Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Από αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ξεκινά από αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας υπόχρεοι για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών είναι όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ανωτέρω προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου...........

είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος τις προσεχείς ημέρες, μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams , είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21/05/2012, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 22/05/2012.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 07/06/2012 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12/06/2012 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

To νέο μήνυμα των Anonymous στους Έλληνες! (video)

Nέο μήνυμα έστειλαν οι Αnonymous στην Ελλάδα, το οποίο αυτή τη φορά δεν απευθύνεται στους πολιτικούς μας, αλλά σε εμάς.
Λένε πράγματα που κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε.Ακούστε τους…





Ομιλία στους Γαργαλιάνους: Οικονομική κρίση και πολιτικό σύστημα




Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο

Με λαμπρότητα και επισημότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν την παντριφυλιακή εορτή για τον προστάτη και πολιούχο τους, Άγιο Χαράλαμπο.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, έχει ως εξής: Σήμερα, παραμονή της εορτής, από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 6.00 το απόγευμα Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ενώ θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 το πρωί, ..........

θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10.30 θα ξεκινήσει η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους και στην πλατεία θα ψαλεί δέηση. Στις 6.00 το απόγευμα θα τελεστεί Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά παρακλήσεως του Αγίου. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτητόρων, ιερών επιτρόπων, ανακαινιστών και δωρητών του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Μεγάλη εμποροπανήγυρη

Παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές, κορυφώνεται σήμερα και αύριο η καθιερωμένη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά. Τις προηγούμενες μέρες, λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς και της οικονομικής κρίσης, η κίνηση ήταν υποτονική, ωστόσο αναμένεται πως το διήμερο θα αυξηθεί, με πλήθος κόσμου που θα συρρεύσει για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου. Το πανηγύρι εκτείνεται στον πεζόδρομο και τους δρόμους που οδηγούν στην εκκλησία της Παναγίας. Στους πάγκους που έχουν στήσει μικροπωλητές, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων, σε ελκυστικές τιμές. Στη, δε, πλατεία έχει στηθεί και λειτουργεί λούνα - παρκ για τους μικρούς και μεγαλύτερους.

Συνεδριάζει η οικονομκή επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης και τα μέλη της καλούνται να αποφασίσουν για τα παρακάτω θέματα:

1) Ψήφιση οφειλών υποχρεωτικών δαπανών
2) Ψήφιση οφειλών παρελθόντων ετών
3) Έγκριση εντάλματος προπληρωμής ποσού 1.020,90 ευρώ (συμπερ.ΦΠΑ) για την εξόφληση δαπάνης που αφορά την κατοχύρωση «domain name» και την εκμίσθωση «cloud server» της ιστοσελίδας του Δήμου Τριφυλίας.
4) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης οικειοποίησης κοινοχρήστου οδού στην Τ.Κ. Χριστιανουπόλεως (αρ. 5/12-12-2011 απόφ. Τ.Κ. Χριστιανουπόλεως)
5) Ορισμός δικηγόρου για άσκηση εφέσεως κατά της αριθ. 56 /2011 αποφάσεως Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας και κατά των εναγόντων Αικ. Σάμπαλη και λοιπών.
6) Συμψηφισμός του ποσού των 328,00 ευρώ, που αφορά πληρωμή δαπάνης Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) για το Δημοτικό ακίνητο «Κληροδότημα Κοκκώνη» (Δ.Κ. Γαργαλιάνων) στην καταβολή ενοικίου μηνός Φεβρουαρίου 2012.
7) Αίτηση Καμπούκου Κων/νου του Μιλτιάδη α) για λύση μίσθωσης και παράδοση του Τουριστικού Περιπτέρου στη θέση «Κεφαλόβρυσο» Τ.Ε. Αετού, λόγω αδυναμίας διατήρησης της λειτουργίας του και β) μείωση κατά 50% των οφειλομένων μισθωμάτων.
8) Ορισμός δικηγόρου για νομική υπεράσπιση του Δήμου επί της μήνυσης που έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας κατά της Παπαδοπούλου Άννας, για κατάληψη κοινοχρήστου χώρου στην Τ.Κ. Κοπανακίου.
9) Ισολογισμός- Απολογισμός, οικονομικού έτους 2010, του τέως Δήμου Γαργαλιάνων.

Λουκέτο βάζει η Εμπορική Φιλιατρών.

Έντονη φημολογία κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Φιλιατρών και έχει να κάνει με το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στις 30 Μαρτίου 2012. Η πληροφορία είναι αληθινή και το κατάστημα Φιλιατρών κλείνει στα τέλη Μαρτίου.
Μετά τα λουκέτα που μπήκαν σε ΟΤΕ, Δ.Ο.Υ. , κλείσιμο του καταστήματος Γερμανός, υποβάθμιση (μήπως θα πάει και αυτή για κλείσιμο;;;) της Εθνικής Τράπεζας και παράλληλη συγχώνευση με την αντίστοιχη της Κυπαρισσίας αυτή την φορά έρχεται η σειρά της Εμπορικής Τράπεζας να βάλει λουκέτο στο κατάστημα της στα Φιλιατρά και να συγχωνευτεί με το κατάστημα της Ζαχάρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ...........

τράπεζας με έγγραφο της προς το κατάστημα ζητά από τους υπαλλήλους της να επιλέξουν άλλο κατάστημα για να μετατεθούν είτε στην Μεσσηνία (Καλαμάτα, Πύλο Μεσσήνη) είτε στην Ηλεία με κοντινότερο αυτό της Ζαχάρως.

Το τελευταίο εξάμηνο περίπου υπήρξε μια φήμη ότι η διοίκηση της Εμπορικής ψάχνει χώρο στην Κυπαρισσία για την μεταστέγαση της. Σήμερα τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει και δεν αναζητούν πλέον χώρο κάπου αλλού αλλά γίνεται λόγος για οριστικό κλείσιμο του καταστήματος.

Τον τελευταίο καιρό η φημολογία στην πόλη είχε να κάνει με πληροφορίες που ήθελαν την Εμπορική να ψάχνει χώρο στην Κυπαρισσία για να μεταφερθεί. Κάτι που δεν ισχύει καθώς θα γίνει η συγχώνευση της Τράπεζας Φιλιατρών με την τράπεζα της Ζαχάρως.

Κλείνοντας η Τράπεζα των Φιλιατρών, τα μόνα καταστήματα που θα μείνουν στην Μεσσηνία είναι αυτό της Πύλου της Μεσσήνης καθώς και τα δύο καταστήματα τρία ΑΤΜ και ένα κισόσκι με ΑΤΜ στην Καλαμάτα.

Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι ως πολίτες συνολικά για να αναιρέσουμε την απόφαση. Μπορούμε να το κάνουμε; Μπορούμε να το παλέψουμε;
Μήπως να σηκώναμε όλοι μαζί τα χρήματα μας από την Τράπεζα; Οι Τραπεζίτες είναι σαρκοβόρα όντα και μόνο αν τους πλήξεις την τσέπη καταλαβαίνουν κάτι.

Ηλεκτρονικά και μέσω ταχυδρομείου η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας των ανέργων

Tη δυνατότητα να θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας τους για ολόκληρο το 2012, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν, αποκτούν οι 178.628 άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ, από την 1/1/2011 έως τις 31/12/2011.

Το ΙΚΑ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, αξιοποιώντας ............

τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα χορήγησης ικανότητας και θα ξεκινήσει την αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών στην διεύθυνση κατοικίας των ανέργων από τις 10 Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητρώου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2012.
Τα βιβλιάρια υγείας των ανέργων θα ισχύουν από την 1/3/2012 έως τις 28/2/2013.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας 8-2-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.