Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Φιλιατρά: 1ος Ποδηλατικός γύρος.

ΤΟ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Με επιτυχία έγινε σήμερα το απόγευμα ο πρώτος ποδηλατικός γύρος των Φιλιατρών με την συμμετοχή μικρών παιδιών από τα Δημοτικά Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης μας.

Η εκδήλωση που ήταν η συνέχεια του πρωϊνού γύρου της πόλης όπου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή παιδιών για πρώτη φορά.
Η Εκκίνηση του αγώνα ήταν από την ............

καφετέρια "Αρχαίον" του κ. Φώτη Γριβάκη και ο τερματισμός για τα μεγάλα παιδιά ήταν η Δεξαμενή Φιλιατρών και για τα πιο μικρά το Κέντρο Υγείας.

Αμέσως μετά τον τερματισμό τα παιδιά με τα ποδήλατα τους βρέθηκαν στην πλατεία όπου και έγινε η απονομή.
Οι πρώτοι νικητές από κάθε κατηγορία έλαβαν και μια προσφορά από το κατάστημα MOTO STIHL Παπασταθόπουλος Παρασκευάς στα Φιλιατρά. Τηλ: 27610-32207

Νικητές ήταν:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΗΠΙΑ

Γεωργόπουλος Χρήστος

Α και Β Δημοτικού
Αγόρια:
1ος Χατζηλάρης Χρήστος
2ος Μπαμπανιώτης Παναγιώτης
3ος μαγκανάς Φώτης

Κορίτσια
Μπακούρου Σοφία

Γ και Δ Δημοτικού
ΑΓΟΡΙΑ
1ος Λαμπρόπουλος Χρήστος
2ος Σουρέτης θανάσης
3ος Μιχαλακόπουλος Κωνσταντίνος

Κορίτσια
1η Καραχάλιου Γεωργία
2η Μπακούρου Άννα
3η Τασουλή Ζωή

Ε και ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Αγόρια
1ος Καραγιάννης Χρήστος
2ος Καψιμάλης Διονύσιος
3ος Στασινόπουλος Δήμος

Κορίτσια
1η Τσάμη Χρύσα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Αγόρια
1ος Τσάμης παναγιώτης
2ος Νικολακόπουλος Χαράλαμπος
3ος Στριμπάκος Νίκος

Κορίτσια
Παπασταθοπούλου Ευδοκία.

Ενήλικες
ΑΓΟΡΙ Καρβέλας κωνσταντίνος
Κορίτσι Πανταζοπούλου Δώρα

Συνεργάτης μας σας ετοιμάσαμε ένα Video για πάρετε γεύση απο τον ποδηλατικό γυρο και την απονομή.ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Σας προσκαλεί

Στην εορτή του Αγίου Θεράποντα που θα εορταστεί
στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας, στο ομώνυμο Πάρκο,
με το ακόλουθο πρόγραμμα: .........

Κυριακή 13-5-2012: 7.00 μ.μ. Εσπερινός μετά αρτοκλασίας

Δευτέρα 14-5-2012 : ώρα 7.15 π.μ. Όρθρος - θεία λειτουργία

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Φιλιατρά: 1ος Αγώνας Δρόμου "Ο Γύρος της πόλης"

ΤΟ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Με επιτυχία έγινε σήμερα το πρωΐ στην πλατεία των Φιλιατρών ο πρώτος αγώνας δρόμου για παιδιά "Ο γύρος της πόλης" την οποία οργάνωσε ο Φορέας κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας με συνδιοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Τριφυλίας.
Ο πολυ καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να βγει στην πλατεία και έκανε τα παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα αυτόν συμμετοχές που έφτασαν τις 40!
Ένας πολύ καλός αριθμός συμμετοχών για ...........

πρώτη φορά που έγινε τέτοια εκδήλωση στην πόλη.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί με την κατηγορία των νηπίων όπου έτρεξαν από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι την καφετέρια "Αρχαίον" του κ. Φώτη Γριβάκη.
Τα υπόλοιπα παιδιά έτρεξαν από την Σφαίρα που βρίσκεται έξω από το Γυμνάσιο όλο το δρόμο και μπαίνοντας στην πλατεία συνέχισαν τον κύκλο της και τερμάτισαν και αυτά στην καφετέρια "Αρχαίο".

Σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που αγωνίστηκαν αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους στους αγώνες.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είναι κατα κατηγορία.

ΝΗΠΙΑ - Αγόρια:
1ος Πτερούντιος Δημήτρης
2ος Περαματζής Ιάσωνας
3ος Καυκής Θεόφιλος

ΝΗΠΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Αδαμοπούλου Γεωργία
2η Μιχαλακοπούλου Αιμηλία
3η --------

Α και Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Αγόρια.
1ος Παναγιωτόπουλος Βασίλης
2ος Χατζηλάρη Χρήστος
3ος Στασινόπουλος Γιώργος

Α και Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Κορίτσια
1η Μπακούρου Ξένια
2η Σουρέςτη Γεωργία
3η Καυκή Ευαγγελία

Γ και Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Αγόρια
1ος Τσολαρίδης Στάθης
2ος Σουρέτης θανάσης
3ος Τριαντόπουλος Δημητρης

Γ και Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Κορίτσια
1η καραχάλιου Γεωργία
2η Μπακούρου Αννα
3η Καυκή Ευαγγελία

Ε και ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Αγόρια
1ος Οικονομόπουλος Ιωάννης
2ος Χρονόπουλος Παναγιώτης
3ος Καραγιάννης Χρήστος

Ε και ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Κορίτσια
1η Γριβοκωστοπούλου Βάσω
2η Καραχάλιου Μαρία
3η ----------

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Αγόρια
1ος Ιβάνοφ Μάριος
2ος Μπούκα Στέφανος
3ος ---------

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Κορίτσια
1η Καννελοπούλου Αναστασία
2η ----------
3η ----------

ΛΥΚΕΙΟ Κορίτσια
1η Στριμπάκου Έφη
2η Γιαννοπούλου Μαρία
3η ----------

Παρακολουθήστε το Video από την σημερινή εκδήλωση.Φιλιατρά: Μουσική εκδήλωση διοργανώνει το Γυμνάσιο Φιλιατρών μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Το Σάββατο 12 Μαϊου και ώρα 9μ.μ στο Βορρέειο Πνευματικό Kέντρο θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο "Έσυρα το μήλο...τραγούδια της αγάπης από την ελληνική παράδοση" από την ορχήστρα "Σύνολο παραδοσιακής μουσικής" του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τιμή εισιτηρίου 2€

Οργάνωση: ............

Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου Φιλιατρών και Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Χορηγοί
Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.
Ρίλλα Ελλάς ΕΠΕ
Άρτυμα Α.Ε. Αντώνης Κανονιέρης
AGROLAND Αφοί Σταθόπουλοι
Φαρμακείο Άλκη Ξύγκα
Αφοί Κοροβόλα
Studio Κομμωτικής Αφοί Σαρματζή
Καφέ κρεπερί "cuore" Νίκος Μητρόπουλος

Σύλλογος Τριών Τέκνων Μεσσηνίας: Ανακοίνωση συμμετοχής

Ο σύλλογος Τρίτεκνων Μεσσηνίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της εποχής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κάθε οικογένεια, ξεκινά μια φιλόδοξη προσπάθεια για την παροχή καταναλωτικών προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και που θα καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών της Μεσσηνίας.

Η δυναμική αυτής της προσπάθειας βασίζεται στην μαζική παραγγελία του κάθε προϊόντος, οπότε επιτυγχάνεται και η βελτίωση των όρων αγοράς από τον εκάστοτε προμηθευτή.
Τα προϊόντα θα παραγγέλνονται με ομαδική ονομαστική ..........

κατάσταση και η διανομή τους θα γίνεται σε 3 σημεία της Μεσσηνίας (Καλαμάτα, Κυπαρισσία και Πύλο) βάσει των παραγγελιών που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα.
Τα προϊόντα αυτά θα ανανεώνονται σε μηνιαία βάση.

Οσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια, συμπληρώστε την φόρμα παραγγελίας που βρίσκεται στο Μαζικές Αγορές.
Πιστεύουμε πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του συλλόγου μας και θα το προωθήσετε ώστε η κίνηση αυτή να αποκτήσει την δυναμική για μεγαλύτερα πράγματα μέσα από της συνεργίες που θα προκύψουν, το "Η Ισχύς Εν Τη Ενώσει" είναι ποιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ για όλους μας.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε
Το Δ.Σ. του συλλόγου και ο πρόεδρός Χρήστος Κορομηλάς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΔΙΚΤΥΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ. ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ.

Τα κάθε είδους κτίρια ανεξάρτητα από την αποστολή τους και το μέγεθος τους π.χ. Δημοσίων Υπηρεσιών, μεγάλα η μικρά κτίρια που στεγάζουν Εμπορικές, Βιομηχανικές, Κοινωνικές δραστηριότητες κλπ, από την αρχή της δεκαετίας του 1970 άρχισαν να εφοδιάζονται εκτός από το ηλεκτρικό δίκτυο των 220 βολτ και με ένα συνεχώς επεκτεινόμενο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο ενός κτιρίου στην .........

σημερινή του μορφή είναι το δίκτυο μέσα από το οποίο ταξιδεύουν ρεύματα που μεταφέρουν σήματα διαφόρων κατηγοριών και δεν πρέπει να θεωρείται ότι περιλαμβάνει μόνο την τηλεφωνία στις διάφορες μορφές της. Το δίκτυο των υπολογιστών είναι επίσης άλλο ένα τέτοιο δίκτυο και τα δίκτυα ασφαλείας (πυρασφάλειας, προστασίας από διάρρηξη η παραβίαση απαγορευμένων περιοχών) είναι επίσης παρόμοια δίκτυα. Υπάρχουν και άλλα τέτοια δίκτυα ανάλογα με την αποστολή του κτιρίου:

1. Τηλεφωνικό με όλες τις νέες του εφαρμογές
2. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
3. Συστημάτων Αυτομάτου Έλεγχου
4. Συστημάτων Ασφαλείας
5. Συστημάτων Ανακοινώσεων, Μουσικής Βίντεο κλπ

Η αύξηση του αριθμού των διαφόρων δικτύων οφείλεται στις δυνατότητες που παρέχει σε νέες οικονομικές εφαρμογές η εξέλιξη της τεχνολογιας στον τομέα των επικοινωνιών και η διαμόρφωση νέων κοινωνικών συνθηκών και αναγκών.
Η έκταση των δικτύων οφείλεται στην ανάγκη της διασυνδέσεως, μεταξύ των νέων και κατά κανόνα δαπανηρών συσκευών, ούτως ώστε πρόσβαση στη χρήση τους να έχουν πολλοί χρήστες εγκατεστημένοι σε διαφορετικές θέσεις μέσα στο ίδιο κτίριο η σε συγκροτήματα κτιρίων. Η σύγχρονη η εναλλάξ κοινή χρήση των συσκευών μπορεί να γίνεται διότι αυτή εξ ορισμού είναι η αποστολή τους π.χ. δυο εσωτερικά τηλέφωνα και το ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο που τα συνδέει. Μπορεί να γίνεται όμως και για την καλύτερη οικονομική αλλά και επιχειρησιακή εκμετάλλευση τους η και για όλους τους λόγους μαζί.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ένας κεντρικός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής με τις διάφορες τερματικές και περιφερειακές του μονάδες, ένα σύστημα ασφαλείας με τα αισθητήρια του η ακόμη και η κλειδαριά μιας εξωτερικής πόρτας που πρέπει να ανοίγει από διαφορετικά σημεία εντος του κτιρίου.
Η εξελικτική αυτή πορεία δημιούργησε έναν κυκεώνα από πολλά ανεξάρτητα μεταξύ τους ηλεκτρικά δίκτυα τα οποία άρχισαν να δημιουργούν δυσεπίλυτα προβλήματα και στη σχεδίαση αλλά και στην χρήση και εκσυγχρονισμό τους διότι:

1. Δεν ήταν δυνατόν να σχεδιαστεί κάθε ένα από αυτά χωρίς να είναι γνωστό από την αρχή με ακρίβεια η χρήση κάθε ενός χώρου εντος του κτιρίου και η ακριβής θεση εγκατάστασης του κάθε μηχανήματος η συσκευής.

2. Για κάθε δίκτυο χρησιμοποιούνταν τελείως διαφορετικά καλώδια ενώ τα υλικά τερματισμού και συνδέσεως των καλωδίων ακλουθούσαν την ιδία και μεγαλύτερη πολυμορφία. Τυπικά αναφέρεται ότι η καλωδίωση για την μεταφορά φωνής δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλη χρήση. Στην πραγματικότητα έπρεπε να υπάρχει άλλο δίκτυο για τις εξωτερικές γραμμές του ΟΤΕ και άλλο για το ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο. Συνήθως οι κατασκευαστές των τηλεπικοινωνιακών συσκευών και ειδικότερα των Η/Υ παρήγαγαν μη τυποποιημένης σχεδιάσεως και προδιαγραφών υλικά δικτύων, προοριζόμενα αποκλειστικά για την σύνδεση των δικών τους συσκευών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο πελάτης να δεσμεύεται στην αρχική εγκατάσταση του δικτύου και να αγοράζει υλικά δικτύων από τον κατασκευαστή των συσκευών Η/Υ μόνον, ενώ σε μετέπειτα επεκτάσεις του συστήματος του να εξαρτάται απόλυτα από τον αρχικό του προμηθευτή για όλα τα υλικά.

3. Μηχανήματα που είχαν την ίδια αποστολή αλλά προήρχοντο από διαφορετικούς κατασκευαστές η στα οποία χρησιμοποιούνταν διαφορετικές τεχνολογίες κατασκευής και λειτουργίας έπρεπε πολλές φορές να συνδεθούν με διαφορετικό τρόπο με διαφορετικά υλικά και όχι σπάνια σε τελείως διαφορετικά δίκτυα που δεν συνεργάζονταν μεταξύ τους. Στην κατασκευή ενός κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει γραφεία αυτό οδηγεί σε σοβαρές δυσχέρειες διότι δεν είναι εκ των πρότερων γνωστό ούτε ο τύπος του δικτύου των Η/Υ, ούτε οι τηλεπικοινωνιακές αναγκες των επιχειρήσεων που θα στεγαστούν και εν πολλοίς είναι άγνωστοι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες και τα όρια της ιδιοκτησίας του κάθε ενός εξ αυτών.

4. Ένας επιπρόσθετος παράγων που πρόεκυψε και που έκανε τον μέχρι τώρα σχεδιασμό των δικτύων να οδηγεί σε αδιέξοδο, είναι η πολύ γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογιας των τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι χρησιμοποιούνται με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό σε όλο και περισσοτερες νέες εφαρμογές. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τα μεν μηχανήματα να εξελίσσονται αλλά η επιχειρησιακή τους εκμετάλλευση να είναι μειωμένη διότι το υφιστάμενο δίκτυο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και να απαιτούνται συχνές αντικαταστάσεις η μετατροπές του δικτύου.

Πολλές φορές τα νέας γενιάς μηχανήματα έχουν πολλαπλάσια αξία από το δίκτυο του κτιρίου αλλά το δίκτυο ανεξάρτητα από την όποια μικρή η μεγάλη αξία του δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί διότι αυτό συνεπάγεται πέραν του κόστους της αλλαγής και άλλες συνέπειες που έχουν σχέση με την αναστάτωση στην ομαλή διεξαγωγή των εργασιών μιας επιχειρήσεως η και τέλεια διακοπή εργασιών.

ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στοιχεία της δομής του τηλεπικοινωνιακού συστήματος καλωδίωσης αποτελούν τα ακόλουθα υποσυστήματα.
1. Η οριζόντια καλωδίωση
2. Η κατακόρυφη καλωδίωση
3. Το υποσύστημα θέσης εργασίας
4. Οι κατανεμητές
5. Ο χώρος συσκευών επικοινωνίας
6. Το σημείο εισαγωγής του κτιρίου
7. Η διαχείριση του συστήματος καλωδίωσης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ

Τα προβλήματα που εξετεθησαν πιο πάνω οδήγησαν σταδιακά στην επινόηση ενός τύπου ενιαίου, στοιχειωτου (modular) και ανεξαρτήτως μεγέθους, απλού στην κατασκευή δικτύου, το οποίο με απλό τρόπο να καλύπτει τις αναγκες ενός κτιρίου στον τομέα της επικοινωνίας και εφ όσον είναι επιθυμητό και σε άλλες εφαρμογές που έχουν σχέση με ασθενή ρεύματα για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τουλάχιστον την μια δεκαετία, χωρίς να εμφανίζει αδυναμίες στην αντιμετώπιση των δύσκολων απαιτήσεων που συνεπάγονται τα όλο και συχνότερα επερχόμενα νέα τεχνολογικά κύματα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου αυτού δικτύου, το οποίο λογω της κατασκευής του επικράτησε να ονομάζεται «Δομημένη Καλωδίωση» είναι τα ακόλουθα:

1. Το δίκτυο καλύπτει επιτυχώς τις απαιτήσεις των τηλεπικοινωνιακών συσκευών και ακολουθεί το κτίριο για περισσότερα από 10 χρόνια χωρίς την ανάγκη μετατροπών η αχρήστευσης τμημάτων του δικτύου.
2. Εάν υπάρχει ανάγκη επεκτάσεως, αυτή γίνεται εύκολα και χωρίς η με ελάχιστες διαταραχές στο υφιστάμενο δίκτυο.
3. Τα δομικά υλικά του δικτύου είναι απολύτως τυποποιημένα, κατασκευάζονται βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και η αποδέσμευση λογω της τυποποίησης από συγκεκριμένους κατασκευαστές, έκανε τις τιμές ανταγωνιστικότερες και την διαθεσιμότητα των υλικών μεγαλύτερη.
4. Το δίκτυα είναι εξ ορισμού τελείως ανεξάρτητο από την τεχνολογία κατασκευής και την προέλευση των μηχανημάτων που θα συνδεθούν μέσω αυτού. Το δίκτυο επίσης μπορεί να σχεδιαστεί χωρίς να υπάρχει λεπτομερής γνώση για το είδος, τον τρόπο λειτουργίας, την ακριβή θεση και τον αριθμό των συσκευών που πρόκειται να εγκατασταθούν. Το δίκτυο δηλαδή όσον αφορά την σχεδίαση και εγκατάσταση, γίνεται τελείως ανεξάρτητο από τα μηχανήματα που συνδέει και οι μηχανικοί δικτύων δεν απαιτείται πέραν γενικών γνώσεων να κατέχουν πλήρως τα της λειτουργίας των μηχανημάτων αυτών ούτε με λεπτομέρεια τις θέσεις εγκαταστάσεως.
5. Όλα τα μηχανήματα πλην των τερματικών συσκευών είναι συγκεντρωμένα, ούτως ώστε τόσο η συντήρηση όσο και η διαχείριση να γίνονται ταχύτερα, απλούστερα και με ελάχιστη παρενόχληση στους χρήστες.
6. Η αρχιτεκτονική του δικτύου είναι Ιεραρχικού αστέρος. Δηλαδή όλα τα καλώδια ξεκινούν από τον κατανεμητή και καταλήγουν στις πρίζες χωρίς να έχουν ενδιάμεσες συνδέσεις η διακλαδώσεις. Εάν υπάρχει λόγος οι κατανεμητές να συνδεθούν με κεντρικότερο κατανεμητή η σύνδεση γίνεται πάλι με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή οι μικροί κατανεμητές συνδέονται με τον κεντρικό κατανεμητή με ευθείες διαδρομές καλωδίων. Εάν απαιτείται σύνδεση με ακόμη κεντρικότερο κατανεμητή αυτό επιτυγχάνεται νε την ίδια μέθοδο κ.ο.κ

Το κλασσικό παράδειγμα δικτύου Δομημένης Καλωδίωσης συνίσταται από ένα δίκτυο που καλύπτω ένα πολυώροφο κτίριο γραφείων. Κάθε όροφος περιέχει το τμήμα του δικτύου το οποίο ονομάζεται οριζόντιο δίκτυο. Σε κάθε πιθανή θεση εργασίας του ορόφου τοποθετείται ένας αριθμός από τυποποιημένες τηλεπικοινωνιακές πρίζες. Οι πρίζες είναι του τύπου RJ 45, έχουν 4 ζεύγη και ανήκουν στην κατηγορία 5. ο ελάχιστος αριθμός πριζών που θα τοποθετηθεί είναι δυο, από τις οποίες η μια προορίζεται για την σύνδεση ενός τηλέφωνου και η άλλη για την σύνδεση ενός υπολογιστή. Συνήθως ο αριθμός των πριζών είναι μεγαλύτερος και μπορεί να φτάσει τις 4 η και περισσοτερες ακόμη, ανάλογα με το τι λειτουργίες πρόκειται να εκτελούνται από κάθε θεση η με τον αριθμό σε εφεδρικές γραμμές που έχει προβλεφτεί για το μέλλον. Ο κανόνας σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες είναι ελάχιστο όριο 2 πρίζες ανά 10 τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου εμβαδού δαπέδου. Σε διάφορα σημεία του ορόφου τοποθετούνται επίσης πρίζες για διάφορες άλλες χρήσεις που δεν έχουν σχέση με τηλέφωνα, φαξ, η υπολογιστές όπως π.χ. μια πρίζα για την σύνδεση του αισθητήρα (radar) ενός συστήματος συναγερμού η μιας πρίζας στην οποία θα συνδεθεί η τερματική συσκευή ενός θυροτηλεφώνου και άλλα διάφορα.

Οι πρίζες με καλώδιο 4 συνεστραμμένων ζευγών , κατηγορίας 5 οδηγούνται στον κατανεμητή ο οποίος στην περίπτωση του παραδείγματος ονομάζεται κατανεμητής ορόφου. Τα καλώδια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι τερματισμένα (συνδεδεμένα) με την μια τους άκρη στις πρίζες τερματίζονται με την άλλη τους άκρη στα patch panels του κατανεμητή. Το τμήμα του κατανεμητή ορόφου που περιέχει τα patch panels στα οποία είναι τερματισμένα τα καλώδια που έρχονται από τις πρίζες ονομάζεται πεδίο πριζών ορόφου.

Η κάθε μια από αυτές τις διαδρομές των καλωδίων, μαζί με τα εξαρτήματα τερματισμού των απολήξεων του καλωδίου στα δυο του άκρα, δηλαδή την πρίζα και το patch panel ονομάζεται basic link. Το μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος της διαδρομής basic link είναι 90 μέτρα

Στον κατανεμητή του ορόφου σε διαφορετικά πεδία καταλήγουν τα καλώδια που έρχονται από τον κεντρικό κατανεμητή του κτιρίου η και ορισμένα τοπικά μηχανήματα του ορόφου τα οποία μαζί με άλλα μηχανήματα που εξυπηρετούν άλλους ορόφους έχουν συγκεντρωθεί σε κάποιο κεντρικό σημείο του κτιρίου. Όλα αυτά τα καλώδια που διατρέχουν κατακόρυφα το κτίριο αποτελούν το τμήμα του δικτύου που ονομάζεται κατακόρυφο η δίκτυο κορμού και συνήθως οδηγούν:

1. Τις εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές που προορίζονται για τον όροφο
2. Τις εξωτερικές τηλεφωνικές γραμμές που προορίζονται για τον όροφο..
3. Τις γραμμές από διάφορα άλλα βοηθητικά συστήματα εάν υπάρχουν όπως π.χ. ασφαλείας
4. Τα καλώδια που συνδέουν τον κύριο υπολογιστή με τα κομβικά σημεία του κεντρικού δικτύου υπολογιστών που είναι εγκατεστημένα στον όροφο
Στον κατανεμητή ορόφου η κοντά σε αυτόν μπορεί να ευρίσκονται και ορισμένα τοπικά μηχανήματα που αφορούν τον όροφο μόνο. Μέσω του κατανεμητή ορόφου γίνονται οι συνδέσεις του οριζοντίου δικτύου με το κατακόρυφο τμήμα του δικτύου η με τα μηχανήματα που τυχόν υπάρχουν στον όροφο και συνδέονται κατ ευθείαν στον κατανεμητή ορόφου.

Ενδέχεται σε περιπτώσεις μεγάλων κτιρίων με μεγάλο εμβαδόν ορόφου να υπάρχουν περισσότεροι του ενός κατανεμητές ορόφου όταν οι αποστάσεις των διαφόρων διαδρομών δεν μπορούν με άλλο τρόπο να γίνουν μικρότερες των 90 μέτρων. Σε κτίρια με μικρό εμβαδόν ορόφου ενδέχεται πάλι οι γραμμές δυο η και περισσότερων ορόφων να συγκεντρώνονται σε έναν κατανεμητή εφ όσον τα μήκη των καλωδίων ευρίσκονται μέσα στα όρια των 90 μέτρων. Η έννοια του ορόφου του κτιρίου είναι περισσότερο λειτουργική και λιγότερο τοπογραφική. Με την ίδια λογική αντί για ορόφους μπορεί να υπάρχουν μικρά ισόγεια κτίρια τα οποία να συνδέονται σε ένα κεντρικό κατανεμητή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι όροφοι πολυώροφου κτιρίου.

Με τον ίδιο τρόπο που είναι συνδεδεμένοι σε διάταξη αστέρος οι όροφοι με τον κεντρικό κατανεμητή του κτιρίου μπορεί να συνδέονται σε κάποιο κεντρικότερο σημείο και οι κεντρικοί κατανεμητές που ανήκουν σε κάποια συγκροτήματα κτιρίων όπως μπορεί να συμβεί σε περιπτώσεις Πανεπιστημίων, Νοσοκομείων, Εργοστασίων, Στρατιωτικών εγκαταστάσεων κλπ. Το δίκτυο της διασύνδεσης των κτιρίων ονομάζεται Διακτιριακο Δίκτυο η Δίκτυο Πεδίου.

Στη …φάκα όσοι δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας!

Να περάσουν εντός 30 ημερών από την εφορία θα καλούνται όλοι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Το σχετικό μήνυμα θα λαμβάνουν… άμεσα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ και την πραγματοποίηση της σχετικής διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών ............

Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την καταπολέμηση της αποφυγής πληρωμής τελών κυκλοφορίας η οποία έχει λάβει τη μορφή επιδημίας κυρίως στους κατόχους ΙΧ μεγάλου κυβισμού το οποίο τίθεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε εφαρμογή, όπως αναφέρει το capital.gr. Τι προβλέπει αυτό;

Με την οριστικοποίηση της υποβολής της φορολογικής δήλωσης και εφόσον από την πραγματοποίηση σχετικής διασταύρωσης με το αρχείο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ προκύπτει ότι σε κάποιο από τα οχήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, τότε θα εκδίδεται αυτόματα ειδικό ειδοποιητήριο προς το φορολογούμενο.

Με το ειδοποιητήριο αυτό ο φορολογούμενος θα καλείται εντός τριάντα ημερών να προσέλθει στην εφορία στην οποία υπάγεται προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικά πληρωμής των τελών. Αν δεν εμφανιστεί στην εφορία ή προκύψει από τον έλεγχο ότι πράγματι δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη τότε θα γίνεται βεβαίωσή τους στο όνομα του φορολογούμενου και θα καλείται να τα εξοφλήσει στο διπλάσιο (όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία).

Νέο «όχι» σε Σαμαρά από Καμμένο…

Νέο «όχι» έρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προς την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς παράταξης. Μετά την ομιλία του Σαμαρά στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τ. Κουίκ έκανε την εξής δήλωση "O κ Σαμαράς ευρίσκεται σε πλήρη απελπισία και πολιτική αμετροέπεια. Αφού διέλυσε την παράταξη του, τώρα εκλιπαρεί. Μιλάει για διαπραγμάτευση, ξεχνώντας τεχνητά την υπογραφή του για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου...

Δεν τολμά να εξηγήσει τους στόχους της ..........

διαπραγμάτευσης, γιατί αδυνατεί να αρνηθεί Αγγλικό Δίκαιο, εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, ειδικό λογαριασμό και ασφαλώς ξένους Επιτρόπους στα Ελληνικά υπουργεία.
Έχει μπερδέψει την Ευρώπη των Εθνών, με την Ευρώπη των τοκογλύφων τραπεζιτών και μάλιστα με συγκολλητική ουσία τα αντισυνταγματικά Μνημόνια. Είναι η μεγίστη αλαζονεία και η ανιστόρητη ερμηνεία της πραγματικότητας.
Τον πληροφορούμε οτι η χώρα οφείλει να ασκήσει οικονομική διπλωματία με Εθνικό σχέδιο και να προασπίσει την θέση της στην ΕΕ σαν ισότιμη χώρα-μέλος και όχι σαν αποικία.

Αυτό δεν είναι λαικισμός, όπως τον αποκαλεί. Είναι πατριωτικό καθήκον και κοινή λογική που διακρίνει τους ελεύθερους και Ανεξάρτητους ´Ελληνες από τους ελεγχόμενους.
Καλούμε όλους τους Έλληνες βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον της ιστορίας".

ΣΧΟΛΙΟ
ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟΣ.
ΠΑΡΤΟ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


Διαλύει το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος;

"Αυτό το ΠΑΣΟΚ σάπισε" είπε χαρακτηριστικά!

Καλύτερα να ξεχάσουν από σήμερα όλοι το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν! Και αυτό γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προανήγγειλε εμμέσως την διάλυσή του μιλώντας στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε .......

και έλαβε -σήμερα το μεσημέρι- τις παραιτήσεις των μελών του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος, δηλώνοντας παράλληλα πως «υπάρχει αναντιστοιχία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική κοινωνία» και ότι «τα όργανα με τη σημερινή τους σύνθεση δεν είναι αντιπροσωπευτικά».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι καταργούνται και όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακό περιφερειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Βενζέλος η παράταξη θα διαλυθεί και θα ξαναφτιαχτεί και ο επόμενος της πρόεδρος θα είναι 30άρης. «Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε σάπισε», είπε καταλήγοτνας.

Τέλος, προανήγγειλε επιτροπή ανασυγκρότησης ενόψει του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου στην οποία θα μετέχουν οι εκλεγμένοι βουλευτές και μια σειρά άλλων στελεχών του κινήματος τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

your News

Συνάντηση Αλευρά με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Σήμερα Παρασκευή 11/5/2011 επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών τον Αντιπεριφερειαρχή Μεσσηνίας, Παν. Αλευρά στο γραφείο του και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση.
Ασχολήθηκαν με θέματα που αφορούν τις άδειες χρήσης νερού (απλούστευση διαδικασιών κ.λ.π.), καθώς και με τις εξελίξεις των κηπευτικών, τόσο όσο αφορά στην πορεία των καλλιεργειών , όσο και στην διαμόρφωση τιμών.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι το μεγάλο μας ............

πλεονέκτημα είναι η πρωιμότητα και η εξαιρετική ποιότητα των παραγομένων προϊόντων, η οποία διασφαλίζεται με την κατάλληλη συσκευασία και τυποποίηση.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 10/5/2012
Ανακοίνωση από το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών

Το Προσωπικό και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον χαμό της εκπαιδευτικού

Αντωνίας Μητροπούλου – Τσιρογιάννη

Και ευχαριστούν θερμά την οικογένεια της εκλιπούσης για τη γενναιόδωρη προσφορά τους στο Σχολείο μας.

Η Προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού
Σχολείου Φιλιατρών

ΕΛΕΝΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΔΕΗ: Ζητά νέο χαράτσι, για όσους δεν πλήρωσαν το… "χαράτσι"

Την αύξηση του ποσού που καταβάλλουν οι καταναλωτές ρεύματος ως εγγύηση αιτείται η ΔΕΗ, με επίσημη επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της εταιρείας Α. Ζερβό και κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο κώδικα προμήθειας στην αγορά ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με το αίτημα της ΔΕΗ, αυξημένες εγγυήσεις θα κληθούν να πληρώσουν όχι μόνο οι καινούριοι πελάτες αλλά και οι υπάρχοντες πελάτες, εφόσον συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις.
Ποιες είναι αυτές; Η ΔΕΗ ζητεί να ........

μπορεί να αλλάζει το ποσό της εγγύησης που ζητάει από τους πελάτες σε τέσσερις περιπτώσεις:

Πρώτον εάν παρατηρείται απόκλιση μεταξύ των λογαριασμών κατανάλωσης του πελάτη και του εκτιμώμενου ποσού που χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό της εγγύησης. Σημειώνεται ότι σήμερα η εγγύηση είναι για τριφασικές περιοχές 77 ή 128 ευρώ ανάλογα με την ασφάλεια που χρησιμοποιείται και για τις μονοφασικές περιοχές 0,56 ευρώ επί τα τετραγωνικά του σπιτιού. Γίνεται αντιληπτό δηλαδή ότι η εγγύηση των 56 ευρώ για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών είναι πολύ πιθανόν σήμερα να μην καλύπτει την κατανάλωση εξαιτίας των αυξήσεων που έχουν επέλθει στην τιμή της κιλοβατώρας.

Δεύτερον σε περιπτώσεις αναπροσαρμογής των τιμολογίων, δηλαδή όταν αυξάνεται η τιμή του ρεύματος ο πελάτης να καλείται να αυξήσει και το ποσό της εγγύησης
Τρίτον όταν εκδίδεται για τον πελάτη λόγω χρέους για δεύτερη φορά εντολή διακοπής λόγω χρέους

Τέταρτον εάν κάποιος επανασυνδέει αυθαίρετα μετρητή που έχει αποσυνδεθεί
Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η ΔΕΗ προτείνει το ύψος της εγγύησης να φτάνει το ποσό της εκτιμώμενης αξίας κατανάλωσης έξι μηνών, σε διαφορετική περίπτωση θα κόβεται το ρεύμα.

Έτσι εφόσον η ΡΑΕ κάνει δεκτό το αίτημα της ΔΕΗ, τότε πιθανότατα θα βρεθούν σε δεινή θέση όσοι καταναλωτές δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της εταιρείας με το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ. Ιδιαίτερα εκείνοι στους οποίους κατά το παρελθόν είχε εκδοθεί εντολή διακοπής (δηλαδή είχαν καθυστερήσει 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού να τον εξοφλήσουν, ανεξάρτητα εάν τελικά τους κόπηκε το ρεύμα ή όχι) πλέον αντιμετωπίζουν το φάσμα να κληθούν να πληρώσουν εγγύηση ίση με έξι φορές τη μηνιαία κατανάλωσή τους.

Αλλά και οι συνεπείς πελάτες, με υψηλή κατανάλωση -ιδιαίτερα στις μονοφασικές περιοχές- εκτιμάται ότι θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερη εγγύηση, όπως προκύπτει από την πρόταση της ΔΕΗ.

capital.gr

«Βούτηξε» στο κενό από τη γέφυρα του Ισθμού

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 26χρονος
Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 26χρονος νεαρός από την Αρκαδία, πηδώντας από την παλιά γέφυρα του Ισθμού.

Το πτώμα του άνδρα περισυνέλεξαν άνδρες του λιμενικού.

Σύμφωνα με το..........

korinthostv.blogspot.com, τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη παραμένουν άγνωστα.

Η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

NewsBeast

Φ. Κουβέλης: Συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ σε κυβέρνηση μόνο με παρουσία ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι το κόμμα του δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα

Για συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε οικουμενική κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν μόνο το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Εξακολουθώ να λέω το ίδιο που έλεγα ..........

προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του», σημείωσε χαρακτηριστικά

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης είναι η σκληρή και άμεση διαπραγμάτευση του μνημονίου, επισήμανε και παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.Οι δικαιούχοι του προγράμματος «κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων»

Τα κριτήρια και τη διαδικασία υπαγωγής ωφελουμένων στο πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων» ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατοχύρωση συνθηκών αξιοπρεπούς και αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η παραπομπή τους σε δομές κλειστής φροντίδας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαιούχοι είναι ..........

συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου φορέων κυρίας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΝΑΤ, του Δημόσιου καθώς και συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας και πληρούν σωρευτικά τα εξής κριτήρια επιλογής:

α) Να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 78ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν κριθεί ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας,

β) Να διαβιούν μόνοι τους ή με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα,

γ) Το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται, κάθε φόρα, για την παροχή του ΕΚΑΣ,

δ) Η κατάσταση της υγείας τους, λόγω ασθένειας (χρόνιας ή πρόσκαιρης), να καθιστά αδύνατη την αυτοεξυπηρέτηση τους ή δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών,

ε) Να μη λαμβάνουν επίδομα απολυτού αναπηρίας, ή εξωϊδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

στ) Να μην εντάσσονται στο πρόγραμμα συνταξιούχοι, που πληρούν τα κριτήρια επιλογής, αλλά διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας του δημοσίου, ιδιωτικού ή εθελοντικού τομέα ή νοσηλεύονται σε νοσηλευτικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή του ιδιωτικού τομέα.

briefingnews

Ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 [ 10/5/2012 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Φιλιατρά: Μουσική εκδήλωση διοργανώνει το Γυμνάσιο Φιλιατρών μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Το Σάββατο 12 Μαϊου και ώρα 9μ.μ στο Βορρέειο Πνευματικό Kέντρο θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο "Έσυρα το μήλο...τραγούδια της αγάπης από την ελληνική παράδοση" από την ορχήστρα "Σύνολο παραδοσιακής μουσικής" του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τιμή εισιτηρίου 2€

Οργάνωση: ............

Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου Φιλιατρών και Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Χορηγοί
Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.
Ρίλλα Ελλάς ΕΠΕ
Άρτυμα Α.Ε. Αντώνης Κανονιέρης
AGROLAND Αφοί Σταθόπουλοι
Φαρμακείο Άλκη Ξύγκα
Αφοί Κοροβόλα
Studio Κομμωτικής Αφοί Σαρματζή
Καφέ κρεπερί "cuore" Νίκος Μητρόπουλος

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ο όμιλος Λαρσινός για το μεγάλο έργο του φράγματος του Φιλιατρινού ποταμού.

Ο όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία που εδώ και 40 χρόνια δραστηριοποιείται στην παραγωγή λατομικών προϊόντων και προϊόντων έτοιμου σκυροδέματος. Ως αποκλειστικός προμηθευτής σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην Ελλάδα έχει συμβάλλει στην οικοδόμηση των σύγχρονων κοινωνιών, των υποδομών καθώς και έργων υψηλού προφίλ που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και τους συνδέουν μεταξύ τους, ενώ αναζητεί την αρμονία με το περιβάλλον.

Ο όμιλος εταιρειών Λαρσινός ανέλαβε............

κατόπιν συμφωνίας με την κοινοπραξία Ιντρακατ-Γ.Δ Τεχνική την προμήθεια σκυροδέματος και αδρανών υλικών – σκληρού επιχώματος – για την δημιουργία του φράγματος Φιλιατρών στην περιοχή της Χριστιανούπολης. Ενός ακόμα μεγάλου έργου, που προάγει την ανάπτυξη της γεωργίας στον εύφορο κάμπο της Μεσσηνίας αλλά και της οικονομίας του νομού.
Για την παραγωγή του σταθερού επιχώματος του φράγματος Φιλιατρών ο όμιλος χρησιμοποιεί ένα καινούργιο συγκρότημα, ειδικό για τέτοιες παραγωγές.
Δαμάζοντας τις υδροφόρες δυνάμεις τριών ορεινών όγκων, με τη δημιουργία του ταμιευτήρα Φιλιατρών, αναβαθμίζονται οι υδρότοποι της ευρύτερης περιοχής, ανακουφίζονται οι αγρότες μέσω της αυτόματης άρδευσης ενώ ανακάμπτει και η οικονομία του τόπου.
Το φράγμα, είναι τύπου βαρύτητας από σκληρό επίχωμα (ισχνό RCC) έχει ύψος από την θεμελίωσή του 55 μέτρα, μήκος στην στεύση του 240 μέτρα ενώ ο όγκος χωριτικότητας του ταμιευτήρα του είναι 8.000.000 κυβικά λίτρα.
Για την αποπεράτωση του, θα χρησιμοποιηθούν 600.000 m³ αδρανών υλικών και 15.000 m³ έτοιμου σκυροδέματος και η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσής του είναι τον Σεπτέμβριο 2013.Παππού, τι σημαίνει «όραμα;»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

«Όραμα» παλικάρι μου σημαίνει να κοιτάζεις μπροστά, να βγάζεις τις παρωπίδες, να δημιουργείς προοπτικές για ελπίδα στη νέα γενιά όπου είναι ο μπαμπάς σου και η μαμά σου και για σένα σε μερικά χρόνια. Επίσης σημαίνει να έχεις Αρχές και πεποιθήσεις, να πιστεύεις σε αυτά που λες και να λες με θάρρος πάντα αυτά που πιστεύεις…

«Κ@λ@τ@ύμπα» τι σημαίνει, Παππού;
«Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά;» ιδιαίτερα αυτά που τολμούν να κάνουν ερωτήσεις και μόλις πάρουν απαντήσεις προχωρούν στην επόμενη σειρά ερωτήσεων καθώς η περιέργειά τους είναι απύθμενη και πολύ συχνά…ανικανοποίητη;
Μη το προσπαθήσετε, φίλες και φίλοι αναγνώστες, «δεν .........

μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά» εκτός εάν αποφασίσεις να τα τρομάξεις και να σταματήσουν άμεσα τη βροχή των ερωτήσεων λέγοντάς τους εκείνο το αμίμητο «το γιατί και το διότι …φάγανε τον Παναγιώτη!»
Ούτε μπορείς να κρυφτείς «πίσω από το δάκτυλό σου, όσο «λεπτός» και αν είσαι, όσο περίτεχνα και αν το στρίψεις αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω μπροστά από το πρόσωπό σου…

Ο κ Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια, αφού τον υπερψήφισαν οι Έλληνες, ως οικοδεσπότης πια προσκάλεσε και «παρέδωσε» την Ελλάδα στους «δανειστές» μας και στην τρόικα για να μας…σώσει καθότι «λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν!»
Ο κ Σαμαράς, ως Αρχηγός της «Νέας» Ν.Δ. και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΔΕΝ δέχτηκε τη δικαιολογία, στηλίτευσε τον παλιό του συμφοιτητή κ Παπανδρέου και επιμένοντας ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ διέγραψε την Ντόρα και όποιον τόλμησε να δεχτεί τις δικαιολογίες του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσει ΥΠΕΡ του Μνημονίου… Αυτό κόστισε 2 μονάδες στη »Νέα» Ν.Δ….
Την «κ@λ@τ@ύμπα» την έκανε, ψηφίζοντας ΝΑΙ, ο ΛΑ.Ο.Σ...
Χειροκροτήθηκε ο κ Σαμαράς, λοιδορήθηκε ο κ Καρατζαφέρης…
Μετά, ώ του θαύματος, ο κ Σαμαράς μάλλον «είδε το φως το αληθινό, το φως των τραπεζιτών και της τρόικα» έκανε τη δική του «κ@λ@τ@ύμπα», ψήφισε ΥΠΕΡ των μνημονίων, συμμετείχε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και ΔΙΕΓΡΑΨΕ από τη «Νέα» Ν.Δ. τον κ Καμμένο και όσους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τη ιστορικά-ανιστόρητη «κ@λ@τ@ύμπα» του κ Σαμαρά..
Αυτό του κόστισε 15 μονάδες «Ανεξάρτητων» και «Χρυσής Αυγής» .

Είχαν διαμαρτυρηθεί οι Αγανακτισμένοι Έλληνες, ούρλιαξαν πολλοί αλλά ΔΕΝ έκαψαν τη Βουλή (κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιοι έκαψαν την Αθήνα) το κράτησαν όμως… γινάτι! Και την Κυριακή 6η Μαΐου, βρήκαν την ευκαιρία που τους είχε στερήσει αρχικά ο κ Παπανδρέου και ο κ Καρατζαφέρης, που αποφάσισαν να μας φέρουν την τρόικα χωρίς να μας… ρωτήσουν!
Αυτό κόστισε 30 μονάδες στο ΠΑΣΟΚ (του κ Βενιζέλου, πλέον).

Στη συνέχεια ο κ Σαμαράς με το επίλεκτο επιτελείο της ΠΟΛ. ΑΝ. που διαφεντεύει στη «Νέα» Ν.Δ. αποφάσισαν και αυτοί για ΕΜΑΣ χωρίς…ΕΜΑΣ και προσχώρησαν στο ΝΑΙ σε όλα των κατάπτυστων μνημονίων με ρήτρα Αγγλικού Δικαίου!

Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες ψηφοφόροι έστειλαν πεντακάθαρο, βροντερό και πολύ θυμωμένο ΜΗΝΥΜΑ στο «Σύστημα» που μας κυβερνά και στις μαριονέτες και τα παπαγαλάκια του με 7-Κομματική Βουλή!
ΔΕΝ εγκρίνουμε τις πράξεις σας και σχεδόν ογδόντα στους εκατό ΔΕΝ θέλουμε τρόικα και μνημόνια!
Ελήφθη;
ΟΧΙ, βέβαια, και μεταξύ μας ποιο μήνυμα του λαού ελήφθη ποτέ από τους εκάστοτε επικεφαλής των δύο Κομμάτων Εξουσίας δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβερνούν επί ΣΑΡΑΝΤΑ σχεδόν χρόνια;

Πάντως υπήρξε η υποτονική αλλά αντιληπτή κριτική για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που καθώς η κάλπη τους έδωσε τη δεύτερη θέση και μαζί ανείπωτη-ανέλπιστη χαρά έδειξε συμπεριφορά που από κάποιους μεταφράστηκε ως «καλαμοκαβαλίκευμα»…
Η κριτική εδράζεται στο γεγονός ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν προϊόν ιδεολογικής ταύτισης αλλά περιέχουν ένα τεράστιο Κομμάτι του θυμού, της αγανάκτησης, του μηνύματος που ήθελαν να στείλουν σε Σαμαρά και Βενιζέλο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες…

ΔΕΝ διαφαίνεται πιθανότητα συνεργασίας με αποκλειστικό, ειλικρινή στόχο τη ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελλάδος, ενώ είναι σαφές το ενδιαφέρον για ΣΩΤΗΡΙΑ Κόμματος και…καρέκλας!…Θα φροντίσουν ΟΛΟΙ μαζί να μας «σώσουν» ή θα μας «θάψουν;»
Στις επόμενες εκλογές το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο ΟΔΥΝΗΡΟ...
«Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι».

Π.Ε. Μεσσηνίας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 1.3

«Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» του Άξονα Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά: ..........

Δράση 1 Βελτίωση ασφάλειας επί του σκάφους
Δράση 2 Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
Δράση 3 Βελτίωση της υγιεινής των προϊόντων
Δράση 4 Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων
Δράση 5 Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
Δράση 6 Βελτίωση της επιλεκτικότητας
Δράση 7 Αντικατάσταση κινητήρα
Δράση 8 Αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων
Δράση 9 Άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας ως ακολούθως:

• Μέχρι 30/06/2012 επανεκδήλωση ενδιαφέροντος, (με πλήρη φάκελο), για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από 01/01/2007 έως 31/12/2009 στη Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2000-2006 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων και εφόσον πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις της ΚΥΑ αριθ. 1197/2011 και της παρούσας πρόσκλησης.

• Από 01/07/2012 και μέχρι 30/09/2012 για νέες αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου(www.et.gr ) αναζητώντας το σχετικό ΦΕΚ (1319/Β/2012), στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92464%CE%A6-%CE%99%CE%92%CE%93 και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, γραφείο 223, τηλ. 2721361222-23.

Το υπό κατάρτιση τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας.

Το πιο κάτω αποτελεί σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος το οποίο θα συμπληρωθεί μετά τις συζητήσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης Δ. Τριφυλίας και κάποια υπό εξέταση έργα για τα οποία αναμένονται εισηγήσεις των Τ. Κοινοτήτων.

Στο παρακάτω συνημμένο αρχείο ..........

μπορείτε να δείτε όλα τα υπό ένταξη έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μηνυμα Αναγνώστη για την υπόθεση με τις ιερόδουλες με το AIDS

Λίγο πριν τις εκλογές ο Λοβέρδος και οι παρατρεχάμενοί του παραχώρησαν συνέντευξη τύπου οπου μίλησαν για υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά λίγες ημέρες συνέλαβαν ιερόδουλες φορείς του AIDS.

Οι κ.κ.αυτοί εκτός που προσέβαλλαν την νοημοσύνη μας (προεκλογικά) προδόθηκαν για το έγκλημα διαρκείας που έχουν κάνει.
ΠΡΩΤΟΝ. Το γνώριζαν και περίμεναν τις εκλογές για να φανούν σαν σωτήρες.εγκλημα διαρκείας.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Το ανακάλυψαν τώρα. Άρα οι υγειονομικοί έλεγχοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους σε εναν τόσο ευαίσθητο χώρο.

Έγκλημα διαρκείας. Και οι Αθηναίοι αντί να ...........

στείλουν σπίτι του τον Λοβέρδο τον έβγαλαν πρώτο σε σταυρούς βουλευτή.
Το ωραίο ειναι οτι ο λοβέρδος θα τιμωρεί με πρόστιμο οσους δεν βάζουν προφυλακτικό.
Δεν μας ειπε τον τρόπο που θα το ελέγχει και είμαι πολυ περίεργος να τον μάθω. Πιστεύω πως πρώτα θα περνάνε απο το υπουργείο να τους βάζει σφραγίδα και μετα θα πηγαίνουν να γ......

Αλέκος Τζωρτζίνης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το όνομα του αναγνώστη γράφτηκε μετά από επιθυμία του

LIVE η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Δείτε ζωντανά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία.

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα

Broadcasting live with Ustream

ΥΠΕΣ: Νωρίτερα η αποστολή μεταβολών δημοτολογίων λόγω... νέων εκλογών

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τους δήμους της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι η σχετική προθεσμία αποστολής της Β' Αναθεώρησης 2012, στην οποία περιλαμβάνονται οι μεταβολές που έγιναν στα δημοτολόγια των δήμων κ.λπ., μεταφέρεται από τις 25 Μαΐου στις 18 Μαΐου αυστηρά.

Όπως αναφέρεται, αυτή η μεταφορά της προθεσμίας οφείλεται λόγω της διαμορφωθείσης, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου πολιτικής κατάστασης.
Το υπουργείο θεωρεί ότι -σε ενδεχόμενο προκήρυξης ...........

νέων εκλογών σύντομα- γνώμονας πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών στους οποίους προέκυψαν προβλήματα στους εκλογικούς καταλόγους κατά την ψηφοφορία.

Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι η αναθεώρηση αυτή θα περιλαμβάνει τις μεταβολές που έγιναν στα δημοτολόγια των δήμων μέχρι τις 30/4/2012, ενώ θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριληφθούν όλοι οι «παραληφθέντες» των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς και όλες οι διορθώσεις (ταυτοπροσωπίες, παραλήψεις εγγράφων, αλλαγές στοιχείων, λανθασμένες διαγραφές, λανθασμένες μεταδημοτεύσεις κ.λπ.) που διαπιστώθηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

BASKET: Αρκαδικός - Εράνη Φιλιατρών 97 - 104

Νικηφόρα συνέχισε το αγωνιστικό της πρόγραμμα η ομάδα Basket της Εράνης Φιλιατρών αφού πριν λίγη ώρα κέρδισε στην παράταση τον Αρκαδικό στην Τρίπολη με σκορ 104 - 97. (Σκορ 40λεπτου 86 - 86).
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εράνη είχε το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα και στην τέταρτη περιοδο και με την βοήθεια της διαιτησίας ο Αρκαδικός ισοφάρισε τον αγωνα αφολύ η Εράνη έτυχε εχθρικής διατησίας μιας και τα φάουλ για μια ακόμα φορά προς την Εράνη ήταν "μαζικά" με αποτέλεσμα την αποβολή αρκετών παικτών.
Η Εράνη όμως κατάφερε ..........

να οδηγήσει το παιχνίδι σε 5λεπτη παράταση όπου και κέρδισε.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΆ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

VIDEO

"Στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Είχαμε μια εκτενή συζήτηση και για τα θέματα της οικονομίας και για τα επιμέρους εθνικά θέματα.

Καταρχάς υπάρχει μια διαπίστωση.
Μια διαπίστωση, ότι δεν υπάρχει η ...........

αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης του αντιμνημονιακού μετώπου, διότι ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 120 βουλευτών, έστω και για ψήφο ανοχής, δεν υπάρχει.

Οι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 33 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φθάνουν στον αριθμό των 120, με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ.

Άρα θέμα σχηματισμού κυβερνήσεως από το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν υπάρχει.

Έχουμε διαπιστώσει διαφωνίες ιδιαίτερα στα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ονομασία των Σκοπίων,με το όνομα Μακεδονία που θα συζητηθεί σε λίγες ημέρες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Διαφωνούμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με την λαθρομετανάστευση και για τη Θράκη.

Συνεπώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούμε σε άλλη συζήτηση, διαπιστώνοντας τις διαφορές μας.

Στα οικονομικά, ακόμη και σύγκλιση να υπάρχει, όπως στο θέμα της διαγραφής του μνημονίου, αυτό θα πρέπει να εξετασθεί πλέον μόνο στα πλαίσια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Αν τα άλλα κόμματα τα οποία στήριξαν το μνημόνιο, αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους,να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου,κατάργησης των δανειακών συμβάσεων,άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ και βεβαίως τιμωρία για αυτούς οι οποίοι ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια,θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε πιστοί σε ό,τι έχουμε πει προεκλογικά".Ανακοίνωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής μας ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή τους στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις), λήγει στις 18-5-2012.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ..........

από τους ενδιαφερόμενους στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Βασιλείου Δεκάζου 5, 22100 Τρίπολη, Τηλ 2710243352).
Για έντυπα αιτήσεων καθώς και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι μελισσοκόμοι να απευθύνονται στο γραφείο 214 της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας τηλ. 27213-61214 Πληροφορίες κ. Θανοπούλου Κ. και κ. Μανωλόπουλο Δ. ή στους Δήμους της περιοχής τους.

Ανακοίνωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΤριφυλίαςΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ανακοινώνει ότι :..........


Δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ 604Β/5-3-2012 και 605β/5-3-2012 τα Μέτρα 2.1 και 2.3 αντίστοιχα τα οποία αφορούν αναλυτικά :
Μέτρο 2.1 : «Υδατοκαλλιέργεια» με δράσεις
• Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων
• Δράση 2 : Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων
• Δράση 3 : Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε ιχθυογεννητικούς σταθμούς
Μέτρο 2.3 « Μεταποίηση και Εμπορία» με δράσεις
• Δράση 1: Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης
• Δράση 2 : Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας»

Τα επενδυτικά σχέδια κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. Αλιείας ( Μιχαλακοπούλου 103 Αθήνα) ως 31-07-2012.
Αντίγραφο του φακέλου κατατίθεται και στο Τμήμα Αλιείας της Υπηρεσίας μας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της υπηρεσίας μας τηλ. 2761022958, στον δικτυακό τόπο www.alieia.gr και στην υπηρεσία του ΕΠΑΛ του Υπ. Ανταγωνιστικότητας Αν/ξης και Ναυτιλίας Μιχαλακοπούλου 103 Αθήνα στα τηλ. 2131501182 και 2131501183.

Η Ομιλία του Πάνου Καμμένου στην κοινοβουλευτική Ομάδα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" [ VIDEO ]

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο μόνο κατά συνείδηση. Όχι με κομματικές γραμμές και Κομματικές πειθαρχίες.

Με αυτά τα λόγια ο Πάνος Καμμένος μίλησε σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Μια ομιλία που αξίζει να δείτε και να ακούσετε.

Το Video Διαθέσιμο. Δείτε το
Συνεδριάζει η επιτροπή Διαβούλευσης του Δημου Τριφυλίας.

Συνεδριάζουν σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι: ........

1. Ενημέρωση για την γενική κατάσταση του Δήμου.
2. Γνωμοδότηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2012, σύμφωνα με το άρθρο 76, παρ.2 του Ν. 3852/2010.

Ανοίγει η «πύλη» για τις φορολογικές δηλώσεις

Ως τις 15 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής

Σήμερα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

Η εκκαθάριση των εφετινών φορολογικών ..........

δηλώσεων αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένους φόρους για 8,5 εκατομμύρια φορολογουμένους καθώς το αφορολόγητο όριο μειώθηκε σε 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ πέρυσι, οι φοροαπαλλαγές υπέστησαν δραστικό «ψαλίδι», τα τεκμήρια έχουν αυξηθεί έως και κατά 200% και καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για όσους υπέβαλαν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Υποχρεωτικά εφέτος όσοι μισθωτοί έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο, υποχρέωση που δεν αγγίζει τους συνταξιούχους, και η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει για όλα τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.

Market Beast

ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ;
Πήρατε κωδικό για μηχανογραφικό;

Προθεσμία μέχρι τις 18 Μαΐου θα έχουν οι μαθητές για να λάβουν τον προσωπικό κωδικό με τον οποίο θα υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο προκειμένου να είναι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι απόφοιτοι του Λυκείου μπορούν να προμηθεύονται τον κωδικό από τα Λύκεια στα οποία φοιτούν, και με αυτόν, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου, θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των ...........

μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημήτρη Γιαννόπουλου

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Ευχαριστώ όλους εσάς που στην πρώτη μου εμφάνιση στον πολιτικό στίβο της Μεσσηνίας σταθήκατε δίπλα μου.

Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί γιατί .........

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Με τιμή

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Σεμινάριο: "Εγώ και εσύ....από την τάξη στην πράξη"

Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) σε συνεργασία με το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας οργανώνει σεμινάριο θέμα:
«Εγώ και εσύ ...από την τάξη στην πράξη» μ΄ένα υλικό ,μια εικόνα, έναν ήχο, ένα τραγούδι, ένα παραμύθι

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαίου από τις 16.45 – 21.00 μ..μ. στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,Δήμητρας 53. Σ' αυτό μπορούν να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.
Στόχος του είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών..........

σε εναλλακτικές τεχνικές παρουσίασης, η εξοικείωση με σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας, η δημιουργική έκφραση και ο αυτοσχεδιασμός, ο επαναπροσδιορισμός της χρήσης αντικειμένων και η ανάπτυξη της αισθητικής αντίληψης έτσι ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία και μέσα για την καλύτερη δυνατή εκπόνηση, υλοποίηση και παρουσίαση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Θα λειτουργήσουν παράλληλα εφτά βιωματικά εργαστήρια με κεντρικό θέμα :"Το περιβάλλον στο κατώφλι του 21ου αιώνα", τα οποία είναι τα παρακάτω:
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
1. Stop-motion και βασικές αρχές animation
2. Παρουσιάσεις (power point) και Video
3. Από το ποιητικό κείμενο στη θεατρική πράξη
4. Recycling ART με την τεχνική assemblage
5. VOCAL LAB - Φωνητικό εργαστήριο
6. Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά
7. Δημιουργική γραφή

Αναλυτικότερα:
1) Τίτλος εργαστηρίου: Stop-motion και βασικές αρχές animation Υπολογιστών για προχωρημένους χρήστες

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Εισαγωγή στις βασικές αρχές animation
-Δημιουργία ενός animation με stop-motion: δίνοντας ζωή σε άψυχα αντικείμενα και στατικές εικόνες με βάση ένα μικρό σενάριο
-Επεξεργασία των φωτογραφιών στον υπολογιστή και δημιουργία του τελικού βίντεο
-Παραδείγματα επιπλέον τεχνικών stop-motion και παραδείγματα εφαρμογής στο σχολικό περιβάλλον
Προ-απαιτούμενες γνώσεις: καλή χρήση Η/Υ
Υλικά που μπορούν να φέρουν (προαιρετικά) οι συμμετέχοντες: φωτογραφική μηχανή, τρίποδο, ένα μικρό αντικείμενο στο οποίο θέλουν να δώσουν κίνηση και ζωή!
Χρήσιμο θα ήταν οι συμμετέχοντες να φέρουν το δικό τους υπολογιστή (laptop)
• Υπεύθυνη εργαστηρίου: Παπαδοπούλου Γεωργία (Γιούλα), πτυχιούχος της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών - ΤΕΙ Αθήνας, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ) και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας (τμήμα Θεατρικών Σπουδών) με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της ΑΣΚΤ και του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ιδρυτικό μέλος και επιμελήτρια του Video Art Festival Μηδέν (Καλαμάτα).
2) Τίτλος εργαστηρίου: Παρουσιάσεις (power point) και Video
Υπολογιστών για αρχάριους χρήστες

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Εισαγωγή στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του power point
-Λήψη, αποθήκευση και χρήση φωτογραφιών και βίντεο
-Ενσωμάτωση φωτογραφιών και βίντεο σε απλή παρουσίαση
-Δημιουργία power point
-Δημιουργία απλών Video με εικόνα και ήχο
Προ-απαιτούμενες γνώσεις: απλή χρήση Η/Υ
Χρήσιμο θα ήταν οι συμμετέχοντες να φέρουν το δικό τους υπολογιστή (laptop)
• Υπεύθυνοι εργαστηρίου:
Πετρόπουλος Γιώργος, καθηγητής πληροφορικής
Καραβά Λίλιαν, δασκάλα

3) Τίτλος εργαστηρίου: Από το ποιητικό κείμενο στη θεατρική πράξη

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Επιλογή ποιήματος και προσέγγιση με επιλεγμένες τεχνικές
-Το ποίημα γίνεται μύθος και παραμύθι, διάλογος
-Ο διάλογος γίνεται θεατρικό κείμενο
-Έκφραση και αυτοσχεδιασμοί. Παραγωγή σατυρικού λόγου. Αναστοχασμός.
Υλικά που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες: Σημειωματάριο και στυλό, άνετα ρούχα και παπούτσια.
• Υπεύθυνος εργαστηρίου: Φλώρος Βασίλης,ηθοποιός-εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού
4) Τίτλος εργαστηρίου: Recycling ART με την τεχνική assemblage
Περιγραφή εργαστηρίου:
-Επαναπροσδιορισμός της χρήσης των αντικειμένων
-Κατασκευές χρηστικών αντικειμένων
-Ενσωμάτωση των καθημερινών αντικειμένων στη σύνθεση
-Γλυπτική με ανακυκλώσιμα υλικά
Υλικά που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες: ανακυκλώσιμα υλικά( διάφορα χάρτινα κουτιά από παπούτσια, φάρμακα, τσιγάρα, μακαρόνια κ.λ.π , πανιά, ντενεκεδάκια από αναψυκτικά, κουρέλια, εφημερίδες, πλαστικά μπουκάλια)
• Υπεύθυνος εργαστηρίου: Δεμπεγιώτης Αντώνης, καθηγητής καλλιτεχνικών-ζωγράφος
5) Τίτλος εργαστηρίου: VOCAL LAB - Φωνητικό εργαστήριο

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Η χρήση και ο εμπλουτισμός της φωνητικής έκφρασης με συγκεκριμένη μεθοδολογία για την επίτευξη στόχων
-Η φωνή ως εργαλείο επικοινωνίας, έκφρασης και διδασκαλίας
-Η σωστή χρήση της φωνής
- Ασκήσεις δημιουργικού χαρακτήρα με κύριο εργαλείο τη φωνή.
• Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιαξόγλου Κώστας, καθηγητής Μουσικής στο Ωδείο Καλαμάτας και στην εκπαίδευση, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας (τμήμα Θεατρικών Σπουδών), με μουσικές σπουδές στο Ωδείο Φ.Νάκας , στο Ωδείο Atheneaeum, στο Κονερβατόριο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα και μπάντες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
6) Τίτλος εργαστηρίου: Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Κατασκευή μουσικών, κυρίως κρουστών οργάνων
-Ομαδικές και ατομικές κατασκευές
- Μουσική επένδυση με τα μουσικά όργανα ενός παραμυθιού για όλες τις ηλικίες.

Υλικά που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες: ανακυκλώσιμα υλικά( καπάκια μεταλλικά, ντενεκεδάκια μεταλλικά διάφορα μεγέθη από γάλα-κονσέρβες κ.λ.π., κεσεδάκια από γιαούρτια, φελλούς, κουτιά από παπούτσια, το σκληρό χαρτόνι από χαρτιά τουαλέτας και ρολό κουζίνας, μπουκάλια πλαστικά σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, γυάλινα μπουκάλια από αναψυκτικά).
• Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ανυφαντή Αντωνία, καθηγήτρια Μουσικής

7) Τίτλος εργαστηρίου: Δημιουργική γραφή

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Τεχνικές γραφής με την απελευθέρωση της έκφρασης και της φαντασίας
-Ασκήσεις παραγωγής, αναπαραγωγής και μετασχηματισμών του γραπτού λόγου, ιδέες αξιοποίησης λογοτεχνικών και λοιπών κειμένων τόσο στην τάξη όσο και σε προσωπικό επίπεδο ανάγνωσης και συγγραφής.

• Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ψαρρέα Ελένη,φιλόλογος,με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία και στη Δημιουργική Γραφή.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα μόνο βιωματικό εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών το οποίο θα το δηλώνουν εξαρχής.
Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν και ως εισηγητές στο θεωρητικό μέρος οι: κ. Βενετία Λιακουνάκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης. ν. Μεσσηνίας, κ. Διονύσης Τριαντάφυλλος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Ζακύνθου, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Ιονίων και τα μέλη της Δ.Ε. της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, Πλακονούρη Σίση, Χριστοπούλου Αφροδίτη, Καραβά Λίλιαν, Στραβάκου Ελένη και Θεοδοσάτος Γιώργος.
Επίσης θα παρουσιαστεί το οπτικοακουστικό υλικό :«Ταξιδεύουμε... με προγραμμάτα Π.Ε. », παρουσιάσεις - ιδέες - πρακτικές, με την επιμέλεια ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες
• Να έχουν μαζί τους, ανάλογα με το εργαστήριο που θα δηλώσουν συμμετοχή, και τα αντίστοιχα υλικά.
• Να έχουν μαζί τους σημειωματάριο και στυλό.
• Κι αν έχουν όρεξη ….δεχόμαστε για μια ακόμα φορά και κουλουράκια, γλυκίσματα, κέικ, κ.τ.λ. παρέα με τις συνταγές, για την ώρα του καφέ και της χαλάρωσης!
Πού και πότε θα δηλώσετε συμμετοχή?
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το εργαστήριο στο τηλέφωνο: 6976390430 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com, εφόσον υπάρχουν θέσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας
Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου και στο διαδίκτυο, στο fb, στην ομάδα: ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου.

Με εκτίμηση
Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΠΕΕΚΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πλακονούρη Σίση , Πρόεδρος
Χριστοπούλου Αφροδίτη, Αντιπρόεδρος
Καραβά Λίλιαν, Γραμματέας
Στραβάκου Ελένη, Ταμίας
Θεοδοσάτος Γιώργος, μέλος

Αντωνία Μπούζα: Ψηφίσαμε με θυμό... και τώρα τι ;

Το διαμορφωθέν πολιτικό σκηνικό στην πατρίδα μας προβληματίζει και ανησυχεί τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες , διότι διαφαίνεται ορατός πλέον ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

Πολλά κόμματα εισήλθαν στο Κοινοβούλιο, αλλά από πολύ λίγα βλέπουμε να τηρούν μία πατριωτική στάση , βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και όχι το όποιο αδιάφορο για την πλειοψηφία των Ελλήνων κομματικό .

Η πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνα με τα ...........

εκλογικά ποσοστά , επέλεξε την παραμονή της Χώρας στην Ευρωζώνη .

Το θέμα είναι κατά πόσον οι εκπρόσωποι των κομμάτων , έχουν αποδεχθεί τη βούληση των Ελλήνων και πως θα την υπηρετήσουν.

Είδαμε από χθες ανεύθυνες ενέργειες , που δυναμιτίζουν την ενότητα των Ελλήνων και κάνουν ορατό ότι ορισμένοι «γράφουν στα παλιά τους παπούτσια» το Σύνταγμα.

Ο αρχηγός του κόμματος με το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό ,που είναι ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στις ηγεσίες των λοιπών κομμάτων που ανέδειξαν οι εκλογές.

Συναντήθηκε με τον κ.Τσίπρα, τον κ.Βενιζέλο , τον κ.Κουβέλη , αναζήτησε την κ.Παπαρήγα αλλά αυτή …απέκλεισε τη συνάντηση και αναζήτησε και τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμμένο. Εκεί πληροφορηθήκαμε τον απαράδεκτο για κοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθεια για επικοινωνία.

Με ιδιαίτερα αλαζονικό τρόπο και έκδηλη την αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης δόθηκε η απάντηση του κ.Καμμένου.

Έπειτα την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης έλαβε ο κ.Τσίπρας ο οποίος ως φαίνεται την «καυτή πατάτα» που του έδωσε να διαχειρισθεί ο Ελληνικός λαός δε μπορεί να την κρατήσει και άρχισε να ζητά ανέφικτα και ουτοπικά πράγματα για να αποφύγει ακόμη και τη σκέψη διακυβέρνησης.

Μίλησε για αριστερή κυβέρνηση ,γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό και αγνοώντας τη βούληση των Ελλήνων που έδωσε την ΕΝΤΟΛΗ να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μερικές φορές απαιτεί θυσίες για το καλό της πατρίδας , υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Αυτό περιμένουν οι Έλληνες από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α αυτήν την ώρα. Να αντιληφθεί ότι ο εύκολος δρόμος της διαμαρτυρίας πέρασε πλέον ανεπιστρεπτί. Πως τώρα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το αύριο των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

Την άρνηση του Μνημονίου
Το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Τον ερωτώ λοιπόν:

Έχουμε σαν Ελλάδα άραγε την πολυτέλεια των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων;

Έχει σταθμιστεί πέραν από τη δική του βούληση, ποία είναι η συμφέρουσα κίνηση της Χώρας μας αυτήν την περίοδο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η καταγγελία ή η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;

Έχουν ενημερωθεί οι Έλληνες πολίτες για τις επιπτώσεις τυχόν καταγγελίας του μνημονίου;

Έχουν ληφθεί υπ΄οψιν στην …ανύπαρκτη στρατηγική της Ελλάδας οι εξελίξεις που διαφοροποιούν τις πολιτικές πλέον σε όλην την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά πόσον θα επηρεαστεί επί το θετικότερον και η δική μας πορεία;

Μας έχουν ενημερώσει επίσημα οι δυνάμεις που ευαγγελίζονται επιστροφή στη δραχμή ή καταγγελία του μνημονίου για τις ολέθριες επιπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο;

Αδιαφορούμε κύριοι της πολιτικής ζωής της Χώρας για τα δικά σας θέλω.Αδιαφορούμε αν δε σας αρέσουν οι αρχηγοί των λοιπών κομμάτων, αδιαφορούμε για τις δικές σας εμμονές και αριστερές κόντρες και θέσεις .Εκείνο που οφείλετε να κάνετε και μάλιστα άμεσα , είναι να αντιληφθείτε ότι έχετε ευθύνη απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό .

Ξεκάθαρες θέσεις λοιπόν, όχι πολιτική με εικασίες και εμμονές και όχι καπήλευση της απογοήτευσης και του πατριωτισμού των Ελλήνων για να υπηρετηθούν προσωπικές κόντρες πικρίες και φιλοδοξίες.

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Μπουζα μας ως τι κάνετε εσείς πολιτική παρέμβαση στα εκλογικά ποσοστά και για το μετα τα εκλογικά ποσοστά;
Ήσασταν υποψήφια και δεν το ξέρουμε; ΟΧΙ. Εχετε καμία θεσμική πολιτική θέση που σας επιτρέπει να κάνετε πολιτικές παρεμβάσεις;
ΩΣ ΤΙ κρίνετε εσείς τον Καμμένο, την Παπρήγα το Τσίπρα και άλλους;
Καταλαβαίνουμε ότι έχετε πάθει τρελή πλάκα οι υποστηρικτές του Antonis Samaras με την βαρβάτη ήττα της ΝΔ με το 18% που πήρατε. ΟΥΤΕ καν το 20% δεν πιάσατε.
Σοβαρευτείτε κ. Μπούζα μας. Δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κυβερνά ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τον τόπο. 38 χρόνια σας φάγαμε στην μάπα, και τωρα σας είπαμε ΟΥΣΤ απο δω.
Διαφωνείτε κυρία Μπούζα μας;