Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Αμετανόητος ο Ρέππας

Με τη φράση «έχουμε απόλυτη συναίσθηση της δυστυχίας του ελληνικού λαού», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, τασσόμενος υπέρ της διενέργειας εθνικών εκλογών πριν την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

«Για το λόγο αυτό επέμεινα να κρίνει πρώτα ο λαός την πολιτική μας και μετά να αποφασίσει για τα πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως «η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δόγμα της πολιτικής μας. Το Μνημόνιο είναι το εργαλείο για τη διατήρηση αυτής της θέσης».

Μέχρι κι ο Γιώργος άλλαξε γνώμη και ............

αυτός επιμένει…

Η ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τα video games ξεκίνησαν την μακρόχρονη πορεία τους το 1971 σαν ένα μέσο εμπορικής διασκέδασης, ενώ στις αρχές του 1980 είχαν ήδη γίνει η βάση μιας σημαντικής ψυχαγωγικής βιομηχανίας σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία. Το 1983 σημειώθηκε η καταστροφική τους κατάρρευση αλλά ανέκαμψαν σύντομα, μόλις δυο χρόνια αργότερα.
Στις μέρες μας οι πωλήσεις των video games ...........

ανταγωνίζονται δυναμικά τις κινηματογραφικές ταινίες, έχοντας εξελιχθεί σε μια από τις πιο επικερδείς βιομηχανίες παγκοσμίως.

Οι κονσόλες και η εξέλιξη τους.

Η δεκαετία του 80 αποδείχθηκε η χρήση εποχή για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Οι 8 bit home consoles στα τέλη του 70 και στις αρχές του 80 έδωσαν μια νέα πνοή στον χώρο.

Τα παιχνίδια πλέον δεν ενσωματώνονται σε chips του μηχανήματος αλλά φορτώνονται στην μνήμη εξωτερικά με την βοήθεια μαγνητοταινίας χωρητικότητας από 2 έως 16 kilobits.

Η εξέλιξη αυτή συνεπαγόταν τη δυνατότητα εναλλαγής παιχνιδιών, και έτσι αρκετές εταιρείες άρχισαν να ειδικεύονται στον προγραμματισμό νέων τίτλων, απαλλαγμένες από το άγχος της κατασκευής ολόκληρης της κονσόλας. Η πρώτη εταιρεία που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στην κατασκευή παιχνιδιών για κονσόλες άλλων εταιρειών ήταν η Activision που ιδρύθηκε το 1979 από δυσαρεστημένους προγραμματιστές της Atari. Το Fairchild VES ήταν ο προάγγελος για της κονσόλες με μαγνητική ταινία το 1976, για να ακολουθήσει μετά ένα χρόνο η Atari με το Video Computer System(VCS). Η VCS λίγο καιρό μετά μετονομάστηκε σε Atari 2600.Το 1978 η Magnavox κυκλοφορεί το Odyssey2 στην Αμερική και τον Καναδά, ενώ στην αγορά μπαίνει και η Phillips Electronics πουλώντας την ίδια κονσόλα ως Phillips G 7000 στην Ευρώπη.

Ακολούθησαν πιο εξελιγμένες παιχνιδομηχανες όπως η Intellivision και η Colecovision. Παράλληλα, οι πρώτοι υπολογιστές που προορίζονταν για οικιακή χρήση όπως ο Commondore 64 και ο ZX Spectrum προσέφεραν ένα καινούριο, ανεκμετάλλευτο, μέχρι τώρα χώρο. Από το 1980 έως και το 1983 δημιουργήθηκαν παιχνίδια για τις καινούριες κονσόλες πουν άφησαν ιστορία όπως το Difender ένα shooter game που ενσωμάτωνε scrolling και χάρτη για όλη την πίστα.

Με την είσοδο στην δεκαετία του 90 τα πράγματα πήραν μια πιο σοβαρή όψη καθώς οι κατασκευάστριες εταιρείες παρακολουθώντας τη σημαντική άνθηση και ζήτηση των video games, άρχισαν να επενδύουν όλο και μεγαλύτερα ποσά. Νέοι επεξεργαστές όπως οι 386 και 486 της Intel σηματοδότησαν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το PC στον κόσμο του gaming. Η ένταξη των CD-ROMs στην πληροφορική τεχνολογία επέτρεψε την δημιουργία ακόμη αρτιότερων τρισδιάστατων παιχνιδιών.

Όσον αφορά τις φορητές παιχνιδομηχανες το 1989 η Nintendo κυκλοφορεί το φορητό game boy, με ενσωματωμένο το περιβόητο Tetris. Η αντίπερα όχθη ανταπαντά με το Sega game gear και το Atari Lynx, ενώ λίγο αργότερα η Nintendo επανέρχεται με το Super Game boy. Περνώντας στις μη φορητές κονσόλες οι χρονιές 1994 και 1995 ήταν άκρως σημαντικές για το video gaming αφού η Sega τοποθέτησε στα ράφια των καταστημάτων το Sega Saturn και η Sony έκανε τα παρθενικά της βήματα με το Play station. Και οι δυο κονσόλες είχαν επεξεργαστή 32-bit και προκάλεσαν σάλο με τα εκπληκτικά για την εποχή γραφικά τους.

Η Nintendo έτοιμη να αντεπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό, προχωράει ένα βήμα μπροστά με την 64bit κονσόλα Nintendo 64, το 1996.

Η μάχη έμελλε να φουντώσει με την είσοδο του 2000 αφού η Sony κυκλοφόρησε τον απόγονο της πρώτης της κονσόλας, το Play station 2 το οποίο έγινε παγκοσμίως ανάρπαστο. Εκατομμύρια νέοι παίκτες μυούνται στην ηλεκτρονική ψυχαγωγία και τα Video games γίνονται πια τρόπος διασκέδασης για την συντριπτική πλειοψηφία των νέων. Το 2001 η Nintendo αποχτά με το Game Cube, αλλά και το διάδοχο του Game boy color, το Game boy Advance. Την ίδια εποχή μπαίνει στο παιχνίδι και η Microsoft με το Xbox.

Η Nintendo συνεχίζει να μεγαλώνει την αυτοκρατορία της στον χώρο των φορητών παιχνιδομηχανων το 2004 με το Nintendo DS το οποίο συναρπάζει με το ενσωματωμένο του μικρόφωνο, την οθόνη αφής και τη δυνατότητα ασύρματου Multiplayer παιχνιδιού. Τον Δεκέμβριο του 2004 η Sony αντεπιτίθεται με την πρώτη φορητή της κονσόλα τοPSP.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας στον χώρο των video games εγγυάται τη συνεχή ανάπτυξη της ποιότητας των παιχνιδιών και το μέλλον τους φαντάζει συναρπαστικό. Η Microsoft κυκλοφόρησε το Xbox360 η Nintendo δεν έχασε χρόνο και ακολούθησε με το Wii και η Sony με το Play station 3. Όμως τα Wii ,X360 ,PS3, δεν είναι απλές κονσόλες για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Έχουν εξελιχθεί σε κέντρα οικιακής ψυχαγωγίας με δυνατότητες αναπαραγωγής ταινιών, μουσικής φωτογραφιών κλπ. Από την άλλη τα PC με την γιγάντια υπολογιστική τους ισχύ έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια..

Η μάχη στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ανάμεσα στα PC και τις κονσόλες μαίνεται με τα ανταγωνιστικά στρατόπεδα να δίνουν σκληρό πόλεμο για να κρατηθούν στην κορυφή. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Ο γολγοθάς των επενδυτών στον τουρισμό στην Ελλάδα το 2012!!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Παραδεκτό από όλους πως η δημόσια διοίκηση νοσεί.Παραδεκτό επίσης πως οι όποιες προσπάθειες τις Πολιτείας μέχρι τώρα να διορθωθεί η κατάσταση, έχουν πέσει στο κενό.

Απαρχαιωμένη νομοθεσία, γραφειοκρατικά εμπόδια,προχειρότητα , αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων , δογματική συμπεριφορά υπαλλήλων και αδιαφορία είναι το κλίμα που αντιμετωπίζουν , όσοι κάνουν το λάθος και αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο τουρισμός το έχουμε πει πολλάκις πως είναι η .........

ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας.

Της όποιας οικονομίας μας έχει απομείνει τέλος πάντων!

Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΤΕ ο τουρισμός με ορίζοντα το 2021 μπορεί να προσφέρει τη μισή μελλοντική ανάπτυξη της χώρας (18 δισ. Ευρώ επιπλέον – σύνολο 50 δισ. Ευρώ κατ’ έτος) και 220.000 νέες θέσεις εργασίας. Αναγκαία προϋπόθεση η θεμελίωση, με νέες δυνάμεις και νέα υλικά, ενός κράτους λειτουργικότερου, διαφανέστερου, δικαιότερου, τελικά ενός κράτους ισχυρότερου που θα μπορέσει να στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία.

Αντί λοιπόν να στραφούμε με ειλικρινές ενδιαφέρον στην υποβοήθηση του τομέα αυτού που μας ενισχύει οικονομικά και προσφέρει και θέσεις εργασίας , τι κάνει το ...απρόσωπο κράτος;

Συνεχίζει να καταδυναστεύει τους επενδυτές, αποτρέποντας την ίδρυση και λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων από το μέγεθος της γραφειοκρατίας και τις μεγάλες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν, λόγω πολλών και ασήμαντων λόγων.

Πολλές οι εξαγγελίες κατά καιρούς για απλοποίηση των διαδικασιών. Αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει κάτι που να αλλάζει το υπάρχον σκηνικό. Όταν μάλιστα για να φτάσει να ζητηθεί η άδεια λειτουργίας τουριστικού καταλύματος έχουν περάσει οι επενδυτές "δια πυρός και σιδήρου" και για να προχωρήσουν, απαιτούνται και άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνων) , τότε τα προβλήματα εντείνονται..
O κ.Γερουλάνος είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό πως: «Η ουσιαστική καινοτομία είναι ότι το κράτος αρχίζει να εμπιστεύεται τον επενδυτή, περιορίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους προληπτικούς ελέγχους, αλλά αυστηροποιεί τους κατασταλτικούς ελέγχους».

Τώρα με ποιό μηχανισμό θα εφαρμόσει τα παραπάνω είναι απορίας άξιον, όταν ο Ε.Ο.Τ. έχει ήδη διαλυθεί και η αυτοδιοίκηση που εμπλέκεται σε όλο αυτόν τον κυκεώνα των αρμοδιοτήτων ακόμη αναζητά τις όποιες αρμοδιότητες έχει παραλάβει!

Ολόκληρο το δελτίο Ειδήσεων της 13ης Ιανουαρίου από το Best Καλαμάτας
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε δημοσίευμα μας για τις υπερωρίες

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Απάντηση στο χθεσινό μας δημοσίευμα με την μη πληρωμή ωρών και υπερωριών στο προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπρισσίας, μας απέστειλε ο Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου κ. Πάνος Μπόζος.

Ο Κ. Μπόζος αναφέρει στην απάντηση του ότι δεν είναι μόνο θέμα νοσοκομείου αλλά και άλλων φορέων που καθυστερούν.
Ωστόσο μας ενημερώνει ότι σήμερα 13-1-2012 πληρώθηκε μέρος του οφειλόμενου ποσού των υπερωριών και αναμένουμε τα υπόλοιπα χρήματα.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Μπόζου αναφέρει: ........


Κυπαρισσία 13-1-2012

Γραφείο Αναπληρωτή Διοικητή

Αγαπητά Φιλιατρά News,

Σχετικά με το δημοσίευμά σας της 12-1-2012 με τίτλο ‘’Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Έχουν να πάρουν ώρες και υπερωρίες από τον Ιούνιο !! ‘’.
Οφείλουμε την εξής απάντηση .

1. οι μισθοί και τα δώρα όλων των υπαλλήλων του Νοσοκομείου πληρώνονται κανονικά κάθε 13η και 27η του μήνα.

2. πράγματι υπάρχει καθυστέρηση για την πληρωμή των υπερωριών. Χωρίς να αναζητούμε εύκολες δικαιολογίες ή να προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση στο πρόβλημα της πληρωμής των υπερωριών δεν εμπλέκονται μόνο οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Εμπλέκεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η Υπηρεσία Εντελλομένων, η Δ.Ο.Υ., η Τράπεζα και όπως λέει ο λαός μας ‘’…όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργή να ξημερώσει…’’

3. το συνολικό ετήσιο μισθολογικό κόστος για τους 250 περίπου υπαλλήλους του Νοσοκομείου είναι περίπου 6.000.000 € και καταβάλλεται κανονικότατα. Το κόστος των υπερωριών είναι περίπου 16.000 € το μήνα δηλαδή αναλογεί κατά μέσο όρο περίπου 100 € για κάθε υπάλληλο. Προσοχή ! Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν τα έχει ανάγκη ή ότι δεν τα δικαιούται αφού είναι δεδουλευμένα, ιδίως τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Αλλά να ισχυριζόμαστε ότι το προσωπικό βρίσκεται σε αναβρασμό θεωρώ ότι είναι κάπως υπερβολικό.

4. σε κάθε περίπτωση σήμερα 13-1-2012 πληρώθηκε μέρος του οφειλόμενου ποσού των υπερωριών και αναμένουμε την καταβολή εκ μέρους του Υπουργείου και του υπολοίπου ποσού για να εξοφληθούν όλες οι οφειλές.

Με τιμή,

Πάνος Ι. Μπόζος
Αναπληρωτής Διοικητής

ΣΧΟΛΙΟ - Απαραίτητη Διευκρίνηση

Κ. Μπόζο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ θίξαμε το θέμα της τακτικής μισθοδοσίας του προσωπικού του Νοσοκομείου παρά μόνο το θέμα με τις ώρες και τις υπερωρίες που έχουν να πάρουν από τον Ιούνιο όπως μας εμπιστεύθηκε η αναγνώστρια μας.
Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ακόμα και 100 ευρώ να είναι τα οφειλόμενα χρήματα από τις υπερωρίες αν τα προσθέσετε είναι χοντρικά από τον Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβριο χοντρικά 600 ευρώ.
600 ευρώ κ. Μπόζο είναι σημαντικότατο ποσό για την κάλυψη αναγκών μιας οικογένειας.
Όσο για το αν βρίσκονται οι υπάλληλοι σε αναβρασμό ή όχι, οι πληροφορίες που έχουμε, αναφέρουν ότι έχει τοιχοκολληθεί ανακοίνωση - διαμαρτυρία των εργαζομένων έξω από τα γραφεία των κλινικών (παθολογικού τομέα και Χειρουργικού τομέα), εξωτερικών ιατρείων καθώς και σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου. Οπότε μάλλον υπάρχει κάποιος σχετικός αναβρασμός στο προσωπικό, δεν νομίζετε;
Όπως και να έχει το θέμα, ευχαριστούμε για την απάντηση. Την δημοσιεύουμε προς ενημέρωση του νοσηλευτικού και ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού το οποίο γνωρίζουμε ότι παρακολουθεί το Φιλιατρά News πολύ στενά.

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ?????


-Έβγαλα το Δημοτικό…...
Έβγαλα το Γυμνάσιο ...
και το Λύκειο…...
Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο…......
Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!-

Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα…
χθες πέρασα από τo Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

Τελευταία μέρα σήμερα για το σήμα τελών κυκλοφορίας

Λήγει σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας.
Όσοι δεν το έχετε παραλάβει ακόμα σπεύσατε γιατί ...........

από αύριο θα το πληρώσετε σε διπλάσια τιμή.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιανοαυρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Νέα προσέγγιση στο ΕΣΠΑ για αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα χωρίς φαραωνικά έργα

Αυστηρή εντολή προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διαχειριστική Αρχής αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών έδωσε στη σημερινή σύσκεψη για το ΕΣΠΑ, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σ’ ότι αφορά το θέμα της παραλαβής των έργων. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι κανένα έργο δεν θα θεωρείται τελειωμένο και δεν θα παραλαμβάνεται αν δεν έχει ολοκληρωθεί το προβλεπόμενο φυσικό αντικείμενο στο σύνολό του, με συνεπαγόμενη την κίνηση των νομικών διαδικασιών για προστασία του δημοσίου συμφέροντος σε κάθε άλλη περίπτωση.

«Υιοθετούμε νέα προσέγγιση πλέον σε ότι αφορά τη .............

διαχείριση του ΕΣΠΑ, διαφορετική από τη διαχειριστική λογική που είχε υιοθετηθεί για το πρόγραμμα σε εξέλιξη από τις προηγούμενες αρμόδιες αρχές από τις οποίες το παραλάβαμε. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα με εντατικοποίηση της προσπάθειας και αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και στο συντομότερο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι υπηρεσίες τάχιστα τις διαδικασίες δημοπράτησης και σύνταξης των συμβολαίων όλων των ενταγμένων έργων, προκειμένου να ξεκινήσει παράλληλα και η διαδικασία υλοποίησής τους. Ζήτησε επίσης να αποσταλεί έγγραφο προς όλους τους δικαιούχους των συμβασιοποιημένων έργων, ούτως ώστε να διαπιστωθούν όλα τα πιθανά προβλήματα και να δοθούν έγκαιρα οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής εξέτασης όλων των έργων, μεγάλος αριθμός των οποίων θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2012, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την εντολή του να δοθεί τέλος στο σχεδιασμό και υλοποίηση φαραωνικών και πολυέξοδων έργων χωρίς ανταπόκριση στις ρεαλιστικές ανάγκες της κοινωνίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012

Ώρα από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.

Τοποθεσία

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περιγραφή
… ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ
ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ..........

ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Το “απαγόν” ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που
χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να
ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής
ωφέλειας.
Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!
Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη
υποχώρηση.
http://www.facebook.com/#!/aganaktismenoi.motosykletistesellados
http://www.aganmoto.gr/motopories/motoporia-a-m-e—attiki-22i—11012012/
http://www.facebook.com/#!/aganaktismenoisyntagma

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Εράνης για το 2012

Κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες το ημερολόγιο της Εράνης Φιλιατρών για το 2012.
Η τιμή του είναι πραγματικά συμβολική και στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας της ομάδας που κάνει τα Φιλιατρά ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ που αγωνίζεται στην Δ' Ερασιτεχνική κατηγορία.

Πρέπει όλοι οι Φιλιατρινοί να αποκτήσουμε το ............

ημερολόγιο της ομάδας μας. Της ομάδας που μας ομορφαίνει την ζωή και μας γεμίζει υπερηφάνεια.
Θα το βρείτε στο κατάστημα AGROLAND Αφοι Σταθόπουλοι, και στο φαρμακείο του Βασίλη Παπαθεοδοσίου.

Η αυριανή αντιμνημονιακή εκδήλωση, ο συντονιστής των ομιλιών Δημήτρης Δριμής και ο …9,36.Από το kopanakiNews


Εκδόθηκαν απο την πολεοδομία Τριφυλίας οι τρείς πρώτες οικοδομικές άδειες για το 2012.

Ποδαρικό για την νέα χρονιά έκαναν στην Πολεοδομία Τριφυλίας οι 3 πρώτες οικοδομικές άδειες με πρώτη την νέα δυόροφη μονοκατοικία που πρόκειται να κατασκευατσεί στο Μεμί Κυπαρισίας.

Η δεύτερη εκδόθηκε για το Δώριο του Δήμου ..............

Οιχαλίας η οποία αφορά αλλαγή χρήσης νομίμως υφισταμένου κτίσματος και η τρίτη άδεια που εκδόθηκε αφορά την κατασκευή πισίνας σε υπάρχουσα δυόροφη μονοκατοικία στην περιοχή Μερολίθι Φιλιατρών.

Αναδάσωση στον Ταΰγετο

Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι το Ταϋγέτου» ανακοινώνει ότι το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Ιανουαρίου 2012 θα διενεργήσει αναδάσωση, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας, με φυτά Μαύρης Πεύκης, στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Σταυρωτό Δεντρί» του Δ.Δ. Λαδά του δήμου Καλαμάτας. Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η θέση «Σταυρωτό Δεντρί» στο 31ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης και ώρα 8.30 πμ.

Για την αναδάσωση ζητούμε την βοήθεια της .............

«Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», των μελών μας, των εθελοντών, των Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν εθελοντικά για να συμβάλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους του Ταϋγέτου.

Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.200 μ περίπου) και να έχουν μαζί τους ένα σκαλιστήρι και γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν στη φύτευση.

Για την καλύτερη οργάνωση και εκτέλεση της αναδάσωσης παρακαλούνται οι εθελοντές που σκοπεύουν να συμμετέχουν, να δηλώσουν τηλεφωνικά, εάν είναι δυνατόν, έγκαιρα την συμμετοχή τους. Πληροφορίες δίνονται από τους κκ. Γ.Χρυσανθακόπουλο τηλ.6975716800, Π.Μαραβά τηλ.6977602262, Χ.Ζερίτη τηλ.6978030105, Π.Μαυρίκη τηλ.6974894724 και Π.Μασουρίδη τηλ.6945370743.

Και τις δύο μέρες θα προσφερθούν στους εθελοντές, το μεσημέρι, παραδοσιακή φασολάδα με τα συναφή της, τσίπουρο και κρασί.-

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Έχουν να πάρουν ώρες και υπερωρίες από τον Ιούνιο!!!

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι υπάλληλοι του νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς όπως μας ενημερώνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο υπάλληλος του νοσοκομείου το νοσοκομείο έχει να καταβάλει τις ώρες και τις υπερωρίες στο προσωπικό από τον Ιούνιο του 2011 την ώρα που άλλα νοσοκομεία τα έχουν πάρει τα χρήματα τους ακόμα και του Οκτωβρίου του 2011.

Η υπόθεση έχει καταντήσει εξοργιστική για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου καθώς δεν φτάνει που δέχονται μειώσεις στους μισθούς τους και τα κάθε λογής χαράτσια από την κυβέρνηση, δεν τους καταβάλλουν και τις ώρες και υπερωρίες που τους οφείλονται.
Μας είπαν -γράφει αναγνώστρια μας- ότι αυτές τις ........

μέρες θα μας πληρώσουν τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2011. Τους υπόλοιπους μήνες πότε θα τους πάρουμε; αναρωτιέται η αναγνώστρια μας στο ηλεκτρονικό της μήνυμα και συνεχίζει λέγοντας ότι οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και δεν περιμένουν. Αυτό είναι το εισόδημα μας, αυτά είναι χρήματα που έχουμε δουλέψει. Το κράτος μας χαρατσώνει άγρια, και έχουν το θράσος να ζητάνε να είμαστε και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Πως να είμαστε συνεπείς και που να τα βρούμε τα επιπλέον χρήματα που μας ζητάνε την ώρα που δεν μας δίνουν αυτά που δικαιούμαστε; αναφέρει η αναγνώστρια μας. Και καταλήγει στο μήνυμα της. Γιατί συμβαίνει αυτό στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας;
Γιατί σε άλλα νοσοκομεία οι υπάλληλοι πληρώνονται (σημειώνουμε ότι έχουν ήδη πάρει ώρες και υπερωρίες μέχρι και τον Οκτώβριο όπως μας αναφέρει η αναγνώστρια μας) και εμείς είμαστε μήνες πίσω;
Φταίει η διοίκηση; Φταίει το Λογιστήριο;
Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Δεν ζητάμε χρήματα που δε δικαιούμαστε. Ζητάμε τα χρήματα μας τα οποία δουλέψαμε, αναφέρει η αναγνώστρια μας.

Η αναγνώστρια μας ζήτησε να μην δημοσιεύσουμε τα στοιχεία της (τα οποία είναι στην διάθεση μας) και εμείς το σεβόμαστε απόλυτα και δεν τα δημοσιεύουμε. Άλλωστε αυτό το έχουμε αποδείξει εκατοντάδες φορές μέσα από αυτό το blog.
Ρωτάμε τον Αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Μπόζο να μας δώσει μια απάντηση για το τι συμβαίνει και υπάρχει αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων. Πότε θα πάρουν όλα τα χρήματα που τους οφείλονται;
Η καθυστέρηση οφείλεται στο Νοσοκομείο; Οφείλεται στο Λογιστήριο του νοσοκομείου; Οφείλεται σε κάποια άλλη υπηρεσία;
Και αν οφείλεται σε άλλη υπηρεσία, πως εξηγείτε το γεγονός ότι υπάλληλοι άλλων νοσοκομείων (όπως μας αναφέρουν) έχουν πάρει τα χρήματα τους μέχρι και τον Οκτώβριο ενώ στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έχουν να πάρουν τα επιπλέον από τον Ιούνιο;

Κύριε Μπόζο, γνωρίζουμε ότι διαβάζετε το Φιλιατρά News καθημερινά, και πάντοτε απαντάτε στην καλοπροαίρετη κριτική σας κάνουμε. Μας έχετε δηλώσει άλλωστε τις ευχαριστίες σας για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς η κριτική η δική μας, αλλά και των πολιτών είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη για εσάς. (Σας θυμίζουμε την απάντηση σας για τις αλλοδαπές αποκλειστικές Νοσοκόμες...)

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ σοβαρό και νομίζουμε ότι χρειάζεται μία απάντηση από πλευρά σας. Και κυρίως πότε οι εργαζόμενοι θα πάρουν όλα τα χρήματα τους μέχρι σήμερα.
Ελπίζουμε να την έχουμε άμεσα ώστε να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατόν και οι εργαζόμενοι που δίκαια αγωνιούν για τα χρήματα τους.

UPDATE
Η απάντηση από το νοσοκομείο για το δημοσίευμα μας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιανοαυρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Η Κάλυψη των εφημεριών στο Κ. Υ. Γαργαλιάνων.

Απόφαση για την κάλυψη των εφημεριών στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων λόγω της αναρρωτικής άδειας που έχει ο γιατρός του Κ.Υ. κ. Κατσίβελας Παναγιώτης έλαβε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με την απόφαση οι εφημερίες του μηνός Ιανουαρίου 2012 θα καλυφθούν από τον Ιατρό κ. Αδαμάντιο Παπαηλιού.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια απόφαση οι εφημερίες ...........

που θα καλύψει ο Κ. Παπαηλιού αφορούν τις ημερομηνίες 12, 16, 19, 21, 26, 29 και 31 Ιανουαρίου 2012.

"Νέο Επιμελητήριο" Καταγγέλλει τον Δ. Αδαμόπουλο για υποκριτική συμπεριφορά

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημ. Αδαμόπουλο, με αφορμή δηλώσεις του στο «Θάρρος» μετά την αποχώρηση που καταγράφηκε κατά τη διαδικασία της εκλογής των μελών της Διοικητικής Επιτροπής, εξαπέλυσε με χθεσινή του ανακοίνωση ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο».
Στην ανακοίνωση, όπου καταγγέλλεται ο κ. Αδαμόπουλος για υποκριτική συμπεριφορά, αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι καθαρές θέσεις και η εμμονή στη διαφάνεια και τη συμμετοχικότητα χαρακτηρίζονται ως “απειρία διοίκησης συλλογικών οργάνων”, αντιλαμβάνεται κανείς πώς εννοεί ο “έμπειρος” νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου αυτές τις αξίες.

Η άρνησή μας, κύριε Αδαμόπουλε, να ..............

νομιμοποιήσουμε με την απουσία μας τις προσυμφωνημένες εν κρυπτώ διαδικασίες σας με τον κύριο Καραμπάτο για το σχηματισμό οριακής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αποτελεί για το συνδυασμό “Νέο Επιμελητήριο” και τους εκλεγμένους συμβούλους του στάση ζωής και συνέπεια στις αρχές της διαφάνειας, της συμμετοχής και της ουσιαστικής συναίνεσης, τις οποίες προεκλογικά διακηρύξαμε και επιβράβευσαν με την ψήφο τους τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Ομολογείτε με τις δηλώσεις σας στο “Θάρρος” την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, αυτό για το οποίο σας καταγγείλαμε. Ότι, δηλαδή, συζητούσατε μόνο με τον κύριο Καραμπάτο, τον οποίο κατηγορούσατε για καθεστωτική αντίληψη και νοοτροπία μέχρι την ημέρα των εκλογών, για τη συγκρότηση, όπως αναφέρατε, “αντιπροσωπευτικού προεδρείου, όπου θα συμμετείχαν εκπρόσωποι και των τριών συνδυασμών”, ενώ αγνοήσατε το “Νέο Επιμελητήριο”.

Όμως, “έμπειρε” κύριε Αδαμόπουλε, την καθαρή δημόσια πρόταση του “Νέου Επιμελητηρίου” για τη συγκρότηση ενός πραγματικά αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με την εντολή των μελών του στις εκλογές, την πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων και προχωρήσατε με τον κύριο Καραμπάτο σε “συνεταιρισμό εξουσίας” για την κατάληψη των διοικητικών αξιωμάτων, αγνοώντας τον πρώτο σε έδρες συνδυασμό. Αυτό αν δεν αποτελεί ιδιοτέλεια και αδιαφάνεια, τότε οι λέξεις έχουν χάσει για σας τη σημασία τους.

Είναι προφανής η αμηχανία σας, όπως και του κυρίου Καραμπάτου, από τις εξελίξεις στο Επιμελητήριο. Εσείς και ο “συνεταίρος” σας επιλέξατε την παρασκηνιακή συμφωνία που παραπέμπει σε συναλλαγή, με στόχο να αθροίσετε τις μειοψηφικές σας δυνάμεις και να καταλάβετε τα αξιώματα, τα οποία τα μέλη του Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή και την ψήφο τους σας στέρησαν.

Τώρα αναζητείτε δεκανίκια για να στηρίξουν την ετερόκλητη συμμαχία σας, η οποία στερείται νομιμοποίησης, κοινού προγράμματος και θέσεων για τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτεραιότητες του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.
Σ’ αυτόν τον αδιαφανή και χωρίς αρχές “συνεταιρισμό” για την κατάληψη της καρέκλας, το “Νέο Επιμελητήριο” αρνείται να συμπράξει και να συμμετάσχει. Με συνέπεια και αδιάκοπη προσπάθεια θα προσπαθήσει, με τις προτάσεις των εκλεγμένων μελών του, την κριτική και τον έλεγχο των αποφάσεών σας, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, με στόχο να προασπίσουμε τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου και των όλων επαγγελματιών που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης.

Αν όλα αυτά συνιστούν “απειρία”, είμαστε υπερήφανοι που δεν αποκτήσαμε τη δική σας “εμπειρία” για να ικανοποιήσουμε ιδιοτελείς σκοπούς. Άξιος, λοιπόν, ο μισθός σας, κύριε πρόεδρε, αφού καταφέρατε να υποκλέψετε έστω και τις οριακές ψήφους μελών του Επιμελητηρίου, καταγγέλλοντας την απελθούσα διοίκηση, για να “συνεταιριστείτε” μαζί της την επομένη των εκλογών, καταλαμβάνοντας την καρέκλα του προέδρου και παραδίδοντας εκ νέου τη διοίκηση στο “καθεστώς Καραμπάτου”, το οποίο επιθυμούσατε υποτίθεται να ανατρέψετε!
Τα μέλη του Επιμελητηρίου και κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το δημόσιο βίο και την πολιτεία σας, αλλά και τη συνεχιζόμενη υποκριτική σας συμπεριφορά».

Θάρρος

Γαργαλιάνοι: Αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι πολίτες

Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, αφού εδώ και καιρό στην περιοχή τους τα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών είναι σχεδόν καθημερινά.

Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ...........

λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή αρκετών κατοίκων, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται στους Γαργαλιάνους και την ουσιαστική συμβολή - συνδρομή των ίδιων των πολιτών για να επέλθει ξανά στην περιοχή η κοινωνική γαλήνη και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, οι πολίτες είναι φοβισμένοι και ανήσυχοι, ενώ δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε και μέσα στα σπίτια τους, τα οποία νυχθημερόν έχουν κλειδαμπαρωμένα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκε και εκδηλώθηκε με τον πλέον μελανό τρόπο η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, ιδίως δε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενώ σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι είχαν να διηγηθούν κάποιο περιστατικό που έχει συμβεί είτε στους ίδιους είτε στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.
Ιδιαίτερα έντονα τους προβληματίζει (και τους οργίζει) η μικρή αστυνομική δύναμη του Α.Τ. Γαργαλιάνων, που δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη, έστω, αστυνόμευση της περιοχής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων. Αυτό κάνει τους πολίτες, για έναν επιπλέον λόγο, να θέλουν να βοηθήσουν στη φύλαξη και προστασία της περιοχής τους.

Στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κατατέθηκαν αρκετές γνώμες, οι οποίες συνοψίστηκαν σε τέσσερις προτάσεις:
1) Να ανατεθεί η φύλαξη και προστασία των Γαργαλιάνων σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security)
2) Να διεκδικηθεί με παρεμβάσεις στους αρμοδίους η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων
3) Να οργανωθούν και συγκροτηθούν εθελοντικές ομάδες πολιτών και να ξεκινήσουν άμεσα περιπολίες τις βραδινές ώρες και
4) Να βρεθεί «φόρμουλα» για να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των αλλοδαπών της περιοχής με δήλωση των στοιχείων τους και του τόπου διαμονής τους. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει αυτές τις προτάσεις, καθώς και όποιες άλλες υπάρξουν, και προσεχώς θα γίνει και νέα συνέλευση, για να ενημερωθούν οι πολίτες και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις δράσεις που θα αναληφθούν.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι πολίτες φέρονται αποφασισμένοι να συγκροτήσουν εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν περιπολίες, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουν την ενίσχυση του Α.Τ. Γαργαλιάνων με ανθρώπινο δυναμικό και θα προσπαθήσουν να προβούν σε καταγραφή των αλλοδαπών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Συγκροτούν ομάδα εργασίας για την χωροθέτηση της λειτουργίας του «μπαλοποιητή»

Την δημιουργία ομάδας συγκρότησης για την χωροθέτηση και λειτουργία του μπαλοποιητή και εναπόθεσης των μπαλών για την προσωρινή διαχείριση των απορριμάτων δημιούργησε ο Δήμος Τριφυλίας.

Η ομάδα αποτελείται από τους:

1) Παναγιώτη Τσίγγανο, Αντιδήμαρχο, ως Συντονιστή
2) Αναστάσιο Πούλο, Αντιδήμαρχο
3) Ιωάννη Κατσούλα, Δημοτικό Σύμβουλο
4) Δημήτριο Μπασδάνη, Δημοτικό Σύμβουλο
5) Ιωάννη Κατσαργύρη, Δημοτικό Σύμβουλο
6) Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο
7) Παναγιώτη Σταματελόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο

- Στην ομάδα συμμετέχει και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής
Προστασίας Ιωάννης Υιλντίσης.
- Στις εργασίες της ομάδας μπορεί να παρίσταται και ο Δήμαρχος, οσάκις κρίνεται
αναγκαία η παρουσία του.
- Για την τεχνική υποστήριξη της ομάδας εργασίας ορίζεται η Ευθυμία Γεωργίου –
τοπογράφος μηχανικός, υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας
και για τη Γραμματειακή υποστήριξη η Ασπασία Πανταζοπούλου υπάλληλος του
Δήμου Τριφυλίας.
- Έργο της ομάδας εργασίας είναι η διαμόρφωση πρότασης – εισήγησης προς το
Δημοτικό Συμβούλιο για τη χωροθέτηση λειτουργίας του «μπαλοποιητή» και εναπόθεσης των μπαλών κατά την περίοδο της προσωρινής διαχείρισης των
απορριμμάτων του Δήμου, στα πλαίσια του ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας
Πελοποννήσου και των αποφάσεων του ΥΟΣΔΑ Μεσσηνίας, συνεκτιμώντας και
λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των τέως Δήμων
Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών καθώς και τις περιβαλλοντολογικές και
οικονομικές επιπτώσεις.
Για την διαμόρφωση της εισήγησης της, η ομάδα συνεργάζεται με τις αρμόδιες
υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας
και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και όποιον άλλο
παράγοντα κρίνει σκόπιμο και συνδιαλέγεται με τους τοπικούς και κοινωνικούς
φορείς του Δήμου.
Η ομάδα εργασίας οφείλει να υποβάλλει την εισήγησή της το αργότερο μέχρι
τέλους Φεβρουαρίου 2012.

Ξεκινούν οι εκπτώσεις από τις 16 Ιανουαρίου. Τι να προσέξετε.

Ξεκινούν από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και οι καταστηματάρχες περιμένουν να ζεσταθεί λίγο η αγορά ώστε να επιβιώσουν.

Από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2012 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

Είναι αυτονόητο ότι η τήρηση των κανόνων ...........

και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν εργαλεία καταπολέμησης της κρίσης και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει ακόμη πιο επώδυνες συνέπειες.

Ως προς την ειδικότερη διενέργεια των εκπτώσεων, οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).

Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Ειδικότερα:

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Το εμπόριο έχει ξεχωριστές προσδοκίες από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις, καθώς αποτελούν μία ανάσα μέσα στην βαθύτατη κρίση. Οφείλουμε, όμως, αφενός να διαφυλάσσουμε το θεσμό προς κάθε κατεύθυνση, αφετέρου να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι το Ελληνικό εμπόριο, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει ήδη εξαντλήσει τα περιθώριά του στην κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρουμε.

Στην δημοσιότητα η λίστα με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Παρατάθηκαν οι συμβάσεις με διαγνωστικά και μικροβιολογικά εργαστήρια
Τις 5.000 πλησιάζει το δίκτυο των γιατρών, από ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, που αποφάσισαν να συνεχίσουν συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού. Η λίστα με τα ονόματα των γιατρών έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών ταμείων, τις μονάδες του ΙΚΑ, τα ΚΕΠ και την τηλεφωνική γραμμή 184.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τις .............

μονάδες του ΙΚΑ, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών δωρεάν και όποιον γιατρό της επιλογής τους, με αμοιβή, με την προϋπόθεση να έχει δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων.

Οι συμβάσεις με τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν παραταθεί και επομένως μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των εργαστηριακών εξετάσεων ανεξαιρέτως.

Ακόμη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δύνανται να νοσηλεύονται εκτός από τα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, με τις οποίες επίσης έχουν παραταθεί οι υπάρχουσες συμβάσεις.

Επιπλέον, οι παροχές σε είδος θα κατατίθενται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που συγκροτούν τον νέο Οργανισμό, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι σήμερα.

Δείτε εδώ τα ονόματα με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ στην Μεσσηνία

Δείτε εδώ τα ονόματα με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα.

Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε τους ιατρούς με κριτήρια αναζήτησης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιανοαυρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Άλλη η χάρη του «φυσικού» και άλλη της…σιλικόνης!

Του Γιώργου Πιπερόπουλου

Δεν είναι πρόθεσή μου να «προκαλέσω» με την σημερινή ανάρτηση αλλά κρίνω ότι η επικαιρότητα το απαιτεί. Και εξηγώ τι ακριβώς εννοώ…
Έγραφα τις προάλλες στο άρθρο μου με τον τίτλο ποιός πληρώνει το «εμφύτευμα» για το πρόβλημα που προέκυψε όταν εντοπίσθηκαν προβλήματα ρήξης σε εμφυτεύματα σιλικόνης για γυναικεία στήθη που παρήγαγε η γαλλική εταιρία PIP η λειτουργία της οποίας σταμάτησε με απόφαση των Γαλλικών αρχών καθώς αποκαλύφθηκε ότι η σιλικόνη των εμφυτευμάτων στήθους προοριζόταν για βιομηχανική και όχι ιατρική χρήση!..

Επιστρέφω σήμερα στο θέμα των «εμφυτευμάτων»............

στήθους καθώς την αφορμή μου έδωσε η κ Γεωργία Σάλπα, κατά το ήμισυ συμπατριώτισσά μας, που συμμετέχει στο αγγλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «celebrity big brother» το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 στο αγγλικό "κανάλι 5".

Η κ Georgia Salpa γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάη του 1985 από Έλληνα πατέρα και Ιρλανδή μητέρα και από την ηλικία των 4 ετών ζει στην Ιρλανδία όπου τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα ως glamour model.
Από την περασμένη Πέμπτη, η Γεωργία έχει προκαλέσει κιόλας πολλά σχόλια και συζητήσεις στις στήλες τηλεοπτικού κουτσομπολιού στα Άγγλο-Ιρλανδικά ΜΜΕ επιμένοντας ότι τα στήθη της ΔΕΝ περιέχουν εμφυτεύματα σιλικόνης και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικά της, δηλαδή αυτά που της χάρισε η φύση…Όταν έδειξαν ότι αμφιβάλλουν για την αυθεντικότητα του στήθους της οι άλλες κοπέλλες που συμμετέχουν στην εκπομπή, η Γεωργία τις κάλεσε να τα...ψηλαφίσουν! (Την πράξη της ψηλάφισης ΔΕΝ την έδειξε στο κοινό το "κανάλι 5...")

Παραθέτω μια μόνο φωτογραφία από την ιστοσελίδα της κ Georgia Salpa και σας αφήνω να κρίνετε εάν τα επιχειρήματα της…ευσταθούν! Πολλά περισσότερα "πειστήρια" κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για το σήμα τελών κυκλοφορίας

Λήγει την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η προθεσμία Πληρωμής για την απόκτηση του σήματος τελών Κυκλοφορίας για το 2012.
Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας τα ειδικά σήματα θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε ΜΟΝΟ από τις εφορίες σε κανονική τιμή.
Μετα την λήξη της προθεσμίας, τα σήματα τελών κυκλοφορίας θα κοστίζουν τα διπλά χρήματα.

Πάντως, αναγνώστης του Φιλιατρά News, μας ενημέρωσε..........

ότι στην εφορία της Κυπαρισσίας ζητάνε την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων. Για καλό και για κακό πάντως πάρτε μαζί σας και το ειδοποιητήριο και την άδεια Κυκλοφορίας.

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου

Απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να υφίστανται αναπροσαρμογή μέσα στο 2012.

Η ΡΑΕ γνωμοδοτεί, το ΥΠΕΚΑ αποφασίζει, σημείωσε ............

ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας ότι η ΔΕΗ είχε ζητήσει αυξήσεις 20%.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, ακόμη, ότι το υπουργείο δεν μπορούσε να εγκρίνει αυξήσεις 20% και αποφάσισε αυξήσεις οι οποίες είναι οι ελάχιστες δυνατές ώστε να είναι ικανή επιχειρησιακά η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Χθες, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός, σε ερώτηση αναφορική με το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στο ρεύμα μέσα στη χρονιά, απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν το ΥΠΕΚΑ θα αποδεχθεί τη σχετική εισήγηση της ΡΑΕ για προσαρμογή των τιμολογίων ανά εξάμηνο με βάση την εξέλιξη του κόστους, ενώ συμπλήρωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων που εγκρίθηκαν εφέτος οφείλονται σε αύξηση φόρων ή άλλων στοιχείων κόστους και μόνο το 1,1% αποτελεί καθαρή αύξηση για την επιχείρηση.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιανοαυρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Τρία χρόνια φυλακή σε γυναικολόγο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως

Τριετή φυλάκιση με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δύο χρόνια επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης σε γυναικολόγο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ο οποίος κατηγορείτο για παθητική δωροδοκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο γυναικολόγος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άνδρες της Ασφάλειας, πριν από λίγες ημέρες, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία ζήτησε από 38χρονο προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στη σύζυγό του.

Ο γιατρός αναμένεται να .......

ασκήσει έφεση.

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οδηγεί σε πειθαρχική δίωξη του γυναικολόγου από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Ήδη ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας έχει διατάξει έρευνα, η οποία διενεργείται από διευθυντή ιατρό του νοσοκομείου.

ΣΧΟΛΙΟ
Να τον πετάξουν έξω από τον Ιατρικό σύλλογο, να του πάρουν το δίπλωμα και να πάει να γίνει σκουπιδιάρης. Θα είναι πιο χρήσιμος.
Τέτοιοι γιατροί δεν θέλουν λύπηση.


Μήνυμα Αναγνώστη: Έκλεψαν το αυτοκίνητο μου. Μήπως ξέρετε κάτι;

ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΠΑ ΦΩΤΟ

Στις 03/01/2012 εκλάπη το εικονιζόμενο αυτοκίνητο από την περιοχή Μαραθούπολης Γαργαλιάνων.

Το αυτοκίνητο μάρκας SKODA OCTAVIA έχει ασημί χρώμα είναι πετρελαιοκίνητο και έχει αριθμό κυκλοφορίας VN 84 PAS

Παρακαλώ αν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 693 65 85 684.
Ευχαριστώ!


Στη Βουλή το ν/σ για την αποποινικοποίηση της ιδίας χρήσης ναρκωτικών

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποποινικοποίηση του αδικήματος για ίδια, αποκλειστική χρήση, αλλά και αυστηρότερες ποινές για οργανωμένες μορφές διακίνησης, καθώς και υπό όρους απόλυση από τις φυλακές όσων έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της πραγματικής ποινής τους, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, για τον «Κώδικα Ναρκωτικών».

Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, ..........

τονίζεται ότι «η μεταρρύθμιση του κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά εμφανίζεται αναγκαία στις εξής κατευθύνσεις:

- Αυστηρή καταστολή των βαρύτερων και οργανωμένων μορφών διακίνησης, αλλά με προσεκτικό διαχωρισμό τους από τις ελαφρύτερες περιπτώσεις.

- Προσπάθεια διάκρισης και διαβάθμισης των σχετικών εγκλημάτων, ώστε να αποφεύγονται οι δυσανάλογα βαριές ή ευνοϊκές μεταχειρίσεις.

- Αποποινικοποίηση τόσο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών όσων και των υποστηρικτικών αυτής πράξεων, όπως κατοχή και με οποιονδήποτε τρόπο προμήθεια προς ίδια χρήση.

- Διευκόλυνση της ουσιαστικής εφαρμογής μέτρων απεξάρτησης, σωματικής και ψυχολογικής αντί του εγκλεισμού στις κοινές συνθήκες της φυλακής».

Η παράνομη αμοληψία οδήγησε το στόμιο σε αυτό το αποτέλεσμα. [ VIDEO ]

Η φύση εκδικείται, και αυτό αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά αφού η παράνομη αμμοληψία από την παραλία του Στομίου έδειξε τα αποτελέσματα της.
Η σφοδρή κακοκαιρία της 6ης Ιανουαρίου και τα τεράστια κύματα τα οποία προξένησαν πολλές ζημιές σε διάφορες περιοχές της Τριφυλίας χτύπησε και το Στόμιο.

Η παραλία σχεδόν εξαφανίστηκε και το κύμα ............

φτάνει κοντά στο σημείο που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια η καντίνα του Στομίου.

Δείτε το video που μας έστειλε αναγνώστης μας και θα καταλάβετε.Facebook, Twitter και Google απειλούν με black-out!

Μπορεί κανείς να φανταστεί μια μέρα στο διαδίκτυο δίχως Google, Twitter και Facebook;

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, τα μεγαλύτερα sites του κόσμου, προσανατολίζονται σε ένα συγχρονισμένο ''πυρηνικό blackout'' για άγνωστο χρονικό διάστημα, διαμαρτυρόμενοι έτσι για το S.O.P.A. (Stop Online Priacy Act) και την PROTECT-IP.

Τα S.O.P.A και PROTECT-IP στοχεύουν ............

στο να σταματήσουν την ανταλλαγή αρχείων στο Internet και να γίνουν πολύ πιο αυστηρά τα μέτρα ελέγχου όλου του διαδικτύου.

Έτσι οι μεγάλες εταιρείες του internet τάσσονται ενάντια σε αυτό το σκεπτικό και δηλώνουν έτοιμες να ''χτυπήσουν'' δυνατά, διακόπτοντας τη λειτουργία τους.

Στο πλευτό τους φέρονται να είναι και τα eBay, Amazon, Yahoo και Wikipedia.

"Αυτό ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν συμβαίνει, γιατί οι εταιρείες τυπικά δεν θέλουν να βάλουν τους χρήστες σε αυτή την θέση. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα νομοσχέδια θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί το Internet. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα νομοσχέδια σε όσους χρησιμοποιούν το Internet", ήταν τα λόγια του Markham Erickson, διευθυντή της NetCoalition.

Έτσι σε περίπτωση που τα μέτρα για έλεγχο του διαδικτύου συνεχιστούν δεν αποκλείεται να έχουμε ένα πρωτοφανές blackout διαμαρτυρίας...

MediaGate

«Πάγωσαν» οι διοικητές των νοσοκομείων

Χωρίς καμία δυνατότητα απόφασης φαίνεται ότι είναι οι διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας καθώς η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των νοσοκομείων έχει λήξει από τις 3 Δεκέμβρη 2011 και το υπουργείο Υγείας δεν προχωρεί σε τοποθέτηση νέων.

Αποτέλεσμα είναι οι περισσότερες διαδικασίες ......

μέσα στα νοσοκομεία να είναι παγωμένες, όπως η έγκριση προϋπολογισμών, η αγορά υλικών έως 45.000 κ.λ.π.

Να σημειωθεί ότι η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων έληξε στις 3 Σεπτέμβρη και δόθηκε 3μηνη παράταση με το επιχείρημα να γίνουν οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων, ώστε ο διορισμός να δημοσιευθεί ενιαία στο ίδιο ΦΕΚ.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Στην πραγματικότητα η κωλυσιεργία Λοβέρδου σχετίζεται με το άγριο εσωκομματικό τοπίο που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και τις συμμαχίες που προσπαθεί να συνάψει ο δελφίνος, ώστε να εκμεταλλευτεί τους διορισμένους στα ΔΣ ως μηχανισμό στην επικείμενη μάχη της διαδοχής.

Αυτή τη στιγμή τα χέρια των Διοικητών Νοσοκομείων είναι δεμένα και δεν μπορούν να προβούν σε στοιχειώδεις διοικητικές πράξεις που απαιτούν απόφαση ΔΣ. Κανείς όμως εξ αυτών δε διαμαρτύρεται, διότι η εκπαραθύρωση πολλών εξ αυτών έχει λειτουργήσει παιδευτικά».
Ένα Δ.Σ. νοσοκομείου μεταξύ άλλων:

Εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, τις αναμορφώσεις και τροποποιήσεις του.
Εγκρίνει το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών του Νοσοκομείου.
Εγκρίνει τον ετήσιο προϋπολογισμό της δαπάνης που αφορά στις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού.
Εγκρίνει τη χορήγηση πάσης φύσεως εκπαιδευτικών αδειών του ιατρικού και λοιπού προσωπικού.
Εγκρίνει δαπάνες άνω των 45.000 ευρώ

«Εντέλει ο συνταγματολόγος Α. Λοβέρδος, ενώ υποκριτικά κόπτεται για τη νομιμότητα, φαίνεται ότι έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τους νόμους και τις δικές του υποχρεώσεις» καταλήγει ο κ.Βαρνάβας.

Iatropedia

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας των πολυτέκνων Τριφυλίας

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα κάνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας ο οποίος καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 15/Ιαν/2012 ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" του ΤΕΕ Κυπαρισσίας.
Επειδή δεν προβλέπετε να υπάρξει η απαιτούμενη σύμφωνα με το καταστατικό απαρτία, ορίζεται ως επαναληπτική και οριστική ημερομηνία για την:

Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή.......

22/Ιαν/2012 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" του ΤΕΕ Κυπαρισσίας.

Θα γίνει επίσης και η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 09 έως 15 Ιανουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκης Ξύγκας

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 7692544


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 14ης ΑγωνιστικήςΗ βαθμολογία της 14ης Αγωνιστικής
Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και στις μισθώσεις ακινήτων

Υποχρεωτική είναι από σήμερα, Δευτέρα, η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και για τις μισθώσεις όλων των ακινήτων πάνω από 50 τετραγωνικά μέτρα.

Για τις αγοραπωλησίες, τα πιστοποιητικά εφαρμόζονται ήδη υποχρεωτικά από τον Ιανουάριο του 2011.

Τα ενεργειακά πιστοποιητικά εκδίδονται από ..........

τους ενεργειακούς επιθεωρητές, οι οποίοι μετά από έλεγχο κατατάσσουν τα κτίρια σε βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης και αποσκοπούν στην ενημέρωση του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή για την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου που χρησιμοποιούν, ενώ περιλαμβάνουν και συστάσεις για λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου.

Με τα ισχύοντα τώρα, το κόστος έκδοσης πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης είναι:

Για επιθεώρηση ολόκληρης πολυκατοικίας 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.
Για διαμερίσματα 2 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 150 ευρώ.
Για μονοκατοικίες 1,5 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.
Για τις λοιπές χρήσεις κτιρίων (εκτός κατοικίας) οι αμοιβές είναι 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για επιφάνεια έως 1000 τ.μ. (ελάχιστο κόστος 300 ευρώ) και 1,5 ευρώ ανά τ.μ. για τα επιπλέον τετραγωνικά, άνω των 1000.


Εξαιρέσεις

Από την έκδοση πιστοποιητικού εξαιρούνται:

α) Κτίρια και μνημεία που προστατεύονται από το νόμο ως μέρος συγκεκριμένου περιβάλλοντος ή λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ή ιστορικής αξίας τους, εφόσον η συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις του παρόντος νόμου θα αλλοίωνε, κατά τρόπο μη αποδεκτό, το χαρακτήρα ή την εμφάνιση τους.

β) Κτίρια που χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας ή θρησκευτικών δραστηριοτήτων.

γ) Μη μόνιμα κτίρια που, με βάση το σχεδιασμό τους, η διάρκεια της χρήσης τους δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, κτίρια αγροτικών χρήσεων - πλην κατοικιών - με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις, και όμοια κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται από τομέα καλυπτόμενο από σχετική εθνική συμφωνία που αφορά την ενεργειακή απόδοση κτιρίων.

δ) Υφιστάμενα κτίρια κατοικιών τα οποία προορίζονται για χρήση που δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες κάθε έτος.

ε) Αυτοτελή κτίρια, ή και μέρη κτιρίων (κύριοι χώροι) με συνολική επιφάνεια κάτω των πενήντα (50) τ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για το ενεργειακό πιστοποιητικό μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της ΠΟΜΙΔΑ.

in.gr

Ποιος πληρώνει το «εμφύτευμα»;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

«Ποιος πληρώνει τον…βαρκάρη» είναι ο γνωστός σχετικός τίτλος μόνο που στην προκείμενη περίπτωση δεν έχουμε βαρκάρη, αλλά γυναίκες, στήθη, γιατρούς, κλινικές και…σιλικόνη!
Σίγουρα η επιθυμία πολλών γυναικών να βελτιώσουν την οπτική εικόνα που δίνουν τα στήθη τους σε μέγεθος και σχήμα με εμφυτεύματα σιλικόνης συνιστά ένα σημαντικό ποσοστό της Οικονομίας της Υγείας καθώς αποφέρει σε ετήσια βάση μεγάλα κέρδη στους κατασκευαστές εμφυτευμάτων, σε ιδιωτικές κλινικές, στους πλαστικούς χειρουργούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που τις τοποθετεί.

Μέχρι εδώ ουδέν πρόβλημα, πέραν του οικονομικού .............

κόστους και των συναφών ψυχολογικών παραμέτρων που αφορούν στις γυναίκες που αποφασίζουν «να υποστούν το μαχαίρι» για να αποκτήσουν εντυπωσιακά στήθη και στους συζύγους ή ερωτικούς τους συντρόφους.
Και ξαφνικά η ΕΙΔΗΣΗ από τη Γαλλία για πιθανά καρκινογόνα εμφυτεύματα σιλικόνης ή για επικίνδυνες για την υγεία διάχυσης σιλικόνης στο σώμα γυναικών που έκαναν τα σχετικά εμφυτεύματα αναστάτωσε την κοινή γνώμη. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν το πρόβλημα εντοπίσθηκε στα εμφυτεύματα σιλικόνης της Γαλλικής εταιρίας PIP (Poly Implant Prothese) η οποία έχει ήδη κλείσει αφού διέθεσε εμφυτεύματα σε 300,000 γυναίκες σε 12 χώρες της Ευρώπης και άλλες 53 χώρες.

Όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές έρευνες αλλά και από αναζητήσεις των Αρμόδιων Υγειονομικών Επιτροπών στην Ευρώπη η συγκεκριμένη εταιρία είχε κατορθώσει να «σκεπάσει» σωρεία παραπόνων, μηνύσεων και δημοσιευμάτων που αφορούσαν στο γεγονός ότι τα εμφυτεύματα σιλικόνης που διέθετε σε κλινικές και ιδιώτες γιατρούς ΔΕΝ περιείχαν ιατρικά ελεγμένη σιλικόνη αλλά μια μορφή της που προορίζονταν για «βιομηχανικές εφαρμογές!»
Η Γαλλική Κυβέρνηση έκανε ήδη στις γυναίκες-θύματα την προσφορά να γίνουν ΔΩΡΕΑΝ οι σχετικές επεμβάσεις αφαίρεσης των εμφυτευμάτων της PIP! Με άλλα λόγια ο Γάλλος φορολογούμενος θα κληθεί να ΠΛΗΡΩΣΕΙ τα σπασμένα για να αφαιρεθούν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα…

Στην Αγγλία οι αρχικές συζητήσεις για προσφυγή γυναικών με εμφυτεύματα της PIP για ΔΩΡΕΑΝ αφαίρεση από κλινικές του NHS , δηλαδή του Αγγλικού ΕΣΥ βρήκαν σθεναρή αντίσταση από την κοινή γνώμη. Η θέση του μέσου Άγγλου μπορεί να συνοψισθεί στην φράση «δικαίωμα της κάθε γυναίκας να πληρώσει για να αποκτήσει ωραία στήθη με εμφυτεύματα σιλικόνης…Αλλά ΔΕΝ έχει το δικαίωμα τώρα που προέκυψε πρόβλημα να επιβαρύνει το Αγγλικό ΕΣΥ με εγχειρήσεις αφαίρεσης των εμφυτευμάτων…»
ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ αντίδραση της αγγλικής κοινής γνώμης;
ΟΧΙ ακριβώς! Τα εμφυτεύματα της PIP αφορούν περίπου 40,000 αγγλίδες και το κόστος αφαίρεσης για κάθε γυναίκα θα υπερβεί τα 1200 ευρώ. Το κόστος αυτό είναι τεράστιο ιδιαίτερα σε μια εποχή που το Αγγλικό ΕΣΥ υποβάλλεται σε περικοπές και μειώσεις κόστους…

Τελικά η Αγγλική Κυβέρνηση έδωσε σήμερα την απάντηση:
Το ΕΣΥ θα αναλάβει το κόστος αφαίρεσης των επικίνδυνων αυτών εμφυτευμάτων σιλικόνης εφόσον έγιναν σε δικές του κλινικές για σαφείς ιατρικούς λόγους, αλλά οι Αγγλικές ιδιωτικές κλινικές και οι πλαστικοί χειρουργοί που εισέπραξαν σε μέσο όρο 4,000 ευρώ για να κάνουν τις προσθετικές παρεμβάσεις ΟΦΕΙΛΟΥΝ τώρα να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ τις αφαιρέσεις!!!

Στο μεταξύ η Γερμανία και η Τσεχία, μεταξύ άλλων χωρών, συνέστησαν στις γυναίκες που έκαναν αισθητική πλαστική χειρουργική με εμφυτεύματα σιλικόνης και αισθάνονται τα σχετικά συμπτώματα (πόνους, αυξημένη θερμοκρασία στα στήθη, ερεθισμό κλπ) να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους.
Και εδώ θέτω ένα «σύντομο πιπεράτο» ερώτημα:
Είναι γεγονός ότι κάποια στιγμή απαγορεύθηκε στην PIP η συνέχιση παραγωγής των επικίνδυνων εμφυτευμάτων της από τις Γαλλικές Υγειονομικές Αρχές αλλά μέχρι να γίνει αυτό ποιος έκανε τον σχετικό έλεγχο στην PIP η οποία χρησιμοποιούσε βιομηχανικό μίγμα σιλικόνης για ιατρικές εφαρμογές;

Στο μεταξύ έρχονται στο φως της δημοσιότητας (θα τις χαρακτήριζε ως …γαργαλιστικές αλλά τα πράγματα είναι σοβαρά) αναφορές για παραγωγή «όρχεων σιλικόνης» και προσθετικών εμφυτευμάτων για την αισθητική βελτίωση θηλυκών και ανδρικών…οπισθίων!
Για τους αγγλομαθείς αναγνώστες του blog επέλεξα μερικά μόνο links που παραθέτω παρακάτω:

http://www.guardian.co.uk/society/2011/dec/21/british-women-sue-breast-implants

http://www.thejournal.ie/implant-scandal-company-pip-also-produced-silicone-testicles-321122-Jan2012/

http://news.sky.com/home/uk-news/article/16144195

http://www.aljazeera.com/video/europe/2011/12/20111221225513476277.html

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Του Συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Αν πριν από 10 χρόνια συζητούσαμε για το έξυπνο σπίτι, σίγουρα θα αναφερόμασταν στο σενάριο κάποιας επιστημονικής φαντασίας. Όμως η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας μετέτρεψε αυτό το σενάριο σε πραγματικότητα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το έξυπνο σπίτι δεν είναι ουτοπία. Το έξυπνο η αυτόματο σπίτι λοιπόν, αποτελεί το αποτέλεσμα της εφαρμογής της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής και παρέχει όλους τους αυτοματισμούς που απαιτούνται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε ενοίκου. Δηλαδή, έξυπνο σπίτι είναι εκείνο το σπίτι που είναι εφοδιασμένο με την κατάλληλη τεχνολογία, ώστε όλες οι συσκευές του να λειτουργούν αυτόματα και ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστου ιδιοκτήτη.

Ένα απλό παράδειγμα που θα βοηθήσει στην ............

κατανόηση των τεράστιων λειτουργικών δυνατοτήτων που χαρακτηρίζουν τα έξυπνα σπίτια είναι ο έλεγχος του φωτισμού. Κάθε φορά που ο ένοικος εισέρχεται σε κάποιο χώρο, τα φωτά εφ όσον είναι απαραίτητο να ανάβουν ενώ μόλις εξέρχεται να κλείνουν. Εναλλακτικά ο ένοικος μπορεί να επιλέξει παράλληλα με το σύστημα ασφάλειας να ενεργοποιείται και το σύστημα φωτισμού. Αν τώρα υφίσταται η κατάλληλη σύνδεση και φυσικά ο απαραίτητος προγραμματισμός δεν είναι δύσκολο να ανάβει και ο θερμοσίφωνας όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι, ενώ συνάμα να μεταδίδεται και η κατάλληλη εντολή στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να ζεσταίνεται το φαγητό.

Παντζούρια, πόρτες, παράθυρα και γενικά οποιοδήποτε πιθανό σημείο πρόσβασης στην οικία κλειδώνουν και ασφαλίζουν αυτόματα με το κλείδωμα της κεντρικής πόρτας, απαλλάσσοντας τον οικοδεσπότη από τον περιττό πλέον κόπο. Πολλές ακόμα ηλεκτρονικές αλλά και ηλεκτρικές συσκευές, όπως ο κλιματισμός, ο εξαερισμός, η κεντρική θέρμανση, οι λευκές συσκευές, ακόμη και το πότισμα του κήπου μπορούν να ελέγχονται από απόσταση αλλά και να συμπεριφέρονται προγραμματισμένα.

Άλλωστε, το έξυπνο σπίτι είναι στην ουσία ένα δίκτυο που περιέχει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που υπάρχουν σε ένα χώρο. Για τον έλεγχο των συσκευών υπάρχει μια κεντρική μονάδα από όπου φεύγουν και φθάνουν καλώδια από όλες τις συσκευές που επιθυμούμε να λειτουργούν αυτόματα. Βέβαια, για να επιτύχει αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλες οι συσκευές που συμμετέχουν στο δίκτυο να είναι ψηφιακές. Για παράδειγμα μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε την τηλεόραση μας η να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του ψυγείου και του φούρνου μικροκυμάτων. Η πιο κοινή μέθοδος καλωδίωσης που χρησιμοποιείται στα δικτυωμένα έξυπνα σπίτια είναι αυτή των συνεστραμμένων ζευγών (twisted pairs).

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί δυο καλώδια, ένα από την κεντρική μονάδα προς την συσκευή και ένα από την συσκευή προς την κεντρική μονάδα. Η μετατροπή ενός σπιτιού σε έξυπνο είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη, καθώς είναι προφανές ότι η καλωδίωση του αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη και περιπλοκή διαδικασία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος Αποτελέσματα 8ης ΑγωνιστικήςΗ βαθμολογία της 8ης Αγωνιστικής
Εράνη Φιλιατρών

Επιστροφή στην βάση μας...Μετά από μια μικρή απόδραση απο την καθημερινότητα αλλά ταυτόχρονα και ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο που περάσαμε οι Δυο διαχειριστές του blog με τις οικογένειες μας στα Καλάβρυτα, σήμερα το απόγευμα επιστρέψαμε στην βάση μας.
Καλή η απόδραση, ωραία περάσαμε, βρήκαμε χρόνο να παίξουμε με τα παιδιά μας και αφιερώσαμε και λίγο χρόνο στην σύζυγο για να αποφύγουμε το τσόκαρο στο κεφάλι αλλά και την κραβατομουρμούρα (το χειρότερο για έναν άντρα), να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας αλλά τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Μια δυσάρεστη είδηση μάθαμε μόλις φτάσαμε στα αγαπημένα μας Φιλιατρά. Η Εράνη μας έχασε από τον Παναιγιάλειο με σκορ 2-0. Κρίμα....

Σε λίγο θα έχουμε τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής και την βαθμολογία.

Ολα αυτά σε λίγο.