Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σωστός ο Πρόεδρος.......

Επιτέλους και ένας πρόεδρος που δεν μασάει τίποτα και δηλώνει ευθαρσώς στους πολιτικούς ότι απαγορεύεται να μπουν στο κατάστημα του.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκο Φάμπα ο οποίος κόλλησε στο τζάμι του καταστήματος του ένα μεγάλο πράσινο χαρτόνι που αναγράφει με κεφαλαία γράμματα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ".

Σωστός λοιπόν ο Πρόεδρος. Είχε προειδοποιήσει έγκαιρα....
Αλλά εδώ που τα λέμε θα θέλαμε να ..........

ξέρουμε τι θα κάνει ο ίδιος όταν κάποιος πολιτικός αψηφίσει την ταμπέλα και μπει στο κατάστημα. θα τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές;

Πάντως πολυ γουστάρουμε τον πρόεδρο. Μάγκας ο Νικόλας.

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Ελληνογαλλικός… πόλεμος ξέσπασε με αφορμή τον Πύργο του Άιφελ. Όχι αυτόν των Παρισίων, αλλά τον άλλο, των Φιλιατρών. Αν πίστευε κανείς το ελληνικό διαδίκτυο χθες, τότε αυτή η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, τεκμηριωμένη, με δηλώσεις του προβεβλημένου δημάρχου των Παρισίων, Μπερτράν Ντελανοέ, να ξιφουλκεί κατά των Φιλιατρινών και του ευεργέτη των Φιλιατρών, Χ. Φουρναράκη, που είχε την έμπνευση να φτιάξει το ομοίωμα του συμβόλου της πόλης του φωτός στη γραφική πατρίδα του. Μήπως, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Όσοι αναπαρήγαγαν χθες την «είδηση», δηλαδή δεκάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μπλογκ, απλώς είχαν καταπιεί… αμάσητο το πρωταπριλιάτικο ψέμα της εφημερίδας «Θάρρος» της Καλαμάτας. Ο συντάκτης της εφημερίδας, Ηλίας Γιαννόπουλος, έχει παρελθόν στα επιτυχημένα πρωταπριλιάτικα «Ρεπορτάζ».
Πρόπερσι η Κυπαρισσία αναζητούσε στα στενά της .............

Άνω Πόλης τους χολιγουντιανούς ηθοποιούς που θα γύριζαν ταινία για τον Τρωικό Πόλεμο.
Πέρυσι κάθε σαραντάρα στους Γαργαλιάνους ήταν ύποπτη για συμμετοχή σε όργια με νεαρούς και φέτος σκαρφίστηκε την αντίδραση Ντελανοέ για την ύπαρξη αντιγράφου του Πύργου στα Φιλιατρά.

Από όσους, μάλιστα, έκαναν αναπαραγωγή του πρωταπριλιάτικου αστείου, κάποιοι έβαλαν και τις υπογραφές τους φαρδιές πλατιές στα διαδικτυακά… ρεπορτάζ τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναπαράγεται στο Ίντερνετ ως πραγματική είδηση ένα μήνυμα χωρίς έλεγχο και διασταύρωση.

Αναδημοσίευση από «ΤΑ ΝΕΑ»
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Θα ακούτε Γιαννόπουλος από το Θάρρος και θα τρέμετε........

ΟΑΕΔ: Από Μεγάλη Τρίτη το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους

Το δώρο Πάσχα 2012 θα καταβάλλεται από τη Μεγάλη Τρίτη στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του ...........

Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται η προσέλευση τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Ο Πάνος Καμμένος στον Real FM 5/4/2012




Λαθρομεταν​άστες : Μία ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Η προεκλογική περίοδος ξεκινά και στην ατζέντα των προτεραιοτήτων των κομμάτων, φιγουράρει η επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, η διόγκωση του οποίου τείνει να αποσυντονίσει πλήρως τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας .

Αφού το ζήτημα αυτό αφέθηκε εδώ και πολλά χρόνια να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και να δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στις μεγαλουπόλεις, ελήφθησαν αποφάσεις για την εν μέρει καταστολή του, διότι συγχρόνως με την υποβάθμιση των Ελληνικών πόλεων, τροφοδοτεί κυρίαρχα την εγκληματικότητα και το παραεμπόριο.

Οι Έλληνες λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας και ...........

του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των λαθρομεταναστών, άρχισαν να αισθάνονται ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι και να εγκαταλείπουν ακόμη και περιουσίες έρμαια στα χέρια των παρανόμων μεταναστών, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.

Ομοίως και η Ελληνική περιφέρεια εγκαταλελειμμένη κι αυτή στην τύχη της , γίνεται χώρος επιδρομής πλιατσικολόγων και στυγνών εγκληματιών που είναι αδίστακτοι και δε σέβονται τις ανθρώπινες ζωές.

Γιατί όμως δημιουργήθηκαν όλα αυτά;

Διότι οι…..φαεινές ιδέες του πρώην πρωθυπουργού-με τη στήριξη όλων των υπουργών του- οδήγησαν στη ψήφιση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, που εκ του αποτελέσματος απεδείχθη καταστροφικός για την πατρίδαμας.

Μέσω λοιπόν του ευνοϊκού για τη λαθρομετάστευση αυτού νόμου, κατάφεραν κι έκαναν την Ελλάδα παράδεισο των λαθρομεταναστών και εφαλτήριο για να βάλουν….πόδι στην Ευρώπη!

Είμαστε εξ αιτίας αυτής της εθνικά επικίνδυνης πολιτικής που στηρίζουν όλες οι λεγόμενες "προοδευτικές" δυνάμεις, η Χώρα που έχει δεχτεί τους περισσότερους λαθρομετανάστες από όλες της Χώρες της Ευρώπης.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από 1.000.000 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων 150.000 πέρασαν τα ελληνικά σύνορατο 2009, 135.000 το 2010 και 130.000 το 2011, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αστυνομικές αρχές ακόμη και στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Μόλις οι αρχές της Ελλάδας τους άφηναν ελεύθερους , με σαφή εντολή να …φύγουν μόνοι τους από την Ελλάδα, άρχιζε ο δεύτερος καταστροφικός κύκλος.

Φτάνοντας κυρίως στην πρωτεύουσα , αμέσως τα παράνομα κυκλώματα τους παραλάμβαναν, τους νοίκιαζαν άθλιες γκαρσονιέρες προς πέντε ευρώ την ώρα, τους ανάγκαζαν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα, αλλά και ναρκωτικά,ενώ ορισμένοι από αυτούς εντάσσονταν αναγκαστικά στα κυκλώματα των 1000 περίπου παράνομων οίκων ανοχής .

Έτσι όλο αυτό το άθλιο σύστημα δημιουργούσε με αυξανόμενο ρυθμό και υγειονομικά προβλήματα. Οι παράνομοι μετανάστες γίνονταν πολύ εύκολα φορείς μεταδοτικών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, η ηπατίτιδα και το AIDS και το μετέδιδαν με ευκολία σε όσους τους συναναστρέφονταν.

Η πραγματικότητα είναι, πως εάν η Πολιτεία δείξει αποφασιστικότητα και θέληση να πατάξει το φαινόμενο αυτό, μπορεί να τα καταφέρει.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε, προβλέπει τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε ελεγχόμενους χώρους κράτησης κι ως εκ τούτου, τιθάσευση της μικροεγκληματικότητας,της πορνείας, του παραεμπορίου και απόδοσης πάλι στους κατοίκους ,των κέντρων των πόλεων που είχαν παράνομα καταλάβει οι λαθρομετανάστες. Πολλοί από αυτούς είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εγκαταλείψουν μόνοι τους την Ελλάδα, όταν θα καταλάβουν ότι είναι πλέον ελεγχόμενοι και περιορισμένοι.

Χαρακτηριστική της σοβαρότητας της κατάστασης ,είναι η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. κ. ΑντώνηΣαμαρά :«Η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι» δίνοντας το σύνθημα πως πρέπει «να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας»,

Η άμεση κατάργηση του καταστροφικού νόμου Ραγκούση «περί ιθαγένειας» και φυσικά η διεκδίκηση από πλευράς μας πιο ενεργούς συμβολής της Ε.Ε. στην τιθάσευση και ει δυνατόν επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει κυρίαρχα η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης , είναι στην ατζέντα της Ν.Δ. για τη λαθρομετανάστευση .

Αυτό που είναι ιδιαιτέρως λυπηρό είναι η προσπάθεια εκμετάλλευσης του ζητήματος αυτού από μερίδα του πολιτικού κόσμου, όπου με κραυγές,πόλωση και δημιουργία εντυπώσεων επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια , το φόβο και την αγανάκτηση.Όσοι αυτή την κρίσιμη ώρα επενδύουν πολιτικά μόνο στο θυμό και τη δυσαρέσκεια προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα .

Ελπίδα μας είναι η συνετή προσέγγιση του προβλήματος και η βούληση για την επίλυσή του!

Πολιτική απορρήτου και όροι χρήσης – τι πρέπει να γνωρίζουμε

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση που πυροδότησε η Google σχετικά με τις αλλαγές που εισήγαγε στην πολιτική απορρήτου της την 1η Μαρτίου 2012 , είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την έννοια των όρων privacy και terms που εμφανίζονται στους έγκυρους ιστοχώρους και αποτελούν το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα κατά την εγγραφή μας σε οποιαδήποτε υπηρεσία.

Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αναδυόμενα................

κουτάκια που αναγράφουν ένα κείμενο σαν το παρακάτω:«έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου». Όμως, οι περισσότεροι από εμάς προσπερνούμε τις σελίδες αυτές με τους, ομολογουμένως αρκετές φορές, πυκνογραμμένους και δυσνόητους όρους, και «κλικάρουμε» αμέσως το αντίστοιχο κουτάκι. Ωστόσο, αυτά τα «τα ψιλά γράμματα» που βρίσκουμε συνήθως στις εν λόγω παραπομπές κάτω δεξιά στην οθόνη μας, είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε κατά την πλοήγηση μας στο Διαδίκτυο.

 Τι είναι η Πολιτική Απορρήτου -- Privacy policy;

Πρόκειται για κείμενο στο οποίο ένας ιστοχώρος δηλώνει ποια δεδομένα των επισκεπτών του συλλέγονται και με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται. Επίσης, αναφέρει πώς ο ιστοχώρος διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά, για παράδειγμα αν μεταφέρονται σε μητρική ή θυγατρική εταιρεία ή αν δίνονται σε τρίτους. Επιπλέον, διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους συλλέγει τα στοιχεία των χρηστών και τις επιλογές που προσφέρει για ενημέρωση ενός συγκεκριμένου χρήστη σχετικά με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, π.χ. εάν δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης στα συλλεχθέντα στοιχεία. Βάσει πολλών ιστοχώρων, τα στοιχεία αυτά συλλέγονται για να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες, και αφορούν τόσο βασικά στοιχεία, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η γλώσσα, όσο και πιο σύνθετα, όπως π.χ. οι διαφημίσεις που ‘επισκέπτονται’ οι χρήστες

 Τι είναι οι όροι χρήσης --Terms and conditions;

Οι όροι χρήσης μας ενημερώνουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας σε έναν ιστοχώρο, αλλά και την πολιτική των διαχειριστών της σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, τα πνευματικά δικαιώματα κ.α. Έτσι, π.χ., σε πολλούς δημοφιλείς ιστοχώρους, όπως το YouTube ή το Facebook, οι όροι χρήσης αναφέρουν ευκρινώς ότι απαγορεύεται η χρήση τους από ανήλικους κάτω των 13 ετών, ή ότι πρέπει πάντα να δίδονται αληθή στοιχεία (όπως η ακριβής ημερομηνία γέννησης). Οι όροι χρήσης αφορούν σε μεγάλο βαθμό στο πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν χρησιμοποιούμε έναν ιστοχώρο: δεν μπορούμε να δημοσιεύουμε πληροφορίες που καταπατούν τα δικαιώματα τρίτων ή των οποίων δεν κατέχουμε πνευματικά δικαιώματα, δεν πρέπει αναρτούμε υλικό με ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο ή που σχετίζεται με πορνογραφία, δεν πρέπει να παρενοχλούμε άλλους χρήστες, κ.λπ. Επίσης οι περισσότεροι ιστοχώροι διαφυλάττουν μέσα από τους όρους χρήσης τα πνευματικά τους δικαιώματα σχετικά με τη χρήση του λογισμικού και των υπηρεσιών που παρέχουν, και ενημερώνουν για τις ευθύνες τους - ή την αποποίηση ευθυνών - σε σχέση με τις υπηρεσίες αυτές.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ιστοχώροι ενδέχεται να τροποποιούν την πολιτική απορρήτου τους και τους όρους χρήσης. Γι’ αυτό, όπως αναγράφεται ευκρινώς στις σελίδες αυτές, είναι καλό να ανατρέχουμε στα κείμενα αυτά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς συναινούμε και σε όλες αυτές τις τροποποιήσεις (!) Τέλος, ας αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω κείμενα ως ένα ηλεκτρονικό συμβόλαιο, επί του οποίου «συναινώντας» ή κάποιες φορές ακόμα και απλά χρησιμοποιώντας τη συνδεμένη με τους όρους υπηρεσία βάζουμε από κάτω την υπογραφή μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, κιν. 6948 729493

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 04-4-2012




Χείμαρρος ο λόγος του Πάνου Καμμένου στην βουλή.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.