Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βουλή σήμερα το νέο φορολογικό

Οι βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής είναι ελάχιστες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα, εκτός απροόπτου, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πήρε και τυπικά, χθες το βράδυ, το «πράσινο φως» από την τρόικα.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», οι .............

βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής είναι ελάχιστες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, η οποία ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη. Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί το φορολογικό να έχει «κλείσει» μαζί με την επαναγορά των ομολόγων πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα εγκρίνει την εκταμίευση της υπερ-δόσης των περίπου 34 δισ. ευρώ, αλλά και πριν από τη νέα Σύνοδο Κορυφής.

Στις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με την κλίμακα των μισθωτών, εφόσον είναι κατ’ ουσίαν μισθωτοί και απασχολούνται σε έως τρεις εργοδότες, ενώ την ίδια φορολογική μεταχείριση θα έχουν ακόμη και αν απασχολούνται σε δέκα εργοδότες, αρκεί από έναν εξ αυτών να εισπράττουν το 75% των ετήσιων αποδοχών τους.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση, καταφέρνει να πάρει πίσω την αύξηση του πολυτεκνικού επιδόματος, από τα 450 ευρώ στα 500 ευρώ, αφού μειώνει το επίδομα των παιδιών που δικαιούνται όσοι έχουν οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 45.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θα είναι 40 ευρώ για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών, ενώ η αρχική ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου προέβλεπε ότι το επίδομα ήταν 40 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά, 50 ευρώ για το τρίτο και το τέταρτο και 60 ευρώ για καθένα από το πέμπτο και τα επόμενα. Ετσι, οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά χάνουν 20 ευρώ το μήνα, ενώ το επίδομα, ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα, καθορίζεται ως εξής:

- 160 ευρώ το μήνα ή 1.920 ευρώ το χρόνο, για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

- 106,64 ευρώ το μήνα ή 1.279,68 ευρώ το χρόνο για εισοδήματα από 12.001 έως 24.000 ευρώ.

- 53,32 ευρώ το μήνα ή 639,84 ευρώ το χρόνο για εισοδήματα από 24.001 έως 36.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.