ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Θυρίδα 111, θεατρική Παράσταση, στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη

“Οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τα γεγονότα αλλά από την αντίληψη που έχουν γι' αυτά”
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α-Μ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) για άλλη μια φορά πρωτοπορούν, καινοτομούν, πρωτοστατούν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και παρουσιάζουν τη νέα θεατρική παράσταση με τίτλο Θυρίδα 111 του εξαίρετου συγγραφέα και δημοσιογράφου, Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας το 1958 και είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος των εργαζομένων στην τότε Τράπεζα Πίστεως και μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ.
Συνεργάστηκε δημοσιογραφικά με τις εφημερίδες ...........

"Καθημερινή της Κυριακής", "Νίκη", "Επενδυτής του Σαββάτου", "Real news", "Έθνος" και τα περιοδικά "Ταχυδρόμος", "Επειδή", "Homme", "Πανόραμα", "Μομέντο", "Paper" και "Εικόνες". Ανάμεσα στο συγγραφικό του έργο είναι και η επιμέλεια βιβλίων μεγάλων ποιητών, όπως του Άνθιμου Μιαούλη απ τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Έχει κάνει έμμετρες διασκευές θεατρικών έργων όπως το "Παιχνίδι φαντασίας" του Κορνέϊγ, ενώ το θεατρικό του έργο "Κοσμάς ο Αιτωλός" παίχθηκε το 2011. Σημαντικές κυκλοφορίες του περιλαμβάνουν τα «Η καρδιά του δότη» (μυθιστόρημα), «Πέθανα…αλλά σας βλέπω» (μυθιστόρημα), «Αγαπώ τη δυσλεξία σου» (μυθιστόρημα) καθώς και άλλα. Σήμερα, αρθρογραφεί με κύρια θεματολογία του την κοινωνία και τον άνθρωπο.
Η ιστορία του Ισίδωρου, ενός απογοητευμένου από τη ζωή του υπαλλήλου τραπέζης, είναι τόσο αληθινή που θα μιλήσει στις καρδιές όλων. Εναλλαγές χαράς και θλίψης, απελπισίας και ελπίδας, ανατροπές και λύτρωση.

Ο θεατρικός αυτός μονόλογος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια, στο Άργος. Μετά το πέρας των παραστάσεων στο Άργος, θα μεταφερθεί σε κεντρική θεατρική σκηνή στην Αθήνα.
Την σκηνοθετική επιμέλεια καθώς και τον ρόλο του Ισίδωρου θα αποδώσει ο πολυτάλαντος Νίκος Κλησιάρης.

ΣΧΟΛΙΟ
Στο Άργος τιμούν τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, και στον Δήμο Τριφυλίας του είχαν κάνει το καλοκαίρι την ζωή ποδήλατο.
Μέχρι που απηύδησε ο άνθρωπος και ακύρωσε την παράσταση του "Ανοίξτε τα σχολεία, ανοίξτε τα σχολεία."
Θυμίζουμε ότι η τότε αποκάλυψη του blog Φιλιατρά News είχε προκαλέσει σάλο στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή του ενιαίου Δήμου Τριφυλίας και είχε δημοσιευθεί και στην εφημερίδα Θάρρος. Δείτε το τότε δημοσίευμα στην εφημερίδα

Συγκυβέρνηση: Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει… ροζ!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Ψάχνοντας για τίτλο θυμήθηκα τον στίχο από το γνωστό τραγούδι του συμπατριώτη μου Γιάννη Μηλιώκα (πρώτη εκτέλεση Γιάννης Μηλιώκας - Αφροδίτη Μάνου μετά Αλεξίου - Πάριος) και τον χρησιμοποιώ, χωρίς να ζητήσω άδεια:

«…Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα/τα όνειρά μου κόκκινα/τα όνειρά μου άσπρα/ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ…»

Έγραφα τις προάλλες στην ανάρτηση με τίτλο ............

«Έχασαν οι λέξεις τα νοήματά τους» για το που μας έφτασαν οι “ηγέτες μας» οι οποίοι ως Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στηρίχτηκαν στις «δήθεν» ιδεολογικές αντιπαλότητες «προόδου και συντήρησης» και με τον ιδεολογικό διαποτισμό που είχαμε σε 24-ώρη βάση από τα συνεργαζόμενα μαζί τους επίσης «δήθεν» αυτοδύναμα και ανεξάρτητα ΜΜΕ (τύπος, τηλεόραση, ραδιόφωνο) μας Κυβερνούν επί 38 συναπτά έτη (1974-2012) μετά την μεταπολίτευση.

Οι ευθύνες, όμως, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να εξαντληθούν μόνο και αποκλειστικά στα πρόσωπα των ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, Αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ο σχετικός τους επιμερισμός και στα χιλιάδες πράσινα και μπλε στελέχη:

Πρώτον, της Νομοθετικής Εξουσίας τα οποία με τις καταστροφικές μονοκομματικές πλειοψηφίες στη Βουλή πέρασαν Νόμους που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε απαλλάσσοντας όμως την ίδια στιγμή εαυτούς και αλλήλους από…ΕΥΘΥΝΕΣ και,

Δεύτερον της Εκτελεστικής όπου οι θώκοι εξουσίας που τους ανέθεσαν οι Κομματικές τους Ηγεσίες με την άνεση των μονοκομματικών Κυβερνήσεων τους παρείχαν χρυσές απολαβές και απέραντο κοινωνικό κύρος.

Τα γράφω αυτά σήμερα επειδή αρχίζουν να πυκνώνουν οι αναφορές στα σενάρια περί ΣΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας του κ Σαμαρά με το «Νέο» ΠΑΣΟΚ (ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ του κ Βενιζέλου, ίσως και με την παρουσία του κ Παπαδήμου αλλά όχι σε θέση…Πρωθυπουργού).
ΠΑΡΑΛΟΓΟ ένα τέτοιο σενάριο;
ΟΧΙ, υποχρεωτικά, και μάλιστα όταν εδώ και μερικούς μήνες και μέχρι τον Μάιο στη συνέχεια ήδη έχουμε αγαστή ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μάλιστα από τη στιγμή που από το «Σχήμα της Εθνικής Σωτηρίας» απεχώρησε ο ΛΑΟΣ η συνύπαρξη των κκ Παπανδρέου (με 40 και βάλε στελέχη του) και Σαμαρά (με 6 Υπουργούς και στο παρασκήνιο ΟΛΑ τα δικά του στελέχη) γιατί να μας ξαφνιάζει το συγκεκριμένο σενάριο που όπως διαβάζω ήδη 2 Αντιπρόεδροι των 2 Κομμάτων Εξουσίας, οι κκ Πάγκαλος και Αβραμόπουλος μάλλον δεν το θεωρούν…εξωπραγματικό και…εξωγήινο!..

Στην Ελλάδα του 2012 καθώς η Πράσινο-μπλε ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μειώνει καθημερινά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα έχουν πλέον χάσει «οι λέξεις τα νοήματά τους» όπως έχασαν και οι «Ιδεολογίες» των 2 Κομμάτων εξουσίας την…σημασία τους! Δεν φαίνεται να είναι, λοιπόν, καθόλου δύσκολη ή δυσλειτουργική η συνέχιση της ιλαροτραγωδίας της ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του τόπου μας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς έτσι:

Σίγουρα ΧΑΘΗΚΑΝ πολλά ΝΟΗΜΑΤΑ σε λέξεις, όρους, προγράμματα που χρησιμοποίησε επί 38 χρόνια το Σύστημα του Δικομματισμού, αλλά:
ΔΕΝ χάνεται η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και των θώκων που αυτή παρέχει σε Αρχηγούς, Στελέχη και μερικές χιλιάδες…παρατρεχάμενους,

Και παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ στο απυρόβλητο της «Ανευθυνότητας» ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ Υπουργοί, Βουλευτές και Στελέχη που μας οδήγησαν εάν όχι από πρόθεση σίγουρα από ανικανότητα και έλλειψη του «φόβου που φυλάει τα…έρμα» στο δρόμο της Οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής πτώχευσης και απώλειας Εθνικής αξιοπρέπειας, εθνικού πλούτου και εθνικής κυριαρχίας…
Την θεωρώ πολύ, πάρα πολύ πιθανή την ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εκτός εάν μπροστά στην κάλπη θυμηθούμε:
πού βρισκόμαστε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας,
ποιοι μας έφεραν ως εδώ και παραμένουν ατιμώρητοι, και
ποιο θα είναι το μέλλον μας ατομικά, ομαδικά, συλλογικά, ΕΘΝΙΚΑ εάν
ΔΕΝ αποφασίσουμε να στείλουμε τον πράσινο-μπλε ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ εκεί
που του…αξίζει!!!

Αλλιώς ας μην κατηγορούμε τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις περιώνυμες ΑΓΟΡΕΣ αλλά τους…εαυτούς μας και την αδυναμία μας να διαπιστώσουμε ότι αν δεν το κάνουμε τότε «αυτοί που έζησαν καλά θα ζήσουν ακόμη καλύτερα αλλά εμείς που νομίσαμε ότι…ζούμε καλά, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!...»

Ηλ. Μπουντουβάς Οι τιμές πέφτουν σε βάρος των παραγωγών

Από την πίεση που ασκεί το «κίνημα της πατάτας», οι τιμές των αγροτικών προϊόντων εμφανίζουν αισθητή μείωση! Η πτώση αυτή των τιμών, ωστόσο, δεν κλείνει την ψαλίδα παραγωγού – καταναλωτή, αλλά περιορίζεται σε βάρος των παραγωγών, με τους μεσάζοντες και λοιπούς εμπλεκόμενους στην αλυσίδα της διακίνησης και εμπορίας να συνεχίζουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους ανενόχλητοι, στις πλάτες παραγωγών και καταναλωτών.

Όπως σημείωσε στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς, «πήραμε τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας από την Κεντρική Αγορά Αθηνών (Λαχαναγορά), τα οποία δείχνουν μια πτώση στις τιμές των νωπών προϊόντων της τάξης του 20 με 30%. Αυτό δεν είναι κακό. Πρέπει να πέσουν οι τιμές στα προϊόντα, για να μπορέσει ο κόσμος τούτη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να αγοράσει φθηνά.
Μάλιστα, η πτώση αυτή των τιμών προέρχεται από τις ..............

πιέσεις που υπάρχουν από το “κίνημα της πατάτας”! Το κακό, όμως, είναι ότι οι μεσάζοντες δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα κέρδη τους. Αυτή η πτώση των τιμών δεν είναι από τα δικά τους κέρδη ή από την ψαλίδα παραγωγού – καταναλωτή. Είναι από την τιμή του παραγωγού! Με αποτέλεσμα εμείς οι παραγωγοί να οδηγούμαστε σε οικονομικό μαρασμό και εξαθλίωση, με το συγκεκριμένο αυξημένο κόστος παραγωγής που έχουν οι καλλιέργειές μας, και σε ένα – δύο μήνες να μην υπάρχουν καλλιέργειες, να εγκαταλειφθούν και οι τιμές των προϊόντων, τότε, να εκτιναχθούν στα ύψη».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη: «Αυτά πρέπει να τα δουν οι αρμόδιοι που ξέρουν από αυτά και να μπορέσουν με αποφάσεις να βρουν τρόπους να στηρίξουν τους παραγωγούς, την αγορά και τους καταναλωτές.
[…] Εμείς έχουμε καταθέσει και δημόσια συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το κόστος παραγωγής, για να μπορέσουν να χαμηλώσουν οι τιμές, καθώς και για το πρόβλημα της αισχροκέρδειας, πού εντοπίζεται και πώς να χτυπηθεί. Πρέπει να τα λύσουν άμεσα αυτά οι αρμόδιοι, ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε αλλά και να πουλήσουμε φθηνά για τον καταναλωτή».

«Μπροστά», είπε, «παρουσιάζεται η βιτρίνα των χαμηλών τιμών, της αυτοοργάνωσης, της συνεννόησης και πίσω οι άλλοι “χορεύουνε” και κάνουν τα παιχνίδια!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Νέα απόφαση Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά ειδικού τέλους

Νέα απόφαση «μπλοκαρίσματος» είσπραξης του ειδικού τέλους (χαράτσι) από τη ΔΕΗ εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, κάνοντας δεκτή προσωρινή διαταγή που κατέθεσαν θιγόμενοι, αφού, βάσει νέας εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών, η κατάθεση χρημάτων για την εξόφληση της αξίας του ρεύματος στο δεύτερο λογαριασμό που είχε συμπεριληφθεί το χαράτσι υπολογίσθηκε ως εξόφληση μέρος του ειδικού τέλους από τον προηγούμενο λογαριασμό.

Με την απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο ........

δέχθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής και απαγορεύει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του συγκεκριμένου ακινήτου μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που έχει ορισθεί για τις 22 Μαΐου 2012.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, έκανε λόγο για νέα, θαρραλέα απόφαση.

Δεκτή η αίτηση

Οι θιγόμενοι πολίτες είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους. Με προσωρινή διαταγή το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε απαγορεύσει τη διακοπή του ρεύματος μέχρι τη συζήτηση της αίτησης στις 28-2-2012, η οποία αναβλήθηκε. Η πρώτη δόση για το ειδικό τέλος σε διώροφη κατοικία 162 τ.μ. είχε υπολογισθεί περίπου στα 1.118 ευρώ και οι θιγόμενοι είχαν σοβαρές ενστάσεις ότι πρόκειται για λάθος.
Οι θιγόμενοι κατέβαλαν σε ΑΤΜ την αξία του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Το ίδιο έκαναν και όταν έφτασε ο λογαριασμός με τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους.

Στις 6 Μαρτίου, όμως, το υπουργείο Οικονομικών, μετά από συνεννόηση με τη ΔΕΗ, ανακοίνωσε: «Το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης, είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά ένα διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει.

Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων, δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος.
Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει το λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας».

Θαρραλέα απόφαση

Έτσι, οι θιγόμενοι ζήτησαν προσωρινά μέτρα, αφού, όπως τονίζουν στην αίτησή τους, υπάρχει άμεσος και ορατός κίνδυνος η ΔΕΗ, συμμορφούμενη στη σχετική ανακοίνωση – εντολή του υπουργείου Οικονομικών, να θεωρήσει ότι δεν έχει εξοφληθεί το ρεύμα και να κινδυνεύει άμεσα το σπίτι τους από διακοπή.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κ. Μαργέλης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η απόφαση - προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) καθίσταται “απόφαση – οδηγός” για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία και το υπουργείο Οικονομικών στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση της οδηγίας - εντολής προς τη ΔΕΗ.
Η απόφαση καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην αποκατάσταση της αδικίας και του “εκβιασμού” που υφίστανται οι συμπολίτες μας».

Της Βίκυς Βετουλάκη - Θάρρος

Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος «Νηλέα»

«Με εκπλήσσει η προσφορά με 13 ευρώ, όταν εμείς πουλάμε το 5λιτρο λάδι με 16,5»

Σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα και τη σοβαρότητα του «κινήματος της πατάτας», έτσι όπως εξελίσσεται στην Ελλάδα, εκφράζει ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας», που παράγει και τυποποιεί ποιοτικό ελαιόλαδο στην περιοχή της Χώρας Τριφυλίας.

«Από τα αθηναϊκά ΜΜΕ άκουσα μια τιμή με την οποία δεν ξέρω αν θα πληρωθούν ποτέ οι παραγωγοί. Δυστυχώς, ενώ υπήρχε ενθουσιασμός στην αρχή και πίστη ότι βρέθηκε μια λύση να έρθουν κοντά καταναλωτής και παραγωγός, διαπιστώνω μια στρέβλωση σε όλα τα επίπεδα.
Όταν υπάρχουν τιμές κάτω του κόστους, ή αυτό δεν...............

είναι λάδι ή απλά δε θα πληρωθούν ποτέ οι παραγωγοί» λέει ο κ. Κόκκινος και προσθέτει: «Εμείς διαθέτουμε 5λιτρο τυποποιημένο (κάτω από τρία δέκατα) παραδοτέο στην Αθήνα με τιμή γύρω στα 16,5 ευρώ. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει μια προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό, ένα μικρό κέδρος για εμάς, το κόστος μεταφοράς, τον ΦΠΑ και τα υλικά συσκευασίας. Τώρα, πώς κάποιοι μπορούν και πουλάνε με 13, μου είναι αδιανόητο. Γιατί θέλουμε να πληρωθεί και ο παραγωγός, δεν είναι μόνο να φάει φτηνά καλό λάδι ο καταναλωτής.

Αυτό που γίνεται τώρα είναι, νομίζω, ένα πυροτέχνημα, λόγω κρίσης. Αν αύριο ξεπερνούσαμε την κρίση, θα σταματούσε, γιατί δε βασίζεται σε δομές, αλλά σε έναν ενθουσιασμό, ίσως και σε μια ευκαιρία. Δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να δούμε το θέμα με σοβαρότητα, στο πλαίσιο του εφικτού και της νομιμότητας».

«Δεν είναι δουλειά των Δήμων»

Αναφερόμενος σε σχετικές πρωτοβουλίες Δήμων: «Ο ρόλος του Δήμου είναι άλλος και όχι να μεσολαβεί για να τρέφονται οι δημότες. Η πιο υγιής κίνηση, αν θέλουμε να έρθουμε κοντά παραγωγοί - καταναλωτές, είναι να ιδρύσουν οι καταναλωτές καταναλωτικούς συνεταιρισμούς, να έρθουν σε επαφή με ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς ή παραγωγούς, και να προμηθευτούν προϊόντα. Αυτό γίνεται στη Βόρεια Ιταλία εδώ και χρόνια με επιτυχία.

Έτσι όπως έχει στηθεί στην Ελλάδα, δε νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν νόμοι που διέπουν το ελεύθερο εμπόριο. Δεν μπορεί στην πλατεία ενός δημαρχείου, για παράδειγμα, να στήνεται παζάρι. Επίσης, έχω διαπιστώσει ότι, από την πλευρά των προμηθευτών, τίθεται μόνο ως κριτήριο αξιολόγησης η τιμή, ενώ δεν είναι ποτέ η τιμή το μοναδικό κριτήριο, αλλά και τα ποιοτικά - οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, οι ποιότητες. Πρέπει να σεβόμαστε και το προϊόν που παράγουμε. Έχω μιλήσει με πολλούς υπευθύνους απ’ όσους διοργανώνουν αυτές τις αγορές - πωλήσεις, στέλνουμε κι εμείς προσφορές συνεχώς, αλλά δεν έχει εκτελεστεί, ούτε πιστεύω ότι πρόκειται να εκτελεστεί καμία από αυτές».

«Έφεραν άλλου είδους μεσάζοντες»

Καταλήγοντας ο κ. Κόκκινος σημειώνει: «Είμαι βέβαιος, από πράγματα που πληροφορήθηκα, ότι υπάρχουν συμφέροντα που κινούν αυτή την ιστορία. Δηλαδή, κάποιοι κερδίζουν. Θα διώξουμε τους μεσάζοντες για να φέρουμε άλλους; Δυστυχώς, το κίνημα κατά των μεσαζόντων έχει φέρει κάποιους άλλου είδους μεσάζοντες και σε πολλές περιπτώσεις από πίσω κρύβονται και Μέσα Ενημέρωσης».

Της Μαρίας Νίκα - Θάρρος

Δεν κλείνει, τελικά, η Εμπορική Τράπεζα των Φιλιατρών

Οι παρεμβάσεις επιχειρηματιών, επαγγελματιών, καταθετών, Δήμου και εργαζομένων έπιασαν τόπο και εισακούστηκαν τα επιχειρήματά τους από τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία δεν κλείνει, τελικά, το κατάστημα των Φιλιατρών!

Χθες, εστάλη εγγράφως στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά η νεώτερη απόφαση της διοίκησης, σύμφωνα με την οποία αίρεται η προηγούμενη απόφαση για αναστολή του συγκεκριμένου καταστήματος από 1η Απριλίου και συνεχίζεται κανονικά και απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Σε δηλώσεις του στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, ...........

Κώστας Κόλλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος στα Φιλιατρά. Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας σημείωσε: «Θετική ήταν η απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας στο αίτημα που διατύπωσε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής των Φιλιατρών, να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα στα Φιλιατρά.

Εκτίμησε, προφανώς, αυτό που κι εμείς υποστηρίζαμε, ότι η ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και ειδικότερα των Φιλιατρών έχει μια δυναμική και μια προοπτική ανάπτυξης και μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου καταστήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της τράπεζας, όπως θέλω να ευχαριστήσω και το διευθυντή Δικτύων, τον κ. Τσουκαλά, με τον οποίο πρόσφατα είχαμε συναντηθεί στα Φιλιατρά και είχαμε συζητήσει το θέμα, και με τον οποίο μας συνδέουν παλιοί συνδικαλιστικοί δεσμοί.
Μου τηλεφώνησε σήμερα (σ.σ. χθες) ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων για να μου πει για την παρέμβαση και συμβολή τους στη διατήρηση του καταστήματος στα Φιλιατρά και, βεβαίως, τον ευχαριστώ».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Ήταν η χθεσινή μας αποκλειστική είδηση που σας μεταφέραμε πρώτοι, έγκυρα και έγκαιρα.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 9-3-2011
Γενική συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών "Ο Πυρσός"ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
"Ο ΠΥΡΣΟΣ"


ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Φιλιατρά 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣ Τα μέλη και φίλους του Συλλόγου.

Σας καλούμε την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ. στο Φουρναράκειο Π.Κ. στην τακτική Γενική Συνέλευση των μελών με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.

1. Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2009 - 2011
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Προτάσεις για τον προγραμματισμό και την λειτουργία του Συλλόγου
4. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής
5. Ψηφοφορία για την εκλογή 11μελούς Δ.Σ. και 3μελούς Ε.Ε. για την τριετία 2012 έως 2014.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε μπορούν να υποβάλλουν τα Μέλη με αίτησή τους στο Δ. Σ. κάθε Τετάρτη και Κυριακή 6 έως 8 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 6 έως 8 το βράδυ, στο Φουρναράκειο.


Από το Δ.Σ.
Ο Πάνος Καμμένος στην ΕΤ3 9/3/2012

Ο Πάνος Καμμένος, μετά από δύο χρόνια, εμφανίζεται στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή Λαβύρινθος με τον Αλ. Τριανταφυλλίδη και μιλάει για όλους και για όλα!

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΜεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Κράξιμο Φωτέα σε Νίκα: Απάντηση του αδιάβαστου σε έναν άσχετο

Θα ήταν καλύτερα αν ο Δήμαρχος ,αντί να απαντήσει σε μας ,και να μας χαρακτηρίζει αδιάβαστους, έδινε σχετική απάντηση στους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας ,για το περιεχόμενο της καταγγελίας μας, πράγμα που τελικά θα αναγκαστεί να κάνει είτε το θέλει είτε όχι.

Κατά τα άλλα ας αφήσει τις φιλολογίες περί κλεισίματος του ΔΗΠΕΘΕ, και ας κάνει σωστά τη δουλειά του. Ευθύνες δε δικές του ας μην τις μεταφέρει σε άλλους και ειδικότερα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Εμείς θα επιμένουμε έως ότου δώσει απάντηση επί της ουσίας και όχι με φιλολογικές εκθέσεις, στις όποιες είναι πολύ καλός ως εκ της ιδιότητος του.

Τέλος θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ..........

ότι στα καθήκοντα του Δήμαρχου δεν είναι να καθορίζουν τα σύνορα της Πατρίδας, και αν καθόταν να διαβάσει λίγο θα έβλεπε ότι η Νίσυρος, με την όποια έχει αδελφοποιηθεί η Καλαμάτα είναι ακόμα στην Ελλάδα και δεν είναι πόλη άλλης Χώρας.
Αυτά ως προς την πρόταση μας για την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με το Καστελόριζο.

Ν.Α.Φωτέας
Μηχανολόγος μηχ.
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικ.Δημ.Παρ. Πρωτοπορία

Θεομηνιόπληκτοι κατόπιν εορτής. Καμία σοβαρότητα!

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης

Πάνω από ένα μήνα χρειάστηκε η Ελληνική Πολιτεία για να παραδεχτεί το αυτονόητο. Ότι δηλαδή τρεις δήμοι της Ηλείας, ο Πύργος, η Ολυμπία και η Ήλιδα, επλήγησαν από τη θεομηνία και συνεπώς έπρεπε να κηρυχθούν θεομηνιόπληκτοι. Αυτό που είδε στις τηλεοράσεις της όλη η Ηλεία, αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαγκριώτης έκανε ένα μήνα και μερικές μέρες να το υπογράψει.

Επιτέλους, εδέησε. Κι είπαν οι πληγέντες από τις πρωτοφανείς νεροποντές, ότι επιτέλους θα αποζημιωθούν. Αμ δε! Η παράλογη απόφαση, είναι ενδεικτική της αδιαφορίας του υδροκέφαλου ελληνικού κράτους προς την ελληνική Περιφέρεια και τις ανάγκες της, διότι λέει καθαρά (όπως δήλωσαν δημόσια ο αντιπεριφερειάρχης και ο επικεφαλής του ΤΑΠ) ότι θα αποζημιωθούν ΜΟΝΟ όσες εργασίες πιστοποιηθούν την ημέρα της αυτοψίας!

Τι λέει δηλαδή η παράλογη, η εξοργιστική αυτή ..........

απόφαση του κ. Μαγκριώτη; Ότι οι δυστυχείς υπήκοοι του ελληνικού κράτους, έπρεπε να ζουν σαν τα ζωντανά μέσα στις λάσπες και τα λύματα επί 40 και πλέον ημέρες, μέχρις ότου δεήσει το κράτος να μας κηρύξει θεομηνιόπληκτους και μετά να επιτρέψει την αυτοψία, μετά να περιμένει τη συνυπογραφή και των άλλων «αρμοδίων, μετά να έλθουν οι ειδικοί, μετά να δουν τις ζημιές και μετά να αποζημιώσουν. Δηλαδή κανένα δίμηνο και παραπάνω έπρεπε οι Ηλείοι να ζουν σαν τα ζώα, για να τους δώσει το κράτος ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ. Όλο αυτό το διάστημα η Αθήνα… μελετούσε το θέμα και οι αρμόδιοι παράγοντες της Ηλείας… περίμεναν. Δυστυχώς σε τέτοιο κλοιό ανικανότητας και έλλειψης σοβαρότητας βρισκόμαστε!

Ζούμε στο 2012. Η Ελλάδα ξαναρχίζει από το μηδέν, μετά τις εκλογές, τη συνολική της ανασυγκρότηση. Είναι και η δική μας μεγάλη ευκαιρία, εδώ, στην Ηλεία. Αρκεί να αποφασίσουμε να αφήσουμε πίσω μας, μια για πάντα, όσους μας καταδίκασαν σε αυτό το χάλι. Όχι άλλες ξεφτίλες. Ως εδώ!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έπεσε στην αντίληψη μας ότι ο Δήμος Καλαμάτας προχωράει εντός των ημερών στην ανακατασκευή της πλατείας Καλαμάτας.

Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας έγινε το 1970 και έχουν τοποθετηθεί λευκά και μαύρα μάρμαρα Ταϋγέτου, σε εξαιρετικά γεωμετρικά σχέδια, με εναλλαγές άσπρου μαύρου, δημιουργώντας ένα τεράστιο επιδαπέδιο έργο μοντέρνας τέχνης με στοιχεία op art.
Αυτό το μοναδικό έργο μοντέρνας τέχνης, ακόμα και αν ο δημιουργός του είναι άγνωστος, έχει μεγάλη καλλιτεχνική αξία και κανείς δεν δικαιούται να το καταστρέψει.
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ανάγκη ..........

να προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Απαιτούμε να μην καταστραφεί το συγκεκριμένο και αντιπροσωπευτικό έργο του 1970 της Καλαμάτας που ίσως να είναι και το μοναδικό επιδαπέδιο έργο op art στην Ελλάδα.
Δεν είναι κτήμα του Δήμου Καλαμάτας και κανενός άλλου, αλλά ανήκει στον λαό της Καλαμάτας .Επειδή αποτελεί πολιτιστική έκφραση της Σύγχρονης εποχής (1970) και είναι δείγμα της συγκεκριμένης τέχνης op art του Εικοστού αιώνα ανήκει σε όλους μας.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο κρίσης και ανέχειας, τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες απαραίτητες ανάγκες της πόλης και όχι να καταστρέψουν ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Kαι στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος η κηδεία του άτυχου 22χρονου Μπάμπη Σουρέτη

Και η εφημερίδα Θάρρος αφιέρωσε λίγες γραμμές για τον Θάνατο του Μπάμπη Σουρέτη.
Ο Δημοσιογράφος Ηλίας Γιαννόπουλος περιγράφει με γλαφυρότητα το τελευταίο αντίο στον Μπάμπη.
Στον δικό μας Μπάμπη. Τον Μπάμπη που τον πήρε ο θεός για να τον κατατάξει στο τάγμα των Αγγέλων.
Κλίκ στην δίπλα εικόνα.Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 8-3-2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

UPDATE ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΛΛΙΑ

Θα παραμένει τελικά στα Φιλιατρά το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας το οποίο ήταν να κλείσει στο τέλος του μήνα.
Η επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας που έχει ήδη φτάσει στο κατάστημα, δηλώνει την άρση της αρχικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος και παράλληλα την συνέχιση της λειτουργίας του.

Την ίδια διαβεβαίωση έλαβε και ο ιδιοκτήτης του.......

οικήματος που στεγάζεται το κατάστημα της Εμπορικής κ. Θεόδωρος Καραμπάτσος ο οποίος έλαβε τηλεφώνημα από την διοίκηση για εξακολούθηση της λειτουργίας του καταστήματος και κατά συνέπεια την συνέχιση της μίσθωσης. Αν μη τι άλλο μια απολύτως ευχάριστη εξέλιξη για την πόλη μας.

UPDATE
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας παραχώρησε δήλωση για το θέμα της Εμπορικής στον πρώην διαχειριστή μας. Ακούστε τον.Εκλαψαν και οι πέτρες στην κηδεία του 22χρονου Μπάμπη Σουρέτη.

Στην Αγκαλιά της Φιλιατρινής γης αναπαύεται από χθες το πρωί ο 22χρονος Χαράλαμπος Σουρέτης που έχασε την μάχη για την ζωή χτυπημένος από την Επάρατη νόσο.
Η νεκρόσημος ακολουθία εψάλη στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία) Φιλιατρών και ο κόσμος που παρευρέθηκε για το στερνό αντίο ήταν τόσο πολύς που δεν χωρούσε μέσα στη Εκκλησία.
Βαρύς ο πόνος για την οικογένεια του και τους ..........

πολυπληθείς φίλους του έκανε τους πάντες να κλάψουν με μαύρο δάκρυ για το 22χρονο Αγγελούδι που έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του Τασία ο πατέρας του Γιώργος Σουρέτης τα αδέλφια του Χρήστος και Φώτης που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το Αγγελούδι της οικογένειας δεν θα το είχαν πια μαζί τους.

Ο Μπάμπης, ήταν παιδί αγαπητό στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους συνομήλικους φίλους του, αγαπητό στους καθηγητές και τους δασκάλους που τον είχαν μαθητή, δυνατό και διψασμένο για ζωή. Στάθηκε όμως άτυχος αφού χτυπήθηκε άσχημα από την μοίρα με μια ασθένεια η οποία δυστυχώς δεν έχει γιατρειά.

Όμως αυτός δεν το έβαλε κάτω. Το πάλεψε. Έκανε τα αδύνατα δυνατά να παραμείνει γαντζωμένος από την ζωή. Ακολούθησε κατα γράμμα την φαρμακευτική αγωγή που του πρότειναν και σε κάποιο βαθμό τα κατάφερε. Ήδη το καλοκαίρι που με την παρέα του είχαν σχηματίσει ένα μουσικό γκρουπάκι μοίρασαν απλόχερα το κέφι στους συμπολίτες τους. Το χειροκρότημα που εισέπραξαν τους έδωσε το δικαίωμα να ονειρεύονται για το μέλλον.

Ο Μπάμπης ήθελε να κάνουν κάποιες εκδηλώσεις και τον χειμώνα. Δυστυχώς όμως η αδυσώπητη μοίρα του τον ξαναχτύπησε δίνοντας του καίριο χτύπημα αυτή την φορά. Ο Μπάμπης το πάλεψε. Το πάλεψε μέχρι τελικής πτώσης. Στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία του στιγμή ήταν η μητέρα του Τασία και ο Πατέρας του Γιώργος προσπαθώντας να του δώσουν κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει για να ξανακερδίσει την ζωή του.
Και δυστυχώς το πρωί της Τετάρτης έχασε οριστικά την μάχη του με τον θάνατο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι η πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής με μαύρα περιβραχιόνια (ήταν μέλος της Φιλαρμονικής) η πομπή ξεκίνησε για το καινούριο νεκροταφείο για να του πουν μαζί το στερνό Αντίο.
Κατα την ώρα της ταφής δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην ρίξει έστω και ένα δάκρυ συγκίνησης για τον 22χρονο Μπάμπη. Έκλαψαν μέχρι και οι πέτρες από την συγκίνηση, ενώ οι φίλοι του από το γκρουπάκι "Παραβάτες" όπου συμμετείχε είπαν το δικό τους αντίο στον Μπάμπη τους παίζοντας με τα μουσικά τους όργανα και τραγουδώντας την Φραγκοσυριανή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Φιλιατρινής γης που τον σκεπάζει.
Αντίο Μπάμπη. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Για μία ακόμα φορά η ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Καλό Ταξίδι Αλάνι μας... [ VIDEO ]

Στη μνήμη του παιδικού μου φίλου ΜΠΑΜΠΗ ΣΟΥΡΕΤΗ τον οποίο ο Θεός ο άδικος πήρε απο μας τόσο νωρίς στις 07-03-12.

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, είναι ακόμα πιο δύσκολο να το δεχτούμε ... εμείς οι φίλοι σου... οι γνωστοί σου.... και προπάντων η οικογένειά σου... που μας άφησες ένα δυσαναπλήρωτο κενό, Θα γράψουμε το όνομά σου με χρυσά γράμματα βαθιά μέσα μας... εκεί θα μείνεις για ΠΑΝΤΑ αστέρι μου,

Σ ΆΓΑΠΑΜΕ....
Να προσέχεις ....
Καλή Αντάμωση & να χαμογελάς, όπως έκανες πάντα αλάνι μου.....

Μια συμμαθήτρια σου.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΕΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ

Ημέρα πένθους για τα Φιλιατρά σχετικά με τον άδικο χαμό από την επάρατη νόσο ενός παλικαριού μόλις 22 ετών. Του Μπάμπη Σουρέτη.
Το Φιλιατρά News σεβόμενο την μνήμη του παιδιού αυτού, σήμερα δεν θα κάνει καμία απολύτως δημοσίευση παρά μόνο αν συμβεί κάτι έκτακτο και πολύ σοβαρό για το οποίο πρέπει να ενημερωθείτε.

Ζητούμε την κατανόηση σας.

Η ομάδα Διαχείρισης
McH , X-treme , Karfi-petaloΜεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Ενδιαφέρον από τις Σέρρες για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕ. ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΤΕ ΤΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ.
ΗΔΗ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ. ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου η κρίσιμη Γ.Σ. για το μέλλον της ΕΑΣ Μεσσηνίας. [ VIDEO ]

Για το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η εξαιρετικά κρίσιμη γενική συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας που θα γίνει στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» στην Καλαμάτα. Αντικείμενο θα είναι ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς και τη μετεξέλιξή τους με την ΕΑΣ Μεσσηνίας αρχικά να προτείνεται να μετατραπεί σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό. Βασικό στοίχημα για το μέλλον της οργάνωσης είναι το πόσα και εάν θα εγραφούν μέλη...

Η όλη κατεύθυνση για α' βάθμιο συνεταιρισμό ..........

φαίνεται πως είναι μονόδρομος, αφού όπως αναφέρθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. μόλις 7 από τους 30 συνεταιρισμούς (ενεργούς) του Νομού, έχουν καθαρή θετική θέση, με συνέπεια να αποτρέπεται η η πιθανότητα να μετατραπεί η Εταιρεία σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη.

Δείτε το Video από το BEST TVΑνακοίνωση απο τον Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 1029 / 5/Μαρτ/2012 της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας όσοι πολύτεκνοι θέλουν να συμμετέχουν στην δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012 παρακαλούνται να φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΗ 2012.

Απαραίτητα δικαιολογητικά: ........

Αίτηση συμμετοχής.
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
Εκκαθαριστικό Εφορίας 2011 (πρωτότυπο ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο
Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο.


Προσοχή: Δεν θα δοθεί καμία παράταση

Ο Πρόεδρος
Κ.Κωνσταντόπουλος

Η Γραμματέας
Κ. Αγγελινά

Τα Φιλιατρά πενθούν. Έφυγε από κοντά μας ο Μπάμπης Σουρέτης

Ηταν μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Παραβάτες".

Θλίψη και πόνο προκάλεσε στα Φιλιατρά η είδηση του θανάτου του 22χρονου Μπάμπη Σουρέτη ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός στη κοινωνία και κυρίως στους συνομηλίκους του.
Ο Μπάμπης σήμερα έφυγε από κοντά μας ανοιγοντας τα φτερά του για να πετάξει για την γειτονιά των Αγγέλων όπου θα μας βλέπει όλους μας από ψηλά.
Ήταν άτομο που διψούσε για ζωή, και παρά την ασθένεια του, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και προσπάθησε να την γευτεί όσο περισσότερο μπορούσε.
Ασχολήθηκε με την μουσική, όπου μαζί με άλλους συνομήλικους του έφτιαξαν ένα μουσικό γκρουπάκι τους "ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ" που το περασμένο καλοκαίρι μας χάρισαν δυο όμορφες μουσικές βραδιές με μελωδίες στην πλατεία της πόλης μας.

Τον Αύγουστο του 2011 στην μεσσηνιακή ............

εφημερίδα Θάρρος είχε δημοσιευθεί μια παρουσίαση για τους "Παραβάτες" όπου είχε μιλήσει και ο Μπάμπης Σουρέτης.

Είχε πει στην εφημερίδα μετά την πρώτη μουσική βραδιά και μετά το πρώτο χειροκρτότημα, ότι «Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα από το χειροκρότημα και τον ξεσηκωμό του κόσμου. Μας έδωσε δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε και να κάνουμε κι άλλες εκδηλώσεις, που έχουμε στο μυαλό μας, το χειμώνα, και χαρά, γιατί άξιζε όσα στερηθήκαμε για να γίνει αυτή η βραδιά!».

Όμως η μάχη που έδινε ήταν άνιση και χτυπημένος από την επάρατη νόσο άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του αναπνοή.

Η Ελληνική γλώσσα μπορεί να είναι η πιο πλούσια στον κόσμο, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τα συναισθήματα πόνου και θλίψης για τον χαμό ενός Αγγέλου.

Η Κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία)
Καλό ταξίδι Μπάμπη. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Από την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Οι διαιτητές της 17ης Αγωνιστικής

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες στον 6ο όμιλο της Δ΄' Εθνικής
Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων από την ανακοίνωση της ΕΠΟ:


11/03/12 15:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤ. ΑΙΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΛΙΟΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΑΘΗΝΩΝ)


11/03/12 15:00 ΔΗΜ.ΣΤ. ΑΜΑΛΙΑΔ0Σ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΤΖΕΠΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)


11/03/12 15:00 ΔΗΜ.ΣΤ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΒΡΑΣΙΕΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΑΝΟΥΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΚΡΕΜΑΣΤΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)


11/03/12 15:00 ΔΗΜ. ΣΤ. ΓΥΘΕΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ - ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΣΑΜΕΤΑΪ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ ΙΩΣΗΦ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΑΚΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)


11/03/12 15:00 ΣΤ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΟΡΤΖΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΣΠΑΝΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΧΑΪΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΔΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)


11/03/12 15:00 Δ.Δ.ΠΛΑΝΟΥ
ΤΣΙΛΙΒΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ 3 - 0 α.α.
ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ

11/03/12 15:00
ΑΧΑΙΚΗ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ 3 - 0 α.α.
ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 6-3-2011

Μετα από τόσο καιρό ακόμα τίποτα......

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας και παράλληλα την αδιαφορία που επικρατεί από τον Δήμο Τριφυλίας να κλείσει τις λακούβες που υπάρχουν διάσπαρτες στην πόλη επαναφέρουμε δυο δημοσιεύσεις μας που είχαν γίνει Σεπτέμβριο 2011 και Φεβρουάριο 2012 και να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ότι κάτι πρέπει να γίνει.
Γιατί βρε Δήμαρχε τόσοι αδιαφορία;
Γιατί βρε Δήμαρχε αυτή η απαξίωση;
Δεν είπαμε να γκρεμίσεις τα βουνά.
Να κλείσουν μερικές παλιολακούβες να μην σπάνε τα αυτοκίνητα και τα αμορτισέρ σου είπαμε.
Επιτέλους κάνε κάτι. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ........

Να οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μας..........

Η Λακούβα που μας είχε στείλει αναγνώστης μας τον Σεπτέμβριο 2011 και που βρίσκεται στην γωνία της Εθνικής Τράπεζας, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα.
Ο αναγνώστης μας τότε έγραφε:
Λίγη πίσσα ρεεεεεε.....

ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Η λακούβα που βλέπετε είναι στην απέναντι γωνία της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά.
Δήμαρχε καλές οι εκκινήσεις για κόντρες που κάνεις αλλά κάνε και μια εκκίνηση σε κόντρα για να γίνει κανά έργο.

Λίγη πίσσα ρε Δήμαρχε. Λίγη πίσσα ρεεεεεεεε.
Σχετική δημοσίευση εδώ


Η λακούβα έξω από την Αγροτική

Η άλλη λακουβάρα που είναι κλεισμένη με χώμα φάτσα μόστρα μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα και μπροστά στην πλατεία παραμένει στα ίδια χάλια και σήμερα.
Παρα τις δημοσιεύσεις μας για τον Δήμαρχο, ή τέλος πάντων για κάθε αρμόδιο, ουδείς έκανε τίποτα.
Καλά. ΛΙΓΗ ΠΙΣΑ να ρίξουν μπροστά από την τράπεζα να κλείσει η γουβάρα του αίσχους μέσα στην πλατεία δεν υπάρχει;
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να κάνει κάτι ο Δήμος; Πρέπει να αρχίσουμε το κράξιμο;
Κυριε Δήμαρχε, προτίθεστε να γίνει επιτέλους κάτι; Οι λακούβες στην πόλη είναι εκατοντάδες. Τουλάχιστον σε άλλους δρόμους, μια με δυο μετονιέρες να κλείσουν. Σε κεντρικά σημεία ενα φορτηγό με πίσσα φτάνει και περισσεύει.
ΠΟΣΟ μυαλό θέλει να το σκεφτεί κάποιος;

Σχετική δημοσίευση εδώ

Αναφορά Φοτέα για την έλειψη πυρασφάλειας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλα,μάτας

Αναφορά στην Διοίκηση της Πυροσβεστικής Καλαμάτας για την έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας βάση νόμου κατέθεσε η Δημοτική ομάδα του Παναγιώτη Φωτέα. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όταν ρωτήθηκε απο την πλευρά του Κ. Φωτέα γιατί δεν έχει το ΔΗΠΕΘΕΚ, πιστοποιητικό πυρασφάλειας, απάντησε ότι στα παλιά κτήρια δεν μπαίνουν σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας και επειδή σε ένα τομέα που τον κατέχομε κατ εξοχήν λόγω επιστημονικής ιδιότητας, δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια "άσχετη" απάντηση (όπως λέει και ο ίδιος για δημοτικούς σύμβουλους), θα θέλαμε να δούμε τι θα απαντήσει τώρα στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Ακολουθεί η αναφορά

Προς :
Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας
Σόλωνος 7, Καλαμάτα, T.K.: 241 00

Θέμα : Ασφαλής λειτουργία κτιρίου Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)
Καλαμάτας

Αξιότιμε, κε Διοικητά,
με αφορμή τη πρόσφατη πυρκαγιά στο κτίριο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καλαμάτας, υπέπεσε στην αντίληψη μας ότι το εν λόγω κτίριο στερείται της απαιτούμενης από το Νόμο αδειοδότησης, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των θεατών και των εργαζομένων. Δεδομένης της επανάληψης των παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Θεάτρου ,έστω και αν τούτο σημαίνει και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του.

Με εκτίμηση
Ν.Α. Φωτέας

Ξεκινά το... «κίνημα του λαδιού»

Πρώτες συζητήσεις για απ΄ευθείας διάθεση του προϊόντος από τους παραγωγούς της Κρήτης στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα

Τις πρώτες συζητήσεις για την απευθείας διάθεση κρητικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές ξεκίνησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ , Γιώργο .........

Τζωρτζάκη έχει ήδη γίνει μία πρώτη επαφή με τον Δήμο Φιλοθέης -Ψυχικού, με πρωτοβουλία της εκεί δημοτικής αρχής για την προμήθεια στους δημότες , αρχικά, κρητικού ελαιολάδου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζωρτζάκης τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νεότερη επικοινωνία, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι ποσότητες και ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθούν .

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η τυποποίηση του λαδιού θα περάσει από συνεταιριστική οργάνωση, ωστόσο, τα χρήματα, ως επί το πλείστον, στον παραγωγό.CREATA LIVE

ΣΧΟΛΙΟ
Αν δεν κινηθούν οι αγρότες να πουλήσουν απευθείας σε καταναλωτή τα προϊόντα τους θα τους εκμεταλεύονται για πάντα τα λαμόγια οι μεσάζοντες οι οποίοι θα θησαυρίζουν σε βάρος των παραγωγών.
Πρέπει τώρα που το κίνημα είναι σε διάδοση, υπάρχει δυνατότητα οι παραγωγοί να κάνουν τους μεσάζοντες να πεθάνουν στην κυριολεξία.
Η δύναμη είστε εσείς και το internet. Κάντε τους μεσάζοντες να πεθάνουν.
Αυτό είναι το μέλλον των παραγωγών. Η απευθείας πώληση σε καταναλωτές.

Δείτε τι κακό μας κάνουν οι μεσάζοντες!

Μέχρι και 10 φορές «ανεβαίνουν» ακριβότερα τα αγροτικά προϊόντα στα ράφια.

Το κόλπο ονομάζεται «χρυσά τιμολόγια»!

Συγκεκριμένα, οι μεσάζοντες επικαλούνται φουσκωμένες τιμές αγοράς των προϊόντων από τους παραγωγούς, ώστε να δικαιολογήσουν τη διαφορά του κόστους τους με την τιμή στην οποία εμείς αγοράζουμε.

Οι αγρότες εκβιάζονται πως αν δεν συναινέσουν........

τα προϊόντα τους θα μείνουν στο χωράφι, συν του ότι δελεάζονται από την επιστροφή φόρου 11% επί των τιμολογίων.

Ενδεικτικά, οι ντομάτες μας «έρχονται» 164% πιο ακριβές, το λάχανο 117%, τα πορτοκάλια 110% και οι πιπεριές 118%.

Άρα τι λέτε; Θα τους αφήσουμε να μας αδειάζουν το πορτοφόλι; Δεν ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό το σκηνικό;

Οφείλουμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς!

Τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή…

Prionokordela

Επεσε το Facebook ;;

Από νωρίς το πρωί όποιος πάει να μπει στην αρχική σελίδα του Facebook παρατηρεί πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς χρήστες σε διάφορες χώρες. Το μήνυμα που εμφανίζεται στους χρήστες είναι:
"DNS lookup failed
This message was created by WinRoute Proxy"

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια........

επίσημη ανακοίνωση αν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή πρόκειται για κάποια ιντερνετική επίθεση hacker, και πολύς κόσμος αναρωτιέται σε Facebook και Twitter αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

Τέλος στην εντοπιότητα του Δημοσίου!

Καταργείται η μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού, εποχικού και μόνιμου, για δήμους από 10.000 κατοίκους και πάνω, ενώ παγώνουν οι εκπαιδευτικές άδειες μέχρι τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά τους μικρούς δήμους και όσους επιλεγούν για παραμεθόριο και νησιά, θα υπηρετούν εκεί τουλάχιστον για μια δεκαετία.
Όλες οι προσλήψεις θα πρέπει να έχουν την ...........

έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και απόφαση κατανομής θέσεων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Prionokordela

Ένα «μπράβο» δεν…βλάπτει!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ο τίτλος μου δεν υποκρύπτει καμία διάθεση ειρωνείας αλλά ειλικρινά αισθάνθηκα να πω ένα «μπράβο» στους αρμόδιους αφού πρώτα διάβασα τη σχετική επιστολή με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών ζητά (ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΑ) από ΟΛΟΥΣ εμάς τους συνταξιούχους του Δημοσίου να παρουσιαστούμε ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ έχοντας στα χέρια μας την συγκεκριμένη επιστολή και ταυτότητα ή διαβατήριο στην Τράπεζα όπου κατατίθεται η μηνιαία μας σύνταξη…

ΟΛΗ η Ελλάδα έμαθε, μετά τον πρόσφατο έλεγχο, ότι δεκάδες..........

χιλιάδες συντάξεις δίνονταν από το ΙΚΑ επί χρόνια ενώ οι δικαιούχοι έχουν ήδη περάσει στην…αιωνιότητα.
Ελπίζουμε ότι τώρα ήρθε η ώρα ο έλεγχος να αναδείξει «ατασθαλίες» και στον τεραστίων διαστάσεων φορέα που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο…
Σκέφτομαι (εγωιστικά, ομολογώ) ότι όταν εντοπισθούν όσοι και όσες αδικαιολόγητα συνεχίζουν να εισπράττουν συντάξεις τότε θα μειωθεί και ο ρυθμός και το μέγεθος των μειώσεων που υφίστανται οι συντάξεις σε όσους και όσες δικαιούμαστε να τις εισπράττουμε.

Μια και είπα «μπράβο» θα τραβούσα λιγάκι ως παλιός πανεπιστημιακός δάσκαλος και τα αυτάκια εκείνων που ΔΕΝ φρόντισαν να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους τόσες δεκαετίες τώρα, και ακόμη περισσότερο τα αυτάκια εκείνων που ΔΕΝ φρόντισαν να το κάνουν για όλα τα Ταμεία ταυτόχρονα με τον ερχομό της Τρόικα στην Ελλάδα…
Ίσως αντιτάξει κάποιος Βέβαια ότι στην πάλαι ποτέ χώρα της «φαιδρής πορτοκαλιάς» υπάρχει και το σχετικό γνωμικό που ελαφρύνει τη θέση τους διαπιστώνοντας…»Κάλλιο αργά παρά ποτέ!...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Η Πλατεία Καλαμάτας δεν έχει χαρακτηριστεί μνημείο ή ιστορικός τόπος.

Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Πέτρος Αλιβιζάτος σε ερώτηση του Βουλευτή Νίκου Τσούκαλη μετά από κοινοποίηση στοιχείων που έκανε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην απάντηση αναφέρει ότι η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Καλαμάτας που υποβλήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας προς έγκριση στην υπηρεσία νεοτέρων μνημείων και τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδος.

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργείου στο Φιλιατρά News
Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω… smart phone

Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσάρλς Σάμερ απαίτησε να διαταχθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν ορισμένες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphones Apple και Android μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφίες και κατάλογος διευθύνσεων και τηλεφώνων.

Η παρέμβαση του γερουσιαστή ακολούθησε το δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης, στο οποίο τονιζόταν ότι οι εφαρμογές iPhone και Android, που κατεβάζουν οι χρήστες, βοηθούν ώστε να αποκτηθεί πρόσβαση σε δεδομένα άλλων χρηστών.

Ο εξέχων γερουσιαστής ζήτησε από την .............

Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να δρομολογήσει έρευνες για τις δυνατότητες των εφαρμογών αυτών.

«Όποτε κάποιος παίρνει μία φωτογραφία με το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο, αυτή θα πρέπει να παραμένει προσωπική», τόνισε ο Γερουσιαστής, έπειτα από την επιστολή που κατέθεσε στην FTC, στην οποία καυτηριάζει «την ανησυχητική και δυνητικά άδικη πρακτική στην αγορά των εφαρμογών των smartphone».

«Οι κατασκευαστές των smartphones έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους», τονίζει ο γερουσιαστής.

Η νέα τούτη διαμάχη έρχεται να προστεθεί στον ευρύ διάλογο για την εμπιστευτικότητα, έπειτα από την ανακοίνωση του Google την περασμένη εβδομάδα για τους νέους κανόνες προστασίας των δεδομένων που επιτρέπει στον αμερικανικό ιντερνετικό γίγαντα να εντοπίζει τα ίχνη των χρηστών μέσω διαφόρων υπηρεσιών του, παρά τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες και επικρίσεις από την πλευρά πολλών ενώσεων καταναλωτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Εορτασμός της 8ης Μάρτη και οι προσδοκίες των γυναικών

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Αγωνίσθηκαν οι γυναίκες των αρχών του περασμένου αιώνα για δικαιώματα και κατακτήσεις ,που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες.

H καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως ημέρα της γυναίκας, καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ, μετά από πρόταση της σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν στη 2η Διεθνή διάσκεψη Σοσιαλιστριών το 1910 στην Κοπεγχάγη .

Ο εργασιακός μεσαίωνας των αρχών του περασμένου αιώνα , έδωσε τη θέση του σήμερα σε ισότιμες καταστάσεις μεν,με υποβόσκουσα όμως μία διαφορετικότητα στην αντιμετώπιση από την ίδια την κοινωνία των δύο φύλων.

Τόσα χρόνια μετά, διαπιστώνουμε πως σε σχέση..........

με τους αγώνες των γυναικών, τα αποτελέσματα είναι υποδεέστερα των προσπαθειών και πως η αγωνία για μια ισότιμη θέση στην κοινωνία παραμένει διαρκής , χωρίς να είναι λίγες οι φορές που πραγματώνεται, κάτω από συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο ενημέρωσης, θεσμών και συλλογικής κινητοποίησης, οι γυναίκες εξακολουθούν και στις μέρες μας, να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης.

Η ανεργία, σύμφωνα που με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εκτινάχθηκε στο 13,9% τον Νοέμβριο, στις γυναίκες είναι διπλάσια από αυτή των ανδρών και διαμορφώνεται στο 17%, ενώ διαφαίνεται πως όσον αφορά τις γυναίκες, δεν υπάρχει επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Συνήθως οι γυναίκες βρίσκονται εγκλωβισμένες μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει στην απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, όπου η εγκυμοσύνη και η μητρότητα αποτελούν πολλές φορές "βαρίδι" για την συνέχιση της απασχόλησης.

Αλλά και η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι περιορισμένη σε σχέση με τη γυναικεία κοινωνική και εργασιακή δραστηριοποίηση. Συνήθως το ανδρικό πρότυπο κυριαρχεί, θεωρούμενο εξ αρχής ίσως ικανότερο, ίσως αποτελεσματικότερο, ίσως πιο φερέγγυο, ίσως πιο δυναμικό.

Αποτέλεσμα της επικρατούσας νοοτροπίας ,είναι οι γυναίκες σε προσωποπαγείς θέσεις αυτοδιοικητικών δομών να είναι μετρημένες , ενώ στην κεντρική πολιτική σκηνή η συμμετοχή τους αντιμετωπίζει μεγαλύτερα εμπόδια ,έχοντας επί της κεφαλής τους την ...καχυποψία ,της δήθεν συμμετοχής τους λόγω ποσόστωσης.

Η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα παρ΄όλα αυτά των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων , ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί , αντιθέτως έχουν να επιδείξουν πολύ θετικά αποτελέσματα από τη δραστηριοποίησή τους.

Η κοινωνία μας αυτήν την ώρα έχει ανάγκη από πρόσωπα -άνδρες, γυναίκες- που μπορούν, έχουν διάθεση για προσφορά , όρεξη, μεράκι , δημιουργική σκέψη και πάνω απ΄όλα εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.

Οι αγώνες των πολιτών πρέπει να συνεχίζονται όσο στην κοινωνία μας υπάρχουν ανισότητες και εκμετάλλευση.

Ευχή είναι να υπάρξει μία ημέρα που η πραγματική ισότητα θα είναι γεγονός και οι δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων να έχουν στραφεί μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής , της προστασίας του περιβάλλοντος, της πνευματικής και ψυχικής τροφής των ανθρώπων.

Παρουσίαση βιβλίου

Αγαπητέ συμπατριώτη
Εχω την τιμήν να σας παρουσιάσω το Ιστορικό τουτο κειμήλιο του ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ που ανατυπώσαμε για πρώτη φορά μετά το 1856

Σας στέλνω συνημμένως την παρουσίαση του βιβλίου από την Αθηναϊκή εφημερίδα ΕΣΤΙΑ
Tο αποκαλεί: ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!
O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η καταγωγή μου από την ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Λέγομαι Καγιάφας Παναγιώτης
Διαμένω εις Κυπαρισσία Μεσσηνίας

Σας χαιρετώ
O Eκδότης

Ακολουθεί η σελίδα από την ΕΣΤΙΑ (κλικ)
Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 5-3-2012

Τατούλης: Πληρώνονται οι ολιγωρίες και οι καθυστερήσεις… Ευθύνη των δημάρχων η διαχείριση των σκουπιδιών… Εμείς κάναμε την υπέρβασή μας

Μήνυμα... όχι απλά εστάλη, αλλά ήταν και εκκωφαντικό προς την πλευρά των δημάρχων που επιχείρησαν την τελευταία εβδομάδα να «σηκώσουν» το θέμα με τα απορρίμματα με διαδοχικές συνεντεύξεις, εκφράζοντας την αγωνία τους και με την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, για το τι πρόκειται να γίνει μέχρι να φθάσουμε στην οριστική λύση μέσω των πρωτοβουλιών που ήδη τρέχουν από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για «φωνές ..........

αγκυλωμένης αντίληψης» και σημείωσε πως η διαχείριση των αποβλήτων ανήκει στις δημοτικές αρχές. «Είναι ανεπίτρεπτο άνθρωποι που έχουν υπογράψει τον περιφερειακό Σχεδιασμό να έρχονται τώρα με δηλώσεις τους να θολώσουν τα νερά...», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι ΧΑΔΑ θα κλείσουν όλοι στην περιφέρεια Πελοποννήσου και «...τα πρόστιμα θα επιβάλλονται κανονικά και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος , και σημασία έχει να αφήσουμε όλοι πίσω τον κακό μας εαυτό αι να υπάρχει γρήγορη εναρμόνιση με την σημερινή λύση». Ο κ. Τατούλης παράλληλα εκτίμησε πως εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση από την πλευρά της Περιφέρειας τότε τα πρόστιμα θα ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τους δήμους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους... τζάμπα μάγκες στην Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά και θα πρέπει να μείνουν στην άκρη οι λεονταρισμοί του στυλ δεν πληρώνουμε τα πρόστιμα».

Για τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Παναγιώτη Νίκα, ειδικά εκτίμησε πως υπάρχει καλή συνεργασία – εξαιρετική την υπογράμμισε - ωστόσο «...οι ολιγωρίες και οι καθυστερήσεις πληρώνονται και δεν θα πρέπει τα σκουπίδια να είναι το... μόνο του θέμα».BEST TV

Πανικός! Δίνουν σοβαρά φάρμακα χωρίς να έχουν φαρμακοποιό.

Πολλές οι καταγγελίες για το φαρμακείο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό εδώ και 1μήνα λόγω σύνταξης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δύνονται ιδιαίτερα ........

δύσκολα και επικίνδυνα φάρμακα από το φαρμακείο σε καρκινοπαθείς και άλλους χωρίς ο άνθρωπος που τα δίνει να είναι φαρμακοποιός με τις κατάλληλες γνώσεις.

BEST TV

Κάλυψη των εφημεριών στο Κ. Υ. Γαργαλιάνων.

Απόφαση για την κάλυψη των εφημεριών στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων έλαβε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αποστέλλοντας για την κάλυψη των εφημεριών ειδικευμένους και αγροτικούς ιατρούς.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου, για τις εφημερίες Μαρτίου του Κ.Υ Γαργαλιάνων θα αποσταλούν οι κάτωθι ιατροί:..........


Ντόφη Ελπίδα για τις ημερομηνίες: 9 , 26 Μαρτίου 2012

Πολλάλη Ευαγγελία για τις ημερομηνίες: 12 Μαρτίου 2012

Ρουσσάκη Ειρήνη για τις ημερομηνίες: 15 και 21 Μαρτίου 2012

Αργυράκης Παναγιώτης για τις ημερομηνίες: 17 και 30 Μαρτίου 2012

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, ο ιατρός θα πηγαίνει στο Κέντρο γείας την ημέρα της εφημερίας του και θα αποχωρεί με την λήξη της. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ερευνες για πετρέλαιο στην Μεσσηνία ξεκινούν τον Ιούλιο

Ερευνες στην Μεσσηνία για κοιτάσματα πετρελαίου τον Ιούλιο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατα την διάρκεια υπογραφής κοινού μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η Ελλάδα η Κύπρος και το Ισραήλ το πρωί της Δευτέρας. Οι έρευνες αυτές θα πραγματοποιηθούνη στον χερσαίο χώρο και όχι στον θαλλάσιο και σε αυτή την φάση θα γίνουν διαγωνισμοί για να δούμε ποιές εταιρείες θα πάρουν τον κάθε χώρο.

Η Μεσσηνία περιλαμβάνεται στις 10 -12 περιοχές ........

της χώρας που θα πραγματοποιηθούν έρευνες και υπάρχουν ήδη σημαντικές ενδείξεις ότι έχει πετρέλαιο. Οπως είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου αναλυτικότερα τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έρευνες σε 10-12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαία και πιθανώς στην Κρήτη.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών θα αναφέρεται στις δυνατότητες ηλεκτρικής διασύνδεσης αλλά και στην προοπτική συνεργασίας για τη μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι και η χώρα μας ξεκινά τώρα τη διαδικασία των ερευνών.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή Κύπρου-Ισραήλ και οι προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας συζητήθηκαν και στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ καθώς δημιουργείται δυνητικά η προοπτική να υπάρξει ένας τρίτος πόλος εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, πέρα από τη Ρωσία και την περιοχή της Κασπίας.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε πέραν πάσης προσδοκίας την ανταπόκριση των εταιρειών στον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, οπότε κατατέθηκαν συνολικά 8 προσφορές.

Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα, με στόχο τον Απρίλιο να υπογραφούν οι συμβάσεις, ως τα τέλη του χρόνου να υπάρχουν και να έχουν αξιολογηθεί τα σεισμικά δεδομένα και στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 να γίνουν οι προκηρύξεις για παραχώρηση έως 15 περιοχών για έρευνες με γεωτρήσεις.

Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για ερευνητικές εργασίες σε περιοχές της Ελλάδας που είχαν ερευνηθεί και στο παρελθόν και τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Με τη διαδικασία αυτή έχουν προκηρυχθεί ήδη τρεις περιοχές (Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο, Ιωάννινα) όπου τα υπάρχοντα δεδομένα κάνουν λόγο για 200, 80 και 3-4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα θα γίνει η προκήρυξη για τις 10-15 νέες περιοχές που θα βγάλει προς διερεύνηση η Ελλάδα.

messi nea

Προς Οριστική λύση το πρόβλημα στο Δερβένι, αποδοχή πρότασης Τατούλη από ΥΠΥΜΕΔΙ

Στην αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή της οριστικής γεωτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην έξοδο Δερβενίου προς Καλαμάτα προχώρησε το ΥΠΥΜΕΔΙ μετά την ενεργοποίηση του φαινομένου της κατολίσθησης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν τη χειμερινή περίοδο είχε θέσει εγκαίρως το θέμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ και στις υπηρεσίες του.

Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου 2012, ........

παρουσία του διευθυντή παραχωρήσεων κ. Καρνέση, αλλά και εκπροσώπων της κοινοπραξία του Μορέα, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της καθυστερημένης επέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνει με σκοπό την προσωρινή λύση, αλλά την οριστική.

Μετά την τελευταία ενεργοποίηση του φαινομένου, στις 2/3/2012, με εντολή του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και εστάλη αυθημερόν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο (Δ/νση Δ1) προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, με δεδομένο ότι αυτή είναι η υπηρεσία που έχει συντάξει τη σχετική μελέτη, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του ευρύτερου έργου αποκατάστασης του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ικανοποιημένη που το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στην οριστική λύση του προβλήματος και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΥΠΥΜΕΔΙ, προκειμένου να δρομολογηθεί η έναρξη των άμεσων παρεμβάσεων και η σχετική πρόσθετη σήμανση με την οποία θα διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία μέχρι οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την εφαρμογή της οριστικής λύσης.