Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ οι ανενεργοί λογαριασμοί

Μπορεί τα λεφτά αυτά, ανά λογαριασμό, να είναι ασήμαντα, στο σύνολο τους, όμως, υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια ευρώ

Τους ανενεργούς τραπεζικούς λογαριασμούς έχει βάλει στο μάτι τελευταία το υπουργείο Οικονομικών. Ο λόγος αφορά σε καταθέσεις, με πολύ μικρά υπόλοιπα τα οποία έχουν πάρα πολύ καιρό να «κινηθούν». Δηλαδή, να γίνει κάποια ανάληψη ή κατάθεση, που να τα αφορά.
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα λεφτά .........

αυτά, τα οποία είναι μερικά ευρώ και τίποτα περισσότερο, είναι ξεχασμένα από τους δικαιούχους τους για πάνω από 5 χρόνια.

Στο οικονομικό επιτελείο, λοιπόν, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να …ιδιοποιηθούν τα λεφτά αυτά, για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου. Και μπορεί τα λεφτά αυτά, ανά λογαριασμό, να είναι ασήμαντα, όμως, στο σύνολο τους, υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ή ακόμα και δισεκατομμύρια. Κι όπως είναι φυσικό, θα αποτελέσουν μια μεγάλη «ανάσα» για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, έτσι όπως είναι σήμερα. Το σχέδιο τελεί υπό εξέταση και μελετώνται όλες οι κρίσιμες παράμετροι που το αφορούν. Το πιθανότερο είναι πάντως ότι θα υλοποιηθεί, με την πρώτη ευκαιρία και αμέσως μόλις δοθεί το απαραίτητο πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εποπτικές της αρχές, που είναι αρμόδιες.

Market Beast

ΣΧΟΛΙΟ
Αδειάστε τους λογαριασμούς σας γιατί η  κυβέρνηση θα τα αρπάξει από τους λογαριασμούς του κόσμου. Ακόμα και αυτούς που μπορεί να εχουν και 10 ευρώ μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.