Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγάλη ευκαιρία της Ηλείας

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει, αυτό το ξέρουμε και το βλέπουμε όλοι. Ίσως και να το επιδιώκουμε, κουρασμένοι από αυτά τα 38 χρόνια Μεταπολίτευσης και τις πρακτικές που μας έφεραν ως εδώ. Τρομαγμένοι από τις εξελίξεις, οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι για να γλυτώσουν τα χειρότερα, πρέπει να κάνουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, αλλά και στην πολιτική.

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ηλείας. Η δική μας μεγάλη ευκαιρία. Να αλλάξουμε όλα, όσα έφεραν τον τόπο μας στην τελευταία θέση. Να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες. Να αλλάξουμε καλλιέργειες, σε προϊόντα που δεν πουλάνε κι ούτε πρόκειται να πουλήσουν (πχ καλαμπόκι). Να αλλάξουμε τρόπους παραγωγής σε προϊόντα που μπορούν να μας αποδώσουν πολύ περισσότερο από όσο μας αποδίδουν σήμερα (πχ λάδι).
Να ψάξουμε τρόπους ανάδειξης των πλεονεκτημάτων ...........

του νομού μας (τουρισμός, πολιτισμός), αλλά ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας. Χωρίς δρόμους, λιμάνια, πρόσθετα κονδύλια από την Ευρώπη, όλες οι προηγούμενες επιδιώξεις θα είναι εξαρχής πολύ περιορισμένες.

Παράλληλα πρέπει να αλλάξουμε και τα πολιτικά μας πρότυπα. Στη ζωή μας μπαίνει πια με φόρα η αξιολόγηση. Στη δουλειά μας, στην κοινωνική μας δράση, παντού. Είναι ώρα να αξιολογήσουμε και τους πολιτικούς μας, παλιούς και νέους. Τι έκαναν και τι μπορούν να κάνουν για τον τόπο. Είναι ώρα να ξεμπλέξουμε με την άρρωστη νοοτροπία του «κατόπιν ενεργειών μου». Είναι ώρα να αναδείξουμε πολιτικούς που συζητούν μεταξύ τους, συνεννοούνται, ακόμα κι αν ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, και μπορούν να δράσουν από κοινού για τα συμφέροντα του τόπου μας.

Η Ελλάδα θα επιζήσει της πρωτοφανούς κρίσης και θα αναπτυχθεί. Αλλά σε νέες βάσεις. Το κοντέρ μηδενίζεται για όλους. Ας αποφασίσουμε, οι Ηλείοι, να οργανώσουμε ξανά την κοινωνία μας ,τη ζωή μας, τον εαυτό μας τον ίδιο, πάνω σε αυτές τις νέες βάσεις. Είναι η μεγάλη ευκαιρία μας.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Παρανοϊκό σενάριο ιδιοφυίας & πολιτικής μαγκιάς;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ότι ζούμε σε πρωτόγνωρες για την πολιτική μας ιστορία εποχές που τρέχουν παράλληλα με τον γενικευμένο φόβο της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ μας είναι γεγονός αναμφισβήτητο όπως αναμφισβήτητη είναι και η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ των Ευρωπαίων απέναντι στους (μέχρι προχτές τρείς συνεργαζόμενους Αρχηγούς Κομμάτων) ΔΥΟ πρωταγωνιστές της τρέχουσας οικονομικό-πολιτικής μας πραγματικότητας.

Την περασμένη Κυριακή (είδα στην επιστολή ...........

5 καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου) εντός του Κοινοβουλίου μάλλον «έπεσε» άδοξα η Συνταγματική τάξη (πάλι;), ενώ στην Πλατεία Συντάγματος απαγορεύθηκε στους πολίτες το Δικαίωμα της Ελεύθερης Συνάθροιση και Διαμαρτυρίας, και καθώς η Αθήνα τυλίχθηκε στις φλόγες «κάηκε» μαζί της και η έννοια της τάξης και προστασίας του πολίτη…

Βρέθηκαν 200 Βουλευτές και Βουλευτίνες να πούνε το ΝΑΙ που με ένταση απαιτούσαν οι Ευρωπαίοι Δανειστές μας, και ξετυλίχθηκε ένας τραγέλαφος που όμοιό του εγώ προσωπικά ΔΕΝ θυμάμαι και δεν ζούνε πλέον οι γονείς μου, οι παππούδες και γιαγιάδες μου για να μου πούνε εάν είχαν ζήσει κάτι παρόμοιο…

Πότε ακριβώς να κλάψουμε και πότε να γελάσουμε με τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ των Βουλευτών πού ψήφισαν τον Μάιο του 2010 ΝΑΙ και διαγράφηκαν επειδή η εντολή ήταν για ΟΧΙ, και των 40 και βάλε που ψήφισαν ΟΧΙ ενώ η εντολή ήταν για ΝΑΙ ή των 2 Βουλευτών και κατόχων Υπουργικών θώκων του ΛΑΟΣ που ψήφισαν ΝΑΙ (όπως είχαν κάνει και το 2010) αλλά τώρα διαγράφτηκαν από τον πρόεδρό τους επειδή η εντολή του ήταν για ένα «ιστορικό»…ΟΧΙ!...

Και αφού έγιναν όσα έγιναν χτες και σήμερα οι Ευρωπαίοι ζήτησαν από τους ΑΡΧΗΓΟΥΣ των 2 Συνεργαζόμενων Κομμάτων, τους κκ Παπανδρέου και Σαμαρά να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ότι όλα όσα ψηφίστηκαν την Κυριακή (όπως και όλα τα προηγούμενα) θα τηρηθούν ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ και μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια όποιο Κόμμα και εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές (όποτε και εάν γίνουν αυτές!...)

Και ξαφνικά, όπως είχε κάνει και παλιότερα, ο κ Σαμαράς ανέκρουσα πρύμνη και ΥΠΕΓΡΑΨΕ τη δεσμευτική του επιστολή (και συζητιέται πλέον εντός και εκτός Ελλάδος ότι ίσως και να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός…)
Τις σημερινές ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ υπογράφουν ως Αρχηγοί Κομμάτων οι κκ Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ και Σαμαράς για τη Νέα αποδεκατισμένη «Νέα Δημοκρατία» και ανοίγει ο δρόμος αποφυγής της ανεξέλεγκτης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ μας τον Μάρτιο (θα βρεθούν τα 14,5 δισεκατομμύρια) και τα 130 δισεκατομμύρια του Β Μνημονίου μαζί με το PSI θα κλείσουν μετά την προκήρυξη και ολοκλήρωση των εκλογών, όποτε γίνουν…
ΕΔΩ έρχεται ο σημερινός μου τίτλος να θέσει ένα ΚΑΙΡΙΟ ερώτημα το οποίο περιέχει στοιχεία παράνοιας (υπερβολικής καχυποψίας), πιθανής «πολιτικής μαγκιάς» και…Ιδιοφυίας!..

Όταν σε λίγες εβδομάδες αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα μπορεί ο πιθανά νέος Πρόεδρος κ Βενιζέλος να δείξει τον κ Σαμαρά και να του πει εσύ ΕΙΣΑΙ δεμένος χειροπόδαρα και μην τολμήσεις να μιλήσεις στους Έλληνες για πιθανές επαναδιαπραγματεύσεις από τις οποίες παραιτήθηκες μαζί με τον κ Παπανδρέου που συνυπογράψατε, αλλά εγώ ως νέος Αρχηγός, έχω το ατού να ζητήσω αλλαγές, έστω μικρές αλλά χρήσιμες για την πατρίδα, και να ΔΩΣΩ ΕΛΠΙΔΑ στους Έλληνες που τόσο την χρειάζονται!!!
Στις εκλογές που έρχονται, με αυτό το σενάριο, ποιος θά 'χει το επάνω ΧΕΡΙ;

OYAOY!!!!! Αυτό και αν είναι θέαμα!!!!




Η επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής οικονομίας σημαντικός παράγοντα για έξοδο της χώρας από την κρίση

Ως βασικό πρόβλημα της αγροτικής ανάπτυξης χαρακτήρισε την έλλειψη στήριξης των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και αυτός είναι ο τομέας στον οποίο πρέπει να πέσει το βάρος της προσπάθειας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα για τις καλλιέργειες αρωματικών φυτών που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στις 15 Φεβρουαρίου 2012 μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Κανελλόπουλου και εκπροσώπους εταιρειών καλλυντικών.

«Η επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής .............

οικονομίας και της κτηνοτροφίας θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για έξοδο της χώρας από την κρίση. Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας τον ως εξαιρετικά σημαντικό πυλώνα για τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της, θα διαθέσει το 30% του τεχνικού προγράμματός της στις υποδομές για την αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία», δήλωσε ο κ. Τατούλης. Πέραν τούτου, κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για να συμπεριληφθούν σε αυτό χρηματοδοτήσεις για αγροτικές υποδομές, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε επίσης ο κ. Τατούλης την προσπάθεια να ενισχυθεί το brand name «Πελοπόννησος» και ταυτόχρονα να αποδειχθεί ότι διαθέτουμε εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα.
Στην προσπάθεια ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας καθοριστική θα είναι και η συμβολή του δημοπρατηρίου, το οποίο, όπως ανέφερε για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κορινθίας λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η περιοχή και θα είναι το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Ως σημαντικό θεσμό για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της αγροτικής πολιτικής ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την αγροδιατροφική σύμπραξη, με καίριο ρόλο αυτό της Περιφέρειας.

Σύμφωνα δε με την ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη, μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέχθηκε πιλοτικά για τη δημιουργία του πρώτου cluster αγροτικών προϊόντων. Προωθείται επίσης και η συγκρότηση νέων θυλάκων για συγκεκριμένες καλλιέργειες με ιδιαίτερη βαρύτητα στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια.

Για όλη αυτή την προσπάθεια, ωστόσο, ο κ. Τατούλης εκτίμησε ως απαραίτητες τις συνεργασίες και τη συγκρότηση ομάδων παραγωγών για αποδοτικότερη προσπάθεια.

Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…

Γράφει ο "Δημοδίαιτος"

Μια από τις χειρότερες παιδικές ασθένειες είναι ο αυτισμός.
Ο Αυτισμός είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από στερεότυπη συμπεριφορά. Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα της αυτιστικής συμπεριφοράς είναι η επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση αντικειμένων στην ίδια θέση, στη σειρά χωρίς κρίση, χωρίς λογική.
Στο Δήμο Τριφυλίας παρατηρούμε 2 χρόνια τώρα μια κλασσική περίπτωση αυτιστικής πολιτικής πρακτικής.
Δύο χρόνια τώρα κάθε φορά μετά τη δυνατή.........

νεροποντή (έχουμε πλέον καταντήσει το νερό που για την περιοχή μας είναι ευλογία, για τους Δημότες να είναι κατάρα …) οι δρόμοι να μετατρέπονται σε ποτάμια, το αμμοχάλικο που πρόχειρα έχει τοποθετηθεί για να σκεπάσει τα ορύγματα του αποχετευτικού δικτύου να παρασύρεται στη θάλασσα και να δημιουργείται πραγματικό χάος!
Όμως εδώ είναι το παράξενο, το περίεργο, το ανεξήγητο.
Η Δημοτική αρχή με αυτιστική επιμονή επαναλαμβάνει κάθε φορά την ίδια κίνηση!
Κάθε πρωί πρώτα σηματοδοτεί με τις γνωστές «κορίνες» τα επικίνδυνα σημεία, ύστερα ξαναρίχνει αμμοχάλικο και φεύγει!!
Κανένας δεν σκέφτεται να ρίξει λίγη άσφαλτο (δεν μιλάμε για κανονική ασφαλτόστρωση…) η να δημιουργήσει κάποια εμπόδια να κόψει τη ροή του νερού. Κανένας δεν ρωτάει πόσο κοστίζει αυτή η επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Όλοι στον κόσμο τους.
Δείτε το αποτέλεσμα της βροχής σε ένα τυχαίο δρόμο της Κυπαρισσίας. Μόλις την προηγούμενη μέρα είχαν σκεπάσει τα ορύγματα !! Σήμερα θα τα σκεπάσουν και πάλι. Αύριο πάλι τα ίδια …

Υ.Γ: Ο κ. Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή επιμένουν όμως (αυτιστικά ;) να εισπράττουν κάθε μήνα την αμοιβή τους.
Αλήθεια έχουν σκεφτεί καθόλου αν ανταποδίδουν όσα οφείλουν στους πολίτες;
Ασφαλώς για ότι γίνεται (και ότι δεν γίνεται) στον Δήμο δεν φταίει μόνο ο… Καλλικράτης . «Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
Φταίει πρώτα απ’ όλα το κρασί….» (Κ. Βάρναλης : ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ)
Αξίζει αυτή την τύχη η Πανέμορφη Τριφυλία μας ;

Τσικνοπέμπτη στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών - ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα

Τσικνοπέμπτη μαζί με τους συμπολίτες μας θα κάνει αύριο το απόγευμα η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών - ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα στο χώρο που στεγάζεται σε ενα φιλικό και ζεστό περιβάλλον με άφθονο κρασί και μεζεδάκια.
Μιλώντας σε άνθρωπο μας η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Μακρή, ευχήθηκε χρόνια Πολλά και καλή Τσικνοπέμπτη.
Οι αναμνήσεις αναλύονται στις μνήμες ........

όλων μας. Δεν μας άφησαν αδιάφορες και έτσι καλούμε όλους εσάς να τσικνίσουμε και να γευτούμε λίγο άρωμα Αποκριάς. Να αφεθούμε και να ζήσουμε ευχάριστα με άφθονο κρασί και μεζέ α λα Φιλιατρινά.

Ώρα έναρξης 6:30 το απόγευμα στον χώρο που στεγάζεται η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών απέναντι από το Δημαρχείο Φιλιατρών.

Δήμος Καλαμάτας - Απόκριες 2012

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε ΦΑΡΙΣ, για την περίοδο της Αποκριάς, από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρή Δευτέρα και σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και επαγγελματίες, προγραμματίζουν μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που έχουν ως στόχο τόσο την διατήρηση της παράδοσης και της αναβίωσης των εθίμων μας όσο και τη διάχυση ενός εορταστικού κλίματος, σε όλο το Δήμο.

Δείτε το Αποκριάτικο Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας!


Απόκριες 2012
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΑΡΙΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ιστορικό Κέντρο
ώρα 10.30: Πλατείες ΄Οθωνος & Αγ. Αποστόλων
«Παιχνιδοτσικνίσματα στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας»
Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, αερόστατα και αποκριάτικες μάσκες...
Δημιουργικές κατασκευές φτιαγμένες από τα χέρια των παιδιών
ώρα 12.30: Πλατεία Μαυρομιχάλη
«Από τη Μάνη έως την Κρήτη τσικνίζουμε…»
Παραδοσιακά κεράσματα - μουσική – χορός
ώρα 13.30: Πλατεία Αγ. Αποστόλων
Παραδοσιακό γλέντι από ορχήστρες της πόλης μας



ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αγ.Σίδερης, ώρα 19.00:
«Καρναβαλικά δρώμενα με φωτιές»



ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Κεντρική Πλατεία
ώρα 11.30: παραδοσιακό γαϊτανάκι
ώρα 12.00: Θεατρικό δρώμενο: «ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης».
Δημιουργίες αλληλεγγύης για τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου
ώρα 12:30: ξεφάντωμα με πολύ μουσική και χορούς Latin


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ιστορικό Κέντρο
ώρα 11.30: Πλατεία Όθωνος
Γιορτάζουμε την αποκριά....
με εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς και μουσική από την ορχήστρα ΤΑΞΙΜ


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Aγ. Τριάδα – Πλ.Τσώλη
ώρα 11.30: Αποκριάτικο γλέντι και παιχνίδια

Μαρίνα Καλαμάτας
ώρα 12.30: Αποκριά με ένα τρεχαντήρι γεμάτο μουσική,
χορό, σκάκι για μικρούς και μεγάλους &πολλά εδέσματα


ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ


ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Πήδημα Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
«λιώσιμο παστού»


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Σταματινού Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
«λιώσιμο παστού»


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Βελανιδιά Δ.Ε. Αρφαρών , ώρα 18.00
«λιώσιμο παστού»

Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία - ώρα 10.00
Κατασκευή χαρταετών

Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας
Πλατεία Άνω Αμφείας, ώρα 19.00
«λιώσιμο παστού», παραδοσιακό γλέντι

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Θουρία Δ.Ε. Θουρίας
Αγορά, ώρα 18:00
Αυγοδρομίες για μικρούς, εδέσματα μουσική και χορoί


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00
φωτιές, τοπικοί χοροί, κεράσματα
Κεντρική Πλατεία, ώρα 20.30
Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα
μαζί με τις μπαρμπούτες

Αγιος Φλωρος Δ.Ε. Αρφαρών
Πλατεία, ώρα 18:30
Παραδοσιακή εκδήλωση την Κυριακή της τυρινής

Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ωρα 19:00
Αποκριάτικο γλέντι

Άγριλος Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα

Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο

Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας
Πλατεία Κάτω Αμφείας, ώρα 19.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα

Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας,
Κεντρική πλατεία , ώρα 19.00
Αερόστατα και παραδοσιακό γλέντι

Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας
Δημοτικό Σχολείο Ανθείας, ώρα 19.00
Αερόστατα και παραδοσιακό γλέντι

Λέικα Δ.Ε. Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία, ώρα 19.00
Πέταγμα αερόστατου, παραδοσιακή μακαρονάδα, μουσική και χορός

Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία, ώρα 20.00
φωτιές, τοπικές γεύσεις, μουσική και χορός


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρων, ώρα 10.00
Κούλουμα στα Αρφαρά

Πλατύ Δ.Ε Αρφαρών, ώρα 10:00
Πέταγμα χαρταετού

Άρις Δ.Ε. Άριος
Κεντρική Πλατεία, ώρα 10:00
Κούλουμα

Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας
Δρώμενο Ευετηρίας
ώρα 10.30: Αγερμός / ώρα 12.00: Δρώμενα
Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία
ώρα 11.00: παραδοσιακή κρεμάλα, βράσιμο φασολάδας, γαϊτανάκι και παραδοσιακοί χοροί
ώρα 19:00: φωτιές, πέταγμα αερόστατου

Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας
Πλατεία Κάτω Αμφείας, ώρα 17:00
Διαγωνισμός αερόστατου


Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ε Χ Ο Υ Ν
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Δ/ΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, KALAMATAFREESPACE ART COOPERATIVA, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ο Ψηλορείτης», ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Σ.Ε.Ο, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ «ΞΕΝΙΑ», ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Β’ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Η ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ», ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Η ΙΩΝΙΑ», ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ(Ο.Σ.Κ), ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ: ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ, DANCE FLAME, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΆΡΤΕΜΙΣ», DANCE STUDIO by Maria Ladα.
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΕΪΚΩΝ, ΝΕΔΟΥΣΑΙΩΝ, ΑΛΑΓΟΝΙΩΝ, ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ, ΑΡΦΑΡΩΝ, ΘΟΥΡΙΑΣ, ΠΗΓΩΝ, ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ», ΑΓΡΙΛΟΥ «Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ», ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗΣ «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΓΡΕΣ», ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΕΩΝ, ΚΥΡΙΩΝ ΘΟΥΡΙΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΙΟΣ, ΚΥΡΙΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΑΜΦΙΕΙΣ» και Η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ «Ο ΠΑΜΙΣΟΣ».
ΧΟΡΗΓΟΙ: BIG BANG, Μουργής, Βρυώνης, Syr X, Κανονιέρης


Ο Δήμος Καλαμάτας ευχαριστεί:

Τον Οργανισμό και τους καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου, τις οινοποιίες ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ και ΤΣΑΒΟΛΑΚΗ, την ποτοποιία ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗ, την παστελοποιία - ζαχαροπλαστική ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΟΥ Α.Ε., το Ιχθυοπωλείο Τασούλα Ιωάννου Φοίφα, το κατάστημα Μυλόπετρα, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, τη βιοτεχνία Ζαχαρωδών Προϊόντων ΠΑΝ. Α. ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΑΣ και τη ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ Μεσσηνίας.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ...........

ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισ...εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό.
Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!

Μπορείτε να δείτε και αυτό το θέμα με τα barcode όλων των χωρών.

Ανακοίνωση απο την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει στους κτηνο-πτηνοτρόφους της περιοχής μας, που διατηρούν μονάδες στις οποίες τα κτίσματα έχουν κατασκευαστεί πριν την 20-3-2003, χωρίς πολεοδομική άδεια, ότι:

Παρατείνεται το χρονικό όριο για την κατάθεση των δικαιολογητικών για την ένταξη της κτηνοτροφικής μονάδας στην διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεών της.
Η αίτηση υποβάλλεται από τον φορέα της .........

κτηνο-πτηνοτροφικής μονάδας στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας το αργότερο μέχρι 30/6/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 214 ( 2ος όροφος- Διοικητήριο) και στο τηλέφωνα 2721361214.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Με πολύ κέφι ατελείωτες σερπαντίνες και αμέτρητο χαρτοπόλεμο σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο χορό του σχολείου μας στις 19 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο <<ΒΟΡΡΕΕΙΟΝ>>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τιμή εισόδου: 3€


"Γιατί αποχώρησα από την κυβέρνηση" [ VIDEO ]

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξηγεί γιατί αποχώρησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μιλά για τη διαγραφή Γεωργιάδη και Βορίδη. Χαρακτηρίζει τρομοκρατία τις μεθόδους Μέρκελ και εξηγεί γιατί ο Τόμσεν είναι persona non grata.

Δείτε τι είπε ο αρχηγός του Λάος Γιώργος Καρατζαφέρης






enikos.gr

Τσικνοπέμπτη στο Messogeios Apartments στην Μαραθούπολη





Ευχαριστήριο από τον Δήμο Τριφυλίας

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω συνδημότες μας, οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βοήθησαν οικονομικά το Σκακιστικό Όμιλο Φιλιατρών για τη συμμετοχή του στο «Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Περιφέρειας Πελοποννήσου 2012», Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής, που διεξήχθη στο Βραχάτι Κορινθίας την 27-28-29/01/2012.

Τα ονόματα των συμπολιτών μας

Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.Ε. ........................................... 100 €
Ξύγκας Άλκης Φαρμακείο ............................................. 50 €
Σταθόπουλος Παναγιώτης Γεωπονικό κατάστημα ............ 100 €
Τσαφαράς Παναγιώτης Αρδευτικά έργα Εμπορία ............. 100 €

Ο Αντιδήμαρχος

Ιωάννης Μερκούρης

ΣΧΟΛΙΟ
Συγχαρητήρια και απο εμάς σε αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν αυτά τα ποσά για να βοηθήσουν την συμμετοχή του σκακιστικού ομίλου Φιλιατρών να συμμετάσχει στο «Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Περιφέρειας Πελοποννήσου 2012»

ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ

ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 55.000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2012 ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1.11.2011

Σύμφωνα με τον Ν 4025/2011 ΄΄Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης΄΄ στο άρθρο 21, παράγραφος 3, ορίζεται ότι:

Διακόπτεται από 1.11.2011 η παροχή όλων των..........

οικογενειακών επιδομάτων στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: Με βάση τον αριθμό ΑΦΜ που έχει ο κάθε δικαιούχος επιδοματούχος τους ΟΓΑ, θα γίνει αναζήτηση των Εκκαθαριστικών από τις Εφορίες με Υπηρεσιακό Σημείωμα του ΟΓΑ. Όσοι τρίτεκνοι έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ, βάσει του Εκκαθαριστικού σημειώματος του 2011, ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ το τριτεκνικό επίδομα, και θα ζητηθεί Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του από 1.11.2011 μέσω της Εφορίας.
Όσο για τις τρίτεκνες μητέρες που είναι διαζευγμένες, ισχύει ότι δηλώνουν στο ΑΦΜ που έχουν δηλώσει στον ΟΓΑ.
Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μετά τον Ιούνιο 2012.

Υποστολή σημαίας...

Του Νίκου Χατζηνικολάου

Θυμάστε την "σημαία" της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας που ύψωσε προσφατα η Νέα Δημοκρατια και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς,αρνούμενος να υπογράψει γραπτές εγγυήσεις-δεσμεύσεις προς την τροϊκα και τους δανειστές της χώρας μας;Ε...λοιπόν ξεχάστε την!

Η "σημαια" εχει ήδη υποσταλεί, πριν αλέκτωρ ...........

φωνήσαι τρίς...Με τη δεύτερη,για την ακρίβεια... Η αναβολή του Eurogroup, προκειμένου να υπάρξουν εγγραφες δεσμεύσεις των δυο κομμάτων, τα οποία απέμειναν να στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδημου, οδήγησε στην παράδοση και του τελευταίου "οχυρού" της ΝΔ.

Η υπογραφή του αρχηγού,που θα δοθει αυτη τη φορα ανευ πολλων συζητήσεων, έρχεται να επικυρώσει με δραματικό τροπο τη μεγάλη στροφή,απο την σκληρή αντιμνημονιακή ρητορεία, στην πλήρη και ανευ ορων υποταγή στις απαιτήσεις του Βερολίνου.
Η διαγραφή του ενός τέταρτου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μόνο το..."ορεκτικο"! Το κυρίως γεύμα ακολουθεί...
Και η χώνεψη πιστέψτε με θα είναι δύσκολη... Πολύ δύσκολη!

enikos.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.