Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Παράταση δύο μηνών για την συζήτηση του θέματος εξόρυξης λιγνίτη

Παράταση δύο μηνών για την συζήτηση του θέματος εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης ζήτησε και έλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με δεδομένη την λήξη της προηγούμενης προθεσμίας των 35 ημερών την προσεχή Παρασκευή για γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως προβλέπει ο νόμος.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μην απωλέσει το ΠΕΣΥ το δικαίωμά του για γνωμοδότηση και υπάρξουν νόμιμες ενέργειες χωρίς αυτό, ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η παράταση αυτή των δύο μηνών, την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε μαζί με τη δέσμευση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια προτού γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος .........

Τατούλης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή διαθέτει εκ του νόμου την ευθύνη για ολοκληρωμένη προσέγγιση των ζητημάτων προκειμένου αυτοί να αποφασίσουν ελεύθερα επ’ ωφελεία τους. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την περίεργη συμπεριφορά που εντοπίζεται στην περιοχή, όπου θεσμοί ενημέρωσης των πολιτών «τρομοκρατούν τους πολίτες και εκφράζουν ασέβεια προς τους θεσμούς. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπερισχύουν οι κανόνες της δημοκρατίας και ακούγονται όλες οι απόψεις».

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης των ενεργειών προς τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, προς το ΙΓΜΕ και το Τμήμα Μεταλλείων του ΕΜΠ, τότε το θέμα θα τεθεί στο ΠΕΣΥ προς συζήτηση και γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ της επένδυσης, αφού βέβαια ακούσει τις απόψεις του Δήμου και των επενδυτών.

Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε κάθε τόπο της Πελοποννήσου ξεχωριστό με τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, δικά του χαρίσματα και δικό του πολιτιστικό και ιστορικό περιβάλλον. «Η Πελοπόννησος κατοικείται από σοβαρούς πολίτες που έζησαν την υστέρηση του τόπου τους και αντιλαμβάνονται την ευθύνη διόρθωσης των προβλημάτων. Την αειφορία και την περιβαλλοντική προστασία δεν τη βάζουμε στο ζύγι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη με το Δήμο Τρίπολης και τόνισε ότι «όσοι φώναζαν ότι δεν θα μπει δεματοποιητής τώρα μας παρακαλούν να τους βοηθήσουμε. Εμείς από την πλευρά μας τους διευκολύνουμε όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις, αλλά και για τη δημιουργία δομών κομποστοποίησης».

«Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας αξιολογούμε τη Μεσσηνία ως θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να δουλέψει όμως η ΠΟΤΑ στην Κορώνη πρέπει να υπάρξουν υποδομές» κατέληξε ο Περιφερειάρχης υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα προβλήματα είναι η δημοκρατική και σοβαρή ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους.

Συγκατοίκηση

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το σημερινό μου άρθρο υπάρχει στα περιεχόμενα του γνωστού «best-seller» βιβλίου μου με τίτλο «Ένας Ψυχολόγος στο γήπεδο» που είχαν δημοσιεύσει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ το 1994…
Κάποιες στιγμές καθώς η κωμωδία προκαλεί σπαραξικάρδιο γέλιο, ενώ σε άλλες στιγμές το δράμα φέρνει αταμάτητο κλάμα αποφάσισα να το δημοσιεύσω στα αγαπημένα μου blogs…

Στο ποδόσφαιρο, όπως και σε άλλα ομαδικά σπορ, είναι υποχρεωτική για μια τουλάχιστον νύχτα η…συγκατοίκηση παικτών στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου…
Κάποιοι Έλληνες διαπιστώνουν καθώς περνούν οι εβδομάδες ότι ίσως ΤΕΛΙΚΑ να μην είναι «εκούσια» αλλά μάλλον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η «συμβίωση» των κκ Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη με τον διορισμένο στη Θέση του Πρωθυπουργού Dr Λουκά Παπαδήμο…
Στον κόσμο των σπορ την «συγκατοίκηση» την καθιστά υποχρεωτική ο προπονητής και τα συμβόλαια που υπέγραψα οι παίκτες με την ομάδα τους…
Στην τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα ποιος είναι ο .........

«προπονητής» και πόσο δεσμευτικά είναι τα συμβόλαια που υπέγραψαν 253 Βουλευτές αλλά ΟΧΙ ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ;


Κυριακή ή Τετάρτη απόγευμα στο κατάμεστο γήπεδο. Η κερκίδα πάλλεται από ενθουσιασμό, ο χαρτοπόλεμος μαζί οι ιαχές και οι ύμνοι, τα λάβαρα και τα πανώ δίνουν στην ατμόσφαιρα ήχο, φώς και χρώμα, εξωτερικεύοντας σε συμβολική προβολή τα υποκειμενικά αισθήματα των φιλάθλων: προσμονή, συγκίνηση, ελπίδες, φόβο, η συναρπαστικότητα μιάς ακόμη αγωνιστικής αντιμετώπισης δύο ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ..
Μέσα στο γήπεδο οι παίκτες των δύο αντίπαλων ομάδων ζεσταίνονται με ασκήσεις, τρέξιμο, πάσσες, βολές, τούμπες. Κοντά τους και οι τεχνικοί και οι παράγοντες βολτάρουν, συζητούν, δίνουν τις τελευταίες εντολές.

Στα θεωρεία οι δημοσιογράφοι ετοιμάζουν τα μπλοκάκια , τις κάμερες, τα μικρόφωνα, ενώ οι πιτσιρικάδες του κυλικείου πηγαινοέρχονται διαλαλώντας τις επιθυμητές ποιότητες της "πραμάτειας" τους.
Μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπαίνουν ξαφνικά οι άρχοντες του γηπέδου και αποχωρούν όλοι εκτός από τοιυς παίκτες που θα αγωνισθούν και εκείνους που θα στολίζουν τους πάγκους και μαζί τους η καθιερωμένη αστυνομική φρουρά. Στο έπακρο η προσμονή, έντονη η συ0γκίνηση, ουρανομήκεις οι ιαχές της κερκίδας...
Κορώνα-γράμματα, αντιπαράθεση στη σέντρα, το σφύριγμα και η αυλαία ανοίγει...
Τι προηγήθηκε;
Με το τελικό σφύριγμα της προηγούμενης Κυριακής ή Τετάρτης ήλθε ίσως η πίκρα της ήττας, η πικρόγλυκη γεύση της ισοπαλίας, η αποθέωση της νίκης...

Από τη Δευτέρα ή την Πέμπτη αρχίζει και πάλι η δουλειά. Σάουνα, μασσάζ, προπονήσεις, ξανά προπονήσεις, τεχνική ενημέρωση, προβολή και μελέτη των βίντεο, αναλύσεις, συστάσεις. Και λογικά, για τους παντρεμένους παίκτες ενασχόληση με τα οικογενειακά τους θέματα και για τους αδέσμευτους η επίδοση στο κλασικό "κυνηγητό της φούστας" και για όλους η προσήλωση στα εξω-αθλητικά επαγγελματικά καθήκοντα.
Βαρύ το πρόγραμμα; Υπέρμετρη φορολόγηση σωματικών, διανοητικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αποθεμάτων ενέργειας του κάθε παίκτη, του κάθε επαγγελματία; Αγχογενή, πραγματικά, πλαίσια αναφοράς;
Αναμφίβολα, ναί!

Σαν τον καθένα μας ο παίκτης έχει τα προσωπικά, τα οικογενειακά, τα επαγγελματικά, τα κοινωνικά του και. αλοίμονο, μολονότι έχουμε σπόρ με κάποιους υψηλά, φοβερά προκλητικά, αμειβόμενους παίκτες δυστυχώς για τους πολλούς παραμένουν έντονα και τα οικονομικά προβλήματα.
Τα σωματικά προβλήματα, τραυματισμοί, θλάσεις, «πιασίματα», διαστρέματα, γίνονται αντιληπτά από τους τεχνικούς στη διάρκεια των προπονήσεων από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Τα ψυχολογικά όμως προβλήματα δεν είναι ευδικάκριτα (έστω και άν όλοι σχεδόν οι προπονητές στην Ελλάδα "πιστεύουν" ότι είναι και -...ψυχολόγοι, και έτσι, εμπειρικά, κάνουν τις διαγνώσεις τους και παίρνουν αποφάσεις θεραπείας).
Στο τέλος της τελευταίας προπόνησης της εβδομάδας οι αποφάσεις για τη σύνθεση της αποστολής της 16αδας στο ποδόσφαιρο της δεκάδας στο μπάσκετ έχουν ληφθεί...Η ομάδα θα αποσυρθεί σε δωμάτια του επιλεγμένου ξενοδοχείου της.
Γιατί γίνεται αυτό;

Στο ξενοδοχείο οι παίκτες, με τη σχολαστική επιτήρηση των στελεχών της τεχνικής τους ηγεσίας θα φάνε καλά και σωστά, θα κοιμηθούνε ή έστω θα ξαπλώσουν τις καθορισμένες ώρες, θα "ντοπαρισθούν" ψυχολογικά ή από επαγγελματία ψυχολόγο, «ειδικό» που δεν διαθέτουν οι ελληνικές ΠΑΕ, ή από κάποιον ερασιτέχνη, συχνά τον προπονητή (άς σημειωθεί ότι για τέτοιο «ντοπάρισμα» δεν υπάρχουν απαγορευτικες διατάξεις και δεν προβλέπονται ποινές) θα ήρεμήσουν ψυχικά και σωματικά, θα δεθούν περισσότερο σαν συνάδελφοι, σαν συμπαίκτες, συναγωνιστές και συνάνθρωποι. Θα εκτονώσουν με χωρατά, καλαμπούρια, καζούρες και ανέκδοτα την ένταση που δημιουργούν οι ώρες της προσμονής, θα αποβάλουν το άγχος της καθημερινής προσωπικής τους ζωής.
Σε αυτά περίπου τα θεωρητικά πλαίσια αναφοράς θεμελιώνεται η καθιερω
μένη σε όλο τον κόσμο συνήθεια των ομάδων να αποσύρονται για σχεδόν 48ωρη υποχρεωτική συγκατοίκηση σε κάποιο ξενοδοχείο είτε παίζουν εκτος είτε εντός έδρας.

Σε κάποιες άλλες εποχές οι παίκτες ξεκινούσαν για τα αποδυτήρια του γηπέδου ερχόμενοι κατ ευθείαν από τη δουλειά, το χωράφι, το εργοστάσιο, το σπίτι τους...Καί παίζανε με πόθο και πάθος, με ορμή και αγωνιστικότητα, με όρεξη και αντοχή. Οι άνθρωποι εκείνοι παίζανε, τα δίνανε όλα για...τη φανέλλα!
Με τη ίδια σιγουριά, όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από χθες. Οι σύγχρονες γνώσεις μας για σωστή διατροφή, για ορθή τεχνική προετοιμασία, για τις ανάγκες τους σώματος και της προσωπικότητας του ατόμου και της ομάδας είναι και σημαντικές και καθοριστικές.
Πολλοί παίκτες είναι αντίθετοι με τούτη τη φιλοσοφία και πραξη της υποχρεωτικής συμβίωσης στο ξενοδοχείο. Διατείνονται και πιστεύουν ότι ο εγκλεισμός τους στο ξενοδοχείο έχει περισσότερες αρνητικές απ΄ότι θετικές επιπτώσεις ότι τους δημιουργεί αντί να τους αφαιρεί άγχος που επιτείνεται από τον αποχωρισμό τους από οικογένεια και φιλους.
Ισως η αυτή η διάσταση απόψεων χρειάζεται περισσότερη μελέτη και ανάλυση.

Το Δημοτικό Σαφάρι δικαιώνει το Φιλιατρά News

Επιβεβαιώνεται η αποκλειστική πληροφορία την οποία σας είχαμε μεταδώσει χθες βράδυ με επιφύλαξη [Κλίκ] σχετικά με την κάθοδο του Ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Πάνου Καμμένου στα Φιλιατρά για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους.

Το πλέον ενημερωμένο και έγκυρο Δημοτικό Σαφάρι επιβεβαίωσε την πληροφορία μας και σε δική του δημοσίευση, αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος θα είναι στην Τριφυλία από τις 9 του μήνα όπου θα επισκεφθεί και την Κυπαρισσία.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Σαφάρι επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που σας μεταδώσαμε αναφέρει:.......


ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ!

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγ.Χαραλάμπου θα επισκεφθεί την πόλη των Φιλιατρών στις 10 Φεβρουαρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής Π.Καμμένος. Την πληροφορία την ανάρτησε με επιφύλαξη το τοπικό blog filiatranews (εδω). Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ο Π.Καμμένος θα βρίσκεται από της 9 του μήνα στην Τρυφιλία όπου θα επισκεφθεί και την Κυπαρισσία στα πλαίσια στησίματος του νέου του κόμματος.

Θα επανέλθουμε!


Το πρόγραμμα των ιερων ακολουθειών για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου:
7-10 πμ Όρθρος και Αρχιερατική Θεά Λειτουργία
6 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ Αρτοκασίας και Θείου Κυρήγματος.
9 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου:
7 μ.μ. Όρθρος
8:30 π.μ. Πολυαριερατική Θεία Λειτουργία
10:30 π.μ. Λειτανεία της Ιεράς Εικόνας του .............
-
Αγίου
6:00 μ.μ. Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετα παρακλήσεως του Αγίου

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου:
7-10 πμ: Όρθρος και Αρχιερατική Θεά Λειτουργία
10:00 π.μ. Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων Κτητόρων, Ιερών επιτρόπων, ανακαινιστών και δωρητών του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού τς γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών



Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους

Στο Δήμο Τριφυλίας για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, θα πραγματοποιηθούν και φέτος διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Από το Δήμο Τριφυλίας έχουν προσκληθεί μέλη της .........

πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι κομμάτων του Νομού, Δικαστικών και λοιπών Αρχών, Διευθυντές υπηρεσιών, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι του Λιμενικού, Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, αντιπρόσωποι τύπου και Μ.Μ.Ε. και όλο το Χριστεπώνυμο πλήθος.


Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής :

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ώρα : 5.50 μ.μ. Συγκέντρωση προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών Αρχών του τόπου, καθώς και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων για την υποδοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

Ώρα : 6.00 μ.μ. Άφιξη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και έναρξη της Τελετής του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ώρα : 7.00 π.μ. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Ώρα : 9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών, αγημάτων Στρατού, προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των τελεταρχών.

Ώρα: 10.00 π.μ. Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό.

Ώρα: 10.30 π.μ. Εκκίνηση της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικές οδούς της Πόλης. Στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ










-

Το βραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 5-2-2012





Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτή την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 06 έως 12 Φεβρουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



VIDEO από τον αγώνα Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα.

Το Video του αγώνα ανάμεσα στην Εράνη Φιλιατρών και τον Ατρόμητο Λάππα είναι πλέον διαθέσιμο για να το δείτε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



Έρχεται στα Φιλιατρά για του Αγίου Χαραλάμπους ο Πάνος Καμμένος;

Από το μεσημέρι υπάρχει μια είδηση την οποία δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε, αλλά την μεταδίδουμε με επιφύλαξη.

Η πληροφορία λέει ότι ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος σκέφτεται να κατέβει στα Φιλιατρά στις 10 Φεβρουαρίου με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους μετά από προτροπή φιλικού του προσώπου που βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Φιλιατρά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος .............

στα πλαίσια στησίματος του νέου του κόμματος είδε με καλό μάτι την ιδέα για παρουσία του στην Μεσσηνία και μάλιστα στα Φιλιατρά και δεν αποκλείεται να κατέβει.

Ο Πάνος Καμμένος έχει καταψηφίσει νομοσχέδια που εξεφτελίζουν την Ελλάδα και τα οποία ψήφισαν τα δυο μεγάλα κόμματα μαζί με τον μεγάλο Λαάρχη του Λάος γι αυτό και ήταν η αιτία να τον πετάξει έξω από το Κάμμα ο Αντώνης Σαμαράς.
θεωρείται από τους "καθαρούς" (εντός εισαγωγικών Βουλευτές) καθώς το όνομα του δεν έχει αναμειχθεί με το μνημόνιο. Για να δούμε κατα πόσο θα έρθει;