Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Σκληρή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την εισβολή αναρχικών στο Ήπειρος TV1

Θρασύδειλη επίθεση παρακρατικών στον μοναδικό τηλεοπτικό σταθμό της περιφέρειας που έδωσε βήμα (για λίγα λεπτά) σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Πριν από μία εβδομάδα, ο τηλεοπτικός σταθμός Ήπειρος TV1 έδωσε τον λόγο για 8 λεπτά στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Επρόκειτο για τη μοναδική φορά που στέλεχος της Χρυσής Αυγής εκλήθη σε κανάλι της περιφέρειας για να παρουσιάσει τις βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος.
Εκτός των άλλων τόνισε ότι ζούμε σε μία .........

κατ' επίφαση δημοκρατία και αυτό το αντελήφθησαν πλέον και οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο σταθμό. Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο και η σκληρή ανακοίνωση που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή.Οι γνωστές λιράτες κότες των Ιωαννίνων - που πριν κάποια χρόνια είχαν αποπειραθεί να επιτεθούν σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και ακόμα τρέχουν - εισέβαλαν χθες στο σταθμό Ήπειρος TV1. Μιλάμε για το μοναδικό κανάλι της περιφέρειας που έδωσε βήμα σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για να εκφράσει (μέσα σε ελάχιστα λεπτά) τις θέσεις του Κινήματος.Για τη συγκεκριμένη παράνομη επίθεση ουδείς συνελήφθη, παρ' όλο που τα εν λόγω άτομα είναι πασίγνωστα στις αρχές. Δε μιλάμε για απλή ασυλία, αλλά για ξεκάθαρη παρακρατική δράση, που προωθείται ανοικτά από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Δεν είναι τυχαίο πως για όσες εγκληματικές επιθέσεις έχουν στόχο τη Χρυσή Αυγή το τελευταίο διάστημα (με κορυφαία την εισβολή στα γραφεία μας στην Πάτρα) δεν έχει σημειωθεί ούτε μία προσαγωγή!

Με όλα αυτά τα γελοία μέσα είναι αδύνατο να ανακοπεί η ορμή του Εθνικιστικού Κινήματος. Η Χρυσή Αυγή εύχεται περαστικά στις θρασύδειλες κότες των Ιωαννίνων και τους υπενθυμίζει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ο λαός μας αγαπάει, είναι γιατί τους έχουμε κάνει επανειλημμένως την "κηδεία". Ας τους μαζέψει ο φίλος τους ο Χρυσοχοΐδης, για να μη θυμηθούμε και πάλι τις αξέχαστες (αποτυχημένες) αντισυγκεντρώσεις τους και τα πανελλήνια ρεκόρ τους στο κατοστάρι...

Έρχεται στις 21 Απριλίου μια μεγάλη αποκλειστικότητα από το Φιλιατρά News

Ενα Video με τίτλο "Το αυγό" που δεν υπάρχει σαν αρχείο ΠΟΥΘΕΝΑ. Ουτε καν στην ΕΡΤ.
Θα το έχουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους αναγνώστες του Φιλιατρά News.

"Το Αυγό" είναι γραμμένο από τον Κώστα Μουρσελά και παίχτηκε επι χούντας στην σπαυδαία σειρά "Εκείνος και Εκείνος" που ήταν μια ιδαίτερα ανατρεπτική και χτυπούσε την δικατατορία.
Για να αποφύγουν τη λογοκρισία έπρεπε το σενάριο να είναι έξυπνο, και οι αιχμές κοφτερές.

Στην τότε σειρά έπαιζαν ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και.........

ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ο οποίος συμμετέχει στο θεατρικό του γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Θυρίδα 111"που ανεβαίνει απο τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και στην Κ.Ε.Δ.Α-Μ (κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αργους- Μυκηνών), θα τιμηθεί στις 21 Απριλίου στο Άργος όπου μετά την παράσταση θα προβληθεί το "Αυγό".

Να σημειωθεί πως η ταινία δεν υπάρχει σε κανένα αρχείο, ούτε καν της ΕΡΤ, καθώς τη μοναδική κόπια διαθέτει μόνο ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.
Τo Φιλιατρά News εξασφάλισε και θα προβάλλει κατ' αποκλειστικότητα το επίμαχο Video με τίτλο "Το Αυγό" το Σάββατο 21 Απριλίου, τιμώντας τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο και την μνήμη του αξέχαστου Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Δεν προβλέπεται ψηφιακή κάλυψη για τα Φιλιατρά μέσω Digea

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Τον κίνδυνο μα μείνει χωρίς κάλυψη με ψηφιακό σήμα αντιμετωίζει η περιοχή των Φιλιατρών αφού σύμφωνα με τον χάρτη κάλυψης της Digea τα κέντρα ψηφιακής εκπομπής δεν καλύπτουν κανένα την περιοχή μας.

Είναι σε όλους μας γνωστό στα Φιλιατρά, ότι η λήψη που κάνουμε από τα δύο κέντρα εκπομπής (Πύργου Ηλείας και Αίνου Κεφαλονιάς) δεν είναι και η καλύτερη τον χειμώνα αλλα το καλοκαίρι τα προβλήματα λήψεις με την Ιταλία είναι αμέτρητα με τις παρεμβολές.

Ψάχνοντας να δούμε πότε περίπου θα καλυφθεί η .........

περιοχή μας με το ψηφιακό σήμα της Digea, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι τα κέντρα εκπομπής της Digea ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΠΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία. θα μου πείτε τις μας ενδιαφέρει για την Κυπαρισσία... Σωστό αυτό. Δεν μας ενδιαφέρει.
Τα Φιλιατρά όμως μένουν χωρίς κάλυψη και αυτό είναι ξακάθαρο στους χάρτες της Digea.

Στην Μεσσηνία, το κέντρο εκπομπής ψηφιακού σήματος είναι το πεταλίδι. Ένα κέντρο εκπομπής που δεν μπορούσε ΠΟΤΕ να καλύψει τα Φιλιατρά. Ανέκαθεν έφτανε οριακά μέχρι τους Γαργαλιάνους όπου εκεί κάνουν οι περισσότεροι λήψη από το πεταλίδι.
Εμείς όμως είμαστε ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ λήψης (από το πεταλίδι πάντα)....

Ψάξαμε στην Digea για Φραγκαπήδημα (Πύργο Ηλείας)... Δεν υπάρχει σημείο εκπομπής.
Ψάξαμε για Αίνο Κεφαλλονιάς... Δεν υπάρχει σημείο εκπομπής.
Ακαρνανικά υπάρχει αλλά δεν καλύπτει Φιλιατρά ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ.
Ψάχνουμε για Ζάκυνθο τουλάχιστον μήπως και καλυφθούμε απο εκεί.... Δυστυχώς δεν υπάρχει καν κέντρο ψηφιακής εκπομπής....
Μένουμε τελικά εκτός ψηφιακής τηλεόρασης?

Κλίκ στις επισυναπτόμενες εικόνεςΓιαούρτια σε παρουσιαστή ειδήσεων την ώρα του δελτίου [ VIDEO ]

Επίθεση με γιαούρτια και αβγά δέχτηκε χθές το βράδυ ο παρουσιαστής των ειδήσεων του καναλιού Ηπειρός TV1 Παναγιώτης Μπούρχας.

Την ώρα που το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν on air, και ο παρουσιαστής συνομιλούσε με τον υποψήφιο του Κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" κ. Σταμπουλίδη, περίπου στις 21:20 άγνωστοι εισέβαλαν στο πλατό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και υπέρ των Μεταναστών και λαθρομεταναστών (!!!!!) άρχισαν να πετούν γιαούρτια και αυγά στον παρουσιαστή κάνοντας τον απο πάνω μέχρι κάτω άσπρο.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή ο λόγος της ...........

επίθεσης είναι επειδή ο παρουσιαστής είχε φιλοξενήσει την προηγούμενη Πέμπτη στην εκπομπή του "Εν λευκώ" εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής....
Και ενω έγινε ότι έγινε, απο την ροή έριξαν μεν θέμα ο παρυσιαστής ξαναβγήκε και μίλησε για το συμβάν.

Δείτε ολόκληρο το VideoΤο πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων στα Φιλιατρά

Σε ισχύ τίθεται από την Μεγάλη Δευτέρα το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων στα Φιλιατρά και θα ισχύσει ολη την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αναλυτικά: ........

Από την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου έως και την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου τα καταστήματα στα Φιλιατρά θα λειτουργούν από τις 08:00 - 21:00.

Την Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ

Το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου από τις 08:00 - 19:00

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 15 Απριλίου και Δευτέρα του Πάσχα 16 Απριλίου όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Η εκλογική ανατροπή γέννησε προβληματισμούς…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καθώς έρχονται οι δικές μας Εθνικές Εκλογές καλώ την προσοχή σας στην εντυπωσιακή εκλογική ανατροπή της 29ης Μαρτίου στην Αγγλία που καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη ιστορικά ανατροπή σε επαναληπτικές εκλογές για το Βρετανικό Κοινοβούλιο, και γέννησε προβληματισμούς καθοδόν προς τις Βρετανικές εκλογές Αυτοδιοίκησης της 3ης Μαΐου.
Η ανατροπή αφορά στις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν για την Βουλευτική έδρα του Δυτικού Bradford αφού τον Φεβρουάριο παραιτήθηκε ο ήδη εκλεγμένος Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος για λόγους υγείας.
Στην αναμέτρηση συμμετείχε και ο κ George Galloway, που είχε .............

διαγραφεί από το Εργατικό Κόμμα για τις ανατρεπτικές και εκτός Κομματικής γραμμής θέσεις του που αφορούσαν όχι μόνο τοπικά και εθνικά θέματα αλλά και διεθνή όπως το Παλαιστινιακό και το Ιράκ.

Ο κ Galloway κατάφερε να ανατρέψει ΟΛΑ τα προγνωστικά και να κερδίσει την βουλευτική έδρα παίρνοντας το 56% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του ασθμαίνοντες όχι μόνο τον υποψήφιο του Συντηρητικού Κόμματος του κ Cameron με το 8% αλλά και τους Εργατικούς του κ Milliband πουO κ Galloway είναι ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο, είχε υπηρετήσει ως Βουλευτής των Εργατικών πριν διαγραφεί από το Κόμμα το 2003 εξαιτίας των δραστηριοτήτων και θέσεών του όπως την αντίδρασή του για τον πόλεμο του Ιράκ.
Παραθέτω στοιχεία της βιογραφίας του:
Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1954 και ανήκει στο Κόμμα British Respect Party, συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών, τώρα Member of Parliament (MP) for Bradford West. Είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως Βουλευτής του Labour Party, στην περιοχή Glasgow Hillhead και στην περιοχή Glasgow Kelvin από το 1987 ως το 2005. Διεγράφη από το Κόμμα τον Οκτώβριο του 2003, την ίδια χρονιά που είχε τραβήξει επάνω του την Εθνική προσοχή για την αντίδρασή του στο πόλεμο του Ιράκ Iraq War. Στη συνέχεια έγινε καταστατικό μέλος και συνιδρυτή του αριστερού Κόμματος Respect Party και είχε εκλεγεί Βουλευτής στην έδρα του Bethnal Green and Bow in 2005.[4] In 2010, Ακολούθησε η ανεπιτυχής προσπάθειά του για την έδρα της περιοχής Poplar and Limehouse, και το 2011 η επίσης ανεπιτυχής υποψηφιότητά του για την έδρα Glasgow list για το Κοινοβούλιο της Σκωτίας Scottish Parliament, και τελικά η πρόσφατη εκλογή του για τις επαναληπτικές εκλογές στην έδρα του Bradford West by-election, 2012.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η υποστήριξή του για τους Παλαιστινίου και η εναντίωσή του στο Ισραηλινό Κράτος και τη συμπεριφορά του απέναντι στους Παλαιστινίους (παραθέτω εδώ σχετικά δημοσιεύματα). (ο κ Galloway είναι ευρύτατα γνωστός για τον αγώνα του και την υποστήριξή του στους παλαιστινίου στη συνεχιζόμενη αντιπαλότητα μεταξύ Palestinians και Israeli–Palestinian conflict. Αγωνίστηκε για την ανατροπη των Οικονομικών περιορισμών sanctions against Iraq στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000 και εναντιώθηκε στην εισβολή στο Ιράκ 2003 invasion. Παρουσιάστηκε και ανέπτυξε τις θέσεις του στη Γερουσία των ΗΠΑ United States Senate το 2005 για τις αποκαλούμενες «παράνομες πληρωμές» στο γνωστό πρόγραμμα του ΟΗΕ «πετρέλαιο για τρόφιμα» United Nations' Oil for Food Programme.)

Σχολιάστηκε ο έντονος θρησκευτικός και «μειονοτικός» χαρακτήρας της προεκλογικής καμπάνιας του κ Galloway που υποστήριξαν με πάθος οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής ενώ ο εκλεγμένος πλέον Βουλευτής, στην επινίκια ομιλία του, ευχαρίστησε την Μουσουλμανική κοινότητα μιλώντας για «Bradford Spring» (σε αντιστοιχία με την «Arab Spring») δηλώνοντας απερίφραστα: « Ο Μουσουλμάνος είναι κάποιος που φοβάται μόνο την ημέρα της κρίσης. Εγώ είμαι έτοιμος γι 'αυτήν… "

Κλείνοντας καλώ την προσοχή σας στην αναφορά σε πρόσφατο άρθρο των Times - India σύμφωνα με το οποίο σε Έρευνα που έκανε η Βιβλιοθήκη της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων διαπίστωσε ότι ενώ ο Χριστιανισμός έχει μειωθεί, άλλες θρησκείες έχουν δει απότομες αυξήσεις.

Ο Χριστιανισμός χάνει περισσότερο από μισό εκατομμύριο πιστούς κάθε χρόνο, ενώ ο αριθμός των άθεων και αγνωστικιστών ανεβαίνει κατά σχεδόν 750.000 άτομα ετησίως.
Σχετικό άρθρο στην Βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Ινδουιστές αυξήθηκαν κατά 43 τοις εκατό κατά τα τελευταία έξι χρόνια.
Στην ίδια χρονική περίοδο, ο αριθμός των μουσουλμάνων έχει σημειώσει άνοδο κατά 37 τοις εκατό και των Βουδιστών κατά 74 τοις εκατό.
Το 2010 υπήρχαν περίπου 41,1 εκατομμύρια Χριστιανοί στη Βρετανία, 7,6 τοις εκατό λιγότεροι από ότι πριν περίπου έξι χρόνια.
Ο αριθμός των Σιχ και των Εβραίων πιστών μειώθηκε ελαφρώς, σύμφωνα με την Daily Mail.
Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι.

Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας, τόπο γέννησης του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις ως εξής:..........


Ώρα 10.30 Άφιξη μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Προσκόπων και Οδηγών Δήμου Οιχαλίας.
10.50 Άφιξη Τοπικών Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και Κοινού.
10.55 Έπαρση σημαίας στο χώρο προτομής του Ήρωα.
11.00 Τέλεση τρισάγιου προ της προτομής του Ήρωα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομο.
Στη συνέχεια:
• Κατάθεση στεφάνων
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη του Εθνικού Ήρωα.
• Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την Γυμνασιάρχη Γυμνασίου Δωρίου κ. Χατζή Δήμητρα.
• Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων Δήμου Οιχαλίας.
• Εθνικός Ύμνος.
• Παραδοσιακοί χοροί από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά και από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί έκθεση κειμηλίων με άρματα της Επανάστασης του 1821 και παραδοσιακές φορεσιές του συλλέκτη Χρήστου Κατσαμπάνη, σπάνιας λαογραφικής και ιστορικής αξίας, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Οιχαλίας.

Ανακοίνωση απο την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων υλοποίησης των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της χώρας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, παρατείνεται έως την 30η Ιουλίου 2012 αντί της 1ης Μαρτίου 201


Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την μακροχρόνια μίσθωση ή αγορά ακινήτου - γηπέδου από το Δήμο Τριφυλίας

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ προκηρύσσει δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική την μακροχρόνια μίσθωση ή αγορά ακινήτου - γηπέδου από το Δήμο Τριφυλίας καλώντας τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης. ................

1) Το ακίνητο που θα μισθωθεί ή θα αγοραστεί πρέπει :
Α) να έχει έκταση τουλάχιστον 25 στρέμματα
Β) να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τριφυλίας
Γ) να πληρεί τα παρακάτω κριτήρια σύμφωνα με το αναθεωρημένο/επικαιροποιημένο

Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου :
Χωροταξικά κριτήρια
α) απόσταση > 0,5 km από τα όρια οικισμών
β) απόσταση > 1,0 km από τα όρια του σχεδίου πόλης και από τα όρια του ΓΠΣ εγκεκριμένου με τις διατάξεις του Ν. 1337/83
γ) απόσταση από Αρχαιολογικά και Πολιτιστικά μνημεία > 0,5 km
δ) αποκλεισμός Ζώνης Α θεσμοθετημένων αρχαιολογικών περιοχών
ε) απόσταση από Θεσμοθετημένες Ζώνες Ειδικών Χρήσεων Γης > 0,5 km (από τα όρια αυτών)

Γεωλογικά – Υδρογεωλογικά κριτήρια
α) απόσταση από κοίτες ποταμών ή μεγάλων ρεμάτων > 0,5 km
β) απόσταση από λίμνες, λιμνοδεξαμενές και φράγματα > 1,0 km
Περιβαλλοντικά κριτήρια
α) αποκλεισμός δασών
β) αποκλεισμός γεωργικών εκτάσεων υψηλής παραγωγικότητας ή περιοχών με συγκεκριμένες
χρήσης γης
γ) αποκλεισμός περιοχών χαρακτηρισμένων ως RAMSAR, SPA, NATURA και Εθνικά Πάρκα
δ) αποκλεισμός ζωνών προστασίας & περιοχών φυσικού κάλλους > 0,5 km για σημειακά στοιχεία
Δ) να πληρεί τους παρακάτω πρόσθετους όρους
α) πρόσβαση ή δυνατότητα πρόσβασης σε οδικό δίκτυο
β) δυνατότητα εξασφάλισης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
γ) αποκλεισμός ανενεργών ή ενεργών ΧΑΔΑ και των πέριξ αυτών εκτάσεων σε απόσταση 1 km από την περίμετρο των παραπάνω χώρων
δ) αποκλεισμός περιοχών κοντά σε Ιερές Μονές και κοιμητήρια σε απόσταση 0,5 km

2) Α) Το ακίνητο που θα μισθωθεί ή θα αγοραστεί, θα χρησιμοποιηθεί ευθύς εξ αρχής για την τοποθέτηση – χωροθέτηση:
α) Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών
β) Μονάδας Κομποστοποίησης Οργανικών Στερεών Αποβλήτων
γ) Δεματοποιητή, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης
Β) Το ανωτέρω ακίνητο θα τύχει της προέγκρισης χωροθέτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις ανωτέρω δράσεις προ της υπογραφής της σύμβασης αγοράς ή μίσθωσης.
Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην Τ.Υ. του Δήμου ή στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Τριφυλίας Δημαρχείου 2 –Κυπαρισσία τηλέφωνο 2761360039,2761360740.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ

Σήμερα το απόγευμα η ενημέρωση - Συζήτηση από τον Αγροτικό Σύλλογο στο Βορρέειον


Ενημερωτική συζήτηση με καλεσμένους όλους τους αγρότες της περιοχής (κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, κηπευτικούς κλπ) πρόκειται να κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και ώρα 8 το βράδυ στο Βορρέειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών σχετικά με την συνεταιριστική δράση και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Αγροτικός Συνεταιρισμός στην περιοχή.

Ομιλητές στην Συζήτηση θα είναι οι κ.κ. ...........

Μυριάδης Σταύρος Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνεταιριστής και ο Μπλιάτσος Κων/νος Γεωπόνος Σύμβουλος Ανάπτυξης συνεταιρισμών - ομάδων Παραγωγών.

Κλικ στην Αφίσα

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 05-4-2012
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.

-

Ο παναθηναϊκός στο FINAL 4. Καθαρά και… εξάστερα!

Η Μακάμπι ήταν πολύ καλή και σκληρή για να πεθάνει αλλά ο Παναθηναϊκός, απλά, είναι καλύτερος! Και επιπλέον έχει… Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των «πράσινων» με 25 πόντους-τους περισσότερους όταν η μπάλα «έκαιγε»-οδήγησε την ομάδα του στην νίκη με σκορ 86-85, στο τελευταίο μεταξύ τους ματς στο ΟΑΚΑ και έδωσε στο «τριφύλλι» την πρόκριση στο Final 4 της Πόλης, όπου θα διεκδικήσει το 7ο του τρόπαιο.

Θρίλερ στο φινάλε της αναμέτρησης, καθώς ............

οι Ισραηλινοί επέστρεψαν δύο φορές από το -12 και διεκδίκησαν το ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκεί, όμως, ο Διαμαντίδης απέδειξε τον λόγο που θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα. Όταν όλοι οι συμπαίκτες του… σάστισαν και αστόχησαν στις 5/6 ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν, ο «αρχηγός» έβαλε 4/5 στο τελευταίο λεπτό και με δική του άμυνα πάνω στον Μπερστάιν στην εκπνοή, «καθάρισε»…

Εξαιρετική απόδοση και από τους Γιασικεβίτσιους (13 π), Περπέρογλου (9π) απέναντι σε μία ομάδα που έμεινε ζωντανή χάρη στα… μεγάλα σουτ του Μπλου (14 π) αλλά και κάποιες κακές αμυντικές επιλογές των «πράσινων».

Στην Πόλη, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το «παρών» στο 11ο Final 4 της ιστορίας του και στον ημιτελικό τον περιμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας…

Το ματς:

Σε ισορροπία…

Στις πρώτες επιθέσεις της η Μακάμπι προσπάθησε να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι και να τροφοδοτήσει τον Σχορτσανίτη που ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Έλληνας σέντερ μοίρασε σωστά την μπάλα και έδωσε λύσεις. Το 2-6 υπέρ της ομάδας του Μπλατ, ήταν περισσότερο όμως αποτέλεσμα της νευρικότητας των παικτών του Παναθηναϊκού που αποτυπώθηκε στα πρώτα σουτ του αγώνα.

Ο Διαμαντίδης, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, πήρε πολλές προσπάθειες και «κυνηγούσε» το πικ εν ρολ με τον Μπατίστ. Ο αρχηγός των «πράσινων» ήταν η αιτία που η Μακάμπι χρεώθηκε με πέντε ομαδικά νωρίς δίνοντας το δικαίωμα για βολές στον αντίπαλο. Ωστόσο, οι «πράσινοι» στο αμυντικό κομμάτι… χώλαιναν. Οι Ισραηλινοί με ντράιβ και αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι τους, έβρισκαν εύκολα σκορ και διατηρούσαν το προβάδισμα έστω και με βραχεία κεφαλή.

Αυτό ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να αλλάξει σε πρόσωπα την ομάδα του. Τσαρτσαρής, Γιασικεβίτσιους και Βουγιούκας μπήκαν στο παρκέ στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Το ματς όμως παρέμεινε ισορροπημένο και το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 18-20 υπέρ της Μακάμπι.

Οι «παλιοσειρές» και ο νέος…

Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού, έδιναν στην Μακάμπι ευκαιρία για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να ανοίξουν την διαφορά. Επιπλέον, τα αθλητικά προσόντα του Σμιθ, του Χέντριξ και του Ελιγιάχου δημιουργούσαν προβλήματα ενώ και επιθετικά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν είχαν καλές επιλογές.

Ο Καϊμακόγλου όμως πέρασε στο παρκέ και έδωσε ενέργεια στην ομάδα του. Έπαιξε δύο σερί εξαιρετικές άμυνες, που έλειπαν μέχρι αυτό το σημείο και η τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Μπλατ για διαμαρτυρία, οδήγησε τους «πράσινους» στο να πάρουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα έξι πόντων στα μέσα της περιόδου.

Το μομέντουμ του αγώνα ευνοούσε πλέον τον Παναθηναϊκό. Το ΟΑΚΑ είχε πάρει «φωτιά» και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν να έχουν αποβάλει το άγχος, με το σκορ στο 33-26 έπειτα από βολές του Διαμαντίδη. Η Μακάμπι είχε… χάσει τον οίστρο της στο περιφερειακό σουτ και οι «τραβηγμένες» επιλογές της μακριά από τα 6.75μ δεν είχαν στόχο. Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ «τράβηξαν το κουπί» στο σκοράρισμα και οι «πράσινοι» πήγαν στο ημίχρονο με το υπέρ του 41-32.

Μυστικό «όπλο» Stratos

Οι δύο πρώτες επιθέσεις του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο, δια χειρός Περπέρογλου και Διαμαντίδη, έστειλαν την διαφορά για πρώτη φορά στο +12. Η Μακάμπι όμως με ένα εντυπωσιακό και γρήγορο 10-0 και πρωταγωνιστή τον Οχαγιόν, έριξε την διαφορά στο καλάθι, αποδεικνύοντας στους «πράσινους» ότι δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς «βραχυκύκλωσαν»… Ο Χέντριξ έφερε στην ισοπαλία το ματς διευρύνοντας το σερί στο 12-0.

Ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τον Βουγιούκα για να «τονώσει» την γραμμή των ψηλών του και να ξεκουράσει τον Μπατίστ αλλά η λύση ήρθε από τον Περπέρογλου. Ένα δικό του μεγάλο σουτ, μία εξαιρετική άμυνα και ένα ακόμα δίποντο του Γιασικεβίτσιους, αφύπνισαν το «τριφύλλι» και του έδωσαν ξανά το προβάδισμα.

Το «νεκρό» διάστημα άνηκε οριστικά στο παρελθόν. Με «όπλο» την καλή άμυνα και το τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε… εμφατικά. Ανέβασε την διαφορά ξανά στους 10 (56-46) και πήρε το ρόλο του αφεντικού ξανά. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 62-53.

«Μίλησε» ο αρχηγός

Ο παίκτης που δημιούργησε ένα μίνι-πρόβλημα στον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν ο Σχορτσανίτης. Με τρεις επιθέσεις έδωσε σκορ στην ομάδα του αλλά οι «πράσινοι» δεν αιφνιδιάστηκαν αυτή την φορά. Ο Διαμαντίδης ήταν ο ηγέτης του… Δημιουργούσε και εκτελούσε και παρά τα σημαντικά καλάθια που έβαλε η Μακάμπι, η διαφορά έμενε σταθερά στους δέκα και πάνω…

Τα μεγάλα αν και τραβηγμένα σουτ του Μπλου, κρατούσαν την Μακάμπι μέσα στο ματς (73-67) 3.42΄πριν το φινάλε… Όταν η διαφορά έπεσε, οι «πράσινοι» με Μάριτς και Βουγιούκα να σκοράρουν, δεν σάστισε. Αμυντικά όμως δεν στάθηκε στο ύψος του. «Έφαγε» εύκολους πόντους και δεν «καθάρισε» το ματς, ακόμα και στο τελευταίο λεπτό.

Οι δύο χαμένες βολές του Αυστραλού 53΄΄ πριν το φινάλε και στην συνέχεια οι δύο βολές του Λάνγκφορντ, έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού (81-79) εξαιτίας των 5/6 χαμένων ελεύθερων βολών των «πράσινων». Όταν όμως η μπάλα… έκαιγε ο Διαμαντίδης έβαλε τις πιο κρίσιμες (4/4 εύστοχες). Ο Πνίνι όμως πήρε το φάουλ σε σουτ τριών πόντων από τον Περπέρογλου (9΄΄) και ευστόχησε και στις τρεις βολές με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην ισοπαλία 85-85.

Ο Διαμαντίδης έβαλε 1/2 στο τέλος και έπαιξε τρομερή άμυνα πάνω στον Μπερστάιν, με αποτέλεσμα να μην εκδηλωθεί επίθεση και το ματς να λήξει με 86-85.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-32, 62-53, 86-85

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 8, Λόγκαν 4, Σάτο 1, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 25 (2 τρ), (15/18 βολές), (3 ασ), Βουγιούκας 8, Καλάθης 4, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 5 (1 τρ), Γιασικεβίτσιους 13

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 8, Σμιθ 9 (9 ριμπ), Μπλου 14 (1 τρ), Ελιγιάχου 4, Μάλετ, Πνίνι 9 (2τρ), Μπερστάιν 10 (2 τρ), Οχαγιόν 10, Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 11

Sport Fm

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Σωστός ο Πρόεδρος.......

Επιτέλους και ένας πρόεδρος που δεν μασάει τίποτα και δηλώνει ευθαρσώς στους πολιτικούς ότι απαγορεύεται να μπουν στο κατάστημα του.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκο Φάμπα ο οποίος κόλλησε στο τζάμι του καταστήματος του ένα μεγάλο πράσινο χαρτόνι που αναγράφει με κεφαλαία γράμματα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ".

Σωστός λοιπόν ο Πρόεδρος. Είχε προειδοποιήσει έγκαιρα....
Αλλά εδώ που τα λέμε θα θέλαμε να ..........

ξέρουμε τι θα κάνει ο ίδιος όταν κάποιος πολιτικός αψηφίσει την ταμπέλα και μπει στο κατάστημα. θα τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές;

Πάντως πολυ γουστάρουμε τον πρόεδρο. Μάγκας ο Νικόλας.

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Ελληνογαλλικός… πόλεμος ξέσπασε με αφορμή τον Πύργο του Άιφελ. Όχι αυτόν των Παρισίων, αλλά τον άλλο, των Φιλιατρών. Αν πίστευε κανείς το ελληνικό διαδίκτυο χθες, τότε αυτή η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, τεκμηριωμένη, με δηλώσεις του προβεβλημένου δημάρχου των Παρισίων, Μπερτράν Ντελανοέ, να ξιφουλκεί κατά των Φιλιατρινών και του ευεργέτη των Φιλιατρών, Χ. Φουρναράκη, που είχε την έμπνευση να φτιάξει το ομοίωμα του συμβόλου της πόλης του φωτός στη γραφική πατρίδα του. Μήπως, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Όσοι αναπαρήγαγαν χθες την «είδηση», δηλαδή δεκάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μπλογκ, απλώς είχαν καταπιεί… αμάσητο το πρωταπριλιάτικο ψέμα της εφημερίδας «Θάρρος» της Καλαμάτας. Ο συντάκτης της εφημερίδας, Ηλίας Γιαννόπουλος, έχει παρελθόν στα επιτυχημένα πρωταπριλιάτικα «Ρεπορτάζ».
Πρόπερσι η Κυπαρισσία αναζητούσε στα στενά της .............

Άνω Πόλης τους χολιγουντιανούς ηθοποιούς που θα γύριζαν ταινία για τον Τρωικό Πόλεμο.
Πέρυσι κάθε σαραντάρα στους Γαργαλιάνους ήταν ύποπτη για συμμετοχή σε όργια με νεαρούς και φέτος σκαρφίστηκε την αντίδραση Ντελανοέ για την ύπαρξη αντιγράφου του Πύργου στα Φιλιατρά.

Από όσους, μάλιστα, έκαναν αναπαραγωγή του πρωταπριλιάτικου αστείου, κάποιοι έβαλαν και τις υπογραφές τους φαρδιές πλατιές στα διαδικτυακά… ρεπορτάζ τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναπαράγεται στο Ίντερνετ ως πραγματική είδηση ένα μήνυμα χωρίς έλεγχο και διασταύρωση.

Αναδημοσίευση από «ΤΑ ΝΕΑ»
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Θα ακούτε Γιαννόπουλος από το Θάρρος και θα τρέμετε........

ΟΑΕΔ: Από Μεγάλη Τρίτη το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους

Το δώρο Πάσχα 2012 θα καταβάλλεται από τη Μεγάλη Τρίτη στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του ...........

Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται η προσέλευση τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Ο Πάνος Καμμένος στον Real FM 5/4/2012
Λαθρομεταν​άστες : Μία ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Η προεκλογική περίοδος ξεκινά και στην ατζέντα των προτεραιοτήτων των κομμάτων, φιγουράρει η επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, η διόγκωση του οποίου τείνει να αποσυντονίσει πλήρως τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας .

Αφού το ζήτημα αυτό αφέθηκε εδώ και πολλά χρόνια να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και να δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στις μεγαλουπόλεις, ελήφθησαν αποφάσεις για την εν μέρει καταστολή του, διότι συγχρόνως με την υποβάθμιση των Ελληνικών πόλεων, τροφοδοτεί κυρίαρχα την εγκληματικότητα και το παραεμπόριο.

Οι Έλληνες λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας και ...........

του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των λαθρομεταναστών, άρχισαν να αισθάνονται ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι και να εγκαταλείπουν ακόμη και περιουσίες έρμαια στα χέρια των παρανόμων μεταναστών, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.

Ομοίως και η Ελληνική περιφέρεια εγκαταλελειμμένη κι αυτή στην τύχη της , γίνεται χώρος επιδρομής πλιατσικολόγων και στυγνών εγκληματιών που είναι αδίστακτοι και δε σέβονται τις ανθρώπινες ζωές.

Γιατί όμως δημιουργήθηκαν όλα αυτά;

Διότι οι…..φαεινές ιδέες του πρώην πρωθυπουργού-με τη στήριξη όλων των υπουργών του- οδήγησαν στη ψήφιση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, που εκ του αποτελέσματος απεδείχθη καταστροφικός για την πατρίδαμας.

Μέσω λοιπόν του ευνοϊκού για τη λαθρομετάστευση αυτού νόμου, κατάφεραν κι έκαναν την Ελλάδα παράδεισο των λαθρομεταναστών και εφαλτήριο για να βάλουν….πόδι στην Ευρώπη!

Είμαστε εξ αιτίας αυτής της εθνικά επικίνδυνης πολιτικής που στηρίζουν όλες οι λεγόμενες "προοδευτικές" δυνάμεις, η Χώρα που έχει δεχτεί τους περισσότερους λαθρομετανάστες από όλες της Χώρες της Ευρώπης.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από 1.000.000 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων 150.000 πέρασαν τα ελληνικά σύνορατο 2009, 135.000 το 2010 και 130.000 το 2011, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αστυνομικές αρχές ακόμη και στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Μόλις οι αρχές της Ελλάδας τους άφηναν ελεύθερους , με σαφή εντολή να …φύγουν μόνοι τους από την Ελλάδα, άρχιζε ο δεύτερος καταστροφικός κύκλος.

Φτάνοντας κυρίως στην πρωτεύουσα , αμέσως τα παράνομα κυκλώματα τους παραλάμβαναν, τους νοίκιαζαν άθλιες γκαρσονιέρες προς πέντε ευρώ την ώρα, τους ανάγκαζαν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα, αλλά και ναρκωτικά,ενώ ορισμένοι από αυτούς εντάσσονταν αναγκαστικά στα κυκλώματα των 1000 περίπου παράνομων οίκων ανοχής .

Έτσι όλο αυτό το άθλιο σύστημα δημιουργούσε με αυξανόμενο ρυθμό και υγειονομικά προβλήματα. Οι παράνομοι μετανάστες γίνονταν πολύ εύκολα φορείς μεταδοτικών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, η ηπατίτιδα και το AIDS και το μετέδιδαν με ευκολία σε όσους τους συναναστρέφονταν.

Η πραγματικότητα είναι, πως εάν η Πολιτεία δείξει αποφασιστικότητα και θέληση να πατάξει το φαινόμενο αυτό, μπορεί να τα καταφέρει.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε, προβλέπει τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε ελεγχόμενους χώρους κράτησης κι ως εκ τούτου, τιθάσευση της μικροεγκληματικότητας,της πορνείας, του παραεμπορίου και απόδοσης πάλι στους κατοίκους ,των κέντρων των πόλεων που είχαν παράνομα καταλάβει οι λαθρομετανάστες. Πολλοί από αυτούς είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εγκαταλείψουν μόνοι τους την Ελλάδα, όταν θα καταλάβουν ότι είναι πλέον ελεγχόμενοι και περιορισμένοι.

Χαρακτηριστική της σοβαρότητας της κατάστασης ,είναι η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. κ. ΑντώνηΣαμαρά :«Η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι» δίνοντας το σύνθημα πως πρέπει «να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας»,

Η άμεση κατάργηση του καταστροφικού νόμου Ραγκούση «περί ιθαγένειας» και φυσικά η διεκδίκηση από πλευράς μας πιο ενεργούς συμβολής της Ε.Ε. στην τιθάσευση και ει δυνατόν επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει κυρίαρχα η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης , είναι στην ατζέντα της Ν.Δ. για τη λαθρομετανάστευση .

Αυτό που είναι ιδιαιτέρως λυπηρό είναι η προσπάθεια εκμετάλλευσης του ζητήματος αυτού από μερίδα του πολιτικού κόσμου, όπου με κραυγές,πόλωση και δημιουργία εντυπώσεων επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια , το φόβο και την αγανάκτηση.Όσοι αυτή την κρίσιμη ώρα επενδύουν πολιτικά μόνο στο θυμό και τη δυσαρέσκεια προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα .

Ελπίδα μας είναι η συνετή προσέγγιση του προβλήματος και η βούληση για την επίλυσή του!

Πολιτική απορρήτου και όροι χρήσης – τι πρέπει να γνωρίζουμε

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση που πυροδότησε η Google σχετικά με τις αλλαγές που εισήγαγε στην πολιτική απορρήτου της την 1η Μαρτίου 2012 , είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την έννοια των όρων privacy και terms που εμφανίζονται στους έγκυρους ιστοχώρους και αποτελούν το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα κατά την εγγραφή μας σε οποιαδήποτε υπηρεσία.

Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αναδυόμενα................

κουτάκια που αναγράφουν ένα κείμενο σαν το παρακάτω:«έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου». Όμως, οι περισσότεροι από εμάς προσπερνούμε τις σελίδες αυτές με τους, ομολογουμένως αρκετές φορές, πυκνογραμμένους και δυσνόητους όρους, και «κλικάρουμε» αμέσως το αντίστοιχο κουτάκι. Ωστόσο, αυτά τα «τα ψιλά γράμματα» που βρίσκουμε συνήθως στις εν λόγω παραπομπές κάτω δεξιά στην οθόνη μας, είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε κατά την πλοήγηση μας στο Διαδίκτυο.

 Τι είναι η Πολιτική Απορρήτου -- Privacy policy;

Πρόκειται για κείμενο στο οποίο ένας ιστοχώρος δηλώνει ποια δεδομένα των επισκεπτών του συλλέγονται και με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται. Επίσης, αναφέρει πώς ο ιστοχώρος διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά, για παράδειγμα αν μεταφέρονται σε μητρική ή θυγατρική εταιρεία ή αν δίνονται σε τρίτους. Επιπλέον, διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους συλλέγει τα στοιχεία των χρηστών και τις επιλογές που προσφέρει για ενημέρωση ενός συγκεκριμένου χρήστη σχετικά με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, π.χ. εάν δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης στα συλλεχθέντα στοιχεία. Βάσει πολλών ιστοχώρων, τα στοιχεία αυτά συλλέγονται για να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες, και αφορούν τόσο βασικά στοιχεία, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η γλώσσα, όσο και πιο σύνθετα, όπως π.χ. οι διαφημίσεις που ‘επισκέπτονται’ οι χρήστες

 Τι είναι οι όροι χρήσης --Terms and conditions;

Οι όροι χρήσης μας ενημερώνουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας σε έναν ιστοχώρο, αλλά και την πολιτική των διαχειριστών της σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, τα πνευματικά δικαιώματα κ.α. Έτσι, π.χ., σε πολλούς δημοφιλείς ιστοχώρους, όπως το YouTube ή το Facebook, οι όροι χρήσης αναφέρουν ευκρινώς ότι απαγορεύεται η χρήση τους από ανήλικους κάτω των 13 ετών, ή ότι πρέπει πάντα να δίδονται αληθή στοιχεία (όπως η ακριβής ημερομηνία γέννησης). Οι όροι χρήσης αφορούν σε μεγάλο βαθμό στο πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν χρησιμοποιούμε έναν ιστοχώρο: δεν μπορούμε να δημοσιεύουμε πληροφορίες που καταπατούν τα δικαιώματα τρίτων ή των οποίων δεν κατέχουμε πνευματικά δικαιώματα, δεν πρέπει αναρτούμε υλικό με ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο ή που σχετίζεται με πορνογραφία, δεν πρέπει να παρενοχλούμε άλλους χρήστες, κ.λπ. Επίσης οι περισσότεροι ιστοχώροι διαφυλάττουν μέσα από τους όρους χρήσης τα πνευματικά τους δικαιώματα σχετικά με τη χρήση του λογισμικού και των υπηρεσιών που παρέχουν, και ενημερώνουν για τις ευθύνες τους - ή την αποποίηση ευθυνών - σε σχέση με τις υπηρεσίες αυτές.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ιστοχώροι ενδέχεται να τροποποιούν την πολιτική απορρήτου τους και τους όρους χρήσης. Γι’ αυτό, όπως αναγράφεται ευκρινώς στις σελίδες αυτές, είναι καλό να ανατρέχουμε στα κείμενα αυτά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς συναινούμε και σε όλες αυτές τις τροποποιήσεις (!) Τέλος, ας αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω κείμενα ως ένα ηλεκτρονικό συμβόλαιο, επί του οποίου «συναινώντας» ή κάποιες φορές ακόμα και απλά χρησιμοποιώντας τη συνδεμένη με τους όρους υπηρεσία βάζουμε από κάτω την υπογραφή μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, κιν. 6948 729493

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 04-4-2012
Χείμαρρος ο λόγος του Πάνου Καμμένου στην βουλή.
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση απο την Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων πληρωμής για το Μέτρο 132. Η αίτηση πληρωμής υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.metro132.gr και στη συνέχεια αφού εκτυπωθεί, το έντυπο μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας έως τις 30/4/2012

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η ................

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για το Μέτρο 133 (παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που απαρτίζονται αποκλειστικά από δικαιούχους του Μέτρου 132) με καταληκτική ημερομηνία τις 30-4-2012. Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του Μέτρου 132 μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο γραφείο 207 της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Διοικητήριο, 2ος όροφος) και στο τηλ. 2721361207 και στους διαδικτυακούς τόπους www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr του ΥΠΑΑΤ

Τρίπολη - Καλαμάτα. Σε κυκλοφορία, ως τη Θουρία, το Μάιο, το Τρίπολη-Καλαμάτα

Τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, επισκέφθηκε χθες ο δ/ντής της ΕΥΔΕ κ. Ιωάννης Καρνέσης και τον ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου.
Ο κ. Αλευράς έθεσε το θέμα που έχει προκύψει στον κόμβο του Πηδήματος και ζήτησε την επίλυσή του με τον κ. Καρνέση να τονίζει ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και προέκυψε από την άρνηση ολίγων ιδιοκτητών να παραχωρήσουν την ιδιοκτησία τους.
Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε επί τάπητος ............

την αποκατάσταση του προβλήματος στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας στο Δερβένι. Ο κ. Καρνέσης τον διαβεβαίωσε ότι η εκτέλεση της μελέτης που προβλέπει την πασσάλωση του συγκεκριμένου κομματιού θα ξεκινήσει σύντομα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

O κ.Aλευράς ανέφερε ότι σε μήκος 23.000 τ.μ. περίπου κατά μήκος της εθνικής οδού, θα πρέπει να βελτιωθεί ο ασφαλτοτάπητας, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητά του, η οποία έχει προκληθεί από την καθημερινή χρήση βαρέων οχημάτων της αναδόχου εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.
Τέλος ο κ. Καρνέσης ανέφερε ότι ο δρόμος Τρίπολης – Καλαμάτας θα παραδοθεί σε κυκλοφορία μέχρι τον κόμβο του Πράκτικερ στο τέλος Μαΐου

Θάρρος

Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία

Μετά τις διακοπές του Πάσχα υπολογίζει ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας να ξεκινήσουν τα μαθήματα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, που οργανώνει η Ένωση, για μαθητές των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να τους παρέχουν φροντιστήρια, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως ανέφερε χθες ο Βασίλης Γεωργιόπουλος, «αρκετοί καθηγητές έχουν δηλώσει ότι θέλουν να κάνουν δωρεάν μαθήματα. Ακόμη και αδιόριστοι, παρότι κάνουν αυτή τη δουλειά για βιοποριστικούς λόγους, δέχονται να προσφέρουν κάποια μαθήματα ως ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο χώρος που θα γίνουν τα μαθήματα, είναι στο ...........

Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας στην οδό Φαρών, «όπου ο διευθυντής Νίκος Πεφάνης, επίσης δέχθηκε εθελοντικά και αυτός να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την επίβλεψη του όλου εγχειρήματος. Μένει τώρα να δούμε ποιοι μαθητές θα δηλώσουν και ποια μαθήματα θέλουν να κάνουν. Ήδη έχουμε περίπου 25 παιδιά» κατέληξε ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σκοπός των εκπαιδευτικών δεν είναι να υποκαταστήσουν το κράτος, καθώς συνεχίζουν να διεκδικούν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία που θα παρέχεται από το δημόσιο σχολείο.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Στο Λύκεο Φιλιατρών θα υπάρξει τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας; Πότε θα ξεκινήσει;

"Τσίμπησαν" με το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του "Θ"

«Χαμός» με την αναφορά για απομάκρυνση του Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά!

Είπαμε να «τιμήσουμε» την Πρωταπριλιά και, όντως, όπως αποδεικνύεται την τιμήσαμε δεόντως, με το αστείο και αθώο ψεματάκι μας για την Γαλλική αναφορά στην UNESCO για τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά! «Μπλέξαμε» και το δήμαρχο του Παρισιού, τον οποίο και «βάλαμε» με αναφορά του να ζητά την απομάκρυνση του Πύργου από την είσοδο της πόλης των Φιλιατρών!

Δεκάδες ηλεκτρονικές σελίδες, ενημερωτικά portals, .............

ιστολόγια, αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί «τσίμπησαν» και αναδημοσίευσαν/αναμετέδωσαν το «θέμα», που, πλέον, κάνει το γύρο της χώρας και του κόσμου, μέσω κυρίως του διαδικτύου!

Προχθές και χθες τα τηλέφωνα στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας πήραν φωτιά, από συναδέλφους ΜΜΕ που ήθελαν δηλώσεις του δημάρχου για το θέμα. Ασταμάτητα ήταν και τα τηλεφωνήματα και σε στελέχη της δημοτικής Αρχής, για πληροφορίες και πρώτες αντιδράσεις στην αναφορά! Το Πρωταπριλιάτικο «θέμα» με τη Γαλλική αναφορά στην UNESCO «έπαιξαν», μεταξύ άλλων, το "Πρώτο ΘΕΜΑ online": "Εξοργισμένοι οι Παριζιάνοι με τον ελληνικό Πύργο του Άϊφελ" (αλλά αργότερα το "κατέβασαν"), το γνωστό Newsbeast.gr γράφοντας: «Αντιδράσεις εκ Παρισίων για τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά» (και με δεκάδες σχόλια αναγνωστών!), η iefimerida.gr με τίτλο: «Στα μαχαίρια Παρίσι και Φιλιατρά...για τον Πύργο του Αϊφελ», ο axortagos.gr τονίζοντας: «Ο δήμαρχος του Παρισιού έκανε μήνυση στα Φιλιατρά για… τον Πύργο του Άιφελ!», το Tv100.gr και το Inews.gr γράφοντας: «Ζητούν απομάκρυνση του Πύργου του Άιφελ από τα Φιλιατρά». Επίσης, 24h.gr, newsnews.gr, portalnews.gr, prionokordela.gr, mykosmos.gr, news123.gr, palo.gr, grafida.net, newstracker.gr, mynews.gr, freezlo.gr καθώς και το psema.gr! Μέχρι και στην Κύπρο «έπαιξε» το «θέμα», από το cyprusnews.eu! Όχι, δεν είναι μόνον αυτά! Στην ηλεκτρονική σελίδα του STAR (star.gr) έγραψαν: «Ο δήμαρχος του Παρισιού έκανε μήνυση στα Φιλιατρά για... τον Πύργο του Άιφελ!», ενώ μας πήραν τηλέφωνο και από την εφημερίδα «Espresso».

Χθες το πρωί επικοινώνησαν με το δήμαρχο Τριφυλίας, από το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»! Ο δήμαρχος τούς είπε πως πρόκειται για έξυπνο και χαριτωμένο Πρωταπριλιάτικο αστείο και, μάλιστα, η δημοσιογράφος τον έβγαλε και στον αέρα όπου είχαν δεκάλεπτη περίπου συνομιλία! Ο κ. Κόλλιας, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στην ιστορία της δωρεάς και της κατασκευής του Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά, «το μικρό Παρίσι» όπως λέγονται από ντόπιους και ξένους, και κάλεσε, από αέρος, το δήμαρχο του Παρισιού στα Φιλιατρά και την Τριφυλία για να δει από κοντά την περιοχή και να απολαύσει τη φιλοξενία και τις ομορφιές της και, γιατί όχι, να προωθήσουν διαδικασίες αδελφοποίησης των δύο πόλεων! Σε ερώτηση, δε, της δημοσιογράφου για ενδεχόμενο «εμπλοκής», πραγματικής, σχετικά με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ, ο δήμαρχος απάντησε «Μολών λαβέ!».

Ενδιαφέρον για το θέμα και για το ποιά είναι αντίδραση του δήμου Τριφυλίας στη Γαλλική αναφορά έδειξε και το τηλεοπτικό κανάλι «ANT1», στην ανταποκρίτρια του οποίου ο κ. Κόλλιας επανέλαβε πως ήταν «ένα ωραίο και πετυχημένο Πρωταπριλιάτικο αστείο του Θάρρους»! Τεράστιες διαστάσεις, λοιπόν, με τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά και πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον ηλεκτρονικών σελίδων, ιστολογίων και ΜΜΕ! Κανείς, ωστόσο, δεν ζήτησε την απομάκρυνσή του και, βεβαίως, ουδείς πρόκειται να τον απομακρύνει από την είσοδο των Φιλιατρών, τα οποία και με την ευκαιρία αυτή, του Πρωταπριλιάτικου αστείου του «Θ», έγιναν ακόμη πιο γνωστά και απασχόλησαν όμορφα και ευχάριστα την επικαιρότητα! Καλό μήνα και του χρόνου εις άλλα με υγεία!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

23.954 ευρώ από την ΣΑΤΑ για τη συντήρηση κι επισκευή των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας

Την αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 23.954 ευρω που πρόκειται να κατανεμηθούν για συντήρηση και επισκευή σχολικών μονάδων αποδέχτηκε το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Ο Κ. Μερκούρης αρμόδιος αντιδήμαρχος παιδείας στην εισήγηση του είπε ότι Με το αριθ. 1791/31-12-2011 έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ενημερωθήκαμε
ότι κατατέθηκε στο Λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας, σε εκτέλεση της αριθ. 54264/11 Χρηματικής εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών, το ποσό των 23.954,01 ευρώ για συντήρηση κι επισκευή σχολικών κτιρίων.
Θέτω υπόψη σας το πιο πάνω έγγραφο και .............
προτείνω την αποδοχή του ποσού και την κατανομή του σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο όταν θα έρθει νέα χρηματοδότηση ώστε με το ποσό που θα προκύψει να μπορέσουμε να χρηματ>οδοτήσουμε κάποιο σημαντικό έργο συντήρησης κι επισκευής των σχολικών κτιρίων.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων στην ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Ξεκινά από αύριο Πέμπτη 5 Απριλίου στα Φιλιατρά η διαδικασία ελέγχου και συμπλήρωσης της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2012 – Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛ.Γ.Α 2012 – Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
Οι αγρότες της περιοχής καλούνται να επισκεφθούν την ΕΑΣ Μεσσηνίας Υποκατάστημα Φιλιατρών προκειμένου να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση.
Η Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας είναι η Τρίτη 15 Μαίου 2012

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε: .........


ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ – ΕΛ.Γ.Α
1. Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
2. Αντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας
3. Αντίγραφο Ε9 (ιδιόκτητα τεμάχια)
4. Αντίγραφα Ενοικιαστηρίων (ενοικιαζόμενα τεμάχια)
5. Βιβλιάριο ΟΓΑ & αριθμό ΑΜΚΑ (για αγρότες και συνταξιούχους ΟΓΑ)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Α’ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
1.Βεβαίωση μόνιμου κατοικίας (με ημερομηνία το αργότερο την 15/05/2012) 2.Αντίγραφο της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1 2012)
3.Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Ασφάλισης
4.Οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι την άδεια μετακίνησης από το κτηνιατρείο μετακίνησης από χειμερινό σε θερινό βοσκότοπο.
5.Εκκαθαριστικό έτους 2012 , όταν το παραλάβουν από τη ΔΟΥ .


Β’ ΚΑΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΩΝ
1. Μητρώο Αιγοπροβάτων Ή Βοοειδών
2. Διαβατήρια Βοοειδών
3. Βεβαίωση κατανομής Κοινοτικών Βοσκοτόπων

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε προγράμματα της Δ/νσης Γεωργίας (Βιολογικά , Νέοι Αγρότες κ.α) να προσκομίσουν και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά .

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΜΑΡΚΟΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ

Μια ανέκδοτη επιστολή του Κώστα Κρυστάλη προς τον Γεράσιμο Μαρκορά μας απέστειλε ο δικός μας άνθρωπος ο Φιλιατρινός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Την επιστολή χορήγησε στον δικό μας Γρηγόρη η Σταθούλα Μαρκορά δισέγγονη του Μαρκορά (Διπλανή φωτό)

Η επιστολή βγαίνει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα και αποκλειστικά μέσα από το Φιλιατρά News

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ
ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 119 ΧΡΟΝΙΑ!

ΕΝΑ ΗΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΕΚΔΟΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
11 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου
Συγγραφέα ...............


Ήταν μαθητής στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων ακόμα, όταν έγραψε το πατριωτικό ποίημα «Αι σκιαί του Άδου» που οι Τούρκοι το βρήκαν προκλητικά τολμηρό. Γεννημένος στο Συρράκο της Ηπείρου το 1868, έζησε μια πολυκύμαντη ζωή βουτηγμένη στη νοσταλγία και την ομορφιά της υπαίθρου. Κι όταν οι Οθωμανοί ενοχλημένοι απ τους στίχους του, που εναντιώνονταν στην εξουσία τους, τον κατεδίωξαν για να τον συλλάβουν και να τον εξορίσουν στο Χαλέπι, αυτός κατόρθωσε με χίλια βάσανα το Δεκέμβριο του 1888 να φθάσει στην Αθήνα για να σωθεί. Εκεί όμως, ούτε ένας δεν ενδιαφέρθηκε για τον παθιασμένο πατριώτη και αγνό ποιητή. Αρχικά όλοι τον κορόιδευαν καθώς τον θεωρούσαν γραφικό λόγω της εμφάνισής του. Ο Περάνθης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το βλάχικο κανελί του πανωφόρι με το βελούδινο γιακά, ο βλάχικος τορβάς του, η αγκλίτσα και το έντονο ηπειρώτικό του ιδίωμα προκαλούσαν τον περίγελω των Αθηναίων». Όμως αυτός πίστευε στον εαυτό του και θεωρούσε πως ήταν ήδη μεγάλος ποιητής. Απροστάτευτος και μόνος, αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά για να επιβιώσει.

Είχε όμως συνηθίσει τον καθαρό αέρα και τις μυρωδιές των βουνών, γι αυτό και η ανθυγιεινή ενασχόληση που του βρήκε τελικά ο συμπατριώτης του Σπύρος Λάμπρου στο υπόγειο τυπογραφείο της οδού Οφθαλμιατρείου 3, [σημερινή Χρήστου Λαδά 7] αλλά και οι άλλες χειρονακτικές δουλειές που έκανε, τον ταλαιπωρούσαν αφάνταστα. Το πρώτο σύμπτωμα στην κλονισμένη υγεία του ήταν η θλίψη. Η νοσταλγία της σκλαβωμένης του πατρίδας τον κατέτρωγε και η άθλια καθημερινότητα που βίωνε τον αρρώστησε. Κακότρωγε, κοιμόταν ελάχιστα και επόμενο ήταν η εξάντληση να τον οδηγήσει στη φυματίωση. Ακόμα όμως και τότε, τις ελάχιστες ώρες ξεκούρασης που διέθετε τις αφιέρωνε στο διάβασμα και τη μόρφωσή του. Παράλληλα έγραφε ακατάπαυστα στίχους για ότι ποθούσε και είχε χάσει. Πρωτιά στη φαντασία του είχαν τα ρυάκια, οι κάμποι, ο ήχος της φλογέρας και κάθε τι που παρέπεμπε στην αγροτική και βουνίσια ζωή.

Κατόρθωσε κάποια μέρα να απαλλαγεί απ την εργασία που τον καταπονούσε και ασχολήθηκε ως συντάκτης στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό του Μπαρτ και Χιρστ. Λίγο αργότερα βρέθηκε γραμματέας της σύνταξης του περιοδικού «Εστία», κατόπιν υπάλληλος του περιοδικού «Εβδομάς» όπου άρχισε να δημοσιεύει τη μελέτη του «Οι Βλάχοι της Πίνδου» για να καταλήξει υπάλληλος στην Εταιρεία Σιδηρόδρομων Αθηνών- Πειραιώς, απ όπου απολύθηκε σύντομα. Η τύχη του τον βοήθησε όταν κέρδισε 2.500 δρχ. στο Λαχείο Αρχαιοτήτων και μ αυτά τα χρήματα πήγε στην Κέρκυρα για να αναρρώσει από την αρρώστια που τον είχε καταρρακώσει. Έφυγε όμως κι από εκεί σύντομα για να καταλήξει στην Άρτα, στο σπίτι της αδελφής του Μαρίας Βασιώτη, όπου ενάμιση μήνα μετά, στις 22 Απριλίου 1894, πέθανε σε ηλικία 26 χρονών. Το ταξίδι που ξεκίνησε, για να φθάσει στα βουνά του χωριού του, τον άφησε μεσοστρατίς κι έφυγε με το παράπονο που δεν αντίκρισε το Συρράκο. Θαρρείς και είχε προφητέψει το τέλος του, τραγούδησε στο «Σταυραετό» του: Για χαμηλώσου, σταυραετέ και πάρε με / πάρε με πάνω στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος /.

Πολλοί χαρακτήρισαν τον Κρυστάλλη ως τον ποιητή του «βουνού και της στάνης». Αυτό όμως τον αδικεί ως δημιουργό, γιατί το έργο του είναι πολύ βαθύτερο απ τη νοσταλγία των βουνών και τους ήχους της φλογέρας. Απ την παιδική του ηλικία μέχρι και το φευγιό του, η ζωή του κάθε άλλο παρά ρόδινη ήταν. Η μητέρα του Γιαννούλα, το γένος Ψαλίδα, είχε την κατάρα της φυματίωσης και τον άφησε ορφανό σε ηλικία δώδεκα χρονών. Αυτός ο χαμός τον επηρέασε πολύ, γι αυτό και πότε δεν αποδέχθηκε τη μητριά του. Από μικρός μέχρι που μεγάλωσε, ήταν ισχνός και καχεκτικός, μα λάτρευε με πάθος την ιστορία και την ποίηση ενώ αγαπημένη του ενασχόληση ήταν να σχεδιάζει στα τετράδιά του σκίτσα ηρώων της εθνεγερσίας.

Κατέγραφε διηγήσεις αγωνιστών και ηρωικά συμβάντα και μελετούσε παλιά ιστορικά βιβλία που ανακάλυπτε στα μοναστήρια των χωριών της Πίνδου. Ακόμα και το στιχοπλόκημά του «Αι σκιαί του Άδου» γραμμένο σε υπερκαθαρευουσιάνικη γλώσσα, διακρίνεται για το πλούσιο ιστορικό του υλικό, δείγμα γραφής των σπουδαίων γνώσεων που διέθετε ο ποιητής από την εφηβική του ηλικία. Αν ζούσε περισσότερο, ίσως να είχε καταταγεί σε ακόμα υψηλότερο σκαλί στα νεοελληνικά γράμματα, καθότι θα καθιστούσε λιγότερο ασαφή τη θέση του απέναντι στην ούτως ή άλλως αυστηρότητα εκείνων που τον έκριναν. Ίσως κάποιοι και να τον υπερτίμησαν, λόγω του ότι η δεκαετία 1880- 1890 θεωρήθηκε ως υπεύθυνη για τη στροφή προς το δημοτικό τραγούδι, η πλειονότης όμως των κριτικών τον εξετίμησε ιδιαίτερα. Η ανθολόγησή του σε έργα ξένων κριτικών, η εμφάνιση της Νέας Αθηναϊκής Σχολής και η παρουσία του Πολίτη, έφεραν τότε μια νέα εποχή στο προσκήνιο, μια αναγέννηση για τους ποιητές που ονειρεύονταν ανατροπές. Η πεισιθανάτια τάση της ρομαντικής σχολής είχε ήδη χρεοκοπήσει. Γι αυτό και ο Κρυστάλλης εγκαταλείπει την καθαρεύουσα με την οποία ξεκίνησε, για να περάσει οριστικά στην αγκαλιά της δημοτικής, «της γνήσιας γλώσσας του λαού», όπως την αποκαλούσε. Η φυσιολατρία, ο αγροτικός βίος, ο πατριωτισμός, ο βουκολισμός, όλα αυτά επενδεδυμένα με μια μοναδική μέχρι τότε μουσική ποιότητα, διέσωσαν τις μνήμες και επούλωσαν τις παιδικές πληγές του Κρυστάλλη που τόσο είχε ανάγκη, με έναν λαϊκό δεκαπεντασύλλαβο υψηλών προδιαγραφών. Με εμπειρία άψογης τεχνικής και την αρμονία να κυριαρχεί, η προσπάθεια του ποιητή παίρνει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες απ όσες του αναλογούν, αν συνυπολογίσει κανείς και τις πνευματικές και κοινωνικές συνθήκες που συνέγραψε τα έργα του.

Το σύνολο της ποιητικής και πεζογραφικής του προσφοράς ολοκληρώθηκε μέσα σε μια πενταετία και με την υγεία του κλονισμένη σε σημείο να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Με τον πυρετό να τον ψήνει, έγραψε το 1891 τα «Αγροτικά» του, μια συλλογή ποιημάτων πέντε χρόνια μετά το πρώτο «Σκιαί του Άδου. Ήταν περήφανος γραφιάς και αυτό διαφαίνεται και από το εξής περιστατικό. Όταν υπέβαλε στο Φιλαδέλφειο Διαγωνισμό τα «Αγροτικά», του απενεμήθη ο Πρώτος Θερμότατος Έπαινος τον όποιο όμως δεν αποδέχθηκε. Η Επιτροπή βράβευσε «Τα μάτια της ψυχής μου» του Παλαμά και τα «Ερείπια» του Πολέμη, και αυτό το θεώρησε ο Κρυστάλλης ως μεγάλη αδικία. Μετά από αυτό το γεγονός και συγκεκριμένα το 1894, ο Παλαμάς υπήρξε ιδιαίτερα δηκτικός απέναντί του, γράφοντας πως «ο Κρυστάλλης αρπάζει τους στίχους του απ τα δημοτικά τραγούδια», κάτι που αντέκρουσε ο Μητσάκης επαινώντας τον σε μεγάλο βαθμό.

Το μαστίγωμα όμως των κριτικών που μεροληπτούσαν, το υφίσταται και πάλι στον ίδιο διαγωνισμό, με το επόμενο έργο του «Τραγουδιστής του χωριού και της στάνης», ένα αριστούργημα πλαστικής τελειότητας. Αντίπαλός του είναι ο Στρατήγης, με το «Έρως και Ψυχή», έργο όχι ιδιαίτερα δυνατό. Ο εισηγητής Άγγελος Βλάχος βραβεύει το «Έρως και Ψυχή» και ο Κρυστάλλης ξαναπαίρνει έπαινο εξ αιτίας της δημοτικής που, κατά την Επιτροπή βεβήλωνε τις αρχές και παραδόσεις. Η απόφαση προκαλεί αγανάκτηση και ο κόσμος διαμαρτύρεται. Ο Κρυστάλλης αποκτά ακόμα μεγαλύτερες συμπάθειες στο κοινό που αποκηρύσσει την αρχαιολαγνεία. Η τότε «Ακρόπολις» με το Βλάσση Γαβριηλίδη, το κάνει θέμα: «Απλώς τραγουδιστής ο Κώστας Κρυστάλλης χωρίς αξιώσεις ποιητού, ιερέως, σοφού, καλλιτέχνου…. Αλλά ο κύριος Άγγελος Βλάχος βραβεύει αποπείρας νεκραναστάσεως… Ο Κρυστάλλης απολίτιστος! Εμείς νομίζομεν αυτόν Έλληνα, βαρβάρους δε τους κριτάς του..».

Πολλά τα έργα που μας άφησε ο ποιητής της νοσταλγίας, της ιστορίας και του βουνού. Με γυμνασιακές γνώσεις μόνο, κατόρθωσε να γίνει αρχηγός μια μικρής αναγέννησης στη νεοελληνική ποίηση. Υπήρχαν πολλοί που τον κατέκριναν για το είδος ενασχόλησής του, όπως ο εμπαθής Γ. Αποστολάκης που τον κατέγραψε ως «λαθρέμπορο του δημοτικού τραγουδιού». Δίπλα του όμως στάθηκαν κορυφαίοι δημιουργοί. οι οποίοι επαίνεσαν το έργο του και τον αντάμειψαν με τη φιλία τους και την εμπιστοσύνη τους. Ως πεζογράφος μας άφησε αρκετές ηθογραφίες που αντικατοπτρίζουν τη βαθειά γνώση των ηθών και των εθίμων της Ηπείρου. Άλλα σπουδαία έργα του είναι «Ο καλόγηρος της Κλεισούρας του Μεσολογγίου» τα «πεζογραφήματα» ενώ από τα διηγήματά του ξεχωρίζουν «Η Εικόνα» όπου περιγράφει την αδελφική συμβίωση Βλάχων και Ρωμιών, αντιμαχόμενος τη ρουμανική προπαγάνδα. Μετά θάνατον, κυκλοφορήσαν τα «Άπαντα Κρυστάλλη» από τις εκδόσεις του Κολάρου και επιμέλεια Περάνθη.

Ιδιαίτερη επίσης φιλία τον συνέδεε με το Γεράσιμο Μαρκορά, η οποία διευρύνθηκε κατά τη νοσηλεία του στην Κέρκυρα το 1894. Υπήρχε μια σχέση δασκάλου και μαθητή. Η ανέκδοτη επιστολή του, που δημοσιεύουμε σήμερα 117 χρόνια μετά τη σύνταξή της, αποτυπώνει το σεβασμό και την αγάπη του νεότερου δημιουργού προς το γεροντότερο. Ανήκει στο αρχείο της δισέγγονης του επτανήσιου ποιητή, Ευσταθίας Μαρκορά, και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του Κώστα Κρυστάλλη. Μια επιστολή που με «λογοτεχνική ασφάλεια» μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα ηθογραφικά του αφηγήματα.

Αθήναι, 4 Μαρτίου 1893
Σεβαστέ μου κ. Μαρκορά

Μια φορά καλοκαιρινήν εποχή, ταξίδευα πεζός στα βουνά της Ηπείρου μας. Έτυχε να με βρει το μεσημεριανό κάμα τ΄ Αυγούστου ανάμεσα σε κάτι πλαγινά πετροβούνια όπου ξάναφταν οι πλάκες και οι κατάγυμνοι βράχοι από το λιοπύρι και μ΄ έπνιγαν με τη φοβερή ζάρα τους την μισοκαμμένην από το δρόμο μου αναπνογιά. ΄Ετρεχα έτρεχα σαν το βουρλό πρόβατο μέσα στην ξεραΐλα εκείνη, σκασμένος και πλανταγμένος για δροσιά και γι ανάσαση.
Αλλ ούτε ομπρός μου εύρισκα ούτε γύρω μου έβλεπα πουθενά νερό τρεχούμενο ή ίσκιον. ΄Οταν ξάφνου, μεσ΄ από μια κορφή ψηλή, μου ξεφυτρώνει ένας γέρος έλατος, όπου με προκαλούσε με τον πλατύν ίσκιο που άπλωνε ολόγυρά του.
Αλαφιασμένος φτάνω ως την κορυφή κ΄ εκεί στον ίσκιο του γερέλατου βρίσκω και το ποθούμενο το κρυόνερο. Τη νεκρανάστασή μου εκείνη δε θα να την ξεχάσω ποτέ.
Και σήμερα την ενθυμήθηκα τόσο ζωηρά, διαβάζοντας ξάφνου το γεροντικό και ανεκτίμητο για εμένα ευγενικό γράμμα σας. Μέσα στο πνιγερό λιοβόρι, που χέουν ολόγυρα οι αραθυμιές και τα μαλώματα των λογίων μας, στον ίσκιο του χεριού σας και στη γλυκόβρυση τ΄ αχειλιού σας νεκρανασταίνουμε εγώ.
Ε, και να ξέρατε, αγαπητέ και καλοσέβαστε ποιητά, πόσες χιλιάδες βολές μου ενανούρισαν και μου εχάιδεψαν την ψυχή οι γλυκύτατοι και μαλακοί σαν μητρικό χέρι στίχοι σας, οπού στολίζουν την φτωχική μου βιβλιοθήκη μες΄ από τες πρώτες ημέρες που φάνηκαν στα βιβλιοπωλεία των Αθηνών, πόσες βολές μου ανύψωσαν το πνεύμα στα λαμπρά αιθέρια μέρη που μονάχα οι ποιηταί βλέπουν με τα σύνθετα μάτια, πόσες βολές μ΄ εθέρμαναν οι πατριωτικές σας στροφές και πόσες βολές πάλι μου ανέβασαν το δάκρυο στα ματόκλαδα «η άνοιξη και το παλληκάρι της Ηπείρου» με τον «ετοιμοθάνατο Σουλιώτη» τα δύο έξοχα εκείνα για μένα από τ΄ αριστουργήματά σας, οπ ΄οίος τα διάβαζε κι ο φίλος μου κ. Καζαντζής θα να σας έσφιγγε το χέρι θερμότερα ακόμα κι από εμένα.
Τα «Ποιητικά έργα» σας, με την ιδιόχειρη αφιέρωσή σας τώρα, είναι για εμένα πολυτιμότατο απόκτημα. Σας έστειλα και τα «Αγροτικά» μου, τα πρώτα δηλαδή, τα δειλά, τ΄ αδύνατα ακόμα τραγούδια μου.
Εις την πατρίδα μου οι νέοι, ανταμωνούμενοι πρώτη φορά με γεροντότερους, τους φιλούν το χέρι. Επιτρέψατέ με, σας παρακαλώ, με τ΄ ωραίο τούτο της πατρίδας μου έθιμο να σας χαιρετήσω κ΄ εγώ.

Κώστας Κρυστάλλης

Χαμός στο internet, εφημερίδες και εκπομπές με το πρωταπριλιάτικο ψέμα του Θάρρους.

Χαμό έχει προκαλέσει η ψευδής είδηση που γράφτηκε την Πρωταπριλιά και είχε να κάνει σχετικά με την αίτηση απομάκρυνσης που υπέβαλε ο Δήμαρχος Παρισιού στον Δήμο Φιλιατρών για το ομοίωμα του Πύργου του Αϊφελ.

Χθες εκατοντάδες Site και εφημερίδες αλλα και εκπομπές ασχολήθηκαν με την ψευδή είδηση για την απομάκρυνση του Πύργου του Αιφελ.

Μερικές από τις σελίδες που το αναφέρουν....
Newsbeast , iefhmerida , isthmos.gr , TV100 , psema.gr , cyprous News κλπ κλπ

Αλλα δεν ήταν μόνο αυτό....
Με το θέμα ασχολήθηκε στην χθεσινή του εκπομπή και ο Φερεντίνος στο Πρωϊνό ΑΝΤ1 αλλα και χθες το βράδυ οι Ράδιο Αρβύλα (Δείτε στο 35:00 λεπτό)

Βέβαια στην επιτυχία συντελέσαμε κι εμείς (Το Φιλιατρά News) που τα βράδυ της 31ης Μαρτίου έχοντας ήδη το πρωτοσέλιδο του Θάρρους γράψαμε και την ψευδή είδηση τονίζοντας την ιδιαίτερα για να προκαλέσουμε αίσθηση.
Και τα καταφέραμε. ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ.......

ΚΑΙ ΓΑΜΩ τους Δημοσιογράφους μιλάμε....Άξιος ο δημοσιογράφος του Θάρρους Ηλίας Γιαννόπουλος που με δημοσίευμα του τους έκανε όλους να τρέχουν και φυσικά την εφημερίδα του διάσημη σε όλη την Ελλάδα... και όπου στην γη υπάρχουν Έλληνες.
Απ' ότι έχουμε μάθει, Το STAR Channel επικοινώνησε για το θέμα με την κ. Παντελάκη....
Ο Αθήνα 984 επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, ο οποίος μίλησε και ζωντανά στην εκπομπή....!!!!
ΧΑΜΟΣ ΛΕΜΕ... ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΙΣΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΕΥΔΗ ΕΙΔΗΣΗ...


Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 03-4-2012
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Θα αναστείλουν την εκτέλεση των παραπεμπτικών Οι εργαστηριακοί γιατροί αν δεν πληρωθούν

Να προβούν σε αναστολή της εκτέλεσης παραπεμπτικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των λοιπών κρατικών ταμείων, έχουν αποφασίσει οι εργαστηριακοί γιατροί, εάν δεν παραλάβουν άμεσα υπογεγραμμένη σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.

Επίσης, ζητούν την αποπληρωμή των ..............

δεδουλευμένων τους, που αφορούν στα έτη 2010-2011, «όταν ήταν σε ισχύ οι συμβάσεις μας με τα υπό συνένωση Ασφαλιστικά Ταμεία με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και την εξόφληση όλων των χρεών από τα έτη 2008 έως και σήμερα των υπόλοιπων κρατικών ασφαλιστικών ταμείων» αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους στον ΕΟΠΥΥ οι Ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί Νομού Μεσσηνίας (Μικροβιολόγοι – Βιοπαθολόγοι, Κυτταρολόγοι – Παθολογοανατόμοι, Πυρηνικοί Ιατροί).

Στην επιστολή σημειώνεται ακόμη: «Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματά μας στο άμεσο μέλλον, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε αναστολή της εκτέλεσης παραπεμπτικών των ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, καθώς και των λοιπών κρατικών ταμείων. Σας ενημερώνουμε ότι θα συνταχθούμε και θα συμπλεύσουμε με τις αποφάσεις της ΠΕΕΒΙ».

Θάρρος

Οικονομική επιτροπή Δήμου Τριφυλίας Μηνύσεις και αγωγές σε εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας

Τον ορισμό δικηγόρου με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών για υπεξαίρεση και απάτη κατά εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε ομόφωνα χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Οι μηνύσεις και οι αγωγές κατατίθενται επειδή οι εταιρείες δεν απέδωσαν στο Δήμο, όπως υποχρεούνταν, τα δημοτικά τέλη που εισέπρατταν από τους πελάτες τους!

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν ο ορισμός δικηγόρου:......

-για κατάθεση μήνυσης κατά της εταιρείας «ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» με το διακριτικό τίτλο “ENERGA”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, για υπεξαίρεση και απάτη κατά του Δήμου Τριφυλίας

-για κατάθεση μήνυσης κατά της εταιρείας «ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ΄ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με το διακριτικό τίτλο “HELLAS POWER A.E.”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, για υπεξαίρεση και απάτη κατά του Δήμου Τριφυλίας

-για κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας «ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» με το διακριτικό τίτλο “ENERGA”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, σχετικά με την εξέλιξη της σύμβασης ανάθεσης έργου που είχε συναφθεί μεταξύ της ως άνω εταιρείας και του Δήμου Τριφυλίας

-για κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας «ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ΄ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με το διακριτικό τίτλο “HELLAS POWER A.E.”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, σχετικά με την εξέλιξη της σύμβασης ανάθεσης έργου που είχε συναφθεί μεταξύ της ως άνω εταιρείας και του Δ. Τριφυλίας.

Θαρρος

Ερωτήματα και ερωτηματικά Για το απανθρακωμένο πτώμα στη Βλασάδα

Μυστηριώδης είναι η υπόθεση με το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε τη νύχτα του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην παραλία της Βλασάδας Τριφυλίας. Η μυστικότητα των ερευνών και η ενδελεχής εξέταση των ευρημάτων φτάνουν σε τέτοιο βαθμό ασφαλείας που εννέα ολόκληρες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ούτε και χθες, μέχρι το μεσημέρι, η Αστυνομία προέβη σε επίσημη ανακοίνωση – ενημέρωση.

Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως, μετά τις ........

εργαστηριακές εξετάσεις και τα αποτελέσματα του DNA, οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του απανθρακωμένου ανθρώπου, αλλά ερευνούν περαιτέρω, για να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα φωτίσουν πληρέστερα το μυστήριο και θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Όπως έχουμε γράψει, όλες οι ενδείξεις αλλά και πρώτα στοιχεία, που κατάφερε από ασφαλείς πληροφορίες να συλλέξει το «Θ», συγκλίνουν πως πρόκειται για πτώμα ανδρός, 62χρονου κατοίκου, εν ζωή, της περιοχής ο οποίος έχει εξαφανιστεί και τον οποίο από το πρωί της Κυριακής αναζητούν συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία και διέμενε.
Όπως έχουμε τονίσει, τα ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων ερευνά η Αστυνομία, με τον εργαστηριακό έλεγχο, την ιατροδικαστική έκθεση και την προανάκριση που διεξάγει είναι, μεταξύ άλλων, ποιος, πότε, πώς και γιατί έβαλε τη φωτιά, πώς και γιατί βρέθηκε στο χώρο ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα; Αφού, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τζιόλα, ο άνθρωπος βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς ζωντανός, πώς και γιατί απανθρακώθηκε; Ήταν μόνος στο χώρο; Ποιες είναι οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος;

Με τις απαντήσεις των ερωτημάτων αυτών, εκτιμάται, πως η Αστυνομία θα «δέσει» την υπόθεση με τα στοιχεία που ήδη διαθέτει και θα λύσει το μυστήριο.
Πάντως, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο ίδιος (ο 62χρονος) δε θα προέβαινε σε απονενοημένο διάβημα, με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας να απομακρύνεται, όπως και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, αφού από τη νεκροψία – νεκροτομή δε βρέθηκαν κακώσεις, πέραν όσων δικαιολογούνται από τη φωτιά, ενώ ανοιχτό και υπό περαιτέρω διερεύνηση είναι το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Θάρρος

Από σήμερα οι αιτήσεις ενεργοποίησης στην ΕΑΣ

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το απόγευμα η ΕΑΣ Μεσσηνίας, καλούνται οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι) να προσέρχονται από σήμερα για συμπλήρωση και έλεγχο αίτησης ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2012, συμπλήρωση και έλεγχο Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2012, καθώς και υποβολή Μητρώου Αγροτών.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε κατόχους δικαιωμάτων ενιαίας ............

ενίσχυσης, σε δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης και σε ενταγμένους στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, π.χ. συμμετέχοντες σε Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας, Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Μείωσης Νιτρορύπανσης κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ως προς το πρόγραμμα συλλογής των αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι αγρότες - δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΕΑΣ όπου υποβάλλουν την αίτηση ενεργοποίησης.

Θάρρος

Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «βλέπει» η JP Morgan

Μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «βλέπει» ως την πιο εφικτή εξέλιξη για την ελληνική πολιτική σκηνή η JP Morgan.

Ο γνωστός επενδυτικός οίκος, στο τελευταίο του report για την Ελλάδα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με τους ειδικούς του να τονίζουν πως ακόμα και μετά το νέο πακέτο διάσωσης υπάρχει ένα 20% πιθανότητα η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ ανεβάζουν στο 33% την πιθανότητα για εκδήλωση κοινωνικών αναταραχών που μπορούν ακόμα και να … «υπονομεύσουν τις μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που .........

λέει πως «σε περίπτωση που η δημόσια αντιπαράθεση στα μέτρα λιτότητας αυξηθεί δραματικά, υπάρχει 50% πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη», σύμφωνα με το protothema.gr

Σε πολιτικό επίπεδο η JP Morgan θεωρεί πως σε ποσοστό 90% θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με 67% πιθανότητα να συνεχιστεί κατόπιν αυστηρά η εφαρμογή μέτρων λιτότητας.

Market beast

ΣΧΟΛΙΟ
Χαλάστε τα σχέδια αφανισμού της Ελλάδας που θέλουν τα κόμματα του μνημονίου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αδίστακτοι, έχουν πουληθεί στους διεθνείς τοκογλύφους, και θέλουν να αφανίσουν την Ελλάδα.
Στις εκλογές ρίχτε μαύρο σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Λάος (και οι τρείς ψήφισαν μνημόνιο) και ψηφίστε αντιμνημονιακά κόμματα όπως "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Πάνο Καμμένο (Δεν έχει ψηφίσει τίποτα απολύτως από μνημόνια και εφαρμωστικούς) και Χρυσή Αυγή.
Κάντε την βρωμιάρα του Βερολίνου αλλά και τους διεθνείς τοκογλύφους να βλέπουν εφιάλτες το βράδυ των εκλογών.
Δώστε σε όλους να καταλάβουν ότι οι Έλληνες αποφασίζουν για την ζωή τους και όχι οι τοκογλύφοι με τις μαριονέτες τους (Βενιζέλο και Σαμαρά).
Στις εκλογές ψηφίστε Ελλάδα. Ψηφίστε Έλληνες πατριώτες που αρνήθηκαν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να την θέσουν υπό Γερμανική κατοχή.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Κάτι αλλάζει για τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τελευταία χρόνια είχατε μάθει να ακούτε για τρελές και αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Τώρα φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα, όσο και οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ξανασκέφτονται. Έτσι δεν θα αποτελέσει έκπληξη αντί νέας μικρής ή μεσαίας μεσοσταθμικής αύξησης, να επέλθει τελικά πάγωμα ή και εκλογικευμένη μείωση των τελών κυκλοφορίας από τη νέα Κυβέρνηση για το 2013.
Ούτως ή άλλως η τακτική των τριών τελευταίων..............

ετών αποδείχτηκε «δώρον άδωρον» για το Δημόσιο, και όχι μόνον.

Και αυτοί γιατί: Είδαν ότι «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» όπως λέει ο λαός. Στόχευαν, δηλαδή, να αυξήσουν εντυπωσιακά τα δημόσια έσοδα και αντ’ αυτού έκαναν «μιά τρύπα στο νερό» και έπεσαν κιόλας μέσα…

Ο λόγος ; Υπολογίζεται ότι για το 2011 κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας περίπου 360.000 οχημάτων.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης -αν και από όποιον δρόμο κι αν περάσετε θα δείτε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες- το 2009 όταν είχαν επιβληθεί για πρώτη φορά τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας είχαν ακινητοποιηθεί περίπου 210.000 οχήματα.

Αλλά και από αυτά τα οχήματα που τελικώς συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, υπάρχουν κάποιοι που αποφεύγουν με το «γνωστό ελληνικό δαιμόνιο» να πληρώσουν τα αναλογούντα στον κυβισμό του οχήματός τους τέλη κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα όσοι έχουν ή όσοι απέκτησαν ένα «παπάκι»… πήγαν (ή πηγαίνουν ακόμη και τώρα) στην Εφορία και πλήρωσαν (ή πληρώνουν με πρόστιμο) το τέλος κυκλοφορίας των 22 ευρώ (στο διπλάσιο με το πρόστιμο) και κολλάνε το σήμα στο αυτοκίνητό τους. Nα σημειωθεί βέβαια ότι έτσι ρισκάρουν πως δεν θα τους ζητηθεί η βεβαίωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Υπάρχει και άλλη κατηγορία που έχουν από καιρό ζητήσει έκδοση νέας αδείας κυκλοφορίας λόγω απώλειας ή κλοπής όπως και πινακίδων. Αυτοί αν και λιγότεροι με ανάληψη υψηλότατου ρίσκου, έχουν καταθέσει τις καινούργιες πινακίδες και τη καινούρια άδεια και έχουν αφήσει στο όχημά τους τις παλιές πινακίδες και την παλιά άδεια.

Έχουν κολλήσει και ένα σήμα που προμηθεύτηκαν για ένα παπάκι και «δείχνουν… παντελώς νόμιμοι», αρκεί να μην πέσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο ή σε «διασταύρωση στοιχείων» απο περιπολικά της αστυνομίας που κινούνται στους δρόμους και «σκανάρουν» πινακίδες για τις οποίες έχει δηλωθεί απώλεια, αναφέρει το star.gr.

Με αυτά και με εκείνα πάντως, τρόικα και υπουργείο Οικονομικών το «ξανασκέφτονται» βλέποντας για το 2011 ότι αύξησαν μεσοσταθμικά κατά 15% τα τέλη κυκλοφορίας και τα έσοδα που μπήκαν στα δημόσια ταμεία ήταν μόλις της τάξης του 4%.

Market Beast

ΘΥΡΙΔΑ 111 – Θεατρικός Μονόλογος

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α-Μ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) παρουσιάζουν το θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα-δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου Θυρίδα 111.
Η ιστορία του Ισίδωρου, ενός απογοητευμένου από τη ζωή του υπαλλήλου τραπέζης, είναι τόσο αληθινή που θα μιλήσει στις καρδιές όλων. Εναλλαγές χαράς και θλίψης, απελπισίας και ελπίδας, ανατροπές και λύτρωση.

Ο θεατρικός μονόλογος Θυρίδα 111 θα κάνει ...........

πρεμιέρα στις 18 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια, στο Άργος.
Παραστάσεις : 18, 19, 20, 21, 22 – 27, 28, 29 Απριλίου
Ώρα : 9.30 μ.μ.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Κλησιάρη.

Παίζουν οι :

Ισίδωρος : Νίκος Κλησιάρης
κος. Ευθυμιάδης (φωνή) : ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 ο Δήμος Άργους-Μυκηνών θα τιμήσει το σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο για την πολυετή προσφορά του στην Τέχνη.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ήταν πολλοί,ήταν ανεξάρτητοι,ήταν Έλληνες κι έδωσαν το παρών στον αγιασμό που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ξεκίνησε η πορεία για τον δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με αυτούς που πρόδωσαν την πατρίδα.

Και πρόσθεσε:.........

"Ξεκινάμε περιοδείες με λεωφορείο σε όλη την Ελλάδα.Εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να περπατήσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό. Θέλουμε να πλησιάσουμε όσους δεν μας έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Πρέπει να φτάσουμε στην κάθε οικογένεια, να τους πούμε τη λύση που θα δώσουμε και εξασφαλίζει το αύριο της πατρίδας".

"Η Ελλάδα είναι ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων.Μας συνάντησαν στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και αναχαιτίσαμε το παντοδύναμο Γ Ράιχ. Τους καθυστερήσαμε και κάναμε ελεύθερη την Ευρώπη. Σήμερα ξαναήλθαν με οικονομικούς δολοφόνους και προσπάθησαν να κάνουν τους Έλληνες να ντρέπονται. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη νέα τάξη πραγμάτων".

"Κάναμε τον αγιασμό όπως ορίζουν τα έθιμα του τόπου και σήμερα αποκτήσαμε κοινοβουλευτική ομάδα. Θα έχουμε πλέον λόγο στο Κοινοβούλιο εκεί όπου η συγκυβέρνηση μας απαγόρευσε να μιλάμε".

"Το πρωί της Τετάρτης θα βγει σε δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικό πρόγραμμα μας που θα είναι και η Εθνική μας αντιπρόταση. Θα δείξουμε τι θα κάνουμε την πρώτη μέρα,τον πρώτο μήνα,την πρώτη τετραετία και θα δείξουμε πώς θα απαλλαγούμε από τον άξονα κατοχής των τραπεζιτών".

"Οι υποψήφιοι προκύπτουν από δημόσια διαβούλευση.Δεν δεχόμαστε τους εκλεκτούς των προμηθευτών του δημοσίου. Έχουμε μαζί μας άνεργους νέους,συνταξιούχους,επιστήμονες που δεν βρίσκουν δουλειά,πολύτεκνους".