Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Παμίσος – Εράνη Φιλιατρών: Λευκή ισοπαλία στη Μεσσήνη…

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας Παμίσου

Ισόπαλος χωρίς γκολ έληξε ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας Παμίσου Μεσσήνης – Εράνης Φιλιατρών, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης. Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, καθώς και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες. Όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς στα Φιλιατρά, με την τριφυλιακή ομάδα να έχει το πλεονέκτημα, μιας και θ’ αγωνιστεί στην έδρα της.
Η Εράνη Φιλιατρών ξεκίνησε δυνατά το ματς και ..........

έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Βαγγέλη Κουτσουρέ, Δημήτρη Μικελάτο.

Ο Πάμισος Μεσσήνης ισορρόπησε και απείλησε με τους Βαγγέλη Κουλόπουλο και Σωτήρη Δημητρακόπουλο. Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, οι «πράσινοι» της Μεσσήνης πίεσαν, και έχασαν ευκαιρίες με τους Βαγγέλη Κουλόπουλο, Παναγιώτη Γερμάνη. Στο τελευταίο 15λεπτο, η Εράνη Φιλιατρών έψαξε το γκολ με τους Άγγελο Μπαστακό, Δημήτρη Μικελάτο, αλλά ο Νίκος Κατσίποδας με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα. Βοηθοί ήταν οι Στάθης Ζαρακοβίτης και Κώστας Αδαμόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Γιώργος Αργυρόπουλος, Νίκος Γεωργακλής): Κατσίποδας, Ι. Καλογερόπουλος, Αρβανίτης, Μπούρδος, Δασκαλάκης, Δημητρακόπουλος, Αντωνίου (46΄ Γερμάνης), Χρ. Τρίψας (63΄ Βαβαρούτσος), Κουλόπουλος (80΄ Πολυχρόνης), Ηλιόπουλος, Αντ. Καλογερόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Νίκος Κακαλέτρης, Νίκος Καρδακάρης): Αθανασόπουλος, Ι. Γρηγορακάκης (52΄ Νινιός), Φουρναράκος (79΄ Καραχάλιος), Μπαστακός, Ντινιώτης, Κώτσος, Αγγ. Γεωργιόπουλος (61΄ Κόλλιας), Κουτσουρές, Μικελάτος, Ανδρεόπουλος, Λυμπερόπουλος.

Παρατηρητής του ημιτελικού ήταν ο Γιάννης Δημητρακόπουλος, ενώ γιατρός η Κατερίνα Ρέμη.
• Το ματς παρακολούθησαν 100 και πλέον φίλαθλοι (ανασταλτικός παράγοντας ήταν το εργάσιμο της ημέρας και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες).

Το φιλμ του αγώνα

10΄ ο Δημήτρης Μικελάτος εκπληκτική πάσα στον Βαγγέλη Κουτσουρέ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής αντί να σουτάρει, έκοψε στον Άγγελο Γεωργιόπoυλο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
17΄ ο Ηλίας Ηλιόπουλος σέντρα, ο Βαγγέλης Κουλόπουλος από ευνοϊκή θέση, αδύναμη κεφαλιά, ο Βασίλης Αθανασόπουλος μπλόκαρε.
23΄ ο Δημήτρης Μικελάτος ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πέτρος Μπούρδος κόντραρε σε κόρνερ.
30΄ ο Βαγγέλης Κουλόπουλος έπειτα από μαρκάρισμα του Σωτήρη Φουρναράκου μέσα στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Ηλίας Αλεξέας έδειξε να συνεχιστεί το ματς. 37΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να πλασάρει.
42΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Βαγγέλης Κουλόπουλος κοντινή κεφαλιά, ο Βασίλης Αθανασόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
64΄ ο Ηλίας Ντινιώτης πρόλαβε και έδιωξε προ του Βαγγέλη Κουλόπουλου σε κόρνερ.
78΄ ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος κάθετη πάσα στον Αντώνη Καλογερόπουλο, που έκοψε ωραία στον Βαγγέλη Κουλόπουλο, έκανε το δυνατό σουτ, ο οπισθοχωρημένος Κυριάκος Λυμπερόπουλος κόντραρε.
80΄ ο Στάθης Αρβανίτης εκτέλεσε φάουλ, ο Παναγιώτης Γερμάνης κοντινή κεφαλιά, άουτ. 86΄ ο Βαγγέλης Κουτσουρές κόρνερ, ο προωθημένος Άγγελος Μπαστακός γυριστή κεφαλιά, ο Νίκος Κατσίποδας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
89΄ ο Βαγγέλης Κουτσουρές φάουλ, ο Δημήτρης Μικελάτος κεφαλιά, ο Νίκος Κατσίποδας απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
90΄ ο Βαγγέλης Κουτσουρές κόρνερ, ο Άγγελος Μπαστακός δυνατή κεφαλιά, ο Νίκος Κατσίποδας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
92΄ ο Πέτρος Mπούρδος έκανε λάθος, η μπάλα έφθασε στον Δημήτρη Μικελάτο, που βρέθηκε απέναντι στον Νίκο Κατσίποδα, έκανε το δυνατό σουτ, ο πορτιέρο των «πρασίνων» της Μεσσήνης απέκρουσε σε κόρνερ. Μια απίστευτη ευκαιρία για την Εράνη Φιλιατρών

Θάρρος

Κ. Κόλλιας. Εξοντωτικό το πρόστιμο για ΧΑΔΑ

Δριμεία επίθεση, έστω και με κάπως «εύσχημο» τρόπο, εξαπέλυσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, για την απόφαση επιβολής προστίμου και παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ Φιλιατρών.

Μάλιστα, ούτε λίγο - ούτε πολύ, με την όλη συλλογιστική της τοποθέτησής του, ο κ. Κόλλιας είπε πως, ενώ άλλα συζητούσαν με τον περιφερειάρχη για τους ΧΑΔΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων, προφανώς, μετά από καταγγελία αλλά και πιέσεις (!), ο κ. Τατούλης αποφάσισε την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ για τη λειτουργία του ΧΑΔΑ Φιλιατρών και την παύση και αποκατάστασή του από το Δήμο.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την απόφαση ..........

«κεραυνό εν αιθρία», συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος θα προσφύγει κατά της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Διοικητικό Δικαστήριο.
Ενημερώνοντας σχετικά το Σώμα, έκανε λόγο για «βαρύτατο, μη αναμενόμενο και μη παραδεκτό» πρόστιμο, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με το οποίο στις 12 Ιουλίου έγινε αυτοψία στο ΧΑΔΑ Φιλιατρών από το Κ.Ε.Π.ΠΕ. και στις 15 Ιουλίου εστάλη στο Δήμο η έκθεση αυτοψίας, ζητώντας τη θέση τους επί των παρατηρήσεων των ευρημάτων τους, τα οποία χαρακτήρισε «πολύ ασήμαντα».

Ο Δήμος, με έγγραφό του στις 18 Ιουλίου, απάντησε στην έκθεση του Κ.Ε.Π.ΠΕ.
Ειδικότερα, υποστήριξε ο δήμαρχος: «Όλως ξαφνικά, στις 18 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης επικαλούμενος διάφορες διατάξεις έβαλε ένα πρόστιμο της τάξεως των 40 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο, εξοντωτικό, και ταυτόχρονα αποφάσισε και το κλείσιμο του ΧΑΔΑ των Φιλιατρών. Κατά της απόφασης, βέβαια, εμείς, όπως είναι φυσικό, θα κάνουμε προσφυγή. Και στην Περιφέρεια για τη νομιμότητα της απόφασης και στο Διοικητικό Δικαστήριο για την ουσία του πράγματος.

[…] Εκείνο που έχει αξία είναι ότι, ενώ έχουμε κουβεντιάσει κατ’ επανάληψη, βρισκόμαστε σε καθημερινό διάλογο με τον περιφερειάρχη και έχουμε συμφωνήσει ότι οι ΧΑΔΑ θα παραμείνουν μέχρι 30 Ιουνίου, έως ότου λήξει η διαδικασία της προσωρινής αποκομιδής μέσω μπαλοποιητή – σας θυμίζω ότι έχουμε φτιάξει μία Επιτροπή η οποία ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό –, ως κεραυνός εν αιθρία είχαμε το πρόστιμο.

[…] Οι προφορικές εξηγήσεις του περιφερειάρχη, δεν ξέρω αν είναι εύλογες ή αν δεν είναι, είναι ότι “έκανε εισήγηση το Κ.Ε.Π.ΠΕ. και ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω”.
[…] Ο ΧΑΔΑ των Φιλιατρών είναι από τους καλύτερους ΧΑΔΑ που έχει ο Δήμος μαζί με αυτόν των Γαργαλιάνων! Θεωρώ ότι ασκήθηκε μία πίεση και ασκείται μία πίεση, και το λέω και στα μέλη της Επιτροπής, μη δούμε κι άλλες πιέσεις μπροστά μας, μήπως βρούμε κι άλλες πιέσεις μπροστά μας για να κλείσουμε το θέμα. Εμείς θα προχωρήσουμε στο θέμα αυτό όπως το έχουμε σχεδιάσει. […] Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε κάτω από μία τέτοια ασφυκτική πίεση».

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε να διαβαστεί στο Σώμα η έκθεση με τις παρατηρήσεις του Κ.Ε.Π.ΠΕ. και τι απάντησε ο Δήμος, «για να δούμε αν αναίτια το κάνανε αυτό (επιβολή προστίμου και παύση ή όχι).
Ο δήμαρχος διάβασε τις παρατηρήσεις και σημείωσε: «Άρα, κάπου πατήσανε, δε μας κάνανε την ιστορία αυτή για τον ΧΑΔΑ, ΧΑΔΑ είναι σε όλη την Ελλάδα και δε βάζουν πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα, δεν ήμασταν εμείς συνεπείς σε μερικά πράγματα που θα ’πρεπε να ήμασταν συνεπείς για το ΧΑΔΑ, φταίμε εμείς, εκεί είναι το πρόβλημα, έχει ευθύνες η Δημοτική Αρχή».

«Στο θέμα των σκουπιδιών είμαστε μόνοι μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, συμπληρώνοντας: «Όλοι αυτοί, περιφερειάρχες, παραπάνω, Αποκεντρωμένη, αιρετοί, θα κρυφτούν. Ήδη κρύβονται και ήδη πετάνε το μπαλάκι, οι ίδιοι που δημιούργησαν το πρόβλημα και το ανέχτηκαν, υπό τη μορφή προστίμων.
[…] Είναι επιλεκτικά τα πρόστιμα εκεί που πέφτουν».

Σε παρέμβασή του, ο Θανάσης Πετρόπουλος σημείωσε: «Για το θέμα αυτό αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ανίκανοι είμαστε ως Δήμος. Μου είναι πάρα πολύ εύκολο να κατηγορήσω τον περιφερειάρχη, όλους. Έχω ποτέ κατηγορήσει τον εαυτό μου; Γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος. Ποτέ δεν το έχουμε κάνει. Κι εσείς είστε υπεύθυνος τώρα, κύριε δήμαρχε, γιατί μέσα στο χρόνο αυτό που διοικείτε το Δήμο, δεν τρέξατε, έστω τελευταίος στη σειρά των ανίκανων δημάρχων που έχουν περάσει στην Τριφυλία, να κάνετε αυτό που λέει ο νόμος. Λοιπόν, δε μας φταίει ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε ο κάτοικος, ούτε ο Σύλλογος που θα προασπίσει τα περιβαλλοντικά δικαιώματα του κάθε συνανθρώπου μας, που θα κάνει μια καταγγελία γι’ αυτούς τους πραγματικά απερίγραπτους χώρους. Είναι πολιτισμός αυτός; Μπορούμε να τον ανεχτούμε; Επειδή μας βολεύει; Επειδή καλύπτει την ανικανότητά μας;».

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε: «Ο ΧΑΔΑ των Φιλιατρών είναι 45 χρόνια κι έλα εσύ τώρα (σ.σ. απευθυνόμενος στον Πετρόπουλο) και κατηγόρησε τον εαυτό σου κι εμένα, της Κυπαρισσίας 35 χρόνια… Είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή στην Πελοπόννησο που έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες, που ανοίξαμε αυτή την κουβέντα. Άρα, το αν έχουμε ευθύνη, έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία από πολλούς άλλους και προκατόχους μας και σημερινούς».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Ξεφτίλισαν με αφίσα τον Χρυσοχοΐδη

Χαμός στο διαδίκτυο με αφίσα που έφτιαξαν η οποία απεικονίζει τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουπλή.
Ο Κουρουπλής ως γνωστόν είναι τυφλός, αλλα ενημερώθηκε για το μνημόνιο και το καταψήφισε..

Ο δε Χρυσοχοίδης, μας είπε πως δεν το διάβασε και το ψήφισε..
"Δύο πράγματα συμβαίνουν: ...........

Ή ο τυφλός βλέπει και μας δουλεύει, ή ο άλλος μας περνά για μακάκες!"..

Τρελό Κουνέλι

Δύo Super Ανέκδοτα.

Ο Μπόμπος επιστρέφει κλαίγοντας από το σχολείο.
- Γιατί κλαις; ρωτά η μαμα
- Γιατί όλοι στο σχολείο με φωνάζουν Χρυσοχοΐδη.
- Γιατί;
- Γιατί δεν ξέρω να διαβάζω!!!!


==================================================

Συνομιλούν δύο ψηφοφόροι: ............

- Αυτή την φορά θα ψηφίσω μικρό κόμμα.
- Δηλαδή τι θα ψηφίσεις;
- ΠΑΣΟΚ....!

ΣΧΟΛΙΟ
Προσοχή εσείς. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει πολύ μικρό κόμμα μην κάνετε το λάθος και το ψηφίσετε... Αφήστε το έξω απο την βουλή. καλύτερα θα είναι....

politics

ΟΕΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας, θέλω να ενημερώσω όλους τους συνδημότες για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 23-01-2012 και συγκεκριμένα για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του δήμου.
Συγκεκριμένα και ενώ σαν πρόεδρος εκφώνησα το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέλος της προσωρινής Επιτροπής Εργαζομένων στο δήμο.

Να τονίσω ότι επί της διαδικασίας της λειτουργίας ..........

του δημοτικού συμβουλίου, δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει κανείς άλλος, παρά μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Υπενθυμίζοντας σαν πρόεδρος τα πιο πάνω, συνάδελφοι από την αντιπολίτευση μου ζητούσαν επίμονα και παρά τον κανονισμό, ν’ αφήσω τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να παρέμβει στη διαδικασία και να μην του αφαιρώ τον λόγο.
Εξήγησα ότι δεν αφαιρώ από κανένα τον λόγο και ειδικά από τους εργαζόμενους, αλλά θα πρέπει πρώτα ν’ ακουσθεί η εισήγηση και στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος σε όλους και φυσικά στους εργαζόμενους. Άλλωστε οι εργαζόμενοι είχαν προσκληθεί για να τους ακούσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι έξω από κάθε δεοντολογία πριν ακουσθεί η εισήγηση, να δίδεται ο λόγος σε μη μέλος του δημοτικού συμβουλίου, θέτοντας μάλιστα θέμα διαδικασίας.
Υπενθύμισα δε ότι θέμα διαδικαστικό μπορεί να τεθεί μόνο από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και από κανέναν άλλο.
Εδόθη η εντύπωση ότι δέχθηκαν τις εξηγήσεις και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος άρχισε την εισήγησή του.

Τότε η Επιτροπή των εργαζομένων και ενώ μιλούσε ο εισηγητής αποχώρισε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μόλις η μείζων αντιπολίτευση είδε την Επιτροπή ν’ αποχωρεί άρχισε και πάλι να διακόπτει την εισήγηση και ν’ απειλεί ότι θ’ αποχωρήσουν και αυτή.
Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε τον λόγο, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία προσπάθησε να μην αποχωρίσει η μείζων αντιπολίτευση και να συνεχιστεί η διαδικασία.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε στα λεγόμενα του Δημάρχου και η μείζων μειοψηφία αποχώρισε από την αίθουσα. Στην αίθουσα παρέμεινε ο κ. Κουκούμης της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στην συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.
Η διαδικασία που ακολουθεί το Δημοτικό συμβούλιο δεν γίνεται με απόφαση του προέδρου, αλλά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης στο δήμο και μόνο τα μέλη του που είναι εκλεγμένα από τους δημότες της Τριφυλίας, μπορούν να θέτουν θέμα σχετικό με τη διαδικασία και ν’ αποφασίζουν.

Τέλος θέλω να εκφράσω την λύπη μου γιατί ο φυσικός χώρας για να γίνεται κάθε συζήτηση και να παίρνονται οι όποιες αποφάσεις, ακόμα και όταν διαφωνούμε, είναι οι αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά συνδρομή 6 ευρώ από άνεργους

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ καλεί ακόμα και τα άνεργα-μέλη του εάν επιθυμούν να συμβάλουν στην ενίσχυση των εσόδων του κινήματος σε μία περίοδο που η ανεργία αγγίζει το 18%.

Μπορεί το ποσό της ετήσιας συνδρομής για τα άνεργα μέλη του ΠΑΣΟΚ να είναι μικρό, στα έξι ευρώ, αλλά παραμένει προκλητικό το να υπάρχει στη φόρμα μια τέτοια επιλογή.

Στη λογική των κομμάτων δεν φαίνεται φυσικά ...........

παράλογο κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα βρίσκονται χρεωμένα και έχουν κατασπαταλήσει τις κρατικές επιχορηγήσεις ακόμα και επόμενων ετών.

Τελευταίο περιστατικό η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης από την εταιρεία DPA Technical που ζητούσε την υποθήκευση και συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για χρέη 18.795,24 ευρώ.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται πως το κίνημα προχωρά στην υλοποίηση του "Σχεδίου για τη Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης, γνωρίζοντας ότι ο πολίτης δυσκολεύεται να εμπιστευτεί το σύστημα των δημοκρατικών θεσμών.

"Θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την αυτονομία των πολιτικών κομμάτων:

* αποδεικνύουμε έμπρακτα το χρέος των σοσιαλιστικών δυνάμεων προς τον πολίτη,

* δημιουργούμε έναν άξονα εμπιστοσύνης και σεβασμού, χτίζοντας μια σχέση αλλά και μια κοινωνία πάνω απ’ όλα ανθρώπινη. Δημιουργώντας γι’ αυτόν και προστατεύοντάς τον.

Σύμφωνα με το "Σχέδιο για την Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης", τα έσοδα του Κινήματος προέρχονται από απολύτως διαφανείς πηγές:

* την ετήσια κρατική οικονομική ενίσχυση, κατά τον ισχύοντα νόμο.

* τα έσοδα από συνδρομές των μελών του.

* τα έσοδα από την οικονομική εξόρμηση.

Σύμφωνα με προβλέψεις του Καταστατικού του Κινήματος, δυνατότητα καταβολής χρηματικού ποσού έχουν μόνο τα μέλη ΠΑΣΟΚ".

Οι άλλες ετήσιες συνδρομές:

1) 12 ευρώ για αγρότες, εργάτες, μετανάστες, φοιτητές, ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, νέους (έως 25 ετών)

2) 24 ευρώ για εργαζομένους, μισθωτούς (ιδιωτικού και δημοσίου)

3) 36 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους τραπεζών

4) 100 ευρώ για έμμισθα αιρετά στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης (αντι-περιφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων

5) 150 ευρώ για έμμισθα στελέχη κράτους ( γενικοί γραμματείς, ειδικοί γραμματείς, γενικοί διευθυντές, σύμβουλοι)

6) 200 ευρώ για έμμισθα κράτους (πρόεδροι, διοικητές)

7) 200 ευρώ για έμμισθα αιρετά στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης ( περιφερειάρχες, δήμαρχοι)

8) 400 ευρώ για υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές

ΣΧΟΛΙΟ
Τι να πεί κανείς για το μυαλό της Αλληνής. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους στο ΠΑΣΟΚ θέλουν και χρήματα.
Τελικά στο ΠΑΣΟΚ πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να γίνει απεγκατάσταση από την Εξουσία και από την βουλή.



Απίστευτο κόλπο με ουίσκι και νερό [ VIDEO ]

Ένα σφηνάκι είναι γεμάτο με νερό και το άλλο με ουίσκι.

Μπορείτε να μεταφέρετε το ουίσκι στο ποτήρι που έχει το νερό και το νερό στο ποτήρι που έχει το ουίσκι χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε άλλου δοχείου;

Δείτε το απίστευτο βίντεο που έχει κάνει το γύρω του Διαδικτύου.









Ρεσιτάλ πιάνου τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα στο Ωδείο με ελεύθερη είσοδο

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει με το Δίκτυο Δημοτικών Ωδείων ανά την επικράτεια, φιλοξενεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών (4.00 μ.μ), έναν νέο και πολλά υποσχόμενο σολίστ πιάνου, τον Αριστοτέλη Δοβρίδη, ο οποίος αποφοίτησε πριν λίγες ημέρες από το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης, στην τάξη του γνωστού πιανίστα Στέφανου Σιγάλα, ο οποίος μάλιστα υπήρξε καθηγητής για μια δεκαετία και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ του νεαρού ..........

ταλαντούχου 26χρονου πιανίστα Αριστοτέλη Δοβρίδη περιλαμβάνονται ένα Πρελούδιο και Φούγκα του Μπαχ, από μία Σονάτα των Μπετόβεν και Σούμπερτ, δυο εντυπωσιακές και δημοφιλείς Σπουδές των Σοπέν και Σκριάμπιν και τα επηρεασμένα από την τζαζ 3 Πρελούδια για πιάνο του αμερικανού συνθέτη Τζορτζ Γκέρσουιν.

Το Ρεσιτάλ πιάνου με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 στις 4.00 μ.μ..

Η Μουσική σας περιμένει!

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Στο επίκεντρο Θέματα για τον Δήμο Τριφυλίας

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Τριφυλιακών Συλλόγων της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Σωματείων.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, περίπου πενήντα (50) τον αριθμό έθεσαν στη συζήτηση τα ζητήματα που απασχολούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Τριφυλίας, ανέπτυξαν ιδέες για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του περιέγραψε ...........

την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και βιώνει ο Καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας έδωσε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα και εξήρε την συμβολή των τοπικών συλλόγων και των αποδήμων γενικότερα συμπολιτών στην προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά του Δήμου μας. Και στη συνάντηση αυτή όπως και στο χαιρετισμό του κατά την κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία που έχει ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε η λειτουργία, η δράση και η συνέργεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας για την αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων της τοπικής μας κοινωνίας καθώς η ελλιπέστατη χρηματοδότηση των ΟΤΑ (περικοπή κατά 50 % των πόρων ) επιβάλει τη συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου μας.

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας ο Δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια για τα τιμώμενα πρόσωπα, τον συγγραφέα Χρήστο Ρέππα και τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό, για τη συμβολή τους στον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας μας και συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Σωματείων και όλων των συλλόγων που κρατάνε άσβηστη την φλόγα της δημιουργικής νοσταλγίας.

Ανακοίνωση του Πυρσού για τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Αποχαιρετούμε τον ποιητή του Χρόνου και της Ιστορίας
της εξορίας και της επιστροφής,
του διωγμού της προσφυγιάς και της αναζήτησης.
Αποχαιρετούμε τον ποιητή που μας φανέρωσε τα Κύθηρα,
μας πέρασε στην άλλη θάλασσα,
της αξιοπρέπειας και του ονείρου.

Αποχαιρετούμε τον Θόδωρο της καρδιάς μας…

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ «Ο ΠΥΡΣΟΣ»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ



ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη ΠετσέληΤο πιο σημαντικό για ένα χρήστη προτού προβεί στην αγορά μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας, είναι να αποτιμήσει τις ευκολίες που αυτή δύναται να του προσφέρει, σε σχέση με τα χρήματα που πρόκειται να διαθέσει. Το να επιλέξει κάποιος, ωστόσο, από ένα πλήθος μοντέλων και μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών είναι αρκετά ριψοκίνδυνο αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Λέγοντας χρόνο αναμονής εννοούμε τον χρόνο που ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να μείνει συνδεδεμένο με το δίκτυο, όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (δεν γίνεται χρήση καμιάς λειτουργίας του) και μετριέται σε ώρες.
Αντίστοιχα ο χρόνος ομιλίας μεταφράζεται στη .........

συνολική διάρκεια κλήσεων (μετριέται σε λεπτά της ώρας) που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης με το κινητό του. Ας σημειωθεί ότι ο πραγματικός χρόνος αναμονής και ομιλίας είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που δίνουν οι εταιρείες και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αφορά ιδανικές συνθήκες λειτουργίας. Στις αναγραφόμενες τιμές λοιπόν θα υπολογίσετε ένα ποσοστό της τάξης του 40% το οποίο θα αφαιρέσετε από τον χρόνο που δίνεται.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Δυο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον υψηλότερα αξιολογούμενο τομέα των δυνατοτήτων, είναι η οθόνη και τα μηνύματα. Αναλυτικότερα, στον επί μέρους τομέα της οθόνης θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υποψιν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (τεχνολογία, ανάλυση, αριθμός χρωμάτων και ύπαρξη χρώματος η μη) καθώς και η ποιότητα απεικόνισης της σε όλες ανεξαιρέτως τις συνθήκες φωτισμού. Στα γραπτά μηνύματα αξιολογείστε την παρουσία των υπηρεσιών E-mail, SMS, EMS, MMS καθώς και των δυνατοτήτων αποθήκευσης αλλά και σύνταξης μέσω προνοητικής εισαγωγής κειμένου στη γλώσσα μας. Τα δυο δεύτερα σε βαθμό σπουδαιότητας κατά σειρά στοιχεία τα οποία ανήκουν επίσης στον τομέα των δυνατοτήτων είναι η ψυχαγωγία και η ατζέντα.

Στην ψυχαγωγία θα λάβετε υποψιν σας τόσο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των παιχνιδιών που συνοδεύουν τη συσκευή όσο και την υποστήριξη η μη για τις πλατφόρμες λογισμικού Java, Mophun, Infusio, παράλληλα με την ποιότητα των ήχων κλήσης (βλέπε μονοφωνικοί η πολυφωνικοί) καθώς και την ύπαρξη σύνθεσης μελωδίας η όχι. Υποψιν λαμβάνουμε επίσης και την ύπαρξη ραδιόφωνου αλλά και MP3 Player. Στον δεύτερο τομέα που αφορά την ατζέντα αξιολογούνται λειτουργίες όπως ο τηλεφωνικός κατάλογος, το ημερολόγιο, η λίστα εργασιών, το ρόλοι, το ξυπνητήρι, ο υπολογιστής, η δυνατότητα ηχογράφησης φωνητικών σημειώσεων καθώς και ο νομισματικός μετατροπέας καθένα από τα οποία αυτά χαρακτηριστικά αξιολογείται με τον ίδιο βαθμό βαρύτητας με εξαίρεση το πρώτο που λαμβάνει σαφώς μεγαλύτερο. Τρεις μικρότερα αξιολογούμενοι υποτομείς είναι αυτοί της διασυνδεσιμοτητας των υπηρεσιών και της κάμερας. Στο πρώτο λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου με τον υπολογιστή η άλλες συμβατές συσκευές μέσω Bluetooth υπέρυθρων η καλωδίου (ποσοστό συμμετοχής ισόποσο για τον καθένα τρόπο) ενώ στο δεύτερο την υποστήριξη των υπηρεσιών του δικτύου. Τέλος, στον τρίτο υπό-τομέα την ύπαρξη η μη κάμερας και εν συνεχεία την ποιότητα αλλά και την ανάλυση της.

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υποψιν σας το μέγεθος και το βάρος μιας συσκευής, το τρόπο πλοήγησης στα μενού της καθώς τέλος, το πληκτρολόγιο αλλά και τις οδηγίες χρήσης που το συνοδεύουν. Αναφορικά με τη δομή και τον τρόπο πλοήγησης του μενού θα αξιολογήσετε την ευκολία στη χρήση του.

Για την αξιολόγηση αυτή λαμβάνετε υποψιν την ικανότητα προβολής πολλών γραμμών κειμένου, αλλά και το πόσο φιλικά σχεδιασμένο είναι το περιβάλλον πλοήγησης. Επίσης σημαντικός είναι και ο αριθμός των πληκτρολογήσεων που πρέπει να γίνουν προκείμενου να συντάξουμε για παράδειγμα ένα γραπτό μήνυμα, οπότε κατανοητό είναι ότι όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός αυτός τόσο μεγαλύτερη είναι η ευχρηστία. Στον υποτομέα του πληκτρολογίου αξιολογήστε την αίσθηση την σαφήνεια, την ωφέλιμη επιφάνεια των πλήκτρων καθώς και την απόσταση μεταξύ τους.

ΚΙΝΗΤΑ 3G

Ακόμη μια κατηγορία κινητών τηλεφώνων είναι εκείνη που αφορά την υποστήριξη του δικτύου και των υπηρεσιών τρίτης γενιάς. Σε αυτή λάβετε υποψιν σας την ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων για το εν λόγω δίκτυο (εννοείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι αυτή τόσο το καλύτερο) καθώς και την ύπαρξη δυνατοτήτων όπως η βιντεοτηλεφωνια (και οι διπλές κάμερες που αυτή συνεπάγεται).

Μεγάλη συμμετοχή της ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας με τον Κώστα Κόλλια

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία συλλόγων Τριφυλλίας στο Ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα με τα Προεδρεία των Συλλόγων.

Στη συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλιας ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας για τα θέματα του Δήμου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος για όλα τα θέματα της Τριφυλίας. Εκτός από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας (βιολογικός καθαρισμός, λιμάνι Κυπαρισσίας, οδικά δίκτυα), οι Σύλλογοι αναφέρθηκαν και στα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν ιδίως τα χωριά, όπως η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός, οι αγροτικοί δρόμοι κτλ.

Το πλήθος των ερωτήσεων που έγιναν και .........

τα θέματα που συζητήθηκαν -ιδιαίτερα τα πολιτιστικά- δείχνουν το ενδιαφέρον των ετεροδημοτών της Αθήνας για τη γενέτειρα.

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ...........

-Μεταξύ ζευγαριών...
Καθεται ο αντρας μαζι με την δικια του στη βεραντα και πινει μπυρες..
Αφου εχει κατεβασει καμια 10ρια μπυρες λεει...
-Σ'αγαπω.....
-Τωρα εσυ μιλας η η μπυρα??
-Εγω μιλαω......στη μπυρα..

............

Το καμάκι στις μέρες μας:
1970....Έχω και κότερο,πάμε μια βόλτα;;;;
2000.....Να σε πάω μία βόλτα με την PORSCHE;;;;
2011.....Έχω ανοιχτά καλοριφέρ, πάμε σπίτι μου;;;;

.............

Στο τηλέφωνο:
''- Τι κάνεις μωρό μου;
- Σπίτι είμαι και σε σκέφτομαι, εσύ αγάπη μου;
- Είμαι στα μπουζούκια και κάθομαι ακριβώς πίσω σου...''


...............


-Μωρο μου θελεις να περασουμε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο...;
-Ναι...ναι αγαπη μου...!!!
-Ωραια,τα λεμε απο Δευτερα..!!!!!..........-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.