Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ακυβερνησία και…χάος; Προσοχή στα…καλσόν!

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δέστε το κόμπο: μέχρι την Κυριακή 6η Μαΐου θα ακούσουμε πολλά που τα δημιουργικά «αργυρώνητα» μυαλά των υποτελών του «Συστήματος» θα σκαρφιστούν για να μας πείσουν ότι είναι ένας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η συνέχιση της Συγκυβέρνησης από τα γνωστά εδώ και δεκαετίες ως στελέχη αλλά «νεότευκτα στις κορυφαίες θέσεις» πρόσωπα της διαιωνιζόμενης οικογενειοκρατίας στην πολιτική μας ζωή…

Εάν ο τίτλος μου ξεφεύγει από τα δικαιολογημένα ...........

«πιπεράτα» μου και είναι ελαφρώς «σόκιν» μη με παρεξηγήσετε καθότι πολύ πιο σόκιν ήταν η απόφαση του κ Σαμαρά να προσθέσει τον Γιώργο Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς και ακόμη περισσότερο «σόκιν» οι θυελλώδεις αντιδράσεις απέναντι στον γιατρό κ Συμπιλίδη ο οποίος ακολούθησε το πρόσταγμα του τότε «ομαδάρχη» του κ Σαμαρά το 1993 να ΡΙΞΟΥΝ την Κυβέρνηση Μητσοτάκη…

«Σόκιν» δεν είναι η απόφαση του κ Παπανδρέου και του κ Καραμανλή να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές στα Κόμματά τους;
«Σόκιν» δεν είναι η απουσία αντίδρασης για τα τεκταινόμενα στη «Νέα» Ν.Δ. του κ Σαμαρά από τον Επίτιμο πρόεδρο του Κόμματος; Αλλά επειδή περνάει πολύ δύσκολες μέρες η σύζυγός του (στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση) μπορούμε να καταλάβουμε την απουσία αντίδρασης από τον κ Μητσοτάκη ο οποίος τα τελευταία 2 χρόνια υπήρξε λαλίστατος τοποθετούμενος επί των προβλημάτων της πατρίδας μας…
«Σόκιν» όμως δεν είναι η απουσία ΑΜΕΣΗΣ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ αντίδρασης από τον υιό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Αλήθεια πόσα από τα παλιά στελέχη της ΠΟΛ.ΑΝ. υπάρχουν στα κοινά ψηφοδέλτια και πόσα θα συμπεριληφθούν στο Επικρατείας;
«Σόκιν» δεν είναι η προσχώρηση του κ Γιάννη Δημαρά στο Κόμμα του κ Καμμένου και άλλο τόσο «σόκιν» η υποδοχή που επεφύλαξε ο κ Καμμένος στον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καθηγητή κ Μαρκάτο;
«Σόκιν» και πολύ και βαρύ δεν είναι να μας απειλούν ότι ΕΑΝ δεν μπορέσει να πάρει όσους χρειάζεται ο «μπλε-πράσινος» Δικομματισμός παρά το BONUS των 50 εδρών από τον κ Παυλόπουλο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ και…ΧΑΟΣ;

Έχουμε να ακούσουμε (και να δούμε στα τηλεοπτικά σποτάκια και αφίσες που σε εμάς χρέωσαν τα Κόμματα) πολλά αλλά σε Δημοκρατία ζούμε και μπορούμε στα blogs να τα σχολιάζουμε και να τα…καυτηριάζουμε!...

Καταθέτει έφεση στην ΕΠΟ η Διοικηση του ΑΟ Κυπαρισσίας εναντίον της Εράνης

ΕΛΑ ΤΣΑΓΚΟ....
ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΠΑΝΑΝΑ......


Δεν λένε να χωνέψουν την μπανάνα που έφαγαν οι Διοικούντες του ΑΟ Κυπαρισσίας από την χθεσινή απόρριψη της ένστασης που είχαν καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Δεν θέλουν να το χωνέψουν με κανένα τρόπο. Έχουν πέσει στα πατώματα, έχουν σκάσει, έχουν λυσσάξει και ηρεμία δεν βρίσκουν πουθενά.
Ολόκληρη μπανάνα τους ταΐσε χθες το μεσημέρι η ΕΠΣ Μεσσηνίας που αιτιολόγησε επαρκέστατα τους λόγους που απορρίπτεται η ένσταση τους, αυτοί τον χαβά τους!

Είναι λέει παράτυπη η συμμετοχή του.......

Μεκελάτου γιατί είχε αποβληθεί με κόκκινη σε αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Γυθείου.

ΟΥΑ ΟΥΑ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟΟΟΟΟΟ ΟΥΑ ΟΥΑ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟΟΟΟΟ

Και τι σχέση έχετε ΕΣΕΙΣ ρε άσχετοι με το πρωτάθλημα της ΕΠΟ;;;;
ΩΣ ΤΙ επικαλείστε ΕΣΕΙΣ πρωτάθλημα της ΕΠΟ;

ΒΡΕ αστοιχείωτοι που έχετε πλήρη μεσάνυχτα από κανονισμούς ποδοσφαίρου πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι η Εράνη Φιλιατρών (είναι η ομάδα που σας έχει γίνει εφιάλτης) είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στην Δ' Ερασιτεχνική κατηγορία και ανήκει στο πρωτάθλημα της ΕΠΟ και εσείς είστε μια ομαδούλα της καρπαζιάς που, όχι στην ΕΠΟ δεν ανήκετε αλλά ούτε στο σκυλόπιστο του σκύλου που έχουν στον κήπο τους.
Ανήκετε ΜΟΝΟ στο τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας. Δεν έχετε καμία απολύτως σχέση με το πρωτάθλημα της ΕΠΟ.
Αλλοι κανονισμοί υπάρχουν για το πρωτάθλημα της ΕΠΟ και άλλοι για το τοπικό των Ε.Π.Σ
ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ να το καταλάβετε;

Να αλλάξουμε δηλαδή τους νόμους για να πάρετε το κύπελλο στα χαρτιά γιατι στο γήπεδο ήσασταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ;
Δεν σας φτάνει η Μπανάνα που κέρασε χθες η ΕΠΣ Μεσσηνίας τον Τσάγκο έτσι για να έχει να πορεύεται;
Πως πρέπει επιτέλους να τους το πουν ότι δεν τίθεται καν θέμα παρατυπίας;
Πόσο ξεροκέφαλοι είναι πια στον ΑΟΚ που αμφισβητούν την απόφαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας;
θα μου πείτε 24 χρόνια είναι αυτά που πέρασαν από την τελευταία φορά που είχανε βρεθεί στον τελικό κυπέλλου και που και τότε έχασαν.
Που να περιμένουν άλλα τόσα; Γι αυτό κλαίγονται.

Δανείζομαι την φράση ενός σχολιαστή σε προηγούμενο κράξιμο μας προς του Κυπαρίσσιους:
ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΕΡΑΝΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥΣ.
Διαφωνούμε με το να τους δώσουμε κύπελλο καθότι δεν αξίζουν να έχουν Κύπελλο και υιοθετούμε το υπόλοιπο το οποίο μας προκάλεσε τρελό γέλιο. ("...πάψουν να γκρινιάζουν σαν πεντάχρονα που έχασαν το αρκουδάκι τους")

Η έφεση που θα ασκήσει στην ΕΠΟ ο ΑΟ Κυπαρισσίας θα απορριφθεί και αυτό είναι απόλυτα σίγουρο.
Ελπίζουμε τότε να βάλουν μυαλό και να αποδεχτούν επιτέλους την κατωτερότητα της ομάδας τους και ας συμβιβαστούν με την μοίρα τους.
Αλλα δεν πτοούμαστε.

Έρχεται και άλλο κράξιμο μόλις ανακοινωθεί η απόρριψη της έφεσης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Και τότε το κράξιμο θα είναι ανελέητο.

Δεν πειράζει Κυπαρισσιώτες. Μηδενίστε τώρα το κοντέρ σας και σε 24 χρόνια πάλι θα έχετε την δυνατότητα να ξαναπάτε στον τελικό του Κυππέλου Μεσσηνίας.
Για την ώρα ρουφήξτε το αβγό σας και με τις υγείες σας.

Αντε σας αφιερώνουμε και το γνωστό Video με την 8 ΦΟΡΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ που πήρε την κούπα μέσα στο γήπεδο σας.

Α και μην ξεχάσω Τσάγκο. Επειδή θα σας απορρίψει και η ΕΠΟ που θα προσφύγετε, μην πτοηθείτε.. Υπάρχει και το CAS... Μόνο που η ξεφτίλα τότε θα είναι παγκοσμίως γνωστή.
Και για να μην τρέξετε ακόμα και στο CAS το Φιλιατρά News σας προσφέρει ένα κύπελλο (σε φωτογραφία φυσικά γιατί αληθινό δεν αξίζετε) έτσι, τιμής ένεκεν, για τα γέλια που μας προξενήσατε με τα καμώματα σας.
Πάντως πολύ θα θέλαμε να μάθουμε. Ο προπονητής της ομάδας σας Παναγιώτης Παναγόπουλος δεν σας συμβουλεύει καθόλου; Πως σας αφήνει να γίνεστε ρεζίλι των σκυλιών;

ΤΣΑΓΚΟ, κοίτα τώρα την Κυπελλούχο Μεσσηνίας 2011 - 2012 ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και καλή χώνεψη.
Και να θυμάσαι ότι την ομάδα σου δεν θα την δεις ΠΟΤΕ έτσι.



Ηλεκτρονικό... θρίλερ για τα δικαιώματα Ξεκίνησε από χθες -και λήγει το Σάββατο

Η ΕΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εκλεισε χθες με περιπετειώδη τρόπο το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Η περιπέτεια είχε να κάνει με την επαναλειτουργία του συστήματος για κάποιες ώρες και αφού αρχικά είχε κλείσει, γιατί σύμφωνα με το γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Κανελλόπουλο, «κατάφεραν κι έσπασαν τον κωδικό από την Ενωση».
Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι το σύστημα .............

ξανάκλεισε οριστικά και δε θα ξανανοίξει για την ΕΑΣ, αν συνεχίσει να παίρνει χρήματα από τους παραγωγούς, όπως επεσήμανε ο κ. Κανελλόπουλος. Πάντως, όσον αφορά τους παραγωγούς που έχουν ήδη πληρώσει, ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να δώσει λύση και πρέπει να τα βρουν οι ίδιοι με την Ενωση. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, και άλλες Ενώσεις της χώρας -σχεδόν όλες- παίρνουν χρήματα από τους παραγωγούς.

Για το κλείσιμο του συστήματος και τη διακοπή της ενεργοποίησης από την ΕΑΣ Μεσσηνίας, ο Γ. Κανελλόπουλος είπε στην "Ε": «Θα πρέπει να βάλουν μυαλό γιατί θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Εχουν υπογράψει σύμβαση (ότι θα πληρωθούν μόνο τα 30 ευρώ ανά αίτηση από το κράτος) και πρέπει να τιμήσουν την υπογραφή τους και τον κόσμο του νομού που προσέρχεται για ενεργοποίηση. Δεν μπορούν να παίρνουν χρήματα από τα γεροντάκια».

Στην παρατήρησή μας ότι παίρνουν χρήματα και άλλες Ενώσεις και δεν έχουν συνέπειες απάντησε: «Θα τις κλείσουμε όλες. Πέρσι κλείσαμε 12 Ενώσεις που έπαιρναν χρήματα, ακόμα και της Λάρισας. Εχουμε 140 άτομα στο υπουργείο που θα τα στείλουμε στη Μεσσηνία να κάνουν τις ενεργοποιήσεις. Δεν μπορεί να ζητάνε ισότητα στην παρανομία. Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους». Για όσους παραγωγούς έχουν ενεργοποιήσει και έχουν δώσει χρήματα στην Ενωση, είπε: «Θα τα βρουν αυτοί με την Ενωση. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε».

Για το γεγονός ότι νωρίς χθες έκλεισε το σύστημα στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, αλλά μετά ξανάνοιξε. απάντησε: «Κατάφεραν κι έσπασαν τον κωδικό από την Ενωση, όπως μου είπαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Ο γ.γ. μας ενημέρωσε ότι «σήμερα κόβεται και η Ροδόπη. Οπου υπάρχει διαμαρτυρία και υπάρχουν και στοιχεία, τις κόβουμε. Πριν από 10 ημέρες κόψαμε την Ηλεία, γιατί έπαιρνε χρήματα».
Μεταξύ των ΕΑΣ που παίρνουν χρήματα είναι και η Λακωνία. Ο πρόεδρός της Νίκος Προκοβάκης μας είπε: «Ολες οι ΕΑΣ της Ελλάδας παίρνουν χρήματα. Αν δεν πάρουν χρήματα, θα χρεοκοπήσουν μ’ αυτά που ζητάνε κάθε φορά. Η Ενωση θα πάρει το 50% για την ενεργοποίηση μετά από 6 μήνες και ύστερα από 4 μήνες τα υπόλοιπα και αυτά όχι όλα. Και έχει προμήθειες (μελάνι) και το εργατικό δυναμικό, συνολικά έξοδα 200.000 με 250.000 ευρώ. Και κάθε χρόνο μας ζητάνε κι άλλα πράγματα».

Από εφημερίδα

ΣΧΟΛΙΟ
Οι αυθερεσίες Κοζομπόλη συνεχίζονται. Χαρατσώνει για να καλύψει τις οικονομικές τρύπες της Ένωσης που ΕΚΕΙΝΟΣ δημιούργησε....

Τι θα γίνει με τα απαράδεκτα κάγκελα του Λυκείου;

Στις τις 23 Μαρτίου το Φιλιατρά News ανέδειξε με μήνυμα αναγνώστη το θέμα που υπάρχει με τα αντιαισθητικά κάγκελα που τοποθέτησε ο εργολάβος στον νεο μαντρότοιχο του λυκείου Φιλιατρών.

Πολλοί φορείς αντέδρασαν με επιστολές τους για ..........

το απαράδεκτο και αντιαισθητικό αποτέλεσμα και μάλιστα υπήρξε κινητοποίηση και στις 28 Μαρτίου είχε επισκεφθεί το έργο η Αρχιτέκτονας και επιβλέπουσα του έργου κατασκευής του Λυκείου Φιλιατρών κ. Δουλάμη όπου είχε διαπιστώσει ότι τα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά που προβλέπει η μελέτη -προβλέπεται άλλος τύπος κιγκλιδωμάτων- και ότι πρέπει να αντικατασταθούν με τα προβλεπόμενα.

Την επόμενη εβδομάδα (από 2 - 8 Απριλίου) θα υπήρχε σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια σύσκεψη με τον Εργολάβο και την επιβλέπουσα του έργου για να δοθούν σαφής οδηγίες και εντολές προκειμένου να εφαρμοστεί πλήρως η μελέτη.

Μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα αντιαισθητικά κάγκελα είναι ακόμα στην θέση τους, δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια για την απομάκρυνση τους και την αντικατάσταση τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κάγκελα της μελέτης.

Μιλώντας ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας σε συνεργάτη του Φιλιατρά News είπε ότι τα κάγκελα θα αντικατασταθούν και ότι οι εργασίες στο λύκειο θα πρέπει να ε΄χουν τελειώσει μέχρι το τέλος Μαΐου καθώς δεν μπορεί να πάρει άλλη παράταση το έργο.

Εμείς αναρρωτιώμαστε:

Ο Εργολάβος τι έκανε τα προηγούμενα κάγκελα;
Τα πέταξε;
Τα πούλησε;;;
Αν τα πούλησε -όπως λέγεται στην κοινωνία των Φιλιατρών σε αθίγκανους- που πήγαν τα χρήματα αυτά;;; Στην τσέπη του;;; Στην κατασκευή αυτών των αντιαισθητικών κιγκλιδωμάτων;
Εισαγγελέας υπάρχει για να επέμβει στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας τα κάγκελα αποτελούσαν ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του Δήμου Φιλιατρών και όχι του ΟΣΚ.
Συνεπώς αν υπάρχει πώληση των κιγκλιδωμάτων θα πρέπει ο Εισαγγελέας να ερευνήσει και να βρει τι έγιναν αυτά τα χρήματα.

Νομίζουμε ότι μια εισαγγελική παρέμβαση στο θέμα θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ακούστε τι είπε για το θέμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας σε συνεργάτη του Φιλιατρά News.



Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 27-04-2012 ημέρα και ώρα 13.30 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Η συνεδρίαση θα γίνει στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης και τα θέματα που θα τη απασχολήσουν είναι τα εξής:


1) Ορισμός δικηγόρου επί ασκήσεως έφεσης κατά της αριθ. 282/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.
2) Καταγγελία, από το Δήμο Τριφυλίας, της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου Δ.Ε. Αετού.
3) Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας ειδών υγιεινής και καθαριότητας για το έτος 2012.
4) Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας γάλατος για το έτος 2012.
5) Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας γραφικής ύλης για το έτος 2012.
6) Καθορισμός όρων ανοικτού-τακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων Δ.Ε. Αετού, Δ.Ε. Αυλώνος, Τ.Κ. Τριπύλης , καθώς και του καθαρισμού Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου, για το έτος 2012.
7) Καθορισμός όρων για τη διεξαγωγή διεθνή διαγωνισμού προμήθειας υγρών καυσίμων για το έτος 2012.
8) Καθορισμός τελών δικαιώματος βόσκησης έτους 2012.
9) Ορισμός ή μη δικηγόρου επί αγωγής Σταθόπουλου Χρήστου του Νικολάου κατά του Δήμου Τριφυλίας.
10) Ορισμός ή μη δικηγόρου επί αγωγής Χούλια Νικολάου του Ευαγγέλου κατά του Δήμου Τριφυλίας.
11) Ορισμός ή μη δικηγόρου επί της αριθ. 24/2012 Διαταγής Πληρωμής της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Καλαμάτα, κατά του Δήμου Τριφυλίας.
12) Ορισμός ή μη δικηγόρου επί της αριθ. 44/2012 Διαταγής Πληρωμής της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Καλαμάτα, κατά του Δήμου Τριφυλίας.
13) Ορισμός ή μη δικηγόρου επί της αριθ. 43/2012 Διαταγής Πληρωμής της Ομόρρυθμης Εταιρείας (Τεχνικής Εταιρείας) με την επωνυμία «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Ο.Ε.», που εδρεύει στην Καλαμάτα, κατά του Δήμου Τριφυλίας.

Ιπποδρομίες στο Πλατύ

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Τοπική Κοινότητα Πλατέος σας προσκαλούν στους

Ιππικούς Αγώνες προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στις 11:00 π.μ. στο Ιπποδρόμιο της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος.

Η παρουσία σας θα..........

μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν συγκυβέρνηση- Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Εξαιρετικά ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό 16 ημέρες πριν τις εκλογές, όπως προκύπτει από τις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε εφημερίδες. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως προηγείται σταθερά η Νέα Δημοκρατία χωρίς αυτοδυναμία ενώ η νέα Βουλή που προκύπτει είναι δεκακομματική.

Αναλυτικότερα, η αυτοδυναμία είναι σχεδόν ανέφικτη όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα «Τα Νέα».

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα στην ........

πρόθεση ψήφου (25,5%) έναντι του ΠΑΣΟΚ (19,1%) αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας δε θα επιτευχθεί. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που Πάνου Καμένου δείχνουν να χάνουν έδαφος (7,1%), όπως άλλωστε και η Δημοκρατική Αριστερά (5,4%).

Σταθερά τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 10,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (9,1%). Στη νέα Βουλή φαίνεται ότι θα μπει και η Χρυσή Αυγή (5,4%) αλλά και ο ΛΑΟΣ (4%) παρά τη φθορά του από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας δηλώνει το 59% των ερωτηθέντων, ενώ η «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ» που ζητά το 77% των πολιτών, είναι άλλος ένας δρόμος προς τη συγκυβέρνηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δε θέλει νέο γύρο εκλογών στην περίπτωση που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Μόλις στο 8,1% τάσσεται υπέρ.

Για το 26,7% των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό 25,8% αλλά για τους περισσότερους (45,2%) καταλληλότερος είναι ο... κανένας!

Δημοσκόπηση της Marc

Στη δημοσκόπηση της Marc, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν μαζί 39,7%. Φτάνουν όμως μαζί τις 155 έδρες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και το ΠΑΣΟΚ 17,8%, με τη διαφορά να μειώνεται από το 4,5% στο 4,1%, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή θα υπάρχουν διαρροές.

Και ενώ η ΝΔ βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμένου ανεβαίνουν (10,4% από 9,9%), όπως και ο ΛΑΟΣ (4,2% από 3,9%), δημιουργώντας νέους πονοκεφάλους στη Συγγρού.

Μάχη για την τρίτη θέση δείχνουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ΚΚΕ φαίνεται να υποχωρεί στην 5η θέση (9,2%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει το ποσοστό του στο 11% και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν με 10,4%. Η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνει 8,8%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ενώ έστω και οριακά Οικολόγοι
Πράσινοι (3,2%) και Δημοκρατική Συμμαχία (3%) μπαίνουν στη Βουλή.

Και εδώ, Ευάγγελος Βενιζέλος (15,1%) και Αντώνης Σαμαράς (15,5%) έχουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά.

Το 46,4% των ερωτηθέντων «βλέπει» συγκυβέρνηση και μόλις το 8,3 πιστεύει πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. 43,8% των πολιτών μιλούν για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 42% λέει ότι θα ψηφίσει με βάση το πρόγραμμα κάθε κόμματος.

Δημοσκόπηση της RASS

Τέλος, η δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην εκτίμηση ψήφου μόλις ανεβάζει τα δύο αποκαλούμενα μεγάλα κόμματα πάνω από το 40%.

Οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 54,5% πως θα ψηφίσουν με κριτήριο να κυβερνηθεί η χώρα, ενώ το 62,1% δηλώνει ανήσυχο για την πιθανότητα ακυβερνησίας.

Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση:

ΝΔ 24,1%
ΠΑΣΟΚ 17,1%
ΣΥΡΙΖΑ 10,3%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 9,4%
ΚΚΕ 8,7%
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 8,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,8%
ΛΑΟΣ 3,4%
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3,2%

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Τις ευχαριστίες του προς τους Γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου κυπαρισσίας για ην πρόσφατη περιπέτεια υγείας που είχε, εκφράζει με επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Μερκούρης Ιωάννης.
Στην επιστολή του ο κ. Μερκούρης αναφέρει: .........

Εξαιτίας μιας περιπέτειας της υγείας μου νοσηλεύτηκα πρόσφατα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Οι υψηλής σε σχέση με τη δυναμική του ποιότητας υπηρεσίες υγείας που μου παρασχέθηκαν κατά την παραμονή και διανυκτέρευσή μου εκεί, ο επαγγελματισμός και η άψογη συμπεριφορά του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η έγκαιρη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματός μου ως περιστατικού με αναγκάζουν να εκφράσω δημόσια τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες μου, ενώ, παράλληλα, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή εκτεινόμενη από την Πύλο μέχρι τα Κρέστενα, η οποία είναι αναμφίβολα τουριστική. Συνεπώς, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Θα ήθελα, λοιπόν, να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κ. Π. Μπόζο, στους ιατρούς, κ.κ. Ι. Κάνδηλα και Δ. Σαμαρτζή, στους ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων, στις προϊσταμένες, κ.κ. Στ. Αλεξοπούλου και Θ. Πολυζωγοπούλου, καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Χορός εκατομμυρίων με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

Αγρότες στην Πελοπόννησο «καλλιεργούσαν» εικονικά τιμολόγια

Εικονικά τιμολόγια «καλλιεργούσαν» αγρότες στην Πελοπόννησο, κερδίζοντας παράνομα εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια εκτεταμένο κύκλωμα χονδρεμπόρων που συνεργασία με αγρότες των νομών Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας, εισέπρατταν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Μετά τους αγρότες του Άρματος Θηβών, οι..........

οποίοι άδειασαν τα ταμεία του κράτους, αποκομίζοντας κέρδη 10 εκατομμυρίων ευρώ, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα σε αγροτικές περιοχής της Πελοποννήσου, προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχουν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε «αγρότες ειδικού καθεστώτος».

Η έρευνα ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου χρόνου, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, όταν η ΔΟΥ της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας εντόπισε μεγάλο αριθμό πλαστών και εικονικών τιμολογίων στα χέρια αγροτών της περιοχής.

Κατόπιν αυτού ανέλαβε δράση η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ, η οποία διενήργησε εκτεταμένη έρευνα, σε συνεργασία με όλες τις ΔΟΥ της περιφέρειας Πελοποννήσου, αποκαλύπτοντας «σημεία και τέρατα».

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αγρότες στις περιοχές της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας, οι οποίοι έκοβαν χιλιάδες εικονικά τιμολόγια αποκομίζοντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών. Εκεί είχαν το στρατηγείο τους οι διακινητές τιμολογίων της Μεσσηνίας, οι οποίοι «διακινούσαν τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια» στους αγρότες της περιοχής.

Όπως προκύπτει από τα πορίσματα του ΣΔΟΕ, τα οποία αποκαλύπτει το Pheme.gr, παραγωγοί και έμποροι της περιοχής Φιλιατρών έκαναν προπώληση των τιμολογίων στους αγρότες, λαμβάνοντας την αμοιβή τους έπειτα από την είσπραξη του ΦΠΑ από τους αγρότες.

«Η συμφωνία ήταν ότι το 4% θα κρατούσαν οι αγρότες και το υπόλοιπο 7% θα το έδιναν στους διακινητές των τιμολογίων», αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σε μια άλλη περίπτωση η έρευνα εντόπισε ακόμη και τραπεζικούς υπαλλήλους από άλλες περιοχές, οι οποίοι αν και δεν διέθεταν ούτε ένα στρέμμα γεωργικής γης (είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα) «υπέβαλαν τιμολόγια αξίας έως και 450.000 ευρώ».

Σε μια άλλη περίπτωση εντοπίστηκε αγρότης ο οποίος υπέβαλε πλαστά τιμολόγια, εισπράττοντας 330.000 ευρώ σε μια μόνο χρονιά.

Σε άλλες περιπτώσεις οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι «οι εξοφλήσεις των τιμολογίων έγιναν "τοις μετρητοίς", αν και αφορούν τιμολόγια αξίας ακόμη και 25.000 ευρώ».

Newsbeast