Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιατρά:Προφυλακίσθηκε αγρότης για τα εικονικά τιμολόγια

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του αγρότης από την Τριφυλία, κατηγορούμενος για τη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από πώληση αγροτικών προϊόντων.
Στον αγρότη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τη .............

Εισαγγελία Καλαμάτας, μετά τη διαπίστωση ότι πολλά πλαστά τιμολόγια είχαν κοπεί από τον ίδιο σε ονόματα συγγενών του και είχε εισπράξει παράνομα ΦΠΑ.

Εικονικά τιμολόγια
Η υπόθεση απασχόλησε μήνες ολόκληρους το ΣΔΟΕ, ενώ στα τέλη του Μαΐου στήθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν δύο άτομα που με αυτοκίνητο κατευθύνονταν στην Κυπαρισσία.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ένας 48χρονος από την Αθήνα, οι οποίοι είχαν πλαστές ταυτότητες και κυκλοφορούσαν με τα ψεύτικά επώνυμα Καραγιώργου και Χατζηπαναγιώτου.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δέκα μπλοκ πλαστών τιμολογίων με ημερομηνία θεώρησης από τον Οκτώβριο του 2011. Από αυτά, τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί και τα τιμολόγια που είχαν κοπεί ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρεία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία, ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε και δε βρήκε το ΣΔΟΕ.
Οι δύο απατεώνες συνελήφθησαν και, όπως έχει αποκαλύψει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, στο κόλπο συμμετείχαν και δεκάδες αγρότες, οι οποίοι εισέπρατταν την επιστροφή ΦΠΑ για λογαριασμό των απατεώνων και έχοντας το δικό τους μερίδιο κέρδους.
Οι χονδρέμποροι – απατεώνες, αφού έρχονταν σε συνεννόηση – συμφωνία με αγρότες, παρουσίαζαν εικονικές αγορές μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων, από κηπευτικά έως ελαιόλαδο, και οι αγρότες στη συνέχεια εισέπρατταν παράνομη επιστροφή ΦΠΑ.
Ο έλεγχος των τελευταίων ετών είχε αποδείξει απάτη που ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ.

Προφυλακιστέος

Οι δύο δράστες με τα πλαστά στοιχεία ταυτότητας Χατζηπαναγιώτου και Καραγιώργου κατέβαιναν στον τριφυλιακό κάμπο με σακούλες εικονικά τιμολόγια, τα οποία μοίραζαν αφειδώς, σε όποιον είχε διάθεση να συμμετάσχει στο κόλπο.
Η συμφωνία ήταν η εξής: το 4% από την επιστροφή ΦΠΑ το κρατούσαν οι αγρότες και το υπόλοιπο 7% έπαιρναν οι «χονδρέμποροι» - απατεώνες.
Από την Εισαγγελία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά 23 αγροτών της Τριφυλίας, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στα εικονικά τιμολόγια που έχει το ΣΔΟΕ στα χέρια του από τη μεγάλη αυτή υπόθεση απάτης.

Αρκετοί εκ των αγροτών το προηγούμενο χρονικό διάστημα και όταν, προφανώς, αντιλήφθηκαν πως τα «πράγματα» δεν πάνε καλά και η «δουλειά χαλάει», αφού οι Εφορίες άρχισαν να τους κάνουν «στενό μαρκάρισμα», έτρεξαν, προκειμένου να επιστρέψουν τον παράνομο ΦΠΑ που είχαν εισπράξει.
Παράλληλα, έχει συλληφθεί και 41χρονος έμπορος από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Ο αγρότης από την Τριφυλία που προφυλάκιστηκε χθες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρησιμοποιούσε ονόματα συγγενών του, άλλοτε εις γνώση τους και άλλοτε όχι, και εξέδιδε εικονικά τιμολόγια. Σύμφωνα με την κατηγορία, εισέπραττε το 7% από την επιστροφή ΦΠΑ.

ΘΑΡΡΟΣ

10 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
    ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω, ενωμενο δυνατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωλειται ελαιοπεριβολο 10 περιπου στρεμματων στη θεση γιολακα φιλιατρων σε τιμη ευκαιριας,καταληλο για θερμοκηπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΧΛΟΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντε να παιρνουν και οι αλλοι σειρα,ενας ενας να ξεπληρωσουν τη μαγκια τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΧΡΕΙΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΣΙΓΑΡΑ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η δικαιοσυνη αποφασισε,η μηπως εκανε λαθος?οταν ηταν αβερτοι και αγοραζαν και το επαιζαν μαγκες?της φυλακης τα σιδερα ειναι για τους λεβεντες,Τους περιμενει μεσα ο Στιβακτης και οι αλλοι που καρφωσαν για να γλιτωσουν,Θα καλοπερασουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ,ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ...
    ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κοιταχτε την παρτυ σας λιγο κοιταχτε να εισαστε εσεις οι δικαιοι και οι σωστοι και αφηστε τους υπολοιπους στην μπαντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.