Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΓΡΙΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!

UPDATΕ: AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ VIDEO
ΤΟ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Άγριος καβγάς ξέσπασε πριν ελάχιστα λεπτά στο παζάρι των Φιλιατρών όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάλληλος του Δήμου με σιδερένιο αντικείμενο επισκέφθηκε το παζάρι των Φιλιατρών και με φωνές απειλούσε να κλείσει το παζάρι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες .............

ο υπάλληλος του Δήμου του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά σε μας, χτύπησε με σιδερένιο λοστό τον αντιπρόεδρο του συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος κ. Νεκτάριο Ντόλο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία όπου συνέλαβε τον υπάλληλο του Δήμου και τον οδήγησε στο Αστυνομικό τμήμα με την διαδικασία του αυτοφόρου.

Ο Αντιπρόεδρος του συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος κ. Νεκτάριος Ντόλιος, μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



QUIZ: Ποιό πολιτικό πρόσωπο κατεβαίνει στα Φιλιατρά για του Αγίου Χαραλάμπους;

H Πληροφορία θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη και φυσικά την έχουμε κατ' αποκλειστικότητα.

ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΤΟ ΠΟΙΟΣ..... ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΨΕ.



Δ' Εθνική 6ος Όμιλος Αποτελέσματα 12ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 12ης Αγωνιστικής




Εράνη Φιλιατρών

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος: Εράνη - Ατρόμητος Λάππα 4-2

UPDATE VIDEO

Ανετη νίκη για την Εράνη σήμερα στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών κόντρα στον Ατρόμητο Λάππα τον οποίο κέρδισε με σκορ 4-2. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε άνετα να είναι 4-0 ή και ακόμα μεγαλύτερο αν δεν χάνονταν τρελές ευκαιρίες απο αυτές που λέμε κλασσικότατες και αν από το 70 - 73 η Εράνη δεν επαναπαυόταν οτι το παιχνίδι ήταν τελειωμένο.

Η Εράνη άνοιξε το σκόρ μόλις στο 3ο λεπτό του ............

πρώτου ημιχρόνου με τον Άγγελο Μπαστακό. Έκτοτε η Εράνη έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι χωρίς ο Αθανασόπουλος να κινδυνεύσει ιδιαίτερα.
Ο Μικελάτος με δύο προσωπικά γκολ στο 32΄ και στο 35' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Σκορ που έμεινε μέχρι και το ημίχρονο.
Στην επανάληψη η Εράνη συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι ώσπου στο 60' Ο Γεωργιόπουλος διαμόρφωσε το 4-0.
Μέχρι το 70 Ο Ατρόμητος Εφτασε δυο φορές στον Αθανασόπουλο χωρις όμως να τον απειλήσουν ιδιαίτερα.
Απο το 70 και μετα η Εράνη θεώρησα ότι το παιχνίδι είναι τελειωμένη υπόθεση και επαναπάυτηκε στο 4-0 μέχρι που ήρθε στο 71 ο Αγγελόπουλος από τον Πάγκο να μειώσει το σκόρ σε 4-1.
Πρίν προλάβει η Εράνη να αντιφράσει δέχτηκε δυο λεπτά μετά και το δεύτερο γκόλ για τον Ατρόμητο και συγκεκριμμένα στο 73 πάλι με τον Αγγελόπουλο.

Βλέποντας τον κίνδυνο η Εράνη αφυπνίστηκε και με λίγη παραπάνω συγκέντρωση κράτησε πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι και τη λήξη του.

Άνθρωπος μας τράβηξε Video από τον αγώνα περίπου 50 λεπτά το οποίο θα δείτε όταν ολοκληρωθεί το ανέβασμα του στο Youtube.

Οι συνθέσεις:

Εράνη Φιλιατρών: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος, Φουρναράκος, Μπαστακός, Ντηνιώτης, Κώτσος, Γεωργιόπουλος (70’ Νινιός), Ανδριόπουλος, Μ. Γρηγορακάκης (89’ Καραβίτης), Μικελάτος (65’ Χρονόπουλος), Κόλλιας.

Ατρόμητος Λάππα: Αγγελόπουλος, Γιαννακόπουλος, Λιβάνης, Μούζος (33’ Χ. Βέρρας), Αντωνόπουλος, Κυριαζόπουλος, Γραμματικόπουλος, Πολίτης, Τσιάτο (73’ Μπούρδος), Μπάρδης (56’ Λ. Αγγελόπουλος), Νάτσης.



Ερχονται κυρώσεις για τις εισπρακτικές εταιρείες

Ερχονται αλλαγές στη λειτουργία και κυρίως στον τρόπο επικοινωνίας με τους καταναλωτές για τις εισπρακτικές εταιρείες. Διευκρινήσεις για τα προβλεπόμενα από τον νέο νόμο περί των εισπρακτικών εταιρειών, έδωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος.

Ο κ. Σπυράκος τόνισε ότι «οι νέες ............

διατάξεις για τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών (εισπρακτικές εταιρείες) θεσπίζουν συγκεκριμένους περιορισμούς και καθιερώνουν μηχανισμούς ελέγχου που ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και τον σεβασμό της προσωπικότητας των πολιτών από πρακτικές παρενόχλησης».

Ειδικότερα, οι σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος 4038/2012 «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-215» είναι οι ακόλουθες:

1) Οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την ενημέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσμη απαίτηση μετά την πάροδο δέκα ημερών από την ημέρα που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.

2) Προσδιορίζεται ένα συγκεκριμένο ωράριο για την επικοινωνία με τον οφειλέτη (9.00 έως 20.00) που περιορίζεται στις εργάσιμες μόνο ημέρες.

3) Η επικοινωνία καταγράφεται και τηρείται για ένα έτος προκειμένου να ελέγχεται η παραβίαση του νόμου σε περίπτωση καταγγελίας. Το περιεχόμενο της καταγραφής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη. Ο οφειλέτης ενημερώνεται για την καταγραφή και το σκοπό της.

4) Οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών οφείλουν να χορηγούν χωρίς επιβάρυνση στον οφειλέτη ή, μετά από καταγγελία του οφειλέτη, στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, κατάσταση με τα συναφή δεδομένα κίνησης των τηλεφωνικών συνδέσεων καθώς και τα αναγνωριστικά στοιχεία του κατόχου της τηλεφωνικής παροχής από την οποία πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με τον οφειλέτη προκειμένου να ελεγχθεί καταγγελία για παραβίαση του νόμου.

5) Οι εταιρείες ενημέρωσης είναι υποχρεωμένες να τηρούν ηλεκτρικό αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών ενημέρωσης στις οποίες προβαίνουν προς τον οφειλέτη και να χορηγούν τα στοιχεία αυτά στον οφειλέτη ή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όταν τους ζητηθεί.

6) Οι διατάξεις για την προστασία των οφειλετών εφαρμόζονται όχι μόνο στις εταιρείες ενημέρωσης αλλά και στους ίδιους τους δανειστές (π.χ. πιστωτικά ιδρύματα) όταν προβαίνουν σε επαναλαμβανόμενη ενημέρωση.

7) Πέραν της εταιρείας ενημέρωσης που έχει εγγραφεί στο σχετικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, απαγορεύεται σε οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο να προβαίνει σε ενημέρωση οφειλετών.

8) Εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, μεταξύ άλλων και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε όλους όσοι παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου, και όχι μόνο στις εταιρείες ενημέρωσης.

Επισημαίνεται ότι προς τις υποχρεώσεις 3, 4 και 5 οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί στην τήρησή τους μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι 2.4.2012).

iefhmerida

ΠΑΣΕΓΕΣ: Ακόμη κι αν χρεοκοπήσουμε δεν θα πεινάσουμε

Με τη χαρακτηριστική φράση «ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε», ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, αντέκρουσε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι οι αγρότες στη χώρας μας είναι «άχρηστοι» και δεν παράγουν, τονίζοντας μάλιστα, ότι «είναι τρομοκρατία να κυκλοφορούν άσχετοι τέτοιες φήμες, αλλά και αδικία για τους ανθρώπους που κοπιάζουν στα χωράφια».

Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε, είναι ιδιαίτερα...............

δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, «δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων», αφού, όπως τόνισε, αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.

Βάσει μελέτης, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.

Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια παρουσιάζουν τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνια περιορίζεται στο 67%.

Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%).

Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.

Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30% και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%.

Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.

Νέα επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χωρά μας από σήμερα Κυριακή (05-02-2012) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά: .......

α. Την Κυριακή ( 5- 2- 2012 ):

έντονες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική στερεά.

Β. Τη Δευτέρα ( 6- 2- 2012 ):

1. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο.

2. Έντονες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας και από το απόγευμα και σε πιο πεδινές περιοχές της δυτικής- κεντρικής Μακεδονίας.

3. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ιδία περίπου ένταση.

Γ. Την Τρίτη ( 7- 2- 2012 ):

Αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της δυτικής- κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δ. Από την Τετάρτη ( 8- 2- 2012 ):

Οι χιονοπτώσεις αν και γενικά ασθενείς θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, έως το τέλος της εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Ηλεία: Εκκενώνεται τώρα το νοσοκομείο του Πύργου

Επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, για λόγους ασφαλείας, είναι σε εξέλιξη στον Πύργο.

Λόγω των ζημιών στο πλημμυρισμένο υπόγειο, εκτιμήθηκε πως υπήρχε κίνδυνος για νοσηλευόμενους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποφασίσθηκε η απομάκρυνσή τους.

Οι 85 νοσηλευόμενοι ασθενείς θα διακομιστούν ............

ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε κέντρα υγείας.

Πόλεμος νεύρων στην Ελλάδα για επίτροπο και δραχμή

Την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη δείχνουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί σύμφωνα με τη Bild. Επανέρχεται στα της δραχμής η Μ. Δαμανάκη, «ξαναζεσταίνουν» τον επίτροπο οι Χριστιανοδημοκράτες στο Βερολίνο.

Στο κυριακάτικο φύλλο της η «Bild» δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρείας «Emnid» σύμφωνα με την οποία ποσοστό 53% των Γερμανών, , θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα για το ευρώ αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και επέστρεφε στη δραχμή. Αντίθετη γνώμη έχει το 34% των ερωτηθέντων.

Αντίστοιχα, στο 80% φθάνει το ποσοστό των ...........

ερωτηθέντων, οι οποίοι διαφωνούν να δοθεί η περαιτέρω οικονομική βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, εάν δεν πληρούνται οι όροι σταθεροποίησης.

Η μέτρηση έρχεται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία για την Ελλάδα όπου στο τραπέζι επανέρχονται τα σενάρια περί χρεοκοπίας – δια στόματος Γιούνκερ – ενώ στην Αθήνα αίσθηση προκαλεί και πάλι η αναφορά της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη για τα σχέδια των ευρωπαίων προκειμένου η χώρα μας να βγει από τη ζώνη του ευρώ.

Ο πόλεμος των νευρών όμως φαίνεται πως συνεχίζεται και για το θέμα του επιτρόπου τον οποίο απέρριψαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Πέτερ Αλτμάιερ μιλώντας στην «Der Tagesspiegel» υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ετοιμάζει δικό της «Επίτροπο λιτότητας» με διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Έχει μικρή σημασία να μαλώνουμε για τη λέξη, που θα επιλέξουμε. Υποστηρίζω στην ουσία απόλυτα αυτό που ζητάει ο Φόλκερ Κάουντερ (επικεφαλής της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να διοικηθεί πιο αυστηρά, εν ανάγκη και από «Επίτροπο») σημειώνει χαρακτηριστικά

Ο κ. Αλμάιερ εξηγεί ότι το κόμμα του αναμένει την Έκθεση της τρόικας και την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομείωσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει, στο μεταξύ, στις απαραίτητες ενέργειες. «Είμαστε από το καλοκαίρι του 2011 πρόθυμοι για δεύτερο πακέτο βοήθειας, αλλά πρέπει να περιμένουμε ότι θα υλοποιηθούν όλα αυτά για τα οποία οι Έλληνες έχουν δεσμευθεί ήδη πολλές φορές. Το δεύτερο πακέτο μπορεί να υπάρξει μόνο αν δοθεί από την ελληνική πλευρά η απόδειξη της απόλυτης σοβαρότητας» δηλώνει και διευκρινίζει ότι οι αλλαγές στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν είτε η χώρα παραμείνει στο ευρώ είτε όχι.

Σημειώνει, πάντως, ότι «η καλύτερη λύση για όλους τους εμπλεκόμενους είναι να διατηρήσουμε την Ευρωζώνη με όλα τα μέλη, καθώς το ευρώ είναι ένα οικονομικό αλλά και πολιτικό σχέδιο και το οικονομικό και πολιτικό κόστος θα ήταν ανυπολόγιστο, εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει». Απορρίπτει, ωστόσο, την ιδέα ενός «νέου Σχεδίου Μάρσαλ» και υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να προκληθεί με χρήματα, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Δεν φέρνεις ιδιωτικά χρήματα μέσω δημοσίου χρήματος, αλλά με αξιόπιστη πολιτική», λέει χαρακτηριστικά.

Real.gr

Τραγωδία στην Ηλεία-Νεκρή 80χρονη από τις πλημμύρες [ VIDEO ]

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 80 ετών εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή "Κολιρέϊκες Παράγκες" έξω απο τον Πύργο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις απο την θέση που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα πνιγμένη, φαίνεται πως προσπάθησε να γλιτώσει αλλά τα ορμητικά νερά την εγκλώβισαν πάνω στο σύρμα της περίφραξης.

Θα πρέπει να πούμε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είχαν σπάσει τέσσερα ρέματα και ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διασχίσουν την Εθνική Οδό Πύργου - Τριπόλεως.

Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες..........

ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα
με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από διακόσιες κλήσεις και ήδη στον Πύργο πέρα από τα άτομα επιφυλακής, έρχονται για βοήθεια δυνάμεις από την Αρχαία Ολυμπία, την Κρέστενα, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά και την Πάτρα.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο και σε γειτονιές, θυμίζουν Βενετία, οι οδοί Πατρών. Υψηλάντους, Μυστρά, Δεληγιάννη, Καπετάν Γιώργη, Κοκκίνου, είναι μόνο μερικές από εκείνες που διακόπηκε για ώρα η κυκλοφορία λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.
Η πόλη είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακόμα δεν έχουν φανεί τα χειρότερα.

Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων τουλάχιστον 5 ετών που λειτουργεί το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία καταγράφηκε στην πόλη του Πύργου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4/2. Σε λιγότερο από τρεις μόλις ώρες 00.00-02.55 σημειώθηκαν περισσότερα 110.2 χιλιοστά βροχόπτωσης, (δηλ. 110 τόνους νερό ανά στρέμμα), με την βροχόπτωση να συνεχίζεται.

Δεκάδες περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου, μεγάλες οι καταστροφές σε περιουσίες - αυτοκίνητα - σπίτια εγκαταστάσεις. Έχουν πλημμυρίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το Νοσοκομείο Πύργου, και άλλες εγκαταστάσεις. Έγινε διάσωση στις Καρούτες με επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε τριμελή οικογένεια με δύο παιδιά και σε ακόμα μια στο Λαμπέτι επίσης με παιδιά. Μωρο κινδύνεψε στη Σαλμώνη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας, εγκλωβισμένες οι μοναχές στη Μονή Κρεμαστής.

Δυστυχώς είναι τόσο μεγάλο το εύρος της καταστροφής που όλη η δύναμη του ilialive.gr βρίσκεται στα σημεία που πρέπει για να καλύψει το ρεπορτάζ. Ο όγκος των εικόνων και των βίντεο είναι τεράστιος.

Η καταστροφή αυτη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο νομό Ηλείας μετά τις πυρκαγιές του 2007, σύμφωνα με εκτιμήσεις χωρίς να υπολογίζουμε αυτή την ώρα τις ζημιές στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο.



iefhmerida

Πέντε γερμανοί βουλευτές ζητούν συγγνώμη απο τους Έλληνες

Θεωρούν οτι η πρόταση επιβολής επιτρόπου ήταν πρωτοβουλία της Αγκελα Μέρκελ για εσωτερική κατανάλωση.

Η πρόταση για επιβολή ευρωπαίου επιτρόπου στην Αθήνα δεν προκάλεσε σάλο μόνο στην Αθήνα αλλά και στο εσωτερικό της ίδια της Γερμανίας.

Πέντε βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αντίθεσή τους και ζητούν συγγνώμη απο τους Ελληνες μέσω της εφημερίδας Καθημερινή .

Ενας απο αυτούς, ο Ερβιν Λότερ, των ................

"Ελεύθερων Δημοκρατών" σε ανοικτή του επιστολή προς τον ελληνικό λαό, που δημοσίεύει η Καθημερινή ζητά συγνώμη εκ μέρους των συμπατριωτών του "για τον εκνευρισμό, την οργή και τα πλήγματα που προκλήθηκαν από την πρόταση περί επιτρόπου".

"Παράλογη" και "εσφαλμένη" θεωρεί τη γερμανική πρόταση ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Σίντερ ενώ η βουλευτής των Πρασίνων Βιόλα φον Κράμον αναφέρει οτι η πρόταση είχε πρωτίστως εσωτερικά κίνητρα και δεν στόχευσε στην παροχή επικοδομητικής βοήθειας προς την Ελλάδα".

Ολη η επιστολή του Ερβιν Λότερ, όπως δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή

Αγαπητοί Ελληνες φίλοι

«Οποιος θέτει σε ένα λαό δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα». Διπλωματική στη διατύπωση, αλλά σαφής επί της ουσίας η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Ως βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου και αναπληρωτής πρόεδρος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας τον ευχαριστώ γι’ αυτήν τη συνετή απάντηση σε μεμονωμένες γερμανικές διεκδικήσεις περί Ευρωπαίου επιτρόπου στην Ελλάδα. H συνταγματικά κατοχυρωμένη αναγνώριση του απαραβίαστου της αξιοπρέπειας είναι η απάντηση της δημοκρατικής Γερμανίας απέναντι στα εγκλήματα που διεπράχθησαν στη διάρκεια της Κατοχής. Ακόμη και όταν οι πολιτικές συζητήσεις παίρνουν τόσο αμφιλεγόμενη τροπή, η αξιοπρέπεια του άλλου είναι η αδιαφιλονίκητη βάση του δημοκρατικού διαλόγου.

Μόνο μια λέξη υπάρχει για τον εκνευρισμό, την οργή και τα πλήγματα που προκλήθηκαν από την πρόταση περί επιτρόπου: Συγγνώμη! Ασφαλώς όμως ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία ισχύει για αμφότερες πλευρές. Οσο απαράδεκτη είναι η καταστροφική επίπτωση της απερίσκεπτης συζήτησης στη Γερμανία για τον ελληνικό λαό τόσο αφόρητες είναι οι αντιδράσεις στην Ελλάδα, που παρομοιάζουν το φιλελεύθερο, δημοκρατικό κράτος δικαίου μας με την τυραννία των ναζί. Ας ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να αποκομίσουν εσωτερικά οφέλη από τη χρήση ισοπεδωτικών προκαταλήψεων, όπως οι «άσχημοι Γερμανοί» και οι «τεμπέληδες Ελληνες». Ο δρόμος εξόδου από την κρίση μόνο κοινός μπορεί να είναι, αν κοιταχτούμε στα μάτια, ίσος προς ίσο. Αν σεβαστούμε την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του άλλου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις θεμιτές ανησυχίες και τα δικαιολογημένα συμφέροντά του.

Αγαπητοί φίλοι, η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό η δεύτερη πατρίδα μου. Τα τελευταία 12 χρόνια περνάω μαζί με τη γυναίκα μου αρκετές εβδομάδες τον χρόνο σε αυτήν τη συναρπαστική χώρα. Εχουμε κάνει πολλούς φίλους, γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους, με τους οποίους τρώμε, πίνουμε, γελάμε, συζητάμε, ενίοτε τσακωνόμαστε, πάντα στα ελληνικά. Και χτίσαμε ένα σπίτι. Πιστέψτε με, αποκομίσαμε ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες που έχει και ένας Ελληνας όταν έρχεται σε επαφή με τις αρχές και η πορεία του δεν οδηγεί στον στόχο, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ούτε η άδεια εξαρτάται απαραίτητα από την ποιότητα της αίτησης.

Στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας όμως έμαθα ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μπορούν να πετύχουν μόνο όταν παρέχονται τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να γίνει δύσκολη η ζωή των υπευθύνων και ευκολότερη η ζωή των υπολοίπων. Προκειμένου η βοήθεια που δίνεται από αλληλεγγύη να μην καταλήγει σε έναν βάλτο νεποτισμού και διαφθοράς, αλλά να εξυπηρετεί τους πολίτες. Αυτός είναι ο στόχος μας, η δέσμευσή μας. Και για να υλοποιηθεί δεν χρειάζεται ένας έξωθεν επιβεβλημένος επίτροπος, αλλά το θάρρος ενός λαού. Οι Ελληνες, όπως τους ξέρω, έχουν άφθονο κουράγιο και θα πράξουν ανάλογα. Τους έχω εμπιστοσύνη.

Δικός σας,
Δρ Ερβιν Λοτερ,
Γερμανός βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών

Το βραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Kαλαμάτας 4-2-2012





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.