Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Περιπλάνηση στους δρόμους του αρχαίου δράματος- Συνάντηση με την <ΕΛΕΝΗ> του ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Πολιτιστικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Κυπαρισσίας

Υπόθεση Έργου

Η πραγματική Ελένη δεν πήγε καθόλου στην Τροία, αλλά το είδωλό της.
Ο Ερμής την άρπαξε σύμφωνα με τη ..........

βούληση της Ήρας και την έδωσε στον Πρωτέα, το βασιλιά της Αιγύπτου, για να την προστατεύει. Όταν όμως αυτός πέθανε, ο γιος του ο Θεοκλύμενος προσπαθούσε να την κάνει γυναίκα του κι αυτή κατέφυγε σαν ικέτισσα στον τάφο του Πρωτέα.

Παρουσιάζεται λοιπόν σ’ αυτήν ο Μενέλαος. Έχει χάσει στη θάλασσα τα πλοία του και προσπαθεί να διασώσει τους λίγους συντρόφους του που κρύβονται σε μια σπηλιά. Αφού λοιπόν ο Μενέλαος και η Ελένη συνεννοήθηκαν μεταξύ τους κι έστησαν ένα δόλιο σχέδιο, εξαπάτησαν το Θεοκλύμενο και μπήκαν οι ίδιοι σε πλοίο , για να κάνουν δήθεν θυσία στη θάλασσα τιμώντας το νεκρό Μενέλαο. Τελικά σώθηκαν και γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους.

Συντελεστές
Υπεύθυνη Προγράμματος – Συντονίστρια Μάτα Μπαρτζελιώτη
Σκηνοθεσία – Αγωγή λόγου-Χορογραφία Γεωργία Χριστοδούλου
Μουσική Γεωργία Χριστοδούλου Έφη Κατσικάρη
Σκηνικά ΠασχάληςΑραμπατζάκης Τάσος Αριδάς
Κουστούμια Γεωργία Πανταζοπούλου Αναστασία Μπακολιά
Τεχνική υποστήριξη Νίκος Μπαρτζελιώτης

Νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την Τετάρτη

Σε νέα πλατφόρμα θα λειτουργεί πλέον η διαδικτυακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η οποία από σήμερα θα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, ενώ από την Τετάρτη θα τεθεί σε κανονική λειτουργία.

Αιτία της ανάπτυξης και εγκατάστασης της ..........

νέας αυτής πλατφόρμας αποτελεί σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε η αντιμετώπιση των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, τα οποία παρουσιάστηκαν λόγω της αύξησης του φορτίου από την όλο και μεγαλύτερη εισαγωγή νέων χρηστών.

Η ΗΔΙΚΑ διευκρινίζει πως στη νέα πλατφόρμα της εφαρμογής υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη μέχρι σήμερα παρουσίαση των οθονών ιατρού και φαρμακείου, καθώς και στις εκτυπώσεις των συνταγών.
Οι αλλαγές αυτές είναι άμεσα κατανοητές, δεν απαιτούν καμία εκπαίδευση προς τους μέχρι σήμερα χρήστες της εφαρμογής και ο σκοπός τους αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας της εφαρμογής.

Μία σημαντική αλλαγή είναι ότι ο ιατρός δεν επιλέγει αρχικά το ταμείο του ασθενή του, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, διότι αυτή η πληροφορία εισάγεται πλέον αυτόματα από το σύστημα.
Να θυμίσουμε πως το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από την προηγούμενη Τρίτη, ενώ η αρχική ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ ανέφερε πως η εφαρμογή θα επανερχόταν σε κανονική λειτουργία από σήμερα, κάτι που εντέλει δεν έγινε.

capital.gr

Δημοσκοπήσεις Κάπα Research, Public Issue & Metron Analysis δείχνουν άνοδο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση με 20,5% αυτή της Κάπα Research για το «Βήμα» της Κυριακής και συμπίπτει ως προς τα ποσοστά με την έρευνα της Metron Analysis για τον «Επενδυτή».

Στην ίδια δημοσκόπηση, στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», το 78,1% απαντά ότι επιθυμεί η νέα κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ σε ερώτηση πόσο ρεαλιστική θεωρεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το 62,1% απαντά λίγο ή καθόλου.
Πτώση σημειώνουν όλα τα άλλα κόμματα. Σε άλλη .........

δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά σε ότι σε νέες εκλογές θα αυξηθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και θα πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Δημοσκόπηση Κάπα Research

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα» της Κυριακής, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

-ΝΔ 18,1%

-ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

-ΠΑΣΟΚ 12,2%

-Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%

-ΚΚΕ 6,5%

-Χρυσή Αυγή 5,8%

-ΔΗΜΑΡ 5%

-Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5%

-ΛΑΟΣ 2,4%

-Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%

-Δημιουργία Ξανά 2,2%

-Δράση 1,3%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,9%. Τα αποτελέσματα των εκλογών έφεραν φόβο και ανησυχία στο 42,8% ελπίδα στο 35,2% και απογοήτευση στο 23,3%

Στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,1%, ΠΑΣΟΚ 12,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 5,8% , ΔΗΜΑΡ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, ΔΗΜΣΥΜ 2,5%, ΛΑΟΣ 2,4%, Δημιουργία Ξανά 2,2% , Δράση 1,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.

Tο 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η Χρυσή Αυγή το 8%.

Το 53,4% ζητά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος , ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης.

Το 65,1% θεωρεί πως στις εκλογές επικράτησε η λογική της τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και κατάκτηση της πρώτης θέσης δείχνει και νέα δημοσκόπηση, της Metron Analysis που έγινε για τον «Επενδυτή».

Στην έρευνα της Metron Analysis ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 20,2% στην πρόθεση ψήφου και στο 25,5% με την αναγωγή και είναι το μοναδικό κόμμα που αυξάνει σημαντικά το ποσοστό του ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα παρουσιάζουν από στασιμότητα με μικρές αυξομειώσεις έως μεγάλες απώλειες.

Στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με το γκάλοπ η ΝΔ υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Με την αναγωγή, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 25,5%, έναντι 21,7% της ΝΔ, 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.
Το σημαντικό στοιχείο στην ίδια δημοσκόπηση είναι ότι το 50% των ερωτώμενων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς

Η δημοσκόπηση της Public Issue

Σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετεκλογικής έρευνας που διενήργησε η Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα μάλλον θα ενισχυθεί, έναντι του 36% που εκτιμά ότι μάλλον θα μειωθεί η εκλογική του δύναμη.
Αύξηση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ βλέπει το 46%, της ΔΗΜΑΡ το 42%, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 40%, το ίδιο για τους Οικολόγους Πράσινους, για τον ΛΑΟΣ το 33% και για το ΠΑΣΟΚ το 28%. ΣΕ ποσοστό 76% οι πολίτες πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μειώσει τη δύναμή της. Ωστόσο παρά την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη δύναμή του, το 62% της κοινής γνώμης εκτιμά ότι και η νέα προσφυγή στις κάλπες δε θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πριν τις εκλογές το ποσοστό αυτών που έβλεπαν μη αυτοδυναμία έφθανε το 91%.

Η έρευνα αποτυπώνει εν μέρει εικόνα σύγχυσης του εκλογικού σώματος. Ενώ στην πλειοψηφία τους 56% οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα (ικανοποιημένο το 43%), απαντούν σε ποσοστό 81% ότι ακόμα και αν γνώριζαν από πριν τι θα βγάλει η κάλπη, αυτοί θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, με μόλις το 19% να αλλάζει την ψήφο του.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 13/5/2012




ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....... Για το Αγιο Όρος όμως....

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Την ώρα που ο λαός πεινάει, πληρώνει χαράτσια και γενικώς κερατιάτικα των πολιτικών από το 1974 μέχρι και σήμερα, την ώρα που από τα χαράτσια η εκκλησία έχει εξαιρεθεί, ο διορισμένος πρωθυπουργός υπάλληλος της Goldaman Sachs και των Διεθνών τοκογλύφων Λουκάς Παπαδήμος ή Παπαδήμιος, με απόφαση του το ανθρωποειδές αυτό υπογράφει απόφαση επιχορήγηση των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, για το έτος 2012 με ποσό που ανέρχεται σε 1.450.000 ευρώ!!!!!!

Λεφτά για τον Παπαδήμιο Υπάρχουν αλλα για ..........

την Εκκλησία. Οχι για τον λαό.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ
ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.
ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΤΕΡΑΚΙΑ.


Ακολουθεί η απόφαση από το Διαύγεια αλλά και το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Κλίκ για πλήρες μέγεθος




Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή.....

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Πρώτο ή δεύτερο, τουλάχιστον, θέμα είμαστε στα Διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με την αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και την σαφέστατη άρνηση του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει, έστω όπως του ζήτησαν οι κκ Βενιζέλος και Σαμαράς (ίσως και ο κ Παπούλιας αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε εφόσον ακόμη δεν είδαμε τα πρακτικά) μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ., ΔΗΜ.ΑΡ…

Στραβός ο γιαλός;
Μα 38 χρόνια τώρα το πολιτικό σύστημα, τα ...........

δύο Κόμματα εξουσίας και οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν δεν μας βοήθησαν να…στραβώσουμε; Γέμισε με υπαλλήλους ο στενός και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, γέμισαν οι τσέπες των γνωστών και αποκλειστικών «προμηθευτών του Δημοσίου, γέμισαν οι τσέπες καταχραστών του Δημοσίου χρήματος, γέμισαν οι σελίδες των εφημερίδων, μπούκωσαν τα μικρόφωνα των ραδιοφώνων, περίσσεψαν στα τηλεοπτικά δρώμενα «τα σκάνδαλα, οι ατασθαλίες, οι ρεμούλες και οι , μίζες» και ΟΛΟΙ στο απυρόβλητο της ατιμωρησίας…
38 χρόνια και στράβωσε πια, για τα καλά, ο…γιαλός!

Ή «στραβά αρμενίζουμε;»
Και αυτό πιθανό αφού μας φλόμωσαν στα ΘΑ, μας έπνιξαν με φρούδες υποσχέσεις, μας έκαναν να πιστέψουμε ότι ΟΛΟΙ θα γινόμασταν πλούσιοι με το Χρηματιστήριο και μετά θα αποκτούσαμε και «σωματάρες» ασκούμενοι στις ακριβοπληρωμένες και τώρα πια εγκαταλειμμένες Ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις…

Μας υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία «επανίδρυση του Κράτους» που ποτέ δεν έγινε και σχεδόν 6 χρόνια αργότερα μας είπε ότι «το ταμείο είναι ελαφρώς μείον» και δεν θα δοθούν αυξήσεις…Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και μας είπε «λεφτά υπάρχουν» χαρήκαμε εμείς, το ψηφίσαμε και μετά, αφού έτσι μας είχαν μάθει 38 χρόνια τώρα συνεχίσαμε όπως ήμασταν και …«στραβά αρμενίσαμε» τον Οκτώβριο του 2009…

Μετά ήρθε ο Μάιος του 2010, ήρθε μαζί του επίσημα προσκεκλημένη ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ η τρόικα, άρχισαν οι περικοπές, οι μειώσεις, οι φόβοι για πτώχευση, η απειλή επιστροφής στη δραχμή και την φτώχεια, και άλλες περικοπές και άλλες μειώσεις και μετά ήρθαν οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. Γέμισε το Σύνταγμα με κόσμο διαμαρτυρόμενο για αυτά που ζούσαμε και απείλησαν, αλλά ευτυχώς, δεν έκαψαν τη Βουλή…Άγνωστοι έκαψαν, όμως, την Αθήνα!

Και το καλοκαίρι του 2011 νέα μνημόνια, νέα δανειακή σύμβαση με ρήτρα Αγγλικού δικαίου, νέα διλήμματα «ευρώ ή δραχμή»…
Είπε ΝΑΙ ο κ Σαμαράς και η παρέα του που είχαν πει ΟΧΙ και διέγραψαν, όσους είπαν ΟΧΙ, αυτοί που διέγραψαν όσους είπαν ΝΑΙ όταν έλεγαν ΟΧΙ, και αφού στήριξαν την Κυβέρνηση Παπαδήμου επέμεναν για εκλογές.

Ο Λαός που δεν μίλησε με Δημοψήφισμα μετέτρεψε τις εκλογές της 6ης Μαίου σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ κατακεραυνώνοντας ΟΛΟΥΣ εκείνους που είχαν πει το ΝΑΙ χωρίς να τον ρωτήσουν…
Η «Νέα» Ν.Δ. του κ Σαμαρά καταρρακώθηκε στο 18% αλλά ο πρώην Πρόεδρός της και Πρωθυπουργός κ Καραμανλής εκλέχτηκε Βουλευτής Θεσσαλονίκης…
Το ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου με 13% πήγε 38 χρόνια πίσω στο 1974 στα ποσοστά του ιδρυτή του, αλλά ο πρώην Πρόεδρός του και πρωθυπουργός κ Παπανδρέου εκλέχτηκε Βουλευτής Αχαΐας…

Περισσότεροι από 70% των Ελλήνων είπαν ΟΧΙ στους «…Μνημονιακούς» με πιθανό αποτέλεσμα να οδηγηθούμε εμείς, αυτοδύναμα, εκτός ευρώ από το οποίο οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ μπορούν να μας…διώξουν!
Τα γκάλοπ λένε ότι 75% των Ελλήνων θέλουν να μείνουν στο ευρώ και αυτό το επαναλαμβάνουν ως ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ δεδομένο όλα τα ξένα ΜΜΕ…

Εφόσον περίπου 75% των Ελλήνων ψήφισαν όπως ψήφισαν στις 6 Μαΐου μετατρέποντας τις εκλογές σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τότε εύλογα μπορεί να ρωτήσει κανείς πώς τα γκάλοπ λένε ότι οι ίδιοι άνθρωποι στα ίδια ποσοστά ΘΕΛΟΥΝ να μείνουν στο ευρώ;
Παιδιά, κάτι σίγουρα ΔΕΝ πάει καλά…
ΟΙ ψήφοι της 6ης Μαΐου είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο γεγονός!
Τα ποσοστά που δίνουν τα γκάλοπ από πού βγήκανε;
Οι Έλληνες λέμε το γνωστό «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!...»
Μήπως, τώρα πια ισχύουν και τα δύο;

Συνεδριάζει η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 18-05-2012 και ώρα 13.30 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Η συνεδρίαση θα γίνει στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης και τα θέματα που θα τη απασχολήσουν είναι τα εξής:

1) Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού για «Προμήθεια Αναλώσιμων υλικών εκτυπωτών, φωτοτυπικών, fax, plotter (μελάνια), έτους 2012».
2) Ορισμός Συμβολαιογράφου για τη σύναψη Συμβολαίου του ακινήτου «ΜΥΛΟΣ» στην περιοχή “Αγρίλι”, Δ.Ε. Φιλιατρών.
3) Ορισμός δικηγόρου για την διεκδίκηση των μη καταβληθέντων μισθίων, από τον κ. Δημητρακόπουλο Ιωάννη, εκμισθωτή του ακινήτου «ΜΥΛΟΣ» στην περιοχή “Αγρίλι”, Δ.Ε. Φιλιατρών.
4) Έγκριση αριθ. 152/2012 απόφασης Δημάρχου σχετικά με μετάθεση του χρόνου παράδοσης της Γραφικής Ύλης & Αναλώσιμων Υλικών Η/Υ.
5) Αίτηση Γιαννόπουλου Ιωάννη του Παν/τη για μείωση μισθώματος τροχήλατης καντίνας στην Τ.Κ. Ελαίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Από το Γραφείο της ΔΕΗ Φιλιατρών ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή ρεύματος από τις 09:00 έως τις 12:30 το μεσημέρι στις περιοχές της Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, Δεξαμενής, και Προφήτη Ηλία.
Ο λόγος της διακοπής είναι η ανάγκη εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο Ηλεκτροδότησης.

Η ΔΕΗ εφιστά την προσοχή στους..........

πολίτες να μην πλησιάζουν και να μην ακουμπούν καλώδια που τυχόν υπάρχουν στον δρόμο λόγω κινδύνου ατυχήματος.

Ανακοίνωση για Αμπελοκαλλιεργητές.

Το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού & Ποιοτικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Μεσσηνίας, ανακοινώνει στους αμπελοκαλλιεργητές τα παρακάτω:
Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι επικρατούσες αυτή την εποχή θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το βλαστικό, σε αυτή τη φάση, στάδιο των αμπελιών και τις εμφανισθείσες ήδη αραιές κηλίδες περονοσπόρου σε διάφορες περιοχές, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για προσβολές από τον περονόσπορο.

Κατόπιν αυτών, συνιστάται η προστασία των .............

αμπελώνων με την διενέργεια ψεκασμών με τα κατάλληλα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα, τηρώντας με προσοχή της οδηγίες της ετικέτας των σκευασμάτων.
Στο πρόγραμμα εκτέλεσης ψεκασμών κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου θα πρέπει να γίνεται εναλλαγή μυκητοκτόνων διαφορετικού τρόπου δράσης για να μην εμφανιστούν φαινόμενα ανθεκτικότητας.

Ανακοίνωση από την Διύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ανακοινώνει ότι :

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος με κωδικό 1.3.1 για το Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων».

Οι υπαγόμενες πράξεις αφορούν τις παρακάτω δράσεις: ........

• Δράση 1: Βελτίωση της ασφάλειας του σκάφους
• Δράση 2 : Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
• Δράση 3 : Βελτίωση της υγιεινής των προϊόντων
• Δράση 4:Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων
• Δράση 5 : Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
• Δράση 6 : Βελτίωση της επιλεκτικότητας
• Δράση 7 : Αντικατάσταση κινητήρα
• Δράση 8 : Αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων
• Δράση 9 : Άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην Υπηρεσία μας ,Τμήμα Αλιείας με τις εξής προθεσμίες:

1. ως 30-06-2012, για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από 01-01-2007 ως 31-12-2009 στην Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας στα πλαίσια του Ε.Π.ΑΛ. 2000-2006 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων, και

2. από 01-07-2012 ως 30-09-2012 για νέες αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου(www.et.gr ) αναζητώντας το σχετικό ΦΕΚ (1319/Β/2012), το οποίο έχει αναρτηθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας, τηλ. 2761022958.

ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο εκπρόσωπος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις οποιεσδήποτε συνομιλίες μας παρασκηνιακές ή μη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ή οποιονδήποτε στελεχών της.

Έχουμε αποδείξει ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνομιλούν πάντοτε δημόσια και με απόλυτη γνώση του ελληνικού λαού και ποτέ εν κρυπτώ ή παρασκηνιακά.

Τα βρώμικα παιχνίδια αφορούν τους ..........

Εφιάλτες εμπνευστές τους που προσπαθούν με απελπισμένα από κάπου να πιαστούν μετά την απόλυτη εκλογική τους ήττα».

Η στραβός ειν’ ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε

Τι γίνεται όμως αν συμβαίνουν και τα δυο;
Βαρύγδουπες αναλύσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών , γιατί ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε, με τελικό συμπέρασμα, ανάλογο με τη δημοσιογραφική πέννα η τα πολιτικά πιστεύω του εκάστοτε αναλυτή.
Ένας φίλος μου στην αρχή της όποιας πολιτικής παρουσίας μου, μου έδωσε μια συμβουλή που την έχω στο νου μου γιατί πραγματικά διαχρονικά αποδεικνύεται ότι είχε απόλυτο δίκιο.

Μου είπε λοιπόν: <<Προσπάθησε τώρα που αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική, για να παίρνεις σωστές αποφάσεις, να βλέπεις τα πράγματα από ψηλά, σαν να είσαι σε ένα αεροπλάνο και να βλέπεις όλες τις πλευρές, αλλά χωρίς να ακούς τον αχό της επιφάνειας.>>

Ο σοφός λαός λοιπόν έδωσε λύση που πρέπει να ...........

αξιολογήσουν οι πολιτικοί διαχειριστές της κρίσης και εν τοις πράγμασι να αποδείξουν την αξιοσύνη τους.
Ακούγαμε και ακούμε ακόμα ότι οι Έλληνες ψήφισαν με το δίλημμα, μνημόνιο -αντιμνημόνιο, και ότι το αντιμνημονιακό μέτωπο είναι ο μεγάλος νικητής.
Ας δούμε αν τα αποτελέσματα λένε κάτι τέτοιο, γιατί οι αριθμοί άλλα μας λένε.
Εχομε λοιπόν Μνημονιακό μέτωπο (αν είναι αυτό όπως θέλει να παρουσιάζεται)
ΝΔ βουλευτές 108,ΠΑΣΟΚ βουλευτές 41,συνολικα 149 , δηλ. υπολείπονται δυο για σχηματισμό μιας αδύναμης και επομένως αναποτελεσματικής κυβέρνησης.
Αντιμνημονιακό μέτωπο , 151 βουλευτές με προφανή όπως και παραπάνω συμπεράσματα.
Τι είπαμε λοιπόν στο όλο, και εννοώ στο όλο, πολιτικό σύστημα?

Σκεφτείτε και καθίστε να βρείτε αυτά που σας ενώνουν, (είμαστε βέβαιοι ότι είναι πολλά ),και όχι αυτά που σας χωρίζουν, γιατί το διακύβευμα δεν είναι η πολιτική σας επιβίωση και κυριαρχία, αλλά η ίδια η Ελλάδα, όλοι εμείς που σας ψηφίσαμε.
Αναλογιστείτε την κρισιμότητα των στιγμών και αφήστε στην άκρη τις μωροφιλοδοξίες σας και όταν σκέπτεστε την Ελλάδα μην έχετε στο νου σας, το κομματικό σας ακροατήριο η τον κομματικό ωφελιμισμό σας.

Μην επιδίδεστε σε έναν απέλπιδα αγώνα κομματικού διαγκωνισμού και διδαχτείτε από τα λάθη, τόσο τα δικά σας όσο και τα δικά μας, και κάνετε τη μεγάλη υπέρβαση του κακού εαυτού σας, δώστε λύσεις εφικτές με πολιτικό ρεαλισμό(που μέχρι σήμερα δεν μας έχετε πείσει ότι το κάνετε) και μη χαϊδεύετε τα αυτιά, ούτε τα δικά μας, ούτε του κομματικού ακρωτηρίου σας, γιατί αν καταστραφεί η Πατρίδα ούτε ακροατήριο θα υπάρχει για άρμεγμα και εσείς θα εξαφανιστείτε στη λήθη της Ιστορίας.

Ν.Α,Φωτέας
Μηχανολόγος μηχανικός
Δημ. Σύμβουλος Καλαμάτας
Επικ. Ανεξ. Συνδ. Πρωτοπορία.

Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 14 Μαϊου έως 20 Μαϊου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.