Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 18/5/2012
Συνέντευξη Νικολάκου - Αλευρά για έργα στη Μεσσηνία

Φθάνει ο πλωτός γερανός για την εκβάθυνση αλιευτικών καταφυγίων

Στη Μεσσηνία θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πλωτός γερανός για να εκτελέσει έργα εκβάθυνσης στα αλιευτικά καταφύγια Μαράθου, Αγίου Ανδρέα, Πεταλιδίου, αλλά και στο κουλντούκι της Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παν. Αλευράς, σε συνέντευξη Τύπου με το πέρας της σύσκεψης για τα έργα της Μεσσηνίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εγκαινιάστηκε μια...........

νέα μορφή συνεργασίας στη Μεσσηνία για τα έργα που αφορούν στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα, είτε αυτά είναι τα υπόλοιπα του 3ου ΚΠΣ, είτε έργα - γέφυρες με το ΕΣΠΑ, είτε έργα που υλοποιούνται από το ΕΣΠΑ, είτε έργα που θα προταθούν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως οι προσπάθειες της αιρετής Περιφέρειας φρενάρουν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και διευκρίνισε πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να καθυστερούν εγκρίσεις, κυρίως Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, γνωστοποιώντας σχετικά τη σκέψη ενίσχυσης των δομών της από υπαλλήλους της αιρετής Περιφέρειας.

Ντίνα Νικολάκου

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου είχε μιλήσει η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, η οποία επισήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από την προσπάθεια ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ, δεν έχει εγκαταλείψει την εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που υπολογίζεται στα 3 εκ. ευρώ ανά Περιφερειακή Ενότητα. Για τη Μεσσηνία θα διατεθούν στη συντήρηση οδικών αξόνων, όπως το Καλαμάτα – Σπάρτη.
Μίλησε, επίσης, για τη μόχλευση πόρων και την επανενεργοποίηση του προγράμματος ΕΟΧ-ΕΖΕΣ, μέσω του οποίου και κατασκευάστηκαν 6 υδατοδεξαμενές και 3 λιμνοδεξαμενές στη Μεσσηνία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάγκες πυρόσβεσης, αλλά και να συμβάλουν στη γεωργική παραγωγή.

Αναφέρθηκε στην ύπαρξη 90 εκατ. ευρώ για την Υγεία και την Παιδεία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάναμε overbooking». Συγκεκριμενοποιώντας την αναφορά, παρατήρησε ότι στον τομέα της υγείας στη Μεσσηνία αλλάζει το τοπίο, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί ιδιαίτερο θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί, η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στον Πάμισο, ύψους 12 εκ. ευρώ, για το οποίο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ.

Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε, επίσης, στην αύξηση των πιστώσεων για έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας, που από 1,5 εκατομμύριο έγιναν 6 εκ. ευρώ, προσθέτοντας ότι με αυτές θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σε Ακρογιάλι και Μικρή Μαντίνεια και ενδεχομένως σε Αρχοντικό.

Παν. Αλευράς

Εκτενέστερες αναφορές στα έργα έκανε ο κ. Αλευράς, μιλώντας για τη χρησιμότητα των υδατοδεξαμενών και των λιμνοδεξαμενών και την ολοκλήρωση του Φιλιατρινού φράγματος μέσα στο 2013, ενώ εξέφρασε την απορία του που ολοκληρώνεται το έργο χωρίς να έχουν μελετηθεί τα δίκτυα, έργο που πρόκειται, όπως είπε, να δημοπρατηθεί τον Αύγουστο. Πρόσθεσε πως το Λύκειο Φιλιατρών θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ αναφέρθηκε στην εγκατάσταση του εργολάβου για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι από τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στο αρδευτικό δίκτυο της κάτω ζώνης Παμίσου - θα υπογραφεί η σύμβασή του μέσα στον Ιούνιο και θα βοηθήσει στην επέκταση της ορυζοκαλλιέργειας-, ενώ για τον τεχνητό ύφαλο της Κυπαρισσίας και τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Καλό Νερό, είπε πως διερευνάται αν είναι συμβατά μεταξύ τους, προκειμένου να προταθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Μίλησε και για την εξομοίωση του λιμένος του Μαράθου, προκειμένου να εγκριθεί στο ΕΣΠΑ, αφήνοντας ταυτόχρονα υπόνοιες πως υπάρχουν συμφέροντα που «φρενάρουν» τις διαδικασίες. Μετά δε από ερωτήσεις που έγιναν, δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις, πλην του ότι μετά τη νομιμοποίηση του χώρου, όπου είχε εγκριθεί ολόκληρο το τμήμα της χερσαίας ζώνης, στη δεύτερη νομιμοποίηση εξαιρέθηκε συγκεκριμένο τμήμα.
Αναφέρθηκε και στα έργα του 3ου ΚΠΣ που έκλεισαν, ενώ μιλώντας για την κατολίσθηση του δρόμου στα Πλατάνια, γνωστοποίησε ότι το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί από τον ανάδοχο του έργου.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε με τη σειρά του τα έργα στον τομέα της Υγείας, λέγοντας ότι είναι έτοιμα για δημοπράτηση τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Μεθώνη και Βλαχόπουλο. Όσον αφορά στην Κορώνη, αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα υπόλοιπα 100 μέτρα του λιμανιού, και πρόσθεσε ότι ίσως τον Οκτώβρη ολοκληρωθεί το έργο της νέας εισόδου της Κορώνης.

Περιφερειακό Ταμείο

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις, η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στο Περιφερειακό Ταμείο για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 22,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο περιφερειάρχης είπε πως θα διαχειριστούμε μόνοι μας τα χρήματα αυτά. Το ζητήσαμε, γιατί δεν εμπιστευόμαστε τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων από την κεντρική εξουσία. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και δέσμευσή μας είναι ότι τα χρήματα θα φθάσουν στις επιχειρήσεις και για να τις ενισχύσουν, αλλά και για να δημιουργηθούν νέες, με λογικούς όρους».
Τέλος, σχολίασε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι νοοτροπίες αλλάζουν και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση ως καινοτομία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Θάρρος

Eίχαν αφαιρέσει ποσότητα χαλκού 3,5 τόνων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Πακιστανών που
αφαιρούσε μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, την περασμένη ............

Τρίτη το απόγευμα, πέντε (5) μέλη της ομάδας, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25, 17, 23, 19 και 28, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχεται και ένας 22χρονος ομοεθνής τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους είχαν διαπράξει 18 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ στις περιοχές των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας, της Γιάλοβας Πύλου και των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.
Η συνολική ζημιά που είχαν προκαλέσει στο δίκτυο της ΔΕΗ, από την παράνομη δράση τους, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 162.000 ευρώ, ενώ η ποσότητα του χαλκού που είχαν αφαιρέσει συνολικά υπερβαίνει τους 3,5 τόνους.

ΘΑΡΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών αν και έχει πολύ μικρή δύναμη εν τουτοις καταφέρνει να έχει επιτυχίες. Σε αντίθεση με άλα τμήματα που αν και πολυπληθή η λέξη επιτυχία είναι άγνωστη λέξη.
Το υπουργείο προστασίας του πολίτη επιβάλλεται να ενισχύσει το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών με ικανό αριθμό ανδρών για την πάταξη της εγκληματικότητας αλλα και την Δημιουργία στα Φιλιατρά τμήματος Αλλοδαπών.
Τα Φιλιατρά διαθέτουν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό αλλοδαπών πολλούς αράπηδες λαθρομετανάστες με σημαντική παραβατική συμπεριφορά. Ενα αίτημα που πρώτος το είχε υποβάλει στο υπουργείο ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας αλλά ουδέποτε έγινε...
Μήπως τώρα είναι καιρός να γίνει;

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012

Αγαπητά μου παιδιά,

με την ευκαιρία της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες σας ολόθερμα καλή επιτυχία, να κατορθώστε να διατηρήσετε τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία σας και να καταφέρετε να κεφαλαιοποιήσετε τον προσωπικό σας κόπο, την αγωνία και τις θυσίες των γονιών σας, την προσπάθεια των δασκάλων σας και να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

Ασφαλώς οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας...............

σημαντικός σταθμός στη ζωή σας. Δεν είναι όμως το παν. Και δεν είναι ἡ μοναδική ευκαιρία. Γι᾿ αυτό, παρακαλώ, να μην επιτρέψετε η αγωνία και το άγχος να σας καταβάλουν. Υπάρχουν πάντα επιλογές που αν τις κάνουμε με σύνεση, καθαρό μυαλό, πίστη στις δυνατότητές μας, θάρρος και ρεαλισμό, διασφαλίζουμε μια επιτυχή κι έντιμη πορεία στη ζωή. Η σκέψη όλων μας και οι ευχές μας θα είναι συνεχώς κοντά σας.
Καλή επιτυχία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝΚαλούνται την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 8:30 μ.μ
στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών
οι κάτοχοι γεωτρήσεων που ενδιαφέρονται για την άδεια χρήσης νερού.

Θα βρίσκεται μαζί μας και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους
η Γεωλόγος κ. Μαρία Καλυβιώτη.


Από τον Αγροτικό ΣύλλογοΑγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών. Ενημέρωσε για τις προσφορές προς εκδοση αδειών χρήσης νερού.

Ενημερωτική ημερίδα για τις άδειες χρήσης νερού έγινε από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών προς τα μέλη του χθες το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ενημέρωσε τα μέλη για τις προσφορές που υπήρξαν από όσους έδειξαν ενδιαφέρον.

Θύμισε ότι είχε γίνει κάποια διαδικασία για να μαζευτεί κάποιος αριθμός ενδιαφερομένων ώστε να ζητήσουν προσφορές.
Κάποια γραφεία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ...........

έστειλαν προσφορές και οι τιμές κυμαίνονται απο 200 ευρώ και άνω. Μεγαλύτερη επιβάρυνση υπάρχει αν χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη.

Δείτε το σχετικό Video με την χθεσινή ενημέρωση των αγροτών από τον πρόεδρο του Αγροτικού Sυλλόγου Γιώργο Αλεξανδρόπουλο.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις οπτικές ίνες.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το πιο προηγμένο, από τεχνολογικής πλευράς, φυσικό μέσο το όποιο χρησιμοποιείται στις τηλεπικοινωνίες για τη μετάδοση σημάτων και πληροφοριών είναι οι οπτικές ίνες (optical fiber). Πρόκειται για ίνες γυαλιού, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν τις φωτεινές ακτίνες (το φως) και να τις οδηγούν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η χρήση των οπτικών ινών για μετάδοση............

σημάτων στηρίζεται στην ιδέα της χρησιμοποίησης του φωτός ως φορέα της πληροφορίας αντί για το ρεύμα, το όποιο χρησιμοποιείται στα χάλκινα καλώδια. Για να επιτύχει αυτό, χρησιμοποιείται στον πομπό μια πηγή φωτός η αλλιώς ναι φωτεινή πηγή. Η πηγή αυτή παράγει ένα φωτεινό σήμα, το όποιο διαμορφώνεται με τις πληροφορίες που πρέπει να μεταδοθούν από τον πομπό προς το δέκτη.

Η διαμόρφωση μπορεί να γίνει αναβοσβήνοντας τη πηγή του φωτός με το ρυθμό της πληροφορίας δηλαδή το ένα (1) να αντιστοιχεί σε φως και το μηδέν (0) σε σκότος.
Το φως που παράγουν οι φωτεινές πηγές βρίσκεται στην περιοχή του υπέρυθρου και δεν είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι. Στην άλλη πλευρά της οπτικής ίνας (στο δέκτη) υπάρχει ένας ανιχνευτής φωτός.
Ένας τέτοιος ανιχνευτής είναι ο φωτοδεκτης ο όποιος όταν φωτίζεται, παράγει ένα μικρό ρεύμα. Έτσι, μετατρέπει τα φωτεινά σήματα σε ηλεκτρικά. Τα ηλεκτρικά σήματα που περιέχουν την ωφέλιμη πληροφορία περνούν στις επόμενες βαθμίδες ηλεκτρονικής επεξεργασίας.

Οι οπτικές ίνες οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν μέσα μετάδοσης κατασκευάζονται από γυαλί υψηλής καθαρότητας. Στην τελική μορφή της η οπτική ίνα μοιάζει πολύ με μια λεπτή διάφανη τρίχα. Στο εσωτερικό της το γυαλί μπορεί να μεταδίδει το φως. Το περίβλημα (το όποιο βρίσκεται εξωτερικά ) εξασφαλίζει ότι το φως θα παραμένει συνεχώς μέσα στην ίνα.
Το κεντρικό μέρος της ίνας ονομάζεται πυρήνας. Το περίβλημα έχει μικρότερο δείκτη διάθλασης από τον πυρήνα και τον καλύπτει κυλινδρικά. Ο πυρήνας και το περίβλημα μοιάζουν με κυλίνδρους με κοινό άξονα. Για λόγους προστασίας τοποθετείται κατά τη διάρκεια κατασκευής της ίνας, μια επικάλυψη (πρόσθετο προστατευτικό περίβλημα) από συνθετικό η πολυμερές υλικό το οποίο αυξάνει την αντοχή της.
Το φως που εισάγεται στον πυρήνα οδεύει στο εσωτερικό του με διαδοχικές ανακλάσεις στην επιφάνεια διαχωρισμού πυρήνα περιβλήματος.

Με τις ολικές ανακλάσεις το φως ανακλάται διαδοχικά και συνεχίζει την πορεία του στον πυρήνα χωρίς καμία ακτίνα να διαθλαστεί και να διαφύγει στο περίβλημα. Έτσι η συνολική φωτεινή ενέργεια παραμένει εγκλωβισμένη στο εσωτερικό της οπτικής ίνας, με αποτέλεσμα ένα αποστελλόμενο φωτεινό σήμα να μπορεί να διανύσει πολύ μεγάλες αποστάσεις με ελάχιστες απώλειες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο μετάδοσης.
Ανάλογα με τη διάμετρο του πυρήνα και τη διάδοση των φωτεινών ακτίνιων, υπάρχουν οι εξής κατηγορίες ινών:
. Η πολύτροπη
. Η μονότροπη

Στην πολύτροπη διάδοση ένα φωτεινό σήμα, το οποίο αποτελείται από πολλές φωτεινές ακτίνες, εισέρχεται στον πυρήνα της οπτικής ίνας. Η κάθε ακτίνα ανακλάται με διαφορετική γωνία στα τοιχώματα του περιβλήματος. ανάλογα με τη γωνία με την οποία εισέρχεται η κάθε ακτίνα οδεύει κατά μήκος της οπτικής ίνας διανύοντας διαφορετικό δρόμο.

Επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλοί τρόποι μετάδοσης που αντιστοιχούν στις διαδρομές των ακτίνιων, η διάδοση αυτή ονομάζεται πολύτροπη. Οι ίνες που επιτρέπουν αυτού του είδους τη μετάδοση φωτός ονομάζονται πολύτροπες ίνες. Όπως είναι λογικό, ο κάθε τρόπος μετάδοσης έχει διαφορετικό μήκος. Επομένως, η κάθε ακτίνα φτάνει σε διαφορετικό χρόνο στην άλλη άκρη της οπτικής ίνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική παραμόρφωση του σήματος. Επιπλεον, λογω του ότι κάποιες από τις ακτίνες δεν επιτυγχάνουν ολική ανάκλαση, η μέθοδος αυτή διάδοσης επιφέρει κάποια πρόσθετη εξασθένηση στο φωτεινό σήμα.

Οι πολύτροπες οπτικές ίνες χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες, ανάλογα με την τιμή του δείκτη διάθλασης στον πυρήνα:
. Ίνες βηματικου δείκτη διάθλασης και τις
. Ίνες διαβαθμισμένου δείκτη διάθλασης
Οι πρώτες χαρακτηρίζονται από απότομη μεταβολή του δείκτη διάθλασης μεταξύ του πυρήνα και περιβλήματος. Έχουν διαστάσεις διαμέτρου πυρήνα 50 και 62.5 μm και εξωτερική διάμετρο της ίνας 125 μm.
Η εξασθένηση για τις ίνες βηματικου δείκτη διάθλασης είναι 10-50 db ανά χιλιόμετρο. Είναι οι πιο απλές και φθηνές οπτικές ίνες για εφαρμογές που δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε εύρος ζώνης.

Η δεύτερη κατηγορία πολύτροπων ινών είναι οι ίνες διαβαθμισμένου δείκτη διάθλασης. Σε αυτές τις ίνες ο δείκτης διάθλασης μεταβάλλεται ομαλά από το κέντρο του πυρήνα προς το περίβλημα. Η διαφορά αυτή στο δείκτη διάθλασης αναγκάζει τις ακτίνες να φράσουν ταυτόχρονα στην άλλη άκρη της οπτικής ίνας, παρόλο που η κάθε μια διανύει διαφορετική απόσταση.
Η εξασθένηση για τις ίνες διαβαθμισμένου δείκτη διάθλασης είναι 7-15 db ανά χιλιόμετρο. Οι ίνες αυτές χρησιμοποιούνται σε δίκτυα υπολογιστών και σε εφαρμογές που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης.

Έχει αποδειχθεί πως όσο μικρότερη είναι η διάμετρος του πυρήνα, τόσο λιγότεροι τρόποι μετάδοσης υπάρχουν. Όταν αυτή η διάμετρος μειωθεί και γίνει παραπλήσια με το μήκος κύματος του φωτεινού σήματος, απομένει μόνο ένας τρόπος μετάδοσης, ο αξονικός. Η μετάδοση ονομάζεται τότε μονότροπη. Η διάμετρος του πυρήνα στην μονότροπη οπτική ίνα είναι 9 μm και η εξωτερική διάμετρος της ίνας είναι 125 μm. Η εξασθένηση της μονότροπης ίνας στο φως που έχει μήκος κύματος 1.5 μm είναι μόλις 0.19 db ανά χιλιόμετρο. Η περιοχή αυτή του φάσματος από 1.5 έως 1.6 μm ονομάζεται παράθυρο χαμηλής εξασθένησης. Η περιοχή των 1.5 μm ονομάζεται χρησιμοποιείται σήμερα στις τηλεπικοινωνίες και στις ζεύξεις μεγάλων αποστάσεων.

Η μονότροπη ίνα είναι η καταλληλότερη για ζεύξεις μεγάλων αποστάσεων και εκεί όπου απαιτούνται υψηλοί ρυθμοί μετάδοσης. Φυσικά οι ίνες αυτές παρουσιάζουν κάποιες δυσκολίες στην εισαγωγή αρκετού φωτός στον πυρήνα τους, μια και η διάμετρος τους είναι πολύ μικρή.
Στα βασικά πλεονεκτήματα της οπτικής ίνας έναντι των άλλων ενσύρματων μέσων διάδοσης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
. Οι οπτικές ίνες διαθέτουν πολύ μεγάλο εύρος ζώνης συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης, που, με πολυπλεξία φθανουν ακόμη και τα 128 Gbit/s.
. Λογω της κατασκευής τους οι οπτικές ίνες είναι ανεπηρέαστες από ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία και κατά συνέπεια από εξωτερικά σήματα θορύβου. Για το λόγο αυτό βρίσκουν μεγάλη εφαρμογη σε περιβάλλοντα υψηλού ηλεκτρομαγνητικού θορύβου.
. Είναι επίσης και ιδιαίτερα ασφαλές μέσο μετάδοσης, καθώς είναι σχεδόν αδύνατη η εξωτερική επέμβαση για την υποκλοπή η την παρεμβολή των μεταφερόμενων σημάτων.
. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα σήματα που μεταδίδονται σε οπτικές ίνες εξασθενούν ελάχιστα σε σχέση με άλλα ενσύρματα μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα φωτεινό σήμα μπορεί να διαδοθεί μέσω οπτικής ίνας, σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 200 χιλιόμετρα, χωρίς τη βοήθεια αναμεταδοτών.
. Τόσο ο όγκος, όσο και το βάρος, των οπτικών ινών είναι σημαντικά μικρότερος από άλλα καλώδια. Για παράδειγμα, χάλκινο καλώδιο με εύρος ζώνης 50 MHz και μήκους 500 μέτρων ζυγίζει περίπου 4000 κιλά, ενώ το αντίστοιχο οπτικό καλώδιο ζυγίζει λιγότερο από 45 κιλά. προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερο εύρος ζώνης.
. Δεδομένου ότι τα οπτικά καλώδια μεταφέρουν οπτικά σήματα και όχι ηλεκτρικά, δεν παρουσιάζουν κίνδυνο σπινθήρων γι αυτό και προτιμώνται σε περιοχές υψηλού κινδύνου από σπινθήρες. Ταυτόχρονα δεν επηρεάζονται από την υγρασία, σε αντίθεση με τα χάλκινα καλώδια που η έκθεση τους σε υγρασία μπορεί να προκαλέσει βραχυκυκλώματα η το φαινόμενο της διαφωνίας.

Στα μειονεκτήματα των οπτικών ινών μπορεί να συμπεριλάβει κανείς τη δυσκολία σύνδεσης των οπτικών ινών με άλλα εξαρτήματα.
Ένα σημαντικό πρόβλημα που συναντάται είναι η ευθυγράμμιση της ίνας με τη φωτεινή πηγή του πομπού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι μικρές ακόμη αποκλείσεις στην ευθυγράμμιση αυτή μπορούν να προξενήσουν μεγάλη απώλεια του φωτεινού σήματος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Νέα Δημοσκόπηση. Πρώτος ο Σύριζα με 21,7%

Από το Καφενείο.gr

Ο Τέρενς Κουϊκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον Σεραφείμ Κοτρώτσο [ Real Fm 18/5/2012 ]
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον Κίτρινο Τύπο 17/5/2012
Πανελλαδικές εξετάσεις – Μερικές χρήσιμες συμβουλές…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, καθώς ανακοινώνεται η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για μια θέση σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μας, που φέτος ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 21 του Μάη, παιδιά, γονείς και συγγενείς θα «ψηθούν» μεταφορικά, (και με τις ζέστη και πραγματικά) για την επιτυχή ολοκλήρωση προσπαθειών όχι μόνο της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και για 2-3 περασμένες με την φροντιστηριακή προετοιμασία.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μέσα από τα ελληνικά ..........

ΜΜΕ, και τώρα πια και από τα αγαπημένα μου Blogs προσπαθώ να βοηθήσω παιδιά και γονείς να ελέγξουν και να αποφύγουν το άγχος που θα τους τυλίξει.
Την αποτυχία κανείς μας δεν τη θέλει και για κάθε παιδί που θα τη γνωρίσει επειδή τυλίχτηκε στο άγχος η πικρία είναι ανείπωτη…

H αλήθεια είναι ότι όταν ένα παιδί αποτυχαίνει εισπράττει διπλά την αίσθηση της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ- πρώτα γιατί απέτυχε και μειώνεται το ΕΓΩ του απέναντι στους συμμαθητές και, δεύτερον, επειδή έχει την υποκειμενική αίσθηση ότι ΠΡΟΔΩΣΕ τους γονείς του, ότι δεν στάθηκε αντάξιο των κόπων, μόχθων και εξόδων στις δύσκολες αυτές οικονομικά εποχές!

Συχνά ακούω γονείς να μιλάνε για χάπια, για ηρεμιστικά και αγχολυτικά που θα βοηθήσουν το παιδί να ελέγξει το άγχος και το στρες αλλά εδώ η θέση μου είναι κατηγορηματική – ΟΧΙ σε χάπια, με εξαίρεση απειροελάχιστες περιπτώσεις όπου τα δίνει ο ειδικός ιατρός για άλλους λόγους! Εξάλλου τα κάθε λογής αγχολυτικά μπορεί να επιδράσουν κατασταλτικά σε σημείο ώστε να λείψει από το παιδί η απαιτούμενη ένταση για προσοχή και νοητική διέγερση χωρίς την οποία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στην αίθουσα εξετάσεων.

Το ερώτημα που αντιμετωπίζω από γονείς, παιδιά και…δημοσιογράφους τις τελευταίες δεκαετίες εντοπίζεται στο εάν υπάρχει «συνταγή επιτυχίας» και ποια είναι τα συστατικά της στοιχεία.
Mετά από πολύχρονη ενασχόληση με το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η προσοχή των παιδιών και των οικογενειών τους χρειάζεται να εστιασθεί σε τρία συγκεκριμένα σημεία:
* Στο σπίτι όπου συνιστώ συναισθηματική ανακωχή ανάμεσα σε γονείς, αδέλφια, θείους και θείες γιαγιάδες και παππούδες
* Στον εξεταστικό χώρο
* Στην ψυχική κατάσταση των παιδιών μετά από κάθε μέρα εξετάσεων, με άλλα λόγια στην προετοιμασία των παιδιών μας να συνεχίσουν στα επόμενα με αισιοδοξία οποιαδήποτε και εάν ήταν η επίδοσή τους στο μάθημα στο οποίο εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής.

Παραθέτω και μερικές πρακτικές συμβουλές:
1] Παιδιά εντρυφήστε στη μελέτη κάνοντας ένα συνδυασμό εντατικής σπουδής αλλά και ψυχαγωγίας. Ο εγκέφαλός μας έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά και οι ψυχοσυναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές μας ανάγκες διαδραματίζουν σημαντικό ρολό στην υπόθεση της επιτυχίας. Ακόμη και το καλύτερο μυαλό, ο πιο δυνατός μαθητής η μαθήτρια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα κουραστεί και τότε είναι απαραίτητο να σταματήσει το παιδί και να επιδιώξει ένα ευχάριστο διάλειμμα.

2] Συχνά, πιο συχνά απ ότι πολλοί νομίζουν υπερβολική μελέτη και επανάληψη... δεν βοήθα! Αφού έχετε διαβάσει όλο το χρόνο, λίγο πριν τις εξετάσεις, αν μου επιτραπεί η έκφραση που πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες μου χρησιμοποιούν, "...ρίξτε το λίγο έξω..."

3] Μην προσπαθήσετε να "ελέγξετε" τις γνώσεις σας λίγα λεπτά της ώρας πριν την είσοδό σας στον εξεταστικό χώρο. Μέσα στην ένταση της ψυχοσυναισθηματικής σας διέγερσης είναι πολύ πιθανό να σας φανούν όλα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε...συνέλθετε γρήγορα γιατί αλλιώς για σήμερα χάσατε.

4] Μέσα στον εξεταστικό χώρο φροντίστε να εξοικειωθείτε με πρόσωπα και πράγματα και πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για δροσιά αλλά και για παρηγοριά. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να παλινδρομούμε σε παιδικές ηλικίες μπροστά σε καταστάσεις στρες και άγχους. Διώξτε το άγχος και την ξηροστομία πίνοντας μια γουλιά νερό.

5] Όταν σας δοθούν τα θέματα ξεκινήστε με αυτό που ξέρετε καλύτερα. Μην κολλήσετε στο άγνωστο ή δύσκολο για σας θέμα. Απαντώντας το εύκολο που κατέχετε καλά δημιουργείτε στον εαυτό σας την θετική ψυχολογικά αίσθηση ότι κάνετε κάτι δημιουργικό και στη συνέχεια με ανεβασμένο το ηθικό σας καταπιαστείτε με το ή τα δύσκολα θέματα και πάλι πηγαίνοντας προοδευτικά από τα γνωστά στα λιγότερο γνωστά.

6] Είναι πιθανό για μερικά δευτερόλεπτα να σας φανούν όλα τα θέματα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν σας συμβεί αυτό τότε...χαλαρώστε για μερικά λεπτά, διαβάστε ξανά τα θέματα και θα ξαφνιαστείτε (οι διαβασμένοι) με τη συνειδητοποίηση ότι τελικά δεν σας είναι και τόσο άγνωστα...

7] Άσχετα με το πώς γράψατε σε ένα συγκεκριμένο μάθημα συνεχίστε τις προσπάθειές σας για τα υπόλοιπα μαθήματά σας. Σίγουρα κάθε μάθημα μετρά αλλά εκείνο που τελικά μετράει περισσότερο είναι η δυνατότητα να χειρισθείτε κάθε μάθημα σαν ξεχωριστή οντότητα. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έγραψαν χαμηλά στο πρώτο μάθημα και στη συνέχεια πήγαν πολύ καλά στα υπόλοιπα χωρίς άγχος και ηττοπάθεια με αποτέλεσμα να περάσουν εάν όχι στην πρώτη σίγουρα σε κάποια από τις επιλογές τους.

8] Στη διάρκεια των εξετάσεων η διατροφή είναι προσεγμένη, ισορροπημένη χωρίς τις υπερβολές που μπορεί να δημιουργήσουν κάποια οργανική αναστάτωση.

Ανακεφαλαιώνω με μια ειλικρινή παράκληση, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος που γνώρισα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες και γονιός τους γονείς και συγγενείς να δείξουν ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ζητάω από εσάς παιδιά να οπλισθείτε με καλοπροαίρετο χιούμορ, αυτό που βοηθά να ξεπερνάμε και τις δυσκολότερες φάσεις στη ζωή μας…

Καλή επιτυχία!..

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 17/5/2012
Ξεκινά αύριο 19 Μαίου η 6η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Ξεκινά αύριο Σάββατο 19 Μαϊου η 6η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών και θα ολοκληρωθεί το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου όπως πάντα στον Αγρίλη Φιλιατρών.
Το πρόγραμμα της γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας ξεκινά στις 7:30 με τους χαιρετισμούς.

Από τις 7:45 μ.μ. - 8:30 μ.μ θα υπάρξει ομιλία με θέμα "Η Ιταλική αγορά Καρπουζιού και οι τάσεις που εμφανίζονται" με τον Giuzeppe Circella που είναι Commercial Manager - Εμπορικός Διευθυντής με έδρα της Μπολώνια.

Από τις 8:30μ.μ. εως τις 9:15μ.μ θα μιλήσει ο Γιώργος Κοντοσφύρης prtfolio manager με έδρα της Αθήνα

Από τις 9:15 έως 9:45μ.μ. Θα υπάρξει συζήτηση και ακολούθως η λήξη της ημερίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται σήμερα Παρασκευή 18/5/2012 και ώρα 8:30 μ.μ στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών οι κάτοχοι γεωτρήσεων που ενδιαφέρονται για την άδεια χρήσης νερού για το άνοιγμα των προσφορών.

Από τον Αγροτικό ΣύλλογοΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012

ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Ξεκινούν στις 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι:
ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
21-05-2012

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
23-05-2012

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-05-2012

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΔΕΥΤΕΡΑ
28-05-2012

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΤΕΤΑΡΤΗ
30-05-2012

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01-06-2012

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΤΡΙΤΗ
05-06-2012

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23-05-2012 και ώρα 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οδός Δημαρχείου 2- Κυπαρισσία το δημοτικό συμβούλιο.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας Ιωάννης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα προς συζήτηση:


1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2012
2. Οργάνωση άρδευσης Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2012.
3. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Αρμενιών, έτους 2012.
4. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Σπηλιάς, έτους 2012.
5. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Βρυσών, έτους 2012.
6. Οριστική παραλαβή μελέτης του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ, τ. ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ»
7. Αίτηση παραχώρησης θέσης στάθμευσης μπροστά από το κτηνιατρείο της κ. Παναγοπούλου Μαρίας, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 10 & Μ. Αλεξάνδρου, στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων (έγκριση ή μη της αριθ. 27/2012 απόφ. Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση Αντικατάσταση φρεατίων ομβρίων», Δ.Ε. Φιλιατρών.
9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση Πεζοδρομίων», Δ.Ε. Φιλιατρών.
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών», Δ.Ε. Φιλιατρών.
11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανόρυξη Γεώτρησης», Δ.Ε. Φιλιατρών.
12. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου», Δ.Ε. Φιλιατρών.

13. Οριστική παραλαβή προμελέτης του έργου «Αποκατάσταση & Ανάδειξη κτιρίου Συγγρού και περιβάλλοντος χώρου Δ.Δ. Αετού – Τοπογραφική Μελέτη».
14. Οριστική παραλαβή μελέτης του έργου «Αποκατάσταση & Ανάδειξη κτιρίου Συγγρού και περιβάλλοντος χώρου Δ.Δ. Αετού – Στατική Μελέτη».
15. Γνωμοδότηση επί απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Τριφυλίας, χρήσης Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011.
16. Λύση σύμβασης μισθώσεως της δημοτικής αίθουσας στην Τ.Κ. Τριπύλης και προκήρυξη εκ νέου της μίσθωσής της.
17. Έγκριση δαπάνης για τον εορτασμό της «Αγ. Τριάδος», Δ.Κ. Κυπαρισσίας καθώς και της εκδήλωσης απονομής επαίνου στον τέως Πρύτανη και Πρόεδρο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δημόπουλο.
18. Διαγραφές τελών χρήσης κοιμητηρίων, Δ.Ε. Γαργαλιάνων, λόγω διπλοεγγραφών.
19. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο « Αναβάθμιση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Μοναστηρίου – Δ.Ε. Αετού Δήμου Τριφυλίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2003» κι εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του Συμφώνου αποδοχής των όρων ένταξης.
20. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Βελτίωση , ανάπλαση και διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, πλατείας και χώρου σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου Δήμου Τριφυλίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» κι εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του Συμφώνου αποδοχής των όρων ένταξης.
21. Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την υποβοήθηση της Λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Καταγραφής και Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Τριφυλίας.
22. Καθορισμός του ανώτατου αριθμού αδειών και θέσεων για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο έτους 2012.
23. Επιστροφή ποσού 176,00 € ως αχρεωστήτως καταβληθέν στον κ. ΚΑΡΑΒΟΤΑ ΣΩΤΗΡΙΟ του ΑΝΔΡΕΑ
24. Χορήγηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2012 στον ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΙΟ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
25. Χορήγηση απλής χρήσης αιγιαλού για το έτος 2012 στην κ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ
26. Εξέταση ένστασης κατά Λογαριασμών Ύδρευσης Δ.Ε. Αυλώνος του κ. Δασκαλάκη Νικολάου.
27. Εξέταση ένστασης κατά Λογαριασμών Ύδρευσης Δ.Ε. Αυλώνος του κ. Παπαδόπουλου Μιχαήλ.
28. Λήψη απόφασης για πρόσληψη μουσικών στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.
29. Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στη Σύνταξη Προγραμματικής Σύμβασης για τον Καθαρισμού του Βασικού Οδικού Δικτύου.
30. Προσλήψεις ατόμων, εποχιακού χαρακτήρα, δίμηνης διάρκειας.
31. Λήψη απόφασης για την πληρωμή οφειλών, κατόπιν ρύθμισης, προς το ΙΚΑ.

To VDSL του ΟΤΕ μπορεί να... περιμένει

Στο ακουστικό του, μέχρι τις 6 Ιουνίου, θα χρειαστεί να περιμένει ο ΟΤΕ, καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν άναψε χθες το «πράσινο φως» στον Οργανισμό για τα τιμολογία λιανικής του VDSL, διάδοχος του ADSL, που εξασφαλίζει υπερταχύτατο ίντερνετ.

Κατά τη συνεδρίασή της, η Ολομέλεια της...........

Ρυθμιστικής Αρχής, αν και εξέτασε τη σχετική τιμολογιακή πολιτική, που της κατέθεσε ο ΟΤΕ, έκρινε ότι τα κοστολογικά στοιχεία είναι μη επαρκή και - κυρίως - αντιφατικά, ζητώντας επιπλέον διευκρινίσεις.

Ως εκ τούτου ο ΟΤΕ κλήθηκε να υποβάλει περαιτέρω στοιχεία, τα οποία θα περάσουν εκ νέου από το αυστηρό «κόσκινο» του ρυθμιστή, που δεσμεύτηκε να λάβει οριστικές αποφάσεις έως τις 6 Ιουνίου (σσ. πηγές της ΕΕΤΤ άφηναν χθες να εννοηθεί ότι η εν λόγω παράταση δεν θα εξαντληθεί στο σύνολό της, αλλά θα ληφθεί απόφαση νωρίτερα, πιθανότατα στην ερχόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την επόμενη εβδομάδα).

Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφέστατα χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Λεωνίδας Κανέλος, από το βήμα τους συνεδρίου Infocom Green, σημειώνοντας ότι ο ρυθμιζόμενος πάροχος είναι ελεύθερος να ανακοινώνει τις τιμές που θα ήθελε να παρέχει τις υπηρεσίες του. Ομως η ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να εξετάζει αν οι τιμές αυτές συμφωνούν με το κοστολογικό μοντέλο.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ασχέτως του πότε - και του εάν τελικά η ΕΕΤΤ - θα ανοίξει για τον ΟΤΕ την πόρτα για είσοδο στον τομέα του VDSL, το βέβαιο είναι ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι θα αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό το χρονικό διάστημα μέχρι τις 6 Ιουνίου, προκειμένου να πείσουν τη Ρυθμιστική Αρχή ότι συντρέχουν λόγοι για μη έγκριση των συγκεκριμένων προγραμμάτων του Οργανισμού.

Μάλιστα, όπως μετέφεραν στο «Κ» πηγές, προερχόμενες από την αγορά των εναλλακτικών παρόχων, ήδη βρίσκονται καθ' οδόν προς την ΕΕΤΤ επιστολές, που εξηγούν την επιχειρηματολογία των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών υπέρ της μη έγκρισης των τιμολογίων για τη νέα υπηρεσία. Στον βασικό τους κορμό τα εν λόγω επιχειρήματα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο ρυθμιστής δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα υποδείγματα των συμβάσεων χονδρικής μεταξύ ΟΤΕ και εναλλακτικών παρόχων, που αφορούν στη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών (RBO) και της αδεσμoποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (RUO) για το 2012.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν χθες ότι τα παραπάνω υποδείγματα είναι απαραίτητα, προκειμένου πάνω σε αυτά να «πατήσουν» οι όποιες συμβάσεις πιθανόν συναφθούν μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων, οι οποίοι θα θελήσουν να εισέλθουν και αυτοί στην παροχή υπηρεσιών VDSL.

Η χθεσινή εξέλιξη κάθε άλλο παρά ικανοποιεί τον ΟΤΕ, ο οποίος αναμένει τον Ιούνιο (οπότε λήγει το μορατόριουμ για το λανσάρισμα στη λιανική υπηρεσιών VDSL, που του έχει επιβάλει η ΕΕΤΤ), προκειμένου να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είχε εκφράσει την αισιοδοξία - κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές - για λήψη του Ok απο τον ρυθμιστή μέχρι τα μέσα Μαΐου, ώστε να προλάβει να «ξετυλίξει» την επικοινωνιακή του καμπάνια για τη νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας ευελπιστεί να ανακόψει το μαζικό ρεύμα φυγής συνδρομητών προς τους εναλλακτικούς παρόχους.

Νέα προγράμματα

Aπεριόριστη σταθερή τηλεφωνία προς όλους του αστικούς-υπεραστικούς προορισμούς, απεριόριστη επικοινωνία από τα σταθερά προς τα ενδοεταιρικά κινητά Cosmote Business και άλλες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις με ένα πρόγραμμα προσφέρει ο ΟΤΕ, με το νέο προϊόν της οικογένειας ΟΤΕ Business Double Play.

KERDOS

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στην Χριστιανούπολη Φιλιατρών

Σήμερα 17 Μαΐου το χωριό Χριστιανούπολη γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα τον πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το χωριό και πήγε να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα.
Στην Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος και ιερείς......

Στις 11 το πρωΐ έγινε η περιφορά της .............

εικόνας στους δρόμους του γραφικού χωριού, εκεί που είχε περπατήσει πρίν πάρα πολλά χρόνια και ο Άγιος Αθανάσιος προπομπός της Ιερής εικόνας, ήταν η Φιλαρμονική Φιλιατρών.

Παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας Χαράλαμπος Παγάνης, Γιάννης Ρούσσης και η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη.

Ο Πάνος Καμμένος στην Κ.Ο. των Ανεξ. Ελλήνων 17/5/2012 ( Ολόκληρη η ομιλία)
Ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 17/5/2012
Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 16/5/2012
Μηνυμα Αναγνώστη: Δυσκολεύονται οι έμποροι να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ

UPDATE
Προστέθηκε VIDEO


Συζητώντας με τον εμπορικό κόσμο διαπιστώνω ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία πληρωμής στο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και ο λόγος είναι απλός. Είναι πάρα πολλά αυτά τα χρήματα που δίνουμε για την λεγόμενη ασφάλεια.
Δεν υπάρχει αντιστοιχία χρηματική με την σύνταξη που θα δώσει το ταμείο ασφάλισης όταν έρθει η ώρα αυτή.

Θα ήθελα να μάθω αυτά τα χρήματα που δίνουμε που ακριβώς πάνε. Ξέρω καλά ότι ένα ποσοστό είναι ταμειακά. ΟΚ. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να πληρώσουν και κάποιοι έχουν κάνει ρύθμιση.
Όλα στην Ελλάδα έχουν πάρει την κατηφόρα αυτό το ταμείο όμως δεν λέει να κατεβάσει την μηνιαία εισφορά.
Δίνοντας σε ιδιωτικές ασφάλειες 1000 το χρόνο και όχι το δίμηνο σου παρέχουν μέχρι και ελικόπτερο!! Κάτι πρέπει να γίνει λοιπόν.

Άλλο πλήγμα είναι και η ΑΕΠΙ που γυρίζει στα ............

μαγαζιά και ζητά χρήματα για πνευματικά δικαιώματα όσον αφορά την μουσική ...που πάνε αλήθεια και αυτά τα χρήματα;
Κάπουα ταμεία απλά υπάρχουν για εισπράττουν χρήματα και για να καλύπτουν θέσεις εργασίας χωρίς στην ουσία να προσφέρουν κάτι το αντίστοιχο με τα χρήματα που δίνουμε...

Ας το σκεφτούμε καλύτερα ....

Νίκος Φάμπας

ΣΧΟΛΙΟ
Πριν 1 μήνα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας είχε μιλήσει για το θέμα σε συνεργάτη του blog μας.
Δείτε το VideoΑνακοίνωση από Αγροτικο Σύλλογο Γαργαλιάνων

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Την Τρίτη 22-05-12 και ώρα 08.30 θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις γεωτρήσεις στην δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων από τον αγροτικό σύλλογο Γαργαλιάνων.

ΤΟ ΔΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται την Παρασκευή 18/5/2012 και ώρα 8:30 μ.μ στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών οι κάτοχοι γεωτρήσεων που ενδιαφέρονται για την άδεια χρήσης νερού για το άνοιγμα των προσφορών.

Από τον Αγροτικό ΣύλλογοΕνα video, όλα τα λεφτά!!!! "Σκασμός Αντωνάκη μου"

Ενα απόσπασμα από την ταινία "Η Δε γυνή να φοβείται τον Άντρα" με πρόσωπα πολιτικών.
Η δουλειά του ψαλιδοχέρη... φοβερή. Ένα Video όλα τα λεφτά.
Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τα ονόματα των υπηρεσιακών υπουργών.
Αποτελείται από 16 υπουργούς, χωρίς υφυπουργούς, οι οποίοι είναι κυρίως καθηγητές ΑΕΙ, τέως υπουργοί και διπλωμάτες.

Αναλυτικά η σύνθεση: .........


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός

Η Ντόρα στο κεφαλόσκαλο του ρετιρέ της «πολυκατοικίας»

«Στην πολιτική και τον έρωτα μη λες ποτέ», διατείνεται το ρητό. Ούτε καν στις ιστορίες πολιτικού μίσους «αντέχει» το «ποτέ», όπως δείχνει η επικείμενη επάνοδος της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Έπειτα από έντονες παρασκηνιακές «ζυμώσεις», αντικείμενο των οποίων ήταν οι όροι της συστράτευσής της με το κόμμα του κ. Σαμαρά, η κυρία Μπακογιάννη βρίσκεται πλέον στο κεφαλόσκαλο του ... μεγάλου διαμερίσματος, του ρετιρέ της «γαλάζιας πολυκατοικίας».
Αυτή η εξέλιξη συνιστά το πρώτο «ναι» στο ............

προσκλητήριο του κ. Σαμαρά για συσπείρωση της Κεντροδεξιάς, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου.

Από τη Συγγρού διοχετεύθηκε η πληροφορία ότι, εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η κυρία Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σημαντικό θέμα – ενδεχομένως και ακανθώδες- είναι βεβαίως και ο αριθμός των συνεργατών της, οι οποίοι θα καταλάβουν εκλόγιμες θέσεις στις λίστες.

«Επονται κι άλλες γέφυρες»

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν ότι επίκεινται θεαματικές εξελίξεις και στους υπόλοιπους «χώρους» της κεντροδεξιάς «πολυκατοικίας». Προαναγγέλλουν έτσι κινήσεις προς το ΛΑΟΣ, αλλά και προς τους υπόλοιπους – πέραν της κυρίας Μπακογιάννη- «φιλελεύθερους» που έχουν εξοβελιστεί από αυτό.

Δεν δείχνει πάντως διατεθειμένος να παραλάβει ... κανένα προσκλητήριο ο Πάνος Καμμένος. «Εμείς δεν ανήκουμε σε καμία πολυκατοικία- εμείς είμαστε γλάροι» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στη προσέγγιση του κ. Σαμαρά με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο μια πολύ «νωπή» μεταξύ τους συζήτηση. Αυτή, σύμφωνα με ορισμένες πηγές ήταν τηλεφωνική και κατ' άλλες – περισσότερο επίμονες - πληροφορίες έγινε με συνάντηση, στο γραφείο κοινού φιλικού τους προσώπου.

Οποιαδήποτε μορφή κι να είχε, πάντως, η απ' ευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και την αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ήταν η πρώτη από τον Μάϊο του 2010. Τότε η Ντόρα Μπακογιάννη διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Μάϊος του 2012, λοιπόν, «ακυρώνει» τον Μάϊο του 2010.

Οικογένεια υπέρ επιστροφής

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το οικογενειακό περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη την πίεσε εντόνως να ... πάρει το δρόμο της επιστροφής. Για αυτό «εργάστηκαν», ο πατέρας της Κώστας Μητσοτάκης, ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο αδελφός της Κυριάκος, ο οποίος επανεξελέγη πρώτος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Αθήνας.

Πάνω από όλα, όμως, την κυρία Μπακογιάννη τη ωθεί προς τη Νέα Δημοκρατία ο πολιτικός ρεαλισμός. Η Δημοκρατική Συμμαχία απέτυχε να μπει στη Βουλή. Στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, θα ήταν ασφυκτική η πίεση την οποία θα δεχόταν η ΔΗΣΥ και το «κοινό» της από τη Νέα Δημοκρατία. Η κυρία Μπακογιάννη θα κινδύνευε να μείνει στο περιθώριο του πολιτικού σκηνικού.

Η «απειλή του ΣΥΡΙΖΑ» σε συνάρτηση με το προσκλητήριο Σαμαρά για μια «συσπειρωμένη, ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά», ακόμη κι αν δεν συνιστούσε επαρκές κίνητρο για την επιστροφή παρέχει ένα καλό λόγο για την αιτιολόγησή της.

Η ανάμνηση του παλιού .... σφουγγαριού

Θετικές και αρνητικές είναι οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, για την επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη. Την ώρα που στο Διαδίκτυο ... ανθούν ειρωνικά και ενίοτε «βιτριολικά» σχόλια σε βάρος της, άλλα στελέχη τονίζουν ότι η επάνοδος Μπακογιάννη είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, για όλη την παράταξη.

Πολύ νωπά είναι πάντως τα σκληρά λόγια που «αντάλλαξαν» Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ, καθώς και οι βαριές εκφράσεις της κυρίας Μπακογιάννη σε βάρος του κ. Σαμαρά και του κόμματός του (εφεξής και κόμματός της, πάλι). Εν ολίγοις το κακό, «πολεμικό» κλίμα δεν παραπέμπει μόνο στο 1993, τον κ. Συμπιλίδη και την ιστορική «βεντέτα» ανάμεσα στην οικογένεια Μπακογιάννη και τον κ. Σαμαρά. Το κλίμα ήταν «πολεμικό» μέχρι χθες.

Εν κατακλείδι, «ποτέ μη λες ποτέ»... Έπειτα από την επικράτησή του σε βάρος της κυρίας Μπακογιάννη, στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει: «Ό,τι είπαμε μέχρι τώρα το σβήνω με σφουγγάρι». Τώρα το... σφουγγάρι καλείται να σβήσει λόγια περισσότερο βαριά και πολύ πρόσφατα. Το παλιό «σφουγγάρι» δεν δούλεψε πολύ καλά, ούτε στη μία πλευρά ούτε στην άλλη. Ο χρόνος θα δείξει τι θα κάνει το νέο...

Τα φετινά εκκαθαριστικά καταργούν το αφορολόγητο

Σε σκοτσέζικο ντους αποδεικνύεται για τους Έλληνες φορολογουμένους η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος. Το μειωμένο αφορολόγητο, τα κατά πολύ υψηλότερα τεκμήρια, η δυσανάλογα μικρότερη παρακράτηση φόρου μέσα στο 2011, οι αλλαγές στις αποδείξεις και οι μειώσεις στις φοροαπαλλαγές έκαναν τα πρώτα 40.000 εκκαθαριστικά, που ήδη εκδόθηκαν από το ΚΕΠΥΟ προς όσους τόλμησαν ήδη να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, κάτι παραπάνω από τσουχτερά: ............

6 στα 10 είναι χρεωστικά, με μέσο φόρο κοντά στα 1.350 ευρώ, ενώ
μόλις 1 στα 10 είναι πιστωτικό, με μέση επιστροφή φόρου περί τα 800 ευρώ.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο λόγος του καταβλητέου φόρου προς τις επιστροφές είναι στο 9 προς 1 (32 εκατομμύρια ευρώ προς 3,5 εκατομμύρια).

Από τους λόγους, που αναφέραμε, σχετικά με την κατακόρυφη φορολογική επιβάρυνση, ο κυριότερος είναι τα τεκμήρια, τα οποία – σε συνδυασμό με τις δραματικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των απαιτούμενων αποδείξεων – στην ουσία καταργούν το αφορολόγητο ακόμα και των 5.000 ευρώ. Δηλαδή, πολλοί φορολογούμενοι φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους!

Επιπλέον, καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο 10%, επειδή δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες για το τεκμαρτό εισόδημά τους αποδείξεις. Έτσι, οδηγούμαστε στο φετινό παράδοξο, ότι – παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους – οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πολύ υψηλότερο φόρο.

24h

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στην μνήμη του Στράτου Δημητρακόπουλου

Φιλικό μνήμης, έχει προγραμματίσει η διοίκηση του Τέλλου Άγρα, για να τιμήσει το προσεχές Σάββατο στις (6.30μ.μ.) 19 Μαΐου 2012, τον 23χρονο ποδοσφαιριστή της Στράτο Δημητρακόπουλο που έφυγε άδοξα, πέρυσι το καλοκαίρι, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή, στην θαλάσσια περιοχή της νήσου Πρώτης, απέναντι από το Μάραθο.

Από κει και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» των Γαργαλιάνων, θα φιλοξενήσουν στο δημοτικό γήπεδο του Άγρα, το αξιόλογο συγκρότημα της μικτής Νέων της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας.
Νωρίτερα, πριν την έναρξη του φιλικού .............

αγώνα, οι άνθρωποι του Άγρα, για να τιμήσουν τη μνήμη του Στράτου, που έφυγε τόσο πρόωρα, από την αθλητική οικογένεια της τριφυλιακής ομάδας, θα απονείμουν τιμητική πλακέτα, την οποία θα παραλάβει μέλος της οικογενείας, του άτυχου ποδοσφαιριστή, και θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

Η Σχετική εκδήλωση στο Facebook

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Ο Π. Πικραμμένος νέος πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκατίας για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, είπε προς τος δημοσιογράφους ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι δικαστικός.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ............

θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης σε έναν από τους επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Καμμένος ήτανν και ο πρώτος που έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα προτείνει έναν από τους προέδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα ζητήσει την αντικατάσταση των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών. Όπως είπε, για τη θέση του υπουργού Αμυνας θα προτείνει τον καθηγητή Παναγιώτη Ηφαιστο και για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών το στρατηγό Δημήτρη Γράψα.

Ακολούθησαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση δεν θα παραστεί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαμαρτύρεται για το ότι δεν κλήθηκε στις συναντήσεις που γίνονταν στο πλαίσιο της προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», αναφέρουν ότι έχει γίνει κρούση και προς τον νυν πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για να παραμείνει στη θέση του, δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο επίπεδο της οικονομίας. Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν, αλλά ο κ. Παπαδήμος φέρεται να δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον όποιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε ό,τι χρειαστεί.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υπουργούς που θα πλαισιώσουν το νέο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δημιουργεί κενό στην κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών. Από τη ΝΔ, φέρεται να έχει τεθεί το θέμα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εν όψει της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20-21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ΠΓΔΜ.

Αύριο η ορκωμοσία

Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση, αναμένεται να ορκιστεί αύριο, Πέμπτη, παράλληλα με τους βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή εν όψει της προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ημερήσια κοινοβουλευτική διάταξη, της ορκωμοσίας θα προεδρεύσει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ως ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Η Ολομέλεια θα συνέλθει εκ νέου την επομένη στις 11 το πρωί με αντικείμενο την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος.

Συνεχίζονται οι Έλεγχοι από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Ύστερα από τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για την ανάκληση-απόσυρση επιδορπίων γιαουρτιού Carrefour, λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας), μικτά κλιμάκια ελέγχου τροφίμων, στα οποία συμμετείχαν υπάλληλοι από τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Υγιεινής, διενήργησαν ελέγχους στα καταστήματα της εταιρείας «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» στην περιοχή μας.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ...........

τα εν λόγω είδη δεν υπήρχαν στα καταστήματα. Όσα είχαν προμηθευτεί, είχαν ήδη επιστραφεί στην προμηθεύτρια εταιρεία.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σε άλλα είδη γιαουρτιών, που διατίθεντο προς πώληση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.
Η διαδικασία ελέγχων συνεχίζεται.

Π.Ε. Μεσσηνίας: Ξεκινησε η διαδικασία υποβολής οικονομικών προσφορών για ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού δακοκτονίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας Κυπαρισσία, ανακοινώνει ότι θα δεχθεί οικονομικές προσφορές για ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού δακοκτονίας, για τα Τμήματα με τις αντίστοιχες Τοπικές Kοινότητες: .........

Τμήματα
1. Ελαίας-Καρυών,
2. Γλυκορριζίου,
3. Αρτικίου-Κρυονερίου,
4. Αετού,
5. Μοναστηρίου-Πολυθέας.

Η κατάθεση των προσφορών γίνεται σε εφαρμογή της διαδικασίας της Διαπραγμάτευσης της υπ’ αριθμ. 1114/08-03-2012 διακήρυξης.

Μαζί με τις οικονομικές προσφορές θα υποβληθούν και τα δικαιολογητικά του άρθρου 3 της Διακήρυξης (1114/08-03-2012) που θα καλύπτουν τις υποβληθείσες προσφορές.

Η λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών είναι 21-05-2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 π.μ. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας Κυπαρισσία στις 21-5-2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ (τηλ. για πληροφορίες 27610 22958).

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Απότομη πτώση του υδράργυρου και καταρρακτώδεις βροχές προβλέπει με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό:

Μεταβολή θα παρουσιάσει από αύριο Πέμπτη 17-5-2012 ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς κελσίου. Συγκεκριμένα :...........


Αύριο Πέμπτη 17-5-2012

Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο, βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά-Εύβοια, το βορειοδυτικό Αιγαίο και τη νύχτα στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή 18-5-2012

Κατά τόπους έντονα φαινόμενα προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες:

1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ).

2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων.

3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

5. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης.

7. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος

8. Να προστατεύονται οι υδρορροές από τυχόν σκουπίδια.

9. Να αποφεύγουν τη διάβαση επικίνδυνων ρευμάτων ή διαβάσεων.

newsit

Τα πρακτικά της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοσιότητα έδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

Διαβάστε παρακάτω Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των .........

πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια μπορείτε να τα κατεβάστε και να τα διαβάστε από εδώ

Ο Τελικός του Champions League στην ΝΕΤ

Τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ της ΜΠΑΓΕΡΝ και της ΤΣΕΛΣΙ θα μεταδώσει η ΝΕΤ το Σάββατο 19 Μαΐου στις 21.45 από το Allianz Arena στο Μόναχο. Την περιγραφή του αγώνα θα κάνουν ο Γιώργος Χαϊκάλης και ο Στέφανος Δημητριάδης.

Οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition) από το ψηφιακό κανάλι ΕΡΤ HD και απευθείας μέσω WEB TV στο www.ert.gr

Η βραδιά του τελικού, θα ξεκινήσει στις ........

19.00 με την εκπομπή CHAMPIONS ΝΕΤ με τον Ιωσήφ Νικολάου και τον Ηλία Χριστογιαννόπουλο. Οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα τελευταία νέα της Μπάγερν και της Τσέλσι, αφιερώματα στις δύο ομάδες, καθώς και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών. Προσκεκλημένος στο στούντιο θα είναι ο τερματοφύλακας της εθνικής και του ΑΠΟΕΛ Διονύσης Χιώτης. Ακόμα, η εκπομπή κάνει ένα αφιέρωμα σε όλους τους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το 1991, μέσα από εκτεταμένα στιγμιότυπα από όλες τις αναμετρήσεις του παρελθόντος.

Στις 20.00 ακολουθεί εκπομπή Pre-Game με όλα τα νέα των ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα.

Μετά τον τελικό στις 23.45 θα ακολουθήσει η εκπομπή CΗAMPIONS NET που θα μεταδώσει την στέψη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, δηλώσεις αλλά και παραλειπόμενα από τη μεγάλη βραδιά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τράγκας σε Καμμένο: "Θα σε καταστρέψω για αυτό που μου έκανες" (βίντεο ντοκουμέντο)

2:08 μμ. Σήμερα βγήκαν όλα στη φόρα...Ο Τράγκας πρωτοστατεί για να σώσει την τιμή του ανιψιού του (Ν. Χατζηνικολάου) που με το ρεπορτάζ του "ξεσκέπασε" τις προθέσεις και τις προσωπικές φιλοδοξίες του Π. Καμμένου.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή έχει προηγηθεί κάτι μεταξύ τους που λίγοι το γνωρίζουν;

Ο Γιώργος Τράγκας ως γνωστό εργάζεται ..........

ως δημοσιογράφος στο REAL group συμφερόντων Ν. Χατζηνικολάου.

Ήταν αυτός που πριν 3 1/2 μήνες μέσα από τον realfm και την πρωινη του εκπομπή είχε ανακοινώσει την επερχόμενη πολιτική του συνεργασία με τον... Π. Καμμένο.

(Ιδού το ραδιοφωνικό απόσπασμα)Τα πράγματα όμως δεν είχα την πορεία που θα ήθελε ο "θείος". "Είναι γνωστό .... ο Τράγκας και είναι κακή πολιτική επιλογή για συνεργασία" ψιθύρισαν κάποιοι στον Π. Καμμένο που λίγες μέρες αργότερα διέκοψε ξαφνικά κάθε πολιτική επαφή με τον γνωστο δημοσιογράφο.

Όλα αυτά βέβαια συνέβησαν πριν δημιουργηθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την σημερινή τους μορφή. Από εκείνη την εποχή και μετά ο Γιώργος Τράγκας όπως λένε από τον στενό του κύκλο κρατούσε σιγή ιχθύος περιμένοντας την σωστή στιγμή για να κτυπήσει.

Τα Νέα του Καναπέ

ΣΧΟΛΙΟ
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ γιατί λυσάει ο Τράγκας εναντίον του Καμμένου; Ο Δεξιός, ο Καραμανλικός (όπως έχει αποκαλέσει πολλές φορές τον εαυτό του) που μας το παίζει τώρα Αριστερός.

Ο Πάνος Καμμένος στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου
ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ [ VIDEO ]

Βγάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια καθημερινά, τα οποία με ειρωνείες και περισσό κομπασμό δικαόπτουν όλους τους συνομιλητές του, αλλά τα βάζουν και με τους δημοσιογράφους και τους υβρίζουν ως εξυπηρετούντες συμφέροντα.

Τέτοιο θέμα δημιούργησε σήμερα και ο Παπαδημούλης και βγήκε από τα ρούχα του ο Οικονομέας.

Κράχτης

ΣΧΟΛΙΟ
Αν τώρα που είναι δεύτερο κόμμα, βρίζουν έτσι δημοσιογράφους, και έχουν τέτοια υπεροψία επάνω τους φανταστείτε να κυβερνήσουν τι θα γίνει... Θα επιβάλουν χούντα. Για να μιλήσεις θα ζητάς της άδεια τους. Δείτε το Video και οι κρίσεις δικές σας.
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Απίστευτο παρασκήνιο με το non paper του Καμμένου - Τα γυρνάει ο Χατζηνικολάου!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με το περίφημο ανυπόγραφο non paper έγγραφο που υποτίθεται οτι δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απο τον Καμμένο.
Πριν απο λίγο...

ο Νίκος Χατζηνικολάου παραδέχτηκε οτι το έγγραφο εστάλη με FAX στα κόμματα, τελικά ΟΧΙ απο την Προεδρία, αλλά απο σπίτι υπαλλήλου κάτι που προκαλεί αν μη τι άλλο πάρα πολλά ερωτήματα!

Μπορεί οποιοσδήποτε υπάλληλος να παίρνει ............

υποτίθεται επίσημα και εμπιστευτικά έγγραφα απο το Προεδρικό Μέγαρο και να τα faxarei απο το σπίτι του , όπου θέλει;;;Ενα άλλο ερώτημα που δεν έθεσε κανένας είναι ΠΩΣ είναι δυνατον fax απο ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ να αναφέρει ως αποστολέα την "Προεδρία της Δημοκρατίας" ;

Το θρίλερ συνεχίζεται αφού απο τα πρακτικά της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατιάς, φαίνεται οτι ο κ. Σαμαράς είχε γνώση για το έγγραφο απο το βράδυ της 13ης Μαίου.
Που είναι το παράξενο; Η ημερομηνία που έχει επάνω το έγγραφο το οποίο εστάλη στα πολιτικά κόμματα με fax ειναι της 14ης Μαίου!!!

Το σίγουρο είναι οτι κάτι βρωμάει στην όλη υπόθεση!...Τρομακτικό

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Αν οι διαλογοι που δημοσιεύει το enikos.gr είναι αληθινοί μιλάμε για απίστευτους υποψήφιους κυβερνήτες...

Το enikos.gr δημοσιεύει μια σειρά διαλόγων ανάμεσα σε πολιτικούς αρχηγούς. Διαλόγους που δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την όλη σοβαρή -όπως λένε- κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο πλέον επικίνδυνος είναι το παιδαρέλι ο Τσίπρας. Ο λαός του έδωσε την δεύτερη θέση στις εκλογές και αντί να το εκμεταλευτεί σωστά, εκείνος έπαιξε και κρυβόταν πίσω από το δάκτυλο του.
Ελεγε έλεγε προεκλογικά αλλά όταν ήρθε .........

η στιγμή της ευθύνης προτίμησε να το παίξει ένα ανώριμο παιδάκι που ήταν όλο λόγια...

Μια υπεύθυνη στάση που τηρήθηκε ήταν του Πάνου Καμμένου που πρότεινε να γίνει κυβέρνηση Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να εφαρμόσει τα 7 σημεία που υποστηρίζει.
Και ενώ Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος θα μπορούσαν να στηρίξουν ακόμα και με ψήφο ανοχής μια κυβέρνηση αριστερή όπως λέει ο Τσίπρας όταν έπεσε η πρόταση του Καμμένου βγήκαν τα αληθινά αισθήματα από Σαμαρά.....

Καμαρώστε Διαλόγους:

Ο διάλογος Τσίπρα-Βενιζέλου

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε έντονη συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Α.Τσίπρας:''Ο λαός αποφάσισε την απομάκρυνση του Μνημονίου και το έδειξε με την ψήφο του. Πήραμε το 17% και 52 έδρες και ζητήσαμε την ψήφο του λαού για να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική. Δεν μας έδωσαν οι πολίτες ψήφο για συγκυβέρνηση. Δεν υπήρξε δυνατότητα για αντιμνημομιακή βουλή, όμως εσείς έχετε 149 βουλευτές. Είπατε ότι μπορείτε να συμφωνήσετε στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για διετή κυβέρνηση. Προχωρείστε λοιπόν. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αναντίστοιχοι με όσα προεκλογικά λέγαμε. Αν προκύψει μία τέτοια κυβέρνηση, θα την κρίνουμε και θα την ελέγχουμε. Πρέπει όμως να σταματήσετε να δημιουργείτε κλίμα κινδυνολογίας. Δεν μπορείτε να αναπαράγεται ανεύθυνα σενάρια για το ευρώ''.

Ε.Βενιζέλος:''Έχετε αντιφάσεις στην πολιτική σας, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει μέσα και άλλα λέει έξω. Δεν βλέπετε πού έχει φτάσει η ύφεση, πού έχει φτάσει η χώρα; Έχετε ευθύνες. Ευτυχώς βγήκε ο Αλέκος Αλάβάνος και μαθαίνουμε τί υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ''.

Α.Τσίπρας:''Κύριε Βενιζέλο είναι σαφές ότι μιλάτε προεκλογικά. Προχωρείστε ως ''υπεύθυνοι'' που είσαστε, αλλά εσείς ουσιαστικά αυτό που θέλετε είναι να μην υπάρξει στη χώρα αντιπολίτευση''.

Ε.Βενιζέλος:''Εγώ κοιτάω με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία''.

Α.Τσίπρας:''Τώρα μιλάτε για διαπραγμάτευση και μας καλείτε να την κάνουμε μαζί. Εσείς όμως δεν είστε που λέγατε ότι ''τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί''; Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό. Αν ο ελληνικός λαός κέρδισε κάτι, είναι ότι η ψήφος του ήταν καταδικαστική απέναντι στο Μνημόνιο''.


Ο έντονος διάλογος Σαμαρά - Καμμένου

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον προόεδρο της Δημοκρατίας, με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

Π.Καμμένος: Προτείνω κυβέρνηση εθνικού σκοπού με τις επτά προϋποθέσεις που έχω θέσει και να μην μετέχουν σε αυτή ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

Ε. Βενιζέλος: Συμφωνώ με όλες τις θέσεις εκτός από την καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Α. Σαμαράς: Δεν κατάλαβα. Τι προτείνετε δηλαδή κυβέρνηση Καμμένου;

Π.Καμμένος: Όχι, εγώ αυτό που θέλω είναι κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Α. Σαμαράς: Υπάρχει μία ελπίδα να υλοποιήσουμε το "σενάριο β" που καταθέσατε, αλλά εσύ θες να να γίνεις πρωθυπουργός.

Π.Καμμένος: Δεν υπάρχει "σενάριο β"

Α.Σαμαράς (απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας): Σας ζητώ να υπάρξει διευκρίνιση για το θέμα.

Κ.Παπούλιας: Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Δριμεία επίθεση Καμμένου στους πολιτικούς αρχηγούς [ VIDEO ]

«Ο κ. Σαμαράς θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός»
Βολές κατά των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά το ναυάγιο της σύσκεψης στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ζήτησε ψήφο ..............

εμπιστοσύνης «ώστε να καταγγείλουμε το μνημόνιο» και υπογράμμισε ότι αυτό μπλοκαρίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι στις προτάσεις του «ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε εκτός από τη καταγγελία του μνημονίου και τη διαγραφή του χρέους ενώ ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός. Σαμαράς και Βενιζέλος επέδειξαν αλαζονεία. Δυστυχώς πάμε σε εκλογές».

«Αναφερθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια στα εθνικά θέματα, τα οποία δυστυχώς δεν συζητήθηκαν» είπε ο κ. Καμένος και πρόσθεσε: «Δεν θα αλλάξουμε τις απόψεις μας κάτω από καμία πίεση».Τσίπρας: Να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση [ VIDEO ]

Να δώσουν οι Έλληνες «στο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση» ζήτησε ο κ. Τσίπρας
Να δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση στις επικείμενες εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να σχηματίσει όπως είπε αριστερή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι επί οχτώ μέρες έθεταν απλώς το εκβιαστικό δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές. «Αντισταθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Σαμαράς και Βενιζέλος πιστοί στις ...........

ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους αρνήθηκαν τις προτάσεις μας. Το μόνο που έκαναν ήταν επί της ουσίας να μας θέσουν το δίλημμα ή μνημόνιο ή εκλογές. Ενδεχομένως με την κρυφή ελπίδα είτε να μας εκβιάσουν να μπούμε στο μνημονιακό μπλοκ, είτε στις νέες εκλογές να φέρουν καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τους εαυτούς τους».

«Ο λαός με τη ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο. Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο», είπε προσθέτοντας ότι «για μερικές χιλιάδες ψήφους βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση έτσι δεν σχηματίσαμε κυβέρνηση αριστεράς».

Όπως εξήγησε, «αμέσως μετά τις εκλογές καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επηρεάσουμε προς θετική κατεύθυνση τις εξελίξεις, να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία».

«Πήραμε με αξιοπρέπεια την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας», τόνισε προσθέτοντας ότι «τα κόμματα του μνημονίου δεν ζητούσαν να αφήσουμε τη χώρα χωρίς ελπίδα, να βάλουμε την υπογραφή μας στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

«Αυτοί που κατεδάφιζαν την κοινωνία ψάχνουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης. Απειλούν και τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό», δήλωσε και υπογράμμισε ότι πρέπει «να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες. Να σχηματίσουμε κυβέρνηση της αριστεράς ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο».

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτουνού τώρα τι να του πεις; Δεύτερον τον έβγαλαν οι Έλληνες, κοτούλα μας βγήκε. Για να μην πω φραγκόκοτα...
Ελαχιστότατος για την περίσταση. Ενας νέος Σαμαράς με εμμονή για πρωθυπουργία.
TRAGIK!!!Σαμαράς: Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται [ VIDEO ]

«Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια»

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και άκρως προεκλογική ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά το ναυάγιο της τελευταίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές 2012.

«Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται» ...........

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς στην αρχή κιόλας της δήλωσης του προσθέτοντας ότι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας.

«Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες» σημείωσε. «Θα κάνω ότι μπορώ» επαναλάμβανε συνεχώς ο πρόεδρος της ΝΔ δίνοντας έτσι και το στίγμα της προεκλογικής τακτικής του στη νέα αυτή αναμέτρηση.

«Μακάρι να ήθελαν να αλλάξει το μνημόνιο. Έκαναν ήδη ζημιά μόνο με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε να είχαν τη διακυβέρνηση» είπε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος εμμέσως σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «έλαβα το μήνυμα σας. Καλώ όλους τους Έλληνες ότι και να ψήφισαν στο παρελθόν να δημιουργήσουμε μέτωπο ελπίδας» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος πριν τις εκλογές είχε προειδοποιήσει για ακυβερνησία.

«Έκανα τα πάντα, κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια, όμως εμείς δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα», τόνισε.

«Απομονώνεται η χώρα, συνθλίβονται οι πολίτες της. Πρέπει να διασφαλίσουμε παραμονή στο ευρώ και η αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΕΕ καταλαβαίνει πια πως η μονόπλευρη λιτότητα διαλύει την κοινωνία», είπε ο Αντυώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι «δικαιώνεται η πολιτική μας» ενώ επανέλαβε ότι «προτεραιότητα μας είναι να μείνει η χώρα μας στο ευρώ»

«Απέναντι μας έχουμε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή πορεία. Όσους θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας. Από την άλλη, είναι οι δυνάμεις που θέλουν ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε.Τα «βροντάει» και φεύγει ο Παπούλιας;

Σάλο και εντονότατες συζητήσεις έχουν προκαλέσει στο πολιτικό παρασκήνιο ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς την Κυριακή.

Οπως αποκαλύφθηκε από τα πρακτικά .........

που δόθηκαν χθες το βράδυ στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που από το Σύνταγμα είναι ο εγγυητής του πολιτεύματος είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά κυρίως για τα όσα θα ακολουθήσουν αν δεν υπάρξει σταθερή κυβέρνηση σύντομα.

Σε όλες του τις συνομιλίες ο κ. Παπούλιας επισημαίνει με δραματικό τρόπο την ανάγκη να τα βρουν τα πολιτικά κόμματα με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Επικαλείται τις συζητήσεις του με τον κ. Παπαδήμο, το διοικήτη της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και κοινοτικούς αξιωματούχους

Ομως, μια συγκεκριμένη αποστροφή του κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και μεγάλη ανησυχία.

Είπε συγκεκριμένα:

Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια. Όμως, θέτετε έναν όρο, που από την κουβέντα που είχα με τον κ. Τσίπρα, δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα γίνει αποδεκτός, δηλαδή τη συμμετοχή σε μία οικουμενική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση στήριξης, όπως λέγαμε, εκ προσωπικοτήτων. Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση που πάρα πολύ καθαρά περιγράφει ο κ. Παπαδήμος, ότι βλέπει ο Ιούνιος να είναι πλέον μήνας της τραγωδίας της Ελλάδος, εμείς δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε μία κυβέρνηση. Δηλαδή, θέλω να πω ότι προσωπικά δεν το αντέχω και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.

Θα υποχρεωθώ και εγώ να μιλήσω στον ελληνικό λαό, να πω ότι αυτή είναι η κατάσταση, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτές είναι οι απόψεις των κομμάτων. Από εκεί και πέρα, και εγώ είμαι συνυπεύθυνος για την κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: «Τι έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν μπόρεσε να τους πείσει να συγκροτήσουν μία κυβέρνηση, η οποία στο κάτω-κάτω να ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Άφησε τον τόπο να πάει προς την καταστροφή;». Είναι μεγάλο το φορτίο. Δεν μπορώ να το ανεχθώ.


iEfhmerida

Κουβέλης: Δυστυχώς η πρότασή μας απορρίφθηκε [ VIDEO ]

«Δεν υπήρξε συμφωνία ώστε η χώρα να αποφύγει τις εκλογές»
«Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ώστε η χώρα να αποφύγει τις εκλογές, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης γνωστοποιώντας ότι και στην σημερινή σύσκεψη πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ με συγκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και φερέγγυα πρόσωπα που θα διασφάλιζαν την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν μπήκε στο ..........

τραπέζι της σημερινής σύσκεψης καμιά πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων ενώ επέρριψε ευθύνες στα κόμματα που όπως είπε είχαν εξ αρχής αποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές

«Δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία, Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή» σημείωσε ο κ. Κουβέλης και είπε ότι επέμενε για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξασφαλίζει αυτή τη συμφωνία και ήταν άλλωστε και όρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν ετέθη καν στο τραπέζι κυβέρνηση από τεχνοκράτες.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της», είπε χαρακτηριστικά.