Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Προωθείται ρύθμιση για τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Νομοθετική ρύθμιση, στις αρχές του νέου έτους, για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης.

Το πρόβλημα αφορά στεγαστικά δάνεια, που έχουν λάβει με επιδότηση ενοικίου περίπου 100.000 δικαιούχοι του Οργανισμού.
Πρόκειται για δάνεια 15ετούς διάρκειας με ..........

κάλυψη του επιτοκίου από 50 έως και 100% για 9 χρόνια.

Τα περισσότερα από τα δάνεια έχουν συναφθεί την περίοδο 2002- 2008 και πολλά βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα φέρονται να προτείνουν στους δικαιούχους νέες συμβάσεις στις οποίες δεν προβλέπεται δικαίωμα επιδότησης του επιτοκίου, αφού, όπως υποστηρίζουν, ο Οργανισμός έχει καταργηθεί.

Τα δάνεια του ΟΕΚ είχαν εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Κατσέλη» και τώρα τα συναρμόδια υπουργεία μελετούν το ενδεχόμενο να ισχύσουν με τον νέο νόμο οι ρυθμίσεις που ισχύουν για τα κοινά στεγαστικά δάνεια, ενώ αναζητείται φόρμουλα ώστε να μην θιγεί η δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου.

Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών ανέρχεται στα 380 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας τα αποθεματικά του ΟΕΚ επαρκούν για την κάλυψή του.

Τα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού έχουν παγώσει από το 2009 και τα ποσά που καταβάλλονται στους δικαιούχους έχουν περιοριστεί στην εξυπηρέτηση υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν πριν από το 2009.

ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.