Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

H Άννα Διαμαντοπούλου απαντά σε δημοσιεύματα του Τύπου για τα τετράδια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η προσπάθεια που γίνεται από μερίδα του Τύπου να συνδέει αυθαίρετα κάθε ζήτημα της εκπαίδευσης με το θέμα των βιβλίων στα σχολεία, έχει στόχο την παραπλάνηση και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στην κοινή γνώμη. Η αρμόδια Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξήγησε στη Βουλή με κάθε λεπτομέρεια το θέμα του άγονου διαγωνισμού για τα τετράδια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διαβεβαιώνοντας ότι η όλη διαδικασία προχωρά κανονικά.

Η εμμονή, όμως, που συνεχίζει να επιδεικνύει ...........

μερίδα του Τύπου στο να παρουσιάζει, ύστερα από αυτές τις εξηγήσεις, το «άσπρο μαύρο» φανερώνει άλλες προθέσεις και άλλα κίνητρα, κακοπροαίρετα, που δεν έχουν να κάνουν ούτε με την αντικειμενική πληροφόρηση ούτε με το ειλικρινές ενδιαφέρον για την Παιδεία, με αποτέλεσμα μαθητές και γονείς να γίνονται όμηροι αυτών των ψευδών εντυπώσεων.

Εράνη Φιλιατρών: Δύσκολο το αυριανό παιχνίδι με τον Πάμισο Μεσσήνης

Δύσκολο είναι το αυριανό παιχνίδι της Εράνης στην Μεσσήνη όπου αντιμετωπίζει τον τοπικό Πάμισο. Μπορεί η Εράνη να έχει την καλύτερη ψυχολογία καθώς έρχεται μετά από τρίποντο με το Tσιλιβί τους οποίους πήρε στα χαρτιά (λόγω παραίτησης του τελευταίου από το πρωτάθηλημα) αλλά και το τρίποντο επί της Αχαϊκής εντός έδρας. Ο Αγώνας πάντως παραμένει δύσκολος για τις δυο ομάδες.
Και αυτό γιατί τόσο ο Πάμισος θέλει πάση θυσία το τρίποντο για να διατηρήσει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία αλλά το τρίποντο θέλει και η Εράνη για να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού.
Οι δυο ομάδες φαίνονται ετοιμοπόλεμες και θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κακαλέτρης θα συμπεριλάβει..........

στην εντεκάδα του τον Δημήτρη Μικελάτο που εξέτισε την ποινή του ενώ αντίθετα θα στερηθεί τον Νίκο Κόλλια ο οποίος έχει συμπληρώσει τον αριθμό καρτών και δεν θα είναι στην αποστολή.

Ο προπονητής της Εράνης Νίκος Κακαλέτρης κρατάει χαμηλούς τόνους για το αυριανό ματς και λέει ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες του ομίλου όπου η καθεμία θέλει τους βαθμούς της νίκης για τους δικούς της λόγους. Αναμένει να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, και ο κόσμος να απολαύσει ποδόσφαιρο.

Τον αγώνα Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών θα διαιτητεύσει ο Ηλειός Αποστολόπουλος Βασίλειος με βοηθούς τους Σφυρή και Παπαδόπουλο του ίδιου συνδέσμου.

Το Blog της Εράνης θα είναι μαζί σας και σε συνεργασία με το Φιλιατρά News θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού της Εράνης στο Twitter (ΕRANH_LIVE) για τον αγώνα Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών.

Εράνη Φιλιατρών

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 2-3-2012 ]
ΣτΕ: Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος για το «χαράτσι»

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ..........

ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτo που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ.

Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

24h

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Anonymous χάκαραν την σελίδα του ΕΣΡ. «Ο χορός ξεκίνησε. Tango down».

Από τις 21:30 η σελίδα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου έχει πέσει και στην θέση της είναι ενα πλαίσιο με κώδικα. (κλίκ στην δίπλα εικόνα.)

Το χτύπημα έγινε από τους "Anonymous" καθώς αυτό ανακοίνωσαν στην σελίδα τους στο Facebook.
Η απάντηση των Anonymous ήρθε μετά τις ανακοινώσεις για την σύλληψη των hacker που κατέβασαν τρεις φορές την σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης.
Οι Anonymous δεν το άφησαν έτσι και ...........

απόψε ξαναχτύπησαν με στόχο αυτή τη φορά τη σελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). www.esr.gr
Στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook οι Anonymous παραδέχονται την επίθεση και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως «Ο χορός ξεκίνησε. Tango down».«Αδήλωτο» το 1 εκατομμύριο ευρώ του Κούβελου στο «πόθεν έσχες»

Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το ένα εκατομμύριο που έβγαλε στο εξωτερικό ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, καθώς δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό της Αγγλίας στο κοινό πόθεν έσχες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αρμόδιας ...........

Επιτροπής της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, λέγοντας ότι «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Ο κ. Αργύρης είπε ακόμα ότι με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Ισίδωρος Κούβελος ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» δεν δήλωσε το ένα εκατομμύριο -όπως όφειλε- στην κοινή δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεωτικά κάνει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Κούβελος δηλώνει ακόμα ότι το ένα εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, τις οποίες είχε δηλώσει, ωστόσο παρέλειψε να δηλώσει τον αριθμό του λογαριασμού οπου κατατέθηκαν. Επαναλαμβάνει όμως ότι το ποσό το διέθεσε για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. Μάλιστα, συμπληρώνει, συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας του Λονδίνου όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι και ο γιος του, ενώ στον λογαριασμό υπήρχαν και 12.000 λίρες Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η παράλειψη της δήλωσης του ποσού στο πόθεν έσχες εγείρει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών!

iefhmerida

ΠΑΣΟΚ: Εκλογή προέδρου από τη βάση στις 18/3

Το Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή από τη βάση προέδρου του Κινήματος την Κυριακή 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επίσης αποφάσισε ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.
Στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την .........

αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, εστίασε την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη και καθοριστική τη στιγμή στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Όλα είναι τώρα στο χέρι μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου,«να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση και να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο».

Αναφέρθηκε στη σκληρή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου 2011, αλλά και στην αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη, όπου συζητούνται όλα όσα είχε θέσει από την αρχή η Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης, «ακόμη και η προσφυγή στην γνώμη των πολιτών».

Euro2Day

ΣΧΟΛΙΟ
Εδω ο κόσμος καίγεται, και το ..... χτενίζεται.

Η Google αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις του χρήστη. Πως να τις διαγράψετε!

Η Google αλλάζει πολιτική απορρήτου και πλέον όλες οι αναζητήσεις του χρήστη θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρίας.

Tην 1η Μαρτίου, η Google ενεργοποιεί την νέα πολιτική απορρήτου της, στην οποία θα παρακολουθεί την δραστηριότητα των εγγεγραμμένων χρηστών της με σκοπό να μαζεύει πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά τους και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον καθένα.

Με απλά λόγια η Google θα μπορεί να μαζεύει .......

στοιχεία από τα site που μπαίνει ο χρήστης από το PC του, το Android Smartphone ή tablet του, σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της.

Μέχρι σήμερα αυτό που ίσχυε ήταν οτι το ιστορικό αναζητήσεων που έχει κάνει στο διαδίκτυο κάθε χρήστης καταγράφεται, εφόσον αυτός είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό που έχει στην Google και στη συνέχεια χωρίζεται σε κατηγορίες και αποθηκεύεται σε ένα ανεξάρτητο μέρος, από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google που χρησιμοποιεί.

Από την 1η Μαρτίου αυτό αλλάζει και πλέον τα πάντα θα είναι διαθέσιμα από όλες τις υπηρεσίες τις Google και ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό μιας και δεν μπορεί να απενεργοποιήσει το νέο χαρακτηριστικό αυτό.

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαγράψει αυτό το ιστορικό πριν την 1η Μαρτίου.

Όσοι λοιπόν θέλουν να διαγράψουν το ιστορικό της Google, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στο google.com/history, να κάνουν sign in και στη συνέχεια να πατήσουν στο «Remove all Web History”.

Με το που γίνει αυτό, διαγράφεται όλο το ιστορικό των αναζητήσεών του χρήστη στο web αυτόματα θα σταματήσουν να καταγράφονται οι αναζητήσεις του, μέχρι αυτός να επιλέξει να πατήσει το “Resume” ώστε να επαναφέρει την καταγραφή των αναζητήσεών του.

Τέλος αν κάποιος θέλει μπορεί να μην σβήσει τα πάντα αλλά όσα στοιχεία θεωρεί πως δεν θέλει να καταγράφονται πατώντας απλά “Pause”.

Σε πλήρη διάλυση ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. Προσχωρούν στον ΛΑΟΣ τρεις πρώην βουλευτές απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Σε μια αποκάλυψη - «βόμβα» προχώρησε πριν απο λίγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης... Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 προανήγγειλε την προσχώρηση στον ΛΑΟΣ βουλευτών απο το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. «Να μην σας κάνουμε και μια έκπληξη; Έρχονται και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτές οι οποίοι ήταν εν ενεργεία.
Περιμένετε για να δείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά και .........

πρόσθεσε όλο νόημα: «Νομίζανε ότι έτσι εύκολα τελειώνανε με τον Καρατζαφέρη, και το πατριωτικό κίνημα, κοιτάξτε τώρα τις εκπλήξεις που έρχονται». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, μάλιστα, έκανε λόγο για πάνω απο τρία πρόσωπα, που θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες...

Parapolitika.gr

“Στον αέρα” οι πανελλαδικές εξετάσεις – Εμπλοκή με τα τετράδια και τη γραφική ύλη - Κανένα πρόβλημα λεει το υπουργείο

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο οι πανελλαδικές κινδυνεύουν να μείνουν ... χωρίς χαρτί. Όπως και στην περίπτωση των βιβλίων που έφτασαν Χριστούγεννα και ακόμη τυπωνόταν έτσι και τώρα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Ήδη έχουν παρέλθει οι προθεσμίες κατά τις οποίες το υπουργείο θα πρέπει να δώσει την εντολή για το τύπωμα των τετραδίων στα οποία γράφουν τα παιδιά εξετάσεις.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει χαρτί ..........

για τα εσωτερικά φύλλα, περίπου δύο τόνοι, δεν υπάρχει το χαρτί για τα εξώφυλλα όπου οι μαθητές αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με τα άλλα αναλώσιμα όπως οι ταινίες επικάλυψης των στοιχείων, αλλά και οι φάκελοι.
Ο σχετικός διαγωνισμός που έγινε και ήταν μειοδοτικός ναυάγησε και τώρα ουσιαστικά είναι όλα στον αέρα.

Ο οργανισμός έκδοσης των βιβλίων ουσιαστικά βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα και έτσι δεν υπάρχει καν το περυσινό δίχτυ ασφαλείας.

Με τον χρόνο να πιέζει η απάντηση από το υπουργείο ήταν μια ακόμη ... σύσκεψη.

«Οι πανελλαδικές θα γίνουν χωρίς πρόβλημα» διαβεβαιώνει κατηγορηματικά η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Εργα και ημέρες της Άννας Bilderberg Διαμαντοπούλου. Η ανικανότητα της σε πλήρη ανάπτυξη!

Όλες οι ρυθμίσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ. Αναλυτικά τα βήματα.

- Η προθεσμία λήγει στις 31/03/2012
- Ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους ακόμα κι εκείνους που έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Mέχρι τις 31/3/2012 δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Το συνολικό ύψος των οφειλών ξεπερνά τα 10 δισ. ευρω και των οφειλετών τις 800.000.

Σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε απο τη διοίκηση του ΟΑΕΕ.
Όλα τα βήματα αναλυτικά: .............

1. Υποβολή αίτησης έως 31/3/2012.

2. Κεφαλαιοποίηση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/2011.

3. Ελάχιστο οφειλόμενο ποσό 2.500 ευρω, στο οποίο περιλαμβάνονται κάθε είδους εισφορές χωρίς τα τέλη καθυστέρησης.

4. Εξόφληση με:

- Εφάπαξ καταβολή ή έως έξι (6) διμηνιαίες δόσεις και έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών.

- Σε επτά (7) έως δέκα (10) διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση 75% επί των τελών καθυστέρησης.

5. Ελάχιστο ποσό διμηνιαίας δόσης διακόσια πενήντα (250) ευρώ.

6. Καταβολή των από 1/1/2012 και μετά ασφαλιστικών εισφορών.

7. Καταβολή του εφάπαξ ποσού ή της πρώτης δόσης έως το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από τη δημοσίευση του Νόμου, δηλαδή έως 30/4/2012.

8. Εξόφληση της ρύθμισης έως την τελευταία μέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης.

Στη ρύθμιση δύναται να υπαχθούν ασφαλισμένοι που:

. Δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση.

. Έχουν απωλέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.

. Έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν ένταξη στη νέα ρύθμιση.

Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται:

1. Εάν δεν καταβληθεί το εφάπαξ ποσό ή η πρώτη δόση έως 30/4/2012.

2. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή των από 1/1/2012 και μετά τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

3. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων.

4. Από τη μη εξόφληση της ρύθμισης έως τη τελευταία μέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαινονται και τα εξης:

- Μεμονωμένες δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί μπορούν να εξοφληθούν μέχρι τη τελευταία μέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη επί του ποσού της δόσης.

- Στις χειρόγραφες ρυθμίσεις είναι υποχρεωτική η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/1/2012 και εφεξής.

. Η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση (31/3/2012) είναι καταληκτική.

. Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει στην αίτηση υπαγωγής να αναφέρουν ρητά την επιθυμία τους για διακοπή της προηγούμενης ρύθμισης και ένταξη στη νέα.

. Για την ένταξη στη νέα ρύθμιση είναι απαραίτητη η υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών απόδειξης της επαγγελματικής δραστηριότητας (εγκύκλιος 68/2010).

. Ασφαλισμένοι που έχουν επιλέξει με αίτησή τους συγκεκριμένο τρόπο εξόφλησης (εφάπαξ, έως έξι δόσεις ή σε επτά έως δέκα δόσεις) μπορούν να αλλάξουν επιλογή το αργότερο έως 31/3/2012 και εφόσον δεν έχουν καταβάλλει την πρώτη δόση.

. Καταβολή ποσού μεγαλύτερου της προβλεπόμενης δόσης γίνεται δεκτό μόνο εφόσον αντιστοιχεί σε ακέραιο ποσό δόσης ή δόσεων.

. Οι δόσεις ορίζονται σε διμηνιαίες ακόμα και στις εξαιρετικές περιπτώσεις των χειρόγραφων ρυθμίσεων.
. Προπληρωμή περισσότερων της μιας δόσεων, επιτρέπεται στα πλαίσια της ίδιας επιλογής δόσεων (εφάπαξ ή έως έξι δόσεις, και επτά έως δέκα δόσεις) χωρίς να μεταβάλλει το ποσοστό της έκπτωσης.

Παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.


Συσκεψη Αλευρά - Κόλλια και παραγόντων για το Λιμάνι της Κυπαρισσίας

Σήμερα Παρασκευή 02-03-2012 στο Διοικητήριο και στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Παπαχρήστου, του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Βλάχου, του Προέδρου των Αλιέων Κυπαρισσίας κ. Ροϊλού, του μηχανικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παπαηλιού, της μελετήτριας κ. Φράγκου, υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής: ........


1. Προκειμένου να εκτελεστούν επιπλέον έργα στο λιμένα Κυπαρισσίας, ώστε να γίνει πιο ασφαλής και προπάντων πιο λειτουργικός, κρίθηκε αναγκαίο ότι πρέπει να συνταχθεί το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης του λιμένος Κυπαρισσίας (master plan) και με αυτό ως οδηγό, θα μελετηθούν και θα προγραμματιστούν τα αναγκαία έργα. Προς τούτο, με προγραμματική σύμβαση που θα συνταχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας, θα προκηρυχθεί, με επιβλέπουσα υπηρεσία τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μεσσηνίας, η μελέτη του master plan. Ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας δεσμεύθηκαν ότι στα τεχνικά προγράμματα του 2012 θα προβλέψουν πίστωση 50.000,00 € έκαστος.

2. Σχετικά με τη χωροθέτηση του υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, συμφωνήθηκε να γίνει έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Τριφυλίας προς τον μελετητή κ. Καλιανιώτη, προκειμένου να αρθεί η ασυμφωνία της περιγραφόμενης θέσης στην τεχνική έκθεση της μελέτης και των γεωγραφικών συντεταγμένων.

3. Όσον αφορά την τοπική βλάβη που έχει εμφανιστεί στον προσήνεμο μόλο του λιμένος Κυπαρισσίας, συμφωνήθηκε, το ταχύτερο και με πρωτοβουλία της Δ/σνης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, να κληθεί ο μελετητής του έργου, προκειμένου, αφού λάβει υπόψη τις συνθήκες της βλάβης, να προτείνει τεχνικό τρόπο για την τοπική αποκατάστασή τους. Με βάση αυτή τη μελέτη θα είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί και να συσταθεί εργολαβία αποκατάστασης.

Οι μεσάζοντες απειλούν τους παραγωγούς

Με απειλές απαντούν οι μεσάζοντες στο κίνημα των παραγωγών να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Οι μεσάζοντες απειλούν τους παραγωγούς να μη πωλούν τα προϊόντα τους μόνοι τους και να μη μιλούν στα μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, δεκάδες πατατοπαραγωγοί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης... ξαφνικά δήλωσαν αδυναμία να κάνουν έστω δηλώσεις στην κάμερα για το πως αυξάνονται οι τιμές.

«Αυτό κάνουν χρόνια τώρα», επιβεβαίωσε ο ............

πρόεδρος της Eπιτροπής Aνταγωνισμού. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού με την απειλή πως δεν θα αγοράσουν στο μέλλον τα προϊόντα των παραγωγών επιβάλλουν στόματα κλειστά, ώστε κανείς να μην μπορεί να πατάξει την αισχροκέρδεια.

Ωστόσο, το κίνημα της πώλησης των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κερδίζει πανηγυρικά έδαφος σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά τη Θεσσαλία και οι παραγωγοί από την Κρήτη ανακοίνωσαν τη διάθεση προϊόντων τους στην αγορά απευθείας. Ο Δήμος Παλλήνης εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις για φθηνές πατάτες έως τις 8 Μαρτίου στο δημαρχείο της πόλης ενώ στο πρόγραμμα εντάσσεται και ο Δήμος Αργυρούπολης όπου η διανομή πατάτας 50% φθηνότερα.

24h

Αντίθετο το επιμελητήριο Μεσσηνίας για τον ΦΠΑ στο κρασί.

Επιστολή στον Υπουργό οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και συναρμόδιους φορείς έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Αδαμόπουλος με την οποία γνωστοποιεί την αντίθεση του επιμελητηρίου στην επιβολή ΦΠΑ στο απλό και το αφρώδες κρασί υποστηρίζοντας ότι καμία χώρα από αυτές που παράγουν κρασί συμεριλαμβανομένης και της Γερμανίας δεν έχουν επιβάλει ΦΠΑ στο κρασί, παρα μόνο οι χώρες που δεν παράγουν.
Και αναφέρει μια σειρά λόγων που δεν πρέπει να υπάρξει ειδική φορολόγηση του κρασιού.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αδαμόπουλου αναφέρει:

Θέμα: «Επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο απλό και το αφρώδες κρασί»


Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση, υπαγορευόμενες από την Τρόικα, για την επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο απλό και το αφρώδες κρασί.

Η πρόταση αυτή έρχεται αρχικά σε αντίθεση με το καθεστώς που ισχύει στην υπόλοιπη ΕΕ, όπου καμία χώρα παραγωγής οίνου, ούτε καν η Γερμανία, δεν έχει επιβάλει ΕΦΚ στο κρασί. Μόνο χώρες, που δεν παράγουν κρασί το έχουν κάνει, προκειμένου να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα δικών τους αλκοολούχων ποτών. Εξ’ άλλου, το κρασί στην Ελλάδα είναι αυτούσιο τοπικό γεωργικό προϊόν και βασικό διατροφικό είδος, γεγονός που το καθιστά απόλυτα ασύμβατο με την έννοια του «ειδικού φόρου κατανάλωσης». Η Ελλάδα είναι χώρα ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ οίνου. Οι χώρες παραγωγοί οίνου είναι σταθερές στην απόφασή τους να κρατήσουν μηδενικό τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί.
Η Ελλάδα έχει ακόμα περισσότερους λόγους να μην επιτρέψει την ειδική φορολόγηση του κρασιού, δεδομένου ότι:

• Το κρασί, ως εξέλιξη του σταφυλιού είναι αποκλειστικά τοπικό γεωργικό προϊόν.
• Το κρασί είναι τρόφιμο, βασικό για το καθημερινό ελληνικό τραπέζι, το οποίο έτσι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, σε περίοδο σκληρής ύφεσης και αδυναμίας των νοικοκυριών ν’ ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.
• Η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κρασιού έχει πληγεί ήδη αρκετά από το 1992, οπότε και αυξήθηκε ο χαμηλός συντελεστής (8%) ΦΠΑ για το κρασί, ενώ μειώθηκε για τα «σκληρά» αλκοολούχα ποτά. Έτσι, κρασί και εισαγόμενα αλκοολούχα ποτά βρέθηκαν στον ίδιο συντελεστή ΦΠΑ (18%), γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης των εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών στη Χώρα μας. Το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο πρόσφατα με την πρόσθετη αύξηση του ΦΠΑ σε 23%.
• Η επιβολή του ΕΦΚ θα εξαρθρώσει την προσπάθεια του οινοποιητικού κλάδου να ανοιχθεί σε νέες στρατηγικές, όπως π.χ. ο οινικός τουρισμός, οι Δρόμοι του Κρασιού κ.λπ., και να εισχωρήσει σε ξένες αγορές, αφού θα απειλήσει και αυτή την ίδια την επιβίωσή του.
• Η επιβολή του ΕΦΚ θα δώσει ένα ακόμη λόγο για την αύξηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής (όταν το προϊόν γίνεται μέσω της φορολογίας απρόσιτο, υπάρχει ισχυρό κίνητρο «αφορολόγητων» συναλλαγών).
• Μόνο εάν η Χώρα μας, στη σημερινή θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα ήθελε να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά, διαλύοντας ένα δυναμικό κλάδο παραγωγής και εξαγωγών θα μπορούσε να διανοηθεί να λάβει ένα τέτοιο μέτρο.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, αλλά και όλες οι Ενώσεις Οινοπαραγωγών και οι συνεταιρισμοί των οινοπαραγωγικών περιοχών, ομόφωνα, δηλώνουν το αυτονόητο: πως η επιβολή ΕΦΚ θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των ελληνικών κρασιών, σε μείωση της κατανάλωσης και σε πτώση των πωλήσεων, με καταστροφικές συνέπειες για τον οινοποιητικό κλάδο, ο οποίος έχει στο δυναμικό του περισσότερα από 600 οινοποιεία και 200.000 περίπου αμπελουργούς. Ιδιαίτερα για την Πελοπόννησο (και την περιοχή μας), που παράγει πολλά και σημαντικά κρασιά από ντόπιες και όχι μόνο ποικιλίες, η επιβολή ΕΦΚ θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Αδαμόπουλος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ερχεται τσεκούρι στο επίδομα ανεργίας

Το επίδομα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε περίπου 270.000 άτομα θα μειωθεί κατά 100 ευρώ από τις 12 Μαρτίου και θα υποχωρήσει στα 359,97 από τα 461,5 ευρώ, ακολουθώντας την πτωτική πορεία που δόθηκε και στον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το επίδομα ...........

υπολογίζεται με βάση το 55% του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο με το νέο Μνημόνιο μειώνεται κατά 22%.

Την ίδια στιγμή και το επίδομα μακροχρόνια ανέργων συρρικνώνεται από τα 200 στα 156 ευρώ, ενώ το οικογενειακό μειώνεται για τους δικαιούχους με ένα παιδί από τα 98,64 ευρώ στα 76,9 ευρώ. Σε ότι αφορά το ειδικό επίδομα μητρότητας πέφτει στα 586 ευρώ μηνιαίως ενώ το επίδομα σε νέους από 20-29 ετών «κονταίνει» στα 57,22 ευρώ.

iefhmerida

Θωρακίστε τη συσκευή του κινητού σας

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Στην αρχή τα χρησιµοποιούσαµε µόνο για να κάνουµε κλήσεις. Επειτα ήρθαν τα SMS και µετά τα e-mails.

Σήµερα τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα παίζουν τον ρόλο ενός µικρού φορητού υπολογιστή, προσφέροντας πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ, ενώ παράλληλα ενσωµατώνουν τις δυνατότητες µιας φωτογραφικής µηχανής υψηλής ανάλυσης – έναντι όµως υψηλού κόστους. Εκτός από την εµπορική τους αξία, τα κινητά περιέχουν πολύτιµα προσωπικά δεδοµένα, η απώλεια των οποίων µπορεί να µας κοστίσει περισσότερο απ’ ό,τι η ίδια η συσκευή.
Εκατοντάδες επαφές µε ονόµατα και ...........

τηλεφωνικούς αριθµούς, µηνύµατα, φωτογραφίες, βίντεο, σηµειώσεις µε κωδικούς και στοιχεία αναγνώρισης είναι οι πιο συνηθισµένες πληροφορίες που οι περισσότεροι από εµάς αποθηκεύουµε στο κινητό. Σε περίπτωση κλοπής, όχι µόνο χάνουµε αυτά τα δεδοµένα, αλλά επιπλέον αντιµετωπίζουµε τον κίνδυνο να πέσουν σε χέρια που µπορεί να τα χρησιµοποιήσουν εις βάρος µας.

Ευτυχώς, η σηµερινή τεχνολογία – αλλά και ο κοινός νους – προσφέρουν «όπλα» που µπορούν να µας γλιτώσουν από περιπέτειες. Αν έχουµε στο µυαλό µας ορισµένες πρακτικές συµβουλές, το χειρότερο που µπορούµε να πάθουµε είναι να κλάψουµε τη χαµένη µας συσκευή, όχι όµως και τα δεδοµένα µας.

Χρήσιµες συµβουλές
Πριν το τηλέφωνό σας – ο µη γένοιτο – χαθεί ή κλαπεί, µια καλή ιδέα είναι να έχετε αποθηκεύσει στη λίστα επαφών σας τον αριθµό του σπιτιού σας. Βασιζόµενοι στη ρήση «υπάρχει και φιλότιµο», αν η συσκευή πέσει σε «τίµια χέρια» είναι πολύ πιθανό να την ξανακάνετε γρήγορα δική σας.

Αν όχι, ιδού κάποιες χρήσιµες συµβουλές:

n Ενεργοποιήστε την ασφάλεια. Ολα τα τηλέφωνα έχουν ρυθµίσεις ασφαλείας, οπότε είναι καλό να εξοικειωθείτε µαζί τους και να κάνετε ενεργές όσες σας εξυπηρετούν. n Μην αποθηκεύετε κωδικούς ή αριθµούς PIN στο κινητό. Αυτό που µπορείτε να κάνετε είναι να τα αποθηκεύσετε ως ψεύτικες επαφές, που αντιστοιχούν σε φανταστικά πρόσωπα.

n ∆ηµιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο και µην επιτρέπετε να ενεργοποιείται χωρίς password. Εκτός από το PIN για την κάρτα SIM, ορίστε κωδικό και για την τηλεφωνική συσκευή έτσι ώστε, αν κάποιος δεν τον γνωρίζει, να µην µπορεί να τη χρησιµοποιήσει. n Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιµοποιείτε. Το GPS µπορεί να χρησιµοποιηθεί από άλλους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνό σας (και ο κάτοχός του).

n Κάντε «έξυπνη» χρήση του WiFi. Το ασύρµατο Ιντερνετ είναι cool, το ενδεχόµενο να σας υποκλέψουν τα δεδοµένα σας όµως καθόλου. Χρησιµοποιήστε κρυπτογραφηµένο δίκτυο που απαιτεί κωδικό πρόσβασης.

n Ελέγχετε τακτικά για ενηµερώσεις λογισµικού. Οταν υπάρχουν διαθέσιµες, εγκαταστήστε τις αµέσως. Οι ενηµερωµένες εκδόσεις περιέχουν βελτιώσεις που κάνουν το κινητό σας πιο ασφαλές.

n Μην εµπιστεύεστε όλα τα µηνύµατα. Μην ανοίγετε µηνύµατα πολυµέσων (MMS), τα συνηµµένα αρχεία ή τους συνδέσµους των e-mails, αν δεν είστε απολύτως βέβαιοι ότι είναι ασφαλή.

n Προσέχετε όταν κάνετε λήψη εφαρµογών. Τα προηγµένα κινητά έχουν εγκατεστηµένα προγράµµατα περιήγησης που σας επιτρέπουν να σερφάρετε στο ∆ιαδίκτυο και να κατεβάζετε περιεχόµενο. Μην κάνετε λήψη από άγνωστες πηγές που θα µπορούσαν να περιέχουν κακόβουλο λογισµικό. Προτιµήστε το app store του κατασκευαστή.

n Oτανδεν χρησιµοποιείτε το bluetooth, απενεργοποιήστε το. Ανοίξτε το µόνο όταν θέλετε να µεταφέρετε επαφές, τραγούδια κ.λπ. Τον υπόλοιπο χρόνο να το έχετε απενεργοποιηµένο για να µην µπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα δεδοµένα σας.

n Πριν πουλήσετε το κινητό σας, «καθαρίστε» το. Αν σκοπεύετε να δώσετε το τηλέφωνό σας σε άλλον, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει αποθηκευµένα δεδοµένα (επαφές, φωτογραφίες κ.ά.). Χρησιµοποιήστε τη λειτουργία «Επαναφορά των εργοστασιακών ρυθµίσεων» και αφαιρέστε την κάρτα SIM και την κάρτα µνήµης.

Τα αντίγραφα σώζουν
Μπορεί να χάσατε το κινητό σας, γιατί όµως να χάσετε καιτα δεδοµένα που µεταφέρατε σε αυτό; Εκατοντάδες επαφές φίλων, συγγενών και συνεργατών που κάνατε χρόνια να τις συγκεντρώσετε, µηνύµατα αγαπηµένων προσώπων που κρατάτε αποθηκευµένα, φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές και το αστείο βιντεάκι που σας έστειλε ο κολλητός σας. Όλα αυτά συνθέτουν τον µικρόκοσµο του κινητού σας, τον οποίο µπορείτε να κρατήσετε για πάντα ζωντανό, αρκεί να δηµιουργήσετε εγκαίρως αντίγραφα ασφαλείας.

Μπορείτε να αντιγράψετε τις επαφές σας σε µια άλλη τηλεφωνική συσκευή µέσω bluetooth. Ακόµη πιο πρακτικό είναι να µεταφέρετε τις επαφές στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και νατις αποθηκεύσετε στο Outlook. Αυτό γίνεται πανεύκολα, χρησιµοποιώντας ένα καλώδιο σύνδεσης USB (συνήθως περιλαµβάνεται στη συσκευασία).

Τα περισσότερα κινητά διαθέτουν δικό τους λογισµικό συγχρονισµού (sync) µε τον υπολογιστή, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις επαφές σας. Απλά εγκαταστήστε τους drivers από το CD που περιλαµβάνεται στη συσκευασία ή κατεβάστε τους από το Ιντερνετ.

Το ίδιο µπορείτε να κάνετε και µε όλα τα υπόλοιπα αρχεία και δεδοµένα που είναι αποθηκευµένα στο κινητό (φωτογραφίες, βίντεο, σηµειώσεις ηµερολογίου κ.λπ.).

Ειδικά για το iPhone, χρησιµοποιώντας το πακέτο υπηρεσιών της Apple Me.com, µπορείτε εύκολα να µεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο στον υπολογιστή.

Ζήτω ο συγχρονισµός!

Τα περισσότερα κινητά διαθέτουν δικό τους λογισµικό συγχρονισµού (sync) µε τον υπολογιστή, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις επαφές σας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί και κινητοποιεί όλες τις διοικητικές δομές για άντληση κεφαλαίων από το 3ο ΚΠΣ σε υγεία - παιδεία

Οι τομείς του ΕΣΠΑ των ημιτελών έργων, των σχολικών στεγών και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εξετάστηκαν κατά τις διαδοχικές συσκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους, τους Διοικητές των νοσοκομείων, τη Διαχειριστική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων, την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε την επίσπευση των .........

διαδικασιών πάνω στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί το προηγούμενο διάστημα και ιδίως για τα ημιτελή έργα, στα οποία η Περιφέρεια θα παρέμβει όπου χρειάζεται για να ξεπεραστούν όσα προβλήματα υφίστανται. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε εξαιρετικό έλεγχο στην εκτέλεση των έργων και ενημέρωσε για τα επικείμενα μέτρα που πρόκειται να λάβει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για τον έλεγχο και των αναδόχων εργολάβων.

Για το ζήτημα των σχολικών στεγών ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αποτελεί ένα θέμα στο οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και έχει ενεργοποιήσει ένα «νεκρό» μέχρι τώρα κωδικό του ΕΣΠΑ.
Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επιλεγεί να εφαρμόσει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με ύψος πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και για το σκοπό αυτό θα υπάρξει άμεση συνεργασία με τους Δήμους. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι και οι πολίτες δεν μπορούν να ακολουθήσουν μοναχικές πορείες.

Αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που θα δείξουν το δρόμο εξεύρεσης λύσεων σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της επιδεινούμενης κρίσης», τόνισε ο κ. Τατούλης και πληροφόρησε τους Δημάρχους για το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. «Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του μεγάλου πολιτικού σχεδίου, του διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων απροβλημάτιστα και με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι επτά μεγαλύτερες Ελληνικές κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρά το τόσο αβέβαιο περιβάλλον της χώρας. Μόνο με μεθοδικότητα, συνεργασίες και σωστό συντονισμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Τατούλη και τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος. Από τη μεριά του ο κ. Τατούλης δήλωσε με έμφαση ότι σκοπός της Περιφέρειας είναι να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα και ιδίως σε τόσο σημαντικά όπως αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Για τον τομέα της υγείας ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αποτελούν εξαιρετικά σημαντικές υποδομές για την ποιότητα της δημόσιας υγείας και ζήτησε εξορθολογισμό στα κόστη, γρήγορες διαδικασίες και την υλοποίηση δομών με μακρόχρονη προοπτική.

Για τις ψυχιατρικές κλινικές ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αν υλοποιηθεί και αυτή της Σπάρτης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας με ψυχιατρικές μονάδες σε νοσοκομεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. «Οι ψυχιατρικές αυτές κλινικές αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης της χώρας».

Μήνυμα Αναγνώστριας. GROUP στο Facebook από Έλληνες της Ολλανδίας για την στήριξη της Ελλάδας

Καλησπέρα,

αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δουλειά σας. Διαβάζω συχνά τις αναρτήσεις σας, οι οποίες είναι πολύ καίριες και βοηθούν στην καθημερινή ενημέρωση των χρηστών.

Στέλνω αυτό το μήνυμα εκ μέρους ενός GROUP που δημιουργήθηκε από Έλληνες της Ολλανδίας με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας από Έλληνες και ξένους.
Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων έτσι ώστε να μπορέσουμε να ακουστούμε και να διαδώσουμε τις ιδέες μας.

Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι μέσω ενός ...........

μόνο Group. Πιστεύω όμως πως όταν υπάρχει θέληση και διάθεση, όλα μπορούν να γίνουν.
Στην ευτυχή περίπτωση που συγκεντρωθούν πολλά μέλη στο συγκεκριμένο group, σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε, κάνοντας πράξεις για τη στήριξη της χώρας μας.
Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν, ιδιαίτερα μέσω ατομικής πρωτοβουλίας, ειδικά όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό το group ευχόμαστε να είναι η αρχή ενός παγκόσμιου οργανισμού που θα στηρίζει καθημερινά και με πράξεις όλους τους Έλληνες, οι οποίοι τώρα έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αναρτήσετε το group μας στο blog σας και στη σελίδα σας στο facebook, ζητώντας από όλους να γίνουν μέλη και να συμβάλουν στην προσπάθεια μας.

Έχουμε διάθεση, επιμονή και αγάπη για την πατρίδα μας και θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Το όνομα του GROUP είναι SUPPORT GREECE και το link του: https://www.facebook.com/groups/274659955939250/

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ελπίζω πραγματικά να συμβάλετε κι εσείς με τον τρόπο σας για το καλύτερο αύριο που όλοι περιμένουμε.

Με εκτίμηση,
Βαλέρια Ηλιάδου

Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι.

Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα μηνύματά τους διαπερνούν τον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιμένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεμάτες με σύμβολα, άρωμα και ζωή.

Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαμορφώνουν ένα ψυχισμό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συμπεριφορές που υπέστη.
Ένας φαύλος κύκλος επανάληψης κάνουν το βιβλίο της ...........

ζωής του δυσανάγνωστο με τα τραύματα ανοιχτά να γυρεύουν ίαση μέσα από ερωτηματικά, διλήμματα, φόβους, ανασφάλειες, που τον στοιχειώνουν και τον κρατούν έγκλειστο τους.
Η μόνη διέξοδος είναι η επαφή με την αλήθεια, ο αποχαιρετισμός σε ό,τι έκλεισε τον κύκλο του, η αποδοχή ενός εαυτού που απομακρύνεται από λάθος μηνύματα που τον προσδιόρισαν και το καλωσόρισμα ενός καθρέφτη που απεικονίζει ένα πρόσωπο τυλιγμένο με το χάδι της ζωής, το οποίο αγκαλιάζει το δικό του παιδί αγαπώντας το.

Ο καιρός σήμερα 2 Μαρτίου

Στο BESΤ Καλαμάτας το Video αναγνώστη μας για το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου

Στο BEST TV προβλήθηκε το Video που μας είχε στείλει ο αναγνώστης μας Β.Μ. με την μετατροπή του γεφυριού του Λαγκουβάρδου σε ποτάμι.
Η εικόνα είναι απο το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας όπου ο αναγνώστης μας ερχόμενος από Μαραθούπολη προς Αγία Κυριακή, βρήκε μπροστά του το εμπόδιο αυτό και προκειμένου να μην κινδυνεύσει γύρισε πίσω και ήρθε Φιλιατρά μέσω Γαργαλιάνων.

Η χθεσινή απάντηση (κλίκ) της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας ..........

αναφέρει ότι αναμένεται σύντομα η υπογραφή των περιβαλλοντικών μελετών και η σύντομη έναρξη των εργασιών.
Εμείς το παρακολουθούμε το θέμα και επειδή το έχουμε πάρει λίγο πατριωτικά το ζήτημα θα πιέσουμε όσο χρειαστεί μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται το έργο. Οπότε θα έχετε συχνότατη ενημέρωση για την πορεία του.
Ευχαριστούμε τον Θέμη Κανελλόπουλο και το BEST για την προβολή του θέματος.

Δείτε το Video.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Ο εφαρμοστικός νόμος για το μνημόνιο 2. Η προδοσία της Ελλάδας όσων είπαν "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ".

Πριν λίγα λεπτά φίλη στο Facebook μας κοινοποίησε ένα pdf με τον εφαρμοστικό νόμο που ανήκει στο μνημόνιο 2 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η δήθεν αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά που ξαφνικά μας προέκυψε φουλ υπέρμαχη του μνημονίου και που έχουν το θράσος να θέλουν να κυβερνήσουν κι όλας.
Διαβάστε τον εφαρμοστικό νόμο (έχει σχόλια κατατοπιστικότατα) για το μέγεθος της προδοσίας της Ελλάδας τόσο από τους πράσινους όσο και από τους μπλε.
Ολα αυτά στις εκλογές θυμηθείτε τα και ............

στην κάλπη ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Προτιμήσαμε να σας το δώσουμε σε pdf παρά σε scrib για να μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος της σελίδας (μεγέθυνση) για να μπορείτε άνετα να διαβάζετε τα σχόλια δίπλα από το κείμενο.

Κατεβάστε και διαβάστε το σχέδιο νόμου με τίτλο:
«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»

Η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας

«Πολιτική μας θέση είναι ότι η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας αφού βέβαια μεταφερθούν σε αυτή οι αναγκαίοι πόροι λειτουργίας και εκσυγχρονισμού τους από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αλλά και ως παράγοντας εξισορρόπησης των τιμών στην αγορά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους προϊσταμένους των ΚΤΕΟ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Ανδρέα Πουλά και Παναγιώτη Αλευρά.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι από την πρώτη .........

στιγμή που τέθηκε σε κίνδυνο η συνέχιση λειτουργίας των ΚΤΕΟ έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη για παράταση της προθεσμίας διαπίστευσης, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε. Μετά από αυτό ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα στην ΕΝ.ΠΕ. για να παρθεί μια συλλογική πολιτική απόφαση για το θέμα αυτό, η οποία ωστόσο μετά από αντιδράσεις ορισμένων Περιφερειαρχών δεν πάρθηκε. Ο κ. Τατούλης δεν έμεινε σε αυτές τις ενέργειες και έστειλε και νέα επιστολή στον κύριο Βορίδη εκφράζοντας την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, η οποία και πάλι δεν απαντήθηκε.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ΚΤΕΟ είναι περιουσία της Περιφέρειας και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα πρέπει να έρθουν στην Περιφέρεια. «Είναι απαράδεκτο οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι ευθύνη της Περιφέρειας και να μην της αποδίδονται τα έσοδα από το Υπουργείο. Μετά τις πιέσεις μας διαφαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στο Υπουργείο για εξ ολοκλήρου μεταφορά των ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια.

Αποδεκτές οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις του Πέτρου Τατούλη για τα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις - πηγάδια

Οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη έγιναν αποδεκτές με την υπογραφή της τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150554/10-6-2011, που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Η τροποποίηση αυτή αφορά:..........


• την απαλλαγή του αγρότη- κατόχου γεώτρησης από οποιοδήποτε κόστος
• την απλούστευση των διαδικασιών
• την συγκέντρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αξιόπιστων τεχνικών στοιχείων για τις υφιστάμενες γεωτρήσεις (βάθος, παροχή, στάθμη, τρόπος άντλησης κλπ) και
• τον προσδιορισμό και την καταγραφή της γεωγραφικής θέσης της γεώτρησης χωρίς κόστος για τον αγρότη

Η εν λόγω ΚΥΑ προωθείται για υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών είναι η 16η Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου

Λόγω της αναμονής για την υπογραφή από τα αρμόδια Υπουργεία την τροποποίηση της ΚΥΑ 150554/10-6-2011 που αφορά την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις, παρατείνουμε την προθεσμία υποβολής προσφορών προς τον σύλλογο μας μέχρι και 10 ημέρες μετά την ανακοίνωση της τροποποιημένης ΚΥΑ.

Από το Δ.Σ.


Απάντηση της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας σε δημοσίευμα μας.

Απάντηση σε δημοσίευμα μας σχετικά με την μετατροπή για άλλη μια φορά του γεφυριού στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών σε ποτάμι αναρωτηθήκαμε για πολλοστή φορά τι γίνεται με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου και αν υπογράφηκαν επιτέλους οι περιβαλλοντικοί όροι για να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής της νέας κοιλαδογέφυρας.

Σήμερα μας ήρθε η απάντηση της .............


περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας στο δημοσίευμα μας που θίξαμε αναφέρει ότι "έχει συνταχθεί πλήρης τεχνική μελέτη, βάσει της οποίας προβλέπεται πλακοσκεπής οχετός με καθαρά ανοίγματα διαστάσεων 6 μ. πλάτος και 3 μ. ύψος.

Επίσης βελτιώνεται η οδοποιία οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά σε μήκος περίπου 350 μ., ώστε να προσαρμοστεί με τεχνικά σωστό τρόπο η νέα γέφυρα στην υφιστάμενη οδοποιία, συνολικού κόστους 465.000,00 €.

Επειδή η παρέμβαση στο χώρο είναι σοβαρή, απαιτήθηκε και συντάχτηκε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις αρχές Ιανουαρίου του 2012 από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η περιβαλλοντική μελέτη υποβλήθηκε στο ΠΕ.ΧΩ Τρίπολης για οριστική υπογραφή.

Κατόπιν ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη από την αρμόδια υπηρεσία, η μελέτη σύντομα θα υπογραφεί, ώστε να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Επομένως είναι θέμα χρόνου και όχι υποσχέσεων η κατασκευή του τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου, για το οποίο δόθηκε από την αρχή άμεση προτεραιότητα."

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Παναγιώτης Αλευράς

Η ομάδα του Φιλιατρά News θα εξακολουθήσει να θυμίζει την αναγκαιότητα του έργου μέχρι τουλάχιστον να ξεκινήσει να υλοποιείται.
Το έχουμε βάλει σκοπό να γίνει και να πιέσουμε όσο είναι δυνατόν να γίνει.
Έχουμε βρει την πλήρη κατανόηση του αγαπητού μας Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ο οποίος μετά την επιστολή μας και το Video που του δείξαμε ενδιαφέρθηκε και έδωσε εντολή να γίνει το έργο πάση θυσία.
Αναμένουμε την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας κοιλαδογέφυρας. Θα είναι η δική μας δικαίωση για τον αγώνα μας προκειμένου να κατασκευαστεί αλλά ταυτόχρονα και η δικαίωση όλων αυτών των οικογενειών που έχουν χάσει ανθρώπους τους στο S του θανάτου.
Κυριε Αλευρά, σας εμπιστευόμαστε ότι θα κάνει η περιφέρεια το έργο. Απλά κάντετο όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την 10η Μαρτίου 2012 , ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 ο Σύλλογος των εν Αθήναις Φιλιατρινών καλεί τα μέλη και τους φίλους του στο χορό- συνεστίαση στο γνωστό κοσμικό κέντρο «ΜΠΑΜΠΗΣ» στην Κηφισιά (Όθωνος 26 τηλ. 2108013926)

Τιμή πρόσκλησης: 30 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό , κρασί και απεριόριστα αναψυκτικά.Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ» ,την «ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ» και άλλους καλλιτέχνες.
Για εξυπηρέτηση σας, όσοι επιθυμείτε να ..........

έλθετε τηλεφωνήστε μέχρι και την 8η Μαρτίου στα τηλέφωνα

Νικόλαος Βορρές 6974828923

Νικόλαος Νικολακόπουλος 6974481777

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Νικόλαος Νικολακόπουλος (μέλος Δ.Σ)

Μήνυμα Αναγνώστη: Δεν βρίσκω το καρναβάλι των Φούληδων

Αγαπημένο μου Φιλιατρά News
Κάπου είχατε γράψει για το καρναβάλι των Φιιλιατρών. Έψαξα στη σελίδα να βρω αλλα δεν το βρήκα. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις να το δω;

Παναγιώτης Π.
Καναδάς

*Έγινε μετατροπή από Greeklish σε Ελληνική γραμματοσειρά.

Απάντηση Φιλιατρά News

Αγαπητέ φίλε ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Το Video μας με το καρναβάλι των Φούληδων μπορείς να το δεις πατώντας εδώ
Να είσαι καλά εκεί στον Καναδά και ευχαριστούμε που μας παρακολουθείς.


Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [29-2-2011]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ

Χωρίς καμία ένσταση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια που προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποβολή 7 προτάσεων από αντίστοιχες κοινοπραξίες εταιριών. Οι κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του Διεθνούς διαγωνισμού μέχρι το τελευταίο χρονικό περιθώριο στις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.
Προτάσεις κατέθεσαν οι Εταιρίες και Ενώσεις Εταιριών.......


1. Ένωση εταιριών ARCHIRODON GROUP - INTRAKAT - ENVITEC

2. Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ

3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

4. ΝΟVAERA HELLAS

5. Ένωση εταιριών ΤΟΞΟΤΗΣ - ΤΡΙΚΑΤ

6. Ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ

7. Ένωση εταιριών ΕΡΕΤΒΟ - ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ
Ένας από του μεγάλους στόχους που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες έχει βρει το δρόμο του και τρέχει
"Ένας από του μεγάλους στόχους που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες έχει βρει το δρόμο του και τρέχει" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρώτη σε όλη τη χώρα, κατάφερε να ενεργοποιήσει τα πέντε συναρμόδια Υπουργεία με προσωπικές παρεμβάσεις και συνέχεις οχλήσεις προσωπικά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
"Σήμερα χαιρόμαστε γιατί διαψευστήκαν όλες οι Κασσάνδρες που πρόβλεπαν ότι η προσπάθεια που κάναμε θα αποτύγχανε" συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι "εμείς όμως προχωράμε γιατί είχαμε ξεκάθαρη πολιτική θέση από την αρχή, είχαμε οργανωμένο σχέδιο, και ζητήσαμε την ευθύνη παρόλο που δεν βάραινε τους δικούς μας ώμους".

Προς υπογραφή η ΚΥΑ που διευκολύνει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων νομιμοποίησης των πηγαδιών και των γεωτρήσεων

Προς υπογραφή βρίσκεται μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σχετική ΚΥΑ που διευκολύνει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, επιλύοντας το πρόβλημα, χωρίς κόστος στους αγρότες για την νομιμοποίηση των πηγαδιών και των γεωτρήσεων τους. Η υποβολή αιτήσεων όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης έχει προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουνίου 2012.


Ξεκίνησε η…δικαίωσή μου;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Πριν καν «στεγνώσει» το συμβολικό μελάνι του άρθρου μου στα blogs διαβάζοντας το παρακάτω απόσπασμα από την αγόρευση στη Βουλή του συμπολίτη μου κ Βενιζέλου, Αντιπροέδρου της «Συγκυβέρνησης» (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς ΛΑΟΣ) και Υπουργού Οικονομικών (στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο), που αφορά στον κ Σαμαρά ειλικρινά ξαφνιάστηκα με αυτό που μοιάζει ως απαρχή της… δικαίωσής μου!…

“…..H βαθύτερη αιτία για την οποία οι ..........

εταίροι μας είναι δύσπιστοι και ζητούν προαπαιτούμενες ενέργειες και νέες προαπαιτούμενες ενέργειες και δεσμεύσεις και ξανά δεσμεύσεις είναι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ακριβώς ο κ. Σαμαράς. Δεν πείθονται ότι μπορεί αυτή η συνεχής παλινωδία, η αμφιθυμία, η αβεβαιότητα, η απροσδιοριστία, η συνεχής αλλαγή στρατηγικών γραμμών και επιλογών να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας….”

Σας θυμίζω το άρθρο μου με τον τίτλο «Παρανοϊκό σενάριο ιδιοφυίας & πολιτικής μαγκιάς;» και σας καλώ να ρίξετε μια ματιά…

http://filiatranews.blogspot.com/2012/02/blog-post_861.html

EΦΕΤ: Απαγορευμένες ουσίες σε 815.000 φιάλες coca-cola και sprite

Σε περισσότερα από 815.000 τεμάχια coca cola και sprite παρατηρήθηκαν οι χημικές ουσίες 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης. Ωστόσο, στη διάρκεια των τελευταίων 11 ημερών, το 88% αυτών των ποσοτήτων έχει ανακληθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), τα προϊόντα στα οποία παρατηρήθηκε η παρουσία των χημικών ουσιών είναι: ........

- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
- Ημερομηνία Λήξης: 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
και
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με
- Hμερομηνία Λήξης: 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VT και
- Hμερομηνία Λήξης: 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VT

Σύμφωνα με την Coca - Cola Τρία Έψιλον, έχουν παραχθεί 326.238 τεμάχια αναψυκτικό Coca - Cola, σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, 437.256 τεμάχια Coca - Cola σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια Sprite, σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης σε ποσοστό περίπου 88%.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία από τον εντοπισμό του προβλήματος στις 17.02.2012 μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο εφαρμογής της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας δεν έχει καταστεί δυνατό να βεβαιώσει την απουσία των εν λόγω προϊόντων από κάθε σημείο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. έχει ήδη ελέγξει όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, την Αθήνα, το Σχηματάρι, το Ακταίο Πατρών, τη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα που εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Zougla.gr

Έρχονται οι λαϊκές… online Υπουργεία ετοιμάζουν την «Ηλεκτρονική Αγορά»

Οι Έλληνες πολίτες και οι εθελοντές έδειξαν το δρόμο στους ιθύνοντες...

Τα Υπουργεία Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από κοινού ετοιμάζουν την «Ηλεκτρονική αγορά» αγροτικών προϊόντων.

Η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η πρόσφατη πρωτοβουλία παραγωγών στο Νευροκόπι και εθελοντών στον νομό Πιερίας με την απευθείας πώληση πατάτας από παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες, φαίνεται να είναι μια από τις απαντήσεις στην κρίση.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι υπουργοί από ..........

την πλευρά του και υπέβαλλαν τεχνικό δελτίο για κοινοτική χρηματοδότηση, με σχέδιο δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα μπαίνουν ομάδες παραγωγών και θα αναρτούν τις τιμές και τις διαθέσιμες ποσότητες οπωροκηπευτικών, και από την άλλη πλευρά χονδρέμποροι και λιανεμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες θα βλέπουν το εύρος των τιμών και τον παραγωγό προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του.
Oι πιέσεις που ασκήθηκαν για την πτώση των τιμών σε βασικά αγαθά και τρόφιμα έχουν αποτελέσματα, και ελπίζουμε να ωφελήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τελικά τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς.

metrogreece

LIVE η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα για να δείτε την συνεδρίαση και αν διαβάσετε τα θέματα που θα συζητηθούν


ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Επικύρωση πρακτικών 17ης,19ης &20ης/2011 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Γέφυρα οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Κόρινθο» (η επερώτηση απαντήθηκε με το από 23-2-2012 έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου.)


Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Παναγιώτη Βαλασσόπουλου θέμα: «Καταστροφές στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας».


Ενημέρωση – συζήτηση για την πολιτική της ανακύκλωσης της κομποστοποίησης και αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.


2012 – Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.


Οι θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την επικείμενη κατάργηση του Ο.Ε.Κ. και της Εργατικής Εστίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.


Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,64 MWτης εταιρείας ΜΕΛΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στη θέση Μερμυγκόλλογος» της Τ.Κ. Ψαρίου του Δήμου Σικυωνίων της Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.


Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας ‘SPESSOLARISΑΕ’ ισχύος 4,922 MW στη θέση ‘Κορογωνα’ της Τ.Κ. Δαιμονιά της Δ.Ε. Ασωπού του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου


Έγκριση Οργανισμού και Κανονισμού λειτουργίας του θεσμού του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.


Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου


Λήψη απόφασης για την έγκριση αρχικού προγραμματισμού του Προγράμματος Συνδυασμένες Ενέργειες Τουριστικής Προβολής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.


Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Μονεμβασιάς για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λαχίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.


Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Μονεμβασιάς για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης» Τ.Κ. Βελανιδίων και Αγίου Νικολάου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.


Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22, παρ. 3 του Ν. 3614/2007 για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων» Τ.Κ. Τυρού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Ορισμός εκπροσώπου για την ανασυγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 1 του Π.Δ. 170, ΦΕΚ 140/Α΄/9-6-2003.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

Καθορισμός ειδικοτήτων εγκεκριμένων θέσεων συμβάσεων μίσθωσης έργου στα πλαίσια προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.


Ορισμός εκπροσώπου για την επιτροπή θεμάτων Ε.Δ.Χ. του άρθρου 3 του Ν. 1437/1984.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.


Ορισμός εκπροσώπου στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Ορισμός εκπροσώπου για το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 13 ΦΕΚ 12 Β/1999 όπως τροποποιήθηκε με τον αριθμό 25 Γενικού Κανονισμού Λιμένων ΦΕΚ 219 Β /2001.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.


Έγκριση θεώρησης επαγγελματικών αδειών πωλητών Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.


Παραχώρηση ορισμένου χρόνου απορριμματοφόρου οχήματος της Π.Ε. Αρκαδίας στο Δήμο Μεγαλόπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Ορισμός εκπροσώπου για το Πειθαρχικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 170/2003 ΦΕΚ 140/Α΄/9-7-2003.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.


Έγκριση για την τοποθέτηση των πωλητών (παραγωγών) σε θέσεις στις Λαϊκές Αγορές Μεγαλόπολης και Τρίπολης. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Γνωμοδότηση επί τη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο με τίτλο: Μονάδα Βιοαερίου της εταιρείας «Βιοενεργειακή Μαντινείας Α.Ε.» ισχύος 480KW στη θέση Μπέρμπερη στο Δήμο Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.


Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Μεταβίβαση Επαγγελματικής Άδειας Πωλητή Λαϊκών Αγορών
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.


Μεταβίβαση Επαγγελματικής Άδειας Πωλήτριας Λαϊκών Αγορών
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.


Ψήφισμα του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για τις Τρίτεκνες Οικογένειες.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς

Μετά τις εκλογές η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στη μεταφορά όλων των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 8.500.000 φορολογουμένων για μετά τις εκλογές προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Πέρα από οποιαδήποτε σύνδεση αυτής της πρόθεσης με ενδεχόμενη προεκλογική περίοδο, καθώς πολλά από τα «ραβασάκια» της Εφορίας αναμένεται να είναι «φουσκωμένα», δημιουργείται και πρακτικό ζήτημα.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ..........

στα τέλη Φεβρουαρίου δεν έχει σταλεί ούτε ένα έντυπο της Εφορίας στους φορολογούμενους. Την ίδια στιγμή δεν έχει ακόμη εκδοθεί το βιβλιάριο με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ενώ ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σχεδίαση και εκτύπωση σημαντικών φορολογικών εντύπων, όπως το Ε3 και το Ε9.

Ως εκ τούτου, η αποστολή του βιβλιαρίου οδηγιών και των εντύπων των νέων δηλώσεων στους φορολογουμένους και η έναρξη των διαδικασιών συμπλήρωσης και υποβολής των νέων φορολογικών δηλώσεων δεν θα είναι δυνατή πριν το τέλος Μαρτίου.

MarketBeast

Μέχρι 30 Μαρτίου η παράταση για ληξιπρόθεσμες

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες ..........

κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

MarketBeast

Από τις 14 Φεβρουαρίου η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού

Αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο νέος μειωμένος κατώτατος μισθός (κατά 22%), οπότε και ψηφίστηκε ο ν. 4046/2012 δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν από το υπουργικό συμβούλιο με κανονιστική πράξη για την εφαρμογή του άρθρου 6 του νόμου που εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα ...........

να υπογράψουν νέες κλαδικές συμβάσεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αφού η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου προβλέπει ότι οι «κανονιστικοί όροι Συλλογικής Σύμβασης που έχει ήδη λήξει ή καταγγελθεί ισχύουν έως τις 14 Μαΐου του 2012» (ένα τρίμηνο από την ισχύ του ν. 4046/2012).

Από την ίδια ημερομηνία μειώνονται κατά 32% (επί του κατώτερου ημερομισθίου που ίσχυε την 01/01/12) και τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για νέους, ηλικίας κάτω των 25 ετών. Τα ίδια όρια ισχύουν και για τους μαθητευόμενους.

Επίσης, ορίζεται πως η άμεση προσαρμογή στα νέα μειωμένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων δεν προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Συμφωνίες των μερών που υπολείπονται των νέων μειωμένων μισθών είναι άκυρες.

Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα συναφθούν στο μέλλον, ορίζεται ότι δεν μπορούν να έχουν διάρκεια μικρότερη από ένα έτος ούτε να υπερβαίνουν τα τρία.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ ήδη 24 μήνες μέχρι τις 14-2-2012 ή και περισσότερο λήγουν στις 14-2-2013.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που στις 14-2-2012 βρίσκονταν σε ισχύ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 μηνών λήγουν με τη συμπλήρωση 3 ετών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος τους, εκτός και αν καταγγελθούν νωρίτερα.

Με την πάροδο του τριμήνου και εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχει συναφθεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξακολουθούν να ισχύουν μόνο οι όροι εκείνοι που αφορούν α) στον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και β) στα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, εφόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονταν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έληξαν ή καταγγέλθηκαν.

Κάθε άλλο επίδομα παύει αμέσως να ισχύει.

Από τις 14/02/2012 η προσφυγή στη διαιτησία γίνεται αποκλειστικά με κοινή συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων. Σύμφωνα με παλαιότερη ρύθμιση, η διαιτησία μπορεί να αποφασίζει μόνο για την τήρηση των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Από τις 14/02/2012 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%, αναστέλλεται η ισχύς όλων των αυξήσεων που προβλέπονται από διατάξεις νόμων, κανονιστικές πράξεις, συλλογικές συμβάσεις, ή διαιτητικές αποφάσεις.

Παράλληλα, «παγώνουν» οι ωριμάνσεις, όπως ενδεικτικά το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας.

Επίσης, καταργείται κάθε έννοια μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και σε επιχειρήσεις, εταιρείες ή οργανισμούς που υπάγονται ή είχαν υπαχθεί οποτεδήποτε κατά το παρελθόν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά επιδομάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που τελεί υπό κατάργηση, στον ΟΑΕΔ, χωρίς όμως να ληφθούν αποφάσεις.

marketbeast

Ημερίδα για την Ελονοσία στον Δήμο Τριφυλίας

Ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και Προστασία από την Ελονοσία» προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς του Δήμου Τριφυλίας και του Δήμου Οιχαλίας.

Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι η θωράκιση και η ..........

διατήρηση του ήδη ασφαλούς υγειονομικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.
Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία του Ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στις 6.30 το απόγευμα.

Ενοπλη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών.

Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμό σημειώθηκε στις 13:45 στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά όπου δύο άγνωστοι φορώντας γάντια και σκουφιά εισέβαλαν στην τράπεζα και φώναξαν ληστεία προτάσσοντας και το όπλο που είχαν μαζί τους.

Κατευθύνθηκαν στον ταμία όπου του ζήτησαν τα χρήματα που είχε στο ταμείο του περίπου 3.850 ευρώ και τον διέταξαν να ανοίξει και το χρηματοκιβώτιο.
Ο ταμίας ψύχραιμος τους απάντησε ότι ............

το χρηματοκιβώτιο έχει μηχανισμό καθυστέρησης και δεν ανοίγει αμέσως.
Πηγαίνοντας ο Ληστής να φύγει το όπλο του εκπυρσοκρότησε και πέρασε δίπλα από τον ταμία σε απόσταση μερικών εκατοστών όπου προκάλεσε γδάρσιμο στο έπιπλο που υπήρχε δίπλα από τον ταμία.

Εκείνοι τότε πήραν το ποσό βγήκαν από την τράπεζα και με κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY παλιό μοντέλο χρώματος ανθρακί και με πινακίδα ΥΒΖ-6776 με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από την περιοχή της Θουρίας Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εμπορική τράπεζα δεν διέθετε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας όπου όποιος μπαίνει ελέγχεται για το ενδεχόμενο οπλισμού πιθανότατα λόγω του επικείμενου κλεισίματος του καταστήματος και έτσι οι ληστές βρήκαν αυτό το αδύνατο σημείο της και κατάφεραν να την ληστέψουν.

Ακούστε τις δηλώσεις που έκανε η αστυνομία στο μικρόφωνο του Φιλιατρά NewsΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα περίπου στις 2 το μεσημέρι στην Εμπορική Τράπεζα των Φιλιατρών.

Ένοπλοι μπήκαν στο υποκατάστημα και υπό την απειλή των όπλων απέσπασαν από τον ταμία το ποσό των περίπου 4.000 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν προς ......

άγνωστη κατεύθυνση.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

WIND F2G Διαφήμιση ληστεία σε τράπεζα [ VIDEO ]

Ο Πόλεμος ανάμεσα σε Wind και Cosmote και τα διαφημιστικά τους Spot είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.

Μετα τον ομορφάντρα της Cosmote ήρθε η απάντηση της Cosmote με μια ληστεία σε τράπεζα με κωμικοτραγικές καταστάσεις.... που κάνουν τον θεατή να λύνεται στα γέλια.

Να αναμένουμε την απάντηση της Cosmote μετά από μια τέτοια διαφήμιση;

Δείτε την καινούρια διαφήμιση της Wind F2G.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 28-2-2011
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Γενική συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών "Ο Πυρσός"ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
"Ο ΠΥΡΣΟΣ"


ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Φιλιατρά 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣ Τα μέλη και φίλους του Συλλόγου.

Σας καλούμε την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ. στο Φουρναράκειο Π.Κ. στην τακτική Γενική Συνέλευση των μελών με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.

1. Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2009 - 2011
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Προτάσεις για τον προγραμματισμό και την λειτουργία του Συλλόγου
4. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής
5. Ψηφοφορία για την εκλογή 11μελούς Δ.Σ. και 3μελούς Ε.Ε. για την τριετία 2012 έως 2014.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε μπορούν να υποβάλλουν τα Μέλη με αίτησή τους στο Δ. Σ. κάθε Τετάρτη και Κυριακή 6 έως 8 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 6 έως 8 το βράδυ, στο Φουρναράκειο.


Από το Δ.Σ.