Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αναβλήθηκε οριστικά το Eurogroup - Άγνωστο το γιατί - Η Γερμανία καθυστερεί τη βοήθεια ως μέσο πίεσης της Ελλάδας

- Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση για βοήθεια της Ελλάδας αναβάλλεται
- Η σύνοδος θα αντικατασταθεί με μία τηλεδιάσκεψη των υπουργών
- Αναμένεται πάντως την Τετάρτη να κλείσουν οι λεπτομέρειες για το PSI
- Η Γερμανία θέλει πρώτα να δει την εφαρμογή των μέτρων που ψήφισε η Βουλή

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) που ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση μιας νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αναβλήθηκε τελικά και θα πραγματοποιηθεί μια απλή τηλεφωνική διάσκεψη και η λήψη απόφασης άρα αναβάλλεται.

Σύμφωνα με τη κοινοτικές πηγές, δεν είναι ..........

έτοιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να δοθεί το πράσινο φως για το νέο σχέδιο διάσωσης και υπογραμμίζουν ότι προβλέπεται η διεξαγωγή τακτικής συνόδου του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Νωρίτερα, με μία λακωνική φράση "πολύ σύντομα" ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν έδωσε το στίγμα για το Eurogroup στις Βρυξέλλες και για το τί θα αποφασιστεί τελικά για τη βοήθεια στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Όλι Ρεν δήλωςε ότι πρέπει να είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να αποφασίσουμσε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και τόνισε πως μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Ωστόσο, η Γερμανία δεν θέλει στο Eurogroup να μην υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη απόφαση, αλλά να γίνει καταρχήν αποδεκτό το αίτημα της βοήθειας και εν συνεχεία ανάλογα με την εφαρμογή των μέτρων, τότε να ληφθεί η απόφαση. Έτσι οι γερμανοί θα πιέζουν την Ελλάδα έως ότου φτάσει κοντά η ημερομηνία για την πληρωμή του ομολόγου και έτσι μη μπορώντας να το αφήσει η Ελλάδα απλήρωτο θα υπακούει πιστά.

"Είναι πραγματικά προς το συμφέρον όλων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να προσπαθήσουν ώστε να λειτουργήσει και να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στην Ελλάδα", πρόσθεσε. "Κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες, ιδίως για τις μικρομεσαίες συνιστώσες της ελληνικής κοινωνίας, και αρνητικές περιπλοκές για την ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα", υπογράμμισε ο Ρεν.

Την αισιοδοξία του ότι κατά Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας, θα αποφασιστεί το επόμενο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας Ράινχολντ Μίτερλενερ, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μίτερλενερ, η έγκριση από την ελληνική Βουλή του «σκληρού πακέτου λιτότητας», αποτελεί «μια καλή βάση» για την αυριανή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, χωρίς όμως με αυτή (σ.σ. την απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας) να ξεπερνιούνται δια παντός όλες οι δυσκολίες.

newsit

Πρόσκληση για την κοπή πίτας του συλλόγου Κυπαρίσσιων "Η Αρκαδιά"




Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Γ. Μανώλης

Την απομάκρυνσή του από την ΝΔ δηλώνει, σε ανακοίνωση που διαμοίρασε σήμερα στη Βουλή, ο πρώην βουλευτής και ως πρόσφατα επικεφαλής του Συνδικαλιστικού τομέα του κόμματος, Γιάννης Μανώλης.

«Απαντώντας στο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος, ..........

μετά από υπόδειξη του Άρη, “ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο, ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε”, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μανώλης και συνεχίζει:

«Εμείς παραμένουμε σταθεροί στο δρόμο που ο πρόεδρος χάραξε και ακολουθούμε δυο χρόνια. Αυτός επέλεξε να αλλάξει δρόμο, κάνοντας τη μεγάλη στροφή, διαγράφοντας το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας και απειλώντας τα στελέχη, ότι αν δεν γίνουν δηλωσίες υπέρ του μνημονίου, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Συνεχίστε χωρίς εμάς κύριε πρόεδρε, χέρι χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου. Άλλωστε, δεν έχετε πια καμία διαφορά», καταλήγει στη δήλωσή του το πρώην στέλεχος της ΝΔ.

Real.gr

Ιδού τα 325 εκατ. ευρώ κύριε Βενιζέλο

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό πρωθυπουργό και πολιτικοί αρχηγοί γιατί ψάχνουν εδώ και 10 ημέρες να βρουν 325 εκατ. ευρώ για να κλείσουν την τρύπα του ελλείμματος όπως ζητάει η Τρόικα.

Κι επειδή την περασμένη Τετάρτη στο τελευταίο Eurogroup ο Βενιζέλος πήγε χωρίς λύση γι' αυτά τα 325 εκατ. ευρώ που ζητάνε επειγόντως οι τροϊκανοί να βρούμε, οι ευρωπαίοι υπουργοί έδιωξαν κακήν κακώς τον Βενιζέλο από το Eurogroup, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως το "σκουπίδι" και το πιο "αφερέγγυο κράτος της Ευρώπης".

Επειδή λοιπόν αύριο πάει πάλι στο Eurogroup .......

ο κ. Βενιζέλος, το newsbomb βρήκε τα 325 εκατ. ευρώ που μας ζητάνε και τα προσφέρει σαν λύση στον κ. Βενιζέλο.

Πού βρήκαμε τα λεφτά

25 εκατ. ευρώ από αυξημένες "δαπάνες ΝΑΤΟ"

Στον προϋπολογισμό του 2012, το μόνο κονδύλι που αυξήθηκε και μάλιστα κατά 22,5% είναι αυτό που αφορά στις "Δαπάνες ΝΑΤΟ"! Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα δώσει 25 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι για τις δαπάνες αυτές.

95 εκατομμύρια ευρώ από το δάνειο που χάρισε ο Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι το ελληνικό δημόσιο θα αποπληρώσει δάνειο που έλαβε το Μέγαρο Μουσικής για την ολοκλήρωση κτιριακών εγκαταστάσεων ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ. «Τα δάνεια του Μεγάρου είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο και πληρώνει όταν το Μέγαρο δεν μπορεί να ανταποκριθεί», ήταν η αφοπλιστική δήλωση του!

100 εκατομ. ευρώ από ενοίκια για τα ακίνητα του Δημοσίου

Το υπέρογκο ποσό των 8,3 εκατομμυρίων ευρώ πληρώνει σε μηνιαία βάση το Δημόσιο για να στεγάζει τις υπηρεσίες του, τη στιγμή μάλιστα που τα κτίρια που του ανήκουν παραμένουν ανεκμετάλλευτα, όπως προκύπτει από... στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Τουλάχιστον 250 εκατομμύρια ευρω αποζημίωση από τη Siemens για ζημιά του Δημοσίου

Τον Δεκέμβριο του 2011, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, επέβαλε πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων σε βάρος της Siemens από για τη σκανδαλώδη δραστηριότητά της στην Αργεντινή. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν εκεί είναι με αυτές της Ελλάδας.

Στην χώρα μας, η εξεταστική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αρχικά εκτίμησε την ζημιά του Δημοσίου στα 2 δισ. ευρώ, όμως κυβερνητικοί κύκλοι υπολογίζουν το ύψος στα 5 δισ.! Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει εξωδικαστικά για το Δημόσιο από τη Siemens ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη (12/01/2012) "την υπόθεση χειρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος".

Newsbomb

Επενδύσεις στην Ελλάδα ζητάει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Πακέτο ανάπτυξης και επενδύσεων πρέπει να δοθεί επειγόντως στην Ελλάδα, επικουρικά προς τα μέτρα λιτότητας, τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα "Rheinische Post" ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και πρόεδρος πλέον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ προειδοποιεί ότι διαφορετικά και αυτά τα χρήματα θα εξατμιστούν όπως τα προηγούμενα πακέτα.

Ο κ. Σουλτς ασκεί κριτική στις ηγεσίες των ...........

κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί «οδηγούν την Ελλάδα σε μια αδιέξοδη οικονομική ύφεση» και διευκρινίζει: «Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι βεβαίως απαραίτητη, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι επενδύσεις που θα δώσουν στον πληθυσμό μια πραγματική προοπτική για το μέλλον», αναφέροντας ενδεικτικά επενδύσεις στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, την επέκταση δρόμων, σιδηροδρόμων και λιμανιών.
«Κάντε διακοπές στην Ελλάδα»
Σε παράλληλο πνεύμα κινούνται και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να πηγαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα «χρειάζεται επειγόντως οικονομική ανάπτυξη και ο τουριστικός τομέας πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός», λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής με δήλωσή του στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» και σημειώνει: «Οποιος έχει σκεφτεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, μπορεί τώρα να στείλει ένα μήνυμα. Ο κάθε τουρίστας είναι βοήθεια για τη χώρα. Αλλά τώρα τον Φεβρουάριο, που ο τουρισμός είναι νεκρός».

Sofokleous in

Για ποιους είναι υποχρεωτική η φοροκάρτα

Toυς όρους διάθεσης και χρήσης της φοροκάρτας, η οποία έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από τις 3 Οκτωβρίου, καθορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Στην απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της φοροκάρτας και διευκρινίζεται ότι για συναλλαγές οι οποίες έχουν καταγραφεί στις κάρτες από 3 Οκτωβρίου 2011 και μετά, δεν χρειάζεται οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τα πρωτότυπα των αποδείξεων στην Εφορία.

Η χρήση της κάρτας παραμένει προαιρετική, ενώ ........

μέχρι σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί 50.091 τέτοιες κάρτες απο καταναλωτές, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπεται οτι:

- Ο χρήστης της Κάρτας Αποδείξεων υποχρεούται να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της, μέσω διαδικτύου (internet) και με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS). Για λόγους ορθής χρήσης, είναι δυνατό να δηλωθούν έως τρεις κάρτες για έναν ΑΦΜ εντός ενός μήνα, είτε λόγω αντικατάστασής τους, σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας, είτε λόγω διάθεσής τους σε προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του.

- Κατά τη συναλλαγή με επιτηδευματία, που διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), o φορολογούμενος πολίτης μπορεί να χρησιμοποιεί την Κάρτα Αποδείξεων για την καταγραφή του ποσού της απόδειξης. Η συναλλαγή αποστέλλεται στο κέντρο επεξεργασίας του φορέα εκκαθάρισης, που παρέχει το συγκεκριμένο POS. Στη συνέχεια οι συναλλαγές αυτές αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

- Με βάση την αποστολή των στοιχείων της συναλλαγής, καταγράφονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών τα βασικά στοιχεία της απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό) στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου.

Οι φορολογούμενοι έχουν πρόσβαση στις προσωπικές τους μερίδες μέσω διαδικτύου.

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Ζάκυνθο σε διάστημα λίγων λεπτών

Πριν από λίγα λεπτά (περίπου στις 3.20 μμ) πραγματοποιήθηκαν δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο νησί της Ζακύνθου.

Οι δονήσεις συνοδεύοταν και από θόρυβο και ανησύχησαν ιδιαίτερα τους κατοίκους. Το ευχάριστο ήταν πως η διάρκειά τους ήταν λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Το ioniansports.gr θα σας κρατά ενήμερους για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας, ενώ αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος, το εστιακό βάθος και το επίκεντρο.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ώρα 3.48 μμ)

O σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ..........

Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σε βάθος 22 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο προσδιορίζεται στη Ζάκυνθο, 220 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: ioniansports.gr

Επαναδιαπραγμάτευση????

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κύριε Σαμαρά, «διορθώστε με, παρακαλώ!»

Έγραψα πριν μερικές μέρες σε άρθρο μου στα blogs για τις δύο όψεις του πρωτόγνωρα πρωτότυπου «κάλπικου» πολιτικού νομίσματος, όπου στη μία όψη φιγουράρει η ιστορικά «ανιστόρητη» πλέον φράση του κ Παπανδρέου στις εκλογές του 2009 «…Λεφτά Υπάρχουν» και στην άλλη το απόφθεγμα-δέσμευση που ακούστηκε στο Ζάππειο 1 και εδραιώθηκε στο Ζάππειο 2 του κ Σαμαρά (θα το ακούσουμε πολλές φορές φοβάμαι μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές) «θα επαναδιαπραγματευθώ» τα …μνημόνια!”
Δεν θα σχολιάσω τις αμφιβόλου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ........

φιλοσοφίας και βάσης αποφάσεις των Αρχηγών Κομμάτων να διαγράψουν τους βουλευτές και τις
Βουλευτίνες που ΔΕΝ υπάκουσαν στα κελεύσματα των κκ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τον ΟΡΚΟ τους (εάν έχω άδικο διορθώστε με κ Παπούλια) ψήφισαν το βράδυ της Κυριακής «Κατά Συνείδηση»…

Δεν θα σχολιάσω την οργίλη έκφραση του κ Σαμαρά που φέρεται να είπε και να δεσμεύεται ότι «θα βγάλει τις κουκούλες» των γνωστών-αγνώστων!
Από χτες Δευτέρα 13 (ευτυχώς όχι Τρίτη) Φεβρουαρίου, την επόμενη μέρα που άφησε πληγωμένη την Ελλάδα, σε αποσύνθεση τη Βουλή, και καμένη την Αθήνα ακούω τη θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ Μέρκελ η οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ λέει στο γνωστό της στυλ, ορθά-κοφτά:

Οι Έλληνες Κυβερνώντες οφείλουν να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου…Δεν προβλέπεται και ΔΕΝ θα υπάρξει καμία αλλαγή στα ψηφισθέντα…
Επειδή αρχίζει και διαφαίνεται αμυδρά πιθανό ότι κινδυνεύετε να γίνεται ο Πρωθυπουργός που θα κληθεί ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΛΑ όσα ψηφίσανε οι 200 εκπρόσωποί μας προχτές, και επειδή άκουσα αυτά που είπε η κ Μέρκελ για να μην βρεθώ ως Έλληνας ψηφοφόρος (που φυσικά εσάς ΔΕΝ θα σας ψηφίσω) στην ίδια κωμικοτραγική θέση που βρέθηκα μετά τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 (στις οποίες φυσικά ΔΕΝ ψήφισαν τον κ – «λεφτά υπάρχουν» - Παπανδρέου):

Κύριε Σαμαρά, «Διορθώστε με, παρακαλώ!»

Εργασία από απόσταση

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Η εργασία από απόσταση είναι η νέα τάση και αξιοποιείται από ολοένα περισσότερους επαγγελματίες. Έχει, όμως, και τα δικά της μικρά μυστικά ασφάλειας.

Ο βολικός χαρακτήρας της εργασίας από απόσταση και η άνεση που παρέχει το να μπορεί κανείς να βρίσκεται οπουδήποτε, αλλά να μην χάνει την επαφή με τον επαγγελματικό κόσμο, αποτελούν βασικά στοιχεία του φαινομένου του teleworking.

Εκείνο όμως το στοιχείο που κάνει την διαφορά στην ..........

καθημερινή επαγγελματική πρακτική όσων επιλέγουν το teleworking, είναι η επαφή με την τεχνολογία, η χρήση εξελιγμένων φορητών υπολογιστικών συστημάτων, mobile internet, κινητών τηλεφώνων με σύνδεση στο internet.

Εννοείται ότι μαζί με την ευκολία εργασίας και τη χρήση της υψηλής τεχνολογιας, έρχεται και ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος κίνδυνων που ενδέχεται να κάνουν δύσκολη την δουλειά σας. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να είστε πάντοτε προστατευμένοι.

Χρήσιμο θα ήταν να μην εμπιστεύεστε πάντοτε τους κοινόχρηστους υπολογιστές για να φέρετε εις πέρας την εργασία σας. Καλά είναι τα internet café, αλλά εάν πρέπει να δουλέψετε μια σημαντική παρουσίαση η ένα κείμενο κάποιας βαρύτητας, θα σας προτείναμε να βασιστείτε στο δικό σας φορητό υπολογιστή. Σε καμία περίπτωση μη βάζετε password η άλλου είδους κωδικούς πρόσβασης σε κοινόχρηστους υπολογιστές, αφού ποτέ δεν ξέρετε αν είναι μολυσμένοι η όχι. Όταν κάνετε surfing στοWeb η chatting μέσα από ένα internet café, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή που έχει εγκατεστημένη μια up-to-date έκδοση εφαρμογής antivirus.

Επιπλεον, καλό θα είναι να λάβετε και επιπλεον μέτρα. Αρχικά μην ενεργοποιείτε την επιλογή της αποθήκευσης των password στον τοπικό υπολογιστή, αν θέλετε να μπείτε σε προσωπικούς σας λογαριασμούς από κάποιον κοινόχρηστο υπολογιστή. Αυτό θα επιτρέψει στον επόμενο χρήστη να δει όλους σας τους λογαριασμούς. Επίσης ελέγξτε αν ο υπολογιστής είναι μολυσμένος η όχι. Στο πρώτο ύποπτο σημάδι (pop-ups, malfunction κλπ) σταματήστε αμέσως τη χρήση του. Τέλος μη χρησιμοποιείτε ποτέ κοινόχρηστους υπολογιστές για να κάνετε τραπεζικές συναλλαγές.

Ασφαλής χρήση οποιουδήποτε υπολογιστή χωρίς ενημερωμένο λογισμικό προστασίας και firewall δεν νοείται στη σύγχρονη εποχή, όποιο λειτουργικό σύστημα και αν χρησιμοποιείται. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και οι Mac είναι πλεον ευάλωτοι σε επιθέσεις.

Ειδικά εάν πρόκειται για εργαλείο που σας βοηθά στο επάγγελμα σας, τότε υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να υπάρχει όλη η απαραίτητη ασπίδα προστασίας εγκατεστημένη στο σύστημα σας.

Εγκαταστήστε, λοιπόν, τα πιο πρόσφατα security patches για τις εφαρμογές σας. Οι απατεώνες του κυβερνοχώρου προωθούν συχνά επιθέσεις που εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στις ευρείας χρήσεως εφαρμογές. Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης συνεχώς ενημερώνουν τους χρήστες για συμπληρώματα ασφάλειας, τα οποία διατίθενται για να επιλύσουν τα προβλήματα που ανιχνεύονται. Εάν οι εφαρμογές σας δεν σας ειδοποιούν αυτόματα για την διαθεσιμότητα αυτών των αναπροσαρμογών, τότε πρέπει να μπαίνετε περιστασιακά στην επίσημη σελίδα του προϊόντας και να ελέγχετε για τυχόν security patches που υπάρχουν διαθέσιμα προς εγκατάσταση.

Τα ασύρματα δίκτυα μπορεί να είναι πηγή προβλημάτων. Μη συνδέεστε σε ασύρματα δίκτυα Wi-Fi που δεν έχουν ενεργοποιημένη ασφάλεια, αφού έτσι μπορεί να συνδεθείτε άθελα σας σε δίκτυα από hackers που κλέβουν πληροφορίες και τις διακινούν μέσω διαδικτύου. Ακόμα και αν πρέπει να πληρώσετε για τη σύνδεση, είναι πάντα προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ασφαλή και αξιόπιστα δίκτυα.

Πολλά από τα νέα laptops που κυκλοφορούν στην αγορά διαθέτουν λύσεις ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλίσει η επένδυση του χρήστη και να προστατευτούν τα δεδομένα του.

Υπάρχουν ειδικές σουίτες εργαλείων ασφάλειας και διαχείρισης, που ενσωματώνονται σε ένα ενιαίο για τον χρήστη interface. Πολλά από αυτά τα συστήματα σας επιτρέπουν την αποθήκευση και κρυπτογράφηση όλων των χρήσιμων αρχείων έτσι ώστε, ακόμη και αν κλαπεί το notebook., να μην υπάρχει πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα. Μερικές φορές παρέχεται αυτοματοποιημένη λύση για διαχείριση του υπολογιστή αυτόματα και από απόσταση. Είναι απαραίτητο να σβηστούν τα δεδομένα σας από απόσταση, να κλειδωθεί ο υπολογιστής η να καταστεί μη προσβασιμος σε όλες τις λειτουργίες, ενώ και η πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία είναι αδύνατον να επιτευχτεί. Αν ο υπολογιστής βρεθεί και πάλι στα χέρια του νόμιμου κατόχου, αυτός μπορεί εύκολα να τον ξεκλειδώσει.

Ένα σύστημα που χρησιμοποιείται για καθημερινή εργασία οφείλει να έχει αντίγραφα ασφαλείας σε ένα προστατευμένο μέρος. Έτσι, πρέπει να έχετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με το έργο του backup. Θα ήταν πιο πρακτικό να μην το έχετε μαζί σας διαρκώς αφού στην απευκταία περίπτωση που θα σας κλέψουν την τσάντα με τον φορητό υπολογιστή, θα ήταν ακόμα πιο τραγικό να χάσετε και το αντίγραφο ασφαλείας της εργασίας σας. Εάν αγοράσετε άλλο σύστημα, θα μπορέσετε με άνεση να επαναφέρετε όλα τα στοιχεία της εργασίας σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο και έτσι να συνεχίσετε απρόσκοπτα τη δουλειά σας σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Εάν τα δε3δομενα σας είναι πολύ υψηλής αξίας και δεν μπορείτε να αντέξετε ούτε καν την ιδέα του να τα χάσετε, μπορείτε να προβείτε σε ειδικά προγράμματα ασφάλισης εξοπλισμού η/και όγκου δεδομένων, έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο σε περίπτωση κλοπής η καταστροφής. Αυτό βέβαια είναι μια ενέργεια που θα σας κοστίσει και δεν συνιστάται για ελεύθερους επαγγελματίες που απλώς γράφουν κείμενα η εκτελούν web εργασίες. Είναι μια πρακτική που θα ακλουθούσε μια εταιρεία για τους υπαλλήλους της, οι οποίοι εργάζονται από απόσταση για εκείνη, και θα επέλεγε ένα πακέτο ασφάλισης για όλους μαζί, προκειμένου να ασφαλίσει τα δεδομένα της και τον τεχνολογικό της εξοπλισμό.

Συμπερασματικά, λοιπόν, η τηλε-εργασία είναι μια κυρίαρχη τάση των καιρών και μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα πλέγμα συνεργασιών που μπορούν να βοηθήσουν το εισόδημα σας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ακλουθείτε βασικές αρχές ασφαλείας, όπως αυτές που αναφέρουμε παραπάνω, και έτσι θα μπορείτε να ακλουθείτε το motto που λέει ότι εργασία και χαρά πάνε μαζί!

Επισκέψεις και αυτοψίες Αλευρά

Χθες 13-02-2012, επισκεφθήκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Αλευράς με την μελετήτρια Μαριλένα Φράγκου, τον κ. Σταύρο Καρτερολιώτη μηχανικό, Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων, τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Σπυρ. Κοντοθανάση και εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων την περιοχή της Ανάληψης. Εκεί αποφασίσθηκε ότι θα γίνει μελέτη προστασίας της εκβολής του χειμάρρου «Μουρτιά».

Στη συνέχεια έγινε αυτοψία στο Πεταλίδι (πρώτη φωτό) και ..........

αποφασίσθηκαν εργασίες , που θα γίνουν στην προβλήτα του λιμανιού, λόγω εκτεταμένων ζημιών. Δεσμεύθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ότι πρέπει να γίνει οριοθέτηση ζώνης λιμένα. Επίσης δεσμεύθηκε ότι όταν ολοκληρώσει τις εργασίες που πραγματοποιεί ο πλωτός γερανός , θα καθαρίσει και την είσοδο του λιμανιού Πεταλιδίου.

Παράλληλα προωθούνται μελέτες στον Άγιο Ανδρέα , έχει ήδη συνταχθεί η ΜΠΕ, Άμεσα θα γίνει εκβάνθυση του στομίου και της λιμενολεκάνης του Αγίου Ανδρέα από τον πλωτό γερανό . Δεσμεύθηκε να διαθέσει τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο Δήμο Μεσσήνης,για την προσωρινή τακτοποίηση των ογκολίθων που υπάρχουν μπροστά από τα ξενοδοχεία της περιοχής για την προστασία τους.

Στην αυτοψία στην Κορώνη, (Διπλανή φωτό) παρουσία της μελετήτριας αποφασίσθηκε να γίνει ακτομηχανική μελέτη, για την προστασία της λιμενολεκάνης και της παραλίας στο Αρτάκι. Στην επίσκεψη στη Κορώνη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρης και η Αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ: Εξουσιοδότησεις συνεργείων επισκευής αγροτικών μηχανημάτων

Όσα συνεργεία επισκευής αγροτικών μηχανημάτων επιθυμούν να λάβουν εξουσιοδότηση ώστε να εκδίδουν βεβαιώσεις καλής τεχνικής και λειτουργικής κατάστασης για πάσης φύσεως αγροτικά μηχανήματα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας
-Διοικητήριο
-2ος όροφος
– 221 γραφείο
- τηλέφωνο επικοινωνίας 2721-3-61221,2721-3-61227. ( Πληροφορίες κ. Δ. Νάστος, κ.
Γ. Αντωνοπούλου )

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να ............

πληρούν τα συνεργεία είναι οι εξής :
1 . Να έχουν σε ισχύ από τριετίας άδεια λειτουργίας συνεργείου επισκευής αγροτικών μηχανημάτων ή να έχουν συμπληρωθεί τρία έτη από την έναρξη επαγγέλματος από την Εφορία .
2 . Στον εξοπλισμό τους θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα ακόλουθα :
- Τράπεζα εργασίας με σφιγκτήρα (μέγγενη )
- Μικροεργαλεία χειρός :
Κασετίνα πλήρη μετρικών εργαλείων (με καρυδάκια μέχρι 75 mm )
Αεροσυμπιεστή 7-10 BAR
Γρύλλο 5 tn και κροκόδειλο
Συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης
Δυναμόκλειδα ( 0 έως 3,5 – 0 έως 20 και 0 έως 80 KPM )
Συμπιεσόμετρο κινητήρα
Αερόμετρο
Βολτόμετρο
Κλειδιά εγχυτήρων (μπεκ )
Πυκνόμετρο συσσωρευτών (μπαταριών )
Τρίποδα ρυθμιζόμενου ύψους
Γρασσαδόρους

ερί της καταλληλότητας ή όχι του συνεργείου θα αποφανθεί η Επιτροπή ελέγχου γεωργικών μηχανημάτων και αχρήστευσης κρατικών πινακίδων .

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους του ΟΕΕΚ

Σήμερα, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά εκπρόσωποι των εργαζομένων στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που καταργούνται, η Χαρά Νίκα από την Εργατική Εστία, η Μπεσσή Βασιλική από τον ΟΕΚ και η Καλογεροπούλου Έφη από το βρεφονηπιακό σταθμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την απόλυτη κατανόησή του στην αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον τους.
Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους , ............

δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.
Τέλος επισήμανε ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ως περιφέρεια θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.

Τι εθνικότητας να είναι ο Αδάμ και η Εύα.



Μας το έστειλε ο αγαπητός μας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Πιπερόπουλος
Δείτε:












ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

1. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αρνούμαστε τη νέα δανειακή σύμβαση που αποφάσισε η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
2. Μετά από δύο χρόνια καταστροφικής πορείας, η σύμβαση αυτή αναπαράγει κι επιτείνει τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές ανισορροπίες του πρώτου Μνημονίου.

• Μεταθέτει σε συντριπτικό βαθμό το κόστος της..........

κρίσης στα ευρύτερα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα, το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά και αφήνει ουσιαστικά στο απυρόβλητο τις κοινωνικές δυνάμεις που μας οδήγησαν ως εδώ, τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, τις αργομισθίες των «ημετέρων» των κατεστημένων κομμάτων, το «μαύρο» χρήμα (λαθρεμπόριο, πορνεία, ναρκωτικά) και τη λεηλασία του περιβάλλοντος.
• Αρνείται να κάνει την απλή διαπίστωση πως το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα είναι κυρίως ζήτημα εσόδων και όχι δαπανών και να ρίξει το βάρος του σε τρόπους συλλογής του κοινωνικού πλούτου που υπεξαιρείται από τη διαφθορά και την παραοικονομία.
• Είναι ένα πρόγραμμα ιδεοληπτικό και αντιπαραγωγικό, που δεν πρόκειται να επιλύσει το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, να προωθήσει την Ελλάδα στο δρόμο της βιωσιμότητας, αλλά αντίθετα, την οδηγεί ακόμα πιο σίγουρα στο δρόμο της χρεοκοπίας. Βασικός του στόχος, όπως δείχνει και η ένταξή της στο αγγλικό δίκαιο, είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών της Ελλάδας και των τραπεζών και όχι της ελληνικής κοινωνίας.

3. Η μείωση της φοροδιαφυγής, η πάταξη της διαφθοράς και η μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι αλλαγές που οφείλουν να γίνουν. Δεν νομιμοποιούν όμως την εφαρμογή του νέου Μνημονίου.

4. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις καταστροφικές κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά επιλογές των ελληνικών κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων και του συντηρητικού άξονα των Μερκοζί στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:

- Άμεση διεξαγωγή εκλογών. Η παρούσα κυβέρνηση και το κοινοβούλιο δεν έχουν τη λαϊκή στήριξη και απέχουν από τις επιθυμίες των πολιτών. Την τελευταία διετία, το πολιτικό σύστημα έχει υποστεί αλλεπάλληλες ήττες και φέρει την κύρια ευθύνη για την καταστροφική πορεία της χώρας. Στη συνείδηση των πολιτών αποτελεί ένα αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό, που οδηγεί τη χώρα από την περιβαλλοντική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στη διάθεση της στην καταλήστευσή της από κεφάλαια του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μόνο μια νέα Βουλή, με λαϊκή νομιμοποίηση μπορεί να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και πληροφόρηση των κομμάτων και των πολιτών. Ζητάμε λογιστικό έλεγχο του χρέους, προσωρινή αναβολή πληρωμών των δανειστών μας και αθέτηση πληρωμών, με παραμονή της χώρας στο ευρώ.

- Υιοθέτηση των προτάσεων του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, για οικονομική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλαγή των συνθηκών σε ομοσπονδιακή κατεύθυνση, αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ κι έκδοση ευρωμολόγου. Στην κατεύθυνση αυτή σημαντικό πρώτο βήμα είναι ο σχηματισμός ενός ευρωπαϊκού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής και της φυγής κεφαλαίων από τα κράτη μέλη.

- Άμεση διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με άξονες:
• Διεύρυνση της δημοκρατίας, αναμόρφωση των πολιτικών θεσμών και της μορφής διακυβέρνησης της χώρας (άμεση δημοκρατία, αποκέντρωση, διαφάνεια κ.λπ.).
• Παραμονή στο Ευρώ με οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Πράσινο σχέδιο βιώσιμου αναπροσανατολισμού και αναδιάρθωσης της οικονομίας με ταυτόχρονη πάταξη των καρτέλ.
• Ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα με βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση και αναδιανεμητική φορολογική μεταρρύθμιση με επαρκή έσοδα και δίκαιη κατανομή των βαρών. Μέρος του σχεδίου θα πρέπει να είναιη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό.

5. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούμε σήμερα πόλο συσπείρωσης για τους πολίτες που θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε τη δύναμη Ευθύνης, Αλήθειας, Δικαιοσύνης και Προοπτικής. Αυτό είναι που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, όχι μόνο στο δύσκολο αγώνα κατά της κρίσης, αλλά και πέραν αυτής, για την περίοδο της ανοικοδόμησης μιας χώρας καταλυτικά δημοκρατικής, οικολογικά παραγωγικής, και κοινωνικά και περιβαλλοντικά δίκαιης, σε μια ενωμένη δημοκρατική Ευρώπη!

Εκ μέρους του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Αναπλ. Μέλος του παν.Συμβουλίου
Υπεύθυνη οργανωτικού Πελοποννήσου

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Φεβρουρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Χρόνια Πολλά σε όλους τους ερωτευμένους.