Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο 15χρονος συμπολίτης μας Ελευθεράκης Παναγιώτης πρόκειται να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας.

Παρακαλούνται όσοι μπορούν να δώσουν αίμα στα Κέντρα Αιμοδοσίας του Νομού μας (Νοσοσκομείο Καλαμάτας και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας) στο όνομα

ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ



Τα δύο πρόσωπα της «πίκρας…»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Μιά χαριτωμένη νέα γυναίκα, κάπου γύρω στα τριάντα, ήρθε και κάθησε απέναντί μου εδώ στο γνωστό «καφέ» της Αγγελάκη. Το ντύσιμό της αναδεικνύει επιμέλεια, όχι όμως σπατάλη. Το μακιγιάζ της φανερώνει άτομο με κάποιες συντηρητικές απόψεις για τη ζωή, που έμαθε να τονίζει αυτό που πρέπει να τονισθεί χωρίς να γίνεται προκλητική... Το χαμόγελο που διαγραφόταν στα χείλη της έκρυβε μέσα του μιά φευγαλέα δόση αυτοσαρκασμού ...Το βλέμμα της ευθύ, συναντήθηκε με το δικό μου και η νέα γυναίκα τοποθετήθηκε...

Εγώ κύριε Πιπερόπουλε, μια και μπήκαμε και στο ................

2012 μαζί με τις ευχές μου θα σας το πώ στα ίσια διότι δεν μου αρέσουν οι υπεκφυγές, τα υπονοούμενα και οι έμμεσες βολές..Θα προτιμούσα να είχα παντρευτεί κι άς χώριζα...Τουλάχιστον τώρα θα μπορούσα να πώ σε φίλους σε συγγενείς και άγνωστους ότι "... ναί, παντρεύτηκα, έκανα το κοινωνικό και θρησκευτικό μου καθήκον και δυστυχώς ατύχησα...Πάντως ΔΕΝ είμαι...ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ! Αυτό το γράφω με κεφαλαία γράμματα !..."

Σας είναι τόσο πικρός αυτός ο όρος; τη ρώτησα...
Αφόρητα πικρός...αποκρίθηκε η νέα γυναίκα, ρίχοντας μια ματιά στο τραπέζι όπου παρέμεναν οι φιλενάδες της παρέας της...
Και καθώς σε αυτό το άτυπο «κοινωνικοψυχολογικό εργαστήρι -καφέ» σε μια, σίγουρα επιπόλαια, αλλά κατά τη γνώμη της χρήσιμη, αναζήτηση δεδομένων στα άδυτα της ψυχής της, στις βασικές δομές προσωπικότητας, του υποσυνείδητου κόσμου της, θυμήθηκα την ειλικρίνεια μιάς άλλης νεαρής κυρίας που μου είχε μιλήσει σε φιλική σύναξη σε σπίτι φίλων μου μόλις πριν μερικές εβδομάδες..

H αντίπερα πλευρά της «πίκρας» μιας άλλης γυναίκας που πίστεψε στο θεσμό, πίστεψε στο γάμο και την οικογένεια, που έκανε βίωμά της αυτό που το σύστημα, οι συγγενείς, οι γονείς την παρότρυναν, στην «κατάλληλη» ηλικία, να κάνει...
Να παντρευτεί!... Και το έκανε...
Βρήκε τον άνθρωπό της, ερωτεύθηκε, τυλίχτηκε στον ονειρεμένο μανδύα της αγάπης, ανέβηκε μαζί του στον Εβδομο ουρανό, και ακουμπώντας την αιωνιότητα έδεσε σε καρπό το αίσθημα, έδωσε ζωή και νόημα στον έρωτα και την αγάπη...Εγινε δυό φορές μητέρα και εγκατάλειψε μάλιστα και την εξέλιξη της καριέρα της γιατί είναι βαρύ το φορτίο, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, να πραγματώσεις τους ρόλους της συζύγου, της νοικοκυράς, της μητέρας και της εργαζόμενης γυναίκας...

Και πήγαιναν όλα καλά μέχρι την ημέρα που αυτός «λοξοδρόμησε» και αναζήτησε την ονειρεμένη ένταση του έρωτα σε μιά νέα αγκαλιά...Ξανά και ξανά και ξανά, παρά τις συγκρούσεις, τις υποσχέσεις, τα κλάματα της συγνώμης την ικέτευση για…συγχώρεση.
Βλέπεις όταν ο έρωτας γίνεται καθημερινότητα χρειάζεται νάχει βάθος κανείς για να σταθεί σωστός σύζυγος, οικογενειάρχης πατέρας...Αυτός όμως προτιμούσε να βρίσκεται στον παραμυθένιο Εβδομο ουρανό κι όχι στην προσγειωμένη πραγματικότητα της οικογενειακής ζωής...
Τί κρίμα...

Η νέα γυναίκα που μου άνοιξε, έστω σύντομα, την καρδιά της στο σπίτι των φίλων είχε επιτρέψει ένα καυτό δάκρυ να κυλήσει στο μάγουλό της... Τι κρίμα, είχε πει, και ο πόνος της φαινόταν να είναι συντριπτικός...
Άφησα την ελευθερία μου, την καριέρα μου, τα προσωπικά, τα υπαρξιακά μου όνειρα και τώρα άντε τώρα να ζήσω με το στίγμα της...ΖΩΝΤΟΧΗΡΑΣ...
Γράψτε κύριε Πιπερόπουλε στα blogs αυτή τη λέξη με κεφαλαία γράμματα μου είπε: ΖΩΝΤΟΧΗΡΑ!..Υπάρχει κάτι χειρότερο;...
Γεροντοκόρη ή Ζωντοχήρα ;
Εξαντλούνυαι, άραγε όλα σε αυτό και μόνο το πικρό δίλημμα;
Νάναι άραγε στην εικόνα αυτά μόνο τα δύο πρόσωπα της πίκρας;
Η μήπως θάπρεπε να δούμε και ένα τρίτο πρόσωπο;

Το πρόσωπο που εκφράζει τα άτομα που δέχθηκαν, πίστεψαν και παραμένουν πιστά στο θεσμό αλλά ο γάμος τους είναι θάνατος σε καθημερινή βάση;

Πάνε για μείωση των φόρων;

Μείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των χαρατσιών θα επιχειρήσει η κυβέρνηση. Με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστηµα το οποίο θα περιλαµβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε τοµείς που έπληξαν την οικονοµική δραστηριότητα, όπως ο ΦΠΑ και οι φόροι στα ακίνητα.

«Γνωρίζουµε τι δεν δούλεψε» σηµειώνουν ............

κυβερνητικές πηγές αναφερόµενες στη φορολογική επιδροµή της τελευταίας διετίας για να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισµού, η οποία όµως οδήγησε στον στραγγαλισµό της οικονοµικής δραστηριότητας.

Ετσι, η µείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και των χαρατσιών βρίσκονται στο τραπέζι. Όσον αφορά τον περιορισµό των ελλειμμάτων, αυτός θα επιχειρηθεί κυρίως από τη συρρίκνωση των εξόδων, αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Marketbeast

Μέχρι 1.500 ευρώ δώρα - άδεια

«Πλαφόν» 1.500 ευρώ για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού με παράλληλη διατήρηση των κατώτερων αμοιβών στα σημερινά επίπεδα, προβλέπει το βασικό σχέδιο που θα τεθεί επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Μία τέτοια ρύθμιση εκτιμάται πως θα μπορούσε να ικανοποιήσει την τρόικα, χωρίς να επηρεάσει το εισόδημα των χαμηλόμισθων, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη.

Σημειώνεται πως η τρόικα έχει θέσει θέμα ..........

μείωσης κατώτερων μισθών, πάγωμα αυξήσεων και ωριμάνσεων, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και μείωση μη μισθολογικού κόστους. Μέχρι τώρα το μόνο θέμα που φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων είναι η μείωση των εισφορών, ενώ ακόμα αναζητείται λύση κοινής αποδοχής για το μισθολογικό κόστος.

Ουσιαστικά τέσσερα είναι τα θέματα που θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες:

1. Η επιβολή «πλαφόν» στον 13ο και 14ο μισθό. Αυτό πρακτικά σημαίνει τη διατήρηση τόσο των δώρων όσο και του επιδόματος αδείας χωρίς την ενσωμάτωση στους υπόλοιπους μισθούς. Ωστόσο, συζητείται η επιβολή ενός μισθολογικού ορίου πάνω από το οποίο θα δίνεται τμήμα μόνο του 13ου και 14ου μισθού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο το όριο αυτό να είναι τα 1.500 ευρώ για το δώρο Χριστουγέννων και τα 750 ευρώ για το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας. Δηλαδή όσοι μισθωτοί παίρνουν μέχρι 1.500 ευρώ θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά τον 13ο και 14ο μισθό και δεν θα έχουν απώλειες.

2. Το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα για μία τριετία. Στο διάστημα αυτό δεν πρόκειται να δοθεί καμία αύξηση στους μισθούς, ούτε καν η προβλεπόμενη από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας (2.5% τον Ιούλιο).

3. Η αναστολή των ωριμάνσεων. Δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν θα παίρνουν τις αυξήσεις που προβλέπονται με τη συμπλήρωση των τριετιών.

4. Η καθιέρωση συγκεκριμένου ποσοστού «απόκλισης» των κλαδικών συμβάσεων από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Στο «στόχαστρο» θα βρεθούν κυρίως συμβάσεις που υπερβαίνουν κατά 40% τις κατώτερες αποδοχές.

Market Beast

Με σύνθημα «να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή» η υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη

"Σωστή, δίκαιη και έντιμη", χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιμένει στην υποψηφιότητά του, με σύνθημα "Να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή", κληθείς δε να σχολιάσει τις προθέσεις του Γ. Α. Παπανδρέου σημείωσε ότι εάν ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, είναι δικαίωμά του.

Ωστόσο πρόσθεσε:.........

"Υπάρχει, πάντως, μια δήλωσή του, ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου και μένω σε αυτήν (σ.σ ότι δεν θα είναι υποψήφιος)".

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του- μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ- για την απουσία αυτοκριτικής από τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, δεν ήταν εκεί χθες, γιατί δεν υπήρξε στοιχειώδης αυτοκριτική" και σημείωσε ότι "έπρεπε να υπάρξει κατάθεση ψυχής και πνεύματος για το τι έχει συμβεί, ποια τα λάθη και πού χρειάζονται διαφορετικές απαντήσεις".

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται, μετά την κριτική που άσκησε στις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε:

"Κάθε φορά που διαφωνεί ένας υπουργός θα παραιτείται; Εγώ έχω πει τις απόψεις μου και προφορικά και γραπτώς. Αλλά, το βασικό που ξεχνούν αυτοί που τα λενε αυτά, είναι ότι πριν από δύο μήνες η κυβέρνησή μας κατέρρευσε".

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΣΟΚ....
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΑΡΚΕΤΗ. ΦΤΑΝΕΙ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ......

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 15ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 15ης Αγωνιστικής




Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 16 έως 22 Ιανουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.