Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οι ευχές που μας στέλνετε




Οι ευχές που μας στέλνετε




Οι ευχές που μας στέλνετε




ΕΥΧΕΣ


Λαγκούβαρδος Φιλιατρών. Τι γίνεται με την πορεία κατασκευής του έργου;

Αποκλειστική συνέντευξη του Διευθυντή Τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννακέα στο Φιλιατρά News.

Έχουμε γράψει πολλές φορές μέσα σε αυτό το blog και το τηρούμε μέχρι στιγμής ότι έχουμε βάλει σκοπό να καταργηθεί το S του θανάτου στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών και θα το παρακολουθησουμε μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται το έργο.

Μετά την περισινή επίσκεψη κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στον λαγκούβαρδο Φιλιατρών εξαγγέλθηκε το έργο κατασκευής της νέας κοιλαδογέφυρας που θα σβήσει τελείως το "S" του θανάτου.
Μετά από αρκετό καιρό και δυο - τρείς ..........

ενοχλήσεις μας μέσα απο το Φιλιατρά News είχαμε στην τελευταία μας ενόχληση τον Δεκέμβριο απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά ήταν πως συντάσσεται η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλοντικών Επιπτώσεων) και σύντομα (εντός 15 ημερών) θα σταλεί για έγκριση από ΠΕΧΩ Περιφέρειας Πελοποννήσου και οτι ευελπιστεί ότι την καλοκαιρινή περίοδο του 2012 (ήτοι από Μάιο έως Οκτώβριο) θα υλοποιηθεί. Σχετικό θέμα εδώ

Βλέποντας να περνάει ο καιρός και αν μην υπάρχει κάποια εξέλιξη αποφασίσαμε να ενοχλήσουμε για μία ακόμα φορά τους αρμοδίους για να μας πουν τι συμβαίνει και καθυστερεί το έργο καθώς και σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή την περίοδο.
Συνεργάτης του Φιλιατρά News μίλησε με τον Διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννακέα όπου ο τελευταίος του παραχώρησε αποκλειστική τηλεφωνική συνέντευξη για το θέμα.
Ο Κ. Γιαννακέας είπε ότι έχει υποβληθεί η περιβαλλοντική μελέτη από το τέλος του Ιανουαρίου. υπάρχει καθυστέρηση στη υπηρεσία λόγω φόρτου εργασίας.
Αναμένεται να την παραλάβουν τον Ιούλιο του 2012 και αμέσως θα υποβληθεί στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να πάρουμε την έγκριση δημοπράτησης του έργου και κατά συνέπεια την κατασκευή του.
Αν σε ένα μήνα δεν έχει υπογραφεί, τότε θεωρείται σιωπηρά ότι έχει γνωμοδοτηθεί.
Το έργο έχει φτάσει τα 463.000 ευρώ.

Εμείς σαν ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου και πιέζουμε ανά τακτά διαστήματα προκειμένου να θυμίζουμε την αναγκαιότητα του έργου.
Γνωρίζετε ότι από τον Μάρτιο του 2010 το έχουμε βάλει σκοπό να καταργηθεί το "S" του θανάτου στον Λαγκούβαρδο.

Ακούστε τι δήλωσε στον πρώην Διαχειριστή μας ο Διευθυντής τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Γιαννακέας.



Αυτό είναι το πρώτο χαράτσι που θα έλθει μετά τις εκλογές

Το πρώτο «ραβασάκι» της εφορίας στους ιδιοκτήτες ακινήτων και συγκεκριμένα το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) 2009, θα σταλεί αμέσως μετά το Πάσχα και για την αποπληρωμή του θα δοθεί περιθώριο μερικών μόνο ημερών, το πολύ ένα μήνα.

Το ΕΤΑΚ του 2009 θα κληθούν να πληρώσουν 1,37 εκ. εκκαθαριστικά σημειώματα. Συγκεκριμένα, οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και κατά δεύτερον οι έγγαμοι που στην κατοχή τους βρίσκονται ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος που αντιστοιχεί στο 0,1% της αξίας του.

Οπως αναφέρει το newsit.gr, περίπου 100.000 ..........

από τα πρώτα 200.000 εκκαθαριστικά είτε είναι μηδενικά, είτε ο φόρος περιορίζεται λόγω αντικειμενικής κάτω από τα 27 ευρώ και έτσι οι πολίτες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τίποτε. Από τους υπόλοιπους 100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων το κράτος προσδοκά φόρους αξίας 70 εκ. ευρώ.

H εξόφλησή του θα πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Μαΐου, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να το καταβάλουν εφάπαξ, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή του σε δόσεις.

market Beast

Οι ευχές που μας στέλνετε




Αναβλήθηκε για την Μ. Τετάρτη η επίσκεψη Αλευρά στα Σφαγεία Καλαμάτας

H προγραμματισμένη για την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά στα σφαγεία Καλαμάτας αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 12.00.

Τον Αντιπεριφερειάρχη θα συνοδεύει ο Δ/ντής Αγροτικής ..........

Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Παληαρούτας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Περικλής Παπαδόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους των σφαγείων για τη λειτουργία τους, αυτές τις ημέρες που υπάρχει μεγάλη κίνηση, με σκοπό να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, με τη συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Επιτέλους! Αίρονται οι αδικίες για τους υποψήφιους πολύτεκνους φοιτητές.

Ψηφίσθηκε επιτέλους η περίφημη τροπολογία για τους Πολύτεκνους-υποψ. για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την τοπική Ανάπτυξη και την Αυτοδιοίκηση. Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/Ε.Κ» για την εισαγωγή των ειδικών κατηγοριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους απόφοιτους 2011 και 2012

Με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, την ...........

οποία υποστήριξαν σήμερα στη Βουλή, 09/04/12, ο Υπουργός Παιδείας Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης και η αρμόδια Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ορίζονται τα κριτήρια εισαγωγής των ειδικών κατηγοριών των αποφοίτων της περσινής και της φετινής σχολικής χρονιάς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αναλυτικότερα, με την τροπολογία μεταβάλλεται και εξορθολογίζεται στο πλαίσιο της αρχής της ίσης μεταχείρισης, το καθεστώς των ειδικών κατηγοριών εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Απόφοιτοι 2012 και έξης:
-Απαλείφονται τα ηλικιακά όρια και από τους πολυτέκνους και από τους τρίτεκνους. Συγκεκριμένα, διατηρείται ισοβίως η πολυτεκνική ιδιότητα και απαλείφεται το ηλικιακό όριο του 26ου έτους στην περίπτωση των τρίτεκνων.
-Παράλληλα, προστίθεται ως ειδική υποκατηγορία, υπαγόμενη σε εκείνη των κοινωνικών κριτηρίων, εκείνη των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.

-Με τον τρόπο αυτόν αποκαθίσταται η ίση μεταχείριση των διδύμων, τριδύμων κ.λπ. υποψηφίων με εκείνους που έχουν αδελφούς ήδη φοιτούντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-Επίσης απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες.
-Καταργείται η προϋπόθεση της διοικητικής περιφέρειας. Στο μέτρο που στον νόμο δεν τίθεται σχετικός περιορισμός, οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την σχολή της προτίμησής τους χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.
-Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αδέλφια που ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την υπαγωγή τους στην ειδική κατηγορία εισακτέων θα πρέπει ο αδελφός ή η αδελφή του υποψηφίου να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.
Απόφοιτοι 2011 που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011:

Λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τους αποφοίτους των ειδικών κατηγοριών του 2011.Τα νέα διευρυμένα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών ισχύουν αναδρομικά για τους αποφοίτους του 2011 που μετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του 2011 που πληρούν τα νέα διευρυμένα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών ή που πληρούσαν τα κριτήρια αυτά κατά την αποφοίτησή τους το 2011, διεκδικούν κατ’ αποκλειστικότητα ειδικές θέσεις που ανέρχονται σε επιπλέον ποσοστό του 3% των θέσεων εισακτέων των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η κατάληψη των θέσεων αυτών θα γίνει χωρίς εξετάσεις, με επανυποβολή μηχανογραφικού στο πλαίσιο της διαδικασίας του 10% (ως παλαιοί απόφοιτοι).

Πέραν των ανωτέρω θέσεων που θα καλυφθούν κατ’ αποκλειστικότητα από τους αποφοίτους του 2011, οι ίδιοι απόφοιτοι θα συμμετέχουν και στο 10% των θέσεων εισακτέων και στις αντίστοιχες με αυτές θέσεις ειδικών κατηγοριών, ως υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών, μαζί με τους αποφοίτους του 2010 που θα επανυποβάλουν μηχανογραφικά.
Με την ανωτέρω ρύθμιση αποκαθίσταται η όποια αδικία ή τυχόν άνιση μεταχείριση έναντι των υποψηφίων του έτους 2011.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
-Απόφοιτος του 2011 που εμπίπτει σε μια τουλάχιστον από τις ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές επαναοριοθετούνται επί το ευμενέστερο με τη νέα ρύθμιση, μπορεί φέτος, καταθέτοντας το μηχανογραφικό του δελτίο, να διεκδικήσει- χωρίς νέα εξέταση- την εισαγωγή του σε κάποια από τις σχολές προτίμησής του, τόσο με το γενικό 10% που αφορά στους αποφοίτους 2011, είτε μέσω των ειδικών κατηγοριών εντός του 10%, είτε με το επιπλέον-για τις ειδικές κατηγορίες- 3% επί του συνόλου των εισακτέων του κάθε τμήματος και της κάθε σχολής. Η διαδικασία γίνεται χωρίς ηλικιακό περιορισμό, χωρίς εισοδηματικό περιορισμό και χωρίς περιορισμό διοικητικής περιφέρειας.
-Απόφοιτος του 2012, που εμπίπτει σε μια τουλάχιστον από τις ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές επαναοριοθετούνται επί το ευμενέστερο με τη νέα ρύθμιση, μπορεί να διεκδικήσει μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων την εισαγωγή του σε κάποια από τις σχολές προτίμησής του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ειδικές επιπλέον θέσεις μέχρι 20% επί του συνόλου των εισακτέων σε κάθε τμήμα και κάθε σχολή.
Στην ίδια τροπολογία, η οποία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τοπική Ανάπτυξη και την Αυτοδιοίκηση. Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/Ε.Κ», περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν και σε άλλα σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα:
Συγκεκριμένα:

Για τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα των ΑΕΙ:
Αίρονται σημαντικά εμπόδια ως προς την υλοποίηση και εκτέλεση των έργων ή προγραμμάτων των Ιδρυμάτων δημιουργώντας έτσι ευκαιρίας απασχόλησης σε νέους επιστήμονες αλλά και τη δυνατότητα περιορισμού του φαινομένους της διαρροής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Για τα ιδιωτικά σχολεία:
-Στα μαθήματα πληροφορικής και ξένων γλωσσών παρέχεται η δυνατότητα κατανομής των μαθητών κάθε τάξης, ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών τους, σε περισσότερα τμήματα. Συγχρόνως, παρέχεται η δυνατότητα παράλληλης διδασκαλίας διαφορετικών ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία α΄θμιας και β’ θμιας.
Με αυτή την τροπολογία όχι μόνον εξασφαλίζονται αλλά και δημιουργούνται θέσεις εργασίας ενώ αποτρέπονται οι απολύσεις.
-Αποσύρθηκαν τα εδάφια δ’ και ε’ που αναφέρονται στις αναιτιώδεις καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απολύσεων αλλά και με σκοπό να υπάρξει διάλογος σε τριμερές επίπεδο (Υπουργείο Παιδείας-εκπαιδευτικοί-ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων) εντασσόμενος σε μια γενικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Για τη χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών;
Αποσύρθηκε η προτεινόμενη ρύθμιση για τον καθορισμό ενιαίων κριτηρίων χορήγησης της διδακτικής επάρκειας. Μολονότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης υπαρκτών προβλημάτων, απαιτεί περαιτέρω διάλογο με τους ενδιαφερομένους και τα Πανεπιστήμια.

Για τα Αρμενικά και Ισραηλιτικά σχολεία:
Με τη σχετική διάταξη ρυθμίστηκαν θέματα αποσπασμένου προσωπικού στα σχολεία αυτά.
Ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης δήλωσε κατά την παρέμβασή του στη Βουλή:
«Με την τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρυθμίζονται θέματα πολυτέκων και τριτέκνων με τρόπο με τον οποίον επιλύονται σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των οικογενειών αυτών.
Παράλληλα επιλύονται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ερευνητικών προγραμμάτων των ΑΕΙ παρέχοντας με αξιοκρατικό τρόπο ευκαιρίες απασχόλησης νέων επιστημόνων, ώστε να περιοριστεί η διαρροή στο εξωτερικό.»
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε κατά την παρέμβαση της στη Βουλή:
«Ο Νόμος 3966 του 2011 κατήργησε τις μεταγραφές και θέσπισε τις ειδικές κατηγορίες, έτσι ώστε τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να μην ταλανίζονται με τη χρονοβόρα- και έως ένα βαθμό αδιαφανή- διαδικασία των μεταγραφών κατά την όποια φορτώνονταν- ιδίως τα Ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- με πάρα πολλούς φοιτητές.

Από τον Νοέμβριο του 2011 προσπαθήσαμε να άρουμε τα εμπόδια και να βελτιώσουμε τον Νόμο αυτό, με τις 4 τροποποιήσεις στα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών.
Από την στιγμή που κτηθεί η πολυτεκνική ιδιότητα, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, διατηρείται ισοβίως, άρα αίρονται τα ηλικιακά όρια για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Αίρεται επίσης και το οικονομικό κριτήριο, όχι μόνο λόγω των οικονομικών συνθηκών, αλλά και λόγω και προβλημάτων που σχετίζονται με θέματα νομιμότητας. Καταργείται όμως και η προϋπόθεση της διοικητικής Περιφέρειας. Αυτό αίρεται με δύο τρόπους: πρώτον μέσω της ρύθμισης που έχει κατατεθεί και δεν έχει απολύτως καμία προϋπόθεση, ως εκ τούτου, αμέσως μετά θα βγει η ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου και δεύτερον, επαναφέροντας καταρχήν τη διαδικασία του 10%, βάσει της οποίας όλοι οι υποψήφιοι του 2011 έχουν δικαίωμα να μετάσχουν σε αυτήν. Αλλά έχουμε επιπλέον του ποσοστό 10%, για όσους έδωσαν εξετάσεις το 2011, ένα πρόσθετο ποσοστό 3% για να μπουν τα παιδιά αυτά στο Πανεπιστήμιο. Να ξεκαθαρίσω ότι για όλες τις κατηγορίες ισχύει η αναδρομικότητα, αλλά δεν μπορεί να ισχύει για άπειρες θέσεις.»

Δρ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος ,αναδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αδυναμία των μέχρι σήμερα δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση.

Με μια εύκολη ανάγνωση ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει γιατί κατά κύριο λόγο αυτό συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Ο καταστροφικός τρόπος άσκησης της εξουσίας τα δυο τελευταία χρόνια , ο <<ερασιτεχνικός ;>> και όχι μόνο , πολιτικά τρόπος διαχείρισης της κρίσης ,ήταν βέβαιο ότι θα το έφερνε σε αυτή την κατάσταση πλήρους αποσυσπείρωσης.

Στον αντίποδα έχομε τη ΝΔ , που εμφανίζει παρόμοια συμπτώματα σε μικρότερο ποσοστό, άλλα είναι ένα φαινόμενο που χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης.
Ανάμεσα στα πολλά επιχειρήματα που ακούγονται και ...........

κυρίως αυτό που κυριαρχεί είναι γιατί ενώ ο Α. Σαμαράς χρησιμοποιεί όλα τα δυνατά όπλα που διαθέτει ,δεν έχει καταφέρει ως σήμερα να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί το αντιμνημονιακό μέτωπο κερδίζει πόντους ανάμεσα στους ψηφοφόρους της. Γιατί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που προσέτρεξαν να τον ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές δεν πείθονται. Γιατί χρησιμοποιούνται επιχειρήματα από την πλευρά του, ότι η κύρια στόχευση των "κομματιδίων" και εννοεί κυρίως τους Α.Ε. σκοπό έχουν να στερήσουν την αυτοδυναμία από τη Ν.Δ. , και δεν πείθει;

Είναι άραγε τα επιχειρήματα όλων αυτών τόσο ισχυρά ή αναδείχτηκε Ο Μεγάλος ηγέτης , όρα Καμμένος , που έχει το πολιτικό ύψος για να ψαλιδίσει τη Ν.Δ.;
Φυσικά κανένας δεν έχει πειστεί για κάτι τέτοιο.
Με μια προσεκτική ματιά εύκολα μπορούμε να χωρίσουμε την πολιτική του Α. Σαμαρά σε δυο περιόδους. Την πρώτη ,ως τον Οκτώβριο του 2011 και την δεύτερη από τότε ως σήμερα. Και οι δυο περίοδοι έχουν την υπογραφή του ίδιου ανθρώπου.
Κανένας Καμμένος δεν έχει πείσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να την εγκαταλείψουν. Η ισχυρή επιχειρηματολογία κατά του μνημονίου ως τον Οκτώβριο του 2011,του Α. Σαμαρά είναι εκείνη που το έκανε .Και τώρα πια βρίσκεται ο αρχηγός της Ν.Δ. απέναντι στον ίδιο τον εαυτό του.

Έχουμε λοιπόν την επαλήθευση του μύθου του Δρα Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ.; Κανείς δεν ξέρει.
Όμως στην πολιτική για να πείσεις τους ψηφοφόρους πρέπει να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου για την ορθότητα των επιχειρημάτων σου, και μέχρι σήμερα η εικόνα που προσλαμβάνουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν οδηγεί σε τέτοια συμπεράσματα.
Ο αυθόρμητος και χειμαρρώδης λόγος κατά του Μνημονίου που εκφωνούσε ο Α. Σαμαράς ως τα τέλη του 2011,έχει αντικατασταθεί από μια εικόνα ανθρώπου που για άλλα προσπαθεί να πείσει και άλλα πιστεύει. Στον ίδιο εναπόκειται να πείσει τον εαυτό του πρώτα και τότε σίγουρα θα βρει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να πείσει και τους ψηφοφόρους. Και ας περιμένουμε να δούμε ποια πλευρά θα υπερισχύσει ,εκείνη του Δρ. Τζέκυλ ή εκείνη του Μίστερ Χάιντ.

Το διακύβευμα μιας τέτοιας τελικής απόφασης, είναι πια τόσο μεγάλο ,και αφορά την ίδια την ύπαρξη της Πατρίδας, που δεν χωρούν ούτε μικροπολιτικά συμφέροντα ούτε προσωπικές φιλοδοξίες.


Νίκος Α. Φωτέας
Μηχανολόγος Μηχανικός
Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας
Επικ.Ανεξ.Δημ.Παρ.Πρωτοπορία.

Οι ευχές που μας στέλνετε.




Επιστολή Κόλλια για το Νέο Δ.Σ. του Πυρσού

Φίλες και Φίλοι,
σας εκφράζω τα συγχαρητήρια μου για την εκλογή σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του καταξιωμένου στη συνείδηση των συμπολιτών μας Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών ο «ΠΥΡΣΟΣ».
Είναι αυτονόητο ότι η πρόθεσή μας να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την συνεργασία μας είναι σταθερή.

Στο κάθε καιρό αλλά ιδιαίτερα αυτή .........

την κρίσιμη για την πατρίδα και τον τόπο μας περίοδο οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν κύτταρα ανάπτυξης και ανάδειξης των πολιτιστικών δυνατοτήτων του τόπου μας.

Φιλικά
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Οι ευχές που μας στέλνετε




2η εκδρομή στον καταρράκτη της Βάλτας

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για φυσιολατρικές εξορμήσεις και για μια επίσκεψη στον καταρράκτη της Βάλτας. Η φύση οργιάζει, τα πλατάνια είναι καταπράσινα και το νερό που κατεβαίνει από τα Κόκκινα Πατερά είναι διάφανο και καθάριο. Γι αυτό και είπαμε να οργανώσουμε για δεύτερη χρονιά μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, μια μικρή εκδρομούλα για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το μέρος, αλλά και για όσους θέλουν να το ξαναεπισκεφθούν...

Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία της ............

Βάλτας το Μ. Σάββατο, 14/4/2012, στις 10:30 το πρωί, εκτός και εάν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες και όλοι μαζί θα κατηφορίσουμε με τα οχήματά μας προς το σημείο. Θα αφήσουμε τα οχήματα στο σημείο που ξεκινά ο χωματόδρομος για τον καταρράκτη και μετά από περπάτημα 20 λεπτών περίπου θα φτάσουμε στο μονοπάτι που κατεβαίνει σε αυτόν. Μετά τα πράγματα είναι εύκολα αφού το μονοπάτι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας λίγο νερό και να φορέσετε αθλητικά παπούτσια. Oι πιο τολμηροί μπορούν να φέρουν το μαγιό τους, καθώς η λίμνούλα του καταρράκτη είναι ότι πρέπει για μπάνιο...

Ραντεβού το Μ. Σάββατο λοιπόν, στην πλατεία της Βάλτας στις 10.30 π.μ.

Φωτογραφίες από την Περσινή εκδρομή

Video από την πρώτη εκδρομή

Από το Βάλτα Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ
Η Περσινή εκδρομή που είχε οργανωθεί ήταν κάτι παραπάνω από τέλεια. Περάσαμε υπέροχα, περάσαμε μοναδικά, ευχαριστηθήκαμε και απολαύσαμε την φύση.
Είναι μια εκδρομή που σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα να πάτε όσοι δεν έχετε πάει στους καταρράκτες. Η μαγεία του τοπίου είναι μοναδική.
Μπορείτε να διαβάσετε και την εμπειρία μας από την περσινή εκδρομή. Το Video έτσι και αλλιώς είναι το ίδιο με την διαφορά ότι αλλάζουν τα λογότυπα καθώς ήταν μια προσφορά μας στον διοργανωτή της εκδρομής.




Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 9-4-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.