Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γιώργος Καννελόπουλος: «Κανένας αγρότης δεν πρόκειται να πληρώσει για ενεργοποίηση»

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσει κανένας αγρότης τίποτα». Αυτό δήλωσε στο «Θ» ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, σε επικοινωνία που είχαμε χθες, σχετικά με τα χρήματα που αποφάσισε να ζητήσει η ΕΑΣ Μεσσηνίας από όλους τους παραγωγούς, προκειμένου να κάνουν ενεργοποιήσεις. Το ποσό, που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Αριστείδη Γιαννακόπουλο, ο οποίος καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, είναι από 30 έως 40 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση, συν το ΦΠΑ του 23%.

«Αν η Ένωση έχει πάρει τέτοια απόφαση, είναι λάθος, δεν το δικαιούται.
Η ΕΑΣ για τις ενεργοποιήσεις θα πληρωθεί από το...........

Υπουργείο, εκτός και αν αυτό που μου λέτε δεν αφορά την ενεργοποίηση, αλλά κάτι άλλο. Για όλες τις διαδικασίες που γίνονται μέσω της ενεργοποίησης, η ΕΑΣ πληρώνεται από το Υπουργείο, δεν μπορεί να ζητάει χρήματα», παρατήρησε ο γεν. γραμματέας του ΥΠΑΑΤ.

«Βαφτίζουν το χαράτσι Διαχείριση Αρχείου»

Ο σύμβουλος της ΕΑΣ Α. Γιαννακόπουλος μας είπε: «Αποφάσισαν να ζητήσουν αυτά τα λεφτά από τους παραγωγούς, όμως δε λένε ότι είναι για τις ενεργοποιήσεις. Το χαράτσι το βαφτίζουν «Διαχείριση Αρχείου Παραγωγών». Αν όμως δεν πληρώσεις για τη Διαχείριση Αρχείου Παραγωγών, δε θα μπορέσεις να κάνεις ενεργοποίηση. Δε θα δεχτούν την αίτησή σου. Είναι εκβιαστικό. Μιλάμε για 30 ευρώ στον καθένα και 40 (με το ΦΠΑ 49,20) για όσους έχουν βιολογική καλλιέργεια και εξισωτική αποζημίωση».

Και πρόσθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος: «Ο λόγος που ζητάνε αυτά τα χρήματα από τους παραγωγούς, είναι για να καλύψουν τρύπες, επειδή υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Αν σκεφτούμε ότι στη Μεσσηνία είναι 46.000 οι δικαιούχοι επιδότησης, θα μαζέψουν πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Θα μαζέψουν όλα αυτά τα λεφτά από τους αγρότες της Μεσσηνίας, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα; Φέτος, ένας έγγαμος αγρότης με ένα σπίτι 100 τ.μ., θα πληρώσει φόρο 837 ευρώ. Κι εμείς του βάζουμε από πάνω και το χαράτσι;».

Μαζί με τον Αριστείδη Γιαννακόπουλο, την πρόταση για το κόστος Διαχείρισης Αρχείου Παραγωγών, καταψήφισαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. Μιχάλης Αντωνόπουλος, Νίκος Κοτταρίδης και Πάνος Παγάνης. Οι τέσσερις συμφώνησαν στο να πληρώνουν οι παραγωγοί για διάφορες εργασίες στις οποίες τους εξυπηρετεί η ΕΑΣ κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά όχι για να κάνουν ενεργοποίηση, αφού γι’ αυτό η ΕΑΣ πληρώνεται από το Υπουργείο.

Από την πλευρά του Υπουργείου, κ. Κανελλόπουλος μας είπε ότι και πέρυσι υπήρξαν προβλήματα με Ενώσεις που ζήτησαν χρήματα «στις οποίες δεν επιτρέψαμε να συνεχίσουν το έργο των ενεργοποιήσεων. Βάλαμε κλιμάκια από το Υπουργείο και έκαναν αυτή τη δουλειά. Επίσης, για όσους δεν έχουν μεταβολές, κάνει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενεργοποιήσεις, και ηλεκτρονικά, δωρεάν. Απλώς πρέπει να κάνει χρήση ο αγρότης. Κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει τώρα, ανεξαρτήτως τι λένε διάφοροι πρόεδροι των ΕΑΣ. Εγώ πρώτη φορά το συναντάω φέτος, και το συναντώ στη Μεσσηνία. Και δεν ξέρω γιατί. Η ΕΑΣ έχει σύμβαση με το Υπουργείο για τις ενεργοποιήσεις και δεν δικαιούται να κάνει κάτι τέτοιο».

Σχετικά, πάντως, με το θέμα της ενεργοποίησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο σύμβουλος της ΕΑΣ Α. Γιαννακόπουλος σχολίασε ότι φέτος δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση, ώστε να πάρουν οι αγρότες τους κωδικούς που χρειάζονται για να μπουν στο σύστημα.

Θάρρος

Τριφυλία «Αλωνίζουν» κακοποιοί που έχουν ρημάξει αγροικίες και εξώσπιτα…

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η δράση κακοποιών στην Τριφυλία, μέρα – νύχτα, οι οποίοι πραγματικά «αλωνίζουν» και έχουν ρημάξει αγροικίες και εξώσπιτα.
Καθημερινά κάτοικοι της περιοχής – ιδιοκτήτες αγροικιών διαπιστώνουν με θλίψη πως τα εξώσπιτά τους έχουν παραβιαστεί και λείπουν μηχανήματα, αντικείμενα και πράγματα μικρής ή και μεγάλης αξίας. Οι κακοποιοί δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

Μπουκάρουν στις αγροικίες παραβιάζοντας ...........

πόρτες και παράθυρα και παίρνουν ό,τι βρουν.
Από ρουχισμό (ας είναι και παλιόρουχα), πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, μέχρι κονσέρβες και μπύρες, από μπρίκια, μαχαίρια, πριόνια, μέχρι εργαλεία, ραντιστικά μηχανήματα, μηχανήματα κλαδέματος, χορτοκοπτικά, αλλά και μικρά ηλεκτρικά είδη, καθώς και υαλικά, είδη κουζίνας, μαγειρικά σκεύη, πιάτα, ποτήρια, θερμός…

Πριν από λίγες μέρες, άγνωστοι παραβίασαν εξώσπιτο στην Αγία Κυριακή και αφαίρεσαν σχεδόν τα πάντα από τα λίγα υπάρχοντα που είχε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος καθημερινά το επισκέπτεται, καθώς στο χωράφι έχει και μερικές κοτούλες. Όπως μας είπαν από το συγγενικό του περιβάλλον, μέχρι και το στρώμα από ένα παλιό κρεβάτι που είχε για να ξεκουράζεται πήραν!

Χθες το πρωί, κάτοικος της Κυπαρισσίας πήγε στο χωράφι του στον Αγρίλη και διαπίστωσε πως είχαν παραβιάσει την αγροικία του, απ’ όπου είχαν αρπάξει το ραντιστικό του μηχάνημα, σχετικά μεγάλης αξίας. Συζητώντας, δε, με ιδιοκτήτες γειτονικών χωραφιών και ανθρώπους που έχουν καλλιεργήσει καρπούζια στον Αγρίλη, του είπαν πως τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί κι άλλα ανάλογα κρούσματα, με κλοπές γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων.

Στο Σανί Κυπαρισσίας, τις προηγούμενες μέρες, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες έσπασαν παράθυρο αγροικίας και, αφού, όπως την επόμενη μέρα διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης, έφαγαν τις κονσέρβες που ήταν σε ένα ντουλάπι, πήραν ένα ραντιστικό μηχάνημα, ένα ηλεκτρικό πριόνι και εργαλεία.
Όπως πολλάκις έχουμε σημειώσει σε ρεπορτάζ στο «Θ», «στην Τριφυλία η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, διαρκώς μειώνονται! Τα αλλεπάλληλα κρούσματα προκαλούν φόβο, ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι, παράλληλα, είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι, σε σημείο που να αναρωτιούνται μήπως πρέπει να πάρουν, με τα όπλα, το νόμο στα χέρια τους.

Οι δράστες, από την άλλη, δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί τελείως, καθώς χωρίς ενδοιασμούς “μπουκάρουν” καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε τράπεζες, υπηρεσίες, καταστήματα, σπίτια, αγροικίες, εξώσπιτα, στάβλους και κοτέτσια, ακόμα και μέρα μεσημέρι. Με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, η κατάσταση είναι, πλέον, ανεξέλεγκτη, ενώ ουδείς μπορεί να προβλέψει ή εκτιμήσει πού θα φτάσει».

Θάρρος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Αρνούνται να είναι στις εξέδρες των επισήμων μαζί με αυτούς που έχουν κάνει έναν ολόκληρο λαό να ζει σε καθεστώς κατοχής δηλώνουν οι επίσημοι του κινήματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου.

Σε δήλωση που εστάλη στα ΜΜΕ αναφέρει ............

ότι τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν θυσιάζοντας και τη ζωή τους για να είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας ελεύθερη.
Τιμούμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, λέμε ΝΑΙ στις παρελάσεις, στις επετειακές εκδηλώσεις και φυσικά στη κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων.
Δεν δεχόμαστε να συνυπάρξουμε στις εξέδρες των "Επισήμων" με εκείνους που στέρησαν στην Ελλάδα την Εθνική Κυριαρχία της και έχουν κάνει έναν ολόκληρο λαό να ζει σε καθεστώς Κατοχής.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι την Κυριακή 25 Μαρτίου ΜΑΖΙ με όλους τους άλλους Έλληνες.

Υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού ζητά με επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος

Υποχρεωτική αναγραφή και της τιμής παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα ζητά με επιστολή του στους βουλευτές ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

Αξιότιμοι κ.κ. βουλευτές

Σας γράφουμε ύστερα από καιρό και όχι γιατί τεμπελιάσαμε, όσο λόγω της κλονισμένης αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματός και της δυνατότητας του να παρέμβει θετικά στο κοινωνικό μας γίγνεσθαι.

Παρουσιάζεται μια ευκαιρία να γίνει ένα ..........

βήμα προς την ανασυγκρότηση της χώρας και να προωθηθεί η διαφάνεια και το αίσθημα κοινωνικού δικαίου.

Σας γράφουμε για το κίνημα «χωρίς μεσάζοντες» και στεκόμαστε αποκλείστηκα στη κατατεθειμένη πλέον ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να ζει, χωρίς να την κλέβουν οι κάθε λογής μεσάζοντες. Γιατί από τιμές παραγωγού έχουμε ένα προϊόν την πατάτα να διατίθεται σε τιμή κόστους και τα υπόλοιπα σε πτώση στις τιμές παραγωγού, έως και 30% σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής αγοράς Αθηνών, σε μια ελλειπτική λόγο της εποχής αλλά και δυσμενών καιρικών συνθηκών αγορά. Όσο για χτύπημα κατά της αισχροκέρδειας και των μεσαζόντων ούτε λόγος.

Έχουμε μόνο ένα αίτημα

Στην Γαλλία, 73 βουλευτές από 3 κόμματα , έφεραν στην βουλή τους, πρόταση νόμου για υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού, στα αγροτικά προϊόντα. Σας ζητάμε να πρωτοστατήσετε στο ζήτημα αυτό στα πολιτικά σας κόμματα, ώστε να δημιουργηθεί ανάλογή δυναμική και να υπάρχει έως τις εκλογές ανάλογη πρόταση νόμου. Έχετε υποχρέωση απέναντι σε 10 εκατομμύρια πολίτες και παραγωγούς. Το μέτρο αυτό δεν χρειάζεται χρήματα για να γίνει, ενώ θα συμβάλει αποτελεσματικά στην εξυγίανση της αγοράς.

Θα είμαστε στην διάθεση σας για προτάσεις που μειώνουν το κόστος παραγωγής, με στόχο πιο φτηνό προϊόν για το συμπολίτη μας και πιο ανταγωνιστική ελληνική γεωργία. Αλλά και για τον τρόπο εμπορίας και σε πιο σημείο εντοπίζετε η αισχροκέρδεια.

Ο πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Οι Anonymous στην Ελληνική τηλεόραση! [ VIDEO ]

Ενας χάκερ μπορεί να είναι πιο ισχυρός από 1.000 πάνοπλους στρατιώτες

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση οι διαδικτυακοί χάκερ «Αnonymous» αποκάλυψαν τους σκοπούς και τους στόχους τους.

Σε μια εξαιρετική συνέντευξη στο Σωτήρη Δανέζη και την εκπομπή «Εμπόλεμη Ζώνη», ένα από τα ηγετικά μέλη των Anonymous , με το ψευδώνυμο «Commander X», οποίος συνελήφθη το καλοκαίρι του 2011 από το FBI, εξήγησε ποιος είναι ο σκοπός τους και με ποιον τρόπο δρουν και επικοινωνούν:

«Οι Anonymous είναι αυτό που συμβαίνει όταν .........

οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες τα κάνουν θάλασσα. Έχουμε μέλη στην Ελλάδα και είμαστε υπερήφανοι. Το μήνυμα μας είναι ελευθερία και δικαιοσύνη με κάθε κόστος, τα πάντα χωρίς τη χρήση βίας».





Ψάχνουν «φρένο» για τις τιμές καυσίμων

Προτείνεται η καθιέρωση μιας ανώτατης οροφής στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ώστε να πάρουν μια ανάσα οι καταναλωτές που έχουν επωμιστεί τεράστια επιβάρυνση λόγω των ανατιμήσεων

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι καταναλωτές από το Ράλι των τιμών της βενζίνης

Φρένο… στις αυξήσεις των τιμών των υγρών .........

καυσίμων μέσα από την καθιέρωση ενός «πλαφόν» στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οπως έκανε γνωστό χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, το υπουργείο έχει επεξεργαστεί πρόταση σύμφωνα με την οποία, το άθροισμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ 23% στην αμόλυβδη βενζίνη να μην ξεπερνά το ένα ευρώ το λίτρο. Για να γίνει πιο κατανοητό, σήμερα η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στο 1,80 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ – που είναι φόρος σε απόλυτο και σταθερό μέγεθος- είναι 67 λεπτά το λίτρο.

Ο ΦΠΑ που υπολογίζεται στην τιμή διύλισης και τη λιανική είναι 37 λεπτά το λίτρο. Αν προστεθούν τα νούμερα αυτά, τότε οι φόροι είναι στο 1,04 ευρώ.Ο καταναλωτής θα μπορούσε να γλιτώσει την αύξηση των τεσσάρων λεπτών το λίτρο αν έμπαινε ένα όριο σε επίπεδο φόρων.
Σημειώνεται ότι όσο ανεβαίνει η τιμή διυλιστηρίου -σήμερα είναι στα 69,5 λεπτά- τόσο αυξάνεται και το άθροισμα των φόρων και κυρίως λόγω του ΦΠΑ που επιβάλλεται ποσοστιαία.

Το αποτέλεσμα είναι το κράτος να εισπράττει έσοδα και μάλιστα πολύ περισσότερα από αυτά που είχε προϋπολογίσει, αφού οι διεθνείς τιμές και κατά συνέπεια και της διύλισης έχουν αυξηθεί πέρα από κάθε όριο.

Με τον τρόπο αυτό θα προσφερόταν μία μικρή ανακούφιση στα νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις που έχουν επωμιστεί τεράστια επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς τους από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα.
Η πρόταση αυτή είχε υποβληθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στον Φίλιππο Σαχινίδη (όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών).

Οι τιμές των υγρών καυσίμων καταγράφουν μία… απίστευτη κούρσα ανόδου από την αρχή του χρόνου. Η μέση τιμή βρίσκεται στα 1,804 ευρώ το λίτρο, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας έχει αγγίξει τα δύο ευρώ το λίτρο.

Marketbeast

Ψήφος οργής



Τις κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία παρουσιάζουν οι δύο παράλληλες έρευνες που διεξήγαγε η zougla.gr από την 13η έως και την 20η Μαρτίου 2012. Στην πρώτη έρευνα ψήφισαν 19.425 ψηφοφόροι -χρήστες του Διαδικτύου οι οποίοι προσήλθαν αυθορμήτως στην διαδικτυακή κάλπη. Το δείγμα αυτό ανιχνεύει κατά κύριο λόγο τον όγκο των μετακινούμενων ψηφοφόρων. Ο όγκος αυτός των εκλογέων χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα, θυμό και αγανάκτηση, συναισθηματική φόρτιση και αντιδρά στιγμιαία στις εξελίξεις.

Η δεύτερη έρευνα διεξήχθη παράλληλα με την πρώτη και από την 17η Μαρτίου έως και την 20η του ιδίου μηνός και αφορά δείγμα 8.000 πολιτών οι οποίοι έχουν καταγραφεί στην ειδική τράπεζα πληροφοριών της zougla.gr οικειοθελώς.
Από αυτό το δείγμα που είναι διαχρονικό και έχει καταδείξει επανειλημμένα την .........

αξιοπιστία του σε Ανοικτές Διαδικτυακές Ψηφοφορίες, όπως εκείνη η οποία κατέγραψε την διαφορά του 11% μεταξύ «ΠΑΣΟΚ» και «ΝΔ» στις εκλογές του 2009 ή εκείνη η ψηφοφορία η οποία κατέγραψε με ακρίβεια την υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Στις συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις καμία συμβατική δημοσκόπηση από όσες είχαν δημοσιευθεί δεν είχε καταγράψει την πραγματική εικόνα. Από αυτό λοιπόν το δείγμα ψήφισε το 12 %περίπου, ήτοι 936 άτομα. Τα άτομα αυτά κλήθηκαν να ψηφίσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα πάνω όμως στην ίδια ακριβώς φόρμα με την πρώτη έρευνα η οποία ήδη έτρεχε.

Η συνέχεια στην Ζούγλα


Δείτε ποιοί μας κυβερνάνε... Ρόμπα έκανε τον Παπακωνσταντίνου ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης

Μεγάλη ξεφτίλα για τον πρωην Υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου τον γνωστό ξερόλα του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε με την πολιτική του την Ελλάδα.
Τον περιέλαβε από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Πολιτικής επιστήμης Γ. Κοντογιώργης και τον έκανε στην κυριολεξία ρόμπα Ξεκούμπωτη.

Σε ελάχιστα λεπτά τον αποδόμησε, απέδειξε ..........

ότι είναι άσχετος, εντελώς αδιάβαστος στα θέματα που χειρίστηκε.
Η Φράση "τον έκανε ρόμπα ξεκούμπωτη" ίσως είναι λίγη για να εκφράσει την βαριά ήττα του ξερόλα Υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Τον ξεφτίλησε στην κυριολεξία ο καθηγητής.

Ρε ποιοί μας κυβερνάνε......

Το Video μας το υπέδειξε αναγνώστης μας και τον ευχαριστούμε.

Δείτε το Video



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.