Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

135 ανενεργοί συνεταιρισμοί στη Μεσσηνία!!! - Σε 'α βάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό μετεξελίσσεται η ΕΑΣ Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Στα... ύψη προσπάθησε να εκτινάξει τη μερίδα – συμμετοχή στο νέο της βήμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και αυτό το σημείο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος».
Η πρόταση που είχε αρχικά προσεγγιστεί από το Δ.Σ. της ΕΑΣ έφθανε τα 1.200 ευρώ, ωστόσο στο... άκουσμά της και μόνο οι αγρότες που αντιμετωπίζουν τόσα και τόσα προβλήματα σοκαρίστηκαν.
Ακολούθησε ένα... παζάρεμα για το πού θα πέσει η ...........

συμμετοχή στο νέο σχήμα και τελικά αυτή κατέληξε στα 300 ευρώ.

Όσον αφορά την μετεξέλιξη της Ένωσης αυτή εστιάζει στην μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό, ωστόσο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο – χαρακτηρίστηκε πιο ευέλικτο σχήμα από την αγροτική εταιρική σύμπραξη – χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμη.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παράθεσε στην συνέλευση ο Σύμβουλος του ΥΠΑΑΤ Αλέξης Μπακούρος με τη Μεσσηνία να διαθέτει 180 (!) πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και στα μητρώα να έχουν εγγραφεί 55. Οι 9 από αυτούς έχουν κερδοφορία, οι 18 δεν έχουν καν δηλώσει κύκλο εργασιών και οι 28 έχουν ζημιές. Εδώ εντοπίστηκε το ζήτημα με τους ανενεργείς συνεταιρισμούς για τους οποίους φαίνεται ότι σύντονα θα... καθαρίσει το τοπίο.BEST TV

Με επιπλέον χρέωση οι ενεργοποιήσεις

Η όλη διαδικασία των ενεργοποιήσεων που θα ξεκινήσει περί τα τέλη του μήνα αναμένεται να περιλαμβάνει φέτος μια πρόσθετη επιβάρυνση για τους παραγωγούς. Η συζήτηση άνοιξε για το εάν αυτή η επιβάρυνση που γίνεται με τις... ευλογίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και σε επίπεδο Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, αποτελεί ένα πρόσθετο χαράτσι, την στιγμή που το εισόδημα των παραγωγών καταρρέει.

Για το «κόστος παροχής υπηρεσιών και διαχείρισης ........

αρχείου» οι αγρότες μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αποφασίστηκε να πληρώνουν μια επιπλέον χρέωση, που από την πλευρά της Οργάνωσης κρίνεται λογική, όμως ήδη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως σημειώνεται το κόστος θα φθάσει στα 30 ή και 40 ευρώ με ΦΠΑ και εάν οδεύσουν προς ενεργοποίηση 43.000 παραγωγοί που πήγαν πέρυσι αυτό θα σηματοδοτήσει, εάν λάβουμε μόνο την χρέωση των 25 ευρώ υπόψιν μας, πως η ΕΑΣ θα εισπράξει κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, με τους μετριότερους υπολογισμούς.

Σημείωση το κράτος καλύπτει την διαδικασία των ενεργοποιήσεων μέσω των συνεταισριστικών οργανώσεων στην τιμή των 28,17 ευρώ ανά αίτηση πλέον ΦΠΑ.

BEST TV

Ο χορός του Συλλόγου Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη"

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Φιλιατρινοί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου των εν Αθήναις φιλιατρινών "Η ΕΡΑΝΗ" και τίμησαν με την παρουσία τους, το κέφι τους και με τις παρεές τους τον χορό-συνεστίαση που προγραμάτισε το ΔΣ στις 10 Μαρτίου στο κέντρο ΜΠΑΜΠΗΣ στην Κηφισιά.

Περισσότεροι από 250 φίλοι του συλλόγου είχαν .........

την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμου όπως το συγκρότημα "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ" και άλλους καλλιτέχνες.

Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου απέδειξε οτι ο ετήσιος χορός των εν Αθήναις Φιλιατρινών αποτελεί πλεόν παράδοση για τους συμπατριώτες μας που μένουν μακρυά από την γενέτηρά τους.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδυάς ήταν οι νέοι άνθρωποι που πλημμύρισαν με ζωντάνια και χορό το κέντρο διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο συνδυασμός του νόστιμου φαγητού, του καλού κρασιού και της ζωντανής μουσικής έδωσαν την ευκαιρία στους προσκεκκλημένους να ξεχαστούν από τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Με το πέρας της επιτυχημένης βραδιάς ευχή όλων ήταν η ανανέωση του ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
μελος ΔΣ
Απάντηση στην ανοικτή επιστολή του κ Αλεξανδρόπουλου από τον υπεύθυνο Τύπου του Πυρσού.

Απάντηση στην ανοικτή επιστολή του κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλου σχετικά με την διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του στις εκλογές για το Νέο Δ.Σ του Πυρσού εξέδωσε ο υπεύθυνος τύπου του Πυρσού κ. Αγριόπουλος Θεοχάρης.

Η απάντηση του κ. Αγριόπουλου έγινε εχθές βράδυ με σχόλιο στο θέμα του κ. Αλεξανδρόπουλου και μετά από παράκληση του την δημοσιεύουμε ξεχωριστά για να μην μείνουν υπόνοιες στους συμπολίτες μας περί αυθαίρετης συμπεριφοράς του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

Η απάντηση του είναι η ακόλουθη:.......

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά ο ανώνυμος των 10:43 με κάνει να θέλω να απαντήσω διότι ενώ δεν γνωρίζει έχει εσφαλμένη άποψη και μάλιστα κάνει και κρίσεις.
Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά συνέβη.

Πρώτα και κύρια κρατήστε τέσσερις ημερομηνίες:
α) 8 Μαρτίου
β) 10 Μαρτίου
γ) 11 Μαρτίου
δ) 13 Μαρτίου

Μετά διαβάστε αυτήν την πρόσκληση του Πυρσού: http://filiatranews.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html
και μετά να ξαναδιαβάσει με μεγάλη προσοχή την παραπάνω επιστολή του κ. Αλεξανδρόπουλου και ας δει πώς μόνος του ο κ. Αλεξανδρόπουλος αυτοαναιρείται σε όσα λέει για το απερχόμενο Δ.Σ.

Θα εξηγήσω τι έγινε με πολύ απλά λόγια.

Η πρόσκληση που είχε λάβει ο κ. Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης, -όπως και όλα τα μέλη του Πυρσού- ανέφερε ρητά ότι:
Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε μπορούν να υποβάλλουν τα Μέλη με αίτησή τους στο Δ. Σ. κάθε Τετάρτη και Κυριακή 6 έως 8 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 6 έως 8 το βράδυ, στο Φουρναράκειο.

Την πρόσκληση την είχε πάρει έγκαιρα, μία εβδομάδα πριν την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Μαρτίου για κατάθεση υποψηφιοτήτων. Είχε όλο το χρόνο να το σκεφτεί αν θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα ΕΓΚΑΙΡΑ και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Ούτε και αποκλείσαμε κανέναν στο να βάλει υποψήφιος.

Όμως ο κ. Αλεξανδρόπουλος θέλησε να υποβάλει υποψηφιότητα ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ.

Εμείς σαν Δ.Σ. αφήσαμε περιθώριο ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ απόγευμα 10 του μήνα. Δηλαδή 48 ώρες ΕΠΙΠΛΕΟΝ και ίσως ακόμα και κατα παράβασιν του καταστατικού του συλλόγου.
Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα συνεδρίασε το Δ.Σ. και κλείσαμε το ψηφοδέλτιο διότι την επόμενη μέρα 11 του μήνα είχαμε εκλογές.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ που αποχωρήσαμε από το Δ.Σ. ο κ. Αλεξανδρόπουλος δεν είχε καταθέσει καμία απολύτως υποψηφιότητα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του:
Σας έδωσα τα ονόματα έξι συμπολιτών μας την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Δηλαδή 3 μέρες μετά το κλείσιμο του ψηφοδελτίου.
Αν αυτό δεν είναι εκπρόθεσμο τότε τι είναι άραγε??
Θυμηθείτε ότι οι εκλογές ήταν να γίνουν την Κυριακή 11 Μαρτίου... Αρα έπρεπε να υπάρχει ψηφοδέλτιο για να διεξαχθούν οι εκλογές (άσχετα αν λόγω μη απαρτίας δεν έγιναν) και για να υπάρχει έπρεπε να έχει κλείσει και να έχει τυπωθεί.
Ταυτόχρονα έπρεπε να έχει κλείσει και το βιβλίο πρακτικών με την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στο οποίο να αναφέρεται ότι το ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε αποτελείται από τους τάδε υποψηφίους.

Την Κυριακή το απόγευμα εγώ με τον πρόεδρο του Πυρσού κ. Αντωναρόπουλο, καθίσαμε στον υπολογιστή και γράψαμε το ψηφοδέλτιο το οποίο και τυπώσαμε προκειμένου να είναι έτοιμο για την ψηφοφορία. Όλα αυτά την Κυριακή.

Ο Κ. Αλεξανδρόπουλος εμφανίστηκε 2 μέρες μετά και φυσικά εκπρόθεσμα να καταθέσει τι???? ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ και μάλιστα όχι μια την δική του αλλά 6 ατόμων!!!!! ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ.

Ο πρόεδρος ως όφειλε έπρεπε να το περάσει από το απερχόμενο συμβούλιο το αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Και κατά την γνώμη μου δίκαια απορρίφθηκε.
Το αιτιολογικό ήταν ότι το βιβλίο πρακτικών έχει κλείσει, άρα ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα συμβούλια μέχρι την ανάδειξη νέου.
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος δηλαδή τι ήθελε στην ουσία να γίνει???
Άλλο ψηφοδέλτιο να είχαμε στα πρακτικά και την Κυριακή 11 Μαρτίου, και επειδή δεν έγιναν οι εκλογές να είχαμε άλλο ψηφοδέλτιο την επόμενη Κυριακή στις 18 Μαρτίου. Αυτά δεν γίνονται ούτε με σφαίρες.
Και αυτό γιατί?? Γιατί ο κ. Αλεξανδρόπουλος ήθελε να καταθέσει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ υποψηφιότητα.

Θεωρώ ότι είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα, είχε τον χρόνο να καταθέσει την υποψηφιότητα του, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ, πήγε να την θέσει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ, απορρίφθηκε, και τώρα με την ανοικτή επιστολή να θέλει να βγει και από πάνω.

Νομίζω ότι ο Κ. Αλεξανδρόπουλος δεν τα υπολόγισε σωστά. Και για τους λάθος υπολογισμούς του δεν ευθυνόμαστε εμείς ως απερχόμενο Δ.Σ. Ας ψάξει τις ευθύνες στον εαυτόν του.
Αυτό που θα ήθελα να καταστήσω σαφές και το επαναλάβω προς κάθε κατεύθυνση είναι πως ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ που κατατέθηκε έγκαιρα. Αποκλείστηκε η εκπρόθεσμη υποψηφιότητα και ΜΟΝΟ.

Αγριόπουλος Θεοχάρης
Υπεύθυνος Τύπου του Πυρσού


Πριν αγοράσετε GPS

Οι εξελίξεις τρέχουν και ο κόσμος των δορυφορικών πλοηγών γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακός με την τελευταία εξέλιξη να είναι η δυνατότητα προβολής πληροφοριών κίνησης σε πραγματικό χρόνο.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η αγορά ενός συστήματος πλοήγησης είναι απλή υπόθεση.
Μια αναλυτικότερη έρευνα αγοράς ωστόσο, είναι ..........

απαραίτητη, προκειμένου να επιλέξετε το μοντέλο που σας ταιριάζει.

Δυνατότητες απεικόνισης

Η οθόνη δεν κρίνεται μόνο από τη διαγώνιό της, δηλαδή το πόσες ίντσες είναι. Σημαντικό ρόλο παίζει η ανάλυσή της, η φωτεινότητα και φυσικά η ικανότητά της να προβάλλει τρισδιάστατες πληροφορίες, στοιχείο που αποδεικνύεται αρκετά χρήσιμο, όταν κινείστε σε παντελώς άγνωστες διαδρομές και προσπαθείτε να προσανατολιστείτε από τα διάφορα κτίρια και
μνημεία που βλέπετε γύρω σας. Επίσης, το στοιχείο αυτό σας βοηθά να βρίσκετε εύκολα και προπαντός έγκαιρα τη σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε σε μια διασταύρωση. Θα πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι μια μικρή σε διαστάσεις οθόνη αδυνατεί να προβάλει σε ικανοποιητικό μέγεθος πληροφορίες. Μην επιλέγετε τίποτα κάτω από τις 3,5 ίντσες, με τις οθόνες 5 ιντσών να αποτελούν την ιδανική λύση, ειδικά εάν οδηγείτε ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Οι μοτοσικλετιστές περιορίζονται στην επιλογή των 3,5 ιντσών.

Φωνητική καθοδήγηση

Τόσο ο χειρισμός της συσκευής σας με φωνητικές εντολές όσο και η δυνατότητα καθοδήγησης με οδηγίες που ακούτε από τον πλοηγό σας θα πρέπει να θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ στην επιλογή σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η συσκευή σας θα πρέπει να έχει πλήρη υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, και τα ηχεία της να της επιτρέπουν να ακούγεται καθαρά στο θορυβώδες περιβάλλον του αυτοκινήτου.

Χάρτης & σημεία ενδιαφέροντος

Η σωστή χαρτογράφηση μιας περιοχής είναι το παν. Το μοντέλο που θα επιλέξετε θα πρέπει να σας προσφέρει τακτικά updates για το χάρτη του, έτσι ώστε να μην βρίσκεστε προ εκπλήξεως κάποιας νέας μονοδρόμησης. Αναφορικά με τα σημεία ενδιαφέροντος ή αλλιώς Points Of Interest (POI), αυτά αποτελούν όλα εκείνα τα στοιχεία που συναντάτε στην περιοχή στην οποία κινείστε και μπορεί να σας ενδιαφέρουν, όπως στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, βενζινάδικα, χώροι πολιτισμού και αναψυχής, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες. Ένας ενημερωμένος πλοηγός έχει στη λίστα με τα POIs του και τα ξενοδοχεία της περιοχής, στις περισσότερες περιπτώσεις με τα τηλέφωνά τους, για άμεση επικοινωνία.

Ψυχαγωγία

Πολλά συστήματα GPS αποτελούν πλέον ολοκληρωμένα κέντρα ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο, με δυνατότητα να παίζουν MP3, να συνδέονται με το φορητό σας player, να σας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάζετε ebooks και άλλα πολλά. Δείτε τη λίστα με τις extra λειτουργίες, καθώς μία τέτοια οθόνη μέσα στο αυτοκίνητό μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις.

Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο

Η Info Trip σε συνεργασία με την Τροχαία και τα κέντρα παρακολούθησης κυκλοφορίας έχει αναπτύξει ένα σύστημα που σας κρατά ενήμερους για όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο ανά πάσα στιγμή. Στην ελληνική αγορά εμφανίστηκαν δύο υλοποιήσεις της τεχνολογίας αυτής, το Traffic Message Channel της DIS (www.dis.gr) και το MLS Destinator liveTRAFFIC (www.mls.gr). To TMC της DIS είναι μια τεχνολογία μετάδοσης κυκλοφοριακών δεδομένων μέσω ραδιοφωνικών σημάτων RDS ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επιλέξουν τον ταχύτερο δρόμο. Το MLS Destinator liveTRAFFIC ενημερώνει τον οδηγό για την κίνηση και τον πλοηγεί στο φθηνότερο κοντινό βενζινάδικο. Ακόμα, λαμβάνοντας υπόψη ώρα, μέρα και θέση του οδηγού, τον πλοηγεί στο κοντινότερο ανοιχτό φαρμακείο ή στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο. Τέλος, δίνει πρόβλεψη καιρού έξι ημερών.

Extras

Οι δυνατότητες των δορυφορικών πλοηγών που κυκλοφορούν στην αγορά δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν μοντέλα τα οποία είναι εξοπλισμένα με αλκοολόμετρο, προκειμένου να βλέπετε εάν έχετε κάνει την υπερβολή και δεν πρέπει να πιάσετε το τιμόνι λόγω ποτού, ενώ τα περισσότερα συστήματα σάς ειδοποιούν σχετικά με το πότε εισέρχεστε σε μια περιοχή ελεγχόμενης κυκλοφορίας από την Τροχαία, προκειμένου να αποφύγετε τις υπερβολές. Ο κατάλογος των extras αυξάνεται, καθώς αναπτύσσονται νέεςεφαρμογές που συνδέουν γεωγραφική θέση με πληροφορίες.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ 100,3 16/3/2012

Ακούστε τον πρόεδρο του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στην σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100.3 και στην εκπομπή πρώτη γραμμή των Λυριτζή - Οικονόμου.

Επισφράγιση της πολιτικής για την μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε μοχλό ανάπτυξης της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου

Επισφράγιση της πολιτικής για την μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε μοχλό ανάπτυξης της Μεσσηνίας αποτελεί η επιστολή της Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κας Φώφης Παπαδημητροπούλου με την οποία περιγράφονται όλες οι ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τις επανειλημμένες και συντονισμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Η Μεσσηνία όπως έχει επανειλημμένα ............

υπογραμμίσει ο Πέτρος Τατούλης, αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας που θα αποτελέσει τον κόμβο αναμόχλευσης όλων των τομέων της οικονομίας της Πελοποννήσου, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας και της ποσότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των αφίξεων.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της δέσμευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εξασφάλιση πιστώσεων 15 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ η Διοικήτρια της ΥΠΑ αναφέρει στην επιστολή της αναλυτικά τα έργα αναβάθμισης των υποδομών του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθούν και τα οποία είναι:

1. Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και συντήρηση κτιρίου Αεροσταθμού με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης, η οποία και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με προϋπολογισμό , 1.961.850,00 ευρώ με ΦΠΑ, και περιλαμβάνει :
Επέκταση του κτιρίου Αεροσταθμού προς την πόλη κατά 300 τ.μ.,. τροποποιήσεις στους χώρους διαφόρων εκμεταλλεύσεων του αεροδρομίου, κατασκευή νέου συγκροτήματος w.c. στην αίθουσα αφίξεων και ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση των ήδη υπαρχόντων συγκροτημάτων w.c. της αίθουσας αναμονής, προβλέψεις για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, κατασκευή νέου στεγάστρου, τροποποίηση της κυκλοφορίας και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και επέκταση του συστήματος κλιματισμού και διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

2. Απαλλοτρίωση έκτασης 50 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών.

3. Αναβάθμιση των στρωμένων επιφανειών του πεδίου ελιγμών του αερολιμένα Καλαμάτας (διάδρομος προσαπογείωσης α/φ, τροχόδρομοι, φωτοσήμανση), με βάση μελέτες που εκπονούνται από το ΓΕΑ σε συνεργασία με την ΥΠΑ.

4. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ΥΠΑ συνεργάζεται με το ΓΕΑ προκειμένου να της παραχωρηθεί έκταση για την κατασκευή νέου δαπέδου στάθμευσης ελαφρών αεροσκαφών γεγονός που θα προσελκύσει κίνηση ΙΧ αεροσκαφών προς το αεροδρόμιο και συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής.

5. Για τα ανωτέρω έργα εκκρεμεί η ανανέωση - επικαιροποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του αεροδρομίου από το ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ, όπου έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος από τον Σεπτέμβριο 2011 και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση και υλοποίηση των ανωτέρω έργων».

Κουρελιασμένη η σημαία του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά

Κουρελιασμένη είναι η σημαία του ΕΚΑΒ στο χώρο που συστεγάζεται με το Κ.Α.Φ.Κ.Α.
Από το όλο πανί το οποίο όπως βλέπετε είναι σκισμένο, λείπει το 97% του σήματος του ΕΚΑΒ.
Αναγνώστης μας το φωτογράφησε και μας το έστειλε εκφράζοντας μας την απορία πόσο δύσκολο είναι στους υπαλλήλους να ζητήσουν μια νέα σημαία από το ΕΚΑΒ και να την τοποθετήσουν.
Μα τόση αδιαφορία πια;;; Αναρωτιέται ο ...........

αναγνώστης μας. Τι να πούμε εμείς; Χάλια η κατάσταση.... Χάλια.

«Κλειδί» τα κεντρομόλα «χούγια» για τον κ Βενιζέλο

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Συζητώντας με φίλους μου από ΟΛΗ την Ελλάδα, από Χανιά και Ηράκλειο μέχρι Καστοριά και Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι κατά κανόνα σχεδόν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις περισσότερες από τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1993 που ο κ Βενιζέλος εκλέχτηκε για πρώτη φορά στη Βουλή μέχρι το 2009 αρχίζω να σχηματίζω ένα «πρωτότυπο σενάριο» για την επομένη των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ.

Οι περισσότεροι συνομιλητές μου πιστεύουν ότι ο ............

κ Βενιζέλος θα παίξει το ρόλο του «πόλου έλξης» ανάμεσα σε πικραμένους, θυμωμένους, και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από τη συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του κ Παπανδρέου ιδιαίτερα μετά τον Μάϊο του 2010, συναισθήματα που αντικατοπτρίζονται σε ΟΛΕΣ τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών!

Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ δεν προσέλκυσε τόσους ψηφοφόρους παλιούς και νέους που να δικαιολογούν την εκπληκτική του Νίκη επί της Νέας Δημοκρατίας του κ Καραμανλή, αλλά η διαφορά «παίχτηκε» από τους περισσότερους από ΕΝΑ εκατομμύριο Νέο-Δημοκράτες που ΔΕΝ ψήφισαν ΝΔ!

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας Κυβέρνησαν επί 38 χρόνια από την πτώση της Χούντας το 1974 μέχρι σήμερα…
Η εναλλαγή τους στην Εξουσία στηρίχτηκε πάντοτε σε μια συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνικό-ψυχολογική έννοια την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ των Ελλήνων ψηφοφόρων από τα έργα και τις ημέρες του Κόμματος που κατείχε την εξουσία μέχρι την παραμονή κάθε εκλογικής αναμέτρησης οπότε και το ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ.
Στην περιρρέουσα κοινωνική, πολιτική, ψυχολογική μας κατάσταση που προήλθε από την οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, η άποψη ότι το εκλογικό σώμα θα στραφεί ενάντια στα 2 Κόμματα που αυτή τη στιγμή μας ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ φαίνεται ανάγλυφα στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ…Αυτό, όμως, που δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, έστω και εάν τα ποσοστά που δίνουν οι ερωτώμενοι προδιαγράφουν ότι τα λεγόμενα μικρά και μαζί τους τα νεότευκτα Κόμματα, είναι ότι η δημιουργία αναχωμάτων στα αριστερά για το ΠΑΣΟΚ και στα δεξιά για τη «Νέα» Νέα Δημοκρατία πολύ δύσκολα θα λειτουργήσει μπροστά στην Κάλπη που θα στηθεί σε μερικές εβδομάδες.

Ο κ Βενιζέλος «κέρδισε» τις εντυπώσεις με τις οικονομικές εξελίξεις στο Eurogroup και την μετάθεση «της ημέρας που η Ελλάδα αναπόφευκτα θα ζήσει τον οικονομικό της Αρμαγεδώνα…»
Κατάφερε να είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υποψήφιος και για πρώτη φορά στη νεότερη πολιτική μας ιστορία, μετά τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και την δική του Νέα Δημοκρατία, το άλλο από τα 2 Κόμματα εξουσίας θα έχει Βόρειο- Ελλαδίτη Πρόεδρο!..
Επιτρέψτε μου να το γράψω μολονότι είναι άκομψο ως περιγραφική του ανθρώπινου (και ελληνικού χαρακτήρα) έννοια ότι «πρώτα πεθαίνουμε εμείς και μετά τα χούγια μας» οπότε και προτείνω να δούμε τα αποτελέσματα της ερχόμενης Κυριακής, το μέγεθος της συμμετοχής των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Πατρίδας μας στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και μετά να σκεφθούμε το «πρωτότυπο σενάριό» μου που στηρίζεται σε πιθανές κεντρομόλους δυνάμεις στο πράσινο στρατόπεδο…

Κατά την ταπεινή μου άποψη στις ερχόμενες ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές μάλλον ο κ Σαμαράς και η δική του «Νέα» Νέα Δημοκρατία θα έχει περισσότερα ζόρια από τα δεξιά του από όσα ο κ Βενιζέλος και το δικό του ΠΑΣΟΚ από τα αριστερά του…
Προς αποφυγή «παρεξηγήσεων» κλείνοντας δηλώνω ότι εγώ δεν θα ψηφίσω ούτε τον κ Βενιζέλο, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε «Νέα» ΝΔ!...

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας … αλλά και απορίας

Προς το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΠΥΡΣΟΣ - Φιλιατρά

Κύριε Πρόεδρε

Ζω και εργάζομαι στα Φιλιατρά και για πάρα πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις. Ήμουν Διευθυντής της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Φιλιατρινές Ώρες» για πέντε χρόνια, Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάλης για τέσσερα χρόνια, ιδρυτικό και ενεργό μέλος στο Τριφυλιακό θέατρο για δεκαοχτώ χρόνια, τέσσερα από τα οποία ως Πρόεδρος, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Μαυροπίνακας».
Διετέλεσα και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου σας με .........

υπευθυνότητα τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, αλλά δεν ολοκλήρωσα η θητεία μου μιας και αναγκάστηκα να παραιτηθώ για λόγους που εξήγησα σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση.

Βλέποντας τα τελευταία χρόνια το τέλμα που έχει περιέλθει αυτός ο ιστορικός σύλλογος με τις ελάχιστες έως μηδενικές δραστηριότητες, θλίβομαι. Κουβεντιάσαμε πολλές φορές, κύριε Πρόεδρε, για το μέλλον αυτού του συλλόγου και μοιραστήκαμε την αγωνία για το μέλλον του. Πριν ένα μήνα πάλι, σας εμπιστεύτηκα τους προβληματισμούς μου και σας διαβεβαίωσα πως σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι νέοι στην πόλη μας που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν. Μου δείξατε πως χαρήκατε ειλικρινά, αφού σε περίοδο κρίσης υπάρχουν συμπολίτες μας πρόθυμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Όταν προκηρύξατε τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θυροκολλήσατε μια ανακοίνωση όπου αναγραφόταν μια καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Σας ρώτησα δυο φορές αν θα ισχύσει αυτή η ημερομηνία και μου απαντήσατε πως γράφτηκε μόνο για λόγους που επιβάλλει το καταστατικό και πως μπορώ να προσπαθώ να πείσω νέους ανθρώπους προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή που θα τυπώσετε τα ψηφοδέλτια στον υπολογιστή σας, διαβεβαιώνοντάς με πως οι εκλογές θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή.
Σας έδωσα τα ονόματα έξι συμπολιτών μας την Τρίτη 13 Μαρτίου. Την Τετάρτη το πρωί επικοινωνήσαμε και πάλι για να σας δώσω το επώνυμο του ενός υποψήφιου το οποίο δε θυμόμουν την προηγούμενη ημέρα, μιας και ήταν ρουμάνικης καταγωγής παντρεμένου με φιλιατρινιά.

Το βράδυ της Τετάρτης συνεδριάσατε και μου ανακοινώσατε ότι αυτά τα έξι άτομα δεν μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι, ως εκπρόθεσμοι στην κατάθεση της αίτησής μας!!!.

Γιατί κύριε Πρόεδρε;

Πιστεύω ότι στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής, αλλά και στην απαντητική επιστολή που οφείλετε να μου στείλετε, θα δώσετε με πειστικό τρόπο μια απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα :

• Βασική σας πρόθεση ήταν να με παγιδεύσετε;

• Το καταστατικό του Πυρσού ορίζει να γίνονται εκλογές κάθε Ιανουάριο. Είστε εμπρόθεσμοι ή εκπρόθεσμοι;

• Όταν ορίζετε μια καταληκτική ημερομηνία με συγκεκριμένο ωράριο , δεν θα έπρεπε να είναι κάποιος στο σύλλογο για να παραλαμβάνει τις αιτήσεις; Είστε σίγουροι ότι δεν ήρθαμε εγκαίρως;

• Την υποψηφιότητα του φίλου Παντελή Μπαζάνου την οποία κάνατε δεκτή, πότε κι από ποιον την παραλάβατε; Μήπως γνωρίζετε σε ποιον γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος όταν εμφανίστηκε στο Σύλλογο την τελευταία ώρα της καταληκτικής ημερομηνίας;

• Ενημερώσατε, στην τελευταία συνεδρίασή σας, όλα τα μέλη του Δ.Σ. για όσα σας αναφέρω παραπάνω ή μόνο ορισμένα;

• Θα ήταν μεγάλο το ατόπημα να δεχτείτε έστω και εκπρόθεσμα, να μπουν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο, και να κριθούν, άτομα που θέλουν να προσφέρουν, που δε ζήτησαν μισθό και που εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης θέλουν να δραστηριοποιηθούν ακολουθώντας μια ευρύτερη κοινωνική τάση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία;

• Γιατί επιμένουν αλήθεια τα έντεκα μέλη του Δ.Σ. να θέτουν και να ξαναθέτουν υποψηφιότητα, τη στιγμή που τίποτα απ’ όσα είχαν αναλάβει δε λειτουργεί, που σταματούν να λειτουργούν τμήματα του Πυρσού, όπως το σινεμά, η βιβλιοθήκη, το χορευτικό και υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι ο «Πυρσός» είναι ένας ανενεργός σύλλογος;

Αλήθεια τι φοβηθήκατε κύριε πρόεδρε, ότι θα καταλάβουμε αυτό το ρημαγμένο «πολιτικό κάστρο» που προασπίζεστε με σθένος χρόνια τώρα, αρνούμενοι να δείτε το σήμερα, αρνούμενοι να αφουγκραστείτε το παλμό της φιλιατρινής κοινωνίας, εγκλωβισμένοι σε στεγανά του παρελθόντος, αφυδατωμένοι και από την ελάχιστη ικμάδα ζωτικότητας και ζώντας με την ψευδαίσθηση πως με ένα face control θα προασπίσετε τον πολιτισμό που κινδυνεύει;

Φιλιατρά 16 Μαρτίου 2012

Με σεβασμό
Γιάννης Αλεξανδρόπουλος-δάσκαλος

UPDATE

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φιλιατρά Στις 3 Απριλίου η δημοπρασία για το δίκτυο ύδρευσης

Την Τρίτη 3 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, θα διενεργηθεί η δημοπρασία του έργου «Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ - Πελοποννήσου με κωδικό 365137.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, στη συνεδρίασή της την 9η Μαρτίου, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου και χθες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η συγκεκριμένη απόφαση. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε την αριθ. 17/2011 μελέτη, η οποία περιλαμβάνει και το σχέδιο της διακήρυξης.
Διευθύνουσα/Επιβλέπουσα Υπηρεσία για την κατασκευή του έργου είναι η Τ.Υ. Δήμου Τριφυλίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης/Υπηρεσίας .............

ανέρχεται σε 745.000 ευρώ και αναλύεται σε: Δαπάνη Εργασιών 438.333,00 ευρώ, Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε. + Ο.Ε.) 78.899,94 ευρώ, Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε. + Ο.Ε.) 77.584,94 ευρώ, Αναθεώρηση 10.873,18 ευρώ, Φόρος Προστιθέμενης Αξίας 139.308,94 ευρώ. Τόπος εκτέλεσης είναι η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών. Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου: Η μελέτη αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών και περιλαμβάνει εκσκαφές, επιχώσεις, σωλήνες ΡΕ διαφόρων διαμέτρων, δικλείδες και αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτικά.

Επισημαίνεται ότι, για λόγους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης αυτών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αλλά και συμμόρφωσης προς τις επιταγές της κοινοτικής νομοθεσίας και νομολογίας (υπόθεση C-496/99 P / Επιτροπή κατά CAS Succhi di Frutta SpA), το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο των δημοπρατούμενων έργων δεν πρέπει να μεταβάλλεται ουσιωδώς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης ορίζεται σε έξι (6) ημερολογιακούς μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Μιλώντας σχετικά στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη δημοπράτηση του έργου, σημειώνοντας: «Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της επέκτασης - ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών, με αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Είναι ένα έργο που, μετά από προσπάθειες του Δήμου και της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, και ελπίζουμε ότι θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των Φιλιατρών.

Θέλω, με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω, και αυτή τη φορά, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, γιατί επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την έγκριση του έργου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ».

Θάρρος

Θα ιδρύεται εταιρεία με μόλις 1 ευρώ

Την ίδρυση εταιρείας με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα καταθέτει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Το κείμενο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά και τη συνεργασία που θα έχει επ' αυτού με τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές που ............

θα πρέπει να γίνουν και αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2012 που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν:

- Τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας.

-Τη θέσπιση νέας εταιρικής μορφή που απαιτεί για την ίδρυσή της κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ.

-Απλοποίηση του καθεστώτος αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων με τη διαδικασία του φαστ τρακ.

-Την άμεση έκδοση αδειών για εξαγωγές.

Την υποχρέωση όλων των αρχών αδειοδότησης επιχειρήσεων να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις άδειες, τα δικαιολογητικά, τις αποφάσεις κι εγκρίσεις για την έκδοση αδειών λειτουργίας κι εγκατάστασης επιχειρήσεων.

Την ηλεκτρονική σύνδεση των αρχών αδειοδότησης, ώστε η αίτηση ίδρυσης επιχειρήσεων να υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά από τον επιχειρηματία και να διεκπεραιώνεται άμεσα.

Market Beast

Φρένο στις κατασχέσεις καταθέσεων ως 2.000 ευρώ

Νέες ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ, στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, είπε πως κατοχυρώνεται το δικαίωμα διατήρησης λογαριασμού που δεν θα συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Ειδικότερα, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί ..........

στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε κάθε πολίτης να έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να καταστεί ασφαλέστερη η προοπτική απαλλαγής του υπερχρεωμένου οφειλέτη από χρέη που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

- Καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί έναν τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου ποσόν κατάθεσης μέχρι το ύψος των 2.000 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και θα προστατεύεται και από κάθε πράξη μονομερούς συμψηφισμού απαιτήσεων της τράπεζας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη σύγχρονη καθημερινότητά τους, καθώς διευκολύνει καθοριστικά τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών).

- Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση των χρεών. Τα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι ικανοποιητικά, εξαιτίας, κυρίως, της απροθυμίας των πιστωτικών ιδρυμάτων να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Η επιδίωξη της εξώδικης ρύθμισης καθίσταται έτσι τυπική, προκαλώντας αδικαιολόγητα επιβάρυνση και επιβράδυνση της διαδικασίας.

- Η περίοδος ρύθμισης των χρεών, που θα ανέρχεται σε πέντε έτη, θα αρχίζει με την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης. Αν οι καταβολές που πραγματοποιούνται από τον οφειλέτη κατά την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση της απόφασης υπολείπονται αυτών που ορίζονται με την απόφαση, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό και μέχρι ένα έτος από τη λήξη της περιόδου ρύθμισης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται και οι δυσμενείς συνέπειες για τον οφειλέτη από τυχόν καθυστέρηση στην εκδίκαση της αίτησής του.

- Στις περιπτώσεις οφειλετών με πλήρη αδυναμία καταβολής, η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη.

-Το ποσόν μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας τού οφειλέτη, την εξόφληση τού οποίου πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαιρέσει από τη ρευστοποίηση, θα μπορεί πλέον να ρυθμίζεται και σε μεγαλύτερο των είκοσι ετών χρονικό διάστημα.

-Στις περιπτώσεις που οι απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, πρέπει να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα, ώστε να διευκολύνεται η συμπερίληψή τους στην αίτηση του οφειλέτη.

-Ενισχύεται ο συλλογικός χαρακτήρας της ρύθμισης των χρεών, που άλλωστε εξυπηρετεί και το συμφέρον του οφειλέτη. Δηλαδή, πρέπει κατ’ αρχήν η ρύθμιση να περιλαμβάνει τα χρέη όλων των πιστωτών (δεν θίγονται οι προβλεπόμενες στο νόμο εξαιρέσεις).

-Καθορίζεται χαμηλότερο κόστος για τις επιδόσεις δικογράφων της διαδικασίας.

-Προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που θα κληθεί αναδρομικά να καταλάβει ο οφειλέτης σε περίπτωση αύξησης των μηνιαίων καταβολών με την εφετειακή απόφαση.

-Επιτρέπεται η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση είναι απορριπτική, μέχρι την έκδοση εφετειακής απόφασης.

Market Beast

Πού θα ψηφίσουν φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία και όλη την Ελλαδα.

Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για τον Νομό Μεσσηνίας τα εκλογικά κέντρα του κόμματος θα είναι:......

ΑΕΤΟΥ: Πρώην Δημ.Κατάστημα Αετού στο Κοπανάκι

ΑΥΛΩΝΟΣ: Δημαρχιακό Κατάστημα Αυλώνος - Σιδηρόκαστρο

ΒΟΥΦΡΑΔΟΣ: Δημαρχιακό Κατάστημα Βουφράδων - Χατζή

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αίθουσα Νομαρχίας Μεσσηνίας

ΚΟΡΩΝΗΣ: Αίθουσα Πανόραμα - Κορώνη

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Δημαρχείο Κυπαρισσίας

ΛΕΥΚΤΡΟΥ: Αίθουσα Δημ.Καταστήματος - Καρδαμύλη

ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Δημαρχείο Μεσσήνης

ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Δημαρχείο Οιχαλίας - Μελιγαλάς

ΠΥΛΟΥ: Δημαρχείο Πύλου

ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αίθουσα Πυρσός Φιλιατρά

ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΩΝ: ΚΑΠΗ Χιλιοχωρίων - Σουλινάρι

Πίνακας με όλα τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλαδα

Έρχεται «ξήλωμα» δημοσίων υπαλλήλων με αρνητική αξιολόγηση

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν αρνητικά, προσθέτοντας ότι «το κράτος πρέπει να κοπεί σε τομείς όπου σήμερα η λειτουργία του δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και το επιβαρύνει με το λειτουργικό κόστος το οποίο έχει».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο ........

κ. Ρέππας ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε πόσες και τι επιπέδου υπηρεσίες έχουμε», ανέπτυξε επτά πυλώνες στους οποίους θα κινηθεί ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι «εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση».

Όπως είπε ο κ. Ρέππας, ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Παράλληλα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, είπε ότι στο πρώτο μνημόνιο προβλέπεται αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015 και ανέφερε πως με το μέτρο της εφεδρείας αποχώρησαν 15.000 υπάλληλοι, ενώ δεν απέκλεισε απολύσεις υπαλλήλων αν αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

«Στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640 χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 80 χιλιάδες συμβασιούχοι -άρα 720.000- και στις λεγόμενες ΔΕΚΟ που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και εποπτεύονται από το κράτος περίπου 25 χιλιάδες εργαζόμενοι. Μιλούμε, δηλαδή, για έναν αριθμό περίπου 745- 750 χιλιάδων υπαλλήλων, εκ των οποίων, οι περίπου 190 χιλιάδες είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165 χιλιάδες είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας κάλεσε τους φίλους του Κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή σημειώνοντας: «Το στοίχημα είναι όλων μας και κυρίως είναι της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια της βάσης του, δεν είναι στα χέρια του κ. Βενιζέλου ή των στελεχών του. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ, ιδίως οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται και δίνει χαμηλά ποσοστά για τον δικομματισμό, ανέφερε πως καταγράφεται μια απαρέσκεια για το πολιτικό σύστημα αλλά πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στις εκλογές -γιατί η δημοσκόπηση δεν είναι εκλογές- οι πολίτες ψηφίζουν για να αναδειχθεί κυβέρνηση, δεν ψηφίζουν για να βγει αντιπολίτευση. Και οι πολίτες με σοβαρότητα και ευθύνη, εγώ πιστεύω, είναι αυτοί που θα μας πουν πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη ημέρα»

Market beast

«Ανεπιθύμητοι» όλοι οι βουλευτές στα Τρίκαλα [εικόνες]

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους βουλευτές Τρικάλων σήμερα, καθώς πολίτες κόλλησαν αφίσες χθες το βράδυ στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της πόλης.

Στις αφίσες διαμαρτυρίας οι πολίτες είχαν ............

γράψει πως οι βουλευτές είναι «ανεπιθύμητοι». Ενώ την... αφισοκόλληση υπογράφουν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Αφίσες βρήκαν στα γραφεία τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης και Χρήστος Χάιδος, και από τη Νέα Δημοκρατία οι Θεόδωρος Σκρέκας και Σωτήρης Χατζηγάκης.

Ήδη στην πόλη εκφράζονται φόβοι για έκτροπα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ υπενθυμίζεται πως πολίτης είχε γρονθοκοπήσει το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Μαγκούφη.

Δείτε φωτογραφίες.
iefhmerida

Σκαρφαλώνει στο 6,5% ο Καμμένος - Πονοκέφαλος για τη Ν.Δ.

Γενικό συναγερμό έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία η ίδρυση του κόμματος Ανεξάρτητοι Ελληνες καθώς από νέα δημοσκόπηση το κόμμα του Πάνου Καμμένου ξεπερνά το 6,5% και την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας που έτσι κι αλλιώς ήταν ένας δύσκολος στόχος.

Με βάση νέα δημοσκόπηση της Public Issue ..........

για τον Σκάι, το κόμμα της Ν.Δ. βρίσκεται τον τελευταίο μήνα σε ελέυθερη πτώση χάνοντας μέσα σε ένα μήνα 6%. Από το 31% έχει πέσει ήδη στο 25% κάτι που σημαίνει ότι ο πονοκέφαλος στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά στη Λεωφόρο Συγγρού μεγαλώνει ακόμη περισσότερο κάνοντας τον αγώνα του πολυμέτωπο. Μέχρι τώρα είχε στοχοποιήσει εκτός από το ΠΑΣΟΚ και την αριστερά. Τώρα θα πρέπει να διαμορφώσει στρατηγική και απέναντι σε στελέχη της λαϊκής δεξιάς που έως πριν λίγους μήνες σήκωναν το βάρος της αντιμνημονιακής ρητορείας μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Στελέχη ιδιαιτέρως προβεβλημένα όπως ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος και ο «άρχων του συνδικαλισμού» Γιάννης Μανώλης.

Αυτό που κάνει την αντιμετώπισή τους εξαιρετικά δύσκολη είναι το ότι τα στελέχη που έχουν συνταχθεί με τον κ. Καμμένο χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τη φράση: «Εμείς δεν αλλάξαμε ούτε κατά κεραία αυτά τα οποία λέγαμε εδώ και δύο χρόνια».

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ που εξακολουθεί, πάντα σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, να βρίσκεται στην πέμπτη θέση εμφανίζει μεν μια αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης του 3% στο ίδιο διάστημα, αλλά με σημείο εκκίνησης το 8% φτάνει στο 11%. Αυτό προφανώς έχει πολύ μικρή σημασία για το σημερινό κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που βλέπει τη Δημοκρατική Αριστερά με 15,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ με 12% και το ΚΚΕ με 11,5% να το ξεπερνούν.

Υπάρχει όμως για το ΠΑΣΟΚ ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μήνυμα στην προσπάθειά του να περισώσει ότι είναι δυνατόν, τις επόμενες προεκλογικές εβδομάδες: Η δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι μεγαλύτερη κατά 2 μονάδες από αυτή του Αντώνη Σαμαρά, στο 30% έναντι 28%.

Αυτό όμως που πραγματικά αλλάζει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι συνολικά 9 κόμματα εμφανίζονται να ξεπερνούν το κατώφλι το 3% και να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε δημοσκοπήσεις Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου φτάνουν το 6.5%. Με σφήνα τον ΛΑΟΣ στο 4%, δύο ακόμη κόμματα συμπληρώνουν το παζλ: Οι Οικολόγοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5% το καθένα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη για μια ακόμη φορά αποτυγχάνει να ξεπεράσει το 3%, ενώ δεν έχει μετρηθεί ακόμη η Κοινωνική Συμφωνία των Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Εαν και αυτή ξεπεράσει το 3% τότε τα κόμματα της νέας Βουλής γίνονται 10 και όχι μόνον δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά και μια συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ θα στηρίζεται σε οριακή πλειοψηφία.

Τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών της χώρας. Το 87% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη σημερινή κατάσταση της ζωής του. Το 91% υποστηρίζει ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση έχει χειροτερέψει τους τελευταίους 12 μήνες.

Παρ' όλα αυτά, έχει μειωθεί το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία. Από το 60% τον Σεπτέμβριο του 2011 στο 36% τώρα.

Ομως, το 84% εκτιμά ότι μέσα στο 2012 η ανεργία θα αυξηθεί.

Τέλος, σε σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση, το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο. Η δημοτικότητα του σημερινού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πέφτει στο 49% και για πρώτη φορά οι αρνητικές γνώμες σε βάρος του φτάνουν στο 48%.

Σε σχέση με το βαθμό εμπιστοσύνης στην οικονομική του διακυβέρνηση το 66% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Πιο χαμηλά πιο χαμηλά με Αντώνη Σαμαρά!!

Πάνος Καμμένος: Καμία συνεργασία με τη ΝΔ

Κανένα «παράθυρο» συνεργασίας, προεκλογικής ή μετεκλογικής με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή δεν άφησε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ...........

ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η ΝΔ έχει επιλέξει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και να κάνει έκπτωση στην εθνική κυριαρχία της χώρας, συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά τα μνημόνια -το πρώτο από τα οποία ψήφισε ο ΛΑΟΣ- στήθηκαν για την κατάργηση του εθνικού κράτους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως «νεοναζιστικό κόμμα». «Δεν έχουμε σχέση, δεν θα συνεργαστούμε ποτέ», πρόσθεσε.

Αντιθέτως, ο κ. Καμμένος άνοιξε πόρτα συνεργασίας με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, τονίζοντας ότι «από το χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όπως με το κόμμα του Γιάννη Δημαρά».

Διέψευσε τις φήμες προσχώρησης του Βασίλειου Μαρκεζίνη στο κίνημα, το οποίο είναι ανοικτό στους βουλευτές που δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο, ούτε τους εφαρμοστικούς νόμους, όπως είπε και υποστήριξε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γιάννη Δημαρά και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Είμαστε σε επικοινωνία με όλους», τόνισε.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι υπάρχει ήδη η δυνατότητα σύστασης ΚΟ (συγκεντρώνονται 10 βουλευτές), ωστόσο πρόσθεσε: «δεν θα πάμε για να αρπάξουμε την επιχορήγηση, αν θα γίνει θα είναι μόνο για ένα λόγο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Τρίτη τη δανειακή σύμβαση».

Τέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή κατάθεση του προέδρου της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου πρέπει να ελεγχθούν ποινικά».

iefhmerida

Ουτε συννενοημένοι να ήταν Αναγνώστης και Γιαννακοπούλου!!!

Με το που βάλαμε το μήνυμα του αναγνώστη μας, ελάχιστα λεπτά μετά μας ήρθε δελτίο τύπου από την Νάντια Γιαννακοπούλου το οποίο σας παραθέτουμε έτσι για να δείτε τι είδους κινητοποίηση έχει ξεκινήσει.

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Και εσείς ξέρετε τι θα κάνετε στις κανονικές εκλογές....
Διαβάστε ......

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 16/03/12

Μήνυμα Νάντιας για τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 18 Μαρτίου, σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το Κίνημά μας. Με την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου ξεκινάμε έναν αγώνα πολιτικής ανασύνταξης, ανανέωσης και δημιουργίας, με στόχο τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Καλώ κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία και να στηρίξει έμπρακτα το Κίνημά μας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής.


Μήνυμα Αναγνώστη: Ξεκίνησαν τηλέφωνα οι ΠΑΣΟΚΟΙ να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν Βενιζέλο.

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Είμαι απίστευτα οργισμένος με ένα τηλεφώνημα (ήταν με απόκρυψη) προφανώς από πολιτικό γραφείο μόνο που δεν συγκράτησα ποιό ακριβώς) που δέχτηκα και το οποίο με καλούσε να πάω να ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές για να βγάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Πριν προλάβω να ..........

βγάλω άχνα, άρχισαν ένα μικρό λογίδιο λέγοντας μου ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, πρέπει να δείξουμε ότι παρά τις όποιες στεναχώριες μας το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει ενωμένο και δυνατό και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές.

Μετα από όσα έκαναν στον κόσμο με την οικονομική εξαθλίωση του με τα χαράτσια που τα επέβαλαν μέσω της ΔΕΗ έχουν το θράσος τα ΠΑΣΟΚΙΑ να τηλεφωνούν στα σπίτια των πρώην οπαδών του και να τους πουλάνε παραμύθια περί ενωμένου δυνατού ΠΑΣΟΚ;
Σαν δεν ντρέπονται λίγο. Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει στις κανονικές εκλογές. Και δεν κατάλαβα. Γιατί τηλεφωνούν στον κόσμο; Μόνος του δεν τρέχει στην κούρσα ο χοντρός; Φοβούνται μην χάσει από την σκιά του;

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου οδός Δημαρχείου 2.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Καλκαβούρας, περιλαμβάνεται το θέμα της Έγκριση ισολογισμού απολογισμού, τ. Δήμου Γαργαλιάνων, οικ. έτους 2010 (Έγκριση της 19α2012 & 119β/2012 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας).

Ενω για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση για λήψη απόφασης για τα εξής θέματα: .......


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Τριφυλίας.

2. Ορισμός μελών των πιο κάτω Επιτροπών Δήμου Τριφυλίας έτους 2012 :
α. Επιτροπή παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ (άρθρο 15,16 Π.Δ/τος 171/1987).
β. Επιτροπή παραλαβής έργων προϋπολογισμού άνω των 6.925,80 ευρώ (άρθρο 15,16 Π.Δ/τος 171/1987).
γ. Επιτροπή παραλαβής εργασιών και μεταφορών (άρθρο 67 Π/Δ/τος 28/80).
δ. Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου (άρθρα 1 & 2 του Π. Δ/τος 270/81).
ε. Επιτροπή καταλληλότητας (άρθρο 7 του Π. Δ/τος 270/81)

3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς και τμήματος δικτύων ακαθάρτων Κοπανακίου Δήμου Αετού».

4. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος», Δ.Ε. Φιλιατρών.

5. Χορήγηση παράτασης χρόνου εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος», Δ.Ε. Φιλιατρών.

6. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Σύνδεση παροχών στο δίκτυο αποχέτευσης Δ.Δ.
Αετού».

7. Αίτηση Παναγιωτακόπουλου Νικολάου του Ιωάννη για διόρθωση ποσών δημοτικών τελών του.

8. Αίτηση Παπαευθυμίου Βασιλικής του Ιωάννη για διαγραφή ποσού κλήσης ΚΟΚ.

9. Αίτηση Ζέρβα Ειρήνης του Παν/τη για διαγραφή ποσού κλήσης ΚΟΚ.

10. Ορισμός μελών Επιτροπών για την Προγραμματική Σύμβαση καταπολέμηση των κουνουπιών.

11. Αίτηση Κουκούμη Ειρήνης του Σαράντου για παραχώρηση πεζοδρομίου και Πλατείας έναντι του καταστήματός της στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

12. Αίτηση Διονυσόπουλος – Βελισσαρόπουλος Ο.Ε. για παραχώρηση πεζοδρομίου και πλατείας έναντι του καταστήματός τους στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

13. Αίτηση Κώνσταντου Ευστάθιου του Παν/τη για παραχώρηση πεζοδρομίου και πλατείας έναντι του καταστήματός του στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

14. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού πρώην Σχολικής Επιτροπής 1ου 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών μέχρι την κατάργησή της, έτους 2011.

15. Έγκριση δαπάνης ποσού 4.200 € για τον εορτασμό εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 2012

16. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κ.λ.π.

17. Καθορισμός θέσεων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων στην Τ.Κ. Βάλτας (έγκριση της αριθ. 16/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

18. Χωροθέτηση νέων χώρων στάθμευσης αγοραίων ταξί Πύργου Τριφυλίας (έγκριση της αριθ. 17/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

19. Αίτηση KRASKA STEFAN του ΑΝΤΟΝ για την επιστροφή ποσού 150,00 € ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

20. Τοποθέτηση κώνων σήμανσης στην ανατολική πλευρά του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων (έγκριση της αριθ. 18/2012 απόφασης της Επιτ. Ποιότητας Ζωής).

21. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.

22. Προγραμματισμός πρόσληψης ενός μουσικού με σύμβαση μίσθωσης έργου.

23. Αίτηση Καμπούκου Κων/νου του Μιλτιάδη για :
α) Μίσθωση και παράδοση του Τουριστικού Περιπτέρου στη θέση «Κεφαλόβρυσο» Τ.Ε. Αετού και
β) μείωση κατά 50% των οφειλομένων μισθωμάτων (Έγκριση της αριθ. 15/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

24. Αποδοχή ποσού 45.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών μεταφοράς των μαθητών Α/βθμιας & Β/βθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας.

25. Απόδοση ποσών στις Σχολικές Επιτροπές βάση της αριθ. 425/2011 ΑΔΣ κατανομής ΣΑΤΑ.

26. Καθορισμός αριθμού αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2012, κατά κατηγορία επαγγελμάτων στο Δήμο Τριφυλίας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 15-3-2011
9 αιτήσεις για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Μεσσηνίας

Οι πρώτοι "9"… στην Μεσσηνία που κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας για να κατεβούν ως υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές.

Αυτοί – χωρίς απροόπτου μια και φαίνεται να υπάρχει μια… σιωπηρή παράταση μέχρι την Δευτέρα – θα «αξιολογηθούν» για να βγει η 7άδα της Μεσσηνίας.

Σε αυτήν ήδη περιλαμβάνεται ο μοναδικός...........

"γαλάζιος" βουλευτής στο νομό, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Σαμπαζιώτης Δημήτρης,

Χρυσομάλλης Μίλτος,

Κωτσιόπουλος Άγγελος,

Αδαμόπουλος Ιωάννης,

Μάκαρης Εμμανουήλ,

Κατσίβελας Παναγιώτης,

Ιωαννίδης Παύλος,

Γιαννακόπουλος Γιώργος

και η Αντωνία Μπούζα

best-tv

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Οι Ράδιο Αρβύλα ο Σαμαράς και ο υποβολέας του

Το απίστευτο κράξιμο από τους Ράδιο Αρβύλα στον Αντώνη Σαμαρά όταν μίλησε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μετά την Καλαμάτα και το φιάσκο της "πολυπληθούς" μάζωξης....
Κουσελάς: Να ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες για να ενεργοποιηθεί η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων. Σταύρος Δήμας: Παραμένει ανοικτό το ζήτημα..

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας απάντησε στην από 10-2-2012 Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Με την Αναφορά ζητείτο να ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες για να ενεργοποιηθεί η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων καθώς και η επιστροφή του αναγκαστικού δανείου που είχε λάβει η Γερμανία, ως απαράγραπτα δικαιώματα της χώρας μας.

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ..........

με σχετική απάντησή τους, δήλωσαν αναρμόδια.

Το πλήρες κείμενο της Απάντησης του Υπουργού Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων καθώς και εκείνο του αναγκαστικού κατοχικού δανείου- ως συνέπεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απασχολούν από μακρού χρόνου την Ελλάδα.

Η χώρα μας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις και συνεκτιμώντας τις νομικές, ανθρωπιστικές και άλλες παραμέτρους του ζητήματος, εγείρει τακτικά το θέμα στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων μεταξύ ανωτάτων στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπηρεσιακών επαφών μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων.

Η εν προκειμένω εκκρεμότητα υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της. Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της.

Άλλωστε, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην Απόφασή του από 3ης Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους σχετικά με την διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας στην οποία παρενέβη και η χώρα μας, διαπιστώνει, ότι το γεγονός ότι ένα Κράτος απολαύει ετεροδικίας ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων ενός άλλου κράτους, δεν επηρεάζει το ζήτημα της διεθνούς του ευθύνης και της συνακόλουθης υποχρέωσής του να παράσχει αποζημίωση. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσει την Απόφαση με προσοχή, υπό το φώς της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημειώσεων παραμένει ανοικτό.»

Σημειώνεται ότι σήμερα είχε προσδιοριστεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων μετά από αίτημα βουλευτών. Η συνεδρίαση, στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι τρεις συναρμόδιοι Υπουργοί (Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης) αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει... Μας δουλεύουν κανονικά. Οχι αποζημιώσεις δεν πρόκειται να διεκδικήσουν αλλα μάλλον τα χάρισαν. Γιατί να πράγματι τα διεκδικούσαν τόσα χρόνια θα τα είχαν πάρει. Αρα το δούλεμα πάει σύννεφο.

Για διαβάστε και αυτό και θα καταλάβετε πολλά: «Αν η Ελλάδα θυμηθεί τις αποζημιώσεις, θα μας πάρουν και τα σώβρακα»


Ο Παπαγιάννης αντικαταστάτης του Tέρενς Κουϊκ στο Kontra Channel

Ο Τέρενς Κουίκς θα αναλάβει το γραφείο Τύπου του νέου κόμματος του Πάνου Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη θέση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΚΟΝΤΡΑ.

Έτσι τη θέση του θα αναλάβει ο Γιάννης Παπαγιάννης που από τις 19 Μαρτίου θα είναι το νέο απόκτημα του καναλιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Ο μαχητικός Δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ............

αναλαμβάνει από την Δευτέρα 19 Μαρτίου το Κεντρικό Δελτίο του KONTRA CHANNEL που μεταδίδεται από τις 21:00 έως τις 22:00, μετά την αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναλαμβάνει Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Παναγιώτη Καμμένου.
Ο σταθμός μας ευχαριστεί τον Τέρενς Κουίκ για την έως τώρα πολύτιμη συμβολή του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια του Αντιμνημονιακού του αγώνα, που ξεκίνησε από το KONTRA CHANNEL".

Κ.Μαρκόπουλος: Προσχωρώ στον Καμμένο - Την Δευτέρα αλλάζει το σκηνικό - Σχηματίζει Κ.Ο!

Θέμα ωρών η ανακοίνωση και επίσημα της προσχώρησς του Κώστα Μαρκόπουλου στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Όπως προανήγγειλε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο ανεξάρτητος βουλευτής όλα φαίνεται να είναι πλέον ζήτημα χρόνου.
"Θα κάνω την επίσημη ανακοίνωση στους πολίτες της Ευβοιας που είναι και οι συντοπίτες μου.
Το ίδιο θα κάνουν και πολλοί άλλοι .............

συνάδελφοί μου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και την Δευτέρα θα έχουμε ένα άλλο πολιτικό σκηνικό", είπε ο βουλευτής.

Έτσι, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου θα σχηματίσουν και Κοινοβουλευτική Ομάδα την Δευτέρα, αφού θα πάνε μαζί τους πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τη ΝΔ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από την πολύωρη συνάντησή τους στην Βουλή, ένας εκ των νέων μελών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ.Δημήτρης Σταμάτης, έγραψε στο twitter: Πέμπτη 15-3-2012 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.... ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Μεταξύ των στελεχών που αναμένεται να προσχωρήσουν στους Ανεξέρτητους Έλληνες είναι οι κκ. Μαρκόπουλος, Σπ. Γαληνός, Π. Μελάς, Χρ.Ζώης, Δ. Σταμάτης, Μιχ. Γιαννάκης και οι κυρίες Ελενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Newsit

Σε ποιές μαύρες τρύπες χάνονται τα χρήματα που έρχονται στο Δήμο Τριφυλίας και μένουν νηστικά τα παιδιά μας;

Μόνο 699.994,05 ευρώ ήρθαν, από παλιά χρωστούμενα στους πρώην Δήμους.

Δήμος Τριφυλίας, η ευθύνη της διοίκησης του δήμου είναι συλλογική (με αφορμή το ζήτημα των παιδικών σταθμών)
του Δημήτρη Α. Δριμή
τ. δημάρχου Αετού.

Η εικόνα των μικρών παιδιών του παιδικού σταθμού Κυπαρισσίας και των γονιών τους στο δημαρχείο, αναφέρομαι στα πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων (7-3-2012), προκαλεί θλίψη. Τα θέματα που τέθηκαν, από τους διαμαρτυρόμενους γονείς και τα παιδιά είναι χαρακτηριστικά: έλλειψη τροφής, έλλειψη θέρμανσης, ζητήματα καθαριότητας, απλήρωτοι εργαζόμενοι, απλήρωτοι προμηθευτές. Τα ίδια, δυστυχώς, συμβαίνουν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Τριφυλίας.
Το γεγονός, πέρα από θλίψη προκαλεί και έντονο ............

προβληματισμό για το ρόλο των λειτουργών της αυτοδιοίκησης του τόπου μας.

Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν χρήματα και προϋπολογισμός. Είναι δυνατόν; Ο προϋπολογισμός του 2012 θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2011 (άρθρο 159 του ΚΔΚ και σχετικές υπουργικές αποφάσεις). Ποιος ευθύνεται, αν όχι η δημοτική αρχή, που δεν υπάρχει ακόμα προϋπολογισμός; Μήπως ευθύνονται οι πολίτες και τα νήπια;. Με τα χρήματα τι γίνεται; Σε ποιές μαύρες τρύπες χάνονται; Ποιες, αλήθεια, είναι οι προτεραιότητες του δήμου Τριφυλίας; Γιατί ταλαιπωρούνται οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές; Είναι ανεκτή η εικόνα μικρών παιδιών να εκλιπαρούν στο δημαρχείο για τροφή και θέρμανση; Γιατί δεν διασφαλίζεται η στοιχειώδης λειτουργία και κάλυψη των αναγκών των δημοτικών παιδικών σταθμών; Γιατί δεν δεσμεύτηκε συγκεκριμένα η δημοτική αρχή, στα θέματα που τέθηκαν, από τους γονείς και γιατί οι ανά δίμηνο υποσχέσεις της δεν γίνονται πραγματικότητα και απλά επαναλαμβάνονται;

Οι παιδικοί σταθμοί θα έπρεπε όχι μόνο να λειτουργούν υποδειγματικά αλλά να είχαν αξιοποιηθεί οι διάσπαρτες υποδομές τους, μαγειρεία, για την παρασκευή και διανομή φαγητού, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και την οικεία Μητρόπολη, σε ανήμπορους, υπερήλικες και πάσχοντες συμπολίτες μας.
Ο ισχυρισμό της, δήθεν, έλλειψης χρημάτων δεν ευσταθεί.

Περιορίζομαι σε δύο, ενδεικτικά, παραδείγματα.
α) Με το Ν. 3756/09 ρυθμίστηκαν τα χρέη του ελληνικού δημοσίου, τα λεγόμενα παρακρατηθέντα, προς τους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα το άρθρο 27, με τίτλο «ρύθμιση χρεών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ΟΤΑ» αναφέρει πως οι πάσης φύσεως οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` βαθμού, ύψους ενός δισεκατομμυρίου επτακοσίων έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (1.711.000.000), που αφορούν χρονική περίοδο μέχρι και το έτος 2008 θα εξοφληθούν σε οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από το 2009. Οι επόμενες επτά δόσεις θα καταβάλλονται μέχρι την 31η Ιανουαρίου εκάστου έτους. Η τελευταία δόση θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2016. Για τον τότε δήμο Αετού η κάθε δόση ήταν ύψους 82.000,00 Ευρώ.
Πράγματι καταβλήθηκε η πρώτη δόση το 2009 και η δεύτερη το 2010, σε κάθε Καποδιστριακό δήμο και κοινότητα.

Η κάθε δόση για το δήμο Τριφυλίας, πλέον, είναι ύψους 699.994,05 ευρώ (αθροίζονται τα οφειλόμενα όλων των τ. δήμων και της τ. κοινότητας).
Πράγματι, καταβλήθηκε η τρίτη δόση το 2011 και πριν από λίγες μέρες, με την υπ`αρίθμ. 5911/16-2-2012 απόφαση κατανομής του αρμόδιου υπουργού εσωτερικών κ. Γιαννίτση Αν., δρομολογήθηκε η καταβολή της τέταρτης δόσης, ύψους 699.994,05 ευρώ.
Από τα παραπάνω χρήματα ποσό 436.943,41 διατίθεται για λειτουργικές δαπάνες και ποσό 263.050,65 για επενδυτικές δραστηριότητες/έργα. Ή κατανομή αυτή του υπουργείου, όμως, μπορεί να αλλάξει με απόφαση του Δ.Σ. υπό τον όρο, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, ότι στις περιπτώσεις δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που τους αποδίδονται με την απόφαση αυτή, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.

β) Η τακτική επιχορήγηση που εισέπραξε ο δήμος Τριφυλίας, για τον Ιανουάριο του 2012, είναι ύψους 411.186,96 ευρώ.
Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι τα χρήματα. Είναι θέμα διοίκησης και προτεραιοτήτων. Δυστυχώς, είναι κοινή πεποίθηση πια, ο δήμος Τριφυλίας δεν διοικείται. Η εικόνα, που εκπέμπει προς τα έξω είναι: όποιος προλάβει, πρόλαβε. Αντί της υιοθέτησης μιας πολιτικής ρύθμισης και εξόφλησης χρεών, έχουμε μια βιομηχανία κατασχέσεων χρημάτων. Είναι πράγματι δύσκολο να αποφασίζεις. Το χειρότερο, όμως, είναι να αποφασίζουν οι καταστάσεις για σένα. Στο δήμο Τριφυλίας, δυστυχώς, αποφασίζουν οι καταστάσεις.
Οφείλω, τέλος, να καταστήσω σαφές πως οι επισημάνσεις μου δεν εστιάζονται και δεν αφορούν μονοσήμαντα στο δήμαρχο. Πλανώνται όσοι, αν και ασκούν διοίκηση και μάλιστα από έμμισθες θέσεις, θεωρούν πως είναι στο απυρόβλητο και αρκούνται να τα φορτώνουν όλα στο δήμαρχο.

Ας μη γελιόμαστε, η ευθύνη είναι συλλογική. Και αυτό οι πολίτες το γνωρίζουν. Η ευθύνη των όσων δυσάρεστων συμβαίνουν ανήκει πρωτίστως στο συλλογικό συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο του δήμου, την εκτελεστική επιτροπή (άρθρα 62 και 63 του «Καλλικράτη»), που αποτελείται από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Το αφυδατωμένο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, η προβληματική του λειτουργία καθώς και η, χωρίς αρχές, νομή της εξουσίας, καταδεικνύουν το αυτοδιοικητικό τους μέγεθος.

Από το φιλικό μας Kopanakinews

Διχοτόμηση του Δήμου Τριφυλίας

Διάβασα την αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με αφορμή την εγκληματικότητα στους Γαργαλιάνους. Μεγάλωσα σε αυτή την πόλη και παρότι έφυγα σε ηλικία 18 ετών μέχρι σήμερα διατηρώ στενούς δεσμούς και με τους ανθρώπους και με τον τόπο. Έναν τόπο ευλογημένο να παράγει τα πάντα, με όμορφες παραλίες και πολύ ήλιο. Έναν τόπο που σήμερα επαφίεται στο έλεος των διαφόρων εθνικοτήτων κακοποιών. Που μαραζώνει και αργοσβήνει προκαλώντας θλίψη και απογοήτευση.

Την κύρια ευθύνη γι αυτή την καταστροφική πορεία την φέρει η πολιτεία και οι πολιτικοί που με περισσή αλαζονεία σχεδίασαν στο γόνατο τον Καλλικράτη και δημιούργησαν τερατουργήματα. Γιατί πως αλλιώς εκτός από τερατούργημα μπορεί να χαρακτηρισθεί ο αχανής Δήμος Τριφυλίας με τα 50 χιλιόμετρα μήκος και τα 20 χιλιόμετρα πλάτος. Ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι υπάρχει ένας σούπερμαν Δήμαρχος και ένας τέλεια οργανωμένος μηχανισμός για να διοικηθεί αυτό το τερατούργημα της γονατογραφίας.

Τα αποτελέσματα τα βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι ...........

της περιοχής που δεν έχουν αστυνομικούς να φυλάξουν αυτούς και τις περιουσίες τους, δεν έχουν δημόσιες υπηρεσίες και αναγκάζονται να διανύουν 15 και 30 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν και σε λίγο καιρό πιθανότατα δεν θα έχουν υπηρεσίες υγείας και ακόμα -ακόμα Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σε μια εποχή που η ύπαιθρος με την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής καλείται να παίξει βασικό ρόλο στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας, η πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να διορθώσει τα σφάλματα που στοιχίζουν όχι μόνο χρήματα αλλά και ζωές ανθρώπων.

Οι πολίτες των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών πρέπει να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να πείσουν με επιχειρήματα ότι είναι απαραίτητο να γίνει διαχωρισμός του απέραντου Δήμου Τριφυλίας και η δημιουργία νέου Δήμου αποτελούμενου από τα Δημοτικά διαμερίσματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Η δημιουργία αυτού του Δήμου θα αποβεί επωφελής για το σύνολο του σημερινού Δήμου Τριφυλίας και θα δώσει ζωή σε δύο πόλεις που με τη σημερινή κατάσταση είναι καταδικασμένες να συρρικνωθούν και να υποβαθμισθούν σε ανεπανόρθωτο βαθμό.

Στ. Οικονομόπουλος

Από το blog του Πύργου Τριφυλίας

Εκλογές για Νέο Δ.Σ. στον Πυρσό

Γενική συνέλευση των μελών του Πυσρού και Εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 5 το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ...........

Γενική συνέλευση είναι:

1. Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2009 - 2011
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Προτάσεις για τον προγραμματισμό και την λειτουργία του Συλλόγου
4. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής
5. Ψηφοφορία για την εκλογή 11μελούς Δ.Σ. και 3μελούς Ε.Ε. για την τριετία 2012 έως 2014.

Η συνδρομή για την ψηφοφορία είναι Πέντε (5) ευρώ.
Όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο συμβούλιο για την οριστικοποίηση του νέου ψηφοδελτίου, δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση και την ψηφοφορία έχουν όλοι όσοι είναι μέλη του Πυρσού, αλλά και όσοι φίλοι του Πυρσού θελήσουν να γίνουν μέλη.

Το ψηφοδέλτιο της Κυριακής 18 Μαρτίου απαρτίζεται από τα εξής ονόματα:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο (Σταυροί από 1 έως 11)

Αγριόπουλος Θεοχάρης
Αντωναρόπουλος Νικόλαος
Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Γαλανόπουλος Αθανάσιος
Γκότση - Μπαρμποπούλου Μαίρη
Καναβός Αριστοτέλης
Κονταργύρη Γεωργία
Κορμάς Δημήτριος
Κωφίδου Θεοδώρα (Λόλα)
Λεβεντάκη - Μπουντή Αγαθή
Μπαζάνος Παντελής
Πανταζόπουλος Αλέκος
Στυλιανός Δημήτριος
Τασουλή - Λεβεντάκη Έμυ

Για την Εξελεγκτική επιτροπή (Σταυροί από 1 έως 3)
Αθανασοπούλου Κυριακή
Γώγου - Τσαφαρά Σοφία
Νικολακόπουλος Χαράλαμπος

Οριστικό τέλος στη συγχώνευση Alpha-Eurobank

Πρόταση για σύγκληση γενικής συνέλευσης με αντικείμενο την ανάκληση του σχεδίου συγχώνευσης με τη Eurobank φέρνει προς έγκριση στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο η Alpha Bank.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: ..........

«Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημέρωσε την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ότι, μετά και την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement – PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα, προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Τραπέζης της 15ης Νοεμβρίου 2011».

Θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ!

Τον… ελληνικό τρόπο της εύκολης λύσης φαίνεται ότι επιλέγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Μετά από μία διετία ισχύος του μνημονίου, συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για την επί της ουσίας πάταξη της φοροδιαφυγής (πέραν των -επικοινωνιακού χαρακτήρα- συλλήψεων κάποιων επιχειρηματιών). Έτσι, αντί να πιέσει στην κατεύθυνση αυτή, ακολουθεί την… ελληνική οδό.

Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, ...........

είναι ξεκάθαρη:

Ζητά οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία να μη μειώνουν τα έσοδα από έμμεσους φόρους, επειδή εισπράττονται πιο εύκολα από τους άμεσους!

Στο ίδιο μοτίβο και το αίτημα για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους. Θυμίζουμε ότι σήμερα, οι έγγαμοι χάνουν τη συγκεκριμένη ελάφρυνση, αφού -λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης- επιβαρύνονται με τεκμήριο 5.000 ευρώ, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο!

Δηλαδή, αντί να προτείνονται -αν όχι να επιβάλλονται- δράσεις και μέτρα για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, καταργούμε σε όλους το αφορολόγητο για να διασφαλίσουμε έναν ελάχιστο κεφαλικό φόρο, επιβαρύνοντας για ακόμα μια φορά τους συνεπείς, προς όφελος των κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδων.

Πέραν αυτών, ζητείται:

-Η μείωση στο μισό (από οκτώ σε τέσσερα, ακόμα και σε τρία) των φορολογικών κλιμακίων,

-Ο διπλασιασμός της φορολόγησης των τόκων από καταθέσεις και άλλες επενδύσεις (από το 10% στο 20%),

-Η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια (επίσης στο 20%),

-Η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α. (πιθανότατα στο 19% ή στο 21%), με ταυτόχρονη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, αλλά καιτων προνομιακών καθεστώτων φορολόγησης, που έχουν όσοι κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να έχουν νομοθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο.

MarketBeast

Άρθρο για την οδική ασφάλεια στη Μεσσηνία

Οδική ασφάλεια: Η Μεσσηνία στο κόκκινο

Τα οδικά ατυχήματα αποτελούν ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα και διεθνώς. Το 2010, περισσότερα από 31.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αριθμός που ισοδυναμεί με μία πόλη μέσου μεγέθους.

Η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι σημείωσε μείωση κατά ............

38,2% σε νεκρούς από οδικά ατυχήματα τη δεκαετία 2000-2010, εξακολουθεί να καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη των 27.Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα ενώ από το 2000 έως το 2002 υπάρχει μια σημαντική μείωση στον αριθμό των νεκρών σε οδικά ατυχήματα, από το 2003 έως το 2007 ο αριθμός παραμένει σταθερός ενώ την τριετία 2008-2010 παρουσίασε σημαντική μείωση της τάξης του 18%. Η μείωση που παρατηρείται την τελευταία τριετία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή του ΚΟΚ το 2007 αλλά και στην οικονομική κρίση και τη συνεπαγόμενη σημαντική αλλαγή των χαρακτηριστικών κυκλοφορίας και συμπεριφοράς των οδηγών.
Παρόλαυτά η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά μία από τις 2-3 χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη.


Οι πιο κρίσιμοι παράγοντες που συμβάλουν στην πρόκληση των οδικών ατυχημάτων και ειδικά των σοβαρών ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι:
• η οδήγηση με υψηλές ταχύτητες
• τα υψηλά ποσοστά κυκλοφορίας μοτοσυκλετιστών
• τα χαμηλά ποσοστά χρήσης ζώνης και κράνους
• η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ
• η επιθετική οδήγηση

Όσον αφορά το νομό Μεσσηνίας τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά καθώς όχι μόνο δεν παρουσιάζεται μείωση (όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα) αλλά ο αριθμός των νεκρών σε οδικά ατυχήματα παρουσιάζει μικρή αύξηση όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Η πορεία που ακολουθεί η εξέλιξη του αριθμού των νεκρών στα οδικά ατυχήματα στο νομό μας, διαφέρει από εκείνη της Ελλάδας (όπου είναι συνεχώς καθοδική). Στη Μεσσηνία παρατηρείται μια ακανόνιστη πορεία που υποδεικνύει ότι το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας στο νομό δεν αντιμετωπίζεται σωστά ούτε από τους χρήστες της οδού αλλά ούτε και από τις αρμόδιες αρχές. Θλιβερό είναι το γεγονός ότι η Μεσσηνία συγκαταλέγεται στους 3 νομούς στη χώρα στους οποίους ο αριθμός των νεκρών το 2010 είναι υψηλότερος από το 2000 (Δωδεκάνησα και Θεσπρωτία είναι οι άλλοι 2).

Σε μια δεκαετία που η κυκλοφοριακή παιδεία των οδηγών και το οδικό δίκτυο του νομού έχει αναβαθμιστεί (και θα αναβαθμιστεί ακόμα πιο πολύ με την παράδοση του Αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Καλαμάτα το 2012) και η εξέλιξη της τεχνολογίας των οχημάτων (παθητική ασφάλεια) μειώνει τις συνέπειες του ατυχήματος είναι αδιανόητο ο αριθμός των νεκρών σε οδικά ατυχήματα να παραμένει σταθερός.

Η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης για την οδική ασφάλεια από την Τροχαία με έμφαση στις περισσότερο επικίνδυνες παραβάσεις συμπεριφοράς, όπως η ταχύτητα, η χρήση ζώνης και κράνους και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή με χρήση κινητού τηλεφώνου αποτελεί ίσως την αποτελεσματικότερη δράση για τη μείωση των ατυχημάτων. Παράλληλα είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής ένας σχεδιασμός οδικής υποδομής και κυκλοφορίας σε κάθε πόλη για την προστασία των ευάλωτων χρηστών της οδού (πεζοί, δικυκλιστές) προστατεύοντάς τους από τα λάθη τα δικά τους αλλά και των άλλων χρηστών. Τέλος είναι επιβεβλημένο να αναπτυχθεί η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες και άλλους τρόπους προβολής από την Τροχαία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Δήμοι, Περιφέρεια, Σχολεία).

Τα οδικά ατυχήματα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και σε αυτό οφείλεται το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υιοθετήθηκε και από τη χώρα μας, είναι ο αριθμός των νεκρών στα οδικά ατυχήματα το έτος 2020 να είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με το έτος 2010. Ο στόχος για το νομό δε μπορεί να είναι άλλος από την άμεση και διαρκή μείωση του αριθμού των ατυχημάτων και των νεκρών τα επόμενα χρόνια.

Παπαντωνίου Παναγιώτης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc
Υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Κύπελλο Μεσσηνίας Στον τελικό η Εράνη. Πάει να διεκδικήσει την 8η κούπα στην ιστορία της

Αγώνας για γερά νεύρα ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας ανάμεσα στην Εράνη Φιλιατρών και τον Πάμισο Μεσσήνης. (Ο πρώτος Αγώνας στην Μεσσήνη είχε λήξει 0-0 και όλα ήταν ανοικτά στον δεύτερο αγώνα.)

Η νευρικότητα κυρίως των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής καθώς κυνήγησαν όσο τίποτα την πρόκριση και για αν την επιτύχουν επιστράτευσαν σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα να δεχτούν αρκετές κίτρινες κάρτες.

Το σκορ για την Εράνη άνοιξε στο ............

20 ο Γρηγορακάκης με απευθείας εκτέλεση σουτ έξω από την περιοχή.

8 Λεπτά αργότερα ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε για τον Πάμισο σε 1-1.

Με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Εράνη μπήκε δυνατά πίεσε τη εστία του Κατσίποδα. Τα σκληρά φάλου συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο από τον Πάμισο, αλλά στο 90 ο Μικελάτος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με δυνατό σουτ μετά από γέμισμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τους φιλάθλους της Εράνης στον 7ο ουρανό, και την ομάδα μας στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας και τον Πάμισο τον τίτλο του αποκλεισμένου.

To video θα είναι διαθέσιμο μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα στο Youtube.X-treme περαστικά και καλή σου ανάρρωση.

Επιτρέψτε μου μέσα από αυτό το βήμα να εκφράσω την συμπάθεια μου στον φίλο και συνδιαχειριστή του Φιλιατρά News "X-treme" που αύριο το πρωί γύρω στις 11 θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Το πρόβλημα με την υγεία του του παρουσιάστηκε σήμερα και ο φίλος μας (γνωστός φοβιτσιάρης για την υγεία του) έφυγε εσπευσμένα το μεσημέρι για ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας.
Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε μετα και τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία αλλά το χειρουργείο δεν το γλυτώνει.

Φίλε σου εύχομαι περαστικά και σύντομα να επιστρέψεις Φιλιατρά με την οικογένεια σου και φυσικά κοντά στο blog που αγαπάμε.


Δείτε πώς αρρωσταίνουμε από τον ιό της γρίπης!

Μια τρομερή μάχη γίνεται μέσα στο κορμί μας. Ο οργανισμός μας μόλις έχει δεχτεί επίθεση από τον ιό της γρίπης. Από τα σταγονίδια ενός φταρνίσματος, ο ιός εισέβαλε στο κορμί μας και επιτίθεται στα υγιή κύτταρα. Τα καταστρέφει με χαρακτηριστική άνεση. Η κατάσταση ξεφεύγει, ο άνθρωπος αρρωσταίνει….

Στο βίντεο που θα δείτε θα παρακολουθήσετε ...........

με τη βοήθεια των γραφικών του ηλεκτρονικού υπολογιστή πώς ο ιός της γρίπης χτυπά τον οργανισμό. Θα δείτε όλα τα βήματα αυτής της επίθεσης. Είναι επίκαιρο. Ειδικά αυτές τις μέρες, που η γρίπη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία…ΣΕΔΕΑ: Άρση της απαγόρευσης δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν τις εκλογές

Να αρθεί η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων το δεκαπενθήμερο πριν από την εκλογική αναμέτρηση, ζήτησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Σπύρος Ζαβιτσάνος και ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα θέματα της διασφάλισης της αξιοπιστίας και της διαφάνειας των δημοσκοπήσεων, που αφορούν πολιτικές διαδικασίες και ιδιαίτερα εκλογικές.
Όπως είπε ο Σπύρος Ζαβιτσάνος, είναι θέμα ..........

Δημοκρατίας το να μην υπάρχει η απαγόρευση του 15νθημέρου, αναφέροντας ότι η ρύθμιση της απαγόρευσης δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές αντίκειται στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τα δικαιώματα του ανθρώπου και στο δικαίωμα της πληροφόρησης, ενώ γνωστοποίησε ότι στη Γαλλία καταργήθηκε με απόφαση του εκεί Αρείου Πάγου.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος σημείωσε ότι το κρίσιμο αυτό διάστημα προ των προσεχών εκλογών, θα είναι «μία κόλαση» και πρόσθεσε πως η άρση της απαγόρευσης είναι απαραίτητη προκειμένου οι πολίτες να έχουν άποψη για την πορεία των κομμάτων.

Real.gr