Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τώρα που μπήκαμε στη βαρυχειμωνιά και είναι ευκαιρία για βόλτες στα χιόνια παρέα με το πιστό και αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.

Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν ............

καθημερινά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό χρονικό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα).

Η παραμονή της συσκευής σε πολύ ψυχρούς χώρους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Όταν η συσκευή επανέλθει στη φυσιολογική θερμοκρασία, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στο εσωτερικό της συσκευής, και να καταστραφούν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα (όπως θαμπώνουν τα γυαλιά μας όταν από χαμηλή θερμοκρασία βρεθούμε απότομα σε υψηλή)

Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε σκι. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαθαίνουν σκι και αν σας πέσουν στο χιόνι τότε θα τα καταστρέψετε.

Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι η υγρασία και το νερό, τα οποία ενδέχεται να περιέχουν μεταλλικά άλατα που διαβρώνουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα (βρέξιμο) και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν στην αρχή.

Σε περίπτωση που η συσκευή σας βραχεί αφαιρέστε τη μπαταρία και αφήστε τη συσκευή να στεγνώσει τελείως πριν την τοποθετήσετε ξανά. Δεν συνιστάται η χρήση σεσουάρ και η τοποθέτηση της συσκευής πάνω σε καλοριφέρ.

Εξοφλήστε τα χρέη σας στην εφορία με δόση μόλις 100 ευρώ το μήνα

Πώς θα υπαχθείτε στην ευνοϊκότερη ρύθμιση χρεών όλων των εποχών.

Πιθανότατα και εντός της ημέρας -ή το αργότερο αύριο- θα έχει σταλεί στις εφορίες η εγκύκλιος που δίνει αναλυτικές οδηγίες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για το πώς θα υποδέχονται τους φορολογουμένους που θα θελήσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, με βάση την ευνοϊκότερη ρύθμιση που θεσπίστηκε ποτέ.

Σχεδόν 900.000 νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις ...........

που χρωστούν συνολικά στο δημόσιο 42 δισ. ευρώ, μπορούν να ζητήσουν να υπαχθούν στην ρύθμιση που περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και προβλέπει ελάχιστη δόση μόλις 100 ευρώ τον μήνα, ακόμα και για όσους είχαν στο παρελθόν υπαχθεί σε ανάλογη –αλλά όχι τόσο ευνοϊκή- ρύθμιση.

Αν και μέχρι σήμερα οι εφορίες δεν μπορούσαν ικανοποιήσουν τα αιτήματα, με την εγκύκλιο που θα τους σταλεί θα μπορούν να χορηγούν μέχρι και εξήντα δόσεις εξόφλησης και διαγραφή προσαυξήσεων από 25% έως και 100% (ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων) ενώ οι οφειλέτες μπορούν να αποφύγουν Αυτόφωρο και κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Η ρύθμιση δίνει διορία σε όσους επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση, να υποβάλλουν στην εφορία ή το τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους σχετική αίτηση, το αργότερο έως και τις 29 Φεβρουαρίου. Για πρώτη φορά μάλιστα, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλές οι οποίες θα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τότε (δηλαδή έως και τις 29 Φεβρουαρίου), σε αντιδιαστολή με προηγούμενες ρυθμίσεις όπου υπάγονταν οφειλές οι οποίες είχαν γίνει ληξιπρόθεσμες σε παρελθόντα χρόνο. Υπάγονται δηλαδή και ληξιπρόθεσμα χρέη της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα προβλέπεται πως όσο λιγότερες είναι οι μηνιαίες δόσεις, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για το φορολογούμενο, δηλαδή:

* Εφάπαξ καταβολή, με διαγραφή όλων των προσαυξήσεων.
* Σε 2 έως 12 δόσεις, με έκπτωση 90% των προσαυξήσεων.
* Σε 13 έως 24 δόσεις, αφαιρώντας το 75% των προσαυξήσεων.
* Σε 25 έως 36 δόσεις, με έκπτωση 60% των προσαυξήσεων.
* Σε 37 έως 48 δόσεις, αφαιρώντας το 45% των προσαυξήσεων.
* Σε 49 έως 60 δόσεις, με απαλλαγή του 25% των προσαυξήσεων.
Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100 ευρώ.

Υπάγονται στη ρύθμιση όλες οι οφειλές που είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, μαζί με τις μέχρι τότε επιβληθείσες προσαυξήσεις. Επίσης, αλλά εφόσον το ζητήσει εγγράφως με αίτησή του ο οφειλέτης, όσες βρίσκονται σε αναστολή είσπραξης, αλλά και αυτές, που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση (με την προϋπόθεση πως ο φορολογούμενος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του).

Τι εξασφαλίζουν οι φορολογούμενοι με αυτό τον τρόπο;
* Φορολογική ενημερότητα μηνιαίας διάρκειας,
* Αναστολή ποινικής δίωξης εις βάρος τους, καθώς και τυχόν επιβληθείσας ποινής,
* Αναστολή κατάσχεσης ακινήτων,
* Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις για τις οφειλές, που υπάγονται στη ρύθμιση.
Σε περίπτωση ασυνέπειας στην αποπληρωμή των δόσεων της ρύθμισης προβλέπεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 1% για κάθε δόση, που καθυστερεί. Σε περίπτωση, μάλιστα, που δεν καταβληθούν 3 συνεχείς δόσεις ή η προτελευταία ή η τελευταία δόση, τότε για το υπόλοιπο της οφειλής:
* Χάνονται τα πλεονεκτήματα της ρύθμισης,
* Καταβάλλεται το υπόλοιπο της οφειλής, και
* Επιδιώκεται η είσπραξή του με κάθε νόμιμο μέτρο.

Με άλλη διάταξη πάντως που αφορά οφειλές στα Ταμεία, δίδεται η δυνατότητα σε 800.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες με συνολικές οφειλές 11 δισ. ευρώ να πετύχουν διαγραφή των προσαυξήσεων μέχρι και 100%, αν εξοφλήσουν εφάπαξ ή έως σε εννέα δόσεις. Οφειλές και πρόσθετες επιβαρύνσεις όπως είχαν διαμορφωθεί στις 31/12/2011 κεφαλαιοποιούνται και στη συνέχεια ρυθμίζονται με ευνοϊκούς όρους. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 ευρώ και η σχετική αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 29 Φεβρουαρίου.

protothema.gr

Φιλιατρά: Τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο

Με λαμπρότητα, προχθές και χθες, τα Φιλιατρά τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο! Ο Άγιος Αθανάσιος, πατριάρχης Αλεξανδρείας, υπήρξε «ο ηρωικότερος των Αγίων και αγιότερος των ηρώων, αλλά και ο πατέρας της Ορθοδοξίας». Είναι πατέρας της Ορθοδοξίας, γιατί αυτός γέννησε με το μυαλό του, το φωτισμένο από το Θεό, όλα εκείνα, τους όρους και τα διδάγματα, που ξεκαθαρίσανε το έδαφος της πίστεως από τις διάφορες αιρετικές διδασκαλίες. Είναι αυτός που αγωνίστηκε όσο κανένας άλλος για να διαφυλάξει την Ορθοδοξία άσπιλη και αμόλυντη! Πήρε τον τίτλο Μέγας για τους αγώνες του, μα και για την πρακτική ζωή του, για την Αγιότητά του. Δεν είναι το αξίωμά Του μονάχα που του έδωσε τον τίτλο του Μεγάλου, είναι και η αρετή του!

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της Τρίτης, στον ιερό........

ναό του Αγίου Αθανασίου Φιλιατρών τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο βίο και τη δράση του Αγίου Αθανασίου, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την αγάπη για το ποίμνιό του, τα βάσανα και τις συκοφαντίες που υπέστη, τους αγώνες του για την Ορθοδοξία και την αρετή του.
Ο υμνωδός της Εκκλησίας μας γράφει: «Αθανάσιον, και θανόντα, ζην λέγω. Οι γαρ δίκαιοι ζώσι και τεθνηκότες», δηλαδή: «Τον Αθανάσιο, αν και πέθανε, τον θεωρώ ζωντανόν, διότι οι δίκαιοι ζουν και μετά το θάνατο»!
Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Κοσμά Περχανίδη, μετά του ιερού κλήρου των Φιλιατρών. Πλήθος πιστών της ενορίας και της περιοχής των Φιλιατρών συμμετείχε ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές, ανάβοντας ένα κερί και προσκυνώντας την εικόνα του Αγίου, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Μερκούρης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Αντί άρτου; Ή καρκινοπαθείς «τελικού» σταδίου;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Ώστε εντοπίσθηκε στην Θεσσαλονίκη μας «σπείρα» τεραστίων αριθμητικών διαστάσεων και πιθανολογείται ότι οι δραστηριότητές της αφορά σε «τζίρους» τεραστίων οικονομικών μεγεθών… Εμπλέκονται δε ονόματα που προξενούν όχι απλά και μόνο «έκπληξη» αλλά και πιθανότητες πολλαπλών «εγκεφαλικών επεισοδίων…»

Και ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η είδηση της ..............

παραπομπής 18 υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ στην αναμονή βρίσκεται ο πρώην Δήμαρχος της «νύφης του Θερμαϊκού» για το περιβόητο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των δεκάδων εκατομμυρίων από πρώην υπάλληλο που ήδη κρατείται μαζί με τον πρώην Γενικό Γραμματέα…

Στο μεταξύ ο κάθε επισκέπτης της Θεσσαλονίκης μπορεί εύκολα να διαπιστώσει το οικονομικό δράμα που ζει η τοπική αγορά όπως και ολάκερη η ελληνική επικράτεια βλέποντας «ανοίκιαστα» μαγαζιά σε κεντρικούς δρόμους όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Αγίας Σοφίας κ.ά.π. όπου κάποτε μόνο ο «αέρας» που δινόταν, πριν τα αστρονομικά ενοίκια, μπορούσε να «αποκαταστήσει» πολλά φτωχοκόριτσα και φτωχόπαιδα εφ όρου ζωής!…

Μια έντονη δυσφορία που αγγίζει τα όρια της απόγνωσης που συνδέεται επικίνδυνα με την κατάθλιψη αιωρείται πάνω από την πόλη μου και όπως διαβάζω στα blogs το ίδιο συμβαίνει σε όλη τη χώρα.
Ίσως έτσι δικαιολογείται και η τραγική αύξηση των αυτοκτονιών που έχουν σαν αιτιολογικό υπόβαθρο τα οικονομικά προβλήματα και δείχνουν τη Θεσσαλονίκη σε πρώτη, στατιστικά, θέση γεγονός που αναδεικνύει ότι πολλοί συμπολίτες μας αφήνουν το φιλότιμο και το κυμπαριλίκι τους να οδηγήσουν το χέρι τους στην… αυτοαναίρεση όταν η οικονομική καταστροφή γίνεται πραγματικότητα!

Μου λένε φίλοι επιχειρηματίες, συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας και συνταξιούχοι ότι «φτάνει πια ας μας οδηγήσουν στην πτώχευση να… τελειώνουμε μπας και αρχίσουμε να βρίσκουμε το δρόμο μας…»

Όταν βλέπω, ακούω και διαπιστώνω τα παραπάνω αναρωτιέμαι, ίσως με μια ειλικρινή δόση αφέλειας, οι ανακοινώσεις για «σπείρες» που έχουν θησαυρίσει και για επίορκους ή κακούς διαχειριστές εξουσίας και δημόσιας περιουσίας σε τι αποβλέπουν;
Μήπως για να ικανοποιηθεί το «περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης» στη λογική του… «αντί άρτου θέαμα» ή φτάσαμε ως άτομα και Λαός στο επίπεδο καρκινοπαθών τελικού σταδίου που βλέπουν την «αποδημία εις Κύριον» ως λύτρωση για όλους τους συμμετέχοντες στο δράμα του θανάτου;

Για τη «σπείρα» τοκογλυφίας και εκβιασμών της νύχτας ακούστηκε (ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει») ότι αποτελεί την πρώτη «ομοβροντία» που αφορά στα εσωκομματικά της Προεδρικής διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ…
Πάντως και το θέμα της σπείρας, και το θέμα του Δήμου αφορούν στην Θεσσαλονίκη μας και ίσως είχε απόλυτο δίκαιο ο γείτονάς μου εδώ στην Αγγελάκη που με ρώτησε στα ίσια:
«ΟΛΑ τα κακά στη Θεσσαλονίκη έγιναν κ Καθηγητά; Η Αθήνα ΔΕΝ έχει σκάνδαλα, σπείρες και… καταχραστές;»

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΟΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Λόγια , λόγια ,λόγια...κενά περιεχομένου και ειλικρινούς ενδιαφέροντος!
Αυτό είναι το απαύγασμα της καταστροφικής διετίας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τον τουρισμό, τον πιο ελπιδοφόρο τομέα της Ελληνικής Οικονομίας!
Την ανάπτυξη του τομέα αυτού την έχει αναλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με διάφορες πολιτικές πρωτοβουλίες και σχεδιασμό και την υλοποιεί ο Οργανισμός που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της εξωστρέφειας και της "πώλησης" του τουριστικού μας προϊόντος , που είναι ο Ε.Ο.Τ.

Όμως την ίδια καταστροφική πορεία που ακολούθησε η ..............

κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε όλους σχεδόν τους παραγωγικούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, ακολούθησε και στον τουρισμό.Έτσι τα πρώτα ...βήματα της κυβερνητικής πολιτικής της διετίας , ήταν η απαξίωση όλων των δράσεων του ΕΟΤ ,ιδία στο εξωτερικό .Εκεί λειτουργούσαν γραφεία που είχαν σαν σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του τουρισμού μας, τη διοργάνωση διαφόρων τουριστικών events ,την πληροφόρηση των ΜΜΕ των χωρών που ευρίσκοντο, για τα νέα δεδομένα που αφορούσαν τη Χώρα μας και σχετίζονταν με τον τουρισμό και γενικά είχαν αναλάβει την εκπροσώπηση της τουριστικής Ελλάδος στις διάφορες Χώρες.
Για το θέμα αυτό που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό η Ν.Δ. μέσω της αρμοδίας υπευθύνου του τομέα Τουριστικής πολιτικής κ.Όλγας Κεφαλογιάννη, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού .

«Πριν από δύο χρόνια, η Κυβέρνηση προχώρησε σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με πρόσχημα την ευρύτερη αναδιάρθρωση του Οργανισμού και την εξοικονόμηση πόρων. Σήμερα, παρόλο που ποτέ δεν δόθηκαν ξεκάθαρες εξηγήσεις για τα κριτήρια με τα οποία υλοποιήθηκε τόσο βεβιασμένα αυτή η ενέργεια, και για τους τρόπους με τους οποίους θα καλυφθούν τα κενά στις αγορές που έμειναν χωρίς την παρουσία του ΕΟΤ, η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού συνεχίζει να σιωπά για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα σημαντικά κενά που δημιουργήθηκαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παράρτημα του Μονάχου. Είναι άξιον απορίας τι οδήγησε στο κλείσιμό του, δεδομένου ότι ήλεγχε μεγάλο μέρος της Γερμανικής αγοράς (60%). Σοβαρότατα ερωτηματικά εγείρονται για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι απολύσεις του επιτόπιου προσωπικού, για το δημοσιονομικό κόστος από το κλείσιμο των γραφείων εξωτερικού (αποζημιώσεις επιτόπιου προσωπικού, μετεγκατάσταση γραφείων, καταγγελίες συμβάσεων και δικηγορικές αμοιβές) καθώς και για το ποιός θα αναλάβει το έργο της προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού».

Αλλά και στο εσωτερικό της Χώρας η κατάσταση σχετικά τη λειτουργία του ΕΟΤ έχει καταστεί προβληματική .Από τις παλινωδίες της μέχρι σήμερα πολιτικής, οι απασχολούμενοι στον τουρισμό είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται κατά κύριο λόγο .
Η Μεσσηνία φυσικά , δεν εξαιρείται από τα όσα αρνητικά σχεδιάζονται και αναμένεται να υλοποιηθούν.

Έτσι στις 17-1-2012 με επιστολή του ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων «Μαγική Μεσσηνία» διαμαρτύρεται για τα όσα διαρρέονται σχετικά με την παύση λειτουργίας του αποκεντρωμένου Γραφείου ΕΟΤ στην Καλαμάτα.
Η ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω γραφείου κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των τουριστικών επιχειρήσεων της Μεσσηνίας και η τυχόν κατάργησή του θα αυξήσει τα προβλήματα των επιχειρηματιών του τουρισμού τη στιγμή που όλοι μας επιδιώκουμε τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της Μεσσηνίας σε έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.