Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Τα κονδύλια σε 5.000 αγροτικές πολύτεκνες οικογένειες

Το τέλος των κρατικών επιχορηγήσεων στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις και τη διάθεση των κονδυλίων αυτών σε 5.000 αγροτικές πολύτεκνες οικογένειες ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απ' όπου ανακοίνωσε και την πληρωμή με 1,1 δισ. ευρώ των δικαιούχων γεωργών και κτηνοτρόφων στο πλαίσιο της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 50%, αφού ............

το υπόλοιπο 1,1 δισ. ευρώ το είχαν εισπράξει τον περασμένο Οκτώβριο. Εκανε λόγο για «σημαντική ένεση ρευστότητας για τους αγρότες μας σε συνέχεια της εξισωτικής αποζημίωσης και του αγροτικού πετρελαίου που έχουν δοθεί».

Ο κ. Σαμαράς συνεργάστηκε με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο για περίπου δύο ώρες και σε σχέση με τα χρήματα, περίπου 5% επί των ετήσιων εσόδων του ΕΛΓΑ, των αγροτών που πάνε στην ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ ανακοίνωσε: «Η βούλησή μας είναι να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις σε ένα κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό, ώστε τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομηθούν από τον ΕΛΓΑ να μπορούν να επιστρέψουν ως επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων». Εκτιμάται, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε αργότερα ο κ. Χαρακόπουλος, ότι μπορούν να ενισχυθούν 5.000 πολύτεκνες οικογένειες με 1.000 ευρώ η καθεμία.

onair24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.