Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας Γιάννης Σταμοτόπουλος

Με μια σκληρή δήλωση ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας Σταματόπουλος Γιάννης τα «βρόντηξε» αναφέροντας όμως και πράγματα που δυστυχώς τα ίδια λέει και ο κόσμος παντού στην Μεσσηνία και όχι μόνο...

"Αγαπητέ πρόεδρε

Η σημερινή εικόνα του κινήματος δυστυχώς είναι εικόνα που με θλίβει.

Βλέπω συμπεριφορές αρκετών κορυφαίων στελεχών του κινήματος να έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές και της αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα.

Ψήφισα ΠΑΣΟΚ ,στήριξα ΠΑΣΟΚ , δούλεψα για ...........

το ΠΑΣΟΚ γιατί πίστεψα ότι είναι ο πολιτικός εκείνος χώρος μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να διατηρηθεί και να δυναμώσει η Δημοκρατία στην χώρα μας.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε αντί για την Δημοκρατία που όλοι ελπίσαμε ότι θα δυναμώσει με τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία βιώσαμε τον Ιούνιο τους ωμούς εκβιασμούς από μερίδα συντρόφων της κοινοβουλευτικής ομάδας που οδήγησαν εσάς στην παραίτηση και εμάς στην κυβέρνηση Παπαδήμου με την συμμετοχή της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Αγαπητέ πρόεδρε πιστεύω ότι εκείνη την στιγμή ένιωσε προδομένος και ο τελευταίος ψηφοφόρος που στήριξε τις ελπίδες του στο ΠΑΣΟΚ για αλλαγή πορείας από την καταστροφική πορεία που είχε πάρει η χώρα από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Ευελπιστούσα κ. Πρόεδρε ότι τα λάθη θα είχαν τελειωμό όμως η απογοήτευση που πήρα και συνεχίζω να παίρνω από κορυφαία στελέχη του πολίτικου χώρου που με τις μικρές μου δυνάμεις στήριξα είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει να είμαι συνοδοιπόρος τους .

Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να εξακολουθώ να συνυπάρχω στο ίδιο πολιτικό χώρο με ανθρώπους που η πολιτική τους ανευθυνότητα και η αδιαφορία τους είναι παροιμιώδης .

Με πικραίνει το γεγονός της διαγραφής του Βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη και την απόφαση για μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του επίσης Μεσσήνιου Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά (πρώτου σε ψηφοδέλτια στο Ν.Μεσσηνίας)που δέχτηκαν σαν τιμωρία γιατί είχαν άποψη και την εξέφρασαν.

Μου δημιουργεί ερωτηματικά γιατί δεν είδα την ίδια αντιμετώπιση και προς τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο υπουργό μας Μιχάλη Χρησοχοιδη την στιγμή που δήλωνε «Δεν διάβασα το Μνημόνιο»!!! «Είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο»

Με τρομάζει το γεγονός ότι παραμένουν στην θέση τους βουλευτές και Υπουργοί που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και να εκδιώκονται κακήν -κακώς αυτοί που και διάβασαν και ήξεραν απλά δεν συναίνεσαν, δεν υπέκυψαν και δεν ψήφισαν.

Αγαπητέ Πρόεδρε οι αριστερές μου καταβολές δεν μου επιτρέπουν να συμπορευτώ με ανθρώπους που δεν τόλμησαν να πουν όχι στις ''υπογραφές συνέπειας ''που μου θυμίζουν άλλες εποχές που απαίτησαν οι Γερμανολλανδοί δανειστές μας.

Δεν μπορώ να συμπορευτώ με ηγέτες που δέχονται να γίνονται αντιήρωες στην εποχή των ηρώων(Μόνο ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ο μισθωτός ,ο συνταξιούχος ο ιδιοκτήτης του μικρομάγαζου που ματώνει οικονομικά προκειμένου να σωθεί η πατρίδα. Μόνο αντιήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ο πολιτικός που υποκύπτει και υπογράφει την επιστολή που εκβιαστικά του ζητά η Μέρκελ και η παρέα της).

Δεν μπορώ να συμπορευτώ με πολιτικούς που αντί να σκύψουν το κεφάλι ως ένδειξη κατανόησης στην αγωνία του νέου που βλέπει το μέλλον του να διαγράφεται ζοφερό καγχάζουν ότι δήθεν έσωσαν την Ελλάδα από τη βέβαιη καταστροφή.

Δεν μπορώ να συμπορευτώ με πολιτικούς που δεν ορθώνουν ανάστημα μπροστά στις απαιτήσεις για την δημιουργία ταμείου που θα εξασφαλίσει τους δανειστές μας για την εξυπηρέτηση του δανείου και την ίδια στιγμή θυσιάζουν ανάλγητα στο βωμό της πλουτοκρατίας τον Έλληνα Εργαζόμενο- Συνταξιούχο- Μισθωτό.

Αναρωτιέμαι δεν υπάρχει απάντηση στο μυαλό μερίδας κορυφαίων στελεχών μας στο ερώτημα ποιος μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού;

Ακροβατούν στην απάντηση '' Λανθασμένες πολιτικές ή ο Ελληνικός λαός'';

Δεν μπορώ να συμπορευτώ με πολιτικούς που αντί να σωπάσουν μπροστά στο χάος που δημιούργησε η καταστροφική πολιτική σε μεγάλο βαθμό και η δική τους αρνούνται δυστυχώς να δουν την πραγματικότητα και να πουν για μία στιγμή την αλήθεια.

Αναζητώ εναγωνίως αγαπητέ Πρόεδρε τα σημεία εκείνα που μας έκαναν να ξεχωρίζουμε από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας άλλα δεν τα βλέπω.

Αντιθέτως ακούω πλέον φωνές μέσα από το ΠΑΣΟΚ να εξυμνούν τον κ. Σαμαρά για την ''Υπεύθυνη'' στάση του και για την συμβολή του στην ''Επιτυχία'' των διαπραγματεύσεων στο EUROGROUP και να αφορίζουν τους ''ανεύθυνους'' συντρόφους μας.

Δυστυχώς η ''Επιτυχία'' που για μία ακόμη φορά γίνετε λόγος θα αποτελέσει την γκιλοτίνα για τα όνειρα των νέων μας.

Δυστυχώς τους εκβιασμούς της Μέρκελ και του Σόιμπλε θα τους πληρώσει για μία ακόμη φορά ο λαός που σας ανέδειξε, ο λαός που δέχτηκε τις ανάλγητες πολιτικές σας πράξεις (Κόψιμο μισθών, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, εκτίναξη της ανεργίας) .

Αναζητούσα την αφορμή εκείνη που θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξαναζωντανέψει ή ελπίδα των αγνών ψηφοφόρων που στήριξαν και ΠΑΣΟΚ αλλά αντ' αυτής βλέπω κορυφαία στελέχη να ανεμίζουν την σημαία της προσωπικής τους προβολής για ίδιο όφελος.

Δεν μπορώ να ξεπεράσω επιδερμικά το γεγονός ότι η εθνική ανεξαρτησία μπαίνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές μας και καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι.

Αγαπητέ πρόεδρε με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας δηλώσω την παραίτηση μου από την θέση του Γραμματέα της Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας διότι κάτω από αυτές τις συνθήκες μου είναι αδύνατο να την υπηρετήσω .

Θα ήθελα να σας δηλώσω την παραίτηση μου για να μπορέσω να κοιτάξω ξανά στα μάτια τον σύντροφο στη γειτονία ,στο καφενείο και να μην με θεωρεί μέρος του συστήματος που τον καταπιέζει.

Συντροφικά

Σταματόπουλος Γιάννης"

BEST TV

ΣΧΟΛΙΟ
Κοινώς του τα πέταξε στην μάπα του μετανάστη Jefry Papandreos. Μπράβο του γιατί είπε αλήθειες και γιατί δεν γουστάρει να υπηρετεί ένα χουντικό κόμμα.

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ BEST TV ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΑΥΣΤΙΚΟ σχόλιο για ευρήματα που ανέδειξε η έγκυρη δημοσκόπηση του BEST TV που δείχνει χαμηλά την βαθμολογία των πολιτών στο Δήμο μας έκανε στο οικείο Δ.Σ. ο δημοτικός σύμβουλος Τριπύλας Γιάννης Βασιλόπουλος ο οποίος θεώρησε ότι η χαμηλή βαθμολογία θίγει την παράταξη Κόλλια καθώς αποδεικνύει την δυσαρέσκεια των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας τόνισε ότι κάθε πολίτης, δημοσιογράφος μπορεί να έχει την άποψή του για τα έργα του Δήμου όπως και κάθε αυτοδιοικητικός αναγγέλοντας ότι σε ειδική συνεδρίαση θα ενημερωθεί το Σώμα για τον Απολογισμό του Δήμου όπου θα αναλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν δημότες και προέδρους Κοινοτήτων για το έργο του Δήμου.
Ο κ. Βασιλόπουλος ωστόσο επανήλθε και.............

διαμαρτυρήθηκε σε τοποθέτησή του θέτοντας ερωτήματα για το μηχάνημα του Δήμου που ήρθε 1 φορά το χρόνο στην ορεινή περιοχή της Τριπύλας εκτιμώντας ότι οι κάτοικοι αισθάνονται απομονωμένοι, δεν γνωρίζει που θα απευθυνθεί για τα θέματα ηλεκτροφωτισμού και βατότητας δρόμων και επισήμανε ότι η κρίση της κοινής γνώμης είναι σημαντικό στοιχείο εξηγώντας ότι δεν δέχεται ως αιρετός να τον κακοβαθμολογούν οι δημότες μας μαζί με τον Δήμου.

Κατέληξε λέγοντας ότι "θεωρώ ότι ο Δήμος δεν έχει βρει βηματισμό με τα χωριά να αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων". Ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι οι συννενοήσεις πρέπει να μιλούν σε κοινή βάση για την επίλυση προβλημάτων, λέγοντας ότι η κακή βαθμολόγηση από το best στην δημοσκόπηση αφορά κυρίως τους δημότες οι οποίοι θα ενημερωθούν στον ετήσιο απολογισμό για το έργο του Δήμου και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν....

BEST TV

Το ολοκαίνουριο Video με τον ύμνο της Εράνης.

Κυκλοφορεί από χθες στην σελίδα της Εράνης Φιλιατρών το ολοκαίνουριο Video με τον ύμνο της ομάδας και εναλλαγή φωτογραφιών με τις εντεκάδες, και στιγμιότυπα από αγώνες που έχει δώσει η ομάδα.
Το Video βρίσκεται στην σελίδα της Εράνης και στην αριστερή στήλη της σελίδας.

Δείτε το




Έκτακτη σύσκεψη της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας στην έκτακτη συνεδρίαση του της 21ης Φεβρουαρίου 2012 με την παρουσία εκπροσώπων Τοπικών Συλλόγων και Φορέων, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει:

1. Εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το κατατεθέν στη Βουλή Σχέδιο Νόμου με το οποίο καταργείται το Νομικό Πρόσωπο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και η αυτοτέλειά του.

2. Δηλώνει την απόλυτη και πλήρη αντίθεσή .........

του στις συγκεκριμένες διατάξεις του Σχεδίου Νόμου. Η ενοποίηση θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της λειτουργικότητας του Νοσοκομείου, ταλαιπωρία προσωπικού και ασφαλισμένων, κατάργηση θέσεων προσωπικού, με επακόλουθο απολύσεις και εφεδρείες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ανοίγει το δρόμο για κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αγνοώντας παντελώς τις ανάγκες των πολιτών.

3. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί υγειονομικά την ευρύτερη περιοχή των δήμων Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας και το σύνολο της Ολυμπίας, με πληθυσμό που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες και τους θερινούς μήνες υπερδιπλασιάζεται. Οι, δε, αποστάσεις από γειτνιάζοντα Νοσοκομεία, με ανύπαρκτη μάλιστα συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ τους, ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 100 χιλιόμετρα και εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι για τους έχοντες ανάγκη υγειονομικών υπηρεσιών πολίτες.

4. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διαθέτει 86 κλίνες οι οποίες κατανέμονται σε Παθολογική, Χειρουργική, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική, Ουρολογική, Καρδιολογική Κλινική και Ακτινολογικό, Αιματολογικό και Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Διαθέτει, επίσης, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αποτελούμενη από 14 μηχανήματα. Οι δύο (2) χειρουργικές αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010, η δε Μ.Τ.Ν. είναι από τις λίγες της χώρας που είναι πιστοποιημένη με ISO.

5. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 1947, επί υπουργίας του Αλεξάνδρου Καλαντζάκου, μετά τη δωρεά του Γεωργίου Αλεξόπουλου, ο οποίος με την υπ' αριθμ. 485/36 διαθήκη του κληροδότησε όλη του την ακίνητη περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο, με το μόνο όρο να ιδρυθεί και να λειτουργεί νοσοκομείο, άλλως η περιουσία θα περιέλθει στους συγγενείς του. Οι πολίτες της Τριφυλίας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του νοσοκομείου, το αγκάλιασαν και το στήριξαν, διαχρονικά, εμπράκτως. Μάλιστα, αρκετοί έχουν συμβάλει με δωρεές στη βελτίωση και αναβάθμισή του.
Με δωρεά της Αθηναΐδας Κόντου έγινε μελέτη και κατασκευάστηκε κτήριο 303 τ.μ. (έτος 1998), όπου λειτουργεί η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Με δωρεά των αδελφών Ελένης Συναδινού και Βενετίας Γεωργοπούλου (έτος 2001) πάνω από το κτήριο της Μ.Τ.Ν. έγινε μελέτη και κατασκευή δεκατεσσάρων (14) μονόκλινων και δίκλινων θαλάμων σε κτήριο 370 τ.μ., όπου λειτουργεί κλινική.

Με δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα (έτος 2008) έγινε η μελέτη για την αναδιαρρύθμιση / ανακαίνιση των χώρων του χειρουργείου και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών και την ενίσχυση με σύγχρονα μηχανήματα, το νοσοκομείο διαθέτει πλήρες ανακαινισμένο και σύγχρονο Χειρουργείο.
Με δωρεά της Κάκιας Κοντοπούλου - Δενδρινού, το 2010, το νοσοκομείο διαθέτει, επιπλέον, ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TEMES Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος δώρισε τη μελέτη αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσηλευτικού ιδρύματος, έκτασης 1.100 τ.μ. περίπου, όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμη, με δωρεά του Κώστα Αρνόκουρου το νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ, με δωρεά του Νίκου Νικολόπουλου κατασκευάστηκε σύγχρονος ψυκτικός θάλαμος για τους νεκρούς, ενώ σημαντική ενίσχυση προήλθε από τη δωρεά τμήματος της περιουσίας του Ιωάννη Τσουκαλά και άλλων καλών συμπατριωτών μας, που αναγνωρίζοντας την προσφορά του συμβάλλουν εμπράκτως στην αναβάθμιση του νοσοκομείου. Όλα τα έργα εκσυγχρονισμού - αναβάθμισης του νοσοκομείου, οι επεκτάσεις των κλινών, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τα χειρουργεία, ασθενοφόρα, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, έγιναν με δωρεές, χωρίς να επιβαρυνθεί σχεδόν ούτε κατά ένα ευρώ ο κρατικός προϋπολογισμός. Επιπλέον, ο αείμνηστος ευεργέτης Γεώργιος Αλεξόπουλος έχει “προικίσει” το νοσοκομείο με σημαντικότατη ακίνητη περιουσία για την οποία η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει δρομολογήσει διαδικασίες για την αξιοποίησή της.

6. Ερμηνεύοντας την ομόθυμη βούληση του λαού της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής διατρανώνουμε την απόφασή μας, από κοινού με τους τοπικούς φορείς, συλλόγου και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την αποτροπή οποιασδήποτε δυσμενούς εξέλιξης που προωθείται από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

7. Καλούμε την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, την ανεκτίμητης αξίας προσφορά του στην υγεία των πολιτών και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της ενοποίησης που θα αποβεί μοιραία για το Νοσοκομείο και τους πολίτες.

8. Απαιτούμε να μη θιγεί ο αριθμός των κλινικών και των κλινών, να διασφαλισθούν οι θέσεις του Ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και να προβλεφθεί ίδιος Οργανισμός και ίδιος προϋπολογισμός.

9. Διεκδικούμε την ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας!

Το ψήφισμα αυτό θα επιδοθεί στην Κυβέρνηση, τη βουλή, τα πολιτικά κόμματα, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους βουλευτές Μεσσηνίας καλώντας τους να πάρουν θέση απέναντι στην υποβάθμιση, συρρίκνωση και τον κίνδυνο κατάργησης του Νοσοκομείου και να στηρίξουν εμπράκτως στα Θεσμικά Όργανα της Πολιτείας το αίτημά μας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Εντελώς αναληθή τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Περιφερειάρχη σε συνεννοήσεις με το Γ. Λαμπρόπουλο για συνάντηση με Α. Σαμαρά

Σχολιάζοντας ανάρτηση στο διαδίκτυο που αναφέρεται στο πρόσωπο του και σε ενέργειες που αφορούν φανταστικά σενάρια, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσα περιγράφονται ως ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι εντελώς αναληθή. Δεν υπήρξε ποτέ καμία επικοινωνία με το Βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, που φέρεται να μεσολάβησε για συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ..........

ακόμα ότι ο δημόσιος βίος του διαχρονικά διακρίνεται από διαφάνεια και αυστηρό σεβασμό των θεσμών.
Περεταίρω αυτού, οποιαδήποτε επικοινωνία του ή θεσμική συνάντηση του γίνεται, ανακοινώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό το φως πάντα της δημοσιότητας.

Ο Ετήσιος χορός του ΠΑΟ Καλονερού το Σάββατο 25/2 στο κέντρο 'Ακρογιάλι'

ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ αποκριάτικο χορό του πραγματοποιεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 8 το βράδυ ο Παντριφυλιακός όμιλος Καλονερού στο παραλιακό κέντρο 'Aκρογιάλι' στο Καλονερό μετά το διάλειμμα των ημερών που διανύουμε καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο ετήσιος χορός έχει ..........

καθιερωθεί μαζί με τις υπόλοιπες δράσεις του Δ.Σ. της Ομάδας όπως τονίζει ο Πρόεδρος Δημήτρης Καραχάλιος καθώς θα υπάρχει ζωντανή μουσική από μια εξαιρετική ορχήστρα, πλούσιο μενού με δωρεάν κρασί αλλά και εκπλήξεις που θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα που θα δοθούν σε όλους.

Παράλληλα το Δ.Σ. θα προβεί σε απολογισμό της δράσης του αλλά και τους στόχους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς η Ομάδα συνεχίζει την πορεία της στο Πρωτάθλημα χωρίς να περιμένει την παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο το μήνυμα που στέλνει το Δ.Σ. είναι ότι "ο ΠΑΟ Καλονερο διατηρεί πάντα ακέραια την αξιοπρέπειά του, με αξιοπρέπεια κερδίζουμε και με αξιοπρέπεια χάνουμε πάνω από όλα".

Το θετικό πάντως είναι ότι η Ομάδα έχει ανασυγκροτηθεί με την βοήθεια του νέου Προπονητή Χρήστου ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος φαίνεται ότι θα βρίσκεται και την νέα χρονιά στο τιμόνι της ομάδας.

EKTAKTΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα μεγάλη πυρκαγιά στην σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗΠΕΘΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2 με 2:15 το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στο τόπο έχει σπεύσει ισχυρή ...........

πυροσβεστική δύναμη που καταβάλει προσπάθειες να κατασβέσει την φωτιά.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

UPDATE
Σύμφωνα με πληροφορία αναγνώστη μας η φωτιά είναι στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

UPDATE 16:45
Η φωτιά στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας έχει τεθεί υπο πλήρη έλεγχο.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Τριφυλίας

Από τον Δήμο Τριφυλίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις απόκριες.

Αναλυτικά στις δημοτικές ενότητες:...........

Κατεβάστε και τυπώστε σε πίνακα το ακόλουθο πρόγραμμα













Πέμπτη 23/2/2012

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ
(Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου)
Ώρα 6:00 μ.μ.

Παρασκευή 24/2/2012

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
(Αμφιθέατρο Γυμνασίου Κοπανακίου)
Ώρα 7:00 μ.μ. Οργάνωση: Πολ. Σύλ. Γυναικών Κοπανακίου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»
Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες: 5 ευρώ και Παιδιά: 3 ευρώ

ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ
(Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο)
Ώρα 20:00
Οργάνωση: Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Σάββατο 25/2/2012

"ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
(Πλατεία Κοπανακίου)
Κλόουν, Χορευτικά από τον Σύλλογο Γυναικών «Καλλιπάτειρα»
Ώρα 6:00 μ.μ.
Βράβευση των δύο καλύτερων αμφιέσεων: 1ος 100 € και 2ος 50 €
Κάψιμο Καρνάβαλου

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ
(Πλατεία Κυπαρισσιας) Ώρα 3:00 μ.μ.
Οργάνωση: 1ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
(Πλατεία) Ώρα: 8:00 μ.μ.
Οργάνωση: Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας

Κυριακή 26/2/2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ
(Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου) Ώρα 7:00 μ.μ.
Οργάνωση: Κάτοικοι Αετού
Κάψιμο Καρνάβαλου

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΛΙ ΑΝΤΙΚΑΣ - ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ, ΚΕΡΑΣΜΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΛΑΚΕΤΩΝ
(Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας) Ώρα 5:00 μ.μ.
Οργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ "ΦΟΥΛΗΔΩΝ"
(Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών) Ώρα: 15:30



Καθαρή Δευτέρα 27/02/2012

ΠΟΛΥΘΕΑ
ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ
(Ράχη Σκιντιμάδι)

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

Ώρα 10:00 π.μ.
Κούλουμα, φασολάδα, νηστίσιμα κ.α (Πλατεία)

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
(Τουριστικό Γαργαλιάνων) ΩΡΑ 10:30 π.μ
Οργάνωση: Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
(Πεζόδρομος Μαράθου) ΩΡΑ 11:00 π.μ.
Οργάνωση: Πολ. Συν. Μαράθου

ΚΟΥΛΟΥΜΑ-ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ- ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ
(Παραλία Κυπαρισσίας) Ώρα 11:00 π.μ.
Οργάνωση :Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

«Εξαιτίας σας δε θα βγω βουλευτής» - Άγρια κόντρα στους διαδρόμους της Βουλής!

Άγριος καυγάς στους διαδρόμους της Βουλής με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Μπεντενιώτη και τον Γεν. Γραμ. Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλου.

Την οργή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η… τριτοκοσμική, όπως την αποκάλεσε, εικόνα του Κέντρου Υγείας Τροιζηνίας, που ανήκει στην εκλογική του περιφέρεια, και καταλόγισε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως… εξαιτίας τους δεν θα ξαναβγεί βουλευτής.

Διαβάστε τον διάλογο:.......

Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ: Κάτι τέτοιοι σαν εσάς την έχουν δει αφεντικά στα υπουργεία και έχουν διαλύσει τα πάντα στον τομέα της υγείας
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Με απειλείτε;
Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ: Σας εγκαλώ, δεν σας απειλώ!
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μα εσείς λέτε ότι ισοπεδώσαμε τα πάντα στην υγεία. Λέτε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει κάνει τίποτα και ότι τα διαλύσαμε όλα! Είναι λόγος αυτός;
Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ: Γιατί ψέματα λέω; Δεν είναι έτσι; Μου είπατε πριν από λίγο ότι ασχολείστε με το φάρμακο. Ποιο φάρμακο; Για να τα κονομάνε δυο - τρεις φαρμακοβιομηχανίες;
«Εξαιτίας σας δεν θα βγω βουλευτής» πρόσθεσε, ενώ ο Γεν. Γραμ. Δημόσιας Υγείας έδειχνε να μην πιστεύει όσα γίνονταν!

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Όπως καταλαβαίνετε από τον διάλογο, το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η Ελλάδα. Την θεσούλα τους μην χάσουν και τα υπόλοιπα βρε δεν πάνε να ...........
Ευκαιρία στις εκλογές να τους αφήσουμε όλους εκτός βουλής.

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει μετεκλογικά τη ΝΔ αν δεν έχει αυτοδυναμία

Θετικός στο ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει μετεκλογικά τη ΝΔ αν αυτή δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος, είπε ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει και πως δεν έχει πρόβλημα να δηλώσει πως η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα. «Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό...........

«Real FM», ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα εμφανίσουν καλύτερα ποσοστά στην κάλπη από αυτά που εμφανίζουν σήμερα σε όλες τις μετρήσεις. Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι χρειάζεται «χρόνος, αποτελεσματικότητα και αλλαγή ηγεσίας τώρα».
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που διαγράφηκαν, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε και πάλι επιφυλάξεις, σημειώνοντας: «Εγώ εξάρω τη στάση όσων ψήφισαν».

ΣΧΟΛΙΟ
Όπως καταλαβαίνετε το ΠΑΣΟΚ θέλει να παραμείνει στην εξουσία. Ας τους αφήσουμε έξω από την βουλή. Στο χέρι μας είναι.

Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού – Χρήσιμες συμβουλές από τη ΔΕΗ

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, οι μπόμπιρες ετοιμάζονται για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και η ΔΕΗ έσπευσε να υπενθυμίσει το πρέπει να προσέξουμε!

Πρώτον και κυριότερο να μην πλησιάσει ο χαρταετός σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εμάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, ............

τότε για την ασφάλειά σας:
• μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,
• μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
• ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή
• το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών, η ΔΕΗ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις μονάδες της ανά την Ελλάδα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Energa-Hellas Power αντιδρούν στην ποινική τους δίωξη από το Δημόσιο

Στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εάν χρειαστεί, προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η διοίκηση των εταιρειών Energa και Hellas Power, μετά τη χθεσινή άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εκπροσώπων της για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημόσιου για μη καταβολή του τέλους ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση, τα χρήματα πέρασαν με νόμιμο τρόπο σε εταιρικούς λογαριασμούς στην Ελβετία προκειμένου να τα προστατεύσει από τυχόν αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, κι αυτό ερμηνεύτηκε ως ένδειξη υπεξαίρεσης σε βάρος του δημόσιου.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν σε σχετική .............

ανακοίνωση, «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα 22.2.2012 από τα Μ.Μ.Ε, προφανώς κατόπιν διαρροής από την αρμόδια Αρχή, για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εκπροσώπων των εταιρειών μας καθώς και πρώην μετόχων τους για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου, σε σχέση με τη μη καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) και των Δημοτικών Τελών καθώς και ηθικής αυτουργίας σε απιστία υποτιθέμενα τελεσθείσα από το Δ.Σ. της εταιρίας «ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε».

Σε συνέχεια των ανωτέρω παραθέτουμε την αλληλουχία των γεγονότων προς εξαγωγή συμπερασμάτων:

• Τον Δεκέμβριο του 2012 οι εταιρίες μας περιέρχονται στην ιδιοκτησία αλλοδαπού fund με την τήρηση όλων των νομίμων διατυπώσεων και με την πληρωμή του αναλογούντος φόρου προς το Δημόσιο.

• Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εμβάζουμε νόμιμα χρήματα σε ΕΤΑΙΡΙΚΟΥΣ μας λογαριασμούς στην Ελβετία, προκειμένου να τα προστατεύσουμε από τυχόν αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, όπως άλλωστε έχει πράξει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της χώρας.

• Αυτό δυστυχώς και σκοπίμως ερμηνεύεται σήμερα ως ένδειξη υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως οι τραπεζικοί εταιρικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα, περιέχουν ποσά τα οποία υπεραρκούν για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους Δήμους και το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, τα οποία και οι εταιρίες έχουν ήδη προσφέρει για την εξόφληση των ανωτέρω υποχρεώσεων.

• Την 17.1.2012 η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιριών στην Ελλάδα εξ αφορμής αγνώστων καταγγελιών.

• Την 24.1.2012 ο ΔΕΣΜΗΕ αποπέμπει από τη σχετική αγορά τις εταιρίες ΚΕΝΤΩΡ και ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, υποστηρίζοντας, ότι οι οφειλές των εταιρειών ανέρχονται στα 46.000.000 ευρώ και 40.000.000 ευρώ αντίστοιχα. Αμέσως οι εταιρίες προσφεύγουν ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών Δικαστηρίων και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αναγνώριση του παράνομου και καταχρηστικού χαρακτήρα της εν λόγω αποπομπής τους.

• Την 2.2.2012 και την 10.2.2012 η εταιρία ΚΕΝΤΩΡ καταβάλλει μέσω των λογαριασμών της στην Ελβετία ποσό 20,45 εκατ. Ευρώ για την πληρωμή του Ειδικού Τελούς Ακινήτων ως όφειλε. Η πληρωμή γίνεται αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο. Η εταιρία ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ αδυνατεί να καταβάλλει τη σχετική οφειλή λόγω των δεσμευμένων λογαριασμών της, ωστόσο έχει θέσει στη διάθεσή του Ελληνικού Δημοσίου τη δυνατότητα να εκταμιευθούν από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς τα εν λόγω ποσά.

• Την 6.2.2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας με την Απόφαση 469/2012 δικαιώνει τις εταιρίες με σκεπτικό που καταδεικνύει, ότι ο ΔΕΣΜΗΕ οφείλει στην πραγματικότητα στις εταιρίες και ανατρέπει τις διεκδικήσεις του έναντι αυτών, αφού χρέωνε και εισέπραττε τέλη ΥΚΩ για χρόνια παρά την Κοινοτική Νομοθεσία.

• Την 15.2.2012 οι εταιρίες προβάλλουν τις υπέρτερες απαιτήσεις τους έναντι του ΔΕΣΜΗΕ σε συμψηφισμό και ζητούν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ των εκατέρωθεν αξιώσεων.

• Παράλληλα ζητούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδέσμευση των λογαριασμών για να πληρωθούν οι υποχρέωσεις απευθείας στους δικαιούχους Δήμους και το Δημόσιο (όσον αφορά το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε). Οι εταιρείες έχουν κοινοποιήσει εγγράφως και μέσω της νομικής οδού επιστολές σε όλους τους δικαιούχους Δήμους, που τους εκχωρούν τη δυνατότητα είσπραξης των σχετικών τελών που τους οφείλουν από τους δεσμευμένους τους λογαριασμούς.

• Ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σπεύδει να ασκήσει σε βάρος των εκπροσώπων των εταιριών και των πρώην μετόχων τους ποινική δίωξη για φερόμενη υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο οι εταιρείες έχουν ήδη προσφέρει με ΡΗΤΕΣ και ΕΓΓΡΑΦΕΣ δεσμεύσεις τα σχετικά ποσά, τα οποία και ήδη είναι δεσμευμένα από την 17.1.2012.

Με τον τρόπο αυτό στερείται η δυνατότητα στις εταιρίες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από την πλευρά τους, ενώ ταυτόχρονα τους αποδίδεται ετσιθελικά και υπό τη μορφή αυτοεκπληρούμενης προφητείας η ιταμή ιδιότητα του καταχραστή δημοσίου χρήματος. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία κατηγορίας υπεξαίρεσης, όπου το χρήμα ΔΕΝ βρίσκεται στην κατοχή του δήθεν υπεξαιρέτη, αλλά αντίθετα είναι δεσμευμένο και στη διάθεση του φερόμενου ως θύματος, Ελληνικού Δημοσίου.

Επειδή πέρα του δημοσίου συμφέροντος, υφίστανται και έτερα συνταγματικά κατοχυρώμενα δικαιώματα προβλεπόμενα από την ελληνική και την κοινοτική έννομη τάξη, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση καταπατώνται βάναυσα, οι εταιρίες μας και οι Διοικήσεις αυτών διακηρύττουν σε όλους τους τόνους ότι θα τα προασπίσουν ενώπιον των Ελληνικών και αν χρειαστεί Ευρωπαϊκών δικαστηρίων μέχρι την τελική μας δικαίωση, για την οποία είμαστε βέβαιοι».

ΣΚΑΙ - ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Ο δωδεκάλογος του μνημονίου!

ΠΑΣΟΚ. ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ....
Τι αλλάζει με το μνημόνιο 2 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ

1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα "Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο" (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη ...........

έκφραση "Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές" (δεν έχετε είπαμε).

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση "Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις" (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ.

4. Καταργείται πλέον το σύνθημα "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).

5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

7. Η φράση "εθελοντική εργασία" θεωρείτε πλέον πλεονασμός. Ο όρος "εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.

8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά "Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;"

9. Από την έκφραση "δουλειές με φούντες" κρατήστε τις φούντες ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα!

10. Ξεχάστε τη δικαιολογία "άργησα γιατί είχα μία δουλειά" καθώς δεν περνάνε πια αυτά ...

11. Η έκφραση "εργασία και χαρά" καταργείται μέχρι νεωτέρας.

12. Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου " τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;" - "άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;" - "τι δουλειά είχες με αυτόν/ήν;"

*Μας το έστειλε αναγνώστης μας

«Και ευρώ και... δραχμή στην Ελλάδα»

Την κυκλοφορία εθνικού νομίσματος στην Ελλάδα, παράλληλα με το ευρώ, προτείνει ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μάριο Όχοφεν.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt» του Βερολίνου, η πρόταση Όχοφεν,όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, προβλέπει τα εξής:

Oι Έλληνες θα επανέφεραν προσωρινά τη ..........

δραχμή παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να «τετραγωνίσουν τον κύκλο», δηλαδή να μειώσουν δραστικά τα ελλείμματα και την ίδια στιγμή να βελτιώσουν τους δείκτες ανάπτυξης, αυξάνοντας παράλληλα και τα φορολογικά έσοδα.
Η πρόταση προβλέπει ότι όλα τα συμβόλαια στο εσωτερικό της χώρας (πληρωμή μισθών, συντάξεων, ενοικίων) θα συνάπτονται σε δραχμές, αλλά οι συναλλαγές με το εξωτερικό θα γίνονται σε ευρώ. Οι καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ, υπό τον όρο ότι θα δηλώνονται στο υπουργείο Οικονομικών.
Τέλος, η ισοτιμία μεταξύ των δύο νομισμάτων θα ήταν αρχικά σταθερή για μία μεταβατική περίοδο δύο μηνών και στη συνέχεια θα άρχιζε μία συνεχής υποτίμηση της δραχμής, η οποία όμως δεν θα ξεπερνούσε το 2% κάθε μήνα.

Παρόμοιο σενάριο προτείνει και ο οικονομολόγος Όλιβερ Χόλτενμολερ από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Χάλλε. Την ίδια στιγμή όμως προειδοποιεί για τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Μία αποχώρηση της Ελλάδας όχι μόνο θα είχε συνέπειες και για τις άλλες οικονομίες της ευρωζώνης, αλλά θα τερμάτιζε ή τουλάχιστον θα επιβράδυνε σημαντικά την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης» δηλώνει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Επιπλέον, επισημαίνει ο Χόλτενμολερ, η έξοδος από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των συνταξιούχων στην Ελλάδα.

24h NewsRoom

Θερμοσυσσωρευτές : Γιατί να τους προτιμήσετε από τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης (πετρέλαιο ή φυσικό αέριο)

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Δυναμική ανάπτυξη καταγράφει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η αγορά των θερμοσυσσωρευτών και των θερμοπομπών. Τα θερμαντικά αυτά σώματα, αν και με μακρόχρονη παρουσία στη χώρα μας, άρχισαν να γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στην ελληνική αγορά μόλις τα τελευταία τρία- τέσσερα χρόνια, χάρη κυρίως στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αέριου. Κοινό χαρακτηριστικό των θερμοσυσσωρευτών και των θερμοπομπών είναι τόσο το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας έναντι των συμβατικών μεθόδων θέρμανσης (με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο) όσο και το μικρότερο κόστος εγκατάστασης και συντήρησης.
Η ισχύς των μοντέλων που κυκλοφορούν στην ...........

αγορά ξεκινά από τα 500 Watt για να φτάσει μέχρι και τα 3.000 Watt.

Μείωση 20% στο κόστος της θέρμανσης

ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τους θερμοπομπούς, οι θερμοσυσσωρευτές είναι πολύ μεγαλύτερα σώματα, μεγέθους καλοριφέρ, που φτάνουν σε βάρος ακόμη και τα 350 κιλά. Κατασκευασμένοι με πυρότουβλα, οι θερμοσυσσωρευτές συγκεντρώνουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και εν συνεχεία τη μετατρέπουν σε θερμότητα.

Έτσι την ημέρα χάρη στον ειδικά ρυθμιζόμενο θερμοστάτη προσφέρουν τη θερμοκρασία που θέλει κανείς στον χώρο του. Για τον λόγο αυτό ενδείκνυται να λειτουργούν με το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ επιτυγχάνοντας οικονομία κατά μέσον όρο 20% σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης (πετρέλαιο και φυσικό αέριο). Κατά τη διάρκεια της ημέρας ωστόσο, η λειτουργία τους θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα, γι΄ αυτό και καλό είναι να αποφεύγεται. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούν το νυχτερινό τιμολόγιο, η λειτουργία τους γίνεται μέσω ειδικών ρελέ, τα οποία ενεργοποιούνται αυτόματα, μέσω ενός χρονοδιακόπτη ή ενός θερμοστάτη χώρου, που είναι ανάλογα ρυθμισμένος. Τα σώματα αυτά μπορεί να είναι είτε επιδαπέδια είτε επιτοίχια και το κάθε δωμάτιο ενός σπιτιού μπορεί να έχει τη δική του συσκευή, με τον δικό του θερμοστάτη, ώστε να είναι ανεξάρτητο από τα άλλα.

Η τιμή για τις μικρότερες συσκευές κυμαίνεται στα 600-800 ευρώ, ενώ για τις μεγαλύτερες μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.700 ευρώ. Τα μεγάλα αυτά σώματα, λόγω κυρίως του κόστους και του μεγέθους τους, έχουν εφαρμογή κυρίως σε μεγάλες κατοικίες, σε εξοχικά, σε μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία. Εν ολίγοις, στα πλεονεκτήματα των θερμοσυσσωρευτών μπορεί να αναφέρει κανείς το ότι είναι οικονομικοί στη λειτουργία τους αφού μπορεί να φορτισθούν χρησιμοποιώντας το νυχτερινό ρεύμα, καθώς επίσης το ότι έχουν αυτονομία έως και δύο ημέρες σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού. Έχουν ωστόσο και μειονεκτήματα: τοποθετούνται στο πάτωμα και έχουν μεγαλύτερο όγκο από το καλοριφέρ, προϋποθέτουν εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και είναι σχετικά ακριβές συσκευές (αν και η απόσβεση του κόστους αγοράς γίνεται σχετικά γρήγορα).

Αυτονομία και οικονομία

ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ είναι πολύ ελαφρύτεροι από τους θερμοσυσσωρευτές καθώς αποτελούνται μόνο από ηλεκτρικές αντιστάσεις, γι΄ αυτό και ζυγίζουν το πολύ μέχρι 10 κιλά. Κοστίζουν μεταξύ 130 και 200 ευρώ ο καθένας και είναι αρκετά ευέλικτες συσκευές, τόσο λόγω του μικρού τους μεγέθους όσο και επειδή μπορούν- λόγω του θερμοστάτη που διαθέτουν- να λειτουργούν αυτόνομα, δηλαδή σε κάθε δωμάτιο μιας κατοικίας ή ενός μεγάλου γραφείου.

Για παράδειγμα, για να εξασφαλίσει ικανοποιητική θέρμανση ένα σπίτι 100-120 τ.μ. με τέσσερα δωμάτια (συν το σαλόνι) συνιστάται η τοποθέτηση 5-6 θερμοπομπών ανά δωμάτιο. Ένα άλλο τους πλεονέκτημα είναι ότι από τη στιγμή που ο χρήστης ανάβει τον διακόπτη της συσκευής, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να επιτύχει γρήγορη θέρμανση του χώρου. Έχουν επίσης δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης μέσω ειδικών ρελέ. Για παράδειγμα, όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο όριο (π.χ. 15 βαθμοί), τότε αυτόματα, μέσω ενός εξωτερικού θερμοστάτη, ενεργοποιείται η συσκευή. Εκεί όπου μειονεκτούν οι θερμοπομποί είναι ότι αντίθετα με τους θερμοσυσσωρευτές δεν έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν ενέργεια κατά τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου εν συνεχεία να τη μετατρέψουν σε θέρμανση, που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς όμως λειτουργούν οι θερμοπομποί στην πράξη; Οι θερμοπομποί λειτουργούν διά της φυσικής ροής του αέρα. Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλότερα στρώματα ενός δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού, θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται από το πάνω μέρος της συσκευής, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα. Η συσκευή είναι κατά τέτοιο τρόπο κατασκευασμένη, ώστε να εγκλωβίζει τον αέρα στο εσωτερικό της, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική θερμοκρασία του θερμοπομπού. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την πολύ γρήγορη απόδοση της θερμότητας στον χώρο, την υγιεινή θέρμανση χωρίς ξήρανση της ατμόσφαιρας και τη γρήγορη διακοπή της λειτουργίας του θερμοπομπού από τον ηλεκτρονικό θερμοστάτη.

Επιπλέον η θερμική αντίσταση πολλών μοντέλων είναι θωρακισμένη με αλουμίνιο. Δεν πυρακτώνεται και επομένως δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Οι συσκευές αυτές τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο, καθώς παρέχουν προστασία από υγρασία και υδρατμούς, ενώ σε περίπτωση που κατά λάθος σκεπαστούν (π.χ. από ρούχα), διακόπτεται αμέσως η λειτουργία τους.

Ανακοίνωη από τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής,

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας για τον αγώνα μας να διατηρηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ως έχει.
Κάποιοι κύριοι, αγνοώντας τις ανάγκες της περιοχής μας αποφασίζουν για εσάς – για εμάς – για τα παιδιά μας – για όλους μας.
Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι κοινωνικό αγαθό και δε μπορεί κανείς να το στερήσει από τον κάθε πολίτη.

Γι’ αυτό λοιπόν όλοι μαζί καλείστε την ..............

Τρίτη 12:00 έως 15:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου να δώσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή της απαράδεκτης και ατεκμηρίωτης απόφασης άχρωμων τεχνοκρατών που ουδεμία επαφή και σχέση έχουν με τον λαό και την ήδη υποβαθμισμένη παροχή υγείας του, αφού εκείνοι έχουν εξασφαλισμένη ποιοτική αντιμετώπιση των οποιονδήποτε προβλημάτων υγείας τους.

Από το Σωματείο Εργαζομένων

Η Πρόεδρος και τα Μέλη

Λοβέρδος: «Γιατροί και φαρμακοποιοί θα φταίνε αν καταρρεύσει το ασφαλιστικό»

Την ανάγκη οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να ανταπεξέλθει η χώρα και το ασφαλιστικό σύστημα στις νέες ανάγκες, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου που αφορά εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, ο κ. Λοβέρδος, τόνισε ότι «κομβικό σημείο για τους γιατρούς και τα φαρμακεία είναι πάνω από όλα η ομαλή λειτουργία τους.
Ή θα μπουν στη λειτουργία των νέων .........

συνθηκών που έχει ανάγκη η χώρα για την επιβίωση της ή θα πάρουν το βάρος της ευθύνης για την αποτυχία του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στην περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα μειωθεί περαιτέρω για πάνω από ένα δισ. ευρώ τουλάχιστον.

«Όσοι με στοχοποιούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι δικό μου θέμα. Όποιος υπουργός με διαδεχθεί το ίδιο θα κάνει. Η σπατάλη που γινόταν είναι καταφανής και όλοι οι σώφρονες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να έχουμε ένα κλειστό προϋπολογισμό», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Επιπλέον ο υπουργός Υγείας, ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά τα ακριβά φάρμακα υπογραμμίζοντας ότι σταματά το ποσοστό κέρδους για όσα κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ και ορίζεται σταθερό στα 30 ευρώ. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων, όπου και έκανε λόγο «για αδικαιολόγητη ένταση που δημιουργήθηκε».

Σε ότι αφορά τα γεννόσημων φαρμάκων ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση και από το 25% να συνταγογραφείται το 50% στα δημόσια νοσοκομεία. «Δεν θα καταστρέψουμε τη παραγωγή πολύ φτηνών και χρήσιμων φαρμάκων αλλά αντίθετα θα την ενθαρρύνουμε», συμπλήρωσε.

Τα γεννόσημα και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων ήταν οι δύο κυρίως διατάξεις που δέχθηκαν την καυστική κριτική όλων σχεδών των αρμόδιων συνδικαλιστικών φορέων, που κλήθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων να εκφράσουν τις απόψεις τους.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Α ρε ακαθάριστη πατσά στην μούρη που θέλεις....

Ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Με άστατο καιρό θα κάνουν κούλουμα οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας μιας και τα κύρια χαρακτηριστικά του τριημέρου θα είναι οι τοπικές βροχές, οι ασθενείς χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αλλά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και πάλι νεφώσεις και βροχοπτώσεις. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα που θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές ...........

διευθύνσεις τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμορκασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα θαλάσσια θα πνέουν εντάσεως 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμορκασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στα νότια θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή
Στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με σποραδικές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σάββατο
Γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός θα είναι ο καιρός. Ωστόσο από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Κυριακή
Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια της χώρας .

Δευτέρα (Καθαρά Δευτέρα)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα πελάγη θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Πρώτο Θέμα

Τι αλλάζει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Εντός 10 ημερών τα μέλη της Επιτροπής που συγκρότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους ώστε να αναμορφωθεί ριζικά η διαδικασία εξυγίανσης των επιχειρήσεων και το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, προκειμένου να σταματήσει να χρησιμοποιείται από τους επιχειρηματίες μόνο ως όχημα για να αποφεύγουν ποινικές ευθύνες, όπως επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαιωάννου.

Με τις ρυθμίσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ........

Capital.gr, πιθανότατα θα σταματήσει το ακαταδίωκτο που προσφέρει η συγκεκριμένη πτωχευτική διαδικασία σε επιχειρηματίες, οι οποίοι ουσιαστικά χρησιμοποιούν το άρθρο 99 ως όχημα αποφυγής των υποχρεώσεών τους προς τους πιστωτές (κράτος και ιδιώτες). Αυτή άλλωστε ήταν και βασική βολή που δεχόταν εδώ και καιρό η συγκεκριμένη διαδικασία, αφού παρουσιαζόταν καθημερινά το φαινόμενο πολυεκατομμυριούχοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου να αποφεύγουν τον ποινικό κολασμό των πράξεων τους αφού είχαν φροντίσει να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης, το 2005 είχαν κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 μόνο 5 έως 7 επιχειρήσεις, ενώ στο τέλος του 2011 εκκρεμούσαν 2.000 αιτήσεις! Για το λόγο αυτό ο κ. Παπαϊωάννου έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως και τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τα τρωτά σημεία του άρθρου 99.

Στην πράξη, όπως επισήμανε το υπουργείο «παρατηρείται κατάχρηση του δικαιώματος από πολλές επιχειρήσεις που βρίσκουν ασφαλή διέξοδο αποφυγής των άμεσων υποχρεώσεών τους προς τους εργαζομένους και το Δημόσιο, αλλά και της ποινικής ατιμωρησίας τους».

capital.gr

Καταρρέει ο μύθος του «δουλευταρά» Γερμανού και του «τεμπέλη» Έλληνα

Τον μύθο των εργατικών Γερμανών έναντι του «τεμπέλικου» ευρωπαϊκού Νότου καταρρίπτει ο ΟΟΣΑ με τα πρόσφατα στοιχεία του σχετικά με τον μέσο όρο εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης οι Έλληνες δούλεψαν κατά μέσο όρο 2.109 ώρες το 2010 και οι Ιρλανδοί 1.664 ώρες.
Αντίθετα οι Γερμανοί αποδεικνύονται «τεμπέληδες» ..........

με μόλις 1.419 ώρες, αριθμός αισθητά μικρότερος από όλες σχεδόν τις περιφερειακές χώρες του ευρώ.

Ο μύθος του Γερμανού δουλευταρά έναντι του «Μεξικανού» Νοτιοευρωπαίου ήταν μια «χρήσιμη αυταπάτη» που καλλιέργησαν οι Γερμανοί πολιτικοί προκειμένου να αποφύγουν την οργή των Γερμανών φορολογουμένων, υποστηρίζει ο Ιρλανδός οικονομολόγος Ντέιβιντ Μακ Ουίλιαμς, ο οποίος θεωρεί πως η Γερμανία και η Ευρώπη βρίσκονται ενώπιον μιας σύγκρουσης με την πραγματικότητα ακριβώς λόγω των συσσωρευμένων αυταπατών.

Ο Ιρλανδός οικονομολόγος παραπέμπει στην περίφημη φράση του Σίγκμουντ Φρόιντ πως «οι αυταπάτες μάς επιβάλλονται επειδή μας γλιτώνουν πόνο και μας δίνουν ευχαρίστηση» συμπληρώνοντας πως «πρέπει λοιπόν να το δεχόμαστε αγόγγυστα, όταν κάποιες φορές συγκρούονται με την πραγματικότητα και γίνονται επάνω της συντρίμμια».

Ποιες είναι αυτές οι αυταπάτες; Όπως δηλώνει ο Μακ Ουίλιαμς στον ιρλανδικό «Independent», μέχρι πέρυσι, η μεγάλη αυταπάτη ήταν πως «η λιτότητα δημιουργεί ανάπτυξη. Φέτος βυθίζεται στην ύφεση όλη η ευρωζώνη».

Τώρα η νέα αυταπάτη, παρατηρεί ο Μακουίλιαμς είναι πως το 120 ισούται με το 60, πως δηλαδη ένα χρέος στο 120% είναι βιώσιμο, μολονότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ένα χρέος θεωρείτο βιώσιμο μόνο αν βρισκόταν στο 60%.
Με δυο λόγια, 120=60 προστάζουν τα νέα ευρωμαθηματικά τονίζει ο οικονομολόγος ο οποίος προβλέπει πως Ιταλία και Βέλγιο θα βρεθούν «να κολυμπούν σε νερά το ίδιο θολά και ταραγμένα όσο τα ελληνικά»

iefhmerida

Στο «κυνήγι» του «εκατομμυριούχου» βουλευτή

Σάλος έχει προκληθεί εντός και εκτός Κοινοβουλίου με τον βουλευτή που εν μέσω κρίσης έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ. Στους διαδρόμους της Βουλής και στα πηγαδάκια οι συζητήσεις για το ποιος είναι έχουν πάρει φωτιά. Παράλληλα συνεχίζονται με μεγάλη ένταση και οι αντιδράσεις βουλευτών που ζητούν να αποκαλυφθεί άμεσα το όνομα του συναδέλφου τους.

Το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με ........

τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου διαβεβαιώνουν πως θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή ο οποίος εξήγαγε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.

Χτες το βράδυ μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Αρχής, καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Παναγιώτη Νικολούδη με την οποία του ζητεί εντός τριημέρου να προχωρήσει στη γνωστοποίηση του ονόματος του βουλευτή ή να διαβεβαιώσει ότι αυτός ο βουλευτής δεν είναι ο κ. Γιακουμάτος.

Η είδηση της εκροής χρημάτων στο εξωτερικό από βουλευτή ξεσήκωσε αντιδράσεις και στα κόμματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του ή της συναδέλφου του, ενώ και ομάδα έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση) δήλωσαν πως για να μη σπιλώνεται το όνομα όλων των μελών του Κοινοβουλίου, να έρθει στο φως το όνομα του «εκατομμυριούχου» συναδέλφου τους.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να δεσμευτεί για το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση αυτή. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδήμούλης: «Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να δημοσιοποιήσει άμεσα τα στοιχεία του βουλευτή, «σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η καχυποψία και η δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στους πολιτικούς, επιβάλλει σε όλους να έχουν καθαρές θέσεις και να μην γίνονται ανεκτοί συμψηφισμοί και θολές γενικεύσεις».

Πάντως, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση, διέψευσε ότι είναι αυτός ο «εκατομμυριούχος» βουλευτής ενώ υπάρχει και έντονη φημολογία ότι μπορεί το συγκεκριμένο πρόσωπο να είναι γυναίκα, μέλος του Κοινοβουλίου.

Όπως φαίνεται το σύνολο σχεδόν των μελών του Κοινοβουλίου είναι οργισμένοι με το συνάδελφο τους εξηγώντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους Ελληνες πολίτες πως το τραπεζικό σύστημα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο προκειμένου να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους στην χώρα, ο «συνάδελφος» προτίμησε να μεταφέρει την περιουσία του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο».

iefhmerida

Η Άννα Διαμαντοπούλου Ζητά την αυστηρή τιμωρία των μαθητών.

Την τιμωρία των μαθητών που στην παρέλαση των Ιωαννίνων μούτζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων ζητά η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επισημαίνοντας ότι πρέπει να λάβουν θέση οι καθηγητές τους από τους οποίους περιμένει να αποφασίσουν σχετικά.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην ...........

τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» επισήμανε ότι δεν «είναι το ήθος της Ελλάδας να μουτζώνεις τον δήμαρχο, τον πρέσβη και άλλους επίσημους» και συμπλήρωσε ότι περιμένει από τα κόμματα και τους φορείς της εκπαίδευσης να λάβουν θέση και να καταδικάσουν το περιστατικό.

Η υπουργός έχει δώσει ήδη εντολή προς τους εκπαιδευτικούς για την έρευνα του περιστατικού και την τιμωρία των μαθητών.

iefhmerida

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.