ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων BEST TV 28-1-2012
Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Αποτελέσματα Σαββάτου

17η Αγωνιστική

Ανδρούσα - Δώριο 0 - 1

ΠΑΟ Καλού Νερού - ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας 1 - 2

Ατρόμητος Πλατύ - Πατίστα 1 - 1

Αρις - Πανιώνιος Καλαμάτας 29 Ιαναουαρίου

Μάνεσι - Νίκη Πλάτης 2 - 2

Διαβολίτσι - Ηρακλής Κυπαρισσίας 2 - 0

Αστέρας Μικρομάνης - Αστέρας Βαλύρας 1 - 2


Δήλωση ΣΟΚ του Παντελή Οικονόμου! Τι αποκάλυψε για το χαράτσι της ΔΕΗ!

Σε ομολογία- σοκ, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων, προέβη ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε επειδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και αμέσως δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες των ιδιοκτητών ακινήτων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως υπάρχει ..........

«υπεύθυνος» για την αδυναμία είσπραξης, ο οποίος μάλιστα είναι γνωστός χωρίς ωστόσο να δεχθεί να τον κατανομάσει.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Οικονόμου άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση ενώ απέρριψε τα σενάρια περί αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Εξάλλου, και την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ εστίασης είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπροθέσμου προγράμματος».

Difernews

20 χρόνια GSM

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Την 1η Ιουλίου 1991 πραγματοποιήθηκε η πρώτη GSM κλήση σε εμπορικό δίκτυο, μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Φιλανδίας Harri Holkeri και του αντιδημάρχου της πόλης Tampere Karina Suonio. Το πρώτο δίκτυο GSM αναπτύχτηκε από τις Tenokia και Siemens-σήμερα Nokia Siemens Networks- για τον Φιλανδό παροχο Radiolinja που σήμερα λειτουργεί με την εμπορική ονομασία Elisa

Κατά την διάρκεια της πρώτης αυτής κλήσης οι ...........

δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα πλεονεκτήματα της νέας ψηφιακής GSM τεχνολογιας, μεταξύ των οποίων και η εξαιρετική ποιότητα φωνής, η ασφάλεια των συνδιαλέξεων και το γεγονός ότι η αποθήκευση της ταυτότητας της σύνδεσης στην κάρτα SIM επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέγουν τη συσκευή της αρέσκειας τους.

Το Global System for Mobile communications (GSM) υιοθετήθηκε το 1987 ως το ευρωπαϊκό πρότυπο για τις ψηφιακές κινητές επικοινωνίες. Αυτή η 2ης γενιάς τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας είχε επιπλεον την δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων, πέραν της φωνής. Η υψηλή ποιότητα των κλήσεων φωνής, η δυνατότητα διεθνούς περιαγωγής και η υποστήριξη νέων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα η αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS), έθεσαν τις βάσεις για την ταχύτατη εξάπλωση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο αριθμός των συνδρομητών GSM αυξήθηκε πέρα από κάθε πρόβλεψη. Μέσα στην πρώτη μόνο δεκαετία (2001) ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια χρήστες. Σήμερα, σε 838 GSM δίκτυα σε 234 χώρες και ανεξάρτητες περιοχές ανά τον κόσμο, υπάρχουν 4,4 δισεκατομμύρια συνδρομητές και κάθε μέρα πραγματοποιούνται 1 εκατομμύριο νέες συνδρομές: ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 12 συνδρομές το δευτερόλεπτο. Το GSM ήταν η πρώτη ψηφιακή τεχνολογία που στηριζόταν σε ανοικτά πρότυπα και έθεσε τις βάσεις για τη μαζική χρήση των κινητών τηλεφώνων. Το GSM συνεχίζει να εξελίσσεται και θα παραμείνει και στις επόμενες δεκαετίες μαζί με τα 3G και LTE. Όταν αναπτύχτηκε το δίκτυο και κατασκευάστηκε το πρώτο Nokia κινητό τηλέφωνο GSM για αυτή την πρώτη κλήση, ελάχιστοι τολμούσαν να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Κανένας από όλους εκείνη την εποχή που είχαν ασχοληθεί με την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούσε να φανταστεί τον τεράστιο αντίκτυπο που θα είχε η τεχνολογία αυτή στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να θυμηθούμε πως η Nokia παρουσίασε το πρώτο GSM τηλέφωνο, το Nokia 1011, το 1992. το τηλέφωνο αυτό υπήρξε το πιο δημοφιλές της εταιρείας, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 250 εκατομμύρια συσκευές.

Η GSM τεχνολογία, όπως πρωτοτυποποιήθηκε από την 3GPP, εξελίχθηκε περαιτέρω στις τεχνολογίες EDGE 3G και LTE. Τα δίκτυα τρίτης γενιάς 3G WCDMA έχουν δυνατότητες υψηλοτέρων ταχυτήτων για τη διακίνηση δεδομένων και μεγαλύτερη χωρητικότητα για την ανάπτυξη κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Η τεχνολογία LTE, η οποία βρίσκεται ήδη σε εμπορική λειτουργία σε περισσότερα από 20 δίκτυα παγκοσμίως, σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας αυτής. Κύριος μοχλός ανάπτυξης του LTE αποτελεί η ραγδαία αυξανομένη ανάγκη για χωρητικότητα για κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες. Τα GSM, 3G,και LTE αποτελούν εξέλιξη της ίδιας τεχνολογίας και, ως συνέπεια, τα δίκτυα αναπτύσσονται και επεκτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες τους για κάλυψη και χωρητικότητα, έχοντας εξασφαλισμένη τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των τεχνολογιών.

Συνέλαβαν στα πράσα λαθροθήρες

Την 24-1-2012 ύστερα απο συνεργασία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων των Κ.Σ.Γαργαλιανων Κατσαρελά Κωνσταντίνο και Κ.Σ Κυπαρισσιας Φωτεινόπουλο Δημήτριο συνελήφθησαν δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα και χωρίς άδεια θήρας μέσα σε καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Στους συλληφθέντες Κ.Φ.και Κ.Δ.τους ασκήθηκε μηνυτήρια αναφορά και η υπόθεση πήρε τον
δρόμο της δικαιοσύνης.
Τα ΔΣ και των δύο Συλλόγων εκφράζουν τα ...........

συγχαρητήριά τους στους δύο Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.

Χοροεσπερίδα του κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου, το Σάββατο 4-02-2012 στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου "Κανελάκης".

Ελάτε να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε με...........

την πολυμελή ορχήστρα του Λεωνίδα Παπακώστα και εκλεκτά εδέσματα.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Κατσαρελάς

Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Χρονόπουλος

Στο Κατάκολο οδηγείται το πλοιάριο με λαθρομετανάστες

Είχε ακινητοποιηθεί μετά την επιχείρηση του λιμενικού στην Πύλο.

Στο λιμάνι του Κατάκολου στην Ηλεία ρυμουλκείται το πλοιάριο με τους περίπου 100 λαθρομετανάστες, το οποίο μετά μία συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε από πλωτά σκάφη του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το πλοιάριο ενώ οδηγείτο χθες από πλωτά του λιμενικού στην Πύλο, ο καπετάνιος του αρνήθηκε να κατευθυνθεί προς το λιμάνι και ξεκίνησε εκ νέου την πορεία του σκάφους του, με κατεύθυνση την Ιταλία.

Το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε χθες το .........

μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι πλοιάριο με δεκάδες άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση αυτή συνδέεται με τη σύλληψη άλλων 58 λαθρομεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων στο Γύθειο.

Όπως δήλωσαν στις αρχές οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό από την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο, προκειμένου να επιβιβαστούν στο ίδιο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, ωστόσο όμως δεν χωρούσαν.

Οι λαθρομετανάστες που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν οδηγηθεί και κρατούνται σε ειδικό χώρο στο λιμεναρχείο.

Καθημερινή

Απίστευτο FAIL: Τι συμβαίνει όταν εφημερίδα έκανε copy-paste από site;

Ένα απίστευτο λάθος έγινε σε εφημερίδα του εξωτερικού και κανείς δεν μπορεί αυτή τη φορά να κατηγορήσει τον ''δαίμονα του τυπογραφείου''...

Σε δημοσιευμένο κείμενο εμφανίστηκε η φράση ''κλικάρετε εδώ'', φανερώνοντας ότι ο αρθρογράφος προφανώς έκανε το κείμενο copy paste από κάποια ιστοσελίδα, χωρίς να κάνει τον κόπο να διαγράψει την φράση που τον πρόδωσε...

Και οι αναγνώστες ακόμα αναρωτιούνται:............

μα που να κλικάρουμε;

Mediagate

Νέα παράταση στην υποβολή Ε9

Παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαρτίου 2012 για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 30 Απριλίου για τα νομικά πρόσωπα έτους 2011, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) που έληγε κανονικά στα τέλη Ιανουαρίου καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.

Την απόφαση της παράτασης υπογράφει ο .............

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Νύχτα πόνου και καψούρας με λουλουδοπόλεμο απόψε στο Club FaMousΧορηγός επικοινωνίας της Βραδιάς είναι το Φιλιατρά NewsΑνυπαρξία Υπαρξιακής Συνύπαρξης…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μπορεί να μοιάζει με λογοπαίγνιο ο τίτλος της σημερινής μου άποψης αλλά αυτό δεν είναι πρόθεσή μου ούτε υπαγορεύεται από κάποια ανάγκη να προσελκύσω την περιέργεια σας φίλες και φίλοι αναγνώστες των κειμένων που αναρτώ στο διαδίκτυο. Μέσα από τις στατιστικές αναλύσεις γνωρίζω ότι τα κείμενά μου είναι, γενικώς, καλοδεχούμενα και δεν χρειάζονται επικοινωνιακά τεχνάσματα. Και, φυσικά, οι δικές σας κριτικές αποτελούν για μένα ευπρόσδεκτες βελτιώσεις στην προσπάθεια να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες, τις προκλήσεις, τα προβλήματα και να μοιραζόμαστε την χαρά, όταν βρίσκουμε λύσεις στην πρωτόγνωρη καθημερινότητά που βιώνουμε.

Είναι δραματική η καθημερινότητά μας για την ..........

οποία την ΚΥΡΙΑ, και σχεδόν αποκλειστική, ευθύνη έχει το Πολιτικό μας Σύστημα και οι Πολιτικοί που μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια και συνεχίζουν να μας Κυβερνούν. Θα ήταν, ανόητο, όμως να αρνηθούμε ότι εμμέσως και ελαχίστως ευθυνόμαστε εσείς και εγώ (και ας λέει όσα λέει περί του αντιθέτου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ Πάγκαλος).
Δυστυχώς αυτή την δραματική και απελπιστική καθημερινότητά μας την αναδεικνύουν σχεδόν αποκλειστικά πλέον μόνο τα ελληνικά blogs καθώς εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ΔΕΝ την αγγίζουν, ΔΕΝ την αναδεικνύουν, ΔΕΝ προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτιά της και τους υπαίτιους εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων!

Και μάλιστα, εις επίρρωση της θεωρίας της συνομωσίας, που διαβλέπει συμψηφισμό και «συγκάλυψη» Ενόχων και Ενοχών τα Ελληνικά ΜΜΕ που συχνά λειτούργησαν ως «το μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβερνητικής Εξουσίας» και ευθύνονται για χειραγώγηση και διαμόρφωση της κοινής γνώμης μετά την παραίτηση του κ Παπανδρέου και την «αναδόμηση» της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την πρόσθεση «ολίγης Νέας Ν.Δ. και ΛΑΟΣ» έχουν και τα ίδια δραματικά Οικονομικά προβλήματα που διαβρώνουν και τον οποιονδήποτε ιδεολογικό πολιτικό τους προσανατολισμό…

ΔΕΝ υπάρχει ούτε κατά διάνοια ως στόχος των κειμένων μου στο διαδίκτυο κάποια λανθάνουσα ή κρυφή επιθυμία να χαϊδέψω αυτιά αλλά είναι δηλωμένη η πρόθεση και ευχή μου ως συντάκτη τους να ακουμπήσω ψυχές, να αναδείξω πραγματικότητες που μας χαρακτηρίζουν κοινωνιολογικά και μας τραυματίζουν ψυχολογικά ως Λαό και Έθνος, και τολμώ να τα λέω όπως και πολλοί άλλοι αρθρογράφοι στην ελληνική «μπλογκόσφαιρα» και εγώ εξαιτίας και επιθέτου… ΠΙΠΕΡΑΤΑ!..

Έχω αναφερθεί και άλλες φορές στην παλιά κινέζικη “κατάρα” που εκτοξεύεται από τον κακοπροαίρετο γείτονα στον αθώο γείτονα ως ευχή…«Σου εύχομαι» λέει ο κακοπροαίρετος Κινέζος στον ανυποψίαστο γείτονά του «...να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές!»

Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να δηλώσω ότι εμάς μας καταράστηκε κάποιος κακοπροαίρετος γείτονας (Η Κίνα κείται μακράν της Ελλάδος για να δεχτούμε ότι υπήρξε μας καταράστηκε κάποιος Κινέζος) αλλά διαπιστώνω όπως όλοι μας ότι ζούμε πράγματι σε ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ δύσκολες εποχές!

Είναι οι ποιοτικά δύσκολοι καιροί που διάγουμε, εμείς και τα παιδιά μας, αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, πολλών εσκεμμένων προσπαθειών, αλλά και πολλών παραλείψεων όχι μόνο δικών μας αλλά πολύ περισσότερο εκείνων που κρατούν στα χέρια τους, σε τοπικό και εθνικό και λιγότερο σε παγκόσμιο επίπεδο την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική εξουσία....
Στη μορφοποίηση της σημερινής ψυχολογικής, κοινωνιολογικής, πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής μας πραγματικότητας δεν φταίει μόνο αυτό που, σχεδόν συνωμοτικά κάποιοι φρόντισαν να γίνει η οδυνηρή μας πραγματικότητα, αλλά και όσα εμείς με το πατροπαράδοτο πνεύμα του ωχαδερφισμού, με τις παραλείψεις και την τυφλή με παρωπίδες προσήλωση σε Κόμματα και Αρχηγούς επιτρέψαμε να γίνει!

Στα σύγχρονα πολυπρόσωπα και συνάμα απρόσωπα, πολύβουα και ταυτόχρονα οδυνηρά στη σιωπή του πόνου αστικό-βιομηχανικά μας κέντρα, στις μεγαλουπόλεις μας, διαπιστώνουμε την ανελέητη ανυπαρξία της υπαρξιακής μας συνύπαρξης που απαιτεί την προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίες θρυμματίστηκαν!..
Μεταλλαχθήκαμε από το κραταιό και παρήγορο ΕΜΕΙΣ σε μικροσκοπικά και αδύναμα ΕΓΩ που μέχρι πρόσφατα περιφέρανε την πλήξη, την ανία και την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευρωστίας με «δανεικά» και αυτάρεσκο ναρκισσισμό! Τώρα υποχρεωθήκανε από την τρόικα και την Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» να περιφέρουν την ανυπαρξία τους με μειωτική ορμή μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς ενός οικονομικού συστήματος που καταρρέει και ενός κοινωνικού συστήματος που καθημερινά αλλοτριώνει τα παιδιά από τους γονείς, τον σύντροφο από την συντρόφισσα, τον αδελφό από την αδελφή, αφού πρώτα κατάφερε να αλλοτριώσει τον σύγχρονο Έλληνα και την Ελληνίδα από άνθρωπο ως συνάνθρωπο, από τον πολίτη ως συμπολίτη, από τον κάτοικο της πολυκατοικίας ως συγκάτοικο...

Τελικά η ανυπαρξία της υπαρξιακής μας συνύπαρξής ως συνανθρώπων, συμπολιτών, συνοδοιπόρων, συγκατοίκων που μπορούσαν να μοιράζονται τον πόνο και τη χαρά, χωρίς Κομματικά γυαλιά και μακριά από την επιμελώς καλλιεργηθείσα αίσθηση της ιδεολογικής και πολιτικής διαφοράς από κατόχους της Εξουσίας που συνέτρωγαν και συνέπιναν και συνεχίζουν το «παραμύθι», τώρα πλέον αναιρεί ΚΑΘΟΛΙΚΑ την ψευδαίσθηση ότι…συνυπάρχουμε!

Τί κρίμα, αλήθεια !

ΔΕΗ:Αυξήσεις έως 5% στα τιμολόγια επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Αυξήσεις έως 5% στις χρεώσεις της ενέργειας, «πάγωμα» στα τέλη χρήσης δικτύου και μεγάλες ανατιμήσεις (έως και πενταπλασιασμός) των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας προβλέπουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (άρδευση, αποστράγγιση κλπ.) που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Πρόκειται για 8.000 περίπου επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία κ.α.) για τις οποίες τα τιμολόγια απελευθερώθηκαν από 1ης Ιανουαρίου.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια, τα ..........

οποία θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, η ΔΕΗ κατήργησε το διαχωρισμό των χρεώσεων μεταξύ εμπορικής και βιομηχανικής χρήσης όπως επίσης και τις διαφορετικές χρεώσεις που ίσχυαν για τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Παραμένει η διαφοροποίηση της τιμολόγησης ημέρας / νύχτας με τα νυχτερινά τιμολόγια σημαντικά φθηνότερα από τα ημερήσια.

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις για εμπορικές - βιομηχανικές επιχειρήσεις:

-Χρέωση ισχύος (πάγιο): 7,25 ευρώ ανά κιλοβάτ το μήνα. Η παλιά χρέωση ήταν 2,65 ευρώ / μήνα το χειμώνα (Οκτώβριος - Μάιος) και 6,06 ευρώ το καλοκαίρι (Ιούνιος - Σεπτέμβριος). Η αύξηση συνεπώς είναι 19,6 έως 173 %.

-Χρέωση ενέργειας: Το ημερήσιο τιμολόγιο (7 π.μ. - 11 μ.μ.) είναι 0,06388 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,06183 για το εμπορικό (αύξηση 3,3 %) και 0,06083 για το βιομηχανικό (αύξηση 5 %). Το νυχτερινό τιμολόγιο (11 μ.μ.- 7.π.μ.) γίνεται 0,05015 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,05003 για το βιομηχανικό (αύξηση 0,2 %) και 0,05103 για το εμπορικό (μείωση 1,7 %).

-Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας: για το εμπορικό από 0,01141 ευρώ ανά κιλοβατώρα αυξάνονται σε 0,0179 (αύξηση 56 %) και για το βιομηχανικό από 0,00587 σε 0,00691 (αύξηση 17 %).

Για το αγροτικό τιμολόγιο η τιμή της κιλοβατώρας αυξάνεται σε 0,05933 ευρώ από 0,04946 (αύξηση 19 %) και οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) κατά 474 % (από 0,00095 σε 0,00546 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Οι χρεώσεις των ΥΚΩ καλύπτουν το κόστος για κοινωνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ που επιβάλλονται από το κράτος, όπως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το τιμολόγιο των πολυτέκνων και κυρίως το κόστος της ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών με το ίδιο τιμολόγιο που ισχύει στην ηπειρωτική χώρα. Οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής τόσο για το εμπορικό - βιομηχανικό όσο και για το αγροτικό τιμολόγιο (οι οποίες ρυθμίζονται από τη ΡΑΕ) "παγώνουν" στα περυσινά επίπεδα.

ΑΠΕ - ΜΠE

Εντοπίστηκε πλοιάριο με λαθρομετανάστες στο Μεσσηνιακό

Στο λιμάνι της Πύλου οδηγείται συνοδεία σκαφών του Λιμενικού, το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες που εντοπίστηκε στ' ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα.............

επιβαίνουν στο σκάφος. Η επίσημη καταμέτρηση θα γίνει από στελέχη του Λιμενικού στο λιμάνι της Πύλου.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Καλκαβούρας, περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:


1. Κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τριφυλίας.
2. Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τριφυλίας.
3. Προσδιορισμός των ορίων του προϋφισταμένου του έτους 1923 οικισμού κάτω Κοπανακίου, της κοινότητας Κοπανακίου, της Δ.Ε. Αετού του Δήμου Τριφυλίας, σύμφωνα με το Π.Δ. της 24-04-1985, ΦΕΚ 181/Δ/03-05-85 (Έγκριση της αριθ. 87/2011 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
4. Αίτηση Αδαμόπουλου Κίμωνα του Θεοδώρου για διαγραφή τελών σύνδεσης αποχέτευσης Δ.Κ. Φιλιατρών.
5. Αίτηση Αλεξανδρόπουλου Χαραλάμπους του Νικολάου για διαγραφή τελών ύδρευσης Δ.Κ. Φιλιατρών.
6. Αίτηση του Καραμίχαλου Σωτηρίου του Παν/τη για διαγραφή ποσού 35,25 ευρώ από Βεβαιωτ. Κατάλογο ΤΑΠ Τ.Κ. Σπηλιάς, έτους 2010, λόγω λάθους στη χρέωση καθώς και επιστροφή 259,80 ευρώ από λάθη στη χρέωση ΤΑΠ (για το ίδιο ακίνητο), παρελθόντων ετών 2007, 2008, 2009).
7. Τροποποίηση της αριθ. 252/2011 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με την κατανομή του ποσού επιχορήγησης για κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας – πυροπροστασίας.
8. Ανάκληση της αριθ. 383/2011 απόφαση Δ.Σ. και έγκριση της αρ. 14/2011 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Αετού.
9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Τσιμεντόστρωση Δημοτικών οδών», τέως Δήμου Κυπαρισσίας.
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Ε.Ο. Κυπαρισσίας - Αρμενιών Δ.Τριφυλίας».
11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τεχνικών στην Άνω Πόλη».
12. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση μονάδας βιολογικού καθαρισμού Δήμου Φιλιατρών».
13. Διαγραφή ποσού 65,50 ευρώ του Γιάνναρη Σωτήριου από το χρηματικό κατάλογο Κ.Ο.Κ. έτους 2004.
14. Διαγραφή των τόκων από οφειλή παράβασης ΚΟΚ του Λαμπρόπουλου Αντωνίου, λόγω θανάτου.
15. Διαγραφή παράβασης – κλήσης ποσού 80,00 ευρώ της εταιρίας GMAC LEASEBV από το χρηματικό κατάλογο κατάλογο.
16. Διαγραφή ποσού 34,50 ευρώ από οφειλή παράβασης Κ.Ο.Κ. της εταιρείας «Auto team Ανώνυμη Εμπορική», έτους 2005.
17. Αίτηση Καλογερόπουλου Αγαθοκλή του Δημητρίου για διαγραφή ποσού 1.174,20 ευρώ από πρόστιμα Κ.Ο.Κ. λόγω απορίας.
18. Έγκριση της αριθ. 34/2011 απόφαση Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, για δωρεάν παραχώρηση καθισμάτων στο Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων.
19. Έγκριση της αριθ. 7/2011 απόφ. Τ.Κ. Μουζακίου σχετικά με μεταφορά του Αγροτικού Ιατρείου.
20. Αίτηση Γεωργιάδη Χριστίνας του Παν/τη για διαγραφή οφειλής τελών κατάληψης πεζοδρομίου, ετών 2008 και 2009, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
21. Λήψη απόφασης περί υποβολής πρότασης ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση οδού Γαργαλιάνων – Βάλτας» και έγκριση τεχνικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης και χορήγηση σχετικής εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο.
22. Δακοκτονία Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.
23. Χορήγηση παράτασης του έργου «Φυτεύσεις & διαμόρφωση κηπαρίων σχολείων Φιλιατρών».
24. Χορήγηση παράτασης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κυπαρισσίας».
25. Αποδοχή ποσού 11.830,65 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων.
26. Παράταση χρόνου ολοκλήρωσης του έργου «Υπηρεσίες Υποστήριξης για την επικαιροποίηση της Διαχειριστικής Επάρκειας τύπου α΄ και β΄ του Δήμου Τριφυλίας».
27. Έγκριση της αριθ.2/2011 απόφασης της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ περί πρόσληψης Κοινωνικού Λειτουργού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
28. Έγκριση της αριθ.3/2011 απόφασης της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ περί πρόσληψης 2 καλλιτεχνών για το Εικαστικό Εργαστήρι & 3 μουσικών για το Ωδείο.
29. Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ.
30. Παραχώρηση θέσεων εμποροπανήγυρης «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ένταξη για χρηματοδότηση του έργου "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ" στο ΔΕΠΙΝ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 755.000,00 € και συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 725.153,00€» με δικαιούχο τον Δήμο Τριφυλίας

Ειδικότερα,
Τίτλος Πράξης: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»
προϋπολογισμού 755.000,00 € και συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 725.153,00 €.

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου ........

ύδρευσης της πόλης των Φιλιατρών με την κατασκευή δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 7758 μ .
Ειδικότερα προβλέπεται ειδικότερα η κατασκευή κεντρικού αγωγού από πολυαιθυλένιο από την δεξαμενή έως την κεντρική πλατεία.

Οι διάμετροι των αγωγών ποικίλουν βάσει των υδραυλικών υπολογισμών από Φ90 έως Φ355, και θα τοποθετηθούν οι αντίστοιχες δικλείδες με τα φρεάτια τους .
Το έργο είναι μεγάλης σημασίας για την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το υπάρχον δίκτυο στο οποίο λόγω των συνεχών βλαβών υπάρχει μόνιμος κίνδυνος εισροής βλαβερών ουσιών και η ποιότητα νερού που παρέχεται στους πολίτες δεν είναι η καλύτερη, ενώ θα επιτευχθεί και εξοικονόμηση ύδατος από την μείωση των διαρροών.

Mεγάλη πτώση το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO

Μια νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Star Channel αποτυπώνει την πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μεγάλη πτώση και αγγίζει μόλις το 11,1%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ..........

ψήφου με ποσοστό 21,7%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,1%. Εντυπωσιακό είναι ότι τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων δεν ξεπερνούν αθροιστικά το 30%. Ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 8% που παίρνει οριακό προβάδισμα έναντι του ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,7%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,9%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 29% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Στην Τρίτη θέση ισοψηφούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά με 10,5% και έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 8% και ο ΛΑΟΣ με 6,5%. Πάνω στο όριο του 3% βρίσκονται οι Οικολόγοι.

iefimerida

Πότε επιτέλους θα κλείσει η λακουβάρα έξω από την Αγροτική Τράπεζα;

Ναι, στο σημείο πριν αρκετό καιρό υπήρξε βλάβη στη ύδρευση, ναι, το συνεργείο αποκατάστασης έφτιαξε την βλάβη, έκλεισαν την μεγάλη γούβα που είχαν ανοίξει, αλλά έμεινε έτσι με τα χώματα.
Ούτε λίγη άσφαλτος. Τίποτα. Και είναι η είσοδος της πόλης και μάλιστα επάνω στην κεντρική πλατεία.

Ο κόσμος διαμαρτύρεται, φωνάζει το αναφέρει στον Δήμο, το αναφέρει στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, αλλά ουδείς κάνει κάτι.
Χθες την ώρα που φωτογράφιζε την λακουβάρα ..........

άνθρωπος μας, παρακείμενος καταστηματάρχης τον ρώτησε, αν είναι ωραία η λακούβα που φωτογραφίζει. Προφανώς με επικριτική διάθεση, για την αδιαφορία που δείχνει ο Δήμος.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών, έχουν επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση στο σημείο, με αποτέλεσμα τα οχήματα που έρχονται από το Γυμνάσιο, φτάνοντας στην Αγροτική Τράπεζα, να κάνουν σλάλομ για να αποφύγουν την λακουβάρα και σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν να συγκρουστούν με όχημα που στρίβει στην γωνία στο καφέ "Αρχαίον" προς το γυμνάσιο.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να γίνει κανένα ατύχημα στο σημείο και να ξεκινήσουν παρατράγουδα;
Είναι τόσο δύσκολο ρε σεις να κλείσετε την κω..λακούβα;

Σε λίγες μέρες θα έχουμε τη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους του πολιούχου της πόλης μας (θα γιορτάζει και η μεγάλη προεδράρα της Δημοτικής ενότητας μας Φιλιατρών) και οι επισκέπτες - προσκυνητές θα είναι κατά χιλιάδες.
Αυτήν την εικόνα θα συναντήσουν μπαίνοντας στην πόλη; Την λακουβάρα;
Δηλαδή από μόνοι σας δεν μπορείτε να κάνε τε κάτι παρά μόνο αν σας κράξουμε; Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Θα σας κράζουμε νύχτα μέρα μέχρι να βάλετε μυαλό.

Ο Μπάμπης ο Στάμος, η μεγάλη προεδράρα της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών έχει κάνει τίποτα για να κλείσει η κω...λακούβα; Η δεν βρήκε ευκαιρία να σηκωθεί από την πολυθρόνα του στην οποία στρογγυλοκάθεται το πρωί και την αποχωρίζεται το μεσημέρι που κλείνει το Δημαρχείο αδιαφορώντας για το οτιδήποτε;

Πάρτε λίγη πίσσα ρε για να κλείσετε την λακούβα. ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ. ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Κ. Πούλο για ρίξε κανα γκάζι εκει στο Δημαρχείο μπας και σηκωθεί λίγο από την θέση του ο Στάμος. Τι στα κομμάτια. Αντιδήμαρχος είσαι. Ανώτερος από αυτόν. Κάνε κανένα χώσιμο να ξυπνήσει.

Ενημέρωσε τους αγρότες για τις άδειες χρήσης νερού ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Ενημέρωση στους αγρότες των Φιλιατρών σχετικά με τις διαδικασίες αδειών χρήσης νερού έκανε χθές το απόγευμα στις 7:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι ζητήθηκε η συνδρομή των γεωπόνων του Δήμου να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα αλλά χρειάζεται και το στίγμα της γεώτρησης με GPS το οποίο οι γεωπόνοι δεν έχουν.

Πρότεινε σαν καλύτερη λύση την όλη διαδικασία .........

που θα γίνει να την αναθέσουν σε γεωλόγο.
Αρχικώς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους αγρότες και από εκεί και μετά όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός να ζητήσουν προσφορές και να προτιμηθεί αυτός που θα δώσε την μικρότερη. Είπε ότι είναι πιο συμφέρουσα λύση καθώς μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή.

Όποιος οριστεί θα έρθει εδώ και θα δει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Τόνισε ότι υπάρχει θέμα με τις απομακρυσμένες γεωτρήσεις που υπάρχουν από τις καλλιέργειες και διευκρίνισε ότι είναι πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η υφαλμύρωση των γεωτρήσεων στις παράκτιες περιοχές.
Σχετικό αίτημα έχει γίνει προς τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά από τον οποίο ζητήθηκε η τροποποίηση του κανονισμού. Εκείνος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Είπε ότι το αίτημα το έχει προωθήσει στην περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Γεωργικής ανάπτυξης ώστε να τροποποιήσουν τον κανονισμό για την περιοχή μας. Και αυτό γιατί θα γραφτεί επάνω στους χάρτες τι ποτίζεις με την γεώτρηση που έχει ο καθένας.

Αναφέρθηκε στην διαδικασία είπε ότι η διαδικασία είναι ανοικτή για όσους έχουν γεωτρήσεις να συμμετάσχουν και να γίνει ομαδικά η δουλειά με την άδεια χρήσης του νερού.

Δείτε το σxετικό VideoΚοπή πίτας Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας

Την Πίτα της έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας στο ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα, σε μία γεμάτη αίθουσα από εκπροσπώπους όλων των Συλλόγων της Τριφυλίας που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Λούτος Παναγιώτης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για αυτή τη μεγάλη συμμετοχή.
Αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς της .............

Ομοσπονδίας, τόνισε για άλλη μία φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης και στήριξης των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση που συντόνιζε ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κώστας Αδαμόπουλος, παρευρέθησαν οι Βουλευτές του Νομού μας Κουσελάς Δημήτριος και Γιαννακοπούλου Νάντια, η συμπάτριώτισσά μας βουλευτής επικρατείας, Τσουμάνη - Σπέτζα Ευγενία, καθώς και οι συμπατριώτες μας ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργιακής ανάπτυξης Κανελλόπουλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Καράμπελας Κώστας και ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Αντωνόπουλος Άγγελος.

Όπως έχει καθιερωθεί, έτσι και φέτος, τιμήθηκαν οι συμπατριώτες μας Χρήστος Ρέππας -Συγγραφέας και Μαραγκός Θόδωρας - Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος, τους οποίους προσφώνησαν η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διεθνών Σχέσεων Έλενα Βλάχου και ο ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας, αντίστοιχα.

Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Κόλλιας Κώστας, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς των συμπατριωτών μας. Η τυχερή της ημέρας ήταν η συμπατριώτισσά μας Αθανασοπούλου Πέρσα, ζωγράφος από τα Φιλιατρά, που κέρδισε 2 διαντυχτερεύσεις για 2 άτομα στο COSTA ΝΑΥΑΡΙΝΟ, προσφορά του Διευθύνοντα Σύμβουλου κ. αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος έστειλε και χαιρετισμούς στην εκδηλωσή μας.

Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική χορηγία του Μεσιτικού Γραφείου "ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ" - Κυπαρισσία, τηλ 27610-22730.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Παμίσος – Εράνη Φιλιατρών: Λευκή ισοπαλία στη Μεσσήνη…

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας Παμίσου

Ισόπαλος χωρίς γκολ έληξε ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας Παμίσου Μεσσήνης – Εράνης Φιλιατρών, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης. Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, καθώς και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες. Όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς στα Φιλιατρά, με την τριφυλιακή ομάδα να έχει το πλεονέκτημα, μιας και θ’ αγωνιστεί στην έδρα της.
Η Εράνη Φιλιατρών ξεκίνησε δυνατά το ματς και ..........

έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Βαγγέλη Κουτσουρέ, Δημήτρη Μικελάτο.

Ο Πάμισος Μεσσήνης ισορρόπησε και απείλησε με τους Βαγγέλη Κουλόπουλο και Σωτήρη Δημητρακόπουλο. Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, οι «πράσινοι» της Μεσσήνης πίεσαν, και έχασαν ευκαιρίες με τους Βαγγέλη Κουλόπουλο, Παναγιώτη Γερμάνη. Στο τελευταίο 15λεπτο, η Εράνη Φιλιατρών έψαξε το γκολ με τους Άγγελο Μπαστακό, Δημήτρη Μικελάτο, αλλά ο Νίκος Κατσίποδας με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα. Βοηθοί ήταν οι Στάθης Ζαρακοβίτης και Κώστας Αδαμόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Γιώργος Αργυρόπουλος, Νίκος Γεωργακλής): Κατσίποδας, Ι. Καλογερόπουλος, Αρβανίτης, Μπούρδος, Δασκαλάκης, Δημητρακόπουλος, Αντωνίου (46΄ Γερμάνης), Χρ. Τρίψας (63΄ Βαβαρούτσος), Κουλόπουλος (80΄ Πολυχρόνης), Ηλιόπουλος, Αντ. Καλογερόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Νίκος Κακαλέτρης, Νίκος Καρδακάρης): Αθανασόπουλος, Ι. Γρηγορακάκης (52΄ Νινιός), Φουρναράκος (79΄ Καραχάλιος), Μπαστακός, Ντινιώτης, Κώτσος, Αγγ. Γεωργιόπουλος (61΄ Κόλλιας), Κουτσουρές, Μικελάτος, Ανδρεόπουλος, Λυμπερόπουλος.

Παρατηρητής του ημιτελικού ήταν ο Γιάννης Δημητρακόπουλος, ενώ γιατρός η Κατερίνα Ρέμη.
• Το ματς παρακολούθησαν 100 και πλέον φίλαθλοι (ανασταλτικός παράγοντας ήταν το εργάσιμο της ημέρας και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες).

Το φιλμ του αγώνα

10΄ ο Δημήτρης Μικελάτος εκπληκτική πάσα στον Βαγγέλη Κουτσουρέ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής αντί να σουτάρει, έκοψε στον Άγγελο Γεωργιόπoυλο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
17΄ ο Ηλίας Ηλιόπουλος σέντρα, ο Βαγγέλης Κουλόπουλος από ευνοϊκή θέση, αδύναμη κεφαλιά, ο Βασίλης Αθανασόπουλος μπλόκαρε.
23΄ ο Δημήτρης Μικελάτος ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πέτρος Μπούρδος κόντραρε σε κόρνερ.
30΄ ο Βαγγέλης Κουλόπουλος έπειτα από μαρκάρισμα του Σωτήρη Φουρναράκου μέσα στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Ηλίας Αλεξέας έδειξε να συνεχιστεί το ματς. 37΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να πλασάρει.
42΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Βαγγέλης Κουλόπουλος κοντινή κεφαλιά, ο Βασίλης Αθανασόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
64΄ ο Ηλίας Ντινιώτης πρόλαβε και έδιωξε προ του Βαγγέλη Κουλόπουλου σε κόρνερ.
78΄ ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος κάθετη πάσα στον Αντώνη Καλογερόπουλο, που έκοψε ωραία στον Βαγγέλη Κουλόπουλο, έκανε το δυνατό σουτ, ο οπισθοχωρημένος Κυριάκος Λυμπερόπουλος κόντραρε.
80΄ ο Στάθης Αρβανίτης εκτέλεσε φάουλ, ο Παναγιώτης Γερμάνης κοντινή κεφαλιά, άουτ. 86΄ ο Βαγγέλης Κουτσουρές κόρνερ, ο προωθημένος Άγγελος Μπαστακός γυριστή κεφαλιά, ο Νίκος Κατσίποδας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
89΄ ο Βαγγέλης Κουτσουρές φάουλ, ο Δημήτρης Μικελάτος κεφαλιά, ο Νίκος Κατσίποδας απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
90΄ ο Βαγγέλης Κουτσουρές κόρνερ, ο Άγγελος Μπαστακός δυνατή κεφαλιά, ο Νίκος Κατσίποδας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
92΄ ο Πέτρος Mπούρδος έκανε λάθος, η μπάλα έφθασε στον Δημήτρη Μικελάτο, που βρέθηκε απέναντι στον Νίκο Κατσίποδα, έκανε το δυνατό σουτ, ο πορτιέρο των «πρασίνων» της Μεσσήνης απέκρουσε σε κόρνερ. Μια απίστευτη ευκαιρία για την Εράνη Φιλιατρών

Θάρρος

Κ. Κόλλιας. Εξοντωτικό το πρόστιμο για ΧΑΔΑ

Δριμεία επίθεση, έστω και με κάπως «εύσχημο» τρόπο, εξαπέλυσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, για την απόφαση επιβολής προστίμου και παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ Φιλιατρών.

Μάλιστα, ούτε λίγο - ούτε πολύ, με την όλη συλλογιστική της τοποθέτησής του, ο κ. Κόλλιας είπε πως, ενώ άλλα συζητούσαν με τον περιφερειάρχη για τους ΧΑΔΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων, προφανώς, μετά από καταγγελία αλλά και πιέσεις (!), ο κ. Τατούλης αποφάσισε την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ για τη λειτουργία του ΧΑΔΑ Φιλιατρών και την παύση και αποκατάστασή του από το Δήμο.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την απόφαση ..........

«κεραυνό εν αιθρία», συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος θα προσφύγει κατά της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Διοικητικό Δικαστήριο.
Ενημερώνοντας σχετικά το Σώμα, έκανε λόγο για «βαρύτατο, μη αναμενόμενο και μη παραδεκτό» πρόστιμο, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με το οποίο στις 12 Ιουλίου έγινε αυτοψία στο ΧΑΔΑ Φιλιατρών από το Κ.Ε.Π.ΠΕ. και στις 15 Ιουλίου εστάλη στο Δήμο η έκθεση αυτοψίας, ζητώντας τη θέση τους επί των παρατηρήσεων των ευρημάτων τους, τα οποία χαρακτήρισε «πολύ ασήμαντα».

Ο Δήμος, με έγγραφό του στις 18 Ιουλίου, απάντησε στην έκθεση του Κ.Ε.Π.ΠΕ.
Ειδικότερα, υποστήριξε ο δήμαρχος: «Όλως ξαφνικά, στις 18 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης επικαλούμενος διάφορες διατάξεις έβαλε ένα πρόστιμο της τάξεως των 40 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο, εξοντωτικό, και ταυτόχρονα αποφάσισε και το κλείσιμο του ΧΑΔΑ των Φιλιατρών. Κατά της απόφασης, βέβαια, εμείς, όπως είναι φυσικό, θα κάνουμε προσφυγή. Και στην Περιφέρεια για τη νομιμότητα της απόφασης και στο Διοικητικό Δικαστήριο για την ουσία του πράγματος.

[…] Εκείνο που έχει αξία είναι ότι, ενώ έχουμε κουβεντιάσει κατ’ επανάληψη, βρισκόμαστε σε καθημερινό διάλογο με τον περιφερειάρχη και έχουμε συμφωνήσει ότι οι ΧΑΔΑ θα παραμείνουν μέχρι 30 Ιουνίου, έως ότου λήξει η διαδικασία της προσωρινής αποκομιδής μέσω μπαλοποιητή – σας θυμίζω ότι έχουμε φτιάξει μία Επιτροπή η οποία ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό –, ως κεραυνός εν αιθρία είχαμε το πρόστιμο.

[…] Οι προφορικές εξηγήσεις του περιφερειάρχη, δεν ξέρω αν είναι εύλογες ή αν δεν είναι, είναι ότι “έκανε εισήγηση το Κ.Ε.Π.ΠΕ. και ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω”.
[…] Ο ΧΑΔΑ των Φιλιατρών είναι από τους καλύτερους ΧΑΔΑ που έχει ο Δήμος μαζί με αυτόν των Γαργαλιάνων! Θεωρώ ότι ασκήθηκε μία πίεση και ασκείται μία πίεση, και το λέω και στα μέλη της Επιτροπής, μη δούμε κι άλλες πιέσεις μπροστά μας, μήπως βρούμε κι άλλες πιέσεις μπροστά μας για να κλείσουμε το θέμα. Εμείς θα προχωρήσουμε στο θέμα αυτό όπως το έχουμε σχεδιάσει. […] Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε κάτω από μία τέτοια ασφυκτική πίεση».

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε να διαβαστεί στο Σώμα η έκθεση με τις παρατηρήσεις του Κ.Ε.Π.ΠΕ. και τι απάντησε ο Δήμος, «για να δούμε αν αναίτια το κάνανε αυτό (επιβολή προστίμου και παύση ή όχι).
Ο δήμαρχος διάβασε τις παρατηρήσεις και σημείωσε: «Άρα, κάπου πατήσανε, δε μας κάνανε την ιστορία αυτή για τον ΧΑΔΑ, ΧΑΔΑ είναι σε όλη την Ελλάδα και δε βάζουν πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα, δεν ήμασταν εμείς συνεπείς σε μερικά πράγματα που θα ’πρεπε να ήμασταν συνεπείς για το ΧΑΔΑ, φταίμε εμείς, εκεί είναι το πρόβλημα, έχει ευθύνες η Δημοτική Αρχή».

«Στο θέμα των σκουπιδιών είμαστε μόνοι μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, συμπληρώνοντας: «Όλοι αυτοί, περιφερειάρχες, παραπάνω, Αποκεντρωμένη, αιρετοί, θα κρυφτούν. Ήδη κρύβονται και ήδη πετάνε το μπαλάκι, οι ίδιοι που δημιούργησαν το πρόβλημα και το ανέχτηκαν, υπό τη μορφή προστίμων.
[…] Είναι επιλεκτικά τα πρόστιμα εκεί που πέφτουν».

Σε παρέμβασή του, ο Θανάσης Πετρόπουλος σημείωσε: «Για το θέμα αυτό αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ανίκανοι είμαστε ως Δήμος. Μου είναι πάρα πολύ εύκολο να κατηγορήσω τον περιφερειάρχη, όλους. Έχω ποτέ κατηγορήσει τον εαυτό μου; Γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος. Ποτέ δεν το έχουμε κάνει. Κι εσείς είστε υπεύθυνος τώρα, κύριε δήμαρχε, γιατί μέσα στο χρόνο αυτό που διοικείτε το Δήμο, δεν τρέξατε, έστω τελευταίος στη σειρά των ανίκανων δημάρχων που έχουν περάσει στην Τριφυλία, να κάνετε αυτό που λέει ο νόμος. Λοιπόν, δε μας φταίει ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε ο κάτοικος, ούτε ο Σύλλογος που θα προασπίσει τα περιβαλλοντικά δικαιώματα του κάθε συνανθρώπου μας, που θα κάνει μια καταγγελία γι’ αυτούς τους πραγματικά απερίγραπτους χώρους. Είναι πολιτισμός αυτός; Μπορούμε να τον ανεχτούμε; Επειδή μας βολεύει; Επειδή καλύπτει την ανικανότητά μας;».

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε: «Ο ΧΑΔΑ των Φιλιατρών είναι 45 χρόνια κι έλα εσύ τώρα (σ.σ. απευθυνόμενος στον Πετρόπουλο) και κατηγόρησε τον εαυτό σου κι εμένα, της Κυπαρισσίας 35 χρόνια… Είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή στην Πελοπόννησο που έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες, που ανοίξαμε αυτή την κουβέντα. Άρα, το αν έχουμε ευθύνη, έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία από πολλούς άλλους και προκατόχους μας και σημερινούς».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Ξεφτίλισαν με αφίσα τον Χρυσοχοΐδη

Χαμός στο διαδίκτυο με αφίσα που έφτιαξαν η οποία απεικονίζει τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουπλή.
Ο Κουρουπλής ως γνωστόν είναι τυφλός, αλλα ενημερώθηκε για το μνημόνιο και το καταψήφισε..

Ο δε Χρυσοχοίδης, μας είπε πως δεν το διάβασε και το ψήφισε..
"Δύο πράγματα συμβαίνουν: ...........

Ή ο τυφλός βλέπει και μας δουλεύει, ή ο άλλος μας περνά για μακάκες!"..

Τρελό Κουνέλι

Δύo Super Ανέκδοτα.

Ο Μπόμπος επιστρέφει κλαίγοντας από το σχολείο.
- Γιατί κλαις; ρωτά η μαμα
- Γιατί όλοι στο σχολείο με φωνάζουν Χρυσοχοΐδη.
- Γιατί;
- Γιατί δεν ξέρω να διαβάζω!!!!


==================================================

Συνομιλούν δύο ψηφοφόροι: ............

- Αυτή την φορά θα ψηφίσω μικρό κόμμα.
- Δηλαδή τι θα ψηφίσεις;
- ΠΑΣΟΚ....!

ΣΧΟΛΙΟ
Προσοχή εσείς. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει πολύ μικρό κόμμα μην κάνετε το λάθος και το ψηφίσετε... Αφήστε το έξω απο την βουλή. καλύτερα θα είναι....

politics

ΟΕΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας, θέλω να ενημερώσω όλους τους συνδημότες για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 23-01-2012 και συγκεκριμένα για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του δήμου.
Συγκεκριμένα και ενώ σαν πρόεδρος εκφώνησα το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέλος της προσωρινής Επιτροπής Εργαζομένων στο δήμο.

Να τονίσω ότι επί της διαδικασίας της λειτουργίας ..........

του δημοτικού συμβουλίου, δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει κανείς άλλος, παρά μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Υπενθυμίζοντας σαν πρόεδρος τα πιο πάνω, συνάδελφοι από την αντιπολίτευση μου ζητούσαν επίμονα και παρά τον κανονισμό, ν’ αφήσω τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να παρέμβει στη διαδικασία και να μην του αφαιρώ τον λόγο.
Εξήγησα ότι δεν αφαιρώ από κανένα τον λόγο και ειδικά από τους εργαζόμενους, αλλά θα πρέπει πρώτα ν’ ακουσθεί η εισήγηση και στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος σε όλους και φυσικά στους εργαζόμενους. Άλλωστε οι εργαζόμενοι είχαν προσκληθεί για να τους ακούσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι έξω από κάθε δεοντολογία πριν ακουσθεί η εισήγηση, να δίδεται ο λόγος σε μη μέλος του δημοτικού συμβουλίου, θέτοντας μάλιστα θέμα διαδικασίας.
Υπενθύμισα δε ότι θέμα διαδικαστικό μπορεί να τεθεί μόνο από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και από κανέναν άλλο.
Εδόθη η εντύπωση ότι δέχθηκαν τις εξηγήσεις και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος άρχισε την εισήγησή του.

Τότε η Επιτροπή των εργαζομένων και ενώ μιλούσε ο εισηγητής αποχώρισε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μόλις η μείζων αντιπολίτευση είδε την Επιτροπή ν’ αποχωρεί άρχισε και πάλι να διακόπτει την εισήγηση και ν’ απειλεί ότι θ’ αποχωρήσουν και αυτή.
Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε τον λόγο, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία προσπάθησε να μην αποχωρίσει η μείζων αντιπολίτευση και να συνεχιστεί η διαδικασία.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε στα λεγόμενα του Δημάρχου και η μείζων μειοψηφία αποχώρισε από την αίθουσα. Στην αίθουσα παρέμεινε ο κ. Κουκούμης της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στην συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.
Η διαδικασία που ακολουθεί το Δημοτικό συμβούλιο δεν γίνεται με απόφαση του προέδρου, αλλά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης στο δήμο και μόνο τα μέλη του που είναι εκλεγμένα από τους δημότες της Τριφυλίας, μπορούν να θέτουν θέμα σχετικό με τη διαδικασία και ν’ αποφασίζουν.

Τέλος θέλω να εκφράσω την λύπη μου γιατί ο φυσικός χώρας για να γίνεται κάθε συζήτηση και να παίρνονται οι όποιες αποφάσεις, ακόμα και όταν διαφωνούμε, είναι οι αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά συνδρομή 6 ευρώ από άνεργους

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ καλεί ακόμα και τα άνεργα-μέλη του εάν επιθυμούν να συμβάλουν στην ενίσχυση των εσόδων του κινήματος σε μία περίοδο που η ανεργία αγγίζει το 18%.

Μπορεί το ποσό της ετήσιας συνδρομής για τα άνεργα μέλη του ΠΑΣΟΚ να είναι μικρό, στα έξι ευρώ, αλλά παραμένει προκλητικό το να υπάρχει στη φόρμα μια τέτοια επιλογή.

Στη λογική των κομμάτων δεν φαίνεται φυσικά ...........

παράλογο κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα βρίσκονται χρεωμένα και έχουν κατασπαταλήσει τις κρατικές επιχορηγήσεις ακόμα και επόμενων ετών.

Τελευταίο περιστατικό η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης από την εταιρεία DPA Technical που ζητούσε την υποθήκευση και συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για χρέη 18.795,24 ευρώ.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται πως το κίνημα προχωρά στην υλοποίηση του "Σχεδίου για τη Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης, γνωρίζοντας ότι ο πολίτης δυσκολεύεται να εμπιστευτεί το σύστημα των δημοκρατικών θεσμών.

"Θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την αυτονομία των πολιτικών κομμάτων:

* αποδεικνύουμε έμπρακτα το χρέος των σοσιαλιστικών δυνάμεων προς τον πολίτη,

* δημιουργούμε έναν άξονα εμπιστοσύνης και σεβασμού, χτίζοντας μια σχέση αλλά και μια κοινωνία πάνω απ’ όλα ανθρώπινη. Δημιουργώντας γι’ αυτόν και προστατεύοντάς τον.

Σύμφωνα με το "Σχέδιο για την Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης", τα έσοδα του Κινήματος προέρχονται από απολύτως διαφανείς πηγές:

* την ετήσια κρατική οικονομική ενίσχυση, κατά τον ισχύοντα νόμο.

* τα έσοδα από συνδρομές των μελών του.

* τα έσοδα από την οικονομική εξόρμηση.

Σύμφωνα με προβλέψεις του Καταστατικού του Κινήματος, δυνατότητα καταβολής χρηματικού ποσού έχουν μόνο τα μέλη ΠΑΣΟΚ".

Οι άλλες ετήσιες συνδρομές:

1) 12 ευρώ για αγρότες, εργάτες, μετανάστες, φοιτητές, ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, νέους (έως 25 ετών)

2) 24 ευρώ για εργαζομένους, μισθωτούς (ιδιωτικού και δημοσίου)

3) 36 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους τραπεζών

4) 100 ευρώ για έμμισθα αιρετά στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης (αντι-περιφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων

5) 150 ευρώ για έμμισθα στελέχη κράτους ( γενικοί γραμματείς, ειδικοί γραμματείς, γενικοί διευθυντές, σύμβουλοι)

6) 200 ευρώ για έμμισθα κράτους (πρόεδροι, διοικητές)

7) 200 ευρώ για έμμισθα αιρετά στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης ( περιφερειάρχες, δήμαρχοι)

8) 400 ευρώ για υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές

ΣΧΟΛΙΟ
Τι να πεί κανείς για το μυαλό της Αλληνής. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους στο ΠΑΣΟΚ θέλουν και χρήματα.
Τελικά στο ΠΑΣΟΚ πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να γίνει απεγκατάσταση από την Εξουσία και από την βουλή.Απίστευτο κόλπο με ουίσκι και νερό [ VIDEO ]

Ένα σφηνάκι είναι γεμάτο με νερό και το άλλο με ουίσκι.

Μπορείτε να μεταφέρετε το ουίσκι στο ποτήρι που έχει το νερό και το νερό στο ποτήρι που έχει το ουίσκι χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε άλλου δοχείου;

Δείτε το απίστευτο βίντεο που έχει κάνει το γύρω του Διαδικτύου.

Ρεσιτάλ πιάνου τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα στο Ωδείο με ελεύθερη είσοδο

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει με το Δίκτυο Δημοτικών Ωδείων ανά την επικράτεια, φιλοξενεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών (4.00 μ.μ), έναν νέο και πολλά υποσχόμενο σολίστ πιάνου, τον Αριστοτέλη Δοβρίδη, ο οποίος αποφοίτησε πριν λίγες ημέρες από το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης, στην τάξη του γνωστού πιανίστα Στέφανου Σιγάλα, ο οποίος μάλιστα υπήρξε καθηγητής για μια δεκαετία και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ του νεαρού ..........

ταλαντούχου 26χρονου πιανίστα Αριστοτέλη Δοβρίδη περιλαμβάνονται ένα Πρελούδιο και Φούγκα του Μπαχ, από μία Σονάτα των Μπετόβεν και Σούμπερτ, δυο εντυπωσιακές και δημοφιλείς Σπουδές των Σοπέν και Σκριάμπιν και τα επηρεασμένα από την τζαζ 3 Πρελούδια για πιάνο του αμερικανού συνθέτη Τζορτζ Γκέρσουιν.

Το Ρεσιτάλ πιάνου με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 στις 4.00 μ.μ..

Η Μουσική σας περιμένει!

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Στο επίκεντρο Θέματα για τον Δήμο Τριφυλίας

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Τριφυλιακών Συλλόγων της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Σωματείων.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, περίπου πενήντα (50) τον αριθμό έθεσαν στη συζήτηση τα ζητήματα που απασχολούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Τριφυλίας, ανέπτυξαν ιδέες για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του περιέγραψε ...........

την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και βιώνει ο Καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας έδωσε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα και εξήρε την συμβολή των τοπικών συλλόγων και των αποδήμων γενικότερα συμπολιτών στην προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά του Δήμου μας. Και στη συνάντηση αυτή όπως και στο χαιρετισμό του κατά την κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία που έχει ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε η λειτουργία, η δράση και η συνέργεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας για την αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων της τοπικής μας κοινωνίας καθώς η ελλιπέστατη χρηματοδότηση των ΟΤΑ (περικοπή κατά 50 % των πόρων ) επιβάλει τη συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου μας.

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας ο Δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια για τα τιμώμενα πρόσωπα, τον συγγραφέα Χρήστο Ρέππα και τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό, για τη συμβολή τους στον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας μας και συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Σωματείων και όλων των συλλόγων που κρατάνε άσβηστη την φλόγα της δημιουργικής νοσταλγίας.

Ανακοίνωση του Πυρσού για τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Αποχαιρετούμε τον ποιητή του Χρόνου και της Ιστορίας
της εξορίας και της επιστροφής,
του διωγμού της προσφυγιάς και της αναζήτησης.
Αποχαιρετούμε τον ποιητή που μας φανέρωσε τα Κύθηρα,
μας πέρασε στην άλλη θάλασσα,
της αξιοπρέπειας και του ονείρου.

Αποχαιρετούμε τον Θόδωρο της καρδιάς μας…

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ «Ο ΠΥΡΣΟΣ»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη ΠετσέληΤο πιο σημαντικό για ένα χρήστη προτού προβεί στην αγορά μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας, είναι να αποτιμήσει τις ευκολίες που αυτή δύναται να του προσφέρει, σε σχέση με τα χρήματα που πρόκειται να διαθέσει. Το να επιλέξει κάποιος, ωστόσο, από ένα πλήθος μοντέλων και μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών είναι αρκετά ριψοκίνδυνο αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Λέγοντας χρόνο αναμονής εννοούμε τον χρόνο που ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να μείνει συνδεδεμένο με το δίκτυο, όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (δεν γίνεται χρήση καμιάς λειτουργίας του) και μετριέται σε ώρες.
Αντίστοιχα ο χρόνος ομιλίας μεταφράζεται στη .........

συνολική διάρκεια κλήσεων (μετριέται σε λεπτά της ώρας) που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης με το κινητό του. Ας σημειωθεί ότι ο πραγματικός χρόνος αναμονής και ομιλίας είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που δίνουν οι εταιρείες και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αφορά ιδανικές συνθήκες λειτουργίας. Στις αναγραφόμενες τιμές λοιπόν θα υπολογίσετε ένα ποσοστό της τάξης του 40% το οποίο θα αφαιρέσετε από τον χρόνο που δίνεται.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Δυο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον υψηλότερα αξιολογούμενο τομέα των δυνατοτήτων, είναι η οθόνη και τα μηνύματα. Αναλυτικότερα, στον επί μέρους τομέα της οθόνης θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υποψιν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (τεχνολογία, ανάλυση, αριθμός χρωμάτων και ύπαρξη χρώματος η μη) καθώς και η ποιότητα απεικόνισης της σε όλες ανεξαιρέτως τις συνθήκες φωτισμού. Στα γραπτά μηνύματα αξιολογείστε την παρουσία των υπηρεσιών E-mail, SMS, EMS, MMS καθώς και των δυνατοτήτων αποθήκευσης αλλά και σύνταξης μέσω προνοητικής εισαγωγής κειμένου στη γλώσσα μας. Τα δυο δεύτερα σε βαθμό σπουδαιότητας κατά σειρά στοιχεία τα οποία ανήκουν επίσης στον τομέα των δυνατοτήτων είναι η ψυχαγωγία και η ατζέντα.

Στην ψυχαγωγία θα λάβετε υποψιν σας τόσο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των παιχνιδιών που συνοδεύουν τη συσκευή όσο και την υποστήριξη η μη για τις πλατφόρμες λογισμικού Java, Mophun, Infusio, παράλληλα με την ποιότητα των ήχων κλήσης (βλέπε μονοφωνικοί η πολυφωνικοί) καθώς και την ύπαρξη σύνθεσης μελωδίας η όχι. Υποψιν λαμβάνουμε επίσης και την ύπαρξη ραδιόφωνου αλλά και MP3 Player. Στον δεύτερο τομέα που αφορά την ατζέντα αξιολογούνται λειτουργίες όπως ο τηλεφωνικός κατάλογος, το ημερολόγιο, η λίστα εργασιών, το ρόλοι, το ξυπνητήρι, ο υπολογιστής, η δυνατότητα ηχογράφησης φωνητικών σημειώσεων καθώς και ο νομισματικός μετατροπέας καθένα από τα οποία αυτά χαρακτηριστικά αξιολογείται με τον ίδιο βαθμό βαρύτητας με εξαίρεση το πρώτο που λαμβάνει σαφώς μεγαλύτερο. Τρεις μικρότερα αξιολογούμενοι υποτομείς είναι αυτοί της διασυνδεσιμοτητας των υπηρεσιών και της κάμερας. Στο πρώτο λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου με τον υπολογιστή η άλλες συμβατές συσκευές μέσω Bluetooth υπέρυθρων η καλωδίου (ποσοστό συμμετοχής ισόποσο για τον καθένα τρόπο) ενώ στο δεύτερο την υποστήριξη των υπηρεσιών του δικτύου. Τέλος, στον τρίτο υπό-τομέα την ύπαρξη η μη κάμερας και εν συνεχεία την ποιότητα αλλά και την ανάλυση της.

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υποψιν σας το μέγεθος και το βάρος μιας συσκευής, το τρόπο πλοήγησης στα μενού της καθώς τέλος, το πληκτρολόγιο αλλά και τις οδηγίες χρήσης που το συνοδεύουν. Αναφορικά με τη δομή και τον τρόπο πλοήγησης του μενού θα αξιολογήσετε την ευκολία στη χρήση του.

Για την αξιολόγηση αυτή λαμβάνετε υποψιν την ικανότητα προβολής πολλών γραμμών κειμένου, αλλά και το πόσο φιλικά σχεδιασμένο είναι το περιβάλλον πλοήγησης. Επίσης σημαντικός είναι και ο αριθμός των πληκτρολογήσεων που πρέπει να γίνουν προκείμενου να συντάξουμε για παράδειγμα ένα γραπτό μήνυμα, οπότε κατανοητό είναι ότι όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός αυτός τόσο μεγαλύτερη είναι η ευχρηστία. Στον υποτομέα του πληκτρολογίου αξιολογήστε την αίσθηση την σαφήνεια, την ωφέλιμη επιφάνεια των πλήκτρων καθώς και την απόσταση μεταξύ τους.

ΚΙΝΗΤΑ 3G

Ακόμη μια κατηγορία κινητών τηλεφώνων είναι εκείνη που αφορά την υποστήριξη του δικτύου και των υπηρεσιών τρίτης γενιάς. Σε αυτή λάβετε υποψιν σας την ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων για το εν λόγω δίκτυο (εννοείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι αυτή τόσο το καλύτερο) καθώς και την ύπαρξη δυνατοτήτων όπως η βιντεοτηλεφωνια (και οι διπλές κάμερες που αυτή συνεπάγεται).

Μεγάλη συμμετοχή της ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας με τον Κώστα Κόλλια

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία συλλόγων Τριφυλλίας στο Ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα με τα Προεδρεία των Συλλόγων.

Στη συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλιας ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας για τα θέματα του Δήμου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος για όλα τα θέματα της Τριφυλίας. Εκτός από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας (βιολογικός καθαρισμός, λιμάνι Κυπαρισσίας, οδικά δίκτυα), οι Σύλλογοι αναφέρθηκαν και στα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν ιδίως τα χωριά, όπως η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός, οι αγροτικοί δρόμοι κτλ.

Το πλήθος των ερωτήσεων που έγιναν και .........

τα θέματα που συζητήθηκαν -ιδιαίτερα τα πολιτιστικά- δείχνουν το ενδιαφέρον των ετεροδημοτών της Αθήνας για τη γενέτειρα.

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ...........

-Μεταξύ ζευγαριών...
Καθεται ο αντρας μαζι με την δικια του στη βεραντα και πινει μπυρες..
Αφου εχει κατεβασει καμια 10ρια μπυρες λεει...
-Σ'αγαπω.....
-Τωρα εσυ μιλας η η μπυρα??
-Εγω μιλαω......στη μπυρα..

............

Το καμάκι στις μέρες μας:
1970....Έχω και κότερο,πάμε μια βόλτα;;;;
2000.....Να σε πάω μία βόλτα με την PORSCHE;;;;
2011.....Έχω ανοιχτά καλοριφέρ, πάμε σπίτι μου;;;;

.............

Στο τηλέφωνο:
''- Τι κάνεις μωρό μου;
- Σπίτι είμαι και σε σκέφτομαι, εσύ αγάπη μου;
- Είμαι στα μπουζούκια και κάθομαι ακριβώς πίσω σου...''


...............


-Μωρο μου θελεις να περασουμε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο...;
-Ναι...ναι αγαπη μου...!!!
-Ωραια,τα λεμε απο Δευτερα..!!!!!..........-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Έκοψαν την πίτα τους οι ξενοδόχοι της Τριφυλίας

Με μεγάλη συμμετοχη πραγματοποιήθηκε η 1η Γενικη Συνέλευση των μελών της Ενωσης Ξενοδοχων & Ιδ Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας στις 19/01/12 στην Κυπαρισσία (Ξενοδοχείο Τσολαρίδης).

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη και λόγω πρόσφατων δημοσιευμάτων στο νομό Λακωνίας που αποτέλεσαν πλήγμα για τον Τουρισμό στην συγκεκριμένη περιοχή, υπήρξε ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης ενδεχόμενων κρουσμάτων Ελονοσίας απο τον Ιατρο (Υγειονολόγο- Βιοπαθολόγο και Ειδικό σε θέματα Ταξιδιωτικής Ιατρικής ) του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ Κων/νο Βασάλο, ώστε η Τριφυλία και γενικά η Μεσσηνία να θωρακιστούν λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα προστασίας της περιοχής.
Η κίνηση αυτη εντάχθηκε στα πλαίσια της ..........

γενικότερης προσπάθειας για την καλύτερη προβολή του νομού.

Επίσης παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα των μελών της Ενωσης (www.messiniahotels.gr) απο την μεσσηνιακή εταιρεία Greatway που πολύ σύντομα θα ανέβει ανανεωμένη στο διαδίκτυο.

Τέλος,μετα απο πολύωρη συζήτηση για τα θέματα που απαχολουν τον κλαδο (καθεστως πυρόπληκτων δανείων, πετρέλαιο κινησης, φοροι κ.α) και αφου δεσμέυτηκαν τα μέλη ύστερα απο την παρότρυνση της προέδρου κας Γεωργίας Ιω. Χριστοδούλου, να συγκρατηθούν οι φετινές τιμές σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να μειωθει η ποιότητα παροχής υπηρεσιών ώστε να αντιμετωπιστει όσον το δυνατό καλυτερα η οικονομική κρίση , τα μέλη της Ενωσης έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ευχόμενοι το 2012 να ειναι μια χρονια χωρίς μεγάλες απώλειες.


Η πρόεδρος
Γεωργία Ιω Χριστοδούλου

Ο γραμματέας
Κων/νος ΑγγελόπουλοςTα Δημόσια ΙΕΚ και η Δια Βίου Μάθηση στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων διαχείρισης των Δημοσίων ΙΕΚ και της Δια Βίου Μάθησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις παρεμβάσεις του προς τους επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας έθετε το θέμα διάθεσης των πιστώσεων στις περιφέρειες και διατήρησης του εποπτικού ρόλου αναφορικά με τη Δια Βίου Μάθηση.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις .........

εγκαταστάσεις του Υπουργείου με αντικείμενο την εφαρμογή του Ν. 3879/2010 «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» στις Περιφέρειες συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης Ευθύμιος Μπάκας, οι Περιφερειάρχες και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Παιδείας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόταν από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Πουλά.

Συζητήθηκαν στην σύσκεψη ειδικότερα η:
Εφαρμογή του Περιφερειακού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης
Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης
Λειτουργία και Διαχείριση των Δημόσιων ΙΕΚ, που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης από την Περιφέρεια και σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη μετάβαση των Δημόσιων ΙΕΚ στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε τη σωστή κατεύθυνση της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας της Δια Βίου Μάθησης, η οποία βρίσκει σύμφωνη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Οι Περιφέρειες πρέπει να συμμετέχουν ουσιαστικά τόσο στην Επαγγελματική Κατάρτιση όσο και στη Δια Βίου Μάθηση. Η συνεργασία αυτή πρέπει αν βασιστεί στις αρχές ειλικρίνειας και συνέπειας. Συνεπώς πρέπει να υπάρχει σαφής εικόνα του τι παραχωρείται στις Περιφέρειες και ποιες υποχρεώσεις αυτές αναλαμβάνουν».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διασύνδεσης της Δια Βίου Μάθησης με την απασχόληση, μέσω της δικτύωσης των φορέων Δια Βίου Μάθησης, και της διασφάλισης της διαφάνειας και της ποιότητας, τις σύγχρονες απαιτήσεις για ένταξη, επανένταξη, επαγγελματική κινητικότητα, και ανέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, καθώς για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, την ανάγκη για συστηματική συνεργασία των συμβαλλόμενων φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη λειτουργία των Δ.ΙΕΚ.

Η μη εναρμόνιση αρμοδιοτήτων με την πρόβλεψη του Καλλικράτη δεν οφείλεται σε αδυναμία Περιφερειών αλλά σε δυσκολία του ίδιου του υπουργείου κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η Συνεδρίαση ΤΟΥ Δ.Σ. της 23-1-12 και οι θέσεις μας για τον Ο.Ε.Υ

Μέσα σε κλίμα ηρεμίας και απόλυτης ομοφωνίας ψηφίστηκε τελικά από τους δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του δήμου Τριφυλίας κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (23-1-12) αφού προηγουμένως «φρόντισαν» ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο κύριος δήμαρχος να αδειάσει η αίθουσα από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο δήμο και τους « περιττούς» Συμβούλους της αντιπολίτευσης επικαλούμενοι τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.

Εμμένοντας όμως στο τυπικό μέρος, στην τήρηση ...........

δηλαδή του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. χάθηκε το ουσιαστικό – ή μήπως έτσι έπρεπε να γίνει;- για ένα τόσο σοβαρό για την περαιτέρω λειτουργία και πορεία του δήμου ζήτημα.
Και ναι μεν ο κύριος Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο κύριος δήμαρχος είχαν δίκιο όταν έλεγαν ότι δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας στο Δ.Σ. και να βάζει διαδικαστικά ζητήματα, το έχασαν όμως όταν α) δεν επέτρεψε ο Πρόεδρος τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να ολοκληρώσει τη φράση του και μετά να του εξηγήσει τι προβλέπει ο κανονισμός και β) δεν μας κοινοποίησε – ούτε καν ενημέρωσε το Σώμα – την επιστολή που του είχαν στείλει οι εργαζόμενοι γι αυτό το καθοριστικής σημασίας και για αυτούς ζήτημα και με την οποία ζητούσαν την αναβολή ολίγων ημερών αυτού του θέματος, για να ενημερωθούν καλύτερα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Και η δική μου πρόταση για αναβολή έπεσε στο κενό γι αυτό και δεν έλαβα μέρος στη συζήτηση αυτού του θέματος.

Βέβαια πίσω από τα τυπικά και διαδικαστικά προσχήματα που οχυρώθηκε η συμπολίτευση για να τορπιλίσει την ουσιαστική συζήτηση γύρω από το νέο Ο.Ε.Υ κρύβεται ή έπρεπε να αποκρυφτεί το αντιδραστικό, αντεργατικό και αντιλαϊκό περιεχόμενό του.
Και τούτο γιατί ο νέος Ο.Ε.Υ του δήμου συντάχθηκε με βάσει τον οδηγό προσαρμογής των πρότυπων σχεδίων των Ο.Ε.Υ του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. Πρόκειται, δηλαδή, για την αναδιάρθρωση του υπηρεσιών του δήμου στο πρόγραμμα «Καλλικράτης». Με βάση τις επιδιώξεις και τις εντολές της κυβέρνησης ο Ο.Ε.Υ αποτελεί μία ευέλικτη προσαρμογή που υπηρετεί την επιχειρηματική δράση του δήμου, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών, την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση των έργων και την εμπορευματοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών στις λαϊκές οικογένειες του δήμου.
Πάει «πακέτο» με την υλοποίηση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του δήμου και την κλιμάκωση της επίθεσης στα λαϊκά στρώματα, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την αύξηση των τελών. Πρόσφατη είναι η απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών από 40 έως 140% στα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα σε δύο δόσεις.

Πάει «πακέτο» με την πολιτική για το προσωπικό και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης σε συνθήκες κρίσης: τη μείωση δηλαδή, τις απολύσεις του προσωπικού που έχει μόνιμη και σταθερή εργασία και την αντικατάστασή του με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ταυτόχρονα με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και έργων.

Πάει «πακέτο» με όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που έχτισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων, τη νομοθεσία για τα οικονομικά των ΟΤΑ, το πολιτικό πλαίσιο για τιε προσλήψεις, τους συμβασιούχους, τις μετατάξεις και τις απολύσει, την αύξηση του ωραρίου εργασίας, τις περικοπές μισθών κτλ.)

Η ανάπτυξη των υπηρεσιών του δήμου σύμφωνα με την κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση θα γίνεται όχι με βάση τις ανάγκες του, αλλά με βάση τη βιωσιμότητα, την ανταποδοτικότητα και το κόστος όπου κόστος εννοείται οι υπηρεσίες και τα έργα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα των λαϊκών οικογενειών και όφελος, εννοείται το κέρδος του κεφαλαίου (μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, ΣΔΙΤ, έργα και υποδομές που τα πληρώνει διπλά και τριπλά ο εργαζόμενος λαός.

Δημιουργούνται διάφορες υπηρεσίες τμήματα και διευθύνσεις σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και από τη στιγμή που δεν έχει κατανομή σε κάθε οργανική μονάδα, αριθμό και ειδικότητα εργαζομένων συνολικά θα αποτελεί ένα ευέλικτο και συνεχώς μετακινούμενο προσωπικό με αύξηση της εκμετάλλευσής του, αυτά θα καθορίζονται με αποφάσεις του δημάρχου. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμαρχος και κάθε δήμαρχος μετακινεί όποιον υπάλληλο θέλει και όποτε θέλει, δημιουργεί πλεονάζον προσωπικό σε όποια υπηρεσία θέλει, προκειμένου να το «ξεφορτωθεί» όποτε θέλει κτλ. Ενώ συρρικνώνει σημαντικά τον αριθμό των οργανικών θέσεων από 300 που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο Ο.Ε.Υ σε 182 ο σημερινός και μάλιστα οι 17 θέσεις προβλέπεται να καλυφθούν από επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ που περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων του 2010, συνεχίζει να επεκτείνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις αφού προβλέπει προσλήψεις έως 260 συμβασιούχων και μάλιστα εκτός από τις εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες και για όλες τις «ανταποδοτικές υπηρεσίες».

Εξάλλου και η παραδοχή του κυρίου δημάρχου, παρά τις κατά καιρούς αντιμνημονιακές και αντικυβερνητικές του εξάρσεις, ότι: «… είμαστε υποχρεωμένοι να αναδιπλωθούμε όσον αφορά το εύρος του νέου οργανισμού και να συμπορευτούμε με τις επιταγές της κυβέρνησης…» δεν πρέπει να αφήνουν κανένα περιθώριο ψευδαισθήσεων ότι μπορεί να αλλάξουν και να ακολουθήσουν μία φιλολαϊκότερη πολιτική.
Οι ευθύνες τόσο της παράταξης του κυρίου δημάρχου όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης είναι σημαντικές γιατί συμπορεύτηκαν είτε μέσω των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που κυβερνούν είτε μέσω των παρατάξεών τους σε ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, που προετοίμασαν, αποδέχτηκαν και εφαρμόζουν κατά γράμμα τον «Καλλικράτη».
Η δική μας πρόταση για το νέο Ο.Ε.Υ κινείται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής.
Είμαστε υπέρ ενός Οργανισμού που θα κινείται στη φιλοσοφία του να αποδίδεται στην τοπική διοίκηση τουλάχιστον το 10% του κρατικού προϋπολογισμού για να ανταποκριθεί στις διευρυμένες ανάγκες των δημοτών.

Μία φιλοσοφία που θα διεκδικεί την επιστροφή των 12 δις ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους, που θα φορολογεί το μεγάλο κεφάλαιο, όσο καιρό θα υπάρχει.
Διεκδικούμε ένα οργανισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης, παιδείας, υγείας, πρόνοιας, όχι με κριτήριο του τι μας δίνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι σύμμαχοι τους αλλά του τι χρειάζεται αυτός ο κόσμος. Έτσι ώστε να μη γίνεται καμία ανάθεση- εκχώρηση υποδομής ή υπηρεσίας στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα.
Έναν οργανισμό με μόνιμο προσωπικό, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, με πλήρη κάλυψη μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που θα καλύπτει όλους τους τομείς με βάση και τον πληθυσμό και τις διευρυμένες ανάγκες του.

Έναν ενιαίο οργανισμό που θα εντάσσει στις οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ. Σε αυτή την κατεύθυνση, για δήμους που θα βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου και τους υπόλοιπους συνδημότες μας να συστρατευθούμε.
Κουκούμης Σαράντος
Δημοτικός Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας

Κύπελλο Μεσσηνίας: Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών 0-0. Όλα ανοικτά στα δεύτερα παιχνίδια.

Ανοικτή είναι η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας και για τις 4 ομάδες που είναι τώρα στα ημιτελικά καθώς και οι δυο αγώνες ανάμεσα σε Πάμισο Μεσσήνης και Εράνη καθώς και Ολυμπιακός Καλαμάτας - ΑΟ Κυπαρισσίας έληξαν 0-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τα σημερινά παιχνίδια:


Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών 0-0
Ολυμπιακός Καλαμάτας - ΑΟ Κυπαρισσίας 0-0


Οι επαναληπτικοί αγώνες δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 3 μονάδες φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση!

Έκπληξη προκαλούν τα σενάρια που έχουν βγει στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει πλεύση και να μειώσει τους συντελεστές ΦΠΑ στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει τη μείωση του υψηλού και του μεσαίου συντελεστή από 23% σε 20% και από 13% σε 10% αντίστοιχα. Σημειώνεται, πάντως, ότι σε ό,τι έχει να κάνει το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ που επικρατεί στα νησιά, η τρόικα φέρεται να πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση για την κατάργησή του.

Η «έκπληξη» έγκειται στο γεγονός ότι μελέτη που είχε ..........

γίνει στα τέλη του καλοκαιριού από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις επιπτώσεις τυχόν μείωσης του ΦΠΑ, είχε δείξει ότι θα υπήρχε απώλεια εσόδων της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός και τα έσοδα που υπολόγιζε η κυβέρνηση για το 2011 έπεσαν και πάλι εκτός στόχων, καθώς και ότι η τρόικα φέρεται να πιέζει για τη λήψη επιπλέον μέτρων για τα επόμενα χρόνια, φαντάζει δύσκολο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι το 70% των εσόδων από ΦΠΑ προέρχονται από τον χαμηλό συντελεστή, στον οποίο υπάγονται τα τρόφιμα. Η εναλλακτική πρόταση για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ μεταξύ 15% και 18% έχει απορριφθεί, καθώς θα προκαλούσε σαρωτικές ανατιμήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει τη μείωση και του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 20% στο 15%, καθώς και ένα νέο τρόπο είσπραξης του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, με την παρακράτηση από τις τράπεζες (στις συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ που υποχρεωτικά γίνονται μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων) του καθαρού ποσού που αντιστοιχεί στον φόρο. Η ρύθμιση που εξετάζεται προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα παρακρατείται από την τράπεζα και θα αποδίδεται αυτομάτως στο δημόσιο σε κάθε συναλλαγή που γίνεται.

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες θα καταβάλουν στον ειδικό λογαριασμό το ποσό του φόρου που αναλογεί, όταν υποβάλουν την περιοδική δήλωση ΦΠΑ.

Δημοσκόπηση ΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ. Στην 5η Θέση κατρακυλάει το κόμμα του Jefry Papandreos.

Μόνο με την πολιτική «σύμπραξη» Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση που θα στηρίξει τις δεσμεύσεις της χώρας μας για το Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς όλα παραπάνω κόμματα μαζί (εφόσον η ΔΗ.ΣΥ μπει στη Βουλή) δεν ξεπερνούν το ...50%!

Η Ν.Δ, ...18,5 μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ το οποίο κατρακυλά στην 5η θέση, κάτω από ΔΗ.ΜΑΡ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ!

Τα στοιχεία της εντυπωσιακής αυτής δημοσκόπησης ...........

της εταιρείας VPRC δημοσιεύονται στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν:

- ΝΔ: 30,5%

-Δημοκρατική Αριστερά(ΔΗΜ.ΑΡ): 13%

- ΚΚΕ: 12,5%

- ΣΥΡΙΖΑ:12,5%

-ΠΑΣΟΚ: 12%

-ΛΑΟΣ: 6%

-Οικολόγοι Πράσινοι: 3%

- Δημοκρατική Συμμαχία:2,5%

-Άρμα Πολιτών: 2,5%

- Χρυσή Αυγή: 2.5%

- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%

-Κόμμα Κυνηγών:0,7%

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Ν.Δ προηγείται σταθερά, αλλά χωρίς άνοδο, εντυπωσιακή άνοδο συνεχίζει να καταγράφει ως σταθερή τάση η Δημοκρατική Αριστερά, ανεβαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθοδική πορεία εμφανίζει ο ΛΑΟΣ, ανεβαίνει η «Χρυσή Αυγή», στο μεταίχμιο εξακολουθούν να βρίσκονται για την είσοδό τους στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ δεν μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο του 2,5% που την αφήνει εκτ΄ςο Βουλής, η Δημοκρατική Συμμαχία.

Φτάσαμε;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Έγραφα στο βιβλίο μου, με τίτλο ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ, Οκτώβρη του 2008:

«Βρισκόμαστε, τελικά, ως Έθνος, λαός και κοινωνία στο μάτι ενός κυκλώνα, στη δίνη προβληματισμών, με τον κλυδωνισμό θεσμών και δομών, με την ακύρωση παραδοσιακών προτύπων συμπεριφοράς και πλαισίων αναφοράς. Προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για μια προσεκτική ψυχοκοινωνική αξιολόγηση των δεδομένων χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς υστερικές αντιδράσεις.
Μήπως όλα τα παραπάνω αποτελούν πικρόχολες διαπιστώσεις ............

υποκειμενικού τύπου πίσω από τις οποίες υποκρύπτονται κάποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες; Κατηγορηματικά ΟΧΙ!

Έχουμε τελματώσει σε έναν απίστευτα βρώμικο και δύσοσμο βούρκο...Κολλήσαμε!

Εάν περάσει στο συλλογικό, εθνικό μας υποσυνείδητο η αίσθηση ότι ΔΕΝ υπάρχει πια στέρεο, υγιές, ηθικό κομμάτι γης για να σταθούμε, τότε το επόμενο βήμα είναι ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ, η απώλεια της ιδεολογίας, η προσφυγή στην απάθεια και την άρνηση που αποτελούν το ικρίωμα θανάτωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς το δημιουργικό ΕΜΕΙΣ υποκαθίσταται από το μικροπρεπές...ΕΓΩ! Καιρός να...ξυπνήσουμε, να θυμηθούμε το "εμείς", να διαπιστώσουμε ότι ακόμα υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ! Αλλιώς, ο τελευταίος ας φροντίσει, παρακαλώ, να ρίξει την αυλαία και να σβήσει τα φώτα..! Καληνύχτα... Ελλάδα;»

Μεταξύ άλλων, ακούσαμε τον κ Λοβέρδο να αναφέρεται σε «μακελειό» και τον κ Χρυσοχοϊδη να παραδέχεται ότι ΔΕΝ διάβασε το μνημόνιο!..

Λέτε να φτάσαμε πλέον στο……Καληνύχτα Ελλάδα;

Το θεμα της ανεργίας των νέων θα απασχολήσει τις πρώτες προτεραιότητες του νέου προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας κ. Νίκο Τζάνο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Νέο πρόεδρο τον Νικόλαο Τζάνο έχει εδώ και λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από την Κυριακή 22/1/2012 η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας.
Ο Νίκος Τζάνος ξεκίνησε την πορεία του το 2005 όντας ακόμα φοιτητής όπου εκλέχθηκε στον Σύλλογο Μεσσήνιων φοιτητών. Η ενασχόληση του με την ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε το 2010 στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη βάση, όπου από την αρχή τάχθηκε υπερ της εκλογής του νύν προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Θεωρεί ότι η ΟΝΝΕΔ του σήμερα είναι ανοιχτή και γίνεται συμμετοχική, και σαν στόχο με την εκλογή του έχει θέσει να αποκτήσει η ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας και τα μέλη της πολιτικό λόγο και παρεμβατικό χαρακτήρα.
Το πρόβλημα με την ανεργία των νέων απασχολεί τις πρώτες ..........

προτεραιότητες του νέου προέδρου τς Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας. Βλέπει την απαξίωση των νέων στην πολιτική και θεωρεί ότι αυτό είναι επίτευγμα των πολιτικών που έφτασαν τους νέους σε αυτό το σημείο.
Οι νέοι που ασχολούνται σήμερα με την πολιτικοί πάνε κόντρα στο ρεύμα της απαξίωσης που βιώνει σήμερα το πολιτικό μας σύστημα και θεωρεί ότι η πολιτική χρειάζεται νέο κοινωνικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να ωθήσουμε τους νέους να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο Κ. Τζάνος

Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην θέση του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας.

1. Θα ήθελα να μου πείτε πως φτάσατε μέχρι αυτό το αξίωμα.


Η διαδρομή μου ξεκίνησε το 2005 που ως πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Παν. Αιγαίου έγινα μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Έπειτα από 3 συνεχόμενες χρονιές εκλογής μου στη γραμματεία πόλεως και με οργάνωση και πολλή δουλειά καταφέραμε να φτάσουμε στις περσινές φοιτητικές εκλογές τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου στο 65% . Παράλληλα όμως και επειδή πιστεύω στη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών ασχολήθηκα και στο τόπο μου με το Σύλλογο Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) όπου έγινα μέλος το 2005 και στη συνέχεια εκλέχθηκα στη θέση του Αντιπροέδρου το 2008 και στη θέση του Γεν. Γραμματέα το 2009 πραγματοποιώντας πλήθος κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Η ενασχόληση μου με την ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε το 2010 στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη βάση, όπου από την αρχή τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου μας Ανδρέα Παπαμιμίκου. Η όρεξη για δουλειά, η αγάπη για την παράταξη και η εμπιστοσύνη των ΟΝΝΕΔιτών προς το πρόσωπό μου με έφεραν στην θέση του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας.

2. Τώρα που γίνατε πρόεδρος της Ν. Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας ποιοι είναι οι πρωταρχικοί στόχοι σας από την θέση που πλέον κατέχετε;

Η ΟΝΝΕΔ του σήμερα είναι ανοιχτή και γίνεται συμμετοχική μέρα με τη μέρα. Η ΟΝΝΕΔ αλλάζει νοοτροπία μέρα με τη μέρα. Εμείς οι νέοι οφείλουμε να είμαστε οι πρωτεργάτες στην αλλαγή αυτή και να δώσουμε το έναυσμα και στους μεγαλύτερους να αλλάξουν νοοτροπία. Θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα μέλη μας περισσότερες ευκαιρίες να εκφραστούν και να εκμεταλλευτούμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εξελίξεις στην πληροφορική και τα κοινωνικά δίκτυα. Σ’ αυτή τη λογική θέλουμε και στο νομό μας να κάνουμε τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική μέσω της οποίας θα μπορέσουμε ξανά να αντικρίσουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και χαμόγελο.

3. Έχετε βάλει κάποιον αρχικό στόχο για κάτι; Ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα στην προεδρία;

Στους άμεσους στόχους μου είναι να αποκτήσει η ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας και τα μέλη της πολιτικό λόγο και παρεμβατικό χαρακτήρα. Η οργάνωσή μας είναι ανοιχτή προς όλους τους νέους να έρθουν μαζί μας να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και όχι αυτά που μας έχουν «χρεώσει» πριν καν βγούμε στην αγορά εργασίας.

4. Θα συναντηθείτε με τον Αντώνη Σαμαρά; Αν ναι ποια είναι τα πρώτα θέματα που θα του θέσετε?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί όλους τους νέους στις μέρες μας είναι η δυσκολία εύρεσης εργασίας. Ως νέοι θέλουμε ο αυριανός πρωθυπουργός να μας δώσει κίνητρα να μείνουμε στη χώρα μας και να μην προσφύγουμε στην λύση της μετανάστευσης. ‘’Να σταματήσει πια η Ελλάδα να τρώει τα παιδιά της!’’

5. Σήμερα οι νέοι δείχνουν μεγάλη απαξίωση στο πολιτικό σύστημα της χώρας το οποίο θεωρούν ότι έχει σαπίσει πλέον και είναι καιρό να αποσυρθεί. Εσείς ενστερνίζεστε αυτήν την άποψη;

Οι περισσότεροι νέοι είναι απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση στη χώρα και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών έχουν κάνει ό, τι θα μπορούσαν προκειμένου να μειώσουν την αξία της πολιτικής. Σήμερα, για πολλούς νέους ανθρώπους η πολιτική σημαίνει διαφθορά και σπατάλη χρόνου.Θέλουμε να δούμε αποτελέσματα, περισσότερες δράσεις και λιγότερα λόγια. Η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής ρητορικής και της ελάχιστης δουλειάς. Ωστόσο, η απόρριψη της πολιτικής δεν είναι λύση. Η γενιά μας πρέπει να αγωνιστεί για καλύτερη πολιτική, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, λογοδοσία, διαφάνεια. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

6. Πως βλέπετε τους νέους (ως προς την ενασχόληση τους με την πολιτική) σήμερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια;

Όσοι νέοι ασχολούμαστε με την πολιτική ίσως πάμε κόντρα στο ρεύμα που θέλει τους νέους αποστασιοποιημένους και απογοητευμένους από την πολιτική κατάσταση. Δεν φταίνε οι νέοι για την στάση τους. Θεωρώ πως πρωταρχικός στόχος όσων θέλουμε να ασχοληθούμε με την πολιτική και μέσα από αυτή να παλέψουμε για τις ιδέες και τις αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση των νέων με την πολιτική. Η πολιτική χρειάζεται νέο κοινωνικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να ωθήσουμε τους νέους να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία και να πατήσουν γερά στα πόδια τους.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ


UPDATE

25-01-2012, 15:34, 4.1 R, 4 km Βορειοανατολικά της Μεθώνης

Δείτε και τον Χάρτη