Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ!

Με πολυ κοντινά πλάνα προσπάθησαν να μας κοροϊδεψουν για κοσμοσυρροή στον Σαμαρά...
Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική!!!!!!!!!!

Δείτε την


Dimotiko Safari

Γενόσημα Κόμματα, Σημαίες Ευκαιρίας και Μνημόνιο ΙΙΙ

Άρθρο του Επικουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, ο πολιτικός κόσμος φαίνεται ότι αδυνατεί να επιδείξει τη δέουσα ωριμότητα και σύνεση και επιμένει στη καλλιέργεια ενός νέφους αυταπάτης, υπό τη σκιά του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες. Τα τρέχοντα δεδομένα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ανάγλυφα ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου δύσκολα θα δώσουν σταθερή κυβερνητική λύση, ενώ η επόμενη βουλή θα συντίθεται από αρκετά πολιτικά κόμματα. Θα γίνει όμως έτσι;

Στην απερχόμενη βουλή εκτυλίχθηκαν οι πιο θεαματικές...........

στροφές πολιτικών στρατηγικών της τελευταίας 30ετίας. Ειδικότερα, είδαμε κόμματα και βουλευτές που αρχικά υποστήριξαν ένα μείγμα πολιτικής (Μνημόνιο Ι) και στη συνέχεια απέσυραν τη στήριξη τους, κόμματα και βουλευτές που αρχικά καταδίκασαν το Μνημόνιο και στη συνέχεια υποστήριξαν μια δυσμενέστερη για το λαό εκδοχή του (Μνημόνιο ΙΙ), βουλευτές που καταψήφισαν δανειακές συμβάσεις και νομοσχέδια πολιτικής, για να το μετανιώσουν μετά από λίγες ημέρες και να επιστρέψουν στο «μαντρί» ζητώντας τη συγχώρεση του αρχηγού-αυθέντη κ.λπ.

Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν νέα κόμματα, που όλα εξέφραζαν μια προσωπική ή πολιτική διαφοροποίηση με την ηγεσία, τις θέσεις ή την πολιτική στάση ενός προϋπάρχοντος κομματικού σχηματισμού. Όλα αυτά σε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και δεκάρικων λόγων με την άκρη του ματιού στραμμένη στην τηλεοπτική κάμερα.
Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου μπορεί να έδωσε ένα τέλος στον χειρότερο εφιάλτη των εν ενεργεία βουλευτών (που συχνά έπρεπε να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο), ενεργοποίησε όμως την έναρξη ενός νέου φαινομένου: την περιφορά πολιτευτών σε κόμματα-σημαίες ευκαιρίας, μέχρις ότου λάβουν την καλύτερη προσφορά και κατ’ επέκταση τις συνεχείς μεταγραφές υποψηφίων βουλευτών.

Ιδίως τον τελευταίο καιρό οι μετακινήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην αλλαγή ορόφων στην κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερή «πολυκατοικία», αλλά οδηγούν και σε θεαματικές αλλαγές «ιδεολογικοπολιτικού οικοδομικού τετραγώνου» (π.χ. επιλογές του «Άρματος Πολιτών»).
Η επόμενη πράξη του δράματος θα παιχτεί μετά τις εκλογές. Ανεξάρτητα από την ακριβή καταγραφή της κάλπης, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αδήριτη ανάγκη σταθερής διακυβέρνησης. Κι αν οι βασικοί εταίροι του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού καταφέρουν να σχηματίσουν ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα, η χώρα θα πορευτεί με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή (ενδεχομένως και με ένα νέο Μνημόνιο) στον Γολγοθά της απομείωσης του δημοσίου χρέους. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η προηγούμενη εξέλιξη δεν είναι εφικτή;

Νομίζω πως το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε πολλούς από τους νεόδμητους πολιτικούς οργανισμούς να εξελίσσονται πλήρως η μερικώς σε κόμματα-γενόσημα: με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματολογία αλλά πάντως με την ίδιες θεμελιώδεις προτεραιότητες που είχε θέσει και το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι σειρήνες της εξουσίας και οι πιέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι τόσο ισχυρές, ώστε δεν αποκλείεται να δούμε «επαναπατρισμό» βουλευτών στα κόμματα από τα οποία προήλθαν, εξ ολοκλήρου προσχώρηση συντεταγμένων κομμάτων στο σχήμα της συμπολίτευσης και εκ βάθρων ανασυγκρότηση των λεγόμενων «μνημονιακής» και «αντιμνημονιακής» παράταξης. Άλλωστε, μετά τις εκλογές το δίλημμα για τους πολιτικούς ταγούς θα είναι πρόδηλο: αν δεν αναλάβούν εκείνοι τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας, ίσως βρεθεί κάποιος άλλος να τo πράξει.

* Ο Θεόδωρος Κουτρούκης είναι Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και δεν είναι υποψήφιος με κανένα πολιτικό κόμμα

ΠΛΑΤΗ: ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΓΚΟΥΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

Αναδημοσίευση απο το Πλάτη Μεσσηνίας
Ήταν ένα θέμα το οποίο χρωστάγαμε να σας προβάλουμε. Εστω και λίγο αργά δείτε το καθότι η δουλειά που έγινε αξίζει προβολής.

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας στο χωριό μας πριν από αρκετά χρόνια υπήρχανε τρεις νερόμυλοι οι οποίοι εξυπηρετούσανε τις ανάγκες όχι μόνο του χωριού μας αλλά και της γύρω περιοχής.

Οι δύο έχουνε γκρεμιστεί, ο μόνος πού σώζεται .............

είναι του Πρεβεζάνου στον οποίο και θα αναφερθούμε. Τα στοιχεία τα έχω πάρει από την ίδια την οικογένεια.
Ο νερόμυλος βρίσκεται 1ΚΜ περίπου μακριά από το χωριό με κατεύθυνση προς
τα Φιλιατρά και στο δεξιό μέρος.
Η λειτουργία του άρχισε πριν από το 1800 για να σταματήσει λίγο πριν το 1967.
Τον μύλο τον είχανε δύο άτομα, ο Μελισινός και ο Πατούσας, οι οποίοι το 1910 τον πουλήσανε
στον Γκούτη Ευσταθιο και το 1975 έμεινε κληρονομιά στην κόρη του Γκούτη Γιαννούλα, η οποία τον έχει μέχρι και σήμερα.
Δούλευε όλο το χρόνο χωρίς σταμάτημα. Διαφορετικό όμως ήταν το ωράριο του μύλου το καλοκαίρι από τον Χειμώνα.
Το καλοκαίρι λόγω του ότι νερό το χρησιμοποιούσανε για πότισμα δούλευε μόνο τις νυχτερινές ώρες. Οι δουλειά άρχιζε μόνο όταν ο ήλιος είχε πέσει ολοκληρωτικά μέσα στη θάλασσα και όχι πιο νωρίς, δεν είναι λίγες οι φορές που γινότανε έλεγχος από τον υπεύθυνο του νερού για το λόγο αυτό.
Το Χειμώνα λόγω του ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το νερό μπορούσε να δουλεύει χωρίς πρόβλημα όλο το 24ωρο.

Η διαδικασία που δούλευε ο νερόμυλος ήτανε η εξής:

Το νερό ερχότανε μέσα σε μεγάλα βαρέλια και έπεφτε από ύψος 20μ. περίπου που ονομαζόταν ‘κρέμαση’, χτύπαγε στη φτερωτή η οποία κινούσε το επάνω λιθάρι, (το κάτω έμενε σταθερό) και έτριβε το σιτάρι. Για να γίνεται καλύτερα η τριβή του σιταριού τα λιθάρια τα χαρακώνανε από τη μεριά πού αλέθανε με καλέμι και σφυρί. Τη δουλειά αυτή την έκανε ο ιδιοκτήτης. Ακόμα ο ιδιοκτήτης ήτανε υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του μύλου
Τα πρώτα λιθάρια του συγκεκριμένου μύλου ήτανε πιο μικρά, αργότερα όμως αρχές του 1960 αντικατασταθήκανε με μεγαλύτερα από τα Πλατάνια Τριφυλίας. Τα λιθάρια ήτανε κατασκευασμένα από ελαφρόπετρα για να χαρακώνονται αλλά και για να μεταφέρονται εύκολα.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ

Κάποια από τα εξαρτήματα του νερόμυλου είναι:http://www.blogger.com/img/blank.gif

1) ΦΤΕΡΩΤΗ: Έπεφτε το νερό και γύρναγε το επάνω λιθάρι
2) ΑΔΡΑΧΤΙ: Ένωνε τη φτερωτή με το μοχλό και γύρναγε το επάνω λιθάρι
3) ΜΟΧΛΟΣ: Εξάρτημα πού έμπαινε στο αδράχτι και μαζί με τη φτερωτή έδινε την κίνηση στο επάνω λιθάρι
4) ΧΕΛΙΔΟΝΑ: Ένωνε το κινούμενο λιθάρι με το σταθερό
5) ΠΑΠΑΔΕΣ: Ήτανε δυο ξύλινα εξαρτήματα που βοηθούσανε να σηκωθεί το λιθάρι για να το χαρακώσουνε

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον Τάσο στο Blog της Πλάτης

ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τα σημερινά ηχοσυστηματα αυτοκίνητου κάνουν πολλά περισσότερα από το να παίζουν απλά μουσική. Ας δούμε τι πρέπει να ξέρουμε γι αυτά προτού κάνουμε μια βόλτα μέχρι την αγορά.

Η εποχή που τα στερεοφωνικά των ...........

αυτοκινήτων δέχονταν μια ταπεινή κασέτα ηχου και ως δεύτερη πηγή είχαν το ραδιόφωνο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ήδη με την είσοδο του cd τα ηχοσυστήματα με κασέτα κινδυνεύουν να εκλείψουν και τη θέση των απλών πηγών ήχου αρχίζουν να παίρνουν ολοκληρωμένα συστήματα ψυχαγωγίας με δυνατότητες εικόνας, ηχου, τηλεφωνίας, διασύνδεσης με φορητά mp3 και άλλες πολλές.
Πως όμως πρέπει να κινηθούμε για την αγορά ενός τέτοιου συστήματος και τι προδιαγραφές παίζουν ρόλο;

Εν αρχή οι διαστάσεις.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να γνωρίζουμε πριν την αγορά και θα διαμορφώσει σε καταλυτικό βαθμό τις μετέπειτα επιλογές μας είναι ο χώρος που έχει το αυτοκίνητο μας για την τοποθέτηση συστήματος ηχου. Οι διαστάσεις που έχουν καθοριστεί είναι ίδιες για όλους τους κατασκευαστές και ονομάζονται 1DIN (180Χ50 mm) και 2 DIN (180X100mm).

Όλα τα συστήματα ηχου πρέπει να υπακούουν σε αυτές τις διαστάσεις προκειμένου να μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητο μας. Στην περίπτωση που το όχημα μας έχει εγκατεστημένη εργοστασιακή πηγή ηχου υπάρχει η πιθανότητα αυτή να μην υπακούει σε κανένα από τα δυο στάνταρ μεγέθους. Σε μια τέτοια περίπτωση αν θέλουμε να τοποθετήσουμε κάποια άλλη πηγή θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποια πρόσοψη ανταπτορας για το αυτοκίνητο μας που να μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε το ηχοσυστημα που μας αρέσει.

Χαρακτηριστικά.

Τα συστήματα ψυχαγωγίας με διαστάσεις 2 DIN, συνήθως αποτελούνται από μια οθόνη που καταλαμβάνει το σύνολο της επιφάνειας της συσκευής. Διαθέτουν στις περισσότερες φορές περιμετρικά κάποια πλήκτρα ελέγχου και για την είσοδο κάποιου
cd/dvd έχουν μηχανισμό που μετακινεί την οθόνη σε σημείο ώστε να έχουν πρόσβαση στην υποδοχή του δίσκου. Οι περισσότερες συσκευές αυτού του είδους λειτουργούν με σύστημα αφής για καλύτερο χειρισμό.

Αντίθετα οι συσκευές διαστάσεων 1 DIN στην πλειοψηφία τους διαθέτουν ανακλινομενη οθόνη, πολλές φορές έως και 7 ίντσες, η οποία παίρνει την τελική θέση λειτουργίας της απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου. Και σε αυτές τις συσκευές οι οθόνες μπορούν να έχουν σύστημα αφής ενώ τις περισσότερες φορές η υποδοχή του cd/dvd είναι ορατή. Ωστόσο νέα γενιά συσκευών με διαστάσεις 1 DIN εκμεταλλεύονται την τεχνολογία αφής στο έπακρο με αποτέλεσμα ολόκληρη η πρόσοψη της συσκευής να αποτελείται από οθόνη χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει κανένας άλλος μηχανισμός με περιορισμό βέβαια στο μέγεθος της οθόνης που δεν μπορεί να ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τα 180χ50 χιλιοστά.
Από εκεί και έπειτα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε συσκευές που θα μπορούν να διαβάσουν δίσκους μορφής cd, dvd, mp3.

Είναι σημαντικό να μπορεί η συσκευή μας να συνδεθεί με εξωτερικές πηγές ηχου, όπως ένα φορητό mp3 η ένα usb flash drive μέσα στο οποίο θα έχουμε αποθηκεύσει τη μουσική μας. Αν είναι συμβατές με iPod η iPhone ακόμη καλύτερα. Δεν είναι λίγες οι συσκευές πλέον που διαθέτουν υποδοχές για κάρτες μνήμης ενώ σε πιο ακριβά μοντέλα μπορούμε να βρούμε και ενσωματωμένο GPS με δυνατότητα πλοήγησης.
Ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας συσκευών είναι η δυνατότητα να συνδέονται μέσω Bluetooth με το τηλέφωνο μας για τη μετάδοση των τηλεφωνημάτων από τα ηχεία, όπως και η δυνατότητα τηλεχειρισμού της συσκευής από πλήκτρα πάνω στο τιμόνι του αυτοκίνητου αν αυτό είναι δυνατόν.

Τέλος, είναι χρήσιμο η συσκευή που θα αγοράσουμε να έχει κάποιας μορφής σύστημα ασφάλειας για την αποφυγή κλοπής. Η αποσπώμενη πρόσοψη, ολόκληρη η τμήμα αυτής, είναι συνήθως η καλύτερη μέθοδος για την αποτροπή κλοπής, αν και αρκετές εταιρείες εφαρμόζουν και διαφορετικά συστήματα, συνήθως ηλεκτρονικά μέσα κλειδώματος της συσκευής.

Παράταση ωραρίου των γραφείων διαβατηρίων, λόγω εκλογών

Εν όψει εκλογών, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ανακοινώθηκε η παράταση του ωραρίου στα γραφεία διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο, θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα, ενώ αύριο, Κυριακή, τα γραφεία διαβατηρίων θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Το προσωπικό των γραφείων θα παρέχει τις .............

υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

24Η

Μείωση 10% στις ασφαλιστικές εισφορές μέσα στο 2012

Για μείωση ασφαλιστικών εισφορών έως 10% και μάλιστα μέσα στο 2012, κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως προσθέτει, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή σήμερα, «το κεφάλαιο με τα εργασιακά πρέπει να κλείσει εδώ και να αφήσουμε να λειτουργήσουν οι κανόνες τις αγοράς».
Παράλληλα, υπογραμμίζει το θέμα της .........

ρευστότητας ως κομβικό για την οικονομία, κάτι, που όπως λέει, θέτει επιτακτικά η αγορά.

Επίσης αναφέρεται στην ανάγκη επίλυσης των θεμάτων δημόσιας διοίκησης.

«Η Ελλάδα από το 2008 είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα... Κανένας υπουργός δεν βρέθηκε σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση, να παλεύει κάθε μήνα για να εξασφαλιστεί η πληρωμή των συντάξεων», συμπληρώνει ο κ. υπουργός.

24Η

O Πάνος Καμμένος από την Καλαμάτα. «Οι Έλληνες δεν πρόκειται να υποκύψουν σε εντολές»

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος. Πρώτη στάση της επίσκεψής του ήταν το Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θοδ. Μπρεδήμας.

Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος τον κ. Καμμένο, ..........

αναφέρθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιτίας της ισχνής χρηματοδότησής της από την κεντρική εξουσία, αλλά και σε αυτά που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του νεοπαγούς κόμματος, τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, στην πορεία μας που ξεκίνησε από τον Έβρο και θα καταλήξει στη Γαύδο και το Καστελόριζο, βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) στην Καλαμάτα.
Στη Μεσσηνία που κρατά ψηλά το εθνικό φρόνημα, αρχές και αξίες που και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” πρεσβεύουν, και συμμετέχει στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας, σε μια εποχή που όλα ρυθμίζονται από το Μνημόνιο, από τους δανειστές, από τους τραπεζίτες.

Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε σήμερα το μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ να υποκύψουμε σε εντολές και σε διαταγές οι οποίες οδηγούν στην παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Δεν υπάρχουν ανταλλάγματα για την ελευθερία των Ελλήνων. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αλλαγή του κράτους μας. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να το κάνουμε μόνοι μας. Είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια που δημιουργήσαμε πολλές φορές οι ίδιοι, αλλά και παράλληλα εκμεταλλεύτηκε η νέα τάξη πραγμάτων.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” προχωρούμε σ’ αυτή την πορεία μεγαλώνοντας συνεχώς. Από ρυάκι γίναμε τσουνάμι κι αυτό οδηγεί με τη σειρά του στην ανατροπή της μεταπολίτευσης. Μιας μεταπολίτευσης που έχει οδηγήσει να έχουμε μια συγκυβέρνηση κομμάτων που πρέσβευαν άλλες αρχές πριν από χρόνια, όταν ιδρύθηκαν, ενώ σήμερα τηρούν πιστά τις εντολές της τρόικας. Εμείς, όμως, εκτελούμε τις εντολές του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος περπάτησε στον πεζόδρομο της Αριστομένους και χαιρετήθηκε με αρκετούς πολίτες, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Δ. Αδαμόπουλος

Θάρρος

ΟΑΕΕ: Λήγει η προθεσμία για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών

Η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που είχαν κεφαλαιοποιηθεί έως τις 31/12/2011 λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Απριλίου.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΕ, υπενθυμίζει ........

στους ασφαλισμένους ότι, στην περίπτωση που επιλέξουν τη ρύθμιση, είτε νέο διακανονισμό, ανάμεσα στα οφέλη, είναι η απαλλαγή από τα τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, το μικρό ποσό της δόσης, και η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που υπάγονται σε ρύθμιση ή δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκτούν παράλληλα το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

24h.gr

Η κρίση ρίχνει τις πιστωτικές «στα σκουπίδια»

Εν έτει 2008 και προ κρίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες. Πλέον, στην αγορά έχουν μείνει κάτι παραπάνω από τις μισές και η καταναλωτική δαπάνη το 2011 μειώθηκε σχεδόν κατά 15%.

Άλλοι καταναλωτές «κόβουν» τις κάρτες ...........

μεταφέροντας τα υπόλοιπα τους σε δάνεια, στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλοι «χτυπάνε» στις λίστες του «Τειρεσία» με τις καθυστερήσεις πληρωμών και οι πιστωτικές τους δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα μόνο το 2011 να μειωθεί ο αριθμός τους κατά περίπου 15% η κατά περίπου 500.000 τεμάχια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το 33% των πιστωτικών καρτών που έχουν λήξει δεν επανεκδίδονται, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα κρίνουν ότι ο κάτοχος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» της υπερχρέωσης.

Για την αξιολόγηση του συμβουλεύονται τη «μαύρη» αλλά και τη «λευκή» λίστα του Τειρεσία, παρακολουθώντας την πορεία των χρεών, ένα έχουν διακυμάνσεις στις χρεώσεις, υπέρβαση πιστωτικού ορίου και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

24Η

Ξεκινά την 1η Μαίου η αντιπυρική περίοδος.

Ξεκινά από την Τρίτη 1η Μαΐου 2012 μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος κατά την οποία απαγορεύεται κάθε είδους καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Με την πυροσβεστική διάταξη που ανακοινώθηκε από το διοικητή της περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κι εγκρίθηκε από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.

Καλό θα ήταν να φροντίσετε να ολοκληρώσετε τις .........

επόμενες ώρες ότι αγροτικές εργασίες έχετε να κάνετε στα κτήματα σας καθώς μετά την 1η Μαΐου τα πρόστιμα θα είναι βαριά καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος της αυτόφορης διαδικασίας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 27/4/2012
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Νίκος Τζάνος: Η γενιά μας έχει ιδέες, έχει προτάσεις, έχει όραμα για το μέλλον!

Η πολιτική χρειάζεται νέο κοινωνικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να ωθήσει τους νέους να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία και να ανακτήσουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.
Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία!

Εμείς οι νέοι οφείλουμε να είμαστε οι πρωτεργάτες στην αλλαγή αυτή και να δώσουμε το έναυσμα και στους μεγαλύτερους να αλλάξουν νοοτροπία.
Η γενιά μας πρέπει να δείξει υπευθυνότητα στο ραντεβού με το μέλλον και να μην σταθεί στα λάθη των προηγούμενων γενεών και του παρελθόντος.

Ως «η γενιά των 400 ευρώ και γενιά του καναπέ» όπως καθημερινά αποκαλούμαστε στα Μ.Μ.Ε. πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από ..........

την Μεταπολίτευση του 1974. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εκλογές της 6ης Μαΐου με υπευθυνότητα!
H Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς είναι οι μόνοι που έχουν σχέδιο, όχι μόνο για έξοδο από την κρίση, αλλά για τη διάσωση του τόπου.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν όραμα για το Αύριο.
Μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας όπως η Αγροτική Ανάπτυξη, ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.α. πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στην Ελλάδα και να μην προσφύγουν στην λύση της μετανάστευσης.
Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την Ελλάδα της Αυτοπεποίθησης, βγάζει τους Έλληνες από την απελπισία και επαναφέρει την Ελπίδα.
Η απόρριψη της πολιτικής δεν είναι λύση. Η γενιά μας πρέπει να αγωνιστεί για καλύτερη πολιτική, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, διαφάνεια.
Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Νίκος Τζάνος
Πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Μεσσηνίας

ΣΧΟΛΙΟ
Κύριε Τζάνο η εικόνα που ακολουθεί είναι αφιερωμένη σε σας και τον αρχηγό σας με αγάπη από εμας.Θα σώσουν το «Σύστημα» οι συλλέκτες διαρροών;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το «Σύστημα» που μας ΚΥΒΕΡΝΑ, λένε κάποιες «κακές γλώσσες», διαπιστώνοντας αδυναμία ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ της δήθεν "δεξιάς" «Νέας» Ν.Δ. και φθορά του ΛΑΟΣ της ίδιας «πολυκατοικίας» (κατά την προσφιλή στον κ Καρατζαφέρη έκφραση), βλέπει, ως νέα αποτελεσματική «βαλβίδα σωτηρίας του», το Κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με ηγέτη τον κ. Καμμένο (που εκλέχτηκε βουλευτής της ΝΔ πρώτη φορά το 1993 σε ηλικία 28 ετών).

Το «Σύστημα», όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις μέχρι .........

την τελευταία ημέρα που επιτρεπόταν α δημοσιευθούν, εκτιμά ότι τον κ Καμμένο θα τον πιστέψουν αρκετοί αγανακτισμένοι με τη «Νέα» Ν.Δ. του κ Σαμαρά και θα στραφούν προς τους «Ανεξάρτητους» όπου πέραν του κ Καμμένου πρωταγωνιστούν και άλλα γνωστά «παλιά» ονόματα μπλε και πράσινης πολιτικής απόχρωσης…
Και καθώς ο αντίποδας της δήθεν «δεξιάς» δηλαδή το δήθεν «αριστερό» ΠΑΣΟΚ καταρρακώνεται εμφανίστηκε ένα παλιό πολιτικό στέλεχος ο κ Κουβέλης (Βουλευτής του Συνασπισμού από το 1989) ως ηγέτης του «νέου» πολιτικού χώρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς»…

Έτσι με τον κ Κουβέλη στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ στο οποίο υπάρχει νεοεκλεγμένος Πρόεδρο και τον κ Καμμένο στα δεξιά της «Νέας» Ν.Δ. όπου επίσης υπάρχει «νέος» Πρόεδρος, το «Σύστημα» ελπίζει και θεωρεί δεδομένο ότι θα σωθεί (εφόσον οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες με πλήρη αμνησία των όσων έζησαν και ζούνε τα τελευταία δύο χρόνια και των όσων συζητιέται ότι είναι προγραμματισμένα για τον Ιούνιο…)
Ανανέωση με «παλιά» υλικά ή αναπαλαίωση;
Στην Ελλάδα της τρόικα, της ανεργίας, της πτώσης αξιών, των συσσιτίων, της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων το «Σύστημα» θα μας πείσει ότι κάνει…Ανανέωση!..

Παράλληλα εμφανίζεται στο προσκήνιο μια σαφώς «ανήθικη» και περίτεχνα καλλιεργούμενη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ τύπου «Μιθριδατισμού» για την έκφραση της δυσαρέσκειάς μας απέναντι στο πολιτικό μας «Σύστημα», τα Κόμματα και τους πολιτικούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012…
Στα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια και εφημερίδες βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε εδώ και μήνες κάρτες και ευρήματα δημοσκοπήσεων που αφορούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων για Κόμματα, εκτιμήσεις για τον «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου διαπιστώνοντας ότι σε όλα η επωδός είναι η ίδια:

Στις 7 Μαΐου θα προκύψει πολυκομματική Βουλή αυξάνοντας τα σημερινά 5 σε περισσότερα ίσως και 10 (!) Κόμματα, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία μπλε και πράσινων Βουλευτών για να σχηματισθεί και πάλι Συγκυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας όπως αυτή που μας «σώζει» εδώ και μερικούς μήνες υπό τον διορισμένο Πρωθυπουργό Dr Λουκά Παπαδήμο…

Εμμέσως, πλην απολύτως σαφώς, το μήνυμα που στέλνουν τα γνωστά «παπαγαλάκια του Συστήματος» από τα ΜΜΕ είναι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ καθότι δείχνει τον κίνδυνο ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ, Ανατροπής των συμφωνηθέντων στα περιβόητα Μνημόνια, πλήρη κατάρρευση της Οικονομίας, πιθανή στάση πληρωμών και εκδίωξη από το ευρώ (παραμονή στο οποίο επιθυμεί, λένε τα γκάλοπ, περισσότεροι από τους 3 στους 4 Έλληνες…)

Εάν αυτά τα μηνύματα που μας στέλνουν θυμίζουν λίγο το ιστορικό πλέον σλόγκαν εκφοβισμού «Καραμανλής ή…τανκς» και άλλο τόσο το ιστορικά ελπιδοφόρο σλόγκαν της ΑΛΛΑΓΗΣ μην ξαφνιάζεστε!
Ζούμε στη χώρα όπου ΟΛΑ τριγύρω αλλάζουνε και ΟΛΑ τα ίδιο μένουν…
Πάντως το «Σύστημα βασιλεύει» στην αβασίλευτη Δημοκρατία μας!..

Αναγνωρισμένη επίσημα ως τοπική Αργία η γιορτή της Αγίας Μαύρας.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Αναγνωρισμένη επίσημα από το Ελληνικό κράτος ως τοπική αργία είναι σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα του 1948 η γιορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στα Φιλιατρά.
Αυτό προέκυψε από έρευνα μας σχετικά με την Αγία Μαύρα και την απορία που είχαμε σχετικά με το λόγο που ο Δήμος βγάζει πρόγραμμα εορτασμού.

Στο βασιλικό διάταγμα που είχε δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης το οποίο έχουμε στα χέρια μας αναφέρεται ξεκάθαρα ο τρόπος εορτασμού, ποιοί θα είναι καλεσμένοι, από ποιού δρόμους θα περνά η πομπή με την ιερή Εικόνα ακόμα και για το πότε ο Δήμος θα εκδώσει πρόγραμμα εορτασμό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.

Το Φιλιατρά News φέρνει στο φως το απόσπασμα του ...........

Βασιλικού Διατάγματος του 1948 όπου αναφέρεται σαφέστατα ο εορτασμός και ο τρόπος που θα πραγματοποιείται για ..... όποιον έχει απορία ή θέλει τίποτα άλλο....

Δείτε το απόσπασμα του προεδρικού Διατάγματος

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ 2012, Ο ΧΙΤΛΕΡ, Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ), ΤΟ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στις 20 Απριλίου 1889 γεννήθηκε ο Χίτλερ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα από τα αρχεία της KGB και της STAGI για τον γενετιστή γιατρό των ΝΑΖΙ Δρ. Carl Clauberg που διατήρησε κατεψυγμένο σπέρμα του Χίτλερ, η Μέρκελ είναι κόρη του και γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1954.
Στις 6 Απριλίου 1941 οι Γερμανοί εισέβαλλαν στην Ελλάδα, ενώ στις 27 Απριλίου 1941 εισήλθαν στην Αθήνα. Το 1944 αποχώρησαν από την Ελλάδα, ενώ ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945.

Κάθε 4 χρόνια ο Φλεβάρης έχει 29 ημέρες και ..........

για κάποιους το έτος αντιστοιχεί σε 4 χρόνια, αφού τότε προστίθεται μία ημέρα.

Η κατοχή των Γερμανών στην Ελλάδα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν 4 χρόνια (1941-1944), ενώ οι τετραετίες από τη γέννηση του Χίτλερ μέχρι την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα το 1941 ήταν 14 (1890-1894-1898-1902-1906-1910-1914- 1918-1922-1926-1930-1934-1936-1940). Από το 1944 μέχρι το 2010 οι τετραετίες είναι 17 και 18 έως το 2012 (έτος εκλογών) ήτοι 3 εξάρια (666), ενώ από το 1945 αντίστοιχα είναι 16 και 17 (1944-1948-1952-1956-1960-1964-1968-1972-1976-1980-1984-1988-1992- 1996-2000-2004-2008-2012).

Η ημερομηνία στις 6 Απριλίου 2010 έχει άθροισμα 13 (6+4+2+0+1+0=13) ενώ προσθέτοντας τις 17 επιπλέον ημέρες από τις 17 τετραετίες μετά του έτους 1941 που εισέβαλλαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα δίδει άθροισμα 30, μεταφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο την επετειακή ημερομηνία εισόδου των Γερμανών στην Ελλάδα από τις 6 Απριλίου στις 6 Μαΐου 2010, ημερομηνία που πήρε αριθμό ΦΕΚ το μνημόνιο (ν. 3845), ενώ δημοσιεύθηκε στις 7 Μαΐου 2010 στο ΦΕΚ.

Η ημερομηνία 6 Μαΐου 2010 έχει άθροισμα 14 (6+5+2+0+1+0=14) όσες ήταν οι τετραετίες του Χίτλερ από τότε που γεννήθηκε μέχρι τότε που εισέβαλλε στην Ελλάδα, ενώ παρήλθαν 121 έτη από τη γέννησή του που δίνουν άθροισμα 4 και έτσι 4+14=18 ήτοι 3 εξάρια (666).

Η ημερομηνία 30 Απριλίου 2010 έχει άθροισμα 10 (3+0+4+2+0+1+0=10) ενώ προσθέτοντας τις 6 ημέρες μέχρι το μνημόνιο στις 6 Μαΐου 2010 δίδει άθροισμα 16, όσες και οι μέρες που αντιστοιχούν στις τετραετίες από την αυτοκτονία του Χίτλερ, ενώ στις 7 Μαΐου προσθέτοντας 7 ημέρες αυτό δίδει άθροισμα 17, όσες και οι ημέρες που αντιστοιχούν στις τετραετίες από την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα. Το άθροισμα του αριθμού 1 από τη διαφορά στις 7 από τις 6 Μαΐου 2010 (7-6=1) του αριθμού 15 της ημερομηνίας στις 7 Μαΐου 2010 (7+5+2+0+1+0=15) και του αριθμού 20 από το άθροισμα των αριθμών των 3845 που είναι το μνημόνιο (3+8+4+5=20) δίδει άθροισμα 36, δηλαδή δύο φορές το 18, ήτοι δύο φορές ο αριθμός 666, ενώ το 20 είναι ο αριθμός της ημερομηνίας γέννησης του Χίτλερ και της Μέρκελ.

Το μνημόνιο (ν. 3845) προέβλεπε 4 έτη εφαρμογής από το 2010 έως το 2013 που εάν αθροιστούν δίδουν άθροισμα 18 (2+0+1+0+2+0+1+1+2+0+1+2+2+0+1+3=18), ήτοι 3 εξάρια (666).
Από την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα το 1941 παρήλθαν 69 έτη μέχρι το 2010 που το άθροισμά τους δίδει 72 (69+2+0+1+0=72) δηλαδή 4 φορές το 18 ήτοι τρία εξάρια (666) όσο το άθροισμα από τα 121 χρόνια της γέννησης του Χίτλερ (1+2+1=4).

Ο εκλογικός νόμος 3636 δημοσιεύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2008. Το άθροισμα της ημερομηνίας δημοσίευσης δίδει αριθμό 17 (5+2+2+0+0+8=17) όσες και οι μέρες που αντιστοιχούν στις τετραετίες από το 1944 (έτος αποχώρησης των Γερμανών από την Ελλάδα) ενώ η διαφορά του μέχρι στις 29 Φεβρουαρίου είναι 24 ημέρες, όσες και οι ημέρες μέχρι τις εκλογές στις 6 Μαΐου 2012 (19 ημέρες του Απρίλη από 12 Απριλίου μέχρι 6 Μαΐου -> 19+5=24, αφού 11 Απριλίου διαλύθηκε η Βουλή).

Ο εκλογικός νόμος 3231 αριθμήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2004, ενώ η διαφορά της ημερομηνίας από τις 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2004 είναι 16, όσες και οι μέρες που αντιστοιχούν στις τετραετίες από το 1944 έως το 2004, ενώ το άθροισμα των αριθμών στις ημερομηνίες 11 Φεβρουαρίου και 13 Φεβρουαρίου 2004 δίδει αποτέλεσμα πάλι 16 (1+1+2+1+3+2+2+0+0+4=16).

Η ημερομηνία στις 30 Απριλίου 2012 (30 Απριλίου 1945 είχε αυτοκτονήσει ο Χίτλερ) έχει άθροισμα 12 (3+0+4+2+0+1+2=12), ενώ προσθέτοντας τον αριθμό 6 από το άθροισμα των αριθμών των 123 ετών από τη γέννηση του Χίτλερ τούτο δίδει άθροισμα 18 ήτοι 3 εξάρια (666). Η Βουλή συγκαλείται στις 17 Μαΐου 2012 που έχει άθροισμα αριθμών 18 (1+7+5+2+0+1+2=18) και η διαφορά της είναι 17 ημέρες από τις 30 Απριλίου 2012, όσες και οι ημέρες που αντιστοιχούν στις τετραετίες μετά τις 30 Απριλίου 1945 που αυτοκτόνησε ο Χίτλερ.

Στις 27 Απριλίου 1941 εισήλθαν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Η ημερομηνία στις 27 Απριλίου 2012 έχει άθροισμα 18 (2+7+4+2+0+1+2=18) ήτοι 3 εξάρια (666) και η διαφορά της από τις 17 Μαΐου 2012 είναι 20 ημέρες, δηλαδή ο αριθμός της ημερομηνίας γέννησης του Χίτλερ και της Μέρκελ (σύμφωνα με το δημοσίευμα από τα στοιχεία της KGB και της STAGI).

Η ημερομηνία στις 18 Απριλίου 2012 έχει άθροισμα 18 (1+8+4+2+0+1+2=18) όση και η ημερομηνία και απέχει 18 ημέρες από τις εκλογές και 29 ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής (17 Μαΐου 2012). Η ημερομηνία 12 Απριλίου 2012 (11 Απριλίου διαλύθηκε η Βουλή) έχει άθροισμα 12 (1+2+4+2+0+1+2=12) και απέχει 24 ημέρες από τις εκλογές στις 6 Μαΐου 2012 με άθροισμα 36 (12+24=36) ήτοι δύο φορές το 18 και το 666.

Η ημερομηνία 9 Απριλίου 2012 δίδει άθροισμα 18 (9+4+2+0+1+2=18) και απέχει από τις εκλογές 27 ημέρες δηλαδή ο επετειακός αριθμός της ημερομηνίας εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα το 1941. Εάν προστεθούν και οι δύο μέρες μέχρι τη διάλυση της Βουλής στις 11 Απριλίου 2012, δίδει αποτέλεσμα 20, δηλαδή ο αριθμός ημερομηνίας γέννησης του Χίτλερ και της Μέρκελ.

Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε σε ηλικία 56 ετών, ενώ το 1954 που γεννήθηκε η Μέρκελ θα ήταν 65 ετών. Η Μέρκελ το 2010 (έτος μνημονίου) ήταν 56 ετών και είχαν περάσει 65 έτη από την αυτοκτονία του Χίτλερ στις 30 Απριλίου 1945. Έτσι από τα παραπάνω προκύπτει ότι αλληγορικά, συμβολικά και αριθμητικά η Μέρκελ συνεχίζει από ‘κει, που έφυγαν από την Ελλάδα οι Γερμανοί και τερμάτισε ο Χίτλερ το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως κόρη του είτε πνευματικά, είτε βιολογικά εάν ισχύει το δημοσίευμα, ως παρακαταθήκη του Χίτλερ από το βιβλίο του ΄΄Ο αγών μου΄΄ που επιδιώκει σα στόχο την επέκταση εκείνου του ζωτικού χώρου για την Γερμανία και το γερμανικό έθνος προς τέρψιν του.

Με το μνημόνιο (ν. 3845/2010) επιβλήθηκε αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια και σε άλλες χώρες υποτίμηση της οικονομίας με επιβολή λιτότητας, το PSI κλπ., αποτέλεσμα του οποίου ήταν η υποτίμηση του ευρώ με αύξηση εξαγωγών για τη Γερμανία μέχρι σήμερα ύψους τουλάχιστον 50 δις, με εκτίμηση από κέρδη έως 60 δις από τη μείωση των επιτοκίων, ενώ τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο μετά τις παλινωδίες στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες αντλώντας έτσι και φθηνό χρήμα για επενδύσεις, ανάπτυξη και έρευνα στη Γερμανία από την είσοδο κεφαλαίων σε ευρώ για προστασία εξαιτίας της λιτότητας και του PSI στις άλλες χώρες, κεφαλαίων που θα είχαν οι άλλες χώρες χωρίς αυτή τη λιτότητα και την υποτίμηση, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιό της η Γερμανία για έλεγχο της Ευρώπης, αφού η Ευρωζώνη είναι ένα μοντέλο οικονομίας μηδενικού αθροίσματος και ότι χάνει η μία χώρα το παίρνει η άλλη, γι’ αυτό και επιδιώκει μόνιμη λιτότητα η Γερμανία για τις άλλες χώρες για να τις ελέγχει σε επέκταση των επιδιώξεων του Χίτλερ.

Σ’ αυτό το εκλογικό σύστημα οι Γερμανοί (ν. 3231/2004 και ν. 3636/2008) επιδιώκουν τη μη αμφισβήτηση της πολιτικής τους μέσω των λευκών που είναι ψήφος πολιτικής αποδοκιμασίας σύμφωνα με το ΕΔΔΑ στην απόφαση ΄΄Πασχαλίδης και λοιποί κατά Ελλάδος΄΄, ενώ συνιστούν έλλειψη νομιμοποίησης και σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 53Σ αντιστοιχούνε σε κενές έδρες στο Κοινοβούλιο που τις αφαιρούν από όλα τα κόμματα, έτσι ώστε σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 37Σ όλα τα κόμματα να έχουν τη δυνατότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Έτσι μέσα από τις παραπάνω ημερομηνίες οι Γερμανοί, φαντάζονται και επιδιώκουν επικαιροποίηση γεγονότων που έχουν παρέλθει και ως εκ τούτου με τέτοιες συμπεριφορές ούτως ή άλλως το ευρώ και η Ευρωζώνη αργά ή γρήγορα θα είναι αντικείμενο άλλων συζητήσεων.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Άρθρο με τίτλο: ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 666. Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 18ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΔ 26, 40 ΄΄ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ΄΄

Δημήτρης Πλατής

ΕΚΤΑΚΤΟ. Απεβίωσε η 33χρονη μητέρα 2 παιδιών

Απεβίωσε σήμερα το πρωί η 33χρονη Φωτεινή Στριμπάκου, που χθες είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε εγγεφαλικά νεκρή σε νοσοκομείο της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News η αστυνομία έχει ζητήσει την διενέργεια νεκροτομής προκειμενου να διαπιστωθεί το μέσον με το οποίο η 33χρονη αυτόχειρας πήε να θέσει τέρμα στην ζωή της.
Η κηδεία της 33χρονης Φωτεινής Στριμπάκου θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στην Κυπαρισσία.

Όπως είχε γράψει χθες το Radio936 η 33χρονη ..........

ήταν μητέρα 2 ανήλικων παιδιών και το περιστατικό έλαβε χώρα χθές κατά τη 1 το μεσημέρι όταν το παιδί της άτυχης γυναίκας επέστρεψε από το σχολείο και αναζητώντας την μητέρα του την βρήκε αναίσθητη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από την οικία της γυναίκας από οικείους της ενώ άμεσα ήρθε ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Η άτυχη 33χρονη φέρεται ότι επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της -όπως αναφέρει το Radio936- δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η γυναίκα είχε καλούς δεσμούς με την οικογένεια της αδερφής της που έμεναν στα Φιλιατρά.

Όταν η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας οι γιατροί επιβεβαίωσαν σύμφωνα πάντα με το radio936.gr ότι η 33χρονη ήταν κλινικά νεκρή αλλά κατάφεραν να επανακτήσουν την καρδιά της, ενώ διασωληνώθηκε καθώς βρίσκεται σε κώμα και αργά το μεσημέρι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας για το δυσάρεστο συμβάν που ευχόμαστε να είναι το τελευταίο.

Εορτασμός Αγίας Μαύρας και Γιορτή Λουλουδιού στον Αγιο Γεώργιο Φιλιατρών

Κλίκ στις εικόνες για μεγάλο μέγεθος
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Αποκάλυψη απο τον Γιώργο Τράγκα. Τον πιέζουν να ρίξει τους τόνους κριτικής στον Σαμαρά. [ ΗΧΗΤΙΚΟ ]

Σε μια απίστευτη δήλωση που είναι πραγματική βόμβα σχετικά με τις παρασκηνιακές κινήσεις πολιτικού αρχηγού έκανε σήμερα το πρωί από τον αέρα του Real Fm ο Δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
Αποκάλυψε ότι δέχεται προειδοποιήσεις από επιχειρηματίες να ρίξει τους τόνους, αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα στην ρευστότητα του σταθμού.

Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά κατονόμαστε τον .........

Αντώνη Σαμαρά ότι έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη και αυτός και οι συνεργάτες του ή να χαμηλώσει ο Γιώργος Τράγκας τους τόνους και την κριτική τού ή να απομακρυνθεί από τα μικρόφωνα του Real αλλά και στο Extra!

Παρόμοια πίεση ασκούσε όπως είπε και ο Παπανδρέου, ο οποίος έβαζε υπουργούς και συνεργάτες του να τον εκβιάζουν…

Το θέμα όμως χοντραίνει πάρα πολύ αφού ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο έχει προωθήσει σε συμβολαιογράφο ηχητικά αρχεία και έγγραφα ντοκουμέντα...
Ακούτε μέσα από το Φιλιατρά News το ηχητικό με την αποκάλυψη Βόμβα του Γιώργου Τράγκα.Αιτήσεις για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ. Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε.

Μέχρι τις 26 Μαΐου 2012 οι δικαιούχοι της Αγροτικής Εστίας μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για τα δωρεάν 8ημερες διακοπές, 3ήμερες εκδρομές και βιβλία, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. Ειδικότερα οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας. Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΟΓΑ, πρόκειται ουσιαστικά για 440.000 ασφαλισμένους (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχους του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και την δωρεάν παροχή βιβλίων.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του ..........

Ο τηλεφωνικός αριθμός 1540 για την Εξυπηρέτηση Αγροτών

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι από την Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, προστέθηκε στις ήδη παρεχόμενες αυτοματοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης αγροτών, η δυνατότητα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών και κυρίως των αγροτών με εκπροσώπους του Υπουργείου. Πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό «1540», ο οποίος αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη πλατφόρμα παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών και προσφέρει:.........

1. Υπηρεσίες αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, on line διασύνδεσης με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων του (ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ), χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου, επί 24 ώρες καθημερινά.
2. Υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης από εκπρόσωπο του Υπουργείου (Δευτέρα – Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και Σάββατο από 09.00 έως 13.00).

Οι μέχρι σήμερα σημαντικότερες διαθέσιμες υπηρεσίες στο «1540» είναι:
1. Ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ
2. Καταγγελίες για προέλευση κρέατος
3. Ενημέρωση για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του internet site του Υπουργείου (www.minagric.gr)
4. Συνομιλία με εκπρόσωπο του Υπουργείου για κάθε θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο (Υποβολή καταγγελιών, αναζήτηση πληροφοριών, καθοδήγηση για επενδύσεις κ.α.).

Σύντομα θα προστεθούν νέες Υπηρεσίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο με αυτοματοποιημένες υπηρεσίες, άμεσης απάντησης, χωρίς μεσολάβηση υπαλλήλου, όσο και με τηλεφωνική εξυπηρέτηση από ειδικευμένους εκπροσώπους του Υπουργείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απλότητα της χρήσης της υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από όλους τους ενδιαφερομένους.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει να πρωτοπορεί στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης πολιτών. Με νέες υπηρεσίες να προστίθενται συνεχώς η υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης «1540» αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο στο πλευρό του πολίτη για την έγκαιρη, έγκυρη, αποτελεσματική και εύκολη εξυπηρέτηση του. Στο ΥπΑΑΤ μετασχηματίζουμε τις δυνατότητες ψηφιακής διακυβέρνησης και ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών, σε πράξεις» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.

Αγροτύπος

Για εικονικά τιμολόγια κατηγορείται η carrefour

Κατηγορίες-σοκ που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, τη Carrefour-Μαρινόπουλος να συμμετέχει σε ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα εικονικών τιμολογίων ώστε να μην αποδίδει ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο περιλαμβάνονται σε πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ.

Η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, με το πολυσέλιδο αυτό πόρισμα, αποκαλύπτει ένα πολυπλόκαμο σύστημα αποφυγής καταβολής του ΦΠΑ, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχει η εταιρία Orbicom η οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί σε φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα αναφέρεται σε απάτη τύπου ..........

Καρουζέλ, η οποία αφορά συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος – μέλος της Ε.Ε. (στις οποίες χρεώνεται ο ΦΠΑ) που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Ως μια από τις εταιρείες στις οποίες καταλήγει η έρευνα εμφανίζεται στο πόρισμα η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στη χώρα, η Carrefour-Μαρινόπουλος, για την οποία το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μια από τις επιχειρήσεις προς τις οποίες εξέδιδε η «Orbicom ΑΕ» τα εν λόγω εικονικά τιμολόγια είναι και η Καρφούρ-Μαρινόπουλος στις χρήσεις 2007-2008 με συνολικές πωλήσεις καθαρής αξίας 894.421,81 ευρώ πλέον ΦΠΑ 169.940,28 ευρώ….

Από την επεξεργασία των κατασχεθέντων στοιχείων και την συσχέτισή τους με την υπόθεση Καρουζέλ, όπως αυτό έχει καταγραφεί με την παρούσα έκθεση, διαπιστώνεται ότι όλα τα φορολογικά στοιχεία διακίνησης και αξίας που έλαβε η Καρφούρ-Μαρινόπουλος από την Orbicom για τη φερόμενη αγορά εμπορευμάτων που η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να έχει αγοράσει από τις εταιρείες (παρατίθενται οι επωνυμίες 4 εταιρειών)… είναι εικονικά κατά την έννοια του άρθρου 19 παρ.4 του ν.2523/97, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ανύπαρκτες πωλήσεις αφού η «Orbicom» ποτέ δεν είχε τα εμπορεύματα αυτά ώστε στη συνέχεια να τα διαθέσει σε άλλες επιχειρήσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Καρφούρ Μαρινόπουλος».

«Οι συναλλαγές έγιναν, δεν υπάρχει κανένα αδίκημα»

Στις έγγραφες εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει η εταιρεία Carrefour-Μαρινόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα και μάλιστα ανέλυσε ένα προς ένα τα 41 φερόμενα ως εικονικά τιμολόγια. Με κάθετο τρόπο απορρίπτει τις αιτιάσεις του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας πως και οι συναλλαγές έγιναν και ο προμηθευτής πληρώθηκε με δίγραμμες επιταγές σε τράπεζα και τα ηλεκτρικά είδη πουλήθηκαν λιανικά σε πελάτες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία: «Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας για καθένα από τα έτη 2007 και 2008 ανήλθε σε ποσό ευρώ μεγαλύτερο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε το σύνολο της αξίας των υπό έλεγχο τιμολογίων (και συναλλαγών), εκ ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ να ανέρχεται μόλις σε ποσοστό 0,5 τοις χιλίοις επί του συνόλου των ετήσιων αποτελεσμάτων μας….Το ύψος του συνολικού ποσού των ληφθέντων από την εταιρία μας τιμολογίων σε σύγκριση με τον ετήσιο τζίρο μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι ουδεμία ανάμειξη θα μπορούσε να έχει αλλά και ουδεμία γνώση , ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που ήθελε κριθεί ότι τα εν λόγω τιμολόγια ήταν εικονικά ως προς το πρόσωπο του εκδότη , το οποίο και σε αυτό το σημείο αρνούμαστε πλήρως».

Κεντρικό ρόλο

Κεντρικό ρόλο στην όλη υπόθεση φέρεται να παίζει η εταιρεία Orbicom η οποία δεν βρίσκεται σε λειτουργία (υφίσταται μόνο ως νομικό πρόσωπο) και ήδη της έχουν επιβληθεί σημαντικού ύψους χρηματικές και νομικές ποινές, ενώ η φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε για την υπόθεση, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Orbicom εντοπίστηκαν σοβαρότατες παρατυπίες στη καταβολή ΦΠΑ μεταξύ των χωρών από τις οποίες πραγματοποιούσε αγορές και εν συνεχεία στην εισαγωγή των προϊόντων αυτών στην Ελλάδα. Πρόκειται, αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης, για μια κλασική απάτη τύπου “Καρουζέλ ΦΠΑ” (Missing trader Intra-Community fraud- Carousel fraud), δηλαδή συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος μέλος (στις οποίες χρεώνεται ο ΦΠΑ) που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Ως μέρος του σχεδίου, μια τουλάχιστον επιχείρηση από όσες εμπλέκονται «εξαφανίζεται» και δεν αποδίδει το ΦΠΑ που εισέπραξε, ενώ από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που μετέχουν στην αλυσίδα της απάτης εκπίπτουν πλασματικά ποσά του ΦΠΑ εισροών ή λαμβάνουν επιστροφές ΦΠΑ.

Με την απάτη τύπου «Καρουσέλ» τα προϊόντα της εταιρείας – κυρίως κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεις – “κυκλοφορούσαν” από το ένα κράτος στο άλλο χωρίς να καταλήξουν σε κάποιο χρήστη για να βρεθούν υπερτιμολογημένα στην Ελλάδα. Με το τρόπο αυτό εμφάνιζαν υψηλή αξία αγορών και κόστος πωληθέντων, ενώ περιορίζονταν η τελική φορολογική τους επιβάρυνση

capital.gr

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στο Δημόσιο

Τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών όσων έχουν χρέη στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ μπαίνουν κυρίως οι μεγάλοι φοροφυγάδες και στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου.

Η εγκύκλιος που στάλθηκε σε όλες τις ελεγκτικές .........

υπηρεσίες προβλέπει πως σε περίπτωση εφαρμογής των μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 2523/1997, αναφέρει το newpost.gr, τα εν λόγω μέτρα δηλαδή η δέσμευση λογαριασμών και καταθέσεων καθώς και εν γένει των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου μέχρι εκδόσεως των σχετικών τίτλων βεβαίωσης λαμβάνονται εξαιρετικά και έχουν προληπτικό και επείγοντα χαρακτήρα, ως εκ τούτου εξαιρούνται της τήρησης του τύπου της προηγούμενης ακρόασης των φορολογουμένων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιπτώσεις άμεσης δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να μην εκδίδονται απορριπτικές για τον τυπικό αυτό λόγο δικαστικές αποφάσεις, οφείλουν να επιδίδουν με απόδειξη στον υπόχρεο, κλήση προς επιγενόμενη ακρόαση εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από την ημερομηνία εφαρμογής των μέτρων, ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της παραπάνω διαδικασίας η δέσμευση λογαριασμού παύει αυτοδικαίως να ισχύει.

Market Beast

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΛΟΓΩ... ΕΚΛΟΓΩΝ

120 χρόνια μετά την πρώτη πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα και 126 από τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο, έπειτα από... δύο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση, λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου (και λόγω ακριβώς αυτής της εκλογικής διαδικασίας), έρχεται να δώσει το τελειωτικό (σημειολογικά) χτύπημα κατα των εργαζόμενων.

Το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο-επιστολή του, .........

η οποία έχει την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό» (αρ. πρωτ. 15704/23-Απριλίου-2012) και έφθασε χθες στους δήμους από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» (είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ΑΔΑ, δηλαδή, αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης), καθιστά σαφές ότι την Πρωτομαγιά όσοι υπάλληλοι των δήμων (αλλά και περιφερειών) ασχολούνται με τα των εκλογών θα δουλέψουν κανονικά, όπως άλλωστε και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Θανάσης Ξηρός και απευθύνεται στους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, τους περιφερειάρχες, και τους αντιπεριφερειάρχες, «ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, και με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση τόσο των εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής και των υπηρεσιών για τη διενέργεια των εκλογών όσο και γενικότερα των εκλογέων, σας πληροφορούμε ότι οι αρμόδιες για τη διενέργεια των εκλογών υπηρεσίες σας θα μείνουν ανοιχτές το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαΐου.

Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας...

»Τα ανωτέρω ισχύουν και για την Τρίτη 1η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές οι ανωτέρω υπηρεσίες, με την παρουσία του απαιτούμενου για την κάλυψη των αναγκών τους προσωπικού.

»Υπενθυμίζεται τέλος ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους».

Εγκανιάστηκε χθές το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας [ VIDEO ]

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα ο νέος χώρος όπου στεγάζεται πλέον το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας.
Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Το εικαστικό εργαστήρι δουλεύει από το 1996 στην Κυπαρισσία και σήμερα μεταφέρθηκε σε ένα δικό του χώρο ο οποίος είναι πιο ευρύχωρος, πιο λειτουργικός.

Το εικαστικό εργαστήρι παρέχει μαθήματα ..........

σε όποιον το επιθυμεί.
Σκοπός του είναι να δημιουργήσει εικαστική και αισθητική παιδεία αφού είμαστε περιοχή απομακρυσμένη από πυρήνες δημιουργίας πολιτισμού.

Ζωγραφική με χρώμα, χαρακτική, κατασκευές με διάφορα υλικά, μάσκα ψηφιδωτό, κολάζ είναι μερικά από τα τμήματα που θα βρείτε στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας.
Στις ευρύτερες δραστηριότητες του εικαστικού εργαστηρίου περιλαμβάνονται η δημιουργία εκθέσεων, διαλέξεων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Ο Δήμος Τριφυλίας φιλοδοξεί, οι μικροί μαθητές του εργαστηρίου να αποτελέσουν την νεα γενιά εικαστικών καλλιτεχνών του Δήμου Τριφυλίας.

Μιλώντας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην ομιλία του είπε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί να βελτιωθεί και να ενδυναμωθεί.
Ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης ζήτησε να συνεχίσει να στηρίζεται αυτή η προσπάθεια υπό το νέο καθεστώς της κοινωφελούς επιχείρισης.

Ο καθηγητής του εικαστικού εργαστηρίου Νίκος Ζαχαρίου είπε ότι ο ρόλος της τέχνης στην παιδεία ενός ανθρώπου είναι αναντικατάστατος.
Σκοπός της τέχνης είναι να κάνει να κάνει τον άνθρωπο φορέα και δημιουργό πολιτισμού.

Ήταν μια εξαιρετική οργάνωση από πλευράς δήμου και μια αξιέπαινη προσπάθεια δημιουργίας πολιτισμού μέσα από τα έργα μικρών και μεγάλων.
Δείτε παρακάτω το Video που επιμελήθηκε συνεργάτης του Φιλιατρά News.

ΠΡΟΣ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ ...ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ

-ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ..........
Είμαι ένας απο τους εκατομύρια έλληνες που εκεινη την βραδυά του 1996 κλαψαμε μαζι σου, κατσαμε μαζι σου ( κατω απο την μπαρα) χειροκροτηθήκαμε μαζι με εσένα γίναμε ένα κουβάρι για σένα τυλιγμένοι με την γαλανόλευκη στις πλατείες και στους δρόμους σε θαυμάσαμε να σηκώνεις ψηλά την πατρίδα σε αγαπήσαμε σαν τον ήρωά μας σε δύσκολες στιγμές… σε βάλαμε στο ψηλότερο σκαλί της καρδιάς μας ( εκεί ακριβώς που σου άξιζε) σαν έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνες αθλητές και Ολυμπιονίκες….......- Και ήρθε μια κακή επιλογή σου να τα καταστρέψει όλα…. Από εκεί που ήσουν ο Πύρρος μας, ο δικός μας Πύρρος, έγινες ένα με τους χειρότερους προδότες του Γένους μας…. Ζεις κι αναπνέεις τον ίδιο αέρα με εμάς. Πως είναι ποτέ δυνατόν να μην αντιλήφθηκες ποιός καταξευτίλισε την αγαπημένη μας πατρίδα; Πως είναι δυνατόν να μην αντιλήφθηκες ποιό κόμμα διέλυσε τα πάντα κι έφερε στο χείλος του ολέθρου τις ελληνικές οικογένειες; Πως είναι δυνατόν εσύ ο ήρωας που δεν λύγισες μπροστά στα βάρη και τα σήκωνες «για την Ελλάδα» να μην κατάλαβες ότι πας να μπείς σε ένα κόμμα ραγιάδων που σκύβουν το κεφάλι στα καθάρματα της Ε.Ε. και της Τρόικα; Γιατί μας πρόδωσες Πύρρο; Τι σου έλειπε κι αποφάσισες να μπεις στην πολιτική και μάλιστα σε ένα απο τα χειρότερα κόμματα της νεότερης ιστορίας μας; Δεν ξέρεις ότι άνθρωποι σαν κι εσένα είναι κατά πολύ υπεράνω και του πιο ειλικρινούς και καθαρού, αδιάφθορου πολιτικού;Κι όμως αποφάσισες να συστρατευθείς με τα χειρότερα αποβράσματα αυτού του είδους επαγγελματιών που λέγονται πολιτικοί… Με ανθρώπους που η ιστορία θα τους γράψει με τα μελανότερα χρώματα μαζί με τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση και τώρα??????? Πρέπει να ανεχτούμε να βλέπουμε και το δικό σου όνομα μέσα στις λίστες της προδοσίας; Γιατί μας πρόδωσες ρε Πύρρο; Κάποτε κάποιο κόμμα πλησίασε τον μεγάλο ρεμπέτη μουσικό μας τον Τσιτσάνη και του πρότεινε να μπεί στα ψηφοδέλτιά του. Η απάντηση όμως του μεγάλου μας ρεμπέτη ήταν: «Εγώ είμαι ο Τσιτσάνης όλων των Ελλήνων δεν μπορώ να γίνω ο Τσιτσάνης του ενός και του άλλου». Κι εσύ Πύρρο είχες πολλαπλάσιο δικαίωμα να αρνηθείς με την ίδια δικαιολογία… Γιατί είσαι πάνω από όλα αθλητής και μάλιστα Ολυμπιονίκης. Ησουν ο αγαπημένος ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Ο απλός αλλά ταλαντούχος Τσιτσάνης είχε το μυαλό να αντιληφθεί γιατί του έγινε μια τέτοια πρόταση από τους πολιτικούς… Εσύ δεν το κατάλαβες; Σε έβαλαν μάλιστα για να σε δελεάσουν και να μας δουλέψουν οι επαίσχυντοι προδότες στην πρώτη «τιμητική» κι εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας… Ξέρεις τι σημαίνει αυτό Πύρρο; Οτι θα μπείς σαν Ελληνες βουλευτής σίγουρα στην αυριανή νέα βουλή… Και τότε θα κληθείς να εξευτελιστείς ακόμα περισσότερο ψηφίζοντας νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ψηφίζοντας την οριστική διάλυση της ελληνικής οικογένειας, Ψηφίζοντας ότι επιτάσσει η τρόικα… Ψηφίζοντας ότι θα σου λέει το κάθε ανδρείκελο αρχηγός του τιποτένιου, προδοτικού κόμματος… Κι εσύ σαν παλικάρι (κι αν καταλάβεις το λάθος σου) τότε μπορεί να πείς ΟΧΙ κι αυτό θα σημάνει την αποχώρησή σου αλλά η ρετσινιά του ήρωα που εξυπηρέτησε απλά, τους Εφιάλτες του Γένους μας για να ξαναεκλεγούν, θα σου έχει μείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Και ξέρεις τι λέει ο λαός μας; «Καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα» Και ποιό όνομα… στην προκειμένη περίπτωση του προδότη! Δεν μπορώ να το καταλάβω… Το σκέφτομαι και τρέλαινομαι… Ζήλεψες τα γιούρτια και τον εξευτελισμό του Νταλάρα που δεν σεβάστηκε το ότι τον αγαπούσε σαν λαϊκό τραγουδιστή ολόκληρη η Ελλάδα και με τις προδοτικές δηλώσεις του πέρασε για πάντα στην μνήμη μας σαν το λιγότερο ένας «βλάκας» κι «επιπόλαιος» τύπος… Αλλά εσύ τον ξεπέρασες… Ούτε ο Νταλάρας δεν το έκανε αυτό που έκανες εσύ… Αποδέχτηκες την χειρότερη πρόσκληση που μπορούσες… Καλή συνέχεια........

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Μήνυμα Αναγνώστη: Θαυμάστε τον – ψηφίστε τον !

Στην Αμερική η πρώτη ερώτηση που κάνουν σε κάποιον που φιλοδοξεί να εκλεγεί σε οποιαδήποτε δημόσια θέση είναι : «Τι κρύβεις στη ντουλάπα με τους σκελετούς;»

Η ερώτηση έχει το νόημα ότι ο υποψήφιος να υπηρετήσει τους συμπολίτες του, από οποιαδήποτε θέση ευθύνης, πρέπει στο παρελθόν του να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

Στην περίπτωση του Ιατρού κ. .............

Παναγιώτη Κατσίβελα έχουμε την εξής απαράδεκτη κατά την άποψη μου συμπεριφορά.

1. Υπηρετεί ως ιατρός παθολόγος στο Κ.Υ Γαργαλιάνων.

2. Τον Δεκέμβριο του 2011 ασθενεί με μάλλον σοβαρή ασθένεια.

3. Από την έξοδό του από το Νοσοκομείο δεν έχει επανέλθει στην εργασία του αφού λαμβάνει επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ως ανίκανος να προσφέρει υπηρεσίες στους συμπολίτες του.

4. Όμως το ΙΔΙΟ χρονικό διάστημα έχει αποδυθεί σε έναν εντονότατο προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στη Μεσσηνία !!

Άμεσα γεννώνται τα ερωτήματα :

I. Είναι η όχι ο κ. Κατσίβελας ασθενής ;

II. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κώδικας Δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει σαφώς ότι ο ασθενής λαμβάνει την αναρρωτική άδεια, διότι η συμμετοχή του στην εργασία απειλεί την υγεία του. Δεν λαμβάνει ο υπάλληλος την αναρρωτική άδεια (αμειβόμενη βεβαίως) για να ασκεί άλλα καθήκοντα….

III. Ο κ. Κατσίβελας έχει αφήσει ακάλυπτη μια τεράστια περιοχή αφού είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ειδικευμένος παθολόγος ιατρός στο Κ.Υ Γαργαλιάνων και αντί να προσέρχεται στην θέση του προτιμά να τριγυρίζει στα πανηγύρια, τις παρελάσεις, τα παζάρια, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις της Μεσσηνίας προπαγανδίζοντας την υποψηφιότητα του. !!

Αν αυτό είναι το νέο πνεύμα το οποίο φιλοδοξεί να υπηρετήσει ο κ. Κατσίβελας, αν ο Αρχηγός της Ν.Δ γνωρίζει και ανέχεται την συμπεριφορά του, αν οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας εγκρίνουν τα έργα του, τότε είναι φανερό ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Μεσσηνίας …

Δημοδίαιτος

ΣΧΟΛΙΟ
Αν δεν κάνουμε λάθος όλοι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Ο κ. Κατσίβελας γιατί να αποτελεί εξαίρεση;

Τετραήμερο θα κάνουν οι μαθητές λόγω εκλογών

Ένα τετραήμερο χαράς και ξεκούρασης θα απολαύσουν οι μαθητές σε δύο εβδομάδες ενόψει εκλογών καθώς τα σχολεία κλείνουν προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.

Τα σχολεία λοιπόν θα παραμείνουν ........

κλειστά την Παρασκευή στις 4 και την Δευτέρα στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι θα προετοιμαστούν και όσοι δάσκαλοι και καθηγητές χρειάζονται ειδική άδεια για να ταξιδέψουν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Στη δημοσιότητα η λίστα φαρμάκων με μειωμένη συμμετοχή

Την λίστα των φαρμάκων τα οποία θα χορηγούνται στους ασφαλισμένους με μειωμένη συμμετοχή από 0% έως και 10% έδωσε στην δημοσιοτήτα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.Πρόκειται για φάρμακμα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως προβλέπεται από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Οι μεταμοσχευθέντες και οι ασφαλισμένοι που έχουν .........

προσβληθεί από συστηματικά νοσήματα όπως είναι οι ασθενείς που πάσχουν πνευμονική υπέρταση, σκλήρυνση κατά πλάκας και κυστική ίνωση απαλλάσσονται από την συμμετοχή για την θεραπευτική τους αγωγή.

Αντίστοιχα χρονίως πάσχοντες όπως είναι οι διαβητικοί, οι ασθενείς που πάσχουν από πάρκινσον, ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοπόρωση θα καταβάλλουν 10% συμμετοχή για τα φάρμακα που τους συνταγογραφούν οι γιατροί.
Σημειώνεται ότι για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα της θετικής λίστας η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι 25%.

Υγεία news.gr

Οι λίστες από τον ΕΟΦ
Συνημμένα αρχεία

1. Συμμετοχές ασφαλισμένων - Αρχικός κατάλογος

2. Συμπλήρωμα καταλόγου συμμετοχών

Πριν αγοράσετε netbook

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τα Netbooks απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που ζητάνε μία πραγματικά φορητή συσκευή για να μπορούν να συνδέονται άνετα στο διαδίκτυo και να μπορούν να επικοινωνούν.
Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εξετάσει ο υποψήφιος αγοραστής πριν καταθέσει τον οβολό του;

Οθόνη

Εν αρχή η οθόνη. Ενώ οι συζητήσεις γύρω από τον ορισμό του Netbook ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή απόφαση, πληθαίνουν οι φωνές, ακόμα και από μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Intel και η Microsoft, που υποστηρίζουν πως τα Netbooks δεν θα πρέπει να έχουν διαγώνιο οθόνης μεγαλύτερη από 10".
Ωστόσο αυτήν τη στιγμή στην αγορά οι ...........

διαστάσεις στις οθόνες των αυτοαποκαλούμενων Netbooks ποικίλλουν από τις 7" έως τις 13". Φυσικά, όπως είναι λογικό, το μέγεθος της οθόνης έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στις διαστάσεις και το βάρος της συσκευής όσο και στην ανάλυση και την ποιότητα της προβαλλόμενης εικόνας.

Πληκτρολόγιο

Ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες προσπάθησαν να χωρέσουν ένα πλήρες πληκτρολόγιο στις μικρές διαστάσεις του Netbook αποτέλεσε από την αρχή πονοκέφαλο. Σταδιακά, βέβαια, τα περιθώρια στις άκρες των συσκευών αφαιρέθηκαν και καλύφθηκαν από πλήκτρα προκειμένου τα τελευταία να μεγαλώσουν σε τέτοιο βαθμό που να μπορούμε να πληκτρολογούμε άνετα. Ας μην ξεχνάμε πως η πλοήγηση στο internet απαιτεί μεγάλη χρήση του πληκτρολογίου, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να στέλνουμε email. Και σε αυτόν τον τομέα μεγάλο ρόλο παίζουν οι διαστάσεις της οθόνης που με τη σειρά της καθορίζει και το ολικό μήκος και πλάτος της συσκευής. Για ακόμα μια φορά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να τοποθετήσει τα χέρια του και να δοκιμάσει το πληκτρολόγιο πριν αποφασίσει.

Αποθηκευτικό μέσο

Το μικρό μέγεθος των συσκευών, αλλά και η απαίτηση για μεγάλη διάρκεια λειτουργίας με την μπαταρία αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την προώθηση των SSD μέσων αποθήκευσης. Ετσι, στα Netbooks συναντούμε είτε τον παραδοσιακό HDD με μεγέθη που ποικίλλουν και φτάνουν στα περισσότερα μοντέλα τα 160GB είτε τον νέας τεχνολογίας SSD. Οι κλασικοί HDD προσφέρουν μεγάλη χωρητικότητα σε προσιτές τιμές, ενώ οι SSD διαθέτουν μικρότερη χωρητικότητα, συνήθως έως 16GB, ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα (ταχύτατη έναρξη του PC), αλλά και πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος λόγω της απουσίας κινούμενων μηχανικών μερών με ό,τι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για την αυτονομία της μπαταρίας.

Μνήμη RAM

Τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με μνήμη RAM 1GB τύπου DDR2 που είτε αποτελείται από μία μονάδα είτε από δύο μονάδες των 512ΜΒ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος αγοραστής είναι το πόσες υποδοχές διαθέτει το κάθε μοντέλο για την τοποθέτηση μνήμης RAM για το ενδεχόμενο της αναβάθμισης.

Επεξεργαστής

Τα περισσότερα Netbooks της αγοράς μέχρι και τις 10" διαθέτουν τη σειρά επεξεργαστών Atom της Intel. Από αυτές τις ίντσες και πάνω τα περισσότερα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με πιο παραδοσιακές λύσεις, όπως επεξεργαστές του τύπου Intel Core 2DUO που σαφώς υπερτερούν σε επιδόσεις, αλλά έχουν και αυξημένη κατανάλωση σε ενέργεια. Εδώ ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει το πόσο πραγματικά φορητός θέλει να είναι ο υπολογιστής που ζητάει.

Συνδεσιμότητα

Όλη η σειρά των Netbooks διαθέτει Wi-Fi για τη σύνδεση σε ασύρματα τοπικά δίκτυα, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν Bluetooth, αλλά και θύρα για σύνδεση με ενσύρματο τοπικό δίκτυο. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένη κάρτα δικτύου 3G για σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κάτι που σίγουρα αποτελεί ιδιαίτερο προσόν.
Φυσικά όλα τα μοντέλα διαθέτουν τουλάχιστον δύο θύρες USB, έξοδο VGA, και κάποιας μορφής cardreader δεδομένης της απουσίας CD drive, ενώ προκειμένου να γίνεται άνετο το σερφάρισμά μας στο διαδίκτυο τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένη web camera, στερεοφωνικά ηχεία, και μικρόφωνο, με έξτρα είσοδο και έξοδο για μικρόφωνο και ακουστικά.

Πηγή ενέργειας

Η μπαταρία αποτελεί ίσως ένα από τα βασικότερα συστατικά ενός Netbook, αφού αυτή εν τέλει θα καθορίσει το χρόνο για τον οποίο όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που προηγήθηκαν, θα λειτουργούν μακριά από την πρίζα. Ολα τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν μπαταρίες λιθίου με τη διαφορά τους να βρίσκεται στο μέγεθος και τη χωρητικότητα. Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα που η διάρκεια λειτουργίας τους κυμαίνεται μεταξύ τριών έως πέντε ωρών, ενώ υπάρχουν και άλλα που διατείνονται ότι ο χρόνος λειτουργίας με μπαταρία μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 9,5 ώρες. Φυσικά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας του υπολογιστή με την μπαταρία παίζουν ρόλο τόσο τα διάφορα έξυπνα προγράμματα διαχείρισης της ενέργειας, που εφοδιάζουν οι εταιρείες τους υπολογιστές, όσο και οι προσωπικές μας επιλογές, όπως φωτεινότητα οθόνης, απαιτητικά προγράμματα και χρήση των ασύρματων συσκευών διασύνδεσης.

Λειτουργικό σύστημα

Οι επιλογές είναι ανάμεσα στο Linux και στα Windows (XP, Vista ή Windows 7). Το μεν πρώτο είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα που σημαίνει ότι αγοράζουμε φτηνότερα το μοντέλο, που μας ενδιαφέρει, και για κάποιον που θα κάνει την πρώτη του γνωριμία με υπολογιστές η διαδικασία εκμάθησης δεν θα φανεί περισσότερο δύσκολη από ό,τι στα Windows, ενώ και ως περισσότερο ελαφρύ πρόγραμμα βοηθάει στην πιο γρήγορη εκκίνηση του υπολογιστή μας. Από την άλλη κάποιος που έχει συνηθίσει την εικόνα των Windows και δεν ασχολείται αρκετά, δύσκολα θα μπει στη διαδικασία εκμάθησης ενός νέου συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε την ειδική και οικονομική έκδοση των Windows 7, Starter Edition, κατασκευασμένη για netbooks.

Σχεδιασμός

Στην τελική επιλογή θα παίξει ρόλο και η εμφάνιση της συσκευής. Οι εταιρείες έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα στο να κάνουν τα μοντέλα τους μοδάτα. Έτσι συναντούμε Netbooks σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων από μαύρο και λευκό έως ροζ και κόκκινο, με επιφάνειες ματ ή γυαλιστερές, με διάφορα σχέδια ή ακόμα με ασορτί θήκες μεταφοράς. Το μάρκετινγκ σε αυτόν τον τομέα έχει κάνει τη δουλειά του και οι σχεδιαστές τη δική τους συχνά με μεγάλη επιτυχία. Όπως και να 'χει, τα Netbooks δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν και καθώς είναι μία τεχνολογία, που εξελίσσεται, σίγουρα έχουν πολλά ακόμα να δουν τα μάτια μας.

To Video των Ράδιο Αρβύλα με τον Πύρρο Δήμα που κάνει πάταγο.

Πάταγο κάνει στο διαδίκτυο χθεσινό απόσπασμα των Ράδιο Αρβύλα σχετικά με την κάθοδο του Πύρρου Δήμα στην πολιτική και μάλιστα επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Τα like δίνουν και παίρνουν καθώς το θέμα έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες στο facebook και στο twitter.

Δείτε το Video

Συσκέψεις Αλευρά με Δήμαρχο Δυτ. Μάνης, εκπρόσωπων του Δήμου Τριφυλίας, και του Δήμου Οιχαλίας,

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Δυτ. Μάνης κος. Γιαννημάρας, εκπρόσωποι του δήμου Τριφυλίας, του δήμου Οιχαλίας, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:

1) «Σχέδιο δράσεων βελτίωσης – ανάδειξης δικτύου μονοπατιών περιοχής ΝΕΔΑΣ-έργα αναψυχής».
Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, θα πρέπει οι δήμοι να καταθέσουν συμπληρωματικές εργασίες με στόχο τη σύντομη ένταξη του έργου .Εν συνεχεία θα κατατεθεί το τεχνικό δελτίο από τις τεχνικές υπηρεσίες Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας για ένταξη στο ΕΣΠΑ /ΔΕΠΙΝ.

2) «Σχέδιο δράσεων – αποκατάσταση – σήμανση και ανάδειξη παλαιών μονοπατιών Δήμου Δυτικής Μάνης».
Θα συνταχθεί Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 25.000 € με συμμετέχοντες την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Δυτικής Μάνης και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για τη σύνταξη του σχεδίου ανάδειξης του ορεινού όγκου της περιοχής.
Η διαδικασία συμπλήρωσης του σχεδίου απαιτεί τη χωροθέτηση των μονοπατιών για την ομαλή πρόσβαση σε θέσεις μοναδικού φυσικού κάλλους.
Θα αναδειχθεί η αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου για την αξιοποίηση με βάση τις αρχές της αειφορίας.
Στόχος όλων αυτών είναι η τουριστική προβολή της περιοχής Δυτικής Μάνης

3) «Βελτίωση – Καθαρισμός βασικού οδικού δικτύου Π.Ε.Μ.» προϋπολογισμού 150.000 €.
Θα συμμετέχουν η Π.Ε.Μ. με πίστωση 50.000 € καθώς οι Δήμοι του Νομού. Σε συνεννόηση προβλέπονται δράσεις όπως ο καθαρισμός από απορρίμματα του οδικού δικτύου , των πρανών του, συλλογή- μεταφορά νεκρών ζώων κ.λ.π.

4) «Κατασκευή τεχνητού υφάλου σε παράκτια περιοχή του κόλπου Κυπαρισσίας»
Έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την κατασκευή του τεχνητού υφάλου κι εκκρεμεί για πλήρη ωρίμανση κι ένταξη στο ΕΣΠΑ το τελικό στάδιο της ΜΠΕ.
Επειδή όμως στην ευρύτερη περιοχή του τεχνητού υφάλου συντάσσεται και μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών Καλού Νερού, απαιτείται πριν την έγκριση της ΜΠΕ να εξετασθεί η συμβατότητα των δύο έργων.
Προς τούτο ήδη ενημερώθηκαν εγγράφως και προφορικά τα μελετητικά γραφεία και τους ζητήθηκε το ταχύτερο δυνατόν να εισηγηθούν τεκμηριωμένα σχετικά με το θέμα. Μετά την εισήγησή τους, θα εξετασθεί η πορεία ένταξης του έργου του τεχνητού υφάλου στον Κόλπο Κυπαρισσίας.

Ο Θάνατος και η Κόρη στους Γαργαλιάνους

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων το πολυβραβευμένο έργο του ‘Αριελ Ντόρφμαν «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ», σε σκηνοθεσία Κώστα Δριμυλή.

Οι παραστάσεις θα γίνουν:
Παρασκευή 27,
Σάββατο 28 και
Κυριακή 29 Απριλίου.
Ώρα έναρξης 21:00.
Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 13.

Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές : 5,00 ευρώ

Ο Θάνατος και η Κόρη
του Άριελ Ντόρφμαν

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί – μουσική επιμέλεια: Κώστας Δριμυλής
Παίζουν
Πωλίνα Σάλας: Νατάσα Παπαδάκη
Τζεράρντο Εσκομπάρ: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Ρομπέρτο Μιράντα: Τάκης Χρυσανθακόπουλος

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Πωλίνα Σάλας, πρώην πολιτική κρατούμενη της .........

δικτατορίας, βασανίστηκε και βιάστηκε υπό την καθοδήγηση ενός σαδιστή γιατρού, που συνήθιζε να βάζει μουσική του Σούμπερτ κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων και συγκεκριμένα το κουαρτέτο “ Ο Θάνατος και η Κόρη”.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τους φριχτούς βασανισμούς της και λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας, η Πωλίνα ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα με τον άντρα της, Τζεράρντο Εσκομπάρ, προσπαθώντας να επιβιώσει και να ξεχάσει το παρελθόν που την στοιχειώνει.
Τι θα γίνει, όμως, όταν ένα βράδυ όλο αυτό το παρελθόν ζωντανεύει από έναν άγνωστο που εισβάλλει στη ζωή τους με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός; Δίκαια αναγνωρίζει στο πρόσωπο του απρόσμενου επισκέπτη τον βασανιστή της ή κατατρέχεται εμμονικά από τις σκιές του παρελθόντος;…Εκλογές 2012 κρυφές δημοσκοπήσεις: Πανικός Σαμαρά - ΝΔ

Πως νέες κρυφές δημοσκοπήσεις σπέρνουν τον πανικό στην Νέα Δημοκρατία και προσωπικα στον Αντώνη Σαμαρά; Ποια η στρατηγική του ως τις εκλογές;

Αυτός είναι ο λόγος που επιστρατεύτηκε άρον άρον ο Καραμανλής. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να επιτύχουν συσπείρωση ως τις εκλογές.
Τα τελευταία αποτελέσματα των μυστικών ...........

κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, όπως φέρεται να έφθασαν σήμερα στα χέρια του επιτελείου της ΝΔ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 19%
ΠΑΣΟΚ 15%
ΚΚΕ 11%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10%
ΣΥΡΙΖΑ 10%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4%
ΛΑ.Ο.Σ. 2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 11,5%

Είναι αντιληπτό, ότι επικρατεί πανικός στην ούτως ή άλλως αγχωμένη ομάδα Σαμαρά. Ο Καραμανλής τον στηρίζει με την γραπτή δήλωση του, μονο και μονο για να πει το βράδυ των εκλογών οτι έπραξε το χρέος του και να τραβήξει το χαλί κάτω απο τα πόδια του Σαμαρά, δείχνοντας του την έξοδο, απο τη ΝΔ.

Ο Σαμαράς αρνείται πεισματικά την διεξαγωγή ντιμπειτ γιατί φοβάται οτι μια δημόσια αντιπαράθεση με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ακόμη και με τον Βενιζέλο, θα δυσκολέψει την προεκλογική του εκστρατεία.

Τα μικρά κόμματα δείχνουν να αντέχουν στην επικοινωνιακή καταιγίδα των μεγάλων. Ο λαός δείχνει να μην φοβάται και να είναι αποφασισμένος να αποδώσει ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Φήμες.gr

Kυπαρισσία: Ταλαιπωρία για 35 τουρίστες κρουαζιερόπλοιου

Για τα προβλήματα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, τα οποία διαρκώς εντείνονται και μεγαλώνουν, έχουμε πολλές φορές γράψει.
Προβλήματα, πάντως, εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης στο λιμάνι, αντιμετώπισαν προχθές και 35 τουρίστες, Αμερικάνοι και Ολλανδοί, που έκαναν κρουαζιέρα στον Ιόνιο.

Οι 35 τουρίστες ξεκίνησαν με το μικρό κρουαζιερόπλοιο «Καλλιστώ» από τη Ζέα και προχθές το πρωί «έπιασαν» Κυπαρισσία, για να αποβιβαστούν στο λιμάνι και από εκεί με λεωφορείο να μεταβούν στον Επικούριο Απόλλωνα.
Ωστόσο, όπως μάθαμε, το κρουαζιερόπλοιο ..........

δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, επειδή αυτό δεν είναι χαρτογραφημένο και δεν υπάρχουν ακριβή και επίσημα στοιχεία για τα βάθη της λιμενολεκάνης.

Το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι και οι τουρίστες βγήκαν στη στεριά με μικρά αλιευτικά βαρκάκια. Εκτός από την ταλαιπωρία, η αποβίβασή τους στη στεριά διήρκεσε αρκετή ώρα, με συνέπεια να μην καταφέρουν να περιηγηθούν στην παλιά πόλη και το κάστρο της Κυπαρισσίας, όπως αρχικά είχαν προγραμματίσει.
Η εταιρεία που διοργανώνει τις κρουαζιέρες είχε αναφέρει στο Λιμενικό Σώμα πως το κρουαζιερόπλοιο θα «έπιανε» Κυπαρισσία και, μάλιστα, έχει αναγγείλει άλλες τρεις ακόμη τέτοιες επισκέψεις.

Ωστόσο, μετά την προχθεσινή περιπέτεια και ταλαιπωρία των τουριστών, φαίνεται πως ξανασκέφτονται το πρόγραμμα και ίσως βγει εκτός σχεδιασμών η Κυπαρισσία, αφού το κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι.

Θαρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Τσάμπα πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας που ακόμα δεν μπορεί να λειτουργήσει....

Ενεργοποιήσεις: Το σύστημα ξανάνοιξε, τα συνεργεία δεν ήρθαν

Το ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποιήσεων ξανάνοιξε για την ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων Κώστας Πέτροβας, και η κατάθεση αιτήσεων ενεργοποίησης συνεχίζεται κανονικά από τους παραγωγούς που απευθύνονται στην Ένωση.
Όσο για τα συνεργεία, που απειλούσε ότι θα έστελνε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αναλάβουν το έργο των ενεργοποιήσεων επειδή η ΕΑΣ παίρνει χρήματα από τους αγρότες, δεν έχουν φανεί ακόμα…

Μάλιστα, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών .........

μας ενημέρωσαν ότι τα 30 με 40 ευρώ τα πληρώνουν προαιρετικά όσοι παραγωγοί θέλουν, εκτός από ενεργοποίηση, άλλες διαδικασίες, όμως λίγο - πολύ αυτό αφορά όλους. Απλώς βρέθηκε η εξής λύση: στο χαρτί της απόδειξης δε γράφει ότι τα χρήματα είναι για την ενεργοποίηση, αλλά για τη «Διαχείριση Αρχείου Παραγωγού». Δηλαδή, σύμφωνα με την ΕΑΣ, η ενεργοποίηση είναι δωρεάν, αλλά πληρώνεται η Διαχείριση Αρχείου, η οποία, σύμφωνα πάλι με την Ένωση, είναι προαιρετική για τον κάθε παραγωγό.

Θάρρος