Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ 100,3 16/3/2012

Ακούστε τον πρόεδρο του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στην σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100.3 και στην εκπομπή πρώτη γραμμή των Λυριτζή - Οικονόμου.





Επισφράγιση της πολιτικής για την μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε μοχλό ανάπτυξης της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου

Επισφράγιση της πολιτικής για την μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε μοχλό ανάπτυξης της Μεσσηνίας αποτελεί η επιστολή της Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κας Φώφης Παπαδημητροπούλου με την οποία περιγράφονται όλες οι ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τις επανειλημμένες και συντονισμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Η Μεσσηνία όπως έχει επανειλημμένα ............

υπογραμμίσει ο Πέτρος Τατούλης, αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας που θα αποτελέσει τον κόμβο αναμόχλευσης όλων των τομέων της οικονομίας της Πελοποννήσου, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας και της ποσότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των αφίξεων.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της δέσμευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εξασφάλιση πιστώσεων 15 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ η Διοικήτρια της ΥΠΑ αναφέρει στην επιστολή της αναλυτικά τα έργα αναβάθμισης των υποδομών του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθούν και τα οποία είναι:

1. Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και συντήρηση κτιρίου Αεροσταθμού με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης, η οποία και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με προϋπολογισμό , 1.961.850,00 ευρώ με ΦΠΑ, και περιλαμβάνει :
Επέκταση του κτιρίου Αεροσταθμού προς την πόλη κατά 300 τ.μ.,. τροποποιήσεις στους χώρους διαφόρων εκμεταλλεύσεων του αεροδρομίου, κατασκευή νέου συγκροτήματος w.c. στην αίθουσα αφίξεων και ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση των ήδη υπαρχόντων συγκροτημάτων w.c. της αίθουσας αναμονής, προβλέψεις για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, κατασκευή νέου στεγάστρου, τροποποίηση της κυκλοφορίας και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και επέκταση του συστήματος κλιματισμού και διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

2. Απαλλοτρίωση έκτασης 50 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών.

3. Αναβάθμιση των στρωμένων επιφανειών του πεδίου ελιγμών του αερολιμένα Καλαμάτας (διάδρομος προσαπογείωσης α/φ, τροχόδρομοι, φωτοσήμανση), με βάση μελέτες που εκπονούνται από το ΓΕΑ σε συνεργασία με την ΥΠΑ.

4. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ΥΠΑ συνεργάζεται με το ΓΕΑ προκειμένου να της παραχωρηθεί έκταση για την κατασκευή νέου δαπέδου στάθμευσης ελαφρών αεροσκαφών γεγονός που θα προσελκύσει κίνηση ΙΧ αεροσκαφών προς το αεροδρόμιο και συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής.

5. Για τα ανωτέρω έργα εκκρεμεί η ανανέωση - επικαιροποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του αεροδρομίου από το ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ, όπου έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος από τον Σεπτέμβριο 2011 και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση και υλοποίηση των ανωτέρω έργων».

Κουρελιασμένη η σημαία του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά

Κουρελιασμένη είναι η σημαία του ΕΚΑΒ στο χώρο που συστεγάζεται με το Κ.Α.Φ.Κ.Α.
Από το όλο πανί το οποίο όπως βλέπετε είναι σκισμένο, λείπει το 97% του σήματος του ΕΚΑΒ.
Αναγνώστης μας το φωτογράφησε και μας το έστειλε εκφράζοντας μας την απορία πόσο δύσκολο είναι στους υπαλλήλους να ζητήσουν μια νέα σημαία από το ΕΚΑΒ και να την τοποθετήσουν.
Μα τόση αδιαφορία πια;;; Αναρωτιέται ο ...........

αναγνώστης μας. Τι να πούμε εμείς; Χάλια η κατάσταση.... Χάλια.

«Κλειδί» τα κεντρομόλα «χούγια» για τον κ Βενιζέλο

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Συζητώντας με φίλους μου από ΟΛΗ την Ελλάδα, από Χανιά και Ηράκλειο μέχρι Καστοριά και Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι κατά κανόνα σχεδόν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις περισσότερες από τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1993 που ο κ Βενιζέλος εκλέχτηκε για πρώτη φορά στη Βουλή μέχρι το 2009 αρχίζω να σχηματίζω ένα «πρωτότυπο σενάριο» για την επομένη των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ.

Οι περισσότεροι συνομιλητές μου πιστεύουν ότι ο ............

κ Βενιζέλος θα παίξει το ρόλο του «πόλου έλξης» ανάμεσα σε πικραμένους, θυμωμένους, και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από τη συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του κ Παπανδρέου ιδιαίτερα μετά τον Μάϊο του 2010, συναισθήματα που αντικατοπτρίζονται σε ΟΛΕΣ τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών!

Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ δεν προσέλκυσε τόσους ψηφοφόρους παλιούς και νέους που να δικαιολογούν την εκπληκτική του Νίκη επί της Νέας Δημοκρατίας του κ Καραμανλή, αλλά η διαφορά «παίχτηκε» από τους περισσότερους από ΕΝΑ εκατομμύριο Νέο-Δημοκράτες που ΔΕΝ ψήφισαν ΝΔ!

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας Κυβέρνησαν επί 38 χρόνια από την πτώση της Χούντας το 1974 μέχρι σήμερα…
Η εναλλαγή τους στην Εξουσία στηρίχτηκε πάντοτε σε μια συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνικό-ψυχολογική έννοια την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ των Ελλήνων ψηφοφόρων από τα έργα και τις ημέρες του Κόμματος που κατείχε την εξουσία μέχρι την παραμονή κάθε εκλογικής αναμέτρησης οπότε και το ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ.
Στην περιρρέουσα κοινωνική, πολιτική, ψυχολογική μας κατάσταση που προήλθε από την οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, η άποψη ότι το εκλογικό σώμα θα στραφεί ενάντια στα 2 Κόμματα που αυτή τη στιγμή μας ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ φαίνεται ανάγλυφα στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ…Αυτό, όμως, που δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, έστω και εάν τα ποσοστά που δίνουν οι ερωτώμενοι προδιαγράφουν ότι τα λεγόμενα μικρά και μαζί τους τα νεότευκτα Κόμματα, είναι ότι η δημιουργία αναχωμάτων στα αριστερά για το ΠΑΣΟΚ και στα δεξιά για τη «Νέα» Νέα Δημοκρατία πολύ δύσκολα θα λειτουργήσει μπροστά στην Κάλπη που θα στηθεί σε μερικές εβδομάδες.

Ο κ Βενιζέλος «κέρδισε» τις εντυπώσεις με τις οικονομικές εξελίξεις στο Eurogroup και την μετάθεση «της ημέρας που η Ελλάδα αναπόφευκτα θα ζήσει τον οικονομικό της Αρμαγεδώνα…»
Κατάφερε να είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υποψήφιος και για πρώτη φορά στη νεότερη πολιτική μας ιστορία, μετά τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και την δική του Νέα Δημοκρατία, το άλλο από τα 2 Κόμματα εξουσίας θα έχει Βόρειο- Ελλαδίτη Πρόεδρο!..
Επιτρέψτε μου να το γράψω μολονότι είναι άκομψο ως περιγραφική του ανθρώπινου (και ελληνικού χαρακτήρα) έννοια ότι «πρώτα πεθαίνουμε εμείς και μετά τα χούγια μας» οπότε και προτείνω να δούμε τα αποτελέσματα της ερχόμενης Κυριακής, το μέγεθος της συμμετοχής των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Πατρίδας μας στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και μετά να σκεφθούμε το «πρωτότυπο σενάριό» μου που στηρίζεται σε πιθανές κεντρομόλους δυνάμεις στο πράσινο στρατόπεδο…

Κατά την ταπεινή μου άποψη στις ερχόμενες ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές μάλλον ο κ Σαμαράς και η δική του «Νέα» Νέα Δημοκρατία θα έχει περισσότερα ζόρια από τα δεξιά του από όσα ο κ Βενιζέλος και το δικό του ΠΑΣΟΚ από τα αριστερά του…
Προς αποφυγή «παρεξηγήσεων» κλείνοντας δηλώνω ότι εγώ δεν θα ψηφίσω ούτε τον κ Βενιζέλο, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε «Νέα» ΝΔ!...

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας … αλλά και απορίας

Προς το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΠΥΡΣΟΣ - Φιλιατρά

Κύριε Πρόεδρε

Ζω και εργάζομαι στα Φιλιατρά και για πάρα πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις. Ήμουν Διευθυντής της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Φιλιατρινές Ώρες» για πέντε χρόνια, Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάλης για τέσσερα χρόνια, ιδρυτικό και ενεργό μέλος στο Τριφυλιακό θέατρο για δεκαοχτώ χρόνια, τέσσερα από τα οποία ως Πρόεδρος, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Μαυροπίνακας».
Διετέλεσα και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου σας με .........

υπευθυνότητα τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, αλλά δεν ολοκλήρωσα η θητεία μου μιας και αναγκάστηκα να παραιτηθώ για λόγους που εξήγησα σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση.

Βλέποντας τα τελευταία χρόνια το τέλμα που έχει περιέλθει αυτός ο ιστορικός σύλλογος με τις ελάχιστες έως μηδενικές δραστηριότητες, θλίβομαι. Κουβεντιάσαμε πολλές φορές, κύριε Πρόεδρε, για το μέλλον αυτού του συλλόγου και μοιραστήκαμε την αγωνία για το μέλλον του. Πριν ένα μήνα πάλι, σας εμπιστεύτηκα τους προβληματισμούς μου και σας διαβεβαίωσα πως σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι νέοι στην πόλη μας που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν. Μου δείξατε πως χαρήκατε ειλικρινά, αφού σε περίοδο κρίσης υπάρχουν συμπολίτες μας πρόθυμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Όταν προκηρύξατε τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θυροκολλήσατε μια ανακοίνωση όπου αναγραφόταν μια καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Σας ρώτησα δυο φορές αν θα ισχύσει αυτή η ημερομηνία και μου απαντήσατε πως γράφτηκε μόνο για λόγους που επιβάλλει το καταστατικό και πως μπορώ να προσπαθώ να πείσω νέους ανθρώπους προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή που θα τυπώσετε τα ψηφοδέλτια στον υπολογιστή σας, διαβεβαιώνοντάς με πως οι εκλογές θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή.
Σας έδωσα τα ονόματα έξι συμπολιτών μας την Τρίτη 13 Μαρτίου. Την Τετάρτη το πρωί επικοινωνήσαμε και πάλι για να σας δώσω το επώνυμο του ενός υποψήφιου το οποίο δε θυμόμουν την προηγούμενη ημέρα, μιας και ήταν ρουμάνικης καταγωγής παντρεμένου με φιλιατρινιά.

Το βράδυ της Τετάρτης συνεδριάσατε και μου ανακοινώσατε ότι αυτά τα έξι άτομα δεν μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι, ως εκπρόθεσμοι στην κατάθεση της αίτησής μας!!!.

Γιατί κύριε Πρόεδρε;

Πιστεύω ότι στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής, αλλά και στην απαντητική επιστολή που οφείλετε να μου στείλετε, θα δώσετε με πειστικό τρόπο μια απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα :

• Βασική σας πρόθεση ήταν να με παγιδεύσετε;

• Το καταστατικό του Πυρσού ορίζει να γίνονται εκλογές κάθε Ιανουάριο. Είστε εμπρόθεσμοι ή εκπρόθεσμοι;

• Όταν ορίζετε μια καταληκτική ημερομηνία με συγκεκριμένο ωράριο , δεν θα έπρεπε να είναι κάποιος στο σύλλογο για να παραλαμβάνει τις αιτήσεις; Είστε σίγουροι ότι δεν ήρθαμε εγκαίρως;

• Την υποψηφιότητα του φίλου Παντελή Μπαζάνου την οποία κάνατε δεκτή, πότε κι από ποιον την παραλάβατε; Μήπως γνωρίζετε σε ποιον γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος όταν εμφανίστηκε στο Σύλλογο την τελευταία ώρα της καταληκτικής ημερομηνίας;

• Ενημερώσατε, στην τελευταία συνεδρίασή σας, όλα τα μέλη του Δ.Σ. για όσα σας αναφέρω παραπάνω ή μόνο ορισμένα;

• Θα ήταν μεγάλο το ατόπημα να δεχτείτε έστω και εκπρόθεσμα, να μπουν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο, και να κριθούν, άτομα που θέλουν να προσφέρουν, που δε ζήτησαν μισθό και που εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης θέλουν να δραστηριοποιηθούν ακολουθώντας μια ευρύτερη κοινωνική τάση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία;

• Γιατί επιμένουν αλήθεια τα έντεκα μέλη του Δ.Σ. να θέτουν και να ξαναθέτουν υποψηφιότητα, τη στιγμή που τίποτα απ’ όσα είχαν αναλάβει δε λειτουργεί, που σταματούν να λειτουργούν τμήματα του Πυρσού, όπως το σινεμά, η βιβλιοθήκη, το χορευτικό και υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι ο «Πυρσός» είναι ένας ανενεργός σύλλογος;

Αλήθεια τι φοβηθήκατε κύριε πρόεδρε, ότι θα καταλάβουμε αυτό το ρημαγμένο «πολιτικό κάστρο» που προασπίζεστε με σθένος χρόνια τώρα, αρνούμενοι να δείτε το σήμερα, αρνούμενοι να αφουγκραστείτε το παλμό της φιλιατρινής κοινωνίας, εγκλωβισμένοι σε στεγανά του παρελθόντος, αφυδατωμένοι και από την ελάχιστη ικμάδα ζωτικότητας και ζώντας με την ψευδαίσθηση πως με ένα face control θα προασπίσετε τον πολιτισμό που κινδυνεύει;

Φιλιατρά 16 Μαρτίου 2012

Με σεβασμό
Γιάννης Αλεξανδρόπουλος-δάσκαλος

UPDATE

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φιλιατρά Στις 3 Απριλίου η δημοπρασία για το δίκτυο ύδρευσης

Την Τρίτη 3 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, θα διενεργηθεί η δημοπρασία του έργου «Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ - Πελοποννήσου με κωδικό 365137.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, στη συνεδρίασή της την 9η Μαρτίου, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου και χθες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η συγκεκριμένη απόφαση. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε την αριθ. 17/2011 μελέτη, η οποία περιλαμβάνει και το σχέδιο της διακήρυξης.
Διευθύνουσα/Επιβλέπουσα Υπηρεσία για την κατασκευή του έργου είναι η Τ.Υ. Δήμου Τριφυλίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης/Υπηρεσίας .............

ανέρχεται σε 745.000 ευρώ και αναλύεται σε: Δαπάνη Εργασιών 438.333,00 ευρώ, Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε. + Ο.Ε.) 78.899,94 ευρώ, Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε. + Ο.Ε.) 77.584,94 ευρώ, Αναθεώρηση 10.873,18 ευρώ, Φόρος Προστιθέμενης Αξίας 139.308,94 ευρώ. Τόπος εκτέλεσης είναι η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών. Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου: Η μελέτη αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών και περιλαμβάνει εκσκαφές, επιχώσεις, σωλήνες ΡΕ διαφόρων διαμέτρων, δικλείδες και αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτικά.

Επισημαίνεται ότι, για λόγους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης αυτών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αλλά και συμμόρφωσης προς τις επιταγές της κοινοτικής νομοθεσίας και νομολογίας (υπόθεση C-496/99 P / Επιτροπή κατά CAS Succhi di Frutta SpA), το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο των δημοπρατούμενων έργων δεν πρέπει να μεταβάλλεται ουσιωδώς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης ορίζεται σε έξι (6) ημερολογιακούς μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Μιλώντας σχετικά στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη δημοπράτηση του έργου, σημειώνοντας: «Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της επέκτασης - ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών, με αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Είναι ένα έργο που, μετά από προσπάθειες του Δήμου και της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, και ελπίζουμε ότι θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των Φιλιατρών.

Θέλω, με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω, και αυτή τη φορά, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, γιατί επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την έγκριση του έργου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ».

Θάρρος

Θα ιδρύεται εταιρεία με μόλις 1 ευρώ

Την ίδρυση εταιρείας με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα καταθέτει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Το κείμενο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά και τη συνεργασία που θα έχει επ' αυτού με τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές που ............

θα πρέπει να γίνουν και αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2012 που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν:

- Τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας.

-Τη θέσπιση νέας εταιρικής μορφή που απαιτεί για την ίδρυσή της κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ.

-Απλοποίηση του καθεστώτος αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων με τη διαδικασία του φαστ τρακ.

-Την άμεση έκδοση αδειών για εξαγωγές.

Την υποχρέωση όλων των αρχών αδειοδότησης επιχειρήσεων να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις άδειες, τα δικαιολογητικά, τις αποφάσεις κι εγκρίσεις για την έκδοση αδειών λειτουργίας κι εγκατάστασης επιχειρήσεων.

Την ηλεκτρονική σύνδεση των αρχών αδειοδότησης, ώστε η αίτηση ίδρυσης επιχειρήσεων να υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά από τον επιχειρηματία και να διεκπεραιώνεται άμεσα.

Market Beast

Φρένο στις κατασχέσεις καταθέσεων ως 2.000 ευρώ

Νέες ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ, στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, είπε πως κατοχυρώνεται το δικαίωμα διατήρησης λογαριασμού που δεν θα συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Ειδικότερα, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί ..........

στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε κάθε πολίτης να έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να καταστεί ασφαλέστερη η προοπτική απαλλαγής του υπερχρεωμένου οφειλέτη από χρέη που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

- Καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί έναν τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου ποσόν κατάθεσης μέχρι το ύψος των 2.000 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και θα προστατεύεται και από κάθε πράξη μονομερούς συμψηφισμού απαιτήσεων της τράπεζας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη σύγχρονη καθημερινότητά τους, καθώς διευκολύνει καθοριστικά τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών).

- Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση των χρεών. Τα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι ικανοποιητικά, εξαιτίας, κυρίως, της απροθυμίας των πιστωτικών ιδρυμάτων να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Η επιδίωξη της εξώδικης ρύθμισης καθίσταται έτσι τυπική, προκαλώντας αδικαιολόγητα επιβάρυνση και επιβράδυνση της διαδικασίας.

- Η περίοδος ρύθμισης των χρεών, που θα ανέρχεται σε πέντε έτη, θα αρχίζει με την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης. Αν οι καταβολές που πραγματοποιούνται από τον οφειλέτη κατά την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση της απόφασης υπολείπονται αυτών που ορίζονται με την απόφαση, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό και μέχρι ένα έτος από τη λήξη της περιόδου ρύθμισης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται και οι δυσμενείς συνέπειες για τον οφειλέτη από τυχόν καθυστέρηση στην εκδίκαση της αίτησής του.

- Στις περιπτώσεις οφειλετών με πλήρη αδυναμία καταβολής, η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη.

-Το ποσόν μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας τού οφειλέτη, την εξόφληση τού οποίου πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαιρέσει από τη ρευστοποίηση, θα μπορεί πλέον να ρυθμίζεται και σε μεγαλύτερο των είκοσι ετών χρονικό διάστημα.

-Στις περιπτώσεις που οι απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, πρέπει να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα, ώστε να διευκολύνεται η συμπερίληψή τους στην αίτηση του οφειλέτη.

-Ενισχύεται ο συλλογικός χαρακτήρας της ρύθμισης των χρεών, που άλλωστε εξυπηρετεί και το συμφέρον του οφειλέτη. Δηλαδή, πρέπει κατ’ αρχήν η ρύθμιση να περιλαμβάνει τα χρέη όλων των πιστωτών (δεν θίγονται οι προβλεπόμενες στο νόμο εξαιρέσεις).

-Καθορίζεται χαμηλότερο κόστος για τις επιδόσεις δικογράφων της διαδικασίας.

-Προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που θα κληθεί αναδρομικά να καταλάβει ο οφειλέτης σε περίπτωση αύξησης των μηνιαίων καταβολών με την εφετειακή απόφαση.

-Επιτρέπεται η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση είναι απορριπτική, μέχρι την έκδοση εφετειακής απόφασης.

Market Beast

Πού θα ψηφίσουν φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία και όλη την Ελλαδα.

Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για τον Νομό Μεσσηνίας τα εκλογικά κέντρα του κόμματος θα είναι:......

ΑΕΤΟΥ: Πρώην Δημ.Κατάστημα Αετού στο Κοπανάκι

ΑΥΛΩΝΟΣ: Δημαρχιακό Κατάστημα Αυλώνος - Σιδηρόκαστρο

ΒΟΥΦΡΑΔΟΣ: Δημαρχιακό Κατάστημα Βουφράδων - Χατζή

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αίθουσα Νομαρχίας Μεσσηνίας

ΚΟΡΩΝΗΣ: Αίθουσα Πανόραμα - Κορώνη

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Δημαρχείο Κυπαρισσίας

ΛΕΥΚΤΡΟΥ: Αίθουσα Δημ.Καταστήματος - Καρδαμύλη

ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Δημαρχείο Μεσσήνης

ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Δημαρχείο Οιχαλίας - Μελιγαλάς

ΠΥΛΟΥ: Δημαρχείο Πύλου

ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αίθουσα Πυρσός Φιλιατρά

ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΩΝ: ΚΑΠΗ Χιλιοχωρίων - Σουλινάρι

Πίνακας με όλα τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλαδα

Έρχεται «ξήλωμα» δημοσίων υπαλλήλων με αρνητική αξιολόγηση

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν αρνητικά, προσθέτοντας ότι «το κράτος πρέπει να κοπεί σε τομείς όπου σήμερα η λειτουργία του δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και το επιβαρύνει με το λειτουργικό κόστος το οποίο έχει».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο ........

κ. Ρέππας ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε πόσες και τι επιπέδου υπηρεσίες έχουμε», ανέπτυξε επτά πυλώνες στους οποίους θα κινηθεί ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι «εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση».

Όπως είπε ο κ. Ρέππας, ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Παράλληλα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, είπε ότι στο πρώτο μνημόνιο προβλέπεται αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015 και ανέφερε πως με το μέτρο της εφεδρείας αποχώρησαν 15.000 υπάλληλοι, ενώ δεν απέκλεισε απολύσεις υπαλλήλων αν αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

«Στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640 χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 80 χιλιάδες συμβασιούχοι -άρα 720.000- και στις λεγόμενες ΔΕΚΟ που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και εποπτεύονται από το κράτος περίπου 25 χιλιάδες εργαζόμενοι. Μιλούμε, δηλαδή, για έναν αριθμό περίπου 745- 750 χιλιάδων υπαλλήλων, εκ των οποίων, οι περίπου 190 χιλιάδες είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165 χιλιάδες είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας κάλεσε τους φίλους του Κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή σημειώνοντας: «Το στοίχημα είναι όλων μας και κυρίως είναι της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια της βάσης του, δεν είναι στα χέρια του κ. Βενιζέλου ή των στελεχών του. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ, ιδίως οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται και δίνει χαμηλά ποσοστά για τον δικομματισμό, ανέφερε πως καταγράφεται μια απαρέσκεια για το πολιτικό σύστημα αλλά πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στις εκλογές -γιατί η δημοσκόπηση δεν είναι εκλογές- οι πολίτες ψηφίζουν για να αναδειχθεί κυβέρνηση, δεν ψηφίζουν για να βγει αντιπολίτευση. Και οι πολίτες με σοβαρότητα και ευθύνη, εγώ πιστεύω, είναι αυτοί που θα μας πουν πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη ημέρα»

Market beast

«Ανεπιθύμητοι» όλοι οι βουλευτές στα Τρίκαλα [εικόνες]

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους βουλευτές Τρικάλων σήμερα, καθώς πολίτες κόλλησαν αφίσες χθες το βράδυ στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της πόλης.

Στις αφίσες διαμαρτυρίας οι πολίτες είχαν ............

γράψει πως οι βουλευτές είναι «ανεπιθύμητοι». Ενώ την... αφισοκόλληση υπογράφουν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Αφίσες βρήκαν στα γραφεία τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης και Χρήστος Χάιδος, και από τη Νέα Δημοκρατία οι Θεόδωρος Σκρέκας και Σωτήρης Χατζηγάκης.

Ήδη στην πόλη εκφράζονται φόβοι για έκτροπα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ υπενθυμίζεται πως πολίτης είχε γρονθοκοπήσει το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Μαγκούφη.

Δείτε φωτογραφίες.












iefhmerida

Σκαρφαλώνει στο 6,5% ο Καμμένος - Πονοκέφαλος για τη Ν.Δ.

Γενικό συναγερμό έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία η ίδρυση του κόμματος Ανεξάρτητοι Ελληνες καθώς από νέα δημοσκόπηση το κόμμα του Πάνου Καμμένου ξεπερνά το 6,5% και την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας που έτσι κι αλλιώς ήταν ένας δύσκολος στόχος.

Με βάση νέα δημοσκόπηση της Public Issue ..........

για τον Σκάι, το κόμμα της Ν.Δ. βρίσκεται τον τελευταίο μήνα σε ελέυθερη πτώση χάνοντας μέσα σε ένα μήνα 6%. Από το 31% έχει πέσει ήδη στο 25% κάτι που σημαίνει ότι ο πονοκέφαλος στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά στη Λεωφόρο Συγγρού μεγαλώνει ακόμη περισσότερο κάνοντας τον αγώνα του πολυμέτωπο. Μέχρι τώρα είχε στοχοποιήσει εκτός από το ΠΑΣΟΚ και την αριστερά. Τώρα θα πρέπει να διαμορφώσει στρατηγική και απέναντι σε στελέχη της λαϊκής δεξιάς που έως πριν λίγους μήνες σήκωναν το βάρος της αντιμνημονιακής ρητορείας μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Στελέχη ιδιαιτέρως προβεβλημένα όπως ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος και ο «άρχων του συνδικαλισμού» Γιάννης Μανώλης.

Αυτό που κάνει την αντιμετώπισή τους εξαιρετικά δύσκολη είναι το ότι τα στελέχη που έχουν συνταχθεί με τον κ. Καμμένο χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τη φράση: «Εμείς δεν αλλάξαμε ούτε κατά κεραία αυτά τα οποία λέγαμε εδώ και δύο χρόνια».

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ που εξακολουθεί, πάντα σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, να βρίσκεται στην πέμπτη θέση εμφανίζει μεν μια αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης του 3% στο ίδιο διάστημα, αλλά με σημείο εκκίνησης το 8% φτάνει στο 11%. Αυτό προφανώς έχει πολύ μικρή σημασία για το σημερινό κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που βλέπει τη Δημοκρατική Αριστερά με 15,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ με 12% και το ΚΚΕ με 11,5% να το ξεπερνούν.

Υπάρχει όμως για το ΠΑΣΟΚ ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μήνυμα στην προσπάθειά του να περισώσει ότι είναι δυνατόν, τις επόμενες προεκλογικές εβδομάδες: Η δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι μεγαλύτερη κατά 2 μονάδες από αυτή του Αντώνη Σαμαρά, στο 30% έναντι 28%.

Αυτό όμως που πραγματικά αλλάζει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι συνολικά 9 κόμματα εμφανίζονται να ξεπερνούν το κατώφλι το 3% και να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε δημοσκοπήσεις Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου φτάνουν το 6.5%. Με σφήνα τον ΛΑΟΣ στο 4%, δύο ακόμη κόμματα συμπληρώνουν το παζλ: Οι Οικολόγοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5% το καθένα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη για μια ακόμη φορά αποτυγχάνει να ξεπεράσει το 3%, ενώ δεν έχει μετρηθεί ακόμη η Κοινωνική Συμφωνία των Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Εαν και αυτή ξεπεράσει το 3% τότε τα κόμματα της νέας Βουλής γίνονται 10 και όχι μόνον δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά και μια συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ θα στηρίζεται σε οριακή πλειοψηφία.

Τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών της χώρας. Το 87% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη σημερινή κατάσταση της ζωής του. Το 91% υποστηρίζει ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση έχει χειροτερέψει τους τελευταίους 12 μήνες.

Παρ' όλα αυτά, έχει μειωθεί το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία. Από το 60% τον Σεπτέμβριο του 2011 στο 36% τώρα.

Ομως, το 84% εκτιμά ότι μέσα στο 2012 η ανεργία θα αυξηθεί.

Τέλος, σε σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση, το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο. Η δημοτικότητα του σημερινού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πέφτει στο 49% και για πρώτη φορά οι αρνητικές γνώμες σε βάρος του φτάνουν στο 48%.

Σε σχέση με το βαθμό εμπιστοσύνης στην οικονομική του διακυβέρνηση το 66% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Πιο χαμηλά πιο χαμηλά με Αντώνη Σαμαρά!!

Πάνος Καμμένος: Καμία συνεργασία με τη ΝΔ

Κανένα «παράθυρο» συνεργασίας, προεκλογικής ή μετεκλογικής με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή δεν άφησε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ...........

ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η ΝΔ έχει επιλέξει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και να κάνει έκπτωση στην εθνική κυριαρχία της χώρας, συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά τα μνημόνια -το πρώτο από τα οποία ψήφισε ο ΛΑΟΣ- στήθηκαν για την κατάργηση του εθνικού κράτους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως «νεοναζιστικό κόμμα». «Δεν έχουμε σχέση, δεν θα συνεργαστούμε ποτέ», πρόσθεσε.

Αντιθέτως, ο κ. Καμμένος άνοιξε πόρτα συνεργασίας με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, τονίζοντας ότι «από το χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όπως με το κόμμα του Γιάννη Δημαρά».

Διέψευσε τις φήμες προσχώρησης του Βασίλειου Μαρκεζίνη στο κίνημα, το οποίο είναι ανοικτό στους βουλευτές που δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο, ούτε τους εφαρμοστικούς νόμους, όπως είπε και υποστήριξε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γιάννη Δημαρά και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Είμαστε σε επικοινωνία με όλους», τόνισε.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι υπάρχει ήδη η δυνατότητα σύστασης ΚΟ (συγκεντρώνονται 10 βουλευτές), ωστόσο πρόσθεσε: «δεν θα πάμε για να αρπάξουμε την επιχορήγηση, αν θα γίνει θα είναι μόνο για ένα λόγο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Τρίτη τη δανειακή σύμβαση».

Τέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή κατάθεση του προέδρου της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου πρέπει να ελεγχθούν ποινικά».

iefhmerida

Ουτε συννενοημένοι να ήταν Αναγνώστης και Γιαννακοπούλου!!!

Με το που βάλαμε το μήνυμα του αναγνώστη μας, ελάχιστα λεπτά μετά μας ήρθε δελτίο τύπου από την Νάντια Γιαννακοπούλου το οποίο σας παραθέτουμε έτσι για να δείτε τι είδους κινητοποίηση έχει ξεκινήσει.

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Και εσείς ξέρετε τι θα κάνετε στις κανονικές εκλογές....
Διαβάστε ......

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 16/03/12

Μήνυμα Νάντιας για τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 18 Μαρτίου, σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το Κίνημά μας. Με την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου ξεκινάμε έναν αγώνα πολιτικής ανασύνταξης, ανανέωσης και δημιουργίας, με στόχο τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Καλώ κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία και να στηρίξει έμπρακτα το Κίνημά μας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής.


Μήνυμα Αναγνώστη: Ξεκίνησαν τηλέφωνα οι ΠΑΣΟΚΟΙ να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν Βενιζέλο.

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Είμαι απίστευτα οργισμένος με ένα τηλεφώνημα (ήταν με απόκρυψη) προφανώς από πολιτικό γραφείο μόνο που δεν συγκράτησα ποιό ακριβώς) που δέχτηκα και το οποίο με καλούσε να πάω να ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές για να βγάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Πριν προλάβω να ..........

βγάλω άχνα, άρχισαν ένα μικρό λογίδιο λέγοντας μου ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, πρέπει να δείξουμε ότι παρά τις όποιες στεναχώριες μας το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει ενωμένο και δυνατό και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές.

Μετα από όσα έκαναν στον κόσμο με την οικονομική εξαθλίωση του με τα χαράτσια που τα επέβαλαν μέσω της ΔΕΗ έχουν το θράσος τα ΠΑΣΟΚΙΑ να τηλεφωνούν στα σπίτια των πρώην οπαδών του και να τους πουλάνε παραμύθια περί ενωμένου δυνατού ΠΑΣΟΚ;
Σαν δεν ντρέπονται λίγο. Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει στις κανονικές εκλογές. Και δεν κατάλαβα. Γιατί τηλεφωνούν στον κόσμο; Μόνος του δεν τρέχει στην κούρσα ο χοντρός; Φοβούνται μην χάσει από την σκιά του;

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου οδός Δημαρχείου 2.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Καλκαβούρας, περιλαμβάνεται το θέμα της Έγκριση ισολογισμού απολογισμού, τ. Δήμου Γαργαλιάνων, οικ. έτους 2010 (Έγκριση της 19α2012 & 119β/2012 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας).

Ενω για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση για λήψη απόφασης για τα εξής θέματα: .......


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Τριφυλίας.

2. Ορισμός μελών των πιο κάτω Επιτροπών Δήμου Τριφυλίας έτους 2012 :
α. Επιτροπή παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ (άρθρο 15,16 Π.Δ/τος 171/1987).
β. Επιτροπή παραλαβής έργων προϋπολογισμού άνω των 6.925,80 ευρώ (άρθρο 15,16 Π.Δ/τος 171/1987).
γ. Επιτροπή παραλαβής εργασιών και μεταφορών (άρθρο 67 Π/Δ/τος 28/80).
δ. Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου (άρθρα 1 & 2 του Π. Δ/τος 270/81).
ε. Επιτροπή καταλληλότητας (άρθρο 7 του Π. Δ/τος 270/81)

3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς και τμήματος δικτύων ακαθάρτων Κοπανακίου Δήμου Αετού».

4. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος», Δ.Ε. Φιλιατρών.

5. Χορήγηση παράτασης χρόνου εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος», Δ.Ε. Φιλιατρών.

6. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Σύνδεση παροχών στο δίκτυο αποχέτευσης Δ.Δ.
Αετού».

7. Αίτηση Παναγιωτακόπουλου Νικολάου του Ιωάννη για διόρθωση ποσών δημοτικών τελών του.

8. Αίτηση Παπαευθυμίου Βασιλικής του Ιωάννη για διαγραφή ποσού κλήσης ΚΟΚ.

9. Αίτηση Ζέρβα Ειρήνης του Παν/τη για διαγραφή ποσού κλήσης ΚΟΚ.

10. Ορισμός μελών Επιτροπών για την Προγραμματική Σύμβαση καταπολέμηση των κουνουπιών.

11. Αίτηση Κουκούμη Ειρήνης του Σαράντου για παραχώρηση πεζοδρομίου και Πλατείας έναντι του καταστήματός της στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

12. Αίτηση Διονυσόπουλος – Βελισσαρόπουλος Ο.Ε. για παραχώρηση πεζοδρομίου και πλατείας έναντι του καταστήματός τους στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

13. Αίτηση Κώνσταντου Ευστάθιου του Παν/τη για παραχώρηση πεζοδρομίου και πλατείας έναντι του καταστήματός του στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

14. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού πρώην Σχολικής Επιτροπής 1ου 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών μέχρι την κατάργησή της, έτους 2011.

15. Έγκριση δαπάνης ποσού 4.200 € για τον εορτασμό εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 2012

16. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κ.λ.π.

17. Καθορισμός θέσεων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων στην Τ.Κ. Βάλτας (έγκριση της αριθ. 16/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

18. Χωροθέτηση νέων χώρων στάθμευσης αγοραίων ταξί Πύργου Τριφυλίας (έγκριση της αριθ. 17/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

19. Αίτηση KRASKA STEFAN του ΑΝΤΟΝ για την επιστροφή ποσού 150,00 € ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

20. Τοποθέτηση κώνων σήμανσης στην ανατολική πλευρά του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων (έγκριση της αριθ. 18/2012 απόφασης της Επιτ. Ποιότητας Ζωής).

21. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.

22. Προγραμματισμός πρόσληψης ενός μουσικού με σύμβαση μίσθωσης έργου.

23. Αίτηση Καμπούκου Κων/νου του Μιλτιάδη για :
α) Μίσθωση και παράδοση του Τουριστικού Περιπτέρου στη θέση «Κεφαλόβρυσο» Τ.Ε. Αετού και
β) μείωση κατά 50% των οφειλομένων μισθωμάτων (Έγκριση της αριθ. 15/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

24. Αποδοχή ποσού 45.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών μεταφοράς των μαθητών Α/βθμιας & Β/βθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας.

25. Απόδοση ποσών στις Σχολικές Επιτροπές βάση της αριθ. 425/2011 ΑΔΣ κατανομής ΣΑΤΑ.

26. Καθορισμός αριθμού αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2012, κατά κατηγορία επαγγελμάτων στο Δήμο Τριφυλίας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 15-3-2011




9 αιτήσεις για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Μεσσηνίας

Οι πρώτοι "9"… στην Μεσσηνία που κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας για να κατεβούν ως υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές.

Αυτοί – χωρίς απροόπτου μια και φαίνεται να υπάρχει μια… σιωπηρή παράταση μέχρι την Δευτέρα – θα «αξιολογηθούν» για να βγει η 7άδα της Μεσσηνίας.

Σε αυτήν ήδη περιλαμβάνεται ο μοναδικός...........

"γαλάζιος" βουλευτής στο νομό, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Σαμπαζιώτης Δημήτρης,

Χρυσομάλλης Μίλτος,

Κωτσιόπουλος Άγγελος,

Αδαμόπουλος Ιωάννης,

Μάκαρης Εμμανουήλ,

Κατσίβελας Παναγιώτης,

Ιωαννίδης Παύλος,

Γιαννακόπουλος Γιώργος

και η Αντωνία Μπούζα

best-tv

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.