Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ανταλλαξε ευχές με Αστυνομικούς ο Αλευράς

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς βρέθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας, αφενός για ν’ ανταλλάξει ευχές με τους εργαζόμενους και τον Αστυνομικό Δ/ντή Μεσσηνίας κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο και αφετέρου να συζητήσουν θέματα παραβατικότητας που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας τους.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ενημέρωσε τον .............

Αντιπεριφερειάρχη για το έργο που επιτελεί η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας και για την καταστολή της παραβατικότητας των Ρομά, των αλλοδαπών και ημεδαπών. Ανέφερε ενθαρρυντικά ότι το 2012 συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές ήταν έτος με αισθητά μειωμένη τη γενική παραβατικότητα ως απότοκο των συντονισμένων προσπαθειών και της συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς της Π.Ε. Μεσσηνίας. Σ’ αυτό βοήθησε και η σύσταση ειδικών ομάδων όπως η ομάδα «Σ» που ασχολείται αποκλειστικά με τους αθίγγανους.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε σχετικά με την ενσωμάτωση των Ρομά, που αποτελούν ισότιμους Έλληνες πολίτες στην ελληνική κοινωνία αποτελεί ένα χρόνιο ζήτημα με ιδιαίτερες πολιτικές, οικονομικές και κυρίως κοινωνικέ προεκτάσεις. Η επίτευξη του στόχου αυτού προϋποθέτει την επιλογή πολιτικών με ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, με προοπτική σε βάθος χρόνου, σεβασμό στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη δημοκρατία και κυρίως στη θεμελιώδη αρχή της ισοπολιτείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε υπόμνημά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα προτείνει για την καλύτερη αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας ότι χρειάζεται η δημιουργία ενισχυμένων περιφερειακών τμημάτων αναδιαρθρώνοντας τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Δ/νσης.

Κλείνοντας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου γνωρίζει πολύ καλά την αναποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων που διανεμήθηκαν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την ένταξη των Ρομά που αποτελούν Έλληνες πολίτες, με ίδια δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, στις 28 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά και τους Δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης θα συναντηθούν με το γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ Συρίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.