στα επόμενα με αισιοδοξία οποιαδήποτε και εάν ήταν η επίδοσή τους στο μάθημα στο οποίο εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής.

Παραθέτω και μερικές πρακτικές συμβουλές:
1] Παιδιά εντρυφήστε στη μελέτη κάνοντας ένα συνδυασμό εντατικής σπουδής αλλά και ψυχαγωγίας. Ο εγκέφαλός μας έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά και οι ψυχοσυναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές μας ανάγκες διαδραματίζουν σημαντικό ρολό στην υπόθεση της επιτυχίας. Ακόμη και το καλύτερο μυαλό, ο πιο δυνατός μαθητής η μαθήτρια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα κουραστεί και τότε είναι απαραίτητο να σταματήσει το παιδί και να επιδιώξει ένα ευχάριστο διάλειμμα.

2] Συχνά, πιο συχνά απ ότι πολλοί νομίζουν υπερβολική μελέτη και επανάληψη... δεν βοήθα! Αφού έχετε διαβάσει όλο το χρόνο, λίγο πριν τις εξετάσεις, αν μου επιτραπεί η έκφραση που πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες μου χρησιμοποιούν, "...ρίξτε το λίγο έξω..."

3] Μην προσπαθήσετε να "ελέγξετε" τις γνώσεις σας λίγα λεπτά της ώρας πριν την είσοδό σας στον εξεταστικό χώρο. Μέσα στην ένταση της ψυχοσυναισθηματικής σας διέγερσης είναι πολύ πιθανό να σας φανούν όλα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε...συνέλθετε γρήγορα γιατί αλλιώς για σήμερα χάσατε.

4] Μέσα στον εξεταστικό χώρο φροντίστε να εξοικειωθείτε με πρόσωπα και πράγματα και πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για δροσιά αλλά και για παρηγοριά. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να παλινδρομούμε σε παιδικές ηλικίες μπροστά σε καταστάσεις στρες και άγχους. Διώξτε το άγχος και την ξηροστομία πίνοντας μια γουλιά νερό.

5] Όταν σας δοθούν τα θέματα ξεκινήστε με αυτό που ξέρετε καλύτερα. Μην κολλήσετε στο άγνωστο ή δύσκολο για σας θέμα. Απαντώντας το εύκολο που κατέχετε καλά δημιουργείτε στον εαυτό σας την θετική ψυχολογικά αίσθηση ότι κάνετε κάτι δημιουργικό και στη συνέχεια με ανεβασμένο το ηθικό σας καταπιαστείτε με το ή τα δύσκολα θέματα και πάλι πηγαίνοντας προοδευτικά από τα γνωστά στα λιγότερο γνωστά.

6] Είναι πιθανό για μερικά δευτερόλεπτα να σας φανούν όλα τα θέματα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν σας συμβεί αυτό τότε...χαλαρώστε για μερικά λεπτά, διαβάστε ξανά τα θέματα και θα ξαφνιαστείτε (οι διαβασμένοι) με τη συνειδητοποίηση ότι τελικά δεν σας είναι και τόσο άγνωστα...

7] Άσχετα με το πώς γράψατε σε ένα συγκεκριμένο μάθημα συνεχίστε τις προσπάθειές σας για τα υπόλοιπα μαθήματά σας. Σίγουρα κάθε μάθημα μετρά αλλά εκείνο που τελικά μετράει περισσότερο είναι η δυνατότητα να χειρισθείτε κάθε μάθημα σαν ξεχωριστή οντότητα. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έγραψαν χαμηλά στο πρώτο μάθημα και στη συνέχεια πήγαν πολύ καλά στα υπόλοιπα χωρίς άγχος και ηττοπάθεια με αποτέλεσμα να περάσουν εάν όχι στην πρώτη σίγουρα σε κάποια από τις επιλογές τους.

8] Στη διάρκεια των εξετάσεων η διατροφή είναι προσεγμένη, ισορροπημένη χωρίς τις υπερβολές που μπορεί να δημιουργήσουν κάποια οργανική αναστάτωση.

Ανακεφαλαιώνω με μια ειλικρινή παράκληση, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος που γνώρισα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες και γονιός τους γονείς και συγγενείς να δείξουν ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ζητάω από εσάς παιδιά να οπλισθείτε με καλοπροαίρετο χιούμορ, αυτό που βοηθά να ξεπερνάμε και τις δυσκολότερες φάσεις στη ζωή μας…

Καλή επιτυχία!..

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 17/5/2012




Ξεκινά αύριο 19 Μαίου η 6η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Ξεκινά αύριο Σάββατο 19 Μαϊου η 6η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών και θα ολοκληρωθεί το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου όπως πάντα στον Αγρίλη Φιλιατρών.
Το πρόγραμμα της γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας ξεκινά στις 7:30 με τους χαιρετισμούς.

Από τις 7:45 μ.μ. - 8:30 μ.μ θα υπάρξει ομιλία με θέμα "Η Ιταλική αγορά Καρπουζιού και οι τάσεις που εμφανίζονται" με τον Giuzeppe Circella που είναι Commercial Manager - Εμπορικός Διευθυντής με έδρα της Μπολώνια.

Από τις 8:30μ.μ. εως τις 9:15μ.μ θα μιλήσει ο Γιώργος Κοντοσφύρης prtfolio manager με έδρα της Αθήνα

Από τις 9:15 έως 9:45μ.μ. Θα υπάρξει συζήτηση και ακολούθως η λήξη της ημερίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:











ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται σήμερα Παρασκευή 18/5/2012 και ώρα 8:30 μ.μ στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών οι κάτοχοι γεωτρήσεων που ενδιαφέρονται για την άδεια χρήσης νερού για το άνοιγμα των προσφορών.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012

ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Ξεκινούν στις 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι:








ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
21-05-2012

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
23-05-2012

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-05-2012

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΔΕΥΤΕΡΑ
28-05-2012

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΤΕΤΑΡΤΗ
30-05-2012

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01-06-2012

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΤΡΙΤΗ
05-06-2012

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων




Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23-05-2012 και ώρα 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οδός Δημαρχείου 2- Κυπαρισσία το δημοτικό συμβούλιο.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας Ιωάννης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα προς συζήτηση:


1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2012
2. Οργάνωση άρδευσης Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2012.
3. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Αρμενιών, έτους 2012.
4. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Σπηλιάς, έτους 2012.
5. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Βρυσών, έτους 2012.
6. Οριστική παραλαβή μελέτης του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ, τ. ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ»
7. Αίτηση παραχώρησης θέσης στάθμευσης μπροστά από το κτηνιατρείο της κ. Παναγοπούλου Μαρίας, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 10 & Μ. Αλεξάνδρου, στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων (έγκριση ή μη της αριθ. 27/2012 απόφ. Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση Αντικατάσταση φρεατίων ομβρίων», Δ.Ε. Φιλιατρών.
9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση Πεζοδρομίων», Δ.Ε. Φιλιατρών.
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών», Δ.Ε. Φιλιατρών.
11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανόρυξη Γεώτρησης», Δ.Ε. Φιλιατρών.
12. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου», Δ.Ε. Φιλιατρών.

13. Οριστική παραλαβή προμελέτης του έργου «Αποκατάσταση & Ανάδειξη κτιρίου Συγγρού και περιβάλλοντος χώρου Δ.Δ. Αετού – Τοπογραφική Μελέτη».
14. Οριστική παραλαβή μελέτης του έργου «Αποκατάσταση & Ανάδειξη κτιρίου Συγγρού και περιβάλλοντος χώρου Δ.Δ. Αετού – Στατική Μελέτη».
15. Γνωμοδότηση επί απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Τριφυλίας, χρήσης Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011.
16. Λύση σύμβασης μισθώσεως της δημοτικής αίθουσας στην Τ.Κ. Τριπύλης και προκήρυξη εκ νέου της μίσθωσής της.
17. Έγκριση δαπάνης για τον εορτασμό της «Αγ. Τριάδος», Δ.Κ. Κυπαρισσίας καθώς και της εκδήλωσης απονομής επαίνου στον τέως Πρύτανη και Πρόεδρο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δημόπουλο.
18. Διαγραφές τελών χρήσης κοιμητηρίων, Δ.Ε. Γαργαλιάνων, λόγω διπλοεγγραφών.
19. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο « Αναβάθμιση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Μοναστηρίου – Δ.Ε. Αετού Δήμου Τριφυλίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2003» κι εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του Συμφώνου αποδοχής των όρων ένταξης.
20. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Βελτίωση , ανάπλαση και διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, πλατείας και χώρου σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου Δήμου Τριφυλίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» κι εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του Συμφώνου αποδοχής των όρων ένταξης.
21. Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την υποβοήθηση της Λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Καταγραφής και Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Τριφυλίας.
22. Καθορισμός του ανώτατου αριθμού αδειών και θέσεων για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο έτους 2012.
23. Επιστροφή ποσού 176,00 € ως αχρεωστήτως καταβληθέν στον κ. ΚΑΡΑΒΟΤΑ ΣΩΤΗΡΙΟ του ΑΝΔΡΕΑ
24. Χορήγηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2012 στον ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΙΟ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
25. Χορήγηση απλής χρήσης αιγιαλού για το έτος 2012 στην κ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ
26. Εξέταση ένστασης κατά Λογαριασμών Ύδρευσης Δ.Ε. Αυλώνος του κ. Δασκαλάκη Νικολάου.
27. Εξέταση ένστασης κατά Λογαριασμών Ύδρευσης Δ.Ε. Αυλώνος του κ. Παπαδόπουλου Μιχαήλ.
28. Λήψη απόφασης για πρόσληψη μουσικών στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.
29. Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στη Σύνταξη Προγραμματικής Σύμβασης για τον Καθαρισμού του Βασικού Οδικού Δικτύου.
30. Προσλήψεις ατόμων, εποχιακού χαρακτήρα, δίμηνης διάρκειας.
31. Λήψη απόφασης για την πληρωμή οφειλών, κατόπιν ρύθμισης, προς το ΙΚΑ.

To VDSL του ΟΤΕ μπορεί να... περιμένει

Στο ακουστικό του, μέχρι τις 6 Ιουνίου, θα χρειαστεί να περιμένει ο ΟΤΕ, καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν άναψε χθες το «πράσινο φως» στον Οργανισμό για τα τιμολογία λιανικής του VDSL, διάδοχος του ADSL, που εξασφαλίζει υπερταχύτατο ίντερνετ.

Κατά τη συνεδρίασή της, η Ολομέλεια της...........

Ρυθμιστικής Αρχής, αν και εξέτασε τη σχετική τιμολογιακή πολιτική, που της κατέθεσε ο ΟΤΕ, έκρινε ότι τα κοστολογικά στοιχεία είναι μη επαρκή και - κυρίως - αντιφατικά, ζητώντας επιπλέον διευκρινίσεις.

Ως εκ τούτου ο ΟΤΕ κλήθηκε να υποβάλει περαιτέρω στοιχεία, τα οποία θα περάσουν εκ νέου από το αυστηρό «κόσκινο» του ρυθμιστή, που δεσμεύτηκε να λάβει οριστικές αποφάσεις έως τις 6 Ιουνίου (σσ. πηγές της ΕΕΤΤ άφηναν χθες να εννοηθεί ότι η εν λόγω παράταση δεν θα εξαντληθεί στο σύνολό της, αλλά θα ληφθεί απόφαση νωρίτερα, πιθανότατα στην ερχόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την επόμενη εβδομάδα).

Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφέστατα χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Λεωνίδας Κανέλος, από το βήμα τους συνεδρίου Infocom Green, σημειώνοντας ότι ο ρυθμιζόμενος πάροχος είναι ελεύθερος να ανακοινώνει τις τιμές που θα ήθελε να παρέχει τις υπηρεσίες του. Ομως η ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να εξετάζει αν οι τιμές αυτές συμφωνούν με το κοστολογικό μοντέλο.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ασχέτως του πότε - και του εάν τελικά η ΕΕΤΤ - θα ανοίξει για τον ΟΤΕ την πόρτα για είσοδο στον τομέα του VDSL, το βέβαιο είναι ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι θα αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό το χρονικό διάστημα μέχρι τις 6 Ιουνίου, προκειμένου να πείσουν τη Ρυθμιστική Αρχή ότι συντρέχουν λόγοι για μη έγκριση των συγκεκριμένων προγραμμάτων του Οργανισμού.

Μάλιστα, όπως μετέφεραν στο «Κ» πηγές, προερχόμενες από την αγορά των εναλλακτικών παρόχων, ήδη βρίσκονται καθ' οδόν προς την ΕΕΤΤ επιστολές, που εξηγούν την επιχειρηματολογία των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών υπέρ της μη έγκρισης των τιμολογίων για τη νέα υπηρεσία. Στον βασικό τους κορμό τα εν λόγω επιχειρήματα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο ρυθμιστής δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα υποδείγματα των συμβάσεων χονδρικής μεταξύ ΟΤΕ και εναλλακτικών παρόχων, που αφορούν στη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών (RBO) και της αδεσμoποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (RUO) για το 2012.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν χθες ότι τα παραπάνω υποδείγματα είναι απαραίτητα, προκειμένου πάνω σε αυτά να «πατήσουν» οι όποιες συμβάσεις πιθανόν συναφθούν μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων, οι οποίοι θα θελήσουν να εισέλθουν και αυτοί στην παροχή υπηρεσιών VDSL.

Η χθεσινή εξέλιξη κάθε άλλο παρά ικανοποιεί τον ΟΤΕ, ο οποίος αναμένει τον Ιούνιο (οπότε λήγει το μορατόριουμ για το λανσάρισμα στη λιανική υπηρεσιών VDSL, που του έχει επιβάλει η ΕΕΤΤ), προκειμένου να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είχε εκφράσει την αισιοδοξία - κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές - για λήψη του Ok απο τον ρυθμιστή μέχρι τα μέσα Μαΐου, ώστε να προλάβει να «ξετυλίξει» την επικοινωνιακή του καμπάνια για τη νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας ευελπιστεί να ανακόψει το μαζικό ρεύμα φυγής συνδρομητών προς τους εναλλακτικούς παρόχους.

Νέα προγράμματα

Aπεριόριστη σταθερή τηλεφωνία προς όλους του αστικούς-υπεραστικούς προορισμούς, απεριόριστη επικοινωνία από τα σταθερά προς τα ενδοεταιρικά κινητά Cosmote Business και άλλες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις με ένα πρόγραμμα προσφέρει ο ΟΤΕ, με το νέο προϊόν της οικογένειας ΟΤΕ Business Double Play.

KERDOS

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.