Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέα προσέγγιση στο ΕΣΠΑ για αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα χωρίς φαραωνικά έργα

Αυστηρή εντολή προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διαχειριστική Αρχής αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών έδωσε στη σημερινή σύσκεψη για το ΕΣΠΑ, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σ’ ότι αφορά το θέμα της παραλαβής των έργων. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι κανένα έργο δεν θα θεωρείται τελειωμένο και δεν θα παραλαμβάνεται αν δεν έχει ολοκληρωθεί το προβλεπόμενο φυσικό αντικείμενο στο σύνολό του, με συνεπαγόμενη την κίνηση των νομικών διαδικασιών για προστασία του δημοσίου συμφέροντος σε κάθε άλλη περίπτωση.

«Υιοθετούμε νέα προσέγγιση πλέον σε ότι αφορά τη .............

διαχείριση του ΕΣΠΑ, διαφορετική από τη διαχειριστική λογική που είχε υιοθετηθεί για το πρόγραμμα σε εξέλιξη από τις προηγούμενες αρμόδιες αρχές από τις οποίες το παραλάβαμε. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα με εντατικοποίηση της προσπάθειας και αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και στο συντομότερο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι υπηρεσίες τάχιστα τις διαδικασίες δημοπράτησης και σύνταξης των συμβολαίων όλων των ενταγμένων έργων, προκειμένου να ξεκινήσει παράλληλα και η διαδικασία υλοποίησής τους. Ζήτησε επίσης να αποσταλεί έγγραφο προς όλους τους δικαιούχους των συμβασιοποιημένων έργων, ούτως ώστε να διαπιστωθούν όλα τα πιθανά προβλήματα και να δοθούν έγκαιρα οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής εξέτασης όλων των έργων, μεγάλος αριθμός των οποίων θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2012, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την εντολή του να δοθεί τέλος στο σχεδιασμό και υλοποίηση φαραωνικών και πολυέξοδων έργων χωρίς ανταπόκριση στις ρεαλιστικές ανάγκες της κοινωνίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012

Ώρα από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.

Τοποθεσία

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περιγραφή
… ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ
ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ..........

ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Το “απαγόν” ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που
χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να
ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής
ωφέλειας.
Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!
Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη
υποχώρηση.
http://www.facebook.com/#!/aganaktismenoi.motosykletistesellados
http://www.aganmoto.gr/motopories/motoporia-a-m-e—attiki-22i—11012012/
http://www.facebook.com/#!/aganaktismenoisyntagma

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Εράνης για το 2012

Κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες το ημερολόγιο της Εράνης Φιλιατρών για το 2012.
Η τιμή του είναι πραγματικά συμβολική και στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας της ομάδας που κάνει τα Φιλιατρά ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ που αγωνίζεται στην Δ' Ερασιτεχνική κατηγορία.

Πρέπει όλοι οι Φιλιατρινοί να αποκτήσουμε το ............

ημερολόγιο της ομάδας μας. Της ομάδας που μας ομορφαίνει την ζωή και μας γεμίζει υπερηφάνεια.
Θα το βρείτε στο κατάστημα AGROLAND Αφοι Σταθόπουλοι, και στο φαρμακείο του Βασίλη Παπαθεοδοσίου.

Η αυριανή αντιμνημονιακή εκδήλωση, ο συντονιστής των ομιλιών Δημήτρης Δριμής και ο …9,36.



Από το kopanakiNews


Εκδόθηκαν απο την πολεοδομία Τριφυλίας οι τρείς πρώτες οικοδομικές άδειες για το 2012.

Ποδαρικό για την νέα χρονιά έκαναν στην Πολεοδομία Τριφυλίας οι 3 πρώτες οικοδομικές άδειες με πρώτη την νέα δυόροφη μονοκατοικία που πρόκειται να κατασκευατσεί στο Μεμί Κυπαρισίας.

Η δεύτερη εκδόθηκε για το Δώριο του Δήμου ..............

Οιχαλίας η οποία αφορά αλλαγή χρήσης νομίμως υφισταμένου κτίσματος και η τρίτη άδεια που εκδόθηκε αφορά την κατασκευή πισίνας σε υπάρχουσα δυόροφη μονοκατοικία στην περιοχή Μερολίθι Φιλιατρών.

Αναδάσωση στον Ταΰγετο

Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι το Ταϋγέτου» ανακοινώνει ότι το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Ιανουαρίου 2012 θα διενεργήσει αναδάσωση, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας, με φυτά Μαύρης Πεύκης, στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Σταυρωτό Δεντρί» του Δ.Δ. Λαδά του δήμου Καλαμάτας. Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η θέση «Σταυρωτό Δεντρί» στο 31ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης και ώρα 8.30 πμ.

Για την αναδάσωση ζητούμε την βοήθεια της .............

«Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», των μελών μας, των εθελοντών, των Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν εθελοντικά για να συμβάλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους του Ταϋγέτου.

Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.200 μ περίπου) και να έχουν μαζί τους ένα σκαλιστήρι και γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν στη φύτευση.

Για την καλύτερη οργάνωση και εκτέλεση της αναδάσωσης παρακαλούνται οι εθελοντές που σκοπεύουν να συμμετέχουν, να δηλώσουν τηλεφωνικά, εάν είναι δυνατόν, έγκαιρα την συμμετοχή τους. Πληροφορίες δίνονται από τους κκ. Γ.Χρυσανθακόπουλο τηλ.6975716800, Π.Μαραβά τηλ.6977602262, Χ.Ζερίτη τηλ.6978030105, Π.Μαυρίκη τηλ.6974894724 και Π.Μασουρίδη τηλ.6945370743.

Και τις δύο μέρες θα προσφερθούν στους εθελοντές, το μεσημέρι, παραδοσιακή φασολάδα με τα συναφή της, τσίπουρο και κρασί.-

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Έχουν να πάρουν ώρες και υπερωρίες από τον Ιούνιο!!!

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι υπάλληλοι του νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς όπως μας ενημερώνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο υπάλληλος του νοσοκομείου το νοσοκομείο έχει να καταβάλει τις ώρες και τις υπερωρίες στο προσωπικό από τον Ιούνιο του 2011 την ώρα που άλλα νοσοκομεία τα έχουν πάρει τα χρήματα τους ακόμα και του Οκτωβρίου του 2011.

Η υπόθεση έχει καταντήσει εξοργιστική για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου καθώς δεν φτάνει που δέχονται μειώσεις στους μισθούς τους και τα κάθε λογής χαράτσια από την κυβέρνηση, δεν τους καταβάλλουν και τις ώρες και υπερωρίες που τους οφείλονται.
Μας είπαν -γράφει αναγνώστρια μας- ότι αυτές τις ........

μέρες θα μας πληρώσουν τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2011. Τους υπόλοιπους μήνες πότε θα τους πάρουμε; αναρωτιέται η αναγνώστρια μας στο ηλεκτρονικό της μήνυμα και συνεχίζει λέγοντας ότι οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και δεν περιμένουν. Αυτό είναι το εισόδημα μας, αυτά είναι χρήματα που έχουμε δουλέψει. Το κράτος μας χαρατσώνει άγρια, και έχουν το θράσος να ζητάνε να είμαστε και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Πως να είμαστε συνεπείς και που να τα βρούμε τα επιπλέον χρήματα που μας ζητάνε την ώρα που δεν μας δίνουν αυτά που δικαιούμαστε; αναφέρει η αναγνώστρια μας. Και καταλήγει στο μήνυμα της. Γιατί συμβαίνει αυτό στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας;
Γιατί σε άλλα νοσοκομεία οι υπάλληλοι πληρώνονται (σημειώνουμε ότι έχουν ήδη πάρει ώρες και υπερωρίες μέχρι και τον Οκτώβριο όπως μας αναφέρει η αναγνώστρια μας) και εμείς είμαστε μήνες πίσω;
Φταίει η διοίκηση; Φταίει το Λογιστήριο;
Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Δεν ζητάμε χρήματα που δε δικαιούμαστε. Ζητάμε τα χρήματα μας τα οποία δουλέψαμε, αναφέρει η αναγνώστρια μας.

Η αναγνώστρια μας ζήτησε να μην δημοσιεύσουμε τα στοιχεία της (τα οποία είναι στην διάθεση μας) και εμείς το σεβόμαστε απόλυτα και δεν τα δημοσιεύουμε. Άλλωστε αυτό το έχουμε αποδείξει εκατοντάδες φορές μέσα από αυτό το blog.
Ρωτάμε τον Αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Μπόζο να μας δώσει μια απάντηση για το τι συμβαίνει και υπάρχει αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων. Πότε θα πάρουν όλα τα χρήματα που τους οφείλονται;
Η καθυστέρηση οφείλεται στο Νοσοκομείο; Οφείλεται στο Λογιστήριο του νοσοκομείου; Οφείλεται σε κάποια άλλη υπηρεσία;
Και αν οφείλεται σε άλλη υπηρεσία, πως εξηγείτε το γεγονός ότι υπάλληλοι άλλων νοσοκομείων (όπως μας αναφέρουν) έχουν πάρει τα χρήματα τους μέχρι και τον Οκτώβριο ενώ στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έχουν να πάρουν τα επιπλέον από τον Ιούνιο;

Κύριε Μπόζο, γνωρίζουμε ότι διαβάζετε το Φιλιατρά News καθημερινά, και πάντοτε απαντάτε στην καλοπροαίρετη κριτική σας κάνουμε. Μας έχετε δηλώσει άλλωστε τις ευχαριστίες σας για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς η κριτική η δική μας, αλλά και των πολιτών είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη για εσάς. (Σας θυμίζουμε την απάντηση σας για τις αλλοδαπές αποκλειστικές Νοσοκόμες...)

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ σοβαρό και νομίζουμε ότι χρειάζεται μία απάντηση από πλευρά σας. Και κυρίως πότε οι εργαζόμενοι θα πάρουν όλα τα χρήματα τους μέχρι σήμερα.
Ελπίζουμε να την έχουμε άμεσα ώστε να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατόν και οι εργαζόμενοι που δίκαια αγωνιούν για τα χρήματα τους.

UPDATE
Η απάντηση από το νοσοκομείο για το δημοσίευμα μας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιανοαυρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.