Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αποδοκίμασαν στην Πάτρα τον Βουλευτή Αχαϊας της Ν.Δ. Νικολόπουλο.

Επεισόδιο εναντίον του βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα αγνώστων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, περίπου 20 άτομα προσέγγισαν τον χώρο όπου ο βουλευτής πραγματοποιούσε εκδήλωση με στελέχη του και άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του, επειδή ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες οι πληροφορίες, ο Νίκος ..........

Νικολόπουλος ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να διατυπώσουν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει διάλογος, αλλά αυτοί συνέχιζαν να φωνάζουν.

Ταυτόχρονα κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν αυγά και γιαούρτια.

Για να μην οξυνθεί περαιτέρω η κατάσταση, ο βουλευτής αποχώρησε και σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση «από άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο», ενώ πρόσθεσε πως είναι ευθύνη όλων των πολιτών να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον διάλογο.

Briefing News

Αυριο Σάββατο η 15η Αγωνιστική. - Οι διαιτητές των αγώνων.

Κανονικά χωρίς αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα των αγώνων του 6ου Ομίλου της Δ΄ εθνικής κατηγορίας.

Όλοι οι αγώνες λοιπόν της 15ης αγωνιστικής, όπως είχε αρχικά οριστεί, θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 3μμ.

Στο μοναδικό παιχνίδι που υπάρχει αλλαγή ώρας είναι αυτό του δημοτικού σταδίου Αιγίου, όπου ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος υποδέχεται την ουραγό ομάδα του ΑΟ Εικοσιμίας.

Το συγκεκριμένο ματς θα ξεκινήσει στις 11 το .........

πρωί ώστε να εξυπηρετηθεί η φιλοξενούμενη ομάδα κατά την επιστροφή της στην Κεφαλονιά.

Δύο ματς ματαιώθηκαν αφού Τριταιϊκός και Τσιλιβή έχουν αποχωρήσει.

Έτσι Αστέρας Αμαλιάδας (έπαιζε με Τριταιικό) και ΠΦΟ Πανόπουλου (έπαιζε με Τσιλιβή) παίρνουν τους βαθμούς της νίκης χωρίς αγώνα.

Οι διαιτητές της Αγωνιστικής

Η επιτροπή διαιτησίας ανακοίνωσε σήμερα τους διαιτητές της Δ΄ εθνικής, στον 6ο όμιλο και τη 15η αγωνιστική.

Αναλυτικά:

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΑΡΓΥΡΗΣ – ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΕΚΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ – ΛΙΟΝΑΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)


ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ - ΒΡΑΣΙΕΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΛΥΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΚΑΡΑΜΠΛΙΑΝΗΣ – ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΔΑΡΣΙΝΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΧΑΪΚΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΖΗΣΗΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)



ΤΣΙΛΙΒΗ - ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ

Από το ionianSports

Σωτ. Παναγιωτόπουλος Διαψεύδει για παραίτηση και επιστολή σε Σαμαρά

Ψευδές σε όλη του τη διάσταση χαρακτήρισε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Moriasnews».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στην ιστοσελίδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ετοιμαζόταν να παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος, ενώ πριν από λίγες μέρες είχε στείλει επιστολή (μαζί με άλλους) στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, με την ιδιότητα του μέλους της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., και τον εγκαλούσε για την απόφασή του να στηρίξει το μνημόνιο.
Τέλος, αναφερόταν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος θα ..........

κάνει πολύ σοβαρή και ηχηρή πολιτική παρέμβαση στη Μεσσηνία.

Θάρρος

Ο ΟΤΕ φτιάχνει ειδικό τηλεφωνικό κατάλογο για να μη δέχεστε διαφημιστικές κλήσεις

Ειδικό τηλεφωνικό κατάλογο στον οποίο θα καταγραφούν όλοι κάτοχοι τηλεφώνων που επιθυμούν να μη δέχονται κλήσεις που γίνονται από τρίτους για διαφημιστικούς σκοπούς δημιουργούν ο ΟΤΕ και η Cosmote.

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ όσοι συνδρομητές του............

επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή τον κατάλογο – μητρώο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στα καταστήματα του Οργανισμού και στον Γερμανό.

Στον κατάλογο αυτό θα καταχωρείται μόνον ο αριθμός της σύνδεσης και όχι το ονοματεπώνυμο ή άλλα στοιχεία του συνδρομητή.

Το βραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 23-2-2012





Συνάντηση Αλευρά με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Νικόλαο Κλάδη,

Σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Νικόλαο Κλάδη, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Καλαμάτας.

Ο κ. Κλάδης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόταση της Διεύθυνσης για τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές είναι σε διαβούλευση, έχουν αποσταλεί στα Δ.Σ των Δήμων, με σκοπό να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και μέσα από δημοκρατικό διάλογο να μπορέσουν να σχηματίσουν μια ενιαία πρόταση, η οποία θα είναι προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν .........

δια του τύπου, ανέφερε ότι καμία ειλημμένη απόφαση δεν έχει παρθεί για τις αλλαγές, θα περιμένουμε τις αποφάσεις των Δ.Σ των Δήμων και της κοινωνίας και, όπου χρειαστεί, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες και οποιαδήποτε αλλαγή που ενδεχομένως υπάρξει, πρέπει να έχει σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά, κοινωνικά και όχι μόνο με στείρα οικονομικά κριτήρια. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, ελπίζοντας ότι οποιαδήποτε ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, θα οδηγήσει προς την καλύτερη εφικτή λύση.

Πώς να αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις των Σαρακοστιανών

Οι ημέρες της Σαρακοστής έφτασαν. Η Καθαρά Δευτέρα εκτός από τους χαρταετούς, το χαλβά, τη λαγάνα και τα παιχνίδια στην εξοχή, υπόσχεται και πολλά εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι θαλασσινά. Όσο υπέροχα και να γαργαλάνε τον ουρανίσκο μας τα θαλασσινά, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική για την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους. Οι τροφικές δηλητηριάσεις τη Σαρακοστή, τείνουν να γίνει σύνηθες φαινόμενο.

Το iatropedia.gr, σας παρουσιάζει ένα χρήσιμο ..........

οδηγό για το πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα τρόφιμα και θαλασσινά που θα βάλετε στο τραπέζι σας την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και τι πρέπει να κάνετε εάν εσείς ή κάποιος από τους συνδαιτυμόνες σας, πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Τι είναι όμως η τροφική δηλητηρίαση;, πως εκδηλώνεται; Μετά από πόσες ώρες χτυπάει τον οργανισμό και τι μας προκαλεί; Με απλά λόγια η τροφική δηλητηρίαση, προκύπτει από την βρώση μολυσμένης από παθογόνους ,μικροοργανισμούς ή τοξίνες, τροφής. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο η τροφή αυτή καθαυτή να είναι αλλιωμένη, τροφική δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει ακόμη και εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής στη συντήρηση, ή στη μαγειρική των τροφίμων.

Αν ομαδοποιήσουμε τους «υπεύθυνους» για μια τροφική δηλητηρίαση, καταλήγουμε ουσιαστικά σε 3- πιο συνηθισμένα- βακτήρια και μικρόβια. Την Σαλμονέλα, το Καμπυλοβακτηρίδιο, και τον Σταφυλόκοκκο. Σε κάθε τροφική δηλητηρίαση το κύριο σύμπτωμα είναι ο εμετός, η διάρροια και ο πόνος στο στομάχι ή και την κοιλιά.

Η σαλμονέλα βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα (κρέας, πουλερικά, γάλα, αυγά) και μεταφέρεται στον άνθρωπο εάν τα φαγητά δεν μαγειρευτούν καλά. Εκδηλώνεται 12 με 36 ώρες μετά την κατανάλωση και διαρκεί από 2 ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα. Προκαλεί έντονους πόνους στην κοιλιά, διάρροια, εμετούς και πονοκεφάλους.

Ομοίως και το καμπυλοβακτηρίδιο, έχει τα ίδια με τη σαλμονέλα συμπτώματα, και εμφανίζεται και αυτό στα ζωικά τρόφιμα. Μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ημέρες. Ο σταφυλόκοκκος, κρύβεται στο κρέας στα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά, εμφανίζεται σχεδόν αμέσως από την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής (ακόμη και μετά από 2 με 6 ώρες) και εκτός από διάρροια, πόνο στην κοιλιά και εμετούς, προκαλεί ναυτία, κόπωση, έντονη εφίδρωση και αφυδάτωση.

Πως καταπολεμάμε μια τροφική δηλητηρίαση; Τις περισσότερες φορές δεν απαιτείται θεραπεία με φάρμακα. Χρειάζεται μόνο υπομονή μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα. Βέβαια πρέπει να ενισχύσουμε και τον οργανισμό μας. Αυτό γίνεται με το να πίνουμε πολλά υγρά και κάποιο ηλεκτρολυτικό διάλυμα (τις πρώτες 15 ώρες) γιατί ο οργανισμός με τη διάρροια χάνει ηλεκτρολύτες, και μπορεί να πάθει αφυδάτωση. Για τον πόνο στο στομάχι αλλά και τη διάρροια θα πρέπει να τρώμε (για να μην καταρρεύσουμε) στεγνές κι εύπεπτες τροφές. Δεν τρώμε, ακόμη και όταν γίνουμε καλά, για κάποιο χρονικό διάστημα, βαριά φαγητά γεμάτα καρυκεύματα γιατί επιβαρύνουμε το ήδη καταπονημένο, πεπτικό μας σύστημα.

Από τα θαλασσινά παθαίνουμε τοξική δηλητηρίαση. Ο τύπος αυτός προκαλείται από τις τοξίνες που παράγονται από τον σταφυλόκοκκο. Και σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση υγρών (πχ τσάι) και νερού.

Σε γιορτές όπως η Καθαρά Δευτέρα ή το Πάσχα πολλοί παθαίνουν δηλητηρίαση από τα οινοπνευματώδη. Οι πρώτες βοήθειες σε αυτή την περίπτωση απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή αφού συχνά ο πάσχων μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του και να εισροφήσει τον ίδιο του τον εμετό και να πνιγεί.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να ξέρουμε για τις δηλητηριάσεις, είναι πως:

- εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν

- εάν ο πάσχων παρουσιάσει στεγνά χείλη και μάτια με μαύρους κύκλους ή πρησμένο πρόσωπο

- εάν η ξαφνική αδυναμία του (που μέχρι ενός σημείου είναι φυσιολογική), συνοδευτεί από μούδιασμα, δύσπνοια, ή παραισθήσεις

- εάν η διάρροια διαρκέσει περισσότερες από 24 ώρες και συνοδευτεί από πυρετό

- εάν στις κενώσεις εμφανιστεί αίμα

- εάν πέσει ο σφυγμός και η αναπνοή είναι επιπόλαιη

Τότε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να καλέσουμε γιατρό, ή να σπεύσουμε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Όταν λέμε Σαρακοστιανά, εννοούμε κυρίως τα «κεφαλόποδα», δηλαδή: χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα. Τα «δίθυρα οστρακοειδή» δηλαδή: μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες, χτένια. Τα «μαλακόστρακα», δηλαδή: γαρίδες, καραβίδες, αστακούς, καβούρια. Εννοούμε τους αχινούς και φυσικά εννοούμε και την ταραμοσαλάτα.

Τα κριτήρια καταλληλότητας και υγιεινής για να επιλέξουμε τα θαλασσινά σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ βασίζονται στην αφή, στην όραση, και στην όσφρηση μας:

- Τα θαλασσινά θα πρέπει να μυρίζουν θάλασσα, αυτό είναι απαράβατος κανόνας. Οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά (πχ αμμωνία) θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μην τα αγοράσουμε.

- Η επιφάνεια του σώματος τους θα πρέπει να είναι υγρή και γυαλιστερή

- Εάν πρόκειται για κεφαλόποδα, μπορούμε να τραβήξουμε απαλά τα πλοκάμια και τις βεντούζες και να είναι ανθεκτικές, να μην ξεκολλούν.

- Πιάνουμε και τσιμπάμε τη σάρκα η οποία θα πρέπει να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.

- Ελέγχουμε τα μάτια. Θα πρέπει να είναι και αυτά γυαλιστερά, να είναι ζωηρά και όχι θολά και να μην έχουν κηλίδες.

- Εάν πρόκειται για οστρακοειδή, τότε το πρώτο που ελέγχουμε είναι το κέλυφος τους. Θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό και στις προσπάθειες μας να το ανοίξουμε, να ανοίγει με δυσκολία. Εάν το κέλυφος είναι λίγο ανοιχτό θα πρέπει όταν το πιέσουμε να κλείνει μόνο του.

- Το εσωτερικό, θα πρέπει να είναι υγρό, άοσμο και φυσικά καθαρό.

- Η σάρκα θα πρέπει να είναι υγρή και οπωσδήποτε, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος. Το παλιό κόλπο με το λεμόνι που ρίχνουμε πάνω στη σάρκα του οστρακοειδούς και εκείνη συστέλλεται, είναι πάντα διαχρονικό και ασφαλές.

- Για τα μαλακόστρακα, θα πρέπει η οσμή τους να μυρίζει θάλασσα, τα πόδια τους να είναι σκληρά και στερεά κολλημένα στο σώμα, η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διάφανη, και να μην υπάρχουν μαύρες κηλίδες στο κεφάλι και τον θώρακα. Να ξέρετε ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα όταν προσπαθήσουμε να τις κλείσουμε μέσα στο χέρι μας.

- Ιδιαίτερη προσοχή και στην ταραμοσαλάτα. Ο ταραμάς, θα πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα, σύσταση μαλθακή, και να μην είναι πικρός ή όξινος στη γεύση. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά, διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα και την τάγγιση.

Τα σαρακοστιανά, εκτός από τους κινδύνους που κρύβουν, για δηλητηρίαση, θα πρέπει, όταν τα καταναλώνουμε, να είμαστε σίγουροι πως δεν έχουμε κάποια αλλεργία σε κάποια ουσία τους, ή και στην ίδια την τροφή. Π.χ να μην είμαστε αλλεργικοί στα στρείδια. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αλλεργικοί ακόμη και στον χαλβά. Εάν αντιληφθούμε ότι κάποιος, ή και εμείς, πάθαμε αλλεργία θα πρέπει μα τηλεφωνήσουμε στον γιατρό μας και δίχως καθυστέρηση να πάμε στο νοσοκομείο.

Η Σαρακοστή είναι μια ευχάριστη για μικρούς και μεγάλους ημέρα. Ας είμαστε προσεκτικοί και ας την απολάυσουμε…

Η ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" [ DOWNLOAD ]

Στην δημοσιότητα δόθηκε η Ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος του Παναγιώτη Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες".
Σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη οι «Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα "Ανεξάρτητοι Έλληνες"».

Ο φορέας διακηρύσσει ότι: ............

-Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας,

-Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.

- Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.

- Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

- Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:

α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.

β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων.

Επίσης, στην διακήρυξη τονίζεται:

- Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.

- Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.

-Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ PDF ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας

Σε ισχύ τίθενται από την Παρασκευή το απόγευμα τα μέτρα της τροχαίας για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου.

Για την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων εν όψει Καθαράς Δευτέρας η αστυνομία θα απαγορεύσει την κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους στο ρεύμα εξόδου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και αύριο Σάββατο απο τις 8 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.

Αντίστοιχα την Καθαρά Δευτέρα θα απαγορευτεί ..........

η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εισόδου από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα πραγματοποιούν ελέγχους, ιδιαίτερα για πολύ επικίνδυνες παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών κατά την οδήγηση και άλλες.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς)

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

- Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Η πρώτη αντίδραση της Ν.Δ. για το κόμμα Καμμένου

Στάση αναμονής τηρούν στη Νέα Δημοκρατία λίγο μετά την ανακοίνωση του κόμματος Καμμένου.

Οι πρώτες πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι συνεργάτες του Σαμαρά «διαβάζουν» με προσοχή τις κινήσεις του πρώην βουλευτή τους στις τάξεις των διαγραφέντων από τη ΝΔ βουλευτών και των συνδικαλιστών.

Κατά τις ίδιες πηγές , αναμένεται να μετακινηθούν ...........

επισήμως στον Καμένο δύο ή τρεις βουλευτές και μικρός αριθμός μεσαίων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, ενώ υπάρχουν και περίπου δέκα πολιτευτές και πρώην βουλευτές που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Πάντως ο Σαμαράς δεν θέλει να μπει σε καμία αντιπαράθεση με τον νέο πολιτικό φορέα γιατί σκοπεύει πριν τις εκλογές να απευθύνει επισήμως κάλεσμα συστράτευσης στους αρχηγούς όλων των κομμάτων της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας και του αντιμνημονιακού μετώπου.

parapolitika.gr

ΟΤΕ: Φθηνότερα πακέτα ακόμα και κατά 25%.

Μειώσεις τιμών λιανικής ακόμα και σε ποσοστό 25% έως τον Απρίλιο αναμένει η Διοίκηση του ΟΤΕ εφόσον ο Ρυθμιστής εγκρίνει εγκαίρως τα νέα τιμολόγια του Οργανισμού, απόφαση που έχει ήδη ληφθεί για τους εναλλακτικούς παρόχους.

Στο πλαίσιο του conference call που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρθηκε πολλές φορές στο ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής, σχολιάζοντας ότι τα χθεσινά αποτελέσματα κοστοστρέφειας που ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ επιφέρουν όφελος 20 εκ. ευρώ για τους εναλλακτικούς, ωστόσο, ο Οργανισμός αναμένει ακόμα σχετική απόφαση για τις δικές του χρεώσεις λιανικής.

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσαμάζ ήταν λάβρος κατά της ..........

Ρυθμιστικής Αρχής αναδεικνύοντάς την στο σημαντικότερο παράγοντα που επηρεάζει το μέλλον του ΟΤΕ και σχολίασε ότι οι χθεσινές αποφάσεις για τη μείωση τιμών στη σταθερή τηλεφωνία που αφορούν τους εναλλακτικούς παρόχους ελήφθησαν πολύ γρήγορα και η ίδια ταχύτητα θα πρέπει να υπάρχει και για τα τιμολόγια του ΟΤΕ.

Euro2day

Δημοτικό πρατήριο καυσίμων στο Αγρίνιο

Στη λειτουργία δημοτικού πρατηρίου καυσίμων προχωρεί ο δήμος Αγρινίου από το οποίο θα εφοδιάζονται αποκλειστικά τα οχήματα του δήμου. Το πρατήριο θα κατασκευαστεί στην περιοχή του πρώην δήμου Στράτου και στόχος του δήμου δεν είναι άλλος από την εξοικονόμηση πόρων.

Το πρατήριο, σύμφωνα με την μελέτη, θα είναι έτοιμο σε περίπου 5 μήνες και θα διαθέτει αποκλειστικά πετρέλαιο κίνησης για τα δημοτικά οχήματα, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο aerasfm.gr.
Έτσι ο δήμος Αγρινίου θα εξοικονομήσει ..........

τουλάχιστον 6% με 8% από τη διαφορά της λιανικής τιμής, αφού η τροφοδοσία του θα γίνεται με τιμές χονδρικής.

Briefing news

ΣΧΟΛΙΟ
Να μια καλή ιδέα για τον Δήμο Τριφυλίας. Ας το σκεφτούν λίγο.

Νεος φόρος-χαράτσι στα ενοίκια ακινήτων

Ποιος νέος φόρος θα επιβαρύνει τους κατόχους ακινήτων; Τι φόρο-χαράτσι θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης, με βάση τα ενοίκια που εισπράτει;

Αυτοτελής θα είναι η φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%, μέτρο που προτείνει το ΔΝΤ και συγκλίνουν όλοι.

Σήμερα τα ενοίκια προστίθενται στα ............

υπόλοιπα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος και φορολογούνται με βάση την φορολογική κλίμακα και το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

Επιπλέον επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση της επιτροπής που προβλέπει την επιβολή αυτοτελούς φόρου στα ενοίκια με συντελεστή 20% στα εισοδήματα από ακίνητα, τότε θα προκύψουν επιβαρύνσεις κυρίως για τους φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που εισπράττει εισόδημα από ενοίκια 5.000 ευρώ τον χρόνο χωρίς να έχει άλλα εισοδήματα θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.000 ευρώ (5.000 Χ 20%) ενώ με το σημερινό σύστημα επιβαρύνεται μόνο με συμπληρωματικό φόρο 75 ευρώ (5.000 Χ 1,5%).

Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.600 ευρώ προέρχονται από ενοίκια και τα υπόλοιπα 11.400 ευρώ έχουν προκύψει από μισθωτές υπηρεσίες.

Ο συνολικός φόρος που αναλογεί στο εισόδημα των 15.000 ευρώ ανέρχεται σήμερα σε 1.240 ευρώ (700 ευρώ + 540 ευρώ) με βάση την ισχύουσα φορολογική κλίμακα.

Αν αλλάξει το σύστημα και τα ενοίκια των 3.600 ευρώ φορολογηθούν αυτοτελώς, δηλαδή ξεχωριστά και στο σύνολό τους με 20%, τότε μόνο για τα μισθώματα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πληρώσει φόρο 720 ευρώ (3.600 ευρώ Χ 20% = 720 ευρώ). Τα υπόλοιπα 11.400 ευρώ του ετησίου εισοδήματός του θα φορολογηθούν, με την κλίμακα με το φόρο να ανέρχεται σε 640 ευρώ.

Fimes

Στάση αναμονής στην ΝΔ για το κόμμα Καμμένου

Ουδέν σχόλιον είναι η πρώτη αντίδραση των στελεχών της ΝΔ για την ίδρυση του κόμματος Καμμένου.

Η ανακοίνωση του νέου πολιτικού σχηματισμού δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Λεωφόρο Συγγρού, που περίμεναν την κίνηση του ανεξάρτητου βουλευτή.

Αυτό που θέλουν να δουν βεβαίως είναι αν ...........

στο κάλεσμα Καμμένου θα ανταποκριθούν διαγραφθέντες βουλευτές της ΝΔ, κάτι που μέχρι στιγμής παραμένει εξαιρετικά θολό.

parapolitika

ΣΧΟΛΙΟ
Στις 11 το πρωί ο Πάνος Καμμένο θα μιλήσει LIVE σε Chat του enikos.gr

Κερδίζουν έδαφος οι χρεωστικές κάρτες – Και προγράμματα επιβράβευσης για όσους τις χρησιμοποιούν

Στις χρεωστικές κάρτες στρέφουν τους πελάτες τους ολοένα και περισσότερες τράπεζες, φτάνοντας μάλιστα να ανταμείβουν τη χρήση τους, όπως έκαναν μέχρι πρότινος μόνο για τις πιστωτικές.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, χρόνο με το χρόνο η χρήση των χρεωστικών καρτών αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα οι καταναλωτές «γυρίζουν την πλάτη» στις πιστώσεις και τα υψηλά επιτόκια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ...........

το 2010 η αξία των αγορών που πραγματοποιήθηκαν με χρεωστικές κάρτες αυξήθηκε κατά 16% ενώ αντίστοιχα οι εκτιμήσεις για το 2011 κάνουν λόγο για επιπλέον αύξηση κοντά στο 20%. Αντίστοιχα, το 2010 τζίρος στο «πλαστικό χρήμα» έπεσε περίπου 25%, ενώ για το 2011 η αντίστοιχη μείωση είναι της τάξης του 30%.

Σύμφωνα πάντα με τους τραπεζίτες, η αλλαγή αυτή στις καταναλωτικές και συναλλακτικές συνήθειες των Ελλήνων δεν είναι κάτι απρόσμενο και αναπάντεχο. Και αυτό γιατί, αργά αλλά σταθερά, οι καταναλωτές κινούνται πλέον πιο κοντά στα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα, όπου οι χρεωστικές κάρτες είναι σαφώς πιο διαδεδομένες.

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι συναλλαγές μεγάλης αξίας θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με «πλαστικό χρήμα» ή επιταγές.
Βέβαια, αμέτοχες στην εξέλιξη αυτή δεν είναι ούτε οι ίδιες οι τράπεζες, καθώς από τη μία έχουν μειώσει σημαντικά τα πιστωτικά όρια στις κάρτες και από την άλλη ξεκίνησαν να ανταμείβουν με «πόντους» (μου εξαργυρώνονται με δώρα) όσους κάνουν συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες.

Παράλληλα, και οι ίδιοι οι καταναλωτές προτιμούν τις χρεωστικές από τις πιστωτικές, μια και δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον δανεισμό, ειδικά με τα σημερινά «τσουχτερά» επιτόκια του πλαστικού χρήματος.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι τουλάχιστον μέχρι πρότινος και σύμφωνα με αποτελέσματα σχετικών ερευνών, το 80% των καταναλωτών θεωρούσαν ότι η πιστωτική κάρτα αποτελούσε μέσο δανεισμού και όχι ως εργαλείο πληρωμής. Αποτέλεσμα της στρέβλωσης αυτής είναι να εκτιναχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και ως εκ τούτου το 30% ή και παραπάνω των πιστωτικών καρτών βγήκε στο «κόκκινο».

Την ίδια στιγμή, δύο ακόμη παράγοντες λειτουργούν υπέρ των χρεωστικών καρτών: ο πρώτος είναι ότι οι τράπεζες αυτή τη στιγμή αναβαθμίζουν μαζικά τις «απλές» κάρτες αναλήψεων από τα ΑΤΜ σε χρεωστικές, γεγονός που πολλαπλασιάζει τη χρήση τους.
Επίσης, λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, ολοένα και λιγότεροι θέλουν να έχουν μαζί τους μετρητά, ειδικά για μεγάλες συναλλαγές, προτιμώντας αντ’ αυτών τη λύση της χρεωστικής κάρτας, η απώλεια της οποίας δεν κοστίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Visa Europe, το 2010 η καταναλωτική δαπάνη μέσω χρεωστικών καρτών στα σημεία πώλησης ανήλθε στα 835 εκατ. ευρώ (αύξηση 16%), και ο συνολικός αριθμός χρεωστικών καρτών αυξήθηκε στα 5,6 εκατ. κάρτες (+9%). Επίσης ο αριθμός των συναλλαγών κινήθηκε ανοδικά (+12,5%) στα 84 εκατομμύρια, με τη δαπάνη ανά χρεωστική κάρτα στα σημεία πώλησης να διαμορφώνεται στα 160 ευρώ (+ 9%).

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι τραπεζίτες, υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για τη χρήση των χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα, καθώς -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αυτές αξιοποιούνται κατά κανόνα μόνο για την ανάληψη μετρητών.
Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα στην συντριπτική τους πλειονότητα δηλαδή σε ποσοστό 98% οι χρεωστικές χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει σε μελέτη της η MasterCard το 70% των Ελλήνων τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν ικανοποιητικά ή και καθόλου τις δυνατότητες συναλλαγών που έχουν με την χρεωστική τους κάρτα, όπως είναι οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι με την κατάλληλη καμπάνια ενημέρωσης, οι συναλλαγές αυτού του τύπου μπορούν κάλλιστα να εκτιναχθούν.

Η γνώμη μας

Η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών των Ελλήνων και το πέρασμα σε νέα μοντέλα ήταν κάτι το αναμενόμενο, το οποίο μάλιστα είχε αργήσει αρκετά. Πλέον η χρήση των χρεωστικών καρτών –η οποία είναι αυτονόητη στην κεντρική Ευρώπη και στις ΗΠΑ- έρχεται και στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της τα πλεονεκτήματα της. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι τράπεζες, για να «πείσουν» τους υποψήφιους πελάτες προσφέρουν και μια σειρά από δώρα, τα οφέλη είναι αυτή τη στιγμή διπλά.

Γιώργος Θεοδώρου
bankingnews

"Χτύπησαν" για τρίτη φορά το site του υπουργείου Δικαιοσύνης οι Anonymous

Τρίτη επίθεση δέχθηκε χθες το βράδυ η ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης από χάκερς, που φέρονται ως μέλη των Anonymous.
«Η δικαιοσύνη έρχεται» έγραψαν στα αγγλικά για ακόμη μία φορά.
Μέχρι αυτή την ώρα το site δεν ..........

έχει επανέλθει.

bankingnews

ΣΧΟΛΙΟ
Το έχουν κάνει το Site του υπουργείου Δικαιοσύνης κανονική που _ _ _ α...
Όποτε θέλουν μπαίνουν και το κάνουν χάρβαλο!!

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Πάνου Καμμένου



Ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί η ονομασία του Νέου κόμματος του Πάνου Καμμένου μαζί........

με το σήμα του νέου πολιτικού φορέα.
Το όνομα αυτού «Ανεξάρτητοι 'Έλληνες».
ο λογότυπο συνδυάζει χρωματικά το γαλάζιο, το μπλε και το κόκκινο και απεικονίζει αφηρημένα ένα γλάρο. Στη μέση δεσπόζει το όνομα του νέου κόμματος «Ανεξάρτητοι ΕΛΛΗΝΕΣ» με πεζοκεφαλαία.

Σε μήνυμα του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος έγραφε ότι το νέο κόμμα δεν έχει ανάγκη από χρηματοδότες, διαφημιστές και επαγγελματίες της πολιτικής και καλούσε τον κόσμο να κάνει κέντρο « το σπίτι ,το γραφείο, το αυτοκίνητο ,το καίκι, τον χώρο δουλειάς μας, το καφενείο.»

«Πρώτοι εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε σημείο αναφοράς του κινήματος στην πόλη σας, στην επαρχία σας ,στο νησί σας, στο χωριό σας ,τυπώνοντας από το διαδίκτυο την αφίσα και την ιδρυτική διακήρυξη που θα στείλετε στην διεύθυνση της έδρας στην Καλλιθέα για να καταθέσουμε στον Άρειο Πάγο» έλεγε χαρακτηριστικά.
Το σήμα και την ονομασία του κινήματος συνοδεύει ένας χαιρετισμός από τον ανεξάρτητο βουλευτή της Β' Αθηνών που αναφέρει:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.