Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ





Οι 2 όψεις ενός «κάλπικου» πολιτικού νομίσματος…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Παρακολουθώντας τις ομιλίες των δύο «Συν-Εταίρων» στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με ΟΛΙΓΗ Νέα «Νέα Δημοκρατία» της ΠΟΛΑΝ και από σήμερα χωρίς ΛΑΟΣ) διαπιστώνω, όπως πιστεύω κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που διαθέτουμε ελάχιστο «μυαλό», ότι το ΝΟΜΙΣΜΑ ήταν «κάλπικο»:

Τελικά οι δύο συμφοιτητές του Amherst College της Μασαχουσέτης συνθέτουν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τις δύο όψεις ενός πρωτόγνωρου, πρόσφατα γεννηθέντος στην σύγχρονη Ελλάδα "κάλπικου» πολιτικού νομίσματος.
Ο κ Παπανδρέου μας έδειξε την μία όψη αυτού του............

πολύ επιτυχημένου επικοινωνιακού νομίσματος στις εκλογές του 2009 με το ιστορικό πλέον "Λεφτά Υπάρχουν" και στη συνέχεια την παράδοση της χώρας στο Πρώτο Μνημόνιο και την Τρόικα…

Ο κ Σαμαράς, που φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός μας στις επόμενες εκλογές (Αντώνη Σαμαρά, πόσο γρήγορα ξέχασες την 19η Φεβρουαρίου 2012) μας δείχνει κιόλας την δεύτερη όψη του ίδιου κάλπικου πολιτικού νομίσματος με αυτό το αναιτιολόγητα και άλογα ανιστόρητο σλόγκαν "Θα το επαναδιαπραγματευθώ" την ώρα που φροντίζει για την παράδοση ΟΛΟΥ του Εθνικού μας πλούτου στους «Δανειστές» μας...

Και να πτωχεύσουμε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, με την παρούσα Ισχύουσα Νομοθεσία της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ κανείς ΔΕΝ μπορεί να μας βγάλει από το ΕΥΡΩ (έτσι και αλλιώς …ζήτω που μας κάψανε) εάν ΔΕΝ το θελήσουμε εμείς!
Στο Amherst, όπως γνωρίζουν πλέον οι Έλληνες, πήραν και οι δύο πρωταγωνιστές κκ Παπανδρέου και Σαμαράς το βασικό πτυχίο Bachelor....

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος επεδίωξαν να πάρουν...Doctorate καθώς τους γοήτευσε περισσότερο η Πολιτική!
Πάντως αύριο Κυριακή με τόσες παραιτήσεις τα 253 ΝΑΙ που γέννησαν την νέα Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Dr Παπαδήμο (με ΟΛΙΓΗ Νέα «Ν.Δ.» και ακόμη πιο λίγο ΛΑΟΣ) θα μειωθούν…

Να θυμηθώ, πριν κλείσω, τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ Γιώργο Κασιμάτη ο οποίος χαρακτήρισε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ χωρίς τουλάχιστον 180 Βουλευτές αλλά με την συμμετοχή 2 επιφανών καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου τους Υπουργούς κκ Βενιζέλο και Λοβέρδο!...
Κοντός Ψαλμός αλληλούια για την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ Κυβέρνηση με την πλήρη στήριξη του…ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ κ Σαμαρά (ο κ Καρατζαφέρης είχε πει ΝΑΙ στο μνημόνιο, όπως θυμόμαστε και μάλλον θα πει ΟΧΙ αύριο)…
\Εάν αύριο, φίλοι μου, το Νέο Μνημόνιο πάρει όχι μόνο 151 αλλά 180 ΝΑΙ μπορεί να κατοχυρώσει την… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάνει θραύση.

Εκφράζει όλους τους Έλληνες.




Μήνυμα Αναγνώστριας: Ανοικτή επιστολή προς κάθε Συνέλληνα

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,

Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, η χώρα μου κινδυνεύει. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα, οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών, του Δ’ Ράιχ και της τρόικας, αύριο θα υπογράψουν τη θανατική καταδίκη ενός ολόκληρου λαού.

Τα μέτρα λιτότητας, η φοροεπιδρομή, η ..........

ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας μέσω του τέλους ακινήτων, η περικοπή μισθών και συντάξεων, οδηγούν το εύρωστο δυναμικό της χώρας στη μετανάστευση και τις ευπαθείς ομάδες σε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Συνέλληνες,

Ανήκω στη γενιά που πήρε στις πλάτες της αμαρτίες άλλων. Ανήκω στη γενιά που θα πάψει να ονειρεύεται, που θα πάψει να ΖΕΙ.

Οι συνομήλικοι μου είναι άνεργοι. Και όσοι από αυτούς δεν αποχωρούν για το εξωτερικό ψάχνοντας μία καλύτερη ζωή, επιστρέφουν στις πατρογονικές εστίες προκειμένου να ζήσουν ξανά με τους γονείς τους που με κουτσουρεμένες συντάξεις, προσπαθούν να προσφέρουν τα προς το ζην στα εξαθλιωμένα τέκνα τους.

Για οικογένεια; Παιδιά; Ούτε λόγος!

Είμαι 27 ετών. Το μόνο μου όπλο, οι ιδέες και η πένα μου.

Γι’ αυτό, το μόνο που ζητώ από σας είναι να θυμηθείτε ΠΟΙΟΙ είστε.

Είστε οι απόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Γέρου του Μοριά.

Από τα σπλάχνα σας ξεπήδησαν φάροι του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και της ιστορίας.

Εσείς γεννήσατε το Θεοδωράκη, το Χατζηδάκη, τον Ελύτη, το Σεφέρη.

Εσείς σηκώσατε το λάβαρο της επανάστασης ένα ανοιξιάτικο πρωινό του 1821.

Εσείς είπατε ΟΧΙ στον Ιταλό κατακτητή και ποτίσατε με το αίμα σας τα αλβανικά βουνά.

Εσείς φυλακισθήκατε, βασανιστήκατε, εξευτελιστήκατε κατά τη διάρκεια της επταετίας γιατί ζητούσατε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Τούτες τις ώρες, σας ζητώ για άλλη μία φορά να σταθείτε αντάξιοι των περιστάσεων.

Σας ζητώ, να βγείτε στο δρόμο και να διεκδικήσετε αυτά που σας στέρησαν.

Σας ζητώ, να αφήσετε στην άκρη όσα σας χωρίζουν και να εστιαστείτε μόνο σε αυτά που σας ενώνουν.

Αν γίνουμε ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, τότε το μέλλον μας ανήκει.

Αλεξάνδρα Τράγκα

Πάνος Καμμένος: «Όλοι μαζί θα τελειώσουμε τα τσογλάνια της Μεταπολίτευσης»

Με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Ευβοίας της Ν.Δ. και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπού, Κ. Μαρκόπουλου, ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, ο Πάνος Καμμένος σχολίασε στο facebook, αναφερόμενος στους Παπανδρέου – Σαμαρά και όποιους άλλους παίρνει η μπάλα:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ...........

ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ .
ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



Παραιτήθηκαν απο την Βουλευτιή τους έδρα Πέμη Ζούνη και Δ. Βαρβαρήγος

Την παραίτηση της από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζεται στην Βουλή, η κ Πέμυ Ζούνη. Η ηθοποιός εξηγώντας την απόφασή της είπε χαρακτηριστικά " Μετά από δυόμιση χρόνια προσπαθειών, δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα". Η πρώτη επιλαχούσα του ΠΑΣΟΚ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, είναι η ηθοποιός κ Άννα Βαγενά.

ΠΑΣΟΚ-Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο κ Δ. Βαρβαρίγος

Επίσης επιστολή με την οποία δηλώνει ότι .............

παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής και ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Κουσελάς: Θα ψηφίσω κατα συνείδηση.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω την διαδοχική αλλά σταθερή διάλυση του κοινωνικού κράτους με τον αργό θάνατο του συνταξιούχου και το κλείσιμο φορέων όπως ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία. Δεν θα πρέπει να πάει αύριο έτσι το άρθρο στην Ολομέλεια. Επιφυλάσσομαι να σας ακούσω και σας δηλώνω ότι θα ψηφίσω κατά συνείδηση».

Αυτό δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της ........

Βουλής όπου συζητείται η νέα δανειακή σύμβαση, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Η αγορά τηλεόρασης είναι ένα θέμα που καίει πλέον πολύ κόσμο. Οι τιμές έχουν πέσει συγκριτικά με περασμένα χρόνια, καθιστώντας τις επίπεδες τηλεοράσεις προσιτές στην συντριπτική πλειονότητα του κοινού και ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν να αντικαταστήσουν την παλιά τους τηλεόραση με μια καινούριας τεχνολογίας.
Τι θα πρέπει να προσέξει κανείς, σε τι είδους τηλεόραση θα καταλήξει, πόσο σημαντικός είναι ο αριθμός ανανέωσης και πόσες είναι οι ιδανικές ίντσες;
Δύσκολα ερωτήματα που ζητούν απάντηση αλλά .........

μην σικάτε. Εμείς είμαστε εδώ.

Αποκωδικοποίηση MPEG4

Κατ αρχας λόγω της επερχομένης αλλαγής στην μετάδοση των καναλιών και την μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνική αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι το αν η τηλεόραση διαθέτει ψηφιακό δέκτη για τη λήψη των ψηφιακών καναλιών και σε ποιο σύστημα δουλεύει ο αποκωδικοποιητης. Θα πάρετε τηλεόραση που ο αποκωδικοποιητης θα δουλεύει στο σύστημα MPEG-4. Οποιοδήποτε άλλο σύστημα διαθέτει ο αποκωδικοποιητης της τηλεόρασης που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε απλά δεν θα δουλεύει και θα χρειαστείτε να αγοράσετε έναν καινούριο αποκωδικοποιητη σε σύστημα MPEG-4

LCD PLASMA η LED;

Στην συνέχεια αυτό στο οποίο θα πρέπει να κατασταλάξετε είναι ο τύπος της. Το ότι όλες είναι επίπεδες δεν λέει τίποτα, αφού διακρίνονται κατά βάση σε Plasma, LCD και LED, με τις τελευταίες μόλις πρόσφατα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα ράφια των καταστημάτων. Οι πιο κοινοί τύποι τηλεόρασης είναι οι Plasma και LCD.

Οι πρώτες είναι καταλληλότερες για σκοτεινότερο περιβάλλον όντας φωτεινότερες.

Ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια από ότι οι LCD, έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, ενώ παραδοσιακά παρουσιάζουν πρόβλημα με τις εικόνες που «καίγονται» στην οθόνη, όπως για παράδειγμα, το λογότυπο ενός καναλιού- αν παρακολουθείτε δηλαδή συνέχεια ένα κανάλι, τότε το σήμα του «χαράσσεται» μόνιμα στην τηλεόραση σας.

Οι LCD τηλεοράσεις από την άλλη, στην παρούσα φάση προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας, με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης, έμφαση στην λεπτομέρεια (απόρροια του μεγάλου αριθμού pixels ανά τετραγωνική ίντσα) και ικανοποιητική διάρκεια ζωής και κατανάλωση ενέργειας, οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, αποτελούν την ιδανική αγορά για τον μέσο καταναλωτή. Στο εμπόριο θα βρείτε και τις LED τηλεοράσεις οι οποίες βασίζονται στην ομώνυμη τεχνολογία και υπερέχουν σε θέματα ποιότητας, αντίθεσης και φωτεινότητας καθώς και κατανάλωσης.

Πράγματι, αν βάλετε μια LED δίπλα σε μια LCD τηλεόραση, οι διαφορές θα είναι εμφανέστατες, ωστόσο σε επίπτωση που κλείνετε προς την πρώτη θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τιμή της μπορεί να είναι διπλάσια μιας αντίστοιχης (σε ίντσες και ποιότητα) δεύτερης!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τις 3D τηλεοράσεις, οι οποίες εξαπλώνονται σιγά-σιγά, αλλά αφ ενός δεν είναι ακόμα διαθέσιμες στην ελληνική αγορά και αφ ετέρου, όπως και κάθε τι καινούριο, οι τιμές είναι απαγορευτικές. Έτσι σας συνιστούμε υπομονή.

100,200 η .600 Hz;

Τους τελευταίους μήνες οι εταιρείες κατασκευές τηλεοράσεων έχουν επιδοθεί σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, αυτόν των Hz. Από τα 50πήγαμε στα 100, από τα 100 στα 200 και από κει στα 600 Hz! Μήπως όμως υπερβάλλουμε-ως συνήθως;

Ο αριθμός των Hz (Hertz) υποδηλώνει τη συχνότητα σάρωσης, τον αριθμό των εικόνων δηλαδή που περνούν από την οθόνη σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και καθορίζουν την ποιότητα της προβολής έτσι όπως την αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι.

Ο άνθρωπος λοιπόν έχει ανάγκη να βλέπει εικόνα με ρυθμό ανανέωσης στα 75 Hz προκειμένου να μην αντιλαμβάνεται τρεμόπαιγμα, οπότε είτε στα 100 είτε στα 200 Hz είναι η τηλεόραση που θα επιλέξετε, οι διαφορές που θα πιάσει ένα όχι και τόσο έμπειρο η παρατηρητικό μάτι είναι ελάχιστες. Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφέρουμε ότι για την ευρωπαϊκή τηλεόραση, η συχνότητα σάρωσης που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή ένωση κυμαίνεται στα 50 Hz, οπότε, ότι τηλεόραση και να επιλέξετε είστε καλυμμένοι. Από εκεί και πέρα, όσο μεγαλύτερη η συχνότητα σάρωσης, τόσο καλύτερη δυνητικά η ποιότητα εικόνας που θα απολαμβάνετε, οπότε καταλήγουμε στα 100 Hz για τον απλό τηλεθεατή και τα 200Hz για τον απαιτητικό σινεφιλ και κάτοχο blue-ray η PS3.

Σε ότι αφορά την ανάλυση της τηλεόρασης σας η τεχνολογία είναι πλέον μονόδρομος, αφού δεν νοείται αγορά τηλεόρασης που να μην υποστηρίζει τη λεγομένη high definition ανάλυση των 1920χ1080 pixels. Προσέξτε μόνο μην μπερδευτείτε με μοντέλα που φέρουν τη σήμανση HD ready: μπορεί να υποστηρίζουν μεγάλες αναλύσεις ποτέ δεν φτάνουν όμως τα επίπεδα των Full HD τηλεοράσεων, ακόμα και όταν είναι HD ready 1080p.

Οι ιδανικές αποστάσεις θέασης ανάλογα με τις ίντσες της τηλεόρασης σας,

27 ίντσες -2 μέτρα.

32 ίντσες - 2,5 μέτρα.

42 ίντσες - 3,2 μέτρα.

47 ίντσες - 3,8 μέτρα.

52 ίντσες - 4 μέτρα.

60 ίντσες - 4,6 μέτρα.

Και από ίντσες;

Το πρόβλημα με τους Έλληνες είναι το σύνδρομο της κατοχής: «πάρε να έχουμε». Σε ότι αφορά την αγορά τηλεόρασης, αυτή η λογική είναι ο χειρότερος σύμβουλος, μιας και το μοντέλο που θα προτιμήσουμε θα πρέπει να ταιριάζει με τον χώρο στον οποίο σκοπεύουμε να το τοποθετήσουμε

Όσο πιο μεγάλη είναι η διαγώνιος της οθόνης, τόσο μεγαλύτερη οφείλει να είναι η απόσταση μεταξύ αυτής και του τηλεθεατή, αλλιώς και την καλύτερη LED στις 47 ίντσες να αγοράσετε, αν κάθεστε σε ένα μέτρο απόσταση, δεν πρόκειται να δείτε τίποτα. Στην συνέχεια σας παραθέτουμε έναν πίνακα με τις αποστάσεις θέασης ανάλογα με τις ίντσες της τηλεόρασης σας, αλλά γενικώς η μικρότερη απόσταση θέασης είναι δυο φορές το πλάτος της οθόνης, ενώ η μέγιστη πέντε φορές. Να έχετε βέβαια υπόψη σας ότι αξίζει τον κόπο να θυσιάσετε ίντσες προκειμένου να κερδίσετε σε ποιότητα: αν διαθέτετε για παράδειγμα, συγκεκριμένο ποσό και είστε ανάμεσα σε μια ακριβή (και καλή) 42αρα και μια προσιτή (και μέτρια) 47αρα καλό θα ήταν να προτιμήσετε την πρώτη.

Να πάρω συγκεκριμένη μάρκα;

Η απάντηση είναι μια και μονολεκτική. Όχι. Θα σας προτείναμε, πριν προβείτε στην αγορά της τηλεόρασης σας, να ερευνήσετε εξονυχιστικά τα καταστήματα για να εντοπίσετε το μοντέλο που σας ταιριάζει. Η πλειονότητα των μεγάλων εταιρειών έχει λανσάρει σειρές με κορυφαία χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν πλήθος τεχνολογιών, οπότε μελετήστε τις όλες προσεκτικά και θα βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΚΑΙ ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡΙ
EΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.
ΟΧΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ






Το Βραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 10-2-2012





Σύμφωνος με τις θεσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Σύμφωνος με τις απόψεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είναι ο Εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας το οποίο τονίζει με επιστολή του προς πολιτική ηγεσία της χώρας αλλα και σε αρμόδιους φορείς.

Στην επιστολή του θέτει υπ όψιν τις θέσεις των φορέων του εμπορίου όπως αυτές εκφράστηκαν στην τονίζει στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 2012 και επικεντώνεται στην οργή του εμπορικού κόσμου για τον διαφαινόμενο αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμο , Πρόεδρο Π.Α.Σ.Ο.Κ κ. Γεώργιο Παπανδρέου , Πρόεδρο Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά , Πρόεδρο Λ.Α.Ο.Σ κ Γεώργιο Καρανταζαφέρη

Κοιν: Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου , Επιμελητήρια Ελλάδας , Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδας , Εμπορικούς Συλλόγους Ελλάδας

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, θέτει υπ’ όψιν σας τις θέσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου , και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, όπως αυτές αποφασίσθηκαν ομόφωνα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 2012 και στις οποίες αποτυπώνεται ξεκάθαρα η αγωνία, το αδιέξοδο και η οργή του εμπορικού κόσμου της Ελλάδας για τον διαφαινόμενο αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

Η Γραμματέας
Έφη Ευαγγελίδου



-

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Ο εμπορικός κόσμος με τα νέα μέτρα απειλείται πλέον ευθέως. Οι Έλληνες έμποροι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούμε μαζί με άλλους επαγγελματίες και όλους όσους συμβάλλουν στην παραγωγή και διανομή του πλούτου στη χώρα μας, υπερασπίζοντας με αξιοπρέπεια την ύπαρξή μας, χωρίς κηρύγματα παραβατικότητας.
Προτρέπουμε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μας να συμμετάσχουν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων.



Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Επιστολή στον "Πρωθυπουργό" Λουκά Παπαδήμο από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό και ευρύτερα αποδεκτό ότι, το ελληνικό εμπόριο και ειδικότερα οι Μμε επιχειρήσεις αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και κρίσιμο παράγοντα οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής σταθερότητας, δίνοντας ζωή τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας.
Αυτός ο βασικός πυλώνας κοινωνικής συνοχής της ..........

χώρας μας έχει πληγεί βαρύτατα από την συνεχιζόμενη ύφεση, η οποία έχει επιφέρει πρωτοφανείς επιπτώσεις με άμεσες κοινωνικές προεκτάσεις και απρόβλεπτους πλέον κινδύνους για το σύνολο της εμπορικής τάξης.

Η καθημερινή πραγματικότητα των συναδέλφων μας, μικρότερων και μεγαλύτερων εργοδοτών και αυτοαπασχολούμενων, όσων τουλάχιστον επιβίωσαν της «λαίλαπας» των δύο τελευταίων ετών, συνθέτει μία εικόνα απογοήτευσης, αβεβαιότητας, αγωνίας, φόβου, αδιεξόδου και απελπισίας. Οι περισσότεροι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν ανεπιστρεπτί τους κόπους μιας ζωής και συχνά, τη μοναδική πηγή εισοδήματος ολόκληρης της οικογένειάς τους, έχοντας επιπλέον να πληρώσουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, αντικειμενικά κριτήρια και ότι άλλο μπορεί να μηχανευθεί ο ευφάνταστος κυνηγός της ύστατης ρευστότητας που απομένει στις επιχειρήσεις τους.
Τα αδιέξοδα όμως και η οργή για τις άδικες επιβαρύνσεις, την γραφειοκρατία, την διαφθορά, την αδράνεια και αδιαφορία των αρμοδίων μπροστά στα προβλήματα επιβίωσης των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων δημιουργούν διλήμματα τα οποία δυνητικά οδηγούν σε ακραίες επιλογές.

Είναι πάρα πολλοί οι συνάδελφοί μας που μας καλούν να κηρύξουμε πανελλαδική «στάση πληρωμών», αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον διωγμό που υφίσταται ο οργανωμένος εμπορικός κόσμος. Οι επιλογές αυτές μπορεί να μην συνάδουν με τον ορισμό περί «ορθής» συμπεριφοράς αλλά στις σημερινές συνθήκες, οι λέξεις και οι έννοιες έχουν πια χάσει το νόημά τους και ο καθένας αντιδράει όπως μπορεί. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και η στάση πληρωμών μπορεί να υποστηριχθεί από σειρά λογικών επιχειρημάτων.
Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε τους συναδέλφους μας εμπόρους να αγνοήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία. Επειδή όμως οι ίδιοι δικαιολογημένα αισθάνονται ότι η Πολιτεία αγνοεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς, πολύ φοβόμαστε ότι οι εξελίξεις ξεπερνούν τις δικές μας προτροπές και αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι «προ των πυλών» σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Πως, αλήθεια, μπορούμε να αποτρέψουμε τον συνάδελφό μας, από το να σταματήσει να πληρώνει τα χαράτσια, όταν στην άλλη άκρη της πλάστιγγας βαραίνουν οι βασικές υποχρεώσεις προς την οικογένεια του;;

Την ύστατη αυτή ώρα, ζητάμε από την συντεταγμένη Πολιτεία να αναγνωρίσει την πραγματική διάσταση των προβλημάτων μας και να δώσει λύσεις.
Συντασσόμαστε σε κάθε προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης της οικονομίας και της αγοράς, αρκεί να υπάρχουμε για να μπορούμε να βοηθήσουμε.
Καταδικάζουμε την φοροδιαφυγή, δικαιολογούμε όμως την μη τήρηση των υποχρεώσεων των συναδέλφων μας, όταν αυτές ξεπερνούν την φυσική τους δυνατότητα να ανταποκριθούν.
Δεν προτρέπουμε για «στάση πληρωμών», αυτή όμως είναι προ των πυλών, εάν δεν σταματήσει ο παραλογισμός της επιβολής εξωπραγματικών εισπρακτικών μέτρων χωρίς μέτρο.
Σεβόμαστε τους νόμους του κράτους, απαιτούμε όμως αντίστοιχα το σεβασμό του δικαιώματός μας στην επιβίωση.
Αποδεχόμαστε τις θυσίες στο όνομα της ανάκαμψης της χώρας, απορρίπτουμε όμως το ρόλο του άψυχου «πιονιού» σε ένα παιχνίδι με προσυμφωνημένο τέλος.
ΖΗΤΑΜΕ να εισακουστούν επιτέλους οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου, ώστε να ξεπεραστούν βασικά οικονομικά προβλήματα, να δοθεί ελπίδα στην αγορά και να ανακτηθεί η πίστη της εμπορικής τάξης στον εαυτό της, ώστε να οδηγήσει ξανά τη χώρα σε ανάκαμψη.

Το κείμενο της παρούσας επιστολής αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2012. Ως κύριος φορέας εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου, προσδοκούμε στην άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Κορκίδης

Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Καρανίκας

Κυριακή «κοντή» γιορτή σε ημέρες ιστορικές!

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Ότι ζούμε ημέρες ιστορικές είναι γεγονός αναμφισβήτητο όπως αναμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια μας «στύβουν» αρχικά το αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια οι Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, Νέα «Νέα Δημοκρατία» του κ Σαμαρά και ΛΑΟΣ του κ Καρατζαφέρη!

Ότι είναι απολύτως δυσνόητη ακόμη και για τους ...........

πλέον ευφυείς και έμπειρους κατόχους διδακτορικών πτυχίων σε Οικονομικά, Κοινωνιολογία και Ψυχολογία η «αμφιθυμική» στάση του κ Σαμαρά που ΣΤΗΡΙΖΕΙ την «Μνημονιακή» Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (στην οποία ο κ Παπανδρέου διαθέτει 40 Υπουργούς ενώ ο ίδιος μόνο…6) και ταυτόχρονα διακηρύσσει προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις ότι αυτός και το Κόμμα του παραμένουν ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ συνιστά γεγονός περίεργο και…αξιοθαύμαστο για την πρωτοτυπία του!

Ότι τελικά ο κ Καρατζαφέρης με τη συμμετοχή του (διά την Σωτηρία, όπως είχε δηλώσει, των Ελλήνων και της Ελλάδος) απεφάσισε να συμμετάσχει με 4 Υπουργούς στην Παντοδύναμη Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου απέδειξε με τη γνωστή και, αναμφισβήτητη ικανότητά του στον εντυπωσιακά ταχύτατο χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας, πως μπορούσε μέχρι σήμερα το μεσημέρι να είναι «εντός, εκτός και επί…τα αυτά» είναι γεγονός που θα κληθεί να ερμηνεύσει ο ιστορικός του μέλλοντος!

Ότι ο κ Βενιζέλος γνώριζε πολύ καλά πως ΔΕΝ θα έπαιρνε το ΟΚ στη χτεσινή σύναξη των Βρυξελλών παρά την κατάθεση της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ για το σχέδιο ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ των 3 Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση των ΣΑΡΑΝΤΑ Υπουργών του κ Παπανδρέου που έχει ως πρωθυπουργό τον κ Παπαδήμο και στηρίζεται από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ το θεωρώ δεδομένο για έναν πολιτικό και ακαδημαϊκό άνδρα με την ευφυΐα και την εμπειρία του Υπουργού Οικονομικών που προαλείφεται για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακριβώς επειδή πέρα από τις υπογραφές Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ οι ψήφοι των Βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012…

Ότι είμαστε ο Λαός που μέχρι χτες μάθαινε στα παιδιά του να τραγουδούν περήφανα πως «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει» και ότι η ΕΛΛΑΔΑ ανήκει στους Έλληνες και ΔΕΝ Πωλείται είναι θέματα πάνω στα οποία θα χυθεί άπλετο φως μέσα στη Βουλή των Ελλήνων μεθαύριο Κυριακή!

Ότι μπορεί ο κ Καρατζαφέρης να διαγράψει τους κκ Γεωργιάδη και Βορίδη εάν ψηφίσουν ΝΑΙ στο μνημόνιο μολονότι παραιτήθηκαν από τους Υπουργικούς τους θώκους, και τι θα γίνει με την κ Ξενογιαννακοπούλου ή άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας «Νέας Δημοκρατίας» που μπορεί να παραιτηθούν στα επόμενα δύο 24ωρα είναι θέματα τα οποία έχουν ελάχιστη βαρύτητα μπροστά στο τι θα δούμε στη Βουλή των Ελλήνων την Κυριακή…

Κυριακή «κοντή» γιορτή, λέει ο σοφός λαός μας…

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 θα μετρήσουμε αυτούς και αυτές που θα επιβεβαιώσουν το γνωστό στίχο που αφορά στον «Εθνικό μας τράχηλο» και εκείνους και εκείνες που με την ψήφο τους την Κυριακή θα κοντύνουν την Εθνική μας Αξιοπρέπεια και Περηφάνια!...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ.......

Δύο ακόμα ημέρες ( Σάββατο και Κυριακή ) θα παραμείνουν οι μικροπωλητές στην πόλη μας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, μέχρι την Κυριακή θα "δώσουν" παράταση στο πανηγύρι μας οι μικροπωλητές, οι οποίοι λόγω του άσχημου καιρού δεν κατάφεραν να πουλήσουν την πραγμάτειά τους και να συγκεντρώσουν τα αναμενόμενα.
Ετσι και εσείς που ακόμη δεν έχετε καταφέρει να έρθετε στην πόλη μας λόγω καιρού και λοιπών υποχρεώσεων, μπορείτε να το κάνετε τις προσεχείς ημέρες. ........


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.