Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Πώς το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να εισπράξει το τέλος ακινήτων

H μεταφορά του συστήματος είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ από τη ΔΕΗ στις ΔΟΥ θα έχει ως αποτέλεσμα η είσπραξη του τέλους να μετατεθεί 6-7 μήνες

Σχέδια επί χάρτου καταστρώνει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συνεχιστεί η είσπραξη του τέλους ακινήτων, σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κρίνει αντισυνταγματική την καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό ........

επιτελείο σχεδιάζει να στείλει στις εφορίες τους πολίτες προκειμένου να καταβάλλουν το ποσό που τους αντιστοιχεί για το τέλος ακινήτων. Έτσι λοιπόν , οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου και να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη.

Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να αποστείλει όλα τα σημειώματα με το χαράτσι των ακινήτων στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές των ακινήτων.

Πάντως μια τέτοια εξέλιξη,δηλαδή η μεταφορά του συστήματος είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ από τη ΔΕΗ στις ΔΟΥ θα έχει ως αποτέλεσμα η είσπραξη του τέλους να μετατεθεί 6-7 μήνες.

marketbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.