Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ένα γκουρμέ ελαιόλαδο από τη Χώρα Μεσσηνίας

Ελιά, Ελαιόλαδο, Ελλάδα… Σε αυτές τις τρεις λέξεις παραπέμπει το γκουρμέ λάδι με την ονομασία «ε». Πρόκειται για μεσσηνιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας με οξύτητα 0,2, που κυκλοφορεί σε συσκευασίες πολυτελείας των 250, των 500 και των 750 ml. Μόνο 6.000 φιάλες «Έψιλον» διατίθενται κάθε χρόνο, «γιατί ό,τι είναι πολύ καλό είναι και σπάνιο», λένε οι υπεύθυνοι της οικογενειακής επιχείρησης με τη φίρμα «ε - by Nikolo Filippopoulos».

Όλα ξεκινούν από το λόφο του Εγκλιανού, .........

στην περιοχή της Χώρας, όπου βρίσκεται ο ελαιώνας του Νικολού Φιλιππόπουλου, παππού της οικογένειας που σήμερα συνεχίζει την παράδοση με το δικό της σύγχρονο τρόπο. Φέτος, το λάδι «ε» απέσπασε και το χάλκινο βραβείο γεύσης στο διαγωνισμό του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στην κατηγορία Α΄ - Ισχυρή Ένταση Φρουτώδους.
Το ελαιόλαδο «ε» διατίθεται από καταστήματα delicatessen, υπάρχει στα ράφια των πολυκαταστημάτων Attica, στο Golden Hall, ενώ το έχει επιλέξει για το εστιατόριό του ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Σταύρος Φιλιππόπουλος
«Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου…»


Εκ μέρους της ομάδας του «ε» ο Σταύρος Φιλιππόπουλος μάς μίλησε με ενθουσιασμό, αλλά και περηφάνια για το προϊόν του, το οποίο χαρακτηρίζει “premium”.

-Οι συσκευασίες του ελαιολάδου σας είναι εξαιρετικά προσεγμένες και μοιάζουν πραγματικά με μπουκαλάκια αρωμάτων. Πώς αποφασίσατε να στραφείτε σε αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο προώθησης;
Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου… πιστεύω συμφωνούμε σε αυτό. Η μεσσηνιακή παραγωγή, αν την αναγάγεις στην παγκόσμια κατανάλωση, καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό, για να μην πω ελάχιστο. Αυτό και μόνο το γεγονός κάνει το προϊόν μας σπάνιο…, για λίγους. Σε αυτούς τους λίγους επιλέξαμε να απευθυνθούμε. Η συσκευασία, λοιπόν, ήταν απλά το φυσικό επακόλουθο.

-Έχετε καταφέρει να συνεργάζεστε με γνωστές και μεγάλες επιχειρήσεις (εστιατόριο Botrini, Attica, κ.λπ.). Ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους;
Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται αν επιμένει κανείς στην ποιότητα. Μας πίστεψαν, μας επέλεξαν και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας, αλλά και μεγάλη ευθύνη.

-Τα λάδια «Έψιλον», όπως τονίζετε, απευθύνονται σε ανθρώπους που επιλέγουν το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Είναι ακριβά;
Δε θα το έλεγα… Το προϊόν μας, ενώ πιστεύω ότι είναι - για να μην πω το καλύτερο - ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο, δεν είναι και από τα ακριβότερα. Αν κρίνουμε από το τι συμβαίνει στην αγορά των premium προϊόντων, η τιμή του θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πενταπλάσια. Πάντως, όταν η ποσότητα είναι περιορισμένη, επενδύεις στην πολύ καλή ποιότητα του προϊόντος σου και η πολύ καλή ποιότητα σημαίνει αναπόφευκτα και αυξημένη τιμή.

-Η οικονομική κρίση που διανύουμε αυτή την εποχή έχει επηρεάσει τη δουλειά σας;
Γιατί η δική μας δουλειά να αποτελούσε εξαίρεση; Λιγότερο ίσως, γιατί απευθυνόμαστε σε ένα άλλο αγοραστικό κοινό. Σε ένα κοινό που η πολυτέλεια του έχει γίνει ανάγκη και δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Παρόλα αυτά, η αγορά δεν είναι και στα καλύτερά της.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.